Schiedamse Hockeyclub SPIRIT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schiedamse Hockeyclub SPIRIT"

Transcriptie

1 Handleiding Coach/begeleider Jongste Jeugd/junioren augustus 2015 Schiedamse Hockeyclub SPIRIT

2 INHOUD: 1. Inleiding 2. Aanspreekpunt 3. Algemeen 4. Wedstrijden algemeen 5. Thuiswedstrijden 6. Uitwedstrijden 7. Afgelasting wedstrijden 8. Tenue en uitrusting 9. Toernooien 10. Digitaal wedstrijdformulier 11. Wedstrijdbegeleiding 12. Training en trainer 13. Overige zaken 14. Tot slot

3 1. Inleiding U bent coach van een (jongste) jeugd team van Hockeyclub Spirit te Schiedam. Hiervoor zijn wij, maar vooral de spelers/speelsters van uw team u dankbaar. Een deel van de coach activiteiten bestaat uit organisatorische zaken. Hiervoor bestaan allerlei afspraken, regels en gewoonten, die het functioneren van de vereniging moeten stroomlijnen. Om u de moeite van het zelf ontdekken/uitvinden te besparen heeft de Commissie JHZ (Jongste Jeugd) deze handleiding met praktische tips opgesteld. Het gaat hierbij om de praktische zaken die u bij het coachen van uw elftal zult tegenkomen. De technische en tactische kant van het coachen laat zich minder eenvoudig via een handleiding "voorschrijven". Op de site van Spirit ( via de knop teams, jeugd en spelregels kunt u de spelregels van het 3, 6 8, en 11 tal hockey downloaden. Ook staan op site KNHB ( documenten met betrekking tot coachen van jongste jeugd. 2. Aanspreekpunten binnen de club De taken binnen Spirit zijn verdeeld over een aantal personen. Voor de coördinatie Jeugd/Jongste Jeugd zijn een aantal mensen verantwoordelijk, deze kunt u vinden door in te loggen en vervolgens op Jeugd/JHZ te klikken of De Club/Bestuur Commissieleden. Mailen kan uiteraard ook door op de site de persoon van uw keuze aan te klikken of te mailen naar jhz@spiritonline.nl! 3. Algemeen De wedstrijden van Jongste jeugd (6 8 jaar) worden gespeeld op de zaterdag. Tijdens de schoolvakanties worden er geen wedstrijden gespeeld en afgelaste wedstrijden worden over het algemeen niet ingehaald. Er is echter één uitzondering. Door de verspreiding van de schoolvakantie in de meivakantie in Nederland is het niet mogelijk voor de KNHB om alle wedstrijden om de vakantie heen te plannen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat er op de eerste zaterdag van de meivakantie in ons district toch wedstrijden worden ingedeeld. Controleer dus goed het wedstrijdprogramma en de aanwezigheid van de spelers in die periode. De teams worden samengesteld door JHZ Jeugd Hockey Zaken)(Commissie Jongste Jeugd). De teams worden op verzoek van KNHB zoveel mogelijk ingedeeld op basis van leeftijd, zoveel mogelijk rekening houdend met de individuele wensen van de speler/speelster. 4. Wedstrijden algemeen Spirit /JHZ zorgt voor publicatie van het competitieprogramma op de teampagina van ieder jeugdteam. Het is de verantwoordelijkheid van de coach de ouders van de spelers/speelsters hierop te attenderen en/of dit door te communiceren. Het is absoluut niet toegestaan op eigen houtje wijzigingen door te voeren in de data of aanvangstijden van geplande wedstrijden. Wijzigingen kunnen alleen, in overleg, worden doorgevoerd door JHZ. Directe contacten met tegenstanders of het wedstrijdsecretariaat van de tegenstanders omtrent deze zaken zijn dan ook niet gewenst. Eventuele verzoeken kunt u richten aan JHZ@spiritonline.nl.

4 5. Thuiswedstrijden Op de site van Spirit staat aangegeven hoe laat de wedstrijd van uw team begint. Op zaterdag is er altijd iemand van JHZ aanwezig, die u kan wijzen op welk deel van het veld uw team speelt. Deze gastvrouwen / heren zorgen tevens voor de eerste opvang van de tegenstanders. De indeling van de velden kunt u tevens vinden in de hal van het clubhuis en op de website onder het menu handig. Indien u om 9 uur start (eerste wedstrijd) dient u zelf tijdig aanwezig te zijn om op het aangewezen velddeel het speelveld uit te zetten met behulp van de in het materiaalhok aanwezige pylonen. De doelen voor de 6 en 8 tallen vindt u bij de ingang van het complex naast veld 1. Hoe u het speelveld eruit dient te zien, kunt u downloaden vanaf de website via de knop teams en jeugd, spelregels Dan kunt u kiezen welke regels u wilt downloaden. In deze regels vindt u ook de opbouw van de velden. Spreek met de spelers af dat ze minimaal een half uur voor de wedstrijd aanwezig zijn, in verband met de teambespreking en warming up. Voor aanvang van de wedstrijd heet u de coach en begeleiders van de tegenstanders welkom. U maakt zo nodig afspraken, bijvoorbeeld hoe streng jullie de spelleider willen laten fluiten. Denkt u er aan de materialen na de wedstrijd weer op te ruimen. De pylonen in het materialenhok en de doelen weer op de hiervoor bestemde plaats bij de ingang van het complex naast veld 1. Voor de warming up en het inspelen dient het team zelf zorg te dragen voor hockeyballen, uiteraard kunnen hiervoor trainingsballen worden gebruikt. Oefenwedstrijden Voor wedstrijden die u zelf afspreekt moet u zelf voor de scheidsrechters/spelbegeleiders zorgen. Wilt u ook aan de JHZ of het wedstrijdsecretariaat van Spirit doorgeven dat u een van plan bent om een oefenwedstrijd te spelen. 6. Uitwedstrijden Op de site van Spirit staat onder wedstrijdschema aangegeven hoe laat de uitwedstrijd van uw team begint. Hierbij staat ook de vertrektijd vermeld. U kunt zelf besluiten om een kortere of langere reistijd af te spreken met het team en de ouders. Neem daarvoor tijdig contact op met de ouders van de spelers.. Op de KNHB site kunt u adresgegevens en routebeschrijvingen van uw tegenstanders vinden. Clubs & Routes. Als u bij de tegenstander aan komt kunt u zich het beste melden bij de bar. Daar wordt u in regel doorverwezen naar uw collega coach, de kleedruimtes en het veld. Binnen de club is besloten om géén vergoeding te verstrekken voor de kosten van het rijden. Het vertrekpunt naar uitwedstrijden is de parkeerplaats bij Spirit. Als coach maakt u afspraken met de ouders van de kinderen om ze na een uitwedstrijd thuis af te zetten of op de parkeerplaats van Spirit. Ook hier geldt in principe: ouders blijven verantwoordelijk voor hun eigen kind.

