Allianz <00. :lli1[1ty5öl. Algemene Voorwaarden. !rt~~:11. Biz Plan - Biz Solution. VERZEKERING Biz Plan - Biz Solution o. Lt"l Lt"l. c..

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allianz <00. :lli1[1ty5öl. Algemene Voorwaarden. !rt~~:11. Biz Plan - Biz Solution. VERZEKERING Biz Plan - Biz Solution o. Lt"l Lt"l. c.."

Transcriptie

1 Allianz <00 :lli1[1ty5öl!rt~~:11 Algemene Vrwaarden Biz Plan - Biz Slutin VERZEKERING Biz Plan - Biz Slutin Lt"l Lt"l c..

2 '" c..

3 INHOUDSTAFEL Blz. TITEL I INLEIDING TITEL 11 : UW CONTRACT (WAT U ZEKER MOET WETEN) Artikel 1 - De Partijen Artikel 2 - Vrwerp van de verzekering Artikel 3 - Artikel U bent eigenaar van het gebuw 2.2. U bent huurder van het gebuw De verzekerbare gederen en hun verzekerde bedragen 3.1. Het verzekerbare gebuw 3.2. De verzekerbare inhud Indexering TITEL 111 : BAS IS GEVAREN EN VERGOEDINGSGRENZEN Artikel 5 - Brand en aanverwante gevaren 5.1. Brand - ntplffing - implsie 5.2. Bliksem 5.3. Rk - ret 5.4. Btsing - vallen 5.5. Inwerking van elektriciteit 5.6. Ontdiing van levensmiddelen vr privé-gebruik 5.7. Inbraakschade aan het gebuw - vandalisme 5.8. Bijkmende schade rk, crrsieve dampen, hitte de hulpdiensten en de ingezette blus-en preventiemiddelen instrting gisting f zelfntbranding Artikel 6 - Arbeidscnflicten en aanslagen Artikel 7 - Strm, hagel, sneeuw- en ijsdruk Artikel 8 - Natuurrampen Onze dekking natuurrampen De dekking Natuurrampen vlgens de vrwaarden van het Tariferingsbureau 18 Artikel 9 - Waterschade f schade verrzaakt dr vleibare brandstf Artikel 10 - Artikel 11 - Glasbreuk het breken f barsten van gederen het ndrzichtig wrden van islerende ruiten bijkmende ksten Burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebuw Extra-cntractuele burgerrechtelijke aansprakelijkheid Vergedingsgrenzen Mede-eigendm Uitsluitingen In In a..

4 TITEL IV : WAARBORGUITBREIDINGEN DIE GELDEN VOOR DE BASISGEVAREN Artikel 12 - Artikel 13 - Artikel 14 - Buiten het aangeduide risic Algemeen Bij verzekering van het gebuw f de inbedel van uw gebruikelijke wnplaats Na een schadegeval: de gev1gksten Na een schadegeval : verhaal dat men tegen u uitefent TITEL V: DE FACUL TA TIEVE GEVAREN Artikel 15 - Artikel 16 - Artikel 17 - Artikel 18 - Artikel 19 - Diefstal Verzekeringsvrwaarden en preventiemaatregelen Diefstal en vandalisme in de wnruimtes en in de handelsruimtes Vergedingsgrenzen Inbraakschade aan het gebuw Specifieke waarbrguitbreidingen Uitsluitingen Teruggevnden vrwerpen Alle risic's infrmaticamaterieel en elektrnisch bureaumaterieeel Onrechtstreekse verliezen Bedrijfsschadeverzekering met dagvergeding Vrwerp van de waarbrg Vergedingsmdaliteiten 1. Berekening van de vergeding 2. Beperking van de vergeding Bij stpzetting van de bedrijfsactiviteit Uitsluitingen Bedrijfsschadeverzekering p basis van de brutmarge Vrwerp van de verzekering Vaststelling van het aangegeven bedrag en van de vergedingsperide Aanpasbaarheid Vaststelling van de schadevergeding Optinele dekkingen Uitsluitingen TITEL VI: GEMEENSCHAPPELIJKE UITSLUITINGEN VOOR ALLE GEVAREN Artikel 20 - Uitgeslten schade 38 U"l U"l c..

5 Allianz (!ID TITEL VII: SCHADEREGELING Artikel 21 - Uw verplichtingen bij schadegeval Artikel 22 - Vaststelling van de schade Artikel 23 - Berekening van de vergeding Slijtage Vr "de schade aan elektrische f elektrnische testellen vr privé-gebruik" Vr het facultatieve gevaar "Alle risic's infrmaticamaterieel en elektrnisch bureaumaterieel" (artikel 16) Vergedingsgrenzen Vrijstelling Artikel 24 - Eventuele tepassing van de evenredigheidsregel Artikel 25 - Onze verplichtingen bij schadegeval Mdaliteiten en termijnen vr de betaling van de vergeding Artikel Vr het gebuw Vr de inhud Verdaging van de termijn vr de betaling Begunstigde van de vergeding en subrgatie TITEL VIII: ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN VAN UW CONTRACT Artikel 27 - Beschrijving van het risic Het belang van de hierna vermelde verplichtingen Uw verplichtingen bij het sluiten van het cntract Uw verplichtingen in de lp van het cntract Vermindering van het risic Artikel 28 - Aanvang van het cntract Artikel 29 - Artikel 30 - Duur van het cntract De premie De betaling van de premie Niet-betaling van de premie Artikel 31 - Opzegging van het cntract De gevallen waarin u het cntract kan pzeggen De gevallen waarin wij het cntract kunnen pzeggen De pzeggingswijzen Uitwerking van de pzegging Artikel 32 - Verandering van verzekeringnemer Artikel 33 - Meer dan één verzekeringnemer Artikel 34 - Wederzijdse mededelingen en kennisgevingen TITEL IX: BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Bescherming van de persnlijke levenssfeer en rechten van de geregistreerde persnen U") U") 0..

6 Q.. '"

7 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07.. TITEL I 17 r wie is deze verzekering bestemd? Deze verzekering is bestemd: vr handelszaken en kleine en middelgrte ndernemingen waarvan het ttaal verzekerd kapitaal maximaal ,68 EUR (ABEX* 450) bedraagt en die geen landbuwbedrijven zijn; vr kantren en vrije berepen waarvan het ttaal verzekerd kapitaal maximaal ,17 EUR (ABEX* 450) bedraagt. Waaruit bestaat uw verzekeringscntract? Uw verzekeringscntract bestaat uit twee delen : De algemene vrwaarden* beschrijven de werking van uw cntract en nze wederzijdse verbintenissen. Ze geven de inhud van de waarbrgen en de uitsluitingen nauwkeurig weer. De bijzndere vrwaarden* beschrijven de bijzndere gegevens die betrekking hebben p uw cntract. Ze vermelden nder andere de verzekerde gederen *, de waarbrgen die u heeft afgeslten, de verzekerde bedragen en de te betalen premie. De bijzndere vrwaarden * vervlledigen de algemene vrwaarden * en vervangen deze vr zver ze er strijdig mee zuden zijn. Bij het pstellen van deze algemene vrwaarden'" hebben wij twee belangrijke delstellingen willen bereiken: ten eerste het afleveren van een duidelijke, beschrijvende tekst in een begrijpelijke taal die een snelle lezing en het nmiddellijk terugvinden van bepaalde rubrieken waarnaar u p zek bent, met mgelijk maken; ten tweede het gebruik van een lgische structuur bestaande uit drie delen die men drgaans in algemene vrwaarden'" terugvindt. Bij het pmaken van het cntract... In het eerste deel van deze algemene vrwaarden'" (Titel 11 tt VI) kmen de gegevens en inlichtingen aan bd die nmisbaar zijn vr het pmaken van het cntract en die we nder elkaar meten uitwisselen m nze wederzijdse verbintenis perfect te kunnen inschatten. Z meten we weten f kunnen bepalen in welke hedanigheid u handelt, want de verzekeringsvrwaarden verschillen naargelang u eigenaar f huurder bent; f uw gebuw* al dan niet beantwrdt aan een aantal buwnrmen; welke waarde er aan de te verzekeren gederen'" gegeven met wrden; tegen welke gevaren u het gebuw'" en de inhud'" wenst te verzekeren. Uiteraard handelt u "als een gede huisvader", rekening hudend met een geheel van aanbevelingen, te nemen preventiemaatregelen en bepaalde plichten die mschreven wrden in de algemene en bijzndere vrwaarden"'. Indien dit niet het geval is zullen wij eventueel kunnen vergaan tt vermindering van nze prestaties. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Lr) Lr) 0..

8 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 Wanneer er :zich een schadegeval* vrdet... Deel twee van de algemene vrwaarden * (Titel VII) gaat ver de wijze van vergeding van een schadegeval *. In dit deel vindt u infrmatie ver maatregelen waar u rekening mee dient te huden zdat wij in de mgelijkheid zijn m z snel mgelijk nze verplichtingen na te kmen; de wijze van berekening van nze tegemetkming en dit van zdra de schade vaststaat en ze naar mvang geschat werd. Vr een vlt beheer van het verzekeringscntract... In deel drie van de algemene vrwaarden * (Titel VIII) wrden een aantal administratieve prcedures vastgelegd waar de partijen (u en wij) zich meten naar schikken, evenals de regels waarmee het verzekeringscntract tt stand kmt f gewijzigd kan wrden. Tensltte wensen wij uw aandacht te vestigen p de BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN IN TITEL IX. Deze lijst werd pgesteld teneinde de tekst van de algemene vrwaarden* te verlichten en een juiste draagwijdte te geven aan de wrden en uitdrukkingen die aangeduid zijn met een sterretje. Ze maken integraal deel uit van de algemene vrwaarden *. Onze raad: Neem de tijd m de vrwaarden van uw verzekeringscntract eens aandachtig dr te nemen. Zijn er ng vragen? Dan zal uw verzekeringsmakelaar u graag met raad en daad bijstaan. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U"l U"l C.

9 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10/07 ~ TITEL 11 1 De partijen In dit verzekeringscntract : betekent "WIJ" de verzekeringsmaatschappij Allianz Be1gium n.v.; betekent "U" de verzekerden"', namelijk: de verzekeringnemer; de persnen die bij hem inwnen; hun persneel in de uitefening van hun functies; de lasthebbers en vennten van de verzekeringnemer in de uitefening van hun functies; betekent "DERDEN*" iedere andere persn dan de verzekerden. '" 2 Vrwerp van de verzekering 2.1. U bent eigenaar van het gebuw* Binnen de grenzen en nder de vrwaarden van uw cntract dekken wij : de stffelijke schade'" aan de verzekerde gederen'" die nader mschreven wrden in de bijzndere vrwaarden'" ten gevlge van een gedekt schadegeval"'; de gevlgen van uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid tegenver derden'" U bent huurder* van het gebuw* Binnen de grenzen en nder de vrwaarden van uw cntract dekken wij : de stffelijke schade'" aan de verzekerde inhud'" die nader mschreven wrdt in de bijzndere vrwaarden'" ten gevlge van een gedekt schadegeval"'; de stffelijke schade'" p basis van uw huurdersaansprakelijkheid die u kan plpen ten gevlge van een gedekt schadegeval "', ten aanzien van de verhuurder, krachtens de artikelen 1302, 1732 tt en met 1735 van het Burgerlijk Wetbek"'; de gevlgen van uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid tegenver derden"'. 3 De verzekerbare gederen en hun verzekerde bedragen De verzekerde bedragen meten vereenkmen met de waarde van alle hierna pgegeven gederen, inclusief de niet-terugvrderbare taksen, dch znder de hiernder pgegeven grenzen te verschrijden. Zij wrden vastgesteld nder de verantwrdelijkheid van de verzekeringnemer. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) C. '"

10 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10/ Het verzekerbare gebuw* Gebuw* Te verzekeren waarde 1. U bent eigenaar 2. U bent huurder" van het gehele gebuw* f een gedeelte ervan Nieuwwaarde" Werkelijke waarde" De tegangen, binnenplaatsen en mheiningen zijn autmatisch verzekerd znder pgenmen te wrden in de bedragen. Zijn eveneens verzekerd: de dr u gebruikte garages, zelfs indien ze zich bevinden p een ander adres dan dat van het hfdgebuw. U mag ze echter niet gebruiken vr berepsdeleinden De verzekerbare inhud* De inhud" mvat : Inhud* Te verzekeren waarde Inbedel" Kledingsstukken en huislinnen Juwelen * Huisdieren * Tuingereedschap vr privé-gebruik Mtrrijtuigen/ aanhangwagens die niet nderwrpen zijn aan de wet p de verplichte mtrrijtuigenverzekering N ieuwwaarde* Nieuwwaarde" (vr de dekking Natuurrampen* Tariferingsbureau : werkelijke waarde") Vervangwaarde* (vr de dekking Natuurrampen" Tariferingsbureau : verkpwaarde * ) Dagwaarde* znder rekening te huden met hun wedstrijd- f cmpetitiewaarde. Werkelijke waarde* Werkelijke waarde* Mtrrijtuigen/ aanhangwagens die Werkelijke waarde*, enkel verzekerd binnen nderwrpen zijn aan de wet p de de mheining van het verzekerd gebuw *, verplichte mtrrijtuigenverzekering (geen nder bepaalde vrwaarden en mits ervan kpwaar" en geen brmfietsen klasse A melding wrdt gemaakt in de bijzndere en B) en die gebruikt wrden vr vrwaarden". berepsdeleinden. Fietsen en brmfietsen klasse A en B Werkelijke waarde* Elektrische en elektrnische testellen vr Nieuwvervangingswaarde* (vr de dekking privé-gebruik (k de niet-geïntegreerde Natuurrampen* Tariferingsbureau : werkelijke dmticainstallatie" ) waarde" znder dat deze hger mag zijn dan de vervangingsprijs van nieuwe gederen met vergelijkbare prestaties) * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Lrl Lrl c..

11 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 Inhud* Speciale vrwerpen '" (geen kpwaar"') znder cllecties van pstzegels en muntstukken : 1. cllectiezegels die zich bevinden in de wnruimtes (geen kpwaar"') 2. cllectie muntstukken die zich bevindt in de wnruimtes (geen kpwaar"') Materieel'" Gemtriseerde landbuwwerktuigen Originelen, kpieën van archieven, dcumenten, handelsbeken, plannen, mdellen en papieren infrmatiedragers Niet-geïntegreerde dmticainstallatie '" vr bereps gebruik Elektrische apparaten vr berepsgebruik Elektrnisch bureaumaterieel '" verkpwaarde'" Te verzekeren waarde 50% van de prijzen die pgegeven wrden in de catalgi Yvert en Tellier, Prinet, Giblns f in de meest Officiële Belgische Catalgus met evenwel een grens per zegel van 5 % van de waarde van de cllectie en dit met een maximum van 375 EUR per zegel. Hiervr dient u, in dubbel exemplaar, een gedetailleerde lijst bij te huden van alle zegels van de cllectie. Een kpie van deze lijst dient u te bewaren buiten het verzekerde risic. 50% van de catalguswaarde Mrain f Demey met een maximum van 375 EUR per muntstuk. Hiervr dient u, in dubbel exemplaar, een gedetailleerde lijst bij te huden van alle muntstukken van de cllectie. Een kpie van deze lijst dient u te bewaren buiten het verzekerde risic. Werkelijke waarde'" (vr de dekking Natuurrampen'" Tariferingsbureau : znder dat deze hger mag zijn dan de vervangingsprijs van nieuwe gederen met vergelijkbare prestaties) Werkelijke waarde'" Materiële wedersamenstellingswaarde'" Restwaarde'" (vr de dekking Natuurrampen'" Tariferingsbureau : werkelijke waarde'" znder dat deze hger mag zijn dan de vervangingsprijs van nieuwe gederen met vergelijkbare prestaties) Werkelijke waarde'" (vr de dekking Natuurrampen'" Tariferingsbureau : znder dat deze hger mag zijn dan de vervangingsprijs van nieuwe gederen met vergelijkbare prestaties) Restwaarde"'. Nieuwvervangingswaarde'" vr het ptinele gevaar" A lle risic's infrmaticamaterieel en elektrnisch bureaumaterieel" (vr de dekking Natuurrampen'" Tariferingsbureau : werkelijke waarde'" znder dat deze hger mag zijn dan de vervangingsprijs van nieuwe gederen met vergelijkbare prestaties) * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Lr> Lr> 0..

12 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10j07 Inhud* Kpwaar* 1. Niet tebehrend aan uw clienteel 2. Tebehrend aan uw clienteel Infrmaticamaterieel * Waarden * Te verzekeren waarde 1. Inkpwaarde* (vr de dekking Natuurrampen Tariferingsbureau : dagwaarde* ) 2. Werkelijke waarde* Werkelijke waarde *. Nieuwvervangingswaarde* vr het ptinele gevaar "Alle risic's infrmaticamaterieel en elektrnisch bureaumaterieer (vr de dekking Natuurrampen* Tariferingsbureau : werkelijke waarde* znder dat deze hger mag zijn dan de vervangingsprijs van nieuwe gederen met vergelijkbare prestaties) Dagwaarde* en dit enkel in het gevaar "Diefstar (artikel 15) en in artikel 12.2, verplaatsing naar een banksafe, tt een bedrag van 750 EUR vr al deze waarden samen. 4 Indexering De grensbedragen die wij in het cntract vermelden, vlgen steeds de evlutie van het indexcijfer van de buwprijzen, ABEX*-indexcijfer genemd, tenzij we het anders zuden vermelden. De grensbedragen wrden altijd uitgedrukt in EUR, referte-indexcijfer ABEX* 450. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) LI"l LI"l C.

13 Allianz (ffi) Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 ~ TITEL Brand en aanverwante gevaren Wij vergeden de schade aan de verzekerde gederen * verrzaakt dr de vlgende gevaren : 5.1. Brand - ntplffing - implsie brand, d.w.z. de vernietiging van gederen dr vuur met vlammen buiten een nrmale vuurhaard waarmee ntvlamming verrzaakt wrdt die zich zu kunnen uitbreiden. Zijn echter niet gedekt: de vernietiging van vrwerpen die in f p een vuurhaard gevallen, gewrpen f gelegd zijn; de schreivlekken, nder meer p linnen en kledingstukken, znder dat er ntvlamming is ntstaan; de schade dr bvenmatige hitte, de nabijheid van f de aanraking met een licht- f warmtebrn, de uitwasemingen, het wegspringen f het vallen van brandstffen, znder dat er ntvlamming is ntstaan; ntplffing f implsie, d.w.z. een pltse en hevige uiting van krachten te wijten aan de uitzetting f het binnendringen van gassen f dampen in gelijk welke testellen f recipiënten; ntplffing van springstffen van een andere aard dan de springstffen die ndig zijn vr de berepsactiviteit in het gebuw * ; 5.2. Bliksem de directe inslag van de bliksem (de vernietigende werking van de bliksem die rechtstreeks inslaat p de verzekerde gederen *) f de btsing van de verzekerde gederen * met neergebliksemde vrwerpen; 5.3. Rk - ret de schade verrzaakt dr rk f ret mwille van de slechte werking van een verwarmings-f huishudtestel dat aangeslten is p een schrsteen. De schade verrzaakt dr pen haarden zijn echter niet verzekerd Btsing - vallen de btsing dr landvertuigen (daarin begrepen kranen en hijstestellen) alsk dr de lading ervan en stukken f vrwerpen die ervan lsraken f eraf vallen. Er is dekking vr zver deze vertuigen en testellen niet tebehren f tevertruwd werden, ten welke titel k, aan de verzekerde *, een eigenaar f een huurder van de verzekerde gederen *. Uitgeslten is echter schade die vrtvleit uit de aanrijding van een verzekerd vertuig dr een ander vertuig; * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U"l U"l c...

14 Allianz (ill) Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 de btsing dr lucht- f ruimtevaartuigen, dr nderdelen die ervan lsraken f dr vrwerpen die eruit vallen; de btsing dr dieren; het vallen van bmen p het gebuw*; het vallen van een meteriet, pyln, vrwerp en/f een gedeelte van een naburig gebuw, kraan en/f kraanlast p het gebuw*; 5.5. Inwerking van elektriciteit Wij vergeden: de schade aan elektrische testellen en installaties die geen kpwaar* zijn, ingevlge krtsluiting, indirecte werking van de bliksem, verbelasting, te hge spanning f inductie p vrwaarde dat de waarbrg van de fabrikanten f van de installateurs p deze uitrustingen verstreken is. De vergeding vr de schade aan de vr berepsdeleinden gebruikte elektrische testellen en installaties is beperkt tt EUR per schadegeval* (ngeacht het aantal beschadigde installaties f testellen); de elektrcutie van huisdieren * Ontdiing van levensmiddelen vr privé-gebruik Wij verzekeren de schade aan levensmiddelen vr privé-gebruik als gevlg van het nverwacht uitvallen van f een string aan een kelkast f diepvriezer Inbraakschade aan het gebuw* - vandalisme* Wij verzekeren tt EUR en vr zver u eigenaar bent van het gebuw* en er sprake is van bewning f van een handelsactiviteit die niet langer dan 6 peenvlgende maanden werd stpgezet : de inbraakschade aan het gebuw* bij diefstal f pging tt diefstal, d.w.z de aan het gebuw* bij deze gelegenheid dr de dieven verrzaakte schade; de diefstal van een gedeelte van het gebuw*; de dr een daad van vandalisme* verrzaakte schade aan het gebuw *, met uitsluiting van graffiti *, tags * en wildplakken Bijkmende schade Wij verzekeren de schade te wijten aan het ptreden van de bvengenemde gevaren in het gebuw* f in de nabijheid, en die nrechtstreeks verrzaakt wrdt aan het gebuw* f de inhud * ervan dr: rk, crrsieve dampen, hitte; de hulpdiensten en de ingezette blus-en preventiemiddelen, inclusief de dr de bevegde verheid bevlen afbraak; instrting; gisting f zelfntbranding. Zijn niet verzekerd: de schade aan de inhud van drginstallaties, vens, rkinstallaties, branderijen bredinstallaties, wanneer de rzaak van het schadegeval* binnen deze installaties f testellen ligt. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) LI'l LI'l c..

15 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 6 Arbeidscnflicten* en aanslagen* Indien u verzekerd bent tegen het gevaar Brand bent u eveneens verzekerd tegen de vlgende gevaren : arbeidscnflicten * ; aanslagen *. Wij vergeden de schade dr brand, ntplffmg (met inbegrip van de ntplffmg van springstffen) en implsie: rechtstreeks verrzaakt aan de verzekerde gederen * dr persnen die deelnemen aan een arbeidscnflict* f aan een aanslag*; f die zu vrtspruiten uit maatregelen die in vrnemd geval genmen zijn dr een wettelijk gevrmd gezag vr de beveiliging en de bescherming van de verzekerde gederen *. Vr ieder gebuw* f gedeelte van een gebuw* dat tegelijkertijd dient tt wning en tt bureau f tt de uitefening van een vrij berep (met uitzndering van een aptheek) wrdt de waarbrg uitgebreid tt andere stffelijke schade* dan brand, ntplffing f implsie. Mits telating van het Ministerie van Ecnmische zaken kunnen wij deze dekking schrsen. De schrsing gaat in zeven dagen na de kennisgeving ervan. 7 Stnn, hagel, sneeuw- en ijsdruk Wij verzekeren de schade aan de verzekerde gederen * verrzaakt dr : strmwind f hagel; waarvan de kracht schade tebrengt binnen een straal van 10 km rnd het gebuw* aan cnstructies met vergelijkbare windweerstand f aan cnstructies die verzekerbaar zijn tegen dergelijke wind die p het dichtst bij het gebuw* gelegen meetstatin van het Kninklijk Meterlgisch Instituut een piek bereikt van ten minste 80km/u; sneeuw- f ijsdruk, het schuiven f wegglijden van sneeuw f ijs, namelijk de druk die een peenhping van sneeuw f ijs, alsk de val, het schuiven f de verplaatsing van een cmpacte sneeuw- f ijsmassa uitefent. Indien dr de sneeuw- f ijsdruk het dak, de krnlijsten, de dakgten en afverbuizen f afverleidingen dermate vervrmd zijn dat dit tt een defecte werking leidt, kmen wij eveneens tussen; de schk van vrwerpen weggeslingerd f mgegid dr één van bvengenemde gebeurtenissen; atmsferische neerslag (regen, sneeuw, hagel) die in het gebuw* binnendringt nadat het eerst beschadigd werd dr één van bvengenemde gebeurtenissen. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Lf'1 Lf'1 0..

16 Allianz (ffi) Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10/07 Wij verzekeren niet: de schade verrzaakt aan de vlgende gebuwen* en hun inhud*, tenzij het gaat m alleenstaande bijgebuwen vr privé-gebruik: - gebuwen* waarvan de buitenmuren vr meer dan 50% samengesteld zijn uit plaatijzer, asbest-cementagglmeraten, geglfde platen f lichte materialen*; - gebuwen* waarvan meer dan 20% van de ttale dakbedekking samengesteld is uit lichte materialen* ; trens, klkke trens, uitkijktrens, watertrens, windmlens, windmtren, penluchttribunes, vergaarbakken in pen lucht; de schade verrzaakt aan de vrwerpen die zich buiten het gebuw* bevinden. De schade aan vlgende vrwerpen die uitsluitend dienen vr privé-gebruik, blijft evenwel verzekerd: tuinmeubelen (tuinstelen, -zetels, -banken en -tafels) en stevig verankerde kinderspeeltuigen. de schade verrzaakt aan de antennes, uithangbrden, znnetenten, buitenschermen en afdaken. Andere vrwerpen die vastgehecht zijn aan het gebuw (bv. znneweringen,...) en parablantennes blijven verzekerd; de schade aan ruiten, glaswerk en drzichtige nrerende plastiekmaterialen (dit is gedekt in het gevaar Glasbreuk in artikel 10); de schade verrzaakt aan de inhud* van het gebuw* dat niet vrafgaandelijk beschadigd werd dr strm, hagel, sneeuw- en ijsdruk; de schade verrzaakt aan pen gebuwen* evenals aan de inhud* ervan vr zver deze testand aan de rsprng ligt van de schade. Dergelijke gebuwen blijven verzekerd als ze een dakbedekking hebben in harde materialen (pannen, leien, betn) rustend p palen (metselwerk, ijzer, hut) die gegten werden infunderingen f in een nderbuw van ten minste 40 cm. Z k blijven carprts verzekerd indien ze in duurzame materialen (waarvan het gewicht meer dan 6 kg per vierkante meter bedraagt) zijn pgetrkken en nrerend zijn dr bestemming; 8 Natuurrampen* Schade die rechtstreeks f nrechtstreeks vrtvleit uit een natuurramp* valt uitsluitend nder het tepassingsgebied van dit basisgevaar Onze dekking Natuurrampen* Deze dekking is van tepassing als de bijzndere vrwaarden dit specifiek vermelden. A. De dekking Onder natuurramp * verstaan we : een verstrming; een aardbeving van natuurlijke rsprng; een verlpen f een pstuwing van penbare rilen; een aardverschuiving f grndverzakking. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U"l U"l C.

17 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 Algemene uitsluitingen Zijn niet verzekerd : de niet-binnengehaalde gsten, de levende veestapel buiten het gebuw, de bdem, de teelten en de bsaanplantingen; de vrwerpen die zich buiten een gebuw bevinden, behalve als ze er vrged aan vastgemaakt zijn; de cnstructies die gemakkelijk verplaatsbaar f uiteen te nemen zijn (met inbegrip van caravans) f die buwvallig zijn f in afbraak zijn, en hun eventuele inhud, behalve indien deze cnstructies als hfdverblijf van de verzekerde dienen; de gemtriseerde landvertuigen en de lucht-, zee-, meer- en riviervaartuigen; de ververde gederen; de gederen waarvan de herstelling van de schade wrdt gerganiseerd dr bijzndere wetten f dr internatinale vereenkmsten; diefstal, vandalisme, rerende en nrerende beschadigingen gepleegd bij een diefstal f pging tt diefstal en daden van kwaadwilligheid die mgelijk gemaakt werden f vergemakkelijkt werden dr een verzekerd schadegeval; Specifieke uitsluitingen bij verstrming en het verlpen f de pstuwing van penbare rilen: de schade aan de kpwaar* in de kelders die p minder dan 10 cm van de grnd is pgesteld. Onder kelder verstaat men elk vertrek waarvan de vler f grndppervlakte zich bevindt p meer dan SO centimeter nder het niveau van de hfdingang die leidt tt de wnvertrekken van het gebuw met uitzndering van de kelderlkalen die blijvend als wnvertrekken f vr uitefening van een berep zijn ingericht. de schade die verrzaakt is aan het gebuw* f een deel van het gebuw* f aan de inhud * van het gebuw* als dit gebuwd werd meer dan 18 maanden na de publicatie in het Belgisch Staatsblad van het Kninklijk Besluit dat de zne waarin dit gebuw zich bevindt klasseert als nslczne. Deze uitsluiting is eveneens van tepassing p de uitbreidingen p de grnd van de gederen die bestnden vr de datum van klassering als risiczne met uitzndering van de gederen f delen van de gederen die werden herpgebuwd f wedersamengesteld na een schadegeval * en die vereenstemmen met de waarde van de wederpbuw f de wedersamenstelling van de gederen vr het schadegeval *. B. De vrijstelling De vrijstelling bedraagt 123,95 EUR per schadegeval * vr de dekkingen "Overstrming" en "Overlpen f pstuwing van penbare rilen" en 610 EUR per schadegeval* vr de dekkingen "Aardbeving" en "Grndverschuiving f grndverzakking". Deze vrijstellingen zijn gekppeld aan de ntwikkeling van het indexcijfer der cnsumptieprijzen* met als basis 119,64 (basis 100 = 1981). C. De uitbreidingen Als u het gevaar "Onrechtstreekse verliezen" nderschreven hebt, blijft dit gevaar van tepassing na een schadegeval* "Natuurrampen*". De vlgende gevlgksten wrden eveneens gedekt tt de verzekerde bedragen vrzien in artikel 13 de reddingsksten; de ksten vr pruiming en afbraak; de ksten vr verplaatsing, behud en herplaatsing; * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U"l U"l c..

18 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 de ksten vr vrlpige huisvesting; de expertiseksten; de nbruikbaarheid van het nrerend ged. D. Bepalingen betreffende de schaderegeling 1. Tussenkmstgrensbedrag Vr elk schadegeval* in verband met de huidige dekking "Natuurrampen*", beperken we nze tussenkmst vereenkmstig artikel van de wet van 25 juni 1992 p de landverzekermgsvereenkmst. 2. Termijnen vr de betaling van de vergeding De Minister, bevegd vr Ecnmische Zaken kan de termijnen, bedeld bij art. 67, 2, 1,2 en 6 van de wet p de landverzekermgsvereenkmst verlengen. E. Samenhang met de dekking Brand Elke schrsing, nietigheid, beëindiging f pzegging van de waarbrg tegen natuurrampen * brengt van rechtswege deze van de waarbrg met betrekking tt het gevaar brand met zich. Elke schrsing, nietigheid, beëindiging f pzegging van de waarbrg tegen brand brengt eveneens van rechtswege deze van de waarbrg met betrekking tt het gevaar natuurrampen* met zich De dekking Natuurrampen* vlgens de vrwaarden van het Tariferingsbureau Deze dekking is van tepassing als de bijzndere vrwaarden dit specifiek vermelden. A. De dekking Onder natuurramp * verstaan we : een verstrming; een aardbeving van natuurlijke rsprng; een verlpen f een pstuwing van penbare rilen; een aardverschuiving f grndverzakking. Algemene uitsluitingen Zijn niet verzekerd : de niet-binnengehaalde gsten, de levende veestapel buiten het gebuw, de bdem, de teelten en de bsaanplantingen; de vrwerpen die zich buiten een gebuw bevinden, behalve als ze er vrged aan vastgemaakt zijn; de cnstructies die gemakkelijk verplaatsbaar f uiteen te nemen zijn (met inbegrip van caravans) f die buwvallig zijn f in afbraak zijn, en hun eventuele inhud, behalve indien deze cnstructies als hfdverblijf van de verzekerde dienen; de tuinhuisjes, schuurtjes, berghkken en hun eventuele inhud, de afsluitingen en hagen van m het even welke aard, de tuinen, aanplantingen, tegangen en binnenplaatsen, terrassen, alsk de luxegederen zals zwembaden, tennis- en glfterreinen; de gebuwen (f gedeelten ervan) in pbuw, verbuwing f herstelling en hun eventuele inhud, behalve indien zij bewnd f nrmaal bewnbaar zijn; de gemtriseerde landvertuigen en de lucht-, zee-, meer- en riviervaartuigen; de ververde gederen; * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U") U") c..

19 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 de gederen waarvan de herstelling van de schade wrdt gerganiseerd dr bijzndere wetten f dr internatinale vereenkmsten; schade verrzaakt dr elke brn van iniserende stralingen; diefstal, vandalisme, rerende en nrerende beschadigingen gepleegd bij een diefstal f pging tt diefstal en daden van kwaadwilligheid die mgelijk gemaakt werden f vergemakkelijkt werden dr een verzekerd schadegeval; de schade verrzaakt dr rlg f gelijkaardige feiten en dr burgerrlg. Specifieke uitsluitingen bij verstrming en het verlpen f de pstuwing van penbare rilen: de schade aan de inhud * van de kelders die p minder dan 10 cm van de grnd is pgesteld met uitzndering van de verwarmings-, elektriciteits- en waterinstallaties die er blijvend zijn bevestigd. Onder kelder verstaat men elk vertrek waarvan de vler f grndppervlakte zich bevindt p meer dan 50 centimeter nder het niveau van de hfdingang die leidt naar de wnvertrekken van het gebuw met uitzndering van de kelderlkalen die blijvend als wnvertrekken f vr uitefening van een berep zijn ingericht. de schade die verrzaakt is aan het gebuw* f een deel van het gebuw* f aan de inhud * van het gebuw als dit gebuwd werd meer dan 18 maanden na de publicatie in het Belgisch Staatsblad van het Kninklijk Besluit dat de zne waarin dit gebuw zich bevindt klasseert als risiczne. Deze uitsluiting is eveneens van tepassing p de uitbreidingen p de grnd van de gederen die bestnden vr de datum van klassering als risiczne met uitzndering van de gederen f delen van de gederen die werden herpgebuwd f wedersamengesteld na een schadegeval * en die vereenstemmen met de waarde van de wederpbuw f de wedersamenstelling van de gederen vr het schadegeval *. B. De vrijstelling: De vrijstelling bedraagt 610 EUR per schadegeval*. Deze vrijstelling is gekppeld aan de ntwikkeling van het indexcijfer der cnsumptieprijzen * met als basis 119,64 (basis 100 = 1981). C. De uitbreidingen De vlgende gevlgksten wrden gedekt tt de verzekerde bedragen vrzien in artikel 13 - de reddingsksten; - de ksten vr pruiming en afbraak; - de ksten vr verplaatsing, behud en herplaatsing; - de ksten vr vrlpige huisvesting tijdens de duur van nbewnbaarheid van het gebuw, tt maximum 3 maanden na het schadegeval; In afwijking van wat vrzien is in artikel 12, bent u enkel verzekerd p het in de bijzndere vrwaarden vermelde adres. Daarbuiten blijft de verzekering gelden: vr de inhud * die u verhuist naar uw nieuw adres in België, zwel tijdens de verhuizing als p het nieuwe adres en dit tt 30 dagen nadat de verhuizing is vltid. vr de inbedel * die u in het kader van een tijdelijk verblijf in een gebuw in de Eurpese Unie nderbrengt. Die inbedel * is verzekerd tt maximum 5% van de verzekerde inhud. De facultatieve gevaren zijn niet van tepassing. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Lt') Lt') C.

20 Allianz (ffi) Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 D. Bepalingen betreffende de schaderegeling 1. Slijtage* In afwijking van wat vrzien is in artikel 23 en in Titel IX nder "nieuwwaarde*" trekken wij bij verzekering in nieuwwaarde* van het gebuw* en de inhud *, de slijtage* integraal af zdra deze meer dan 30% bedraagt. 2. Tussenkmstgrensbedrag Vr elk schadegeval* in verband met de huidige dekking "Natuurrampen*", beperken we nze tussenkmst vereenkmstig artikel van de wet van 25 juni 1992 p de landverzekeringsvereenkmst. 3. Termijnen vr de betaling van de vergeding De Minister, bevegd vr Ecnmische Zaken kan de termijnen, bedeld bij art. 67, 2, 1,2 en 6 van de wet p de landverzekeringsvereenkmst verlengen. E. Samenhang met de dekking Brand Elke schrsing, nietigheid, beëindiging f pzegging van de waarbrg tegen natuurrampen * brengt van rechtswege deze van de waarbrg met betrekking tt het gevaar brand met zich. Elke schrsing, nietigheid, beëindiging f pzegging van de waarbrg tegen brand brengt eveneens van rechtswege deze van de waarbrg met betrekking tt het gevaar natuurrampen * met zich. 9 Waterschade f schade verrzaakt dr vleibare brandstf Wij verzekeren de schade aan uw verzekerde gederen * verrzaakt dr : het wegvleien van water uit de hydraulische installaties* f testellen die zich binnen f buiten het gebuw* f de naburige gebuwen bevinden ten gevlge van breuk, barst, defecte dichting f verlpen van deze installaties f testellen; het insijpelen van water drheen de daken; het wegvleien van het water uit aquaria en waterbedden. De inhud van de aquaria, behudens kpwaar *, is eveneens gedekt tt EUR; het accidenteel* inwerkingtreden van autmatische blusinstallaties (Sprinklers); aantasting dr de huiszwam (serpula lacrymans) als gevlg van een gedekt schadegeval "waterschade" p grnd van dit cntract; het wegvleien van vleibare brandstf uit uw verwarmingsinstallatie f uit elke andere naburige installatie, met inbegrip van de bijhrende leidingen en tanks, ten gevlge van breuk, barst, defecte dichting f verlpen van deze installaties; * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) L!') L!') c..

21 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 Wij vergeden eveneens bij een gedekt schadegeval * : de ksten vr het pzeken van lekken in defecte hydraulische installaties* van het verzekerde gebuw *, p vrwaarde dat u die ksten bedachtzaam hebt gemaakt; de ksten vr het penen en het pnieuw in gede staat brengen van wanden, vleren en zlderingen met het g p de herstelling van die installaties; de ksten vr het pnieuw in gede staat brengen van de leidingen die aan de rsprng liggen van het schadegeval*; We vergeden deze ksten zelfs wanneer het gevaar zich vrdet maar er geen zichtbare schade is aan de verzekerde gederen*. In dit geval is de vergeding beperkt tt EUR. de weggevleide brandstf tt 250 EUR. het weggevleide water tt 250 EUR. Wij verzekeren niet : de schade aan de dakbekleding; de schade dr cndensatie; de schade en de ksten vr het herstellen van de hydraulische installaties* die de rzaak zijn van de schade met uitzndering van de leidingen; de schade aan kpwaar* die zich p minder dan 10 cm hgte bevindt, tenzij die kpwaar* zich bevindt in een etalage f verkpruimte; de schade verrzaakt dr zichtbare leidingen, installaties en testellen die p meerdere plekken zichtbare en niet-behandelde crrsie vertnen; de schade verrzaakt dr grndwater; de schade verrzaakt dr zwembaden en hun hydraulische installaties*; de ksten verbnden aan het reinigen van de verntreinigde bdem dr vleibare brandstf; Specifieke preventiemaatregelen : Indien de niet-naleving van deze preventiemaatregelen heeft bijgedragen tt het zich vrden van het schadegeval* zullen wij geen dekking verlenen. u dient de hydraulische installaties* van het gebuw* te nderhuden, herstellen fvervangen van zdra u vaststelt f weet dat er een gebrekkige werking is; tijdens de vrst en winterperide dient het gebuw fwel verwarmd te wrden fwel dient u bij een afwezigheid en niet-verwarming van meer dan 8 dagen de leidingen van de hydraulische installaties* van het gebuw* te laten leeglpen. Wij vergeden echter de eigenaar indien deze maatregelen dienen genmen te wrden dr de huurder* van het gebuw *. 10 Glasbreuk Wij verzekeren : het breken f barsten van de vlgende gederen, tenzij ze kpwaar* zijn: ruiten, spiegels, spiegelglas, drzichtige f drschijnende plastieken kepels f panelen (inclusief znnepanelen); vitrkeramische vrwerpen zals vitrkeramische kkplaten en inductiekkplaten en ruiten van vens; sanitair, aangeslten p de hydraulische installatie tt EUR ruiten uit kunstglas, uithangbrden en de buitenschermen tt EUR ngeacht f u eigenaar f huurder bent. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U"l U"l c..

22 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - IOj het ndrzichtig wrden van islerende ruiten, tenzij ze kpwaar* zijn: verrzaakt dr cndensatie in de islerende tussenruimte van de ruiten. Wij vergeden de schade indien deze ruiten niet meer vallen nder de waarbrg van de fabrikant. Vr de tepassing van de vrijstelling wrdt elke ruit die ndrzichtig wrdt, als een afznderlijk schadegeval* beschuwd bijkmende ksten Is eveneens gedekt, de vlgende directe gevlgschade : de bedachtzaam gemaakte ksten vr vrlpige afsluiting f afscherming; de stffelijke schade* dr glasscherven aan de mlijstingen, de nderbuwen het raamwerk; de stffelijke schade* dr glasscherven aan de vrwerpen die zich in de nabijheid bevinden; de ksten vr hernieuwing van pschriften, schilderingen, versieringen p de beschadigde ruiten; de ksten vr de vervanging van de anti-inbraakflie en de glasbreukdetectren die p de beschadigde ruiten zijn aangebracht. Wij verlenen geen dekking vr de schade aan serres en breikassen, behalve aan serres vr privé-gebruik en dit ngeacht hun ppervlakte. De schade aan de inhud van deze laatste serres is eveneens gedekt tt EUR. 11 Burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebuw Extra-cntractuele burgerrechtelijke aansprakelijkheid Wij verlenen dekking vr de aansprakelijkheid die u ten laste kan gelegd wrden krachtens de artikelen 1382 tt en met 1384 en 1386 van het Burgerlijk Wetbek*, vr schade verrzaakt aan derden * dr : het gebuw *, zijn aangrenzende tuinen, tegangswegen, binnenplaatsen, afsluitingen en stepen; de inbedel*; de belemmering van vetpaden f het niet-verwijderen van sneeuw, ijs f ijzel; de liften f elk ander hijstestel, vr zver deze installaties het vrwerp uitmaken van een nderhudscntract * en peridiek gecntrleerd wrden dr een erkende instelling Vergedingsgrenzen Deze dekking bedraagt EUR vr lichamelijke schade en EUR vr stffelijke schade*, inclusief de immateriële gevlgschade*. Deze bedragen zijn gekppeld aan het indexcijfer der cnsumptieprijzen*, waarbij het indexcijfer 119,64 van december 1983 als referentie geldt (basis 100 = 1981). Wij nemen eveneens ten laste : de intresten de gerechtsksten, het ereln en de ksten van advcaten f experts die wij zuden maken m uw belangen te verdedigen vr zver wij ze niet p één f andere manier hebben kunnen terugvrderen van een derde partij. De p een derde partij verhaalde ksten, waarnder de rechtsplegingvergeding, met u ns terugbetalen. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Ln Ln 0..

23 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10/ Mede-eigendm Wanneer de mede-eigendm van het gebuw'" dr een basis akte wrdt geregeld en wanneer de verzekering nderschreven is ten gunste van de mede-eigendm, verlenen wij dekking zwel aan alle mede-eigenaars samen als aan elk van hen afznderlijk, evenals aan het huisbewaardersgezin dat ten dienste staat van de cllectiviteit die men aansprakelijk stelt krachtens artikel 1384 van het Burgerlijk Wetbek"'. Behalve vr de stffelijke schade'" aan de gemeenschappelijke gedeelten van het gebuw"', beschuwen wij de mede-eigenaars, de ene tegenver de andere en tegenver de gemeenschap, als derden"'. Bij gezamenlijke aansprakelijkheid van de mede-eigenaars, draagt elk van hen zijn schade in de mate van zijn ttale aandeel in de mede-eigendm en wrdt de stffelijke schade'" aan de gemeenschappelijke delen niet verged Uitsluitingen Er is evenwel geen dekking vr de schade : aan gederen waarvan u huurder bent; aan de vrwerpen die u tevertruwd wrden f die u in bewaring hebt; aan gederen dr vuur, brand, ntplffing, rk f water; verrzaakt dr uithangbrden; verrzaakt dr m het even welk mtrvertuig; verrzaakt dr de uitefening van een berep. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) Lr> Lr> a..

24 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07.. TITEL IV 1 2 Buiten het aangeduide risic Tenzij anders vermeld, bieden wij deze uitbreidingen aan tegen dezelfde vrwaarden als de verzekerde gevaren en tt belp van de verzekerde bedragen f vermelde grensbedragen Algemeen Bij verhuizing in België blijft de verzekering gelden gedurende 60 dagen p beide plaatsen, ngeacht cnstructie, dakbedekking f gebruik van het nieuwe gebuw *. U heeft 1 maand de tijd m ns p de hgte te stellen van uw verhuizing. Na aflp van de termijn van 60 dagen blijft de verzekering ng enkel van tepassing p het nieuwe adres. Indien u deelneemt aan een handelsbeurs in een lidstaat van de Eurpese Unie, blijven het materieel* en de kpwaren* die u er tijdelijk heeft vergebracht, verzekerd. Indien de handelsbeurs plaatsvindt in een gebuw, ngeacht de cnstructie en dakbedekking, f in een tent, blijven alle Basisgevaren (Titel 111) verzekerd. In alle andere gevallen zijn enkel de Brand en aanverwante gevaren (artikel 5) verzekerd Bij verzekering van het gebuw* f de inbedel* van uw gebruikelijke wnplaats De nderstaande uitbreidingen verzekeren wij autmatisch p vrwaarde dat het cntract dekking biedt vr het gebuw* f de inbedel * van uw gebruikelijke wnplaats. Bij het tijdelijk en gedeeltelijk verbrengen van de inbedel * en de speciale vrwerpen * waar k ter wereld, blijft de verzekering van deze gederen gedurende 90 dagen gelden in andere gebuwen, p vrwaarde dat u geen eigenaar f vruchtgebruiker van deze gebuwen bent f dat ze u niet langer dan 90 dagen verhuurd wrden. Vr het gevaar "diefstal" is het maximumbedrag van de vergeding bepaald p 10% van het verzekerde bedrag vr de inhud *. Enkel vr de gevaren "brand, explsie en implsie" verzekeren wij eveneens de inbedel *, wanneer u deze ververt in m het even welk vertuig (land-, zee- en luchtvaartuigen) f wanneer u deze plaatst in een campingtent. Bij het verplaatsen van een gedeelte van uw inbedel * en waarden * naar een banksafe, waar k ter wereld, blijft de verzekering van deze inhud gelden met uitsluiting van het gevaar "diefstal"; Naar aanleiding van een vakantieverblijf f een reis waar k ter wereld, verzekeren wij uw aansprakelijkheid als huurder f gebruiker van een gebuw f gedeelte van een gebuwen van de inhud ervan ngeacht de cnstructie, dakbedekking, en gebruik van het gebuw. De huur f het bewnen mag niet langer duren dan 90 dagen per verzekeringsjaar. Is het gebuw dat in de bijzndere vrwaarden is vermeld nbewnbaar na een gedekt schadegeval, dan verzekeren wij eveneens: het gebuw waarvan u geen eigenaar bent en dat u in België huurt f gebruikt in vervanging van het beschadigde gebuw, ngeacht de cnstructie, de dakbedekking f het gebruik; de inbedel : die wij verzekeren en die u verplaatst naar dit gebuw; die u huurt f gebruikt in vervanging van de beschadigde inbedel en die u in dit gebuw nderbrengt, zelfs als uw inbedel niet gedekt is in dit cntract. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) U'l U'l c..

25 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 Wij kmen tussen in eerste risic tt belp van maximum EUR en verlenen deze dekking tijdens de nrmale peride van wederpbuw van het beschadigde gebuw. Wij dekken de schade (met uitsluiting van het facultatieve gevaar "Diefstal"), verrzaakt aan de verzekerde inbede1* (inci. waarden* en speciale vrwerpen*) die verplaatst is naar een kamer f een appartement, dr u f uw bledverwanten in pgaande f neergaande lijn bewnd in een rusthuis f een verzrgingsinstelling. Wij kmen tussen tt belp van EUR per rusthuis f verzrgingsinstelling en per schadegeval. Als uw kinderen student zijn, verzekeren wij uw f hun aansprakelijkheid als huurder van het al dan niet gemeubileerde studentenverblijf, waar k ter wereld. Wij verzekeren er eveneens uw inbedel* met uitsluiting van het facultatieve gevaar "Diefstal". Het verzekerde bedrag vr deze uitbreiding bedraagt EUR per studentenverblijf. Als u een familiefeest rganiseert, verzekeren wij uw aansprakelijkheid als huurder van de lkalen waarin het feest plaatsvindt en van de inhud ervan. Het verzekerde bedrag vr deze uitbreiding bedraagt EUR. 13 Na een schadegeval* : de gevlgksten Al deze uitbreidingen verzekeren wij autmatisch. Met deze uitbreidingen dekken wij de vlgende ksten, p vrwaarde dat u ze bedachtzaam maakt en dat ze het gevlg zijn van een gedekt schadegeval * dat verrzaakt werd dr één van de verzekerde gevaren. Zijn gedekt tt belp van de dr de wet en/f haar uitveringsbesluiten tegelaten grensbedragen, De reddingsksten* die vrtvleien uit: de maatregelen die wij zuden pleggen m de gevlgen van een schadegeval * te vrkmen f te milderen; dringende maatregelen p uw eigen initiatief f p bevel van een bevegde verheid m : het schadegeval * bij nakend gevaar te vrkmen, meer bepaald wanneer men zich in een situatie bevindt waarbij het schadegeval * zich p krte termijn zeker zal vrden als men die maatregelen niet zu nemen; de gevlgen van een reeds begnnen schadegeval * te milderen. Onder dringende maatregelen verstaan we die welke u nmiddellijk met nemen znder ns vraf te kunnen verwittigen en znder nze vrafgaande instemming te kunnen vragen, dit alles m nze belangen niet te schaden. Zijn eveneens gedekt tt belp van de verzekerde bedragen, het geheel van de vlgende ksten : de ksten van verplaatsing, behud en herplaatsing van de te redden f te herstellen verzekerde inhud*; de ksten van pruiming en afbraak die ndig zijn vr de wederpbuw van het gebuw* f vr de wedersamenstelling van de inhud*; de ksten van herstel van de bij het gebuw* hrende tegangswegen, binnenplaatsen, terrassen, mheiningen, tuin, met inbegrip van de beplantingen, die beschadigd werden dr het schadegeval * f dr de werken vr redding en behud; * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) "" 0..

26 Biz Plan - Biz Slutin AD 1039 NL - 10;07 tt EUR, de ksten vr verblijf in een htel f elders als het gebuw* nbewnbaar is; de nbruikbaarheid * van het nrerend ged vr het gedeelte dat beschadigd werd en nbruikbaar gewrden is dr het schadegeval *, en dat gedurende de nrmale duur van wederpbuw. het ereln, taksen inbegrepen, van de expert die u aangesteld hebt m de schade aan uw gederen te ramen. Deze expertiseksten beperken wij in functie van het bedrag van alle verschuldigde vergedingen, behalve die welke betrekking hebben p de dekkingen van aansprakelijkheid en van nrechtstreekse verliezen : Vergedingen ineur Barema ineur van 1 tt 4.462,08 5% minimum 148,74 van 4.462,09 tt ,22 223,10 + 3,5 % p het deel bven 4.462,08 van ,23 tt , ,08 + 2% p het deel bven ,22 van ,12 tt , ,86 + 1,5 % p het deel bven ,11 van ,24 tt , ,90 + 0,75 % p het deel bven ,23 vanaf , ,99 + 0,35% p het deel bven ,69 met een maximum van ,61 14 Na een schadegeval*: verhaal dat men tegen u uitefent Al deze uitbreidingen wrden autmatisch verzekerd tt belp van EUR, gekppeld aan het indexcijfer der cnsumptieprijzen * waarbij het indexcijfer 119,64 van december 1983 als referentie geldt (basis 100 = 1981). Deze uitbreidingen dekken uw aansprakelijkheid vr de stffelijke schade* die vrtvleit uit een gedekt schadegeval *, en verrzaakt dr één van de basisgevaren met uitsluiting van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebuw in vlgende gevallen: verhaal van derden*: stffelijke* schade geleden dr derden wanneer dit schadegeval* zijn rsprng vindt in het verzekerd gebuw* f de inhud* en verslaat naar de gederen van die derden (artikelen 1382 tt en met 1386 bis van het Burgerlijk Wetbek*). Deze uitbreiding geldt k vr de in artikel bepaalde studentenverblijf en lkalen vr familiefeesten. verhaal van huurders : stffelijke schade * geleden dr uw eventuele huurders wanneer dit schadegeval* het gevlg is van een gebrek f het gebrekkig nderhud van het gebuw* (artikel 1721, 2e alinea van het Burgerlijk Wetbek*). In deze uitbreidingen zijn eveneens begrepen: de in artikel 13 bepaalde gevlgksten; de bedrijfsschadeverzekering* met dagvergeding f p basis van de brutmarge; de intresten de gerechtsksten, het ereln en de ksten van advcaten f experts die wij zuden maken m uw belangen te verdedigen vr zver wij ze niet p één f andere manier hebben kunnen terugvrderen van een derde partij. De p een derde partij verhaalde ksten, waarnder de rechtsplegingvergeding, met u ns terugbetalen. * Wrden en uitdrukkingen met een sterretje wrden verklaard nder de Titel IX "Begripsmschrijvingen" (Blz. 49 tt 59) L/') L/') Cl..

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Brand. Eenvoudige risico s

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Brand. Eenvoudige risico s Aii Nissay Dwa Insurance C. f Eurpe Ltd. Belgian Branch Algemene Vrwaarden Brand Eenvudige risic s Inhudstafel 1. Lexicn en verzekerbare risic s 2. Inleiding 3. Waarbrgen 4. Gemeenschappelijke bepalingen

Nadere informatie

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten :

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten : De Omnium verzekering : wat zit daar allemaal in? Naast de verplichte verzekering 1, waarbij de burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) met wrden gedekt bij het gebruik van een mtrvertuig p de penbare

Nadere informatie

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN De bedrijfsplis aansprakelijkheidsverzekeringen zijn berepsleven. beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risic's in Delgrep Al wie een nderneming f een

Nadere informatie

De opbouw van de Machinerichtlijn

De opbouw van de Machinerichtlijn De pbuw van de Machinerichtlijn Vrafgaand aan de fficiële tekst van de richtlijn zijn de verwegingen van de Raad van de Eurpese Gemeenschappen pgenmen. Deze verwegingen geven aan welke uitgangspunten hebben

Nadere informatie

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL Allianz@Y Algemene Vrwaarden VERZEKERING I.t') I.t') CL Allianz@ Lr) Lr) a.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. Begripsmschrijvingen 5 DEEL EEN Uw cntract Artikel 1 - Vrwerp van het cntract Artikel 2 - Persnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Natuurrampen op 01/03/06

Algemene voorwaarden Natuurrampen op 01/03/06 1/6 Algemene voorwaarden Natuurrampen op 01/03/06 U geniet van de huidige dekking als u de dekking aardbeving hebt onderschreven vanaf de eerstkomende jaarlijkse vervaldag van uw contract volgend op 28

Nadere informatie

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing Allianz ~ Algemene vrwaarden ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontplffing VERZEKERING Objectieve aansprakelijkheid brand / ntplffing Lr> Lr> Q.. Allianz INHOUD Bladz Inhudstafel artikel I Begripsmschrijvingen

Nadere informatie

Dekking Natuurrampen Ondernemingen en Zelfstandigen

Dekking Natuurrampen Ondernemingen en Zelfstandigen Ondernemingen en Zelfstandigen Addendum Overzicht 3 1. Onze dekking 3 2. De dekking van het Tariferingsbureau 5 - Woordenlijst 7 2 De dekkingen waarin eventueel voorzien wordt in uw contract tot dekking

Nadere informatie

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Burgerlijke Aansprakelijkheid. Privé leven. B.A.

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Burgerlijke Aansprakelijkheid. Privé leven. B.A. Aii Nissay Dwa Insurance C. f Eurpe Ltd. Belgian Branch Algemene Vrwaarden Burgerlijke Aansprakelijkheid Privé leven B.A. Familiale Inhudstafel 1. Lexicn 2. Inleiding 3. Waarbrgen 4. Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Allianz@) Biz Plan - Biz Solution. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Biz Plan - Biz Solution o. c.. Ln Ln

Allianz@) Biz Plan - Biz Solution. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Biz Plan - Biz Solution o. c.. Ln Ln Allianz@) Algemene Voorwaarden Biz Plan - Biz Solution VERZEKERING Biz Plan - Biz Solution o Ln Ln c.. Allianz@ INHOUDSTAFEL Blz. TITEL I INLEIDING TITEL 11 : UW CONTRACT (WAT U ZEKER MOET WETEN) Artikel

Nadere informatie

WAARBORG NATUURRAMPEN Algemene Voorwaarden van het Tariferingsbureau

WAARBORG NATUURRAMPEN Algemene Voorwaarden van het Tariferingsbureau WAARBORG NATUURRAMPEN Algemene Voorwaarden van het Tariferingsbureau Hoofdstuk 2 van de Algemene Polisvoorwaarden (Ref. PR-08.02-10-2008) wordt uitgebreid met de waarborg Natuurrampen (Ref. PR-08.02-01.2010TB).

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT De algemene vrwaarden Alle Buwplaats Risic s (Editie 2012) zijn van tepassing. Artikel 1 VERZEKERINGSNEMER De buwheer met name de VME, een mede-eigenaar, een huurder

Nadere informatie

DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN

DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN INHOUD BLZ DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN AFDELING 1: UW CONTRACT Artikel 1 Vrwerp van het cntract.... 3 Artikel 2 Verzekerde bedragen en vrijstelling.... 3 Artikel

Nadere informatie

Allianz (ffi) Liability Plan. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen. Algemene Voorwaarden. c.. U"l U"l

Allianz (ffi) Liability Plan. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen. Algemene Voorwaarden. c.. Ul Ul Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen U"l U"l c.. Allianz(OO Allianz (ffi) INHOUDSTAFEL Blz. Algemene vrwaarden 11 11 Begripsmschrijvingen 7 HOOFDSTUK I DOEL

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Voorwaarden Glasverzekering bedrijfsgebouw

Voorwaarden Glasverzekering bedrijfsgebouw Vrwaarden Glasverzekering bedrijfsgebuw Met de Glasverzekering bedrijfsgebuw verzekert u zich vr schade aan glas in uw bedrijfsgebuw(en). Lees de vrwaarden en het plisblad ged dr In deze vrwaarden leest

Nadere informatie

Allianz (ffi) lij. Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. VERZEKERING Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen o Ir) Ir) 0..

Allianz (ffi) lij. Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. VERZEKERING Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen o Ir) Ir) 0.. Allianz (ffi) lij Algemene Vrwaarden Persnlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen VERZEKERING Persnlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen Ir) Ir) 0.. Allianz@) '" c.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. DEEL

Nadere informatie

Allianz@ ...".., Algemene Voorwaarden. n! l~ Controle Verzekering. r.-& o U"') U"') c..

Allianz@ ....., Algemene Voorwaarden. n! l~ Controle Verzekering. r.-& o U') U') c.. Allianz@...".., Algemene Vrwaarden n! l~ r.-& U"') U"') c.. Allianz@) CGASCON-05/00 INHOUDSTAFEL Pagina Begripsbepalingen 3 Artikel 1 Verzekerde Persnen 3 AFDELING A : DEKKINGEN BETREFFENDE DE OPRICHTINGSTERMIJN

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Allianz (ffi) Restart : Verzekering van informatica- en. elektronisch kantoormateriaal + software. Algemene Voorwaarden

Allianz (ffi) Restart : Verzekering van informatica- en. elektronisch kantoormateriaal + software. Algemene Voorwaarden Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden : Verzekering van infrmatica- en elektrnisch kantrmateriaal + sftware Verzekering Infrmatica- en elektrnisch kantrmateriaal + sftware Allianz@) AD990 N L-02/200 1 INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2012-2015

Aansluitingstarieven 2012-2015 Aansluitingstarieven 2012-2015 DE TARIFAIRE VOORWAARDEN VOOR DE KLANTEN DIRECT AANGESLOTEN OP HET ELIA- NET De tarifaire vrwaarden vr elke aansluiting p het Elia-net, zals bepaald dr de beslissing van

Nadere informatie

TALENSIA. Inlasblad Building Brand Eenvoudige Risico s. Aanvullende specifieke bepalingen

TALENSIA. Inlasblad Building Brand Eenvoudige Risico s. Aanvullende specifieke bepalingen TALENSIA Inlasblad Building Brand Eenvoudige Risico s Aanvullende specifieke bepalingen Inlasblad Building Brand Eenvoudige risico s Dit inlasblad is een aanvulling op de specifieke bepalingen Talensia

Nadere informatie

RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING FORMULE GOLD

RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING FORMULE GOLD RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING FORMULE GOLD Wat is verzekerd? Frmule Silver plus Opspringsksten vr vermiste kinderen Echtscheiding dr nderlinge testemming Familiale bemiddeling Erf-, schenkings- en testamentenrecht

Nadere informatie

HOME SOLUTIONS. Brand en aanverwante gevaren. Aanraking van de verzekerde goederen met : Brand.

HOME SOLUTIONS. Brand en aanverwante gevaren. Aanraking van de verzekerde goederen met : Brand. Brand en aanverwante gevaren Brand. - Gehele of gedeeltelijke vernieling van voorwerpen die in of op een vuurhaard vallen, geworpen of gelegd worden ; - Schroeivlekken, ondermeer op linnen en kleding ;

Nadere informatie

TALENSIA. Inlasblad Building Brand Eenvoudige Risico s. Aanvullende specifieke bepalingen

TALENSIA. Inlasblad Building Brand Eenvoudige Risico s. Aanvullende specifieke bepalingen TALENSIA Inlasblad Building Brand Eenvoudige Risico s Aanvullende specifieke bepalingen Inlasblad Building Brand Eenvoudige risico s Dit inlasblad is een aanvulling op de specifieke bepalingen Talensia

Nadere informatie

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout Verhuurcntract lkalen KSA Dreshut Belangrijk: Hiernder vlgen de reglementen en het cntract in verband met de verhuur van nze lkalen. Als u ns terrein wil huren, met u zich huden aan dit huishudelijk regelement.

Nadere informatie

Allianz (ffi) Lichamelijke Ongevallen lij ongeren" Algemene Voorwaarden. c.. IJ") IJ")

Allianz (ffi) Lichamelijke Ongevallen lij ongeren Algemene Voorwaarden. c.. IJ) IJ) Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden Lichamelijke Ongevallen lij ngeren" IJ") IJ") c.. Allianz @) Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. DEEL EEN Uw cntract 5 Artikel I Artikel 2 Artikel 3 Vrwerp van het cntract Persnen

Nadere informatie

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN De KBG Bedrijfsplis Persneelsverzekeringen beschermt alle arbeidskrachten in uw nderneming tegen de financiële gevlgen van een ngeval. Delgrep De KBG-Bedrijfsplis

Nadere informatie

Algemeen Reglement voor de arbeidsbescherming

Algemeen Reglement voor de arbeidsbescherming Algemeen Reglement vr de arbeidsbescherming Titel II - Algemene bepalingen betreffende de arbeidshygiëne alsmede de veiligheid en de gezndheid van de arbeiders Hfdstuk I: Bepalingen betreffende de veiligheid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014)

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014) ZrgAlarm Nederland Klantenservice Antwrdnummer 68 7940 VB Meppel Telefn: 088-126 85 55 inf@zrgalarmnederland.nl www.zrgalarmnederland.nl Algemene Vrwaarden Persnenalarmering Zrgalarm Nederland (versie

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Vrwaarden Avenue des Nerviens, 85, b 2, Nerviërslaan Bruxelles 1040 Brussel Tel (02) 526 00 10 Fax (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 inf@vdhc.be www.vdhc.be UW CONTRACT

Nadere informatie

Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk

Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk 1. Verzekeringen algemeen Is het belangrijk als vrijwilliger verzekerd te zijn? Ja, bij het den van vrijwilligerswerk kunnen ngelukken gebeuren. Als vrijwilliger

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen A. ADR REGLEMENT A1. Ververdcument Artikel 5.4.1 van het ADR bepaalt de gegevens die in het ververdcument meten wrden pgenmen. Artikel 5.4.1.1 mvat de algemene gegevens en artikel 5.4.1.2.5 mvat de bijkmende

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Organisatrsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Artikel 1: Infrastructuur Het Autnm Gemeentebedrijf t Bau-huis staat in vr de ter beschikking stelling van de infrastructuur van de beurs- en evenementenhal

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Bij diefstal, (poging tot) gewelddadige beroving en (poging tot) afpersing gelden de volgende bepalingen:

Bij diefstal, (poging tot) gewelddadige beroving en (poging tot) afpersing gelden de volgende bepalingen: INBOEDELVERZEKERING Uw waardevlle bezittingen wilt u natuurlijk beschermen tegen allelei mgelijke risic s. Met de Guijt Inbedelverzekering bent u verzekerd van een zeer ruime dekking. Onderstaand geven

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt aan de advcaat verschuldigde en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt(e) aan de advcaat verschuldigde

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave:

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave: ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de nderneming Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten Interne Dienst vr Preventie en Bescherming p het Werk Afdeling Risicbeheer Veiligheidsinstructie vr pslag van gevaarlijke prducten in recipiënten Datum 20 januari 2011 Inleiding Opslag wrdt gedefinieerd

Nadere informatie

Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN DOCUMENT/ 09/2010 Tussen enerzijds de VZW Wnzrgcentrum De Vrzienigheid die de assistentiewningen beheert, gelegen Kerkhfstraat 31, te 3950 Bchlt,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE 1. Algemeen De ft s p www.benkrtman.nl zijn alleen bestemd vr de eigenaar van Ben Krtman Cmmunicatie. Bezekers kunnen deze ft s bekijken, maar zijn

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk in Vlaanderen

Optimalisatie van het hoogspanningsnetwerk in Vlaanderen ntwerp van gewestelijk ruimtelijk uitveringsplan Optimalisatie van het hgspanningsnetwerk in Vlaanderen Deelplan A: Hgspanningsleiding Zmergem- Zeebrugge (prject Stevin) Bijlage II. Stedenbuwkundige vrschriften

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2007

Aansluitingstarieven 2007 Aansluitingstarieven 2007 De tarifaire vrwaarden vr elke aansluiting p het Elia-net, zals bepaald dr de beslissing van de CREG van 21 december 2006, 15 maart 2007, 15 juni 2007 en 14 september 2007 zijn

Nadere informatie

Productfiche VIVIUM Vastgoed

Productfiche VIVIUM Vastgoed Productfiche VIVIUM Vastgoed VIVIUM lanceert een nieuw flexibel product Brand voor meergezinswoningen, flat- en kantoorgebouwen met marktconforme voorwaarden en tarieven. We opteren voor transparante waarborgen,

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING

OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN Leefmilieu Brussel BIM met hfdzetel aan de Havenlaan 86c/3000, B-1000 Brussel geldig vertegenwrdigd dr zijn Directeur-generaal,

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER maart 2006 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER F O V I G 1 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER Alternatieven vr vrlpige bewindvering

Nadere informatie

WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40)

WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) DOCUMENT: 11/2014 28/01/2015 Tussen enerzijds de VZW Wnzrgcentrum De Vrzienigheid die de assistentiewningen beheert, gelegen Kerkhfstraat 31,

Nadere informatie

Bel naar 02/406.30.00, 24u/24. Productfiche VIVIUM Woning. De brandverzekering die bij u past. VIVIUM Woning Bijstand. Dringend bijstand nodig?

Bel naar 02/406.30.00, 24u/24. Productfiche VIVIUM Woning. De brandverzekering die bij u past. VIVIUM Woning Bijstand. Dringend bijstand nodig? Productfiche VIVIUM Woning De brandverzekering die bij u past Een verzekering met duidelijke, transparante, betrouwbare waarborgen? Een bijstand 24u/24 zodat u nooit alleen staat? Optionele waarborgen

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen Tp-Hat Plus Plan 1 Type levensverzekering Waarbrgen Levensverzekering met gewaarbrgde rentevet (Tak 21). Mgelijkheid m te kiezen vr een frmule waarbij dit met betrekking tt de winstdeelname gecmbineerd

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

plaatsen van materialen of tijdelijke opstellingen op (of over) de openbare weg, openbaar domein of een publiek toegankelijk terrein

plaatsen van materialen of tijdelijke opstellingen op (of over) de openbare weg, openbaar domein of een publiek toegankelijk terrein plaatsen van materialen f tijdelijke pstellingen p (f ver) de penbare weg, penbaar dmein f een publiek tegankelijk terrein Altijd een vrije drgang van minimaal 4 m hgte en 4 m breedte vrzien: Opstelling

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK BIJZONDER PLAN VAN AANLEG K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 7/10/1969 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij KB van 7/10/1969, Digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD.

Nadere informatie

Aansluitingstarieven

Aansluitingstarieven Aansluitingstarieven 2016-2019 A. DE TARIFAIRE VOORWAARDEN VOOR DE NETGEBRUIKERS RECHTSTREEKS AANGESLOTEN OP HET ELIA-NET EN VOOR DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS MET UITZONDERING VAN DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

Effectenbeoordeling inzake parkeerplaatsen

Effectenbeoordeling inzake parkeerplaatsen Effectenberdeling inzake parkeerplaatsen Basisstructuur van het dcument vr de parkings die 3 tt 10 'vertllige' parkeerplaatsen bevatten ten pzichte van de vrschriften van art. 2.3.54, 1 en 2 van het BWLKE

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. BESLUITENLIJST De vrzitter van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknpte mschrijving van de besluiten van de Raad vr Maatschappelijk

Nadere informatie

ADR & IMDG VOOR NIET-RIJDEND PERSONEEL

ADR & IMDG VOOR NIET-RIJDEND PERSONEEL ADR & IMDG VOOR NIET-RIJDEND PERSONEEL Cpyright, alle rechten vrbehuden. Niets van deze hand-uts f presentatie mag wrden gepubliceerd, gekpieerd en/f verspreid znder de uitdrukkelijke testemming van Cnsintra

Nadere informatie

Toegangscontrole en (voor)aanmelding

Toegangscontrole en (voor)aanmelding Tegangscntrle en (vr)aanmelding Telichting ISPS Sinds 1 juli 2004 zijn passagiersschepen en vrachtschepen (BT 500 en meer) die internatinale reizen maken en havenfaciliteiten die deze vr internatinale

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

Allianz (ill) Mondial Car-full. VERZEKERING Mondial Car-full U"'I U"'I 0..

Allianz (ill) Mondial Car-full. VERZEKERING Mondial Car-full U'I U'I 0.. Allianz (ill) Algemene Vrwaarden Mndial Car-full VERZEKERING Mndial Car-full U"'I U"'I 0.. INHOUDSOPGA VE Inleiding DEEL EEN Tepassingsvrwaarden Artikel I Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 ArtikelS Artikel

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rotterdam

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rotterdam Email: rijnmnd@hwmakelaars.nl Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rtterdam Email: rijnmnd@hwmakelaars.nl Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a

Nadere informatie

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mbiliteit 1 De mzetting van de nieuwe Eurpese Richtlijn (2006/126/EG) ver het mtrrijbewijs is nu uiteindelijk in de Belgische wetgeving vergenmen en

Nadere informatie

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving FD/NB Brussel, 23 mei 2014 TARIFERING EDPB Nta ver de wetgeving Op 23 mei 2014 is een reeds lang aangekndigd KB verschenen: Het kninklijk besluit van 24 april 2014 tt wijziging van het kninklijk besluit

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie