Bulgarije Prachtige kloosters, oude steden en maagdelijke natuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bulgarije Prachtige kloosters, oude steden en maagdelijke natuur"

Transcriptie

1 Bulgarije Prachtige kloosters, oude steden en maagdelijke natuur Begeleide Nederlandstalige rondreis met Asteria Expeditions Dag 1: BRUSSEL - SOFIA Vroeg in de morgen transfer per autocar vanaf de regio kust naar Zaventem. Om 08u50 vertrekken we per rechtstreekse vlucht naar Sofia, met tijdens de vlucht een snack inbegrepen. Omstreeks 12u25 aankomst Sofia, gevolgd door onthaal en korte lunch in het centrum. Start van een eerste kennismaking met de stad, gelegen aan de voet van de Vitosha berg, vormt een kruispunt tussen het Westen en het Nabije-Oosten. Sedert de klassieke oudheid hebben volkeren hier bloeiende beschavingen gevestigd. Sofia is sinds 1879, toen na het Ottomaanse tijdperk het derde Bulgaarse koninkrijk werd gesticht, de 5de hoofdstad van Bulgarije. Voorheen viel die eer te beurt aan Pliska in de 7de-eeuw, Preslav in de 11de-eeuw, Ohrid in de 12deeeuw en Veliko Tarnovo in de 12de tot 14de-eeuw. Toch was zij reeds in de Oudheid, sinds de 8ste-eeuw voor Christus, bekend om haar thermale bronnen. We bezoeken de Alexander Nevskykathedraal, gebouwd in 1912, een neo-byzantijns bouwwerk met gouden koepels. De Alexander Nevsky kathedraal, het beroemdste monument van Sofia, rijst op tussen de weelderige gevels uit het Oostenrijks-Hongaarse tijdperk, de neoclassicistische gevels uit de jaren 20 en de Stalinistische gedrochten uit het midden van vorige eeuw. De kerk is vrij recent want opgericht aan het begin van de 20ste-eeuw ter nagedachtenis van de Russen die hun leven gaven voor het Bulgaarse volk tijdens de Russisch-Turkse oorlog ( ). Door haar drie beuken oogt ze erg indrukwekkend. Binnenin vinden we kunstwerken die verwijzen naar de H. Boris, de vorst die het christendom in Bulgarije verspreidde en naar Alexander Nevski, krijgsheer uit de 13de-eeuw die de beschermheilige zou worden van tsaar Alexander. Aan het gebruik van Italiaans marmer, Egyptisch albast en Braziliaans onyx, kunnen we zien dat er kosten noch moeite werden gespaard voor de verdere aankleding. De grote gouden koepel oogt al even impressionant. Verder bezoek aan de Heilige Sofiabasiliek, één van de mooiste vroegchristelijke kerken van de Balkan. Ze werd in de Romeinse periode gebouwd en kreeg haar huidige vorm in de 10de-12de eeuw. Ze werd door de Ottomanen veranderd in een moskee. Daarna bezoeken we de rotonde van de Heilige Georges, een ronde constructie uit de 4de eeuw. Oorspronkelijk deed ze dienst als badplaats, maar nadien werd ze omgevormd tot kerk. Onder de Ottomaanse heerschappij werd ze heringericht als moskee en kreeg ze de naam 'Moskee van de Rozen'. De muurschilderingen werden tussen de 10de en 14de-eeuw op 3 lagen aangebracht. Nadat de bombardementen van de 2e wereldoorlog heel wat schade hadden berokkend, werd de kerk grondig gerenoveerd en in 1998 terug voor het grote publiek toegankelijk.

2 Verderzetting van onze verkenning van Sofia met het zeer interessante Archeologisch Museum. Het oudste museum van Bulgarije is ondergebracht in de grote moskee uit de 15de-eeuw met zijn negen koepels, en toont ons een erg rijke collectie met een bronzen hoofd van Apollo en de Thracische goudschat van Valchitran uit de 9e eeuw voor Christus. De Valchitran gouden schat werd opgegraven in 1925 in het dorp Valchitran-Pleven. Het is de grootste gouden schat bekend bij de Bulgaarse archeologie: 12,5kg puur goud met natuurlijke legeringen van zilver, koper en ijzer werd als bij toeval gevonden tijdens graafwerken op een wijngaard. De schat bestaat uit 13 items. Installatie in ons hotel Festa, eersteklas ****hotel. Om 20u00 avondmaal in het uitstekende 'Club des Architectes' restaurant. Dag 2: SOFIA - RILA - DOBARSKO - BANSKO Om 07u30, na het ontbijt, vertrekken we naar Rila, een rit van 2u (70km). Het gebied wordt gedomineerd door het Rilagebergte, de 'Bulgaarse Alpen'. We doorkruisen dit prachtige landschap, met beboste bergflanken afgewisseld met wijngaarden, akkers en tabaksvelden. Aankomst in het Rilaklooster, het bekendste klooster van Bulgarije (Unesco), met uitzonderlijk ligging op 1.147m. Het klooster ligt idyllisch aan de Rila rivier, aan de voet van besneeuwde bergtoppen. Het werd in 1335 gesticht ter nagedachtenis aan de kluizenaar/predikant Ivan Rilski die er in de grotten leefde als protest tegen de wijze waarop de kloosters op het einde van de 9de eeuw werden gerund. De kloosterkerk bevat veel schatten. De kleurrijke fresco's zijn opvallend, de talrijke muurschilderingen zijn van grote meesters uit de wijde omgeving, het houtsnijwerk getuigt van groot vakmanschap. 's Middags wordt er een forellenlunch aan de rivier nabij het klooster. Vervolgens rijden we zuidwaarts richting Bansko, een rit van 65km. Ook hier zijn er onderweg veel natuurfenomenen zoals het Piringebergte ((Unesco) te bewonderen. Vlak vóór Bansko brengen we een bezoek aan Dobarsko, beroemd om zijn 13de eeuwse kerk met prachtige muurschilderingen. De kerk is voor de helft onder de grond verborgen en heeft mooie fresco's en iconen. Rond 17u00 komen we aan in Bansko, gelegen aan de voet van de Vihren berg, de hoogste top van het Piringebergte. Het op 1.000m gelegen stadje ontstond in de 15de eeuw en werd gesticht door volkeren die naar dit onherbergzame oord waren verbannen. Bansko bracht voor het land beroemde zonen voort zoals Paislii van Hilendar, hier geboren in Hij schreef de Slavisch Bulgaarse geschiedenis, een boek dat nog altijd als basiswerk geldt. Zijn werk inspireerde destijds het nationale bewustzijnsgevoel wat uiteindelijk zou leiden tot het verzet tegen de Turken.

3 Avondmaal in sfeervol restaurant Molerite en overnachting in het gelijknamige *** hotel. Dag 3: BANSKO - BATAK - BRESTOVITSA - PLOVDIV 's Morgens vertrek oostwaarts naar Batak, een rit van 70km. Hier in het kerkje van de 'Heilige Zondag' werden in 1876 zo'n Bulgaren in 1876 vermoord (de Aprilopstand tegen de oprukkende Turken). Verder zien we er mooie gerestaureerde en geklasseerde huizen. 's Middags is er een lunch in Brestovitsa op zo'n 40km van Bata. Hier kunnen we de rijke wijnen van de Thraciërsvallei proeven met Merlot-, Cabernet Sauvignon-, Mavrud- en Rubindruiven. Een bedrijf met topwijnen! 30km verderop bereiken we Plovdiv voor een eerste stadswandeling maken. Tevens een Unesco kandidaat-partrimonium-stad en in 1999 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Bulgarije. Plovdiv, zoals Rome verspreid over 7 heuvels, is erg rijk aan monumenten: het Romeinse forum met marmeren tegels, het Romeinse stadion en het antieke theater. Plovdiv is altijd al één van Bulgarijes welvarendste steden geweest, met soms een zekere argwaan vanwege de communisten. Een architecturaal fenomeen dat de pracht van statige gebouwen weet te combineren met de bescheidenheid van de geplaveide lanen. Men vermoedt dat de stad een 8000 jaar geleden werd gesticht. In 1975 werd er een tempel blootgelegd die gelijkenissen vertoont met die van Knossos. De Grieken en de Romeinen lieten er duidelijke sporen na. Plovdiv was bekend als Filippopolis, genoemd naar Filippus II van Macedonië, stichter van deze stad. Ze stond ook bekend als 'Trimontium' omwille van de 3 heuvels die haar omringen. Bezichtiging van de oude vestingmuren van Nebet Tepe uit de 3de en 4de eeuw, de Sv. Konstantin, verschillende museumhuizen zoals Hindlian, Apteka Hipokrat, de Sv. Bogoritsakerk, het Romeins theater, de Armeense kerk en wijk, het etnografisch museum en het huis waar schrijver Lamartine kort verbleef. Avondmaal en logies in Dedeman Princess **** hotel, centraal in de oude stad. Dag 4: PLOVDIV - BACHKOVO - PLOVDIV In de voormiddag vervolg van de een wandeling in het oude Plovdiv langs de steile, met keien geplaveide straten met heerlijk geurende vijgen- en perenbomen. Begroeide binnenplaatsen en tuintjes vormen kleine oases van stilte en rust. Hier bevinden zich ook het mooie Stefan Hindlijanhuis en het etnografisch museum. Het Romeinse theater is een van de hoogtepunten van de klassieke archeologie.

4 Na de middaglunch, vertrek naar en bezoek aan het idyllisch gelegen Bachkovo klooster, een verplaatsing van 30km. Dit is één van de fraaiste kloosters van Bulgarije, net als het Rila klooster door de Unesco aangewezen als werelderfgoed. Het werd in 1083 gesticht door 2 monniken uit Georgië. Bezoek aan de Sv. Bogoroditsa kerk die een mooie 14de eeuwse Georgische icoon herbergt met de afbeelding van Maria. Hier ziet u een unieke vergulden iconostase uit de 17e eeuw. Het klooster was tot in de 14de eeuw het welvarendste van het land: 50 monniken bewerkten er breidden het land en de gronden behoorlijk uit. De Turken hebben grote delen van het klooster verwoest. In de 16de en 17de eeuw werd het klooster heropgebouwd. In het kooster vinden we een unieke kloosterrefter vol fresco's. Op de terugkeer bezoeken we nog de vesting van Asenov (Asenova Krepost), 3km ten zuiden van Bachkovo. Avondmaal en overnachting in Plovdiv Dag 5: PLOVDIV - KAZANLAK - ETARA - VELIKO TARNOVO Na het ontbijt rijden we via de 'Rozenvallei' naar Kazanlak, een tocht van 110km. Onderweg bezoeken we de Thracische graven (Unesco). Het koepelgraf ligt een beetje buiten de stad en toont ons hoe de Thraciërs hun doden begroeven. De grafschat zelf is ter bescherming gesloten voor het publiek, maar er werd een perfecte replica gemaakt, op wandelafstand van het oorspronkelijke graf in de tumulus. Boven de inkom vinden we een dubbele fries met gevechtsscènes. De grafkamer meet 12m in diameter en heeft een koepel die typisch was voor de Thracische bouwwerken in de 5de en 3de-eeuw voor Christus. De koepel zelf bevat verschillende muurschilderingen waaronder scènes uit een huwelijksfeest en een race met koetsen. De unieke architectuur en ongelooflijke muurschilderingen helpen wetenschappers met hun onderzoek naar de kunst en cultuur van het Hellenisme. Rond 10u30 brengen we een bezoek aan het Rozenmuseum. In de streek waar tal van tumuli aanwezig zijn, bezoeken we ook één der best bewaarde, de Goliama Kosmatka tumulus. Vlakbij maken we een korte halte aan de Russische kerk te Shipka.

5 We rijden 35mk verder naar Etara, een prachtig openluchtmuseum waar een lunch ons opwacht. Eventueel kort bezoek aan het klooster van Dryanovo. Rond 17u00 aankomst in Veliko Tarnovo voor een korte wandeling op de Samovodska Charshia, met panoramisch uitzicht. Dit feeëriek middeleeuws stadje is prachtig gelegen in een idyllische omgeving. Zijn citadel was voor de vroegere bewoners even belangrijk als de akropolis voor Athene en de Grieken. Er is de Boudewijntoren, genoemd naar Boudewijn van Vlaanderen die in de 12e eeuw, tijdens zijn 4de kruistocht door de Bulgaarse tsaar Kaloyan gevangen genomen werd. Het is één van de meest antieke steden in Bulgarije. De huizen klampen zich als het ware vast aan de klif boven de afgrond en zijn trapsgewijs boven elkaar gebouwd. Het historische deel van Veliko Tarnovo toont ons het paleis van de koning toen Veliko Tarnovo de hoofdstad van het land was tijdens het tweede Bulgaarse koninkrijk ( ). De Tsarevets-heuvel, torent als een oninneembare vesting boven de rivier uit. Avondmaal in Veliko Tarnovo en logies in het sympathieke Gurko hotel. Dag 6: VELIKO TARNOVO - SVESHTARI - IVANOVO Vroeg vertrek naar Ivanovo, een uniek klooster- en kerkencomplex zo'n 100km verderop. De rotskerken van Ivanovo zijn een groep van uit rots gehouwen orthodoxe kerken, kapellen en kloosters. Het complex staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse muurschilderingen en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het werd gebouwd door monniken die de grotten tussen de 13e en 17e eeuw bewoonden. Op het hoogtepunt waren er 40 kerken en zo'n 300 bijgebouwen, waarvan vele verloren zijn gegaan. Na de lunch rijden we verder naar de Isperih-regio om er de Sboryanovo archeologische site te bezoeken. De streek is bekend om zijn meer dan 100 grafheuvels, waaronder de bekendste de Sveshtari Thracische tombe is (Unesco). Hier zou men dichtbij de astronomische cultuur van de Thraciërs zijn, die probeerden de sterren in kaart te brengen. Hier vinden we ongetwijfeld het mooiste Thracische graf van Bulgarije. Op terugweg stop in SHUMEN. Bezoek aan de enorme Tombulmoskee, de mooiste en grootste moskee van Bulgarije. Terugrit naar Veliko Tarnovo. Avondmaal en logies in Veliko Tarnovo. Dag 7: VELIKO TARNOVO TROYAN - KOPRIVCHTITSA - SOFIA Na het ontbijt vertrek richting Sofia met bezoek aan het klooster van Troyan, het derde grootste van Bulgarije, na Rila en Bachkovo. Het bezit de meest intense en verrassende fresco's van Bulgarije. Ze zijn van Zahari Zograf, de meest toonaangevende kunstenaar van muurschilderingen tijdens de Bulgaarse Revival-periode.

6 De weg slingert zich door unieke vergezichten door de Sredna-Gorabergketen naar Koprivchtitsa. 's Middags lunchen we in restaurant 'Chuchura' in Koprivchtitsa. Het stadje ligt op een hoogte van 950m. Het is een echt museumdorp, vol getuigenissen van de bouwstijl van het vroegere Sredna Gora. Er zijn nog een 350 tal huizen uit de periode , alsook enkele beroemde museumhuizen. Wij bezoeker er één van de mooiste exemplaren. Langs de hoge Trojanpas gaat het langzaam omhoog. Op de top staat een geweldig monument uit 1978, opgedragen aan de Russen die er 100 jaar eerder zwaar hebben gevochten toen ze de Turken uit dat gebied verdreven. Het uitzicht is er adembenemend mooi: de Stryamavallei, de Thracische laagvlakte, de Rozenvallei. Terugrit naar Sofia en installatie in het Lion *** hotel. 's Avonds is er een diner in klasserestaurant. Overnachting in Sofia. Dag 8: SOFIA Vertrek naar Boyana, gelegen aan de voet van het Vitochagebergte. De Boyana kerk (opgenomen op de Unesco-lijst) bestaat uit 3 gebouwen. De structuur dateert uit 3 verschillende periodes en is befaamd vanwege de fresco's uit Deze vormen een tweede laag over de schilderingen van vroegere eeuwen en behoren tot de meest complete, best bewaarde werken van de middeleeuwse kunst in Oost-Europa. We bezoeken ook het Nationaal Historisch Museum met de grootste geschiedkundige collectie van Bulgarije; een collectie kunst uit verschillende culturen, van de prehistorie tot nu, die allen tot het territorium behoorden. De gouden schat van Panagyurishte uit de 4de-eeuw voor Christus is één van de topstukken. Het museum is ondergebracht in de voormalige woonplaats van de secretaris-generaal van de Bulgaarse communistische partij. Lunch in het restaurant Pri Yafata in Sofia. Nadien bewonderen we in de crypte van de Nevski Kathedraal, de rijkste voorbeelden van religieuze kunst in Bulgarije, waaronder unieke iconen en fraai gesneden iconostasen van de 12e tot de 19e eeuw. In de late namiddag mogelijke vrije wandeling en vrij avondmaal. Overnachting in Sofia. Dag 9: SOFIA - BRUSSEL Na een vrije voormiddag die kan gebruikt worden voor een bezoek aan de synagoge, de moskee...) is de transfer naar de luchthaven van Sofia voorzien. Terugvlucht omstreeks 17u50 naar Brussel. Tijdens de vlucht wordet een lichte snack aangeboden. De aankomst in Zaventem wordt voorzien rond 19u30.

7 Sterke punten Sofia met de Alexander Nevski-kathedraal en de iconen in de crypte De fraaie Bulgaarse kloosters van Rila, Troyan en Bachkovo Plovdiv, de oude hoofdstad van het land en de steden Veliko Tarnovo, Arbanassi en Bansko De Unesco rotskerken van Ivanovo en de Sveshtari grafkamer Het wondermooie Rodopen gebergte De prachtige massiefgouden schatten van de Thraciërs, recentelijk ontdekt Dobarsko, beroemd om zijn 13de eeuwse fresco's Gezellige charmehotels en verzorgde restaurants Inbegrepen Heen- en terugvlucht Brussel - Sofia en Sofia - Brussel, inclusief alle vooraf betaalbare taksen en BTW gekend op 01/08/13 Transfers naar het hotel en luchthaven Alle verplaatsingen per autocar zoals in het programma voorzien 1 overnachtingen in het Festa Hotel **** 2 overnachtingen in het charmehotel Lion *** te Sofia 2 overnachtingen in het Dedeman Princess**** te Plovdiv 1 overnachtingen in het Molerite *** te Bansko 2 overnachtingen in het Gurko hotel *** te Veliko Tarnovo Vol pension vanaf de eerste lunch tot en met lunch dag 8 Toegangskaarten voor de bezochte monumenten en sites Wijndegustatie en lunch in Brestovitsa Deskundige Nederlandssprekende reisgidse Lydiav De uigebreide documentatiemap met reisliteratuur Reisleiding uit Brussel vanaf 12 deelnemers BTW, reisinformatiemapje en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden Niet inbegrepen De dranken bij de maaltijden, niet vermelde maaltijden Persoonlijke uitgaven en fooien Annulatie- of bijstandsverzekering De algemene reisvoorwaarden van Asteria Expeditions, de bijzondere reisvoorwaarden voor Reizen buiten het gewone en belangrijke informatie vermeld in de prijsbijlage zijn van toepassing.

BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Het Rila-klooster

BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Het Rila-klooster BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR Het Rila-klooster Recent ontdekt massiefgouden masker van Thraciër Seuthus III (4.000 v.chr.) UITERST COMLPETE UNESCO-RONDREIS OP ZOEK NAAR

Nadere informatie

BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Complete Unesco-rondreis doorheen het land der THRACIERS.

BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR. Complete Unesco-rondreis doorheen het land der THRACIERS. BULGARIJE PRACHTIGE KLOOSTERS, OUDE STEDEN EN MAAGDELIJKE NATUUR Complete Unesco-rondreis doorheen het land der THRACIERS Het Rila-klooster Recent ontdekte massiefgouden masker van Thraciër Seuthus III

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

DIABETES LIGA PROGRAMMA 7 DAGEN/6 NACHTEN BULGARIJE VAN 22 TOT 28 MEI 2017

DIABETES LIGA PROGRAMMA 7 DAGEN/6 NACHTEN BULGARIJE VAN 22 TOT 28 MEI 2017 DIABETES LIGA PROGRAMMA 7 DAGEN/6 NACHTEN BULGARIJE VAN 22 TOT 28 MEI 2017 1 1 ste dag: 22 mei 2017 Brussel - Sofia 07u00 (*) Afspraak op de luchthaven van Brussel Nationaal en check-in. 08u50 Vertrek

Nadere informatie

Balkan 12 dagen singlereis

Balkan 12 dagen singlereis Balkan 12 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 1.285 Natuur en cultuur in de-balkan-op-de-balkan Een inleiding: "de Balkan" is het het vasteland van Zuid- Oost Europa, globaal van Kroatië tot Istanbul.

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Bulgarije op Maat Rondreizen

Bulgarije op Maat Rondreizen Programma Rondreis - Bulgarije op maat: Wenst u Bulgarije in groep te ontdekken? Vindt u de voorgestelde rondreizen niet voldoende of hebt u uw eigen wensen? Dan bent u hier aan het juiste adres. U kan

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

BB GEPENSIONEERDEN 9 DAAGSE VLIEGTUIGREIS BULGARIJE

BB GEPENSIONEERDEN 9 DAAGSE VLIEGTUIGREIS BULGARIJE BB GEPENSIONEERDEN 9 DAAGSE VLIEGTUIGREIS BULGARIJE 18 tot 26 juni 2016 1 PROGRAMMA DAG 1 Zaterdag 18/6 Sofia Bretanitsa Plovidv (ca. 150 km) 07u00 Samenkomst in Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

VERTREK: 03 MEI 2019

VERTREK: 03 MEI 2019 9-DAAGSE CULTUUR- EN NATUURREIS KLASSIEK GRIEKENLAND VERTREK: 03 MEI 2019 PROGRAMMA DAG 1: VRIJDAG 03/5 ATHENE Vlucht vanuit Brussel naar Athene met SN Brussels Airlines. Aankomst in Athene, onthaal en

Nadere informatie

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

Bulgarije Rhodopen 12 dagen

Bulgarije Rhodopen 12 dagen Bulgarije Rhodopen 12 dagen groepsreis wandelreis vanaf 1.285 Wandelen door onbekend Bulgarije Bulgarije is één van de minder bekende landen van Europa, maat het is er prachtig met bijzonder mooie natuurgebieden

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Riviercruise op de Douro

Riviercruise op de Douro Riviercruise op de Douro Van Porto TOT Salamanca VAN 28 OKTOBER TOT 4 NOVEMBER 2016 MET DE M/V GIL EANES***** alle dranken tijdens de maaltijden aan boord en aan de bar zijn bij de prijs inbegrepen mooiste

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT 22-29 september 2019 IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT Rodrigo Díaz de Vivar, beter gekend als El Cid, is een van Spanjes grootste helden, een voorbeeld van moed, onwrikbare

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

Kennismaking met de Russische cultuur in Sint-Petersburg tijdens de witte nachten 11-17 mei 2015

Kennismaking met de Russische cultuur in Sint-Petersburg tijdens de witte nachten 11-17 mei 2015 Serge Bulatov Jolanda Denekamp Van Wassenaersheuvel 39 Hertespoor 46 6862XT Oosterbeek 3772 SG Barneveld tel.: +31 645677181 tel.: +31 620045274 email: sergereizen@gmail.com email: jolanda@denekamptaalenteken.nl

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID

De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID De parels rond MADRID 6-DAAGSE CULTUURREIS ONTDEKKING VAN DE MOOISTE STEDEN ROND MADRID VERTREK: 22 MEI 2018 De mooiste steden rond Madrid Vijf Spaanse steden, waaronder ook Ávila, Salamanca, Segovia,

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Een culturele 8 daagse reis in Turkije

Een culturele 8 daagse reis in Turkije KIJE URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië Vanaf 9 9 1 Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen van Cappadocië

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013 Vlaamse Diabetes Vereniging Turkije Izmir Reisprogramma Van 18 tot 25 mei 2013 1 ste dag: zaterdag 18 mei 2013 Brussel Izmir - Kusadasi Samenkomst om 18u00 van de deelnemers op de luchthaven van Brussel

Nadere informatie

Zang/cultuurreis naar Bulgarije

Zang/cultuurreis naar Bulgarije Zang/cultuurreis naar Bulgarije Van donderdag 23 juni tot zondag 3 juli 2016 BULGARIJE EEN STUKJE PARADIJS God schiep hemel en aarde en alles was prachtig en Hij zag dat het goed was. maar niet voor de

Nadere informatie

CITYTRIP Berlijn & Potsdam

CITYTRIP Berlijn & Potsdam CITYTRIP Berlijn & Potsdam Foto: shutterstock DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Herzlich willkommen Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Berlijn. Korte rit

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Wandeltochten. Verborgen Cappadocië (Wandelen)

Wandeltochten. Verborgen Cappadocië (Wandelen) Activiteiten Hieronder een aantal activiteiten die samengesteld zijn, in samenwerking met Alan Turizm, reisagentschap voor op maat gemaakte tochten, aarzel niet neem contact met ons op! Wandeltochten Verborgen

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 UMBRIE HET GROENE HART VAN ITALIE De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Dag 1 BRUSSEL - ROME - ORVIETO - PERUGIA Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Wanneer we denken aan Albanië, associëren we dit niet onmiddellijk met cultuur en toerisme. Het kleine Balkanland aan de Adriatische Zee herbergt

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team K IJ E URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië f Vana 9 9 2 egre b n i Alles Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen

Nadere informatie

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE V LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 1 PROGRAMMA DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels Airlines

Nadere informatie

CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije

CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije CITYTRIP Magisch Istanbul Turkije 3-DAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Istanbul is een stad gelegen op twee werelddelen, Europa en Azië, gescheiden door de Bosphorus en verbonden door 2 reusachtige hangbruggen.

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen.

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen. Achtergrond Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische

Nadere informatie

3-DAAGSE AUTOCARREIS

3-DAAGSE AUTOCARREIS Bruisend bezoek aan de Champagnestreek met Reims, Epernay en Troyes Frankrijk Une visite pétillante 3-DAAGSE AUTOCARREIS 1 Programma De Champagne is een van de meest geliefde streken voor een sprankelende

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 PROVENCE CRUISE Cruise doorheen de Provence, de Camargue en de valleien van de Rhone en de Saone De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Camargue wordt beschouwd als één van de meest exotische streken

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

12-DAAGSE GROEPSREIS 18 OKTOBER

12-DAAGSE GROEPSREIS 18 OKTOBER THAILAND 12-DAAGSE GROEPSREIS Vertrek: 18 OKTOBER 2016 1 PLUSPUNTEN: - Vluchten met de gerenommeerde maatschappij QATAR AIRWAYS. - Begeleid vanaf Brussel en ter plaatse lokale gids. - Zeer volledige rondreis

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 CITY ONGEKEND ROME De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016 Rome verveelt nooit. Tijdens deze reis maken we kennis met enkele minder bekende musea, vaak echte pareltjes. We bezoeken

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

Algarve (Zuid Portugal)

Algarve (Zuid Portugal) Algarve (Zuid Portugal) 7 daagse VLIEGTUIGREIS 1 Programma De Algarve, het mooie gebied dat zich uitstrekt langs de zuidkust van Portugal, is terecht een geliefde vakantiebestemming. De schitterende stranden,

Nadere informatie

Riviercruise op de DONAU

Riviercruise op de DONAU Riviercruise op de DONAU Van WENEN TOT WENEN WENEN - DURNSTEIN - MELK BRATISLAVA - ESZTERGOM - BUDAPEST - WENEN EENMALIG VERTREK : 21 SEPTMBER 2020 -PLUS De Donau, de bakermat van de Habsburgse geschiedenis,

Nadere informatie

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september KRAKAU, de Poolse parel der steden 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september De collectie Vlaamse wandtapijten in de Wavel-burcht is alom bekend. Maar de stad herbergt ook de meeste kerken

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2010

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2010 Programma 14-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2010 Dag 1 Vlucht Amsterdam Tbilisi (vertrek met Czech Airlines om 19.25, 03.05 aankomst in Tbilisi), transfer; overnachting bij particulieren.

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

Verrassend Servië 24 september tot 4 oktober dagen/10 nachten

Verrassend Servië 24 september tot 4 oktober dagen/10 nachten Verrassend Servië 24 september tot 4 oktober 2016 11 dagen/10 nachten Maximum 20 deelnemers Servië is een land met een verscheidenheid aan landschappen; van heel vlak in het noorden (Vojvodina), tot heuvelachtig

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

Beste COV-vrienden. Marleen De Brauwer COV senioren Aalst

Beste COV-vrienden. Marleen De Brauwer COV senioren Aalst Beste COV-vrienden Vorig jaar konden wij u tijdens de reis naar Duitsland, Tsjechië en Polen enkele vrij onbekende, maar toch zeer mooie hoekjes van deze landen laten ontdekken. Een paar van de toen bezochte

Nadere informatie

Bulgarije Europa s verborgen parel

Bulgarije Europa s verborgen parel 8-daagse vtbkultuur-reis Bulgarije Europa s verborgen parel Plovdiv, Culturele Hoofdstad 2019 Zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 september 2019 Programma en reisleiding: Wim Vanhoorne Weinig landen in

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 KNALPRIJS 2700 EURO BEGELEIDE NEDERLANDSTALIGE GROEPSREIS EIGEN ORGANISATIE INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 3 OCTOBER : TORONTO ******************* Aankomst in Toronto waar u op

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1]

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden [2] op za, 10/20/2012-22:50 Tags:

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

Fascinerende 9-daagse stedenrondreis naar. Tallinn, Helsinki en Sint Petersburg

Fascinerende 9-daagse stedenrondreis naar. Tallinn, Helsinki en Sint Petersburg Fascinerende 9-daagse stedenrondreis naar Tallinn, Helsinki en Sint Petersburg georganiseerd en begeleid door geograaf André Nijsen in samenwerking met Personal Touch Travel wo 29 augustus t/m do 6 september

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

PARELS VAN MOSKOU & PALEIZEN VAN SINT- PETERSBURG

PARELS VAN MOSKOU & PALEIZEN VAN SINT- PETERSBURG PARELS VAN MOSKOU & PALEIZEN VAN SINT- PETERSBURG 7-DAAGSE BEGELEIDE CULTUURREIS VOLLEDIG NEDERLANDSTALIGE REIS Van 17 tot 23 september 2016 1 Kathedralen, theaters en musea Het huidige Moskou is bekend

Nadere informatie

Op donderdag 16 september 2010 wordt de reis voorgesteld aan de leerlingen zodat zij weten wat zij kunnen verwachten (zie bijlagen).

Op donderdag 16 september 2010 wordt de reis voorgesteld aan de leerlingen zodat zij weten wat zij kunnen verwachten (zie bijlagen). Kapelle-op-den-Bos 16 september 2010 Beste ouders Beste leerlingen Traditiegetrouw plannen wij tijdens de Paasvakantie een reis voor de laatstejaars naar een waardevol cultuurland. Dit jaar is er slechts

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach Okra Bekkevoort op reis naar het Zwarte Woud: zondag 21 augustus 2016 tot donderdag 25 augustus 2016!!!!! Het Zwarte Woud is het land van de natuur, vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirschtorte.

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

COTSWOLDS. In de voetsporen van Shakespeare 05/08-09/08/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

COTSWOLDS. In de voetsporen van Shakespeare 05/08-09/08/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 COTSWOLDS 05/08-09/08/2018 In de voetsporen van Shakespeare De Cotswolds ligt in het hartje van Engeland en staat bekend om zijn mooie glooiende heuvels en zijn idyllische dorpjes

Nadere informatie

The Baltic & St. Petersburg. Seabourn Ovation

The Baltic & St. Petersburg. Seabourn Ovation The Baltic & St. Petersburg Seabourn Ovation 10-daagse cruisevakantie Van Kopenhagen naar Stockholm Vertrekdatum 22 juni en 17 augustus 2018 Van Scandinavische koningshuizen naar het machtige tsarenrijk.

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32

Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32 Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/reis/kleurrijk-sicilie OVERZICHT

Nadere informatie