Tripartiete Cliëntenovereenkomst Lijfrenterekening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tripartiete Cliëntenovereenkomst Lijfrenterekening"

Transcriptie

1 Tripartiete Cliëntenovereenkomst Lijfrenterekening 1. Wie zijn er partij bij deze overeenkomst? 1.1. De volgende (rechts)personen zijn partij bij deze overeenkomst: Cliënt/rekeninghouder, als bedoeld in de Verklaring van aanvaarding en voor zover van toepassing, hierna te noemen: Cliënt Beleggingsonderneming, als bedoeld in de Verklaring van aanvaarding, hierna te noemen: Beleggingsonderneming, en BinckBank N.V., statutair gevestigd en kantoorhoudend te (1083 HN) Amsterdam, hierna te noemen: BinckBank Samen worden deze (rechts)personen partijen genoemd. 2. Waarvoor dient deze overeenkomst? 2.1. De cliënt wil beleggen voor zijn pensioen in een zogenoemde lijfrenterekening. Deze rekening noemen wij hierna: de Lijfrenterekening. In deze overeenkomst maken partijen afspraken hierover Deze overeenkomst geldt in aanvulling op (i) de Cliëntenovereenkomst Tripartiete Dienstverlening (ii) de Voorwaarden Tripartiete Dienstverlening en (iii) de Handleiding Tripartiete Dienstverlening. Deze overeenkomsten sluit de cliënt dus ook met BinckBank en Beleggingsonderneming en deze 3 documenten zijn daarom ook van toepassing op de lijfrenterekening. Wel geldt dat als de Tripartiete Cliëntenovereenkomst Lijfrenterekening afwijkt van deze andere documentatie, de Tripartiete Cliëntenovereenkomst Lijfrenterekening voorgaat. 3. Deze Tripartiete Cliëntenovereenkomst Lijfrenterekening bevat dus aanvullende en afwijkende afspraken. De reden dat deze aanvullende en afwijkende afspraken worden gemaakt, is dat de belastingregels dit eisen. Vanwege de belastingregels wijkt de Lijfrenterekening dus iets af van de andere rekeningen bij BinckBank. Dat regelen wij in deze overeenkomst.

2 Doel van de rekening en bijzondere regels omdat de cliënt fiscaal (belasting) voordeel krijgt 3.1. De Lijfrenterekening is een geblokkeerde rekening als bedoeld in artikel 3.126a van de Wet inkomstenbelasting Het is namelijk een lijfrenterekening. Dit heeft een aantal gevolgen. Die leggen wij hieronder uit De rechten uit deze overeenkomst kunnen niet worden afgekocht, vervreemd, prijsgegeven of tot voorwerp van zekerheid dienen. Dit betekent dat de cliënt het geld, uitzonderingen daargelaten, niet mag opnemen. En dat de cliënt anderen geen recht mag geven op de Lijfrenterekening. De cliënt kan de Lijfrenterekening niet als onderpand gebruiken voor een lening of met iemand delen of aan iemand verkopen. Het vermogen moet dus van de cliënt en alléén van de cliënt blijven. Handelt de cliënt in strijd hiermee, dan behandelt BinckBank dit als afkoop en heeft dit nadelige fiscale (belasting) consequenties De cliënt mag het opgebouwde bedrag uitsluitend gebruiken om vaste en gelijkmatige uitkeringen te kopen, als bedoeld in artikel lid 1 en artikel 3.126a lid 4 onderdeel a van de Wet inkomstenbelasting De bedoeling is dus dat de cliënt van zijn vermogen een pensioenuitkering koopt bij een financiële instelling voor zijn oude dag of het vermogen in de Lijfrenterekening op een andere door de fiscale (belasting) regels toegestane manier gebruikt. Meestal koopt de cliënt dan met zijn vermogen een nieuw product. Daarmee start de uitkeringsfase en gaat de cliënt inkomstenbelasting betalen over de uitkeringen Zoals gezegd, leidt afkoop tot nadelig fiscale (belasting) consequenties. Stel de cliënt neemt (een deel van) zijn vermogen op maar niet voor de aankoop van een lijfrente bij een andere financiële instelling. Dan koopt de cliënt het hele tegoed van de Lijfrenterekening af. BinckBank moet dan de rekening van de cliënt beëindigen. BinckBank is verplicht dit te melden aan de Belastingdienst. De exacte fiscale gevolgen van afkoop en de beperkte uitzonderingen op deze regels staan in de Samenvatting Fiscale (belasting) regels per 7 juli 2017 aan het einde van dit document. In het ergste geval houdt de cliënt echter maar 28% van het vermogen op de Lijfrenterekening over BinckBank gaat ervan uit dat de volledige inleg, behalve wanneer deze afkomstig is van een andere geblokkeerde rekening op naam van de cliënt als bedoeld in artikel 3.126a van de Wet inkomstenbelasting 2001 of van een lijfrenteverzekering zoals bedoeld in artikel van de Wet

3 inkomstenbelasting 2001, op de Lijfrenterekening kan worden aangemerkt als lijfrentepremie betaald in dit jaar ingevolge artikel lid 1 onderdeel a van de Wet op de inkomstenbelasting jaar na het jaar waarin de cliënt de AOW-leeftijd bereikt, heeft de Lijfrenterekening geen zin meer voor de cliënt. Dan moet de cliënt op grond van de fiscale regels een uitkering kopen. De Lijfrenterekening eindigt dan automatisch. Een voorbeeld: Stel de cliënt is geboren op 24 april Naar verwachting begint zijn/haar AOW dan op 24 juli Dan heeft de Lijfrenterekening op 31 december 2041 geen zin meer voor de cliënt. De beleggingsonderneming zal de cliënt hierover informeren. De cliënt kan dan besluiten wat hij met zijn Lijfrenterekening wil doen. Als de cliënt niet uiterlijk voor 31 december 2042 heeft geregeld hoe het geld aan hem wordt uitgekeerd, dan is dit een afkoop. De Lijfrenterekening eindigt dan automatisch en BinckBank zet het vermogen over naar een normale rekening. Dit moet vanwege de fiscale regels en heeft waarschijnlijk zeer ongunstige belastinggevolgen voor de cliënt. Daarom is het belangrijk dat de cliënt (samen met zijn vermogensbeheerder) op tijd een beslissing neemt. Ter voorkoming van onduidelijkheden: de cliënt mag ook eerder een pensioenuitkering kopen, maar niet later Hierboven staat een zeer beknopte samenvatting. In de Samenvatting Fiscale (belasting) regels per 7 juli 2017 die de beleggingsonderneming u verstrekt, staat een overzicht van de huidige fiscale regels voor lijfrentes. 4. Verdeling van verantwoordelijkheden 4.1. De Lijfrenterekening wordt aangeboden door BinckBank. Het is de Beleggingsonderneming die (in opdracht van de cliënt) bepaalt hoe het vermogen op de Lijfrenterekening wordt belegd en of de Lijfrenterekening geschikt is voor de cliënt. De beleggingsonderneming is aanspreekpunt van de cliënt en informeert de cliënt, tenzij anders opgenomen in deze overeenkomst. Het is dus de beleggingsonderneming die het product samenstelt en beschikbaar stelt en die verantwoordelijk is voor de inhoud van het product. BinckBank is naast wat is afgesproken in de documentatie genoemd in 2.2 verantwoordelijk voor de rapportages naar de belastingdienst en het voldoen aan de belastingregels.

4 5. BinckBank kent de belastingsituatie van de cliënt niet 5.1. BinckBank kan de belasting situatie van de cliënt niet beoordelen, want hiervoor heeft BinckBank niet de benodigde informatie. De cliënt is hiervoor zelf verantwoordelijk. Mocht de belegging in de Lijfrenterekening dus niet leiden tot de belastingvoordelen van artikel 3:126a van de Wet IB 2001 waarop de cliënt hoopte of zelfs tot belastingnadeel, dan kan de cliënt BinckBank hier niet op aanspreken. Ook is de cliënt zelf verantwoordelijk voor zijn belastingopgaaf bij de belastingdienst Als de cliënt zich onzeker voelt over zijn fiscale situatie, raden wij hem aan een (fiscaal) adviseur te raadplegen. 6. Belangrijke verplichtingen van de cliënt 6.1. De cliënt moet BinckBank zo snel mogelijk informeren als hij/zij verhuist naar het buitenland, en/of belastingplichtig/fiscaal inwoner wordt buiten Nederland De nabestaanden moeten BinckBank zo snel mogelijk informeren als de cliënt is overleden. De nabestaanden moeten namelijk uiterlijk voor het eind van het tweede jaar volgend op het jaar van overlijden een uitkering kopen bij een (andere) financiële instelling. Als de cliënt dus overlijdt op 1 juli 2040, dan hebben de nabestaanden tot uiterlijk 31 december Doen zij dit niet dan geldt dit als afkoop en moet BinckBank de overeenkomst beëindigen. Dat heeft zeer nadelige belastinggevolgen. Daarom is het belangrijk, dat de nabestaanden ons het zo snel mogelijk laten weten, als de klant overlijdt Als de cliënt deze verplichtingen niet nakomt, dan kan dit tot schade voor de cliënt leiden Verder raden wij de cliënt aan de financiële bijsluiter die hoort bij de Lijfrenterekening te lezen. De beleggingsonderneming heeft deze opgesteld. Hierin staan beknopt de eigenschappen van de Lijfrenterekening.

5 6.5. Als de cliënt per ongeluk geld naar de Lijfrenterekening heeft overgemaakt, dan moet de cliënt dit zo snel mogelijk aan BinckBank laten weten. Mogelijk kan BinckBank het geld dan naar de cliënt terugstorten zonder dat dit nadelige belastinggevolgen heeft. Uiteraard is het geld wel belegd geweest en zijn beleggingswinsten en verliezen over de tijd dat het geld belegd is geweest voor rekening van de cliënt. 7. Kosten 7.1. De Lijfrenterekening kent de volgende extra kosten die BinckBank de cliënt in rekening brengt: Afkoop Lijfrenterekening Overboeken saldo op Lijfrenterekening (na verkoop van de beleggingen) naar andere aanbieder Afkoop vanwege verhuizing naar buitenland EUR 100 (incl. BTW) EUR 199 (incl. BTW) EUR 100 (incl. BTW) 8. Wijzigingen 8.1. Wijzigingen in de fiscale regels kunnen automatisch wijzigingen in deze overeenkomst veroorzaken. BinckBank en de beleggingsonderneming mogen immers niets doen wat verboden is. Dan gaan de wijzigingen meteen in zonder dat BinckBank 30 dagen hoeft te wachten. 9. Einde overeenkomst 9.1. De cliënt kan deze overeenkomst altijd opzeggen. BinckBank handelt al lopende orders af en BinckBank is gerechtigd de beleggingen te verkopen. BinckBank maakt het vermogen (uitsluitend cash, dus niet in effecten) over naar een door de cliënt aangegeven andere financiële instelling die eveneens aan de fiscale regels van art. 3:125 of 3:126a van Wet IB 2001 voldoet. Dat duurt maximaal 2 weken. BinckBank heeft dan wel eerst informatie van de cliënt nodig. Welke informatie BinckBank nodig heeft laat BinckBank dan weten aan de cliënt. Ook kan de cliënt ervoor kiezen het vermogen naar zijn/haar eigen rekening over te laten maken. Dan moet BinckBank wel belasting inhouden en moet de cliënt, afhankelijk van de reden dat hij het vermogen opneemt, extra belasting (revisierente) betalen. Dit is dus meestal niet verstandig. Dit staat uitvoerig in paragraaf 3.4 hierboven Ook BinckBank mag deze overeenkomst opzeggen. De belangrijkste redenen hiervoor vindt u hieronder:

6 BinckBank wil de Lijfrenterekening alleen met de cliënt opzeggen, bijvoorbeeld in het geval van fraude of misbruik of omdat BinckBank door de overeenkomst te laten voortduren zelf in overtreding van een wet zou zijn. Dan geeft BinckBank de cliënt een redelijke termijn om een andere financiële instelling te vinden om zijn vermogen te bewaren. Vindt de cliënt geen andere financiële instelling, dan betaalt BinckBank het vermogen uit aan de cliënt. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid negatieve belasting consequenties voor de cliënt. Daarom zal BinckBank dit alleen doen als uiterste maatregel. Er is langer dan 3 maanden geen geld meer van de cliënt op de Lijfrenterekening belegd. BinckBank heeft het recht de Lijfrenterekening dan met een termijn van 2 maanden op te zeggen. De cliënt verhuist buiten Nederland of wordt belastingplichtig/fiscaal inwoner buiten Nederland. BinckBank heeft het recht de Lijfrenterekening dan met een termijn van 2 maanden op te zeggen. Als BinckBank zijn dienstverlening om commerciële redenen beëindigt, mag BinckBank zijn rechten en verplichtingen overdragen aan een andere partij of deze overeenkomst beëindigen. In beide gevallen, krijgen de cliënt en zijn beleggingsonderneming 2 maanden om een andere financiële instelling te kiezen. Datum.. Plaats.. Naam.

Binck pensioen Overeenkomst. juli 2017

Binck pensioen Overeenkomst. juli 2017 Binck pensioen juli 2017 2 inzake Binck Pensioen U bent een overeenkomst aangegaan met ons voor Binck Pensioen. Hieronder vertellen wij wat dit betekent. U bent de klant. 1. Wie zijn wij? Wij zijn BinckBank

Nadere informatie

DECEMBER 2017 BINCK PENSIOEN OVEREENKOMST

DECEMBER 2017 BINCK PENSIOEN OVEREENKOMST DECEMBER 2017 BINCK PENSIOEN OVEREENKOMST OVEREENKOMST INZAKE BINCK PENSIOEN U bent een overeenkomst aangegaan met ons voor Binck Pensioen. Hieronder vertellen wij wat dit betekent. U bent de klant. 1

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen

Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen 8.4252.00 (19-01-2017) Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen Dit zijn de Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening.

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen

Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen Versie 1-01-07-2014 Dit zijn de Voorwaarden SNS Lijfrente Sparen. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld dat je met deze

Nadere informatie

Vrijkomende lijfrente. Wat doet u met uw vrijkomende lijfrentekapitaal?

Vrijkomende lijfrente. Wat doet u met uw vrijkomende lijfrentekapitaal? Vrijkomende lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende lijfrente? Inhoud Inleiding 3 1 Uw vrijkomende lijfrente 3 1.1 Wat moet u doen als uw lijfrente vrij komt? 3 1.2 Lijfrente laten uitkeren of laten doorgroeien?

Nadere informatie

Kenmerken en risico s OHRA Pensioen Spaarrekening

Kenmerken en risico s OHRA Pensioen Spaarrekening Kenmerken en risico s OHRA Pensioen Spaarrekening Wat zijn de kenmerken van de OHRA Pensioen Spaarrekening? Algemene kenmerken Met een OHRA Pensioen Spaarrekening bouwt u vermogen op met als doel om uw

Nadere informatie

AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening. Voorwaarden

AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening. Voorwaarden AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening Voorwaarden Voorwaarden AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening De AEGON Direct uitkerende lijfrenterekening is een geblokkeerde spaarrekening. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Brand New Day Uitkerende Lijfrenterekening

Algemene voorwaarden Brand New Day Uitkerende Lijfrenterekening Algemene voorwaarden Brand New Day Uitkerende Lijfrenterekening BND.VW.ULR.19042018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing als u beschikte over een Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Extra Pensioen Uitkering

Algemene voorwaarden Extra Pensioen Uitkering Algemene voorwaarden Extra Pensioen Uitkering Dit zijn de algemene voorwaarden van de Extra Pensioen Uitkering van a.s.r. bank. In deze algemene voorwaarden zijn belangrijke begrippen schuin gedrukt. Deze

Nadere informatie

Lijfrente spaarrekening. een bankspaarproduct.

Lijfrente spaarrekening. een bankspaarproduct. Lijfrente spaarrekening een bankspaarproduct. 1. Kiezen voor de Lijfrente spaarrekening van a.s.r. Wat is een lijfrentespaarrekening? Een lijfrentespaarrekening is een bankrekening waarop u geld opzij

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen

Aanvullende voorwaarden belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen Aanvullende voorwaarden belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen Voor belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen zijn de aanvullende voorwaarden die u hier leest, samen met het

Nadere informatie

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening Particulier Pensioen Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Dit zijn de Voorwaarden Aanvullend Pensioen van RegioBank. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Ook leest

Nadere informatie

Kenmerken en risico s OHRA Pensioenrekening

Kenmerken en risico s OHRA Pensioenrekening Kenmerken en risico s OHRA Pensioenrekening Wat zijn de kenmerken van de OHRA Pensioenrekening? Algemene kenmerken Met een OHRA Pensioenrekening bouwt u vermogen op met als doel om uw pensioen aan te vullen.

Nadere informatie

Vrijkomende Lijfrente

Vrijkomende Lijfrente Vrijkomende Lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende lijfrentekapitaal? Inleiding Binnenkort bereikt uw lijfrenteverzekering de einddatum. Dit betekent dat een lijfrentekapitaal beschikbaar komt. Met dit

Nadere informatie

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen

Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen Particulier Pensioen Productvoorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen Dit zijn de Voorwaarden Aanvullend Pensioen Sparen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Voorwaarden SNS Lijfrentenieren

Voorwaarden SNS Lijfrentenieren Voorwaarden SNS Lijfrentenieren 8.4250.00 (19-01-2017) Voorwaarden SNS Lijfrentenieren Dit zijn de Voorwaarden SNS Lijfrentenieren. In dit document lees je welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening.

Nadere informatie

Voorwaarden OHRA. Direct Ingaande Lijfrenterekening

Voorwaarden OHRA. Direct Ingaande Lijfrenterekening Voorwaarden OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening Inleiding Dit zijn de voorwaarden van de OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening. Hierin staan de regels die gelden tussen u en de bank. De voorwaarden

Nadere informatie

Lijfrente spaarrekening. een bankspaarproduct.

Lijfrente spaarrekening. een bankspaarproduct. Lijfrente spaarrekening een bankspaarproduct. 1. Kiezen voor de Lijfrente spaarrekening van a.s.r. Wat is een lijfrentespaarrekening? Een lijfrentespaarrekening is een bankrekening waarop je geld opzij

Nadere informatie

AEGON Lijfrenterekening. Voorwaarden

AEGON Lijfrenterekening. Voorwaarden AEGON Lijfrenterekening Voorwaarden Voorwaarden AEGON Lijfrenterekening De AEGON Lijfrenterekening is een beleggingsrekening en een spaarrekening. Artikel 1 Definities Als in de Voorwaarden AEGON Lijfrenterekening

Nadere informatie

Cover Informatie over... AEGON Lijfrente uitstelrekening Voorwaarden

Cover Informatie over... AEGON Lijfrente uitstelrekening Voorwaarden Cover AEGON Informatie Lijfrente uitstelrekening over... Voorwaarden De AEGON Lijfrente uitstelrekening is een spaarrekening. Artikel 1 Definities 1. Als in de Voorwaarden AEGON Lijfrente uitstelrekening

Nadere informatie

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime Ken je lijfrente Lijfrente nieuw regime Lijfrente nieuw regime Het kapitaal van uw lijfrenteverzekering komt beschikbaar. Wat kunt u doen? Een aantal jaren geleden hebt u een lijfrenteverzekering afgesloten.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Pensioenaanvulling

Algemene voorwaarden Pensioenaanvulling Algemene voorwaarden Pensioenaanvulling Inhoudsopgave Algemene voorwaarden Pensioenaanvulling Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling?

Nadere informatie

Lijfrente spaarrekening

Lijfrente spaarrekening Productinformatie Lijfrente Spaarrekening, een bankspaarproduct Inhoud 1. Kiezen voor de Lijfrente spaar rekening van a.s.r. 3 2. ASR Bank N.V. biedt (bank-)spaar producten aan. 4 3. Zo werkt de Lijfrente

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is

Nadere informatie

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen Aanvullend PensioenSparen Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen 2 Aanvullend PensioenSparen op een bankspaarrekening Uw pensioen is iets voor later. Al lijkt het soms ver weg, toch is het goed

Nadere informatie

Voorwaarden Lijfrente Oogstrekening C

Voorwaarden Lijfrente Oogstrekening C Voorwaarden Lijfrente Oogstrekening C 03.2.36 Inleiding Dit zijn de voorwaarden van de Delta Lloyd Lijfrente Oogstrekening. Hierin staan de regels die gelden tussen u en de bank. De voorwaarden vormen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lijfrente spaarrekening van a.s.r.

Algemene Voorwaarden Lijfrente spaarrekening van a.s.r. Algemene Voorwaarden Lijfrente spaarrekening van a.s.r. Inhoud paginanummer 1. Aanvragen en openen van de rekening 2 2. Geld storten op de rekening 2 3. Doel van de rekening 2 4. Het spaartegoed gebruiken

Nadere informatie

Beleggingsverzekering in de vorm van een Lijfrente

Beleggingsverzekering in de vorm van een Lijfrente Beleggingsverzekering in de vorm van een Lijfrente Algemeen Wat leest u in deze productwijzer Wat is een beleggingsverzekering Risico s Maak een bewuste keuze Welk product heeft u U heeft een Lijfrenteverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Inhoudsopgave Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

Additionele voorwaarden en informatie. Lijfrenterekening

Additionele voorwaarden en informatie. Lijfrenterekening Additionele voorwaarden en informatie Lijfrenterekening Additionele voorwaarden en informatie Lijfrenterekening 1. Inleiding In aanvulling op de Overeenkomst Beleggingsdiensten gebruikt DEGIRO dit document

Nadere informatie

Ken je lijfrente. Lijfrente oud regime

Ken je lijfrente. Lijfrente oud regime Ken je lijfrente Lijfrente oud regime Lijfrente oud regime Het kapitaal van uw lijfrenteverzekering komt beschikbaar. Wat kunt u doen? Een aantal jaren geleden hebt u een lijfrenteverzekering afgesloten.

Nadere informatie

Productinformatie en voorwaarden AanvullendPensioen Sparen

Productinformatie en voorwaarden AanvullendPensioen Sparen Productinformatie en voorwaarden AanvullendPensioen Sparen 1. Productinformatie van AanvullendPensioen Sparen 2. Voorwaarden van AanvullendPensioen Sparen De productinformatie en voorwaarden van AanvullendPensioen

Nadere informatie

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime Ken je lijfrente Lijfrente nieuw regime Lijfrente nieuw regime Het kapitaal van uw lijfrenteverzekering komt beschikbaar. Wat kunt u doen? Een aantal jaren geleden hebt u een lijfrenteverzekering afgesloten.

Nadere informatie

Voorwaarden PensioenBelegging

Voorwaarden PensioenBelegging 1 Algemeen en definities 1.1 De Voorwaarden PensioenBelegging zijn een aanvulling op de Voorwaarden. De Voorwaarden PensioenBelegging zijn uitsluitend van toepassing op de Participaties PensioenBelegging

Nadere informatie

Vrijkomend lijfrentekapitaal. Keuzemogelijkheden en belastingregels

Vrijkomend lijfrentekapitaal. Keuzemogelijkheden en belastingregels Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven Keuzemogelijkheden en belastingregels Wat leest u in deze brochure? Inleiding en leeswijzer 3 01 Pre-Brede Herwaardering 4 1a. Periodieke uitkeringen 4 1b. Afkopen/uitkering

Nadere informatie

VOORWAARDEN Delta Lloyd Lijfrente Oogstrekening. Delta Lloyd Bank NV. INHOUDSOPGAVE 1 Waarvoor zijn deze voorwaarden?

VOORWAARDEN Delta Lloyd Lijfrente Oogstrekening. Delta Lloyd Bank NV. INHOUDSOPGAVE 1 Waarvoor zijn deze voorwaarden? VOORWAARDEN Delta Lloyd Lijfrente Oogstrekening Delta Lloyd Bank NV MODEL Retail Banking INHOUDSOPGAVE 1 Waarvoor zijn deze voorwaarden? 2 Hoe werkt de Lijfrente Oogstrekening? 3 De kosten van de Lijfrente

Nadere informatie

Extra Pensioen Uitkering Productinformatie

Extra Pensioen Uitkering Productinformatie Extra Pensioen Uitkering Productinformatie 1/12 Extra Pensioen Uitkering, een bankspaarproduct Inhoudsopgave 1. Voor wie is deze informatie over de Extra Pensioen Uitkering bedoeld? 2. Algemene informatie

Nadere informatie

Uw lijfrente komt vrij

Uw lijfrente komt vrij Uw lijfrente komt vrij Inhoud 1. Wat is lijfrente? 3 2. 4 3. Meer informatie over het uitkeren van uw lijfrente 5 4. Meer informatie over het verlengen van uw lijfrente 8 5. Vrijkomende lijfrente in bijzondere

Nadere informatie

Kenmerken OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening

Kenmerken OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening Kenmerken OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening Algemeen Via een OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening laat u uw lijfrentekapitaal in gelijke termijnen uitbetalen. Dit gebeurt onder inhouding van belastingen

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Uitgestelde Lijfrenterekening

Productvoorwaarden BLG Uitgestelde Lijfrenterekening Productvoorwaarden BLG Uitgestelde Lijfrenterekening Geldig vanaf 1 januari 2016 4.1016.00 (02-05-2016) 1 Definities In deze Voorwaarden wordt verstaan onder: a Afbouwperiode De looptijd waarin het geblokkeerde

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening van BLG Wonen. In dit document leest u

Nadere informatie

Productinformatie en voorwaarden Van Lanschot Lijfrente Sparen

Productinformatie en voorwaarden Van Lanschot Lijfrente Sparen Productinformatie en voorwaarden Van Lanschot Lijfrente Sparen 1. Productinformatie van Van Lanschot LijfrenteSparen 2. Voorwaarden voor Van Lanschot LijfrenteSparen De productinformatie en voorwaarden

Nadere informatie

Extra Pensioen Uitkering

Extra Pensioen Uitkering Extra Pensioen Uitkering Productinformatie Extra Pensioen Uitkering, een bankspaarproduct Inhoud 1. Voor wie is deze informatie over de Extra Pensioen Uitkering bedoeld? 3 2. Algemene informatie over de

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Inkomen van BLG Wonen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze spaarrekening.

Nadere informatie

Uw lijfrente komt vrij. Lijfrente

Uw lijfrente komt vrij. Lijfrente Uw lijfrente komt vrij Lijfrente Inhoud 1. Wat is lijfrente? 3 2. Uw lijfrente komt vrij 4 3. Meer informatie over het uitkeren van uw lijfrente 5 4. Meer informatie over het verlengen van uw lijfrente

Nadere informatie

Productvoorwaarden Extra Pensioen Beleggen van ASR BANK N.V. Inhoud. Inhoud. 0. Dienstverlening door ASR Bank Aanvragen en openen van rekening 2

Productvoorwaarden Extra Pensioen Beleggen van ASR BANK N.V. Inhoud. Inhoud. 0. Dienstverlening door ASR Bank Aanvragen en openen van rekening 2 Productvoorwaarden Extra Pensioen Beleggen van ASR BANK N.V. 1/7 Inhoud paginanummer 0. Dienstverlening door ASR Bank 2 1. Aanvragen en openen van rekening 2 2. Geld storten op de rekening 2 Inhoud Dit

Nadere informatie

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrente komt tot uitkering verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrenteverzekering of lijfrenterekening komt binnenkort tot uitkering. Een mooi en belangrijk moment. Jaren geleden heeft

Nadere informatie

Uw lijfrente komt vrij. Pensioen

Uw lijfrente komt vrij. Pensioen Uw lijfrente komt vrij Pensioen Inhoud 1. Wat is lijfrente? 3 2. Uw lijfrente komt vrij 4 3. Meer informatie over het uitkeren van uw lijfrente 5 4. Meer informatie over het verlengen van uw lijfrente

Nadere informatie

Oudedagsvoorzieningen

Oudedagsvoorzieningen Algemene informatie Oudedagsvoorzieningen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN De productvormen Direct ingaande bancaire lijfrente Bij de direct ingaande bancaire lijfrente ontvangt de rekeninghouder

Nadere informatie

Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele en vaste rente December 2014

Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele en vaste rente December 2014 Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele en vaste rente December 2014 Pensioenaanvulling 1. Waarvoor is de Pensioenaanvulling bedoeld? Aanvragen 2. Wilt u advies om te kijken welk pensioenproduct

Nadere informatie

Algemene informatie oudedagvoorzieningen

Algemene informatie oudedagvoorzieningen Algemene informatie oudedagvoorzieningen Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: De productvormen... 2 Direct ingaande bancaire lijfrente... 2 Direct ingaande verzekerde lijfrente...

Nadere informatie

Productwijzer. Gouden Handdruk Opbouwrekening. Met variabele- en vaste rente

Productwijzer. Gouden Handdruk Opbouwrekening. Met variabele- en vaste rente Productwijzer Gouden Handdruk Opbouwrekening Met variabele- en vaste rente Juni 2016 2 Inhoud Inhoud Gouden Handdruk Opbouwrekening 1. Waarvoor is de Gouden Handdruk Opbouwrekening bedoeld? 2. Welke ontslagvergoeding

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

Alles wat u moet weten over uw vrijkomende lijfrenteverzekering

Alles wat u moet weten over uw vrijkomende lijfrenteverzekering AEGON Lijfrente Stappenplan Alles wat u moet weten over uw vrijkomende lijfrenteverzekering Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een doel. Dat houdt nooit op, het hoort

Nadere informatie

Vrijkomende lijfrente

Vrijkomende lijfrente Vrijkomende lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende lijfrentekapitaal? Mei 2016 2 Inleiding Inleiding Binnenkort bereikt uw lijfrenteverzekering de einddatum. Dit betekent dat een lijfrentekapitaal beschikbaar

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Inhoudsopgave Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente

Nadere informatie

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen Aanvullend PensioenSparen Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen Aanvullend PensioenSparen op een bankspaarrekening Uw pensioen is iets voor later. Al lijkt het soms ver weg, toch is het goed nu

Nadere informatie

Productwijzer ABN AMRO Leefrente Augustus 2015

Productwijzer ABN AMRO Leefrente Augustus 2015 Productwijzer ABN AMRO Leefrente Augustus 2015 Leefrente 1. Waarvoor is de Leefrente bedoeld? Aanvragen 2. Wilt u advies om te kijken welke looptijd het beste bij u past? 3. Hoe bepaalt u de looptijd van

Nadere informatie

De MoneyWise Lijfrentewijzer. Uw lijfrente komt vrij, wat zijn uw mogelijkheden?

De MoneyWise Lijfrentewijzer. Uw lijfrente komt vrij, wat zijn uw mogelijkheden? De MoneyWise Lijfrentewijzer Uw lijfrente komt vrij, wat zijn uw mogelijkheden? Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Uw lijfrente komt vrij... 3 Uw mogelijkheden... 4 Meer mogelijkheden met Oud Regime... 4

Nadere informatie

Voorwaarden PensioenBelegging

Voorwaarden PensioenBelegging 1 Algemeen en definities 1.1 De Voorwaarden PensioenBelegging zijn een aanvulling op het Prospectus. De Voorwaarden PensioenBelegging zijn uitsluitend van toepassing op de Participaties PensioenBelegging

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening Geldig vanaf 1 januari 2016

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening. In dit document leest u welke afspraken er gelden

Nadere informatie

Lijfrenteverzekering Informatie bij expiratie

Lijfrenteverzekering Informatie bij expiratie Lijfrenteverzekering Lijfrenteverzekering Informatie bij expiratie U heeft een lijfrenteverzekering of een lijfrenterekening. Hiervoor heeft u eenmalig of periodiek premie betaald. Deze lijfrente is bedoeld

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening van BLG Wonen. In dit document leest

Nadere informatie

Productwijzer ABN AMRO Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele- en vaste rente Augustus 2015

Productwijzer ABN AMRO Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele- en vaste rente Augustus 2015 Productwijzer ABN AMRO Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele- en vaste rente Augustus 2015 Gouden Handdruk Opbouwrekening 1. Waarvoor is de Gouden Handdruk Opbouwrekening bedoeld? 2. Welke ontslagvergoeding

Nadere informatie

Voorwaarden AanvullendPensioen Sparen

Voorwaarden AanvullendPensioen Sparen Voorwaarden AanvullendPensioen Sparen 1. Productkenmerken en productinformatie van AanvullendPensioen Sparen 2. Voorwaarden AanvullendPensioen Sparen De voorwaarden van AanvullendPensioen Sparen zijn samen

Nadere informatie

Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele en vaste rente Augustus 2015

Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele en vaste rente Augustus 2015 Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele en vaste rente Augustus 2015 Pensioenaanvulling 1. Waarvoor is de Pensioenaanvulling bedoeld? Aanvragen 2. Wilt u advies om te kijken welk pensioenproduct

Nadere informatie

Laat uw geld groeien!

Laat uw geld groeien! AEGON Ontslagvergoeding Sparen Ontslagvergoeding nog niet nodig? Laat uw geld groeien! Een ontslag is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de nodige emoties speelt dan ook uw financiële situatie een grote

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Uitgestelde Lijfrenterekening

Productvoorwaarden BLG Uitgestelde Lijfrenterekening Productvoorwaarden BLG Uitgestelde Lijfrenterekening Geldig vanaf 1 januari 2016 4.1016.00 (18-10-2016) 1 Definities In deze Voorwaarden wordt verstaan onder: a Afbouwperiode De looptijd waarin het geblokkeerde

Nadere informatie

Interpolis Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven

Interpolis Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven Interpolis Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven Keuzemogelijkheden en belastingregels Klik op de vraag om het antwoord te lezen. inhoudsopgave pagina Inleiding 2 Leeswijzer 3 1. Regime pre-brede Herwaardering

Nadere informatie

Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele- en vaste rente 2008-2013 Augustus 2015

Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele- en vaste rente 2008-2013 Augustus 2015 Productwijzer ABN AMRO Pensioenaanvulling met variabele- en vaste rente 2008-2013 Augustus 2015 Pensioenaanvulling 2008-2013 1. Waarvoor is de Pensioenaanvulling 2008-2013 bedoeld? Aanvragen 2. Wilt u

Nadere informatie

VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw lijfrente komt tot uitkering VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw lijfrenteverzekering of lijfrenterekening komt binnenkort tot uitkering. Een mooi en belangrijk moment. Jaren geleden heeft

Nadere informatie

Additionele voorwaarden en informatie. Netto Lijfrenterekening

Additionele voorwaarden en informatie. Netto Lijfrenterekening Additionele voorwaarden en informatie Netto Lijfrenterekening Additionele voorwaarden en informatie Netto Lijfrenterekening 1. Inleiding In aanvulling op de Overeenkomst Beleggingsdiensten gebruikt DEGIRO

Nadere informatie

Uw lijfrente komt vrij

Uw lijfrente komt vrij Uw lijfrente komt vrij Inhoud 1. Wat is lijfrente? 3 2. 4 3. Meer informatie over het uitkeren van uw lijfrente 5 4. Meer informatie over het verlengen van uw lijfrente 8 5. Vrijkomende lijfrente in bijzondere

Nadere informatie

Aanvullende PensioenUitkering. Banksparen voor een uitkering naast uw pensioen

Aanvullende PensioenUitkering. Banksparen voor een uitkering naast uw pensioen Aanvullende PensioenUitkering Banksparen voor een uitkering naast uw pensioen Aanvullende PensioenUitkering U gaat binnenkort met pensioen of u overweegt eerder te stoppen met werken. Eindelijk tijd om

Nadere informatie

Kenmerken en risico s

Kenmerken en risico s Kenmerken en risico s OHRA Gouden Handdruk Spaarrekening Wat zijn de kenmerken van de OHRA Gouden Handdruk Spaarrekening? Algemeen Met een OHRA Gouden Handdruk Spaarrekening bouwt u vermogen op met als

Nadere informatie

Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven.

Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven. Vrijkomend lijfrentekapitaal bij leven. 1 Regime pre-brede Herwaardering lijfrente (pre-bhw, tot 1992) oud regime of kapitaalverzekering met lijfrenteclausule 1a. Periodieke uitkeringen 1a.1. Periodieke

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Aanvullende voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Aanvullende voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Inhoudsopgave Aanvullende voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Rente 1. Welke rente ontvang ik op mijn Pensioenaanvulling met

Nadere informatie

Voorwaarden Nettolijfrente Oogstrekening C

Voorwaarden Nettolijfrente Oogstrekening C Voorwaarden Nettolijfrente Oogstrekening C 03.2.60 Inleiding Dit zijn de voorwaarden van de Delta Lloyd Nettolijfrente Oogstrekening. Hierin staan de regels die gelden tussen u en de bank. De voorwaarden

Nadere informatie

Productwijzer. Leefrente

Productwijzer. Leefrente Productwijzer Leefrente 2008-2013 September 2016 2 Inhoudsopgave Leefrente 2008-2013 1. Waarvoor is de Leefrente 2008-2013 bedoeld? 3 Aanvragen 2. Wilt u advies om te kijken welke looptijd het beste bij

Nadere informatie

Vrijkomende lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende lijfrentekapitaal?

Vrijkomende lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende lijfrentekapitaal? Vrijkomende lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende lijfrente? Inhoudsopgave 1 vrijkomende lijfrente 2 1.1 Wat moet u doen als uw lijfrente vrij komt? 2 1.2 laten uitkeren of laten doorgroeien? 2 1.3 Moet

Nadere informatie

Banksparen? Wij zijn uw bank.

Banksparen? Wij zijn uw bank. Banksparen? Wij zijn uw bank. U wilt voldoende extra inkomen als u met pensioen gaat. Wij hebben hiervoor de producten! Op enig moment gaat u met pensioen. Een leven met veel vrije tijd gaat dan beginnen.

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen van BLG Wonen. In dit document leest u welke afspraken er gelden voor deze

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling

Voorwaarden Pensioenaanvulling Voorwaarden Pensioenaanvulling BND.VW.PA.250917 Versie d.d. 25 september 2017 1 Algemeen en definities 1.1 De Voorwaarden Pensioenaanvulling zijn een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. De Voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Extra Pensioen Uitkering

Algemene voorwaarden Extra Pensioen Uitkering Algemene voorwaarden Extra Pensioen Uitkering Dit zijn de algemene voorwaarden van de Extra Pensioen Uitkering van a.s.r. bank. In deze algemene voorwaarden zijn belangrijke begrippen schuin gedrukt. Deze

Nadere informatie

Vrijkomende lijfrente. Wat doet u met uw vrijkomende

Vrijkomende lijfrente. Wat doet u met uw vrijkomende Vrijkomende lijfrente Wat doet u met uw vrijkomende Vrijkomende lijfrentekapitaal? lijfrente Inhoud Inleiding 1 Uw vrijkomende lijfrentekapitaal 1.1 Wat moet u doen als uw lijfrentekapitaal vrij komt?

Nadere informatie

22 Werking van deze voorwaarden

22 Werking van deze voorwaarden VOORWAARDEN Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening Delta Lloyd Bank NV ONDERDEEL Retail Banking INHOUDSOPGAVE 1 Waarvoor zijn deze voorwaarden? 2 Hoe werkt de Lijfrente Groeirekening? 3 De kosten van de Lijfrente

Nadere informatie

DE LIJFRENTEWIJZER UW LIJFRENTE KOMT VRIJ, WAT KUNT U DOEN?

DE LIJFRENTEWIJZER UW LIJFRENTE KOMT VRIJ, WAT KUNT U DOEN? n Laten uitkeren via een DE LIJFRENTEWIJZER UW LIJFRENTE KOMT VRIJ, WAT KUNT U DOEN? n Laten uitkeren via een UW LIJFRENTE KOMT VRIJ Uw lijfrentekapitaal komt binnenkort vrij. Weet u al wat u met het geld

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling

Voorwaarden Pensioenaanvulling Voorwaarden Pensioenaanvulling BND.VW.PA.0216 1 Algemeen en definities 1.1 De Voorwaarden Pensioenaanvulling zijn een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. De Voorwaarden Pensioenaanvulling zijn uitsluitend

Nadere informatie

Uw lijfrente komt vrij

Uw lijfrente komt vrij midden in het leven Uw lijfrente komt vrij De mogelijkheden Inhoud 5 6 7 8 9 11 16 17 Uw lijfrente komt vrij Uitstellen, verzamelen en kiezen Met pensioen Lijfrenten, welke uitkeringen zijn mogelijk?

Nadere informatie

VOORWAARDEN SYNVEST LIJFRENTEBELEGGINGSRECHT

VOORWAARDEN SYNVEST LIJFRENTEBELEGGINGSRECHT Blad 1 van 5 Inhoudsopgave Artikel 1. Uitleg en definities... 1 2. Toepasselijkheid... 2 3. Inleg algemeen... 2 4. Inleg uitgesteld lijfrentebeleggingsrecht. 2 5. Inleg direct ingaand lijfrentebeleggingsrecht...

Nadere informatie

Extra Pensioen Sparen

Extra Pensioen Sparen Extra Pensioen Sparen Productkenmerken Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Leeswijzer In deze productkenmerken leggen wij uit hoe Extra Pensioen Sparen van werkt. Naast deze productkenmerken

Nadere informatie

Voorwaarden Leefrente

Voorwaarden Leefrente Voorwaarden Leefrente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Leefrente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is de Leefrente 2008-2013? 3. Wat zijn de kenmerken van de Leefrente

Nadere informatie

Voorwaarden OHRA. Pensioen Spaarrekening

Voorwaarden OHRA. Pensioen Spaarrekening Voorwaarden OHRA Pensioen Spaarrekening Inleiding Dit zijn de voorwaarden van de OHRA Pensioen Spaarrekening. Hierin staan de regels die gelden tussen u en de bank. De voorwaarden vormen een onderdeel

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling

Voorwaarden Pensioenaanvulling Voorwaarden Pensioenaanvulling BND.VW.PA.0416 Versie d.d. 4 april 2016 1 Algemeen en definities 1.1 De Voorwaarden Pensioenaanvulling zijn een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. De Voorwaarden Pensioenaanvulling

Nadere informatie

Productvoorwaarden. Centraal Beheer Extra Pensioen Sparen

Productvoorwaarden. Centraal Beheer Extra Pensioen Sparen Productvoorwaarden Centraal Beheer Extra Pensioen Sparen Inhoudsopgave 1 Begrippen.................................................................................................................4 2 De

Nadere informatie

Extra Pensioen Sparen. Algemene informatie na overlijden

Extra Pensioen Sparen. Algemene informatie na overlijden Extra Pensioen Sparen. Algemene informatie na overlijden Inhoud 1. Wat gebeurt er met Extra Pensioen Sparen, als de rekeninghouder 3 is overleden? 2. Wat is Extra Pensioen Sparen? 4 3. De verdeling van

Nadere informatie

Voorwaarden Leefrente

Voorwaarden Leefrente Voorwaarden Leefrente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Leefrente (in het kort)? 2. Voor wie is de Leefrente? 3. Wat zijn de kenmerken van de Leefrente? 4. Waarom is de spaarrekening

Nadere informatie

Productwijzer. Pensioenaanvulling. Met variabele en vaste rente

Productwijzer. Pensioenaanvulling. Met variabele en vaste rente Productwijzer Pensioenaanvulling Met variabele en vaste rente September 2016 2 Inhoudsopgave Pensioenaanvulling 1. Waarvoor is de Pensioenaanvulling bedoeld? 3 Aanvragen 2. Wilt u advies om te kijken welk

Nadere informatie

Aanvullende PensioenUitkering. Banksparen voor een uitkering naast uw pensioen

Aanvullende PensioenUitkering. Banksparen voor een uitkering naast uw pensioen Aanvullende PensioenUitkering Banksparen voor een uitkering naast uw pensioen Aanvullende PensioenUitkering U gaat binnenkort met pensioen of u overweegt eerder te stoppen met werken. Eindelijk tijd om

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk

Voorwaarden Gouden Handdruk Voorwaarden Gouden Handdruk BND.VW.GH.0316 Versie d.d. 25 maart 2016 1 Algemeen en definities 1.1 De Voorwaarden Gouden Handdruk zijn een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. De Voorwaarden Gouden Handdruk

Nadere informatie