Gedaan met studeren? PLAN JE TOEKOMST DOE DE TEST WERK ZOEKEN MIJN MAP BEREID JE SOLLICITATIE- GESPREK!... KLAAR OM NAAR HET BUITENLAND HOEVER STA JE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedaan met studeren? PLAN JE TOEKOMST DOE DE TEST WERK ZOEKEN MIJN MAP BEREID JE SOLLICITATIE- GESPREK!... KLAAR OM NAAR HET BUITENLAND HOEVER STA JE"

Transcriptie

1 Gedaan met studeren? PLAN JE TOEKOMST DOE DE TEST ALLES WAT JE ALTIJD AL WILDE WETEN OVER WERK ZOEKEN MIJN MAP MIJN HULPMIDDEL BIJ MIJN ZOEKTOCHT NAAR WERK IK KLASSEER ER AL MIJN NUTTIGE DOCUMENTEN EN BEWIJZEN IN VAN DE STAPPEN DIE IK ONDERNOMEN HEB OM EEN JOB TE VINDEN BEREID JE VOOR OP HET SOLLICITATIE- GESPREK!... KLAAR OM NAAR HET BUITENLAND TE VERTREKKEN?... HOEVER STA JE IN JE ZOEKTOCHT NAAR WERK?

2 Mijn inschrijving... KLASSEER HIER AL JE DOCUMENTEN OM JE INSCHRIJVING BIJ ACTIRIS TE BEWIJZEN... De beroepsinschakelingstijd, WAT IS DAT? De beroepsinschakelingstijd begint van zodra je ingeschreven bent bij Actiris en duurt 12 maanden. Tijdens deze periode moet je alles doen om werk te vinden. Je beroepsinschakelingstijd is gedaan, WAT NU? Heb je geen werk gevonden na je beroepsinschakelingstijd? Schrijf je opnieuw in bij Actiris. Je krijgt: Een bewijs van inschrijving voor je uitbetalingsinstelling Een attest C109-art 36 dat je moet laten invullen door je secundaire school Vraag een inschakelingsuitkering aan bij je uitbetalingsinstelling a a RVA, Actiris, hulpkas, vakbond... WIE DOET WAT? Actiris helpt je bij het zoeken naar werk RVA zorgt voor het toekennen van werkloosheids- of inschakelingsuitkeringen Hulpkas, vakbond betaalt je werkloosheids- of inschakelingsuitkeringen De inschakelingsuitkering, WAT IS DAT? Aan het einde van je beroepsinschakelingstijd, kan je een inschakelingsuitkering aanvragen. Je krijgt een uitkering als je voldoet aan een aantal voorwaarden. Het bedrag hiervan hangt af van je familiale situatie en van je leeftijd. Opgelet, de uitkering is beperkt tot 36 maanden.

3 Evaluatie... KLASSEER HIER ALLE DOCUMENTEN DIE JE KRIJGT VAN DE RVA... Tijdens je beroepsinschakelingstijd zal je twee keer geëvalueerd worden, de zevende en de elfde maand. De RVA houdt rekening met alle stappen die je ondernomen hebt om werk te zoeken. Je moet twee keer positief geëvalueerd worden om recht te hebben op een inschakelingsuitkering.... Bij een negatieve evaluatie wordt je recht op een inschakelingsuitkering uitgesteld tot het moment dat je twee positieve evaluaties hebt. In dit geval moet je zelf het initiatief nemen om een nieuwe evaluatie aan te vragen. Daarna word je elke zes maanden geëvalueerd. Hoe kan je bewijzen dat je werk zoekt? Schriftelijke bewijzen zijn de beste. Hou dus een kopie bij van alle stappen die je ondernomen hebt en klasseer ze in je map. De dag van je evaluatie hoef je dan enkel je map mee te nemen. Enkele voorbeelden van bewijzen: Sollicitaties met datum en handtekening Kopieën van vacatures met datum Sporen van telefonische gesprekken. Noteer de naam en de functie van je gesprekspartner Je inschrijving bij interimkantoren Deelname aan coachingssessies Bewijs van een inschrijving voor een opleiding...

4 Begeleiding... KLASSEER HIER ALLE DOCUMENTEN DIE JE KRIJGT VAN JE REFERENTIECONSULENT... Werk zoeken en vinden, is niet altijd gemakkelijk. Wees gerust, JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR! Actiris kan je helpen. HOE? Vanaf het moment dat je ingeschreven bent, zal Actiris je begeleiden bij stappen die je onderneemt. Je maakt een actieplan op met je consulent. Dit plan bevat alles wat je moet doen om werk te vinden Elke maand word je uitgenodigd om je actieplan te bespreken en om na te gaan wat je nog moet doen Je moet alle acties in je actieplan realiseren. Doorstreep wat je al gedaan hebt en ga over tot de volgende actie. Dit geldt als bewijs tijdens je evaluaties bij de RVA. Je bent verplicht om in te gaan op de uitnodigingen van Actiris. Ga individueel naar de gesprekken. Als je niet opdaagt zal je negatief geëvalueerd worden door de RVA en heb je geen recht op een inschakelingsuitkering..

5 Je zoektocht naar werk... KLASSEER HIER ALLE DOCUMENTEN DIE BEWIJZEN DAT JE WERK ZOEKT... Op zoek naar een job? Deze tips helpen je om geen tijd te verliezen en je droomjob te vinden EEN DUIDELIJK BEROEPSPROJECT Je moet weten welke job je wil. Stel jezelf de juiste vragen en vraag hulp aan je referentieconsulent. JE CV EN MOTIVATIEBRIEF Je visitekaartjes. Een goede cv en motivatiebrief zijn cruciaal. Dit is je eerste indruk bij een werkgever. Zorg ervoor dat ze aangepast zijn aan de job waarvoor je solliciteert. PLAN JE ZOEKTOCHT Je wint tijd als je goed plant. Hou je agenda bij de hand en schrijf er je to do s in. DURF WERKGEVERS OPBELLEN Vraag hen of ze je kandidatuur goed ontvangen hebben en wanneer je meer informatie kan verwachten. Heb je zin om in het buitenland te werken? Dan kan Actiris International je een schat aan informatie en vacatures bieden. WAAR VIND JE VACATURES? Op het internet vind je zonder twijfel de meeste vacatures. Bij Actiris kan je op het internet alle vacatures bekijken. MAAK JEZELF ZICHTBAAR Zet je cv online op verschillende gespecialiseerde websites. Rekruteerders zoeken meer en meer online naar kandidaten. SOLLICITEER SPONTAAN Wist je dat ongeveer 70% van de vacatures nooit gepubliceerd worden? Rekruteerders zoeken heel vaak in spontane sollicitaties voor ze de vacature publiceren. Spontaan solliciteren bewijst dat je gemotiveerd bent en dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf. De dienst Begeleiding Actief Zoeken naar Werk van Actiris organiseert activiteiten voor jongeren en coacht je bij je zoektocht. Meer info bij je referenctieconsulent.... Meer info op

6 Opleiding en stage... KLASSEER HIER AL JE DOCUMENTEN VAN JE AANVRAAG VOOR EEN OPLEIDING OF STAGE... EEN OPLEIDING Een beroep leren? Een opleiding kan je helpen om nieuwe vaardigheiden te verwerven. Dit is onmisbaar om een job te vinden. Waar kan je terecht? De VDAB organiseert heel wat opleidingen in Brussel. Surf naar en ga op zoek naar de opleiding die bij je past! Bruxelles Formation organiseert Franstalige opleidingen in Brussel. Alle info hierover op Een stage in het buitenland biedt je de kans om zowel je eerste werkervaring op te doen als om je talenkennis te verbeteren. Meer info bij je referentieconsulent.... EEN STAGE Om een bedrijf te leren kennen Stage lopen in een bedrijf is de ideale manier om ervaring op te doen, je cv te verrijken en zo je kansen op een job te verhogen. Welke stage past bij mijn profiel? Er bestaan verschillende soorten stages in functie van je leeftijd en je studieniveau. Voor meer informatie en voor concrete vacatures kan je terecht bij je referentieconsulent. De instapstage in een onderneming Ben je net afgestudeerd en heb je nog niet veel beroepservaring? Heb je enkel je diploma van het secundair onderwijs? Hoe kan je dan een werkgever overtuigen? De instapstage in een onderneming geeft je de kans om je eerste ervaring op te doen en om je cv te verrijken. En je wordt ervoor betaald. Interesse? Praat erover met je referentieconsulent.

7 TALEN Een troef? In Brussel heb je voor de meeste jobs kennis van meerdere talen nodig. Een tweede taal leren verhoogt je kansen op een job. Brulingua Dankzij Brulingua kan je gratis talen leren waar en wanneer je wil vanaf elke computer met internet. Je vindt je dossiernummer op je uitnodigingen en attesten. Of bel Hoe schrijf je je in? 1. Surf naar en klik op Inschrijven 2. Vul je gegevens in en vervolledig met je dossiernummer De taalcheques Dankzij de taalcheques van Actiris kan je gratis een specifieke taalopleiding volgen om je kennis van het Frans, Engels of Duits te verbeteren. Test je talenkennis in een van onze agentschappen en vraag daarna je taalchèque aan.... Ben je een NERD? Helemaal niet. En voor het beroep dat je wil uitoefenen, heb je wel informaticakennis nodig? Dankzij de ICT-cheques van Actiris kan je gratis een opleiding op maat volgen.

8 Nuttige adressen VDAB Werkwinkel Informatie over Nederlandstalige opleidingen > Centraal, Rouppeplein Brussel > Noord, Jeruzalemstraat Schaarbeek > Zuid, Birminghamstraat Anderlecht Bruxelles Formation Carrefour Informatie over Franstalige opleidingen > Bischoffsheimlaan Brussel Vrij toegankelijk van 9 u. tot u.... RVA > Marcel Broodthaersplein Brussel HVW Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen > Plantenstraat Brussel Info.bxl@hvw-capac.fgov.be ACLVB Algemene Centrale van de Liberale Vakbonden van België Contacteer hen voor een adres in je buurt. > Tel zone.brussel@aclvb.be ACV Algemeen Christelijk Vakverbond Contacteer hen voor een adres in je buurt. > Tel ABVV Algemeen Belgisch Vakverbond Contacteer hen voor een adres in je buurt. > Tel werkloosheid-bsl@abvv.be

9 Bereid je sollicitatiegesprek voor TEST 1 Je kiest je outfit Je kleding ligt klaar de avond voordien. Je kijkt drie keer na of alles ok is. De ochtend zelf haal je het eerste het beste uit de kast. Je zorgt voor sobere en klassieke kleding. 2 Je bent een uur te vroeg en draait rondjes voor het bureau. Je bent zoals altijd te laat, maar je trekt het je niet aan. De rekruteerder wacht wel. Je bent er drie minuten voor het afgesproken uur. 3 Je forceert je om hem/haar recht in de ogen te kijken. Je gaat zitten en wacht tot je iets krijgt om te drinken. Je glimlacht en geeft de rekruteerder een hand. 4 Je zit op het puntje van je stoel en kijkt overal rond je behalve naar de rekruteerder. Met je ellebogen op tafel. En je wacht tot je rekruteerder begint te praten. Je neemt rustig plaats en begint de conversatie. 5 Je hebt afspraak om 14 uur Je komt binnen in het bureau van de rekruteerder Je gaat zitten Voor het gesprek, heb je het volgende meegebracht Een schriftje, verschillende versies van je cv en motivatiebrief, referenties van je vorige jobs en vier balpennen je weet maar nooit! Niets. Waarom? Moest je dan iets meebrengen? Papier en een balpen.

10 Bereid je sollicitatiegesprek voor RESULTATEN Sollicitatiegesprekken, ze bezorgen je stress! Je bent niet op je gemak en je hebt misschien te weinig zelfvertrouwen. Bekijk het positief en werk eraan! Met een beetje training zal je heel wat rustiger zijn. Je hebt absoluut geen last van stress. Een sollicitatiegesprek of een etentje met vrienden, het is voor jou allemaal hetzelfde. Opgelet, de werkgever kan vinden dat je arrogant overkomt. Je bent goed bezig en je hebt de juiste houding voor het sollicitatiegesprek.... Hulp nodig? De dienst Begeleiding Actief Zoeken naar Werk van Actiris helpt je om je optimaal voor te bereiden op je sollicitatiegesprek! Leer de juiste attitude aan, bereid je voor op de meest gestelde vragen en wees zeker dat je een goede indruk nalaat. Meer info bij je referentieconsulent....

11 Klaar om naar het buitenland te vertrekken? TEST 1 Je ideale vakantie ziet er ongeveer zo uit: Waar maakt je niet zo veel uit, zolang het maar met je vrienden of familie is. Een sportieve vakantie of een taalreis, je hebt zin om iets bij te leren. Aan het strand, met één doel: zonnen. 2 Jij bent diegene aan wie je vrienden alles toevertrouwen. En je vrienden weten het. Rustig. Voor jou is alles ok. Je hebt altijd wel zin om af te spreken. Jij organiseert altijd de avondjes uit. 3 Word je niet graag geconfronteerd met onaangename situaties. Ga je met plezier uitdagingen aan. Geniet je van wat er elke dag op je afkomt. 4 Sinds de laatste discussie met je moeder. Altijd al. Je hebt altijd zin gehad om te reizen. Sinds je vriend of vriendin ook vertrokken is. 5 In je vriendengroep: In het leven Je denkt eraan om naar het buitenland te vertrekken Binnen tien dagen vertrek je Stress! Heb je wel de juiste keuze gemaakt? Alles onder controle. Je hebt alles tot in de puntjes voorbereid. Je bent wat zenuwachtig, maar hebt geen zin om nog een minuut langer in Brussel te blijven.

12 Klaar om naar het buitenland te vertrekken? RESULTATEN In het buitenland gaan werken is niet je ding! Je kan beter kiezen voor een job in Brussel, Vlaanderen of Wallonië. Eén ding is zeker, jij bent een echte globetrotter. Voor jou is het duidelijk, je zal in het buitenland gaan werken. Neem contact op met Actiris International om je te begeleiden bij de stappen die je moet ondernemen. Voor jou is het nog niet echt duidelijk. In het buitenland werken? Ja waarom niet, het is zeker een optie. Je twijfelt tussen België of het buitenland. Of je hebt misschien gewoon zin in vakantie?... Hulp nodig? Actiris International begeleidt je als je in het buitenland wil werken. Ook als je stage wil lopen in het buitenland kan je bij hen terecht. Meer info op

13 Waar sta je in je zoektocht naar werk? TEST 1 Welke job wil je uitoefenen? Dat is duidelijk. Je weet exact welke job je wil. Het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je werkt. Je weet het nog niet goed, misschien secretaresse of verpleger. Of waarom niet als grafist? 2 Je hebt de juiste opleiding of studies gevolgd en je bent er klaar voor. Je hebt een opleiding gevolgd, maar die komt niet overeen met wat je wil doen. Je ontbreekt misschien een of twee vaardigheden. 3 Je kent ze zeer goed en je kan een voorbeeld geven uit je professionele leven. Wat? Jij hebt toch geen zwakke punten? Veel eten is dat ook een zwak punt? 4 Kijk je regelmatig op websites en stuur je ook spontane sollicitaties. Vloek je en wacht je af tot iemand je iets interessant toont. Surf je vooral naar de website van Actiris. 5 Heb je de vaardigheden voor de job die je wil uitoefenen? Je sterke en zwakke punten? Om vacatures te vinden Je cv en motivatiebrief Zijn aangepast aan de vacatures waarvoor je solliciteert. Zonder schrijffouten en met de belangrijkste informatie bovenaan. Euhm Geen idee? Zijn ok. Je stuurt ongeveer dezelfde naar heel wat bedrijven.

14 Waar sta je in je zoektocht naar werk? RESULTATEN Het is duidelijk, je weet wat je wil doen en hoe je het zal bereiken. Een tip: ga eens langs in de Self Actiris, je vindt er alles wat je nodig hebt om te solliciteren. Je bent wat verloren. Je ondervindt moeilijkheden en hebt hulp nodig om een job te vinden. Geen paniek! Je referentieconsulent zal je helpen om te bepalen wat je moet doen om een job te vinden. Je zoektocht naar werk zou efficiënter kunnen verlopen. Ben je zeker van wat je wil doen? Je kan ons advies gebruiken om meer succesvol te zijn tijdens je sollicitatiegesprekken. Praat erover met je referentieconsulent.... Hulp nodig? De dienst Begeleiding Actief Zoeken naar Werk van Actiris coacht je zodat je beter weet wat je troeven zijn op de arbeidsmarkt. Zo kom je te weten welke job je wil uitoefenen. Meer info bij je referentieconsulent....

2011 Gedaan met studeren?

2011 Gedaan met studeren? Gedaan met studeren? 2011 Ik schrijf mij in als werkzoekende Ik ben geen student meer en ik zoek werk. Ik woon in het Brusselse Gewest. Het eerste wat je moet doen, is je inschrijven als werkzoekende bij

Nadere informatie

Gedaan met studeren? Plan je toekomst! De weg naar werk

Gedaan met studeren? Plan je toekomst! De weg naar werk Gedaan met studeren? Plan je toekomst! In deze farde vind je alle informatie die je nodig hebt om de eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Breng deze farde mee wanneer je door Actiris wordt uitgenodigd.

Nadere informatie

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren Sollicitatietips ACLVB Jongeren Waar vind je vacatures en hoe begin je aan een sollicitatiebrief? Een paar nuttige tips. Waar begin ik? Je kan natuurlijk wachten tot je ideale job uit de lucht komt vallen.

Nadere informatie

Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst!

Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst! Afgestudeerd? Eerst een verdiend feestje, en dan nadenken over je toekomst! Je gaat op zoek naar werk Je bent nog een tijdje werkzoekend Je vindt werk Je wordt ziek Wat met vakantiewerk? Schrijf je in

Nadere informatie

focus op werkloosheid na studies

focus op werkloosheid na studies focus op werkloosheid na studies Het voortzetten van uw studies is ongetwijfeld een van de manieren om aan de werkloosheid te ontsnappen. Wanneer u na uw studies echter niet meteen een job kunt vinden,

Nadere informatie

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Afgestudeerd en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Alles over afstuderen Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg www.werk.belgië.be VDAB (Vlaanderen) voor kantoren

Nadere informatie

focus op werkloosheid na studies

focus op werkloosheid na studies focus op werkloosheid na studies Wanneer u na uw studies niet meteen een job kunt vinden, voorziet het stelsel van de sociale zekerheid in België dat u, op basis van uw studies, aanspraak kunt maken op

Nadere informatie

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job, stel je je waarschijnlijk een heleboel vragen:

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job, stel je je waarschijnlijk een heleboel vragen: Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job, stel je je waarschijnlijk een heleboel vragen: > Hoe moet ik mij inschrijven als werkzoekende? > Waar vind ik passende werkaanbiedingen? > Hoe stel ik mij voor

Nadere informatie

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Afgestudeerd en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Alles over afstuderen Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg www.werk.belgie.be VDAB (Vlaanderen) voor kantoren

Nadere informatie

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info

Welkom! Je stopt met school en je hebt nog geen werk. Wat Nu? 24-4-2014. Transitietraject. Wie zijn wij? Verloop info Welkom! Wie zijn wij? Verloop info Afgestudeerd, en nu? Info over onze dienst GTB Info over de ondersteuningsmaatregelen vanuit de VDAB Vragen? Heb je goed nagedacht over je beslissing? Je stopt met school

Nadere informatie

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond WOORDZOEKER Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden.

Nadere informatie

focus op de activering van het zoekgedrag naar werk van de jongeren tijdens de beroepsinschakelingstijd

focus op de activering van het zoekgedrag naar werk van de jongeren tijdens de beroepsinschakelingstijd focus op de activering van het zoekgedrag naar werk van de jongeren tijdens de beroepsinschakelingstijd Deze brochure belangt u aan indien u zich na het einde van uw studies hebt ingeschreven als werkzoekende

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

opleiding werkloosheid rechten arbeidskaart loon syndicaten Werk en opleiding Santé arbeidsovereenkomst werk zoeken gelijkschakeling van diploma s

opleiding werkloosheid rechten arbeidskaart loon syndicaten Werk en opleiding Santé arbeidsovereenkomst werk zoeken gelijkschakeling van diploma s rechten arbeidskaart arbeidsovereenkomst werk zoeken opleiding zelfstandige werkloosheid gelijkschakeling van diploma s loon syndicaten Werk en opleiding Santé Door te werken kan je jezelf en je familie

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

START OCMW ABVV ACLVB

START OCMW ABVV ACLVB WOORDENDOMINO Spel Elke leerling krijgt evenveel kaartjes. De leerling met start legt de beginkaart op tafel. Wie bij het woord op de dominokaart het juiste logo kan aanleggen mag verder spelen. Hij/zij

Nadere informatie

De meest gestelde sollicitatievragen

De meest gestelde sollicitatievragen De meest gestelde sollicitatievragen Vertel eens iets meer over jezelf? Wat kan je vermelden: Naam Woonplaats Studies Werkervaring Motivatie Positieve eigenschappen Gebruik eventueel je cv als leidraad

Nadere informatie

Spel Nabespreking Begrippen voor de leerkracht

Spel Nabespreking Begrippen voor de leerkracht MEMORY Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden. Wie

Nadere informatie

De opvolging van je zoektocht naar werk

De opvolging van je zoektocht naar werk De opvolging van je zoektocht naar werk Klassieke procedure > Hoe vermijd je sancties? > Wat moet je doen? > Vraag de nodige informatie! www.aclvb.be Als werkloze heb je een aantal verplichtingen. Zo moet

Nadere informatie

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem

HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips. Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem HOE PROFESSIONEEL SOLLICITEREN? Enkele tips Aures Churchilllaan 76D B02 8790 Waregem 1 VOORBEREIDING VAN EEN SOLLICITATIEGESPREK Checklist: Studie van het bedrijf (zie website). Studie van de functie.

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Ik verlaat de school wat nu?

Ik verlaat de school wat nu? Ik verlaat de school wat nu? Je hebt geen werk? Schrijf je in bij de VDAB: Hoe? Via de website www.vdab.be Via het gratis nummer 0800/ 30 700 Via een kantoor in de buurt Wanneer? Voor 1 augustus Als je

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING OP HET PORTFOLIO EN EXAMEN Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden en werk houden in Nederland. Als

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk!

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! GRONDIGE VOORBEREIDING Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Proficiat!

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD "CONTROLE OP HET ACTIEF ZOEKEN NAAR WERK" Welke werklozen worden door de RVA opgeroepen?

INFORMATIEBLAD CONTROLE OP HET ACTIEF ZOEKEN NAAR WERK Welke werklozen worden door de RVA opgeroepen? INFORMATIEBLAD "CONTROLE OP HET ACTIEF ZOEKEN NAAR WERK" Welke werklozen worden door de RVA opgeroepen? Elkeen die werkloosheidsuitkeringen ontvangt en jonger is dan 55 jaar 1 kan in principe onder de

Nadere informatie

Geen boeken meer. Je verlaat de school Werkloos of werken?

Geen boeken meer. Je verlaat de school Werkloos of werken? Afgestudeerd en nu? Afgestudeerd en nu? Eerst en vooral een feestje, want dat heb je verdiend! En dan ga je nadenken over je toekomst en dan komen de vragen. Hoe dan ook er zijn een aantal zaken waar je

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Ken jezelf! Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

CURRICULUM VITAE. Ken jezelf! Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS CURRICULUM VITAE In dit lespakket maken jongeren hun cv. Vermits sommige jongeren al van bij het begin van het schooljaar op zoek gaan naar een job of stageplaats, maken ze zeer snel een eerste exemplaar

Nadere informatie

Het cv. Volg onze tips! Maximum 2 pagina s. Werk met rubrieken. Let op je spelling. Lieg niet. Wees creatief en onderscheid je van de rest

Het cv. Volg onze tips! Maximum 2 pagina s. Werk met rubrieken. Let op je spelling. Lieg niet. Wees creatief en onderscheid je van de rest Het cv Hoe een efficiënte cv opstellen voor de werkgevers? Hoe vermijden dat je cv niet in de papiermand beland? Volg onze tips! Maximum 2 pagina s Beroepservaring Opleiding Talenen informaticakennis Interesses...

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

School gedaan? Wat nu?

School gedaan? Wat nu? School gedaan? Wat nu? ACLVB Jongeren Eindelijk! Je verlaat de schoolbanken en je besluit om op zoek te gaan naar werk. Maar wat moet je nu allemaal in orde brengen? Wat is de eerste stap? Het allerbelangrijkste

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk!

Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips. www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! Sollicitatiegesprek? Haal jouw droomjob binnen met deze tips www.ago.jobs Al meer dan 25 jaar de beste weg naar passend werk! GRONDIGE VOORBEREIDING KEN HET BEDRIJF KEN JE GESPREKSPARTNER Je bent uitgenodigd

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

STANDAARD CV VOOR GERICHTE SOLLICITATIE

STANDAARD CV VOOR GERICHTE SOLLICITATIE STANDAARD CV VOOR GERICHTE SOLLICITATIE ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vacaturegegevens

Nadere informatie

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV.

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Wat betekent cv letterlijk? Cv staat voor het latijnse curriculum vitae en vrij vertaald betekent het levensloop. Vrijwel elke werkgever

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Inschrijving bij de VDAB

Inschrijving bij de VDAB school verlater Je hebt besloten dat de tijd van studeren voorbij is. Misschien ben je opgelucht. Maar wellicht sta je voor nieuwe verantwoordelijkheden. Voor een eigen inkomen zorgen bijvoorbeeld. Daarvoor

Nadere informatie

solliciteren voor een job bij Ikea

solliciteren voor een job bij Ikea solliciteren voor een job bij Ikea quiz Vraag 1 Hoe vind je het snelst een job? A. via vrienden, kennissen, ex-collega s, B. via vacatures in kranten, op websites, C. via solliciteren op vacatures van

Nadere informatie

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 13 MAART 2017

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 13 MAART 2017 FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 13 MAART 2017 Programma 2 Info letteren & wijsbegeerte 3 1. Missie VDAB 2. Diploma op zak, wat nu? Inschrijven bij VDAB Beroepsinschakelingstijd Kinderbijslag en mutualiteit

Nadere informatie

FOCUS op. de activering van het zoekgedrag naar werk van werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering

FOCUS op. de activering van het zoekgedrag naar werk van werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering FOCUS op de activering van het zoekgedrag naar werk van werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering De activering van het zoekgedrag naar werk is het geheel van acties dat de RVA onderneemt om de inspanningen

Nadere informatie

1) Opmaak van een sterk CV

1) Opmaak van een sterk CV 1) Opmaak van een sterk CV Je visitekaartje Het eerste wat men van jou in handen krijgt Een eerste stap naar een mogelijke baan Een voet tussen de deur en zoveel meer! TIP: De CV is het eerste wat het

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Voor welke functie solliciteer je? Spontane sollicitatie Geef aan voor welke afdeling(en) jij zou willen werken Administratieve zetel Thuiszorgdiensten Technische afdeling WZC Warmhof Openstaande vacature

Nadere informatie

Werkloos. Inhoud In welk land vraagt u een uitkering aan? 2

Werkloos. Inhoud In welk land vraagt u een uitkering aan? 2 BBZ Werkloos Wonen in Nederland, werken in België Inhoud In welk land vraagt u een uitkering aan? 2 Wanneer bent u een grensarbeider? 2 Wanneer bent u volledig of gedeeltelijk werkloos? 2 U bent volledig

Nadere informatie

Wegen naar je toekomst Je gids in je zoektocht naar een diploma, opleiding of werk

Wegen naar je toekomst Je gids in je zoektocht naar een diploma, opleiding of werk Wegen naar je toekomst Je gids in je zoektocht naar een diploma, opleiding of werk Een uitgave van het Netwerk Samen tegen Schooluitval Brussel in samenwerking met Leerwinkel Brussel Je weet nog niet

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF?

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? Sommige werkgevers vragen in hun vacatures om te solliciteren via een sollicitatiebrief. Die brief wordt dan je eerste contact met de werkgever. Het komt er dus op aan

Nadere informatie

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break?

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break? Aan de slag Als je werkt worden je rechten en plichten vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst kan verschillende vormen aannemen en leg je schriftelijk vast. Lees je contract steeds aandachtig

Nadere informatie

SOLLICITATIE (deel 1)

SOLLICITATIE (deel 1) SOLLICITATIE (deel 1) Je bent de werkgever van een voedingswinkel. Je bent op zoek naar een goede winkelbediende voor je zaak. Kan jij een sollicitatiegesprek voeren? Wat moet je doen? 1 Zoek 2 gesprekspartners.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gewerkt in je land van herkomst? Hoe heb je die baan gevonden? Heb je wel eens in Nederland naar werk gezocht? Hoe heb je dat gedaan? Hoofditem

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

CATALOGUS NAJAAR GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN

CATALOGUS NAJAAR GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN CATALOGUS NAJAAR 2018 GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN Ontwikkel je vaardigheden en verwezenlijk je professionele projecten! www.horecabepro.be DEZE BROCHURE IS VOOR : Elke werkzoekende

Nadere informatie

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS)

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Door de 6de Staatshervorming is VDAB vanaf 1/1/2017 bevoegd voor het verlenen van vrijstellingen voor het volgen van een opleiding,

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

de vdab je hele loopbaan lang. De VDAB steunt je op elk moment.

de vdab je hele loopbaan lang. De VDAB steunt je op elk moment. de vdab je hele loopbaan lang. De VDAB steunt je op elk moment. De VDAB je hele loopbaan lang. Je hele loopbaan bij één en dezelfde werkgever? Dat is verleden tijd. Vandaag verander je tijdens je loopbaan

Nadere informatie

Persoonlijke werkloosheidsverklaring

Persoonlijke werkloosheidsverklaring Persoonlijke werkloosheidsverklaring Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor onder meer het toekennen van de stage-uitkering, het evalueren van de inspanningen

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek!

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! Student Career Center. Master your future In partnership with Inhoud CV: do s & don ts Aandachtspunten voor tijdens en na het interview Competentiegericht

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Een blijvende indruk nalaten bij sollicitaties. Workshop Felink - 14/10/2014

Een blijvende indruk nalaten bij sollicitaties. Workshop Felink - 14/10/2014 Een blijvende indruk nalaten bij sollicitaties Workshop Felink - 14/10/2014 1. Het CV 2. De CV-screening 3. De selectieprocedure 4, Het sollicitatiegesprek 5, Top Skills 2 1. Het CV 2. De CV-screening

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting Het doel van de sollicitatiebrief is uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief (van brevis wat kort betekent) moet daarom informatief zijn en de belangstelling opwekken van de selecteur om nader

Nadere informatie

Afgestudeerd en werken in de bouw!

Afgestudeerd en werken in de bouw! Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid Alles wat je moet weten voor een job in de bouw fvb-ffc Constructiv stelt voor Afgestudeerd en werken in de bouw! Zo GA je snel aan de slag! http://fvb.constructiv.be

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

focus op werknemers met behoud van rechten

focus op werknemers met behoud van rechten focus op de inkomensgarantieuitkering voor deeltijdse werknemers met behoud van rechten Werklozen die het werk deeltijds hervatten, krijgen onder bepaalde voorwaarden, boven op het deeltijdse nettoloon,

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg!

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! leuk en zinvol werk passend bij wat jij kunt gezelligheid met collega s je eigen salaris verdienen Jo Arts, assistent-kok: Van thuis zitten word

Nadere informatie

Routeplanner voor jong talent

Routeplanner voor jong talent Routeplanner voor jong talent HOE GERAAK JE VAN DE SCHOOL NAAR JE EERSTE JOB? Afstuderen, werk zoeken en vinden, je eerste loon, een nieuwe stap in je leven Maar! Er komt heel wat bij kijken. Je sociaal

Nadere informatie

JOB MARKETING. How to create a killer cv and cover letter. Jelle Verdoodt @Sportcareers

JOB MARKETING. How to create a killer cv and cover letter. Jelle Verdoodt @Sportcareers JOB MARKETING How to create a killer cv and cover letter Agenda 1. Voorstelling 2. Hoe past je cv en motivatiebrief in jullie zoektocht naar een job? 3. Hoe creëer je een killer cv? 4. Hoe zorg je dat

Nadere informatie

Hoe werkt de uitzendsector?

Hoe werkt de uitzendsector? Hoe werkt de uitzendsector? Opgelet: deze presentatie is een onderdeel van een opleiding van een halve dag over hoe de uitzendsector werkt. Deze presentatie kan handvaten bieden om beter gewapend contact

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Vacatures zoeken. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Vacatures zoeken. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2016

FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2016 FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2016 Programma 2 Info letteren & wijsbegeerte 3 1. Missie VDAB 2. Diploma op zak, wat nu? Inschrijven bij VDAB Beroepsinschakelingstijd Kinderbijslag en mutualiteit

Nadere informatie

Werkloos Wonen in België, werken in Nederland

Werkloos Wonen in België, werken in Nederland Werkloos Wonen in België, werken in Nederland Inhoud In welk land vraagt u een uitkering aan? 2 Wanneer bent u een grensarbeider? 2 Wanneer bent u volledig of gedeeltelijk werkloos? 2 U bent volledig werkloos

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

SOLLICITEREN EN NETWERKEN (21)

SOLLICITEREN EN NETWERKEN (21) SOLLICITEREN EN NETWERKEN (21) Het is belangrijk dat je kan aantonen dat je intensief naar werk zoekt. Zoek passende vacatures (3) Professionaliseer je contactgegevens (1) Toon aan dat je werk zoekt Ontvang

Nadere informatie

focus op Activa voor 30-minners RSZ

focus op Activa voor 30-minners RSZ focus op Activa voor 30-minners RSZ Jonger dan 30 en o Verhoog je kansen op de arbeidsmarkt! Ben je jonger dan 30 jaar, al minstens een half jaar ingeschreven als werkzoekende en heb je geen diploma hoger

Nadere informatie

Een sterk CV en motivatie

Een sterk CV en motivatie Een sterk CV en motivatie Een sollicitatie bestaat meestal uit een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV). Soms vragen organisaties alleen nog naar een motivatie, die je al dan niet in een format

Nadere informatie

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting 5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting E-book geschreven door Sollicitatiedokter.nl Inhoudsopgave 1. Behandel solliciteren als een baan... pagina 1 2. Wees

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Voor welke functie solliciteer je? Spontane sollicitatie Geef aan voor welke afdeling(en) jij zou willen werken Administratieve zetel Technische afdeling Andere Openstaande vacature Geef zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid?

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid? ??! Je hebt je diploma op zak. Wellicht heb je al nagedacht over je toekomst: waar wil je naartoe? Wil je meteen je diploma verzilveren op de arbeidsmarkt? Of wil je liever nog als student door het leven

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

VDAB gaat digitaal met nieuwe contactstrategie Inschrijven doe je zelf, waar en wanneer je maar wil

VDAB gaat digitaal met nieuwe contactstrategie Inschrijven doe je zelf, waar en wanneer je maar wil VDAB gaat digitaal met nieuwe contactstrategie Inschrijven doe je zelf, waar en wanneer je maar wil VDAB lanceerde op maandag 8 oktober 2018 zijn vernieuwde website en websitedienstverlening. Daarmee krijgen

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

FOCUS op. werknemers met behoud van rechten

FOCUS op. werknemers met behoud van rechten FOCUS op de inkomensgarantieuitkering voor deeltijdse werknemers met behoud van rechten Werklozen die het werk deeltijds hervatten, krijgen onder bepaalde voorwaarden, boven op het deeltijdse nettoloon,

Nadere informatie

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB Gefeliciteerd! Je hebt de vorige e-cursussen doorlopen en als het goed is, heb je de nodige inzichten over jezelf en over je werk opgedaan. Tijd om deze inzichten naar

Nadere informatie

Begin bij jezelf. Jobadvertenties. Actief zoeken

Begin bij jezelf. Jobadvertenties. Actief zoeken SOLLICITATIE TIPS Waar vind je geschikte vacatures en hoe begin je aan een sollicitatiebrief? Een paar nuttige tips op een rij. Begin bij jezelf Je kan natuurlijk wachten tot je ideale job uit de lucht

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie