PROMOTIE WESTERWOLDE JAARVERSLAG 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROMOTIE WESTERWOLDE JAARVERSLAG 2017"

Transcriptie

1 PROMOTIE WESTERWOLDE JAARVERSLAG 2017 Het inhoudelijk jaarverslag van de Stichting Promotie Westerwolde (SPW) laat zien welke activiteiten de stichting in 2017 heeft ondernomen om haar doelstellingen te bereiken. Het jaarverslag volgt qua vorm de structuur van het jaarplan. Op deze wijze kunnen gemeenten, deelnemers en belanghebbende organisaties op transparante wijze inzicht verkrijgen in wat de SPW doet en wat er van het jaarplan is gerealiseerd. DOELSTELLING SPW De doelstelling van de SPW is het bevorderen van het toerisme in Westerwolde en omgeving. De SPW wil deze doelstelling realiseren door: Het gebied Westerwolde te promoten in Nederland, Duitsland en België via zoveel mogelijk kanalen. Tourist info, de in het gebied aanwezige toeristen optimaal te informeren over de mogelijkheden voor dag- en verblijfsrecreatie en alle activiteiten die voor de toerist in het gebied te beleven zijn. Dit zowel via de traditionele kantoren en agentschappen, als via sociale media en website. De SPW doet dat niet als stichting alleen, maar door intensieve samenwerking met andere stakeholders, te weten: De gemeentes Westerwolde en Stadskanaal De recreatieondernemers in het gebied die deelnemer zijn De vrijwilligers die ons op allerlei gebied ondersteunen Organisaties op het gebied van natuur en landschap Organisaties die evenementen organiseren

2 DE ORGANISATIE HET BESTUUR Statutair is vastgelegd dat de SPW een bestuur heeft dat uit minimaal 7 leden bestaat. Een onafhankelijk voorzitter (met bij voorkeur geen banden met de toeristische sector of een politieke binding), 4 bestuursleden uit de deelnemers, één bestuurslid dat geleverd wordt door de Vereniging Toeristisch Westerwolde en één bestuurslid met grote maatschappelijke betrokkenheid. In januari 2017 trad Hendri Meendering aan als voorzitter. Eind 2017 moest hij helaas aftreden vanwege mogelijke belangenverstrengeling in relatie tot zijn nieuwe functie bij de Vesting Bourtange. Bianca Kruize trad daarom eind 2017 aan als nieuwe voorzitter. In januari 2017 trad Jelle de Vries (als ondernemer/deelnemer) aan als bestuurslid en in december 2017 Saskia Uittien (als vertegenwoordiger van de VTW). Op dit moment wordt naarstig gezocht naar een nieuwe penningmeester, ter vervanging van onze huidige penningmeester, Diny Fluttert. Zij is bereid gevonden haar werkzaamheden voort te zetten zolang deze vacature nog niet is ingevuld. MEDEWERKERS De Stichting Promotie Westerwolde heeft één parttime medewerkster in vaste dienst. DE DEELNEMERS VAN DE STICHTING In het gebied Westerwolde zijn ca 150 bedrijven die direct of indirect afhankelijk zijn van het toerisme. Hiervan is ongeveer de helft deelnemer of donateur van de SPW. Het is in ieders belang dat er zoveel mogelijk bedrijven deelnemer zijn van de SPW. Dit is belangrijk voor de bedrijven, zij profiteren van gezamenlijke marketing. Het is ook belangrijk voor de SPW, hoe meer bedrijven deelnemer zijn des te sterker de SPW de regio Westerwolde als geheel kan profileren.

3 DE COMMUNICATIE MET DE DEELNEMERS GEBEURT OP MEERDERE MANIEREN 1. De deelnemersavond. In september 2017 werd deze gehouden op camping de Sikkenberg. De opkomst was matig er waren 27 deelnemers. Inhoud van de avond was het marketingplan 2018 en verder. Daarnaast werd inhoudelijk ingegaan op de social mediacampagne. Buiten was de stand opgesteld waarmee de SPW op beurzen staat. 2. Vanuit de SPW worden nieuwsbrieven over allerlei onderwerpen aan de deelnemers gestuurd, in 2017 zijn 15 nieuwsbrieven verstuurd. 3. Deelnemers kunnen als zij daar belang aan hechten onderwerpen inbrengen in de bestuursvergaderingen van het bestuur. Dat is in 2017 niet gebeurd. Wellicht was dit bij de deelnemers niet voldoende bekend of er was simpelweg geen behoefte aan.

4 DE VRIJWILLIGERS VAN TOURIST INFO PUNT (TIP) Met name voor de bezetting van de Tourist Info Punten (TIP) leunt de SPW volledig op vrijwilligers. Deze 56 vrijwilligers zijn bijzonder belangrijk voor de SPW. Velen doen dit werk al jaren lang. In 2017 is er één vrijwilliger uit Vlagtwedde die al 25 jaar ondersteuning geeft aan de SPW en de voorgangers ervan, maar ook uit Vlagtwedde 2 met 20 jaar en 2 met 10 jaar ervaring. Uit Ter Apel maar liefst 4 met 10 jaar en uit Stadskanaal 1 met 10 jaar. Alles bij elkaar een geweldige prestatie van deze vrijwilligers. In april is een vrijwilligersdag georganiseerd met als thema: Musea in Westerwolde. De vrijwilligers kregen een rondleiding in Bourtange inclusief de musea en een lunch. Daarna is als afsluiting het museum De oude Wolden bezocht. Om 2017 goed af te sluiten werd voor de vrijwilligers een gezellige glühweinborrel georganiseerd.

5 EXTERNE PROMOTIE Voor de externe promotie van Westerwolde worden veel middelen van de SPW ingezet. OPTIMALISEREN VAN DE WEBSITE De website van Westerwolde is gerelateerd aan de website van Marketing Groningen. In 2017 is een aanvang gemaakt met het aanpassen van de website zodat deze duidelijker en klantvriendelijker wordt. Een greep uit de gerealiseerde aanpassingen: De homepagina is geoptimaliseerd naar de nieuwe structuur van Marketing Groningen. De pagina s wandelen, fietsen en kanoën zijn beter zichtbaar gemaakt. Landingspagina vakantie in Westerwolde aangemaakt voor Adwords en Facebook Snelheid vergroot door foto s te verkleinen. Menustructuur aangepast zodat de speerpunten (wandelen, fietsen en kanoën) vooraan in de hiërarchie staan. In 2017 heeft onze website bezoekers gehad, dat is een stijging van bijna 20%. Dat is ruim 3x zoveel bezoekers als gemiddeld de overige regio s in de provincie Groningen (waarbij Oldambt met ook relatief goed scoort). De stijging van de bezoekersaantallen is daarmee ruim 2x zo groot als in de andere regio s. Op de website van Westerwolde is bijzondere aandacht gegeven grote maar ook de kleinere evenementen die in het gebied gehouden worden. De SPW zoekt dan ook actief aansluiting bij alle organiserende organisaties zodat wij hun evenementen zo goed mogelijk onder de aandacht kunnen brengen. Voor de recreatieondernemers (overnachtingen) is er de mogelijkheid om rond die evenementen specifieke arrangementen aan bezoekers aan te bieden. Hiervan wordt nog onvoldoende gebruik gemaakt.

6 SOCIAL MEDIA De campagne op social media wordt op twee fora gevoerd. Ten eerste een campagne op Google met door ons gesponsorde Add-words en daarnaast zijn er een aantal campagnes op Facebook gedaan. De Add-word campagnes hebben geleid tot in het totaal van ca klikken op de door ons gesponserde zoektermen zoals: evenementen Westerwolde, wandelen/wandelroutes, zien-doenbeleven-wandelen Westerwolde, zien-doen-beleven Westerwolde rijgt enz. De Facebook campagnes hebben geleid tot in het totaal ca klikken. In het totaal zijn er 14 Facebook campagnes gevoerd, waarbij twee Like en Win acties. Het meest succesvol was de campagne voor Middeleeuws Ter Apel met klikken. WESTERWOLDE MAGAZINE De Westerwolde gids werd vervangen door het Westerwolde Magazine. Dit is een A4 magazine waarin het gebied uitgebreid wordt beschreven, inclusief alle recreatieve mogelijkheden en hoogtepunten. Daarnaast kregen de deelnemers de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen en is er een beknopt overzicht van het toeristisch ABC. Het magazine werd eind 2017 opgeleverd en behoort bij de promotionele activiteiten van Het Westerwolde Magazine wordt verspreid onder de deelnemers, wordt op beurzen aan belangstellenden uitgereikt en zal op een aantal geselecteerde plaatsen ter inzage gelegd worden. Daarnaast kunnen alle deelnemers er voor hun gasten gebruik van maken. De huidige oplage is exemplaren.

7 BEURZEN In 2017 is het gebied Westerwolde op een aantal grotere en kleinere beurzen vertegenwoordigd. Dat is gedaan met een gemengde stand van zowel Westerwolde en de Veenkoloniën in samenwerking met een aantal campings. Dat heeft verschillende voordelen. Het gebied wordt als geheel gepromoot, terwijl het voor de beursbezoekers meer vorm krijgt doordat er concreet een aantal recreatieve (overnachtings-) mogelijkheden worden benoemd. Ook is bemensing van de stand op deze wijze beter te waarborgen. Een aantal enthousiaste ondernemers informeren de bezoekers van de beurzen over hun bedrijf én over het gebied Westerwolde. De kosten van deelname kan op deze manier over een grotere groep verdeeld worden, hetgeen meer mogelijk maakt. Zowel van collega standhouders als van de bezoekers heeft de stand veel complimenten gekregen. Januari Pauw Noord Holland met ca zeer geïnteresseerde bezoekers. Februari Camper en Kampeer beurs Gorichem met ca bezoekers Februari Kampeer en Vrijetijd Hardenberg met ca bezoekers Maart Wandel, fiets en kampeerbeurs Assen nieuwe beurs met ca bezoekers Maart recreatiebeurs Ad Dekker (caravan dealer) met bezoekers December Obelink Winterswijk met ca bezoekers. Daarbij valt de beurs bij Obelink op door het grote aandeel Duitse bezoekers (ca 30% van de bezoekers). Mede daardoor werd duidelijk dat er meer behoefte is aan Duitstalige informatievoorziening.

8 SAMENWERKING IN DE REGIO De SPW zoekt nadrukkelijk de samenwerking in de regio, vooral op het gebied van externe promotie in binnen en buitenland. Het gaat momenteel vooral om samenwerking met de Veenkoloniën en het Oldambt. Samen met Marketing Oldambt wordt een aantal routes ontwikkeld: Grensland-Vestingland en De Graanrepubliek. Hiervoor is een leadersubsidie binnengehaald. Voor Westerwolde ligt de nadruk op Grensland-Vestingland. In 2017 werden de voorbereidingen getroffen en werd veel tijd in overleg en ontwikkeling gestoken. De routes moeten in voorjaar 2018 operationeel zijn. TOURIST INFO Onder tourist info wordt verstaan de traditionele VVV-taak : het actief verspreiden van informatie over toeristische activiteiten zoals routes, evenementen en overnachtingsmogelijkheden. Dit wordt zowel via de website gedaan als door 5 Tourist Info Punten (TIP). Deze bevinden zich in Stadskanaal, Sellingen, Vlagtwedde, Ter Apel en Bourtange. Stadskanaal is voor onze medewerkster de vaste werkplek. Het informeren van de toeristen wordt in de kantoren gedaan door de 56 vrijwilligers. In Vlagtwedde en Ter Apel zijn vanuit het verleden nog verenigingen actief die in de kantoren via vrijwilligers participeren. Het aantal bezoekers van de kantoren loopt terug waarbij het regelmatig voorkomt dat op een dag geen enkele bezoeker komt. Daarnaast vinden toeristen bij de diverse (recreatie-) ondernemers een veelvoud aan informatie. ONDERSTEUNING EVENEMENTEN De SPW ziet het als een belangrijke taak om evenementen waar mogelijk met publiciteit te ondersteunen. Enerzijds biedt dit de toerist een zo volledig mogelijk overzicht van alle evenementen, groot en klein, die binnen het gebied gebeuren. Anderzijds vergroot extra publicitaire ondersteuning de mogelijke bezoekersaantallen van de evenementen. Via social media en de website van de SPW wordt veel aandacht geschonken aan de promotie van evenementen. Ook via het uitdelen van folders probeert SPW extra aandacht te trekken voor evenementen. Concreet voorbeeld hiervan is dat de folders van Westerwolde rijgt, Middeleeuws Ter Apel en het Wandelweekeinde aan belangstellenden op beurzen worden uitgereikt. Daarnaast krijgt een aantal van de belangrijke evenementen gratis publiciteit in het Westerwolde Magazine.

9 ROUTES Op de website van Westerwolde zijn de gangbare activiteiten van fietsen, wandelen en kanovaren makkelijker toegankelijk gemaakt. Dat maakt dat de toerist beter geïnformeerd wordt. Tevens wordt een Duitstalige route Grensland Vestingland met behulp van leadergeld gerealiseerd. Overwogen wordt deze route ook in het Nederlands beschikbaar te maken. Het huidige A4 blad met diverse fietsroutes voorziet in een duidelijke behoefte. Veel toeristen hechten aan papieren routebeschrijvingen en maken minder vaak dan gedacht gebruik van digitale/mobiele mogelijkheden. Het blijft dus van belang om voldoende papieren routes te hebben. Daarnaast blijkt dat juist vooraf gedefinieerde routes veel gevraagd worden, ondanks het goede knooppuntennetwerk in onze regio waarbij ieder individueel zijn eigen route kan samenstellen.

10 TOT SLOT Geconcludeerd mag worden dat SPW in 2017 heeft gewerkt aan resultaat en dat de doelstellingen zoals omschreven in het jaarplan 2017 binnen de daarvoor gereserveerde middelen zijn behaald. In 2017 heeft de SPW een marketingplan opgesteld. Daarin werd aangegeven wat eigenlijk nodig is om op grotere schaal breder aandacht te geven aan promotie van Westerwolde. Dit zal in 2018 nadere uitwerking krijgen. Intussen zal SPW zich met bestuur, medewerker en alle vrijwilligers onverminderd enthousiast inzetten om Westerwolde de aandacht te laten krijgen die het verdient.

Toezeggingen. Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft:

Toezeggingen. Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft: Toezeggingen Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft: Motie CDA (pro)motie Portefeuillehouder: mevrouw L.A.M. Kompier Afstemming: ja Vraagsteller:

Nadere informatie

STICHTING PROMOTIE WESTERWOLDE (SPW): ACTIEPLAN 2015

STICHTING PROMOTIE WESTERWOLDE (SPW): ACTIEPLAN 2015 STICHTING PROMOTIE WESTERWOLDE (SPW): PLAN 2015 DOELSTELLING De doelstelling van SPW is het bevorderen/stimuleren en promoten van toerisme en recreatie in Westerwolde en omgeving, alles in de breedste

Nadere informatie

Ondernemers. Leisure Port

Ondernemers. Leisure Port Ondernemers Leisure Port Toeristisch Platform: Doelstellingen 1 Verenigen van ondernemers 2 Promotie van lokale ondernemingen en activiteiten in de regio 3 Optimalisatie toeristische informatie voorziening

Nadere informatie

Toeristische marketing en informatie

Toeristische marketing en informatie Toeristische marketing en informatie Meer bezoekers Meer omzet Hoofdtaak van VVV Midden-Limburg is het gebied Midden-Limburg zowel regionaal, boven regionaal, nationaal en internationaal bekendheid te

Nadere informatie

GEMEENTE SOEST. Welkom. Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015

GEMEENTE SOEST. Welkom. Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015 Welkom Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015 1 Inhoud Terugblik uitkomst naamsbekendheid onderzoek t.b.v. promotie campagne Ingezette promotie campagne Gemeente Soest

Nadere informatie

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Evenementenavond Zeist 2018 Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Met dank aan Torenlaan Theater Agenda 19.30 u Welkom en introductie Desirée Bosse (gemeente Zeist) 19.35 u Update RBT Heuvelrug &

Nadere informatie

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen Voorstel Marketing en Promotie Veluwe Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen VOORSTEL MARKETING & PROMOTIE VELUWE VRAAGSTELLING: Opstellen van een toeristisch marketingactiviteitenprogramma voor

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg VVV Zuid-Limburg App Belangenbehartiging politiek Acties voor Inwoners Promotie regio via infopunten Kennis delen Promotie van evenementen Toeristische promotie gemeentes Social media Presentaties en gastcollege

Nadere informatie

TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID GEMEENTE SOEST resultaten internetenquête 2013

TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID GEMEENTE SOEST resultaten internetenquête 2013 TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID resultaten internetenquête 2013 Opdrachtgever : Gemeente Soest, Nynke Minkema Auteur : VVV Soest, Carla van Asten Datum : 24 april 2013 Inhoud Doel onderzoek Conclusies en

Nadere informatie

PARTNER PROGRAMMA. Stel je pakket voor 2019 samen

PARTNER PROGRAMMA. Stel je pakket voor 2019 samen 2019 PARTNER PROGRAMMA Stel je pakket voor 2019 samen BESTE VELUWE BELEVING SAMEN WERKEN AAN DE BESTE VELUWE BELEVING! Wat jij en ik eigenlijk allang wisten, werd bevestigd door Hendrik Beerda in zijn

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Consumentenonderzoek Fiets en Wandelbeurs 2013

Consumentenonderzoek Fiets en Wandelbeurs 2013 Consumentenonderzoek Fiets en Wandelbeurs 2013 Uitgevoerd door: Ayla de Bone Marjoes van der Knokke Deltion WaterReijk Academie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Doelstelling... 3 1.2. Onderzoeksopzet...

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Salessheet participatie mogelijkheden Hanzestedenlijn 2019

Salessheet participatie mogelijkheden Hanzestedenlijn 2019 Salessheet participatie mogelijkheden Hanzestedenlijn 2019 Participatie mogelijkheden Marketingplan 2019 Internationale Hanzestedenlijn De Hanzestedenlijn is één van de verhaallijnen binnen het concept

Nadere informatie

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014 Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting 2013 maart 2014 Inleiding Het aanjaagprogramma Recreatie & Toerisme is in november 2009 van start gegaan. Om het effect van de werkzaamheden te meten wordt jaarlijks

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 51/2015 Datum : 12 maart 2015 B&W datum : 31 maart 2015 Beh. ambtenaar : Ingrid Oonk Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Kosten 70 jaar bevrijding gemeente

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Met dank aan Agenda 14.45 u Inloop en ontvangst 15.00 u Aftrap campagne inclusief overhandiging paspoort met o.a. - Welkom door Sander Jansen, wethouder

Nadere informatie

Citymarketingplan 2016

Citymarketingplan 2016 Citymarketingplan 2016 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Hoofdstuk 1 Citymarketingplan 2014-2018 Pagina 4 1.1 Organisatie Stichting Woerden Marketing Pagina 4 Hoofdstuk 2 Doelstellingen 2016 Pagina 5 Hoofstuk

Nadere informatie

Zeeland Recreatieland

Zeeland Recreatieland Zeeland Recreatieland Presentatie onderzoeksresultaten 25 februari 2015 Economisch belang toeristisch cluster Bestedingen 1,72 miljard Economisch belang toeristisch cluster Huidige werkgelegenheid 15.872

Nadere informatie

Presentatie WIJZIJNHEERDE Door Cees Bol voorzitter WIJZIJNHEERDE Door

Presentatie WIJZIJNHEERDE Door Cees Bol voorzitter WIJZIJNHEERDE Door Presentatie WIJZIJNHEERDE Door Cees Bol voorzitter WIJZIJNHEERDE Door Landelijk NBT 2,9 miljoen vakanties in Gelderland 15,7 miljoen Overnachtingen Europees/Marketing via Visit Veluwe To Do, To See, To

Nadere informatie

ONDERZOEK PROMOTIE WESTERWOLDE

ONDERZOEK PROMOTIE WESTERWOLDE ONDERZOEK PROMOTIE WESTERWOLDE Aanleiding SPW heeft als opdrachtgever de opdracht aan ons, als studenten van de Hanzehogeschool Groningen, gegeven om het toerisme in brede zin (dus ook het dagtoerisme),

Nadere informatie

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen Voorstel Marketing en Promotie Veluwe Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen VOORSTEL MARKETING & PROMOTIE VELUWE VRAAGSTELLING: Opstellen van een toeristisch marketingactiviteitenprogramma voor

Nadere informatie

Doel. Economie en leefbaarheid van het eiland te versterken door het vergroten van de toeristisch recreatieve uitgaven

Doel. Economie en leefbaarheid van het eiland te versterken door het vergroten van de toeristisch recreatieve uitgaven Doel Economie en leefbaarheid van het eiland te versterken door het vergroten van de toeristisch recreatieve uitgaven Merk Voorne-Putten Gewenst imago Eiland, begrensd door water, biedt grensoverschrijdende

Nadere informatie

Partnerprogramma aanklikmodel 2019

Partnerprogramma aanklikmodel 2019 Partnerprogramma aanklikmodel 2019 1 Toeristen laten genieten van de eigenheid van Noordoost Friesland. Onze regio, waar je op adem komt, in één streek de wereld aan gebieden, streekjes en gastvrijheid

Nadere informatie

Holland National Parks

Holland National Parks Holland National Parks 2 9-7-2019 Algemene ambitie & doelstellingen Merk Beleving & Marketing Ambitie Onze Nationale Parken zijn iconen met (inter)nationale aantrekkingskracht. Doelstellingen Nationale

Nadere informatie

waar zout en zoet elkaar ontmoeten, waar zee en zilte lucht ons verbinden, waar zintuigen tot in het diepst geprikkeld worden, daar

waar zout en zoet elkaar ontmoeten, waar zee en zilte lucht ons verbinden, waar zintuigen tot in het diepst geprikkeld worden, daar waar zout en zoet elkaar ontmoeten, waar zee en zilte lucht ons verbinden, waar zintuigen tot in het diepst geprikkeld worden, daar waar je kunt zien en zijn, daar ontstaat zicht STICHTING PROMOTIE WADDENLAND

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Martine Willekens projectmanager internationale marketing Van Gogh 2015

Martine Willekens projectmanager internationale marketing Van Gogh 2015 Martine Willekens projectmanager internationale marketing Van Gogh 2015 125 ste sterfdag 29 juli, Auvers-sur-Oise Promoting partners Van Gogh 2015: Contributing partners Van Gogh Europe: Doelstellingen

Nadere informatie

Salessheet participatie mogelijkheden Hanzestedenlijn 2018

Salessheet participatie mogelijkheden Hanzestedenlijn 2018 Salessheet participatie mogelijkheden Hanzestedenlijn 2018 Participatie mogelijkheden Marketingplan 2018 Internationale Hanzestedenlijn De Hanzestedenlijn is één van de verhaallijnen binnen het concept

Nadere informatie

LIBERATION ROUTE BRABANT

LIBERATION ROUTE BRABANT LIBERATION ROUTE BRABANT SAMENWERKING 75 jaar leven in vrijheid; Stichting Crossroads Brabant 40-45 ziet hierin de perfecte aanleiding om WOII-erfgoed goed op de kaart te zetten. Crossroads Brabant 40-45

Nadere informatie

Jaarplan BGN Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

Jaarplan BGN Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) Jaarplan BGN 2017 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud Introductie en achtergrond...3 1. (Arbeids)markt en ondernemerschap...4

Nadere informatie

Sloten. Bron:

Sloten. Bron: Sloten Bron: www.flickr.com Sloten Het Friese Sloten (Sleat) maakte jarenlang deel uit van de gemeente Gaasterland-Sloten (Gaasterlân- Slaet). Sinds 1 januari 2014 is deze gemeente opgegaan in een groter

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Kwartiermaker gebiedsmarketing De Langstraat

Collegevoorstel. Zaaknummer Kwartiermaker gebiedsmarketing De Langstraat Zaaknummer 00464139 Onderwerp Kwartiermaker gebiedsmarketing De Langstraat Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In 2015 is het Economisch Programma De Langstraat (EPL) opgesteld. De vrijetijdseconomie

Nadere informatie

Samen sterker voor Renswoude!

Samen sterker voor Renswoude! Februari 2016: de maand van Renswoude Samen sterker voor Renswoude! Samen sterker voor Renswoude RBT Heuvelrug & Vallei Ondernemersvereniging Renswoude Donderdag 11 februari 2016 Agenda 19.30 Opening &

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

Resultaten Fietscampagne zoals voorgesteld op AV Toerisme Meetjesland vzw, 12/12/2016. Jeugdherberg Die Loyale, Maldegem

Resultaten Fietscampagne zoals voorgesteld op AV Toerisme Meetjesland vzw, 12/12/2016. Jeugdherberg Die Loyale, Maldegem Resultaten Fietscampagne zoals voorgesteld op AV Toerisme Meetjesland vzw, 12/12/2016 Jeugdherberg Die Loyale, Maldegem Evaluatie Fietscampagne 2016 Bijlage Het Nieuwsblad West-Vlaanderen, Limburg, Gazet

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

Gelderland levert je mooie streken. Geldersestreken2016

Gelderland levert je mooie streken. Geldersestreken2016 Gelderland levert je mooie streken Geldersestreken2016 Wat doen we? Het bezoek aan de Gelderse streken (Veluwe, Achterhoek, regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland) in zijn geheel bevorderen: meer toeristen

Nadere informatie

VVV Deelnameformulier 2014

VVV Deelnameformulier 2014 VVV Deelnameformulier 2014 VVV Zeeland Vakantie IK KIES VOOR: Accommodatiepakket 4B VVV Zeeland Vakantie: Eén vermelding op de website www.vvvzeeland.nl en www.zeelandvakantie.nl onder de betreffende categorie.

Nadere informatie

Jaarverslag BTLH 2011 \

Jaarverslag BTLH 2011 \ Jaarverslag BTLH 2011 \ BUREAU -TOERISME LAAGHOLLAND Jaar verslag Bureau Toerisme Laag Holland 2010-2011 2010: In Oktober 2010 is Mardiek Voorneveld begonnen als directeur van bureau toerisme Laag Holland,

Nadere informatie

Update regiomarketing Heuvelrug

Update regiomarketing Heuvelrug Presentatie Gemeente Zeist 14 september 2017 Update regiomarketing Heuvelrug Michiel van der Schaaf (directeur RBT Heuvelrug & Vallei) Waarom recreatie & toerisme? 1. Toegevoegde waarde: 627.000.000 per

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk A.van Beerendonk Van: VVV Midden-Limburg namens VVV Midden-Limburg Verzonden: dinsdag 6 oktober 2015 16:14 Aan: Griffie

Nadere informatie

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling van de stichting 2.1 Statutaire doelstelling 2.2 De huidige situatie 2.3 De toekomstige situatie 3. Organisatie van de

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

En dan is er ook nog zoiets als het krijgen van naamsbekendheid, donaties of leden. Iets wat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

En dan is er ook nog zoiets als het krijgen van naamsbekendheid, donaties of leden. Iets wat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. rocktheweb.nl 1 INHOUD Introductie Stap 1: het nieuwe digitale speelveld Stap 2: meer bezoekers op je website Stap 3: business case Stap 4: zien, denk, doen en zorg Stap 5: Ad Grants aanvragen 2 INTRODUCTIE

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk A.van Beerendonk Van: Gemeente Verzonden: donderdag 14 april 2016 20:22 Aan: P Otten; M Wolfs Onderwerp: FW: VVV nieuwsbrief april 2016 Van: VVV Midden Limburg [mailto:marketing=vvvmiddenlimburg.nl@mail68.atl11.rsgsv.net]

Nadere informatie

YOUR ONLINE MEDIAPARTNER IN HOSPITALITY

YOUR ONLINE MEDIAPARTNER IN HOSPITALITY NIEUW! COMPLEET ONLINE MARKETINGPAKKET NO CURE NO PAY WIE IS NETSTAR? Netstar is uw Online Media Partner gespecialiseerd in Hotels - Campings - Vakantieparken - Resorts B&B - Vakantiehuizen - Attracties

Nadere informatie

Aan: Commissie Bestuur en Middelen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug 13-11-14.

Aan: Commissie Bestuur en Middelen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug 13-11-14. Aan: Commissie Bestuur en Middelen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug 13-11-14. Behorende bij: Agendapunt 4.2. DE VVV-HELPDESK/WINKEL IN DOORN MOET BLIJVEN!! Geachte leden van de Commissie Bestuur en

Nadere informatie

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten ROI Driven Internet Marketing Yonego Affiliate Enquête 2012 Resultaten Maart 2013 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 SAMENVATTING... 4 VRAAG 1 SINDS WANNEER BENT U ACTIEF ALS AFFILIATE?... 6 VRAAG 2 HOEVEEL

Nadere informatie

Fletcher Bruidsevenementen

Fletcher Bruidsevenementen Fletcher Bruidsevenementen Heldere communicatie, staan open voor nieuwe ideeën, goed bezocht met geïnteresseerde bruidsparen 36 officiële trouwlocaties voor een unieke huwelijksdag! KASTEEL LANDGOED BEACHCLUB

Nadere informatie

ZEELAND PROMOTIE VLAANDEREN Hoe verleiden we Vlamingen met een verblijf in of bezoek aan Zeeland?

ZEELAND PROMOTIE VLAANDEREN Hoe verleiden we Vlamingen met een verblijf in of bezoek aan Zeeland? ZEELAND PROMOTIE VLAANDEREN 2018 Hoe verleiden we Vlamingen met een verblijf in of bezoek aan Zeeland? Zeeland promotie in Vlaanderen Doelstelling: In de etalage zetten van 3 onderscheidende Zeeuwse thema

Nadere informatie

Stand van Zaken Campagne Hart van Europa

Stand van Zaken Campagne Hart van Europa Stand van Zaken Campagne Hart van Europa September 2013 1. De Partners de solide basis van onze Euregionale samenwerking! Hart van Europa is een samenwerkingsverband tussen: Toerisme Limburg (BE) Fédération

Nadere informatie

Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie

Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie Datum : 20 november 2017 Locatie : Gemeentehuis Leens Aanwezig : Edwin van

Nadere informatie

1. In te stemmen met de meerjarenovereenkomst 2013-2017. 2. Wethouder van de Wiel te mandateren voor ondertekening van de overeenkomst.

1. In te stemmen met de meerjarenovereenkomst 2013-2017. 2. Wethouder van de Wiel te mandateren voor ondertekening van de overeenkomst. Reg. nr.: 1310533 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp Meerjarenovereenkomst VVV Noordoost-Brabant 2013-2017 Samenvatting De huidige overeenkomst met de VVV (destijds de Regio-VVV genaamd) is verlopen.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION

BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION BELEIDSPLAN LEMON FOUNDATION Dit plan bevat een overzicht van de belangrijkste beleidsvoornemens van het bestuur van LEMON FOUNDATION / STICHTING LEMON (de Stichting ) ten aanzien van: A. de te verrichten

Nadere informatie

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016 Jaarverslag 2015 10 januari 2016 Kanaalweg 2, 9551 XG Sellingen, tel. 0599-322655/06-22698789 Email: info@reeenopvangwesterwolde.nl www.reeenopvangwesterwolde.nl Bankrek. nr. NL71ABNA043.66.63.600 Ingeschreven

Nadere informatie

De Duitse gast in Overijssel

De Duitse gast in Overijssel De Duitse gast in Overijssel Onderzoek Duitse gast in Overijssel Diepte interviews Duitse gasten in Overijssel Zomer- en najaarsmeting Right Marktonderzoek Panelonderzoek NordRheinWestfalen en Niedersachsen

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Adriana Stam 14 maart 2019

Adriana Stam 14 maart 2019 Adriana Stam 14 maart 2019 team Holland boven Amsterdam Marlies Groot, campagnes en marketing marlies@hollandbovenamsterdam.com / 0613427722 Jeroen Kor, partnerships jeroen@hollandbovenamsterdam.com /

Nadere informatie

Activiteitenplan 2016

Activiteitenplan 2016 1 Activiteitenplan 2016 Activiteitenplan 2016 De VVV informatie heeft bij de consument een uitstekend imago. Betrouwbaar, volledig en actueel. Het merk is bij 98% van de bevolking bekend. Het uitzenden

Nadere informatie

1. P.R. en Promotie, Dirk ( nu vacant) 2. Fietsinfrastructuur Ingrid Schoneveld 3. Fietsroutes Teun Schutte 4. Fietsarrangementen Henk Braakman

1. P.R. en Promotie, Dirk ( nu vacant) 2. Fietsinfrastructuur Ingrid Schoneveld 3. Fietsroutes Teun Schutte 4. Fietsarrangementen Henk Braakman In 2012 is het idee ontstaan om Laren als fietsdorp op de kaart te zetten. In een vergadering van toeristenbelang kwam iemand met het idee om borden te plaatsen bij de komgrens van ons mooie dorp. In de

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015!

Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015! Amsterdam, 18 juni 2015 Beste Museumnachter, Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015! In deze map vind je een aantal bijlagen die je kunnen ondersteunen in de voorbereidingen

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay

Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay Wie is Netstar? Netstar is uw Online Media Partner gespecialiseerd in Hotels - Campings - Vakantieparken - Resorts B&B - Vakantiehuizen - Attracties

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

1. Hoeveel mensen werkten er in Nederland in de reis- en toerisme sector (2013)? % 29% 20%

1. Hoeveel mensen werkten er in Nederland in de reis- en toerisme sector (2013)? % 29% 20% 1. Hoeveel mensen werkten er in Nederland in de reis- en toerisme sector (2013)? 1. 163.000 2. 363.000 3. 563.000 4. 763.000 5% 20% 46% 29% 1. 2. 3. 4. 2. Hoeveel % van de Nederlanders heeft de provincie

Nadere informatie

Dorpsvisie Middelstum

Dorpsvisie Middelstum Dorpsvisie Middelstum 2016-2020 INLEIDING In 2015 eindigt de periode van de dorpsvisie 2005-2015 In balans voor de toekomst. De projecten uit de dorpsvisie zijn zo goed als gerealiseerd. Voor Stichting

Nadere informatie

Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC

Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC 1 Meer toerisme door gebruik nieuwe media Charel van Dam Innovatielab/NBTC Agenda Wat is innovatielab? Doel innovatielab Onderzoek innovatielab Producten innovatielab Travel 3.0 platform 2 Wat is het innovatielab

Nadere informatie

Productkaarten Connectprogramma

Productkaarten Connectprogramma Productkaarten Connectprogramma De kracht van het netwerk: sámen maken we Brabant Brabant op de kaart zetten als de meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen,

Nadere informatie

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Inleiding Dit plan bestaat uit vier delen: De voornemens van de Millenniumwerkgroep voor 2014 als overkoepelende werkgroep; Het activiteitenplan van de werkgroep

Nadere informatie

Van VVV naar REGIO MARKETING

Van VVV naar REGIO MARKETING Van VVV naar REGIO MARKETING PRESENTATIE OFS R&T Marlies Groot 8 oktober 2013 een vroeg OUD en NIEUW van een faillissement naar een nieuwe toeristische marketing organisatie 2 3 De huidige VVV n 12 maart

Nadere informatie

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT Datum: 1 November 2017 Versie: 4.5 Auteurs: Tristan Foot Extern Coördinator der S.V. Linkit 17-18 E-mail: Extern@svlinkit.nl Bestuur@svlinkit.nl Voor u ligt een

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Overzicht activiteiten en resultaten 2011 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal Park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen : Informatiezuilen

Nadere informatie

Nr.: 2006-18.103a/44/A.16, EZ Groningen, 2 november 2006

Nr.: 2006-18.103a/44/A.16, EZ Groningen, 2 november 2006 Aan de leden van Provinciale Staten Nr.: 2006-18.103a/44/A.16, EZ Groningen, 2 november 2006 Behandeld door : A.J. Westerink Telefoonnummer : (050) 316 4078 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp : Toeristische

Nadere informatie

Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend

Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend Wat Heerhugowaard uniek maakt, is buiten heerhugowaard te weinig bekend Daarom wordt er gewerkt aan een sterke destinatiemarketingstrategie, die Noord Holland Noord bestrijkt VAN: De regio Noord Holland

Nadere informatie

Gevolgen voor onze BV uitkomsten. Amsterdam bezoeken, Holland zien 31-1-2011. Metropool Amsterdam Toeristische Marketing & Productontwikkeling

Gevolgen voor onze BV uitkomsten. Amsterdam bezoeken, Holland zien 31-1-2011. Metropool Amsterdam Toeristische Marketing & Productontwikkeling Gevolgen voor onze BV uitkomsten In 2012 één regio met een integraal werkende organisatie (ATCB/MTCB) Hoger rendement op ingezette mensen en middelen Extra jaarlijkse overheidsomzet 0,7-1 miljoen Extra

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief. pagina 1 van 8 Subscribe Share Past Issues Tra Blijf op de hoogte van het toeristisch nieuws midden in Limburg View this email in your browser In deze nieuwsbrief (Inter-)nationale promotie kerst evenementen

Nadere informatie

Rekenkamercommissie gemeente Smallingerland ...

Rekenkamercommissie gemeente Smallingerland ... Rekenkamercommissie gemeente Smallingerland.......... Jaarverslag 2014 van de rekenkamercommissie van de gemeente Smallingerland Maart 2015 Jaarverslag 2014 Inleiding Het doel van de rekenkamercommissie

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13...

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13... pagina 1 van 9 Subscribe Share Past Issues Tra Blijf op de hoogte van het toeristisch nieuws midden in Limburg View this email in your browser In deze nieuwsbrief Maasplassen Nautique Fietsnetwerk provincie

Nadere informatie

A.van Beerendonk. marketing <marketing@vvvmiddenlimburg.nl> Verzonden: maandag 7 juli 2014 9:32. Onderwerp: FW: Nieuwsbrief juni 2014

A.van Beerendonk. marketing <marketing@vvvmiddenlimburg.nl> Verzonden: maandag 7 juli 2014 9:32. Onderwerp: FW: Nieuwsbrief juni 2014 A.van Beerendonk Van: marketing Verzonden: maandag 7 juli 2014 9:32 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Nieuwsbrief juni 2014 1 Inhoud juni 2014 Liberation Route Toeristische

Nadere informatie

Welkom! Algemene Ledenvergadering. Informatie content. Gastheer schap. Promotie. Sarel Tempelman

Welkom! Algemene Ledenvergadering. Informatie content. Gastheer schap. Promotie. Sarel Tempelman Welkom! Algemene Ledenvergadering. Promotie Agenda: 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 17 november 2014 & notulen ALV 15 december Promotie 2014 (goedkeuring statuten) 4. Stand

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Monitoring Sail Kampen 2014. basisdashboard

Monitoring Sail Kampen 2014. basisdashboard Monitoring Sail Kampen 2014 basisdashboard Onderdelen Bezoekersaantallen Sponsoren Communicatiemiddelen IJsseldelta Marketing Werkgelegenheid Publiciteitsbereik- en waarde online en offline SEO campagne

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Verrenieuwstraat 47 4301 HZ Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl JAARVERSLAG 2018 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Rapport onderzoek bezoekers Bezoekerscentrum ProDemos: 1. In welke gemeente woont u? Totaal aantal volledige ingevulde vragenlijsten: 404

Rapport onderzoek bezoekers Bezoekerscentrum ProDemos: 1. In welke gemeente woont u? Totaal aantal volledige ingevulde vragenlijsten: 404 Rapport onderzoek bezoekers Bezoekerscentrum ProDemos: Totaal aantal volledige ingevulde vragenlijsten: 404 De vragenlijst is in de periode van 6 t/m 15 augustus 2012 afgenomen De Resultaten: 1. In welke

Nadere informatie

INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE

INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE DE TRIPLE I VAN VVV NOORDOOST-BRABANT INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE Kijk je even in deze folder? Sluit prima aan bij onze digitale ambities dus wellicht iets voor ons... Triple I Brabant Triple I

Nadere informatie

Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden

Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden Internationale Hanzestedenlijn De Hanzestedenlijn is één van de verhaallijnen binnen het concept HollandCity. Vanuit het HollandCity

Nadere informatie

Mooi hè? Weststellingwerf! UITVOERINGSPROGRAMMA RECREATIE EN TOERISME SAMEN ONDERNEMEN IN WESTSTELLINGWERF

Mooi hè? Weststellingwerf! UITVOERINGSPROGRAMMA RECREATIE EN TOERISME SAMEN ONDERNEMEN IN WESTSTELLINGWERF Mooi hè? Weststellingwerf! UITVOERINGSPROGRAMMA RECREATIE EN TOERISME 2016-2020 SAMEN ONDERNEMEN IN WESTSTELLINGWERF 1 2 INHOUD FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. WAAROM DIT UITVOERINGSPROGRAMMA 3 REGIONAAL

Nadere informatie

Ambassadeursschap Pagina 8 Gastheerschap Pagina 8 Netwerken Pagina 8-9

Ambassadeursschap Pagina 8 Gastheerschap Pagina 8 Netwerken Pagina 8-9 Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Samenstelling 2014 Pagina 3 Raad van Toezicht 2014 Pagina 3 Team Woerden Marketing 2014 Pagina 5 Samenwerking TIP 2014 Pagina 6 Projectverslagen Woerden marketing 2015

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012

Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012 Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012 Welkom 1. Opening 2. Voorstelrondje en toelichting doel van de avond 3. Workshop 1 e deel 1. USP s en kernkwaliteiten 2. Leefstijlen 4. Pauze (20 min.) 1. Op

Nadere informatie