4 Verzoeken betreffende de vergunning tot verbliif. de vergunnine tot vesti~ing en de toelating als vluchteling (art. 16 Vw jo 52 Vb en 28 W)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 Verzoeken betreffende de vergunning tot verbliif. de vergunnine tot vesti~ing en de toelating als vluchteling (art. 16 Vw jo 52 Vb en 28 W)"

Transcriptie

1 4 Verzoeken betreffende de vergunning tot verbliif. de vergunnine tot vesti~ing en de toelating als vluchteling (art. 16 Vw jo 52 Vb en 28 W) Inhoud 4.1 Inleiding 4.2 Het indienen van verzoeken 4.3 Het in behandeling nemen van verzoeken 4.4 Behandeling van ontvankelijke verzoeken om verlening van een vergunning tot verblijf, niet in persoon ingediend Dit hoofdstuk betreft verzoeken ingediend door zich in Nederland bevindende vreemdelingen. Zie voor het verzoek om een vergunning tot verblijf, ingediend vanuit het buitenland 3.3 en 3.8. Inleiding In 4.2 en 4.3 worden algemene regels gegeven voor het indienen en in behandeling nemen van verzoeken om: - verlening van een vergunning tot verblijf; - verlenging van de geldigheidsduur van de vergunning tot verblijf; - wijziging (of opheffing) van de beperking waaronder de vergunning tot verblijf is verleend; - wijziging (of opheffing) van het voorschrift verbonden aan de vergunning tot verblijf; - verlening van een vergunning tot vestiging; - toelating als vluchteling. Bijzondere regels bestaan in dit verband bovendien voor : - ontvankelijke verzoeken om verlening van een vergunning tot verblijf, niet in persoon ingediend (zie 4.4) ; - verzoeken om toelating als vluchteling (zie B 7); - verzoeken om verlening van een vergunning tot verblijf aan buitenlandse pleegkinderen (zie B 18). 4.2 Het indienen van verzoeken indien in^ bii het hoofd van plaatselijke politie Het verzoek moet worden ingediend bij het hoofd van plaatselijke politie. Dit geldt ook, indien de beslissing op het verzoek genomen wordt door de Minister van Justitie. In het belang van de behandeling van het verzoek en van het toezicht op vreemdelingen verdient het aanbe Vc Suppl. 5 (april 1991)

2 A 4 toelatinq 44 veling dat de vreemdeling het verzoek in persoon bij het hoofd van plaatselijke politie indient. Ontvankeliikheidsvereisten Het verzoek moet schriftelijk worden ingediend door middel van het voorgeschreven formulier (zie 4.2.4). Blijkens jurisprudentie van de Raad van State moet echter ook in behandeling worden genomen een verzoek ingediend door middel van een brief die de bewoordingen van het toepasselijke formulier volgt en alle daarbij gevraagde gegevens omvat. Het verzoek moet zijn ondertekend door de vreemdeling zelf of door diens wettelijke vertegenwoordiger. Als zodanig gelden uitsluitend een ouder, voogd of curator en derhalve bijvoorbeeld niet een advocaat of zaakwaarnemer. Indien degene die een verzoek namens een minderjarig kind wenst in te dienen niet diens wettelijke vertegenwoordiger is, dient het hoofd van plaatselijke politie betrokkene drie maanden te geven om dit gebrek op te heffen. Dit laatste is mogelijk hetzij doordat betrokkene hier te lande in de voogdij voorziet, hetzij doordat de wettelijke vertegenwoordiger van het kind in het land van herkomst een verzoek namens dat kind ondertekent. Indien dit in redelijkheid niet van betrokkene kan worden gevergd en het kind bovendien twaalf jaar of ouder is, kan genoegen worden genomen met ondertekening door het kind zelf. Indien na afloop van deze termijn de wettelijke vertegenwoordiging niet is geregeld, dient het verzoek overeenkomstig het gestelde in nietontvankelijk te worden verklaard. Ontvankelijke verzoeken behoren ongeacht het tijdstip van indiening in behandeling te worden genomen Verzoeken die niet voldoen aan de ontvankeliikheidsvereisten Deze verzoeken moeten worden beantwoord met een brief overeenkomstig model D 11. Hiermee dient niet langer dan strikt noodzakelijk te worden gewacht, mede met het oog op art. 29, tweede lid, Vw. Veronderstellend een rechtsgeldig verzoek te hebben ingediend, zal de vreemdeling immers, indien niet binnen zes maanden op zijn verzoek is beslist, menen van de fictieve weigering herziening te kunnen vragen (zie A 8 Rechtsmiddelen) Voorqeschreven formulieren De modellen van formulieren, overeenkomstig Bijlage 4 W (a-h) zijn opgenomen in Deel D. Het voorgeschreven formulier moet in tweevoud worden ingediend. Verzoek om verleninq van een verqunninq tot verblii f Model a In dit verzoek kunnen de kinderen van de Vc Suppl. 7 (december 1992)

3 vreemdeling die jonger zijn dan vijftien jaar en bij hem inwonen worden begrepen. Verzoek om verqunninq tot verblijf tevens qeldiq te maken voor inwonende kinderen beneden de vijftien iaar Model q Is aan de vreemdeling reeds een vergunning tot verblijf verleend, dan kan een verzoek worden ingediend om deze tevens geldig te maken voor zijn kinderen beneden de vijftien jaar die bi j hem inwonen. Verzoek om verlenqinq van de qeldiqheidsduur van de verqunninq tot verblijf Verzoek om verleninq van een versunninq tot verblijf of verlenqinq van de qeldiqheidsduur daarvan door de wetteliik verteqenwoordiqer van een vreemdelinq Verzoek om wiiziqinq (of opheffinq) van de beperkins waaronder de verqunninq tot verblijf is verleend Verzoek om wiiziqinq (of opheffinq) van het voorschrift, verbonden aan de verqunninq tot verblijf Verzoek om een verqunninq tot vestiqinq Verzoek om toelatinq als vluchtelinq Model b Model h Model c Model d Model e Model f In dit verzoek kunnen de kinderen van de vreemdeling die jonger zijn dan vijftien jaar en bij hem inwonen worden begrepen. 4.3 Het in behandelinq nemen van verzoeken Voor het in behandeling nemen van verzoeken die voldoen aan de in genoemde ontvankelijkheidsvereisten geldt het volgende Het verzoek is inqediend bii formulier (in tweevoud1 Beide exemplaren van het verzoek worden door het hoofd van plaatselijke politie voorzien van de datum van ontvangst; dienststempel en ondertekening. En exemplaar wordt aan de vreemdeling teruggegeven of toegezonden. Het andere exemplaar is bestemd voor de administratie van het hoofd van plaatselijke politie Het verzoek is inqediend bij brief Op de brief wordt door het hoofd van plaatselijke politie de datum van ontvangst aangetekend, een dienst- Vc Suppl. 7 (december 1992)

4 A 4 Toelating 46 stempel en handtekening geplaatst. De brief wordt bewaard in de administratie van het hoofd van plaatselijke politie. Het hoofd van plaatselijke politie geeft schriftelijk kennis aan de vreemdeling van het feit dat zijn verzoek in behandeling is genomen. In de kennisgeving moet de datum van ontvangst van het verzoek worden vermeld, Het vragen van gegevens aan de vreemdeling (art. 58 Vb) Het hoofd van plaatselijke politie kan de vreemdeling vragen (en zonodig vorderen) gegevens te verstrekken die hij voor de behandeling van het verzoek nodig acht. Hij kan de vreemdeling eventueel vorderen daartoe in persoon te verschijnen Toestemming om hangende de beslissing op het verzoek in Nederland te verblijven De vraag of het de vreemdeling wordt toegestaan om hangende de beslissing op zijn verzoek in Nederland te verblijven wordt in het algemeen behandeld in A 6 en voor vreemdelingen die een beroep doen op vluchtelingenschap in B 7. Indien het de vreemdeling wordt toegestaan om hangende de beslissing op zijn verzoek in Nederland te verblijven, wordt door het hoofd van plaatselijke politie in de hierna genoemde gevallen omtrent de indiening van het verzoek een aantekening gesteld in zijn identiteitspapier of op een afzonderlijk inlegvel op de volgende wij ze. a. Het wordt de vreemdeling toegestaan om hangende de beslissing op zijn verzoek in Nederland te verblijven Voorgeschreven aantekening (Identiteits-)papier, waarin de aantekenina wordt gesteld - 'Verzoek ingediend om het paspoort, tenzij het een vergunning tot ver- een geval betreft genoemd blijf' in art. 39, vijfde lid, W (Stempel overeenkomstig of een verzoek om een vermodel D 121) gunning tot verblijf als asielgerecht igde (dan steeds op een afzonderlijk inlegvel - model D 122) - 'Verzoek ingediend om een vergunning tot vestiging'

5 A 4 Toelating 'Verzoek ingediend om Steeds een afzonderlijk toelating als vluchte- inlegvel (model D 122) ling' b. Het wordt de vreemdeling toegestaan in Nederland te verblijven, na het verstrijken van de geldigheidsduur van zijn vergunning tot verblijf, hangende de beslissing op een door hem ingediend verzoek Voorgeschreven aantekening (Identiteits-)papier, waarin de aantekenins wordt gesteld - 'Verlenging van de gel- het identiteitspapier, digheidsduur aangevraagd' waarin de vergunning tot...( datum) verblijf is gesteld (het (Stempel overeenkomstig model D 12l) paspoort of afzonderlijk verbli j f cdocument overeenkomstig Bijlage 5 d of - 'Verzoek om een vergun- e W) ning tot vestiging ingediend '... (datum) - 'Verzoek ingediend om steeds een afzonderlijk toelating als vluchteling' inlegvel (model D 122) NB Aantekeningen in het identiteitspapier van de vreemdeling worden door het hoofd van plaatselijke politie voorzien van een dienststempel en ondertekend (art. 38, tweede lid, VV) Beslissina OEI het verzoek De regeling van de bevoegdheid tot inwilliging of afwijzing van het verzoek en de gronden waarop de beslissing wordt genomen worden behandeld voor verzoeken betreffende: - de vergunning tot verblijf in 5; - de vergunning tot vestiging in 6; - de toelating als vluchteling in B 7. Het hoofd van plaatselijke politie moet het exemplaar van het verzoek dat bij hem berust toezenden aan de Minister van Justitie, indien hij deze het verzoek ter beslissing of voor het vragen van een bijzondere aanwijzing voorlegt. Indien een verzoek om verlening van een vergunning tot verblijf of verlenging van de geldigheidsduur daarvan aan de Minister van Justitie wordt voorgelegd, moet tevens formulier D 16 worden ingevuld en toegezonden.

6 A 4 Toelating 48 Op het verzoek dient zo snel mogelijk worden beslist; dit mede gelet op het bepaalde in art. 29, tweede lid, vw : de vreemdeling kan herziening vragen van de fictieve weigering van zijn verzoek, indien daarop niet binnen zes maanden is beslist (art. 29, tweede lid, Vw) Vertrek van de vreemdeling naar een andere gemeente hangende de beslissing op het verzoek a. Het verzoek is in behandeling bij het hoofd van plaatselijke politie Bij vertrek van de vreemdeling naar een andere gemeente, hangende de beslissing op het verzoek, zendt het hoofd van plaatselijke politie het verzoek ter verdere afhandeling toe aan het hoofd van plaatselijke politie van de gemeente waarheen de vreemdeling is verhuisd. Relevante bescheiden en gegevens worden meegezonden. b. Het verzoek is voorgeleqd aan de Minister van Justitie Van het vertrek van de vreemdeling naar een andere gemeente, hangende de beslissing op het verzoek, geeft het hoofd van plaatselijke politie (onder referte aan het formulier (D 16) of de brief waarmee het verzoek is voorgelegd) kennis aan de Minister van Justitie en aan het hoofd van plaatselijke politie van de gemeente waarheen de vreemdeling is verhuisd. Behandeling van een ontvankelijk verzoek om verleninq P- van een vergunning tot verblijf, niet in persoon in: gediend Heeft de vreemdeling een ontvankelijk verzoek om verlening van een vergunning tot verblijf ingediend, maar is hij daartoe niet in persoon bij het hoofd van plaatselijke politie verschenen, dan wordt hij opgeroepen om in persoon de gegevens te verstrekken die het hoofd van plaatselijke politie nodig acht voor de behandeling van het verzoek (art. 58 Vb). Oproepinq door middel van een kaart De vreemdeling wordt - zo nodig in twee fasen - opgeroepen door toezending van: a. een verzo-ek om in persoon te verschijnen overeenkomstig model D 13; b. een vorderinq om in persoon te verschijnen overeenkomstig model D 14 Het niet voldoen aan deze vordering is een strafbaar feit (art. 44 Vw).

7 A 4 Toelatinq Afwijzing van het verzoek wegens het niet verschijnen in persoon Het verzoek om verlening van een vergunning tot verblijf wordt afgewezen, indien de vreemdeling geen gevolg geeft aan de vordering om in persoon te verschijnen. In de daartoe strekkende beschikking worden overwegingen opgenomen overeenkomstig model D 15. De beschikking wordt aangetekend verzonden naar het adres dat door of namens de vreemdeling in het verzoek is vermeld. Zie voor kennisgeving van beschikkingen verder: 9.

A 4 1. Vreemdelingen aan wie verblijf in Nederland is toegestaan (art Vw)

A 4 1. Vreemdelingen aan wie verblijf in Nederland is toegestaan (art Vw) A 4 1 Hoofdstuk A 4 Toelating INHQUD 1 1.1 1.2 1.3 1.3.1 1.3.2 1.3.3 1.3.4 1.3.5 1.3.6 1.3.7 2 2.1 2.2 Inle_Lding Vreemdelingen aan wie verblijf in Nederland is toegestaan (art. 8-10 Vw) Verblijf in de

Nadere informatie

A 5 Toezicht Aantekeninqen in en het tijdelijk in bewarinq nemen van reis- en identiteitspapieren

A 5 Toezicht Aantekeninqen in en het tijdelijk in bewarinq nemen van reis- en identiteitspapieren A 5 Toezicht 44 5 Aantekeninqen in en het tijdelijk in bewarinq nemen van reis- en identiteitspapieren 5.1 Stellen van aantekeninqen 5.1.1 Alqemeen De met de grensbewaking of met het toezicht op vreemdelingen

Nadere informatie

2 Bezwaar en administratief beroep

2 Bezwaar en administratief beroep Bezwaar en administratief beroep A8/2.1.1 2 Bezwaar en administratief beroep 2.1 Algemeen Onder het maken van bezwaar wordt verstaan: het gebruik maken van de ingevolge een wettelijk voorschrift bestaande

Nadere informatie

Inleiding Verblijf in de vrije termijn Visa voor kort verblijf Uitgevers (november )

Inleiding Verblijf in de vrije termijn Visa voor kort verblijf Uitgevers (november ) 1 Inleiding Verblijf in de vrije termijn Paspoort-, visum- of mw-vereiste Vrijstelling van paspoort-, visum- of mw-vereiste Ontheffing van paspoort-, visum- of mw-vereiste Verplichtingen in verband met

Nadere informatie

7 De vergunning tot vestiging

7 De vergunning tot vestiging Vergunning tot vestiging A417.1.2 7 De vergunning tot vestiging 7.1 Indiening van aanvragen om een vergunning tot vestiging 7.1.1 Indiening bij de korpschef De aanvraag om een vergunning tot vestiging

Nadere informatie

2.1 Voorschriften voor opneminq en toelatinq voor wat betreft verzoeken om opneming ingediend vanaf 15 juli 1989

2.1 Voorschriften voor opneminq en toelatinq voor wat betreft verzoeken om opneming ingediend vanaf 15 juli 1989 B 18 Buitenlandse pleeskinderen 4 Bij de beslissing tot toelating dient door de Minister van Justitie getoetst te worden aan het algemene "aanvaardbare toekomstcriterium". Dit criterium houdt in dat een

Nadere informatie

4 Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft

4 Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft L Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft A614.2 4 Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft In een aantal gevallen mag geen uitzetting plaatsvinden of moet deze worden opgeschort op grond van

Nadere informatie

(zie A 9 onder 2.3.2).

(zie A 9 onder 2.3.2). A 5 Toezicht 37 Staande houden, overbrengen naar en ophouden op een ~laats bestemd voor verhoor Algemeen Bij de uitoefening van het toezicht op vreemdelingen kan het gewenst zijn, dat - steekproefsgewijze

Nadere informatie

B 2 Molukkers 3. 1 Inleidinq

B 2 Molukkers 3. 1 Inleidinq B 2 Molukkers 3 1 Inleidinq Met betrekking tot Molukkers dient onderscheid gemaakt te worden tussen die Molukkers waarop de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is, en Molukkers waarop

Nadere informatie

3 Beroep bij de rechtbank

3 Beroep bij de rechtbank Beroep bij de rechtbank A8/3.1.3 3 Beroep bij de rechtbank 3.1 Algemeen De rechtbank te Den Haag is bevoegd kennis te nemen van beroepen op grond van de artt. 33a en 34a Vw. De rechtbank te Den Haag heeft

Nadere informatie

7 Gedraesliin bil simaleringen in het o~s~orinesregister

7 Gedraesliin bil simaleringen in het o~s~orinesregister 7 Gedraesliin bil simaleringen in het o~s~orinesregister 7.1 Aleerneen - Dit hoofdstuk handelt met name over signaleringen die verband houden met de toepassing van de Vreemdelingenwet. Andere signaleringen

Nadere informatie

overleg met de vreemdelingendienst ter plaatse waar de vreemdeling werd aangetroffen.

overleg met de vreemdelingendienst ter plaatse waar de vreemdeling werd aangetroffen. A 6 Uitzetting 2 7 overleg met de vreemdelingendienst ter plaatse waar de vreemdeling werd aangetroffen. Indien de uitzetting van de vreemdeling om enigerlei reden niet onmiddellijk kan worden geëffectueerd,

Nadere informatie

Buitenlandse pleegkinderen

Buitenlandse pleegkinderen Buitenlandse pleegkinderen Buitenlandse pleegkinderen Algemeen Adoptief-pleegkinderen Voorschriften betreffende de behandeling van verzoeken om opneming Voorschriften voor opneming en toelating Voorschriften

Nadere informatie

10 Kennisgeving van beschikkingen; uitreiking en inhouding van verblijfsdocumenten

10 Kennisgeving van beschikkingen; uitreiking en inhouding van verblijfsdocumenten Kennisgeving beschikkingen A411 0.1.l 10 Kennisgeving van beschikkingen; uitreiking en inhouding van verblijfsdocumenten a VoornaarnsÍe wijzigingen Met de inwerkingtreding van de Wet op de identificatieplicht

Nadere informatie

(Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/4178-3) Contact met het Ministerie

(Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/4178-3) Contact met het Ministerie - - -- - Vreemgelinqencirculaire 1982 1 Supplement 3 (juni 1986) Summier overzicht (Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/4178-3) Deel A A 2 Algemeen deel Contact met het Ministerie

Nadere informatie

4 Ontzeqqinq van verblijf of van verder verblijf aan een bequnstiqde E.E.G.-onderdaan

4 Ontzeqqinq van verblijf of van verder verblijf aan een bequnstiqde E.E.G.-onderdaan B 4 Benelux en E.E.G. 5 3 4 Ontzeqqinq van verblijf of van verder verblijf aan een bequnstiqde E.E.G.-onderdaan Onder ontzegging van verblijf wordt hier verstaan: het weigeren van en vergunning tot verblijf

Nadere informatie

2019 no. 40 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2019 no. 40 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2019 no. 40 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van 27 juni 2019 tot wijziging van het Toelatingsbesluit 2009 (AB 2009 no. 59) Uitgegeven, 3 juli 2019 De minister van

Nadere informatie

Molukkers. Inleiding. Personen op wie de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is

Molukkers. Inleiding. Personen op wie de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is 519 Molukkers Molukkers Inleiding Personen op wie de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is Verlies en herkrijging van de behandeling als Nederlander Bewijs dat men als Nederlander

Nadere informatie

B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 3. Inleidinq

B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 3. Inleidinq B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 3 Inleidinq Dit hoofdstuk heeft, wat de wijze van behandeling van asielverzoeken, in eerste aanleg betreft, met name betrekking op die gevallen, waarin een vreemdeling

Nadere informatie

5 Machtiging tot voorlopig verblijf

5 Machtiging tot voorlopig verblijf Machtiging tot voorlopig verblijf A415.1 5 Machtiging tot voorlopig verblijf 5.1 Inleiding De machtiging tot voorlopig verblijf is in art. 1 Vreemdelingenwet als volgt omschreven: het door een Nederlandse

Nadere informatie

In bezwaar of beroep

In bezwaar of beroep In bezwaar of beroep Wanneer u het niet eens bent met een beslissing van de Nederlandse overheid op grond van de Vreemdelingenwet, dan kunt u hiertegen juridische stappen ondernemen. Dit informatieblad

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Benelux Economische Unie en Europese Economische Gemeenschap. Verschilpunten Benelux- en E. E. G. -verdrag

Hoofdstuk 4 Benelux Economische Unie en Europese Economische Gemeenschap. Verschilpunten Benelux- en E. E. G. -verdrag Hoofdstuk 4 Benelux Economische Unie en Europese Economische Gemeenschap INHOUD De regelingen De Benelux Economische Unie De Europese Economische Gemeenschap Partijen bij het E.E.G.-verdrag Grondslag en

Nadere informatie

2 Registratie van gegevens

2 Registratie van gegevens Registratie van gegevens A912.2.1 2 Registratie van gegevens 2.1 Welke vreemdelingen worden geregistreerd In de geautomatiseerde vreemdelingenadministratie worden in principe alle vreemdelingen opgenomen.

Nadere informatie

6.1 Verlening of weigering van de vergunninp tot vesti Aanspraak op een vergunning tot vestiging

6.1 Verlening of weigering van de vergunninp tot vesti Aanspraak op een vergunning tot vestiging A 4 Toelating 8 8 6 De vergunning tot vestiging Gronden voor -; bevoegdheid tot verlening, weigering en intrekking Inhoud 6.1 Verlening en weigering van de vergunning tot vestiging 6.2 Intrekking van de

Nadere informatie

B 19 Voortgezet verbliif 19

B 19 Voortgezet verbliif 19 B 19 Voortgezet verbliif 19 4 Voortgezet verblijf van vreemdelingen die voor verblijf bij (huwelijks-)partner of voor verruimde gezinshereniginp zijn toegelaten na verlies van de afhankeliike verblijfstitel

Nadere informatie

2.2.3.3 Aanpassing i.v.m. einde overgangsregeling

2.2.3.3 Aanpassing i.v.m. einde overgangsregeling Vreemdelingencirculaire 1982 1 Supplement 7 (december 1992) aard: bekendmaking van beleid wijziging van de Vreemdelingencirculaire 1982 grondslag: art. 4 Vreemdelingenwet kenmerk: A91/3554 (Hinisterie

Nadere informatie

HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. Artikel 1

HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. Artikel 1 STAATSBESLUIT van 12 september 1995, ter uitvoering van diverse artikelen van de Vreemdelingenwet 1991"(S.B. 1992 no. 3) (Vreemdelingenbesluit 1995) (S.B. 1995 no. 85). HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Het betreft hier met name de toepassing van: c. het Voorschrift Vreemdelingen - VV (Stcrt. 1966, 188).

Het betreft hier met name de toepassing van: c. het Voorschrift Vreemdelingen - VV (Stcrt. 1966, 188). A 1 Inleiding 3 1 Algemeen De Vreemdelingencirculaire 1982, vastgesteld bij beschikking van de staatssecretaris van Justitie van 26 oktober 1982, vormt het geheel van algemene aanwijzingen aan de ambtenaren

Nadere informatie

vanstate /1. Datum uitspraak: 8 februari 2008 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

vanstate /1. Datum uitspraak: 8 februari 2008 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 200800036/1. Datum uitspraak: 8 februari 2008 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

Nadere informatie

Verblijfsrechtelijke gevolgen van. (tijdelijk) verblijf buiten Nederland

Verblijfsrechtelijke gevolgen van. (tijdelijk) verblijf buiten Nederland Verblijfsrechtelijke gevolgen van (tijdelijk) verblijf buiten Nederland B2 1 Verblijfsrechtelijke gevolgen van (tijdelijk) verblijf buiten Nederland Inleiding Militaire dienstplicht en detentie buiten

Nadere informatie

Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000

Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 JU Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 Besluit van de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie van 6 oktober 2004, nummer 2004/61, houdende wijziging van de Vreemdelingencirculaire 2000 De Minister

Nadere informatie

Voortgezet verblijf secundaire migranten

Voortgezet verblijf secundaire migranten Voortgezet verblijf secundaire migranten B2 Voortgezet verblijf secundaire migranten 1 Inleiding 2 Wettelijke bepalingen 2.1 Afhankelijke verblijfstitels 2.1.1 De afhankelijke vergunning tot verblijf

Nadere informatie

Vreemdelingencirculaire 2000 Deel A Modellen

Vreemdelingencirculaire 2000 Deel A Modellen 1 Vreemdelingencirculaire 2000 Deel A Modellen Versies 1 geldend per 1 april 2013 MigratieWeb ve13000666 Bijgewerkt sinds tekst per 1 januari 2013 (ve13000300) met WBV 2013/4 (ve13000622). [ Voor Bonaire,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 415 (R1915) Bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) Nr. 2 VOORSTEL VAN RIJKSWET

Nadere informatie

Wet arbeid Vreemdelingen

Wet arbeid Vreemdelingen Wav C22 C22 Wet arbeid Vreemdelingen Wet van 21 december 1994 tot vaststelling van de Wet arbeid vreemdelingen, Stb. 1994,959. Inwerkingtreding 1 september 1995. PARAGRAAF I Begripsbepalingen Artikel 1

Nadere informatie

Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing is

Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing is Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing is B6 Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing

Nadere informatie

Hoofdstuk VIr. De machtining tot voorlopig verblijf (m.v.v.)

Hoofdstuk VIr. De machtining tot voorlopig verblijf (m.v.v.) gevolgen Vreemdelingen wier verblijf in Nederland niet of langer is van de eindiging toegestaan door het verstrijken van de ingevolge art. 46 Vb voor van ae nen gelaende teraijn of dooraat zij niet of

Nadere informatie

B17. Slachtoffers van vrouwenhandell

B17. Slachtoffers van vrouwenhandell B17 Slachtoffers van vrouwenhandell B17 Slachtoffers van vrouwenhandel Algemeen Toezicht: opschorting van de verwijdering Algemeen Slachtoffers van vrouwenhandel Getuige-aangevers Vergunning tot verblijf

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2007:BB2855

ECLI:NL:RBSGR:2007:BB2855 ECLI:NL:RBSGR:2007:BB2855 Instantie Datum uitspraak 02-03-2007 Datum publicatie 05-09-2007 Rechtbank 's-gravenhage Zaaknummer AWB 06/30391, 06/30389 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 12691 24 augustus 2009 Besluit van de Minister van Justitie van 24 juli 2009, nr. 2009/18, houdende wijziging van de Vreemdelingencirculaire

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 723 20 januari 2010 Besluit van de Staatssecretaris van Justitie van 30 december 2009, nr. WBV 2009/32, houdende wijziging

Nadere informatie

B 14 Buitenlandse studenten 3

B 14 Buitenlandse studenten 3 B 14 Buitenlandse studenten 3 1 Inleidinq 1.1 Alqemeen Het beleid is erop gericht vreemdelingen in de gelegenheid te stellen in Nederland een studie of opleiding te volgen. Dit houdt in dat de voor studiedoeleinden

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

B 11 Buitenlandse werknemers 3 4

B 11 Buitenlandse werknemers 3 4 B 11 Buitenlandse werknemers 3 4 7 Factoren die van invloed kunnen zijn op de voortzetting van het verblijf In het volgende komen enkele factoren ter sprake die van invloed kunnen zijn op de verblij fsrechtelij

Nadere informatie

Staatlozen. Reisdocumenten

Staatlozen. Reisdocumenten B8 Staatlozen B8 Staatlozen 1 Het Verdrag betreffende de status van staatlozen 1.1 Personen op wie het Verdrag van toepassing is 1.2 Bewijs staatloosheid 1.3 Praktisch belang van het Verdrag 2 Uitvoering

Nadere informatie

- Amnesty International, Keizersgracht 620, 1017 ER Amsterdam, telefoon

- Amnesty International, Keizersgracht 620, 1017 ER Amsterdam, telefoon B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 7 - Amnesty International, Keizersgracht 620, 1017 ER Amsterdam, telefoon 020-6264436. Opvanq In verband met de invoering van het nieuwe toelatings- en opvangmodel is

Nadere informatie

2017 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2017 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2017 no. 6 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA RIJKSWET van 23 augustus 2016, houdende bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) (Stb. 2016, 320)

Nadere informatie

B1 O. Onderdanen van de Republiek Suriname

B1 O. Onderdanen van de Republiek Suriname B1 O Onderdanen van de Republiek Suriname Onderdanen van de Republiek Suriname Algemeen Binnenkomst voor 25 november of na 24 november 1980 Binnenkomst voor 25 november 1980 (verkregen rechten) Binnenkomst

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 32 420 Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 ter implementatie van de richtlijn nr. 2008/115/EG van het Europees Parlement en de Raad van 16 december

Nadere informatie

Au pair B13. 3 Duur van het verblijf. 6 Verandering van gastgezin. 7 Gezinshereniging of -vorming. Sdu J&F -. VC, ianuari 1994, Aanv. 8.

Au pair B13. 3 Duur van het verblijf. 6 Verandering van gastgezin. 7 Gezinshereniging of -vorming. Sdu J&F -. VC, ianuari 1994, Aanv. 8. 513 Au pair B13 Au pair 1 Inleiding 2 Aard van het verblijf 3 Duur van het verblijf 4 Algemene toelatingsvoorwaarden 5 Beperking en voorschriften 6 Verandering van gastgezin 7 Gezinshereniging of -vorming

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Paragraaf A2/2.2 Vreemdelingencirculaire 2000 komt te luiden:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Paragraaf A2/2.2 Vreemdelingencirculaire 2000 komt te luiden: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12799 8 maart 2019 Besluit van de Staatsecretaris van Justitie en Veiligheid van 27 februari 2019, nummer WBV 2019/4,

Nadere informatie

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager.

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager. Het reglement In dit Reglement gebruikte begrippen hebben de hieronder aangegeven betekenis: "Stichting": De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland; "Register": Het elektronisch domeinnamenregister;

Nadere informatie

Gemeente Heumen Procedureverordening tegemoetkoming in planschade, gemeente Heumen 2008

Gemeente Heumen Procedureverordening tegemoetkoming in planschade, gemeente Heumen 2008 Gemeente Heumen Procedureverordening tegemoetkoming in planschade, gemeente Heumen 2008 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

Klachtenregeling Modus Vivendi

Klachtenregeling Modus Vivendi Klachtenregeling Modus Vivendi Artikel 1 Definitie 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. De directie: de directie van Modus Vivendi of een door de directie aangewezen persoon. b. Klager: de persoon

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2260 29 12 12februari 2009 Besluit van de Staatssecretaris van Justitie van 20 januari 2009, nr. 2009/3, houdende

Nadere informatie

Klachtenregeling rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

Klachtenregeling rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam Klachtenregeling rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam De besturen van de rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. een klacht:

Nadere informatie

B 11 Buitenlandse werknemers 8

B 11 Buitenlandse werknemers 8 B 11 Buitenlandse werknemers 8 Wettelijke maatregelen te~en ille~ale tewerkstellin~ Teneinde illegale tewerkstelling tegen te gaan en de tewerkstelling van buitenlandse werknemers te kunnen reguleren voorziet

Nadere informatie

3. De afhandeling van de klachten worden uitgevoerd door het onafhankelijke instituut KIGID.

3. De afhandeling van de klachten worden uitgevoerd door het onafhankelijke instituut KIGID. Geschillenregeling NVI Hoofdstuk 1: Klachtenbehandeling in de Prefase Artikel 1 1. De klachtenprocedure van de NVI ziet op geschillen, die tussen leden en derden zijn gerezen en betrekking hebben op de

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN HELMOND

GEMEENTEBLAD VAN HELMOND GEMEENTEBLAD VAN HELMOND LEIDRAAD KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN. Jaar : 2006 Nummer: 14 Besluit : B & W 1 februari 2006 Burgemeester en wethouders van Helmond, In aanmerking genomen, dat door

Nadere informatie

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 Rapport Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 2 Klacht Op 1 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer Y. te Zwolle, ingediend door de Stichting Rechtsbijstand Asiel

Nadere informatie

B16 / Deel B16 Voortgezet verblijf

B16 / Deel B16 Voortgezet verblijf B16 / Deel B16 Voortgezet verblijf 7 Klemmende redenen van humanitaire aard Indien de vreemdeling niet in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf op grond van artikel 3.50

Nadere informatie

Vestigingsverdragen. Nederlands-Duits Vestigingsverdrag. sdu J&F -- VC (april 1995, Aanv. 13)

Vestigingsverdragen. Nederlands-Duits Vestigingsverdrag. sdu J&F -- VC (april 1995, Aanv. 13) Vestigingsverdragen Vestigingsverdragen Het Europees Vestigingsverdrag Toepassingsgebied van het Verdrag Praktisch belang Voorrechten uit het Verdrag Uitwerking in art. 103 Vb Aantekening in de identiteitspapieren

Nadere informatie

Geschillenreglement AgroVision

Geschillenreglement AgroVision Het bestuur van AgroVision B.V. heeft ter zake van de behandeling van geschillen tussen een opdrachtgever en AgroVision B.V. in haar hoedanigheid van opdrachtnemer, op 16 februari 2015 het navolgende reglement

Nadere informatie

6 Vergunning tot verblijf

6 Vergunning tot verblijf Vergunning tot verblijf A4/6.1.2 6 Vergunning tot verblijf 6.1 Indiening van aanvragen om een vergunning tot verblijf Een aanvraag om een vergunning tot verblijf kan niet vanuit het buitenland worden ingediend.

Nadere informatie

VreemdelinKencirculaire. 's-gravenhage,11 december 1977

VreemdelinKencirculaire. 's-gravenhage,11 december 1977 MINISTERIE VAN JUSTITIE Op te bergen achter Deel C van de Directie Vreemdelingenzaken VreemdelinKencirculaire Nr. AJZ 1334/E-633-317 (na de aanschrijving van 1 december 1977) 's-gravenhage,11 december

Nadere informatie

Toegang. 1 Inleiding. 3 Grensbewaking 3.1 Algemeen 3.2 Benelux 3.3 Schengen

Toegang. 1 Inleiding. 3 Grensbewaking 3.1 Algemeen 3.2 Benelux 3.3 Schengen A3 1 Inleiding 2 tot Nederland 2.1 Algemeen 2.2 Voorwaarden voor binnenkomst 2.2.1 van vreemdelingen die een verblijf van ten hoogste drie maanden of doorreis beogen 2.2.2 van vreemdelingen die een verblijf

Nadere informatie

Geschillenreglement (Servicehuis Parkeer- en verblijfsrechten)

Geschillenreglement (Servicehuis Parkeer- en verblijfsrechten) COOPERATIE SERVICEHUIS PARKEER- EN VERBLIJFSRECHTEN U.A. PANTHEON 2 7521 PR ENSCHEDE TELEFOON: 06 2012 7854 E-MAIL: INFO@SHPV.NL WWW.SHPV.NL KVK: 50 371 371 Geschillenreglement (Servicehuis Parkeer- en

Nadere informatie

3. Verzoekers konden zich met het voorgaande niet verenigen en dienden bij brief van 11 april 2007 een klacht in.

3. Verzoekers konden zich met het voorgaande niet verenigen en dienden bij brief van 11 april 2007 een klacht in. Rapport 2 h2>klacht Verzoekers klagen over de door de staatsecretaris van Justitie gevolgde intrekkingsprocedure van de aan hen verleende verblijfsvergunningen asiel voor bepaalde tijd. Met name klagen

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 201208267/2/V1. Datum uitspraak: 9 januari 2013 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht in het kader van het

Nadere informatie

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Renkum

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Renkum Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Renkum De raad van de gemeente Renkum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 december 2012; Gelet op artikel

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

Bijlage 3 Geschillenreglement IKB Kip

Bijlage 3 Geschillenreglement IKB Kip GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP DEFINITIES Artikel 1 Dit reglement is een bijlage van de AV IKB Kip en neemt de terminologie van de AV IKB Kip over. In afwijking daarvan wordt voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 16761 10 augustus 2012 Besluit van de Minister voor Immigratie, Integratie en Asiel van 6 augustus 2012, nummer WBV 2012/18,

Nadere informatie

U vraagt asiel: asiel, krijgt u aanwijzingen van de grensbewakingsambtenaren

U vraagt asiel: asiel, krijgt u aanwijzingen van de grensbewakingsambtenaren Bijlage C 39 Folder met informatie voor de asielzoeker (Nederlandse tekst) 1 Alqemeen Inhoud folder U vraagt asiel: Ministerie van Justitie Afdeling Asielzaken Als u asiel vraagt in Nederland, is het belangrijk

Nadere informatie

wordt verschaft: art. 60 Vb; j0 art. 33a W);

wordt verschaft: art. 60 Vb; j0 art. 33a W); A 5 Toezicht 9 2 Verplichtingen in het kader van toezicht 2.1 Inleidins Als maatregel van toezicht kunnen aan vreemdelingen geen andere verplichtingen worden opgelegd dan die, welke bij en krachtens de

Nadere informatie

2 Verblijf bij echtuenolo)tieì of sezin. 2.1 Gezinsleden die voor toelatinq in aanmerkinq kunnen komen

2 Verblijf bij echtuenolo)tieì of sezin. 2.1 Gezinsleden die voor toelatinq in aanmerkinq kunnen komen B 19 Verblijf bij echtqeno(oìt(e) of sezin 4 2 Verblijf bij echtuenolo)tieì of sezin 2.1 Gezinsleden die voor toelatinq in aanmerkinq kunnen komen Voor verlening van een vergunning tot verblijf komen,

Nadere informatie

Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling :

Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling : Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling : Landelijk model klachtenregeling Introductie Op 1 januari 2002 is voor alle gerechten

Nadere informatie

BIJLAGE 3: GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP

BIJLAGE 3: GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP BIJLAGE 3: GESCHILLENREGLEMENT IKB KIP Het bestuur van de Stichting PLUIMNED heeft, gelet op artikel 19 van de Algemene Voorwaarden IKB Kip, ter zake van de behandeling van geschillen tussen een deelnemer

Nadere informatie

Verdrag inzake de betekening en de kennisgeving in het buitenland van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke en in handelszaken

Verdrag inzake de betekening en de kennisgeving in het buitenland van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke en in handelszaken Verdrag inzake de betekening en de kennisgeving in het buitenland van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke en in handelszaken De Staten die dit Verdrag hebben ondertekend, Verlangend

Nadere informatie

Klachtenregeling van Smartonderwijs

Klachtenregeling van Smartonderwijs Klachtenregeling van Smartonderwijs Wanneer kunt u een klacht indienen? U kunt een klacht indienen als u vindt dat Bernadette Sanders, eigenaar Smartonderwijs, niet heeft geleverd wat in het contract is

Nadere informatie

Procedureverordening tegemoetkoming in planschade gemeente Tiel

Procedureverordening tegemoetkoming in planschade gemeente Tiel Nr. 5a, afdeling SO De raad van de gemeente Tiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op hoofdstuk 6, afdeling 6.1 'Tegemoetkoming in schade', Wet ruimtelijke ordening (Wro); gelet

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2016 No. 48 Besluit van 13 september 2016 tot afkondiging van de Rijkswet van 23 augustus 2016 houdende bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang

Nadere informatie

Voorstel van wet. Artikel I. De Wet opneming buitenlandse kinderen ter adoptie wordt als volgt gewijzigd: A Artikel 3 komt te luiden:

Voorstel van wet. Artikel I. De Wet opneming buitenlandse kinderen ter adoptie wordt als volgt gewijzigd: A Artikel 3 komt te luiden: Wijziging van de Wet opneming buitenlandse kinderen ter adoptie betreffende de vereisten gesteld aan de beginseltoestemming, de leeftijdscriteria, de bijdrage in de kosten van het gezinsonderzoek, enige

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 549 Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 in verband met nationale visa en enkele andere onderwerpen Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij

Nadere informatie

Landelijk model klachtenregeling

Landelijk model klachtenregeling Landelijk model klachtenregeling Introductie Op 1 januari 2002 is voor alle bedrijven in Nederland een uniforme klachtenregeling in werking getreden. De regeling is gebaseerd op een gemeenschappelijk model

Nadere informatie

Eiseres heeft tegen deze besluiten bij schrijven van 4 augustus 2009 en 14 September 2009 bezwaar aangetekend.

Eiseres heeft tegen deze besluiten bij schrijven van 4 augustus 2009 en 14 September 2009 bezwaar aangetekend. -r Uitspraak -r A -I RECHTBANK 's-gravenhage Nevenzittingsplaats Assen Sector Bestuursrecht Vreemdel ingenkamer Zaaksnummer: Awb 10/12344 en Awb 10/12341 Uitspraak van de rechtbank van 1 maart 2010 inzake:

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK MigratieWeb ve12001023 200905925/1/V3 en 201108673/1/V3. Datum uitspraak: 13 april 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak op de hoger beroepen van: [ ], appellant, tegen de uitspraak van de rechtbank

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 17 MAART 1998

BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 17 MAART 1998 BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 17 MAART 1998 tot vaststelling van de regels voor het verlenen van de voorafgaande vergunning, bedoeld in artikel 10 van de decreten inzake voorzieningen voor bejaarden,

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE MINISTERIELE WERKGROEP VOOR HET PERSONENVERKEER VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE VAN 28 JUNI 1967

BESCHIKKING VAN DE MINISTERIELE WERKGROEP VOOR HET PERSONENVERKEER VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE VAN 28 JUNI 1967 BESCHIKKING VAN DE MINISTERIELE WERKGROEP VOOR HET PERSONENVERKEER VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE VAN 28 JUNI 1967 betreffende de verwijdering en de overname van personen M/P (67) 1 (in werking getreden

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de IND uit Utrecht. Datum: 10 maart Rapportnummer: 2011/089

Rapport. Rapport over een klacht over de IND uit Utrecht. Datum: 10 maart Rapportnummer: 2011/089 Rapport Rapport over een klacht over de IND uit Utrecht. Datum: 10 maart 2011 Rapportnummer: 2011/089 2 Klacht Verzoekster afkomstig uit Ethiopië, klaagt erover dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst

Nadere informatie

Klachtenregeling van MF-ondernemerspunt RBA

Klachtenregeling van MF-ondernemerspunt RBA Klachtenregeling van MF-ondernemerspunt RBA L. Rodenburg handelend onder de handelsnamen MF-ondernemerspunt RBA en Rodenburg BedrijfsAdvies hierna te noemen RBA; overwegende dat het wenselijk is dat er

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers RAPPORT Versie: 2.0 Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers Raad van Bestuur Postbus 5247 2000 CE Haarlem T 088-777 81 06 F 023-799 37 18 www.bjznh.nl 1 Aanhef Gelet op de

Nadere informatie

wetten.nl - Wet- en regelgeving printen - Wet opneming buitenlandse kinderen ter ado... Page 1 of 11

wetten.nl - Wet- en regelgeving printen - Wet opneming buitenlandse kinderen ter ado... Page 1 of 11 wetten.nl - Wet- en regelgeving printen - Wet opneming buitenlandse kinderen ter ado... Page 1 of 11 Wet opneming buitenlandse kinderen ter adoptie (Tekst geldend op: 24-02-2012) Wet van 8 december 1988,

Nadere informatie

Artikel 2: Indiening van de aanvraag en mededeling van ontvangst Eerste lid

Artikel 2: Indiening van de aanvraag en mededeling van ontvangst Eerste lid Toelichting bij de Procedureregeling planschadevergoeding 2005 Algemene toelichting Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) heeft een belanghebbende de mogelijkheid om van de

Nadere informatie

Richtlijn van de Raad d.d. 21 mei 1973, nr. 73/148/EEG, Pb EG 1973, nr. L1 72.

Richtlijn van de Raad d.d. 21 mei 1973, nr. 73/148/EEG, Pb EG 1973, nr. L1 72. C14-6 Richtlijn inzake de opheffing van de beperkingen van de verplaatsing en het verblijf van onderdanen van de Lid-Staten binnen de Gemeenschap ter zake van vestiging en verrichten van diensten (73/148/EEG)

Nadere informatie

Protocol huisbewaarderschap (voor studenten)

Protocol huisbewaarderschap (voor studenten) Protocol huisbewaarderschap (voor studenten) Inleiding Wanneer een huurder (hierna te noemen: hoofdbewoner) een woning met toestemming van de verhuurder (hierna: Alwel ) tijdelijk aan een ander in gebruik

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8336 27 maart 2013 Besluit Verlenging inschrijving in het Rbtv Gelet op: De Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb);

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Vastgesteld door het Bestuur van het Kenniscentrum Kraamzorg op 27 september 2017 2017 1 Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING Arbeid NA-DIMAS/-08-201 Stempel DIMAS Plus datum indiening 3 Kleuren Pasfoto s AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING A. VERGUNNINGEN: Tijdelijk Verblijf Tijdelijk Verblijf met Arbeid Verblijf B. SOORT AANVRAAG:

Nadere informatie