Gemeente ~ Emmen. Lefler. Woningvoorraad en betaalbaarbeid. Lefler afspraak Jaarverslag Aan de raad van de gemeente Emmen. BSN. R.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente ~ Emmen. Lefler. Woningvoorraad en betaalbaarbeid. Lefler afspraak Jaarverslag Aan de raad van de gemeente Emmen. BSN. R."

Transcriptie

1 Raadhuisplein AP Emmen t f Postbus RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. gemeente.emmen.nl ê ~ Gemeente ~ Emmen Aan de raad van de gemeente Emmen. team OSO-RU ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door R. Kwant BSN datum 7 augustus 2017 telefoon fax gemeente~emmen.nl onderwerp Jaarverslag en evaluatie prestatieafspraken 2016 corporaties Geachte leden van de raad, In december 2015 hebben we u geïnformeerd over de prestatieafspraken 2016 op basis van het Nieuw Lokaal Akkoord. Het is nu voor het eerst dat we met de jaarverslagen 2016 van de drie corporaties in Emmen kunnen terugkijken op de in 2015 gemaakte prestatieafspraken voor het jaar Hieronder ziet u in kolommen per corporatie de gemaakte afspraak en de realisatie ervan zoals gepresenteerd in het jaarverslag van de corporatie. Evaluatie Prestatieafspraken wooncorporaties Emmen. Lefler. Woningvoorraad en betaalbaarbeid. Lefler afspraak In 2016 levert Lefier 60 woningen op, sloopt zij 65 woningen en verwacht zij 12 woningen te verkopen. Dit betekent een afname met 12 woningen Lefler heeft in 2016 totaal 64 woningen opgeleverd. (24 aan de Buitenweg, 28 Panstraat, en 12 in de oude bouw Nieuw Weerdinge) Lefler heeft in Emmen 46 woningen gesloopt en 17 woningen verkocht. De sloopopgave is achtergebleven bij de prognose omdat een aantal te slopen woningen in Nieuw Weerdinge werd ingezet als tijdelijke huisvesting voor bewoners van wie het huis werd verbeterd * 1 7 & *

2 blad 2-6 Lefler zal in 2016 de huur voor sociale huurwoningen niet verhogen; voor een nog nader te bepalen deel van de woningen wordt de huur verlaagd. Lefler heeft in % huurverhoging doorberekend voor de DAEB voorraad. Lefler heeft in Emmen in 2016 C uitgegeven aan huurkorting. (Huurkorting is Markthuur minus actuele huur) Lefler heeft in de tweede helft van 2016 een rekentooi voor woningzoekenden beschikbaar waarmee zij kunnen berekenen of de door hen gewenste woning voor hen betaalbaar is. Ter voorkoming van betalingsachterstanden biedt Lefler minimaal een keer per jaar een gratis budgettraining voor haar huurders aan. In samenwerking met stichting Knip heeft Lefler in 2016 huurders in de gelegenheid gesteld om indien nodig of gewenst budgettrainingen te volgen. Investeringen inclusief leefbaarheid. Lefler afspraak Lefler investeert in ,7 miljoen in de gemeente. Het betreft investeringen in nieuwbouw, onderhoud en duurzaamheidsmaatregelen. Lefler heeft in 2016 ruim geïnvesteerd in kwaliteit (woningverbetering, planmatig onderhoud, nul op de meter). Totaal werden 24 Woningen aan het Zetveld in Nieuw Weerdinge verbeterd. In 2016 zijn 38 woningen aan de Laan van het Kinholt in een stroomversnellingsaanpak 'nul op de meter' gemaakt. Lefler verwacht C uit te geven aan leefbaarheid in en rond haar bezit. De investeringen in leefbaarheid bedroegen (inclusief de toegerekende organisatiekosten van ). Lefier heeft hiermee ingezet op het gebied van woonmaatschappelijk werk, Schoon, Heel en Veilig en kleinschalige ingrepen in de woonomgeving. Als voorbeeld wordt genoemd het project "Tuindeuren en bergingen Emmer-Compascuum." Daarnaast heeft Lefier ook in 2016 de bewonersvertegenwoordigingen gefaciliteerd. Overig. Lefler afspraak Lefler stelt op basis van de taakstelling voor de eerste helft van woningen beschikbaar voor de huisvesting van statushouders. Voor andere bijzondere (zorg)doelgroepen worden op aanvraag woningen beschikbaar gesteld. Lefler heeft in statushouders gehuisvest. Hiervoor zijn 87 woningen beschikbaar gesteld.

3 blad 3-6 Domesta. Domesta gaat in haar bod in op de ontwikkeling van de voorraad, huisvesting bijzondere doelgroepen, ouderenhuisvesting, kwaliteit woningbezit, voornemens maatschappelijk vastgoed en activiteiten leefbaarheid. Ontwikkelingen voorraad en betaalbaarheid. Domesta afspraak Domesta levert in woningen op, zij sloopt 25 woningen en zij verwacht 16 individuele woningen te verkopen. Dit betekent een afname met 11 woningen. De huurverhoging voor 2016 is inflatievolgend De voorgenomen sloop aan de Julianalaan is in 2016 nog niet uitgevoerd. In 2016 zijn er 24 huizen gerealiseerd van de aangekondigde 30. Domesta heeft in 2016 een aantal maatregelen gerealiseerd om de betaalbaarheid van het wonen te verbeteren. Voor de laagste inkomens werd de huurverhoging beperkt. Dit betekende dat tot een inkomen van 34000,- de huurverhoging inflatievolgend was. Daarboven was de verhoging inflatievolgend + 1 %. De ondergrens van het aandeel betaalbare woningen is ook in 2016 gegarandeerd op 70%. In 2016 is 100 % passend toegewezen. Domesta biedt woningzoekenden de mogelijkheid om hun toekomstige woonlasten te berekenen via een woonlastencalculator op de website. In 2016 is elke huurder in de gelegenheid gesteld om met een woonkostenrekenmachine de totale woonkosten voor hem of haar in beeld te brengen. Het betaalbaarheidsfonds de huren te verlagen: werd ingezet om: gratis zonnepanelen te plaatsen, budgettrainingen aan te bieden, te experimenteren met "de Voorzieningenwijzer". Investeringen inclusief leefbaarheid. Domesta Domesta investeert in ,45 miljoen in de gemeente Emmen. Het betreft investeringen in nieuwbouw, onderhoud en renovatie. Dit is inclusief duurzaamheidsmaatregelen. In 2016 zijn er woningen opgeleverd in Weiteveen, Nieuw Schoonebeek en Schoonebeek. Daarnaast zijn er bij diverse complexen duurzaamheidsinvesteringen uitgevoerd. Het betreft hier ondermeer het plaatsen van zonnepanelen op in totaal isa huizen. Voor leefbaarheid heeft Domesta begroot. De totale investering in leefbaarheid in Emmen bedraagt ,- (inclusief de toegerekende organisatiekosten van C ).

4 blad 4-6 Van de begrote projectkosten ,- is daadwerkelijk gerealiseerd. Domesta heeft in elke gemeente 2 wijkconsulenten en 1 wijkconciërge ingezet. Daarnaast participeren medewerkers van Domesta, indien nodig, in sociale teams en wordt er actief deelgenomen in het OGGZ netwerk. Domesta draagt bij aan buurtbemiddeling. Overig. Domesta Domesta stelt in woningen beschikbaar voor statushouders en 15 voor zorgpartijen. In 2016 heeft Domesta 37 woningen beschikbaar gesteld voor de huisvesting van statushouders. Voor de huisvesting van aan zorgpartijen gerelateerde bewoners zijn 15 woningen beschikbaar gesteld. Woonservice. Woonservice gaat in haar bod in op beschikbaarheid, ontwikkeling van de woningvoorraad, aantal 'seniorengeschikte' woningen, prijs/kwaliteit, energetische kwaliteit, onderhoud & kwaliteitsverbetering en leefbaarheid. Woonservice verhuurt in Emmen ca. 580 woningen. Daarnaast verhuurt zij woningen aan De Schans in Emmen aan Tangenborgh. Ontwikkelingen voorraad en betaalbaarbeid. Woonservice afspraken Woonservice levert in woningen op in Veenoord. Er worden 8 woningen gesloopt en 1 woning verkocht. Het bezit van Woonservice in de gemeente Emmen neemt met 1 woning toe. In 2016 is gestart met de renovatie Eikenlaan van 9 naar 6 woningen. In 2016 is in Veenoord gestart met een gezamenlijke aanpak in samenwerking met Lefier en gemeente. In 2016 is Woonservice gestart met het plaatsen van liften in grondgebonden woningen. Woonservice heeft een type woning ontwikkeld dat geschikt is voor senioren, maar ook voor 1 of 2 persoons huishoudens en kleine gezinnen. In 2016 zijn er in het totale werkgebied van Woonservice 553 woningen voorzien van zonnepanelen. Samen met huurders is Woonservice in 2016 gestart om bestaande woningen te verduurzamen en levensloopbestendig te maken. Woonservice rekent met een huurverhoging van 1,5%. In 2016 wordt het project actualisatie streefhuren afgerond. Woonservice werkt in 2016 aan een woonlastencalculator voor woningzoekenden. Voor zittende huurders gaat zij na of extra hulp Woonservice heeft in 2016 met een huurverhoging van 0% tot inflatie gerekend. Dit gold niet voor de huurders met een woning onder de kwaliteitsgrens. Woonservice heeft in 2016 aan haar huurders budgetcursussen aangeboden en een pilot uitgevoerd van De Voorzieningenwijzer.

5 blad 5-6 kan worden geboden bij het maandelijks rond komen; het betreft huurders met betaalbaarheidsrisico's. Ook geeft Woonservice bij de intake (nieuwe) huurders voorlichting over wat zij aan lasten kunnen verwachten. Investeringen inclusief leefbaarheid. Woonservice afspraken Woonservice investeert in gemeente. in de Woonservice heeft in 2016 de vervangende nieuwbouwaan de Eikenlaan in Veenoord opgeleverd en daarnaast in 2016 "het lange blok" aan de Eikenlaan gerenoveerd. Een project waarbij een rij van 9 woningen is getransformeerd tot 3 blokken met twee-onder-een-kap woningen. De woningen zijn energetisch verbeterd tot energielabel A Woonservice is met de gemeente in gesprek over de mogelijkheden voor nieuwbouw op de Werkhorstlocatie in Veenoord. Woonservice wil hier graag levensloopbestendige woningen realiseren. Voor leefbaarheid heeft Woonservice begroot. In 2016 zijn er in Veenoord zogenoemde Stampotpraot bijeenkomsten gehouden met huurders, bewoners. De thema's krimp en leefbaarheid stonden daarbij op de agenda. De uitkomsten van deze gesprekken met bewoners en verenigingen uit het dorp worden gebruikt voor het beleid van de komende jaren in Veenoord Een deel van het budget leefbaarheid wordt gebruikt voor een Fonds van waaruit initiatieven van en door bewoners kunnen worden gefaciliteerd. Hieruit zijn onder meer tuinopruimdagen en de activiteit" medewerker voor een dag" georganiseerd. Daarnaast is er ingezet op buurtbemiddeling, achterpadverlichting en groenonderhoud in de directe woonomgeving. Overig Woonservice afspraken 2016 Woonservice zet zich in voor de huisvesting van statushouders. In dit kader wil Woonservice de mogelijkheden voor alternatieve huisvesting onderzoeken. Woonservice is bereid af te zien van verkoop van woningen met een verkoopdoelstelling wanneer deze woning geschikt is voor de huisvesting van statushouders. Woonservice heeft in 2016 in haar werkgebied 38 woningen uit haar bestand toegewezen aan statushouders.

6 blad 6-6 Links naar de jaarverslagen De jaarverslagen zijn openbaar gepubliceerd en via de onderstaande links te downloaden. Lefier. Domesta Woonservice Drenthe Tot slot: Zoals gezegd is het de eerste keer dat we met de jaarverslagen 2016 van de corporaties in Emmen kunnen terugkijken op de gemaakte prestatieafspraken. Voor alle partijen, huurdersorganisaties, gemeente en corporaties is het een leertraject. We zullen gezamenlijk nader moeten blijven afstemmen wat we gezamenlijk verstaan onder het, zoals de woningwet 2015 zegt, redelijk bijdragen, in kwantitatieve en kwalitatieve zin, van de corporaties aan het volkshuisvestelijk beleid van de gemeente. Door het maken van afspraken over prestaties en vervolgens het presenteren van de resultaten in de jaarverslagen kunnen we jaarlijks zien waar we staan en of we goed op koers blijven in lijn met het Lokaal Akkoord dat we hebben afgesloten. Op dit moment zijn we druk bezig om de prestatieafspraken voor 2018 met de corporaties nader af te stemmen. Vanaf 2018 moeten de corporaties conform de Woningwet 2015 hunjaarverslag per 1 mei publiceren. Dit maakt het mogelijk dat de evaluaties van de prestatieafspraken makkelijker gekoppeld kunnen worden aan de biedingen voor de prestatieafspraken voor het jaar daaropvolgend. We zien met elkaar dat we op basis van deze evaluatie, de afspraken voor 2017 en de aan de gemeenteraad voorgelegde Woonvisie komend halfjaar het Lokaal Akkoord voor de komende jaren moeten herijken en bijstellen. De bevindingen en aanbevelingen van de raad in het proces van de vaststelling van de Woonvisie zullen daar een plek in krijgen. In het bestuurlijk overleg Lokaal Akkoord hebben de corporaties aangegeven in het laatste kwartaal van ditjaar gezamenlijk aan de raad de stand van zaken en de prestatieafspraken voor 2018 te willen presenteren. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Emmen, de gemeent secretart 1\4 O~ ~:::: ----~~ I.A.~stmeijer-Oosting ~- de burgemeester, --~ ~/... H.F. van Oosterhout c--:

Domesta. Gemeente Emmen Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus RA EMMEN. Geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Domesta. Gemeente Emmen Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus RA EMMEN. Geacht College van Burgemeester en Wethouders, Gemeente Emmen Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 30.001 7800 RA EMMEN Ons kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum Geme000346 Bod Domesta 2016 Karin Koers 29 oktober 2015

Nadere informatie

Domesta. Geme Sn ente ř oevord. 'ng. 30 : Aan. Class nr. Gemeente Coevorden Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 2 7740 AA COEVORDEN

Domesta. Geme Sn ente ř oevord. 'ng. 30 : Aan. Class nr. Gemeente Coevorden Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 2 7740 AA COEVORDEN Geme Sn ente ř oevord 'ng. 30 : 1 Gemeente Coevorden Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 2 7740 AA COEVORDEN Aan Class nr. Ons kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum Geme000339

Nadere informatie

Domesta 3 OOKT Gemeente Hoogeveen Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus PA HOOGEVEEN

Domesta 3 OOKT Gemeente Hoogeveen Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus PA HOOGEVEEN Inkomende post Hoogeveen Iililllll' 15.0117315 Domesta 3 OOKT.2015 Gemeente Hoogeveen Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 20.000 7900 PA HOOGEVEEN Ons Icenmerk Onderwerp Behandeld door

Nadere informatie

Bod op de Woonvisie gemeente Emmen. Bod op de Woonvisie gemeente Emmen

Bod op de Woonvisie gemeente Emmen. Bod op de Woonvisie gemeente Emmen Bod op de Woonvisie gemeente Emmen Westerbork, 16-10-2015 H1 Inleiding Met de invoering van de woningwet per juli 2015 hebben prestatieafspraken tussen de gemeente en woningcorporatie een andere wettelijke

Nadere informatie

Prestatieafspraken gemeente Assen Woonservice

Prestatieafspraken gemeente Assen Woonservice Prestatieafspraken gemeente Assen Woonservice 2017 Prestatieafspraken Assen Woonservice 2017 Colofon Status: definitief 01 12 2016 Prestatieafspraken Assen 1 1 Inleiding Met de invoering van de nieuwe

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Smallingerland. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Smallingerland. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Smallingerland Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Smallingerland Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon dóen!

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Ooststellingwerf Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Leeuwarden

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Leeuwarden Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Leeuwarden Samen werken aan goed en betaalbaar albaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Leeuwarden Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon dóen!

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2017 Emmen

Activiteitenprogramma 2017 Emmen Activiteitenprogramma 2017 Emmen Activiteitenprogramma Lefier 2017 Emmen Beschikbaarheid (gewenste omvang kernvoorraad,) Woningvoorraad 2017 2018 2019 2017 2018 2019 Over 10 jaar Aantal ( afgerond ) Totale

Nadere informatie

Prestatieafspra ken. Gemeente Assen Woonconcept

Prestatieafspra ken. Gemeente Assen Woonconcept Prestatieafspra ken Gemeente Assen Woonconcept 2017 Prestatieafspraken Gemeente Assen Woonconcept 2017 Gemeente Assen n oncept Colofon Assen, december 2016 Status: definitief 07 12 2016 Prestatieafspraken

Nadere informatie

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen Prestatieafspraken Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen 2017 Prestatieafspraken Omnia Wonen Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen 2017 Omni~ Wonen S1ichl1ng Huurdersorganisalie Omnia

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Gemeente Groningen Woonzorg Nederland Oktober 2018 Inleiding Wettelijk kader Met de invoering van de nieuwe Woningwet 2015 moeten corporaties

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Tytsjerksteradiel. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Tytsjerksteradiel. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Tytsjerksteradiel Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Tytsjerksteradiel Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon

Nadere informatie

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof en Binnenveste

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof en Binnenveste Prestatieafspraken Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof en Binnenveste 2017 Prestatieafspraken Gemeente Assen Woonzorg Nederland Bewonerscommissies Ankerhof, Peelerhof

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019

Prestatieafspraken 2019 Prestatieafspraken 2019 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Prestatieafspraken... 2 Beschikbaarheid en betaalbaarheid... 2 Liberalisatie van huurwoningen... 3 Voornemens tot verkoop van sociale huurwoningen...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Missie: In ons nieuwe beleidsplan blijft de missie ongewijzigd. Het blijft de beste zin die precies uitdrukt wie wij willen zijn en hoe we willen werken. Rijnhart Wonen creëert kansen

Nadere informatie

Prestatieafspraken Domesta. Borger - Odoorn

Prestatieafspraken Domesta. Borger - Odoorn Prestatieafspraken Domesta Borger - Odoorn 2017-2021 Betaaibaarheid en bereikbaarheid Uit het Drents woonlastenonderzoek is naar voren gekomen dat onze huurders gemiddeld een woonquote hebben van 37%.

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2017

Prestatieafspraken 2017 Prestatieafspraken 2017 Aanleiding De prestatieafspraken 2017 zijn een vertaling van het bod, waarin de woningcorporaties aangeven door welke activiteiten zij een bijdrage leveren aan het realiseren van

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019 ACTIVITEITENOVERZICHT 2019 MIDDEN-GRONINGEN juni 2018 1. INLEIDING Voor u ligt het activiteitenoverzicht 2019 van Actium aan de gemeente Midden-Groningen, met daarin de voorgenomen activiteiten van Actium

Nadere informatie

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Samenvatting jaarverslag 2014 1 Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Wij zijn Lefier, een woningcorporatie in Noord-Nederland. Lefier staat midden in de samenleving

Nadere informatie

Activiteiten Amsterdam

Activiteiten Amsterdam Activiteiten Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 1.570 2.328 15.018 236 19.152 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders

Prestatieafspraken Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders Prestatieafspraken -2020 Gemeente Wormerland, WormerWonen, Huurders voor Huurders Inleiding Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet van kracht geworden. Hoeksteen van deze hervorming is de lokale verankering

Nadere informatie

Onderwerp: Woonvisie Brielle en het onderzoek ontwikkeling woningvoorraad Brielle

Onderwerp: Woonvisie Brielle en het onderzoek ontwikkeling woningvoorraad Brielle Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Grondgebied/RO Wethouder Schoon Ter behandeling in de vergadering van: de commissie grondgebied d.d. 31 oktober 2017 de Raad d.d. 21 november 2017 Onderwerp: Woonvisie

Nadere informatie

Bod op de Woonvisie gemeente Emmen. Bod op de Woonvisie gemeente Emmen

Bod op de Woonvisie gemeente Emmen. Bod op de Woonvisie gemeente Emmen Bod op de Woonvisie gemeente Emmen Westerbork, juni 2018 1 H1 Inleiding In de Woningwet 2015 is opgenomen dat woningcorporaties naar redelijkheid moeten bijdragen aan de uitvoering van het gemeentelijk

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser

Prestatieafspraken Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser Prestatieafspraken 2019 Gemeente Losser, Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser Dhr. A.V.M Veekamp Voorzitter Stichting Huurders Belangen Losser Dhr. J.H.F. Laarhoven Secretaris Stichting

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018 gemeente Emmen

Prestatieafspraken 2018 gemeente Emmen Prestatieafspraken 2018 gemeente Emmen Overeengekomen en ondertekend...... J. Otter H.E. Eppinga I. van der Sluis Wethouder Directeur-bestuurder Voorzitter Gemeente Emmen Stichting Woonservice Samen Sterk

Nadere informatie

Bod op de Woonvisie gemeente Coevorden. Bod op de Woonvisie gemeente Coevorden

Bod op de Woonvisie gemeente Coevorden. Bod op de Woonvisie gemeente Coevorden Bod op de Woonvisie gemeente Coevorden Westerbork, 22-10-2015 H1 Inleiding Met de invoering van de woningwet per juli 2015 hebben prestatieafspraken tussen de gemeente en woningcorporatie een andere wettelijke

Nadere informatie

J1,11!ILIKIJij.,131J1 G D Tf(V(Ce

J1,11!ILIKIJij.,131J1 G D Tf(V(Ce J1,11!ILIKIJij.,131J1 G D2 02.11.2015 0035 Tf(V(Ce Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Behandeld door: mevrouw C. Geenen-ter Hoeven Kenmerk:

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Lefier 2018 Emmen

Activiteitenprogramma Lefier 2018 Emmen Activiteitenprogramma Lefier 2018 Emmen Inleiding Lefier is een organisatie met een maatschappelijk doel en we zijn ons ervan bewust dat onze huurder zich in een afhankelijke positie bevindt. Juist daarom

Nadere informatie

Geacht College van Burgemeester en Wethouders & Bestuur van huurdersvereniging Samen Sterk,

Geacht College van Burgemeester en Wethouders & Bestuur van huurdersvereniging Samen Sterk, Inkomende post Hoogeveen 15.0117314 3 OOKT.2015 Gemeente Hoogeveen T.a.v. college van burgemeester en wethouders Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Betreft: bieding Geacht College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE?

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? WWW.AEDES.NL MAART 2015 DE NIEUWE ONINGWET Vanaf 1 juli 2015 gelden nieuwe regels voor woningcorporaties. De invoering van de nieuwe Woningwet betekent dat ook

Nadere informatie

Volkshuisvestelijk uitvoerings-/activiteitenprogramma. De Huismeesters. voor gemeente Haren

Volkshuisvestelijk uitvoerings-/activiteitenprogramma. De Huismeesters. voor gemeente Haren 1 Volkshuisvestelijk uitvoerings-/activiteitenprogramma De Huismeesters voor gemeente Haren 2017 Ons bod Groningen, 16 juni 2016 2 Aanbod 2017 Voor u ligt het voorgestelde, volkshuisvestelijke uitvoerings-/activiteitenprogramma

Nadere informatie

Prestatieafspraken Bloemendaal 2018

Prestatieafspraken Bloemendaal 2018 Prestatieafspraken Bloemendaal Gemeente Bloemendaal, Brederode Wonen, Pré Wonen, Huurdersvereniging Brederode, Bewonerskern Pré Wonen Samen aan de slag voor meer betaalbare en duurzame woningen en prettig

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019 Stadskanaal

Prestatieafspraken 2019 Stadskanaal 1 Prestatieafspraken 2019 Stadskanaal Gemeente Stadskanaal Namens deze De Koepel Namens deze Lefier Namens deze Datum: 2 Rentmeesterschap Beschikbaarheid In dit Bod houden wij rekening met de uitkomsten

Nadere informatie

Prestatieafspraken gemeente Hoogeveen

Prestatieafspraken gemeente Hoogeveen Prestatieafspraken gemeente Hoogeveen (foto Kanaal Westzijde Tiendeveen) H1 Inleiding Woonservice is een plattelandscorporatie in Drenthe. We zijn actief in 35 kernen en verhuren in totaal zo n 5.100 woningen.

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019

Prestatieafspraken 2019 Prestatieafspraken 2019 De gemeente Oldebroek, vertegenwoordigd door de heer B. Engberts, handelend ter uitvoering van het besluit van burgemeester en wethouders van 13 november 2018, zaaknummer 1012173,

Nadere informatie

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties Bijlage 2 Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties 1 De thema s en de prestatieafspraken op hoofdlijnen 1.1 Thema Betaalbaarheid

Nadere informatie

Prestatieafspraken Hellevoetsluis Woonstichting De Zes Kernen Gemeente Hellevoetsluis Huurdersvereniging Bernisse

Prestatieafspraken Hellevoetsluis Woonstichting De Zes Kernen Gemeente Hellevoetsluis Huurdersvereniging Bernisse Prestatieafspraken Hellevoetsluis 2019 Woonstichting De Zes Kernen Gemeente Hellevoetsluis Huurdersvereniging Bernisse Inleiding Voor u liggen de prestatieafspraken 2019 van de gemeente Hellevoetsluis,

Nadere informatie

Prestatie-/jaarafspraken 2016

Prestatie-/jaarafspraken 2016 Prestatie-/jaarafspraken 2016 IJsseldal Wonen Huurdersbelangenvereniging IJsseldal Viverion Huurdersvereniging Lochem Gemeente Lochem 1 Aanleiding Woningcorporaties Viverion en IJsseldal Wonen en de gemeente

Nadere informatie

WOONLASTENAGENDA 2015. BrabantWonen

WOONLASTENAGENDA 2015. BrabantWonen WOONLASTENAGENDA 2015 BrabantWonen ALGEMENE INLEIDING BrabantWonen, Kleine Meierij, Zayaz, gemeente s-hertogenbosch en het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) hebben in 2014 het Woonlastenakkoord gesloten.

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst d.d. 17 mei 2018 Samenvattend verslag

Belanghoudersbijeenkomst d.d. 17 mei 2018 Samenvattend verslag Belanghoudersbijeenkomst d.d. 17 mei 2018 Samenvattend verslag Jaarlijks organiseert de woningstichting een bijeenkomst met plaatselijk en gemeentelijk actieve belanghouders. Doel van die bijeenkomst is

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) Reactie biedingen corporaties 2018 Sander Akkerman De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 80 91 1 6475687 25 juli 2017 Geachte heer, mevrouw, Met de komst van de nieuwe Woningwet

Nadere informatie

Onze financiën in 2014

Onze financiën in 2014 Jaa r 20 beric h 14/ 20 t 15 Onze activiteiten in 2014 Onze financiën in 2014 Onze plannen in 2015 Zicht op 2014/2015 Financieel gezien was 2014 een goed jaar. Dat lijkt een vreemde opmerking, omdat in

Nadere informatie

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Mooiland Huurdersorganisatie Amstelflat

Prestatieafspraken. Gemeente Assen Mooiland Huurdersorganisatie Amstelflat Prestatieafspraken Gemeente Assen Mooiland Huurdersorganisatie Amstelflat 2017 Prestatieafspraken Gemeente Assen Mooiland Huurdersorganisatie Amstelflat 2017 Gemeente Assen Mooiland# Colofon Assen, december

Nadere informatie

PRESTATIECONTRACT WONEN

PRESTATIECONTRACT WONEN PRESTATIECONTRACT WONEN 2011-2015 GEMEENTE BORNE WOONBEHEER BORNE EVALUATIE Op 30 september 2011 hebben de gemeente Bome en Woonbeheer Borne het Prestatiecontract Wonen 2011-2015 ondertekend. Dit Prestatiecontract

Nadere informatie

Activiteiten Almere. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 6.145

Activiteiten Almere. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 6.145 Activiteiten Almere Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.211 1.204 1.591 491 6.497 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Prestatieafspraken Uitwerking afspraken ^m::"^... «^ 3VVD SWB Linqewaarden. Stichting Woningbeheer Betuwe.

Prestatieafspraken Uitwerking afspraken ^m::^... «^ 3VVD SWB Linqewaarden. Stichting Woningbeheer Betuwe. Prestatieafspraken 2017-2021 Uitwerking afspraken 2019,^ ^m::"^... «^ 3VVD SWB Linqewaarden Stichting Woningbeheer Betuwe 26 november 2018 Voortvloeiend uit de Samenwerkingsovereenkomst 2017-2021 staan

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMSTERDAM

ACTIVITEITEN AMSTERDAM ACTIVITEITEN AMSTERDAM Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 1.476 2.368 14.337 593 18.774 Woningbezit naar huurprijscategorieën AMSTERDAM totaal

Nadere informatie

Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016

Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016 Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016 Agenda Welkom Opening door wethouder van Wonen, mevrouw Van Vroonhoven Presentatie: achtergronden prestatieafspraken Korte pauze Wat is uw mening over: - betaalbaarheid

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019 Borger-Odoorn

Prestatieafspraken 2019 Borger-Odoorn 1 Prestatieafspraken 2019 Borger-Odoorn Gemeente Borger Odoorn Namens deze: T. Houwing t Huurdertje Namens deze: A. Kwant Lefier Namens deze: S. van Gaalen Datum: 28 november 2018 2 Rentmeesterschap Beschikbaarheid

Nadere informatie

Bijdrage 2017 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Leeuwarden

Bijdrage 2017 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Leeuwarden Bijdrage 2017 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Leeuwarden Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Leeuwarden, Bayke de Vries Goed en betaalbaar wonen in Leeuwarden Onze bijdrage 2017 aan uw woonvisie

Nadere informatie

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR onderwerp Rn nummer 2016 Lokaal woonbeleid 5 collegevergadering d.d. 20 september 2016 raadsvergadering d.d. 12 oktober 2016 programma Wonen en Leefomgeving portefeuillehouder

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2017 en scheidingsvoorstellen DAEB/niet-DAEB Sander Akkerman. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Prestatieafspraken 2017 en scheidingsvoorstellen DAEB/niet-DAEB Sander Akkerman. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Sander Akkerman De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 83 02 1 6017546 Geachte heer, mevrouw, Hierbij informeren wij u over de concept-prestatieafspraken tussen de woningcorporaties

Nadere informatie

Prestatie-/jaarafspraken 2017

Prestatie-/jaarafspraken 2017 Prestatie-/jaarafspraken 2017 IJsseldal Wonen Huurdersbelangenvereniging IJsseldal Viverion Huurdersvereniging Lochem Gemeente Lochem 1 1. Aanleiding Woningcorporaties Viverion en IJsseldal Wonen en de

Nadere informatie

Bod 2019 Emmen Oktober 2018

Bod 2019 Emmen Oktober 2018 1 Bod 2019 Emmen Oktober 2018 Bod 2019 Gemeente Emmen Rentmeesterschap Beschikbaarheid Woonvisie en Lokaal Akkoord: Doel: In 2023 kan iedere woningzoekende in de sociale huursector in Emmen binnen een

Nadere informatie

nil octium O 2NOV. 2flJ5 Gemeente Hoogeveen T.a.v. Wethouder A.W. Hiemstra Postbus PA HOOGEVEEN

nil octium O 2NOV. 2flJ5 Gemeente Hoogeveen T.a.v. Wethouder A.W. Hiemstra Postbus PA HOOGEVEEN Inkomende post Hoogeveen lllllllllllllliililllllllililllllllll 15.0117380 Gemeente Hoogeveen T.a.v. Wethouder A.W. Hiemstra Postbus 20000 7900 PA HOOGEVEEN octium O 2NOV. 2flJ5 Datum 29 oktober 2015 Betreft

Nadere informatie

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder AMBITIE 2016 voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder Aan het begin van 2016 blikken wij terug en kijken wij vooruit in dit DuoDoc. Voordat wij dat doen willen wij eerst iedereen bedanken. Het was

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2017 t/m maart 2017

Prestatieafspraken 2017 t/m maart 2017 Prestatieafspraken 2017 t/m 2019 2 maart 2017 Gemeente Hillegom, Woonstichting De Key, Huurdersbelangenvereniging Arcade en Bewonerscommissie Bloemhof 02-03-2017 Inleiding Gemeente Hillegom, woonstichting

Nadere informatie

Boxmeer Herzieningswetproof. Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016

Boxmeer Herzieningswetproof. Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016 Boxmeer Herzieningswetproof Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016 Programma Deel 1: Informatie: Woningwet en ontwikkelingen in de volkshuisvesting Deel 2: Discussie: Verkennen

Nadere informatie

ONDERWERP Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: Heemstede 2017

ONDERWERP Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: Heemstede 2017 ONDERWERP Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: 2017 SAMENVATTING De Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: 2015 stelt regels voor rechtvaardige en evenredige verdeling van schaarse

Nadere informatie

Addendum bij de Prestatieafspraken Volkshuisvesting voor het Eemsmond gebied, 2019 Eindversie 16 nov 2018

Addendum bij de Prestatieafspraken Volkshuisvesting voor het Eemsmond gebied, 2019 Eindversie 16 nov 2018 Addendum bij de Prestatieafspraken Volkshuisvesting voor het Eemsmond gebied, 2019 Eindversie 16 nov 2018 In Eemsmond hebben gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties Prestatieafspraken gemaakt

Nadere informatie

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regiopodium Uitnodigend Proces Dynamische Visie Planning mijlpalen Wonen in de regio Gooi en Vechtstreek Een regio met duidelijke karakterverschillen In stedelijkheid

Nadere informatie

Prestatie afspraken gemeente Mook en Middelaar 2019

Prestatie afspraken gemeente Mook en Middelaar 2019 Prestatie afspraken gemeente Mook en Middelaar 2019 In 2016 heeft de gemeente Mook en Middelaar, woningcorporatie Destion en de huurdersraad van Destion prestatieafspraken gemaakt voor de periode 2017

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk

datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk Gemeente Ridderkerk College van Burgemeester en Wethouders Koningsplein 1 2981 EA Ridderkerk (ook verzonden per e-mail) datum ons kenmerk uw kenmerk dossier kenmerk 20 juni 2018 onderwerp voornemens 2019

Nadere informatie

prestatieafspraken 201 7

prestatieafspraken 201 7 prestatieafspraken 201 7 In deze overeenkomst zijn de prestatieafspraken tussen de gemeente Barendrecht, de Bewonersraad en Patrimonium Barendrecht vastgelegd voor de periode van 1 januari 2017 tot en

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Aanvullende uitgangspunten Woonvisie ; Haarlem, duurzame ongedeelde woonstad; BBV nr: 2015/387028

Raadsstuk. Onderwerp: Aanvullende uitgangspunten Woonvisie ; Haarlem, duurzame ongedeelde woonstad; BBV nr: 2015/387028 Raadsstuk Onderwerp: Aanvullende uitgangspunten Woonvisie 2012-2016; Haarlem, duurzame ongedeelde woonstad; BBV nr: 2015/387028 1. Inleiding Sinds de vaststelling van de Woonvisie 2012-2016 Haarlem, duurzame

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2017 gemeente Emmen

Prestatieafspraken 2017 gemeente Emmen Prestatieafspraken 2017 gemeente Emmen Ondertekening Impressie vervangende nieuwbouw Eikenlaan te Veenoord Gemeente Emmen, namens deze, Woonservice, namens deze, Dhr. J. Otter, wethouder Dhr. H. Eppinga,

Nadere informatie

Actualisatie Prestatieafspraken november 2016

Actualisatie Prestatieafspraken november 2016 Actualisatie Prestatieafspraken 2016-2019 november 2016 Inleiding In februari 2016 zijn de prestatieafspraken 2016-2019 afgesloten. Conform de Woningwet hebben de corporaties per 1 juli opnieuw een bieding

Nadere informatie

Vivare Gemeente Renkum

Vivare Gemeente Renkum Samenvatting Vivare Gemeente Renkum Prestatieafspraken 2015-2018 Vivare en de gemeente Renkum werken samen aan voldoende goede huurwoningen op de juiste plek voor een juiste prijs. Meer dan voorheen moet

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda bij de Woonvisie Brielle

Uitvoeringsagenda bij de Woonvisie Brielle DATUM 4 oktober 2017 PROJECTNUMMER 501.102/ OPDRACHTEVER emeente Brielle Uitvoeringsagenda bij de Woonvisie Brielle 2017-2022 Inleiding In de Woonvisie Brielle 2017-2022 geven wij als gemeente Brielle

Nadere informatie

Prestatieafspraken Assen

Prestatieafspraken Assen Prestatieafspraken 2017 Assen december 2016 1. Prestatieafspraken 2017 : Gemeente Assen - Actium - MEVM Met de invoering van de nieuwe Woningwet 2015 moeten woningcorporaties in gemeenten met een actuele

Nadere informatie

Prestatieafspraken Emmen

Prestatieafspraken Emmen Prestatieafspraken 2019 - Emmen Gemeente Emmen namens deze, Lefier namens deze, Dhr. J. Otter Wethouder. Mevr. S. van Gaalen Directeur. Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe namens deze, Mevr. A. Scholtens

Nadere informatie

Bod 2019 Afspraken Stadlander met de gemeente Tholen

Bod 2019 Afspraken Stadlander met de gemeente Tholen Bod 2019 Afspraken met de gemeente Tholen 2. Organisatie en samenwerking 2.2 Jaarschijven 2.2.2 Uitbrengen bod (schema van activiteiten voor 2020) voor 1 mei 2019. 2.2.2 Advisering op bod van corporaties

Nadere informatie

BELEIDS VISIE OKTOBER

BELEIDS VISIE OKTOBER BELEIDS VISIE OKTOBER 2017 ONS DOEL1.0 2ONZE OMGEVING ONZE TAAKOPVATTING Ons doel is om mensen met een laag inkomen een prettige woonsituatie te bieden. Woningstichting Tubbergen verhuurt betaalbare en

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Beleidsplan Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Activiteiten in 2014 In Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren Investeren in groen en betaalbaar

Nadere informatie

Wij geven thuis. Goed en betaalbaar wonen in Den Haag

Wij geven thuis. Goed en betaalbaar wonen in Den Haag Wij geven thuis De gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vallen samen met het laatste jaar van de lokale en regionale prestatieafspraken 2010-2014 tussen corporaties en gemeenten. De corporaties willen nieuwe

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018

Prestatieafspraken 2018 Prestatieafspraken 2018 Gemeente Oudewater Huurdersorganisatie De W oningraat Oudewater is een aantrekkelijke plek om te wonen en te leven en moet ook in de toekomst zo blijven, daar werken wij samen aan!

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018

Prestatieafspraken 2018 1 Prestatieafspraken 2018 De gemeente Harderwijk, vertegenwoordigd door de heer J. de Jong, handelend ter uitvoering van het besluit van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nummer h 170059662

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht Omnia Wonen Gemeente Amstelveen. 1. Beschikbaarheid

Activiteitenoverzicht Omnia Wonen Gemeente Amstelveen. 1. Beschikbaarheid Activiteitenoverzicht Omnia Wonen 2019-2023 Gemeente Amstelveen Omnia Wonen is een woningcorporatie die actief is in twaalf gemeenten. Wij bieden woonruimte aan ongeveer 7.600 huishoudens. Ons kerngebied

Nadere informatie

Bod 2019 Afspraken met Stadlander en gemeente Steenbergen

Bod 2019 Afspraken met Stadlander en gemeente Steenbergen Bod 2019 Afspraken met en gemeente Steenbergen 2. Organisatie en samenwerking 2.2.2 Uitbrengen bod (schema van activiteiten voor 2020) voor 1 mei 2019. 2.2.2 Advisering op bod van corporaties door gemeente

Nadere informatie

Voortgangsrapportage 2017 WoonFriesland. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Voortgangsrapportage 2017 WoonFriesland. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Voortgangsrapportage 2017 WoonFriesland Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Colofon Datum: april 2018 Postadres: postbus 91, 9000 AB GROU E-mail: info@woonfriesland.nl Internet: www.woonfriesland.nl

Nadere informatie

Bod op de Woonvisie gemeente Emmen

Bod op de Woonvisie gemeente Emmen Bod op de Woonvisie gemeente Emmen Impressie vervangende nieuwbouw Eikenlaan Veenoord Verdunnen en verduurzamen, Eikenlaan 35-51 Westerbork, 20 mei 2016 H1 Inleiding Woonservice brengt voor de tweede maal

Nadere informatie

Samenvatting Jaarverslag 2013

Samenvatting Jaarverslag 2013 Samenvatting Jaarverslag 2013 Het jaar 2013 laat zich voor KleurrijkWonen kenmerken door: het realiseren vaneen aantal grote onderhouds- en herstructureringsprojecten; het ruimschoots behalen van onze

Nadere informatie

RESULTATEN 2016

RESULTATEN 2016 DOELGROEPEN Inclusief de nieuwbouw verhuren wij in 2016 minimaal 225 huurwoningen. Gelukt door een combinatie van nieuwbouw en lokaal maatwerk o.a. gericht op doorstroom: 242 verhuringen. 70% van onze

Nadere informatie

Samenvattend overzicht bod corporaties reactie gemeente

Samenvattend overzicht bod corporaties reactie gemeente Samenvattend overzicht bod corporaties reactie gemeente In deze bijlage wordt per thema aangegeven wat gezamenlijk en daarnaast wat afzonderlijk door de corporaties dan wel de gemeente (aanvullend) is

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht gemeente Aa en Hunze 2019

Activiteitenoverzicht gemeente Aa en Hunze 2019 ACTIVITEITENOVERZICHT 2019 AA EN HUNZE juni 2018 1. INLEIDING Voor u ligt het activiteitenoverzicht 2019 van Actium aan de gemeente Aa en Hunze, met daarin de voorgenomen activiteiten van Actium in de

Nadere informatie

Activiteiten Hilversum

Activiteiten Hilversum Activiteiten Hilversum Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype 2.723 Eensgezinswoning 1.302 Galerijflat 1.825 Portiekflat 21 Beneden-/ bovenwoningen 5.601 Totaal Bovenstaand woningbezit is

Nadere informatie

Stookjerijk2015 Apeldoorn. Kansen huurdersparticipatie vanuit de nieuwe Woningwet. Vooroverleg met raadsleden, do 16 april, 19.00u

Stookjerijk2015 Apeldoorn. Kansen huurdersparticipatie vanuit de nieuwe Woningwet. Vooroverleg met raadsleden, do 16 april, 19.00u Stookjerijk2015 Apeldoorn Kansen huurdersparticipatie vanuit de nieuwe Woningwet Vooroverleg met raadsleden, do 16 april, 19.00u Onderdelen presentatie Doel Stookjerijk Beleid SER akkoord 2013 Actuele

Nadere informatie

Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf!

Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf! Ondernemingsplan 2016-2018 Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf! Woondiensten Aarwoude is een bedrijf dat woonruimte verhuurt aan mensen die op basis van hun inkomen in aanmerking komen voor een sociale

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Disclaimer:

Inhoudsopgave: Disclaimer: Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Bod Krimpen aan den IJssel: bijdrage van QuaWonen aan de Volkshuisvestingsopgave in de gemeente Krimpen aan den IJssel 1. Betaalbaarheid en beschikbaarheid voor de doelgroep

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Portaal en Huurdersraad Portaal regio Utrecht

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Portaal en Huurdersraad Portaal regio Utrecht Prestatieafspraken 2018 2022 Gemeente Utrecht, Portaal en Huurdersraad Portaal regio Utrecht Inhoud: 1. INLEIDING... 3 2. PRESTATIEAFSPRAKEN 2018-2022... 3 3. ONDERTEKENING... 86 4. BIJLAGE 1A VOORRAAD

Nadere informatie

DUODOC. resultaten 2014 ambitie 2015 ZO GEZEGD ZO GEDAAN

DUODOC. resultaten 2014 ambitie 2015 ZO GEZEGD ZO GEDAAN resultaten 2014 ambitie 2015 ZO GEZEGD ZO GEDAAN Zo gezegd, zo gedaan 2015 is het derde jaar van onze vijfjarige beleidsperiode. De eerste resultaten zijn gehaald. Wij hebben jaarlijks de doelgroep een

Nadere informatie

Verkiezingsmanifest Friese Huurdersorganisaties

Verkiezingsmanifest Friese Huurdersorganisaties Verkiezingsmanifest Friese Huurdersorganisaties Een handreiking voor politici t.a.v het volkshuisvestingsbeleid Zuidwest-Friesland 1 De huurdersorganisaties leggen de nadruk op de betaalbaarheid door:

Nadere informatie

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Bo-Ex en STOK

Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, Bo-Ex en STOK Prestatieafspraken 2018 2022 Gemeente Utrecht, Bo-Ex en STOK Inhoud: 1. INLEIDING... 3 2. PRESTATIEAFSPRAKEN 2018-2022... 3 3. ONDERTEKENING... 8 4. BIJLAGE 1 VOORRAAD BO-EX... 9 5. BIJLAGE 2 PRODUCTIEPROGRAMMA

Nadere informatie

Addendum Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden

Addendum Prestatieafspraken Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden Addendum Prestatieafspraken 2017 2020 Gemeente Utrecht, corporatie GroenWest en huurdersorganisatie HV Weidelanden Utrecht, 23 november 2016 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. INVESTERINGSRUIMTE EN FINANCIËLE

Nadere informatie

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN Gewoon goed wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN 2014-2018 2 WONINGSTICHTING BUITENLUST Hierbij presenteren wij met veel plezier ons ondernemingsplan 2014-2018 met als titel: GEWOON GOED WONEN

Nadere informatie

Masterclass Handreiking Prestatieafspraken. 1 oktober 2015

Masterclass Handreiking Prestatieafspraken. 1 oktober 2015 Masterclass Handreiking Prestatieafspraken 1 oktober 2015 2 Wat is beoogd met de herziening van de woningwet? 1. Afbakening van de taken van woningcorporaties 2. Meer zeggenschap van gemeenten en huurders

Nadere informatie