Regeling klachten- en geschillencommissie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling klachten- en geschillencommissie"

Transcriptie

1 Regeling klachten- en geschillencmmissie

2 Pagina 2 van 6 Artikel 1: Begripsbepalingen In deze klachten- en geschillenregeling wrdt verstaan nder: klacht: een schriftelijk ingediende klacht bij de klachten- en geschillencmmissie, met betrekking tt een nheuse bejegening. Hierbij valt te denken aan nder andere: ngewenste mgangsvrmen; een klacht ver een frmele beslissing van een leidinggevende en/f Cllege van Bestuur, anders dan een klacht ver een beslissing van het Cllege van Bestuur vr de Examens (CBE); een klacht ver de afhandeling van een frmele beslissing van een leidinggevende en/f Cllege van Bestuur, anders dan een klacht ver de afhandeling van een beslissing van het Cllege van Bestuur vr de Examens (CBE); ngewenste mgangsvrmen: alle directe f indirecte uitlatingen f handelingen jegens een persn, die dr deze als ngewenst en ngewild wrden ervaren en een inbreuk vrmen p diens integriteit, zals seksuele intimidatie, discriminatie, agressie, geweld en pesten; indiener: degene die jegens zijn persn een ngewenste mgangsvrm ervaart en zich tt de klachten- en geschillencmmissie wendt en/f degene die een klacht heeft ver een frmele beslissing f de afhandeling daarvan; aangeklaagde: degene ver wiens gedrag een klacht is ingediend bij de klachten- en geschillencmmissie; de cmmissie: een klachten- en geschillencmmissie zals mschreven in dit reglement, artikel 4 en 5. Hiermee wrdt niet bedeld: de Sectrale ntslagcmmissie, cnfrm artikel S-1 ca hb en ca HKT; Cmmissie van berep, cnfrm artikel S-2 ca hb en ca HKT; Interpretatiecmmissie, cnfrm artikel S-6 ca hb Landelijke bezwarencmmissie functie rdenen, cnfrm Bijlage V ca hb; Het Cllege van Berep vr de Examens (CBE), cnfrm de Regeling cllege van berep vr de examens. de CAO: de Cllectieve Arbeidsvereenkmst vr het Hger Berepsnderwijs (ca hb) en de Cllectieve arbeidsvereenkmst vr HAS Kennistransfer & Bedrijfspleidingen (ca HKT);

3 Pagina 3 van 6 het Cllege van Bestuur: het Cllege van Bestuur van de instelling; instelling: HAS Hgeschl; klkkenluider: degene die misstanden f niet-integer gedrag binnen de instelling aan de kaak stelt; Adviespunt Klkkenluiders: een nafhankelijke instantie die (ptentiële) klkkenluiders adviseert en ndersteunt bij de stappen die zij kunnen zetten vr het melden van een misstand. Het Adviespunt Klkkenluiders det zelf geen nderzek naar de misstand, maar klkkenluiders kunnen er in alle vertruwelijkheid terecht vr advies. Artikel 2: Werkingssfeer Dit klachten- en geschillenreglement geldt vr alle medewerkers van HAS Hgeschl, ngeacht de functie, de srt werkzaamheden, het type cntract (lndienst, via payrll, p basis van detachering, etc.) en ngeacht p welke lcatie ze werken. Ok geldt dit reglement vr alle studenten van HAS Hgeschl en cursisten van HAS Kennistransfer & Bedrijfspleidingen. Artikel 3: Vertruwelijkheid Ieder die p de hgte is gebracht van feiten f in het bezit is gekmen van schriftelijke stukken met betrekking tt een klacht is verplicht tt geheimhuding en draagt er zrg vr, dat bedelde feiten f stukken niet nder gen van derden kmen. Het niet vlden aan de geheimhudingsplicht wrdt aangemerkt als plichtverzuim in de zin van artikel E-2 van de ca hb en ca HKT. Artikel 4: De samenstelling van de cmmissie 1. De cmmissie bestaat uit drie leden: een jurist, niet zijnde een medewerker verbnden aan de instelling, tevens vrzitter van de cmmissie; twee persneelsleden van de instelling, één man en één vruw. 2. De cmmissie kan zich laten adviseren dr externe deskundigen. 3. Niet tt lid van de cmmissie kunnen wrden benemd hij f zij die de functie van vertruwenspersn f vitaliteitscach vervult. Tevens kunnen medewerkers van de afdeling P&O en leden van het management en de Hgeschl Raad (HR) geen deel uitmaken van de cmmissie. 4. Vr elk cmmissielid kan een plaatsvervangend lid wrden aangewezen. 5. De leden van de cmmissie zijn te vinden p intranet. Artikel 5: Beneming van de klachten- en geschillencmmissie 1. Het Cllege van Bestuur stelt in en benemt de leden van de klachten- en geschillencmmissie, na verkregen instemming van de Hgeschl Raad. 2. De leden en plaatsvervangende leden van de cmmissie wrden telkens vr een peride van drie jaar benemd. Zij zijn aansluitend herbenembaar vr eenzelfde peride.

4 Pagina 4 van 6 Artikel 6: Indiening van de klacht 1. Elke indiener kan zich met een klacht tt de cmmissie wenden. 2. De klacht vldet aan nderstaande vrwaarden: de klacht is schriftelijk ingediend en ndertekend dr de indiener; de klacht heeft betrekking p een nheuse bejegening; de klacht bevat een vermelding van de glbale tijd, plaats en inhud van de nheuse bejegening; de klacht wrdt ingediend binnen zes weken nadat de nheuse bejegening heeft plaatsgevnden; bij de klacht wrdt, indien van tepassing, een afschrift van het besluit verlegd. 3. De cmmissie bevestigt schriftelijk de ntvangst van de klacht aan de indiener en aan het Cllege van Bestuur. 4. Indien de cmmissie vereenkmt dat de klacht niet aan de vrwaarden vldet aan het bepaalde in artikel 6 lid 2, maakt de cmmissie dit nmiddellijk bekend aan de indiener en geeft hem de gelegenheid de klacht, indien van tepassing, pnieuw in te dienen. Artikel 7: Taken en werkwijze 1. Zdra de cmmissie vereenkmt dat de klacht aan de vrwaarden vldet aan het bepaalde in artikel 6 lid 2, wrdt een begin gemaakt met het nderzek naar de klacht. 2. De cmmissie hrt de indiener en de aangeklaagde afznderlijk. 3. Zwel de indiener als de aangeklaagde kunnen zich laten bijstaan dr een adviseur. 4. In het nderzek kunnen getuigen, deskundige f andere betrkkenen die inlichtingen kunnen verschaffen wrden gehrd dr de cmmissie. 5. De bijeenkmsten van de cmmissie zijn beslten. 6. Gedurende de prcedure hudt de cmmissie zwel de indiener als de aangeklaagde p de hgte van het verlp van de prcedure. 7. Gedurende de klachtenbehandeling wrdt een prcesdssier pgesteld dat vertruwelijk is en enkel ter inzage ligt vr indiener, aangeklaagde en adviseurs. 8. Van het nderzek dr de cmmissie en van elke hrzitting wrdt een verslag gemaakt en van elke verklaring een prces-verbaal, dat dr de betrkkenen vr akkrd getekend dient te wrden. Indien de betrkkene niet tt ndertekening bereid is, bestaat de mgelijkheid schriftelijk cmmentaar aan het prces-verbaal te te vegen. Deze stukken wrden pgenmen in het prcesdssier. 9. Na afrnding van het nderzek stelt de cmmissie gemtiveerd vast f de klacht gegrnd is en f p grnd daarvan maatregelen gebden zijn. 10. Bij afwezigheid van één der cmmissieleden treedt diens plaatsvervanger p. 11. In bijzndere gevallen kan de cmmissie, al dan niet p verzek van de indiener, besluiten dat een cmmissielid bij de behandeling wrdt vervangen dr diens plaatsvervanger.

5 Pagina 5 van 6 Artikel 8: Uitspraak 1. De cmmissie kmt binnen 30 dagen na ntvangst van de schriftelijke klacht tt uitspraak. Deze termijn kan met maximaal 30 dagen verlengd wrden. Hiervan wrdt schriftelijk mededeling gedaan aan de indiener. 2. Als de cmmissie de klacht niet-ntvankelijk f ngegrnd verklaart, deelt zij dit beargumenteerd mee aan de indiener en de aangeklaagde. 3. Als de cmmissie de klacht gegrnd acht, geeft zij het Cllege van Bestuur schriftelijk advies ver het nemen van een maatregel. Indiener en aangeklaagde wrden z spedig mgelijk p de hgte gebracht van de inhud van het advies. 4. De cmmissie kan het Cllege van Bestuur adviseren tt het vrzien in hulpverlening f de vlgende maatregelen: jegens studenten/cursisten: waarschuwing; berisping; gehele f gedeeltelijke ntzegging van de tegang tt de gebuwen en terreinen behrend tt de instelling, dan wel intrekking van de inschrijving. jegens werknemers: Een disciplinaire maatregel als aangegeven in de artikelen P-1 tt P-4 CAO, te weten: waarschuwing; schrsing; ntslag; berisping; verplaatsing. jegens derden: verbreken van de cntacten. 5. De cmmissie kan het Cllege van Bestuur adviseren tt het nemen van maatregelen ten gunste van de indiener, bijvrbeeld: vr medewerkers: verplaatsing vr studenten/cursisten: tewijzen van een andere begeleider uitstel van een berdeling een hernieuwde berdeling 6. De cmmissie kan indien dit ndig is, het Cllege van Bestuur vragen, p grnd van een tussentijds advies, te kmen tt een tijdelijke maatregel. Artikel 9: Beslissing dr het Cllege van Bestuur 1. Z spedig mgelijk na ntvangst van het advies van de cmmissie, maar in ieder geval binnen 15 dagen na de dag van ntvangst van het advies, neemt het Cllege van Bestuur een gemtiveerde beslissing. Deze termijn kan met maximaal 15 dagen verlengd wrden. Hiervan wrdt schriftelijk mededeling gedaan aan de indiener. 2. Als de beslissing van het Cllege van Bestuur afwijkt van het advies van de cmmissie, wrdt in de beslissing de reden van de afwijking vermeld. 3. Het Cllege van Bestuur deelt het besluit schriftelijk mee aan de indiener, de aangeklaagde en de cmmissie.

6 Pagina 6 van 6 Artikel 10: Spedeisende gevallen 1. In spedeisende gevallen kan de indiener van de klacht, in afwachting van de definitieve beslissing van het Cllege van Bestuur, een vrlpige vrziening aanvragen bij de cmmissie. 2. De cmmissie bepaalt binnen een week na ntvangst van de klacht f er sprake is van nverwijlde sped en brengt het Cllege van Bestuur hiervan p de hgte. Artikel 11: De bewaring van dssiers en verantwrding 1. De klachtendssiers van de cmmissie wrden bewaard dr de cmmissie. Slechts leden van de cmmissie hebben inzage in dit archief. 2. Het klachtendssier wrdt 5 jaar na indiening van de klacht vernietigd. 3. De cmmissie brengt jaarlijks aan het Cllege van Bestuur verslag uit van het aantal en de aard van de bij haar aanhangig gemaakte klachten en de inhud van haar adviezen. 4. Het Cllege van Bestuur brengt het jaarverslag van de cmmissie ter kennis van de vertruwenspersnen. Artikel 12: Klkkenluidersregeling 3. De klkkenluider heeft de mgelijkheid m een vermeden van misstand f nietinteger gedrag te melden bij de klachten- en geschillencmmissie. 4. De klkkenluider kan een redelijk vermeden van een misstand tevens melden bij het Cllege van Bestuur. Als het vermeden betrekking heeft p een misstand dr het Cllege van Bestuur f één f meerdere leden van het Cllege van Bestuur dan kan gemeld wrden aan de Raad van Tezicht. 5. De klkkenluider kan er m verzeken dat zijn melding vertruwelijk wrdt behandeld. 6. Als de melding mndeling is gedaan, legt degene aan wie de melding is gedaan deze nverwijld schriftelijk vast en laat een afschrift van die vastlegging dr klkkenluider vr akkrd tekenen. De klkkenluider ntvangt een exemplaar van de vastlegging. 7. De klkkenluider die te geder truw zrgvuldig handelt waarbij hij zijn vermeden p redelijke grnden en feiten baseert, wrdt p geen enkele wijze benadeeld in zijn rechtspsitie jegens de instelling. 8. Klkkenluiders kunnen vr advies terecht bij het Adviespunt Klkkenluiders. 9. Artikel 2, 3, 7, 8, 9 en 10 van dit klachten- en geschillenreglement is tevens van tepassing p de klkkenluidersregeling. Juni 2017

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling https://dckinga.magister.net/accunt#/inlggen Stichting Inspecteur Belensschl Schiermnnikg Klkkenluidersregeling 1 Regeling inzake het mgaan met een vermeden van een misstand binnen de Inspecteur Belensschl

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Rivas

Klokkenluidersregeling Rivas Klkkenluidersregeling Rivas 1 Inhudspgave Del Delgrep Definities en mschrijvingen Nrmelement(en) JCI Beschrijving beleid Artikel 1: Definities Artikel 2: Infrmatie, advies en ndersteuning vr de werknemer

Nadere informatie

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag Prtcl en klachtenregeling ngewenst gedrag Geactualiseerd: december 2016 1 I. Vrkming van ngewenst gedrag 1. Binnen de Gruitprt wrdt agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en

Nadere informatie

Klachtenregeling CSG Reggesteyn

Klachtenregeling CSG Reggesteyn Klachtenregeling CSG Reggesteyn Opnieuw vastgesteld dr het cllege van bestuur, 20 mei 2008 Instemming dr de Medezeggenschapsraad, 23 juni 2008 Redactinele aanpassingen, 6 juli 2009 Klachtenregeling CSG

Nadere informatie

Deze regeling bevat de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand.

Deze regeling bevat de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand. Klkkenluidersregeling Wningcrpratie De Leeuw Van Putten Versie: 18 ktber 2016 Om de integriteit van De Leeuw Van Putten te waarbrgen en erp te te zien dat de belangen van medewerkers en klanten ptimaal

Nadere informatie

1. Definities. 2. Indienen van een klacht

1. Definities. 2. Indienen van een klacht Klachtenprcedure Bent u ndanks nze inspanningen m u z ged mgelijk van dienst te zijn, niet tevreden ver De Mensch, dan kunt u een klacht indienen. Wij zullen er alles aan den m uw klacht naar tevredenheid

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Klachtenregeling medewerkers

Klachtenregeling medewerkers Klachtenregeling medewerkers Inleiding De Tintengrep hecht veel waarde aan pen cmmunicatie en een ged werkklimaat. Het is belangrijk dat medewerkers nvrede en klachten ter sprake brengen, zdat er gezamenlijk

Nadere informatie

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid.

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid. HW Wnen acht het van belang dat medewerkers, de directie én de Raad van Cmmissarissen p adequate en veilige wijze melding kunnen maken van (eventuele vermedens van) misstanden binnen HW Wnen. Daarm is

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

een klacht die niet op een bevredigende wijze is opgelost en als geschil moet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Mondzorg.

een klacht die niet op een bevredigende wijze is opgelost en als geschil moet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Mondzorg. Klachtenregeling NVM-mndhygiënisten Met inwerkingtreding van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zrg (Wkkgz) heeft de wetgever begd de kwaliteit van zrgverlening te verbeteren en beter te kunnen bewaken.

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen Time-ut, schrsing en verwijdering van kinderen Psitief advies GMR d.d. Definitief vastgesteld CvB d.d. 1 Inleiding De kindcentra van CKC Drenthe staan middenin de samenleving. Dat betekent

Nadere informatie

Reglement voor Klachtenbehandeling

Reglement voor Klachtenbehandeling Reglement vr Klachtenbehandeling 1. Algemeen 1.1. Dit Reglement vr Klachtenbehandeling, verder te nemen het Reglement, is in vereenstemming met art. 1.7 sub d en artikel 7.2 van de Statuten als vastgesteld

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers Re-integratie van arbeidsngeschikte werknemers De verheid wil de vrijwillige werkhervatting van werknemers die tijdelijk f definitief ngeschikt zijn m de vereengekmen arbeid uit te veren faciliteren. Wanneer

Nadere informatie

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN De ndergetekenden, 1. Stichting Lindenhf te Schiedam, vr deze de heer L. Kppejan, zijnde ude werkgever 2. Stichting Bureau Jeugdzrg Stadsregi Rtterdam, vr deze de heer

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Versie 2 Van kracht m.i.v

Versie 2 Van kracht m.i.v Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid Pstbus 610 3300 AP DORDRECHT Tel. 085 210 0244 inf@geschillencmmissie-wnen-zhz.nl www.geschillencmmissie-wnen-zhz.nl Versie 2 Van kracht m.i.v. 25-11-2010 16 1

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0760, d.d. 10 juli 2007 B&W-Aanbiedingsfrmulier Onderwerp Cnvenant Operatinele Grenzen Brandweerzrg Gemeente Leiden Gemeente Oegstgeest BESLUITEN Behudens advies van de cmmissie 1. in te stemmen

Nadere informatie

Roccohoeve Nicolien Kuiper, zorg en onderwijs

Roccohoeve Nicolien Kuiper, zorg en onderwijs Klachtenreglement cliënten zrgberderijen Inhudspgave Hfdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsmschrijvingen Hfdstuk 2 Klachtpvang Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht als hij ntevreden is? Artikel

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Ulla Wlters-Prnk handelend nder Verlies en Ruw Kind en Jngere, Kvk nummer: 67578896, te Gruttstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE

PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE Evaluatiedatum : 10-06-2018 Bestemd vr: Iedereen Dcumentbeheerder: Secretariaat Versie:1 Privacyreglement SBO Bernisse De Wet bescherming persnsgegevens (WBP) is p 1 september

Nadere informatie

Privacy -reglement

Privacy -reglement Dit reglement is gebaseerd p de Wet Bescherming Persnsgegevens (augustus 2001), die de Wet persnsregistratie vervangt. 1. Begripsbepalingen 1. Persnsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersvereenkmst Versie 1.0 (Nederlands) 21 januari 2018 De inhud van deze vereenkmst kmt vereen met de AVG-prf Standaard Mdel Verwerkersvereenkmst van de Nederlandse brancherganisatie Data Driven

Nadere informatie

het rapport vastgesteld (zie bijlage). Dobra Dentistry tandarts T.a.v. de heer C.F. Leithuijser Rijnsburgstraat 70 1059 AX AMSTERDAM

het rapport vastgesteld (zie bijlage). Dobra Dentistry tandarts T.a.v. de heer C.F. Leithuijser Rijnsburgstraat 70 1059 AX AMSTERDAM > Returadres Pstbus 20584 1001 NN Amsterdam Dbra Dentistry tandarts T.a.v. de heer C.F. Leithuijser Rijnsburgstraat 70 1059 AX AMSTERDAM AANGETEKEND EN PER EMAIL VERZONDEN 4 ktber 2012 Onderwerp bevel

Nadere informatie

REGLEMENT OMBUDSMAN ROC van Amsterdam ROC van Flevoland Voortgezet Onderwijs van Amsterdam

REGLEMENT OMBUDSMAN ROC van Amsterdam ROC van Flevoland Voortgezet Onderwijs van Amsterdam REGLEMENT OMBUDSMAN ROC van Amsterdam ROC van Flevland Vrtgezet Onderwijs van Amsterdam Uitgave : ROC van Amsterdam incl. VOvA / ROC van Flevland Auteur : R. de Grt en V. Stalling Beschikbaar vr Platfrm

Nadere informatie

Reglement voor de Opleidingscommissie

Reglement voor de Opleidingscommissie Reglement vr de Opleidingscmmissie Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In dit reglement wrdt verstaan nder: a. wet: de Wet p het hger nderwijs en wetenschappelijk nderzek; b. universiteit: de Prtestantse Thelgische

Nadere informatie

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt)

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Aanduiding van een vertegenwrdiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Ik, (vrnaam en naam van de patiënt), duid hierbij nderstaande persn aan als mijn

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Herstel

Privacyreglement Praktijk Herstel Praktijk Herstel Stevensweg 83 3319 AJ Drdrecht Privacyreglement Praktijk Herstel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverleners, Elly van den Berg-IJmker en The van den Berg

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Esther Relfs handelend nder Praktijk Mirte / Mirte Kids / Mirte in Bedrijf,

Nadere informatie

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl time-ut, schrsing en verwijdering van leerlingen Status beleidscyclus Instemming GMR : 21 september 2016 Definitief vastgesteld dr CvB : 22 september 2016 Bevegdheid GMR: Advies van de GMR.b.v. artikel

Nadere informatie

Bedrijfscode Haag Wonen

Bedrijfscode Haag Wonen Bedrijfscde Haag Wnen Nvember 2014 Bedrijfscde Haag Wnen 1 Dit is de bedrijfscde van wningcrpratie Haag Wnen. In deze cde benemen we nze uitgangspunten vr eerlijk en integer samen werken. Wij handelen

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Nummer: 8A Tubbergen, 22 december 2011 Onderwerp: Afwijzen verzek bestemmingsplanherziening Autbedrijf Krezen, Reutummerweg 35 Tubbergen. Samenvatting raadsvrstel:

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen.

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen. . Bij de afname van examens zijn diverse functinarissen van de nderwijsinstelling betrkken. In dit prtcl wrden de vlgende (grepen van) examenbetrkkenen nderscheiden, met een krte mschrijving van de betrkkenheid

Nadere informatie

Procedures rond ongewenst gedrag binnen de provincie Zeeland: 1. Hulp van buiten 2. Begeleidingscommissie 3. Vertrouwenspersonen

Procedures rond ongewenst gedrag binnen de provincie Zeeland: 1. Hulp van buiten 2. Begeleidingscommissie 3. Vertrouwenspersonen Prcedures rnd ngewenst gedrag binnen de prvincie Zeeland: 1. Hulp van buiten 2. Begeleidingscmmissie 3. Vertruwenspersnen 1. Hulp van buiten Werknemers kunnen k hulp van buiten de rganisatie inrepen. Veelal

Nadere informatie

Privacyreglement Libereaux BV

Privacyreglement Libereaux BV Privacyreglement Libereaux BV versie 3.0 20-05-2015 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Begripsbepalingen... 3 1.2 Melding verwerking persnsgegevens... 4 1.3 Testemming verwerking persnsgegevens... 4 2. Omgaan

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt samenwerking bij en afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de wettelijke

Nadere informatie

Beh. Ambt.: Streeftíat: 3.V.O.:

Beh. Ambt.: Streeftíat: 3.V.O.: (vąm min kemacllege Beh. Ambt.: Streeftíat: 3.V.O.: Gemeenteraad Gemeente Werden Cllege van Burgemeester en Wethuders Gemeente Werden Pstbus 45 3440 AA Werden 1 6 NOV. 2018 3 hav I atheneum I gymnasium

Nadere informatie

PARTIJEN. Achtergrond

PARTIJEN. Achtergrond PARTIJEN Het Cllege van de Onafhankelijke Pst- en Telecmmunicatieautriteit, vertegenwrdigd dr de vrzitter mr. C.A. Fnteijn, verder te nemen: OPTA; en De Minister van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties,

Nadere informatie

STICHTING DE ZEVENSPRONG

STICHTING DE ZEVENSPRONG Gedragscde Zevensprng-ALG-004 STICHTING DE ZEVENSPRONG 27 mei 2015 Opgesteld dr: Frans Snaar Gedragscde Zevensprng-ALG-004 Wijzigingen verzicht Versie Datum Omschrijving Auteur 0.1 29-09-2014 Initiële

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl schrsing en verwijdering van leerlingen Algemeen. Elke schl neemt in zijn schlgids een tekst p i.v.m. het schrsen en verwijderen van een leerling. In die tekst wrdt verwezen naar het prtcl p de website

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleidingen Plein C

Algemene voorwaarden opleidingen Plein C Algemene vrwaarden pleidingen Plein C 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Algemene vrwaarden: deze algemene vrwaarden. 2. Cursuscntract: de specifieke afspraken die gelden vr

Nadere informatie

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer Regeling: strategisch plan duurzame ntwikkeling werknemer Lptijd : 1 maart 2017 t/m 31 december 2018 Aanbd vr metalektrbedrijven He verandert u daadwerkelijk het gedrag en de werkwijze van teams/afdelingen

Nadere informatie

BUDGETPLAN JEUGDHULP. Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon van de Toegang.

BUDGETPLAN JEUGDHULP. Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon van de Toegang. BUDGETPLAN JEUGDHULP Vr u ligt het budgetplan Jeugdhulp. U vult dit budgetplan in als u zelf de ndersteuning vr uw kind/een minderjarige wilt cördineren met een persnsgebnden budget (pgb). In dit budgetplan

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 2 november 2009;

gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 2 november 2009; Raadsbesluit Agendapunt : 20 Titel : Verrdening p de Gebiedscmmissie De raad van de gemeente Ost Gelre; gezien het vrstel van het cllege van de gemeente Ost Gelre van 2 nvember 2009; gelet p artikel 84

Nadere informatie

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden.

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden. MIC-melding Del van de prcedure Het dr een cmmissie analyseren en berdelen van futen en (bijna) ngelukken in de rganisatie m hiervan te leren, z ndig actie te ndernemen en z herhaling f erger te vrkmen

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vragen wij veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van Drieklank pensienairs meten ervan uit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ombudsdienst A.V. Ziekenhuis Oost-Limburg

Huishoudelijk reglement ombudsdienst A.V. Ziekenhuis Oost-Limburg Huishudelijk reglement mbudsdienst A.V. Ziekenhuis Ost-Limburg 1 Inhud 1. Inleiding en verwijzing naar wettelijke bepalingen... 3 2. Tepassingsgebied... 3 3. Gedkeuring en inzage huishudelijk reglement...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

PROCEDURE TVOO. TOEWIJZEN VANUIT ONDERWIJS- EN ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE(N) (TVOO) Van overnemen naar versterken: passend onderwijs voor elke jongere

PROCEDURE TVOO. TOEWIJZEN VANUIT ONDERWIJS- EN ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE(N) (TVOO) Van overnemen naar versterken: passend onderwijs voor elke jongere PROCEDURE TVOO TOEWIJZEN VANUIT ONDERWIJS- EN ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE(N) (TVOO) Van vernemen naar versterken: passend nderwijs vr elke jngere Update: 13 december 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2018 Jaarlijkse

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt Samenwerking bij en Afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de hand van

Nadere informatie

Klachtenregeling. Bureau Bloei - Valeriaan SP Nootdorp KvK

Klachtenregeling. Bureau Bloei - Valeriaan SP Nootdorp KvK Klachtenregeling Bureau Blei - Valeriaan 8-2631 SP Ntdrp - 015-8891964 - www.bureaublei.nl - inf@bureaublei.nl - KvK 55250955 1 Inhud 1. Intrductie... 3 2. Uitgangspunten... 4 3. Begripsmschrijvingen...

Nadere informatie

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) VERKLARING Inzake gegevensverwerking klanten Vlgens de Algemene Verrdening Gegevensbescherming (AVG) Deze verklaring inzake gegevensverwerking is van Schnmaakbedrijf L.J. de Vries B.V., gevestigd te Aalsmeer

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid 1. Del en herkmst In dit Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid wrdt uitleg gegeven ver de bescherming van privacygevelige infrmatie. In de infrmatiesystemen van Zrg

Nadere informatie

100 Present registreert en verwerkt persoonsgegevens van werknemers ten behoeve van:

100 Present registreert en verwerkt persoonsgegevens van werknemers ten behoeve van: Privacy Reglement 100 Present 2016 Identiteit van 100 Present BV 100 Present BV, gevestigd te Peldijk, kantrhudend ABC Westland 145, hierna te nemen 100 Present. Registratie Kamer van Kphandel, Westland,

Nadere informatie

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde p/a Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Pstbus 217 7500 AE ENSCHEDE Accreditatieprcedure Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde Versie: 27-12-2013

Nadere informatie

De hulpverlener, Mevr. Drs. Lonneke van Elburg handelend onder Kinderpraktijk Samen, Kvk nummer: , te Martenssingel 15, 2806 CL Gouda

De hulpverlener, Mevr. Drs. Lonneke van Elburg handelend onder Kinderpraktijk Samen, Kvk nummer: , te Martenssingel 15, 2806 CL Gouda Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Mevr. Drs. Lnneke van Elburg handelend nder Kinderpraktijk Samen, Kvk nummer: 62267736, te Martenssingel 15,

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving inzake psychosociaal welzijn

Nieuwe regelgeving inzake psychosociaal welzijn Nieuwe regelgeving inzake psychsciaal welzijn De wet van 28 februari 2014, de wet van 28 maart 2014 en het kninklijk besluit van 10 april 2014 tt aanvulling en wijziging van de wetgeving inzake het welzijn

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Voorzitter en griffier.

Voorzitter en griffier. Tijdens de afgelpen jaren zijn er dr het presidium vrstellen gedaan m te kmen tt aanpassingen in het reglement van rde van de raadscmmissies en k in het reglement van rde vr vergaderingen en andere werkzaamheden

Nadere informatie

hemelwater private terreinen Mook en Middelaar 201 7

hemelwater private terreinen Mook en Middelaar 201 7 Deelsubsidieverrdening stimuleringsregeling afkppelen hemelwater private terreinen Mk en Middelaar 201 7 De gemeenteraad van de gemeente Mk en Middelaar, Overwegende dat het van belang is te stimuleren

Nadere informatie

Accreditatiereglement Supervisorenopleiding tbv opname in het Supervisorenbestand NVO Orthopedagoog-Generalist

Accreditatiereglement Supervisorenopleiding tbv opname in het Supervisorenbestand NVO Orthopedagoog-Generalist Accreditatiereglement Supervisrenpleiding tbv pname in het Supervisrenbestand NVO Orthpedagg-Generalist Inleiding Vanuit het histrisch perspectief binnen de NVO is supervisie een methde van prfessineel

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN Vr je inschrijving bij Hgeschl Leiden betaal je jaarlijks cllegegeld, dit is wettelijk verplicht. Hiernder lees je he Hgeschl Leiden het cllegegeld

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht. samenwerkende zorgboeren zuid

Reglement raad van toezicht. samenwerkende zorgboeren zuid Reglement raad van tezicht samenwerkende zrgberen zuid 2019 Inhudspgave Artikel 1. Psitinering van de raad van tezicht... 3 Artikel 2. Samenstelling en cmpetenties raad van tezicht... 3 Artikel 3. Beneming

Nadere informatie

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG.

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG. Deel II: Bijzndere Cntractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsmschrijvingen In deze vereenkmst wrdt verstaan nder: GZ-psychlg een gezndheidspsychlg die geregistreerd staat cnfrm de vrwaarden als bedeld

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN RVB10004.dc 1/5 RVB 2010/04 INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN Situering GEZONDHEID OP HET WERK : EEN GESTRUCTUREERDE AANPAK Preventie en Interim heeft in 2008, in het kader

Nadere informatie

Aanmeldformulier cursus

Aanmeldformulier cursus Aanmeldfrmulier cursus Cursus Prijs Gegevens Deelnemer Geslacht Achternaam* Vrletter(s)* Repnaam* Man / Vruw Gebrtedatum* Gebrtegemeente* Gebrteland* Burgerservicenummer* Berep / Functie Adresgegevens

Nadere informatie

een psycholoog die als zodanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG.

een psycholoog die als zodanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG. Deel II: Bijzndere Cntractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsmschrijvingen In deze vereenkmst wrdt verstaan nder: GZ-psychlg een psychlg die als zdanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG. Kinder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Telichting bij het aanvraagfrmulier subsidie Regeling ter stimulering sedumdaken in Heerhugwaard 2018 Wanneer km ik vr subsidie in aanmerking? In de Regeling ter stimulering aanleg sedumdaken in Heerhugwaard

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR348970_1. RegelingPGBjeugdhulp Gouda 2015

CVDR. Nr. CVDR348970_1. RegelingPGBjeugdhulp Gouda 2015 CVDR Officiële uitgave van Guda. Nr. CVDR348970_1 13 maart 2018 RegelingPGBjeugdhulp Guda 2015 Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Guda; gelezen het vrstel van 5 nvember 2014; Gelet

Nadere informatie

1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: rechtsvorm of organisatievorm waar één of meerdere kindercentra en gastouderbureaus onder vallen;

1. Begripsomschrijving Kinderopvangorganisatie: rechtsvorm of organisatievorm waar één of meerdere kindercentra en gastouderbureaus onder vallen; Reglement Oudercmmissie Hera kindercentra 1. Begripsmschrijving Kinderpvangrganisatie: rechtsvrm f rganisatievrm waar één f meerdere kindercentra en gastuderbureaus nder vallen; Huder:* degene die een

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Bewonersbrief definitief aanwijsbesluit locatie ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval Westerkoog

Bewonersbrief definitief aanwijsbesluit locatie ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval Westerkoog Bewnersbrief definitief aanwijsbesluit lcatie ndergrndse cntainers vr huishudelijk restafval Westerkg Datum bewnersbrief: 21 januari 2019 Cntactpersn: mevruw W. Maarsman en/f mevruw Baerents Telefnnummer:

Nadere informatie

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers Handreiking functinerings- en berdelingsgesprekken griffiers September 2014 Functineringsgesprek Als de griffier is aangesteld, is het verstandig m met elkaar te blijven reflecteren p het functineren.

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie