Ziut Advies Licht- en productontwerp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ziut Advies Licht- en productontwerp"

Transcriptie

1 Ziut Advies Licht- en productontwerp

2 Licht- en productontwerp Een mooie kerk, een plein, een historisch gebouw of misschien wel een elegante brug. Vaak zijn het dit soort objecten die een dorp of stad een eigen karakter geven en zorgen voor herkenning. Of de sfeer historisch, modern of rustiek is, komt overdag vaak duidelijk naar voren. Maar wat als het donker wordt? De verlichting van objecten (illuminatie) zorgt voor accenten in de openbare ruimte en versterkt tijdens de avondlijke uren het karakter van het dorp of stad. De ontwerper van Ziut Advies richt zich op het ontwerpen van verlichting van de openbare ruimte waar méér gewenst is dan alleen het behalen van de aanbevolen verlichtingsnormen. Uitgangspunt: licht is niet een doel op zich, maar juist een middel om de openbare ruimte mooier, interessanter en sfeervoller te maken.

3 Licht- en productontwerp heeft een aantal verschillende diensten in huis. Door de integrale werkwijze is er vaak een overlap in deze verschillende diensten. Te onderscheiden zijn: 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion Deze diensten worden in de volgende pagina s verder toegelicht.

4 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Het ontwerpen van verlichting voor de openbare ruimte in nauwe samenwerking met - of in opdracht van - stedenbouwers, landschapsarchitecten en/of architecten.

5 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Singelbrug, Amsterdam, in samenwerking met Quist Wintermans Architecten

6 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Brug Overhoeks, Amsterdam, in samenwerking met Korth Tielens Architecten

7 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Gedempte Gracht, Zaandam, in samenwerking Simon Sprietsma

8 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Chinatown, Den Haag, in samenwerking met IPV Delft

9 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Willemsbrug, Rotterdam, in samenwerking met Studio DL

10 1. Architecturaal verlichtingsontwerp Verlichtingsobject voor kunstenares Karin van Dam (Stadsdeel Amsterdam Zuidoost)

11 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 2. Illuminatie Verlichtingsontwerp voor de speciale objecten en plekken in de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld gebouwen, monumenten, kunstwerken, bruggen, en pleinen.

12 2. Illuminatie Faambeeld, Zaanse Schans

13 2. Illuminatie Kunstwerk De Boekenkast Lootsstraat, Amsterdam

14 2. Illuminatie Toogbrug, Ulft

15 2. Illuminatie Onderdoorgang Rijksmuseum, Amsterdam

16 2. Illuminatie Onderdoorgang Rijksmuseum, marathon oktober 2013 Amsterdam (foto ANP)

17 2. Illuminatie Grote Kerk, Harderwijk

18 2. Illuminatie Airborne museum Hartenstein, Oosterbeek

19 2. Illuminatie De Witte Engel, Hillegom

20 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 3. Simulaties Het maken van simulaties en visualisaties om verlichtingsplannen en varianten hiervan te illustreren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere de programma s SolidWorks, Autocad, Dialux en Photoshop.

21 3. Simulaties Zeilbrug, Amsterdam

22 1. Ontwerp specials Brug Beatrixpark, Amsterdam

23 3. Simulaties Toogbrug (segment), Ulft

24 3. Simulaties Schanstoren, Arcen (fotosimulatie)

25 3. Simulaties Eye Filmmuseum, Amsterdam

26 3. Simulaties Ingang Q-Park, Zaandam

27 3. Simulaties Brug (studie), Giethoorn

28 3. Simulaties Rendering armatuur Gedempte Gracht, Zaandam, in samenwerking met Simon Sprietsma

29 3. Simulaties Ingang Q-Park, Zaandam

30 3. Simulaties Simulatie St Clemenskerk te Steenwijk

31 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 4. Productontwerp en productiebegeleiding s Avonds is het lichtbeeld van belang, maar hoe ziet het er overdag uit? Een armatuur of lichtmast kan overdag in de openbare ruimte een beeldbepalende factor zijn en soms is een standaard te verkrijgen product niet gewenst. Een project vraagt soms om speciale oplossingen en producten; nieuwe lichttechnieken inpassen op een oude brug, speciale masten passend bij het karakter van een stad of dorp, of een lichtobject dat tot dan toe nog niet bestond. Wat er nog niet is maar wel nodig blijkt kan altijd ontwikkeld worden.

32 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 4. Productontwerp en productiebegeleiding (vervolg) Productontwikkeling richt zich op het ontwerpen en het laten produceren van specifieke producten zoals bijvoorbeeld lichtmasten, armaturen, montagebeugels en behuizingen. Belangrijk bij productontwikkeling is de aansluiting van het ontwerp op de realiteit: is het ontwerp te realiseren, kan ik er wel met een schroevendraaier makkelijk bij om de boel vast te zetten? Evenzeer is het belangrijk er zicht op te hebben hoe het ontwerp uiteindelijk ook daadwerkelijk gemaakt moet worden. Daartoe heeft de ontwerper grote ervaring in het ontwikkelen van vele diverse producten en de productie ervan in verschillende materialen.

33 4. Productontwerp en productiebegeleiding Chinese Lampionnen, Den Haag

34 4. Productontwerp en productiebegeleiding Chinese Lampionnen, Den Haag

35 4. Productontwerp en productiebegeleiding Lichtmast, Balk

36 4. Productontwerp en productiebegeleiding Armatuur Gedempte Gracht, Zaandam, in samenwerking met Simon Sprietsma

37 4. Productontwerp en productiebegeleiding Prototypen armatuur Gedempte Gracht, Zaandam, in samenwerking met Simon Sprietsma

38 4. Productontwerp en productiebegeleiding Exlploded view pendelarmatuur Onderdoorgang Rijksmuseum, Amsterdam

39 4. Productontwerp en productiebegeleiding Tekening pendelarmatuur Onderdoorgang Rijksmuseum, Amsterdam

40 4. Productontwerp en productiebegeleiding Richtframe voor RGB armatuur Electrabel Centrale, Nijmegen

41 4. Productontwerp en productiebegeleiding Grondbak t.b.v. richten van een grondspot bij het Faambeeld, Zaanse Schans

42 4. Productontwerp en productiebegeleiding Restauratie armatuur Bantammerbrug, Amsterdam

43 4. Productontwerp en productiebegeleiding Restauratie armatuur Bantammerbrug, Amsterdam

44 4. Productontwerp en productiebegeleiding Bankje gecombineerd met schijnwerper voor het aanlichten van een klimrek te Katwijk, gegalvaniseerd staal met Plato-hout (foto We ef - Stefan Piek)

45 4. Productontwerp en productiebegeleiding Verlichtingsobject voor kunstenares Karin van Dam (Stadsdeel Amsterdam Zuidoost)

46 4. Productontwerp en productiebegeleiding USB laadpunt in natuurstenen bank, Zutphen

47 4. Productontwerp en productiebegeleiding Behuizing voor de antenne voor de Ziut TeleController (LoRa)

48 4. Productontwerp en productiebegeleiding Productie Ziut TeleController (LoRa)

49 4. Productontwerp en productiebegeleiding Behuizingen voor Connected Bin project (LoRa)

50 4. Productontwerp en productiebegeleiding Peciale montageframes voor de verlichting Willembrug, Rotterdam

51 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 5. Lichtberekeningen Bij gewone straatverlichting willen gemeenten graag voldoen aan de NSVV richtlijnen. Echter, als het gaat het om meer dan een stuk standaardweg zoals bijvoorbeeld een plein of parkeerplaats, moet er een berekeningsvlak aangemaakt worden dat een complexe plattegrond volgt. Soms wenst men informatie over de te verwachten aard van de verlichting in het 3 dimensionele vlak, zoals bij een object in de gegeven ruimte, een schuin aflopend wegdek, een tunnel of onderdoorgang.

52 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 5. Lichtberekeningen (vervolg) Op basis van een plattegrond wordt een virtuele 3D model gebouwd dat vervolgens in het lichtberekeningsprogramma worden geïmporteerd. Aan de hand van de lichtberekeningen worden armaturen en armatuur locaties bepaald. In de berekeningen worden zaken als de NSVV richtlijnen, energieverbruik, verblinding en lichtvervuiling inzichtelijk gemaakt en gekwantificeerd.

53 5. Lichtberekeningen Lichtberekening voor complexere gebieden

54 5. Lichtberekeningen Lichtberekening voor gebieden met niveauverschillen

55 5. Lichtberekeningen Lichtberekening voor complexere gebieden in 3D

56 5. Lichtberekeningen Lichtberekening voor complexere gebieden in 3D

57 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 6. Advies materialen De techniek van verlichting ontwikkelt zich snel en in grote stappen. Elke armatuurfabrikant ontwikkelt specifieke armaturen voor specifieke doeleinden; er is dan ook een groot en breed aanbod. Wat doet welk armatuur, wat is goed, wat is slecht? Hoe te kiezen uit dit grote aanbod? De ontwerper van Ziut Advies houdt de ontwikkelingen bij, en heeft een brede kennis en ervaring van de materialen die te krijgen zijn. Deze kennis is naast nieuwe lichtontwerpen waardevol bij projecten waar de verlichtingsinstallatie aan vervanging toe is en een duurzaamheidsslag gemaakt moet worden. Het bestaande lichtbeeld wordt geanalyseerd en waar nodig aangepast.

58 6. Advies materialen Airborne Museum 'Hartenstein' Oosterbeek, foto: Berry de Reus

59 1. Architecturaal verlichtingsontwerp 2. Illuminatie 3. Simulaties 4. Productontwerp en productiebegeleiding 5. Lichtberekeningen 6. Advies materialen 7. Second opinion 7. Second opinion Het geven van second opinions, het doorrekenen van verlichtingsontwerpen door derden. Adviezen over vervanging en aanpassingen.

60 Ziut Advies Licht- en productontwerp Voor meer informatie: Aram Hartsuyker

Ziut Advies Licht- en productontwerp

Ziut Advies Licht- en productontwerp Ziut Advies Licht- en productontwerp Licht- en productontwerp Een mooie kerk, een plein, een historisch gebouw of misschien wel een elegante brug. Vaak zijn het dit soort objecten die een dorp of stad

Nadere informatie

Laat uw lichtmasten promoveren

Laat uw lichtmasten promoveren Laat uw lichtmasten promoveren De besparing kan nu beginnen Adviesrapport verlichting sportvereniging Documentversie: 1.2 Datum: 22 maart 2016 Contactpersonen: Harold ter Avest, harold@ltg-europe.com 06-43999155

Nadere informatie

Verlichtingsontwerp Albertsbaan Roden. Gemeente Noordenveld

Verlichtingsontwerp Albertsbaan Roden. Gemeente Noordenveld Verlichtingsontwerp Albertsbaan Roden Gemeente Noordenveld Ontwerp Albertsbaan Piazzo Binnenplein Parkeren er om heen Groenomrand Muziekkoepel, pleintribune en bijzonder element Hoogteverschil en open

Nadere informatie

Bijgaand de lichthinderrapportage met betrekking tot de veldverlichting Sportpark Vechtzoom gelegen aan de Rio De Janeirodreef te Utrecht.

Bijgaand de lichthinderrapportage met betrekking tot de veldverlichting Sportpark Vechtzoom gelegen aan de Rio De Janeirodreef te Utrecht. Gemeente Utrecht T.a.v. de heer Postbus 8406 3503 RK UTRECHT Behandeld door: Oss, 14 mei 2018 Betreft: Lichthinderrapportage Sportpark Vechtzoom Geachte heer, Bijgaand de lichthinderrapportage met betrekking

Nadere informatie

Zinkinfo Benelux. Gebr. de Koning: Leo van Dijk. ipv delft: Johan Büdgen. ipv Delft

Zinkinfo Benelux. Gebr. de Koning: Leo van Dijk. ipv delft: Johan Büdgen. ipv Delft Zinkinfo Benelux ipv Delft Gebr. de Koning: Leo van Dijk ipv delft: Johan Büdgen INHOUD ipv Delft voorstelronde opdracht ontwerp realisatie ipv Delft ontwerp Een goed ontwerp maken vereist visie, creativiteit

Nadere informatie

Presentatie; Ontwikkeling LED bij architecturale OVL

Presentatie; Ontwikkeling LED bij architecturale OVL Presentatie; Ontwikkeling LED bij architecturale OVL Stefan Piek Sales Manager WE-EF NL LED Expo WE EF Nederland 11 02 2015 1 Huidige ontwikkeling/ toepassing LED (functionele verlichting) LED Expo WE

Nadere informatie

Lichtontwerp Blauwe Blikvanger NSVV LICHTCONGRES INDOOR 2016

Lichtontwerp Blauwe Blikvanger NSVV LICHTCONGRES INDOOR 2016 Lichtontwerp Blauwe Blikvanger NSVV LICHTCONGRES INDOOR 2016 Robert Jan Vos, IALD Onafhankelijk lichtontwerper en -adviseur 2 Lichtontwerp Blauwe Blikvanger Analyse gegeven situatie Uitgangspunten vaststellen

Nadere informatie

Bijlagerapport Lichthinderonderzoek. Capaciteitsonderzoek Sportpark Zuidhorn

Bijlagerapport Lichthinderonderzoek. Capaciteitsonderzoek Sportpark Zuidhorn Bijlagerapport Lichthinderonderzoek definitief revisie 0.0 15 februari 2016 Revisie 0.0 15 februari 2016 Auteurs R.P. (Rob) Keur Opdrachtgever Postbus 3 9800 AA Zuidhorn datum vrijgave beschrijving revisie

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. 2 Kassen (assimilatieverlichting) in relatie tot de omgeving

Notitie. 1 Inleiding. 2 Kassen (assimilatieverlichting) in relatie tot de omgeving Notitie Referentienummer Datum Kenmerk GM-0084263 16 december 2013 PN 321679 Betreft Lichthinderonderzoek Glasparel+ 1 Inleiding Binnen het plangebied zijn bestaande woningen aanwezig en is ruimte gereserveerd

Nadere informatie

Ruimte & Licht congres Van opdracht naar passende oplossing. Petra Hulst 15 November 2018

Ruimte & Licht congres Van opdracht naar passende oplossing. Petra Hulst 15 November 2018 Ruimte & Licht congres Van opdracht naar passende oplossing Petra Hulst 15 November 2018 Ons doel is om met verlichting de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een duurzame wereld 3

Nadere informatie

Nieuwe Zaanbrug. Informatiebijeenkomst Voorlopig Schetsontwerp

Nieuwe Zaanbrug. Informatiebijeenkomst Voorlopig Schetsontwerp 15-6-2015 Nieuwe Zaanbrug Informatiebijeenkomst Voorlopig Schetsontwerp Stoomhal Wormer 18 mei 2015 1 Programma 19.30 Opening Jelle Kootstra (PNH) 19.35 Stand van zaken Cris Nielen, projectmanager Vaart

Nadere informatie

Bijlage 3 Architectonisch ontwerp

Bijlage 3 Architectonisch ontwerp Bijlage 3 Architectonisch ontwerp ROB St. Sebastiaansbrug BA6506-104-115/R002/901305/Rott Ontwerp 12 juni 2013 ROB St. Sebastiaansbrug Bijlage 3 BA6506-104-115/R002/901305/Rott Ontwerp - 1-12 juni 2013

Nadere informatie

Pieter Reijenga Mavo, de duurzame herontwikkeling

Pieter Reijenga Mavo, de duurzame herontwikkeling Transformatie als alternatief voor slopen De P. Reijenga Mavo : beknopte samenvatting van onze gedachten Wat een mooi gebouw! De onder architectuur gebouwde middelbare school, heeft al meer dan 10 jaar

Nadere informatie

Jubileum 2012: Dorpse uitstraling met duurzaam licht. Inzending namens buurtvereniging de Molenbuurt, Borkel & Schaft. Molenbuurt

Jubileum 2012: Dorpse uitstraling met duurzaam licht. Inzending namens buurtvereniging de Molenbuurt, Borkel & Schaft. Molenbuurt Jubileum 2012: Dorpse uitstraling met duurzaam licht Inzending namens buurtvereniging de Molenbuurt, Borkel & Schaft Molenbuurt Inleiding Borkel en Schaft is een dorp met een echt 'dorps' karakter. Een

Nadere informatie

Verantwoord Verlichten. Roger van Ratingen, Consultant Ziut

Verantwoord Verlichten. Roger van Ratingen, Consultant Ziut Verantwoord Verlichten Roger van Ratingen, Consultant Ziut Beleid: sociaal veilige openbare ruimte Uitvoering: Meer blauw op straat. Reflectie: Meer blauw op straat. Inhoud verbinden van beleid en uitvoering

Nadere informatie

Marktstraat & Paradijsstraat Oldenzaal

Marktstraat & Paradijsstraat Oldenzaal Marktstraat & Paradijsstraat Oldenzaal VO lichtplan 01 mei 2018 ATELIER LEK ONAFHANKELIJK LICHTONTWERP Concept LICHTNIVEAU Het gemiddelde lichtniveau in de Tuin van Soer licht lager dan in de omliggende

Nadere informatie

Bijgaand de lichthinderrapportage met betrekking tot de veldverlichting Sportpark Vechtzoom gelegen aan de Rio De Janeirodreef te Utrecht.

Bijgaand de lichthinderrapportage met betrekking tot de veldverlichting Sportpark Vechtzoom gelegen aan de Rio De Janeirodreef te Utrecht. Gemeente Utrecht T.a.v. de heer Postbus 8406 3503 RK UTRECHT Behandeld door: Oss, 23 mei 2018 Betreft: Lichthinderrapportage Sportpark Vechtzoom Geachte heer, Bijgaand de lichthinderrapportage met betrekking

Nadere informatie

overzicht zadeldaken 24

overzicht zadeldaken 24 24 overzicht zadeldaken 4.3 Zadeldak In de eerste (en grootste) hoofdgroep hebben woningen een zadeldak. Deze woningen kunnen uit één of twee bouwlagen met een kap bestaan. Om het dorpse karakter en een

Nadere informatie

Hieronder zijn de toepassingsgebieden voor de diverse soorten openbare, algemene verlichting met hun kenmerken weergegeven.

Hieronder zijn de toepassingsgebieden voor de diverse soorten openbare, algemene verlichting met hun kenmerken weergegeven. Hieronder zijn de toepassingsgebieden voor de diverse soorten openbare, met hun kenmerken weergegeven. 7.1. ALGEMENE VERLICHTING Toepassingsgebied Omschrijving Langs de havens en kades in de binnenstad,

Nadere informatie

Notitie. Tennispark Zegveld. 1 Inleiding. 2 Uitgangspunten

Notitie. Tennispark Zegveld. 1 Inleiding. 2 Uitgangspunten Notitie Contactpersoon Scippio van Olmen Datum 1 februari 2019 Kenmerk N001-1249911XCO-V03-aao-NL Tennispark Zegveld 1 Inleiding Het tennispark Tennisvereninging Miland langs de Milandweg te Zegveld wordt

Nadere informatie

Rapport lichthinder onderzoek Jekerdal in Maastricht. Sportpark Jekerdal in Maastricht.

Rapport lichthinder onderzoek Jekerdal in Maastricht. Sportpark Jekerdal in Maastricht. CANDEL LUX Rapport lichthinder onderzoek Sportpark Jekerdal in Maastricht Project: Omschrijving: Datum: Sportpark Jekerdal in Maastricht. Lichthinder onderzoek naar de omgeving van de toekomstige sportveldverlichting.

Nadere informatie

Huidige situatie, Reden van verzoek tot aanpassen/wijziging, Gewenste situatie, Conclusie. Visser Elektrotechniek - Havenstraat NP Beverwijk

Huidige situatie, Reden van verzoek tot aanpassen/wijziging, Gewenste situatie, Conclusie. Visser Elektrotechniek - Havenstraat NP Beverwijk Wijzigen c. q aanpassen van het kunstmatig verlichten van delen van het trainingscentrum van Golfcentrum Amsteldijk aan de Ringdijk Boven Polder 4 te Amstelveen. Huidige situatie, Reden van verzoek tot

Nadere informatie

Zuid As Kiosk Amsterdam. Presentatie. na-ma architecture. meubels op straat 22.10.2009

Zuid As Kiosk Amsterdam. Presentatie. na-ma architecture. meubels op straat 22.10.2009 Zuid As Kiosk Amsterdam meubels op straat 22.10.2009 Presentatie Introductie Selectie Projecten: 2009- vervolgstudie uitbreiding Olympisch Stadion i.o.v. DMO Amsterdam 2007-2008 huisvesting Openbaar Ministerie

Nadere informatie

*D13.001408* D13.001408

*D13.001408* D13.001408 MEMO Van: Afdeling Ruimte en Groen Datum: 29 januari 2013 Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting 2013-2017 Bijlagen: Verlichtingsscan, beleidsplan OVL 2013-2017 en beheersplan *D13.001408* D13.001408

Nadere informatie

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de TeleController 2 Met de TeleController van Ziut bedient u snel, betaalbaar en veilig iedere lichtmast op afstand Controle over openbare verlichting

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

LED OP HET LICHT OP STRAAT. Openbare verlichting voor veiligheid maar houdt ook rekening met nachtdieren

LED OP HET LICHT OP STRAAT. Openbare verlichting voor veiligheid maar houdt ook rekening met nachtdieren LED OP HET LICHT OP STRAAT Openbare verlichting voor veiligheid maar houdt ook rekening met nachtdieren Met de diverse belangengroeperingen uit de gemeente Hardenberg is uitgebreid gediscussieerd over

Nadere informatie

Adviesrapport Verlichting Tennispark Grubbenvorst. Gemeente Horst aan de Maas. Juni 2013. 1 Pagina van 23

Adviesrapport Verlichting Tennispark Grubbenvorst. Gemeente Horst aan de Maas. Juni 2013. 1 Pagina van 23 Adviesrapport Verlichting Tennispark Grubbenvorst Gemeente Horst aan de Maas Juni 2013 1 Pagina van 23 Documentversie: 1.2 Definitief Datum: Juni 2013 Contactpersoon: Anique Wiegers, anique.wieggers@ziut.nl,

Nadere informatie

dhr. T. de Vries - Openbare werken 3. Beheer openbare ruimte

dhr. T. de Vries - Openbare werken 3. Beheer openbare ruimte Agendapunt: Onderwerp: Vaststellen beleidsplan openbare verlichting 2010-2013 Commissie:, nr. Raadsvoorstel: 13-10-2009, nr. 177 RAADSVOORSTEL status: commissiestuk Portefeuillehouder : Beleidsterrein:

Nadere informatie

HUIZE LINDENOORD. Wolvega. A d e m a A r c h i t e c t e n. A d e m a A r c h i t e c t e n

HUIZE LINDENOORD. Wolvega. A d e m a A r c h i t e c t e n. A d e m a A r c h i t e c t e n HUIZE LINDENOORD Wolvega 2 Inleiding IDe statuur van Lindenoord had zijn hoogtepunt in de 18 e eeuw. Het complex bestond toen uit het hoofdpand in een groot park met een overtuin waarin een jachtslot.

Nadere informatie

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de LoRa TeleController

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de LoRa TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de LoRa TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de LoRa TeleController Een veilige openbare ruimte is belangrijk.

Nadere informatie

Elke dag verdient een Nacht van de Nacht! Bewonersinitiatief. Alleen licht op straat, niet in de lucht, in groengebieden en boven water.

Elke dag verdient een Nacht van de Nacht! Bewonersinitiatief. Alleen licht op straat, niet in de lucht, in groengebieden en boven water. Elke dag verdient een Nacht van de Nacht! Bewonersinitiatief. Alleen licht op straat, niet in de lucht, in groengebieden en boven water. 40 natuurbeschermingsorganisaties roepen in hun 10-puntenplan onder

Nadere informatie

IMPRESSIE III. parkeerplaats met route markering en markering parkeerplaatsen 19

IMPRESSIE III. parkeerplaats met route markering en markering parkeerplaatsen 19 IMPRESSIE III parkeerplaats met route markering en markering parkeerplaatsen 19 DOORSNEDE E E wadi rondje fort, klein niveauverschil (gebakken klinkers, Cortenstaal) parkeerplaats (asfalt / bestaand) 20

Nadere informatie

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Opdracht December 1992 Oplevering November 2001 Bouwkosten 5.000.000,- excl. BTW

Nadere informatie

Hoendiep Meubelboulevard

Hoendiep Meubelboulevard Hoendiep Hoendiep Meubelboulevard Meubelboulevard Meubelboulevard Hoendiep bestrating gevelbeelden sfeerverlichting Vrolijk beleving indeling openbaar gebied Concept kleur & vrolijkheid Eenheid creëren

Nadere informatie

Maatwerk profielen. en specials

Maatwerk profielen. en specials Maatwerk profielen en specials 269 Design lichtlijn Crack De verticale en horizontale hoek connectors geven de kans om een interssante architectonische lichtlijn te creëren. Het beslag kan worden toegepast

Nadere informatie

WONEN EN WERKEN IN HET SPORTFONDSENBAD ZAANDAM

WONEN EN WERKEN IN HET SPORTFONDSENBAD ZAANDAM WONEN EN WERKEN IN HET SPORTFONDSENBAD ZAANDAM WONEN EN WERKEN IN EEN UNIEKE AMBIANCE Jaren 30 sfeer in de 21 e eeuw. Monumentaal gebouw in Amsterdamse School architectuur. Centraal atrium met transparante

Nadere informatie

Notitie LH/01160İVS3. Grootschalige ledvervanging Stormpolder. L. Hoebink R. Briënne

Notitie LH/01160İVS3. Grootschalige ledvervanging Stormpolder. L. Hoebink R. Briënne Notitie Betreft Grootschalige ledvervanging Stormpolder Kenmerk LH/01160İVS3 Van Aan L. Hoebink R. Briënne Datum 28 november 2016 Inleiding In de afgelopen periode heeft de gemeente zich gefocust op de

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN. Mettegeupel - Oost - Oss Bijlage 5: Lichthinderrapport

BESTEMMINGSPLAN. Mettegeupel - Oost - Oss Bijlage 5: Lichthinderrapport BESTEMMINGSPLAN Mettegeupel - Oost - Oss - 2016 Bijlage 5: Lichthinderrapport Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl A. Hak Zuid B.V. Postbus 101 5460AC Veghel Lage

Nadere informatie

...brengt ideeën tot leven

...brengt ideeën tot leven ...brengt ideeën tot leven Lichtontwerp van Deerns Licht en architectuur Foto: Ronald Tilleman 2 Foto: AVA Twee Steden Ziekenhuis 3 Uw uitdaging Verlichting in gebouwen, met name kunstverlichting, is traditioneel

Nadere informatie

ReluxSuite. Welcome to the simulation world. Informatie trainingsprogramma 2015

ReluxSuite. Welcome to the simulation world. Informatie trainingsprogramma 2015 ReluxSuite Welcome to the simulation world Informatie trainingsprogramma 2015 2/9 INHOUD Inhoud... 2 Relux Access... 3 Relux Interior I... 4 Relux Interior II & Upgrade... 5 Relux Road & Exterior... 6

Nadere informatie

Openbare verlichting

Openbare verlichting Bijlage 4 ROVL-2011 Inleiding op de Nederlandse richtlijnen ROVL 2011 voor het ontwerpen en toepassen van Openbare verlichting Opgesteld door: De Kruijter Openbare Verlichting In opdracht van : Gemeente

Nadere informatie

ReluxSuite. Welcome to the simulation world. Trainingsprogramma

ReluxSuite. Welcome to the simulation world. Trainingsprogramma ReluxSuite Welcome to the simulation world Trainingsprogramma Januari Juni 2009 INHOUD 2/10 INHOUD Inhoud... 2 1. Reluxpro Product informatie (GRATIS)... 3 2. ReluxPro Access... 4 3. ReluxPro Binnenruimte

Nadere informatie

Onafhankelijk adviesbureau Openbare verlichting. Lichtscenografie

Onafhankelijk adviesbureau Openbare verlichting. Lichtscenografie Onafhankelijk adviesbureau Openbare verlichting & Lichtscenografie Licht in de openbare ruimte F H B V Herinrichting Gemeenteplein te Putte Herinrichting Gemeenteplein te Putte Herinrichting Gemeenteplein

Nadere informatie

ReluxSuite. Welcome to the simulation world. Trainingsprogramma 2013

ReluxSuite. Welcome to the simulation world. Trainingsprogramma 2013 ReluxSuite Welcome to the simulation world Trainingsprogramma 2013 2/2 INHOUD Inhoud...2 Relux Access...3 Relux interior I...4 Relux interior II...5 Relux road & exterior...6 Relux daylight & energy...7

Nadere informatie

VOORUITGANG STADSPLEIN & VERLICHTING. Gemaakt door DunnettCraven en Har Hollands voor Unibail - Rodamco en Gemeente Amstelveen

VOORUITGANG STADSPLEIN & VERLICHTING. Gemaakt door DunnettCraven en Har Hollands voor Unibail - Rodamco en Gemeente Amstelveen VOORUITGANG STADSPLEIN & VERLICHTING Gemaakt door DunnettCraven en Har Hollands voor Unibail - Rodamco en Gemeente Amstelveen Oktober 2015 DOELEN Actieve randen ontwikkelen Het plein een menselijke maat

Nadere informatie

Verlichtingsklasse P

Verlichtingsklasse P Verlichtingsklasse P Balans in perfecte uitvoering Samenvatting Kenniscafé 9 februari 2017 1 DOELSTELLING Balans = Behoudt verlichtingskwaliteit + Energiebesparing met LED-verlichting P uitvoering = Beperken

Nadere informatie

Lichthinder Onderzoek

Lichthinder Onderzoek Bijlage 14 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Lichthinder Onderzoek Rotonde versus Herenstraat 2-2A Voorhout Definitief Gemeente Teylingen De Bilt, 28

Nadere informatie

COB-congres. Workshop Energiereductie in tunnels met civieltechnische maatregelen. Johan Naber RWS GPO Harry de Haan Elumint

COB-congres. Workshop Energiereductie in tunnels met civieltechnische maatregelen. Johan Naber RWS GPO Harry de Haan Elumint COB-congres Workshop Energiereductie in tunnels met civieltechnische maatregelen Johan Naber RWS GPO Harry de Haan Elumint Met medewerking van Hans Huijben 2 RWS BEDRIJFSVERTROUWELIJK - Definitie van het

Nadere informatie

zaterdag 30 oktober 2010

zaterdag 30 oktober 2010 zaterdag 30 oktober 2010 Geacht College, Nederland wordt s nachts lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van. Veel kantoren en gebouwen laten s nachts verlichting branden in kamers,

Nadere informatie

Routing Delft - Delftse Hout Delft

Routing Delft - Delftse Hout Delft Routing Delft - Delftse Hout Delft Drie routes verbinden centrum en buitengebied A13 stedelijke as 1:10.000 natuuras Delftse Hout educatieve as Werkboek Buro Lubbers 1304 Delftse Hout Drie assen tussen

Nadere informatie

Ziut relatiedag. Workshops 1 november 2012 Kantoor Ziut Hoofdvaartsweg 97 te Assen

Ziut relatiedag. Workshops 1 november 2012 Kantoor Ziut Hoofdvaartsweg 97 te Assen Ziut relatiedag Workshops 1 november 2012 Kantoor Ziut Hoofdvaartsweg 97 te Assen Geachte relatie, Assen, 1 november 2012 Hartelijk dank voor uw aanwezigheid op onze relatie dag. De aanleiding voor deze

Nadere informatie

Het Lichtplan. Jordi Peelman

Het Lichtplan. Jordi Peelman Het Lichtplan Jordi Peelman De stad Gent is in het jaar 1998 begonnen met het uitwerken van een lichtplan. Het verlicht monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen.

Nadere informatie

Lichtplan. Receptie kantoorpand Inspiratie veste. Een voorbeeld van een lichtplan. - Versie 1.0

Lichtplan. Receptie kantoorpand Inspiratie veste. Een voorbeeld van een lichtplan. - Versie 1.0 Lichtplan Receptie kantoorpand Inspiratie veste. Een voorbeeld van een lichtplan - Versie 1.0 Inleiding Voor u ligt het lichtplan dat wij voor u hebben gemaakt voor uw receptieruimte in het nieuwe kantoorgebouw

Nadere informatie

Uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte

Uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte Uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte Over Ziut Advies De ideale openbare ruimte is volgens Ziut Advies aantrekkelijk, veilig en duurzaam. Een utopie? Niks daarvan. Als onafhankelijk adviseur helpen

Nadere informatie

!!!! " #$%&'( ) *! +!$%&$, )!!+#! *!! $%&'(! $%&$, -! $%&'(!*# $%&$, *!.$%&'(!!# $%&$, * *! **!!! #. % 1!!2 1 ) #+2! 2!

!!!!  #$%&'( ) *! +!$%&$, )!!+#! *!! $%&'(! $%&$, -! $%&'(!*# $%&$, *!.$%&'(!!# $%&$, * *! **!!! #. % 1!!2 1 ) #+2! 2! " #$%&'( ) * +$%&$, ) +# * $%&'( $%&$, - $%&'( *# $%&$, *.$%&'( # $%&$, * /$%&'( # - 00 )+- #* * ** # $%&'( #. % 1 2 1 ) #+2 2 . $%&$, # * 3 3 #* )$%&4& + - * #. 0* * 0)$%&$, +.* # 56 # * ) + # - ** #

Nadere informatie

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen utrecht Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Uithof, het universiteitsterrein

Nadere informatie

Werkomschrijving 'Zijlpoort' te Leiden t.b.v. vergunningaanvraag

Werkomschrijving 'Zijlpoort' te Leiden t.b.v. vergunningaanvraag Werkomschrijving 'Zijlpoort' te Leiden t.b.v. vergunningaanvraag Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 161207 / 2310867 30 Maart 2016 Werkomschrijving 'Zijlpoort' te Leiden

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Trainingsregistratie RELUX TRAININGSPROGRAMMA VOORJAAR 2015

Trainingsregistratie RELUX TRAININGSPROGRAMMA VOORJAAR 2015 RELUX TRAININGSPROGRAMMA VOORJAAR 2015 Registratie per e-mail: relux@itsme.eu of per fax: +31 76 587 54 23 Relux Access Relux Interior I Raamsdonksveer, 22 januari 2015 Raamsdonksveer, 5 februari 2015

Nadere informatie

Attiva Lichtprojecten. Buitenverlichtingsoplossingen

Attiva Lichtprojecten. Buitenverlichtingsoplossingen Attiva Lichtprojecten Buitenverlichtingsoplossingen Agenda Attiva: even voorstellen Wat kan Attiva voor u betekenen? Producten Projecten Services & ondersteuning Attiva: even voorstellen Sinds 1998 leverancier

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

Hoe moet het: gokt u ernaar of weet u het?

Hoe moet het: gokt u ernaar of weet u het? Kleine parkeergarage Kleine parkeergarages bevinden zich in woongebouwen of zakenhotels. De afmetingen van de ruimte zijn kleiner en er is geen tdurend verkeer: dat neemt toe in de ochtend en de avond

Nadere informatie

categorie commercieel

categorie commercieel ARC AWARDS 2018 Damen Shipyard, Vlisssingen categorie commercieel ARC AWARDS 2018 DAMEN SHIPYARD INZENDING GROUP A 1 ARC AWARDS 2018 Damen Shipyard, Vlissingen categorie commercieel Het gedateerde kantoorgebouw

Nadere informatie

Gemeente Leiden en Oegstgeest, lichthinder onderzoek brug Poelgeest

Gemeente Leiden en Oegstgeest, lichthinder onderzoek brug Poelgeest Gemeente Leiden en Oegstgeest, lichthinder onderzoek brug Poelgeest 19 april 2017 Gemeente Leiden en Oegstgeest, lichthinder onderzoek brug Poelgeest Onderzoek naar lichthinder ter plaatse van een nieuwe

Nadere informatie

DR-OV-X. Deelreglement Openbare Verlichting (OV)

DR-OV-X. Deelreglement Openbare Verlichting (OV) DR-OV-X Deelreglement Openbare Verlichting (OV) Uitgave: juni 2011 DR-OV-X 2 1 Algemeen Naam : Reed Business Opleidingen Adres : H.A. Lorentzstraat 1a, Zwijndrecht Aard : deeltijd, mondeling onderwijs.

Nadere informatie

Woongebieden. Foto: Steven van Beusichemlaan, eerst scheen de lamp in het huis, nu met de nieuwe gerichte ledverlichting is dit veel minder.

Woongebieden. Foto: Steven van Beusichemlaan, eerst scheen de lamp in het huis, nu met de nieuwe gerichte ledverlichting is dit veel minder. Woongebieden Culemborg heeft diverse woonwijken. Sommige ouder dan andere. Door de datum van aanleg zijn er verschillen in opbouw van de wijk. Bijvoorbeeld de breedte van de weg of de parkeerplekken. Functies

Nadere informatie

Verslag Lichthinderberekening V.V. Helvoirt

Verslag Lichthinderberekening V.V. Helvoirt Verslag Lichthinderberekening V.V. Helvoirt Projectnaam: Veldverlichting kunstgrasveld V.V. Helvoirt Gemeente: Haaren Projectnummer: P16035 Datum verslag: 27-01-2016 Insta zuid bv Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2

Nadere informatie

Lighting. Centrumgebieden. Case study. Verlichting laat. nieuw hart van. Emmen stralen

Lighting. Centrumgebieden. Case study. Verlichting laat. nieuw hart van. Emmen stralen Lighting Centrumgebieden Case study Verlichting laat nieuw hart van Emmen stralen Het is een ongekende metamorfose. Wat eerst niet meer was dan een enorme parkeerplaats, is nu een sfeervol, parkachtig

Nadere informatie

Den Haag, de groene stad aan zee & Den Haag, de internationale stad van vrede en veiligheid.

Den Haag, de groene stad aan zee & Den Haag, de internationale stad van vrede en veiligheid. Visie op Licht Inleiding De geschiedenis van de openbare verlichting in Den Haag gaat bijna 450 jaar terug. In 1570, stelde de Haagse magistraat de Ordonnantie vast omme tsavonts licht langes de straeten

Nadere informatie

Licht versterkt eenheid nieuw stadshart s-heerenberg

Licht versterkt eenheid nieuw stadshart s-heerenberg T Licht versterkt eenheid nieuw stadshart s-heerenberg Twaalf jaar lang duurde de ontwikkeling en realisatie van het Masterplan s-heerenberg. Het voormalige gemeentebestuur van Bergh besloot in 2001 om

Nadere informatie

ATELIER LEK ONAFHANKELIJK LICHTONTWERP

ATELIER LEK ONAFHANKELIJK LICHTONTWERP Lichtvisie VIANEN CENTRUM CONCEPT 'Van Lek tot Lijnbaan' opdrachtgever: Gemeente Vianen 6 juni 2017 ATELIER LEK ONAFHANKELIJK LICHTONTWERP Index 2 VIANEN VROEGER EN NU WATER GROEN HISTORIE WATERLINIE DIJKLICHAMEN

Nadere informatie

Catalogus, led verlichting.

Catalogus, led verlichting. Catalogus, led verlichting. Inleiding: AS-ta is er in geslaagd om een leverancier te vinden met led verlichting van uitstekende kwaliteit. Door onze nauwe samenwerking kunnen wij klantgericht werken en

Nadere informatie

Merkonafhankelijk de beste lichtoplossing

Merkonafhankelijk de beste lichtoplossing Merkonafhankelijk de beste lichtoplossing door Trea ten Kate In een gebouw is licht, dat vindt iedereen logisch, maar dat is er niet zomaar, er heeft altijd iemand over nagedacht. Lichtontwerper Patrick

Nadere informatie

informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud

informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud Werkgrenzen en context Bestrating: materiaalkeuze Informatievoorziening, entrees winkelgebied en thema-routes Visie Verlichting Binnenstad Reclame-uitingen,

Nadere informatie

BIJLAGE 3 TOELICHTING ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEBESPARINGSOPTIES

BIJLAGE 3 TOELICHTING ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEBESPARINGSOPTIES BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 3 TOELICHTING ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEBESPARINGSOPTIES Bijlage 3 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van 12 INHOUDSOPGAVE 1 TOELICHTING

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Stadscentrum Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Stadscentrum Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Stadscentrum Hoogeveen Presentatie 14/15-02-2018 in opdracht van de Gemeente Hoogeveen Ribb 1. De vraag 2. Ontwerpprincipes Hoofdstraat 3. Ontwerpprincipes Parkeerpleinen

Nadere informatie

Het schaatsseizoen gaat weer van start: Van Sochi naar Nijmegen!

Het schaatsseizoen gaat weer van start: Van Sochi naar Nijmegen! Het schaatsseizoen gaat weer van start: Van Sochi naar Nijmegen! Vorig jaar was het voor onze schaatsers de meest succesvolle olympische winterspelen ooit. Ondertussen is al weer bijna een jaar voorbij

Nadere informatie

Tunnelverlichting: Daar waar nodig... Nationaal Congres Openbare Verlichting januari 2016 Hans Huijben & Harry de Haan

Tunnelverlichting: Daar waar nodig... Nationaal Congres Openbare Verlichting januari 2016 Hans Huijben & Harry de Haan Tunnelverlichting: Daar waar nodig... 2015 21 januari 2016 Hans Huijben & Harry de Haan Achtergrond Aanbeveling Verlichting van tunnels en onderdoorgangen Huidige Aanbeveling uit 2003 Sinds 2010 wordt

Nadere informatie

Arkemheen-Eemland. in vormentaal

Arkemheen-Eemland. in vormentaal Arkemheen-Eemland in vormentaal Dien! is een communicatieadviesbureau, gespecialiseerd in creatieve (overheids)communicatie en tekst. Voor het vervullen van deze opdracht zocht Dien! samenwerking met de

Nadere informatie

Ruimtelijke lichtinstallaties

Ruimtelijke lichtinstallaties Ruimtelijke lichtinstallaties Concept en Ontwerp Stadsentree Stationsstraat 30/06/2017 Het idee Ruimtelijke lichtinstallaties Met verschillende abstracte, ruimtelijke lichtinstallaties worden de stadsentrees

Nadere informatie

Fietspad/wandelpad. Openbare Verlichting & Verkeersregelinstallaties. >> Als het gaat om energie en klimaat

Fietspad/wandelpad. Openbare Verlichting & Verkeersregelinstallaties. >> Als het gaat om energie en klimaat Fietspad/wandelpad Openbare Verlichting & Verkeersregelinstallaties >> Als het gaat om energie en klimaat Kenmerken van de weg Het fietspad wordt gebruikt voor woon-, werken schoolverkeer. Het pad is 3

Nadere informatie

Presentatie over de werking van licht

Presentatie over de werking van licht LichtSinnich adviseert in licht en ontwerpt lichtplannen, tekeningen, lichtberekeningen en 3D lichtsimulaties. Eerst een open deur. Eerst een open deur. Licht zelf kun je niet zien, je ziet alleen de bron,

Nadere informatie

Rode Loper. Nota van Uitgangspunten. 1 3Herinrichting Openbare Ruimte boven de Noord/Zuidlijn in stadsdeel Centrum. Damrak. Dam. Rokin.

Rode Loper. Nota van Uitgangspunten. 1 3Herinrichting Openbare Ruimte boven de Noord/Zuidlijn in stadsdeel Centrum. Damrak. Dam. Rokin. 1 3Herinrichting Openbare Ruimte boven de Noord/Zuidlijn in stadsdeel Centrum Nota van Uitgangspunten Rode Loper Damrak Dam Rokin Muntplein Vijzelstraat Vijzelgracht 1 3Nota van Uitgangspunten Rode Loper

Nadere informatie

wit en gekleurd licht

wit en gekleurd licht Lighting Architecturale LEDspotlight met intelligent wit en gekleurd licht ColorBurst IntelliHue Powercore ColorBurst IntelliHue Powercore combineert de nauwkeurige regeling van gekleurd en instelbaar

Nadere informatie

Slimme openbare verlichting Tips voor Drentse provincie en gemeente

Slimme openbare verlichting Tips voor Drentse provincie en gemeente Slimme openbare verlichting Tips voor Drentse provincie en gemeente Colofon: Uitgave van: Natuur en Milieufederatie Drenthe Tekst: Natuur en Milieufederatie Drenthe Foto s: Sotto le Stelle, Wim Schmidt

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006

ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006 ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006 De vetgedrukte adressen met een nummer verwijzen naar de beschrijving van de panden op de volgende bladzijden. Vanaf de Witte Kerk aan de Dr. Van Peltlaan

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Bestuurslid NSVV. Lid Commissie Binnenverlichting NSVV. Voorzitter Commissie Ledverlichting NSVV

Curriculum Vitae. Bestuurslid NSVV. Lid Commissie Binnenverlichting NSVV. Voorzitter Commissie Ledverlichting NSVV Curriculum Vitae is 22 jaar actief als lichtontwerper en -adviseur. Inmiddels heeft hij als product onafhankelijk ontwerper een aantal aansprekende projecten gerealiseerd waarbij samengewerkt is met bekende

Nadere informatie

Wij denken eerst in licht, dan pas in armaturen

Wij denken eerst in licht, dan pas in armaturen Wij denken eerst in licht, dan pas in armaturen Project: Meppeler bruggen Lichtadviesbureau Projectverlichting Designverlichting LICHTADVIESBUREAU Wij denken eerst in licht, dan pas in armaturen... Roodbergen

Nadere informatie

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 1 Presentatie resultaten Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 2 Presentatie resultaten Waarom een nieuw Marktplein? Hoe zijn de resultaten ontstaan? Hoe zien de resultaten er uit?

Nadere informatie

Referentieverklaring opdrachtgever of verklaring beroep op inzetten van derden (als bedoeld onder punt 4.3.1 van het biedboek)

Referentieverklaring opdrachtgever of verklaring beroep op inzetten van derden (als bedoeld onder punt 4.3.1 van het biedboek) bijlage B2 Referentieverklaring opdrachtgever of verklaring beroep op inzetten van derden (als bedoeld onder punt 4.3.1 van het biedboek) I. Naam project: Stedelijk Museum Amsterdam Naam project: Stedelijk

Nadere informatie

Biografische schets van Dietrich Hennemann (1922-2000)

Biografische schets van Dietrich Hennemann (1922-2000) INHOUDSOPGAVE Inleiding Biografische schets van Dietrich Hennemann (1922-2000) Acquisitie Inhoud Aanwijzingen voor gebruik Plaatsingslijst Rondreis door Nederland 1961 Familievakanties op Tessel 1961-1964

Nadere informatie

Gemeente Schinnen. Openbare Verlichting gemeente Valkenburg a/d Geul

Gemeente Schinnen. Openbare Verlichting gemeente Valkenburg a/d Geul Gemeente Schinnen Openbare Verlichting gemeente Valkenburg a/d Geul 10 Mei 2016 Agenda 1. Huidige beheerder 2. Huidige werkzaamheden 3. Huidige beleids-uitgangspunten 4. Huidige situatie 5. Doelstellingen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Grote kerk

Protestantse gemeente Grote kerk Protestantse gemeente Grote kerk Analyse en voorlopig ontwerp door Margriet de Zwart Interieurarchitect 2017-04-21 Waterstaatskerk bouwjaar 1839-1841 Status Kerk en Rondeel rijksmonument Oude situatie:

Nadere informatie

Proefproject Openbare Verlichting gemeente Leek (beleving presentatie)

Proefproject Openbare Verlichting gemeente Leek (beleving presentatie) Proefproject Openbare Verlichting gemeente Leek (beleving presentatie) Inloopavond gemeente Leek 9 september 2015 Belevingsonderzoek Onderdelen in deze presentatie: Toelichting proefproject Belevingsonderzoek

Nadere informatie

Bij ons staat uw event in de spotlight.

Bij ons staat uw event in de spotlight. Bij ons staat uw event in de spotlight. DESIGN VERLICHTING NEWTOWN REEKS Een lamp op voet aan het buffet, per drie boven de bar en individueel boven de tafels? Met de Newtown reeks haal je alles in huis

Nadere informatie

Zutphen Groenmarkt >>>

Zutphen Groenmarkt >>> Zutphen Groenmarkt >>> Zutphen Groenmarkt project SO, VO, DO ontwerp herinrichting Groenmarkt locatie Zutphen ontwerpers Ronald Bron Marike Oudijk Mark van Rijnberk partners ARCX (historisch onderzoek)

Nadere informatie

Verslag Lichthinderberekening VV Heer 2 wedstrijdvelden

Verslag Lichthinderberekening VV Heer 2 wedstrijdvelden Verslag Lichthinderberekening VV Heer 2 wedstrijdvelden Projectnaam: Lichthinderberekening VV Heer, Sportpark Laan in den Drink Gemeente: Maastricht Projectnummer: P16747 Datum verslag: 21-12-2016 Insta

Nadere informatie

wit en gekleurd licht

wit en gekleurd licht Lighting Architecturale LEDspotlight met intelligent wit en gekleurd licht ColorBurst IntelliHue Powercore ColorBurst IntelliHue Powercore combineert de nauwkeurige regeling van gekleurd en instelbaar

Nadere informatie

Memo Verlichting snelle fietsroute Apeldoorn - Epe

Memo Verlichting snelle fietsroute Apeldoorn - Epe Memo Verlichting snelle fietsroute Apeldoorn - Epe Datum: 27 sept. 2017 Opgesteld door: Bert Stegeman Documentversie: V3 Inhoudsopgave Memo... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doelen verlichting... 3 1.3 Verlichting

Nadere informatie