Infoboekje voor nieuwe animatoren ( moni s )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infoboekje voor nieuwe animatoren ( moni s )"

Transcriptie

1 Infoboekje voor nieuwe animatoren ( moni s ) INHOUD 1. Info voor nieuwe animatoren 2. Waar en wanneer gaat het speelplein door? 3. Wat verwachten we van onze animatoren? 4. Hoe ziet een speelweek eruit op Speelplein Oase? 5. Hoe ziet een dagindeling eruit? 6. Kinderen/leeftijden/groepsverdeling 7. Aanpak kinderen 8. Voor wie zijn stage doet 9. Verdienste 10. De hoofdmonitor 11. De vrijetijdsconsulente 12. De stuurgroep

2 1. INFO VOOR NIEUWE ANIMATOREN Welkom op Speelplein Oase! We zijn heel blij dat je geïnteresseerd bent om animator bij ons te worden! Op het speelplein noemen we de animatoren moni s. We hopen dat jij het even leuk vindt als wij. Hier een leidraad hoe we te werk gaan. Als je nog vragen hebt, stuur gerust naar de vrijetijdsconsulente die ook verantwoordelijk is voor de speelpleinwerking. 2. WAAR EN WANNEER GAAT HET SPEELPLEIN DOOR? Er zijn 2 adressen, op 100m van elkaar. Het speelplein heet Oase, genoemd naar het centrum in de Constant Permekelaan 54, 9830 Sint-Martens-Latem (makkelijkst om te parkeren), daar ligt al ons materiaal. Kom je met de fiets, dan rij je over de grindweg naast de Oase, even verder zie je een donkergrijs houten gebouw (het scoutsgebouw), dat is de Nark. Dit gebouw heeft als adres Albijn Van den Abeelelaan 14 en daar gaat de speelpleinwerking door. Vakanties waarin het speelplein actief is: Krokusvakantie Paasvakantie (gesloten op paasmaandag) Zomervakantie: van maandag 2 juli tot en met vrijdag 20 juli 2018 (gesloten op 11 juli) en van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 31 augustus (gesloten op 15 augustus). De 31 ste augustus komen er geen kinderen meer, dan ruimen we op. Herfstvakantie (gesloten op 1 november) Er is geen speelplein tijdens de kerstvakantie! De dag begint om 08 uur 18 uur (helft animatoren begint om uur, dit wordt dagelijks gewisseld, zodat iedereen eens een half uurtje langer kan slapen) 3. WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE ANIMATOREN? Elke vakantie komen we voor de start samen om het speelplein grondig voor te bereiden. Dit is meestal op zondag voor een kleine vakantie. Voor de zomervakantie valt dit nu op vrijdag 30 juni, vanaf 14 uur. Deze voorbereiding is verplicht! Ook wanneer je in augustus pas naar het speelplein komt, moet je in dan langskomen.

3 Iedereen die meehelpt in de zomer moet hier aanwezig zijn, want op die dag zetten we al het materiaal klaar en gaan we in groepjes samenzitten om de spelletjes/toneeltjes/dansjes voor te bereiden voor de week/weken dat je op het speelplein staat. Iedereen die tijdens een vakantie staat, moet meehelpen op de voorbereiding Soms wordt er een workshop gegeven, dit om jullie meer kennis te geven voor het speelplein. Workshops zijn aangeraden te volgen. Kom elke dag op tijd, de kinderen beginnen toe te komen vanaf 8 uur. Als je een ouder ziet, zeg dan vriendelijk goeiedag, sommige ouders laten met een klein hartje hun kinderen achter, ze willen vertrouwen hebben bij wie, een vriendelijk gezicht helpt hierbij. Als je nu al weet bij welke groep je staat, mag je gerust al beginnen brainstormen wat je zou kunnen doen ivm spelletjes etc. We bereiden steeds spelletjes/toneeltjes etc voor in het thema van de week, aan jou om jouw activiteiten en rol zo goed mogelijk voor te bereiden (als je een rol gekregen hebt in het toneel, indien je geen rol hebt, kan je zeker helpen bij de inkleding/decor etc) Het is de bedoeling dat je deze voorbereiding met je mede-animatoren (uit dezelfde groep) maakt en dat 1 iemand deze voorbereiding op papier aan ons bezorgt of ons doorstuurt. (ons = hoofdanimator/stuurgroep of Masha) de vrijdag voor de week dat je nadien naar het speelplein komt. Maak zowel een voorbereiding voor goed en slecht weer, in België weet je maar nooit! Per dag zijn er naast de vele activiteiten ook huishoudelijke taken, de hoofdanimator verdeelt die eerlijk en jij voert de taak zo goed mogelijk uit. Heb je vragen, stel die dan aan de hoofdmoni/deurmoni/vrijetijdsverantwoordelijke. Wacht niet te lang om je taak af te werken, een dag is snel om op het speelplein. Een apart document over de taakjes ligt in de Nark. Gsm-gebruik wordt tot een minimum beperkt. We zijn niet streng bij Oase, maar als je veel met je gsm bezig bent, dan ben je niet bezig met de kinderen en dat kan absoluut niet. Over de middag en na 18 uur mag je gerust eens op je gsm kijken. Een sporadische foto nemen van de kinderen tijdens een activiteit mag ook, maar dus niet teveel. Roddelen wordt niet getolereerd op Speelplein Oase, als je iemand over iemand anders bezig hoort, mag je gerust zeggen dat dat niet leuk is. De kinderen horen dit ook en de kinderen kijken op naar de animatoren, het moet voor iedereen leuk blijven dus geen geroddel. Spreek liever de persoon met wie je een probleem hebt rechtstreeks aan, of kaart het probleem aan bij de hoofdanimator of Masha. Weet dat je een voorbeeld bent voor de kinderen, we willen dus goedgemutste positieve animatoren die vooral bezig zijn met de kinderen en niet met zichzelf. Pesten wordt uiteraard ook niet getolereerd! Alcohol, roken en drugsgebruik wordt niet getolereerd op het speelplein!

4 4. HOE ZIET EEN SPEELWEEK ERUIT OP HET SPEELPLEIN? Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Voormiddag VM: Teambuilding Massaspel Namiddag: Spel of sporten NM: Spel of zwemmen VM: Kleuters:koken Lagere School: Spel NM: Verrassing VM: Lagere school:koken Kleuters: Knutselen NM: Sporten of spel VM: Spelletjes of daguitstap NM: Spel/knutselen of daguitstap Dit is een standaardweek. Als er gesport wordt is dit meestal in de sporthal, maar ook soms aan de Nark. Het zwemmen gaat steeds door in de Palaestra in Deinze. Als je graag meezwemt/sport, geef dat zeker door, de hoofdanimator maakt een lijst met wie de activiteit mee begeleidt. Voor het zwemmen is de sportfunctionaris Michael meestal aanwezig, maar iedereen gedraagt zich verantwoordelijk en houdt zich bezig met de kinderen. Ook voor de sporten in de sporthal, kan je rekenen op de hulp van Michael. Op vrijdag hebben we meestal een daguitstap, deze worden voornamelijk begeleidt door ervaren animatoren met veel verantwoordelijkheidsgevoel, want dan ben je alleen op stap met een heleboel kinderen. Volgens dit overzicht kan je dus goed zien wat jij moet voorbereiden, samen met de andere animatoren van je groep. o Op maandag: teambuilding en sporten als het aan de nark is, of spel. o Op dinsdag: massaspel. o Op woensdag: wat ga je koken (als je bij de kleuters staat), welk spel ga je spelen (als je bij de lagere school staat), wat is je verrassing in de namiddag? o Op donderdag: wat ga je koken (als je bij de lagere school staat), wat ga je knutselen (als je bij de kleuters staat), namiddag spel voor wie niet sport. o Op vrijdag spelletjes/knutselen voor wie in de Nark blijft. Op woensdag of uitzonderlijk donderdag gaat er wekelijks een avondvergadering door: daar worden de voorbije dagen besproken, wat beter kan en wat supergoed was, zo leren we elke week bij van elkaar!

5 5. HOE ZIET EEN DAGINDELING ERUIT? Van uur: uur: onthaal en opvang uur: 1ste deel morgenactiviteit (begint met een dansje) uur: 10-uurtje (hier wordt meestal fruit gegeven) uur: 2de deel morgenactiviteit uur: middagpauze uur: namiddagactiviteit : 4-uurtje (ook hier krijgen de kinderen een stuk fruit) : vrij spel onder toezicht van de animatoren : opvang en uitschrijven 6. KINDEREN/LEEFTIJDEN/GROEPSINDELING Er zijn 4 leeftijdsgroepen bij Speelplein Oase: Bijtjes= 3 jaar/1ste kleuter en peuter; Kikkers= 4 & 5 jaar/2de en 3de kleuter; Ratjes= 6-8 jaar/1 tot 3de leerjaar; vosjes 9-12 jaar/4de tot 6de leerjaar. De kinderen moeten al in die klas zitten/gezeten hebben, indien ze bv nog naar het 2de kleuterklasje moeten gaan, dan zitten ze in de vakantie ervoor nog bij de bijtjes en zijn het nog geen kikkers (om alle misverstanden te vermijden) De kinderen zijn in principe zindelijk, maar bij de kleinsten kunnen er nog ongelukjes gebeuren. Het is aan de moni s om de kinderen dan proper ondergoed aan te doen. 7. AANPAK KINDEREN Sommige kinderen zijn zeer lief en aanhankelijk, het is echter niet de bedoeling dat de animatoren hun favorietjes hebben en ze voor nemen op andere kinderen, kinderen merken dit snel en dat is niet leuk. In de zomer kan het zeer warm worden rond de Nark, let erop dat de kinderen vooral in de schaduw zitten, zitten ze in de zon, maak dan dat ze ingesmeerd zijn met factor 50! De kinderen mogen steeds om water vragen!

6 Vrij spel is geen rustpauze voor de animatoren, ga af en toe bij de kinderen langs en hou alles goed in de gaten! Een goede sfeer tussen jou en de kinderen is super, maar jij blijft de baas. Als je dan toch mee kan op uitstap, ben je 200% verantwoordelijk voor de kinderen, laat geen énkel kind maar 1 seconde alleen! Een ongeluk is snel gebeurd. 8. VOOR WIE ZIJN STAGE DOET Vergeet je Kavo-ID niet te activeren vooraleer je je stage begint op Speelplein Oase. Een stage duurt minimum 50 uur. Daar horen volgende zaken niet bij: voorbereiding, opvang, pauzes. Daardoor komt een stage neer op 2 weken bij Speelplein Oase. Vergeet je boekje niet om in te laten vullen door de hoofdanimator/vrijetijdsconsulente. Pas na je stage verhoogt je vrijwilligersvergoeding We hopen alleszins dat je nog komt, ook na je stage!! 9. VERDIENSTE Op het speelplein werken doe je niet om rijk te worden, je enige motivatie zou het plezier, de lachende kinderen en de leuke animatorenploeg moeten zijn. Als animator zonder attest krijg je 23 euro per dag; als animator mét attest krijg je euro per dag. Daarnaast krijg je een gratis vriendenkring, gratis drank en versnaperingen en 1x/week op de avondvergadering een bedrag om een snack te kopen (meestal frietjes of pizza). Eeuwige dankbaarheid van de kinderen en ouders is ook mooi meegenomen ;-). 10. DE HOOFDMONITOR Over de taken van de hoofdmoni kan je een boek schrijven. Hij/zij doet 1001 grotere en kleinere dingen! Over t algemeen kan men de taak van de hoofdmoni in 3 functies verdelen: 1. administratieve functie: De hoofdmoni doet de administratie.

7 2. controlerende functie: Hij/zij volgt de activiteiten en de moni s op, stuurt ze bij, begeleidt hen, evalueert, Concreet is dit: * voorbereidingen controleren * moni s in actie bezoeken * evaluatie van de moni s * problemen oplossen *controleren of alle taken gebeuren * vergaderingen voorbereiden * de jeugddienst informeren * stages opvolgen * 3 organiserende functie en PR: Hij/zij zorgt ervoor dat de dag goed verloopt en dat het speelplein een goede uitstraling heeft. Concreet is dit: * openen en sluiten van de Nark (ons lokaal) * maken en hangen van affiches, van een welkom, * contact met de ouders * mee organiseren grote uitstappen * poetsplan * communicatie met de vrijetijdsconsulente * Aan de hoofdmoni worden de sleutels van de Nark toevertrouwd. Hij/zij draagt er zorg voor als een goede huisvader. Hij/zij leidt dus de groep in goede banen, steunt het team met zijn/haar ervaring, zoekt mee naar variatie en nieuwe spelen, De hoofdmoni is de spilfiguur tussen moni s, kinderen, ouders van kinderen en vrijetijdsconsulente én het gemeentebestuur. Verantwoordelijkheidszin en communicatie zijn het allerbelangrijkst!

8 Aangezien de hoofdmoni een grote verantwoordelijkheid draagt, vragen we uitdrukkelijk aan alle moni s om zich te houden aan de afspraken die de hoofdmoni stelt! 11. DE VRIJETIJDSCONSULENTE De vrijetijdsconsulente zorgt er doorheen het jaar voor dat het speelplein goed kan draaien: opvolgen van de stuurgroep (zie verder), aankoop materiaal, contact met het gemeentebestuur, aanstellen moni s, de papierwinkel, Kortom: organisatie. Tijdens de vakanties kan de hoofdmoni steunen op de vrijetijdsconsulente bij problemen. Ook moni s kunnen hier steeds terecht! Tenslotte heeft de vrijetijdsconsulente, in samenwerking met de schepen van jeugd, een algemeen controlerende functie (op hoofdmoni s en moni s), een beslissende en verantwoordelijkheidsfunctie. 12. LAST BUT NOT LEAST! DE STUURGROEP! Bij speelplein oase willen we iedereen doorgroeimogelijkheden geven. Animatoren die een jaar actief en creatief meegewerkt hebben op het speelplein, maken kans om deel uit te maken van de stuurgroep (indien je dat zelf wenst uiteraard). Waaraan moet je voldoen: Actief een jaar als animator gestaan hebben in indien mogelijk verschillende vakanties Je vrijwillig (zonder vergoeding) willen inzetten voor de groei van het speelplein en de andere moni s Je willen engageren voor lange termijn Liefst een attest animator in je bezit hebben of van plan zijn in de nabije toekomst een cursus te volgen Wat zijn de mogelijkheden: Wie zowel zijn animator- als hoofdanimator-cursus met succes heeft afgewerkt, kan worden aangesteld als hoofdanimator. Deze persoon wordt betaald als jobstudent volgens de wettelijke barema s en is verantwoordelijk voor het dagelijks werken van het speelplein tijdens een of meerdere vakanties. Je wordt het aanspreekpunt voor de andere moni s Je beslist mee in het jaarprogramma en daguitstappen

9 De huidige stuurgroep bestaat uit een aantal anciens, maar jaarlijks zijn we op zoek naar nieuw/jong bloed. De huidige ploeg zijn Tanguy Van Asch, Luna Van Cauwenberghe, Anne Vandepitte, Julie Van Hoe, August Lapiere, Charlotte Morel en Hannelore Morel. Naast de hoofdanimator en Masha Tack vrijetijdsconsulente, zijn deze moni s je aanspreekpunt, je hulp bij vragen, problemen etc. NOG VRAGEN? Masha is tijdens de kantooruren bereikbaar op , of masha.tack@sint-martens-latem.be, je kan mij ook via messenger een bericht sturen op Masha VrijeTijd en mij toevoegen op facebook. Meer info over het speelplein:

Infoboekje voor de ouders van animatoren

Infoboekje voor de ouders van animatoren Infoboekje voor de ouders van animatoren INHOUD 1. Woordje van de vrijetijdsconsulente 2. Wat is het speelplein? 3. Taken van een animator 4. Taken van de hoofdanimator 5. Wat doet de dienst vrije tijd/vrijetijdsconsulente?

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 Iedereen die in 2017 zestien jaar is of wordt kan zich kandidaat stellen als vrijwilliger. Een vrijwilliger met attest animator verdient dit

Nadere informatie

ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe

ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe 1 Inhoudsopgave 1 De vakantiewerkingen... 4 1.1 Speelpleinwerking: JOC/Emelgem/Kachtem... 4 Wat?... 4 1.1.1 Voor wie?... 4

Nadere informatie

Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18

Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18 Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18 Info Volg de stad en de speelpleinwerking ook op en! Stadsbestuur Oudenburg Weststraat 24-8460 Oudenburg T 059-56 84 20 E jeugd@oudenburg.be W www.oudenburg.be

Nadere informatie

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop!

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop! Speelfijne zomer Hey hallo! het centrale thema van het speelplein. Als ruimteschip maakt het verschillende tijdreizen, maar ook als cruiseschip ter land ter zee en in de lucht beleeft het zotte avonturen.

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speelplein. Zaventem. Jeugddienst Zaventem. Diegemstraat Zaventem. 02/ of 02/

Informatiebrochure. Speelplein. Zaventem. Jeugddienst Zaventem. Diegemstraat Zaventem. 02/ of 02/ Informatiebrochure Speelplein Zaventem Jeugddienst Zaventem jeugd@zaventem.be Diegemstraat 41 1930 Zaventem 02/717.89.28 of 02/717.89.29 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wie kan solliciteren als speelpleinmonitor?...

Nadere informatie

EDITIE ZOMER 2019

EDITIE ZOMER 2019 EDITIE ZOMER 2019 KIDS @KOEKELARE Activiteiten georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst tijdens de zomervakantie (speelpleinwerking en tienerwerking) SPEELPLEINWERKING OPZET Ben je op zoek naar

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP EDITIE 2019 Want to be a part of our team? De zomervakantie komt er weer bijna aan! Wij kijken er al ontzettend naar uit, hopelijk jij ook? Deze animatorengazette

Nadere informatie

KEITOF Koekelbergs speelplein, waar de kinderen zich rot kunnen amuseren.

KEITOF Koekelbergs speelplein, waar de kinderen zich rot kunnen amuseren. http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: Speelplein KEITOF Koekelbergs speelplein, waar de kinderen zich rot kunnen amuseren. 4 (per dag (+ maximum 3 voor extramurosactiviteiten)) 27/12/2016-6/1/2017

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.1. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven:

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven: Speelplein Ondersteboven: Speelplein? Wat is dat? Speelplein Ondersteboven is een werking die valt onder Speelplein Guustje. HET speelplein van Geraardsbergen. Op het speelplein doen de kinderen allerlei

Nadere informatie

Speelpleinwerking De Ravotter

Speelpleinwerking De Ravotter Speelpleinwerking De Ravotter Sollicitatieprocedure 2017 Functieprofiel animator Functieprofiel hoofdanimator Sollicitatieprocedure Functieprofiel speelpleinwerking De Ravotter Wanneer: Zomervakantie 2017

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie jobstudent@roeselare.be 051/26 24 63

Departement Personeel & Organisatie jobstudent@roeselare.be 051/26 24 63 Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO speelpleinwerkingen... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer?

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer? Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

1. Binnenkort nieuwe hoofdmonitoren op Kasper!

1. Binnenkort nieuwe hoofdmonitoren op Kasper! 1 Lieve moni s, met veel plezier en genoegen geef ik jullie de laatste nieuwtjes mee uit de stuurploeg! Jawel, het is lekker wat! Maar alles zal ook duidelijker worden op het speelplein zelf! 1. Binnenkort

Nadere informatie

Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016

Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016 Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016 Beste, In dit boekje komt u alles te weten over speelpleinwerking Flapuit. Deze zomervakantie zijn we geopend van maandag 12 juli 2016 t.e.m. vrijdag 5 augustus

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

VAKANTIEWERKING GEETBETS 2012

VAKANTIEWERKING GEETBETS 2012 VAKANTIEWERKING GEETBETS 2012 SPEELPLEIN WORKSHOPS UITSTAPPEN SPORTWEKEN Het gemeentebestuur van Geetbets stelt voor: Vakantiewerking 2012 Maandag 2 juli t/m vrijdag 13 juli Maandag 6 augustus t/m vrijdag

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

Jeugdcentrum Vleugel F staat te trappelen om de zomer aan te vangen.

Jeugdcentrum Vleugel F staat te trappelen om de zomer aan te vangen. Jeugdcentrum Vleugel F staat te trappelen om de zomer aan te vangen. We hebben in de aanbieding: skate-, blade- en BMXkampen. speelpleinen in Heverlee, centrum Leuven, Kessel-Lo en Wilsele. JEUGDCENTRUM

Nadere informatie

BEHOEFTE- EN TEVREDENHEIDSONDERZOEK ROND DE GEMEENTELIJKE VAKANTIEWERKINGEN VAN KEERBERGEN

BEHOEFTE- EN TEVREDENHEIDSONDERZOEK ROND DE GEMEENTELIJKE VAKANTIEWERKINGEN VAN KEERBERGEN BEHOEFTE- EN TEVREDENHEIDSONDERZOEK ROND DE GEMEENTELIJKE VAKANTIEWERKINGEN VAN KEERBERGEN Hallo! Om te evolueren moet je evalueren. Vandaar deze vragenlijst. Namen jouw kinderen als eens deel aan de sportweken,

Nadere informatie

Hollywood CINEMA. Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018

Hollywood CINEMA. Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018 Hollywood T U N N E P O L I S Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018 CAMERA KLAAR EN ACTIE! De animatoren hebben speelplein De Tunne omgetoverd tot het decor voor een heuse Hollywoodfilm. Films, paparazzi,

Nadere informatie

LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT?

LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT? LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT? WEL, GOEI NIEUWS: DAT IS EIGENLIJK HEEL SIMPEL. IN DIT DOCUMENTJE VIND JE ALLES WAT JE WETEN MOET. 1. SPEELPLEINEN KALMTHOUT?? Het is waarschijnlijk

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software For evaluation only. Speelplein Guustje

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software  For evaluation only. Speelplein Guustje Speelplein Guustje Speelplein? Wat is dat? Speelplein Guustje is het gemeentelijk speelplein van Geraardsbergen. Speelplein Guustje bestaat uit een kleuterplein, een groot plein met aparte tienerwerking

Nadere informatie

Grabbelpas zomer. Programma 2017 voor alle actieve kids met vrije tijd!

Grabbelpas zomer. Programma 2017 voor alle actieve kids met vrije tijd! Grabbelpas zomer Programma 2017 voor alle actieve kids met vrije tijd! Deze folder moet je echt lezen! Je zult de plezantste vakantie van je leven meemaken! Voor kinderen die nu in het 5e en 6e leerjaar

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op t Speelplein! Ravotten, rollebollen en buiten

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Grabbelpas zomer. Programma 2016 voor alle actieve kids met vrije tijd!

Grabbelpas zomer. Programma 2016 voor alle actieve kids met vrije tijd! Grabbelpas zomer Programma 2016 voor alle actieve kids met vrije tijd! Deze folder moet je echt lezen! Je zult de plezantste vakantie van je leven meemaken! Voor kinderen die nu in het 5e en 6e leerjaar

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

VV Vademecum. - Alles wat je als VV moet weten.

VV Vademecum. - Alles wat je als VV moet weten. VV Vademecum - Alles wat je als VV moet weten. Inhoudstafel Niet alleen op vakantie 4 Permanentie Een evaluatiegesprek 40 2 Hoi allerbeste VV! Als je deze bundel aan het lezen bent, wil dat zeggen dat

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op t! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE

HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE Sportkampen Grabbelpopups Kinderopvang 2016 1 OVERZICHT SCHOOLVAKANTIES 2016-2017 HERFSTVAKANTIE maandag 31 november tot vrijdag 4 november 2016 DAGEN SPORTDIENST JEUGDDIENST

Nadere informatie

PAASVAKANTIE 2016 IN LANGEMARK-POELKAPELLE CONGÉ VOOR KADEES WWW.LANGEMARK-POELKAPELLE.BE

PAASVAKANTIE 2016 IN LANGEMARK-POELKAPELLE CONGÉ VOOR KADEES WWW.LANGEMARK-POELKAPELLE.BE vrijetijdsaanbod voor kinderen aangeboden door team ontspannen en BKO t Buitenbeentje gemeente Langemark-Poelkapelle Kasteelstraat 1 8920 Langemark-Poelkapelle www.langemark-poelkapelle.be PAASVAKANTIE

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

Papieren versie. Mijn stage. Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen.

Papieren versie. Mijn stage. Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen. Papieren versie Mijn stage Schematisch overzicht Legende Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Kies Maximum 1 antwoord kiezen. Duid aan Meerdere antwoorden aanduiden. 1 Vragen Voor Waarom ga

Nadere informatie

VAKANTIE-AANBOD 15-16

VAKANTIE-AANBOD 15-16 VAKANTIE-AANBOD 15-16 Gemeente Avelgem Bewaar deze brochure het hele schooljaar! Voor de vakanties volgt enkel een beknopte Vakantiekalender. Alle info is ook online te vinden. A V E L G E M V.U. Tom Beunens,

Nadere informatie

Beste Stagiair. Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator!

Beste Stagiair. Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator! Beste Stagiair Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator! Na de eerste stap, namelijk een spetterende cursus, ben je klaar om er volledig in te duiken tijdens je stage! Na de cursus,

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE co-animator

TRAJECTBOEKJE co-animator 1 TRAJECTBOEKJE co-animator boekje van: 2 3 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Departement

Nadere informatie

Vakantiefolder. kerstvakantie 2016

Vakantiefolder. kerstvakantie 2016 Vakantiefolder kerstvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang Kwaliteitsvolle opvang nodig? Het antwoord is Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker! De Kikker is tijdens schoolvakanties op weekdagen

Nadere informatie

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders,

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, 2017 1 Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, De buitenschoolse kinderopvang, sportdienst en jeugddienst bieden tijdens de verschillende vakanties opvang, grabbelpas, speelpleinwerking, sportkampen

Nadere informatie

Jeugddienst Kortenberg, De Walsplein 30, 3070 Kortenberg, of

Jeugddienst Kortenberg, De Walsplein 30, 3070 Kortenberg, of Hele speelpleindag: 6 Inwoners Kortenberg 8 Niet-inwoners Halve speelpleindag: 3 Inwoners Kortenberg 4 Niet-inwoners Uitstapdag: 8 Inwoners Kortenberg 10 Niet-inwoners Tijdens iedere schoolvakantie, uitgezonderd

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator Speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator Speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO Speelpleinwerking... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Het animatorenboekje. Dé gids voor al wie op het speelplein staat!

Het animatorenboekje. Dé gids voor al wie op het speelplein staat! Het animatorenboekje Dé gids voor al wie op het speelplein staat! 1 Welkom! Eerst en vooral: welkom in onze animatorenploeg! We hopen dat de komende zomer er eentje zal worden van veel speelplezier met

Nadere informatie

Trajectboekje co-animator

Trajectboekje co-animator Trajectboekje co-animator Boekje van: Doel van het trajectboekje Voor je ligt een trajectboekje co-animator Dit trajectboekje is een werkinstrument. Als co-animator kan je hierin zaken opschrijven en

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

NAAM VAN DE WERKING: "Speelplein Guustje"

NAAM VAN DE WERKING: Speelplein Guustje Huishoudelijk reglement speelpleinwerking. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op Lokaal Jeugdbeleid Vlaamse beleidsprioriteit 01 (LJBVBP01) De ondersteuning van het jeugdwerk in algemene

Nadere informatie

Speelplein De Tunne Zomervakantie 2019

Speelplein De Tunne Zomervakantie 2019 Speelplein De Tunne Zomervakantie 2019 ONDERWATERWERELD Duik mee met je vrienden, vriendinnen en favoriete animatoren in de fantastische onderwaterwereld! Je zult je hier in De Tunne als een vis in het

Nadere informatie

Beste reizigers. Beste ouders. Dagindeling

Beste reizigers. Beste ouders. Dagindeling Speelplein De TUNNE Paasvakantie 2019 Beste reizigers Tijdens de paasvakantie kan je heel goedkoop en dicht op vakantie gaan. Vanaf maandag 8 april 2019 wordt speelplein De Tunne twee weken lang omgetoverd

Nadere informatie

Eerst en vooral zijn wij zeer blij u en uw kind te mogen verwelkomen op onze gemeentelijke speelpleinwerking!

Eerst en vooral zijn wij zeer blij u en uw kind te mogen verwelkomen op onze gemeentelijke speelpleinwerking! Beste ouder, grootouder, verantwoordelijke Eerst en vooral zijn wij zeer blij u en uw kind te mogen verwelkomen op onze gemeentelijke speelpleinwerking! Met een ploeg van ongeveer 55 animatoren, hoofdanimatoren

Nadere informatie

Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek

Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek VISIETEKST SPEELPLEIN HOLSBEEK Het speelplein van Holsbeek is in de eerste plaats jeugdwerk. Dit is wat we daarmee bedoelen: 1. De kinderen Prioriteit zijn de kinderen

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

Speelplein Jil&Jul. Speelplein Jil&Jul. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE

Speelplein Jil&Jul. Speelplein Jil&Jul. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE Speelplein Jil&Jul zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE Nieuwstraat 21 9570 Lierde 055/43.10.31 jeugddienst@lierde.be 12 Speelplein Jil&Jul zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde

Nadere informatie

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016 Sportkampen & kinderopvang Pasen - Zomer 2016 this holiday is a good holiday! voorwoord Landen is een stad met heel wat jonge gezinnen met kinderen. Als stadsbestuur willen we er dan ook voor zorgen dat

Nadere informatie

paas- en zomer vakantie CREATIEF //// SPORT ////////// SFEER ///////// UITSTAPPEN ONTSPANNING// JEUGDVERENIGING infobrochure speelplein2016.

paas- en zomer vakantie CREATIEF //// SPORT ////////// SFEER ///////// UITSTAPPEN ONTSPANNING// JEUGDVERENIGING infobrochure speelplein2016. 1 2 CREATIEF //// SPORT ////////// paas- en zomer vakantie SFEER ///////// 3 5 ONTSPANNING// UITSTAPPEN 4 JEUGDVERENIGING S P E E L P L E I N 3SJE infobrochure speelplein2016.indd 1 7/03/16 12:18 175 PRESS

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

speelplein d e t u n n e met de tunne op wereldreis!

speelplein d e t u n n e met de tunne op wereldreis! speelplein d e t u n n e Zomervakanti e 2017 met de tunne op wereldreis! Beste wereldreizigers Gepakt en gezakt! Met hun valies in de hand staan de animatoren voor je klaar want deze zomer trekken ze de

Nadere informatie

Speelpleinwerking Speelberge

Speelpleinwerking Speelberge Speelpleinwerking Speelberge Wanneer Carnaval (12.02.18 t.e.m. 16.02.18) Pasen (03.04.18 t.e.m. 13.04.18) Zomer (02.07.18 t.e.m. 31.08.18) Herfst (29.10.18 t.e.m. 31.10.18) Kerst (24.12.18 t.e.m. 04.01.19)

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO speelpleinwerkingen... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

OPENDEURAVOND. presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE. Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde. Beste ouders en kinderen,

OPENDEURAVOND. presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE. Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde. Beste ouders en kinderen, Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE Belgique België P.B.-P.P. 9570 Lierde BC 33922 Beste ouders en kinderen, Het is weer zover, binnenkort

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE

INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE Speelkrant INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL SPORT ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2016

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2016 Speelpleinwerking Zomervakantie 2016 Spel en plezier! Het speelpleinlied SPEELPLEIN IS EEN TOFFE BOEL! Weet je niet goed wat gedaan (wat gedaan) Treuzel niet en trek je speelpleinkleren aan (trek ze aan)

Nadere informatie

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw RODE DRAAD Kamp Zoeken Extranet Voorbereiding Stage Groeipad Bureau Werkgroep Monitoren 2 KAMP ZOEKEN 3 Soorten Kampen Vakantieperiodes Waar zoeken? Hoe aanvragen? Uitstappen

Nadere informatie

JEUGDWERKING Koksijde Golf ter Hille. Juniors Koksijde Golf ter Hille. Ontdek het in Koksijde!

JEUGDWERKING Koksijde Golf ter Hille. Juniors Koksijde Golf ter Hille. Ontdek het in Koksijde! JEUGDWERKING 2018 Koksijde Golf ter Hille Ontdek het in Koksijde! Juniors Koksijde Golf ter Hille Koksijde Golf ter Hille JEUGDWERKING 2018 Koksijde Golf ter Hille heeft de jeugd heel wat te bieden. Dat

Nadere informatie

VakantieaanboD KIDS &JONGEREN 2015-2016 KRUISHOUTEM

VakantieaanboD KIDS &JONGEREN 2015-2016 KRUISHOUTEM Sportkampen Eiernest VakantieaanboD KIDS &JONGEREN 2015-2016 KRUISHOUTEM Speelplein Eilaba Tienerwerking SWAP Overzicht aanbod per leeftijdscategorie Onderstaande tabel geeft per leeftijdscategorie aan

Nadere informatie

GOLFSTAGES PAASVAKANTIE

GOLFSTAGES PAASVAKANTIE GOLFSTAGES PAASVAKANTIE Inschrijven kan vanaf maandag 25/02 voor abonnees van Koksijde Golf ter Hille, voor inwoners van Koksijde, schoolgaande jeugd in Koksijde en houders van de K-pas. Vanaf donderdag

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE hoofdanimator

TRAJECTBOEKJE hoofdanimator 1 TRAJECTBOEKJE hoofdanimator boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen

Nadere informatie

Hey. FAQ voor animatoren

Hey. FAQ voor animatoren Hey FAQ voor animatoren Dit documentje geeft je een overzichtje van de enkele vragen die je als (kandidaat)animator kan hebben als je tewerkgesteld wordt bij stad Vilvoorde. We hebben geprobeerd een zo

Nadere informatie

SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE

SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE Voorwoord Ravotten met je leeftijdsgenoten, in het bos of op de hei, in de speeltuin of op t speelplein, in t stad, op uitstap, eigenlijk overal. Dat is speelplein! Animatoren

Nadere informatie

KROKUS 2017 VRIJETIJDSBROCHURE

KROKUS 2017 VRIJETIJDSBROCHURE KROKUS 2017 VRIJETIJDSBROCHURE Sportkampen Grabbelpopups Kinderopvang 2017 1 OVERZICHT SCHOOLVAKANTIES 2017 KROKUSVAKANTIE maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart DAGEN SPORTDIENST JEUGDDIENST KINDEROPVANG

Nadere informatie

HERFST 2017 VRIJETIJDSBROCHURE

HERFST 2017 VRIJETIJDSBROCHURE HERFST 2017 VRIJETIJDSBROCHURE Sportkampen Grabbelpopups Kinderopvang 2017 1 OVERZICHT SCHOOLVAKANTIES 2017-2018 HERFSTVAKANTIE maandag 30 oktober tot vrijdag 3 november 2017 DAGEN SPORTDIENST JEUGDDIENST

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Onder het motto: goede afspraken maken goede vrienden starten we graag onze zomerwerking.

Onder het motto: goede afspraken maken goede vrienden starten we graag onze zomerwerking. Beste ouder, grootouder, verantwoordelijke Eerst en vooral zijn wij zeer blij u en uw kind te mogen verwelkomen op onze gemeentelijke speelpleinwerking! Met een ploeg van ongeveer 33 animatoren, hoofdanimatoren

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

WANNEER HEBBEN WE VAKANTIE?

WANNEER HEBBEN WE VAKANTIE? WANNEER HEBBEN WE VAKANTIE De vakantieperiodes zijn elk jaar anders. In deze les leer je wanneer je de volgende jaren vakantie hebt. Wat moet je doen 1. Beantwoord de vragen op blad 2. Zoek de antwoorden

Nadere informatie

Een programma boordevol met sport en spel en En een uitstap naar de binnenspeeltuin Flipperland

Een programma boordevol met sport en spel en En een uitstap naar de binnenspeeltuin Flipperland Meer info: Sport T.: 013 67 01 10 of 014 84 19 87 sport@laakdal.be Een programma boordevol met sport en spel en En een uitstap naar de binnenspeeltuin Flipperland Onze kleuters mogen tijdens dit sportkamp

Nadere informatie

JUNIORSTAGES 2016 GOLFSTAGES PAASVAKANTIE. I Naam: Golfstage beginners / Initiatie

JUNIORSTAGES 2016 GOLFSTAGES PAASVAKANTIE. I Naam: Golfstage beginners / Initiatie JUNIORSTAGES 2016 Koksijde Golf ter Hille heeft de jeugd heel wat te bieden. Dat de jeugd ons nauw aan het hart ligt, bewijst ons ruim aanbod aan lessen, stages, wedstrijden,! Er is voor elk wat wils!

Nadere informatie

Managen bloembinden PvB Blooming business

Managen bloembinden PvB Blooming business Ervaringsopdracht Plannen en aansturen medewerkers Managen bloembinden PvB Blooming business Kerntaak 4 Organiseert en begeleidt de werkzaamheden Werkprocessen: 4.1 Plant en verdeelt werkzaamheden 4.3

Nadere informatie

Westhoek Vrijetijd Anders vzw

Westhoek Vrijetijd Anders vzw Westhoek Vrijetijd Anders vzw Want iedereen heeft recht op vrije tijd Westhoek Vrijetijd Anders vzw Westhoek Vrijetijd Anders of WVA is een vrijetijdszorgorganisatie. Dit wil zeggen dat wij vrijetijdsactiviteiten

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Zakboekje voor speelpleinanimatoren van speelpleinwerking Bengelberg 2013

Zakboekje voor speelpleinanimatoren van speelpleinwerking Bengelberg 2013 Zakboekje voor speelpleinanimatoren van speelpleinwerking Bengelberg 2013 1 INLEIDEND WOORDJE Beste speelpleinanimator Of je nu stagiair, vrijwilliger of monitor bent op de speelpleinwerking, de term animator

Nadere informatie