Hoe werkt de uitzendsector?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe werkt de uitzendsector?"

Transcriptie

1 Hoe werkt de uitzendsector?

2 Opgelet: deze presentatie is een onderdeel van een opleiding van een halve dag over hoe de uitzendsector werkt. Deze presentatie kan handvaten bieden om beter gewapend contact op te nemen met een uitzendkantoor. Om optimaal met deze info aan de slag te kunnen volg je best een opleiding. Contactpersoon VDAB Kempen voor deze info: Nathalie Vicic, Accountmanager Uitzend Kempen

3 Algemene principes 3 partijen bij uitzendwerk Volwaardig werk = rechten en plichten UZKa = WG met UZconsulent Klantgebruiker doet beroep op UZK bij stijging, ander werk dan anders, vervanging of vast Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende contracten, vast op termijn WZ > UZkracht klantgebruiker Wil weinig werk hebben, laat dit over aan specialisten

4

5

6 Waarom uitzendarbeid? Vacatures invullen Flexibel voor het bedrijf Vast contract na periode interim / korte contracten

7 Iets voor mij? Jouw vaardigheden en houding moeten matchen met de vraag en nood van het bedrijf Opgelet: Niet alle kantoren zijn op zoek naar alle profielen!

8 Geschikt kantoor vinden? - Wat zoek ik? - Wat kan ik? - Welke regio? - Deeltijds/ voltijds? - Mobiliteit - Bestaat er een specifiek kantoor of eerder een algemeen voor mijn profiel?

9 Zomaar binnenstappen? Solliciteer op een vacature! GA JE INSCHRIJVEN BIJ ZOVEEL MOGELIJK UITZENDKANTOREN ALS JE INGESCHREVEN BENT, GA ER DAN REGELMATIG HOREN OF ZE EEN JOB HEBBEN VOOR JOU

10 Inschrijven 1. Schrijf je online in: zorg voor een zeer goede en uitgebreide inschrijving! 2. Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek: vertel welk profiel je hebt en waarom je je wil inschrijven dit gesprek is een echt sollicitatiegesprek! 3. Bij wijzigingen van je cv, vakantie, ziekte, : laat dit weten aan je consulent!

11 Solliciteren via een uitzendkantoor De mythe ontkracht! Onthaalgesprek: zeer belangrijk. Direct aangeven voor welke vacature je komt solliciteren! Zorg voor (kort) enkele kernwoorden waarom jij de juiste kandidaat bent. Enkel diegene die tijdens dat korte onthaalgesprekje van gemiddeld 1 à 2 min positief overkomt krijgt een echt gesprek bij een consulent. Eerste goede indruk maken is noodzakelijk! Vacatures opzoeken waarvoor je in aanmerking komt bij het desbetreffende uitzendkantoor. Voldoende cv s bijhebben in een mapje: ongekreukt en niet ergens onderaan verpletterd in een zak van een supermarkt Bij binnenkomst: niet leunen tegen de muur, geen kauwgom in de mond, gsm op stil gezet, het mapje in de hand zodat je direct een cv kan afgeven.

12 Interview - Stel je jezelf voor. - Geef duidelijke en eerlijke informatie. - De consulente vraagt naar de vaardigheden en ervaringen op je cv. Vertel wat je kan en wat je wil, en vertel ook wat je niet kan en zeker niet wil. Alleen zo kan je de job krijgen waar je je goed bij voelt. - Stel vragen als iets niet duidelijk is of als je meer uitleg wil. - Geef je CV en de documenten waarnaar gevraagd wordt, aan je consulent. Zij overloopt samen met jou dit CV en stelt je vragen om meer te weten te komen over je ervaring, je kennis en je vaardigheden. - Noteer de informatie die je krijgt. En vraag wat er gebeurt na je inschrijving. Vraag naar de juiste contactgegevens van je consulent. Vraag niet naar een bewijs voor sollicitatie! - Neem voor dit inschrijvingsgesprek voldoende tijd. Misschien kan je meteen testen doen. Of krijg je een voorstelling bij een bedrijf.

13 Na inschrijving of interview - Volg dit gesprek zelf op! Bel zelf om de stand van zaken te weten na 7 dagen. - Bekijk regelmatig ook de websites van de kantoren waar je ingeschreven bent. Sommige vacatures zijn zo populair dat ze niet allemaal bij VDAB gepost worden. - Zorg voor een zeer goed LinkedIn profiel iedereen! - Als je opnieuw langs gaat, zorg dat je heel goed weet waarom! Breng een nieuwe interessante vacature mee!

14

15

16 Wat moet ik weten over een vacature - Lees de vacature grondig! - Probeer je een voorstelling te maken over de vacature - Noteer de vragen die bij je opkomen over de vacature - Arbeidsvoorwaarden? - Loon, MC, vakantiedagen, - Welk bedrijf, sector? - Waar? Hoe er geraken?

17 Tips! 1 - Noteer het tijdstip, het adres, de juiste plaats en de juiste persoon van de afspraak. - Neem altijd het telefoonnummer van de contactpersoon en van het kantoor mee. - Bekijk vooraf de website van het uitzendkantoor en als het mogelijk is van de klant. - Weet voor welke job je gaat solliciteren. - Breng altijd een kopie van je CV mee naar een sollicitatiegesprek. Bereid je goed voor: welke informatie staat in je CV? - Oefen om over je kwaliteiten, vaardigheden en leerpunten te spreken. Rook of drink niet voor je gesprek.

18 Tips! 2 - Draag verzorgde kledij die past bij de job waarnaar je solliciteert. - Zet tijdens het gesprek je gsm af. - Geef je consulent een stevige handdruk. - Maak oogcontact. - Toon zelfvertrouwen als je vertelt wat je kan, zonder te overdrijven. - Hou het gesprek zakelijk, wordt niet familiair of kameraadschappelijk. - Klaag niet over werkgevers of collega's uit je verleden. - Stel vragen aan het einde van het gesprek. Er is zeker nog iets wat je over de job wilt weten. - Bedank aan het einde van het gesprek je gesprekspartner.

19 Consulent stelt een job voor! Reageer snel! Bereid je voor, stel vragen! Dit is een kans op ervaring, ook als ze voor een korte periode is!

20 Ik krijg geen jobvoorstel 1 - Zo heeft het kantoor misschien nog geen vacatures ontvangen die bij jouw profiel passen. - Het opleidingsprofiel dat de consulent voor bepaalde vacatures vraagt, komt misschien niet overeen met de opleiding die jij hebt gevolgd. - Laat je motivatie zien en blijf contact houden met het uitzendkantoor. - Het kan zijn dat je geen duidelijk jobdoelwit hebt. Een jobdoelwit is de job die je graag wil doen en kan doen. Als er bijvoorbeeld een vacature is voor een magazijnier of een secretaresse dan contacteert de consulent iemand die specifiek deze job zoekt. Ga dus niet op zoek naar 'een job'. Zeg duidelijk naar welke jobs je zoekt! - Zorg dat je overtuigt met je houding. Toon je motivatie en enthousiasme.

21 Ik krijg geen jobvoorstel 2 - Kom altijd op tijd op afspraken. - Stel vragen over de job en de klant. En kom verzorgd naar het uitzendkantoor. - Bekijk of je verwachtingen niet te hoog zijn. Denk na over wat je echt kan en wees eerlijk en realistisch. Misschien wil je té snel doorgroeien of promotie maken? Misschien verwacht je een erg hoog loon? - Ben je flexibel? De kans is klein dat je meteen dé ideale job vindt met dé gedroomde taken, in jouw regio met passende uren en een geweldig loon. Misschien kan je wat flexibeler zijn voor een job? - Blijf positief en geef niet op : werk zoeken vraagt tijd en moeite. Vraag tips aan je consulent om in de toekomst meer kans te maken.

22

23 Ervaring? Als je een mail zou sturen naar een uitzendkantoor, zorg dan niet alleen voor een goede cv maar ook een duidelijke motivatie. Omschrijf dit kort maar krachtig. Een uitzendkantoor heeft vaak 2 referenties nodig voor hij je kan voorstellen voor een functie. Zorg dat je hier al over nagedacht hebt en bezorg je eventueel al aan het uitzendkantoor. Heb je nog niet genoeg werkervaring, zorg dan voor eventuele andere referenties. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, hobby, leerkracht op school,

24 Testen Doel? Gemakkelijker zijn een passende job voor jou te vinden. Omdat consulent nu sneller en beter kan inschatten wie jij bent, wat jij weet en wat jij kan. Persoonlijkheidstesten laten zien wat je karakter is. Uit een persoonlijkheidstest kan je leren hoe jij als mens in mekaar zit. Misschien ontdek je zo wel dat je in sommige dingen sterker bent dan je dacht. Zo een test kan je nooit goed of slecht afleggen. Kennis en vaardigheidstesten zijn specifieker en tonen duidelijk je kennis en vaardigheden aan. Zo krijg je een beter beeld van wat je kan. Dingen die voor jou vanzelfsprekend lijken, kunnen hier als echte pluspunten naar boven komen! Ook de zaken waaraan je nog kan werken, jouw leerpunten, worden zo snel duidelijk. Als uit een test blijkt dat je onvoldoende vakkennis of vaardigheden hebt, dan kan je informeren naar een specifieke opleiding.

25

26 Einde contract of problemen? Einde contract? Neem zelf contact op even voordien, toon motivatie! Problemen? Bespreek het eerst in het bedrijf, stap nadien naar het UZK! Ombudsdienst voor private arbeidsbemiddeling per brief: Havenlaan 86 C bus Brussel per fax: per mail:ombuds@federgon.bevia internet: per telefoon:

27

28 Documenten! - Intentieverklaring', bevestig je dat jij als uitzendkracht wilt werken bij een klant van jouw uitzendkantoor. Geen verplichting om alle jobs aan te nemen of om via en te werken! - Arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid'. Daarin staan verplicht een aantal gegevens:- de periode van tewerkstelling- de plaats van tewerkstelling- het uurrooster- de naam en het adres van de klant- je functie- je uurloon-...twee arbeidsreglementen gelden voor jou:- één van het uitzendkantoor: je werkgever- en één van het bedrijf waar je effectief werkt: de klant. In het arbeidsreglement van de klant staan de regels over de veiligheid, de gezondheid en de organisatie van het werk. - Werkpostfiche'. De fiche beschrijft je specifieke taken bij het bedrijf, en hun mogelijke risico's. Sommige uitzendkantoren vragen je deze fiche voor ontvangst te ondertekenen.

29 Verwachtingen - Afwezig, ziek, ongeval? Verwittig altijd onmiddellijk je kantoor en de klant. - Respecteer de afgesproken werkuren en pauzes. - Zorg ervoor dat je veilig en hygiënisch werkt, draag je persoonlijke beschermingsmiddelen, enz.. - Stel zo veel mogelijk vragen aan je collega's, je ploegbaas of diensthoofd en je uitzendconsulent. Het is een prima manier om op korte tijd veel te leren over je nieuwe job.

30

31 Vorming Het uitzendkantoor kan jou ook een opleiding laten volgen en dit voor jou betalen. Dit is eerder uitzonderlijk, maar mogelijk!

32

33 Loon Loon en premies: Als uitzendkracht ontvang je hetzelfde loon als wanneer jijzelf als vaste werknemer in dezelfde job bij de klant zou beginnen te werken. Wekelijks ontvang je je loon en je loonfiche. In een uitzendjob word je per uur betaald. Je loon is meer dan je uurloon alleen. Vraag aan je consulent of je ook recht hebt op maaltijdscheques, ploegenpremies, eco-cheques enz. Uitzendkrachten staan 11,11% bedrijfsvoorheffing af van het belastbaar loon. Dit is het minimum. Uitzendkrachten moeten, zoals andere werknemers, personenbelasting betalen. Om te voorkomen veel te moeten betalen bij fiscale afrekening, kan je vragen aan je uitzendconsulent of kantoor om meer bedrijfsvoorheffing af te houden.

34 Eindejaar en feestdagen Eindejaarspremie: Om een eindejaarspremie te ontvangen, moet je van 1 april 2013 tot 31 maart 2014 minstens 65 dagen gewerkt hebben. Feestdagen Er zijn jaarlijks 10 wettelijke feestdagen. Het hangt van een aantal factoren af of jij als uitzendkracht die feestdagen betaald en vrij krijgt:- de regeling bij de klant- of je voltijds of deeltijds werkt- hoe lang je al bij je uitzendkantoor werkt voor de feestdagen die na het aflopen van je contract vallen

35 Vakantie Vakantiedagen en Vakantiegeld Heb jij vorig jaar gewerkt met een arbeidsovereenkomst dan heb je dít jaar recht op jaarlijkse vakantie. Je recht op vakantiedagen hangt af van het aantal maanden dat je vorig jaar gewerkt hebt. Je hebt als uitzendkracht ook recht op vakantiegeld. Bij de berekening hiervan kijkt je uitzendkantoor ook naar vorig jaar. Als arbeider ontvang je je vakantiegeld van de Rijksdienst voor Jaarlijks Verlof. Het uitzendkantoor regelt het vakantiegeld voor bedienden via het wekelijkse loon.

36 Werkloosheid C4 Elke dag dat je werkt telt mee om je recht op werkloosheidsuitkering op te bouwen. Dit is ook zo voor uitzendkrachten. Als je uitzendcontract niet meer verlengd wordt en je niet onmiddellijk met een nieuwe job start, dan vraag je aan je consulent je C4. Hiermee kan je een uitkering aanvragen. Dit document geef je af bij je vakbond, of het plaatselijk RVA kantoor, of de Hulpkas of het OCMW.

37 Ziekte Als je ziek wordt, verwittig je altijd onmiddellijk je uitzendkantoor en de klant. Je gaat naar de dokter en je bezorgt binnen de 48 uur het doktersattest aan het uitzendkantoor. Je verwittigt ook je ziekenfonds. Als je minder dan één maand voor het uitzendkantoor werkt, betaalt je ziekenfonds je vergoeding. Werk je een maand of langer voor je uitzendkantoor, zonder onderbreking van méér dan een week, dan betaalt je uitzendkantoor je tot het einde van je arbeidsovereenkomst. Daarna betaalt het ziekenfonds je uitkering en in sommige gevallen betaalt het uitzendkantoor een aanvullende vergoeding. Bij langdurige ziekte kan je onder bepaalde voorwaarden een extra vergoeding krijgen bij het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten.

38 Ongeval Heb je een ongeval op weg van of naar je werk, of op het werk zelf? Verwittig onmiddellijk het kantoor en ook de contactpersoon bij het bedrijf (bv. de personeelsdienst, je ploegbaas...). Zorg dat je deze nummers altijd bij je hebt. Voor een ongeval ben je verzekerd. Daarvoor zorgt je kantoor. Ga bij een ongeval altijd naar de dokter: het attest dat hij voor je opstelt, met de vaststelling van het ongeval en de mogelijke verwondingen, heb je nodig om via je kantoor een beroep te doen op de verzekering.

39 Klein verlet Een uitzendkracht heeft ook recht op het 'klein verlet'. Voor bepaalde gebeurtenissen in je familie mag je afwezig zijn zonder loonverlies, bijvoorbeeld bij een geboorte, huwelijk of overlijden. Let op! Je moet wel je uitzendconsulent en de klant verwittigen.

40

41 Medisch toezicht Een uitzendkracht moet soms medisch onderzocht worden. Dit moet onder andere gebeuren bij de veiligheidsfuncties, de activiteit verbonden is aan voedingswaren, als de taak een bepaald risico heeft, bijvoorbeeld het tillen van zware lasten met risico op rugletsel, of bij nachtarbeid, of risico op beroepziekte door bijvoorbeeld chemicaliën of lawaai. Voor deze functies moet de consulent het voorafgaand gezondheidstoezicht altijd vóór de effectieve tewerkstelling aanvragen. Je uitzendconsultent kan je hierover meer uitleg geven. Als je tijdens het werk een verplicht medisch onderzoek moet ondergaan, heb je recht op loon voor de duur van dit onderzoek en eventuele verplaatsingsonkosten.

42 Veilig werken Bij aankomst in het bedrijf, krijg je ook een onthaal: - wie legt me uit wat ik moet doen? - welke beschermingsmiddelen heb ik nodig, en wie bezorgt ze mij? - wie legt me uit wat ik moet doen bij brand, incidenten of evacuatie? - hoe weet ik hoe de machines werken? - ken ik de veiligheidsvoorschriften? - waar is de EHBO post? - wie is de preventieadviseur bij de klant?

43 Veilig werken Het bedrijf geeft je de nodige beschermingsmiddelen. Je bent verplicht om de veiligheidsregels te volgen en de beschermingsmiddelen op de correcte manier te gebruiken. Veilig werken hangt ook af van jouw eigen houding op het werk Als je je toch niet veilig voelt op het werk, bespreek het dan met je ploegbaas of diensthoofd. Of contacteer je uitzendconsulente.

44

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

Interim als opstap voor. Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013

Interim als opstap voor. Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013 Interim als opstap voor Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013 AGENDA 1. De arbeidsmarkt in cijfers. 2. Wat is uitzendarbeid? 3. Wanneer doen bedrijven beroep op een uitzendkracht?

Nadere informatie

Uitzendkracht? Ken je rechten!

Uitzendkracht? Ken je rechten! Uitzendkracht? Ken je rechten! ABVV Coördinatie Interim Samen sterk inhoud aan het werk p. 5 de arbeidsovereenkomst p. 6 loon & vergoedingen p. 7 premies p. 8 arbeidsduur p. 10 veiligheid & gezondheid

Nadere informatie

Praktische gids voor de uitzendkracht

Praktische gids voor de uitzendkracht Praktische gids voor de uitzendkracht Inhoudstabel Manpower, je werkgever... 4 Je arbeidscontract Je veiligheid en welzijn Alles wat je wil weten over je salaris... 6 Hoe wordt mijn salaris bepaald? Ontvang

Nadere informatie

ZAKBROCHURE ALS. Interim Samen sterk

ZAKBROCHURE ALS. Interim Samen sterk ZAKBROCHURE TEN CH JOUW RE ALS RACHT K UITZEND ABVV Interim Samen sterk INHOUD AAN DE SLAG 5 DE ARBEIDSOVEREENKOMST 6 LOON & VERGOEDINGEN 9 PREMIES 10 ARBEIDSDUUR 12 VEILIGHEID & GEZONDHEID 14 ZIEKTE 16

Nadere informatie

Aan het werk als uitzendkracht?

Aan het werk als uitzendkracht? Xxxx Xxxx Aan het werk als uitzendkracht? ACLVB helpt je graag op weg! ACLVB is een dynamische vakbond die zijn leden bijstaat met een persoonlijke aanpak in alle sectoren. Als beginner op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

ABVV Interim Samen sterk

ABVV Interim Samen sterk Interim ABVV Samen sterk INHOUD AAN DE SLAG 4 DE ARBEIDSOVEREENKOMST 6 LOON & VERGOEDINGEN 9 PREMIES 10 ARBEIDSDUUR 12 VEILIGHEID & GEZONDHEID 14 ZIEKTE 16 BETAALDE AFWEZIGHEDEN 18 VOORDELEN SOCIAAL FONDS

Nadere informatie

100% info. Praktische gids voor de uitzendkracht. We make it. Humanly Possible

100% info. Praktische gids voor de uitzendkracht. We make it. Humanly Possible 100% info Praktische gids voor de uitzendkracht We make it Humanly Possible 2 Welkom Tof dat je bij Manpower aan de slag gaat! We zijn blij dat we er weer een goede medewerker bij hebben en we gaan er

Nadere informatie

IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS

IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS PROFICIAT! U HEBT ZOPAS EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA DE GESPECIALISEERDE DIENSTEN VAN HAYS! hays.be Meteen willen wij u graag wat wegwijs maken in de wereld van de

Nadere informatie

Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst!

Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst! Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst! Je gaat op zoek naar werk Je bent nog een tijdje werkzoekend Je vindt werk Je wordt ziek Wat met vakantiewerk? Schrijf je in

Nadere informatie

Werk gevonden? Waarop letten?

Werk gevonden? Waarop letten? Werk gevonden? Waarop letten? ACLVB Jongeren Telefoon gekregen dat je binnenkort aan de slag kan? Proficiat! Al die verstuurde cv s en stresserende gesprekken hebben eindelijk geloond. Je zal binnenkort

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Een job als werkervaringsklant? Wat je zeker moet weten

Een job als werkervaringsklant? Wat je zeker moet weten Published on Sociale Centra (https://www.antwerpen.be/socialecentra) Startpagina > Ik zoek hulp > Werk en opleiding > 1. voor werkervaringsklanten > Wat je moet weten Een job als werkervaringsklant? Wat

Nadere informatie

De meest gestelde sollicitatievragen

De meest gestelde sollicitatievragen De meest gestelde sollicitatievragen Vertel eens iets meer over jezelf? Wat kan je vermelden: Naam Woonplaats Studies Werkervaring Motivatie Positieve eigenschappen Gebruik eventueel je cv als leidraad

Nadere informatie

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem 1 VOORBEREIDING VAN EEN SOLLICITATIEGESPREK Checklist: Studie van het bedrijf (zie website). Studie van de functie.

Nadere informatie

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond WOORDZOEKER Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden.

Nadere informatie

Geen boeken meer. Je verlaat de school Werkloos of werken?

Geen boeken meer. Je verlaat de school Werkloos of werken? Afgestudeerd en nu? Afgestudeerd en nu? Eerst en vooral een feestje, want dat heb je verdiend! En dan ga je nadenken over je toekomst en dan komen de vragen. Hoe dan ook er zijn een aantal zaken waar je

Nadere informatie

START OCMW ABVV ACLVB

START OCMW ABVV ACLVB WOORDENDOMINO Spel Elke leerling krijgt evenveel kaartjes. De leerling met start legt de beginkaart op tafel. Wie bij het woord op de dominokaart het juiste logo kan aanleggen mag verder spelen. Hij/zij

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Start People - Regels voor uitzendarbeid

Start People - Regels voor uitzendarbeid Start People - Regels voor uitzendarbeid Contents Contract uitzendmedewerker: vraag & antwoord... 3 Hoe ziet je contract als uitzendmedewerker eruit?... 3 Wanneer maken we je contract?... 3 Wie is je werkgever

Nadere informatie

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job.

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Werk en studies : een prima huwelijk Hoofdstuk 2 Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Het maakt niet uit of die beslissing een vrije keuze is of gebeurt om financiële redenen,

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Afgestudeerd en werken in de bouw!

Afgestudeerd en werken in de bouw! Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid Alles wat je moet weten voor een job in de bouw fvb-ffc Constructiv stelt voor Afgestudeerd en werken in de bouw! Zo GA je snel aan de slag! http://fvb.constructiv.be

Nadere informatie

Uitzendkracht. Wat zijn je rechten? De geknipte vakbond voor uitzendkrachten

Uitzendkracht. Wat zijn je rechten? De geknipte vakbond voor uitzendkrachten Uitzendkracht Wat zijn je rechten? De geknipte vakbond voor uitzendkrachten 1. Hoe zoek ik werk als uitzendkracht? Je schrijft je in bij een uitzendkantoor. Dat is kosteloos. Je kan je gelijktijdig bij

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Spel Nabespreking Begrippen voor de leerkracht

Spel Nabespreking Begrippen voor de leerkracht MEMORY Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden. Wie

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

doorheen de metaal welkom!

doorheen de metaal welkom! doorheen de metaal welkom! Welkom bij de metallo s Welkom op je nieuwe job in de metaalsector. Spannend? Allicht wel en misschien ben je ook een beetje onwennig tijdens de eerste dagen. Dat is normaal.

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

SOLLICITATIE (deel 1)

SOLLICITATIE (deel 1) SOLLICITATIE (deel 1) Je bent de werkgever van een voedingswinkel. Je bent op zoek naar een goede winkelbediende voor je zaak. Kan jij een sollicitatiegesprek voeren? Wat moet je doen? 1 Zoek 2 gesprekspartners.

Nadere informatie

Ik verlaat de school wat nu?

Ik verlaat de school wat nu? Ik verlaat de school wat nu? Je hebt geen werk? Schrijf je in bij de VDAB: Hoe? Via de website www.vdab.be Via het gratis nummer 0800/ 30 700 Via een kantoor in de buurt Wanneer? Voor 1 augustus Als je

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk!

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! GRONDIGE VOORBEREIDING Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Proficiat!

Nadere informatie

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF?

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? Sommige werkgevers vragen in hun vacatures om te solliciteren via een sollicitatiebrief. Die brief wordt dan je eerste contact met de werkgever. Het komt er dus op aan

Nadere informatie

DIENSTENCHEQUES SECTOR (PC 322.01) ECONOMISCHE WERKLOOSHEID

DIENSTENCHEQUES SECTOR (PC 322.01) ECONOMISCHE WERKLOOSHEID 1 DIENSTENCHEQUES SECTOR (PC 322.01) ECONOMISCHE WERKLOOSHEID WWW.ACCG.BE 2 INHOUD 3 Economische werkloosheid 3 Sectorale CAO 4 Overleg in de onderneming 6 Vervangende tewerkstelling 6 Cijfers economische

Nadere informatie

BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR IN KANTOORPERSONEEL. Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau

BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR IN KANTOORPERSONEEL. Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR BAANBREKEND Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau IN KANTOORPERSONEEL De Koning uitzendbureau is een van de langst bestaande uitzendorganisaties

Nadere informatie

2011 Gedaan met studeren?

2011 Gedaan met studeren? Gedaan met studeren? 2011 Ik schrijf mij in als werkzoekende Ik ben geen student meer en ik zoek werk. Ik woon in het Brusselse Gewest. Het eerste wat je moet doen, is je inschrijven als werkzoekende bij

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. 1. Doel van een cv. 2. Lay-out. 3. Lengte

CURRICULUM VITAE. 1. Doel van een cv. 2. Lay-out. 3. Lengte CURRICULUM VITAE 1. Doel van een cv Het doel van je cv is dat de werkgever in 1 oogopslag een goede indruk krijgt van wat je te bieden hebt en dit hem overtuigt om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Nadere informatie

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk!

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! GRONDIGE VOORBEREIDING KEN HET BEDRIJF KEN JE GESPREKSPARTNER Je bent uitgenodigd

Nadere informatie

Week van de uitzendkracht

Week van de uitzendkracht Thumbs up! voor VASTE CONTRACTEN Week van de uitzendkracht Interim ZET JE AF TEGEN DAGCONTRACTEN VOOR UITZENDKRACHTEN 6-10 OKT EVEN ALLES GEVEN Op 25 september opende One Day Interim zijn deuren, een nieuw

Nadere informatie

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen. Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Solliciteren is te leren... 4 Algemene tips voor het sollicitatiegesprek... 4 Goede voorbereiding is het halve werk!... 5 7 (moeilijke) vragen bij solliciteren en (positieve)

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Afgestudeerd en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Alles over afstuderen Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg www.werk.belgië.be VDAB (Vlaanderen) voor kantoren

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren Sollicitatietips ACLVB Jongeren Waar vind je vacatures en hoe begin je aan een sollicitatiebrief? Een paar nuttige tips. Waar begin ik? Je kan natuurlijk wachten tot je ideale job uit de lucht komt vallen.

Nadere informatie

opleiding werkloosheid rechten arbeidskaart loon syndicaten Werk en opleiding Santé arbeidsovereenkomst werk zoeken gelijkschakeling van diploma s

opleiding werkloosheid rechten arbeidskaart loon syndicaten Werk en opleiding Santé arbeidsovereenkomst werk zoeken gelijkschakeling van diploma s rechten arbeidskaart arbeidsovereenkomst werk zoeken opleiding zelfstandige werkloosheid gelijkschakeling van diploma s loon syndicaten Werk en opleiding Santé Door te werken kan je jezelf en je familie

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info Welkom! Wie zijn wij? Verloop info Afgestudeerd, en nu? Info over onze dienst GTB Info over de ondersteuningsmaatregelen vanuit de VDAB Vragen? Heb je goed nagedacht over je beslissing? Je stopt met school

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

Hey. FAQ voor animatoren

Hey. FAQ voor animatoren Hey FAQ voor animatoren Dit documentje geeft je een overzichtje van de enkele vragen die je als (kandidaat)animator kan hebben als je tewerkgesteld wordt bij stad Vilvoorde. We hebben geprobeerd een zo

Nadere informatie

Gedaan met studeren? PLAN JE TOEKOMST DOE DE TEST WERK ZOEKEN MIJN MAP BEREID JE SOLLICITATIE- GESPREK!... KLAAR OM NAAR HET BUITENLAND HOEVER STA JE

Gedaan met studeren? PLAN JE TOEKOMST DOE DE TEST WERK ZOEKEN MIJN MAP BEREID JE SOLLICITATIE- GESPREK!... KLAAR OM NAAR HET BUITENLAND HOEVER STA JE Gedaan met studeren? PLAN JE TOEKOMST DOE DE TEST ALLES WAT JE ALTIJD AL WILDE WETEN OVER WERK ZOEKEN MIJN MAP MIJN HULPMIDDEL BIJ MIJN ZOEKTOCHT NAAR WERK IK KLASSEER ER AL MIJN NUTTIGE DOCUMENTEN EN

Nadere informatie

Uitzendkracht. Wat zijn je rechten? De geknipte vakbond voor uitzendkrachten

Uitzendkracht. Wat zijn je rechten? De geknipte vakbond voor uitzendkrachten 2010 Uitzendkracht Wat zijn je rechten? De geknipte vakbond voor uitzendkrachten 1. Hoe zoek ik werk als uitzendkracht? Je schrijft je in bij een uitzendkantoor. Dat is kosteloos. Je kan je gelijktijdig

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting Het doel van de sollicitatiebrief is uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief (van brevis wat kort betekent) moet daarom informatief zijn en de belangstelling opwekken van de selecteur om nader

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Verruim je horizon. Workshop solliciteren

Verruim je horizon. Workshop solliciteren Verruim je horizon Workshop solliciteren Workshop solliciteren - Hoe begin ik eraan? - Welke job past bij mij? - Waar vind ik een job? - CV? - Sollicitatiebrief? - Online solliciteren? - Het sollicitatiegesprek?

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? 1

Arbeidsongeschikt? 1 Arbeidsongeschikt? 1 Wanneer ben je arbeidsongeschikt? Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte, ongeval of zwangerschap (tijdelijk) niet kunt werken of stempelen en daardoor alle activiteiten

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting 5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting E-book geschreven door Sollicitatiedokter.nl Inhoudsopgave 1. Behandel solliciteren als een baan... pagina 1 2. Wees

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Agenda van de uitzendkracht

Agenda van de uitzendkracht Agenda van de uitzendkracht - INLEIDING Met deze agenda beschik je over een bijnder praktisch hulpmiddel om te weten of je al dan niet recht hebt op een eindejaarspremie en om je rechten als uitzendkracht

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen. werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben gewerkt het

De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen. werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben gewerkt het Verlof en vakantie De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen dat je het vorige jaar hebt gewerkt. Concreet betekent dit dat werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren

Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren Voor de kandidaat: 10 tips - slim solliciteren Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je gaat solliciteren en er straks over in gesprek gaat, kom je met onze tips goed beslagen ten ijs. 1 Stap

Nadere informatie

Ondersteuning bij sollicitatie

Ondersteuning bij sollicitatie Ondersteuning bij sollicitatie Programma 1. Inleiding 2. Procedure en praktische info 3. Overzicht mogelijke proeven 3.1 Préselectie / schriftelijke proef 3.2 Vaardigheidsproef 3.3 Rollenspel 3.4 Psychotechnische

Nadere informatie

Profiel en tevredenheid van uitzendkrachten. In samenwerking met

Profiel en tevredenheid van uitzendkrachten. In samenwerking met Profiel en tevredenheid van uitzendkrachten. 2012 In samenwerking met 1 547.259 uitzendkrachten 547.259 motieven 2 Inhoudstafel 1. Uitzendarbeid vandaag 2. Doel van het onderzoek 3. De enquête 4. De verschillende

Nadere informatie

Aanvraag huurprijsherziening.

Aanvraag huurprijsherziening. Aanvraag huurprijsherziening. Geachte heer, mevrouw Via dit aanvraagformulier wenst u gebruik te maken van de mogelijkheid om minder huur te betalen. In overeenstemming met de wet 1 moet uw huidig inkomen

Nadere informatie

Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld

Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld Het inzetten van vakantiekrachten kan een goede oplossing zijn om extra drukte in de zomerperiode op te vangen of om je bezetting op peil te houden als er

Nadere informatie

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Afgestudeerd en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Alles over afstuderen Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg www.werk.belgie.be VDAB (Vlaanderen) voor kantoren

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

Je bent ziek en je kan niet gaan werken. Wat nu?

Je bent ziek en je kan niet gaan werken. Wat nu? Alles over ziekte Je bent ziek en je kan niet gaan werken. Wat nu? Breng je werkgever op de hoogte Eerst en vooral: verwittig je werkgever. Hoe dat precies moet staat niet in de wet: het kan via telefoon,

Nadere informatie

Bevestiging tolkprestaties

Bevestiging tolkprestaties Hoe samenwerken Bevestiging tolkprestaties als sociaal ter tolk/vertaler plaatse met Brussel Onthaal vzw? Beste tolk/vertaler, Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat je goed nadenkt over welk

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je bent gestart bij 't Frakske. Heb je vragen

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

25-dagen regeling voor occasioneel werk

25-dagen regeling voor occasioneel werk Jobstudenten 25-dagen regeling voor occasioneel werk Wetgeving Titel VII van wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten. Art. 17 van kb van 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van

Nadere informatie

WERK GEVONDEN WAAROP LETTEN?

WERK GEVONDEN WAAROP LETTEN? WERK GEVONDEN WAAROP LETTEN? Werk gevonden, waarop letten? Alvorens je handtekening op een arbeidsovereenkomst te plaatsen, ga je het best een aantal zaken na. Want het ene contract is het andere niet.

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Vacatures zoeken. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Vacatures zoeken. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Wanneer bent u arbeidsongeschikt?

Wanneer bent u arbeidsongeschikt? Arbeidsongeschikt? Wanneer bent u arbeidsongeschikt? U bent arbeidsongeschikt als u door een ziekte, ongeval of zwangerschap (tijdelijk) niet kunt werken of stempelen en daardoor alle activiteiten moet

Nadere informatie

Gids voor het zoeken van een praktijkschool GPS - studentversie Bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs Bachelor in het onderwijs:

Gids voor het zoeken van een praktijkschool GPS - studentversie Bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs Bachelor in het onderwijs: Gids voor het zoeken van een praktijkschool GPS - studentversie Bachelor in het onderwijs: buitengewoon onderwijs Bachelor in het onderwijs: zorgverbreding en remediërend leren avondtraject Wat houdt praktijk

Nadere informatie

Werkloosheidsuitkeringen

Werkloosheidsuitkeringen je rechten op zak Werkloosheidsuitkeringen Het bedrag van je werkloosheidsuitkering wordt berekend op basis van je laatst verdiende loon en je gezinstoestand. De hoogte van de uitkering is ook afhankelijk

Nadere informatie

Nederlandse Arbeidsmarkt Plaats je CV

Nederlandse Arbeidsmarkt  Plaats je CV Nederlandse Arbeidsmarkt www.nederlandsearbeidsmarkt.nl Plaats je CV De homepage Op de eerste pagina van de website zie je twee opties. Je bent opzoek naar een baan en wilt je CV plaatsen? Kies de groene

Nadere informatie

Beste student(e) Wij wensen je alvast een toffe job toe!

Beste student(e) Wij wensen je alvast een toffe job toe! Praktische gids voor studenten 2018 Beste student(e) Studeren en feesten. Perfect te combineren? Toch is er vaak een job nodig om dit alles te financieren. Voor een leuke reisbestemming ga je te rade bij

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE: FLEXI-JOBS. 1 januari 2018

TECHNISCHE FICHE: FLEXI-JOBS. 1 januari 2018 TECHNISCHE FICHE: FLEXI-JOBS 1 januari 2018 Werknemers die al vier vijfden werken en daarop volledige sociale lasten betalen, kunnen in bepaalde sectoren bijverdienen om piekmomenten op te vangen. Op die

Nadere informatie

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik..

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. CNV Unie ledenenquête kunststof- en rubberindustrie oktober 2015 1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. Onzin, daar hebben we vakbonden voor Ben benieuwd

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? 1

Arbeidsongeschikt? 1 Arbeidsongeschikt? 1 Wanneer ben je arbeidsongeschikt? Je bent arbeidsongeschikt als je door een ziekte, ongeval of zwangerschap (tijdelijk) niet kunt werken of stempelen en daardoor alle activiteiten

Nadere informatie

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS 0 AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde sollicitatiebrief schrijven. - Kun je jouw C.V. opstellen. WAAROM BELANGRIJK? Welke opleiding je ook hebt gevolgd,

Nadere informatie

BROCHURE STUDENTEN. INFOBROCHURE 2017 Alles wat je moet weten voor je aan de slag gaat als jobstudent bij Synergie Belgium.

BROCHURE STUDENTEN. INFOBROCHURE 2017 Alles wat je moet weten voor je aan de slag gaat als jobstudent bij Synergie Belgium. BROCHURE STUDENTEN INFOBROCHURE 2017 Alles wat je moet weten voor je aan de slag gaat als jobstudent bij Synergie Belgium. SYNERGIE EVEN VOORSTELLEN Synergie Belgium nv werd in 1996 opgericht en maakt

Nadere informatie

Wie kan werken als jobstudent? Wat moet er in een studentencontract staan?

Wie kan werken als jobstudent? Wat moet er in een studentencontract staan? job student Vele studenten hebben een job. Vaak loopt dat goed: je vindt leuk werk en je krijgt er geld voor. Toch loopt het ook regelmatig fout: je moet veel overuren doen, je krijgt minder betaald dan

Nadere informatie

OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB

OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB studenten_brochure_v2.indd 1 11/08/16 16:08 Student en op zoek naar studentenjob? OCMW Gent ondersteunt jongeren die minder middelen hebben, maar wel willen studeren.

Nadere informatie