5 7. Afgelasting van wedstrijden Als de wedstrijden door slechte weersomstandigheden worden afgelast (in principe alleen als de velden onbespeelbaar zijn door sneeuw of vorst), wordt dit op de site van Spirit gemeld. Dit kan ook op de ochtend van de wedstrijddag nog gebeuren. Ouders hebben de verantwoordelijkheid zelf op de clubsite te kijken of wedstrijden worden afgelast echter een leidende rol van de coach hierin voorkomt misverstanden. Bij uitwedstrijden zal het ook op de site van de betreffende uitclub worden vermeld als wedstrijden worden afgelast. Kijk dus altijd voordat u vertrekt nog even op onze website!! 8. Tenue en uitrusting De teams die competitie spelen, spelen in een officieel Spirit Hockeyclub tenue. Elke speler/ speelster kan een dergelijk tenue aanschaffen bij Daka. Uit veiligheidsoverwegingen wordt afgeraden met ringen, horloges, armbanden, kettinkjes, loswapperende haren of petten te hockeyen. De club staat twee uitzonderingen toe: een pet voor brildragers uitsluitend wanneer het regent en een pet bij extreem zonnig weer om verbranding te voorkomen. Als er tegen een team gespeeld wordt dat dezelfde kleur shirt heeft als Spirit, dan is de uitspelende ploeg verplicht een shirt van een andere kleur te dragen. Hockeyclub Spirit stelt het dragen van scheenbeschermers en een gebitbeschermer voor alle jeugdteams verplicht, dit overeenkomstig de richtlijnen van de KNHB. Het is aan de coach om hierop toe te zien en spelers of speelsters die hieraan geen gehoor geven mogen niet worden opgesteld. De uitrusting voor de keeper wordt beschikbaar gesteld door Spirit Hockeyclub. Hiervoor kunt u contact opnemen met JHZ jongste jeugd. De spullen worden in een tas bewaard en de coach is er gedurende het hele hockeyseizoen verantwoordelijk voor dat deze wekelijks netjes wordt opgeslagen en onderhouden, de F jeugd speelt zonder keeper en keeperuitrusting. U bent als coach verantwoordelijk voor het maken van een keeperschema, waardoor alle kinderen hiervoor een keer aan de beurt komen. Het aanstellen van een vaste keeper wordt bij de jongst jeugd niet wensbaar geacht aangezien alle spelers/speelsters nog volop in ontwikkeling zijn. 9. Toernooien In juni vindt de jaarlijkse slotdag plaats voor alle jongste jeugd teams. Voor elke categorie (F, E, D en C teams jongens en meisjes) is er dan een toernooi. De toernooien worden of centraal door het district of door Spirit zelf geregeld. Informatie daarover wordt bijtijds via de Spirit site vertrekt. Daarnaast kan gedurende de maanden mei en juni worden deelgenomen aan toernooien bij andere verenigingen. De inschrijvingskosten van deelname aan één toernooi worden vergoed, van eventuele meerdere toernooien zullen de kosten zelf moeten worden gedragen.

6 10. Digitaal wedstrijdformulier Alle wedstrijden worden bijgehouden met het digitaal wedstrijdformulier (DWF). Het is belangrijk dat uw E mailadres bekend is bij de ledenadministratie van Spirit. Op dit mailadres krijgt u een paar dagen voor de wedstrijd een bericht met een link naar het DWF. Het is dan de bedoeling dat u aangeeft welke spelers bij de wedstrijd aanwezig zijn. Na de wedstrijd moet de eindstand van de wedstrijd bevestigd worden. De handleiding voor het gebruik van het DWF kunt u vinden op de spirit site. Alle relevante wedstrijdinformatie kunt u tevens vinden op de website van Spirit onder het kopje Wedstrijdschema en op uw eigen teampagina in het menu Jeugd!! De kinderen in de E en F lijn spelen geen competitie maar een spellenreeks; ze moeten samen leren spelen. Er worden dan ook geen uitslagen en standen op de site bijgehouden. Voor de teams D t/m A: Als coach bent u verantwoordelijk voor het invullen van het digitaalwedstrijdformulier.. Dit dient bij voorkeur dezelfde dag nog te worden ingevuld en bevestigd. 11. De Wedstrijdbegeleiding Bij 3, 6 en 8 tal hockey worden de wedstrijden begeleid door 2 spelleiders. Het is de bedoeling dat de ouders de 3 en 8 tal teams de wedstrijden zelf begeleiden. Dat betekent één ouder van een Spiritlid en één ouder van de tegenstander. Bij de F jeugd worden er twee wedstrijden tegelijk gespeeld en zijn dus 2 spelleiders nodig om de wedstrijd te begeleiden. Bij de 6 tal wedstrijden wordt er door de arbitragecoördinator een C lid opgesteld om de wedstrijd te begeleiden. Voor de wedstrijden van de C en D jeugd wordt een speler van de A of B jeugd ingedeeld om de wedstrijd te fluiten. Deze spelers hebben nog een geringe ervaring en zijn vaak nog onzeker in het begeleiden van een wedstrijd. Hou daar alstublieft rekening mee. Er is dan ook één gulden regel: De spelleider heeft altijd gelijk, ook al heeft hij/zij het niet! Ga nooit in discussie met een spelleider over diens beslissing. Accepteer ook niet van uw spelers dat zij zich met het beleid van de scheidsrechter bemoeien. Op de site van Spirit ( via de knop teams, jeugd, spelregels kunt u de spelregels van het 3, 6 8, en 11 tal hockey downloaden. Indien u klachten heeft omtrent het optreden van een spelleider kunt u dit kenbaar maken aan één van de commissieleden van de JHZ.

7 12. Trainingen en trainer Vanuit Spirit krijgen u en uw team de mogelijkheid gebruik te maken van twee trainingsmomenten per week. Hiervan zal voor één training een trainer worden geregeld. Het tweede trainingsmoment zal door de betreffende coach(es) zelf moeten worden ingevuld. De trainingen van de Jongste Jeugd vinden gedurende de gehele week plaats op een voor de leeftijdscategorie acceptabel tijdstip en zullen worden gecommuniceerd in een door de TC opgesteld trainingsschema met een veld en tijdsindeling. De trainingen worden meestal gegeven door eigen leden (jeugd en senior). Dat heeft zijn voor en nadelen. Het voordeel is dat hun jeugdige enthousiasme een goede voorbeeldfunctie voor onze jongste jeugd is. Bovendien heeft de club onvoldoende kader om alle teams van een ervaren volwassen trainer te voorzien. Het nadeel van deze jeugdige trainers is dat het overwicht op de kinderen niet altijd voldoet en dat de trainers niet altijd in staat zijn hun kennis en vaardigheden over te dragen op de jongste jeugd. Om deze nadelen te ondervangen bieden wij de trainers begeleiding aan, zowel tijdens de trainingen middels frequente aanwezigheid van JHZ, in de vorm van ondersteuning conform het Fieldhockey Master Plan en middels een trainershandleiding. Schroom niet om eens (uiteraard op een vriendelijke, positieve wijze) met de trainer van uw team van gedachten te wisselen over welke vaardigheden u het liefst meer getraind zou zien. Heeft u commentaar op de trainer waarmee u hen zelf niet kunt of wil benaderen, neem dan contact op met JHZ Jongste Jeugd. 13. Overige zaken Spirit regelt rechtreeks met de ouders de invulling van de bardienst op zaterdag. Als coach heeft u hier geen omkijken naar. Eea wordt op de website gepubliceerd!! Spirit hanteert de regel dat er maar één vrijwilliger per team vrijgesteld is voor de bardienst. Wij adviseren de coach een lijst met gegevens (vraag ook naar medische bijzonderheden) van de spelers van uw team te maken. Wissel mobiele telefoonnummers met ouders uit. In de tijd waarin u als coach verantwoordelijk bent (voor, tijdens, na de wedstrijden en rijden) is nuttigen van alcohol niet toegestaan. Roken wordt liever niet gezien; roken op kunstgras is absoluut VERBODEN. Als coach/begeleider kunt u toegangsrechten aanvragen voor het bewerken van uw eigen teampagina als communicatiemiddel naar de ouders van uw team, ook kunt u middels de website de rest van de vereniging op de hoogte houden van de verrichtingen van uw pupillen. Het is leuk met regelmaat een verslag te plaatsen.

8 14. Tot slot Deze handleiding bevat een overzicht van de belangrijkste informatie voor een coach. We hebben hier met name de organisatorische zaken hebben omschreven. Op de website van hockeyclub Spirit ( kunt u ook nog de spelregels downloaden en veel andere informatie terugvinden. JHZ Jongste Jeugd organiseert in principe elk seizoen avonden waarop deze zaken verder uitgediept worden. Mocht daarnaast nog behoefte zijn aan een directere begeleiding voor het coachen van uw team, dan kunt u dat kenbaar maken aan de JHZ Jongste Jeugd. Er zal dan op korte termijn iemand tijdens een wedstrijd met u meelopen. Zijn er punten die hier volgens u niet mogen ontbreken, geef dat dan door aan een van de leden van JHZ Jongste Jeugd.

MHCB-handboek voor de Jongste Jeugd

MHCB-handboek voor de Jongste Jeugd MHCB-handboek voor de Jongste Jeugd Inhoud 1 Inleiding 2 Aanspreekpunten binnen de club 3 Algemeen 4 Verzekeringen en verantwoordelijkheden 5 Schema 6 Thuiswedstrijden 7 Uitwedstrijden 8 Tenue en overige

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F- tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F- tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle s"ck gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd HC Zwolle/DBC Jongste

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle Gebruikershandleiding EMMA Mixed Hockeyclub Goirle Oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Leden Informatie Systeem 2 De Website 2 Het ledengedeelte (EMMA) 2 Individuele instellingen 3 BAS 3 MATS 3

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3)

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) Spel- en gedragsregels voor de MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) NB: De onderstaande tekst en afbeeldingen is een compilatie van publicaties van de KNHB. Voorwoord In het hockey sta je er niet alleen voor.

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Uw kind is net lid geworden of wordt misschien lid van Mixed Hockey Club Leeuwarden. Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Nadere informatie

Algemene informatie E en F categorie

Algemene informatie E en F categorie Algemene informatie E en F categorie 7-jarigen spelen in de F-categorie. Je speelt in een vast team van 8 meisjes of jongens. Er is 1 keer per week training (meestal op woensdag) en 1 keer per week een

Nadere informatie

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters,

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters, HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC Beste scheidsrechters, Jullie hebben het afgelopen seizoen of al eerder scheidsrechtersexamen gedaan en zijn nu clubscheidsrechter (CS). In deze korte handleiding lees je alles

Nadere informatie

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017 COACHAVOND ZAALHOCKEY 2017 2018 21 november 2017 Zaalhockeycommissie: Irene Tuininga Alexandra de Lange Katinka Beerepoot 1. Algemene informatie 2. Techniek 3. Spelregels 4. Vragen Groot aantal zaalteams:

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 7 januari 2013 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

Welkom teambegeleider/coach,

Welkom teambegeleider/coach, Informatieboekje VRONE Coaches 2015-2016 1 Welkom teambegeleider/coach, Ontzettend fijn dat u uw tijd en energie wilt steken in het begeleiden van een handbalteam. Als coach heeft u een belangrijke taak,

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Welkom managers van onze jongste jeugd

Welkom managers van onze jongste jeugd Welkom managers van onze jongste jeugd Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Taken teammanager (jaar)planning en andere activiteiten Leonidas app Visie jongste jeugd Op onze vereniging

Nadere informatie

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR

BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17. Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR BRIEFING ZAALHOCKEY 16/ 17 Teammanagers/Coaches/Aanvoerders SR Programma Introductie zaalcommissie Doelstellingen Zaalcompetitie Taken coach/manager/aanvoerder bij de senioren Pauze/ mogelijkheden tot

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

Welkom bij NHC de IJSSEL

Welkom bij NHC de IJSSEL Welkom bij NHC de IJSSEL Het ABC van HC de IJssel bedoeld om jullie wegwijs te maken binnen de verenging. E.e.a. staat uiteraard op onze site maar de ervaring leert dat een boekje bijdraagt aan een beter

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 De competitieopzet Dit jaar zijn de districten Oost- en Noord Nederland voor de zaal samengevoegd. De poule indeling is grotendeels nog gescheiden, maar na het overgangsseizoen

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 De volgende leeftijdsgroepen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Jongste Jeugdcoördinator: F-JEUGD: kinderen van

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling seizoen 2017-2018 Seizoen 2017-2018 Tricht, augustus 2017 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden.

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden. Algemeen Ik ben mijn inloggegevens voor Lisa kwijt, hoe kan ik dit aanvragen? Stuur een mail naar ledenadministratie@schc.nl, dan ontvang je je lidnummer en wachtwoord. Is er een AED (defibrillator) beschikbaar?

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-2018 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. En dat lijkt ons een geschikt

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1 Witterooksessie Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 1 Introductie Verloop van het seizoen Organisatie rondom het team Myra Hockey Academy & selectie Tips voor volgend jaar Vragen 2 Hoe verloopt

Nadere informatie

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Beste ouders en spelers, Met dit schrijven willen we helderheid verschaffen rondom de te volgen teamindelingsprocedure en data van de jeugd voor het seizoen 2017/2018.

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

ZAALINFORMATIE 2017/2018

ZAALINFORMATIE 2017/2018 www.hcvoorne.nl ZAALINFORMATIE 2017/2018 Wedstrijdduur Alle wedstrijden duren 1x 35 minuten. Uitzondering zijn de volgende poules welke 2 x 20 minuten duren. - Dames en heren senioren Standaard: Top, 1e

Nadere informatie

LISA app (ios) Inlogscherm

LISA app (ios) Inlogscherm Handleiding LISA app - ios - Android (pagina 8) LISA app (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD 1 Algemene informatie over hockey én hockeyen bij MHC Woerden 1a. Hockey is een teamsport Hockey bestaat uit een wedstrijd op zaterdag en één of meer trainingen in

Nadere informatie

Achtergrondinformatie (spel)regels

Achtergrondinformatie (spel)regels Achtergrondinformatie (spel)regels De spel- en teambegeleider Ieder seizoen stappen weer veel nieuwe kinderen het veld op. Vol enthousiasme om te leren hockeyen. Deze kinderen nemen natuurlijk ook hun

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

JUNIOREN EN SENIOREN

JUNIOREN EN SENIOREN INFORMATIE VOOR COACHES JUNIOREN EN SENIOREN SEIZOEN 2013-2014 Inhoud 1. Hockeyclub Montfoort voor Sportiviteit & Respect pag. 2 2. Speeldagenroosters pag. 2 3. Het wedstrijdprogramma pag. 2 4. Rijrooster

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Korte uitleg website leden MHCW

Korte uitleg website leden MHCW Korte uitleg website leden MHCW 1 Leden informatie systeem (LISA) MHCW maakt al enkele jaren gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem LISA is de centrale plek binnen de club waar

Nadere informatie

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm LISA app v3.0 (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Competitie- toernooi- en trainingsreglement

Competitie- toernooi- en trainingsreglement Competitie- toernooi- en trainingsreglement E.S.U.V. Messed Up 19-04-2009 5 Artikel 1 Trainer Een trainer is een door de technische commissie aangesteld persoon die verantwoordelijk is voor het geven en

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

JUNIOREN EN SENIOREN

JUNIOREN EN SENIOREN INFORMATIE VOOR COACHES JUNIOREN EN SENIOREN SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. De blokken met

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu LISA app v3.1.0 (Android) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

LISA app v3.0 (Android)

LISA app v3.0 (Android) LISA app v3.0 (Android) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Welkom bij S.M.H.C. MAGNUS

Welkom bij S.M.H.C. MAGNUS Welkom bij S.M.H.C. MAGNUS De informatie is bedoeld als leidraad voor ouders/verzorgers van nieuwe (jeugd) leden. Uw zoon/dochter of u gaat zelf hockeyen bij de Schager Mixed Hockey Club Magnus (SMHC)

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Technische commissie Tips voor begeleiders en trainers

Technische commissie Tips voor begeleiders en trainers Het voetbalseizoen 1 Zorg dat je alle e-mailadressen van de ouders van je spelers/speelsters hebt. Vanaf de A en B junioren hebben de spelers vaak een eigen e-mailadres. Het is handig als je alle adressen,

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 Inhoud Voorwoord... 3 Belangrijke tips:... 3 Aanwezigheid... 4 Ontvangst van bezoekende vereniging/scheidsrechter... 4 Presentatie...

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 1 JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond Henna Bongers/Jolanda Broex TC Zaalhockey Programma vanavond 2 19:30 Uitgifte Zaalmateriaal Henna Bongers / Jolanda Broex 20:00 Algemene informatie Henna

Nadere informatie