De financiële afdeling in verandering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De financiële afdeling in verandering"

Transcriptie

1 De financiële afdeling in verandering DEEL I CFO 2.0, dé business partner van de CEO Een blik vooruit op strategie, structuur en human capital. 1 De financiële afdeling binnen een organisatie wordt - in het slechtste geval - beschouwd als een aparte entiteit waar een bijzondere cultuur heerst. Werknemers zouden er niks anders doen dan cijfertjes analyseren. Ze vallen er niet op en houden zich graag op de achtergrond. Het is tijd om de perceptie over de financiële diensten te veranderen. Het is tijd om de financials van een organisatie naar dat niveau te tillen waarbij we ons de vraag stellen, kunnen we de financiële diensten inzetten om een organisatie concurrentieel, winstgevend en attractief te maken? En zo ja is het tijd voor change management in deze sector?

2 Het antwoord is volmondig: ja! Verandering, of change, vindt zijn ontstaan in de top van de organisatie. Dit change management proces zal de directie niet alleen ondersteunen maar ook op de lange termijn begeleiden. Hier speelt de CFO samen met de CEO een belangrijke rol in; een efficiënt veranderingsproces is meetbaar en realistisch. De CFO staat in voor de buy-in van de directieleden om samen met de CEO het veranderingsproces door te voeren. Het spreekt voor zich dat de CFO in dit geval de nieuwe strategie, noem het 2.0, nastreeft. Die strategie omvat alle veranderingen die uw organisatie concurrentieel, winstgevend en attractief maken. Zowel de directie als het lijnmanagement, de business als de volledige organisatie moet open staan voor een cultuur van openheid en gedrevenheid om dit doel te bereiken. 2 Communiceer transparant over visie en strategie van het bedrijf met duidelijke afspraken over de te halen doelstellingen. formulering resultaat VISIE KPI? CFO 2.0 DE BUSINESS overleg

3 Sharing is caring Hoe gaan organisaties best te werk om hun cijfers te delen, zonder afgerekend te worden op irrelevante details? Toon op transparante wijze waar de cijfers en doelstellingen voor staan en hoe alle medewerkers hun steentje kunnen bijdragen tot het behalen van resultaten. Concreet betekent dit: communiceer belangrijke cijfers openlijk, zowel op intern (financiële afdeling) als extern niveau (andere afdelingen) en licht elk cijfer toe op een manier die niet té technisch is. Wanneer de cijfers niet voldoen aan de gewenste doelstellingen stelt u in overleg een plan van aanpak op. Maar, het delen van informatie gaat verder dan dat. Een financial professional heeft er alle belang bij te leren van de betrokken partijen. Zo krijgt hij inzicht in de processen, pijnpunten, resultaten en kan hij gemakkelijker voorspellingen maken. Met deze kennis kan hij proactief aan de slag. CIJFERS CFO 2.0 TOOLS Ook stakeholders zijn erbij gebaat om de rol van de financial professional beter te begrijpen. Zo gaan deze partners het inzicht krijgen in de rol van de financial professional als partner om doelstellingen efficiënt, succesvol en snel te bereiken. Ja. De financial is een meerwaarde om projecten tot een rendabel resultaat te brengen. KENNIS DE BUSINESS De financial die de juiste tools gebruikt kan efficiënt, transparant en snel te werk gaan. De juiste tools en de knowhow geven inzicht in niet alleen de cijfers, maar ook in de volledige organisatie waardoor een proactieve aanpak een fluitje van een cent wordt. Trust Beschouw vertrouwen en openheid als communicerende vaten. Stijgt het wantrouwen, dan daalt de openheid. Een bedrijf of organisatie doet er dus goed aan om een vertrouwelijke sfeer te creëren binnen de financiële afdeling. Niet elke werknemer staat te springen om veranderingen binnen de afdeling zomaar te aanvaarden. Wie er het nut niet van inziet, een negatieve houding aanneemt en wantrouwig is tegenover het veranderingsproces, vertraagt het alleen maar. Een positieve ingesteldheid is dus een must.

4 3 Change brengt ook een ander manier van leiderschap met zich mee. De manager of CFO moet in staat zijn de leiderschapsstijl aan te passen in functie van de situatie waarin de organisatie zich bevindt. Een business coach kan helpen bij: de begeleiding bij het proces van de beslissingen; de inschatting van de impact die deze beslissingen hebben bij de medewerkers en de organisatie; het faciliteren van het change management proces. Op uw beurt coacht, adviseert en inspireert u de financial professionals tijdens de overgangsfase. Terwijl hun zelfvertrouwen een boost krijgt, nemen ze zelf ownership op zich. Bovendien voelen deze profielen zich graag medeverantwoordelijk voor de evolutie die zich voordoet. Ze evolueren naar business partners die een meerwaarde betekenen voor uw organisatie. De manager/cfo moet in staat zijn om het vertrouwen en de positieve toon van het change management proces over te dragen. Want, dit proces moet door alle lagen van organisatie ondersteund en gedragen worden zodat elk individu overtuigd wordt van de voordelen voor niet alleen de organisatie maar ook voor alle medewerkers. Advies en coaching staan hierbij centraal. Het is de bedoeling dat de financial professionals ownership nemen, waarbij hun autonomie toeneemt. Door hun bijdrage worden ze door de organisatie erkend als business partners. Bovendien bieden zij een meerwaarde door beslissingen te kunnen nemen die impact hebben op de cijfers van het bedrijf. Zo treedt het finances team toe tot het team dat de beslissingen neemt, implementeert én de effecten van die beslissingen berekent. coaching overleg partnership COACH CFO 2.0 FINANCIËLE AFDELING DE BUSINESS

5 4 Hoe wilt u als bedrijf fungeren, en hoe dringt deze keuze door in de core business van uw bedrijf? Welke zijn de Performance Management Indicators die ongeacht het financieel resultaat- van belang zijn? Kortom, wie veranderingen doorvoert kan niet zonder een succesvol strategisch plan. Het volgende stappenplan helpt bij het opstellen van dit strategisch traject. Leg de bedrijfsdoelstellingen en de missie van de organisatie vast. Formuleer daarbij meetbare objectieven. Zet de doelstellingen om in meetbare variabelen voor de hele organisatie. Aan de hand van deze KPI s krijgt u inzicht in de stand van zaken. Met behulp van een sterke business intelligence tool en een performance management systeem werkt u op een doortastende en efficiënte manier. Betrek de business controller als business partner om samen de bedrijfsresultaten te verbeteren.

6 Met de juiste middelen en profielen Het management heeft de opdracht om de verwachtingen van de medewerkers concreet te bepalen. Zo kan binnen de organisatie nagegaan worden of iedereen wel op zijn plaats zit. Vaak blijkt dat een dergelijke omslag naar proactieve bedrijfsvoering niet altijd realiseerbaar is met de aanwezige resources. De logische volgende stap hierin is de aanwerving van personeel met de juiste competenties, want het zijn immers de mensen die het verschil maken. In de praktijk Meestal wordt deze nieuwe manier van werken geïmplementeerd zonder een budgetverhoging. Fair enough. Het is dus zaak om budget vrij te maken door processen te optimaliseren, taken uit te besteden en het budget te optimaliseren. Concreet? We geven een realistisch voorbeeld van deze oefening. Een organisatie stelt de vraag: Hoe kunnen we als organisatie groeien zonder in te boeten op de winstgevendheid? Om dit te weten en te argumenteren moeten effectieve metingen plaatsvinden. Deze kunnen enkel gebeuren indien de business controller: Op regelmatige basis contact heeft met de stakeholders; Een sterk inzicht heeft in de processen om inkomsten en totale kostprijzen in te schatten van de producten; Over ruime IT-kennis beschikt om de juiste tools te kiezen. Deze tools moeten optimaal op elkaar afgestemd zijn om gegevens op een correcte manier te structureren en interpreteren. Kortom, de business partner finance kan deze challenge enkel tot een succesvol einde brengen door de link te zijn tussen finance, IT en de business en door de processen en systemen performant en efficiënt op elkaar af te stemmen. Het is zaak om de juiste profielen te selecteren die deze taken succesvol kunnen uitvoeren. De mensen maken immers het verschil.

