4 oktober Nummer 3 -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 oktober Nummer 3 -"

Transcriptie

1 4 oktober Nummer 3 - Even bijpraten In de afgelopen weken hebben ouderavonden plaatsgevonden. U bent daar geïnformeerd over de verschillende onderwerpen die actueel zijn of worden in het leerjaar van uw zoon of dochter. Mocht u onverhoopt niet aanwezig zijn geweest op een ouderavond, dan kunt u op de website van de school de presentatie vinden die op die avond is gehouden. Leerlingen uit de 2 HAS-klas (de sportklas) organiseren op 5 oktober een fantastische sportdag voor alle basisschoolleerlingen van groep 8 uit Hengelo. Voor zowel de deelnemende als organiserende leerlingen is deze dag een groot succes. Helaas is de heer Groeneveld al enige tijd wegens ziekte niet werkzaam. We wensen hem beterschap. Gelukkig hebben we wel een vervanger voor zijn lessen kunnen aanstellen. Per 2 oktober is Lydia Jansen gestart. We vragen uw begrip voor het feit dat dit enige roosterconsequenties heeft gehad. Afgelopen week hebben 50 leerlingen hun Cambridge-certificaat in een feestelijke ambiance in ontvangst mogen nemen. Een heel erg goede prestatie, waar we hen hartelijk mee feliciteren. Vorige week was ook voor onze leerlinge Famke Gooier een spannende, maar prachtige week: na een aantal dansoptredens in de zaak Carmen sloot ze deze voorstellingsreeks afgelopen donderdag af. We kunnen met recht weer hartstikke trots zijn op onze leerlingen! De komende 1,5 week verloopt relatief rustig. Over twee weken starten de buitenlandse reizen, de excursies en de projectweek. Daarover in de volgende nieuwsbrief meer. Namens de schoolleiding, Igor Wassink In dit nummer: - Famke Gooiker in De zaak Carmen - Aankondiging project- en activiteitenweek De Grundel - Oud-leerling ontwerpt jurk minister Bijleveld - Samenwerking Logopedie Hengelo en De Grundel - Fietsvoorlichting - Nieuws uit de mediatheek - Uitreiking Cambridge Certificate

2 Famke in De zaak Carmen Famke Gooiker uit 4H2 danst mee in de voorstelling De zaak Carmen. Best bijzonder, omdat je eigenlijk vijftien jaar moest zijn om toegelaten worden tot de audities. Toch is het Famke gelukt! Een interview met de ballerina. Wat heeft je doen besluiten om audities te doen? Ik heb altijd al gedanst, maar nog nooit in zo n grote productie. Zo n kans krijg je niet vaak en het leek me een leuke ervaring. Hoe verliepen de audities? Het was best zwaar, maar wel heel leuk. We kregen delen uit het stuk aangeleerd zodat we een beelden konden krijgen over de voorstelling. Op die uitvoering werd het juryoordeel gebaseerd. Wanneer kreeg je te horen dat je een rol kreeg in de voorstelling? Twee dagen na de auditie al. Hoe vaak zijn er repetities? De repetities waren heel willekeurig ingepland. Er zat niet echt een regelmaat, maar het repetitieschema kreeg ik al wel ruim van tevoren. In april zijn we al begonnen. Vanaf eind augustus repeteerden we ieder weekend op zaterdag en zondag in de Schouwburg Hengelo. In hoeverre is je belangstelling voor danstheater gegroeid? Toen ik klein was, vond ik het al heel leuk om op het podium te staan en dat is als maar meer geworden. Als ik in de zaal zit te kijken naar een dansvoorstelling kan ik maar aan één dingen denken: ik wil daar staan!

3 Projectweek Lyceum de Grundel In week 42 is er voor veel klassen een projectweek ingepland. Ook gaan er diverse klassen in die week op excursie. Op maandag 15 oktober gaan de leerlingen van klas 1, 2 en 3 deelnemen aan activiteiten die te maken hebben met het onderwerp Verkeersveiligheid. De leerlingen van klas 1 en 3 gaan tijdens reguliere lesuren per klas naar een workshop, de docent gaat met hen mee. Klas 2 gaat op afwijkende lestijden aan het werk met een workshop in de ANWB-bus.

4 Toneelstuk Gymnasium In de week voorafgaand aan de herfstvakantie gaan de leerlingen uit 1, 2,3,4 en 5 gymnasium van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 oktober aan de slag met het organiseren en uitvoeren van een toneelstuk voor publiek. De leerlingen van 3 havo gaan op die dagen aan het werk met het organiseren van een thema-markt, die in relatie staat met het thema van het toneelstuk. Dat betekent dat genoemde leerlingen geen reguliere lessen volgen op deze dagen. De organisatie van dit project is inmiddels in volle gang! Klas 3 met Duits naar Heidelberg Leerlingen uit klas 3 gaan met het vak Duits een uitwisselingsprogramma volgen met leerlingen uit Heidelberg. Al enkele jaren onderhoudt ons Lyceum een programma met onze Duitse collega s.

5 Klas 4 naar Rijks en Stedelijk Voor het vak CKV gaan leerlingen uit klas 4H/V naar het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam. In beide musea doen de leerlingen onderzoek naar een zelf te kiezen kunstvoorwerp. De leerlingen reizen onder begeleiding en zullen deskundig begeleid worden tijdens het bezoek aan de musea. De reis zal geschieden per bus en voor klas 4H staat het uitje gepland op dinsdag 16 oktober en voor klas 4V op donderdag 18 oktober.

6 Het Stedelijk stelt moderne kunst tentoon, terwijl het Rijks gespecialiseerd is in de rijke kunstgeschiedenis van ons land. Oud-leerling ontwerpt Prinsjesdagjurk voor Ank Bijleveld Oud-leerling Ilse Cats ontwierp de Prinsjesdagjurk voor minister Ank Bijleveld. De minister was op Prinsjesdag te zien in de jurk die Ilse voor haar ontwierp. Ilse was leerling aan Lyceum de Grundel en studeert inmiddels aan Hogeschool Artez in Arnhem. Minister Bijleveld was in juli nog te gast op het Lyceum om samen met leerling Olivier Morskate een examen M&O te maken. Ilse is bevriend met Geertje, de dochter van de minister. Op zekere dag kwam het onderwerp ter sprake en deze zomer was het zover: Ilse mocht een jurk ontwerpen voor de minister. De jurk is prachtig geworden! Het was nog stressen geblazen om de jurk voor de derde dinsdag in september af te krijgen, want de stof kwam pas aan het einde van de zomer binnen

7 Examenreizen Ook dit schooljaar gaan leerlingen uit de eindexamenklassen (5H en 6V) in week 42 weer op examenreis. Het belooft voor iedereen een indrukwekkende reis te worden. Er staat een educatief of sportief programma voor alle leerlingen gepland, maar uiteraard is er ook gelegenheid om te ontspannen en om een gemoedelijke tijd te hebben. Dit schooljaar zwaaien we onze leerlingen uit naar onder andere Berlijn, Londen, Parijs en naar het survivalkamp in de Ardennen.

8 Logopedie op Lyceum de Grundel Moeite met taal? Vormt taal zowel schriftelijk als mondeling een belemmering bij het maken van het begrijpen van de stof of bij het maken van huiswerk? Het volgen van logopedie biedt vaak een uitkomst! Wat doet de logopedist? Logopedie op het Voortgezet Onderwijs is bedoeld om leerlingen vaardigheden aan te leren die ze helpen om te kunnen leren. Het doel is dat leerlingen zelfstandig leren functioneren in het onderwijs door hun moeilijkheden te compenseren. Welke leerlingen komen in aanmerking voor logopedie? Leerlingen die moeite hebben met de spelling in de vreemde talen, maar ook in het Nederlands (leerlingen die wel en niet dyslectisch zijn). Leerlingen die moeite hebben met het verwerven, verwerken en reproduceren van informatie uit een tekst waarbij verschillende oorzaken ten grondslag kunnen liggen (voorbeelden: dyslexie, moeite met het werkgeheugen, technische leesmoeilijkheden). Leerlingen die moeite hebben met spraak, stem of gehoor. Leerlingen die moeilijkheden hebben met het verwoorden van wat ze willen waarbij verschillende oorzaken ten grondslag kunnen liggen (voorbeelden, woordenschat, woordvinding). Leerlingen met moeilijkheden in de woordenschat waardoor ze moeilijkheden ervaren in het tekstbegrip. Leerlingen die de schoolse stof goed begrijpen, maar moeilijkheden ervaren in het mondeling en/of schriftelijk verwoorden van hun gedachten en/of gevoelens. Leerlingen die moeite hebben met grammatica of vreemde talen (bijv. Engels, Frans, Duits) Logopedie is direct toegankelijk, u kunt dus zonder verwijzing van de huisarts bij de logopedie terecht. Logopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering tot de leeftijd van 18 jaar. Daarna geldt er het eigen risico. Op scholen is vaak een zorg- en/of dyslexiecoördinator aanwezig. Ook bij hen kunt u terecht voor vragen of advies over de logopedie. Voor vragen of het aanmelden van uw kind of leerling kunt u contact opnemen met:

9 Logopediepraktijk Wolters Boerhaavelaan BB Hengelo Telefoon: info@hwolters.nl Leerlingen Lyceum weer veilig op pad Onlangs kwam organisatie FietsOK! op bezoek om een voorlichting en een check-up te geven over veilige deelname in het verkeer met de fiets. Nu het weer vroeger donker wordt en het s ochtends soms nog schemerig is, kan het geen kwaad om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Sterker nog: als fiets ben je behoorlijk kwetsbaar in het verkeer. Leerlingen kregen in een voorlichting te zien hoe je zorgt voor een veilige deelname in het verkeer. Even later kregen de leerlingen ook nog een check-up aan hun fiets: daarna kon iedereen weer veilig op pad!

10 Het stalen ros is weer winterklaar! Uit de mediatheek Eerstejaars krijgen 10,-! Alle nieuwe leerlingen hebben een schoolpas gekregen waarmee ze ook lid zijn van de bibliotheek. Dit geeft de leerlingen de mogelijkheid om materialen geregistreerd te lenen van de mediatheek op school, en van de openbare bibliotheek. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de informatie die door de bibliotheken via online beschikbaar gesteld wordt voor leden, o.a. e- books en luisterboeken. De geleende materialen moeten na vier weken ingeleverd worden, of (online) verlengd. Gebeurt dit niet, dan wordt leengeld gerekend van 0,10 per boek, per schooldag. Per boek geldt (gelukkig) een maximum boete van 2,50. De pas blijft geldig gedurende de gehele schoolcarrière, in de mediatheek zijn hoesjes beschikbaar om schade aan de pas te voorkomen. Bij vermissing van de pas moet hiervan direct melding gemaakt bij de balie van de mediatheek, zodat misbruik voorkomen kan worden. Tegen betaling van 10,- kan een duplicaat aangevraagd worden. Bij de foto: afgelopen week kregen we een stapel ongeregistreerd geleende materialen terug. We zijn blij dat we de boeken teruggekregen hebben, nog blijer zijn we wanneer er niets ongeregistreerd geleend wordt. Met de pas is het voor alle leerlingen mogelijk om legaal te lenen. Ahmet Albostanli Hannie Roorda

11 Congratulations! Op maandag 1 oktober vierden bijna vijftig(!) leerlingen feest in de mediatheek. Waarom? Zij ontvingen uit handen van de schoolleiding en hun docenten Engels het officiële Cambridge Certificate. Het was een feestelijke bijeenkomst: op tafels stond een glas champagne en hapjes die deden denken aan een Engelse high tea. Mevrouw Wagenaar sprak de leerlingen bemoedigend toe: waar andere leerlingen na schooltijd naar huis gingen om te relaxen, kropen jullie nog eens in de schoolbanken om je te buigen over de Engelse taal. Gezamenlijk werd er een toast uitgebracht op dit mooie moment. Het certificaat is immers een prachtig document naast het schooldiploma. Het kan met recht een upgrade genoemd worden van je schoolcarrière! Lyceum de Grundel is trots op haar leerlingen met het behalen van deze prestatie. Al jaren lang staat De Grundel bekend als een van de weinige opleidingsinstituten die ieder jaar zo n groot aantal leerlingen naar de succesvolle afronding van dit examen brengt.

12 Derk van Deth

13 Weekplanning week 41 ma sportoriëntatie 5 havo - overleg coördinatoren + schoolleiding u di sportoriëntatie 6 vwo - breed sectieoverleg op Twickel Borne u - teambijeenkomst (2) u wo do cult. activiteit in Schouwburg Hengelo vrije inschrijving u vr week 42 ma t/m vr buitenlandse excursies voor de leerlingen van 5 havo en 6 vwo - uitwisseling naar Heidelberg di t/m vr gymnasiumdagen voor 1 t/m 5 gymnasium ma activiteit voor de 1 e -2 e -3 e klassen (onderwerp: verkeersveiligheid) di excursie 4 havo naar Amsterdam - mentorenoverleg (2) u wo najaarsbijeenkomst POVO do excursie 4 vwo naar Amsterdam (= inclusief 4G) - careerday on tour voor 5 vwo natuurkunde o.a. naar Thales u - avondvoorstelling i.v.m. gymnasiumdagen vr week 43 ma t/m vr HERFSTVAKANTIE week 44 ma sportoriëntatie 5 havo di sportoriëntatie 6 vwo - sectieoverleg (2) u - zorgoverleg (2) u wo fotograaf voor leerjaar do CMR-vergadering u - cult. activiteit in Schouwburg Hengelo vrije inschrijving u vr

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 18 OKTOBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u -

Nadere informatie

Betreft: PLANNING PER 24 SEPTEMBER 2019

Betreft: PLANNING PER 24 SEPTEMBER 2019 Betreft: PLANNING 2019-2020 PER 24 SEPTEMBER 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Betreft: PLANNING DECEMBER 2018

Betreft: PLANNING DECEMBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 11 DECEMBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 2 SEPTEMBER 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 2 SEPTEMBER 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 2 SEPTEMBER 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

16 oktober Nummer 2 -

16 oktober Nummer 2 - 16 oktober 2017 - Nummer 2 - Even bijpraten In de afgelopen weken hebben ouderavonden plaatsgevonden. U bent daar geïnformeerd over de verschillende onderwerpen die actueel zijn of worden in het leerjaar

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Betreft: PLANNING APRIL 2019

Betreft: PLANNING APRIL 2019 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 19 APRIL 2019 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u - lunch

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR CONCEPT 23 AUGUSTUS 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 24 OKTOBER 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 16 OKTOBER 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren

Nadere informatie

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 7 JANUARI 2016 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren 1

Nadere informatie

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, 24 februari 2016 Geachte mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig.

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig. BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de oud der(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, maart 2018 Geachte mevrouw, mijnheer, beste

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 JAARAGENDA de Passie 2016-2017 - ouders DATUM BEGIN EINDE ACTIVITEIT WEEK 33 Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 rooster online zondag 21 augustus 2016 Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

JAARROOSTER De Boerhaave

JAARROOSTER De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur wo 13 do 14 vr 15 3 ma 18 di 19 wo 20

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

augustus - september 2014 september - oktober 2014

augustus - september 2014 september - oktober 2014 augustus - september 2014 september - oktober 2014 25 31 augustus (week 35) do 28 vr 29 1 7 september (week 36) ma 1 di 2 vr 5 8 14 september (week 37) Afhalen boeken Start schooljaar Studiedag personeel

Nadere informatie

2 september Nummer 1 -

2 september Nummer 1 - 2 september 2019 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een fijne, warme en hopelijk voor iedereen ontspannen zomervakantie, is op 26 augustus het schooljaar 2019-2020 gestart. Zoals gebruikelijk zijn we deze

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2019-2020 OKTOBER 40 wo 02 14.00 uur voorstelling van "Oostpool"voor 4V en 4H-klassen in de Vest te Alkmaar vr 04 19.00-22.00 u Onderbouwfeest (klassen 1 en

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Jaarrooster leerlingversie Grotius College Juniusstraat

Jaarrooster leerlingversie Grotius College Juniusstraat Jaarrooster leerlingversie Grotius College Juniusstraat 2018-2019 za 16-2 zo 17-2 8 ma 18-2 inleveren voorlopige profiel-/sectorkeuze decaannet di 19-2 wo 20-2 do 21-2 vr 22-2 za 23-2 zo 24-2 9 ma 25-2

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

JAARPLANNING , versie september 2016 maand week ONDERWIJS

JAARPLANNING , versie september 2016 maand week ONDERWIJS JAARPLANNING 2016-2017, versie september 2016 maand week ONDERWIJS augustus za 27 8 1 35 ma 29 START SCHOOLJAAR 2016-2017 start periode 1 SCHOOLORGANISATIEDAG - leerlingen vrij di 30 1e klas - ontvangst

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Belangrijke data vwo 5 schooljaar

Belangrijke data vwo 5 schooljaar Belangrijke data vwo 5 schooljaar 2016-2017 Datum: Omschrijving di 06-09-2016 Introductie wo 07-09-2016 Start lessen di 20-09-2016 Organiseren sportdag Violier Maasbree (BSM, havo//5) Informatieavond vr

Nadere informatie

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 22 MEI 2017 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je uitstekend Engels leren spreken, ga je kiezen voor havo- of vwo-onderwijs en zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd één

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

CSE. Rapport vergadering. Luwe weken JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2019/2020 TTC DE THIJ

CSE. Rapport vergadering. Luwe weken JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2019/2020 TTC DE THIJ Versie 30 september Toetsweek Periode Examentrainingen Activiteiten/ werkweek Vakanties CSE Luwe weken Rapport vergadering JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2019/2020 TTC DE THIJ Week Dag Datum Activiteit leerlingen

Nadere informatie

23 september 2014 - Nummer 2 -

23 september 2014 - Nummer 2 - 23 september 2014 - Nummer 2 - Even bijpraten In deze nieuwsbrief wordt u bijgepraat over een aantal ontwikkelingen bij ons op het Lyceum. We proberen deze nieuwsbrief met regelmaat uit te brengen. Aan

Nadere informatie

JAARAGENDA #7

JAARAGENDA #7 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 13-apr zo 14-apr wk30 ma 15-apr 3m: beroepsstage t/m 18/4 3v: Londen 4h: maatschappelijke stage di 16-apr wo 17-apr Masterclass theater Masterclass theater

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie:

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie: STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2018-2019 versie: 19-10-2018 OKTOBER 40 ma 01 s avonds voorlichtingsavond ouders klas 2 V/H/TL di 02 19.00 u ouderavond klas 3 en Playback "Onder invloed" vr

Nadere informatie

: Ontvangst leerjaar 1 in de aula : Informatieavond lj : Uitreiking Cambridge certificaten.

: Ontvangst leerjaar 1 in de aula : Informatieavond lj : Uitreiking Cambridge certificaten. 35 26 aug. t/m 1 sept. 13.30-15.15: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 36 2 t/m 8 sept. 19.30-21.30: OR 3/4 vwo 3/4/5 havo 37 9 t/m 15 sept. 5/6

Nadere informatie

: OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG

: OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG JAARAGENDA 2018-2019 #5 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec P3 zo 6-jan wk17 ma 7-jan di 8-jan wo 9-jan Masterclass theater Masterclass theater Masterclass theater do 10-jan vr 11-jan

Nadere informatie

JAARAGENDA #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min.

JAARAGENDA #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min. JAARAGENDA 2018-2019 #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min.) 3m: toetsweek (45 min.) 4-5-6 h/v: toetsdagen 4k: maatschappelijke

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB

KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB dag datum KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB ma 8-jan Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster di 9-jan 14.00 uur: Afdelingsvergadering

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Jaarplanning Pax junior

Jaarplanning Pax junior AUGUSTUS WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 Activiteitenweek 1 WEEK 35 Ma. 29 juli 5 aug 12 aug 19 aug Opening schooljaar j 26 aug Di. 30 juli 6 aug 13 aug 20 aug Introductie klas 1 + 2 Klas 2 funtroductie

Nadere informatie

Afsluiting schooljaar

Afsluiting schooljaar Afsluiting schooljaar 2016-2017 Wijzigingen voorbehouden wk datum activiteit 25 Ma 19 juni Centraal Examen 2 e tijdvak (t/m 22 juni) Taaldorp Duits voor alle derde klassen (lln uit 5A helpen hierbij) Di

Nadere informatie

Belangrijke data havo 5 schooljaar

Belangrijke data havo 5 schooljaar Belangrijke data havo 5 schooljaar 2016-2017 Datum: Omschrijving di 06-09-2016 Introductie wo 07-09-2016 Start lessen di 20-09-2016 Organiseren sportdag Violier Maasbree (BSM, havo//5) do 22-09-2016 Informatieavond

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 23 juli 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 23 juli 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 Jaarprogramma 2019-2020 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 23 juli 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 2 september 2019 regelmatig

Nadere informatie

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC augustus wk 34 ma 18 di 19 wo 20 do 21 vr 22 augustus wk 35 1 e schoolweek ma 25 Plenaire vergadering 8.30-9.30; 9.30-1300 jaaropening klas + mentor; 10.30-15.30

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 2017-2018 wknr dag datum schoolactiviteiten wie tijd 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster SEPTEMBER Start OOP en directie: school open 2 4.00-.00 uur Opmaat docenten MH Introductie H4, V4 en H, V. uur opening Schooljaar Klas en tot.00 op VS MH Introductie H4 Start lessen volgens rooster MH

Nadere informatie

DATUMLIJST ouders 2016/2017 LOCATIE RAC

DATUMLIJST ouders 2016/2017 LOCATIE RAC DATUMLIJST ouders 2016/2017 LOCATIE RAC September wk 36 1 e schoolweek ma 5 Kennismaking brugklassen. di 6 Jaaropening, kennismaking klas/mentor + activiteit; 5H/6V werken profielwerkstuk op school; Denkkracht

Nadere informatie

Belangrijke data havo 4 schooljaar

Belangrijke data havo 4 schooljaar Belangrijke data havo 4 schooljaar 2016-2017 Datum: Omschrijving di 06-09-2016 Introductie wo 07-09-2016 Start lessen do 15-09-2016 Informatieavond havo/ di 20-09-2016 Organiseren sportdag Violier Maasbree

Nadere informatie

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO Belangrijke data Donderdag 7 april: Anglia examen Maandag 30 mei: FCE examen Dinsdag 21 juni: Feestelijke uitreiking TTO Junior Certificaten

Nadere informatie

Jaaragenda Openbaar Lyceum Zeist

Jaaragenda Openbaar Lyceum Zeist Jaaragenda Openbaar Lyceum Zeist 2018-2019 34 zo 19-08-18 34 za 25-08-18 35 zo 26-08-18 35 ma 27-08-18 Start schooljaar 35 di 28-08-18 Introductie alle klassen 35 wo 29-08-18 Eerste lesdag 35 do 30-08-18

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4 09 17 Roostervrije dag leerlingen di 5 09 17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6 09 17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7 09 17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 16 september 2019 (onder voorbehoud) t.b.v.

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 16 september 2019 (onder voorbehoud) t.b.v. 1 Jaarprogramma 2019-2020 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 16 september 2019 (onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 2 september 2019

Nadere informatie

Introductieactiviteit klas 4 Di 19-aug Leerlingen boeken+rooster halen 34 Wo 20-aug 1e lesdag Do 21-aug Vr 22-aug Za 23-aug Zo 24-aug

Introductieactiviteit klas 4 Di 19-aug Leerlingen boeken+rooster halen 34 Wo 20-aug 1e lesdag Do 21-aug Vr 22-aug Za 23-aug Zo 24-aug Jaarplanning Marne College 2014-2015 wk Algemeen Vmbo beroepsgericht Vmbo GT Brugklas Havo Vwo Do 14-aug Vr 15-aug Za 16-aug Zo 17-aug Ma 18-aug Start schooljaar personeel 1e schooldag 1e schooldag, leerlingen

Nadere informatie

Jaaragenda PCC Het Lyceum

Jaaragenda PCC Het Lyceum 0 ma 19-08-19 di 20-08-19 wo 21-08-19 do 22-08-19 vr 23-08-19 za 24-08-19 zo 25-08-19 1 ma 26-08-19 eerste schooldag/roostervrij di 27-08-19 roostervrij bijeenkomst chinareis voor ouders wo 28-08-19 -dag

Nadere informatie

wo 17-sep herkansing examentoets bb 1e, 2e, 3e lesuur schoolfotograaf

wo 17-sep herkansing examentoets bb 1e, 2e, 3e lesuur schoolfotograaf WK Dag Datum Activiteit schooljaar 2014-2015 versie 9-9-2014 do 21-aug vr 22-aug za 23-aug zo 24-aug einde zomervakantie 35 ma 25-aug di 26-aug ontvangst leerlingen schoolfotograaf informatieavond kc1

Nadere informatie

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 wknr dag datum Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 8.30-18.00 uur Introductiedag nieuwe brugklassers met de mentor

Nadere informatie

do vr za zo ma kennismakingsavond 4H di kennismakingsavond 4V 19.30

do vr za zo ma kennismakingsavond 4H di kennismakingsavond 4V 19.30 0 ma 27-08-18 di 28-08-18 wo 29-08-18 Start OOP en MT do 30-08-18 vr 31-08-18 za 1-09-18 zo 2-09-18 1 ma 3-09-18 eerste schooldag/ roostervrij di 4-09-18 PWS-dag Ouderavond Chinareis 19.30 wo 5-09-18 do

Nadere informatie

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015 dag datum algemeen OUDERS za 30 aug. zo 31 aug. CLEANTEAM 1 ma 1 sept. Organisatiedag: SCHOOL GESLOTEN di 2 sept. leerjaar 1kader/1mavo/1havo/1vwo start om 09.00 uur leerjaar 2mavo/2havo/2vwo start om

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

JAARKALENDER VHBO, VMBO, havo/vwo

JAARKALENDER VHBO, VMBO, havo/vwo toetsweek 2 Bonnefanten College JAARKALENDER 2015-2016 VHBO, VMBO, havo/vwo gewone lesdag introductie projectweek (reizen, excursies, enz.) jaarafsluiting toetsdag inhaaldag afwezige leerlingen toetsweek

Nadere informatie

klas 4/5 (voor-examen) brugklas klas 2 klas 3 examenklassen vr 23-aug-19

klas 4/5 (voor-examen) brugklas klas 2 klas 3 examenklassen vr 23-aug-19 kalender/ schoolwk brugklas klas 2 klas 3 klas 4/5 (voor-examen) examenklassen vr 23-aug-19 35/1 26 t/m 30 augustus 26 t/m 30 augustus 26 t/m 30 augustus 26 t/m 30 augustus 26 t/m 30 augustus ma 26-aug-19

Nadere informatie

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok versie 011 dag voor ouders en personeel rooster 21 aug maandag vakantie vrij 22 aug dinsdag vakantie vrij 23 aug woensdag vakantie vrij 24 aug donderdag vakantie vrij 25 aug vrijdag vakantie vrij 26 aug

Nadere informatie

Jaaragenda ONC Parkdreef 2014-2015

Jaaragenda ONC Parkdreef 2014-2015 Jaaragenda ONC Parkdreef 2014-2015 wknr dag datum tijd Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum tijd September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 08.30-18.00 09.00 Introductiedag nieuwe brugklassers

Nadere informatie

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 oktober 2019 (onder voorbehoud) t.b.v.

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 oktober 2019 (onder voorbehoud) t.b.v. 1 Jaarprogramma 2019-2020 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 oktober 2019 (onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 2 september 2019 regelmatig

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

JAARAGENDA wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw

JAARAGENDA wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw JAARAGENDA 2019-2020 wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw 35 0 30-aug za 31-aug zo 1-sep 36 1-1 ma 2-sep 1 13.45: brugklas kader haalt Chromebook 13.45: brugklas mavo haalt

Nadere informatie

Toetsweek 1 en activiteitenweek 1. Uitreiking Cambridge Certificaten. Nummer 7 10 oktober 2017

Toetsweek 1 en activiteitenweek 1. Uitreiking Cambridge Certificaten. Nummer 7 10 oktober 2017 Nummer 7 10 oktober 2017 Toetsweek 1 en activiteitenweek 1 Het actuele toetsrooster voor de 1 e toetsweek is vanaf vandaag in de jaarplanning (bij week 44) te zien. In de loop van deze week wordt het complete

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Den Haag, juli 2016 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2019 maandag 26 augustus dinsdag 27 augustus Begin 103e cursus 17:00 Ophalen boeken 10:00 Toelatingsexamens 17:00 Ophalen boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie

vrijdag 24 november 2017 alle leerlingen PWW-1 / SE-1 vanaf 8e uur buitenlandbeurs Utrecht zaterdag 25 november 2017 buitenlandbeurs Utrecht

vrijdag 24 november 2017 alle leerlingen PWW-1 / SE-1 vanaf 8e uur buitenlandbeurs Utrecht zaterdag 25 november 2017 buitenlandbeurs Utrecht jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 11 17 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie WKNR DATUM WIE TIJD ACTIVITEIT LOCATIE 47 maandag 20 november 2017 alle leerlingen PWW-1 / SE-1

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

les stage rooster examen rooster datum dag aug maandag 22-aug dinsdag 23-aug woensdag 24-aug donderdag Start EWS-periode 11h5

les stage rooster examen rooster datum dag aug maandag 22-aug dinsdag 23-aug woensdag 24-aug donderdag Start EWS-periode 11h5 Jaar adm. voorbereiding 34 0 21-aug maandag 22-aug dinsdag 23-aug woensdag 24-aug donderdag Zomervakantie donderdag 24 aug. bijeenkomst nw docenten 25-aug vrijdag 26-aug zaterdag 27-aug zondag 35 1 28-aug

Nadere informatie

JAARPLANNING Aanpassingen worden op de website gepubliceerd.

JAARPLANNING Aanpassingen worden op de website gepubliceerd. 34 21-08-17 School open 34 22-08-17 34 23-08-17 34 24-08-17 34 25-08-17 Warme overdracht mentoren (week 35) Start 1e trimester Introductieprogramma brugklas 1 35 28-08-17 Boeken, Lesrooster halen APV 1

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

Nummer februari 2019

Nummer februari 2019 Nummer 23 14 februari 2019 Klimaatmars in Den Haag Afgelopen donderdag was de Youth for Climate March in Den Haag. Ook leerlingen van onze school waren hierbij en niet zonder moeite. De treinen zaten overvol

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie