De onzichtbare grens van online privacy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De onzichtbare grens van online privacy"

Transcriptie

1 De onzichtbare grens van online privacy Onderzoeksverslag Estelle Heijneman Periode B /15 CMD, JDE-VISD-1 Docent: Dick Swart Studentnr Hogeschool Utrecht estelle.heijneman@student.hu.nl Faculteit Communicatie en Journalistiek Specialisatie: Visual design Padualaan 99, 3512 CH Utrecht

2 1. Inleiding Privacy is een begrip waarbij wij als mens nog moeilijk de vinger op kunnen leggen. Door onder andere het afluisterschandaal in juni 2013 met klokkenluider Edward Snowden is er een wereldwijde discussie ontstaan. Welke richting gaan wij op met online privacy? In hoeverre hebben wij nou eigenlijk recht op onze privacy? En wordt hier wel aangehouden? Tot mijn verbazing had boegbeeld Bill Gates van de firma Microsoft hier tijdens het programma College Tour ook geen gericht antwoord op. Als CMD er begon het bij mij te prikkelen, een onderwerp dat dicht bij mijn vakgebied ligt maar er is nog veel onduidelijkheid over, hier wil ik toch zeker wel meer over weten. Vandaar dat ik grondig onderzoek ben gaan verrichten naar de vraag: Waar ligt de grens bij online privacy en hoe scherp is die grens? Om deze hoofdvraag te beantwoorden zijn de onderstaande deelvragen geformuleerd. Het beantwoorden van de deelvragen levert vele resultaten, hiermee zal de hoofdvraag beantwoord worden. - Wat is online privacy, wat is IRL-privacy en zijn er verschillen? (in real life) - Welke visies zijn er t.a.v. (online) privacy? - Welke vormen van privacyschending zijn er? - Wie schendt onze privacy in social media en waarom? - Hoe gaan wij om met onze eigen online privacy? - Zijn onze rechten t.a.v. IRL-privacy ook van toepassing op online privacy? - Wat zijn onze rechten op het gebied van online privacy?

3 2. Resultaten 2.1 Wat is online privacy, wat is IRL-privacy en zijn er verschillen? (in real life) IRL-privacy Iedereen weet wat privacy is, maar bijna niemand kan het echt precies aanduiden. Het woord privacy heeft voor ieder vaak een andere betekenis. De meest voorkomende betekenis die aan het woord privacy wordt gegeven is de persoonlijke levenssfeer. Het woord duidt het al aan: de manier van leven als individu. Iedereen heeft een andere manier van leven, dus een andere persoonlijke levenssfeer. De Van Dale omschrijft privacy als de persoonlijke vrijheid, de mogelijkheid om in eigen omgeving helemaal zichzelf te zijn. Daarnaast kom bij privacy ook het volgende om de hoek kijken: zelf bepalen wie welke informatie over ons krijgt en de wens om onbespied en onbewaakt te leven. (Dale, 2014) Online privacy Online privacy heeft alles te maken met het internet. Tegenwoordig is het internet alles behalve privé. We plaatsen foto s, chatten en liken er maar op los. We staan er totaal niet bij stil dat bij alles wat wij publiceren, het ook weer te traceren is. Online privacy is het veilig kunnen internetten zonder dat je risico loopt op het verlies en misbruik van persoonsgegevens.

4 2.2 Welke visies zijn er t.a.v. (online) privacy? Visie online privacy In het voorjaar van 2012 heeft het kabinet laten weten om een onderzoek te doen over online privacy. In de zomer zou het kabinet hun verbrede visie op online privacy en veiligheid bekend maken. Het kabinet heeft in 2013 een kamerbrief opgesteld waarin hun visie naar voren komt. De kern van deze visie is goede bescherming van persoonsgegevens. Ook houdt het kabinet rekening met het economisch belang van de ontwikkeling van de online-wereld. Ook het belang van het bieden van ruimte voor innovatie wordt overwegen in deze kamerbrief. De overheid voelt zich verantwoordelijk voor de bescherming van de mensen tegen privacyschending (Hoek, 2012). Volgens het kabinet hebben mensen weinig digitaal vertrouwen. Dit komt omdat mensen vaak geen idee hebben waar hun gegevens heen gaan. Tegenwoordig maken mensen veel gebruik van gratis online toepassingen. Om deze toepassingen te gebruiken hebben bedrijven je persoonsgegevens nodig. Maar waar gaan je gegevens eigenlijk naar toe en wat wordt er meegedaan? Persoonsgegevens zijn geld waard voor bedrijven, zo gebruiken ze het voor onderzoeken. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat er een twijfel bestaat onder internetgebruikers over de bescherming van hun persoonsgegevens. Ook dit komt het digitaal vertrouwen niet ten goede. Klanten moeten ook de privacy voorwaarden accepteren wanneer ze gebruik willen maken van een product. Meestal zijn deze voorwaarden zo lang en complex dat mensen het accepteren zonder de voorwaarden te lezen. Om het vertrouwen te herstellen zijn er randvoorwaarden gemaakt door het kabinet: - Controle van de eindgebruikers over gebruik van hun persoonsgegevens. - Controle van de eindgebruikers over gebruik van hun persoonsgegevens. - Transparantie over de verzameling en verwerking van gegevens. - Verantwoordelijkheid bedrijven.

5 Om de bescherming van de persoonsgegevens te verbeteren heeft de tweede kamer een nieuwe wetgeving opgesteld. Waarin het volgende wordt gezegd: - Mensen hebben het recht om vergeten te worden: wanneer iemand wilt dat zijn persoonsgegevens verwijderd worden, moet een bedrijf dit ook doen. - Recht op dataportabiliteit: mensen hebben recht op een kopie van hun opgeslagen persoonsgegevens om deze vervolgens over te kunnen dragen aan een ander bedrijf. - Geen profiling zonder toestemming. - Zwaardere informatie plicht. (Het Kabinet, 2013) Een andere visie van Visie op IT is dat online gemak belangrijker is dan privacy. Visie op IT heeft onderzoek gedaan naar het belang van privacy. Uit het onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de correspondenten zich zorgen maakt over waar hun gegevens naar toe gaan. Ook zegt het onderzoek dat ook al hebben internetgebruikers twijfels, ze blijven hun persoonsgegevens weggeven. Wanneer bedrijven om persoonsgegevens vragen en er een korting of prijs aankoppelen, krijgen mensen toch argwaan. Als mensen het gevoel krijgen dat bedrijven hun persoonsgegevens willen kopen zijn ze minder/niet bereid om mee te werken. Het onderzoek geeft ook aan dat niemand de privacy voorwaarden leest, dit komt overeen met de visie van het kabinet. (Visie op IT, 2014)

6 2.3 Welke vormen van privacyschending zijn er? Vormen van privacyschending Mensen beseffen steeds meer dat overheidsdiensten en private bedrijven gegevens verzamelen van mensen en daarmee hun privacy schenden. Dit komt in meerdere vormen voor. (Weert, 2011) Er zijn twee soorten privacy namelijk de relationele en de informationele. De relationele privacy betekend dat je als mens het recht hebt om je leven op je eigen manier te leiden en het in te richten zoals jij dat wilt. Vormen van privacyschending die onder relationele privacy vallen zijn cameratoezicht, stelselmatig volgen of gluren bij de buren. Voor de online wereld is de informationele privacy relevanter. Informationele privacy houdt in het verzamelen en verwerken van informatie over iemand, om daarmee te zien wat diegene doet of er achter te komen wie diegene is. Vormen van privacyschending die hier onder vallen zijn misbruik van persoonsgegevens, hacken en mensen op sporen via het web. (Engelfriet, 2012)

7 2.4 Wie schendt onze privacy in social media en waarom? Social media We kunnen ons tegenwoordig haast geen leven meer voorstellen zonder social media. We delen vrijwel alles via social media maar is dit slim om te doen. Privacyschending komt veel voor in de wereld van social media. Het internet is vrij en voor iedereen en daardoor ook gevoelig voor privacyschending. In juni 2013 ontstond er een wereldwijde discussie over wie onze privacy schendt en wat de redenen hier achter zijn. Dit kwam naar aanleiding van het afluister schandaal. Klokkenluider Edward Snowden lekten documenten waaruit bleek dat de Amerikaanse NSA al jaren data uit telefoon- en internetverkeer aftapt met gebruik van een afluisterprogramma, PRISM. Na deze gebeurtenis realiseerde al gauw veel mensen dat alles wat ze op internet zetten tegen ze gebruikt kan worden. (media wijsheid, 2013) Onze privacy wordt geschonden door overheidsinstellingen, private bedrijven en ook door onszelf. Overheidsinstellingen en private bedrijven gebruiken de data die ze op het internet vinden voor onderzoeken en databases. Maar ook individuen schenden elkaars privacy door een anders account te hacken. De overheid schendt onze privacy voor geborgenheid. We leveren onze privacy in zodat de overheid ons veiligheid kan bieden. Wanneer de overheid ons kan controleren en observeren kunnen zij terreur en misdaad tegengaan. Maar zodoende dringt de overheid steeds dieper in ons privéleven. Zo wordt er tegenwoordig geregistreerd met wie we bellen, mailen en sms en, en vanaf welke locatie we dat doen. De meeste mensen laten dit gebeuren, want wie niets te verbergen heeft, heeft niks te vrezen. (Spaink, 2011)

8 2.5 Hoe gaan wij om met onze eigen online privacy? Onze privacy Tegenwoordig plaatst men alles op het internet, in het bijzonder de jongeren. Maar we doen dit zonder te realiseren dat het ook tegen ons kan werken. Het kan je bijvoorbeeld schaden op het werk of privé wanneer je een avondje uit bent gegaan en de dag erna komen er ongepaste foto s op Facebook of wanneer we ons uitlaten over gevoelige actualiteiten op Facebook. Bedrijven geven toe dat ze social media gebruiken om te kijken hoe iemand is voordat ze diegene een baan aanbieden. Hoe gaan mensen nu eigenlijk om met hun eigen online privacy? Er is gebleken dat men snel hun persoonsgegevens invullen en zonder de privacy voorwaarden te lezen verdergaan. Maar toch groeit het besef dat men voorzichtiger moet zijn met het delen van persoonsgegevens. Ook zijn mensen steeds behoedzamer met wat ze plaatsen op het internet. Er zijn meerdere organisaties die voorlichting geven over hoe we om moeten gaan met onze privacy en veiligheid op het internet. Dit zijn niet alleen overheidsinstellingen maar ook onafhankelijke bedrijven die hun klanten informatie willen aanbieden over online privacy. Facebook De algemene voorwaarden van het wereldberoemde platform Facebook is een goed voorbeeld van hoe onbewust wij kunnen omgaan met onze eigen online privacy. Internetdeskundige Krijn Schuurman sprak over de nieuwe voorwaarden van Facebook op Radio 1, hiermee bracht hij een behoorlijke discussie teweeg. Vanaf 1 januari 2015 mag Facebook namelijk doen en laten wat ze willen met je gegevens ook al zijn ze nog zo privé. Facebook kan dan bijvoorbeeld je naam of profielfoto gaan gebruiken voor advertenties. Veel luisteraars reageerden geschokt op het feit dat ze hiervan niet op de hoogte waren. Toch heeft Facebook zijn gebruikers meerdere malen de melding met de

9 vernieuwde voorwaarden gestuurd. Veel gebruikers hebben deze melding weggeklikt onder het mom van dat lees ik later wel een keer. Krijn Schuurman geeft aan dat het ligt aan de grote hoeveelheid tekst, hij maakt de vergelijking dat het nog makkelijker is om een boek van Shakespeare te lezen dan de algemene voorwaarden van Facebook. Daarnaast zegt hij in een ander belangrijk punt mensen leggen niet de koppeling tussen de ernst wat hier staat en het plezier wat ze hebben met de dienst. (Schuurman, 2014)

10 2.6 Zijn onze rechten t.a.v. IRL-privacy ook van toepassing op online privacy? Vergelijking rechten Ieder mens heeft het recht om zijn leven in te richten zoals hij of zij dat wilt. Ook heeft men het recht om een persoonlijke levenssfeer te hebben. Dit geldt voor IRLprivacy en online privacy. Maar toch zijn er verschillen in rechten omdat er verschillende wetgevingen zijn voor online privacy. Het principe van het recht van privacy is van toepassing bij beide soorten privacy. Maar voor online privacy zijn er ook wetgevingen over cookies en andere online toepassingen. Wanneer het gaat om IRL-privacy hebben wij recht op het volgende: - Informatie - Inzage - Correctie en verwijdering - Verzet Het principe van deze rechten zijn hetzelfde voor online privacy alleen is het afgestemd voor de online wereld. (College Bescherming Persoonsgegevens, 2012)

11 2.7 Wat zijn onze rechten op het gebied van online privacy? Rechten online privacy Het belangrijkste recht dat wij hebben is het recht op privacy. Dit is één van de grondwetten maar om mensen te beschermen tegen privacyschending zijn er ook andere wetten ontwikkeld. Wij hebben de volgende rechten op gebied van online privacy: - Toestemming voor gebruik gegevens - Recht om vergeten te worden - Heldere toelichting gebruik persoonsgegevens - Recht op dataportabiliteit: mensen hebben recht op een kopie van hun opgeslagen persoonsgegevens om deze vervolgens over te kunnen dragen aan een ander bedrijf. - Geen profiling zonder toestemming. - Zwaardere informatie plicht. (Het Kabinet, 2013) (Rijksoverheid, 2014)

12 3. Conclusie Vanuit de resultaten die zijn opgedaan uit het onderzoek, kunnen we een antwoord geven op de vraag of aan te duiden is waar de grens ligt bij online privacy en hoe scherp deze grens dan is. Er is gebleken dat er nog veel onduidelijkheid heerst als het gaat om de rechten die men heeft betreft online privacy. Dit is zowel vanuit de gebruiker als vanuit andere partijen zoals overheidsinstanties of bedrijven. Je zou daarmee de grens van online privacy haast onzichtbaar kunnen verklaren omdat hij voor verscheidene partijen nog niet zichtbaar is. Deze onzichtbare grens zorgt ervoor dat het makkelijker is om misbruik te maken van (persoons)gegevens. Doordat er onduidelijkheid heerst is er ook weinig besef over wat er met onze gegevens wordt gedaan en van die onwetendheid is makkelijk misbruik te maken. De overheid en private instellingen gebruiken persoonsgegevens om een profiel te schetsen gebaseerd op iemands gedrag waardoor ze actief campagnes kunnen ontwerpen. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte, dit komt onder andere doordat bedrijven de privacy voorwaarden vaak langdradig en complex maken waardoor mensen ze maar gelijk accepteren zonder ze eerst te lezen. Ook is er een zeer grote groep naïef als het gaat om de gevolgen van social media. Jongeren plaatsen vaak dingen op social media zonder erover na te denken wie het ziet. De onzichtbare grens van privacy zorgt ervoor dat men niet realiseert wat hun rechten zijn, wanneer bedrijven te ver gaan en wat de gevolgen kunnen zijn. Controle is zeer beperkt wanneer het gaat om privacy en beveiliging. Het internet is groot en mensen zijn moeilijk te traceren. De onscherpe grens van privacy is daarom ook een reden waardoor er moeilijk bescherming te bieden is want het is niet duidelijk wanneer bedrijven te ver gaan, tot hoeverre een bedrijf gegevens mag gebruiken en wat ze allemaal mogen vragen. Wanneer er meer duidelijkheid komt over waar de grens ligt betreft online privacy kan de overheid een gerichte wetgeving ontwikkelen. In de toekomst moeten we het

13 vertrouwen in het internet verbeteren, werkzaamheden van bedrijven en inlichtingendiensten moeten transparant zijn en de regels over het gebruik van persoonsgegevens door de bedrijven moeten duidelijk zijn. Zo kunnen we namelijk veilig en gerust op het internet zitten zonder dat onze privacy wordt geschonden.

14 4. Literatuurlijst College Bescherming Persoonsgegevens. (2012). Mijn privacyrechten. Geraadpleegd op 22 november 2014 via Dale, V. (2014). Van Dale. Geraadpleegd op 1 december 2014 via Engelfriet, A. (2008). De wet op internet. Eindhoven: Ius Mentis. Engelfriet, A. (2012). Juridische vraag: wat is nu precies privacy? Geraadpleegd op 25 november 2014 via Het Kabinet. (2013). Kamerbrief met kabinetsvisie op e-privacy. Geraadpleegd op 2 december 2014 via Hoek, C. V. (2012). Kabinet komt met visie op online privacy en veiligheid. Geraadpleegd op 25 november 2014 via Media Wijsheid. (2013). PRISM. Geraadpleegd op 27 november 2014 via Rijksoverheid. (2014). Bescherming privacy op internet. Geraadpleegd op 27 november 2014 via Rijksoverheid. (2014). Persoonsgegevens Onderwerp. Geraadpleegd op 27 november 2014 via Schuurman, K. (NPO Radio 1). (2014). Nieuwe Facebook Voorwaarden. Spaink, K. (2011). De overheid schendt privacy. Geraadpleegd op 2 december 2014 via Visie op IT. (2014). Onderzoek: Online gemak belangrijker dan privacy. Geraadpleegd op 27 november 2014 via Weert, B. (2011). Besef van privacy-schending. Geraadpleegd op 27 november 2014 via

De onzichtbare grens van online privacy. Essay

De onzichtbare grens van online privacy. Essay De onzichtbare grens van online privacy Essay Auteur: Estelle Heijneman Studentnummer: 1619340 Docent: Dick Swart Format: Essay Specialisatie: Visual Design Seminar: 2014-B Datum: 16-12-2014 Inleiding

Nadere informatie

Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF

Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF UNICEF Nederland (Stichting Nederlands comité UNICEF), is als onafhankelijke stichting met een samenwerkingsovereenkomst verbonden met het wereldwijd

Nadere informatie

Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF

Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF Privacy statement Stichting Nederlands Comité UNICEF UNICEF Nederland (Stichting Nederlands comité UNICEF), is als onafhankelijke stichting met een samenwerkingsovereenkomst verbonden met het wereldwijd

Nadere informatie

IK HEB NIKS TE VERBERGEN, OF TOCH WEL? MAARTJE WALSTRA - ONLINE PRIVACY SEMINAR

IK HEB NIKS TE VERBERGEN, OF TOCH WEL? MAARTJE WALSTRA - ONLINE PRIVACY SEMINAR IK HEB NIKS TE VERBERGEN, OF TOCH WEL? MAARTJE WALSTRA - ONLINE PRIVACY SEMINAR INHOUD ONLINE PRIVACY; HOE ZIEN WIJ DAT? ONZE PERSOONLIJKE GEGEVENS DE TOEKOMST VAN ONLINE PRIVACY ONLINE PRIVACY; HOE ZIEN

Nadere informatie

Verder zullen we jouw gegevens niet zonder jouw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn.

Verder zullen we jouw gegevens niet zonder jouw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn. PRIVACYVERKLARING Bij Five City Spa respecteren jouw privacy en persoonlijke levenssfeer, maar soms hebben we persoonlijke gegevens van jou nodig. In deze verklaring lees je welke gegevens wij gebruiken

Nadere informatie

Analyse enquête Profielwerkstuk privacy - SGDB 2016 / 2017

Analyse enquête Profielwerkstuk privacy - SGDB 2016 / 2017 Analyse enquête Profielwerkstuk privacy - SGDB 2016 / 2017 Inleiding NB : dit is het document waar de analyse van onze enquête in staat. Onze resultaten staan in een ander document. In dit document leggen

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Sjoera Nas Amsterdam 28 maart 2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Sjoera Nas Amsterdam 28 maart 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming Sjoera Nas Amsterdam 28 maart 2018 Kern van de AVG Privacyrechten Privacytoezichthouders Verantwoordelijken en verwerkers Privacy Beroepsgeheimen Recht om met rust

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Privacy Statement CoinCare B.V.

Inhoud. Inleiding. Privacy Statement CoinCare B.V. Privacy Statement CoinCare B.V. Inhoud Inleiding 1. Welke persoonsgegevens verwerken wij? 2. Verwerkt CoinCare B.V. ook bijzondere persoonsgegevens? 3. Met welk doel verwerken wij uw gegevens? 4. Hoe beschermen

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT STICHTING WEISSENSEE4KIDS

PRIVACY STATEMENT STICHTING WEISSENSEE4KIDS PRIVACY STATEMENT STICHTING WEISSENSEE4KIDS Informeren over verwerking van persoonsgegevens De Stichting Weissensee4Kids is voor het verwezenlijken van ons doel: Het werven van fondsen met behulp van schaats-,

Nadere informatie

Privacystatement website De Toegang

Privacystatement website De Toegang Privacystatement website De Toegang 1. UW PRIVACY De Toegang wil u goede dienstverlening bieden en zijn publieke taken uitvoeren met respect voor uw privacy. U heeft er recht op dat wij zorgvuldig en vertrouwelijk

Nadere informatie

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN

DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Voorwoord Verschijnt september 2013 DAMstenen voor het dagelijks LEVEN Allerdaagse overdenkingen voor het dagelijks leven Daar ligt het dan. Een boekje met dagelijkse overdenkingen. Noem het maar tegeltjeswijsheden.

Nadere informatie

Musework. musework.nl. Privacy statement

Musework. musework.nl. Privacy statement musework.nl Musework Privacy statement Hier vind je de privacy verklaring van Musework. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door Musework.

Nadere informatie

CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT'

CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT' CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT' De wereld verandert. Steeds meer mensen weten steeds meer. Steeds meer mensen laten zich steeds minder wijs maken. Voor vakbonden is dat een nieuwe realiteit,

Nadere informatie

Privacy statement stiltecoaching. Privacy statement

Privacy statement stiltecoaching. Privacy statement Privacy statement Dit is het privacy statement van stiltecoaching *, gevestigd aan de Jan van Embdenweg 24, 6861ZT te Oosterbeek (hierna: stiltecoaching), www.stiltecoaching.nl Dit privacy statement is

Nadere informatie

Welke gegevens verzamelen wij en wat doen we ermee?

Welke gegevens verzamelen wij en wat doen we ermee? PRIVACY POLICY Woweb B.V. Wij zijn Woweb B.V.. Wij respecteren jouw privacy en persoonlijke levenssfeer, maar soms hebben we persoonlijke gegevens van jou nodig. In deze verklaring lees je welke gegevens

Nadere informatie

Gebruik van onze diensten

Gebruik van onze diensten privacyverklaring en cookies Wij zijn er ons van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke

Nadere informatie

Privacyverklaring 4PM Entertainment

Privacyverklaring 4PM Entertainment Privacyverklaring 4PM Entertainment 4PM Entertainment, gevestigd aan Egelenburg 2, 1081GK, Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: Deze pagina is aangepast op 27/4/2018. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle hulpverleners en bedrijven. Dat betekent dat, vanaf die datum, dezelfde

Nadere informatie

Privacy -en cookieverklaring

Privacy -en cookieverklaring Privacy -en cookieverklaring Privacyverklaring Wanneer je onze website bezoekt, verzamelen wij waar nodig jouw persoonlijke gegevens. Deze worden door ons verwerkt voor de doeleinden waarvoor we je gegevens

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Privacy Statement. Wie zijn wij?

Privacy Statement. Wie zijn wij? Privacy Statement Wie zijn wij? Uw gegevens worden verwerkt door De Zakelijk Energie Collectief BV. Zakelijk Energie Collectief bied de consument een kijkje in de keuken als het gaat om prijsverschillen,

Nadere informatie

Persoonsgegevens Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie geven over u en waarmee u rechtstreeks of indirect identificeerbaar bent.

Persoonsgegevens Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie geven over u en waarmee u rechtstreeks of indirect identificeerbaar bent. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 30 mei 2018. Toelichting Algemene Verordening Gegevensbescherming Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing,

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming Algemene verordening gegevensbescherming 1 Programma Inleiding Waarom AVG? Wat is de AVG? Globale verschillen met Wbp Handhaving De AVG op hoofdlijnen Wat kunt u van BNL verwachten? Vragen 2 Waarom AVG?

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

Privacy Statement WeHelpen.nl

Privacy Statement WeHelpen.nl Privacy Statement WeHelpen.nl WeHelpen hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. In dit privacy statement vindt u belangrijke informatie over welke persoonsgegevens WeHelpen verwerkt, op welke

Nadere informatie

Statistieken op je Joomla! website. Presentatie 1 december 2015 Joomla! Heerenveen

Statistieken op je Joomla! website. Presentatie 1 december 2015 Joomla! Heerenveen Statistieken op je Joomla! website Presentatie 1 december 2015 Joomla! Heerenveen Waarom statistieken? Website statistieken kun je omschrijven als het meten, analyseren en rapporteren van het gedrag van

Nadere informatie

-PRIVACY STATEMENT- We respecteren je privacy. Waar verwerken we jouw gegevens voor?

-PRIVACY STATEMENT- We respecteren je privacy. Waar verwerken we jouw gegevens voor? -PRIVACY STATEMENT- Hier vind je de Privacy Statement van Tessy de Werd - Familieopstellingen. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door Tessy

Nadere informatie

Met het voorzetten van het bezoek van deze website accepteer je de volgende gebruiksvoorwaarden.

Met het voorzetten van het bezoek van deze website accepteer je de volgende gebruiksvoorwaarden. Privacy beleid Marieke de Koning illustreren en schilderen Marieke de Koning illustreren en schilderen respecteert de privacy van de bezoekers aan haar website, in het bijzonder de rechten van de bezoekers

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT. Toepasselijkheid

PRIVACY STATEMENT. Toepasselijkheid PRIVACY STATEMENT Dit is het privacy statement van de vennootschap onder firma SUNWAY LANGUAGE, kantoorhoudende te (2516 EH) s-gravenhage, aan de Rijswijkseweg 60, ingeschreven in het handelsregister van

Nadere informatie

Naam, voornaam, adres, telefoonnummer en adres vragen we op zodra je het contactformulier van onze website invult.

Naam, voornaam, adres, telefoonnummer en  adres vragen we op zodra je het contactformulier van onze website invult. PRIVACYVERKLARING Wanneer je onze website bezoekt, verzamelen wij waar nodig jouw persoonlijke gegevens. Deze worden door ons verwerkt voor de doeleinden waarvoor we je gegevens nodig hebben. Omdat wij

Nadere informatie

Privacyverklaring Sportlijf Personal Training

Privacyverklaring Sportlijf Personal Training Privacyverklaring Sportlijf Personal Training Verwerkingsverantwoordelijke(n) Naam: Vennootschap onder firma Sportlijf personal training D.A.C. Ederzeel en B. Buis Handelsnaam: Sportlijf personal training

Nadere informatie

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken PRIVACYVERKLARING Het bedrijf Diana Hendriks, gevestigd aan Rielerenkweg 4 7433AL Schalkhaar, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens:

Nadere informatie

Welke gegevens verzamelen wij en wat doen we ermee?

Welke gegevens verzamelen wij en wat doen we ermee? PRIVACY POLICY Hulc BV Wij zijn Hulc BV. Wij respecteren jouw privacy en persoonlijke levenssfeer, maar soms hebben we persoonlijke gegevens van jou nodig. In deze verklaring lees je welke gegevens wij

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Privacyverklaring Loft Uitvaartbegeleiding

Privacyverklaring Loft Uitvaartbegeleiding Privacyverklaring Loft Uitvaartbegeleiding Loft Uitvaartbegeleiding, gevestigd aan Manpadslaan 22, 2105 MA Heemstede, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze

Nadere informatie

NOOIT GENOEG DE KWETSBAARHEID VAN

NOOIT GENOEG DE KWETSBAARHEID VAN TEKST: Annick Geets DE KWETSBAARHEID VAN NOOIT GENOEG Kwetsbaarheid is niet een kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. Een kwestie van

Nadere informatie

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt:

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: 1 of 5 6/8/2016 13:28 Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: Je stuurt snelle tekstberichten, spraakberichten

Nadere informatie

Als je jonger dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om onze Website en Diensten te gebruiken.

Als je jonger dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om onze Website en Diensten te gebruiken. PRIVACY POLICY A.P. Productions Wij zijn A.P. Productions. Wij respecteren jouw privacy en persoonlijke levenssfeer, maar soms hebben we persoonlijke gegevens van jou nodig. In deze verklaring lees je

Nadere informatie

Hoe gaat de gemeente om met uw persoonsgegevens? Privacyverklaring

Hoe gaat de gemeente om met uw persoonsgegevens? Privacyverklaring Hoe gaat de gemeente om met uw persoonsgegevens? Privacyverklaring Hoe gaat de gemeente om met uw persoonsgegevens? Privacyverklaring Gemeente Emmen wil aan u goede dienstverlening bieden en haar publieke

Nadere informatie

PRIVACY BELEID Versie van 9 november 2018

PRIVACY BELEID Versie van 9 november 2018 PRIVACY BELEID Versie van Stichting Evenementen Veldhoven organiseert de Oranjemarkt Veldhoven. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe we omgaan met persoonsgegevens en welke cookies er door onszelf en derden

Nadere informatie

Mijn Inlogportaal Gegevens behandeling Deze gegevens verwerken wij Hier voor gebruiken we uw gegevens

Mijn Inlogportaal Gegevens behandeling Deze gegevens verwerken wij Hier voor gebruiken we uw gegevens Privacyverklaring Mijn Inlogportaal Mijn Inlogportaal is onderdeel van My Administration Solutions en is een online platform in Nederland. Opgericht in 2016 waarbij wij een website aanbieden in combinatie

Nadere informatie

Privacy Statement. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Privacy Statement. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: Privacy Statement Dit is het privacy statement van Sunandfunvoordeelpas, gevestigd te Nijmegen, 6523 MR aan de Kwakkenbergweg 94 (hierna: Sunandfunvoordeelpas), www.sunandfunvoordeelpas.nl Toepasselijkheid

Nadere informatie

Ons Cookie Beleid. Cookies

Ons Cookie Beleid. Cookies Ons Cookie Beleid Cookies Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld

Verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld Privacybeleid Wij respecteren de privacy van iedereen die deze website bezoekt. Vandaar dat wij u graag willen informeren over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens gebruiken. Wij raden u aan dit privacybeleid

Nadere informatie

PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERWERKEN

PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERWERKEN 4PM Entertainment, gevestigd aan Egelenburg 2, 1081GK, Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: http://4pmentertainment.com

Nadere informatie

Welke gegevens verzamelen wij en wat doen we ermee?

Welke gegevens verzamelen wij en wat doen we ermee? PRIVACY POLICY Nibblr BV Wij zijn Nibblr BV. Wij respecteren jouw privacy en persoonlijke levenssfeer, maar soms hebben we persoonlijke gegevens van jou nodig. In deze verklaring lees je welke gegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring van DAF Club Nederland en van de Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N.

Privacyverklaring van DAF Club Nederland en van de Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N. Privacyverklaring van DAF Club Nederland en van de Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N. 1. Wie zijn wij? DAF Club Nederland en de Stichting Onderdelenvoorziening D.C.N. zijn de verantwoordelijken voor

Nadere informatie

Privacy statement and AVG

Privacy statement and AVG Privacy statement and AVG Oppas Madelief / Nanny Nina Oppas Madelief / Nanny Nina Geregistreerd sinds 2010 www.oppasmadelief.nl Havenstraat 37B 3024SG Rotterdam Lyla: 06-12030247 Jasmijn: 06-38502234 Facebook

Nadere informatie

Privacy Policy Website

Privacy Policy Website Privacy Policy Website Vier privacy promises We verzamelen het liefst zo min mogelijk gegevens van jou. Toch is dat soms nodig, om bijvoorbeeld je vraag te beantwoorden, te weten wat je van een bepaalde

Nadere informatie

Privacy Verklaring Love Hacks

Privacy Verklaring Love Hacks Privacy Verklaring Love Hacks Love Hacks, gevestigd aan Singel 268 B, 1016 AC Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens:

Nadere informatie

2. Welke gegevens verwerken wij van u. In de administratie van Garage Averdonk leggen wij de volgende gegevens vast:

2. Welke gegevens verwerken wij van u. In de administratie van Garage Averdonk leggen wij de volgende gegevens vast: Privacybeleid Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2018 1. Wie zijn wij? Garage Averdonk is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens van haar klanten en relaties. De contactgegevens

Nadere informatie

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken Privacyverklaring Studio Maestro Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan natuurlijk erg zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord

Nadere informatie

Contactgegevens: Website: Telefoon: Bezoekadres: Groot Handelsgebouw Stationsplein 45, A AK Rotterdam

Contactgegevens: Website:   Telefoon: Bezoekadres: Groot Handelsgebouw Stationsplein 45, A AK Rotterdam Privacy Reglement Finalist IT Group Kenmerk: 2018 Finalist IT Group BV, gevestigd aan Stationsplein 45, 3013 AK te Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven

Nadere informatie

Privacyverklaring. Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV) Postbus AB Noordwijkerhout Rabobank: NL86 RABO KVK:

Privacyverklaring. Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV) Postbus AB Noordwijkerhout Rabobank: NL86 RABO KVK: Privacyverklaring Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV) Postbus 65 2210 AB Noordwijkerhout Rabobank: NL86 RABO 0346 905 427 KVK: 40445787 Wie zijn wij? De Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging

Nadere informatie

Belgische microsites: het kan zijn dat je terecht gekomen bent via één van onderstaande websites die ZionMedia in beheer heeft:

Belgische microsites: het kan zijn dat je terecht gekomen bent via één van onderstaande websites die ZionMedia in beheer heeft: Privacybeleid Deze Privacy Policy is van toepassing op de domeinnamen http://www.leadangels.be en en Belgische Microsites ( lijst zie onder ) eigendom en in beheer van ZionMedia BVBA en zij die de websites

Nadere informatie

Sociale netwerksites op het werk

Sociale netwerksites op het werk 1 Impulsdag sociaal werk netwerk online 2 april 2015 Sociale netwerksites op het werk Wat mag, wat mag niet en hoe moet het? Ronny Saelens Doctoraal onderzoeker VUB/LSTS rsaelens@vub,ac,be 2 Indeling van

Nadere informatie

Altelier9 respecteert uw privacy en doet er alles aan om uw persoonsgegevens te beschermen.

Altelier9 respecteert uw privacy en doet er alles aan om uw persoonsgegevens te beschermen. PRIVACY STATEMENT Privacy statement Altelier9 respecteert uw privacy en doet er alles aan om uw persoonsgegevens te beschermen. Altelier9 vindt het belangrijk dat haar dienstverlening transparant, persoonlijk

Nadere informatie

PRIVACY- EN COOKIEBELEID DIERPRAKTIJK BEEST

PRIVACY- EN COOKIEBELEID DIERPRAKTIJK BEEST PRIVACY- EN COOKIEBELEID DIERPRAKTIJK BEEST INLEIDING Bij uw gebruik van onze producten en diensten kunnen wij, Dierpraktijk Beest, informatie van en over u verzamelen. Denk daarbij o.a. aan informatie

Nadere informatie

Als je jonger dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om onze Website, App en Diensten te gebruiken.

Als je jonger dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om onze Website, App en Diensten te gebruiken. PRIVACY POLICY Mega Bite Wij zijn Mega Bite. Wij respecteren jouw privacy en persoonlijke levenssfeer, maar soms hebben we persoonlijke gegevens van jou nodig. In deze verklaring lees je welke gegevens

Nadere informatie

PRIVACY: WINT ETHIEK OF GEMAK?

PRIVACY: WINT ETHIEK OF GEMAK? PRIVACY: WINT ETHIEK OF GEMAK? Betreft: Onderzoeksvoorstel Regulier FP Naam: Thom Wouters Datum: 30 november 2012 Studentnr: 2091674 Email: thom.wouters@student-ke.hku.nl INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING pag.

Nadere informatie

Privacy Statement. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Privacy Statement. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: Privacy Statement Dit is het privacy statement van FysiekHerstel, gevestigd te 7902 NX Hoogeveen aan de Sportveldenweg 2 (hierna: FysiekHerstel), www.fysiekherstel.nl Toepasselijkheid Dit privacy statement

Nadere informatie

Jorrit Blanksma is de Functionaris Gegevensbescherming van YOfoto. Hij/zij is te bereiken via

Jorrit Blanksma is de Functionaris Gegevensbescherming van YOfoto. Hij/zij is te bereiken via YOfoto, gevestigd aan Rietwaard 2, 5236 WC Den Bosch, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: www.yofoto.nl Rietwaard 2,

Nadere informatie

Waar in deze verklaring wordt gesproken over wij of ons wordt bedoeld: SUMMAVIEW B.V.

Waar in deze verklaring wordt gesproken over wij of ons wordt bedoeld: SUMMAVIEW B.V. U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. In deze verklaring leest u hoe wij dit doen. Daarnaast vertellen wij u welke rechten u heeft op het gebied van

Nadere informatie

Privacyverklaring Verschilspecialisten.nl

Privacyverklaring Verschilspecialisten.nl Privacyverklaring Verschilspecialisten.nl Verschilspecialisten.nl is een samenwerking tussen Helga van der Hart Training en Coaching en Krachtvoer. Deze bedrijven zijn gevestigd aan de Voortwijk 14 3621

Nadere informatie

Samen sta je sterk. Adviesrapport. Project: Communicatieplan

Samen sta je sterk. Adviesrapport. Project: Communicatieplan Project: Communicatieplan Smokeless Nathalie Kooiman, 0863131 Charlotte Voorn, 0847183 Wendy Lanser, 0862815 Rowan Lens, 0857190 CDM1A Hogeschool Rotterdam Rowan Lens - CDM1A - Hogeschool Rotterdam 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Privacy Statement 2018

Privacy Statement 2018 Privacy Statement 2018 VanderBeecken Audit en Advies B.V. en uw privacy In het kader van onze dienstverlening verwerken wij uw persoonsgegevens. Wij willen u hierover graag duidelijk en transparant informeren.

Nadere informatie

Privacy Verklaring UP Coaching

Privacy Verklaring UP Coaching Privacy Verklaring UP Coaching UP Coaching gevestigd in Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: UP Coaching Martina

Nadere informatie

MetDaphne verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

MetDaphne verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Privacyverklaring MetDaphne, gevestigd aan Nachtegaal 10, 3435 AK Nieuwegein, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: https://www.metdaphne.nl

Nadere informatie

We zijn allemaal bekende Nederlanders

We zijn allemaal bekende Nederlanders We zijn allemaal bekende Nederlanders U bent een bekende Nederlander Heeft u zich wel eens afgevraagd bij hoeveel organisaties uw gegevens bekend zijn? Waarschijnlijk komen uw gegevens in enkele honderden

Nadere informatie

Privacy Statement. Toepasselijkheid. Overzicht persoonsgegevens

Privacy Statement. Toepasselijkheid. Overzicht persoonsgegevens Privacy Statement Dit is het privacy statement van Seniorenvoordeelpas.nl/Seniorenvoordeelkaart.be, onderdeel van Senicom B.V. gevestigd aan de Grote Berg 18, 5611KK Eindhoven (hierna: Seniorenvoordeelpas.nl),

Nadere informatie

Privacy Statement April 2018 Pagina 1 van 5

Privacy Statement April 2018 Pagina 1 van 5 Privacy Statement U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. In deze verklaring leest u hoe wij dit doen. Daarnaast vertellen wij u welke rechten u heeft

Nadere informatie

Dynatek Privacyverklaring

Dynatek Privacyverklaring Dynatek Privacyverklaring In deze privacyverklaring kunt u lezen hoe uw gegevens worden beschermd en gebruikt. Deze verklaring is opgesteld conform de nieuwe privacy regelgeving (GDPR) en laatst gewijzigd

Nadere informatie

Privacyverklaring van de HL Bookshop

Privacyverklaring van de HL Bookshop Privacyverklaring van de HL Bookshop Als je iets bestelt, hebben we natuurlijk je gegevens nodig om ervoor zorgen dat we jouw bestelling kunnen bezorgen. Deze privacyverklaring van HLBookshop geeft aan

Nadere informatie

Privacyverklaring. Legal Mumbo Jumbo

Privacyverklaring. Legal Mumbo Jumbo Privacyverklaring Legal Mumbo Jumbo MijnAlbum BV handelend onder de naam MyAlbum is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. Door onze dienst te gebruiken verklaart u akkoord te gaan met

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Privacy Statement. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Privacy Statement. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: Privacy Statement Dit is het privacy statement van de vennootschap onder firma Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf Van Haaften V.O.F., gevestigd te (4104 BE) Culemborg aan de Pascalweg 23 H (hierna: Schoonmaakbedrijf

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING van Coby Verhuur BV

PRIVACYVERKLARING van Coby Verhuur BV PRIVACYVERKLARING van Coby Verhuur BV Door bijvoorbeeld wetswijzigingen zal de privacyverklaring soms worden veranderd. Vandaar dat we u aanraden om de verklaring periodiek door te nemen. Laatste wijziging:

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA Algemeen 1. Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming. Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017

Algemene verordening gegevensbescherming. Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017 Algemene verordening gegevensbescherming Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017 Waarom en wanneer Kern van de AVG Guidance Functionaris gegevensbescherming Leidende autoriteit Dataportabiliteit

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

Is een merk van: CashWijzer B.V

Is een merk van: CashWijzer B.V Is een merk van: CashWijzer B.V. - 1 - Cashwijzer Algemeen Privacy statement Dit is het Privacy Statement van Cashwijzer B.V. Wij zijn verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens van onze

Nadere informatie

Een nieuwe identiteit, voor je het weet heb je hem nodig! Anita van Nieuwenborg Kwartiermaker Privacydienstverlening KING

Een nieuwe identiteit, voor je het weet heb je hem nodig! Anita van Nieuwenborg Kwartiermaker Privacydienstverlening KING Een nieuwe identiteit, voor je het weet heb je hem nodig! Anita van Nieuwenborg Kwartiermaker Privacydienstverlening KING https://www.youtube.com/watch?v=z-we6vcoxbk Wat is privacy? Google: Privacy is

Nadere informatie

Seminar: Big Data en privacy

Seminar: Big Data en privacy Seminar: Big Data en privacy Sprekers: - mr. Marten van Hasselt Big Data in de praktijk: lust of last? - mr. Vincent Rutgers Big Data en privacy: bescherming persoonsgegevens in kort bestek mr. Marten

Nadere informatie

Privacy beleid. 1 Ziber Privacy - v

Privacy beleid. 1 Ziber Privacy - v Privacy beleid Ziber (een handelsnaam van Windkracht Internet B.V.), kantoorhoudend te Zijperweg 4 J in Schagen (Nederland), biedt een online platform voor het creëren en onderhouden van onder meer websites,

Nadere informatie

Fitnessscout verwerkt persoonsgegevens (zoals naam, adres, woonplaats, adres, afgenomen diensten) voor de volgende doeleinden:

Fitnessscout verwerkt persoonsgegevens (zoals naam, adres, woonplaats,  adres, afgenomen diensten) voor de volgende doeleinden: Privacy Statement Uiteraard hecht u grote waarde aan uw privacy. Daarom vindt de verwerking van uw persoonsgegevens plaats volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Verwerking en gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookiebeleid Privacy- en cookiebeleid Inleiding De Broodfabriek BV hecht veel waarde aan het beschermen van de persoonlijke herkenbare gegevens die u aan ons verstrekt. Deze gegevens worden dan ook met de grootst mogelijke

Nadere informatie

1 Ben of word jij weleens gepest?

1 Ben of word jij weleens gepest? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Pesten Pesten is van alle generaties. Het kan bijna overal plaatsvinden en is daarom dichterbij dan mensen soms denken 8 1 Ben of word jij weleens gepest? 7 6

Nadere informatie

Privacy Verklaring Van der Vlies Business Elite Coaching

Privacy Verklaring Van der Vlies Business Elite Coaching Privacy Verklaring Van der Vlies Business Elite Coaching Van der Vlies Business Elite Coaching, gevestigd aan Astasiastraat 8 1035 VJ Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring Bunnik Plants Beheer B.V.

Privacyverklaring Bunnik Plants Beheer B.V. Privacyverklaring Bunnik Plants Beheer B.V. Verwerkingsverantwoordelijke(n) Statutaire naam: Bunnik Plants Beheer B.V. Handelsnaam: Bunnik Creations B.V. (KvK: 27272150) Bunnik Plants B.V. (KvK.: 29036093)

Nadere informatie

Privacyverklaring GeniusApps

Privacyverklaring GeniusApps Privacyverklaring, gevestigd aan Ligusterlaan 89, 7101WR Winterswijk, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: www.geniusapps.nl

Nadere informatie

Privacy Verklaring. Greenlink BV

Privacy Verklaring. Greenlink BV Privacy Verklaring Greenlink BV Greenlink BV, gevestigd aan de Duitslandlaan 2, 2391 PA in Hazerswoude-Dorp, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Informatiebeveiliging en privacy. In kleine stapjes zonder grote woorden

Informatiebeveiliging en privacy. In kleine stapjes zonder grote woorden Informatiebeveiliging en privacy. In kleine stapjes zonder grote woorden 1 Programma 1. Waarom privacy er toe doet 2. Waar gaat privacy over 3. Bewust 6x Zorgvuldiger 4. Waar zitten de risico s 5. Vragen

Nadere informatie

Green Shell Solutions, gevestigd aan Helenahof 6, 5631 GS, Eindhoven. is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in

Green Shell Solutions, gevestigd aan Helenahof 6, 5631 GS, Eindhoven. is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in Green Shell Solutions, gevestigd aan Helenahof 6, 5631 GS, Eindhoven is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: https://www.green-shell.com

Nadere informatie

01. Cookiewet en mobiele apps

01. Cookiewet en mobiele apps WHITEPAPER IN 5 MINUTEN J U L I 2 0 1 2 01. Cookiewet en mobiele apps Op 5 juni 2012 trad in Nederland de nieuwe Telecommunicatiewet in gang. Artikel 11.7a uit deze wet is in de volksmond vooral Telecommunicatiewet

Nadere informatie

Wat is het doel van de verwerking van de persoonsgegevens

Wat is het doel van de verwerking van de persoonsgegevens De algemene gegevens van Touchflow: Naam Touchflow Adres Voorstraat 21a Plaats Asperen KVK nr. 30260181 BTW nr. NL 2228 30 396 B01 E-mailadres info@boostyourfood.nl Toelichting Middels deze privacyverklaring

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting SportService Zwolle

Privacyverklaring Stichting SportService Zwolle Privacyverklaring Stichting SportService Zwolle U leest hier de privacyverklaring van Stichting SportService Zwolle, gevestigd aan de Tesselschadestraat 155, 8023 BL te Zwolle. Stichting SportService Zwolle

Nadere informatie

Privacyverklaring Versie 1.0. Bedrijfsgegevens

Privacyverklaring Versie 1.0. Bedrijfsgegevens Privacyverklaring 23-05-2018 Versie 1.0 Bij OKE Online vinden wij uw privacy enorm belangrijk. Daarom houden wij ons ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn en hier zorgvuldig mee

Nadere informatie