Wijzigingen OmniHisScipio 2.7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingen OmniHisScipio 2.7"

Transcriptie

1 Wijzigingen OmniHisScipio 2.7 Installeer deze versie gelijk met uw collega's als u voor elkaar waarneemt Het is na opstarten van versie 2.7 niet mogelijk te werken met versie 2.6 of ouder of in te loggen op een bestand van een collega die met versie 2.6 of ouder werkt. Algemene mededelingen Indien u problemen ervaart met het gebruik van de tekstverwerker, voer dan een herinstallatie uit van de OmniHisScipio werkplek. Aanwijzingen vindt u op onze website. Nota Bene: postcodes achterstandswijken en tarieven De NZA heeft een nieuwe tabel postcodes achterstandswijken vastgesteld. Die is verwerkt in HisDataGeneriek van december In Scipio 2.7 zijn aanpassingen gemaakt voor het gebruik van deze nieuwe tabel. Vóórdat u inschrijftarieven voor het eerste kwartaal 2013 gaat declareren dient u daarom Scipio 2.7 te installeren en u ervan te vergewissen dat u gebruik maakt van HisDataGeneriek (zie 'Over OmniHisScipio tabblad ScipioInfo). De gecertificeerde hosters installeren deze HisDataGeneriek vóór 1 januari De nieuwe prestatietarieven worden door de NzA in week 51 vrijgegeven. Deze zijn nog niet in deze versie van HisDataGeneriek opgenomen. Wanneer de tarieven beschikbaar zijn, wordt een nieuwe versie van HisDataGeneriek gemaakt en zo spoedig mogelijk gepubliceerd. Weergave externe bestanden in correspondentie Bij opstarten wordt een procedure uitgevoerd die de weergave van externe bestanden in de correspondentie aanpast. De procedure vergt ongeveer anderhalve minuut. Wijzigingen preventiemodule 'cervix' De 'cervixmodule' (menu OmniHisScipio>Preventie>2 Cervix) is aangepast, een beschrijving is opgenomen in de helpschermen. NHGDoc aansluiting In deze versie zijn voorbereidingen getroffen voor een koppeling met NHGDoc. NHGDoc is een landelijk werkend expertsysteem dat patiënt-specifieke reminders (kennis alerts ) tijdens het consult over medicatie, beleid of dossier biedt. De inhoud van NHGDoc is gebaseerd op de Standaarden van het NHG en het gebruik ervan geeft 'real-time' inhoudelijk inzicht in een specifiek patiëntdossier. NHGDoc is ontwikkeld door ExpertDoc in nauwe samenwerking met en in opdracht van het NHG. Nadere informatie vindt u op en in de helpschermen. Voor het gebruik van NHGDoc is een wachtwoord vereist. Over de voorwaarden van het gebruik en het verkrijgen van een wachtwoord wordt u per -separate- mail geïnformeerd. Aansluiting zal gedoseerd plaatsvinden, het kan enige tijd duren voor u bericht ontvangt. Op basis van de ervaringen van de eerste gebruikers worden mogelijke aanpassingen gerealiseerd in de volgende versie van Scipio. Het wachtwoord dat u wordt verstrekt kunt u invullen in het scherm dat wordt geopend onder menu Archief>Gebruikers>knop Praktijken, achter NHGDoc praktijktoken.

2 Mail en Edifact Het scherm 'Mail en Edifact' heet nu 'Postkamer', menu OmniHisScipio>Postkamer. Er zijn diverse aanpassingen gemaakt. Een beschrijving is opgenomen in de helpschermen. Lege regels in EDIFACT-brieven In EDIFACT-berichten (MEDVRY, MEDVRI, MEDLAB) staan soms meerdere lege regels onder elkaar. Die worden nu bij inlezen in het dossier verwijderd. Voorschrijven op PRK (prescriptiecode) Wanneer de instelling 'gebruik voorschrijven op PRK in plaats van GPK' niet is geselecteerd in het scherm onder menu Archief>Algemene instellingen>1 PatientAdministratie>Journaal/Medicatie, wordt die bij opstarten automatisch door Scipio eenmalig geselecteerd. Als u verkiest niet op PRK voor te schrijven -en dus deze instelling onder menu Archief>Algemene instellingen> tabblad 1 PatientAdministratie knop Journaal/Medicatie uitzet- zal Scipio daar niets meer aan wijzigen. Als u op PRK voorschrijft, blijft de mogelijkheid een specialité voor te schrijven uiteraard beschikbaar. Verzenden recepten PRK-voorschrift In de berichten die naar de apotheek worden verstuurd, wordt het PRK-voorschrift nu correct aangeduid. SPOD-bericht In het SPOD-bericht worden nu ook de overgevoeligheden correct geëxporteerd en geïmporteerd. Uitschrijven morfine-recepten Decimalen in morfine-recepten worden bij het afdrukken van het recept nu correct omgezet in tekst. Glucose-waarden in protocollair scherm Aan het protocollaire scherm diabeteszorg zijn de volgende waarden toegevoegd: 'glucose nuchter' en 'glucose niet nuchter vastgesteld met de draagbare meter' (sleutelcodes resp. GLUBCNU en GLUBCNN). Zorgdomein Inloggen bij Zorgdomein is vereenvoudigd. Een beschrijving van de aanpassingen is opgenomen in de helpschermen. Berekenen lengte patiënt in labscherm Numerieke waarden voor lengte (sleutelcode LNGPAO) worden nu correct omgerekend naar meters wanneer de eenheden centimeter en meter door elkaar worden gebruikt, bijv. 198 wordt 1.98 m. Kop boven brief met vaste lay-out In de kop van de brief met vaste lay-out (menu OmniHisScipio>Tekstverwerker> knop vaste layout) worden nu de gegevens van arts die op de patiëntenkaart staat getoond. In versie 2.6 waren dat de gegevens van de 'hoofdgebruiker'. Koppelingen met KIS-systemen in menu 'handelingen' In het scherm onder menu OmniHisScipio>Patiënt Administratie>2 Journaal kan in de taakbalk links in het scherm worden gekozen voor het aanroepen van Zorgdomein, Portavita en Vitalhealth.

3 Die opties zijn nu ook opgenomen in het menu 'handelingen' bovenin het Journaalscherm. Bulk- COV voor de gehele praktijk Onder menu Archief>Beheer>1 Algemeen Beheer> tabblad COV/ION > de knop 'Voer COV uit voor 1 of meer patiënten' is een aankruisvak opgenomen: 'Gebruik certificaat van deze [ingelogde] arts, maar haal alle patiënten van deze praktijk op.' Wanneer met meer dan één arts in een bestand wordt gewerkt, kan één arts de COV uitvoeren voor de hele praktijk. Opslaan samengestelde protocollen Bij het samenstellen van eigen protocollen (menu OmniHisScipio>Protocollair > schermen Diabetesmodule, CvrmModule, COPDModule, AstmaModule, TabakModule) worden nu de gekozen waarden correct opgeslagen bij het protocol. Bij grotere aantallen bepalingen werden niet alle bepalingen van het cluster opgeslagen. Meldingen van Vecozo webservice COV Alle foutmeldingen van de COV-webservice van Vecozo worden nu correct weergegeven. Reparatie Statistiekscherm In het scherm onder menu OmniHisScipio>Rapportage>2 Statistiek optie 'Numerieke labuitslag over bepaalde periode' kan nu de labwaarde weer worden gekozen. Berichten verwerken in Postkamerscherm (voorheen mail en edifactscherm) Het is nu mogelijk meerdere EDIFACT- berichten te selecteren en te verwerken in het scherm 'postkamer'. Berichten die handmatig aan een patiënt zijn gekoppeld dienen separaat te worden ingelezen. Telefonisch spreekuur in praktijkgegevens Onder menu Archief>Gebruikers tabblad Praktijken kan nu het telefonisch spreekuur worden ingevuld. Dat wordt dan ook opgenomen in de Verwijsbrief NHG (Journaalscherm). Aanduiding recept in journaalscherm De tweede (naamloze) kolom in de receptenbox in het journaalscherm heeft nu de naam 'HGP'. De letter 'H' in deze kolom geeft aan dat het betreffende recept als specialité (met een Handelsproduktcode) is verzonden. De letter 'G' betekent dat het recept als generiek middel (met een Generieke produktcode) is verzonden, 'P' staat voor verzonden als PRK (prescriptiecode). Indicatorensets In de rapportage volgens de NHG ketenzorgstandaard zijn de laatste versies van de NHG indicatorensets verwerkt. Inzien postcodes achterstandswijken De postcodes achterstandswijken (geldig vanaf ) kunnen nu worden ingezien via het scherm OmniHisScipio>Zoekopdrachten door de velden PCAW_INGANGSDATUM en PCAW_POSTCODES van het bestand PCAW in een zoekopdracht zonder zoekvoorwaarden op te nemen en als een 'tab-gescheiden' bestand te exporteren. Status UZI-pas De status van de Unieke Zorgverleners Identificatie- Pas (UZI-pas) wordt gecontroleerd bij inloggen. Met een ongeldige pas kan niet worden ingelogd. Tarieven invoeren Het is niet meer mogelijk twee of meer tarieven met dezelfde 'Code' (zie menu Archief>Tabellen - (Eigen) Tarieven) en verschillende 'Vektis-code' in te voeren. Dat kon leiden tot fouten bij het declareren.

4 Inloggen op Portavita Enkele gebruikers ondervonden problemen bij het inloggen op Portavita, die zijn nu opgelost. Aantal patiënten in woonverband Het aantal patiënten in één woonverband wordt nu automatisch gecorrigeerd. Een fout kon leiden tot het onzichtbaar worden van het woonverband. Herhaalmedicatie van Linscriptum konden reeds aanvragen voor herhaalrecepten worden verwerkt. Er zijn voorbereidingen getroffen opdat aanvragen voor herhaalmedicatie die worden verzonden door software van ncontrol b.v. kunnen worden verwerkt. Binnenkort is meer informatie over deze mogelijkheid te lezen op Onder menu OmniHisScipio>Rapportage heeft tabblad 7 nu de titel 'Herhaalmedicatie' (was 'Linscriptum'). Wissen ruiter Bij het wissen van een ruiter werd soms een andere ruiter dan de geselecteerde verwijderd. Dat is verholpen. Tonen menu OZIS Wanneer gebruik wordt gemaakt van OZIS en onder menu Archief>Algemene instellingen - 8 FTP,LSP,OZIS is de optie 'Er wordt gebruik gemaakt van OZIS' aangevinkt, dan kan nu de menuregel Archief> OZIS-beheer worden geselecteerd. Tonen niet-numerieke gegevens in protocollaire schermen Als de waarde van een bepaling bijv. een teken < of > bevat, wordt dat getoond in het protocollaire scherm, niet meer in de zgn. 'clusterschermen', die worden geopend via de knop Bijzonderheden: Maak een keuze in de protocollaire schermen. Wis dubbele BSN's - declareren Wanneer u declaratiebestanden (HA304) aanmaakt, wordt nu automatisch een controle gedaan op de interne registratie van de BSN's. Indien fouten worden gevonden wordt verwezen naar een nieuwe knop onder menu Archief>Beheer>1 Algemeen Beheer>Speciaal : 'Wis dubbele BSN records, die problemen kunnen geven bij het declareren'. Zie nadere toelichting onder paragraaf 'Controle bij aanmaak HA304-bestanden' Controle bij aanmaak HA304-bestanden (declaratiebestanden voor Vecozo) Wanneer in de financiële administratie de HA304 -bestanden van declaraties worden aangemaakt controleert Scipio of er meer dan 1 BSN -record per patient in het bestand staat en of er meerdere Derden zijn met dezelfde Naamcode. Als die worden aangetroffen, verschijnt er een melding en wordt u gevraagd een of meer record(s) te wissen in menu Archief>Beheer>1 Algemeen Beheer -tab Speciaal verwijder overbodig BSN-record; het record met 'BSN-Bron' = 'Eigen administratie' kan in dit geval worden gewist. Als in een van de records geen BSN staat, kan dat record worden gewist.

5 verwijder overbodig Derdenrecord Postkamer en 'taken' in deze versie In Scipio kon al een taak worden gedefinieerd in het scherm 'Mail en Edifact'. Die kon nog niet worden toegekend aan een of meer gebruikers. In deze versie kan dat wel. Let op dat de taken die reeds waren aangemaakt, in Scipio 2.7 worden gekoppeld aan de huisarts die op de patientenkaart staat (van de aan het bericht gekoppelde patiënt). Diversen Er zijn diverse kleinere reparaties en aanpassingen gedaan, zoals het verbeteren van spellings- en stijlfouten in dialoogschermen, voorkomen van het optreden van fouten bij invoer, stabiel maken van de communicatie met externe diensten (Zorgdomein, Vecozo, Prescriptor e.d.).

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.)

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) OmniHisScipio stelt u in staat de inschrijfgelden en verrichtingen te declareren.want elk contact met een patiënt legt u, behalve medisch, ook

Nadere informatie

OmniHis Scipio. Demo

OmniHis Scipio. Demo Demo - OmniHis - Scipio OmniHis Scipio Demo April 2010 Over OmniHis Start scherm Indien gewenst: Elke dag een andere spreuk of gezegde na het opstarten. Op te roepen patiënten direct zichtbaar bij het

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht...

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht... Promedico-VDF 10 Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2 Inhoud EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier... 2 Inlezen verhuisbericht... 5 Koppelen aan bestaande patiënt...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

LSP-gebruik in Scipio

LSP-gebruik in Scipio LSP-gebruik in Scipio (Tekst: Helma van der Linden) Gebruik UZI-pas Om de LSP-acties uit te voeren, moet de gebruiker ingelogd zijn met zijn/haar UZI-pas. De UZI-pasgegevens moeten daarvoor eerst in Scipio

Nadere informatie

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken.

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken. Hoofdstuk 1 Creditbestand aanmaken en versturen Soms willen verzekeraars een creditbestand ontvangen, als u bijvoorbeeld met de verkeerde diagnose- of indicatiecode heeft gedeclareerd. Nadat u gecrediteerd

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EIviewer

Gebruikershandleiding EIviewer Gebruikershandleiding EIviewer Een eenvoudigere manier om Vektis declaratiebestanden te lezen bestaat er niet. Sleep slechts het betreffende declaratiebestand naar het hoofdscherm van EIviewer. Ook het

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Aan de slag met OmniHisScipio (versie 2010-07)

Aan de slag met OmniHisScipio (versie 2010-07) Aan de slag met OmniHisScipio (versie 2010-07) Uw eerste handeling is een verbinding tot stand brengen met de server waar het patiëntenbestand staat. Dubbelklik daarvoor op de Scipio.lbs. U krijgt daarna

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 15 december 2017 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS)

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 07-06-2017 Table of Contents Informatie... 3 Elektronisch medicatie voorschrijven (EVS) inrichten... 4 Belangrijke informatie

Nadere informatie

Vragen? info@onepayroll.nl of bel: 020-8451074. HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

Vragen? info@onepayroll.nl of bel: 020-8451074. HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Inloggen Zodra u inloggegevens heeft ontvangen voor de webservices kunt u inloggen om gebruik te maken van het My One urenportaal. U kunt inloggen op onze website www.onepayroll.nl

Nadere informatie

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud Promedico-ASP Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0 Inhoud EPD Overdrachtbericht... 2 EPD Overdrachtbericht aanmaken... 3 EPD Overdrachtbericht importeren... 5 15 juni 2016 Pagina 1 van 7 EPD Overdrachtbericht

Nadere informatie

Module online intake/dtf

Module online intake/dtf Module online intake/dtf Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de module online intake/dtf... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 4 Een verzoeksjabloon invoeren / aanpassen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I-Wise web portaal De weg naar informatie Gebruikershandleiding Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Werkwijze schermen... 4 3. Beheer... 6 4. Filters... 9 5. Bestuurder gegevens wijzigen... 11 6. Kilometer verwerking...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor MicroHis X gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor MicroHis X gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor MicroHis X gebruikers Mei 2016 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

Handleiding Self Service

Handleiding Self Service Handleiding Self Service Inleiding Self Service is een programma waarmee u zelf wijzigingen in de personeels- en salarisadministratie kunt doorgeven. Afhankelijk van het soort mutatie (wijziging) en de

Nadere informatie

Handleiding Gebruik ZorgDomein voor Call Manager gebruikers

Handleiding Gebruik ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Handleiding Gebruik ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Pagina 1 van 9 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur

Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur Handleiding Beweegkuur Informatie Systeem Leefstijladviseur B e w e e g k u u r L S A Handleiding 5 mei 2011 B e w e e g k u u r L S A 2 1 Inleiding: Deze handleiding geeft informatie over het verkrijgen

Nadere informatie

Handleiding: Zivver koppeling

Handleiding: Zivver koppeling Per juni 2019 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zivver beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor een Zivver account nodig én een Zivver koppeling vanuit Novadent. Voor het aanvragen van

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2... 3 Leesmodus... 3 Schrijfmodus... 4 Verantwoording... 5 Wijzigen van een verantwoording... 8 Bevriezen en vrijgeven... 8 PlanCare Dossier V11.11 - Pagina 1 van 8 Inleiding

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht CSC Datum: Aantal pagina s: Versie: 2012 CSC All rights reserved CSC Mendelweg 32 2333 CS Leiden Tel. 071-52 56 747 Fax 071-52 16 675 E-mail servicecentre.hg.nld@csc.com

Nadere informatie

Voorbereiden declaratie en rapportage

Voorbereiden declaratie en rapportage Voorbereiden declaratie en rapportage Introductie Met de introductie van het VitalHealth KIS zullen voortaan de declaratie naar de zorgverzekeraar én de indicatoren rapportages plaats vinden op basis van

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Releasebeschrijving e-former versie 7.0

Releasebeschrijving e-former versie 7.0 Releasebeschrijving e-former versie 7.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 Tussentijds opslaan... 3 Digitale handtekening... 4 Beveiliging... 6 Toegangscontrole bij lokaal gebruik... 6 Verwijderen uploads...

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4)

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4) Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile (vanaf PodoFile versie 4.6.4) 1 INHOUD 2 Declaratieportaal DMVoetzorg... 3 3 Voorbereiding... 4 3.1 Debiteur toevoegen... 4 3.2 Map aanmaken... 4 3.2

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL

HANDLEIDING URENPORTAAL HANDLEIDING URENPORTAAL RELATIE ONLINE INTERMEDIAIR UITZENDBUREAU PORTAAL De inloggegevens voor het portaal zult u per email ontvangen. U kunt nu inloggen om gebruik te maken van het portaal. GEBRUIKERS

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Handleiding patiëntportaal

Handleiding patiëntportaal Handleiding patiëntportaal Huisartsenpraktijk Burgers & Tieleman Inhoud Handleiding patiëntportaal... 1 Registreren... 2 Voordat u begint... 2 Een account aanmaken... 2 Registreren... 3 Bevestig uw account...

Nadere informatie

Handleiding gebruik ZorgDomein voor Zorgdossier / WebHIS gebruikers

Handleiding gebruik ZorgDomein voor Zorgdossier / WebHIS gebruikers Handleiding gebruik ZorgDomein voor Zorgdossier / WebHIS gebruikers Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit Promedico ASP

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit Promedico ASP 10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit Promedico ASP Tip 1 Handige opties voor de selectie van patiënt gegevens uit het dossier in Promedico ASP In Promedico ASP zijn 3 manieren om gegevens

Nadere informatie

Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl

Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl Versie: 20161206 Inhoud Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl... 1 Inloggen... 3 Homepage... 3 Navigeren... 4 Cliëntoverzicht... 4 Profiel... 5 Cliëntplan... 5 Rapportages...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Mail vanuit Scipio naar gewone server. Introductie. Mail provider aanmaken

Mail vanuit Scipio naar gewone server. Introductie. Mail provider aanmaken Introductie Deze instructie legt uit hoe een extra emailadres gebruikt kan worden om te emailen vanuit Scipio. Deze informatie is ook beschikbaar in de helpteksten onder de titel 'Zorgmail Postbus instellen

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

The Nanny Versie Informatie

The Nanny Versie Informatie The Nanny Versie Informatie The Nanny versie 4.2.2 29 Mei 2012 Document versie 1.2 Copyright 2012 TecSoft B.V. Kaatsheuvel. Niets uit de uitgave mag worden vermenigvuldigd, Pagina opgeslagen 1 van 7 in

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Handleiding VPI. Beheer VPI Accounts. Aanmaken en wijzigen. Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2

Handleiding VPI. Beheer VPI Accounts. Aanmaken en wijzigen. Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2 Handleiding VPI Beheer VPI Accounts Aanmaken en wijzigen Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doel van dit document...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Opleverdocument KIS 3.4.0

Opleverdocument KIS 3.4.0 Opleverdocument KIS 3.4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemeen: wijzigingen in het Digitaal Logboek voor patiënten... 2 De inlogpagina... 2 Bij de eerste keer inloggen... 3 Algemeen... 4 Het automatisch

Nadere informatie

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING RIAXION DOSSIER HANDLEIDING Versie 1.0 Status: Definitief Datum: 8-3-2012 Deventer Inhoud 1. VRAGENLIJST... 3 1.1. Het maken van een vragenlijst... 4 1.2. Vragen toevoegen aan een vragenlijst... 5 1.3.

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS)

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 25-04-2018 Table of Contents Informatie... 3 Elektronisch medicatie voorschrijven (EVS) inrichten... 4 Belangrijke informatie

Nadere informatie

Handleiding: Zorgmail koppeling

Handleiding: Zorgmail koppeling Sinds januari 2017 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zorgmail beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor aanvullend een overeenkomst met Zorgmail nodig én een Zorgmail koppeling vanuit Novadent.

Nadere informatie

Aanbesteden-omgeving

Aanbesteden-omgeving Release juni 2014 (2.96) Aanbesteden-omgeving Op vrijdag 13 juni is release 2.96 van Aanbestedingskalender.nl geïnstalleerd. Deze release biedt aanbestedende diensten de mogelijkheid niet alleen onderhandse,

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Podotherapeut. Datum juni 2018 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Podotherapeut. Datum juni 2018 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Ketenpartner: Podotherapeut Datum juni 2018 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Contact met

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

HANDLEIDING VPI. Beheer VPI accounts. Aanmaken en wijzigen. behandeld door : VolmachtBeheer BV Datum : 9 februari 2011 Versie : 3.

HANDLEIDING VPI. Beheer VPI accounts. Aanmaken en wijzigen. behandeld door : VolmachtBeheer BV Datum : 9 februari 2011 Versie : 3. HANDLEIDING VPI Beheer VPI accounts Aanmaken en wijzigen behandeld door : VolmachtBeheer BV Datum : 9 februari 2011 Versie : 3.1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Doel van dit document. 3

Nadere informatie

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed Instellingen voor online declareren In Intramed kunt u uw declaraties rechtstreeks verzenden naar het VECOZO portaal. U hoeft dus géén declaratiebestanden aan

Nadere informatie

Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2 Censys BV Eindhoven Inhoud Inleiding... 3 Onderdelen en toepassingen... 4 Instellen van de parameters... 5 Procedure administratie... 6 Eigenaar van de

Nadere informatie

Alles voor een ouderling

Alles voor een ouderling Gebruikers van Scipio Online Alles voor een ouderling Binnen Scipio Online kunt met diverse rollen aan de slag. In de rol van ouderling heeft u toegang tot de ledengegevens van de leden in uw eigen wijk

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Versie 1 Januari 2016 Inhoudsopgave 1 Aanmelden voor uw inschrijving... 3 1.1 Het project op Aanbestedingskalender.nl... 3 1.2 Het project zichtbaar maken

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module.

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module. Nieuwe ICF-module Vanaf versie 5.1.4.26 is er een nieuwe ICF-module, voor de ENK Pro en Enterprise-gebruikers, die de samenstelling EF aan hebben staan. Het inlezen en verwerken van elektronische inkoopfacturen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

LSP Connect Viewer. Gebruikershandleiding

LSP Connect Viewer. Gebruikershandleiding LSP Connect Viewer Gebruikershandleiding 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie