Werkwijze XML-koppeling en Scipio Internetbrowser SCIPIO - LRP. Bestemd voor: - Scipio 2012 met Scipio Internetbrowser

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkwijze XML-koppeling en Scipio Internetbrowser SCIPIO - LRP. Bestemd voor: - Scipio 2012 met Scipio Internetbrowser"

Transcriptie

1 SCIPIO - LRP Bestemd voor: - Scipio 2012 met Scipio Internetbrowser Versie 1.1 november 2012

2 Inhoudsopgave I. Aandachtspunten LRP Eigenaar Ja/Nee II. III. IV. Instellingen voor de verwerking en uitwisseling van gegevens met LRP Mutaties ophalen Mutaties verwerken V. LRP via Scipio Internetbrowser VI. VII. VIII. IX. De eerste keer : Opzetbestanden verwerken De eerste keer : Opzetbestanden ophalen Zelf handmatig mutaties inlezen in Scipio Wijzigingen in de Kerkelijke Structuur en Organisatie (KSO) X. Veel gestelde vragen

3 Aandachtspunten LRP Eigenaar Ja/Nee Binnen LRP heeft u te maken met de term Eigenaar. Het is van belang om deze term goed te begrijpen. Eigenaar: Ja Bij deze registratie kunt u de persoon muteren en behoort deze registratie tot uw (wijk)gemeente. Eigenaar: Nee Bij deze registratie kunt u de persoon niet muteren en is opgenomen ter informatie bij uw (wijk)gemeente. Voorbeelden: Persoon behoorde eerst tot wijk 1, zit nu in wijk 2. Wijk 2 is de eigenaar van deze persoon en kan de persoon muteren. Wijk 1 is niet langer eigenaar en ziet deze persoon als Vertrokken uit de (wijk)gemeente staan. Persoon is verhuisd of overgeschreven naar een andere gemeente De oude wijk is niet langer eigenaar en ziet deze persoon als Vertrokken uit de (wijk)gemeente staan. Deze gegevens komen ook als zodanig door naar Scipio.

4 Instellingen voor de verwerking en uitwisseling van gegevens met LRP Scipio bevat vele mogelijkheden om de werking van het systeem naar uw hand te zetten. Het is van belang dat u deze opties naar uw wens ingeeft zodat de verwerking naar wens zal verlopen. Ga in het programma naar LRP Instellingen: Tabblad: Verbinding met LRP Om eenvoudig een verbinding via de Scipio Internetbrowser op te zetten naar LRP kunt u hier alvast uw gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. NB: Dit is de gebruikersnaam en wachtwoord van LRP die hoort bij de sleutel waarmee u leden kunt muteren. Wanneer u gebruik maakt van meerdere mutatiestromen (NH en GK gescheiden) dan kunt u hier ook de gebruiker toevoegen. Maakt u GEEN gebruik van meerdere mutatiestromen vul dan niets in. Wanneer u meteen wanneer u Scipio start ook de verbinding met LRP tot stand wilt brengen dan kunt u een vinkje plaatsen bij: Tijdens het aanmelden bij LRP wordt u gevraagd om uw Naam, Wachtwoord en Sleutel. U heeft dus uw sleutel van LRP nodig om verbinding met LRP te kunnen maken.

5 Instellingen voor de verwerking en uitwisseling van gegevens met LRP - vervolg Tabblad: Algemeen #1 Type kerkgenootschap Hier kunt u uw type kerkgenootschap ingeven. Indien gewenst kunt u (buiten LRP om) bij NH personen de modaliteiten bijhouden. #2 Zelfstandig / alleenwonende personen Personen die zelfstandig / alleenwonend zijn komen in LRP voor met de relatie 'PE Hoofd'. U kunt deze personen overnemen als gezinshoofd of als zelfstandig. Dit is een registratie voor uzelf zodat u hierop selecties kunt maken. Het is verder niet van invloed op de verdere uitwisseling van gegevens. #3 Ingeschreven personen Binnen uw gemeente kunnen personen voorkomen met de relatie Meegeregistreerd. Dit zijn veelal personen waarvan de man wel lid is van de gemeente, maar de vrouw niet etc. Deze personen kunt u binnen Scipio opnemen als actief of als afwijkend. Tabblad: Afhandeling specifieke mutaties Hier geeft u aan of een persoon dat naar het buitenland is verhuisd nog actief moet worden opgenomen in uw bestand of dat deze de status Vertrokken krijgt. Binnen LRP kan een persoon in meerdere pastorale eenheden zitten. Voorbeeld van 1 gezin: PE 1000 PE 2000 PE Automatisch Man (Partner) Vrouw (PE Hoofd) Man (PE Hoofd) Vrouw (PE-Hoofd) Man (Partner) Vrouw (Partner) Zoon (Kind ) Zoon (Kind) Dochter (Kind) Dochter (Kind) Met deze optie kunt u ervoor zorgen dat er automatisch een juiste PE bepaald wordt.

6 Instellingen voor de verwerking en uitwisseling van gegevens met LRP - vervolg Tabblad: Afhandeling specifieke mutaties vervolg Geeft aan dat wanneer een persoon wordt gemuteerd vanuit LRP automatisch de bezorgwijk, looplijstwijk, kerkbladwijk en de eigen wijk bepaald worden op basis van de postcode indeling. Wanneer een persoon reeds is ingeschreven in uw systeem, zal de opnamedatum behouden worden. Wanneer een nieuw persoon in uw administratie wordt toegevoegd, kunt u hier aangeven dat u niet de opnamedatum binnen LRP wilt overnemen, maar de verwerkingsdatum van wanneer u de persoon heeft doorgevoerd. Wanneer u zelf de huwelijksplaats heeft ingegeven; deze nooit overschrijven met de wijkgemeente zoals binnen LRP is geregistreerd. Wanneer een persoon wordt uitgeschreven uit uw systeem, de kerkelijke relatie behouden. Wanneer u in uw bestand reeds adressen en telefoonnummers heeft ingegeven deze nooit schonen als deze in LRP niet zijn ingevuld. Niet eigenaren Wanneer een persoon naar bijvoorbeeld een andere gemeente zal worden overgeschreven dan geeft LRP een beperkte set van informatie door. Hierin missen ondermeer de gegevens van een huwelijk, de burgerlijke staat, doop- en belijdenisgegevens etc. Door bovenstaand vinkje aan te zetten zullen deze gegevens niet geschoond worden. Wanneer u geen eigenaar van een persoon bent, maar de persoon heeft wel aangegeven om blijkgever van uw gemeente te willen zijn dan kunt u deze toch actief opnemen.

7 Instellingen voor de verwerking en uitwisseling van gegevens met LRP - vervolg Tabblad: Wijk/sectie bepaling Hier kunt u aangeven hoe de wijk moet worden bepaald in uw Scipio programma. U kunt hierbij kiezen om: #1 De wijk over te nemen vanuit LRP, met daarbij de mogelijkheid om ook de sectie van LRP over te nemen of uw eigen sectie indeling te gebruiken. #2 De wijk NIET over te nemen vanuit LRP, maar laten bepalen aan de hand van de ingegeven indeling. Daarbij kunt u nog aangeven of bij voorkeurleden wel de wijk moet worden overgenomen. #3 Alle informatie over de wijkindeling van LRP te negeren. Geografische wijk bij voorkeurleden Een voorkeurlid is ingeschreven in een bepaalde (wijk)gemeente. Indien gewenst kunt u door Scipio op basis van de ingegeven postcode indeling- een geografische wijk laten bepalen. Tabblad: Geavanceerd Op het internet maakt u gebruik van een browser. Enkele voorbeelden van veelgebruikte browsers zijn: Internet Explorer, Windows Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari etc. Scipio bevat een ingebouwde browser om verbinding te kunnen maken met LRP. Hier kunt u bladwijzer aanmaken om rechtstreeks verbinding te kunnen maken met LRP. Deze optie hoeft niet aangevinkt te worden. Doet u dat wel dan kunt u wijzigen hoe de Scipio Internetbrowser zich voorstelt aan een website. Wanneer u deze optie aanvinkt zal er een logbestand worden bijgehouden van alle communicatie tussen de browser en de bezochte website van LRP. Deze optie hoeft niet aangevinkt te worden. Mochten er onverwachte meldingen optreden dan kunt u deze aanvinken voor nadere analyse. Wanneer u deze optie aanvinkt kunt u via de Scipio Internetbrowser rechtstreeks mutaties opslaan in LRP. De invoer van gegevens in LRP gaat met de Scipio Internetbrowser rechtstreeks via de LRP applicatie. Mutaties worden hierbij door u handmatig gefiatteerd. Goed om te weten: De Scipio Internetbrowser kan geen seriematige of batchgewijze mutaties doorvoeren naar LRP. Collectief muteren is dus niet mogelijk.

8 Mutaties ophalen LET OP: Indien u nog geen opzetbestand heeft verwerkt, lees dan eerst naar het hoofdstuk De eerste keer. Wanneer er mutaties op personen hebben plaatsgevonden dan kunt u deze wijzigingen downloaden en verwerken in Scipio. Ga in het programma naar LRP Mutaties ophalen van LRP: Het volgende scherm verschijnt: Wanneer u de nieuwe mutaties wilt gaan ophalen klikt u op Nieuwe mutaties genereren en ophalen Het aanmaken van mutaties worden vervolgens in de planner in LRP geplaatst. Scipio gaat vervolgens wachten tot de LRP planner gereed is; dit kan enkele minuten duren. Nadat de planner de mutaties heeft aangemaakt zal Scipio deze automatisch voor u downloaden en klaarzetten. U kunt de mutaties nu gaan verwerken Mocht u mutaties vanaf een bepaalde datum willen hebben, dan kunt u de vanaf datum eerst ingeven. Let op: Dit is normaal gesproken niet nodig. LRP weet zelf welke personen sinds de vorige keer gemuteerd zijn. Mocht er een probleem zijn opgetreden, dan kunt u via deze methode herstellen.

9 Mutaties ophalen - vervolg Onderstaande is alleen van belang als de planner geen resultaat heeft gegeven; WANNEER DE PLANNER IN LRP NORMAAL WERKT IS ONDERSTAANDE DUS NIET NODIG: Wanneer de planner in LRP binnen 20 minuten geen resultaat geeft, dan zal Scipio het ophalen van mutaties automatisch afbreken. De mutaties worden vervolgens alsnog door LRP uitgevoerd en klaargezet. Deze mutaties kunt dan u op een later tijdstip ophalen en verwerken. Hiervoor gaat u naar het tabblad Overzicht eerder aangemaakte mutatiebestanden in LRP. Hier ziet u de eerder aangemaakte mutatiebestanden staan: LET OP: Vervolgens kunt u aanvinken welke mutatiebestanden u wilt gaan verwerken. Dit doet u TE ALLEN TIJDE in een set van gelijke mutatiebestanden. Vink hierbij de mutatiebestanden aan van dezelfde datum en dezelfde tijd (het mag een paar minuten schelen) en klik op Aangevinkte mutatiebestanden ophalen. De mutaties worden nu opgehaald en voor u klaargezet om te gaan verwerken. ZEER BELANGRIJK: 1.) Mutaties moeten op tijdsvolgorde verwerkt worden. Dus eerst de oude mutaties, daarna de nieuwe mutaties. 2.) Haal dus nooit mutatiebestanden op met verschillende tijdstippen en verschillende data Voorbeeld: Een mutatiebestand van 9 oktober verwerkt u dus nooit met een mutatiebestand van 30 oktober! 3.) Doet u dit toch dan kunnen er foutieve registraties in uw systeem komen te staan.

10 Mutaties verwerken Wanneer het ophalen van de mutatiebestanden gereed is zal onderstaand scherm worden geladen en worden de mutaties voor u voorbereid. Na het voorbereiden krijgt u de aangetroffen persoonsgegevens te zien: Om de mutaties te verwerken in uw administratie klikt u op de knop Verwerken De mutaties worden nu verwerkt. Na het verwerken worden de mutaties gearchiveerd en bij uw datagegevens geplaatst. Het verwerken van de gegevens kan bij grote bestanden enige tijd in beslag nemen. Na het verwerken van de bestanden zijn de XML-bestanden niet langer nodig. Wanneer u de vraag krijgt of Scipio de XML-bestanden kan verwijderen dan kunt u dat met Ja beantwoorden. De mutatiebestanden zijn nu verwerkt.

11 LRP via Scipio Internetbrowser De Scipio Internetbrowser is een uniek onderdeel van Scipio. Met deze browser maakt u rechtstreeks verbinding met LRP. Scipio praat vervolgens met LRP waarbij LRP aangeeft hoe bepaalde zaken doorkomen, eruit zien, welke knoppen er zijn, hoe er geselecteerd en opgeslagen moet worden etc. Goed om te weten: De informatie die wordt weergegeven vanuit LRP is altijd de actuele stand van zaken. U werkt via de Scipio Internetbrowser rechtstreeks in LRP (en natuurlijk in Scipio). De Scipio Internetbrowser bevat hierbij een eigen methode om de schermopbouw dynamisch vanuit LRP te genereren. Hierdoor lijken de vensters meer op die van Scipio. Daarnaast hebben we intelligentie toegevoegd aan de Scipio Internetbrowser wanneer deze verbinding heeft met LRP. Dat werkt een stuk plezieriger! Wanneer u een actieve verbinding heeft met LRP krijgt u dat in het hoofdscherm van Scipio te zien: Wanneer u met een andere browser bij LRP inlogt zal automatisch de verbinding door LRP worden verbroken. Meldingen en overschrijvingen. Om de actuele meldingen en overschrijvingen in te zien gaat u naar LRP Meldingen en overschrijvingen: De meldingen van LRP verschijnen vervolgens:

12 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Vanuit de meldingen kunt u rechtstreeks een dossier openen en de meldingen bewerken. Naast de meldingen krijgt u meteen een overzicht van de lopende overschrijvingen. Deze kunt u aldaar meteen afhandelen door deze te honoreren of te weigeren. Wanneer u een dossier gaat openen komt u in het ledenscherm van Scipio. Het dossier van de persoon wordt op dat moment zowel in Scipio als in LRP geladen. U ziet dit doordat op het scherm een aantal velden van kleur zijn gewijzigd. Voorbeeld onderhoud ledenkaart, bovenste gedeelte: Het telefoonnummer, mobiel en adres hebben een nieuwe kleur gekregen. De velden met deze kleur zijn rechtstreeks gekoppeld met het persoonsdossier in LRP. Wanneer in de gekleurde velden een wijziging doorvoert en u klikt vervolgens op Opslaan dan krijgt u de volgende vraag: Wanneer u deze gegevens wilt opslaan in LRP dan kiest u voor Ja. Synchroniseren met LRP Wanneer u de actuele gegevens van een persoon wilt ophalen van LRP dan zal dit doorgaans via het mutatieverkeer gaan. Wilt u op het persoonsdossier de actuele gegevens laden, klik dan op het rood omkaderde pictogram:

13 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Verhuizingen doorvoeren Wanneer u een persoon of gezin wilt gaan verhuizen, dan klikt u op de knop Verhuizen : Een nieuw scherm verschijnt: Hier kunt u de nieuwe adresgegevens invoeren of aangeven dat een persoon naar het buitenland is vertrokken. Tip: Wilt u het gezin verhuizen, selecteer dan eerst het gezinshoofd. Let op: Doordat u rechtstreeks in LRP werkt, zal het doorvoeren van een adreswijziging ook invloed kunnen hebben op de (wijk)gemeente waartoe iemand is ingeschreven. Huisadres wijzigen met huisletter, toevoeging, locatie, adresstatus Wanneer een persoon niet verhuisd, maar wanneer er een kleine wijziging hoeft plaats te vinden in het adres, dan klikt u op de knop Adresgegevens : Vervolgens kunt u daar de benodigde (gekleurde) velden muteren:

14 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Overschrijvingen doorvoeren Wanneer u een persoon of gezin wilt overschrijven naar: - Een andere gemeente - Een andere wijkgemeente - Een andere sectie Dan gaat u naar het tabblad Locatiegegevens. Link onderin klikt u op LRP (wijk) gem.: Het volgende scherm zal verschijnen: Wanneer u een persoon wilt overschrijven naar een andere gemeente, kies dan de knop: Wanneer u een persoon wilt overschrijven naar een andere wijkgemeente, kies dan de knop: Wanneer u een persoon wilt overschrijven naar een andere sectie, kies dan de knop:

15 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Overschrijven naar een andere (wijk)gemeente Het volgende scherm zal verschijnen: Geef hier de nieuwe gemeente in en de nieuwe wijkgemeente. Tevens kunt u hier een motivatie meegeven voor de ontvangende gemeente alsmede aangeven of er meerdere personen moeten worden mee overgeschreven. Overschrijven naar een andere (wijk)gemeente - vervolg Wanneer u een nieuwe gemeente wilt ingeven, klik dan op de knop Het volgende scherm verschijnt: Zoek de en dubbelklik op de gewenste gemeente. Vervolgens kunt u de wijkgemeente kiezen waarnaar de overschrijving moet plaatsvinden.

16 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Overschrijven naar een andere (wijk)gemeente - vervolg Mocht u overigens geen rechten hebben om een mutatie door te voeren dan zal LRP dit melden: De overschrijvingen vinden rechtstreeks plaats in LRP via de Scipio Internetbrowser. De ontvangende (wijk)gemeente kan vervolgens meteen via de meldingen / overschrijvingen deze overschrijving accepteren of weigeren.

17 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Een kind toevoegen Wanneer u bij een bestaand gezin een kind wilt toevoegen, dan selecteert u eerst de ouders. Daarna kiest u voor: Het volgende scherm verschijnt: Geef de gegevens in en klik op OK. Na het opslaan zal Scipio vragen of u dit kind ook in LRP wilt opnemen. Vervolgens krijgt u de volgende melding:

18 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Doopgegevens registeren Wanneer u bij een persoon de doopgegevens wilt ingeven, dan kunt u dat doen door deze velden in te voeren: Belijdenis registeren Wanneer u bij een persoon de belijdenisgegevens wilt ingeven, dan kunt u dat doen door deze velden in te voeren:

19 LRP via Scipio Internetbrowser - vervolg Stand van zaken van de Scipio Internetbrowser per november 2012 Goed om te weten: De Scipio Internetbrowser zorgt voor een volledige integratie van LRP. Het vertalen van de LRP schermen naar Scipio schermen vindt dynamisch plaats waarbij wij elk scherm controleren op mogelijke fouten. Daardoor zijn nog niet alle mutatievormen meteen beschikbaar. Deze worden op korte termijn toegevoegd. De volgende mutatievormen staan op de planning: - Registreren / Echtscheiding van een huwelijk / gereg. Partnerschap - Opbouw pastorale eenheid - Toevoegen nieuwe leden (anders dan kinderen)

20 De eerste keer : Opzetbestanden verwerken Aandachtspunten LRP Nadat uw gemeente is aangesloten op LRP adviseren wij u de volgende punten te controleren en waar nodig te corrigeren. 1. Het kan voorkomen dat tijdens de conversie naar LRP overleden personen met een SILA blokkade weer actief in uw gemeente staan ingeschreven. Dit komt doordat deze gegevens in de oude LLR niet bekend waren waarbij tijdens de conversie uw overlijdensgegevens NIET zijn overgenomen in LRP. 2. Het kan voorkomen dat de adellijke titels tijdens de conversie niet (altijd) zijn overgenomen. 3. De passief registratie komt binnen de kerkorde en dus binnen LRP niet meer voor. Daar dit in het kerkenwerk nog wel veel gebruikt wordt behoudt Scipio de mogelijkheid om bij deze personen toch nog een passief kenmerk mee te geven. Dit is dus een code die in uw gemeente zichtbaar is. In LRP herkent u deze personen aan het Wenst geen contact vinkje. 4. Personen die nieuw zijn opgenomen in LRP hebben niet altijd een PE nummer gekregen in LRP. Dit kan ook voor nieuw ingeschreven kinderen gelden. Informatie over de inhoud van de XML-koppeling: 1. Bij die personen waarvan uw gemeente geen eigenaar is, geeft de LRP een beperkte set informatie door. U kunt hierbij dus niet alle gegevens inzien. Personen die geen eigenaar zijn kunnen geografisch wel in uw gemeente wonen maar bijvoorbeeld een voorkeurlidmaatschap elders hebben. 2. De XML-koppeling bevat geen gegevens inzake: - De herkomstplaats. - Bij voorkeurleden, de geografische gemeente van een lid. 3. Bij de wijken wordt door Scipio een extra sectie aangemaakt met de naam Wijkgemeente gebied. Hierin zitten alle postcodes die geografisch behoren tot de wijk. Deze worden vanuit LRP geladen. 4. De gegevens zoals die staan in LRP zijn leidend en worden in principe overgenomen naar Scipio. Belangrijk: Scipio kan onmogelijk controleren of de gegevens in LRP juist zijn. Indien er onjuistheden of onvolledigheden in het LRP worden aangetroffen worden deze dus OOK binnen Scipio als onjuist of onvolledig overgenomen. 5. Controleer na het inlezen van het opzetbestand de gebruikte wijknamen en pas deze waar nodig aan. Let er daarbij op dat u de wijknummers van LRP niet wijzigt. 6. Indien uw gemeente in het LRP nog als meerdere gemeenten bekend staat (NH/GK), maar gebruikt u in Scipio al wel een samengevoegd bestand dan is het van belang dat u de verschillende opzetbestanden tegelijkertijd inleest. (dus niet eerst de een en daarna de andere). Dit in verband met koppelingen tussen bijvoorbeeld NH en GK leden. 7. De inhoud van de velden op het tabblad Diversen, zoals Kerkbalans Deelname en Kerkblad bepaalt u zelf en zijn onafhankelijk van LRP. Ook de bijdrageadministratie is volledig in uw eigen handen.

21 De eerste keer: Opzetbestanden verwerken - vervolg Meer dan personen Bevat uw gemeente meer dan personen? De dienstenorganisatie zal dan per personen een bestand klaar zetten. Tijdens het downloaden ziet u dit doordat er meerdere opzetbestanden klaar staan met de naam Deel1, Deel2, Deel3 etc. Deze (deel)bestanden dient u allemaal te downloaden en in dezelfde map te plaatsen. BELANGRIJK - Goed om te weten: Onze medewerkers zijn er voor om u zo goed mogelijk ondersteuning te geven voor het werken met onze programma s waaronder Scipio en Scipio Online. Onze medewerkers kunnen u echter telefonisch niet helpen bij het aanmaken van een map op uw computer. Eveneens niet met het browsen op internet, het downloaden van bestanden en/of het kopiëren of verplaatsen van bestanden van de ene naar de andere map op uw computer. Indien u niet weet hoe u een map moet aanmaken en/of een bestand moet kopiëren dan verwijzen wij u graag naar uw systeembeheerder. Heeft u geen systeembeheerder dan verwijzen wij u graag naar de handleiding van uw Windows systeem. Bent u niet in het bezit van de handleiding van uw Windows systeem neem dan contact op met de leverancier van uw computer voor een handleiding. Op het internet maakt u gebruik van een browser. Enkele voorbeelden van veelgebruikte browsers zijn: Internet Explorer, Windows Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari etc. Ook Scipio bevat een ingebouwde browser om verbinding te kunnen maken met LRP. Indien u niet weet hoe uw browser werkt verwijzen wij u graag naar de handleiding van uw browser. Hierin staat onder andere hoe u bestanden kunt downloaden. Heeft u geen handleiding van uw browser controleer dan of er een help functie in zit. Kunt u de help functie niet vinden lees de handleiding dan terug op het internet. Tip: Via een zoekmachine zoals bijvoorbeeld kunt u ook snel antwoorden op uw vragen vinden.

22 De eerste keer: Opzetbestanden verwerken - vervolg Wanneer u al gegevens in uw Scipio bestand heeft staan, dan worden de gekoppelde gegevens vanuit LRP toegevoegd aan uw bestand. Dit geldt ook voor de indeling van de wijken en de secties. Voordat u de opzetbestanden gaat verwerken is het noodzakelijk dat u eerst uw wijken en wijknummers controleert. Doet u dat niet, dan kan Scipio de wijkgegevens vanuit LRP niet koppelen aan uw bestaande wijken en worden de nieuwe wijken vanuit LRP toegevoegd aan uw bestand. Stap 1: Bepaal uw gemeentenummer Tip: Indien uw gemeente in LRP nog niet is samengevoegd dan ontvangt u per gemeente (en dus per gemeentenummer) de benodigde gegevens. Bepaal in dat geval alle gemeentenummers. Stap 2: Ga naar Beheer Gemeente indeling Onderhoud wijken/secties Stap 3: Selecteer en open de eerste wijk. Stap 4: Geef bij deze wijk het corresponderende wijknummer in. Dit wijknummer begint normaal gesproken met de eerste 4 cijfers van uw gemeentenummer. Daarna volgen nog 4 cijfers voor het wijknummer. Voorbeeld: Uw gemeentenummer is : (Wijk)gemeente #1 is dan : (Wijk)gemeente #2 is dan : (Wijk)gemeente #3 is dan : etc. Indien u meerdere wijknummers aan deze wijk wilt koppelen (zie Stap #1 meerdere gemeenten) dan klikt u op de knop: Vul vervolgens de overige wijknummers in:

23 De eerste keer: Opzetbestanden verwerken - vervolg Stap 5: Herhaal het invullen van de wijknummers voor alle aanwezige wijken. Stap 6: Maak een back-up van de ontstane situatie zodat u dit, indien u toch iets verkeerd heeft ingegeven, niet nog een keer hoeft te doen maar terug kunt naar de zojuist gemaakte back-up. Uw gemeente is nu gereed om de opzetbestanden te gaan verwerken.

24 De eerste keer: Opzetbestanden ophalen Stap 1: Start LRP en log in als Lokaal beheerder Stap 2: Ga naar: Beheer XML Export Stap 3: Hier kunt u onder de verschillende tabbladen de opzetbestand(en) downloaden van de kerkelijke structuur van uw gemeente. Stap 4: Selecteer eerst het bestand dat u wilt downloaden. Klik vervolgens op Download. Stap 5: Download (of verplaats) nu de bestanden in een door u gekozen map, bijvoorbeeld C:\XML-Koppeling\ Stap 6: Herhaal het downloaden van alle opzetbestanden bij alle beschikbare tabbladen. Voorbeeld van de te downloaden bestanden: Export_Gemeente_Gemeentenaam_Datum_Tijdstip.xml Export_Wijkgemeente_Gemeentenaam_Datum_Tijdstip.xml Export_Sectie_Gemeentenaam_Datum_Tijdstip.xml Stap 7: Log uit en start het LRP weer op. Log nu in als Ledenadministrateur Stap 8 Ga naar: Beheer XML Export Stap 9: Hier kunt u onder de verschillende tabbladen de opzetbestand(en) downloaden van de geregistreerde, de geregistreerde (niet eigenaar) en eventuele signaleringen. Stap 10: Plaats alle bestanden in een door u gekozen map, bijvoorbeeld C:\XML-Koppeling\ Stap 11: Herhaal het downloaden bij alle beschikbare tabbladen. Voorbeeld van de te downloaden bestanden: Export_Geregistreerde_Gemeentenaam_Opzetbestand_Deel_I_Datum_Tijdstip.xml Export_Geregistreerde_Gemeentenaam_Opzetbestand_Deel_II_Datum_Tijdstip.xml Export_Geregistreerde_NietEigenaar_Gemeentenaam_Opzetbestand_Datum_Tijdstip.xml Export_Signalering_Gemeentenaam_Datum_Tijdstip.xml (optioneel bij het opzetbestand) Stap 12: U kunt nu weer uitloggen. De opzetbestanden zijn met succes gedownload. Gereed: De bestanden kunnen nu in Scipio verwerkt gaan worden.

25 Zelf handmatig mutaties inlezen in Scipio LET OP: Onderstaande is alleen van belang bij een opzetbestand of wanneer u vanuit een andere internetbrowser dan de Scipio Internetbrowser de mutaties aanmaakt en download. Werkwijze: Stap 1: Start Scipio op. Stap 2: Kies: LRP Mutaties verwerken Stap 3: Onderstaand scherm verschijnt: Stap 4: U kunt nu aangeven waar u de bestanden vanuit LRP heeft geplaatst. Klik hiervoor op Bladeren. Stap 5: Selecteer de map waar u de LRP bestanden in heeft geplaatst (blauw maken) en klik op OK. ( Afbeelding: De bestanden staan in dit voorbeeld in de map C:\XML-Koppeling\ )

26 Zelf handmatig mutaties inlezen in Scipio - vervolg Stap 6: Indien de bestanden worden aangetroffen dan krijgt u de details hiervan te zien op uw scherm: Mochten er geen gegevens zijn aangetroffen dan zal het programma u dit ook melden. Voorbeeld #1: Er zijn twee opzetbestanden aangetroffen: Voorbeeld #2: Er zijn mutatiebestanden aangetroffen: Stap 7: Klik op de knop Voorbereiden om de aangetroffen gegevens te analyseren en voor te bereiden op verwerking in Scipio. (Er wordt op dit moment nog niets met uw datagegevens gedaan!)

27 Zelf handmatig mutaties inlezen in Scipio - vervolg Na het voorbereiden krijgt u de aangetroffen persoonsgegevens te zien: Om de mutaties te verwerken in uw administratie klikt u op de knop Verwerken De mutaties worden nu verwerkt. Na het verwerken worden de mutaties gearchiveerd en bij uw datagegevens geplaatst. Het verwerken van de gegevens kan bij grote bestanden enige tijd in beslag nemen. Na het verwerken van de bestanden zijn de XML-bestanden niet langer nodig. Wanneer u de vraag krijgt of Scipio de XML-bestanden kan verwijderen dan kunt u dat met Ja beantwoorden.

28 Wijzigingen in de Kerkelijke Structuur en Organisatie (KSO) Wanneer er wijzigingen zijn doorgevoerd in de kerkelijke structuur (KSO) zoals bijvoorbeeld een nieuwe wijk of een nieuwe sectie etc. dan kunt u deze wijzigingen downloaden en verwerken in Scipio. Werkwijze: Stap 1: Start LRP Stap 2: Log in als Lokaal beheerder Stap 3: Ga naar: Beheer XML Export Stap 4: Klik op: Vervolgens op: En daarna op: Stap 5: Wanneer er wijzigen zijn aangetroffen verschijnt er onder elk apart tabblad een bestand welke u kunt downloaden. Bijvoorbeeld op het tabblad: Stap 6: Selecteer het bestand dat u wilt downloaden en klik op: Stap 7: Het bestand kunt u opslaan in de map waar u normaal gesproken uw XML bestanden voor Scipio plaatst. Stap 8: Herhaal Stap 5 t/m 7 voor de overige tabbladen. Meer informatie: Staat er geen bestand klaar en deze wordt ook niet aangemaakt? Waarschijnlijk heeft er dan geen wijziging plaatsgevonden en heeft u de volgende melding gekregen: Na het downloaden van de bestanden kunt u deze wijzigingen inlezen in Scipio zoals omschreven in hoofdstuk Zelf handmatig mutaties inlezen in Scipio

29 Veel gestelde vragen I. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen die ik kan verwachten? De pastorale eenheid a.) Personen zonder pastorale eenheid. De gegevens worden vanuit LRP overgenomen. Indien in LRP geen Pastorale Eenheid is ingegeven dan worden deze personen in pastorale eenheid 0 geplaatst. b.) Een persoon kan voorkomen in meerdere pastorale eenheden. Hierbij kunt u op persoonsniveau schakelen tussen deze pastorale eenheden. Scipio werkt met een hoofd pastorale eenheid. Dit is de pastorale eenheid waar de persoon voorkomt als PE Hoofd. Komt deze niet voor, dan wordt op volgorde van PE Hoofd, Partner, Kind of Overige deze bepaling gedaan. Wanneer u de gezinssamenstelling bekijkt, krijgt u meteen te zien of een persoon gekoppeld is aan deze pastorale eenheid, maar waar dit niet de hoofd pastorale eenheid (voor die persoon) betreft. U ziet dit aan het pictogram: Dit komt bijvoorbeeld voor bij kinderen die gaan studeren. Deze krijgen een eigen pastorale eenheid waarbij het kind PE hoofd wordt. Er kan dan nog een koppeling met relatie Kind bestaan met de oude pastorale eenheid. De pastorale eenheid bij samengevoegde gemeenten Wanneer uw gemeente een Protestantse Gemeente is maar dit in de LRP nog niet is doorgevoerd krijgt u de gegevens van NH en GK apart binnen. Een gezin dat van oudsher bestaat uit meerdere denominaties (Man is Hervormd, Vrouw is Gereformeerd etc.) krijgt over en weer een koppeling. Vanuit de NH gemeente is de man in bovenstaand voorbeeld Gezinshoofd. De vrouw is vanuit GK bekeken ook Gezinshoofd. De personen komen dus niet dubbel in uw bestand te staan. Wanneer uw gemeente ook in LRP een Protestantse Gemeente wordt zullen deze gekoppelde pastorale eenheden oplossen tot 1 pastorale eenheid. Een overzicht kunt u opvragen via Leden Overzichten Ledenoverzicht gekoppelde PE s.

30 Wat zijn de belangrijkste wijzigingen die ik kan verwachten? (vervolg) Relaties met (wijk)gemeenten In LRP worden personen niet langer geregistreerd bij zowel de geografische- als de voorkeurwijk. Dit wordt op deze manier overgenomen in Scipio. Bij voorkeursleden binnen de gemeente wordt niet langer de geografische gemeente vermeld waarin men geografisch is ingeschreven. Hier komt nu enkel de term Voorkeurlid te staan. (De geografische gegevens wordt niet via de XMLkoppeling aangeboden) Wanneer iemand is vertrokken naar een andere (wijk)gemeente dan wordt deze nieuwe (wijk)gemeente geplaatst bij de geografische gemeente. Daarnaast wordt in het notitieveld een melding gemaakt tot welke wijk(gemeente) en sectie de persoon is gaan behoren. Statuswijzigingen en burgerlijke staat wijzigingen De status afgevoerd wordt vervangen door uit registratie. De status afgemeld wordt vervangen door uitgeschreven. De burgerlijke staat onbekend wordt vanuit LRP toegevoegd. De burgerlijke staat overleden wordt vanuit LRP toegevoegd. Wijken & Secties Bij de wijkgegevens worden de secties geladen zoals die door de LRP worden aangeboden. Hierin komt meestal ook Sectie 0 voor. Tevens wordt er een sectie geladen met de naam Wijkgemeente gebied. Titulatuur Scipio interpreteert de ingelezen gegevens. Indien mogelijk zal Scipio ervoor zorgen dat de gegevens beter in uw bestand komen te staan. Voorbeeld: Titulatuur met de omschrijving null wordt overgeslagen. Kerkbladadministratie Voor de kerkbladadministratie adviseren wij u na het inlezen van het opzetbestand een nieuwe start situatie te gebruiken. Dit doet u door via Leden Overzichten Mutatieverslag de aanwezige mutaties te reorganiseren.

31 I. Ik kan het bestand dat ik gedownload heb niet terugvinden Het is handig om alle XML bestanden bij elkaar te plaatsen. Bij het verwerken in Scipio zullen de bestanden gearchiveerd worden bij uw datagegevens. Op die manier kan er altijd teruggekeken worden welke mutaties u zijn aangeboden. In de handleiding van uw browser kunt u terugvinden waar de bestanden die u heeft gedownload zijn geplaatst (en hoe u dit eventueel kunt wijzigen). In dit document hebben we op de volgende pagina s voor Internet Explorer en Firefox de werkwijze hiervoor opgenomen. Voor andere browsers en/of andere versies verwijzen we graag naar de handleiding van uw browser.

32 Ik kan het bestand dat ik gedownload heb niet terugvinden (vervolg) Internet Explorer (engelse versie) De bestanden die u download worden standaard geplaatst in de map Gebruikersnaam en vervolgens in de map Downloads van uw computer. Indien gewenst kunt u deze map wijzigen. Klik hiervoor rechts bovenin op de meest rechterknop en kies View Downloads U krijgt uw downloads nu te zien. Om de downloadlocatie te wijzigen klikt u op : Options Vervolgens klikt u op Browse om uw eigen downloadlocatie in te stellen.

33 Ik kan het bestand dat ik gedownload heb niet terugvinden (vervolg) Firefox (Nederlandse versie) De bestanden die u download worden standaard geplaatst in de map Gebruikersnaam en vervolgens in de map Downloads van uw computer. Indien gewenst kunt u deze map wijzigen. Voor het wijzigen van de downloadlocatie klikt u in Firefox op: Firefox Opties Opties: De bestanden die u download worden standaard geplaatst in de map Gebruikersnaam en vervolgens in de map Downloads van uw computer. Indien gewenst kunt u dit wijzigen. Wanneer u wilt dat Firefox altijd vraagt waar u het bestand moet opslaan kiest u voor: Tabblad: Algemeen, optie: Mij altijd vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen.

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Kerkbalans / VVB. Ondersteuning en voorbeeld voor de actie Kerkbalans / VVB

Kerkbalans / VVB. Ondersteuning en voorbeeld voor de actie Kerkbalans / VVB Kerkbalans / VVB Ondersteuning en voorbeeld voor de actie Kerkbalans / VVB Inleiding Dit document beschrijft in zijn geheel hoe u de actie Kerkbalans kan opzetten en uitvoeren. Dit omvat de aanschrijfwijze

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 5

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 6

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Leden Registratie Protestantse Kerk. Handleiding Pastoraat Hervormde Gemeente te Huizen

Leden Registratie Protestantse Kerk. Handleiding Pastoraat Hervormde Gemeente te Huizen Leden Registratie Protestantse Kerk Handleiding Pastoraat Hervormde Gemeente te Huizen Commissie Automatisering Ledenadministratie (CAL) Contact: lrp@hervormdhuizen.nl Juli 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Let op! Het inschrijven van medewerkers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen

Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen Voordat u daadwerkelijk in het testcentrum gaat werken, is het belangrijk dat u eenmalig oude groepen deactiveert. Hiervoor kan

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Cursus Google Agenda. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs

Cursus Google Agenda. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs Cursus Google Agenda Lieve D Helft ICT in het basisonderwijs Auteur: Lieve D Helft Titel: Cursus Google Agenda April 2013 2013, Lieve D Helft Lieve.dhelft@telenet.be Alle rechten voorbehouden. Niets van

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

POVO-module OSO importeren Handleiding voor het basisonderwijs 2014-2015

POVO-module OSO importeren Handleiding voor het basisonderwijs 2014-2015 POVO-module OSO importeren Handleiding voor het basisonderwijs 2014-2015 1 Stappenplan OSO 1. OSO certificaat uploaden 2. OSO dossier klaarzetten in LAS/LVS 3. Leerling aanmaken in Onderwijs Transparant

Nadere informatie

Handleiding digitaal uitnodigen van ploegen

Handleiding digitaal uitnodigen van ploegen Handleiding digitaal uitnodigen van ploegen Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT-2 niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom altijd gebruik van een PC die gebruikmaakt van

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

Release-notes LRP 3.1.22. LedenRegistratie Protestantse Kerk

Release-notes LRP 3.1.22. LedenRegistratie Protestantse Kerk Release-notes LRP 3.1.22 LedenRegistratie Protestantse Kerk Inhoud 1. Aanhef... 2 2. Tijdelijk- en correspondentieadres op looplijst en in sortering... 2 3. E-mails sturen voor Actie Kerkbalans... 2 4.

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren)

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Ga naar https://solis-ugids.uu.nl/enroll en registreer je mobiele telefoonnummer voor ontvangst van per SMS verstuurde wachtwoorden. Deze zijn nodig voor

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Handleiding Planmonitor wonen

Handleiding Planmonitor wonen Handleiding Planmonitor wonen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Systeemeisen 3. Toelichting per onderdeel 3.1 Opstarten en inloggen 3.2 De onderdelen van het venster 3.3 Plannen zoeken 3.3.1 (eenvoudig) zoeken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

INSTRUCTIEDOCUMENT ORGANISATIEBEHEERDER SMART 2

INSTRUCTIEDOCUMENT ORGANISATIEBEHEERDER SMART 2 INSTRUCTIEDOCUMENT ORGANISATIEBEHEERDER SMART 2 (Versie 1.0) In dit document wordt de werking uitgelegd van het beheer van organisatiegegevens en gebruikers in SMART 2. Het gaat stap voor stap hierdoor

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 maken... 2 Matrixkaart... 3 Open vragen kaart... 5 wijzigen... 6 verwijderen... 7 gebruiken... 7 Handelingen met huidige selectie... 8 PlanCare Dossier V11.4 - Pagina 1 van

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Handleiding voor Comakers - VOC. Vastgoed Onderhoud Centrale

Handleiding voor Comakers - VOC. Vastgoed Onderhoud Centrale Handleiding voor Comakers - VOC Vastgoed Onderhoud Centrale Auteur : Erik Nous / Hennie Janssen Versie : Pharos 3.1 Datum : 1 juli 2009 Inhoudsopgave Inloggen in de Comaker Console... 3 Comaker console

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding. Porta applicatie

Handleiding. Porta applicatie Handleiding Porta applicatie Inleiding Met de applicatie Porta op het Extranet kunt u als ketenpartner gegevensbestanden met het CAK uitwisselen. In deze handleiding staat beschreven hoe u dit kunt doen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20

Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20 Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20 Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl juni 2013 1 Inhoud Legal Eagle archiveren vanaf versie 2.20... 1 Vooraf.... 3 1. Archiveerfuncties...

Nadere informatie

Handleiding i-reserve. voor het online reserveren van tijden voor begrafenissen

Handleiding i-reserve. voor het online reserveren van tijden voor begrafenissen Handleiding i-reserve voor het online reserveren van tijden voor begrafenissen Gemeente Vlaardingen Afdeling Openbare Werken Juni 11 Start met https://www.vlaardingen.nl/begraafplaatsreserveren Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie