Complete onderdeel specificatie Leg alle product- en onderdeelgegevens vast inclusief tekeningen en specificaties in één centrale locatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Complete onderdeel specificatie Leg alle product- en onderdeelgegevens vast inclusief tekeningen en specificaties in één centrale locatie."

Transcriptie

1 135 PLM Features Item Management Complete onderdeel specificatie Leg alle product- en onderdeelgegevens vast inclusief tekeningen en specificaties in één centrale locatie. Revisie controle Markeer en communiceer versies van items, zoals In Design, Effectief en Vervallen. Automatische onderdeel nummering Genereer automatisch item nummers in zelf te bepalen formaten en series. Where-used overzicht Inzicht in welke assemblies een item voorkomt. Vrije velden Configureer attributen om de details van het onderdeel vast te leggen. Keuze uit vrije tekst velden en drop-down menu s. Categorisatie Definieer multi-level categorieën en voeg categorie-specifieke velden en instellingen toe, per categorie zijn 250 velden mogelijk. Item afbeeldingen Voeg een thumbnail afbeelding toe aan elk item voor snelle identificatie. Gebruik JPG s, PNG s of zelfs de eerste pagina van een PDF.

2 Redlining Inzicht in verschillen tussen revisies van een item, met inzicht in toegevoegde en verwijderde onderdelen. Attributen aanpassen in bulk Wijzig simultaan gegevensattributen van meerdere items. Kleur markeringen bij gewijzigde items Identificeer gewijzigde items door kleur-markeringen. Inzicht in lopende change s en wijzigingsvoorstellen Identificeer items en assemblies die van invloed zijn op changes of wijzigingsvoorstellen, hierdoor is er inzicht in uitstaande issues. Selectieve roll back Undo item wijzigingen zonder invloed op critical onder handen werk. Automatische revisie reeksen Gebruikers- en lifecycle afhankelijke revisie reeksen kunnen automatisch worden toegevoegd bij het wijzigen van een onderdeel. Import en Export Import en export item informatie (inclusief sourcing data) via een configurabele wizard voor.csv (Excel) en.pdx (xml), gebruik makend van Arena PDXViewer. Bestanden koppelen Koppel bestanden van elk format aan items, of voeg een link toe van een URL/FTP locatie. Leg complete onderdeel historie vast door het associëren van documenten met specifieke onderdeel revisies en koppel bestanden met meerdere objecten. Remote file upload Verzamel bestanden organisatie breed, gebruik makend van Arena Drop Box. Review files in the cloud voor acceptatie, stroomlijn bestandsoverdracht en verminder fouten.

3 Document- en file management Volledige versie beheer met gebruikers specifieke nummering en complete historie. Dynamische bestand link Creëer een permanente smart URL met een link naar de laatste effectieve revisie van een bestand, zelfs indien nieuwe releases uitkomen. Toepasbaar voor assemblage instructies, datasheets, support documenten, SOPs, handleidingen etc. Bestand check-in en check-out Verzeker de juiste updating van gedeelde documenten in een collaboratieve environment. Multi-stage lifecycle Inzicht in de status van een item van concept naar design en productie. Verouderd markering Inzicht in als verouderd gemarkeerde items. Door kleurcoderingen bij gebruik in onder andere nieuwe designs, BOM s en zoekresultaten. Meerdere design paden Creëer een exact duplicaat van een item voor branche ontwikkeling met meerdere design paden. Het duplicaat omvat de complete historische context inclusief de complete change historie en compliance informatie. Automatische notificaties Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door automatische notificaties op het moment dat een item wordt gewijzigd. Activiteit logging Zie de activiteit log met gebruikersinformatie, uitgevoerde acties en de betreffende versie.

4 Bill of Materials (BOM) Management Centrale BOM Manage complexe meerlaagse product structuren door middel van één centrale BOM waar iedereen in de organisatie toegang toe heeft. Ongelimiteerd aantal BOM niveaus Zie de complete assembly, sub-assemblies en onderdelen van het product. In een indented formaat voor eenvoudig overzicht of een drill-down in één of meerdere lagen van de product structuur. BOM redlining Zie wat er is gewijzigd ten opzichte van twee revisies van een assembly: aantallen, namen, plaatsaanduidingen (reference designators) etc. BOM attributen Zie aantallen, BOM notities en plaatsaanduidingen gekoppeld aan de specifieke assembly. BOM vergelijking Vergelijk meerdere assemblies op het gebied van verschillen in aantallen, plaatsaanduidingen en substituut items. Verificatie van plaatsaanduidingen Check automatisch of het aantal plaatsaanduidingen in een BOM overeenkomt met het aantal zoals weergegeven in het aantal veld. Substituten Markeer verschillende alternatieve onderdelen of revisies als permanent acceptabele afwijkingen ten opzichte van een item in de BOM. Vereenvoudigde BOM Laat hoeveelheden zien voor ieder item op alle niveaus binnen de BOM.

5 Functie specifieke BOM s Verschillende views op product informatie met de Indented (volledige), flat (vereenvoudigde) en sourcing BOM s. Configureerbare BOM s Creëer zelf BOM lay-outs door alleen de attributen te tonen die relevant zijn voor de specifieke bedrijfssituatie. Indelen van BOM s in categorieën. Eenvoudige drill-down Open de BOM in een tweede window om componenten te bekijken met behoud van de context. Bulk vervanging Vervang een onderdeel in één of meerdere BOM s. Bijhouden van prototype- en productie kosten Registreer kosten van zowel prototyping als productie op ieder niveau in de BOM, gebruik makend van inschattingen of actieve offertes. Kosten calculatie Zie de totale kosten van een assembly, gebaseerd op offertes en inschattingen. Zie per item welke onderdelen voor welk percentage bijdragen op het gebied van de totale kosten en bepaal een doelstelling op het gebied van de totale kosten. Van iedere component of subassembly een geaggreerd inzicht in ieder niveau van de BOM. Kosten breakdown analyse Zie het percentage kosten (costing breakdown) ten opzichte van alle niveaus in de BOM. Kostprijs historie Evalueer historische kostprijs wijzigingen ten opzichte van verschillende revisies in de product lifecycle.

6 Registreer details van inkooporders Registreer inkooporderdetails zoals aantal, toezegde leverdatum, daadwerkelijke ontvangst datum en inkoopkosten, om de kostprijs te baseren op daadwerkelijke inkooptransacties. Automatische eenheden en kosten conversie Gebruik de automatische eenheden conversie om prototype en productie inschattingen te genereren. Scrubbing tool Exporteer de volledige BOM ten behoeve van scrubbing en import het gecorrigeerde schone bestand. Leveranciers item lookup Benader de Octopart database om informatie en specificaties te downloaden van onderdelen van producenten, inclusief links naar datasheets. Check of de data accuraat is. Kies eventueel een andere bron. Volledige historie Zie de complete product historie met links naar iedere gekoppelde change order. Automatische notificaties Ontvang automatisch notificaties bij versiewijzigingen van een BOM of gerelateerde data. Import en Export Importeer en exporteer complete BOM s (inclusief sourcing gegevens) via de configurabele wizard for.csv (Excel) en.pdx (XML) of download een standaard bill of material template. Bekijk CSV files in Excel en/of PDX files in Arena PDX Viewer.

7 Change Management Configureerbare change boards Configureer het goedkeuringsproces en de betrokkenheid van reviewers in elk stadium. Koppel routings voor een consistent beoordelingsproces per change type. Multi-stage voting Goedkeuringen, alvorens routings met goedkeuringen naar hogere niveau s in de organisatie. Automatische of handmatige routing Kies uit meerdere opties om de flexibiliteit te bepalen van eindgebruikers of administrators bij het bepalen van een workflow en de deelnemers bij een bepaalde change order of een categorie van een change order. Overzicht goedkeurings proces Zie direct de voortgang van goedkeuringen met de geïntegreerde goedkeurings monitor. Configureerbare goedkeuringsbenodigdheden Stel minimale goedkeuringsbenodigdheden in voor iedere beoordelaarsrol, zoals unaniem, één of meerdere, evenals optioneel. Automatische notificaties en reminders Hou change en wijzigingsverzoeken top-of-mind door automatische review notificaties en reminders te sturen, zowel binnen BOMControl als via . Engineering en productie changes en voorstellen Manage product issues in een collaboratieve omgeving en promoveer wijzigingsvoorstellen in change orders. Leveranciers participatie Breng leveranciers automatisch op de hoogte indien hun onderdelen worden beïnvloed door een change order of een wijzigingsverzoek. Betrek hen selectief in collaboratieve goedkeuringsproces workflows.

8 BOM redlining Identificeer eenvoudig verschillen tussen versies en revisies van een assembly en subassemblies gerelateerd aan een specifieke change order. Betrokken items op hoger niveau alert Identificeer bij een change order van een item de andere assemblies die betrokken zijn. Voorkom niet- geautoriseerde revisie, door notificatie van geabonneerde gebruikers dat een change van een item invloed heeft op items op een hoger niveau. Afwijking ondersteuning Geef onderdeel variaties in, inclusief meerdere simultane afwijkingen, bij tijdelijke change orders. Stel de geldigheidsperiode in en notificeer betrokken partijen automatisch van een op handen zijnde expiratie. Voorraad hoogte Leg de voorraadhoogte of de beschikbaarheid vast per locatie of onderdeelniveau, voor onmiddellijke goedkeuring of toekomstig gebruik. Voorraadpositie velden Stel bedrijfsspecifieke velden in, zoals locatie, voorraad hoogte en actie, om de voorraad behoefte weer te geven. Proxy voting Maak het delegeren van stemming mogelijk indien een stemmer niet beschikbaar is in een specifiek tijdvak. Intelligente change order nummering Kies automatisch het volgende sequentiële nummer met prefix. Configureerbare change- en wijzigingsverzoek formulieren Gebruik out-of-the-box best-practice templates of wijzig ze om templates te creëren voor ieder type change order of wijzigingsverzoek om tegemoet te komen aan de specifieke bedrijfsbehoefte.

9 Eigen attributen Creëer change order formulieren met zelf te definiëren attributen, waarop tevens kan worden gezocht. Bestandsbijlagen Voeg bestanden toe om additionele details en instructies toe te voegen omtrent de change order en de implementatie van een change. Licht modificaties in een ECO toe met datasheets, tekeningen en opmerkingen, of voeg design specificaties toe aan een documentwijzigingsverzoek om support issues en aanbevelingen vast te leggen, etc. Afscherming vertrouwelijke bestanden Markeer een bestand als privé, waardoor het bestand verborgen is voor gebruikers van leveranciers, ook al hebben zij toegang tot een change order. Multi-stage lifecycle Bekijk dynamische grafische voorstellingen van change orders of aanvragen alsmede de beschikbare acties voor alle lifecycle fasen. Implementaties traceren Documenteer de implementatie van een change met bestanden en notities. Sta optioneel leveranciers toe informatie omtrent de implementatie toe te voegen met specifieke schrijf rechten. Gebruikers die changes implementeren kunnen andere gebruikers notificeren omtrent de progressie door een implementatiestatus in te stellen welke zichtbaar is in de workspace. Change afgerond Markeer een change als uitgevoerd en geïmplementeerd, om aan te geven dat er geen activiteit meer benodigd is en indien gewenst deze change uit te sluiten in zoekresultaten. Categorisatie Specificeer een ongelimiteerd aantal typen changes en wijzigingsverzoeken. Associeer default attributen voor ieder type, inclusief nummer formaat en routing.

10 To-do list Sorteer een to-do list in need-to and can-do met een multi-tab inbox op het dashboard. Gestroomlijnde change review Review de modificaties van items, met de changes inzichtelijk in een afzonderlijke window. Configurabele rapportages Analiseer de ouderdom van changes en besluitvormingsinformatie met behulp van rapportages op basis van meerdere criteria. Bewaar en deel de formaten van de rapportages en sta optioneel modificatie van rapportages toe. Closed-loop wijzingsvoorstel tracking Manage een ongelimiteerd aantal typen change requests (e.g. ECR, DCR, CAR, SCAR) met flexibele workflows en evaluatie groepen. Definieer categorieën voor eenvoudige wijzigingsverzoek identificatie en intelligente nummering. Associeer één of meerdere wijzigingsverzoeken met een change om zo de complete context te adresseren voor meerdere issues. Geïntegreerd issue management Leg evaluatie issues vast, inclusief opmerkingen, aanbevelingen en de context van het wijzigingsvoorstel. Zie welke issues zijn geadresseerd en gesloten of welke nog open staan voor discussie en evaluatie. Evaluatie teams Kies de relevante gebruikers om ieder type wijzigingsvoorstel te beoordelen en specificeer de gebeurtenissen waarvoor zij een elektronische notificatie ontvangen. Teams kunnen automatisch worden geselecteerd op basis van de categorie van het wijzigingsvoorstel en gebruikers kunnen andere gebruikers toevoegen indien nodig voor add-hoc evaluatie. Configurabele tracking codes Bepaal bedrijfsspecifieke wijzigingsverzoek-, uitstel- en oplossingscodes om wijzigingsverzoeken te rapporteren en te sorteren.

11 Volledige historie Leg de datum, status, gebruiker, notities en genotificeerde participanten vast iedere keer wanneer een wijzigingsverzoek of change wordt geupdated.

12 Samenwerking Leveranciers Goedgekeurde leveranciers en producenten lijst (AVL/AML) Markeer leveranciers als goedgekeurd, niet-goedgekeurd of niet-gekwalificeerd. Zie in een oogopslag goedgekeurde leveranciers en producenten voor een bepaalde component samen met niet gekeurde leveranciers en producenten. AML redlining Zie verschillen tussen twee goedgekeurde leveranciers, inclusief wijzigingen. Configureerbare toegang tot change orders Sta optioneel een leverancier toe goedgekeurde change orders in te zien. Voeg een leverancier toe aan de review board. Sta optioneel een leverancier toe implementatienotities en bestanden toe te voegen. Snelle registratie Nodig leveranciers en partners uit om deel te nemen aan design collaboration door het versturen van een uitnodiging met eenvoudige online registratie instructies. Configureerbaar toegangs niveau Wijzig of beëindig toegangsrechten zonder noodzakelijke assistentie met een doorlooptijd vanuit de IT en Security afdeling, zoals veelal de situatie bij behind-thefirewall applicaties. Leverancier zelf-service Geef leveranciers zelf-service toegang om specificaties, documentatie, levertijden en offertes te updaten, evenals te participeren in change processen. Automatische notificaties Geef leveranciers de mogelijkheid om genotificeerd te worden indien het door hen geleverde onderdeel, de BOM of gerelateerde data is gewijzigd.

13 Sourcing BOM Identificeer alle leveranciers en producenten van onderdelen in een BOM met de sourcing BOM. Onderdeel, BOM en change exports Geef leveranciers en design partners de mogelijkheid om complete BOM s te exporteren, inclusief onderdeel informatie, specificaties en tekeningen om te ondersteunen bij werkzaamheden. Gecentraliseerde contact database Manage identificatie en account informatie van alle leveranciers en producenten, inclusief , telefoon en fax gegevens, voor een ongelimiteerd aantal contactpersonen. Configureerbare toegang tot source relaties Geef contractmanufacturers en andere partners optioneel toegang tot leveranciers bestanden, zodat zij componenten kunnen sourcen gebruik makend van de bestaande supply chain. Beveiliging vertrouwelijke bestanden Markeer een bestand als privé, waardoor verborgen voor leveranciers. Inzicht kosten Geef leveranciers toegang tot een deel of alle kostprijs informatie van een BOM of onderdeel. Voorraad versus made-to-spec Leg per component vast of er geleverd wordt uit voorraad (commodity product) of dat een item wordt geproduceerd op klantspecificatie (made to spec). Toegang tot where-used Geef leveranciers toegang tot where-used views voor inzicht in het gebruik van componenten in verschillende assemblies.

14 AVL / AML versiebeheer Hou de historie bij en controleer wijzigingen ten opzichte van de lijst met goedgekeurde leveranciers en producenten van een component door middel van flexibele versie controle. Leveranciers notities Voeg gedetailleerde notities toe omtrent leveranciers om capaciteiten en aanbiedingen te documenteren. Volledige leveranciers specificaties Registreer de volledige component specificatie inclusief leveranciers- en producent artikelnummers, artikelnamen en zelf gedefinieerde attributen. Onderdeel nummering verwijzing Associeer interne onderdeelnummers met leverancier- en producent onderdeelnummers voor eenvoudige en accurate codering. Bestand management Registreer, bewaar en associeer productie documentatie zoals datasheets, compliance documentatie en beschrijvingen van toepassingen in één centrale locatie inclusief de historie van bestanden. Leveranciers en leveranciers-artikel export Exporteer eenvoudig leveranciers en sourcing data gebruik makend van de configureerbare wizard voor.csv en.pdx (xml) bestanden. Leveranciers toegang op basis van IP Beperk toegang op basis van locatie of device door het specificeren van toegestane IP adres reeksen. Leveranciers Import Importeer de leveranciers door middel van een wizzard. Toegang logging Zie welke leveranciers er online zijn en evalueer hun toegang voor 90 dagen.

15 Compliance Tracking door multi-level BOM s Voeg een requirement toe op het niveau van de BOM en koppel deze automatisch aan ieder onderliggend onderdeel in de BOM om compliance aft e dwingen. Tracking onderdelen Voeg requirements toe aan onderdelen of aan leveranciers onderdelen. Leveranciers kunnen compliance bewijsvoering uploaden van de onderdelen die zij leveren. Meerdere requirements per item Voeg zoveel requirements toe als nodig en zie de geaggregeerde compliance status in zoekresultaten. Specifieke compliance requirements Definieer iedere requirement (zoals RoHS, WEEE, Lood-vrij, UL en meer) voor interne controles specifiek voor de eigen bedrijfsomgeving. Compliance support is inclusief een RoHS-specifieke handleiding. Compliance BOM Zie de compliance details van alle onderdelen in een BOM. Compliance rapport (materials declaration) Exporteer een configurabele materials declaration inclusief bewijsvoerings bestanden. Locatie bewijsvoering Configureer waar bewijsvoering van compliance is opgeslagen en markeer nonbewijsvoering bestanden zodat deze niet verschijnen in het compliance rapport. Non-compliant onderdeel markering Per onderdeel is door middel van een icoon zichtbaar of het onderdeel compliant of non-compliant is.

16 Configureerbare gebruikers hulp Gebruikers instructies voor het invullen van compliance velden. Optioneel status terugzetten Dwing status checking af voor iedere nieuwe revisie van een onderdeel door automatisch de status te resetten naar onbekend. Categorie defaults Voeg requirements automatisch toe aan ieder nieuw onderdeel in een categorie. Configureerbare compliance scope Voeg een requirement toe aan voorgaande revisies van een onderdeel of aan toekomstige revisies. Online database lookup Connect naar de Octopart database om alle levels te checken van gevaarlijke stoffen zoals lood en cadmium.

17 Project Collaboration Template gebaseerde project definitie Stel zelf bedrijfsspecifieke project templates in met milestones en fases voor verschillende type projecten (i.e., New Product Development/Introductie, RoHS Compliance). Volgen van taken op het niveau van de BOM Kies fasen en milestones en bepaal welke items dienen te worden opgenomen in het project. Arena BOMControl genereert vervolgens de juiste tijdfasering van projecttaken voor alle betreffende componenten en sub-assemblies. Direct zicht op project status Direct zicht op de huidige project status met een multi-stage flowchart op iedere projectpagina. Project analyse tools Filter status overzichten om een subset te zien van tracked items. Zie de status van individuele items, taken en milestones of zie de status van taken. Automatische notificaties Notificeer gebruikers (inclusief leveranciers) zowel in de applicatie als via op het gebied van fases, milestones en nieuwe taken. Herhalende taken per taak type Definieer taak-sets voor specifieke typen items (i.e, electronisch, mechanical, highrisk). Bulk taak toebedeling en updates Update scheduled deadlines, herverdeel taken en update de realisatie status in bulk. Deadline risico zichtbaarheid Voer on-the-fly probleemanalyses uit door het tonen van de eerste deadlines voor hoofd items en de laatste deadlines voor sub items.

18 Project documenten Upload relevante project bestanden van ieder formaat naar een centrale locatie die benaderbaar is voor het team. Voeg additionele project informatie toe op het niveau van het item of op ieder niveau van de BOM. Dashboard project Zie en vergelijk schedules en statussen van een portfolio van projecten, gesorteerd naar template, programma of project manager. Zie taak toebedelingen binnen meerdere projecten op het gebied van status, items, deadlines en project templates. Oorzaak analyse Identificeer en drill down in scheduling problemen op project of tracked item niveau. Navigeer binnen het project omhoog en omlaag in de product structuur. Geaggregeerd statusoverzicht Zie een geaggregeerd grafisch overzicht van fasen en milestones, evenals metrics voor een project of voor items binnen een project. Event alerts Ontvang alerts betreffende recent afgeronde of openstaande activiteiten op het gebied van een project of op het gebied van individuele items. Trouble spot indicator Zie verlate of niet-toebedeelde projecttaken en taken gekoppeld aan items (producten of onderdelen) binnen een project. Taak niveau notities Voeg taak notities toe met taak specifieke informatie en informatie omtrent beslissingen.

19 Additioneel Flexibele zoekmogelijkheden Zoek onderdelen en assemblies, change orders en wijzigingsverzoeken gebruik makend van meervoudige zoekcriteria. Inclusief categorieën en attribuutwaarden. De zoekcriteria kunnen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Zoek documenten Zoek documenten door middel van de krachtige attribuut zoekstructuur, of door zoeken in associaties, inclusief onderdelen, leveranciers, wijzigingsvoorstellen en changes. Zoekgeschiedenis Keer terug naar een recent bezocht onderdeel met één muisklik. Bookmarks Krijg direct toegang tot ieder BOMControl record door de opgeslagen links op het dashboard. Configurabele rapportages Specificeer uitgebreide sorteer- en filter criteria en download onderdeel gegevens. Sla het formaat van de rapportage op, deel het rapport en sta wijziging van het formaat toe. Collaboratieve toegang Werk samen met geautoriseerde partners en leveranciers door hen selectief toegang te geven tot onderdeel informatie en hen de mogelijkheid te geven om eenvoudig upto-date productinformatie te downloaden, inclusief onderdelen, BOM s en bestanden. Responsive Support Ontvang snel antwoorden door het context gevoelige help systeem op iedere pagina, of contact het Arena Support team met vragen of suggesties. Ingebouwde Chat en Skype Bespreek product issues en changes met het interne team en samenwerkingspartners door middel van Skype. Zie binnen de workspace direct wie is aangesloten.

20 Klinkt Onmogelijk? Het vindt nu plaats in Arena. Een product informatie systeem met geïntegreerd elektronisch change management systeem kan de efficiency en effectiviteit van productontwikkeling sterk doen verbeteren. Arena helpt innovatieve producenten betere producten sneller naar de markt te brengen met een Cloud PLM system dat prototyping versneld, fouten reduceert en producenten helpt om wereldwijd samen te werken op het gebied van product changes met strategische partners. Arena BOMControl, een cloud gebaseerde oplossing voor bill s of material (BOM s) en change management, biedt een gecontroleerde en gecentraliseerde oplossing voor het managen van ideeën en changes ten opzichte van product gegevens. Eenvoudig te gebruiken met iedereen binnen de organisatie en de gehele supply chain op the same page. Arena BOM Control biedt wat nodig is in één systeem: Product definitie Voor het organiseren en delen van de complete product informatie( tot 250 attributen per productcategorie), inclusief BOM s en op product en onderdeel niveau optioneel: CAD files, versie informatie, sourcing, kosten, documentatie, compliance gegevens - door de gehele product life cycle. Optioneel en gefaseerd: Sourcing voor het vastleggen van de huidige en potentiele leveranciers, kosten, levertijden en onderdeel specificaties. Aansluiting op Partslist gevoed door electronische componentencatalogus van OctoPart. Product change management Opname van versies en wijzigingen, optioneel per categorie in een workflow met automatische notificaties. Collaboration voor het integreren van het de complete design keten in het ontwikkelingsproces. Met een supplier acces licentie toegang tot het geleverde onderdeel en requests en changes. Product analytics voor het beoordelen van kosten, project statussen en meer. Import en export / integraties. Import eenvoudigweg de bestaande Excel product sheets in Arena, waarna Arena na bewerking de productdata exporteert. Eenvoudig naar exportbestanden of met een volledig geautomatiseerde integratie op basis van webservices, soap, XML of PDXviewer, zoals gerealiseerd met Navision, Exapta, SAP, MFG/Pro e.v.a. ERP s, web content management systemen, CRM s en brand/marketingapplicaties.

21 Arena maakt deze toepassing bereikbaar door: o o o o o Instant on: Account activatie en & data import in dagen Easy to use: Zero IT overhead: Volledig gehoste oplossing, geen beslaglegging op kostbare IT recources Lage cost of ownership: Volledige oplossing tegen fractie kosten traditionele PLM systemen. Data ook lokaal opslaan met hyperlink, export, XLS, SOAP, PDXViewer. Bezoek de website voor meer informatie over de suite van Arena Cloud PLM producten, inclusief white papers en instructiefilms. Additionele informatie of questions@arenasolutions.com. Support 24 * 7 uur. Arena biedt krachtig en kosteneffectief PLM platform in the Cloud Er zijn inmiddels meer dan 500 implementaties wereldwijd en gebruikers. Producttream.nl is betrokken bij diverse implementaties in Nederland. Een beschrijving van de succesvolle livegang en ingebruikname binnen Argus Imaging te Heerlen (voorheen Philips Healthcare) vind u op Productinformatie is nu voor alle medewerkers beschikbaar, dit bespaart tijd en stimuleert de productlijn ontwikkeling. Productstream.nl kunt u bereiken op , Utrecht, info@productstream.nl. o Besparing tijd Engineers, Multi-user toegang, toegankelijkheid instelbaar o Besparing overhead, overzicht, voorkomen fouten o Stimuleren samenwerken en hergebruik onderdelen o Vastleggen ideeën, changes en compliance informatie, ook op componentniveau o Kortere Time to Market, meer producten en varianten, betere kwaliteit o Alternatieve leveranciers, lagere productkosten en betere beschikbaarheid

BOM s horen niet in spreadsheets

BOM s horen niet in spreadsheets BOM s horen niet in spreadsheets Innoveer met vertrouwen, wetende dat iedereen de juiste versie heeft van de BOM. Alles wat je nodig hebt om je product te bouwen De bill of materials (BOM) bevat de onderdelen

Nadere informatie

Product- en Change Management: Drie Uitdagingen, Vijf Fixes

Product- en Change Management: Drie Uitdagingen, Vijf Fixes Product- en Change Management: Drie Uitdagingen, Vijf Fixes Vaak moeten kleine tot middelgrote bedrijven het doen met de tools die ze hebben om hun productdata te beheren. Papier, spreadsheets en e-mail

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

Aantrekken. All Features Checklist. Employer Branding. Talent Sourcing

Aantrekken. All Features Checklist. Employer Branding. Talent Sourcing Aantrekken Employer Branding Werken Bij Pagina Editor Creëer een krachtige carrièrepagina met onze gemakkelijke drag en drop editor. Mobiel-Geoptimaliseerd Optimaliseer jouw carrièrepagina voor mensen

Nadere informatie

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Op dit moment vindt er wereldwijd een technologie gebaseerde bedrijfsrevolutie plaats die op het eerste gezicht geen grenzen kent. Met zeer grote snelheid worden

Nadere informatie

online contract management volledige controle over alle contracten

online contract management volledige controle over alle contracten online contract management volledige controle over alle contracten Onbeperkt Onbeperkt De opzet, het idee Een veilige online oplossing om alle overeenkomsten, gedurende de looptijd, eenvoudig en effectief

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

Maximo Tips and Tricks

Maximo Tips and Tricks Maximo Tips and Tricks Agenda Tips & Tricks 1. Scherm lay-out on demand 2. Koppelen Excel en Maximo 3. Foto s toevoegen aan records 4. Type ahead functie 5. Scripting voor calculaties en validaties 6.

Nadere informatie

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard HANDLEIDING GRIP Facility Dashboard 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inloggen GRIP Dashboard... 3 3. KPI Dashboard... 4 4. Tijdlijn... 5 5. Documenten... 5 6. Acties... 6 7. Uitleg databeheer...

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

Release notes 5.2.4. Inhoud

Release notes 5.2.4. Inhoud Release notes 5.2.4 Deze release heeft vooral wijzigingen aan het legionella dossier. De wijzigingen hebben betrekking op vereenvoudiging in registratie en beheer van activiteiten 1. Release datum 1 november

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET [Bold 24pt] Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen 1 2015 EXACT - EXACT

Nadere informatie

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control Subsidie Aanvraag Planning en Control Een subsidie adviseur verzorgt subsidie aanvragen voor bedrijven. Subsidie aanvragen zijn complex en veranderen

Nadere informatie

TradeCloud Supply Chain Platform

TradeCloud Supply Chain Platform TradeCloud Supply Chain Platform Voorspelbaar inkopen & produceren Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen Productiebedrijven & groothandel concurreren op flexibiliteit,

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 64098 Auto resize image geeft zwarte randen indien de achtergrond transparant is Gecorrigeerde functionaliteit Als bepaalde types afbeeldingen

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Module: Planbord 61570 Verwerken werkbonnen/contracten verwerken van E-Invoices uitgesteld versturen Gecorrigeerde functionaliteit Exact export werkbon / contract factuur implementatie gewijzigd.

Nadere informatie

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Visie Quootz ontwikkelt en implementeert standaard software voor het optimaliseren van het verkoop-proces Wereldwijde toegang, 24/7 Webbased

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

Functionele Componenten

Functionele Componenten Functionele Componenten 1 OCTOBOX is rule-based software die ingezet wordt voor de verwerking en afhandeling van inkomend berichtenverkeer. De software is voor meerdere doeleinden toepasbaar en richt de

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand November 2010. Office Integratie

Tips & Tricks: Tip van de maand November 2010. Office Integratie Tips & Tricks: Tip van de maand November 2010 Door: Martijn Janssen Introductie Office Integratie De Teamcenter MS Office-integratie maakt gebruik van Microsoft Office 2003 of 2007 in een beheerde Teamcenter

Nadere informatie

Bent u ook zoveel tijd kwijt met het zoeken naar de laatste en enig juiste! - versie van uw marktonderzoek

Bent u ook zoveel tijd kwijt met het zoeken naar de laatste en enig juiste! - versie van uw marktonderzoek Bent u ook zoveel tijd kwijt met het zoeken naar de laatste en enig juiste! - versie van uw marktonderzoek Heeft u zich ook al eens afgevraagd waarom uw concurrent zo veel goedkoper kan zijn? Waarschijnlijk

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

GEEN ZIN IN OVERTYPEN?

GEEN ZIN IN OVERTYPEN? GEEN ZIN IN OVERTYPEN? VERSNEL UW BUSINESS DOOR: AUTOMATISCHE DATA INVOER W ORKFLOW VOOR GOEDKEURING TIJDENS HET INKOOPPROCES DIGITAAL DOCUMENT ARCHIEF DOCUMENT CAPTURE Document Capture voor Dynamics NAV

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

Korte uitleg gebruik Jira als bevindingregistratie systeem

Korte uitleg gebruik Jira als bevindingregistratie systeem MEMO Korte uitleg gebruik Jira als bevindingregistratie systeem Aan : Jira gebruikers Datum : 26 juli 2010 Van : Sogeti Jira beheer Versie : 1.1 INLEIDING Deze verkorte uitleg van het gebruik van Jira

Nadere informatie

Handleiding. Verlinde Net@Price Website

Handleiding. Verlinde Net@Price Website Handleiding Verlinde Net@Price Website Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1. Maak een nieuwe configuratie 4 Hoofdstuk 2. Bekijk een bestaande configuratie 13 Hoofdstuk 3. Levertijden 13 1 Inleiding De

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Release notes: Module: Centix4 Office - één gelijktijdige gebruiker Meldingnr. Soort. Omschrijving

Release notes: Module: Centix4 Office - één gelijktijdige gebruiker Meldingnr. Soort. Omschrijving Module: Centix4 Office - één gelijktijdige gebruiker 47342 OI afdruk wizard uitgebreid met enkele velden in Excel export Gewijzigde functionaliteit De volgende velden zijn toegevoegd: - Object omschrijving

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Klachten en Meldingen. Managementdashboard

Klachten en Meldingen. Managementdashboard Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Welkom bij de systeem demonstratie van het Management Klachten en Meldingen System Managementdashboard Systemen van Inception Borgen

Nadere informatie

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving Modules Online Kostenbeheer Mobiel Dienstbeschrijving A ugust us 201 3 1 Overzicht 1.1 Wat is Online Kostenbeheer Mobiel? Online Kostenbeheer Mobiel is een aanvulling op mogelijkheden rondom facturen binnen

Nadere informatie

online contractbeheer volledige controle over alle contracten

online contractbeheer volledige controle over alle contracten online contractbeheer volledige controle over alle contracten De opzet Een veilige online oplossing om alle voorkomende overeenkomsten,abonnementen etc. eenvoudig en efficiënt te beheren en te bewaken.

Nadere informatie

Alfresco's Simple Records Management

Alfresco's Simple Records Management Alfresco's Simple Records Management Het e erste open source dossie r beh eersysteem Ee nvoudig beheer van dossiers Nieuwe wetten, regelgeving en normen hebben voor veel verandering gezorgd in hoe verslagen

Nadere informatie

INHOUD VAN SERVICE CALLS

INHOUD VAN SERVICE CALLS INHOUD VAN SERVICE CALLS door Welke service zit wel/niet in het Swiftpage abonnement? De technische support door Swiftpage als onderdeel van een actief abonnement of supportplan is onderhevig aan de systeemgebonden

Nadere informatie

Your view on business On your favorite device

Your view on business On your favorite device ANY2INFO OVER ONS Your view on business On your favorite device Any2info is een ICT-onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van standaard software waarmee mobiele bedrijfsapps kunnen worden gebouwd

Nadere informatie

Welkom! GertJan Coolen

Welkom! GertJan Coolen Welkom! GertJan Coolen Agenda Introductie Communicare Trends in de markt & MS Lync Contact Center for Lync Uitgangspunten Architectuur Functionaliteiten Partnership Wrap up & interactie Communicare Internationaal

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

Kennismaking Beeyond. Exposanten TICA

Kennismaking Beeyond. Exposanten TICA Kennismaking Beeyond Exposanten TICA Applicatielandschap PW Markets Stamdata Transacties Business Intelligence exposanten / artikelen / pashouders offline online analyse / reporting / datafeeds Finance

Nadere informatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie Everything4Office ProjectManager Software voor Project Management Snel te implementeren Inpasbaar in uw situatie Economisch zeer verantwoord Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Version 1.0 Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren...

Nadere informatie

Productontwikkeling vooruitgedacht

Productontwikkeling vooruitgedacht Productontwikkeling vooruitgedacht Grip op uw product ProductStream UNIT4 Software B.V., 2013 Werk real-time samen aan de collectie Naast het uitoefenen van de (groot)handelsfunctie vindt er door bedrijven

Nadere informatie

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen.

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Handleiding LeadQ Lite (60 dagen Pilot) Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Mocht u na het lezen van deze handleiding er toch nog niet

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

Update PlusPort Academy januari 2013

Update PlusPort Academy januari 2013 Update PlusPort Academy januari 2013 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 14 februari 2013 Inhoud 1. 5 workshops... 3 2. Events... 4 2.1. Event toevoegen...

Nadere informatie

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14?

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14? Updategids Asta Powerproject Wat is er nieuw in versie 14? www.ctbxrm.nl 0318 670 250 1 RISICO ANALYSE Evalueren en identificeren van risico s binnen projecten Asta Powerproject heeft de Risico Analyse

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL )

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Exameneisen Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Publicatiedatum 1-1-2008 Startdatum 1-3-2007 Doelgroep IT Service Management Practitioner: Release &

Nadere informatie

Acrobat 8 voor marketingprofessionals

Acrobat 8 voor marketingprofessionals Acrobat 8 voor marketingprofessionals Colin van Oosterhout Business Development Manager Acrobat Monique Engelaar Marketing Manager Acrobat Adobe Systems Benelux 2006 Adobe Systems Incorporated. All Rights

Nadere informatie

Ceyenne Concentrator

Ceyenne Concentrator Ceyenne Concentrator Product Information Management, Publication Management, Order Management, Price Management, Content Interface, EDI, Web2Print, Marketing Campaign, Callcenter CRM Diract IT Opgericht

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 3 Planning, ontwerp en implementatie van Enterprise Resource Planning-systemen

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 3 Planning, ontwerp en implementatie van Enterprise Resource Planning-systemen Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 3 Planning, ontwerp en implementatie van Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstelling

Nadere informatie

Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center

Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center Inleiding Een belangrijk component van SAP Invoice Management (SIM) is de herkenning en extractie van relevante velden van een

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

De universele product export

De universele product export De universele product export 1 Onze motivatie Over het algemeen is marketing één van de meest belangrijke onderdelen om aan te sturen met betrekking tot commercie. Zonder vaste klanten die uw producten

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

HCM Processes and Forms

HCM Processes and Forms HCM Processes and Forms Adobe Interactive Forms XSS Homepage Framework Portal Susan van Someren, Miroslav Medic (Xbow IT) Zeist, 2 maart 2010 Inhoud Introductie Aanleiding HCM Processes and Forms Wat is

Nadere informatie

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 2. Overzicht en specificering van additionele modules Naast de basis implementatie is het Steenstra CMS systeem uit te breiden met

Nadere informatie

Autorisatie rechten en rollen overzicht

Autorisatie rechten en rollen overzicht Autorisatie rechten en rollen overzicht Inhoud: overzicht van alle rollen en rechten. Beschrijft de rollen, geeft een omschrijving, verwijzing naar en documentatie. Inhoud Overzicht... 2 Status apart voor

Nadere informatie

Introductie Turbo Lister

Introductie Turbo Lister Introductie Turbo Lister Wat Is Turbo Lister? Gratis bulk-aanbiedingstool Altijd en overal op je desktop: download Turbo Lister online Stelt middelgrote en grote verkopers in staat om: SNELLER aanbiedingen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Alfresco Document Management 100% Open Source

Alfresco Document Management 100% Open Source Alfresco Document Management 100% Open Source Alfresco Document Man agement Of u nu uw organisatie effectiever wilt maken, uw klanten beter wilt bedienen of intern een betere onderlinge samenwerking wilt

Nadere informatie

SAP Invoice Management (SIM)

SAP Invoice Management (SIM) (SIM) Copyright 2005 Avelon BV Pagina 1 / 10 1 Inleiding Voor veel organisaties is het afhandelen van binnenkomende facturen een handmatig proces dat veel tijd in beslag neemt. Handmatige invoer, tijdrovend

Nadere informatie

Enghouse Interactive MySupport Web Portal. Gebruikershandleiding Klant

Enghouse Interactive MySupport Web Portal. Gebruikershandleiding Klant Enghouse Interactive MySupport Web Portal Gebruikershandleiding Klant Inhoudstafel Inleiding...Fout!Bladwijzer niet gedefinieerd. Registreren om toegang te krijgen tot het portaal...fout!bladwijzer niet

Nadere informatie

Selenium IDE Webdriver. Introductie

Selenium IDE Webdriver. Introductie Selenium IDE Webdriver Het Wielsem 10, 5231 BW s- Hertogenbosch, telefoon 073-6409311 e- mail info@testwork.nl internet http://www.testwork.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Selenium IDE... 3 3

Nadere informatie

WERVINGSPAKKET Handleiding voor medewerkers Wervingspakket Lite

WERVINGSPAKKET Handleiding voor medewerkers Wervingspakket Lite WERVINGSPAKKET Handleiding voor medewerkers Wervingspakket Lite Inhoudsopgave Inleiding... 3 De leeswijzer en omschrijving van de algemene elementen... 4 Inloggen in de applicatie... 5 Het inloggen in

Nadere informatie

Microsoft Dynamics 365 / Office 365

Microsoft Dynamics 365 / Office 365 Microsoft Dynamics 365 / Office 365 Jeroen Paters Sales & Business Development Dynamics 365 Mobile : +31 (0) 6 2953 1467 E-mail: jeroen.paters@prodware.nl Agenda Microsoft Dynamics 365 for Sales (CRM)

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Visie Quootz ontwikkelt en implementeert standaard so3ware voor het op6maliseren van het verkoop- proces Wereldwijde toegang, 24/7 Webbased

Nadere informatie

Nieuwe website Zoeken Snel bestellen Check out Account-/gebruikersbeheer

Nieuwe website Zoeken Snel bestellen Check out Account-/gebruikersbeheer Nieuwe website Zoeken 2 Snel bestellen 6 Check out 7 Check out Afwijkend afleveradres 9 Check out Licentie-informatie 10 Check out - ideal betalingen 11 Account-/gebruikersbeheer 12 Accountbeheer websitegebruiker

Nadere informatie

Release notes Release

Release notes Release 1 Release notes Release 2018.7-07-08-2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebouw... 4 2.1. Apps... 4 2.2. Gebruikers op gebouw... 5 2.3. Mapping - Makkelijker (ont)koppelen van producten en materialen... 5

Nadere informatie

Coligo conne ct. Gebruikershandleiding

Coligo conne ct. Gebruikershandleiding Coligo conne ct Gebruikershandleiding Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren... 3 2.3 Inloggen...

Nadere informatie

Design Data Management voor FPGA ontwikkeling

Design Data Management voor FPGA ontwikkeling Design Data Management voor FPGA ontwikkeling Al snel heb je bij electronica ontwikkeling met Design Data Management te maken, zo ook bij FGPA ontwikkeling. Er wordt immers code gegenereerd die beheerd

Nadere informatie

EATON Online-catalogus. Content. Handleiding Ver. 09

EATON Online-catalogus. Content. Handleiding Ver. 09 EATON Online-catalogus Handleiding Ver. 09 Content DE SELECTIEHULPMIDDELEN 3 DE ZOEK FUNCTIE 3 DE PRODUCTGROEPEN BOOM 3 SINGEL SPECIFICATIEBLAD 4 LINK NAAR DE CAD DATA 4 DE STUKLIJSTEN 5 DE SNELCONFIGURATIE

Nadere informatie

e-invoicing Online Billing

e-invoicing Online Billing e-invoicing Online Billing Voor vragen over Online Billing, contacteer: Email: Tel.: Inhoud Welkom bij Online Billing 3 Registratie voor Online Billing 4 einvoicing en epayment 10 Aanmelden 11 Nieuwe facturen

Nadere informatie

MADASTER PLATFORM. IFC export in BIM software. Archicad 21 & Revit 2019

MADASTER PLATFORM. IFC export in BIM software. Archicad 21 & Revit 2019 MADASTER PLATFORM IFC export in BIM software Archicad 21 & Revit 2019 Juni 2018 Inleiding Deze handleiding dient ter ondersteuning van het importeren van uw gebouw naar het Madaster platform. Om u bestand

Nadere informatie

Release Scan Sys 6.1. DBS Financieel

Release Scan Sys 6.1. DBS Financieel Release Scan Sys 6.1 DBS Financieel VCD Automotive Bediening Scan Sys tbv DBS Financieel Documentversie: 2.0 Datum: 4 juli 2016 VCD Automotive Scan Sys Release ImageCapture 6.1 1 INHOUDSOPGAVE 1. De release

Nadere informatie

Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I

Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I WOSI Ruud Jungbacker en Michael de Vries - Technisch ontwerp Website Document historie Versie(s) Versie Datum Status Omschrijving / wijzigingen 0.1 20 nov 2008 Concept

Nadere informatie

Aanvragen van klanten bekijken en beantwoorden Opvolgingsherinnering instellen Klantgegevens bekijken en bewerken

Aanvragen van klanten bekijken en beantwoorden Opvolgingsherinnering instellen Klantgegevens bekijken en bewerken Handleiding Inhoudsopgave INBOX KLANTEN AGENDA Aanvragen van klanten bekijken en beantwoorden Opvolgingsherinnering instellen Klantgegevens bekijken en bewerken Nieuwe klant toevoegen Klanten importeren

Nadere informatie

Proef/Wedstrijd beheer - 1

Proef/Wedstrijd beheer - 1 Proef/Wedstrijd beheer Zodra een proef of wedstrijd is goedgekeurd en open is gesteld kunt u de inschrijvingen en uitslagen beheren via het proef/wedstrijd menu op My ORWEJA De gebruikte gegevens in deze

Nadere informatie

Factsheet NPrinting; QlikView reporting done right

Factsheet NPrinting; QlikView reporting done right ; QlikView reporting done right De juiste informatie, bij de juiste mensen op het juiste moment Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en

Nadere informatie

Ordina VSM Customer Portal

Ordina VSM Customer Portal Ordina VSM Customer Portal Waarom gebruik maken van een Customer Portal U wilt de voortgang van uw meldingen (verstoringen / vragen) voor uw beheercontract(en) via een internetportaal kunnen inzien. Eventueel

Nadere informatie

Erasmus+ Mobility Tool - 4 november 2014 Katrin Pannekeet

Erasmus+ Mobility Tool - 4 november 2014 Katrin Pannekeet Erasmus+ Mobility Tool - 4 november 2014 Katrin Pannekeet Mobility Tool Wat is het? Hoe werkt het? Mobility Tool Registratiesysteem mobiliteitsprojecten Projectadministratie Projectmanagement Rapportages

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Asycuda World Gebruikershandleiding bij Versnelde Cargo Integratie AsyFCI

Asycuda World Gebruikershandleiding bij Versnelde Cargo Integratie AsyFCI Asycuda World Gebruikershandleiding bij Versnelde Cargo Integratie ASYCUDAWORLD VERSNELDE CARGO INTEGRATIE Onderwerp Het opvoeren van een manifest in Asycudaworld met gebruikmaking van een xml bestand

Nadere informatie

Het integratieplatform voor e-commerce en erp

Het integratieplatform voor e-commerce en erp 1 Het integratieplatform voor e-commerce en erp 2 Wat is Conneqt? Conneqt is een gestandaardiseerd en bewezen koppelingsplatform voor e-commerce en erp. Het platform voorziet in een (near)real-time synchronisatie

Nadere informatie

ITware. Itware gebruikershandleiding

ITware. Itware gebruikershandleiding Itware gebruikershandleiding Werking ITware kort samengevat: ITware is een hulpprogramma voor uw webwinkel. Producten kunnen op éénvoudige wijze, al dan niet automatisch, worden geplaatst en onderhouden.

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET DOCUMENTMANAGEMENTSYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in de

Nadere informatie

M7537 In de database opgeslagen documenten opslaan op locatie

M7537 In de database opgeslagen documenten opslaan op locatie Module: Centix4 Office - één gelijktijdige gebruiker M7537 In de database opgeslagen documenten opslaan op locatie Tot nu toe was het alleen mogelijk om in de database opgeslagen documenten alleen te openen

Nadere informatie

functionaliteit in alle versies (CashFlow Basic, Essentials en Complete) beschikbaar.

functionaliteit in alle versies (CashFlow Basic, Essentials en Complete) beschikbaar. CashFlow bestaat uit verschillende modules. Deze modules zorgen voor verschillende functionaliteit in het programma. In deze handleiding worden alle functionaliteiten besproken. Door middel van icoontjes

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Functionaliteiten 4orange Connect

Functionaliteiten 4orange Connect Functionaliteiten 4orange Connect 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 4orange Connect: de nieuwste release van FileFrame 4orange Connect is de nieuwste release van FileFrame.

Nadere informatie

HANDLEIDING UNIVERSAL PRODUCT IMPORTER VOOR LIGHTSPEED

HANDLEIDING UNIVERSAL PRODUCT IMPORTER VOOR LIGHTSPEED HANDLEIDING UNIVERSAL PRODUCT IMPORTER VOOR LIGHTSPEED INLEIDING Welkom bij deze handleiding, we leggen u uit hoe u zelf CSV data kan importeren in Lightspeed. Met onze app kan u snel en gemakkelijk al

Nadere informatie

MyDPD Pro. De handleiding voor je online programma Snel van start

MyDPD Pro. De handleiding voor je online programma Snel van start MyDPD Pro De handleiding voor je online programma Snel van start Inhoudsopgave 1. Welkom bij MyDPD Pro 3 2. Aan de slag met MyDPD Pro 4 2.1. Startpagina 4 2.2. MyDPD Pro-profiel 6 2.2.1. Wachtwoordinstellingen

Nadere informatie

Icoon/Icon Betekenis Description. Change scheduling Online. Gaat offline op (datum/tijd) Online. Going offline on (date/time)

Icoon/Icon Betekenis Description. Change scheduling Online. Gaat offline op (datum/tijd) Online. Going offline on (date/time) Algemeen/General Gepubliceerd maar gewijzigd Published but changed Meer acties op geselecteerde content More actions on selected content Gepubliceerd en niet gewijzigd Published and not changed Terugdraaien

Nadere informatie