Swash Wassen zonder water

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Swash Wassen zonder water"

Transcriptie

1 Swash Wassen zonder water Het wassen van bedlegerige zorgvragers is een dagelijks terugkerende handeling die veel energie van zowel zorgverlener als zorgvrager vraagt. Speciaal voor zorgverleners en zorgvragers is er Swash. Het wassen zonder water concept, dat het gebruik van handdoeken, zeep, waskommen, washandjes en vochtinbrengende crème overbodig maakt. Swash Het wassen zonder water concept is in de Verenigde Staten ontwikkeld. Arion International B.V. heeft dit in 1999 als eerste in Europa geïntroduceerd. De jarenlange ervaring en expertise is terug te vinden in de hoge kwaliteit van Swash.

2 Écht schoon wassen Tijdbesparend Een pakketje Swash bestaat uit acht doekjes of washandjes: voor elk lichaamsdeel één doekje of washandje. Met één pakketje Swash kan een zorgvrager volledig gewassen worden. Met Swash kan onder andere jodium, zinkzalf en (oud) bloed gemakkelijk worden verwijderd. Door de speciale samenstelling en structuur van het doek wordt het vuil opgenomen en blijft de verzorgende lotion achter op de huid. Swash zorgt voor moeiteloos en grondig wassen! Tijdbesparend Testen met Swash hebben uitgewezen dat het wassen van bedlegerige zorgvragers met minimaal 50% gereduceerd wordt in vergelijking met traditioneel wassen. Doordat het wasproces in één handeling plaatsvindt, wordt de tijd die nodig is voor het wassen aanzienlijk minder. Per zorgvrager wordt één pakketje Swash gebruikt en géén waskommen, water, zeep handdoeken, extra bedlinnen en washandjes. De tijd die nodig is voor het verzamelen, schoonmaken en opruimen van deze wasbenodigdheden is niet meegerekend! Minimale belasting Minimale belasting Het wasproces met Swash wordt beperkt tot één handeling in plaats van vier handelingen (inzepen, afspoelen, afdrogen en lotion aanbrengen). Het wasproces is beduidend korter en de zorgvrager wordt minder vaak gedraaid en ligt korter op zijn/haar zij. Met name voor zorgvragers die snel vermoeid zijn, (veel) pijn of ademhalingsproblemen hebben, heeft het wassen met Swash een positieve uitwerking. Ook voor de zorgverlener betekent het gebruik van Swash een belangrijke vermindering van fysieke belasting. Minder tillen en minder verplaatsingen maken het wassen minder zwaar. Daarnaast behoort ook het gesleep met waskommen met water tot het verleden. De verlaging van de werkdruk en fysieke belasting kan een positief effect hebben op het ziekteverzuim. Minder risico op kruisbesmetten Minder risico op kruisbesmetten Elk lichaamsdeel wordt gewassen met een schoon micro-organisme-vrij doekje of washandje. Swash vereenvoudigt en beperkt de afvoer van de diverse wasbenodigdheden (geen waskommen op de afdeling met vervuild water). Bovendien kunnen zeep en waskommen kiemplaatsen zijn voor micro-organismen, indien deze niet grondig gereinigd zijn. Doordat de doekjes en washandjes op een speciale manier gevouwen zijn, zijn ze gemakkelijk los van elkaar uit het pakketje te halen. Hierdoor wordt er maar één doekje of washandje aangeraakt. Zo komt elk doekje schoon uit de verpakking en wordt het risico op kruisbesmetting geminimaliseerd. Verwarmd of kamertemperatuur Verwarmd of kamertemperatuur Swash is, afhankelijk van de omgeving en de wens van de zorgvrager, op kamertemperatuur (verfrissend) of verwarmd te gebruiken. Verwarmen kan met behulp van een magnetron of au-bain-marie (vraag naar de speciale voorwaarden voor een GRATIS SWASH-NETRON van Arion). De unieke warmhoudfolie, die onderin het pakketje zit, zorgt ervoor dat het opgewarmde pakketje Swash geruime tijd zijn warmte behoudt (alléén in pakje Swash PLATINUM Bath Wipes).

3 Kostenbesparend Kostenbesparend Wassen met Swash leidt enerzijds tot directe en anderzijds tot indirecte besparingen. Directe besparingen: - Wasbenodigdheden (waskommen, handdoeken, washandjes, zeep, vochtinbrengende crème); - Tijdbesparing (tijdsduur van een wasbeurt vermindert met minimaal 50%); - Reinigings- en waskosten van wasbenodigdheden (wassen van handdoeken, schoonmaken van waskommen); - Logistieke kosten (transport van handdoeken en washandjes naar wasserij). Indirecte besparingen: Huidvriendelijk, PH-neutraal en Alcoholvrij - Lagere werkdruk (de tijd nodig voor een wasbeurt én de fysieke belasting vermindert); - Minder risico op kruisbesmetting; - Ziekteverzuim (door lagere werkdruk en minder fysieke belasting). Door al deze besparingen is er meer tijd voor een intensiever contact met de zorgvrager. Huidvriendelijk, PH-neutraal en Alcoholvrij Hersluitbaar Swash bevat een zeep- en alcoholvrije waslotion. Zeep kan de natuurlijke beschermende vetlaag van de huid aantasten. Hierdoor voelt de huid droog en schilferig aan en raakt geïrriteerd. Swash bevat huidverzorgende bestanddelen (Aloë Vera en Vitamine E) en is daarom goed voor de huid van zorgvragers én zorgverleners. Deze huidverzorgende bestanddelen zorgen voor een positieve invloed op huidirritaties en smetplekken. Doordat de vloeistof snel verdampt, wordt Swash ook ingezet tegen Decubitus. De samenstelling van het materiaal zorgt voor een zachte structuur, die niet pluist en sterk is. Swash voelt daardoor aangenaam aan op de huid en irriteert niet. Hersluitbaar De speciale sluitfolie kan vastgezet worden zodat de doekjes gemakkelijk uit de verpakking gehaald kunnen worden. De verpakking kan gedurende het gebruik opnieuw gesloten worden. Het advies is om een pakketje Swash binnen 24 uur na opening op te gebruiken. Let op: Swash is een persoonsgebonden product. Dus ook na het hersluiten van het pakketje wordt afgeraden om deze bij een andere zorgvrager te gebruiken. Minder wasbenodigdheden Minder wasbenodigdheden Swash maakt het gebruik van water, zeep, waskommen, handdoeken, washandjes en vochtinbrengende crème overbodig. Al deze wasbenodigdheden zitten in één compact pakketje Swash. De aan- en afvoer van (nat) beddengoed, handdoeken en washandjes vermindert. Een opeenstapeling van waskommen in (spoel)keukens behoort tot het verleden.

4 Ingrediënten Wasdoekje en washandje: Polyester Kunststofvezel Zachtheid Stevigheid Waslotion: Purified Water Propyleen Glycol en Glycerine Cocoamphodiacetate Citric Acid (Citroenzuur) 2-Phenoxyethanol en Polysorbata 20 Diazolidinyl Urea en P-Hydroxybenzoate Esters Vitamine E en Aloë Vera Simethicone Geurstoffen Neutraliserend Vochtinbrengend Reinigend PH-balans neutraliserend Stabilisatoren Conserveermiddelen Voedend en beschermend Vochtinbrengend en huidbeschermend Verfrissend Het materiaal van de wasdoekjes en washandjes is bijzonder zacht en sterk. De structuur van het materiaal zorgt ervoor dat het vuil goed opgenomen wordt en de huidverzorgende bestanddelen achter blijven op de huid. De waslotion bestaat voornamelijk uit speciaal uv-gefilterd en gedeïoniseerd water dat zeer neutraal is voor de huid. De huid wordt gereinigd van onzuiverheden en verontreinigingen op milde wijze. De vitamine E en Aloë Vera voeden en beschermen de huid door hun vochtinbrengende en huidverzorgende werking. Door de concentratie van de geurstof tot een minimum te beperken wordt de mogelijkheid op een allergische reactie beperkt.

5 Gebruiksaanwijzing Swash is te gebruiken op kamertemperatuur of kan in de magnetron worden verwarmd. In geval van gebruik van magnetron: - Trek de sluitfolie gedeeltelijk los; - Plaats het pakketje Swash in magnetron; - Verwarm het pakketje gedurende maximaal 30 seconden bij 800 Watt; - NIET OVERVERHITTEN! Controleer of de doekjes of washandjes niet te heet zijn. Gebruiksaanwijzing Gebruik één doekje of washandje per lichaamsdeel; Te gebruiken op kamertemperatuur of verwarmen in magnetron, max. 30 seconden bij 800 Watt: kleefstrook Haal de doekjes of washandjes één voor één uit de verpakking; gedeeltelijk lostrekken. NIET OVERVERHITTEN! (Controleer voor gebruik of de wasdoekjes niet te heet zijn). Gooi na het gebruik de wasdoekjes of washandjes weg. Niet door het toilet spoelen; Acht doekjes voor éénmalig gebruik. Gebruik één wasdoekje per lichaamsdeel. In geval van huid- of oogirritatie spoelen met helder water en gebruik stoppen; Alleen geschikt voor uitwendig gebruik; Gooi na gebruik de wasdoekjes weg. Niet door het toilet spoelen. In geval van huid- of oogirritatie, spoelen met Swash is een persoonsgebonden product; helder water en gebruik stoppen. Alleen geschikt voor uitwendig gebruik. Geadviseerd wordt om een geopend pakketje Swash binnen 24 uur op te maken. 1 Gezicht, nek en borst 5 5 Rechter been 2 Rechter arm en oksel 6 Linker been 3 Linker arm en oksel 7 Rug 4 Onderlijf voorzijde 8 Onderlijf achterzijde Patrick van de Poel, adviseur infectiepreventie Orbis medisch en zorgconcern: In het Maaslandziekenhuis met zo n 400 bedden worden per jaar ongeveer wasbeurten op bed uitgevoerd bij bedlegerige patiënten. Het gebruik van Swash levert een tijdbesparing op van zo n 6533 uur per jaar voor de zorgverleners in dit ziekenhuis. Dat veroorzaakt naast een significante werkdrukverlaging, ook een bewezen reductie van overbelasting van het bewegingsapparaat. Swash is daarmee een uitstekende oplossing om werkdruk, personeelstekorten en ziekteverzuim in de zorg terug te dringen. Swash vermindert de kans op smetplekken, huidirritaties, huidinfecties en andere zorginfecties bij de zorgvrager. Swash vermindert de kans op kruisinfecties via gebruikt wasgoed en waskommen. Er wordt een aanzienlijk bedrag bespaard op het bewassen en de logistiek van was- en linnengoed. De puur materiële meerkosten komen daarom uiteindelijk slechts uit op maximaal per jaar voor het Maaslandziekenhuis. Als je echter een rekensommetje los mag laten op de reductie van werkuren, werkdruk en ziekteverzuim kun je alleen maar spreken van pure winst. En de patiënten, die vinden Swash letterlijk een verfrissing en een verademing ten opzichte van het alternatief van Florence Nightingale uit 1840.

6 Onderzoek en ervaringen Ervaringen Zorgverlener In de loop der jaren zijn meerdere studies gewijd aan Swash. Onder andere over het gebruik van Swash, maar ook vergelijkingsstudies tussen Swash en traditioneel wassen en de invloed op Decubitus en smetvlekken. Tevens is er onderzoek verricht naar de ervaringen van zorgvragers. Uit deze onderzoeken is gebleken, dat Swash een positieve invloed heeft op Decubitus en smetvlekken. Ook verminderen de tijd die nodig is voor een wasbeurt en het risico op kruisbesmettingen. Daarnaast zijn ook zorgvragers heel positief over Swash. De zorgvrager voelt zich schoon, is minder vermoeid en zijn/haar huid voelt soepel aan. Vragenlijsten en diverse studies zijn op te vragen bij Arion. Positief Neutraal Negatief Implementatie wassen zonder water Arion heeft de afgelopen jaren bij veel zorginstellingen de integrale implementatie van wassen zonder water begeleid. Naast een grondige voorbereiding, dient ook de dag van de conversie goed geregisseerd en gepland te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de logistieke en facilitaire voorbereiding en het informeren van het personeel. Ook voor goede nazorg wordt gezorgd door middel van bijvoorbeeld evaluaties, voorkomende vragen te behandelen en de betrokken afdelingen meerdere malen te bezoeken. Door de opgedane ervaring is Arion dé partner om samen met de zorginstelling de integrale implementatie van wassen zonder water te begeleiden. vereenvoudigt het wasproces werkt positief op de conditie van de huid Ervaringen Zorgvrager Hulpvrager is tevreden met Patiënt is schoon na het gebruik van is een volwaardig alternatief levert tijdbesparing op Positief Neutraal Negatief Milieubelasting De Swash doekjes kunnen na éénmalig gebruik met het restafval mee. Door het onafhankelijke onderzoeksburo W.M.D.E. (Winckels Medical Devices Expertises in Kerkrade) is een rapport opgesteld m.b.t. het verbranden van Swash. Dit rapport stelt dat, voor de verwerking van gebruikte Swash doekjes, geen speciale voorzorgsmaatregelen getroffen dienen te worden. Swash kan met het ziekenhuisafval op een veilige manier worden verbrand. Dit rapport is op te vragen bij Arion. vereenvoudigt het wassen Ik ben minder vermoeid na het wassen met Ik voel me schoon na het wassen met Mijn huid voelt soepel na het wassen met Ik vind een volwaardig alternatief In vergelijking met traditioneel wassen met waskommen wordt er bespaard op: - Wassen van washandjes, handdoeken, extra beddengoed; - Schoonmaken van de waskommen; - Transporteren van de washandjes, handdoeken, extra bedlinnen van en naar de wasserij; - Gebruik van wasverzachters en was- en schoonmaakmiddelen, die het milieu belasten.

7 Meest gestelde vragen over Swash Wat is Swash? Swash is een pakketje doekjes of washandjes voor éénmalig gebruik om bedlegerige zorgvragers een complete wasbeurt te geven. Een pakketje bevat acht zachte doekjes die gedrenkt zijn in een huidreinigende en huidverzorgende vloeistof die op de huid snel droogt. De ingrediënten zijn nauwkeurig samengesteld, om een optimaal werkend en huidvriendelijk product te garanderen. Swash is gemaakt van zeer zachte viscose- en polyestervezels. Deze speciaal ontworpen doekjes en washandjes verminderen de wrijving op de huid, waardoor de kans op huidbeschadigingen minimaal is. Het materiaal is zo ontworpen dat de ingrediënten gelijkmatig over het doekje verdeeld blijven. Hoe moet Swash gebruikt worden? Swash bevat acht doekjes of washandjes. Ieder doekje is bestemd voor een bepaald lichaamsdeel. Haal één doekje uit de verpakking en was hiermee één lichaamsdeel. Herhaal deze handeling, zodat alle acht lichaamsdelen worden gewassen. Moet de huid nog afgedroogd worden? Swash is zo samengesteld dat afdrogen overbodig is. De reinigende vloeistof verdampt snel. De vochtinbrengende en huidverzorgende component blijft achter op de huid. Mogelijke huidbeschadigingen bij zorgvragers, door het afdrogen met ruwe handdoeken, worden zo voorkomen. Moet Swash opgewarmd worden? Voor een goed wasresultaat hoeft Swash niet opgewarmd te worden. De meeste zorgvragers willen echter warm gewassen worden. De doekjes of washandjes kunnen naar wens warm worden gemaakt. Swash kan d.m.v. een magnetron, of au-bain-marie verwarmd, worden. Hoe lang blijft Swash warm? De doekjes blijven door de warmhoudfolie onder in de verpakking, na verwarming in de magnetron ongeveer 45 minuten warm. De washandjes blijven ongeveer 30 minuten warm. Bevat Swash alcohol of latex? Nee, Swash bevat geen alcohol of latex. Zijn er allergische reacties bekend? Sinds 1994 zijn reeds miljoenen mensen met Swash gewassen en er zijn tot op heden geen allergische reacties waargenomen. Oog- en huidirritatietesten onderschrijven, dat Swash geen allergische reacties veroorzaakt. Testrapporten zijn op te vragen bij Arion. Kan Swash ook voor incontinente zorgvragers worden gebruikt? Swash is niet speciaal voor incontinentiedoeleinden ontwikkeld. Aanbevolen wordt om eerst toiletpapier en/of incontinentiedoekjes te gebruiken om de ontlasting te verwijderen, waarna Swash voor het wassen kan worden ingezet. Kan Swash ingezet worden als hulpmiddel in de ADLtraining van zorgvragers? Swash kan een goed hulpmiddel zijn in de A.D.L.-training (Activiteiten van het Dagelijkse Leven) van zorgvragers. Zorgvragers kunnen met Swash eenvoudig zelf lichaamsdelen wassen. Is Swash geschikt voor psycho-geriatrische zorgvragers? Doordat er niet met water wordt gewassen en de wasduur substantieel wordt verkort, zorgt Swash voor een afname in het gespannen gedrag van psycho-geriatrische zorgvragers. Welk effect heeft Swash op de blootstelling van zorgverleners aan cytostatica? Swash heeft een positief effect op de blootstelling aan cytostatica. Zelfs rondspattende waterdruppels kunnen namelijk cytostatica bevatten! Dus ook bij het (zichzelf) wassen van zorgvragers die cytostatica gebruiken, geniet het wassen met Swash de voorkeur.

8 Assortimentsoverzicht Swash PLATINUM Bath Wipes 1 doos bevat 24 pakketjes Art. Nr. E doekjes per verpakking Verpakking is hersluitbaar Zeer zachte, sterke wasdoekjes die niet pluizen Lotion is PH neutraal en zeer huidvriendelijk Aloë Vera en Vitamine E voeden en beschermen de huid Warmhoudfolie houdt langdurig de warmte vast Swash GOLD Gloves 1 doos bevat 36 pakketjes Art. Nr. E washandjes per verpakking Verpakking is hersluitbaar Zeer zachte washandjes met structuur Lotion is PH neutraal en zeer huidvriendelijk Aloë Vera en Vitamine E voeden en beschermen de huid Swash SPECIALS Shampoo Cap 1 doos bevat 36 Shampoo Caps Art. Nr. E Shampoo Cap per verpakking Eenvoudig en grondig haren wassen van zorgvragers Shampoo cap kan verwarmd worden in magnetron Swash SPECIALS Hair-Care 1 doos bevat 12 flacons Art. Nr. E flacon bevat 100 ml lotion Eenvoudig en grondig haren wassen van zorgvragers Arion Benelux B.V. Vouersweg AG GELEEN Tel.: Fax: arionnl@arion-group.com Swash is a registered trademark of Arion International B.V. CON NED druk Drukfouten en wijzigingen voorbehouden

Swash : made in Holland

Swash : made in Holland Swash : made in Holland Swash : the original since 1999 Arion heeft als eerste het wasconcept wassen-zonder-water geïntroduceerd in Europa. In Amerika werd dit concept al breed ingezet en geaccepteerd

Nadere informatie

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS OASIS Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen Samen voor de grote PLUS Verzorgend Wassen is comfortabeler en effectiever Synergy Health introduceert een nieuw - en geheel eigen! - concept voor Verzorgend

Nadere informatie

Huid- en persoonlijke verzorging. Voor meer hygiëne, verzorging en comfort

Huid- en persoonlijke verzorging. Voor meer hygiëne, verzorging en comfort Huid- en persoonlijke verzorging Voor meer hygiëne, verzorging en comfort Houd de huid in optimale conditie DE HUID BESLAAT 1/6 VAN ONS LICHAAMSGEWICHT EN IS DAARMEE HET GROOTSTE ORGAAN VAN DE MENS. HET

Nadere informatie

Swash : made in Holland

Swash : made in Holland Swash : made in Holland Swash : the original since 1999 Arion heeft als eerste het wasconcept wassen-zonder-water geïntroduceerd in Europa. In Amerika werd dit concept al breed ingezet en geaccepteerd

Nadere informatie

Patrick van de Poel, hygiënist Orbis medisch en zorgconcern te Sittard

Patrick van de Poel, hygiënist Orbis medisch en zorgconcern te Sittard Uit de praktijk Was kom verleden tijd, deel 2 Patrick van de Poel, hygiënist Orbis medisch en zorgconcern te Sittard Samenvatting Orbis medisch en zorgconcern in Sittard is op advies van de afdeling Hygiëne

Nadere informatie

Swash : made in Holland

Swash : made in Holland Swash : made in Holland Swash : the original since 1999 Arion heeft als eerste het wasconcept wassen-zonder-water geïntroduceerd in Europa. In Amerika werd dit concept al breed ingezet en geaccepteerd

Nadere informatie

Swash Perineum Wipes. Incontinentiezorg met 3% Dimethicone

Swash Perineum Wipes. Incontinentiezorg met 3% Dimethicone Swash Perineum Wipes Incontinentiezorg met 3% Dimethicone Nieuw wassen-zonder-water product Arion biedt met haar Swash ( wassen-zonder-water -concept) assortiment al jaren een comfortabele en hygiënische

Nadere informatie

K w al it e itva nz or g. TENA Wet Wash Glove. Verzorgend Wassen met TENA Wet Wash Glove: innovatief, verzorgend en comfortabel

K w al it e itva nz or g. TENA Wet Wash Glove. Verzorgend Wassen met TENA Wet Wash Glove: innovatief, verzorgend en comfortabel Complete dagelijkse lichaamsreiniging K w al it e itva nz or g Verzorgend Wassen met TENA Wet Wash Glove: innovatief, verzorgend en comfortabel TENA Wet Wash Glove De uitdagingen van traditionele dagelijkse

Nadere informatie

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting.

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting. Protocol Wassen van een zorgvrager op bed Voorbereiding 1. Vertel aan de zorgvrager wat je gaat doen, waarom je dit doet en hoe je dit gaat doen. Maak afspraken over: - het tijdstip - welke kleding je

Nadere informatie

MECHEMPRO Surface Solutions. Handreiniging & Handverzorging

MECHEMPRO Surface Solutions. Handreiniging & Handverzorging MECHEMPRO Surface Solutions Handreiniging & Handverzorging 1. HANDBESCHERMING HAND PROTECT LOTION Productcode 871 Beschermt de handen tegen schadelijke stoffen Beschermende handencrème. Hand Protect Lotion

Nadere informatie

Swash magnetron. De meest hygiënische en veilige magnetron!

Swash magnetron. De meest hygiënische en veilige magnetron! SWA14-168 (230115).qxp_Opmaak 1 23-01-15 14:20 Pagina 2 Swash magnetron SWA14-168 De meest hygiënische en veilige magnetron! www.swash.eu Swash magnetron Als specialist op het gebied van wassen-zonder-water

Nadere informatie

Handreiniging & -bescherming

Handreiniging & -bescherming & -bescherming Handreiniger Dreumex Plus Extra reinigingskracht dankzij huidvriendelijke microkorrels Extra krachtig, dankzij actieve citrus ingrediënten Geschikt voor vele toepassingen Vervuiling: bitumen,

Nadere informatie

De MRSA bacterie. Informatiebrochure patiënten

De MRSA bacterie. Informatiebrochure patiënten De MRSA bacterie Informatiebrochure patiënten 1. Wat is MRSA?...4 2. Wat zijn de verschijnselen?...4 3. Hoe gaan we de bacterie tegen?...4 4. Waaruit bestaat de behandeling?...4 4.1 In isolatie...5 4.2

Nadere informatie

De MRSA bacterie. Informatiebrochure patiënten

De MRSA bacterie. Informatiebrochure patiënten De MRSA bacterie Informatiebrochure patiënten 1. Wat is MRSA?...4 2. Wat zijn de verschijnselen?...4 3. Hoe gaan we de bacterie tegen?...4 4. Waaruit bestaat de behandeling?...4 4.1 In isolatie...5 4.2

Nadere informatie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor de patiënt Hygiëne en hydrateren UZ Gent, Dienst Dermatologie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor de patiënt Hygiëne en hydrateren UZ Gent, Dienst Dermatologie metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor de patiënt Hygiëne en hydrateren UZ Gent, Dienst Dermatologie Hygiëne Temperatuur bad- of douchewater: ideaal 35 C, zeker niet boven de 37 C. Warmte

Nadere informatie

PARABENS FREE FRAGRANCE FREE. www.swash.eu GOLD. Nederlands

PARABENS FREE FRAGRANCE FREE. www.swash.eu GOLD. Nederlands FRAGRANCE FREE PARABENS FREE GOLD www.swash.eu Nederlands Swash Het origineel sinds 1999 Arion was het eerste bedrijf dat het concept wassen zonder water ' in Europa introduceerde en is inmiddels de totaalleverancier

Nadere informatie

Infectiepreventie. Onze aanpak voor de gezondheidszorg

Infectiepreventie. Onze aanpak voor de gezondheidszorg Infectiepreventie Onze aanpak voor de gezondheidszorg Diversey Uw partner op het gebied van infectiepreventie Diversey is een wereldwijde producent op het gebied van reinigings- en hygiënesystemen met

Nadere informatie

Intensieve verzorging voor de gevoelige oudere huid: de nieuwe Menalind professional huidverzorgingslijn. Tips voor het gebruik.

Intensieve verzorging voor de gevoelige oudere huid: de nieuwe Menalind professional huidverzorgingslijn. Tips voor het gebruik. Intensieve verzorging voor de gevoelige oudere huid: de nieuwe Menalind professional huidverzorgingslijn. Tips voor het gebruik. Geachte lezer, Oudere huid is anders Onze huid veroudert door bijv. genetisch

Nadere informatie

Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen

Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 Opdrachtformulier Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Diabetes en huidverzorging

Diabetes en huidverzorging Diabetes en huidverzorging Als mijn huid te droog wordt, kunnen er kloofjes ontstaan. Voor mij kan dat riskant zijn, omdat de kans op infecties dan groter is Piet (58), diabetes type 2 sinds vijftien jaar

Nadere informatie

Ergonomische Aspecten. van Wassen-zonder-Water. voor Zorgverleners. - Samenvatting -

Ergonomische Aspecten. van Wassen-zonder-Water. voor Zorgverleners. - Samenvatting - Ergonomische Aspecten van Wassen-zonder-Water voor Zorgverleners - Samenvatting - Onderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Januari 2005, Hanneke Knibbe, Liddy Geuze,

Nadere informatie

Hand Care Assortiment

Hand Care Assortiment Hand Care Assortiment De variatie in werkomgevingen is enorm en er zijn veel specialismen. Dit vraagt om specifieke vaardigheden en daarvoor heb je je handen nodig. Je belangrijkste gereedschap. Handbescherming

Nadere informatie

002936, te gebruiken tot 24 uur na 18-12-2013, 09:12.

002936, te gebruiken tot 24 uur na 18-12-2013, 09:12. 002936, te gebruiken tot 24 uur na, 09:12. Page 1 of 7 Document ID 002936 Versie 7 Titel Handhygiëne, Uitvoeren en toepassen van Specialisme JBZ breed document Definitie Dit protocol beschrijft hoe handhygiëne

Nadere informatie

Werkwijzer Wassen 2 Checklist

Werkwijzer Wassen 2 Checklist Werkwijzer Wassen 2 Checklist Hoe was ik een cliënt in bed? Als een cliënt niet uit bed kan, moet hij in bed gewassen worden. Dat betekent niet altijd dat de cliënt helemaal niets zelf kan. Stem de begeleiding

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XTLUIS 4% g/g oplossing voor cutaan gebruik Dimeticon Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Verbetertraject Verzorgend wassen

Verbetertraject Verzorgend wassen Hoe kies ik een leverancier om verzorgend te wassen? Er zijn veel leveranciers die producten leveren om verzorgend te wassen N. Een overzicht van leveranciers vindt u in de bijlagen. Om deze nieuwe methode

Nadere informatie

>Werkm odel: Iem and w as s en op

>Werkm odel: Iem and w as s en op >Werkm odel: Iem and w as s en op bed De oefening vindt plaats op een pop. Bij het uitvoeren van deze vaardigheid wordt ervan uitgegaan dat de cliënt helemaal geen zelfredzaamheid (meer) heeft, en dus

Nadere informatie

PARABENS FREE FRAGRANCE FREE. GOLD. Nederlands

PARABENS FREE FRAGRANCE FREE.   GOLD. Nederlands FRAGRANCE FREE PARABENS FREE GOLD www.swash.eu Nederlands PARABENS FREE Swash Het origineel sinds 1999 Arion was het eerste bedrijf dat het concept wassen zonder water in Europa introduceerde en is inmiddels

Nadere informatie

Gebruik van neuszalf en desinfecterende doekjes voor de operatie

Gebruik van neuszalf en desinfecterende doekjes voor de operatie Gebruik van neuszalf en desinfecterende doekjes voor de operatie 2 U wordt binnenkort geopereerd en krijgt een (gedeeltelijk) gewrichtsprothese. Om de kans op eventuele infecties te voorkomen is het verstandig

Nadere informatie

Handreiniging & Handverzorging

Handreiniging & Handverzorging Handreiniging & Handverzorging HANDBeschermING HAND PROTECT LOTION Productcode 871 Beschermt de handen tegen schadelijke stoffen Beschermende handencrème. Hand Protect Lotion beschermt de handen tegen

Nadere informatie

Zeepblokken Urtekram No Perfume soap Urtekram Aloë Vera Soap:

Zeepblokken Urtekram No Perfume soap Urtekram Aloë Vera Soap: Zeepblokken Urtekram No Perfume soap Gebruik: Bruikbaar op de dag dat je bij Lennie werkt Te koop bij: natuurwinkel, www.geenparfum.nl, 2.75 100gr www.purenature.de 2.69 100gr Urtekram Aloë Vera Soap:

Nadere informatie

onzichtbare verzorging met een zichtbaar effect

onzichtbare verzorging met een zichtbaar effect onzichtbare verzorging met een zichtbaar effect Slechts weinig mannen nemen de tijd voor ingewikkelde huidverzorging. Voor de meeste mannen moet huidverzorging makkelijk, snel en doeltreffend zijn. Scheren,

Nadere informatie

Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Hygiene en infectiepreventie 9

Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Hygiene en infectiepreventie 9 Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Hygiene en infectiepreventie 9 Beschermende kleding Er wordt ingegaan op het gebruik van handschoenen; overschorten; mondneusmaskers; beschermende

Nadere informatie

Het protocol Preventie handeczeem is bedoeld voor werkgevers en werknemers van schoonmaakbedrijven.

Het protocol Preventie handeczeem is bedoeld voor werkgevers en werknemers van schoonmaakbedrijven. Bijlage 14: Protocol Preventie handeczeem Inleiding Handeczeem is een van de meest voorkomende huidaandoeningen: naar schatting een op de tien mensen heeft er tenminste een keer per jaar last van. Het

Nadere informatie

Handen wassen. Voorbereiding: Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen.

Handen wassen. Voorbereiding: Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen. Handen wassen Lees de instructiekaart. Verzamel de benodigdheden. Doe je sieraden af. Was je handen. Kraan Zeep Handdoek Doe je mouwen omhoog. Maak je handen nat. Doe zeep op je handen. Papier in de prullenmand

Nadere informatie

Inleiding. Algemeen. Blijvende bacteriën

Inleiding. Algemeen. Blijvende bacteriën Handhygiëne Inleiding Deze folder is bedoeld om u te informeren hoe u de overdracht van microorganismen, zoals bacteriën en virussen, kunt voorkomen. Uw handen wassen of desinfecteren zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Handhygiëne: Waarom, Wie en Wanneer?

Handhygiëne: Waarom, Wie en Wanneer? Handhygiëne: Waarom, Wie en Wanneer? WAAROM? Per dag overlijden wereldwijd duizenden mensen aan zorggerelateerde infecties Handen zijn een vervoersmiddel voor ziekteverwekkende bacteriën Handhygiëne is

Nadere informatie

HUIDVERZORGING - 1 -

HUIDVERZORGING - 1 - HUIDVERZORGING - 1 - INDEX - Huidbescherming pagina 1 - Handenreiniging pagina 2-4 - Huidverzorging pagina 4 - Doseersystemen pagina 5 HUIDBESCHERMING Onze handen staan dagelijks bloot aan vele schadelijke

Nadere informatie

H.298554.0715. Het voorkomen van doorliggen (decubitus)

H.298554.0715. Het voorkomen van doorliggen (decubitus) H.298554.0715 Het voorkomen van doorliggen (decubitus) Inleiding Iedereen die vanwege ziekte of ongeval in bed, stoel of rolstoel moet blijven kan last krijgen van doorligplekken (decubitus). Gelukkig

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1 Je naam... Cijfer Je klas... De datum... Vraag 1 Noem drie momenten wanneer je je handen wast en desinfecteert Voordat je met uiterlijke verzorging/zelfzorg begint Nadat je naar de toilet bent geweest

Nadere informatie

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com De mannenhuid JPR men De huid van de man heeft speciale verzorging nodig. Over het algemeen is de mannenhuid gevoelig en grover van structuur. Door het scheren heeft de huid veel te lijden, ongeacht of

Nadere informatie

MISSIE: SCHONE HANDEN

MISSIE: SCHONE HANDEN MISSIE: SCHONE HANDEN 1 MISSIE: SCHONE HANDEN ASSORTIMENT HANDREINIGERS De oplossing voor vuile handen ALLES-IN-1: compleet systeem voor bescherming, reiniging en verzorging van handen. HYGIËNISCH: gesealde

Nadere informatie

T H E C L E A R A N D C L E A N S O L U T I O N

T H E C L E A R A N D C L E A N S O L U T I O N EURO HUIDVERZORGING EURO SOAP Deze zepen zijn bijzonder huidvriendelijk en zeer zuinig in het gebruik. De milde maar rijke samenstelling zorgt voor een aangenaam gebruik tijdens het handen wassen. Door

Nadere informatie

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE De NAQI massage lotions zijn ontwikkeld om de huid van de therapeut als van de patiënt in een goede conditie en optimaal evenwicht te houden. Bij een therapeutische massage

Nadere informatie

Het geven van een ondersteek of urinaal aan een zorgvrager

Het geven van een ondersteek of urinaal aan een zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Het geven van een ondersteek of urinaal aan een zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Body wrap

Veelgestelde vragen Body wrap Veelgestelde vragen Body wrap Hoe gebruik ik de Body Wrap? De Body Wrap komt in een veelzijdige vorm. Hierdoor kan de Body Wrap worden aangebracht op elk gebied waar je graag resultaat wilt zien, zoals

Nadere informatie

... with people in mind

... with people in mind maxislide flites Patiënteigen wegwerp glijrollen en glijlakens... with people in mind Patiënteigen wegwerp glijrollen en glijlakens Horizontale transfers en het verplaatsen van patiënten binnen de grenzen

Nadere informatie

Lavera Basis Sensitiv

Lavera Basis Sensitiv Lavera. Werkt natuurlijk Je huid optimaal verzorgen met respect voor de natuur? Dat kan! De pure verzorgings-producten van Lavera zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel

Nadere informatie

Doorliggen voorkomen. Een handleiding voor patiënten en familie

Doorliggen voorkomen. Een handleiding voor patiënten en familie Doorliggen voorkomen Een handleiding voor patiënten en familie Doel van deze folder In deze folder kunt u lezen wat doorliggen (decubitus) is, waar decubitus ontstaat en wat er tegen gedaan kan worden.

Nadere informatie

THEMA: HANDHYGIËNE: WAAROM, WIE EN WANNEER?

THEMA: HANDHYGIËNE: WAAROM, WIE EN WANNEER? THEMA: HANDHYGIËNE: WAAROM, WIE EN WANNEER? WAAROM? Per dag overlijden wereldwijd duizenden mensen aan zorg gerelateerde infecties. Handen zijn een vervoersmiddel voor ziekteverwekkende bacteriën en virussen.

Nadere informatie

Een geval van zelfzorg

Een geval van zelfzorg Dieren en aloë vera Aloë vera Eén van de oudste, meest bekende heilzame planten Rijk aan meer dan 200 voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen Uniek gepatenteerd stabilisatieproces

Nadere informatie

Verpleeghuis- woon- en thuiszorg. Handhygiëne

Verpleeghuis- woon- en thuiszorg. Handhygiëne Verpleeghuis- woon- en thuiszorg Handhygiëne Dit document mag vrijelijk worden vermenigvuldigd en verspreid mits steeds de Werkgroep Infectiepreventie als auteur wordt vermeld. Vergewis u er van dat u

Nadere informatie

Hygiëne/infectiepreventie

Hygiëne/infectiepreventie Hygiëne/infectiepreventie Hoe we ervoor zorgen dat u bij een verblijf in het ziekenhuis geen infectie oploopt. Van elke honderd patiënten, die in de Nederlandse ziekenhuizen worden opgenomen, lopen ongeveer

Nadere informatie

Dragerschap en behandeling van MRSA

Dragerschap en behandeling van MRSA Er is bij u besmetting met de bacterie MRSA (Methicilline resistente Staphylococcus aureus) ontdekt. S. aureus is een bacterie die tot de normale huidbewoners van de mens behoort. Daarnaast staat hij bekend

Nadere informatie

Handhygiëne bezoekers CWZ

Handhygiëne bezoekers CWZ Handhygiëne bezoekers CWZ 2 Deze folder is bedoeld om u te informeren hoe u door eenvoudige handelingen als het wassen of desinfecteren van de handen, de overdracht van micro-organismen (zoals bacteriën

Nadere informatie

Titel: H & I Handhygiëne (V&V 8134) Versie: 2Uitgeprint document is maximaal 24 uur geldig. Printdatum: Huidige datum:

Titel: H & I Handhygiëne (V&V 8134) Versie: 2Uitgeprint document is maximaal 24 uur geldig. Printdatum: Huidige datum: H & I Handhygiëne (V&V 8134) v. 2, te gebruiken tot 24 uur na 28-11- Map: Zuyderland\Care\Zuyderland Care (V&V) Titel: H & I Handhygiëne (V&V 8134) Versie: 2 Status: Gepubliceerd Algemeen Aangemaakt: Wijzigingsdatum:

Nadere informatie

Wond expertise centrum. Doorliggen voorkomen

Wond expertise centrum. Doorliggen voorkomen Wond expertise centrum Doorliggen voorkomen 1 Iedereen die vanwege ziekte of ongeval in bed, stoel of rolstoel moet blijven kan last krijgen van doorliggen (decubitus). Gelukkig kan decubitus in veel gevallen

Nadere informatie

Hear from the start BAHA. two years with BAHA. Nazorg en advies in gebruik. sound sense for a better life

Hear from the start BAHA. two years with BAHA. Nazorg en advies in gebruik. sound sense for a better life Hear from the start BAHA two years with BAHA Nazorg en advies in gebruik sound sense for a better life BAHA Nazorg en advies in gebruik Deze brochure heeft als doel uitleg te geven over de verzorging na

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

Ontdek Forever Maak kennis met onze meest populaire producten

Ontdek Forever Maak kennis met onze meest populaire producten Ontdek Forever Maak kennis met onze meest populaire producten NL Aloë vera van Forever de natuurlijke weg naar een gezonde en energieke levensstijl Maak kennis met Forever Forever is wereldmarktleider

Nadere informatie

'De investering die rendement oplevert'

'De investering die rendement oplevert' 'De investering die rendement oplevert' Reinigen met microvezels Hoe werken microvezels Wat zijn de voordelen voor - reiniging & hygiëne - efficiency - ergonomie - milieu Assortiment Hoe werken microvezels

Nadere informatie

Handelingsschema niveau 4

Handelingsschema niveau 4 sschema niveau 4 De wasbeurt van een zorgvrager op bed 1 Raadpleeg het verpleegkundig dossier: oriënteer je op de algemene toestand van de zorgvrager; ga na wat de zorgvrager zelf kan; beoordeel of er

Nadere informatie

baby zacht Etos babyverzorging super zacht voor babyhuidjes!

baby zacht Etos babyverzorging super zacht voor babyhuidjes! baby zacht Etos babyverzorging super zacht voor babyhuidjes! Voor het tere babyhuidje wil je alleen het allerbeste. Daarom introduceert Etos een vernieuwde babyverzorgingslijn met alleen plantaardige oliën

Nadere informatie

Een zorgvrager begeleiden bij het douchen en/of wassen

Een zorgvrager begeleiden bij het douchen en/of wassen OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager begeleiden bij het douchen en/of wassen Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ Zelfreinigend Zelfreinigend Pilkington Activ Pilkington Activ is ook zeer geschikt voor dakbeglazing Zelfreinigend glas Pilkington Activ is duurzaam, gecoat, zelfreinigend glas met een neutrale kleur en

Nadere informatie

x = symbool op verpakking Niet In

x = symbool op verpakking Niet In x = symbool op verpakkg Baby Bijgewerkt augustus 2015 Baby lotion Baby lotion sensitive zachte lotion baby Babydoekje X Symbool toilet nee + tekst: Weggooien met het huisvuil en niet door het toilet spoelen

Nadere informatie

Ponto Het botverankerde hoorsysteem van Oticon Medical. Ponto verzorgingsgids

Ponto Het botverankerde hoorsysteem van Oticon Medical. Ponto verzorgingsgids Ponto Het botverankerde hoorsysteem van Oticon Medical Ponto verzorgingsgids Gefeliciteerd! Tijdens de eerste weken na de ingreep is het met name belangrijk dat u de huid rond het implantaat goed verzorgd.

Nadere informatie

Behandeling met Ditranol

Behandeling met Ditranol Behandeling met Ditranol In overleg met uw behandelend arts is besloten tot een behandeling met Ditranol in het Radboudumc. In deze folder staat de gang van zaken tijdens de behandeling in grote lijnen

Nadere informatie

Uw huid wordt verrijkt: een nieuw gevoel van comfort

Uw huid wordt verrijkt: een nieuw gevoel van comfort Grondlegger van de Plantaardige Cosmetica Uw huid wordt verrijkt: een nieuw gevoel van comfort Nr.1 in GEZICHTS- VERZORGING* in Frankrijk Januari 2013 In omzet over 2011 (damesproducten). In hoeveelheid

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Personal Microderm gebruiksaanwijzing

Inhoudsopgave: Personal Microderm gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave: Inleiding 2 Klaarmaken voor gebruik 2 Een behandeling voorbereiden 3 Een disc selecteren 4 Hoe u het apparaat moet gebruiken 5 Reiniging & onderhoud 6 Wat u wel en wat

Nadere informatie

Protocol. 5. Doe je sieraden af en was je handen. Om kruisbesmetting te voorkomen. Aan- en uitkleden van een zorgvrager in bed.

Protocol. 5. Doe je sieraden af en was je handen. Om kruisbesmetting te voorkomen. Aan- en uitkleden van een zorgvrager in bed. Protocol Aan- en uitkleden van een zorgvrager in bed Voorbereiding 1. Vertel aan de zorgvrager wat je gaat doen, waarom je dit doet en hoe je dit gaat doen. Maak afspraken over: - het tijdstip - welke

Nadere informatie

RADIOTHERAPIE bij borstkanker

RADIOTHERAPIE bij borstkanker RADIOTHERAPIE bij borstkanker 2 RADIOTHERAPIE bij borstkanker Geconfronteerd worden met borstkanker brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Via deze brochure proberen we u alvast een zo goed mogelijk

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Preventie en behandeling van smetten (intertrigo)

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Preventie en behandeling van smetten (intertrigo) Preventie en behandeling van smetten (intertrigo) PREVENTIE EN BEHANDELING VAN SMETTEN (INTERTRIGO) INLEIDING Inleiding Deze folder bevat informatie over het voorkomen en behandelen van smetten in de grote

Nadere informatie

De kracht van de natuur verenigd in een verzorgingslijn voor een mooie huid

De kracht van de natuur verenigd in een verzorgingslijn voor een mooie huid De kracht van de natuur verenigd in een verzorgingslijn voor een mooie huid 86 79 % Verzorging 87 45 % Vitamine B12-werkcomplex Thermo Lotion Licht opwarmende en huidverzorgende lotion. Verzorgt met natuurlijke

Nadere informatie

Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken

Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken Een frisse aanpak Met het kostenbesparende reinigingsproces van Electrolux voor moppen, microvezeldoeken en werkkleding, heeft u alles zelf onder

Nadere informatie

Kunstvoeding. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Kunstvoeding. Ziekenhuis Gelderse Vallei Kunstvoeding Ziekenhuis Gelderse Vallei In deze folder vindt u informatie over kunstvoeding. Moedermelk is de beste babyvoeding. Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de verschillen tussen kunstvoeding

Nadere informatie

Wat is Staphylococcus aureus (S.aureus)? 2 Waarom behandeling van S.aureus dragerschap bij protheseoperaties? 2 Behandeling van S.

Wat is Staphylococcus aureus (S.aureus)? 2 Waarom behandeling van S.aureus dragerschap bij protheseoperaties? 2 Behandeling van S. Wat is Staphylococcus aureus (S.aureus)? 2 Waarom behandeling van S.aureus dragerschap bij protheseoperaties? 2 Behandeling van S.aureus dragerschap 2 Contact 4 Website 4 Reinigingsinstructies bij S.Aureus

Nadere informatie

Een zorgvrager helpen bij het wassen aan de wastafel, bij het douchen of baden met of zonder gebruik van hulpmiddelen

Een zorgvrager helpen bij het wassen aan de wastafel, bij het douchen of baden met of zonder gebruik van hulpmiddelen OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager helpen bij het wassen aan de wastafel, bij het douchen of baden met of zonder gebruik van hulpmiddelen Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier

Nadere informatie

Protocol preventie handeczeem

Protocol preventie handeczeem Protocol preventie handeczeem RAS Arboconvenant Schoonmaak -en Glazenwassersbranche Januari 2007 Inhoud 1 Protocol preventie handeczeem 1.1 Inleiding 3 1.2 Doel 3 1.3 Doelgroep 3 1.4 Risico op blootstelling

Nadere informatie

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid V E R N I E U W D E LICHAAMS Een moment van zachtheid voor je huid DE SCHOONHEID VAN HET LICHAAM Uw lichaam verdient evenveel aandacht als uw gezicht. Om het evenwicht te vinden tussen een gevoel van schoonheid

Nadere informatie

Allergisch voor parfummix

Allergisch voor parfummix Dermatologie Allergisch voor parfummix i Patiënteninformatie Wat nu? Slingeland Ziekenhuis U bent allergisch voor stoffen die in parfum zitten: wat nu? Als uw huid in contact komt met parfummix of lyral

Nadere informatie

*Zelfzorggeneesmiddel: Lees voor gebruik de >Bijsluiter. Weleda Combudoron Zalf 25 gr 8,70

*Zelfzorggeneesmiddel: Lees voor gebruik de >Bijsluiter. Weleda Combudoron Zalf 25 gr 8,70 Combudoron Gel Combudoron Gel* verzacht en verkoelt bij oppervlakkige brandwonden, zonnebrand en insectenbeten. De gel bevat extracten van Arnica en kleine brandnetel, die verzachtend werken en het zelfherstellende

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voetverzorging

Gebruiksaanwijzing voetverzorging Gebruiksaanwijzing voetverzorging Stap 1. De foto laat duidelijk eeltplekken voor de behandeling zien. WINGKUUR niet zonder meer toepassen op extreem gevoelige of beschadigde huid. Stap 2 Om overtollige

Nadere informatie

Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care

Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care waarom de wasruimte belangrijk is Heeft uw wasruimte die geslaagde uitstraling? Onderzoek benadrukt dat bezoekers een direct verband leggen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Decubitus (=doorliggen) Decubitus 1

Patiënteninformatie. Decubitus (=doorliggen) Decubitus 1 Patiënteninformatie Decubitus (=doorliggen) Decubitus 1 Decubitus (=doorliggen) Doorliggen komt voor bij mensen die veel in bed liggen of die langdurig in een (rol) stoel zitten. Voor die mensen, en hun

Nadere informatie

Frosch, een gamma ecologische & efficiënte onderhoudsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten

Frosch, een gamma ecologische & efficiënte onderhoudsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten Frosch, een gamma ecologische & efficiënte onderhoudsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten & Multi-cleaners gamma Green Lemon Vinegar Geconcentreerde formule (20 ML voor 5L water) Formule met

Nadere informatie

Een kraamvrouw verzorgen in de kraamperiode

Een kraamvrouw verzorgen in de kraamperiode 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 Opdrachtformulier Een kraamvrouw verzorgen in de kraamperiode Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek

Nadere informatie

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies { STIHL AP 100, 200, 300 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

HANDREINIGING & HANDVERZORGING

HANDREINIGING & HANDVERZORGING HANDREINIGING & HANDVERZORGING HANDBESCHERMING HAND PROTECT LOTION PRODUCTCODE 871 Beschermt de handen tegen schadelijke stoffen Beschermende handencrème. Hand Protect Lotion beschermt de handen tegen

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. HiBiSOL, oplossing voor cutaan gebruik 5 mg/ml en 600 mg/ml. chloorhexidinedigluconaat en isopropylalcohol

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. HiBiSOL, oplossing voor cutaan gebruik 5 mg/ml en 600 mg/ml. chloorhexidinedigluconaat en isopropylalcohol Bijsluiter: informatie voor de gebruiker HiBiSOL, oplossing voor cutaan gebruik 5 mg/ml en 600 mg/ml chloorhexidinedigluconaat en isopropylalcohol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Het Vala assortiment: Zachte verpleegproducten voor eenmalig gebruik.

Het Vala assortiment: Zachte verpleegproducten voor eenmalig gebruik. Nieuwe producten Het Vala assortiment: Zachte verpleegproducten voor eenmalig gebruik. Verpleegartikelen Een hygiënische oplossing voor professionele zorg. De Vala-disposables zijn gemaakt van hoogwaardig

Nadere informatie

Maatregelen in het ziekenhuis bij de verzorging van uw kind tijdens en na chemotherapie

Maatregelen in het ziekenhuis bij de verzorging van uw kind tijdens en na chemotherapie Maatregelen in het ziekenhuis bij de verzorging van uw kind tijdens en na chemotherapie Inhoud Inleiding 3 Begrippenlijst 4 Verzorging van uw kind 7 Omgang met besmet materiaal 8 Urine en ontlasting 8

Nadere informatie

Allergie voor parfummix (lyral)

Allergie voor parfummix (lyral) Allergie voor parfummix (lyral) U bent allergisch voor stoffen die in parfum zitten: wat nu? Als uw huid in contact komt met parfummix of lyral krijgt u eczeem. Als u al eczeem heeft, dan kan dit eczeem

Nadere informatie

Extra Zorg. Dansac Accessoires. Dedicated to Stoma Care

Extra Zorg. Dansac Accessoires. Dedicated to Stoma Care Extra Zorg Dansac Accessoires Dedicated to Stoma Care Inleiding Bij Dansac zijn wij erop gericht om opvangzakjes en huidplaten te ontwikkelen met optimale eigenschappen om uw kwaliteit van leven te bevorderen.

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

bedbad 1. Algemene aandachtspunten

bedbad 1. Algemene aandachtspunten bedbad 1. Algemene aandachtspunten 1. Indien je parameters moet nemen, doe dit voor het bedbad 2. Zorg voor een werkveld : verwijder overtollig gerief van het nachtkastje 3. Desinfecteer werkblad indien

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld om je te ondersteunen. Wanneer je vragen hebt, kun je deze altijd aan je instrumentmaker stellen.

Deze handleiding is bedoeld om je te ondersteunen. Wanneer je vragen hebt, kun je deze altijd aan je instrumentmaker stellen. Bostonbrace DE BOSTON (SCOLIOSE) BRACE: Voor de behandeling van scoliose maakt Leuk Orthopedie gebruik van de Bostonbrace. De Bostonbrace is bestemd voor verkrommingen tussen de 25 en 50 graden. De brace

Nadere informatie

Dermatologie. Tips voor de verzorging van kinderen met atopisch eczeem

Dermatologie. Tips voor de verzorging van kinderen met atopisch eczeem Dermatologie Tips voor de verzorging van kinderen met inhoud Inleiding 03 Baden en douchen 03 Baden met badolie 04 Smeren met vochtinbrengende crèmes 04 Tips om het smeren aangenamer te maken 05 Bestrijden

Nadere informatie

Deel 4.1.2. Risicopreventie Protocol met cytostatica besmet linnengoed gezondheidszorg

Deel 4.1.2. Risicopreventie Protocol met cytostatica besmet linnengoed gezondheidszorg Deel 4.1.2. Risicopreventie Protocol met cytostatica besmet linnengoed gezondheidszorg Algemeen De omschrijving van cytostatica luidt als volgt: Cytostatica zijn geneesmiddelen die de celdeling remmen

Nadere informatie

Observatielijsten. Thema 1 Lichamelijke verzorging 81

Observatielijsten. Thema 1 Lichamelijke verzorging 81 Observatielijsten Thema 1 Lichamelijke verzorging 81 Zorgvrager helpen bij een wasbeurt op bed 81 De hygiënische verzorging van een zorgvrager op bed met behulp van wasdoekjes 85 Zorgvrager wassen aan

Nadere informatie