Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "rubenvanderpoel@enabler.nl"

Transcriptie

1 Personalia Naam: Adres: Postcode + woonplaats: Koos Ruben van der Poel Soetendaalseweg 66A 3036 ES Rotterdam Mobiel: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Rotterdam NL Opleidingen Cursussen o BSc. Small Business and Retail Management Hogeschool Rotterdam 4 jaar studie, 1 jaar voorzitter studentenvereniging 1 jaar werkervaring opgedaan bij All-in-Solo Rijopleiding, in combinatie met de organisatie van de introductie kampen. o MBO Manager Wonen niveau 4 Hout en Meubilerings college 4 jaar studie, 1 jaar topsport (honkbal) o Professioneel adviseren - Yearth o Effectief communiceren - Yearth o Projecten Plannen, Schedulen en onderhouden - Enabler o PMO Competenties en volwassenheidsniveaus - Enabler o Microsoft project Microsoft Certified Technology Specialist: Manage projects with Microsoft Project Enabler o CRD (customer relation development) -Koedam & Koedam o Prince2 o Basis training Microsoft EPM (Enterprise Project Management) - Enabler o PMBOK o Realistisch overtuigen (NLP) o WEPAT training Microsoft* - Microsoft *Project Management Skills and Techniques, Technical content around Microsoft PPM products (Microsoft Project 2013, Project Online, Project/SharePoint Server 2013), Broader Sales, Consultation and Presentation skills).

2 Werkervaring Enabler o Branche: IT Dienstverlening o Functie: PMO / Planning Consultant o Rollen: Trainee o Opdrachten: o Master class Project management (September 2012 t/m December 2012) In september 2011 gestart met de 4-maanden masterclass PMO. In deze masterclass zijn alle aspecten die van toepassing zijn voor de rol van PMO de revue gepasseerd, zoals: PMBOK, Prince2 en verander management. Naast de nodige lectuur heb ik hiervoor diverse trainingen gevolgd, zoals: Plannen en realistisch schatten, Professioneel Adviseren, Effectief communiceren, Realistisch overtuigen (NLP) en automatiseringspaketten als Microsoft Project, Office en SharePoint. Tijdens deze masterclass ben ik gedrild en gevormd tot PMO-er, met de nadruk op de rol van planner. Hiermee heb ik mijn gevoel voor organisatie en werken in teamverband kunnen aanvullen met dat stuk kennis en vaardigheden om binnen het PMO mijn rol goed te kunnen vervullen. Door de trainingen met professionele acteurs/trainers heb ik vele inzichten gekregen zoals bijvoorbeeld het principe van het observeren van mijn eigen gesprek vanuit de 1 e, 2 e en 3 e positie. Deze techniek helpt mij om met zo n gesprek een goed resultaat te behalen. De grootste uitdaging bij deze masterclass was het eigen maken van een geheel vakgebied in een relatief korte tijd. Naast een fulltime baan is het in goede banen leiden van een complete masterclass als een compleet project om te plannen. Door het stellen van prioriteiten, het geheel goed te plannen en mijn interpretatie van de cursusinhoud telkens te toetsen aan ervaren consultants, ben ik er van overtuigd aan de hoge verwachtingen te gaan voldoen.

3 Ervaring: Enabler (september 2012 tot heden) Opdrachten: Reguliere dagelijkse werkzaamheden. Activiteiten: - Het assisteren van onze consultants bij klanten - Het maken van een publieke SharePoint site.* - Commerciële activiteiten - Helpdesk ondersteuning - Administratieve taken - Back office support voor klanten *Wij hebben besloten om onze publieke internet site om te zetten naar een publieke SharePoint site. Om onze klanten te kunnen laten zien wat mogelijk is in SharePoint. Deze bedrijfspagina is in september 2013 online gegaan. Deze publieke SharePoint site heeft dezelfde mogelijkheden als een normale internet site. Vuyk Engineering (februari 2013 tot mei 2013) Opdracht: Ondersteuning bij het leren werken met EPM o Activiteiten: - Gebruikers training geven en assisteren tijdens deze trainingen - Gebruikers handleidingen schrijven - Nieuwe procedures implementeren - De online helpdesk bemannen - Het optreden als consultant ter plaatse door te adviseren, coachen en het oplossen van problemen na de migratie. Assisteren en het begeleiden van project planners tijdens de gebruikers trainingen. In het vervolg traject, heb ik het coaching programma begeleid. De fase na het trainingsprogramma bestaat uit: - Consultdagen. - Hulp op afstand. - Bemannen van de helpdesk. - De nieuwe planningen onderworpen aan health check (controleren of er aan de best practices rondom MSP is voldaan en borgen dat de gebruiker later niet voor MSP verassingen zal komen te staan).

4 Voor mij was het een uitdaging, om met de weerstand om te gaan die men had met betrekking tot de nieuwe manier van plannen. Belangrijk was om te zien dat de planners die tijdens de gebruikerstrainingen weerstand hadden tegen de verandering van de manier van plannen, tijdens de training overtuigd zijn geraakt van onze manier van plannen en dat hiermee tijd gewonnen kon worden.

5 Liandon (mei 2013 tot juli 2013): Opdracht: Het ondersteunen van onze consultant onsite. o Activiteiten: Het maken van een gebruikers training MSP Het schrijven van werk handleidingen. Een online project omgeving opzetten. Het zelfstandig werken aan werkinstructies, gebruikerstrainingen en een volledige online project omgeving waarin Resource management kon worden gedemonstreerd. De mogelijkheid van het gebruik van resource management in EPM had ik voor deze opdracht nog niet toegepast. De grootste uitdaging was om met een herkenbare casus te komen, zodat men zich hiermee kon identificeren en het eigen kon maken. Hiervoor moest ik de consultant onsite om voldoende informatie vragen zodat het publiek voor deze demo eerder een klik heeft met de beoogde oplossing. Post NL (April 2013 tot Juli 2013): Opdracht: Een Project Server 2013 inrichten ten behoeve van (Strategisch Portfolio Management) op basis van de door onze partner verzamelde requirements. o Activiteiten: De volledige 2010 SharePoint omgeving omzetten naar een 2013 Project Server omgeving. Inclusief het schrijven en maken van nieuwe formulieren en pagina s in Project Server Voor PostNL heb ik een portfolio management tool binnen EPM opgezet zonder onderliggende project plannen. PostNL wilde eerst portfolio management toepassen in EPM daarna Project management. De belangrijkste uitdaging tijdens deze opdracht was de informatie van de Project manager ter plaatse te moeten verwerken naar een oplossing voor het portfolio management binnen EPM. Vervolgens moest deze oplossing vertaald naar de project manager op een manier zodat hij dit intern bij PostNL kon overbrengen naar de eindgebruikers. Dat hield in dat ik deze ervaren project manager moest begeleiden en coachen in het gebruik van de tool. Geen specifieke uitleg hoe de tool werkt, maar ook waarom de tool op die manier werkt, zodat mogelijke vragen van de eindgebruikers door hem direct beantwoordt zouden kunnen worden.

6 ASML (juni 2013 tot op heden): Opdracht: Het assisteren van onze consultant. Activiteiten: o Het maken van 3 gebruikerstrainingen en trainingsmateriaal voor Microsoft Project 2010: 1. Opzetten van een planning. 2. Onderhouden van de planning en progress tracking. 3. Plannen met resources in de planning. o Onderzoek naar een MSP 2010 add-on. MSP 2010 kent nog diverse beperkingen, als het gaat om de critical path method. Om meer inzicht te kunnen geven in de critical path method heb ik een add-on geanalyseerd en de resultaten gepresenteerd aan de consultant ter plekke. o Onze MSP quickstart omgezet naar de ASML lay-out en standaarden in samenwerking met een vertaalbureau en een grafisch vormgever. Lezen, schrijven en denken in het Engels waardoor ik ook de Engelse versie van de tool volledig beheers. Het schrijven van werkinstructies en maken van gebruikerstrainingen voor een wereldwijd opererende organisatie. Het verwerken van feedback en comments van EPM/MSP keyusers op expert niveau. Streven naar perfectie, aangezien alles wat niet perfect is, terug zou komen als feedback. De werkwijze en methoden van drie verschillende afdelingen vertalen naar een uniforme werkwijze, die voor iedereen acceptabel is. TMSi (juli 2013): Opdracht: Het vervolg van een succesvolle MSP 2010 migratie. Tijdens het gebruik van EPM en MSP waren er wat issues naar voren gekomen, die permanent moesten worden opgelost. o Activiteiten: Oplossen van een aantal gebruikers issues. Het reproduceren van deze issues en het documenteren van de structurele oplossing. De belangrijkste uitdaging tijdens deze opdracht was het vertalen van een technisch probleem naar een direct bruikbare oplossing voor de eindgebruiker op een manier zodat deze direct toepasbaar was en een permanente oplossing is zonder dat dit in de toekomst nog voor zal komen.

7 Trainer voor Global Project Performance gedurende. MSP 2007 / MSP 2010 / MSP 2013 Belangrijkste opgedane ervaring: Vaste trainer Microsoft Project. Naast het overbrengen van de trainingsstof ook het maken van een connectie met de cursisten en dat deze met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan. Daarnaast de cursist plan klaar maken, zodat de opgedane kennis direct in de praktijk kan worden toegepast. Belangrijkste uitdaging: Mijn relatief beperkte ervaring in een professionele project omgeving combineren met mijn Microsoft Project expertise. Door deze manier project managers die al tientallen jaren in het vak zitten, met een hoop nieuwe inzichten naar huis te laten gaan All-in-Solo Rijopleiding (landelijk 200+ mdw) o Branche: Commerciële dienstverlening o Functie: Medewerker commerciële afdeling o Werkzaamheden: Verkoop, Planning, Examenplanning en Klantenrelaties o Gedurende mijn studie ben ik na mijn stage blijven werken bij All-in-Solo. In eerste instantie als medewerker op de verkoop afdeling. Vrij snel als meewerkend voorman voor verkoop, examenplanning en klantenrelaties. Door de vele contacten met klanten verstond ik de kunst om ieder gesprek om te buigen in een Win-Win. Door de juiste vragen te stellen leer je snel wat de klant echt belangrijk vind (bij een verkoopgesprek) of waar bij een ontevreden klant de pijnpunten zitten om hier vervolgens samen een passende oplossing te vinden. Het snel kunnen polsen van de gesprekspartner en ieder gesprek (binnen de mogelijkheden) om te buigen naar een positief resultaat, is een ervaring die ik mijn leven lang zal meenemen. Automatiseringskennis Talen o MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook: Advanced) o MS Project 2007, 2010 en 2013 o MS SharePoint o Nederlands: Moedertaal o Engels: Vloeiend in woord en geschrift o Duits, Frans: Kundig

8 Aanbevelingen LinkedIn: Sander Nekeman Eigenaar Enabler EPM Consultancy Telefoonnummer: During his study Ruben worked at my wife's company where I had the opportunity to witness his way of work for almost two years. Ruben appeared to me as a multifunctional centipede who always seemed to know what eight other colleagues where working on or have been working on the last days. Due to this talent he was always able to act fast in satisfying customers' and colleagues' needs! These organizational and teamplayer skills made me realize he would be perfect for the role of Project Management Officer (PMO), which is why I was very confident to employ Ruben as a junior PMO consultant! Theo van den Berg Projecten, Programma's, Portfolio en de ondersteuning daarvan Telefoonnummer: Ruben heeft mij geholpen bij het verder ontwikkelen van EPM in Office Ruben kan zeer goed de vraag van een gebruiker vertalen naar een functionele oplossing. Tevens denkt hij in oplossingen en niet in problemen. Prettige eigenschap om mee samen te werken.

CURRICULUM VITAE. Personalia

CURRICULUM VITAE. Personalia CURRICULUM VITAE Personalia Naam Edwin van den Broek Adres Fort Pinssen 29 Postcode + woonplaats 2926 VD Krimpen aan den IJssel Mobiel 06-22750269 Email edwinvandenbroek@enabler.nl Geboortedatum 9 januari

Nadere informatie

Referenties van Rien Mook Mook Interim Coaching

Referenties van Rien Mook Mook Interim Coaching Referenties van Rien Mook Mook Interim Coaching Toelichting De referenties die je hieronder vindt zijn allemaal letterlijk zo door mijn klanten geschreven per e- mail, op mijn LinkedIn profiel of door

Nadere informatie

CV: R.M. van der Meer V.2.2 maart 2013. Personalia

CV: R.M. van der Meer V.2.2 maart 2013. Personalia Personalia Naam: van der Meer Voornaam: Ruben Geboortedatum: 23-01- 1986 Woonplaats: Capelle aan den IJssel Nationaliteit: Nederlands Geslacht: Man Email: r.vandermeer@tis- solutions.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Luc Burggraaff 500654160 15-juni-2015 1 Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te tonen dat ik klaar ben om te mogen afstuderen. Binnen dit

Nadere informatie

Curriculum Vitae van Dick Bins

Curriculum Vitae van Dick Bins Persoonlijke gegevens Algemeen Algemeen Naam : Dick Bins Woonplaats : Noordwijk GN Nationaliteit : Nederlands Telefoon (0594) 65 75 45 / (06) 19 610 380 E-mail : dickbins@gmail.com Websites : www.db-advies.nl

Nadere informatie

Minorengids 2014-2015 DIENST ONDERWIJS, ONDERZOEK EN KWALITEIT NOVEMBER 2014

Minorengids 2014-2015 DIENST ONDERWIJS, ONDERZOEK EN KWALITEIT NOVEMBER 2014 Minorengids 2014-2015 DIENST ONDERWIJS, ONDERZOEK EN KWALITEIT NOVEMBER 2014 MINORENGIDS 2014-2015 DIENST ONDERWIJS, ONDERZOEK EN KWALITEIT VERSIE 1.3 VASTGESTELD DOOR COLLEGE VAN BESTUUR 2 SEPTEMBER 2014,

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Rustig, enthousiast, professioneel, analytisch, meedenkend, motiverend, teamplayer en flexibel. 2001 : Hogere Informatica Windesheim Zwolle

Rustig, enthousiast, professioneel, analytisch, meedenkend, motiverend, teamplayer en flexibel. 2001 : Hogere Informatica Windesheim Zwolle Persoonlijke gegevens Naam : Radstake Voornaam : Peter Adriaan Geslacht : Man Woonplaats : Zwolle Telefoonnummer : 06-46280714 E-mail : info@radstake-it-consultant.nl Geb. dat. : 24 april 1974 Nationaliteit

Nadere informatie

Afstudeerverslag. De generieke bezwaarprocedure en de rol van het klantcontactcentrum in de overheidsarchitectuur Centric Melodies

Afstudeerverslag. De generieke bezwaarprocedure en de rol van het klantcontactcentrum in de overheidsarchitectuur Centric Melodies Afstudeerverslag De generieke bezwaarprocedure en de rol van het klantcontactcentrum in de overheidsarchitectuur Centric Auteur : Remko Gribling Studentnummer : 0753704 E-mail : rs.gribling@planet.nl Datum

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Mark Berck. Profiel. Contactgegevens. Adres: Bernard de waalstraat 50

Curriculum Vitae. Mark Berck. Profiel. Contactgegevens. Adres: Bernard de waalstraat 50 Contactgegevens Adres: Bernard de waalstraat 50 Postcode: 3555 BK Woonplaats: Utrecht Telefoon: 030-878 3450 E-mail: info@markberck.nl Geboortedatum: 1 juli 1979 Profiel Technisch Teamleider / SharePoint

Nadere informatie

Trainingskalender 2014

Trainingskalender 2014 Trainingskalender 2014 Flustraat 35 Tel. 531330 Fax 531340 tahconsulting@sr.net www.tahconsulting.com 2 I n h o u d s o p g a ve p a g i n a Au d i t i n g 5 Preparing f or the Audit Fundamentals Internal/Operational

Nadere informatie

www.hogeschoole3.nl Volg ons op:

www.hogeschoole3.nl Volg ons op: TUDIEGIDS 2014-2015 www.hogeschoole3.nl Volg ons op: 2 www.hogeschoole3.nl Voorwoord De komende jaren is er veel vraag naar HBO-afgestudeerden met een diplomering (HBO ICT) «en daarbij ook een certificering

Nadere informatie

BI & IM SYMPOSIUM 2013. Sessie overzicht

BI & IM SYMPOSIUM 2013. Sessie overzicht BI & IM SYMPOSIUM 2013 Sessie overzicht Maandag 9.40 uur 10.10 uur Podium 1 Tim Jennings Chief Analyst and Research Fellow Ovum Data-driven industry transformation Data is the powerful change agent for

Nadere informatie

Curriculum Vitae Michiel Oudegeest d.d. december 2014 Pagina 1 van 8

Curriculum Vitae Michiel Oudegeest d.d. december 2014 Pagina 1 van 8 Pagina 1 van 8 Curriculum Vitae Michiel Oudegeest Personalia Naam : Michiel Oudegeest Geboortedatum : 6 juni 1974 Woonplaats : Meteren (Geldermalsen) Nationaliteit : NL Burgerlijke staat : Gehuwd Werk

Nadere informatie

Werken bij VX Company

Werken bij VX Company Werken bij VX Company INHOUDSOPGAVE 1. Jij bent het belangrijkst 2. Werken bij VX: Chris de Kok 3. Werken bij VX: Frans van der Geer 4. Doen waar je goed in bent 5. Werken bij VX: Jeroen van den Belt 6.

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Quality as a Service Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Inleiding Waarom QaaS? of anders gezegd Waarom zou u vandaag nog moeten beginnen met Quality as a Service? Via dit document willen wij u niet alleen

Nadere informatie

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 3. In dit derde nummer bestaat het palet uit: Wij wensen u veel leesplezier en inspiratie.

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 3. In dit derde nummer bestaat het palet uit: Wij wensen u veel leesplezier en inspiratie. Voor u ligt de derde uitgave van Noviteiten. De externe nieuwsbrief van Novius met een inspirerend aanbod van artikelen. We zullen u op deze wijze regelmatig bijpraten over voor u relevante onderwerpen

Nadere informatie

MARCOM Magazine.NL. komt eraan!

MARCOM Magazine.NL. komt eraan! MARCOM Magazine.NL komt eraan! H É T C A R R I È R E M A G A Z I N E V O O R S A L E S - & M A R K E T I N G P R O F E S S I O N A L S! J U L I 2 0 0 9 4 In gesprek met Judith Koekenbier, Managing Director

Nadere informatie

Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten

Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten Handreiking voor toepassen van Agile Scrum binnen Overheidsdiensten Versie 1.0 Datum april 2012 Status definitief Colofon Projectnaam Locatie Contactpersoon Bijlage(n) 1 Auteurs DR en Quintor Project BAS,

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Projectplan Implementeren nieuw personeelsbeleid

Projectplan Implementeren nieuw personeelsbeleid s 2011 Projectplan Implementeren nieuw personeelsbeleid Dit projectplan beschrijft de wijze waarop het nieuwe personeelsbeleid wordt geïmplementeerd binnen de organisatie. Naam : J.P.L.J. de Peffer Studentnummer

Nadere informatie

TOP. Talent Ontwikkeling Plan

TOP. Talent Ontwikkeling Plan TOP Talent Ontwikkeling Plan Student: Studentnummer: 2033839 Opleiding: Advanced Business Creation Coach: Koen Demouge Inleverdatum: 18-2-2012 1 Inhoudsopgave pagina 1. Wie ben ik 3 1.1 Curriculum Vitae

Nadere informatie

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified Uw partner voor een professionele dienstverlening TOPdesk Nederland BV Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 559, 2600 AN Delft Nederland t +31 (0)15 270 09 00 f +31 (0)15 257 52 56 w www.topdesk.nl

Nadere informatie

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest?

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat kun je in het vervolg doen met het uitstroomprofiel marketing? Auteur: Nikki Bleijerveld 1 Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing

Nadere informatie

ITtraining + Management

ITtraining + Management 2014 ITtraining + Management & Vaardigheid Ik heb ambitie. Dus ik train bij Global Knowledge! Hoofdvestiging Global Knowledge Nederland Iepenhoeve 5, 3438 MR NIEUWEGEIN Postbus 1059, 3430 BB NIEUWEGEIN

Nadere informatie

Management & Vaardigheidstrainingen

Management & Vaardigheidstrainingen Management & Vaardigheidstrainingen Voor effectievere organisaties en medewerkers Strategie + Mensen + Technologie Effectiviteit van een organisatie 4 Global Knowledge maakt het verschil 12 Effectiviteit

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

Newyse CMS. Afstudeerscriptie. Naam: Elwin Vreeke. Werkgever: Maxxton. Begeleider Maxxton: Dhr. Jean-Pierre Mampaey

Newyse CMS. Afstudeerscriptie. Naam: Elwin Vreeke. Werkgever: Maxxton. Begeleider Maxxton: Dhr. Jean-Pierre Mampaey Newyse CMS Afstudeerscriptie Naam: Elwin Vreeke Werkgever: Maxxton Begeleider Maxxton: Dhr. Jean-Pierre Mampaey Universiteit: Technische Universiteit Delft Begeleider TU Delft: Dr. Kees van der Meer Inhoud

Nadere informatie

SHARED SERVICE MANAGEMENT

SHARED SERVICE MANAGEMENT SHARED SERVICE MANAGEMENT Service Management Simplified 2 SHARED SERVICE MANAGEMENT CONTENTS 03 AMPHIA DRAAGT ZORG VOOR DE TOEKOMST 07 KIES U ROUTE NAAR EEN PROFESSIONELERE DIENSTVERLENING 11 EEN STAP

Nadere informatie