7 De must-have kenmerken van de CFO 2.0; dé business partner van de CEO DÉ STRATEEG De CFO 2.0 wordt aanzien als de nummer twee in een organisatie, achter de CEO. Deze positie is enkel weggelegd voor sterke en strategische leiders. De CFO heeft vanop zijn plaats een uniek en strategisch uitzicht over de organisatie. ANALYTICAL WIZARD Hoe meer tijd de CFO 2.0 besteedt aan analyse, hoe effectiever de financiële afdeling de business ondersteunt. Hierdoor evolueren de CFO, het team en de business samen naar een efficiënt business partnership. CURATOR VAN TALENTEN De CFO 2.0 maakt een gestructureerd competentieplatform op, trekt op basis hiervan nieuwe medewerkers aan en leidt ze op. De CFO weet zijn creativiteit in te zetten om deze talenten te behouden. ELASTISCH EN VERSTERKEND De CFO 2.0 zorgt voor een veerkrachtig businessmodel. Focus op het transparant maken van risico s en werken aan een efficiënte aanpak zijn hierbij van belang. WAARDECREATIE IN EEN KENNISECONOMIE De CFO die alleen focus legt op balans, compliance, processen en procedures, engageert zich minder voor waardecreatie. Een P&L-georiënteerde CFO neemt deel in het creëren van waarde voor het bedrijf. CFO 2.0 EEN NOG BETERE PEOPLE MANAGER De CFO 2.0 gebruikt zijn technische skills in een business context om mensen te inspireren en change mogelijk te maken. Hoe meer hij wil evolueren, hoe zekerder hij wil zijn dat hij mensen met de juiste skills onder zich heeft. DÉ LINK TUSSEN DE BUSINESS EN BIG DATA De CFO 2.0 moet uitermate bedreven zijn in het vaststellen van de behoeften van het bedrijf en het oplossen van de problemen die zich stellen.

8 Ufinity brengt uw financiële afdeling in topvorm Ufinity is een solide partner in de boeiende, bedrijvige wereld van finance. We analyseren, adviseren en begeleiden de financiële afdeling, van a tot z. Ufinity Advisory Laat u adviseren bij de optimalisatie van uw financiële processen Analyse van de financiële afdeling op vlak van resources, werkwijze en systemen. Afstemming van de financiële processen op strategische doelen en informatiebehoeften van de stakeholders. Ufinity Project Sourcing Haal kennis in huis om te kunnen groeien Werving en selectie van uw financiële profielen Tijdelijk inhuren van financiële experten Training en coaching van uw team Ufinity & Tools Ondersteun uw financiële afdeling met de juiste systemen Begeleiding bij softwarekeuze Uitgebreide domeinkennis: P2P, Working Capital, Budget & rapportering, ERP, BI Business Park King Square Veldkant 33B B-2550 Kontich info@ufinity.be +32 (0)

De financiële afdeling in verandering

De financiële afdeling in verandering De financiële afdeling in verandering DEEL II Business Controlling als partnership voor de business Een blik vooruit op strategie, structuur en human capital. 1 De financiële afdeling binnen een organisatie

Nadere informatie

BUSINESS INTELLIGENCE

BUSINESS INTELLIGENCE BUSINESS INTELLIGENCE IT is peoples business Inhoudsopgave 1 HET TEAM 2 ONZE DIENSTEN 3 BI VOLWASSENHEIDS MODEL 4 DE NIVEAUS Start klein Groei Professionaliseer Wees bepalend Voor meer informatie of een

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Versie september 2019

Versie september 2019 1 2 Versie september 2019 Als je relevant wilt blijven moet je een leven lang leren. Daar kom je verder mee! Alle T&O ers nog beter laten presteren in de rol die past en te ondersteunen om te excelleren

Nadere informatie

Hoe duurzaam leiderschap

Hoe duurzaam leiderschap PURPLE MANAGEMENT PROFIT PEOPLE MUTUAL BENEFITS COMMUNALITY Hoe duurzaam leiderschap PLANET/CONTEXT Samenspel tussen mens, organisatie én context PURPLE MANAGEMENT Leiderschap vindt steeds plaats in een

Nadere informatie

De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING

De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING IS DEZE SITUATIE HERKENBAAR? 1. Je hebt geïnvesteerd in dure IT-systemen voor human resources,

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

Training Coachvaardigheden

Training Coachvaardigheden Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Todat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het lot noemen

Todat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het lot noemen Todat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het lot noemen Carl Gustav Jung Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of

Nadere informatie

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership Transformeer naar een data gedreven organisatie Strategy & Big Data Analytics Leadership Details Cursusduur 4 dagen Datum en locatie 2, 3, 13, 14 november 2017 - Tilburg Tijd 09:00-18:00, 09:00-16:30,

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE.

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. 1 De rondetafel sessies vind ik echt een toegevoegde waarde hebben Rondetafels geven toch de meeste interactie en diepgang Het was een goede bijeenkomst waar ik

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT 5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT WAT BETEKENT DUURZAAM? Duurzaam betekent aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in

Nadere informatie

The future of Quality

The future of Quality The future of Quality Organisatieontwikkeling & Strategisch Q-beleid gaan hand in hand Abdon Moens IT Services - Infrastructure - Software op maat - Standaard software HR Services - W&S - HR management

Nadere informatie

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners.

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. FINANCE TRACK EENVOUDIG, SNEL EN FOUTLOOS CONSOLIDEREN MET EXACT WAT IS EXACT CONSOLIDATIE? Een volledige en gebruikersvriendelijke CPM oplossing > Financiële Consolidatie > Budgettering en Forecasting

Nadere informatie

Een compleet financieel beeld met 1 druk op de knop

Een compleet financieel beeld met 1 druk op de knop Een compleet financieel beeld met 1 druk op de knop Doel: Kennismaken met de mogelijkheden van Exact Consolidatie Consolideren met één centrale bron van data Eenvoudig en snel kunnen inspelen op veranderingen

Nadere informatie

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden De nieuwe generatie E-HRM systemen onderscheidt zich niet alleen door gebruikersgemak

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

Project Portfolio Management. Doing enough of the right things

Project Portfolio Management. Doing enough of the right things Project Portfolio Management Doing enough of the right things BPUG, Hilversum, 24 juni, 2015 Inhoud 1 2 3 4 Introductie Het belang van portfolio management Project portfolio management volgens MoP 3a 3b

Nadere informatie

Bepaal de koers van uw bedrijf met slimme stuurinformatie

Bepaal de koers van uw bedrijf met slimme stuurinformatie IT ADVISORY Bepaal de koers van uw bedrijf met slimme stuurinformatie Van data naar betrouwbare managementinformatie Now, for tomorrow BEPAAL DE KOERS VAN UW BEDRIJF Bepaal de koers van uw bedrijf met

Nadere informatie

Samenvatting Finance Monitor

Samenvatting Finance Monitor Samenvatting Finance Monitor Welke thema s beïnvloeden het werk van financials? De Finance Monitor van USG Finance en Tijdschrift Controlling geeft inzicht in de thema s die het werk van financials gaan

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Rol: Maatschappelijk assistent

Rol: Maatschappelijk assistent Datum opmaak: 2017-10-05 Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Staat op een proactieve wijze in voor de maatschappelijke dienstverlening aan hulpvragers volgens de meest passende methodiek en volgens

Nadere informatie

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur.

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur. HR professionaliseringstraject het aanbod Verandermanagement, adviseren en begeleiden Module Informatie Stand van zaken Adviseren en coachen voor de HR adviseur: specifiek gericht op HR als business partner

Nadere informatie

Van businessmodel naar procesmanagement

Van businessmodel naar procesmanagement Van businessmodel naar procesmanagement Leo Kerklaan, Associate Partner Passionned Nederland BV, directeur Franeker Management Academie. 20 november 2014 Burgers Zoo, Arnhem 1 Zien, denken doen Elke week

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

VOICE OF THE CUSTOMER

VOICE OF THE CUSTOMER 4/20/ E-BOOK VOICE OF THE CUSTOMER Gratis e-book leansixsigmatools.nl Introductie Bij Six Sigma staat het denken vanuit de behoeften van de klant centraal. Juist de vertaling van de stem(men) van de klant(en)

Nadere informatie

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS to ANALYTICS Voordelen Voor de Business professional Vanaf dag 1 heb je waardevolle inzichten die voor een jumpstart van uw business intelligence

Nadere informatie

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten HR in control In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Doel en stappen In 7 stappen de personeels- en organisatieontwikkeling afgestemd. Handvatten voor: Opleidingsbehoefte Performancemanagement,

Nadere informatie

Strong Controllership

Strong Controllership Strong Controllership Als ik gemekker wil, koop ik wel een geit Hoe verandert onze functie? Welke competenties zijn er nodig op ons vakgebied gezien de veranderende context? Wat betekent dit voor de inrichting

Nadere informatie

VAN HIGH POTENTIALS NAAR HIGH CONTRIBUTORS

VAN HIGH POTENTIALS NAAR HIGH CONTRIBUTORS VAN HIGH POTENTIALS NAAR HIGH CONTRIBUTORS Het gebeurt vaak dat veelbelovende krachten de hoge verwachtingen niet inlossen. Soms gaan zij weg nog vooraleer zij een reële bijdrage hebben geleverd. Talentbeheer

Nadere informatie

Van financieel talent naar Public Business Controller

Van financieel talent naar Public Business Controller Kennis van de Overheid Van financieel talent naar Public Business Controller Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw financiële afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere

Nadere informatie

Wendbaarheidsprofiel

Wendbaarheidsprofiel Wendbaarheidsprofiel 01 Introductie Wat is het? Voor je ligt jouw persoonlijk rapport van de Fit-for-Future scan. Het bevat jouw wendbaarheidsprofiel, gebaseerd op de resultaten van de online vragenlijst

Nadere informatie

Ontplooiing en ontwikkeling van soft-skills in de financiële functie

Ontplooiing en ontwikkeling van soft-skills in de financiële functie Ontplooiing en ontwikkeling van soft-skills in de financiële functie Inleiding De functie van controller heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt. 20 jaar geleden had de functie veelal een

Nadere informatie

Profiel Manager HR. Voor meer informatie over deze functie: Saloua Molenkamp, personeelsconsulent ,

Profiel Manager HR. Voor meer informatie over deze functie: Saloua Molenkamp, personeelsconsulent , Profiel Manager HR Voor meer informatie over deze functie: Saloua Molenkamp, personeelsconsulent 070 448 28 28, sollicitatie@bazaltgroep.nl Sluitingsdatum: 9 april 2019 1. Organisatie De Bazalt Groep is

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie.

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie. en werkwijze BPM awareness Inzicht in de toepassing van BPM op strategisch niveau in het algemeen en binnen de eigen organisatie. Kennismaken met BPM vanuit een strategisch perspectief Nut en toegevoegde

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE VAN VZP IN WOONZORGCENTRA

IMPLEMENTATIE VAN VZP IN WOONZORGCENTRA IMPLEMENTATIE VAN VZP IN WOONZORGCENTRA 91% van ouderen staat open voor een gesprek over levenseinde en de dood 1,018,261 views & beschikbaar in 26 talen 2014 - heden HOE VER STAAN WE AL? N 345 WZCs 100

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Rol: clustermanager Inwoners

Rol: clustermanager Inwoners Datum opmaak: 2017-08-24 Goedgekeurd door secretaris op: Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster inwoners en plannen, organiseren,

Nadere informatie

Onderzoek naar BI-maturiteit van lokale besturen

Onderzoek naar BI-maturiteit van lokale besturen Performance Management Dag Smart Cities 17/12/2013 Mechelen Onderzoek naar BI-maturiteit van lokale besturen Dries Van Nieuwenhuyse Onderzoeker BICC Thomas More Agenda Performance Management en BBC BI

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Wat is Sales Benchmarking?

Wat is Sales Benchmarking? benchmarking Wat is Sales Benchmarking? Sales Benchmarking vergelijkt de belangrijkste Sales prestatie indicatoren van uw organisatie met die van uw directe- en indirecte concurrenten. Benchmarking vindt

Nadere informatie

Organisatie principes

Organisatie principes Organisatie principes Een overzicht van organisatie principes die als richtsnoer dienen bij het vormgeven van flexibele, innovatieve organisaties. Deze principes zijn gebaseerd op de Moderne Sociotechniek.

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Kwetsbare kracht. Natuurlijke kracht. Potentieel talent. Onbekend gebied

Kwetsbare kracht. Natuurlijke kracht. Potentieel talent. Onbekend gebied Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Rol: Clustermanager vrije tijd/inwoners

Rol: Clustermanager vrije tijd/inwoners Datum opmaak: Goedkeuring algemeen directeur: 2019-03-11 Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster vrije tijd en de cluster

Nadere informatie

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument SPP als pijler van hr-beleid Om als organisatie in een dynamische omgeving met veel ontwikkelingen en veranderingen

Nadere informatie

Het Analytical Capability Maturity Model

Het Analytical Capability Maturity Model Het Analytical Capability Maturity Model De weg naar volwassenheid op het gebied van Business Intelligence. WHITEPAPER In deze whitepaper: Wat is het Analytical Capability Maturity Model (ACMM)? Een analyse

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

HR BUSINESS PARTNERS. Ralph van der Kleij VISIE & AANPAK KIRKMAN COMPANY

HR BUSINESS PARTNERS. Ralph van der Kleij VISIE & AANPAK KIRKMAN COMPANY HR BUSINESS PARTNERS VISIE & AANPAK KIRKMAN COMPANY Ralph van der Kleij Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Conclusie: voor elke organisatie die dit nastreeft is het goed besturen en beheersen van de bedrijfsprocessen

Conclusie: voor elke organisatie die dit nastreeft is het goed besturen en beheersen van de bedrijfsprocessen 1 Waarom? : Succesvol zijn is een keuze! Organisaties worden door haar omgeving meer en meer gedwongen om beter te presteren. Voornamelijk wordt dit ingegeven door de klant die haar eisen en wensen m.b.t.

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

HEAD OF STAFF OPERATIONS

HEAD OF STAFF OPERATIONS #VACATURE HEAD OF STAFF OPERATIONS De wereld van maaltijdbezorging heeft zich snel ontwikkeld tot een spannende markt, waar inmiddels zo goed als elke restauranthouder en consument mee te maken krijgt.

Nadere informatie

Doen we de juiste dingen vs de dingen juist doen

Doen we de juiste dingen vs de dingen juist doen Doen we de juiste dingen vs de dingen juist doen Programma Introductie Better practices Doen we de juiste dingen Discussie Einde 2015 KPMG Advisory N.V., ingeschreven bij het handelsregister in Nederland

Nadere informatie

Wanneer wordt veranderen een succes?

Wanneer wordt veranderen een succes? Wanneer wordt veranderen een succes? Inhoud 1. Iedereen 100% tevreden?...2 2. Hoe als manager een veranderingsproces optimaal ondersteunen?... 2 Inzicht in het veranderingsproces... 3 Een externe partner

Nadere informatie

Het PMO van PostNL IT

Het PMO van PostNL IT Het PMO van PostNL IT WIN PMO Congres Blik op een kleurrijk PMO Alex Palma, manager IT Projecten 13-03-2014 Wat willen we jullie vertellen? Positionering van projectenorganisatie Waarom een PSO? Implementatiestrategie

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen!

PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen! PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen! Voldoe in één klap aan je PE-verplichting www.pluc.nl 2 Wij weten hoe het is om Finance Professional te zijn. Je bent een spin in het

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Talent management. Een sterkere organisatie door talentmanagement

Talent management. Een sterkere organisatie door talentmanagement Talent management Een sterkere organisatie door talentmanagement Inleiding Talentmanagement is een van de belangrijkste onderwerpen binnen een organisatie. Organisaties die daadwerkelijk hierop inzetten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Welkom bij jezelf. Powered by

Welkom bij jezelf. Powered by Welkom bij jezelf. Powered by 2 Commercieel excelleren. Het is onze filosofie dat commerciële professionals alleen duurzaam succesvol kunnen zijn als ze hun biologische talenten inzetten in een rol die

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

VERTROUWEN & VERANTWOORDELIJKHEID WIM VANDERSTRAETEN

VERTROUWEN & VERANTWOORDELIJKHEID WIM VANDERSTRAETEN VERTROUWEN & VERANTWOORDELIJKHEID WIM VANDERSTRAETEN VAN WAAR KOMT VERTROUWEN? De EU markt (economisch): groei staat onder druk Voor het eerst sinds jaren Oorzaken? Opvoeding? Opleiding? Economie? Waarom?

Nadere informatie

Bilthoven, 9 november

Bilthoven, 9 november Bilthoven, 9 november 2011 1 Onze visie is dat er in alle organisaties een groot onbenut potentieel aanwezig is dat geïncasseerd kan worden door de bestaande middelen zoals processen, machines, informatie,

Nadere informatie

Themadag Zorg op de juiste plek vanuit financieel perspectief

Themadag Zorg op de juiste plek vanuit financieel perspectief Themadag Zorg op de juiste plek vanuit financieel perspectief Wat is de impact op de bedrijfsvoering van de zorgaanbieder en wat is de rol van de financial hierbij? BDO Advisory - Gezondheidszorg Vincent

Nadere informatie

Functieprofiel. Personeelsconsulent met passie voor e-hrm

Functieprofiel. Personeelsconsulent met passie voor e-hrm Functieprofiel Personeelsconsulent met passie voor e-hrm Voor meer informatie over de functie: Ingrid La Haye, senior manager POI Telefoon (06) 23 07 71 54 Sluitingsdatum 20 februari 2018 1. Organisatie

Nadere informatie

Wie is & Robin? Robin maakt deel uit van de grootste IT-groep van België.

Wie is & Robin? Robin maakt deel uit van de grootste IT-groep van België. Welkom! Wie is & Robin? & Robin maakt deel uit van de grootste IT-groep van België. 480 miljoen geconsolideerde omzet, 350 dochterbedrijven, 4000 werknemers, discrete eigenaars: Jef de Wit & Dirk Deroost.

Nadere informatie

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE #VACATURE #VACANCY De zorgsector is sterk in beweging, zowel in Nederland als internationaal. Privatisering, marktwerking en veranderende (internationale) wetgeving spelen daarbij een belangrijke rol.

Nadere informatie

Is uw businessmodel mee met de tijd? ondernemers academie. ondernemers academie. ondernemers academie. ondernemers academie. ondernemers academie

Is uw businessmodel mee met de tijd? ondernemers academie. ondernemers academie. ondernemers academie. ondernemers academie. ondernemers academie ondern SCHRIJF NU IN: BEPERKT AANTAL PLAATSEN Is uw businessmodel mee met de tijd? STRATEGISCH TRAJECT Change 2019-2020 Een initiatief van Partners in opleiding ondern ondern onder STRATEGISCH TRAJECT

Nadere informatie

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst?

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Ordina ICT Talent Development Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Waarom het thema ICT Talent Development? 2 Onze klanten hebben een structurele behoefte aan gekwalificeerde ICT professionals

Nadere informatie

ISO Asset Management

ISO Asset Management ISO 55001 Asset Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 55001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PCI DIAGNOSTIEK IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PCI-DIAGNOSTIEK (PEOPLE CENTERED IMPLEMENTATION) Niet zelden zien

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Business control is een vernieuwde tak van sport

Business control is een vernieuwde tak van sport Business control is een vernieuwde tak van sport Are you in or out? 26 september 2017 Wat stellen cijfers voor in 3 stappen Robert Weij Folkert-Jan Slagter 44 11 0,3 2 6 14.500 7 250 2 15 2? 20 9 44

Nadere informatie

NCD community building

NCD community building Impact van agile op de boardroom en vice versa 11 oktober 2018 NCD community building Milano, Sep 27th 18 veranderende omgeving vraagt andere boardroom aanpak V olatile U ncertain C omplex A mbiguous technologie

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Veranderkalender Organisatieverandering met humor belicht. Tel

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Veranderkalender Organisatieverandering met humor belicht. Tel 2016 Derks & Derks Veranderkalender Organisatieverandering met humor belicht. Derks & Derks Veranderkalender Aanleiding Er zijn talloze redenen denkbaar om te veranderen, zoals: economische druk: verandering

Nadere informatie

Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on

Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on Legacy Consultancy Rietvelderf 26 3822 ET AMERSFOORT 06-42587600 www.legacyconsultancy.nl info@legacyconsultancy.nl Over ons

Nadere informatie

OPTIMALE INZET EN GROEI VAN UW TALENTEN EN ORGANISATIE

OPTIMALE INZET EN GROEI VAN UW TALENTEN EN ORGANISATIE YOUR INDIVIDUAL NATURAL COMPETENCE OPTIMALE INZET EN GROEI VAN UW TALENTEN EN ORGANISATIE Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a

ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a ROL beschrijving : KADER Diensthoofd A1a-A2a Wat is het doel/de bestaansreden van de functie? : Het leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en ervoor zorgen dat strategische projecten geïmplementeerd

Nadere informatie

Perceptie als gids en katalysator voor het verbeteren van ICT waarde en performance

Perceptie als gids en katalysator voor het verbeteren van ICT waarde en performance Perceptie als gids en katalysator voor het verbeteren van ICT waarde en performance 2011 Perceptie Als Leidraad Voor Verbeteringen Perceptie is realiteit. Perceptie is persoonlijk. Perceptie is leidend

Nadere informatie

ALS ORGANISATIE IN SHAPE MET P3O Judith Engelberts

ALS ORGANISATIE IN SHAPE MET P3O Judith Engelberts ALS ORGANISATIE IN SHAPE MET P3O 29-03-2018 Judith Engelberts Programma: 1. P3O; wat en waarom? 2. Welk P3O modellen zijn er en welke past bij mijn organisatie? 3. Welke dienstverlenening kent het P3O?

Nadere informatie

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren - HR - topics voor de toekomst Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren Talent- en organisatieontwikkeling, topics voor HR Verlagen van de kosten en verhogen van productiviteit

Nadere informatie

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices.

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Kickstart-aanpak Een start maken met architectuur op basis van best practices. www.theunitcompany.com Kickstart-aanpak Soms is net dat extra duwtje in de rug nodig om te komen waar je wilt zijn. In onze

Nadere informatie

STUDIEDAG De wereld verandert bent u er klaar voor? Bereid u voor op Continu Verbeteren

STUDIEDAG De wereld verandert bent u er klaar voor? Bereid u voor op Continu Verbeteren STUDIEDAG De wereld verandert bent u er klaar voor? Bereid u voor op Continu Verbeteren Bereid u voor op Continu Verbeteren VERANDERING effect op PROCESSEN Verandering...steeds sneller en dat geldt ook

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie