zondag 31 december 2017 in het Kruispunt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zondag 31 december 2017 in het Kruispunt"

Transcriptie

1 zondag 31 december 2017 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 8, lied Liedboek 266 Die ons schiep... lezing nieuwe testament (lector) Lukas 2, lied Liedboek 517, Christus, uit God geboren... uitleg en verkondiging Gemeente, lieve mensen van onze Heer, Waarom ga je naar de kerk? Wat drijft je, of wat trekt je daarheen? ---naar de kerk--- Misschien is het wel een vraag zo na de feestdagen. We zijn een beetje weer "onder ons". Voor kerst komen veel mensen in de kerk, ook veel niet-zo-kerkelijken, mensen die wel van het verhaal maar niet zo van de kerk houden. En het kerstfeest is in die zin ook iets voor het publiek. Maar degenen die daarna nog komen, waarom komen die? Waarom bent u hier? Omdat u verwacht wordt? Omdat u zin had? Omdat u de gemeenschap zocht? Omdat u wijzer wilde worden? Een rustmoment, een kwaliteitsmoment van gebed of bezinning? Of omdat u een taak had vandaag? Waarschijnlijk spelen voor veel mensen verschillende dingen verschillende sterk een rol.

2 Het zou best interessant zijn om dat wat meer van elkaar te vernemen, denk ik soms. ---beweging--- In het Lukasevangelie heb je die beweging ook een beetje. Die beweging van de publieke ruimte naar de geloofsplek. Het gebeuren rond het kind in de stal heeft de mensen aangeraakt die er niets mee hadden, herders, en degenen die het doorverteld was, maar ook van Lukas moet het verhaal op gegeven moment toch van de velden van Bethlehem naar de tempel van Jeruzalem. Want daar hoort het verhaal rond Jezus thuis, daar is de plek die mensen opzoeken om tot God te bidden, en daar moet het verhaal ook verder gaan. Voor Lukas is de tempel heel belangrijk. Hij begint en eindigt er zijn evangelie mee. En nu horen wij over verschillende mensen, allen op een eigen manier onder de indruk van het kerstgebeuren, en zij ontmoeten elkaar in de tempel in Jeruzalem. ---tempel--- En zo heb je hier zeg maar - drie beweegredenen om naar de kerk te gaan. Je ziet drie mogelijkheden: 1 je komt omdat het zo de traditie is (ouders v Jezus) 2 je zou niet komen maar je hebt een ingeving gehad dat je moest gaan (Simeon) 3 je hoeft bwvs niet te komen want je bent er gewoon altijd (Hanna) 1 - Wat maakt dat de ouders van Jezus naar de tempel komen?

3 Zij volgen de regels, ze doen wat de traditie voorschrijft. Zij volgen de traditie en houden haar daardoor ook in stand. Na 33 dagen was het tijd voor de reiniging vd moeder en voor het aanbieden van de eerstgeborene in de tempel. Dat ging met offers gepaard. Daarvoor had het kind op zich niet mee gemoeten. Maar zij kiezen er voor om het kind mee te nemen. 2 - Simeon heeft een ingeving. Hij heeft zin om te gaan of hij voelt noodzaak. In wat de tekst zegt over Simeon gaat het veel over de Heilige Geest. De heilige Geest rustte op hem. Door de Geest was hem geopenbaard... Door de Geest gedreven kwam hij in de tempel... Hoe, dat weten we niet. Maar hij weet dat nu het moment is. Een vertrouwen op intuïtie. Een heilig moeten misschien wel. Een man die het van het luisteren naar God moet hebben, Zijn naam komt ook van Sjema = horen, verhoren Dan is daar Hanna. In haar naam zit de stam van "genade". Begenadigde vrouw. Een vrouw van dienstbaarheid en toewijding. Zij wijkt niet van de tempel, staat er. Ze is er gewoon altijd te vinden. Alsof ze bij het inventaris hoort. De tekst vermeld er bij dat zij uit de stam Aser komt. Dat was de stam met woongebied helemaal boven in Galilea, de stam die het verst van de tempel vandaan is. Diepe overtuiging dus dat zij hier moet zijn dat dit haar plek is. Van Hanna wordt gezegd dat zij oud is, van Simeon wordt het alleen gesuggereerd.

4 Haar leven is, zeg maar, voltooid, 84 jaar, dat is zeven keer twaalf, het getal van het heilige en van het volkomene. Thuis in de tempel, en daarom dacht ik dat het goed was om vanmorgen met psalm 84 te beginnen. Hoe lieflijk, hoe goed is mij, Heer, het huis waar gij uw naam en eer hebt laten wonen bij de mensen... De psalm had van Hanna kunnen zijn. Ze hebben elkaar nodig, deze drie. ---getuige--- En net als vorige zondag zie je ook hier weer hoezeer je in het geloof getuigen nodig hebt. Doordat Simeon en Hanna iets zeggen over het kind Jezus kijken zijn ouders er anders tegenaan. Mensen wijzen elkaar er op: kijk, hier is iets van God. Zie je dat ook? De wetsgetrouwe mensen, de ouders van Jezus, die vanwege de traditie zijn gekomen hebben iets aan wat de geestgedrevene en de dienstbare zegt. En de twee die vol van verwachting zijn kunnen die pas delen als de traditiegetrouwe mensen de tempel binnenkomen, anders hadden ze hun blijdschap niet kunnen uiten. De ouders van Jezus komen met het kind, maar weten dat nauwelijks te duiden,

5 Simeon en Hanna leven beiden uit verwachting, maar missen de vonk die die verwachting tot leven brengt. Wat mooi, als de verschillende beweegredenen waardoor mensen naar de kerk komen, elkaar blijken aan te vullen en voor elkaar vruchtbaar zijn. ---zoeken/verwachten---simeon--- Van Simeon kun je misschien leren dat of je iets ziet van God te maken heeft met de verwachting die er in je leeft. Gods aanwezigheid wordt alleen opgemerkt door wie die ook zoeken. "Ik merk niks van God" zeggen mensen vaak, maar dat is open deuren intrappen. Alleen bij hoge uitzondering merken mensen iets van God zonder hem te zoeken. Geloof weet van zoeken en wachten. Misschien is dat best een moeilijk punt in onze tijd van haast en ongeduld en instant-oplossingen. Ongeduld staat verwachten in de weg. God wil gezocht en verwacht worden, mag je misschien wel zeggen. Simeon heeft het luisteren naar God en het verwachten vol weten te houden. ---zoeken/verwachten---hanna--- Ook Hanna is een mens die het verwachten vol heeft gehouden. Ook zij zoekt God. Met vasten en gebeden nacht en dag, dienende (imperfectum) God.

6 Altijd in de tempel, allen kennen haar, zij kent allen. En ook zij gelooft in de vervulling van haar verwachting, ooit zou het gebeuren. Hanna de vrouw die gekenmerkt is door een moeilijke levensweg, en toch door dienstbaarheid. Met Hanna voor ogen zouden we ons af kunnen vragen of die volgehouden dienstbaarheid helpt om de dingen van God scherp te zien. Simeon had via de Heilige Geest een ingeving gehad. En Hanna? Zag Hanna door haar niet aflatende toewijding wie ze voor zich had? Als wij dienstbaar zijn, als wij vooral het welzijn van de anderen zoeken, hoe moeilijk we het zelf ook hebben, scherpt dat onze blik voor de dingen van God in de wereld? Als we nood zien en ons hart laten raken, zien we dan ook eerder iets van God? Deze twee, Simeon en Hanna, ontdekken iets in dit kind van Bethlehem. En de ouders van Jezus gaan daardoor met nieuwe ogen naar hun kind kijken. Even aan denken: in de tempel is het altijd een komen en gaan. Allerlei mensen druk in de weer met de orde van alledag, ook de religieuze. Offers te brengen, gebeden te zeggen, rituelen te voltrekken, afspraken te maken. Priesters en levieten jubelen het niet uit omdat ze zien wie er binnen is gebracht. Dit gebeuren ontgaat hen kennelijk.

7 Toch is dat de plek waar dit allemaal hoort, volgens Lukas. We kunnen de zoon van God voorbijlopen. Druk met het dagelijks leven - en je hebt geen opmerkzaamheid voor het onverwachte, on-alledaagse. Wat is het goed om verwachting en verlangen levend te houden...! ---oud en nieuw--- Simeon zei niet alleen maar iets leuks toen hij het kind zag. De mens die geleerd had naar God te luisteren kon al iets zien dat Jozef en Maria nog niet konden zien. Dat Jezus niet alleen maar instemming en applaus zou genereren. Dat ze het er nog moeilijk mee zou krijgen dat zij van deze jongen, Jezus van Nazareth, de moeder was. De aanwezigheid van God in de mensenwereld is dubbel. Onze wereld is zo dubbel. Ik kan me voorstellen dat we op een dag als vandaag, de laatste dag van dit jaar, ook met gemengde gevoelens terugkijken - en misschien ook wel met gemengde gevoelens vooruitkijken. Je ziet veel dat goed ging en gelukkig heeft gemaakt. Je ziet ook veel dat niet goed ging en ongeluk heeft gebracht. Dubbel is deze wereld, altijd goed en slecht, licht en donker. "... tot val en opstanding...", zegt Simeon. Als Jezus het licht is dan zullen er ook schaduwen vallen... Jezus is onze redding.

8 Maar hij ontmaskert ons misschien ook... Ook Jesaja: " Hij zal een heiligdom zijn, maar ook de steen waaraan men zich stoot" Misschien kunnen we van deze twee mensen, die vol zijn van verwachting, vandaag leren hoe goed het is om Gods aanwezigheid te verwachten en te zoeken n de dingen die komend jaar deel van je leven zullen worden. Dingen misschien wel, die je nog niet meteen kunt duiden. Je ontdekt daar alleen wat van als je er ook naar zoekt. Simeon en Hanna stonden open voor een wonder van liefde uit de hemel. Kunnen wij het komende jaar ook open zijn voor wat ons van God duidelijk wordt, hetzij door toewijding - zoals Hanna, hetzij door ingeving en luisteren - zoals Simeon. Amen. Jan-Hendrik Kip stilte lied Liedboek 527 uit uw hemel zonder grenzen...

zondag 2 juli 2017 in het Kruispunt

zondag 2 juli 2017 in het Kruispunt zondag 2 juli 2017 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 30, 15-18 lied Liedboek 62, 1.6. Mijn ziel is stil... lezing nieuwe testament (lector) Lucas 15, 1-10 lied Liedboek 944, 1.3.4.

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016

Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Ria op den Dries Voor de dienst:

Nadere informatie

zondag 7 januari 2018 in het Kruispunt

zondag 7 januari 2018 in het Kruispunt zondag 7 januari 2018 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 61,1-4. 62,11-12 lied Liedboek 530 De Geest des Heren is op hem... lezing nieuwe testament (lector) Matteus 3, 13-17 lied Liedboek

Nadere informatie

zondag 14 mei 2017 in het Kruispunt zondag cantate

zondag 14 mei 2017 in het Kruispunt zondag cantate zondag 14 mei 2017 in het Kruispunt zondag cantate eerste lezing (lector) Openbaring 14, 1-8 lied Liedboek 726, 1. 2. 6. Hoor, een heilig koor... evangelielezing (lector) Johannes 16, 5-15 lied Liedboek

Nadere informatie

zondag 5 feb 2017 in het Kruispunt

zondag 5 feb 2017 in het Kruispunt zondag 5 feb 2017 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 43, 9-12 lied Liedboek 513 God heeft het eerste woord... lezing nieuwe testament (lector) Matteus 5, 13-16 lied Liedboek 838, 1.

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

zondag 25 september 2016 in het Kruispunt

zondag 25 september 2016 in het Kruispunt zondag 25 september 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Genesis 28, 10-22 lied Liedboek 275 Heer onze Heer hoe zijt Gij aanwezig... lezing nieuwe testament (lector) Lukas 16, 19-31 lied

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

zondag 7 februari 2016 in het Kruispunt

zondag 7 februari 2016 in het Kruispunt zondag 7 februari 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 6, 1-8 lied Liedboek 985 Heilig, heilig, heilig... lezing nieuwe testament (lector) Lukas 5, 1-11 evangelielied Liedboek 531

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 januari 2016, Westerkerk Veenendaal, uur

Liturgie zondag 3 januari 2016, Westerkerk Veenendaal, uur Liturgie zondag 3 januari 2016, Westerkerk Veenendaal, 18.30 uur Introïtus: Zingende Gezegend 218:1,4 1.Heer, wij zijn bijeengekomen, mensen, overal vandaan; hadt Gij ons niet meegenomen, niemand was hierheen

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: 146c: 1, 7 > > Stil gebed > Groet & Onze hulp> Gebed om ontferming > Zingen 152:2,4,9,10 > > > > Gebed > Lezen: Jesaja 40:1-11 > 1. Troost, troost mijn volk, zegt jullie

Nadere informatie

zondag 03 januari 2016 in het Kruispunt

zondag 03 januari 2016 in het Kruispunt zondag 03 januari 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 60, 1-6 lied Liedboek 453, 1. 2. 3. Wachters van de tijd... lezing nieuwe testament (lector) Matteus 2, 1-12 evangelielied

Nadere informatie

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar Antwoorden 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo a. Eigen antwoord b. Dat we het aan de Heere vragen. Hij voelt zich (te) jong om leiding te geven aan dit grote volk. Hij erkent en belijdt dat hij de hulp

Nadere informatie

zondag 10 september 2017 in het Kruispunt

zondag 10 september 2017 in het Kruispunt zondag 10 september 2017 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 33, 2-10 lied Liedboek 74, 1.2.7.13. Waarom, o God, verstoot Gij... lezing nieuwe testament (lector) Lucas 10, 23-37 lied

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Pauluskerk

Protestantse wijkgemeente Pauluskerk Protestantse wijkgemeente Pauluskerk Pauluskerk 20 december 2015 aanvang: 10.00 uur 4 e Zondag van Advent kleur: paars Voorganger : ds. H.H. Schorren Ouderlingen : A. van Gijn; C. Vervat Diakenen : M.

Nadere informatie

zondag 14 januari 2018 in het Kruispunt

zondag 14 januari 2018 in het Kruispunt zondag 14 januari 2018 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Numeri 20, 2-13 lied Liedboek 655 Zing voor de Heer... lezing nieuwe testament (lector) Johannes 2, 1-11 lied Liedboek 525, 1.4.5.

Nadere informatie

Ruimte voor God thema 5: Écht ontvangen Preek over Matteüs 13:8 & 23 & Lukas 1: Preek Gemeente van Christus,

Ruimte voor God thema 5: Écht ontvangen Preek over Matteüs 13:8 & 23 & Lukas 1: Preek Gemeente van Christus, Ruimte voor God thema 5: Écht ontvangen Preek over Matteüs 13:8 & 23 & Lukas 1:26-38 Preek Gemeente van Christus, Want Jezus vertelt over een zaaier die aan het zaaien is. Hij strooit het zaad wijd en

Nadere informatie

zondag 5 mei 2019 in het Kruispunt

zondag 5 mei 2019 in het Kruispunt zondag 5 mei 2019 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jeremia 32, 36-41 36 Maar toch-dit zegt de HEER, de God van Israël, over deze stad, waarover jullie zeggen: Door het zwaard, de honger

Nadere informatie

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 Protestantse Gemeente Soest Voorganger: drs. Leen Lievaart Lector: Pieternel Rodermond Ambtsdrager: Piet de Gier Orgel: Terry Hamberg m.m.v.: Pherenique Weenink

Nadere informatie

De Bijbel Open 2013 22 (08-06)

De Bijbel Open 2013 22 (08-06) 1 De Bijbel Open 2013 22 (08-06) Vanmorgen bespreken we een vraag van een luisteraar over de geschiedenis van de Emmausgangers uit Lukas 24. Het gaat om wat twee volgelingen van Jezus meemaakten, toen

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 30 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S.H. Smits Ouderling van dienst: Kerst Troost Diaken van dienst: Nel Klamer Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

zondag 28 oktober 2018 in het Kruispunt

zondag 28 oktober 2018 in het Kruispunt zondag 28 oktober 2018 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 59, 9-19 lied Liedboek 859, 1. 2. Schuldig staan wij voor u... lezing nieuwe testament (lector) Marcus 10, 46-52 lied Liedboek

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

Maar voor nu is het voldoende te constateren dat Simeon woorden geeft aan Gods visie, zijn droom voor deze wereld. De hele wereld moet het zien: Ik be

Maar voor nu is het voldoende te constateren dat Simeon woorden geeft aan Gods visie, zijn droom voor deze wereld. De hele wereld moet het zien: Ik be (nieuwjaars)preek over Lucas 2:22-40 Op een bekende internetkrant las is deze week wat de 50 trends voor 2010 zijn. Ons huishouden wordt meer gestroomlijnd dankzij computers en internet, ouderen wonen

Nadere informatie

zondag 26 maart 2017 in het Kruispunt

zondag 26 maart 2017 in het Kruispunt zondag 26 maart 2017 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Zacharia 8, 19-23 lied Liedboek 1016 Kom, laat ons opgaan... lezing nieuwe testament (lector) Johannes 6, 1-15 lied Liedboek 836, 1.2.3.

Nadere informatie

Opening: lied 191 in wisselzang solo/allen Componist Daniël Rouwkema Dichter: Sytze de Vries

Opening: lied 191 in wisselzang solo/allen Componist Daniël Rouwkema Dichter: Sytze de Vries Pianomuziek MORGENGEBED op vrijdag 1 januari 2016 in de Dorpskerk te Bloemendaal Nieuwjaarsmorgen, aanvang: 10.30 uur Liturg: Bram Coops Vleugel: Herman Schippers Moment van stilte Opening: lied 191 in

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

zondag 20 maart 2016 in het Kruispunt

zondag 20 maart 2016 in het Kruispunt zondag 20 maart 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 50, 4-7 lied Liedboek 586 Zie de mens... lezing nieuwe testament (lector) Lukas 19, 28-40 lied Liedboek 554 Welkom, welkom, koning

Nadere informatie

zondag 24 april 2016 in het Kruispunt

zondag 24 april 2016 in het Kruispunt zondag 24 april 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Deuteronomium 6, 1-9 lied Liedboek 791, 1. 2. 3. Liefde, eenmaal uitgesproken... lezing nieuwe testament (lector) Johannes 13, 31-35

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST OP

ORDE VAN DIENST OP Welkom en mededelingen Votum, groet, drempelgebed Lied 90: 1, 3, 6 ORDE VAN DIENST OP 30-12-2018 Voorganger: ds. Stella Muns Ouderling: Otto Scholten Lector: Otto Scholten Diaken: Willy Hoekstra Organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah 4 e Advent Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. J. van der Leij : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 461: 1, 2, 3 en 4

Nadere informatie

zondag 24 september 2017 in het Kruispunt Schrift en Tafel

zondag 24 september 2017 in het Kruispunt Schrift en Tafel zondag 24 september 2017 in het Kruispunt Schrift en Tafel lezing oude testament (lector) Jesaja 66, 5-14 lied Liedboek 811 Zoals een moeder zorgt... lezing nieuwe testament (lector) Matteus 6, 24-34 lied

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

TAIZÉ VIERING. in de nacht waarin de geboorte van de Verlosser wordt gevierd. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert

TAIZÉ VIERING. in de nacht waarin de geboorte van de Verlosser wordt gevierd. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert TAIZÉ VIERING in de nacht waarin de geboorte van de Verlosser wordt gevierd Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 24 december 2018 muziek welkom openingsgebed lied 38: Wij gaan

Nadere informatie

zondag 17 juni 2018 in het Kruispunt

zondag 17 juni 2018 in het Kruispunt zondag 17 juni 2018 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Job 10 lied Liedboek 941, 1.2.3. Waarom moest ik uw stem... lezing nieuwe testament (lector) Marcus 4, 26-34 lied Liedboek 923 Wil je

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

Schriftlezingen: Jesaja 40 : 1-5 Lucas 2 : 21 39/40. Tekst: Lucas 2: 30: "Met eigen ogen heb ik de redding gezien, die U bewerkt hebt.

Schriftlezingen: Jesaja 40 : 1-5 Lucas 2 : 21 39/40. Tekst: Lucas 2: 30: Met eigen ogen heb ik de redding gezien, die U bewerkt hebt. Schriftlezingen: Jesaja 40 : 1-5 Lucas 2 : 21 39/40 Tekst: Lucas 2: 30: "Met eigen ogen heb ik de redding gezien, die U bewerkt hebt." Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Waar zal ik over preken op

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, God geeft een teken in donkere tijden: Een jonge vrouw is zwanger. Ze krijgt een zoon. En ze noemt hem: Immanuel. Immanu - el: met ons, God. God met

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Wij gaan voor even uit elkaar 1. Wij gaan voor e-ven uit el-kaar en de-len nu het licht. Dat.. Licht ver telt ons iets van God op hem zijn wij ge - richt. Straks zoeken

Nadere informatie

Wat is het kruisteken Leo van der Lans

Wat is het kruisteken Leo van der Lans Wat is het kruisteken Leo van der Lans Wat is het kruisteken OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL MARIA LICHTMIS WOORD EN GEBED Dinsdag 2 februari 2010 Openingslied: Zo vriendelijk en veilig als het licht

Nadere informatie

13 januari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp

13 januari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp 13 januari 2019 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp Welkom. Votum en zegengroet GK ps48: 1 Wet Sela: om vrijheid Maak ons vrij van de wereld Heer. Kinderen:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

Kerstavond in het Kruispunt

Kerstavond in het Kruispunt Kerstavond in het Kruispunt 24 december 2016 21 uur Lezing Oude Testament Jesaja 9, 1-7 Lied Liedboek 96 a Zing een nieuw lied, alle landen... Lezing Epistel Titus 2, 11-14 Lied Zingend Geloven 8.5: Een

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

19 juli uur G.Gunnink WEST en OOST Thema: Op reis (2). Doop Feike Messink

19 juli uur G.Gunnink WEST en OOST Thema: Op reis (2). Doop Feike Messink 19 juli 10.00 uur G.Gunnink WEST en OOST Thema: Op reis (2). Doop Feike Messink Gesproken verwachting en groet Amen = zingen Opw. 733, De zon komt op Lezing van de wet Zingen: PvN 130 Gebed Zingen voor

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Met Bernadette een kruisteken maken

Met Bernadette een kruisteken maken Met Bernadette een kruisteken maken Leo van der Lans Met Bernadette een kruisteken maken LOF TER ERE VAN MARIA Vrijdag, 22 januari 2010 Openingslied: Te Lourdes op de bergen. Inleiding Het thema in Lourdes

Nadere informatie

Verkondiging God ervaren bij Johannes 3: 1-21 zondag 27 mei 2018, zondag van de drie-eenheid Ds. Dick Snijders

Verkondiging God ervaren bij Johannes 3: 1-21 zondag 27 mei 2018, zondag van de drie-eenheid Ds. Dick Snijders Verkondiging God ervaren bij Johannes 3: 1-21 zondag 27 mei 2018, zondag van de drie-eenheid Ds. Dick Snijders Gemeente van Christus, Vandaag, een week na Pinksteren, is het feest helemaal compleet. Het

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april Lezing OT. Lied. Lezing Epistel. Rejoice zingt. Lezing Evangelie. Rejoice zingt.

Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april Lezing OT. Lied. Lezing Epistel. Rejoice zingt. Lezing Evangelie. Rejoice zingt. Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april 2019 Lezing OT Jesaja 51, 9-11 Lied Liedboek 608 De steppe zal bloeien... Lezing Epistel Kolossenzen 3, 1-4 Rejoice zingt Jezus Christus is verrezen Lezing Evangelie

Nadere informatie

Afgelopen week werd de kerstboom hier op het Kerkplein. De Kerst-allerhande viel bij ons op de mat: aha, om onze

Afgelopen week werd de kerstboom hier op het Kerkplein. De Kerst-allerhande viel bij ons op de mat: aha, om onze Verkondiging Maartenskerk 10 december 2017 (2 e adventszondag) Lukas 1, 26-38 en 1 Samuel 16, 1 en 6-13 Teun Kruijswijk Jansen Afgelopen week werd de kerstboom hier op het Kerkplein geplaatst, en het ging

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze kerkdienst. 31 december 2017

Hartelijk welkom in deze kerkdienst. 31 december 2017 Hartelijk welkom in deze kerkdienst 31 december 2017 Lezen : Lukas 2: 22-35 Liedboek 903 : 1,3,5 en 6 Opwekking 595 Gezang 73 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 164 : 1 Lied 456 : 1 en 2 Lied 456 : 3 Hartelijk

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde.

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor uw liefde,heer Jezus, dank U wel. (2x) Wij aanbidden U, Heer. U komt toe alle lof en eer. O, Heer, wij prijzen

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

Zondag van de voleinding gedachtenis van de gestorvenen

Zondag van de voleinding gedachtenis van de gestorvenen Zondag van de voleinding gedachtenis van de gestorvenen 26 november 2017 Lezing Daniël 12, 1-3 Lied Liedboek 725 Gij boden rond Gods troon... Lezing Openbaring 7, 2-12 Lied Liedboek 769, 1.2.3. Eens, als

Nadere informatie

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas Protestants Kralingen 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg Tweeling van geloof en twijfel Corinne Vonaesch: Thomas orgelspel verwelkoming door de ouderling aanvangslied: [allen gaan staan] 645, Zing

Nadere informatie

Verkondiging n.a.v. Lucas 2: zondag 30 december 2018 Ds. D.J.A. Snijders

Verkondiging n.a.v. Lucas 2: zondag 30 december 2018 Ds. D.J.A. Snijders Verkondiging n.a.v. Lucas 2: 22-40 zondag 30 december 2018 Ds. D.J.A. Snijders Gemeente van Christus, We hebben een paar dagen geleden de geboorte van Jezus feestelijk gevierd. We vierden natuurlijk niet

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk het

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

zondag 1 mei 2016 in het Kruispunt

zondag 1 mei 2016 in het Kruispunt zondag 1 mei 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Joël 2, 21-27 lied Liedboek 678, 1. 2. 3. 4. Vrees niet, gij land... lezing nieuwe testament (lector) Johannes 14, 23-29 lied Liedboek

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 9 december

DUINZICHTKERK zondag 9 december Advent 2012 DUINZICHTKERK zondag 9 december PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Sterzingen 2016 Viering

Sterzingen 2016 Viering Sterzingen 2016 Viering Bouwen aan een wereld Sterzanger Vandaag vieren we dat wijze mensen hoopvol op weg wilden gaan. Zij lieten zich leiden door een ster, hadden aandacht voor het nieuwe dat zich aandiende.

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 8, Middagdienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 8, Middagdienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 8, 21-26 Middagdienst Broeders en zusters, de Here wil ons in deze dienst voor de vraag stellen of wij Hem werkelijk liefhebben. Of wij zijn liefde ook willen

Nadere informatie

Over welke strijd gaat het in deze psalm? Wat betekent de waarschuwing in vers 12 voor jou?

Over welke strijd gaat het in deze psalm? Wat betekent de waarschuwing in vers 12 voor jou? 3440 AB Zingend naar Bethlehem Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist De psalmdichters hebben gezongen over Gods genade. Ze hebben lofzangen gezongen over de Zoon van David, over de komende

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Orgelspel Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 598 Als alles duister is 1 Welkom Stilte Bemoediging: V: Onze hulp is in

Nadere informatie

De doop van de Heer in de Jordaan

De doop van de Heer in de Jordaan Orde van dienst Zondag 8 januari 2017, 10.00 uur 1 e Zondag van Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Hij zal bevrijden wie arm is en om hulp roept, wie zwak is en geen helper heeft. Psalm 72:12 Kleur:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

aanroeping van de Geest-, Door de Geest is Hij aanwezig, is Hij bezig in het brood en in de wijn,

aanroeping van de Geest-, Door de Geest is Hij aanwezig, is Hij bezig in het brood en in de wijn, Dienstnummer: 1259 zondag: 8 e zondag van de herfst datum: 12-11-2017 plaats: De Bron, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): 1 Korintiërs 10:16-17; Johannes 6:51-57 liederen: ps 25:2,4; Weerklank

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

REAL LIFE IS KNOWING JESUS

REAL LIFE IS KNOWING JESUS 8 Toen de mens en zijn vrouw God, de HEER, in de koelte van de avondwind door de tuin hoorden wandelen, verborgen zij zich voor hem tussen de bomen. 9 Maar God, de HEER, riep de mens: Waar ben je? 10 Hij

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie