Complete onderdeel specificatie Leg alle product- en onderdeelgegevens vast inclusief tekeningen en specificaties in één centrale locatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Complete onderdeel specificatie Leg alle product- en onderdeelgegevens vast inclusief tekeningen en specificaties in één centrale locatie."

Transcriptie

1 135 PLM Features Item Management Complete onderdeel specificatie Leg alle product- en onderdeelgegevens vast inclusief tekeningen en specificaties in één centrale locatie. Revisie controle Markeer en communiceer versies van items, zoals In Design, Effectief en Vervallen. Automatische onderdeel nummering Genereer automatisch item nummers in zelf te bepalen formaten en series. Where-used overzicht Inzicht in welke assemblies een item voorkomt. Vrije velden Configureer attributen om de details van het onderdeel vast te leggen. Keuze uit vrije tekst velden en drop-down menu s. Categorisatie Definieer multi-level categorieën en voeg categorie-specifieke velden en instellingen toe, per categorie zijn 250 velden mogelijk. Item afbeeldingen Voeg een thumbnail afbeelding toe aan elk item voor snelle identificatie. Gebruik JPG s, PNG s of zelfs de eerste pagina van een PDF.

2 Redlining Inzicht in verschillen tussen revisies van een item, met inzicht in toegevoegde en verwijderde onderdelen. Attributen aanpassen in bulk Wijzig simultaan gegevensattributen van meerdere items. Kleur markeringen bij gewijzigde items Identificeer gewijzigde items door kleur-markeringen. Inzicht in lopende change s en wijzigingsvoorstellen Identificeer items en assemblies die van invloed zijn op changes of wijzigingsvoorstellen, hierdoor is er inzicht in uitstaande issues. Selectieve roll back Undo item wijzigingen zonder invloed op critical onder handen werk. Automatische revisie reeksen Gebruikers- en lifecycle afhankelijke revisie reeksen kunnen automatisch worden toegevoegd bij het wijzigen van een onderdeel. Import en Export Import en export item informatie (inclusief sourcing data) via een configurabele wizard voor.csv (Excel) en.pdx (xml), gebruik makend van Arena PDXViewer. Bestanden koppelen Koppel bestanden van elk format aan items, of voeg een link toe van een URL/FTP locatie. Leg complete onderdeel historie vast door het associëren van documenten met specifieke onderdeel revisies en koppel bestanden met meerdere objecten. Remote file upload Verzamel bestanden organisatie breed, gebruik makend van Arena Drop Box. Review files in the cloud voor acceptatie, stroomlijn bestandsoverdracht en verminder fouten.

3 Document- en file management Volledige versie beheer met gebruikers specifieke nummering en complete historie. Dynamische bestand link Creëer een permanente smart URL met een link naar de laatste effectieve revisie van een bestand, zelfs indien nieuwe releases uitkomen. Toepasbaar voor assemblage instructies, datasheets, support documenten, SOPs, handleidingen etc. Bestand check-in en check-out Verzeker de juiste updating van gedeelde documenten in een collaboratieve environment. Multi-stage lifecycle Inzicht in de status van een item van concept naar design en productie. Verouderd markering Inzicht in als verouderd gemarkeerde items. Door kleurcoderingen bij gebruik in onder andere nieuwe designs, BOM s en zoekresultaten. Meerdere design paden Creëer een exact duplicaat van een item voor branche ontwikkeling met meerdere design paden. Het duplicaat omvat de complete historische context inclusief de complete change historie en compliance informatie. Automatische notificaties Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door automatische notificaties op het moment dat een item wordt gewijzigd. Activiteit logging Zie de activiteit log met gebruikersinformatie, uitgevoerde acties en de betreffende versie.

4 Bill of Materials (BOM) Management Centrale BOM Manage complexe meerlaagse product structuren door middel van één centrale BOM waar iedereen in de organisatie toegang toe heeft. Ongelimiteerd aantal BOM niveaus Zie de complete assembly, sub-assemblies en onderdelen van het product. In een indented formaat voor eenvoudig overzicht of een drill-down in één of meerdere lagen van de product structuur. BOM redlining Zie wat er is gewijzigd ten opzichte van twee revisies van een assembly: aantallen, namen, plaatsaanduidingen (reference designators) etc. BOM attributen Zie aantallen, BOM notities en plaatsaanduidingen gekoppeld aan de specifieke assembly. BOM vergelijking Vergelijk meerdere assemblies op het gebied van verschillen in aantallen, plaatsaanduidingen en substituut items. Verificatie van plaatsaanduidingen Check automatisch of het aantal plaatsaanduidingen in een BOM overeenkomt met het aantal zoals weergegeven in het aantal veld. Substituten Markeer verschillende alternatieve onderdelen of revisies als permanent acceptabele afwijkingen ten opzichte van een item in de BOM. Vereenvoudigde BOM Laat hoeveelheden zien voor ieder item op alle niveaus binnen de BOM.

5 Functie specifieke BOM s Verschillende views op product informatie met de Indented (volledige), flat (vereenvoudigde) en sourcing BOM s. Configureerbare BOM s Creëer zelf BOM lay-outs door alleen de attributen te tonen die relevant zijn voor de specifieke bedrijfssituatie. Indelen van BOM s in categorieën. Eenvoudige drill-down Open de BOM in een tweede window om componenten te bekijken met behoud van de context. Bulk vervanging Vervang een onderdeel in één of meerdere BOM s. Bijhouden van prototype- en productie kosten Registreer kosten van zowel prototyping als productie op ieder niveau in de BOM, gebruik makend van inschattingen of actieve offertes. Kosten calculatie Zie de totale kosten van een assembly, gebaseerd op offertes en inschattingen. Zie per item welke onderdelen voor welk percentage bijdragen op het gebied van de totale kosten en bepaal een doelstelling op het gebied van de totale kosten. Van iedere component of subassembly een geaggreerd inzicht in ieder niveau van de BOM. Kosten breakdown analyse Zie het percentage kosten (costing breakdown) ten opzichte van alle niveaus in de BOM. Kostprijs historie Evalueer historische kostprijs wijzigingen ten opzichte van verschillende revisies in de product lifecycle.

6 Registreer details van inkooporders Registreer inkooporderdetails zoals aantal, toezegde leverdatum, daadwerkelijke ontvangst datum en inkoopkosten, om de kostprijs te baseren op daadwerkelijke inkooptransacties. Automatische eenheden en kosten conversie Gebruik de automatische eenheden conversie om prototype en productie inschattingen te genereren. Scrubbing tool Exporteer de volledige BOM ten behoeve van scrubbing en import het gecorrigeerde schone bestand. Leveranciers item lookup Benader de Octopart database om informatie en specificaties te downloaden van onderdelen van producenten, inclusief links naar datasheets. Check of de data accuraat is. Kies eventueel een andere bron. Volledige historie Zie de complete product historie met links naar iedere gekoppelde change order. Automatische notificaties Ontvang automatisch notificaties bij versiewijzigingen van een BOM of gerelateerde data. Import en Export Importeer en exporteer complete BOM s (inclusief sourcing gegevens) via de configurabele wizard for.csv (Excel) en.pdx (XML) of download een standaard bill of material template. Bekijk CSV files in Excel en/of PDX files in Arena PDX Viewer.

7 Change Management Configureerbare change boards Configureer het goedkeuringsproces en de betrokkenheid van reviewers in elk stadium. Koppel routings voor een consistent beoordelingsproces per change type. Multi-stage voting Goedkeuringen, alvorens routings met goedkeuringen naar hogere niveau s in de organisatie. Automatische of handmatige routing Kies uit meerdere opties om de flexibiliteit te bepalen van eindgebruikers of administrators bij het bepalen van een workflow en de deelnemers bij een bepaalde change order of een categorie van een change order. Overzicht goedkeurings proces Zie direct de voortgang van goedkeuringen met de geïntegreerde goedkeurings monitor. Configureerbare goedkeuringsbenodigdheden Stel minimale goedkeuringsbenodigdheden in voor iedere beoordelaarsrol, zoals unaniem, één of meerdere, evenals optioneel. Automatische notificaties en reminders Hou change en wijzigingsverzoeken top-of-mind door automatische review notificaties en reminders te sturen, zowel binnen BOMControl als via . Engineering en productie changes en voorstellen Manage product issues in een collaboratieve omgeving en promoveer wijzigingsvoorstellen in change orders. Leveranciers participatie Breng leveranciers automatisch op de hoogte indien hun onderdelen worden beïnvloed door een change order of een wijzigingsverzoek. Betrek hen selectief in collaboratieve goedkeuringsproces workflows.

8 BOM redlining Identificeer eenvoudig verschillen tussen versies en revisies van een assembly en subassemblies gerelateerd aan een specifieke change order. Betrokken items op hoger niveau alert Identificeer bij een change order van een item de andere assemblies die betrokken zijn. Voorkom niet- geautoriseerde revisie, door notificatie van geabonneerde gebruikers dat een change van een item invloed heeft op items op een hoger niveau. Afwijking ondersteuning Geef onderdeel variaties in, inclusief meerdere simultane afwijkingen, bij tijdelijke change orders. Stel de geldigheidsperiode in en notificeer betrokken partijen automatisch van een op handen zijnde expiratie. Voorraad hoogte Leg de voorraadhoogte of de beschikbaarheid vast per locatie of onderdeelniveau, voor onmiddellijke goedkeuring of toekomstig gebruik. Voorraadpositie velden Stel bedrijfsspecifieke velden in, zoals locatie, voorraad hoogte en actie, om de voorraad behoefte weer te geven. Proxy voting Maak het delegeren van stemming mogelijk indien een stemmer niet beschikbaar is in een specifiek tijdvak. Intelligente change order nummering Kies automatisch het volgende sequentiële nummer met prefix. Configureerbare change- en wijzigingsverzoek formulieren Gebruik out-of-the-box best-practice templates of wijzig ze om templates te creëren voor ieder type change order of wijzigingsverzoek om tegemoet te komen aan de specifieke bedrijfsbehoefte.

9 Eigen attributen Creëer change order formulieren met zelf te definiëren attributen, waarop tevens kan worden gezocht. Bestandsbijlagen Voeg bestanden toe om additionele details en instructies toe te voegen omtrent de change order en de implementatie van een change. Licht modificaties in een ECO toe met datasheets, tekeningen en opmerkingen, of voeg design specificaties toe aan een documentwijzigingsverzoek om support issues en aanbevelingen vast te leggen, etc. Afscherming vertrouwelijke bestanden Markeer een bestand als privé, waardoor het bestand verborgen is voor gebruikers van leveranciers, ook al hebben zij toegang tot een change order. Multi-stage lifecycle Bekijk dynamische grafische voorstellingen van change orders of aanvragen alsmede de beschikbare acties voor alle lifecycle fasen. Implementaties traceren Documenteer de implementatie van een change met bestanden en notities. Sta optioneel leveranciers toe informatie omtrent de implementatie toe te voegen met specifieke schrijf rechten. Gebruikers die changes implementeren kunnen andere gebruikers notificeren omtrent de progressie door een implementatiestatus in te stellen welke zichtbaar is in de workspace. Change afgerond Markeer een change als uitgevoerd en geïmplementeerd, om aan te geven dat er geen activiteit meer benodigd is en indien gewenst deze change uit te sluiten in zoekresultaten. Categorisatie Specificeer een ongelimiteerd aantal typen changes en wijzigingsverzoeken. Associeer default attributen voor ieder type, inclusief nummer formaat en routing.

10 To-do list Sorteer een to-do list in need-to and can-do met een multi-tab inbox op het dashboard. Gestroomlijnde change review Review de modificaties van items, met de changes inzichtelijk in een afzonderlijke window. Configurabele rapportages Analiseer de ouderdom van changes en besluitvormingsinformatie met behulp van rapportages op basis van meerdere criteria. Bewaar en deel de formaten van de rapportages en sta optioneel modificatie van rapportages toe. Closed-loop wijzingsvoorstel tracking Manage een ongelimiteerd aantal typen change requests (e.g. ECR, DCR, CAR, SCAR) met flexibele workflows en evaluatie groepen. Definieer categorieën voor eenvoudige wijzigingsverzoek identificatie en intelligente nummering. Associeer één of meerdere wijzigingsverzoeken met een change om zo de complete context te adresseren voor meerdere issues. Geïntegreerd issue management Leg evaluatie issues vast, inclusief opmerkingen, aanbevelingen en de context van het wijzigingsvoorstel. Zie welke issues zijn geadresseerd en gesloten of welke nog open staan voor discussie en evaluatie. Evaluatie teams Kies de relevante gebruikers om ieder type wijzigingsvoorstel te beoordelen en specificeer de gebeurtenissen waarvoor zij een elektronische notificatie ontvangen. Teams kunnen automatisch worden geselecteerd op basis van de categorie van het wijzigingsvoorstel en gebruikers kunnen andere gebruikers toevoegen indien nodig voor add-hoc evaluatie. Configurabele tracking codes Bepaal bedrijfsspecifieke wijzigingsverzoek-, uitstel- en oplossingscodes om wijzigingsverzoeken te rapporteren en te sorteren.

11 Volledige historie Leg de datum, status, gebruiker, notities en genotificeerde participanten vast iedere keer wanneer een wijzigingsverzoek of change wordt geupdated.

12 Samenwerking Leveranciers Goedgekeurde leveranciers en producenten lijst (AVL/AML) Markeer leveranciers als goedgekeurd, niet-goedgekeurd of niet-gekwalificeerd. Zie in een oogopslag goedgekeurde leveranciers en producenten voor een bepaalde component samen met niet gekeurde leveranciers en producenten. AML redlining Zie verschillen tussen twee goedgekeurde leveranciers, inclusief wijzigingen. Configureerbare toegang tot change orders Sta optioneel een leverancier toe goedgekeurde change orders in te zien. Voeg een leverancier toe aan de review board. Sta optioneel een leverancier toe implementatienotities en bestanden toe te voegen. Snelle registratie Nodig leveranciers en partners uit om deel te nemen aan design collaboration door het versturen van een uitnodiging met eenvoudige online registratie instructies. Configureerbaar toegangs niveau Wijzig of beëindig toegangsrechten zonder noodzakelijke assistentie met een doorlooptijd vanuit de IT en Security afdeling, zoals veelal de situatie bij behind-thefirewall applicaties. Leverancier zelf-service Geef leveranciers zelf-service toegang om specificaties, documentatie, levertijden en offertes te updaten, evenals te participeren in change processen. Automatische notificaties Geef leveranciers de mogelijkheid om genotificeerd te worden indien het door hen geleverde onderdeel, de BOM of gerelateerde data is gewijzigd.

13 Sourcing BOM Identificeer alle leveranciers en producenten van onderdelen in een BOM met de sourcing BOM. Onderdeel, BOM en change exports Geef leveranciers en design partners de mogelijkheid om complete BOM s te exporteren, inclusief onderdeel informatie, specificaties en tekeningen om te ondersteunen bij werkzaamheden. Gecentraliseerde contact database Manage identificatie en account informatie van alle leveranciers en producenten, inclusief , telefoon en fax gegevens, voor een ongelimiteerd aantal contactpersonen. Configureerbare toegang tot source relaties Geef contractmanufacturers en andere partners optioneel toegang tot leveranciers bestanden, zodat zij componenten kunnen sourcen gebruik makend van de bestaande supply chain. Beveiliging vertrouwelijke bestanden Markeer een bestand als privé, waardoor verborgen voor leveranciers. Inzicht kosten Geef leveranciers toegang tot een deel of alle kostprijs informatie van een BOM of onderdeel. Voorraad versus made-to-spec Leg per component vast of er geleverd wordt uit voorraad (commodity product) of dat een item wordt geproduceerd op klantspecificatie (made to spec). Toegang tot where-used Geef leveranciers toegang tot where-used views voor inzicht in het gebruik van componenten in verschillende assemblies.

14 AVL / AML versiebeheer Hou de historie bij en controleer wijzigingen ten opzichte van de lijst met goedgekeurde leveranciers en producenten van een component door middel van flexibele versie controle. Leveranciers notities Voeg gedetailleerde notities toe omtrent leveranciers om capaciteiten en aanbiedingen te documenteren. Volledige leveranciers specificaties Registreer de volledige component specificatie inclusief leveranciers- en producent artikelnummers, artikelnamen en zelf gedefinieerde attributen. Onderdeel nummering verwijzing Associeer interne onderdeelnummers met leverancier- en producent onderdeelnummers voor eenvoudige en accurate codering. Bestand management Registreer, bewaar en associeer productie documentatie zoals datasheets, compliance documentatie en beschrijvingen van toepassingen in één centrale locatie inclusief de historie van bestanden. Leveranciers en leveranciers-artikel export Exporteer eenvoudig leveranciers en sourcing data gebruik makend van de configureerbare wizard voor.csv en.pdx (xml) bestanden. Leveranciers toegang op basis van IP Beperk toegang op basis van locatie of device door het specificeren van toegestane IP adres reeksen. Leveranciers Import Importeer de leveranciers door middel van een wizzard. Toegang logging Zie welke leveranciers er online zijn en evalueer hun toegang voor 90 dagen.

15 Compliance Tracking door multi-level BOM s Voeg een requirement toe op het niveau van de BOM en koppel deze automatisch aan ieder onderliggend onderdeel in de BOM om compliance aft e dwingen. Tracking onderdelen Voeg requirements toe aan onderdelen of aan leveranciers onderdelen. Leveranciers kunnen compliance bewijsvoering uploaden van de onderdelen die zij leveren. Meerdere requirements per item Voeg zoveel requirements toe als nodig en zie de geaggregeerde compliance status in zoekresultaten. Specifieke compliance requirements Definieer iedere requirement (zoals RoHS, WEEE, Lood-vrij, UL en meer) voor interne controles specifiek voor de eigen bedrijfsomgeving. Compliance support is inclusief een RoHS-specifieke handleiding. Compliance BOM Zie de compliance details van alle onderdelen in een BOM. Compliance rapport (materials declaration) Exporteer een configurabele materials declaration inclusief bewijsvoerings bestanden. Locatie bewijsvoering Configureer waar bewijsvoering van compliance is opgeslagen en markeer nonbewijsvoering bestanden zodat deze niet verschijnen in het compliance rapport. Non-compliant onderdeel markering Per onderdeel is door middel van een icoon zichtbaar of het onderdeel compliant of non-compliant is.

16 Configureerbare gebruikers hulp Gebruikers instructies voor het invullen van compliance velden. Optioneel status terugzetten Dwing status checking af voor iedere nieuwe revisie van een onderdeel door automatisch de status te resetten naar onbekend. Categorie defaults Voeg requirements automatisch toe aan ieder nieuw onderdeel in een categorie. Configureerbare compliance scope Voeg een requirement toe aan voorgaande revisies van een onderdeel of aan toekomstige revisies. Online database lookup Connect naar de Octopart database om alle levels te checken van gevaarlijke stoffen zoals lood en cadmium.

17 Project Collaboration Template gebaseerde project definitie Stel zelf bedrijfsspecifieke project templates in met milestones en fases voor verschillende type projecten (i.e., New Product Development/Introductie, RoHS Compliance). Volgen van taken op het niveau van de BOM Kies fasen en milestones en bepaal welke items dienen te worden opgenomen in het project. Arena BOMControl genereert vervolgens de juiste tijdfasering van projecttaken voor alle betreffende componenten en sub-assemblies. Direct zicht op project status Direct zicht op de huidige project status met een multi-stage flowchart op iedere projectpagina. Project analyse tools Filter status overzichten om een subset te zien van tracked items. Zie de status van individuele items, taken en milestones of zie de status van taken. Automatische notificaties Notificeer gebruikers (inclusief leveranciers) zowel in de applicatie als via op het gebied van fases, milestones en nieuwe taken. Herhalende taken per taak type Definieer taak-sets voor specifieke typen items (i.e, electronisch, mechanical, highrisk). Bulk taak toebedeling en updates Update scheduled deadlines, herverdeel taken en update de realisatie status in bulk. Deadline risico zichtbaarheid Voer on-the-fly probleemanalyses uit door het tonen van de eerste deadlines voor hoofd items en de laatste deadlines voor sub items.

18 Project documenten Upload relevante project bestanden van ieder formaat naar een centrale locatie die benaderbaar is voor het team. Voeg additionele project informatie toe op het niveau van het item of op ieder niveau van de BOM. Dashboard project Zie en vergelijk schedules en statussen van een portfolio van projecten, gesorteerd naar template, programma of project manager. Zie taak toebedelingen binnen meerdere projecten op het gebied van status, items, deadlines en project templates. Oorzaak analyse Identificeer en drill down in scheduling problemen op project of tracked item niveau. Navigeer binnen het project omhoog en omlaag in de product structuur. Geaggregeerd statusoverzicht Zie een geaggregeerd grafisch overzicht van fasen en milestones, evenals metrics voor een project of voor items binnen een project. Event alerts Ontvang alerts betreffende recent afgeronde of openstaande activiteiten op het gebied van een project of op het gebied van individuele items. Trouble spot indicator Zie verlate of niet-toebedeelde projecttaken en taken gekoppeld aan items (producten of onderdelen) binnen een project. Taak niveau notities Voeg taak notities toe met taak specifieke informatie en informatie omtrent beslissingen.

19 Additioneel Flexibele zoekmogelijkheden Zoek onderdelen en assemblies, change orders en wijzigingsverzoeken gebruik makend van meervoudige zoekcriteria. Inclusief categorieën en attribuutwaarden. De zoekcriteria kunnen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. Zoek documenten Zoek documenten door middel van de krachtige attribuut zoekstructuur, of door zoeken in associaties, inclusief onderdelen, leveranciers, wijzigingsvoorstellen en changes. Zoekgeschiedenis Keer terug naar een recent bezocht onderdeel met één muisklik. Bookmarks Krijg direct toegang tot ieder BOMControl record door de opgeslagen links op het dashboard. Configurabele rapportages Specificeer uitgebreide sorteer- en filter criteria en download onderdeel gegevens. Sla het formaat van de rapportage op, deel het rapport en sta wijziging van het formaat toe. Collaboratieve toegang Werk samen met geautoriseerde partners en leveranciers door hen selectief toegang te geven tot onderdeel informatie en hen de mogelijkheid te geven om eenvoudig upto-date productinformatie te downloaden, inclusief onderdelen, BOM s en bestanden. Responsive Support Ontvang snel antwoorden door het context gevoelige help systeem op iedere pagina, of contact het Arena Support team met vragen of suggesties. Ingebouwde Chat en Skype Bespreek product issues en changes met het interne team en samenwerkingspartners door middel van Skype. Zie binnen de workspace direct wie is aangesloten.

20 Klinkt Onmogelijk? Het vindt nu plaats in Arena. Een product informatie systeem met geïntegreerd elektronisch change management systeem kan de efficiency en effectiviteit van productontwikkeling sterk doen verbeteren. Arena helpt innovatieve producenten betere producten sneller naar de markt te brengen met een Cloud PLM system dat prototyping versneld, fouten reduceert en producenten helpt om wereldwijd samen te werken op het gebied van product changes met strategische partners. Arena BOMControl, een cloud gebaseerde oplossing voor bill s of material (BOM s) en change management, biedt een gecontroleerde en gecentraliseerde oplossing voor het managen van ideeën en changes ten opzichte van product gegevens. Eenvoudig te gebruiken met iedereen binnen de organisatie en de gehele supply chain op the same page. Arena BOM Control biedt wat nodig is in één systeem: Product definitie Voor het organiseren en delen van de complete product informatie( tot 250 attributen per productcategorie), inclusief BOM s en op product en onderdeel niveau optioneel: CAD files, versie informatie, sourcing, kosten, documentatie, compliance gegevens - door de gehele product life cycle. Optioneel en gefaseerd: Sourcing voor het vastleggen van de huidige en potentiele leveranciers, kosten, levertijden en onderdeel specificaties. Aansluiting op Partslist gevoed door electronische componentencatalogus van OctoPart. Product change management Opname van versies en wijzigingen, optioneel per categorie in een workflow met automatische notificaties. Collaboration voor het integreren van het de complete design keten in het ontwikkelingsproces. Met een supplier acces licentie toegang tot het geleverde onderdeel en requests en changes. Product analytics voor het beoordelen van kosten, project statussen en meer. Import en export / integraties. Import eenvoudigweg de bestaande Excel product sheets in Arena, waarna Arena na bewerking de productdata exporteert. Eenvoudig naar exportbestanden of met een volledig geautomatiseerde integratie op basis van webservices, soap, XML of PDXviewer, zoals gerealiseerd met Navision, Exapta, SAP, MFG/Pro e.v.a. ERP s, web content management systemen, CRM s en brand/marketingapplicaties.

21 Arena maakt deze toepassing bereikbaar door: o o o o o Instant on: Account activatie en & data import in dagen Easy to use: Zero IT overhead: Volledig gehoste oplossing, geen beslaglegging op kostbare IT recources Lage cost of ownership: Volledige oplossing tegen fractie kosten traditionele PLM systemen. Data ook lokaal opslaan met hyperlink, export, XLS, SOAP, PDXViewer. Bezoek de website voor meer informatie over de suite van Arena Cloud PLM producten, inclusief white papers en instructiefilms. Additionele informatie of Support 24 * 7 uur. Arena biedt krachtig en kosteneffectief PLM platform in the Cloud Er zijn inmiddels meer dan 500 implementaties wereldwijd en gebruikers. Producttream.nl is betrokken bij diverse implementaties in Nederland. Een beschrijving van de succesvolle livegang en ingebruikname binnen Argus Imaging te Heerlen (voorheen Philips Healthcare) vind u op Productinformatie is nu voor alle medewerkers beschikbaar, dit bespaart tijd en stimuleert de productlijn ontwikkeling. Productstream.nl kunt u bereiken op , Utrecht, o Besparing tijd Engineers, Multi-user toegang, toegankelijkheid instelbaar o Besparing overhead, overzicht, voorkomen fouten o Stimuleren samenwerken en hergebruik onderdelen o Vastleggen ideeën, changes en compliance informatie, ook op componentniveau o Kortere Time to Market, meer producten en varianten, betere kwaliteit o Alternatieve leveranciers, lagere productkosten en betere beschikbaarheid

Voorbeeld invoerscherm melding via Intranet:

Voorbeeld invoerscherm melding via Intranet: Meldingen (KWIS) Axxerion biedt een unieke oplossing voor het beheren van klachten, wensen, informatieaanvragen en storingen (KWIS). Met deze module lopen wij voorop in de Nederlandse markt. Door middel

Nadere informatie

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. LOGICWORKS CRM Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang

Nadere informatie

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang voor uw bedrijf.

Nadere informatie

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang voor een bedrijf.

Nadere informatie

Prodin-P3 Suite. De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB. Groothandel & retail. Service & onderhoud. Productie & assemblage

Prodin-P3 Suite. De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB. Groothandel & retail. Service & onderhoud. Productie & assemblage De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB Groothandel & retail Service & onderhoud Productie & assemblage Prodin Business Solutions B.V. Tel 088 808 11 00 sales@prodin.nl WWW.PRODIN.NL Inhoudsopgave

Nadere informatie

Adviesrapport SharePoint

Adviesrapport SharePoint Voor de Kennissatelliet Amersfoort Een advies- en overzichtsrapportage ten behoeve van de optimale implementatie van een SharePoint Portal Server binnen de Kennissatelliet Amersfoort Auteur: Datum: 16

Nadere informatie

Inhoudsopgave. I Introductie Supportdesk Pro. II Werken met Supportdesk Pro. Supportdesk Pro Handleiding. Oplossingen.

Inhoudsopgave. I Introductie Supportdesk Pro. II Werken met Supportdesk Pro. Supportdesk Pro Handleiding. Oplossingen. 2 Supportdesk Pro Handleiding Inhoudsopgave 0 5 I Introductie Supportdesk Pro 1 Welkom... 5 5 II Werken met Supportdesk Pro 1 Algemeen... 5 Gebruik 2 Zaken 5... 5 Inleiding 5 De soort van een zaak 5 Supportdesk

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV OpenIMS 4.2 Technisch en Functioneel Beheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 1.1 Cliënt specificaties... 5 2 INTRODUCTIE OPENIMS... 6 2.1 Inloggen... 7 3 GEBRUIKERS... 8 3.1

Nadere informatie

Voorwoord. info@salesmanager.nl www.salesmanager.nl. Geachte lezer,

Voorwoord. info@salesmanager.nl www.salesmanager.nl. Geachte lezer, Voorwoord Geachte lezer, Hartelijk dank voor uw interesse in de producten van SalesManager Software B.V. Wij stellen uw belangstelling zeer op prijs. Dit document laat u op een duidelijke en beknopte wijze

Nadere informatie

WAT IS ER NIEUW IN QLIKVIEW 11?

WAT IS ER NIEUW IN QLIKVIEW 11? WAT IS ER NIEUW IN QLIKVIEW 11? QlikView 11 tilt Business Discovery naar een hoger niveau. QlikView 11 stelt gebruikers in staat om eenvoudig informatie te delen met collega s. Grotere, bedrijfsbrede implementaties

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

PromaCoin Handleiding v1.2. 2009 Peletier & Partners

PromaCoin Handleiding v1.2. 2009 Peletier & Partners PromaCoin Handleiding v1.2 Contents 3 Table of Contents Foreword Part I Introductie 0 8 1 Over... Peletier & Partners 8 Wie zijn w ij?... 8 Waarden... 8 Onafhankelijk... 8 Contactgegevens... 8 2 Over...

Nadere informatie

Ministeries van Justitie, SZW, VWS, BZK, Defensie, Financiën en VROM en de AIVD

Ministeries van Justitie, SZW, VWS, BZK, Defensie, Financiën en VROM en de AIVD Ministeries van Justitie, SZW, VWS, BZK, Defensie, Financiën en VROM en de AIVD Programma van Eisen en en voor de aanschaf van een Standaard Applicatie voor Document Management, Records Management en Workflow

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

voorbeeldexamen IT Service Management Practitioner: Release & Control (based on ITIL ) editie mei 2007

voorbeeldexamen IT Service Management Practitioner: Release & Control (based on ITIL ) editie mei 2007 voorbeeldexamen IPRC IT Service Management Practitioner: Release & Control (based on ITIL ) editie mei 2007 inhoud 2 introductie 3 voorbeeldexamen 20 antwoordindicatie 46 beoordeling EXIN Hét exameninstituut

Nadere informatie

Microsoft Dynamics AX 2012 Overview

Microsoft Dynamics AX 2012 Overview Microsoft Dynamics AX 2012 Overview Kracht en eenvoud Sneller meer rendement. Ingebouwde branchegerichte mogelijkheden voor productie, distributie, services en de publieke sector (binnenkort ook retail)

Nadere informatie

Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5

Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5 Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5 Versie 2, juli 2002. 1997-2002 Smartsite Software B.V. Smartsite Dynamic Web System Disclaimer Hoewel deze handleiding met de grootste zorgvuldigheid tot

Nadere informatie

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen?

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? 1 Inleiding Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? Door het gebruik van HubSpot zijn al jouw marketingwerkzaamheden niet langer verspreid, maar komen ze samen op één platform.

Nadere informatie

Model Programma van Eisen. Document Management Systeem. voor een geïntegreerd. Over dit document

Model Programma van Eisen. Document Management Systeem. voor een geïntegreerd. Over dit document Model Programma van Eisen voor een geïntegreerd Document Management Systeem Over dit document Dit document is een hulpmiddel bij het opstellen van een Programma van Eisen (PvE). Zoals ieder model, moet

Nadere informatie

Introductie Sharepoint Portal Server 2003

Introductie Sharepoint Portal Server 2003 Introductie Sharepoint Portal Server 2003 1. INLEIDING... 4 2. SYSTEEMVEREISTEN... 4 2.1 Server... 4 2.2 Clients... 5 3. SHAREPOINT PORTAL SERVER VS WINDOWS SHAREPOINT SERVICES... 5 4. INSTALLATIE WINDOWS

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

[HANDLEIDING MAGENTO]

[HANDLEIDING MAGENTO] Pagina 0 Inhoudsopgave: 1. Introductie van het beheerderspaneel... 2 2. Uw catalogus opzetten... 9 3. Promoties... 43 4. Bestellingen en klanten beheren... 63 5 Beheren van door de klanten ontwikkelde

Nadere informatie

Handboek EPO. - inleiding & overzicht - - installatie - - (eerste) gebruik - - configuratie - - beheer -

Handboek EPO. - inleiding & overzicht - - installatie - - (eerste) gebruik - - configuratie - - beheer - EPO - inleiding & overzicht - - installatie - - (eerste) gebruik - - configuratie - - beheer - Datum : 1 Juli 2006 Versie : 4.2 Auteur(s) : Frank Liet, Jelle Hissink, Arjen de Ronde Printdatum : maandag

Nadere informatie

IT Management Group. Samenvatting ITIL Processen (ITILF)

IT Management Group. Samenvatting ITIL Processen (ITILF) IT Management Group Samenvatting ITIL Processen (ITILF) ITIL is a Registered Trade Mark of the Office of Government Commerce in the United Kingdom and other countries. ITIL Trainingen bij de IT Management

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software Nu met mobility en collaboration functionaliteiten vernieuwd design Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

Urenregistratie en Facturatie

Urenregistratie en Facturatie Urenregistratie en Facturatie 2008-2011 Copyright Asperion Hosting BV 2008-2011 Copyright Asperion Pagina 2 van 49 Doel van dit document De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden

Nadere informatie

Webservice meldingen ProUrl

Webservice meldingen ProUrl Productinformatie REMS REMS Algemeen REMS CloudComputing Systeem REMS CC systeem user REMS OnSite systeem user ControlPanel Verwerking Connectivity Auditing Organize Webservice meldingen ProUrl CRM Relaties

Nadere informatie

Samenvatting ITIL Service Management

Samenvatting ITIL Service Management Samenvatting ITIL Service Management Anton Rusbach V1.3 23 mei 2006 Inhoudsopgave Inleiding 3 ITIL Procesinrichting 5 Servicedesk 9 Configuratie Management 11 Incident management 14 Problem management

Nadere informatie