Handleiding Schoolboeken op je ipad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Schoolboeken op je ipad"

Transcriptie

1 Handleiding Schoolboeken op je ipad Leerlingenversie 1.1 augustus 2015 Voor de start van de lessen zet je je digitale schoolboeken op je ipad. Hoe je dat doet is afhankelijk van de uitgever van het schoolboek. De meeste boeken zijn van Noordhoff, maar je hebt ook boeken van Malmberg, ThiemeMeulenhoff en SPQR. Noordhoff Alle boeken van Noordhoff zijn on-line, via een website, te bekijken. Je moet daarvoor inloggen op. De boeken zijn ook ook off-line, via de app, te bekijken. Het gaat om de volgende boeken: Buitenland (ak, klas 2) Trabitour (du, klas 2) Grandes Lignes (fa) Geschiedenis werkplaats (gs) Nieuw Nederlands (ne) Getal en Ruimte (wi) Digitale leeromgeving en koppeling met Stap 4 Boekenplank Stap 5 verzicht Instellingen, opnieuw koppelen Staat de app al op je ipad? Zo nee, ga naar de appstore en download de app (let op: gebruik niet: Noordhoff ) pen de app nog niet! Ga naar en kies voor voor leerlingen. 1. Log in met de gegevens die je van ons hebt gekregen ) 3. Kies het schoolboek van Noordhoff waar het om gaat. Wanneer je voor het eerst op de site van het boek komt krijg je een paar vragen in beeld om je instellingen in orde te hebben. Beantwoord al deze vragen rustig en precies! 1. Kies de boeken die je in de les gebruikt. In de brugklas zijn dat meestal havo/vwo-boeken, in 2-havo zijn dat meestal de havo-boeken, en in 2- vwo zijn dat meestal de vwo-boeken. Klik daarna op Volgende. 2. Soms vraagt men in welke groep je bent ingedeeld. Laat dit leeg en klik op Volgende. 3. Klik op de pagina op het knopje pen de app. Hierna word je automatisch doorgestuurd en ingelogd in de app. Klik niet bovenin op Bekijk de app! 4. Bekijk hoe de navigatie werkt. Daar heb je veel plezier van tijdens het schooljaar. Je komt in de boekenplank van. Hier moet je de juiste boeken nog dowloaden. Heb je meerdere vakken die je gaat gebruiken in? Ga dan opnieuw naar stap 2, en herhaal dit tot je alle boeken van Noordhoff vanuit hebt geactiveerd. Tik dus ook steeds op het knopje pen de app. De volgende keer kun je gelijk je app openen en aan de slag. 1. Ga terug naar de instellingenpagina waar je bent gebleven (druk 2 keer op de home-knop en kies Safari). 2. Klik op Volgende om de instellingen af te ronden. Je komt op de website van het boek. Hier kun je het boek on-line bekijken en opdrachten maken. Wil je later nog iets wijzigen, bijvoorbeeld je boek of je groep, of je wilt opnieuw koppelen met de app, ga dan via naar de instellingen op de website van het boek.

2 Malmberg Alle digitale boeken van Malmberg zijn on-line, via een website, te bekijken. Je moet daarvoor inloggen op. Het gaat om de volgende boeken: Humboldt (ak, brugklas) Biologie voor jou (bv) Digitale leeromgeving Ga naar en kies voor voor leerlingen. 1. Log in met de gegevens die je van ons hebt gekregen ) 3. Kies het schoolboek van Malmberg waar het om gaat Er kan gevraagd worden om je profielgegevens aan te vullen. Doe dit rustig en nauwkeurig omdat je deze gegevens later niet meer kunt wijzigen. Je kunt hierna direct aan de slag! Wil je later opnieuw naar deze site, doe dat dan via. ThiemeMeulenhoff De boeken van ThiemeMeulenhoff zijn via de app Schooltas te bekijken. Het gaat om de volgende boeken: New Interface blue label (en, brugklas)! let op: met deze licentie zijn nog problemen New Interface blue + green label (en, havo-2) Wijs worden (lv, brugklas) Schooltas Schooltasaccount Stap 4 Schooltas inloggen Staat de app Schooltas al op je ipad? Zo nee, ga naar de appstore en download de app Schooltas. pen de app Schooltas en maak eenmalig een nieuw account aan: 1. Noteer je eigen voor- en achternaam 2. Noteer je adres van gmail 3. Ga akkoord met de voorwaarden van Schooltas en het Privacyreglement 4. Tik op account aanmaken. In je mailbox ontvang je een wachtwoord dat je straks nodig hebt. Ga naar en kies voor voor leerlingen. 1. Log in met de gegevens die je van ons hebt gekregen 3. Kies het schoolboek van ThiemeMeulenhoff waar het om gaat, bijvoorbeeld Wijs worden Er wordt gevraagd om je adres (hetzelfde adres dat je bij stap 1 hebt gebruikt) en het wachtwoord dat je van Schooltas via de mail hebt gekregen. Vul dit in. Hierna worden de boeken aan jouw account gekoppeld. 1. pen de app Schooltas en log in met je gmailaccount. Plak het wachtwoord van schooltas in het wachtwoordveld 2. Tik op log in 3. Je schooltas wordt bijgewerkt met de juiste boeken en je kunt aan de slag.!

3 Van Dijk Sommige boeken zijn via app4learning van Van Dijk Educatie te gebruiken. Het gaat om het volgende boek: SPQR (la, gymnasium-2) App4learning Licentiepagina pnieuw koppelen Staat de app App4learning al op je ipad? Zo ja, ga door naar stap 2. Zo nee, ga naar de appstore en download App4learning. pen de app nog niet! Ga naar en kies voor voor leerlingen. 1. Log in met de gegevens die je van ons hebt gekregen 3. Kies het schoolboek waar het om gaat. Je komt op een licentiepagina waar je leest wat je moet doen. 1. Kopieer de koppelcode, ga naar de app, en log in met de Koppelcode. 2. De boeken verschijnen op de boekenplank. Als je een boek aantikt wordt het gedownload. Download alle boeken en je kunt er zo mee aan de slag! Wil je later opnieuw koppelen, ga dan weer naar voor de Koppelcode.

4 Checklist brugklas Gebruik de checklist om te zien of je klaar bent voor het schooljaar! Benodigde accounts Apple ID aangemaakt en in gebruik?* Apple ID wachtwoord paraat? Zo nee, wachtwoord opnieuw opvragen.* Google-account (bv Gmail) aangemaakt en in gebruik?* Google-account wachtwoord paraat?* Account en wachtwoorden aan je ouders doorgegeven als back-up? Zij kunnen je dan in noodgevallen helpen. * Zo nee, achterhaal je gegevens of vraag je wachtwoorden opnieuw op. afgerond Digitale boeken vak titel opmerking afgerond ak Humboldt Malmberg, on-line boek bv Biologie voor jou Malmberg, on-line boek en New Interface ThiemeMeulenhoff, Schooltas, coursebook blue * label fa Grandes Lignes Noordhoff, on-line boek, off-line via, hoofdboek 1 h/v gs Geschiedenis werkplaats Noordhoff, on-line boek, off-line via, lv Wijs worden ThiemeMeulenhoff, Schooltas ne Nieuw Nederlands Noordhoff, on-line boek, off-line via, wi Getal & Ruimte Noordhoff, on-line boek, off-line via, *Dit boek kun je nog niet downloaden in Schooltas. Er zijn nog problemen met de licentie De vakken die niet in deze lijst staan hebben geen digitale boeken. Verplichte apps van de app-lijst geïnstalleerd? app opmerking afgerond gratis, binnen boeken downloaden (zie handleiding) Schooltas gratis, boeken koppelen (zie handleiding) English vocabulary in use 1,99, alléén voor 2-atheneum en 2-gymnasium pre-intermediate Brushes 3 gratis Popplet lite gratis Puppet Pals HD gratis Puppet Pals 2 free gratis Quizlet gratis Pages Pages, Keynote en Numbers worden gratis geleverd bij Numbers redelijk nieuwe ipads. Keynote Het kan zijn dat een docent in de loop van het jaar vraagt om ook een andere app te downloaden. Dat zijn in verreweg de meeste gevallen gratis apps. Wellicht gaan we met Comic life werken ( 4,49). De totale kosten voor apps zullen gering zijn. Achtergronden en hulp bij het gebruiken van itunes en het downloaden van apps vind je op Heb je gedurende het schooljaar een probleem? Kijk eerst op LEERLING naar de hulppagina genaamd ipad EHB. Kom je er niet uit, ga dan voor advies naar een van onze medewerkers ICT in B28.

5 Checklist klas 2 Benodigde accounts Apple ID aangemaakt en in gebruik?* Apple ID wachtwoord paraat? Zo nee, wachtwoord opnieuw opvragen.* Google-account (bv Gmail) aangemaakt en in gebruik?* Google-account wachtwoord paraat?* Account en wachtwoorden aan je ouders doorgegeven als back-up? Zij kunnen je dan in noodgevallen helpen. * Zo nee, achterhaal je gegevens of vraag je wachtwoorden opnieuw op. afgerond Digitale boeken vak titel opmerking afgerond ak Buitenland Noordhoff, on-line boek, off-line via, bv Biologie voor jou Malmberg, on-line boek* du Trabitour Noordhoff, on-line boek, off-line via, en New Interface Schooltas, coursebook green label Dit boek is alleen voor 2-havo. Voor 2-vwo zijn de boeken nog niet digitaal beschikbaar. fa Grandes Lignes Noordhoff, on-line boek, off-line via, gs Geschiedenis werkplaats Noordhoff, on-line boek, off-line via, la SPQR App4learning, boek downloaden via koppelcode alléén voor 2-gymnasium ne Nieuw Nederlands Noordhoff, on-line boek, off-line via, wi Getal & Ruimte Noordhoff, on-line boek, off-line via, * VW gebruikt de vwo-versies, HAV gebruikt meestal de havo/vwo-versies. De vakken die niet in deze lijst staan hebben geen digitale boeken. Verplichte apps van de app-lijst geïnstalleerd? app opmerking afgerond gratis, binnen boeken downloaden (zie handleiding) Schooltas gratis, boeken koppelen (zie handleiding) English vocabulary in use 1,99, alléén voor 2-atheneum en 2-gymnasium pre-intermediate Brushes 3 gratis Popplet lite gratis Puppet Pals HD gratis Puppet Pals 2 free gratis Quizlet gratis Pages Pages, Keynote en Numbers worden gratis geleverd bij Numbers redelijk nieuwe ipads. Keynote App4learning gratis, alleen voor 2-gymnasium Het kan zijn dat een docent in de loop van het jaar vraagt om ook een andere app te downloaden. Dat zijn in verreweg de meeste gevallen gratis apps. Wellicht gaan we met Comic life werken ( 4,49). De totale kosten voor apps zullen gering zijn. Achtergronden en hulp bij het gebruiken van itunes en het downloaden van apps vind je op Heb je gedurende het schooljaar een probleem? Kijk eerst op LEERLING naar de hulppagina genaamd ipad EHB. Kom je er niet uit, ga dan voor advies naar een van onze medewerkers ICT in B28.

Handleiding Schoolboeken op je ipad

Handleiding Schoolboeken op je ipad Handleiding Schoolboeken op je ipad Leerlingenversie 1.5 augustus 2015 Voor de start van de lessen zet je je digitale schoolboeken op je ipad. Hoe je dat doet is afhankelijk van de uitgever van het schoolboek.

Nadere informatie

Digitale boeken

Digitale boeken Digitale boeken 2018-2019 Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig installeren van je boeken. In de brugklas zullen we je daar in de eerste lesweek natuurlijk bij helpen. Let op: je kunt pas via naar

Nadere informatie

Digitale boeken

Digitale boeken Digitale boeken 2019-2020 Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig installeren van je boeken. In de brugklas zullen we je daar in de eerste lesweek natuurlijk bij helpen. Natuurlijk kun je pas bij

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 17 juni 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 1 juli 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Instructie Zermelo. Inhoud

Instructie Zermelo. Inhoud Instructie Zermelo Inhoud Instructie voor het inloggen in Zermelo...2 App...2 Ouders en leerlingen in Zermelo...3 Het bekijken van je rooster...4 Het rooster van een collega of leerling bekijken...5 Zoek

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig!

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig! Beste leerling, In de eerste week van het schooljaar ontvang je je ipad. Om je ipad te kunnen gebruiken heb je een Apple ID nodig. De instructie voor het aanmaken vind je hieronder. Dringend advies: maak

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik

ipad instellen voor eerste gebruik ipad instellen voor eerste gebruik ipad pilot 2014-2015 Klassen 1Ma, 1VMa, 1VMb De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast.

Nadere informatie

Handleiding ipad 2016-2017

Handleiding ipad 2016-2017 Handleiding ipad 2016-2017 CONFIGURATIE VAN DE IPAD AIR 2 UITPAK EN EERSTE INSTALLATIE INSTRUCTIE 1. Pak de ipad uit en controleer of alles erin zit: 2. Start de ipad! Dit doe je door de Aan knop (bovenop

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos

Handleiding ipad uit de doos Handleiding ipad uit de doos Medewerkershandleiding, versie 3 bijgewerkt voor ios 7.1 Knoppen op de ipad 1 Dit is het eerste scherm wat je ziet als je de ipad inschakelt. Schuif de pijl onderin het beeld

Nadere informatie

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken Handleiding accounts Iedere leerling dient te beschikken over een Apple ID en een Google-account. Als u en uw kind hier geen ervaring mee hebben vraagt dit de nodige aandacht en tijd. Het is voor het gebruiksgemak

Nadere informatie

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren.

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren. 1. Selecteer: Instellingen > Email, contacten, agenda s. 2. Kies: Voeg account toe > Microsoft Exchange. Schoolmail-account toevoegen De App Instellingen staat standaard op de ipad en is een van de meest

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

De ipad in de brugklas

De ipad in de brugklas De ipad in de brugklas 2014 2015 2 Inleiding! Belangrijk Het is belangrijk dat zowel leerlingen als ouders dit boekje goed doornemen. Van beide wordt een aantal handelingen gevraagd. Waar iets van ouders

Nadere informatie

klas naam vak artikelnaam ISBN 1 atheneum ak De geo 1 hv lesboek (9e editie)

klas naam vak artikelnaam ISBN 1 atheneum ak De geo 1 hv lesboek (9e editie) klas naam vak artikelnaam ISBN 1 atheneum ak De geo 1 hv lesboek (9e editie) 9789006438154 1 atheneum ak De geo 1 hv werkboek (9e editie) 9789006438161 1 atheneum ak De geo basisboek (9e editie) 9789006438277

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje!

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! Proloog Week van de Mediawijsheid: Week van de Mediawijsheid: 23-30 november 2012. Doe mee! Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! 2-12 jaar Iedereen van 2 tot

Nadere informatie

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Beste Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas. In deze handleiding leggen we je stap voor

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

EXTRA INFORMATIE Voor docenten

EXTRA INFORMATIE Voor docenten EXTRA INFORMATIE Voor docenten Boekhouden in een horecabedrijf met Exact Online ISBN 978-90-74625-54-8 Aanmaken van de opleiding- en docentenaccounts Het stappenplan van het voorbereiden van de cursusomgeving

Nadere informatie

Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail)

Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail) Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe je jouw studenten e-mailadres als verzendadres kan toevoegen aan je persoonlijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Beheer software. Versie 1.4

Handleiding Beheer software. Versie 1.4 Handleiding Beheer software Versie 1.4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uw schooladministratiepakket en Basispoort actueel 4 3 Het beheerdeel van de Malmberg software (nieuwe generatie) 5 3.1. Inloggen via

Nadere informatie

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones Een account maken Om e-books te kunnen downloaden heb u een account nodig bij Bibliotheek.nl. 1. Start uw internetprogramma en ga naar http://www.bibliotheek.nl/e-books

Nadere informatie

Handleiding installatie iphone en ipad

Handleiding installatie iphone en ipad Handleiding installatie iphone en ipad Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie iphone en ipad... 3 Vooraf icloud back-up maken... 3 Nieuw toestel configureren... 4 Installatie BlackBerry UEM

Nadere informatie

Rooster exporteren naar mobiele telefoon

Rooster exporteren naar mobiele telefoon Rooster exporteren naar mobiele telefoon 1 Rooster exporteren Inhoud 3 Het persoonlijk rooster 4 icalender exporteren naar mobiele telefoon 5 iphone/ ipad 5 Android 5 Google Calender 6 Microsoft Outlook

Nadere informatie

Startersgids computer

Startersgids computer Startersgids computer Windows 7 Christelijk College Groevenbeek 2016 Jouw Groevenbeek account: Jouw Groevenbeek account gebruik je voor het inloggen op de computer, op Magister, de e-mail het WiFi netwerk

Nadere informatie

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING Wanneer je een gratis RoboMind Academy Account aanmaakt krijg je daarbij ook een gratis 30-dagen trial licentie voor de offline RoboMind Desktop software.

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Apple ID thuis instellen

Apple ID thuis instellen Apple ID thuis instellen LEERJAAR 1 ICT team VMBO Onderbouw TWENTS CARMEL COLLEGE ONDERBOUW Vooraf. Een sterk wachtwoord bedenken. Tijdens de kennismakingsmiddag, zullen alle nieuwe leerlingen onder begeleiding

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

Nederlands - Inloggen Op Niveau

Nederlands - Inloggen Op Niveau Nederlands - Inloggen Op Niveau Inloggen bij Op Niveau van ThiemeMeulenhoff gaat als volgt: 1. Kies de juiste leerweg 2. Alleen de eerste keer: account aanmaken bij Entree 3. Inloggen bij Entree 4. Alleen

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

IN TE LEVEREN BOEKEN BRUGKLASSEN + GYMNASIUM-1

IN TE LEVEREN BOEKEN BRUGKLASSEN + GYMNASIUM-1 IN TE LEVEREN BOEKEN BRUGKLASSEN + GYMNASIUM-1 VAK NR. TITEL SCHADE REPAREREN ak 1 De geo geordend, basisboek ja ak 2 De geo geordend, lesboek ja ak tto 1 The geo, guide ja ak tto 2 The geo, coursebook

Nadere informatie

Aan de slag met Klaslokaal. Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac

Aan de slag met Klaslokaal. Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac Aan de slag met Klaslokaal Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac Nieuw: Klaslokaal op Mac Klaslokaal is een veelzijdige app voor ipad en Mac waarmee u het leerproces kunt begeleiden,

Nadere informatie

GoToMeeting Handleiding

GoToMeeting Handleiding Aloysiusstichting GoToMeeting Handleiding Het organiseren, uitvoeren, presenteren en Bijwonen Web Vergaderingen Sulie en Jaap 19-12-2014 Inhoud 1.GoToMeeting Organiseren...2 1.1 Een GoToMeeting organiseren

Nadere informatie

Handleiding Self Service en Casper Focus op de ipad voor het personeel van Chr. College Groevenbeek

Handleiding Self Service en Casper Focus op de ipad voor het personeel van Chr. College Groevenbeek 1 Handleiding Self Service en Casper Focus op de ipad voor het personeel van Chr. College Groevenbeek 2 De handleiding bestaat uit een aantal onderdelen: De ipad aanmelden bij Groevenbeek Self Service

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Een vacature in de app plaatsen Het plaatsen van een vacature in Vinder werkt hetzelfde als wanneer je een vacature op de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale plaatst.

Nadere informatie

Sizzit handleiding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sizzit handleiding. Handleiding Sizzit, versie 1.2, november 2010 1

Sizzit handleiding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sizzit handleiding. Handleiding Sizzit, versie 1.2, november 2010 1 Sizzit handleiding Handleiding Sizzit, versie 1.2, november 2010 1 "#$%&'$()*+,- 1. Inhoudsopgave en inleiding 2. Het installeren van Sizzit op het communicatieapparaat 3. De bediening van Sizzit op het

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Stap 1. Installeren van CloudSuggest app

Stap 1. Installeren van CloudSuggest app Welkom bij de installatie handleiding van CloudSuggest! Deze handleiding begeleid je door het proces van het installeren van CloudSuggest voor jouw SEOshop. Heb je vragen over deze installatie? Neem dan

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen!

Magister blijft op dit moment leidend voor wat betreft roosterwijzigingen! Beste leerling, Vanaf nu kun je je actuele rooster ook bekijken via het Zermelo Portal. Het Zermelo Portal is een online website met jouw rooster inclusief roosterwijzigingen, lokaalwijzigingen, activiteiten

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 voor leerlingen De Amsterdamsche School schooljaar 2014-2015 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 6 2 Onderdeel: Het Vandaag scherm 3 Onderdeel: Agenda 4 Onderdeel: Cijfers 5 Onderdeel:

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Gemeente Hengelo Document Instructie SharePlus vervangen op ipad (SWO) Versie 1.1 Laatst gewijzigd : 30-07-2015 Auteurs

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor de leerling

Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor de leerling Praktijkschool à la Carte Handleiding voor de leerling Beste leerling, Voor je ligt de handleiding voor Praktijkschool à la Carte. We leggen je uit wat dit is, en hoe je hiermee kunt werken. Wat is Praktijkschool

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

DOWNLOADEN REGISTREREN

DOWNLOADEN REGISTREREN DOWNLOADEN De app Voetbal.nl kan worden gedownload in de Apple App Store en in de Google Play Store. Na installatie van de app op je telefoon, kun je deze starten via dit icoontje: REGISTREREN Na het starten

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure.

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure. Google analytics Een van de modules van mijnhengelsportvereniging.nl is de statistiekenmodule die gekoppeld is met Google Analytics (GA). Via een google account kunnen gegevens over de bezoekers inzichtelijk

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Voor studenten en docenten Master SEN 2015-2016 https://seminarium.teacherschannel.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Mastermodules Toevoegen, gebruiken,

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Gemeente Hengelo Document Instructie SharePlus vervangen op ipad (SWO) Versie 1.1 Laatst gewijzigd : 17-07-2015 Auteurs

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

LYNDA.COM. Domein Onderwijstechnologie VIVES - ONDERWIJSTECHNOLOGIE

LYNDA.COM. Domein Onderwijstechnologie VIVES - ONDERWIJSTECHNOLOGIE LYNDA.COM Domein Onderwijstechnologie VIVES - ONDERWIJSTECHNOLOGIE Inhoud INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP LYNDA.COM... 3 1.1 VANOP HET STARTPUNT VOOR DE STUDENT... 3 1.2 VANOP DE TEGEL IN ACADEMIC SOFTWARE...

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.2-2017-2018 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader... 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media November 2013 Inhoud 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken... 5 3. Inloggen... 6 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING DEEL1 ACCOUNT AANMAKEN. > Surf naar http://events.ucll.be/user/login. > Klik op nieuw account aanmaken, je krijgt het volgende scherm

HANDLEIDING DEEL1 ACCOUNT AANMAKEN. > Surf naar http://events.ucll.be/user/login. > Klik op nieuw account aanmaken, je krijgt het volgende scherm HANDLEIDING DEEL1 ACCOUNT AANMAKEN > Surf naar http://events.ucll.be/user/login > Klik op nieuw account aanmaken, je krijgt het volgende scherm > Vul een correct e-mailadres in, waarmee je later ook wil

Nadere informatie

Digitaal proceslogboek handleiding docenten

Digitaal proceslogboek handleiding docenten Digitaal proceslogboek handleiding docenten Welkom bij het digitaal proceslogboek. Het proceslogboek is een onderdeel van de leerlijn informatievaardigheden zoals die sinds het schooljaar 2008/2009 op

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl Handleiding Inschrijven via toernooi.nl Geschreven door Erwin Boudewijns Datum: 14-1-2015 1 Inhoud Stap 1 Ga naar de website... 3 Stap 2 Ga naar de toernooipagina... 3 Stap 3 Het inschrijven... 5 Stap

Nadere informatie

Uitleg Flexwrapp online/app:

Uitleg Flexwrapp online/app: Uitleg Flexwrapp online/app: Via de mail ontvang je de uitnodiging voor de Flexwrapp, deze ziet er als onderstaand uit: Beste.., Intermediair Partner B.V. (het bedrijf dat de payroll voor jou verzorgt)

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ONLINE LEEROMGEVING VEILIG THUIS

GEBRUIKERSHANDLEIDING ONLINE LEEROMGEVING VEILIG THUIS GEBRUIKERSHANDLEIDING ONLINE LEEROMGEVING VEILIG THUIS In deze handleiding vind je informatie die jij als gebruiker nodig hebt om aan de slag te kunnen met de (online) trainingsmaterialen, behorend bij

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Bibliotheek.nl, februari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8 werkinstructie blz. 1 van 8 1. Voorbereiding Voor het omwisselen van je iphone heb je een aantal gegevens nodig. Pincode van je simkaart. Standaard 0000 behalve als je deze zelf aangepast hebt. Inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving Hoofdstuk 1 Klaar voor de start Hoe kan ik leren? mijn.capabel.nl - blz 1 van 10 Capabel Onderwijs Groep, 2014 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2 Inloggen

Nadere informatie

Sportlinked downloaden

Sportlinked downloaden Sportlinked downloaden Dit document legt je uit hoe je een Sportlinked account aanmaakt en wat dit inhoudt. De Sportlinked app ben je nodig om bijvoorbeeld, wanneer je een wedstrijd moet fluiten, een wedstrijd

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Handleiding Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie