In dit informatieboekje staat wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten wanneer u uw kind bij ons brengt voor opvang.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit informatieboekje staat wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten wanneer u uw kind bij ons brengt voor opvang."

Transcriptie

1 INLEIDING In dit informatieboekje staat wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten wanneer u uw kind bij ons brengt voor opvang. Als er vragen zijn kunt u altijd contact opnemen met Mirna Knoop of Cris van Haagen. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking! Bodhi Kinderopvang Lekstraat EM Almere info@bodhi-kinderopvang.nl 2. STARTPROCEDURE 2.1 Rondleiding Wanneer u overweegt uw kind bij ons in te schrijven of al ingeschreven heeft, geven wij u graag een rondleiding en maken dan direct kennis. U kunt ons bellen om een afspraak hiervoor te maken. Uw kind is bij deze rondleiding natuurlijk van harte welkom Inschrijving en plaatsing U kunt zich inschrijven op de locatie zelf of via de website. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Zodra de inschrijving binnen is, nemen wij contact met u op. Samen met u worden de mogelijkheden besproken. Wanneer u akkoord gaat met de plaatsing dan ontvangt u van ons een overeenkomst ter ondertekening.

2 Wanneer wij deze overeenkomst ondertekend hebben ontvangen, dan kan de opvang op de afgesproken datum ingaan. 2.3 Kennismaken en wennen Voordat de opvang ingaat worden u en uw kind(eren) uitgenodigd om kennis te komen maken met de groep en de pedagogisch medewerkers. Het wennen is voor ieder kind verschillend. Daarom stemmen wij dit graag met u af. In principe is dit een uurtje, mocht uw kind behoefte hebben aan meer wenmomenten dan stemmen wij dit met u af. 3. ALGEMEEN Openingstijden Openingstijden van Bodhi Kinderopvang zijn van 07:00 tot 19:00. Als ouder kiest u voor een hele dag, verlengde hele dag of een halve dag opvang. Wanneer u vanaf 7.00 of na ook opvang nodig heeft dan maakt u gebruik van verlengde opvang en wordt een hele dag gerekend van 7.00 tot Wij zijn het gehele jaar geopend behalve op de officiële feestdagen. Officiële feestdag Datum Nieuwjaarsdag Donderdag 1 januari 2015 Goede Vrijdag Vrijdag 3 april 2015 Pasen: eerste en tweede paasdag Zondag 5 en maandag 6 april 2015 Koningsdag Maandag 27 april 2015 Bevrijdingsdag Dinsdag 5 mei 2015 Hemelvaartsdag Donderdag 14 mei 2015 Pinksteren: eerste en tweede pinksterdag Zondag 24 en maandag 25 mei 2015 Kerst: eerste en tweede kerstdag Vrijdag 25 en zaterdag 26 december 2015 Tarieven Bij Bodhi Kinderopvang hanteren we maar 1 uurprijs, deze is 6,90. Er zijn drie mogelijkheden voor opvang; Hele dag opvang 75,90 Verlengde opvang 82,80 Halve dag opvang 37,94 Het is mogelijk om een contract af te nemen van 1 dag per week. Wanneer u halve dag opvang wenst is dit mogelijk vanaf 2 halve dagen per week.

3 Dagelijks hebben wij twee plaatsen voor flexibele opvang. Dit is voor ouders die geen vaste dag in de week opvang afnemen in verband met bijvoorbeeld onregelmatig werk. De prijs is inclusief alle verzorgingsmiddelen zoals (warme) lunch, brood, drinken en luiers. Ontbijten is niet inbegrepen. Wanneer uw kind bij ons komt ontbijten om 7.00 kost dit 1,-. Voeding Wij bieden de mogelijkheid om de kinderen bij ons te laten ontbijten tegen een meerprijs van 1,- per maaltijd. Kinderen eten bij Bodhi Kinderopvang een warme maaltijd om Deze zit bij de prijs inbegrepen. Al het drinken en eten bij Bodhi Kinderopvang is zoveel mogelijk biologisch en het liefst ook lokaal. Flexibele opvang Flexibele opvang is alleen mogelijk als de groepsgrootte dit toelaat. We hebben elke dag 2 flexibele plaatsen. Wanneer u behoefte heeft aan extra opvang, dan kunt u dit aanvragen door in te loggen via ons online reserveringssysteem Niokids of door een mail te sturen naar info@bodhi-kinderopvang of uw persoonlijk aanspreekpunt. Wij beantwoorden uw aanvraag zo snel mogelijk. U kunt kosteloos uw reservering annuleren mits u dit minimaal 48 uur van te voren doet via ons online reserveringssysteem. Als u de maandag reservering kosteloos wilt annuleren dient u dit minimaal 60 uur van te voren te doen. Mededelingen en nieuwsbrief Mededelingen worden gedaan via de mail om duurzaam om te gaan met papier. Daarnaast proberen wij bijzonderheden zoveel mogelijk mondeling met u te delen. Voertaal Nederlands Bij Bodhi Kinderopvang wordt met ouders en kinderen Nederlands gesproken. Indien u zelf niet voldoende Nederlands spreekt mag u altijd iemand meenemen om u te helpen vertalen als u een gesprek wilt voeren over uw kind. In de toekomst willen wij ook kindergebarentaal gaan voeren.

4 4. KWALITEIT BODHI KINDEROPVANG Bodhi Kinderopvang probeert altijd te voldoen aan alle kwaliteitseisen zoals in de Wet Kinderopvang wordt gesteld. Inspectie Jaarlijks zal de locatie geïnspecteerd worden door de GGD. Hiervan wordt een rapportage openbaar gemaakt. Op onze website is dit GGD-rapport ter inzage aanwezig. Branchevereniging Bodhi Kinderopvang is aangesloten bij de Branchevereniging Kinderopvang. Risico-inventarisatie en evaluatie Jaarlijks wordt op alle locaties een risico-inventarisatie en evaluatie uitgevoerd op het gebied van Veiligheid, Brandveiligheid en Gezondheid. De protocollen die hieruit voortkomen zijn in te zien op de locatie. Wettelijke eisen veiligheid Bodhi Kinderopvang beschikt over een gebruiksvergunning en voldoet aan de wettelijke eisen in verband met de veiligheid. Onze locatie voldoet aan de brandveiligheidseisen. Wij nemen deel aan het calamiteitenplan van Buurtcentrum de Draaikolk. Dit wordt elk jaar geoefend onder leiding van Hulst Fireconsultancy. Hygiëne en gezondheid Wij voeren bij Bodhi Kinderopvang het Hygie nebeleid. Hierin worden de uitgangspunten en werkinstructies vastgelegd waarmee bij Bodhi Kinderopvang de hygiëne wordt gewaarborgd. Bij het bereiden van voeding werken wij volgens het Gezondheidsprotocol. Bij Bodhi Kinderopvang is er een medisch protocol aanwezig zodat pedagogisch medewerkers weten hoe te handelen in bepaalde situaties. In alle ongevallen waarbij uw kind betrokken is wordt u gebeld. Ons ziektebeleid volgt de richtlijnen van de GGD. Het is belangrijk dat een ziek kind in een omgeving is waar het zich prettig voelt. Bij besmettelijke ziekten kan de gezondheid van andere kinderen een reden zijn dat een ziek kind Bodhi Kinderopvang niet bezoekt. In overleg met u wordt bepaald wat het beste is voor uw kind.

5 Leidster-kind ratio De werkroosters van de pedagogisch medewerkers zijn bij Bodhi Kinderopvang zodanig opgesteld dat aan de wet vastgelegde leidster-kind ratio wordt voldaan. Vaste stamgroep en pedagogisch medewerkers Omdat wij een kleinschalige organisatie zijn met 1 groep van maximaal 12 kinderen in de leeftijd 0 tot 4 jaar, heeft uw kind een vaste stamgroep en daarbij ook vaste pedagogisch medewerkers. Iedere kind krijgt een mentor aangewezen die vast aanspreekpunt voor de ouder is. Bevoegdheid medewerkers Alle pedagogisch medewerkers zijn bevoegd om op de groep te staan. Een aantal medewerkers is opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Alle medewerkers doorlopen de training Kinder-EHBO in een vaste cyclus van twee jaar. Doorstroom Bij Bodhi Kinderopvang houden we bij het doorstromen naar de basisschool rekening met uw kind. Wij zullen ervoor zorgen dat we uw kind sociaal emotioneel voorbereiden en een gedegen overdracht doen naar de meester of juf van de basisschool. Ieder halfjaar hebben we een voortgangsgesprek waarin we de ontwikkeling van uw kind(eren) met u bespreken. We hebben een samenwerking met het Wijkteam en JGZ om eventuele achterstanden op tijd te ontdekken en eventueel erger te voorkomen. Voorrangsbeleid Bij Bodhi Kinderopvang geven wij voorrang aan broertjes en zusjes van kinderen die bij ons worden opgevangen. Pedagogisch beleid en protocollen Het pedagogisch handelen en de werkwijze van Bodhi Kinderopvang staan beschreven in ons pedagogisch beleidsplan. Dit kunt u terug vinden op onze website. Het volledig pedagogisch beleid is op te vragen op locatie. De protocollen met betrekking tot diverse situaties kunt u op verzoek inzien op de locatie. Oudercommissie Er is zo snel mogelijk een oudercommissie actief bij Bodhi Kinderopvang. Wilt u hierin een rol spelen dan kunt u dat kenbaar maken via info@bodhikinderopvang.nl.

6 De notulen en een lijst met oudercommissieleden met bijbehorende adressen kunt u navragen bij de pedagogisch medewerkers. Stagiaires Bij Bodhi Kinderopvang bieden wij de mogelijkheid stagiaires die de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4, of andere agogische MBO niveau 4, HBO of WO volgen, bij ons stage te komen lopen. 5. VERZORGING Luiers Bij Bodhi Kinderopvang hebben we ecologische luiers. U hoeft voor uw kind dus geen luiers mee te nemen. Deze luiers zijn bij de prijs inbegrepen. Het is waarschijnlijk in de toekomst ook mogelijk om luiers bij ons te bestellen als u ze voor thuis ook zou willen gebruiken. De prijzen hiervan zullen later op de website staan. U kunt uw luiers direct meekrijgen wanneer u naar huis gaat. (Reserve)kleding Het is prettig als u reservekleding en pantoffels meeneemt die bij Bodhi Kinderopvang kunnen blijven. Voor baby s is het belangrijk om comfortabel zittende kleding aan te hebben zodat ze zich vrij kunnen bewegen. Buitenspelen De kinderen spelen bij Bodhi Kinderopvang minimaal een keer per dag buiten. Het weer is nooit slecht, je kan je alleen slecht kleden voor het weer. Wij willen ouders vragen om altijd kleding aan te doen -of mee te geven- die gepast is bij het weer van die dag. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bij regenachtig weer met een regenjas en laarsjes toch heerlijk buiten spelen. Slapen Het slaapritme van het kind wordt bij Bodhi Kinderopvang zoveel mogelijk aangehouden. De kamers hebben kindvriendelijke en veilige bedjes. De inrichting van de kamer straalt rust uit. Kinderen mogen ook buiten slapen bij Bodhi Kinderopvang in de zogenaamde babyslaaphuisjes. 1 Volgens Scandinavische onderzoeken is dit erg goed voor de weerstand van de kinderen. Ook de omgevingsgeluiden zorgen ervoor dat de kinderen prettig in slaap vallen. Kinderen slapen hier alleen in 1

7 als u daar toestemming voor geeft. Wij doen dit nooit zonder overleg. U kunt dit aangeven tijdens de intake. Bodhi Kinderopvang hanteert een protocol voor het slapen van baby s tot één jaar, waarin voorzorgsmaatregelen zijn genomen om het risico van wiegendood zoveel mogelijk te beperken. Alle pedagogisch medewerkers zijn hiermee bekend en het protocol wordt met ouders besproken tijdens de intake. Wanneer u niet wenst dat uw kind op zijn rug wordt gelegd, dan dient u hiervoor een formulier te ondertekenen waarmee u zelf de verantwoordelijkheid draagt bij ongevallen door buikslapen. Wij hebben bij Bodhi Kinderopvang voldoende slaapzakken. Deze hoeft u niet mee te brengen voor uw kind, het mag wel. Uiteraard dient u een speen of geliefde knuffel mee te geven indien uw kind dit gebruikt bij het slapen. Wanneer uw kind ingebakerd dient te worden meld dit dan bij de intake. Als ouder moet u er wel zeker van zijn dat er geen contraindicaties zijn. Overleg het gebruik van een inbakerdoek daarom altijd met arts of consultatiebureau. Wij werken alleen met goedgekeurde inbakerdoeken. Wanneer baby s erg onrustig zijn bieden wij de mogelijkheid om de kinderen in een draagdoek of draagzak te dragen. Dit doen we alleen wanneer u als ouder daar toestemming voor heeft gegeven tijdens de intake en wanneer daar genoeg pedagogisch medewerkers voor aanwezig zijn. Borstvoeding Wij bieden bij Bodhi Kinderopvang de moeders die borstvoeding geven de mogelijkheid om dit te doen. Helaas hebben we hier nog geen aparte ruimte voor maar ouders mogen dit in de groepsruimte doen. Eventueel kunnen wij bij uitzondering ook navragen of er een ruimte in het buurtcentrum waar u even rustig kunt gaan zitten. Wij vinden het geven van borstvoeding erg belangrijk en zouden het jammer vinden als moeders hiermee moeten stoppen omdat er geen gelegenheid voor zou zijn. In de groepsruimte bevindt zich een koelkast waar afgekolfde voeding bewaard kan worden. Afgekolfde voeding kunt u aan een leidster geven of zelf in de koeling zetten met naam en datum erop. Wij beloven erg voorzichtig met uw kostbare borstvoeding om te gaan. Wanneer u afgekolfde voeding naar Bodhi Kinderopvang meeneemt zorg dan dat deze voeding gekoeld vervoerd wordt. Bij Bodhi Kinderopvang hebben wij een protocol met betrekking tot het behandelen van afgekolfde borstvoeding. Dit protocol kunt u op verzoek meekrijgen van de pedagogisch medewerker.

8 Flesvoeding Bij Bodhi Kinderopvang gebruiken wij biologische flesvoeding. Flessen voor deze voeding dient u zelf mee te nemen. Deze moeten eenvoudig te reinigen zijn. Als uw kind speciale voeding nodig heeft, kunt u deze voeding meegeven. Wel attenderen wij u erop dat wij de flesvoeding alleen in poedervorm kunnen aannemen in verband met de bederfelijkheid. Voeding Bij Bodhi Kinderopvang eten wij vegetarisch. De kinderen krijgen een keer per dag een warme maaltijd. We bieden de kinderen veel verschillende soorten producten (groente, fruit, granen, peulvruchten, bonen) aan, zodat zij genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. Als u als ouder wilt dat uw kind veganistisch gevoed wordt, geef dit dan aan tijdens de intake. Alle voeding bij Bodhi Kinderopvang is zoveel mogelijk biologisch geteeld. Wij proberen om zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemers. Met oog op lokaal en duurzaam ondernemen streven wij ernaar zoveel mogelijk groente en fruit van het seizoen aan te bieden. We willen ervoor zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk vitaminen binnen krijgen uit groente en fruit. Daarom maken wij bijvoorbeeld ook groene smoothies en stomen de groenten in plaats van hen te koken. Kinderen bepalen zelf wanneer zij genoeg gegeten hebben. Wanneer kinderen naar inzien van pedagogisch medeweker veel te weinig gegeten hebben wordt er gezocht naar de oorzaak en zo nodig een passende oplossing gezocht. Dit wordt bij ophalen ook altijd met de ouders medegedeeld. Dieetvoeding Als uw kind last heeft van bepaalde allergieën of problemen met betrekking tot het eten/drinken hebben dan is het belangrijk dat u de pedagogisch medewerker van de groep hiervan op de hoogte stelt. Wij houden hier dan uiteraard rekening mee! Televisie Wij vinden dat bij Bodhi Kinderopvang televisie kijken geen toegevoegde waarde heeft. Wij kijken met de kinderen dus geen televisie. Wel lezen we met de kinderen verhaaltjes of luisteren ze naar muziek.

9 Meldingsrecht Als professionele organisatie voor kinderopvang hebben wij de zorgplicht voor kinderen. Dat betekent dat wij na zorgvuldige afweging van de belangen van kind en ouder(s) gebruik maken van het recht om onze zorgen over de lichamelijke en geestelijke gezondheid van een kind te melden bij het Adviesen Meldpunt Kindermishandeling, Veilig Thuis. 6. SAMENWERKING MET OUDERS Brengen en ophalen Voor een soepele overgang voor het kind vragen wij u de tijd te nemen voor het brengen. Graag horen wij van u hoe het met het kind gaat. Voor de kinderen is het erg prettig als zij even de tijd hebben om te schakelen tussen u en ons. De tijd die hiervoor genomen moet worden is per kind verschillend. Wij vragen u hier rekening mee te houden. Graag vragen wij u om 10 minuten voor uw eindtijd aanwezig te zijn zodat wij u een goede overdracht kunnen geven. Als uw kind door iemand anders bij ons wordt opgehaald vragen wij u dit altijd van tevoren aan ons door te geven. Deze persoon moet zich, bij twijfel, bij ons kunnen legitimeren en anders bellen wij u zelf nog even voor de zekerheid. Overschoenen Bij Bodhi Kinderopvang vragen wij iedereen die binnenkomt de schoenen uit te trekken. Wij gebruiken liever geen overschoenen in verband met hygiëne en duurzaamheid. Gegevens in geval van calamiteiten In geval van calamiteiten is het van belang dat de pedagogisch medewerkers u of een andere vertrouwde contactpersoon voor het kind z.s.m. kunnen bereiken. In het kennismakingsgesprek zullen wij u vragen het inschrijfformulier volledig in te vullen waarop alle gegevens en bijzonderheden van uw kind worden vermeld. Zodra hierin wijzigingen zijn of er zijn bijzonderheden dan moet u die direct doorgeven aan de pedagogisch medewerkers van de groep. Te laat komen Als u door onvoorziene omstandigheden uw kind niet op tijd kunt komen halen vinden wij het prettig dat u ons hiervan tijdig telefonisch op de hoogte stelt. Soms wordt u dan gevraagd om uw kind te laten ophalen door iemand anders. Bij eenmalig te laat komen attenderen wij u erop dat de start en eindtijd van het contract gehanteerd moet worden. Indien u hier meermaals te laat blijft komen zal overwogen worden dat de

10 contracttijd verlengd wordt. Wij willen dit soort vervelende situaties liever voorkomen maar bij veelvuldig te laat komen zijn wij wel genoodzaakt actie te ondernemen. Boete Voor ieder kwartier dat het kind te laat gehaald wordt zal het uurtarief in rekening gebracht worden. Dit gebeurd alleen wanneer er te vaak te laat gekomen is en wij dit hebben medegedeeld aan de ouder. Dit doen wij mondeling en via de mail. Dit is ter beoordeling van de directie. Afmelden Wanneer uw kind niet komt, dan verzoeken wij u dit telefonisch aan de pedagogisch medewerker door te geven. Graag horen wij dit een dag van tevoren of in de ochtend voor 9 uur. Wanneer uw kind geplaatst staat op een dag en niet komt en deze dag ook niet geruild wordt, zal deze dag wel in rekening gebracht worden. Wij rekenen op uw kind op de dagen waarvoor een overeenkomst getekend is. Hierop zetten wij namelijk personeel in. Facturatie De opvang wordt maandelijks in rekening gebracht. De flexibele opvang wordt maandelijks achteraf in rekening gebracht. De factuur wordt indien u daar toestemming voor verleend via automatische incasso afgeschreven. Indien u dit niet wilt kunt u de factuur iedere maand zelf handmatig over maken. Per jaar wordt aan u hiervoor 10.- administratiekosten gerekend. Indien de automatische incasso niet is gelukt dient u zelf binnen twee weken alsnog de factuur handmatig te betalen. Indien de betaling daarna uit blijft zal Bodhi kinderopvang of Niokids u eraan herinneren dat u de openstaande factuur alsnog dient te betalen. Indien daarna alsnog betaling uit blijft, zal Bodhi kinderopvang aan u rente ter hoogte van 6% en administratie kosten ter hoogte van 25.- in rekening brengen. Bij iedere herinnering of aanmaning zullen de rente en administratiekosten opnieuw in rekening worden gebracht indien betaling uitblijft. Wij hopen natuurlijk dat dit niet nodig is. Het is ter beoordeling van de directie hoe vaak de klant een herinnering toegezonden krijgt. Bij het uitblijven van de verschuldigde betaling zal het dossier uiteindelijk worden over gedragen aan een incassobureau. Alle daaruit voortvloeiende kosten zullen op de klant verhaald worden. Indien de klant meer dan 1 maand betalingsachterstand heeft, kan de directie besluiten het kind te weigeren tot de betaling voldaan is.

11 Samen opvoeden Een deel van de opvoeding van uw kind vindt plaats bij Bodhi kinderopvang. Het is daarom voor uw kind belangrijk dat de pedagogisch medewerkers op de hoogte zijn van bijzonderheden. Wij stellen het op prijs als u bij het halen en brengen voldoende tijd beschikbaar hebt voor een goede overdracht. Op de groep hangt krijtbord op de deur. Hierop staat het schema van uw kind met daarop onder andere wanneer uw kind heeft geslapen en wat en wanneer het heeft gegeten. Oudergesprekken Ieder half jaar hebben we een oudergesprek waarin we de ontwikkeling van uw kind bespreken. Op verzoek is het mogelijk een gesprek aan te vragen met de pedagogisch medewerker van de groep. Iedere ouder/kind krijgt een mentor aangewezen die hiervoor beschikbaar is. In dit vrijblijvende gesprek kunnen ouders vragen stellen, bevindingen doorgeven, advies vragen en kunnen leidsters vertellen hoe het gaat met uw kind op de groep. Als het niet goed gaat met uw kind Onze pedagogisch medewerkers zijn deskundigen op het gebied van het gedrag en de ontwikkeling van het kind. Als zij zich zorgen maken over uw kind zullen zij u aanspreken om hun zorgen met u te bespreken. Ze kunnen dan met u afspraken maken hoe uw kind gezamenlijk het beste ondersteunt kan worden. Uiteraard blijft u als ouder altijd eindverantwoordelijk voor uw kind, maar onze pedagogisch medewerker zullen u waar mogelijk adviseren. Collegiaal overleg Soms kan het voor uw kind nodig zijn dat de pedagogisch medewerkers samen met bijvoorbeeld het consultatiebureau, de peuterspeelzaal, logopedist, of de school afspraken maken hoe ze gezamenlijk de ontwikkeling van uw kind het beste kunnen ondersteunen. Zij zullen u daarvan tijdig op de hoogte stellen zodat u eventueel bezwaar kunt maken tegen dit collegiaal overleg. Zieke kinderen Als een kind ziek is en niet kan deelnemen aan het normale dagritme van de groep of als het zoveel zorg nodig heeft dat hierdoor het normale dagritme van de andere kinderen in het gedrang komt, kan het niet op de groep blijven. De pedagogisch medewerkers zullen u bellen met het verzoek uw kind direct op te komen halen.

12 Medicijnen Als uw kind gedurende het verblijf op Bodhi kinderopvang medicijnen nodig heeft dan moet daarvoor de verklaring toediening geneesmiddel ingevuld en ondertekend worden. Daarmee geeft u toestemming voor het toedienen van medicijnen door de pedagogisch medewerker. De medicijnen moeten in de originele verpakking zitten en zijn voorzien van de bijsluiter en het doktersvoorschrift. Pedagogisch medewerkers zijn niet bevoegd om medische handelingen te verrichten. Vaccinaties Vaccinatiegegevens zullen tijdens het kennismakingsgesprek ingevuld worden. Kinderen die niet gevaccineerd zijn kunnen wel geplaatst worden maar wij moeten hiervan op de hoogte zijn. Toestemming voor uitstapjes In het kennismakingsgesprek wordt u gevraagd een toestemmingsformulier te ondertekenen voor spontane uitstapjes die de pedagogisch medewerkers met de kinderen maken zoals wandelen, winkelen of naar het park. Bij uitstapjes van de kinderen wordt nooit gebruik gemaakt van privéauto s van medewerkers of ouders (met uitzondering op calamiteiten). Foto s De pedagogisch medewerkers maken regelmatig foto s van de kinderen op de groep. Deze foto s worden opgehangen in de groep, of op de website en/of Facebook pagina van Bodhi Kinderopvang geplaatst. Als u daar bezwaar tegen heeft kunt u dit doorgeven aan de groepsleiding. Zij zorgen er dan voor dat uw kinderen niet op de foto s staan. U geeft dit door tijdens de intake. Wanneer u geen bezwaar heeft vragen wij u hiervoor te tekenen. We hebben er aandacht voor dat kinderen niet bloot of op andere wijze ongepast op de foto komen te staan. Wij verwachten dat andere ouders er rekening mee houden dat er ouders zijn die niet willen dat foto s van hun kinderen op internet komen. Daarom verzoeken wij alle ouders om dit niet te doen, of alleen in overleg met de ouder van het kind dat op de foto staat. Trakteren Wanneer uw kind jarig is (geweest) mag het ook zijn verjaardag vieren bij Bodhi Kinderopvang. Wij stellen het op prijs als dit een gezonde en vegetarische traktatie is, zodat iedereen ervan kan eten tijdens het feestje. Wanneer u geen inspiratie heeft kunnen de pedagogisch medewerkers u suggesties of advies hierin geven.

13 Speelgoed van thuis Wij vragen u om geen speelgoed van thuis mee te nemen in verband met schade en verlies. Kleding merken Wij verzoeken u jassen e.d. te voorzien van de naam van uw kind om vergissingen en kwijtraken te voorkomen. Aansprakelijkheid Bodhi Kinderopvang heeft een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. We willen de ouders er wel op wijzen dat een ongeluk in een klein hoekje zit, en dat kinderen nog veel moeten leren. Mocht er een keer iets tussen kinderen spelen dan adviseren wij ouders hier tactvol mee om te gaan. Natuurlijk beseffen wij ons dat dit soms lastig kan zijn. Wij gaan ervan uit dat kinderen andere kinderen nooit met opzet kwaad willen doen maar dat dit gaat vanuit een impuls. Natuurlijk leren wij de kinderen dat dit niet mag en waarom niet. Wijzigingen en opzegging Voor alle wijzigingen in opvangdagen of plaatsingsovereenkomst kunt u mailen naar info@bodhi-kinderopvang.nl U krijgt daarna zo snel mogelijk bericht per wanneer de wijziging kan ingaan. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren (kan ook per ). De opzegtermijn is 1 maand. Vragen, ongenoegens, tips of een klacht? Als u vragen of een tip heeft, niet helemaal tevreden bent of een klacht heeft dan kunt u hiermee altijd terecht bij de pedagogisch medewerker of de locatiemanager. Ongenoegens bespreken we niet waar de kinderen bij zijn, dit doen we op een van te voren afgesproken moment. En op een rustige manier. Wanneer dit niet mogelijk is dan kan er van beide kanten gesprek worden geëindigd en op andere manier/ of ander moment worden opgelost. We gaan ervan uit dat dit niet nodig is. Tot slot Bij Bodhi Kinderopvang staat uw kind centraal en de pedagogisch medewerkers zullen alles in het werk stellen om uw kind een natuurrijke, gezellige, gezonde en liefdevolle dag te bezorgen!

Algemene Huisregels Januari 2015

Algemene Huisregels Januari 2015 Algemene Huisregels Januari 2015 Algemene Huisregels Januari 2015 INHOUDSOPGAVE Algemene Huisregels... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 4 Contactgegevens... 4 2. PROCEDURE... 4 Rondleiding... 4 Inschrijving

Nadere informatie

Algemene Huisregels Januari 2014

Algemene Huisregels Januari 2014 Algemene Huisregels Januari 2014 Algemene Huisregels Januari 2014 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 4 Contactgegevens... 4 2. PROCEDURE... 4 Rondleiding... 4 Inschrijving en plaatsing... 4 Kennismaken en wennen...

Nadere informatie

Algemene Huisregels Maart 2018

Algemene Huisregels Maart 2018 Algemene Huisregels Maart 2018 Algemene Huisregels maart 2018 INHOUDSOPGAVE Algemene Huisregels... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 4 Contactgegevens... 4 2. PROCEDURE... 4 Rondleiding... 4 Inschrijving

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2018

Informatie ouders Versie 2018 Informatie ouders Versie 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Groepssamenstelling 6.2.

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website.

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website. De SPEELregels van Juffies SPEELopvang Juffies SPEELopvang is een kleinschalige organisatie waar we er naar streven om in goed overleg met de ouder verzorger te komen tot goede en heldere afspraken. Toch

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September Informatieboekje Inhoud 1. INLEIDING... 2 1.1 Het pedagogisch beleid... 2 1.2 Openingstijden... 2 1.3 De leiding van Kinderen van September... 3 1.4 Achterwacht en vervanging... 3 1.5 Groepsgrootte...

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Aanvullende Voorwaarden

Aanvullende Voorwaarden Aanvullende Voorwaarden Artikel 1 - Aanvullende begripsbepalingen Contractjaar Het jaar, beginnend op de ingangsdatum van opvang, waarin ruildagen mogelijk zijn. Dagopvang Dagtekening Informatiemap Ingangsdatum

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn!

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer peuterspeelzaal 2-4 jaar september 2019 Peuterspeelzaal Eerste kennismaking Binnenkort mogen wij jullie kind verwelkomen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Welkom bij kinderdagverblijf De Kleine Draeck In dit plaatsingsbeleid vindt u de mogelijkheden en de regels

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Het Tuinhuis

Kinderdagverblijf. Het Tuinhuis Kinderdagverblijf Het Tuinhuis Iets over Het Tuinhuis. Het motto van het Tuinhuis. Het Tuinhuis biedt een kind(er)vriendelijke opvang, met 47 kindplaatsen voor kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar. Tevens

Nadere informatie

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Artikel 1. Begrippen 1.1 Kinderopvang De ruimtelijke voorziening van kinderopvang. 1.2 Opdrachtgever De ouder(s) of verzorger(s) die ten behoeve van zijn/haar/hun

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

GASTOUDERBUREAU DE GROTE UIL INFORMATIEBOEK. [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op]

GASTOUDERBUREAU DE GROTE UIL INFORMATIEBOEK. [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] GASTOUDERBUREAU DE GROTE UIL INFORMATIEBOEK [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] Informatieboekje - informatieboekje - 2015 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1. Aanmelding en kosten 2. Plaatsing 3. Veiligheid

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden en regels kinderdagverblijf De Kei.

Aanvullende voorwaarden en regels kinderdagverblijf De Kei. Aanvullende voorwaarden en regels kinderdagverblijf De Kei. Openingstijden: Kinderdagverblijf De Kei is 5 dagen per week geopend van 7.30-18.00 uur. Wij hebben gekozen voor breng- en haaltijden. Dit doen

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

Ouderfolder Kinderdagverblijf

Ouderfolder Kinderdagverblijf Ouderfolder Kinderdagverblijf 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord....3 2. Het Pedagogisch beleid....3 3. De groep....3 4. Stagiaires....3 5. Tweetaligheid....3 6. Oudercontacten....4 7. Oudercommissie....4 8.

Nadere informatie

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Van harte welkom bij Hestia Kinderopvang. Wij vertrouwen erop, dat u en uw kind (eren) een fijne tijd zullen hebben bij ons. Ons doel

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat.

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat. Informatie Brochure Even Voorstellen Wij zijn een Kinderdagverblijf gelegen in Amersfoort/Vathorst. U kunt ons vinden op de Valutaboulevard 15, direct aan de uitvalsweg naar de A1. Er is voldoende parkeergelegenheid

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Welkom bij Villa Vrolijk! Voor u ligt onze informatiebrochure. In deze brochure wordt duidelijk wie wij zijn en hoe onze organisatie werkt. Mocht u nog vragen

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Dit huishoudelijk reglement maakt onderdeel uit van de plaatsingsovereenkomst. In dit huishoudelijk reglement informeren wij u over de gang van zaken omtrent

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2018 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Openingstijden. Pagina 3 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Afmelding. Pagina

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Huisregels Klokje Rond versie februari 2014

Huisregels Klokje Rond versie februari 2014 Huisregels Klokje Rond versie februari 2014 Doel van deze huisregels (en de leveringsvoorwaarden) is om alvast goed wegwijs te worden in Klokje Rond en Klokje Online. In Klokje Online zul je nog regelmatig

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid Geschillencommissies Den Haag en is geheel onafhankelijk. Kinderopvang Blooming Kids is van mening dat open en eerlijke communicatie belangrijk is bij het voorkomen van klachten. Onze ervaring is door

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2016 Locatie Hulshoeve Helmond AANBOD KINDERDAGOPVANG

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2016 Locatie Hulshoeve Helmond AANBOD KINDERDAGOPVANG DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2016 Locatie Hulshoeve Helmond AANBOD KINDERDAGOPVANG Algemeen Kinderen van nul tot en met vier jaar zijn van harte welkom op onze kinderdagverblijven. De kinderen worden

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2014 Locatie Roermond AANBOD KINDERDAGOPVANG

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2014 Locatie Roermond AANBOD KINDERDAGOPVANG DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2014 Locatie Roermond AANBOD KINDERDAGOPVANG Algemeen Kinderen van nul tot en met vier jaar zijn van harte welkom op onze kinderdagverblijven. De kinderen worden opgevangen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Versie 4, juli 2012 Brengen en halen Breng- en haaltijden worden per dag afgesproken tussen de leidster en de ouders. Bij het op de afgesproken tijd naar ons kinderdagverblijf

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMEEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMEEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMEEN 1.1 Begrippen 1.1.1 Kleine Ark Waar in de tekst geschreven staat Kleine Ark, wordt bedoeld: Kleine Ark, kleinschalige kinderopvang. In deze kinderopvang wordt een kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2017, januari 2017 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

I N F O R MAT IEBOEKJ E

I N F O R MAT IEBOEKJ E I N F O R MAT IEBOEKJ E BSO Goochem (Ichthusschool, Osdorp) Inhoudsopgave WELKOM... 3 1. AANMELDING EN KOSTEN... 4 2. PLAATSING... 6 3. LOCATIE... 7 4. DE GROEPEN... 7 5. PRAKTISCHE INFORMATIE... 9 6.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden PIT Kinderopvang versie 01 januari 2019

Leveringsvoorwaarden PIT Kinderopvang versie 01 januari 2019 Aanmelding 1. Aanmelding gebeurt schriftelijk dan wel elektronisch door middel van het inleveren of inzenden van het inschrijfformulier dat door de PIT kinderopvang wordt verstrekt. 2. Na ontvangst van

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Topkids BSO Sport Elinkwijk

Topkids BSO Sport Elinkwijk ALGEMENE VOORWAARDEN Topkids BSO Sport Elinkwijk 1. DEFINITIES In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Topkids: Topkids BSO Sport Elinkwijk, Amsterdamsestraatweg 1015, 3555 HT te Utrecht De

Nadere informatie

Informatieboekje. (voorbeeld) Stichting Prokino - informatieboekje - 2006 1

Informatieboekje. (voorbeeld) Stichting Prokino - informatieboekje - 2006 1 Informatieboekje (voorbeeld) Stichting Prokino - informatieboekje - 2006 1 INHOUDSOPGAVE Welkom 1. Aanmelding en kosten 2. Plaatsing 3. Veiligheid & hygiëne 4. De groep 5. Praktische informatie 6. Dagelijkse

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond Algemeen Buitenschoolse opvang (BSO) is opvang buiten schooltijd. Het betreft opvang voor en na schooltijd, opvang tijdens studiedagen,

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Buitenschoolse opvang Informatieboekje over buitenschoolse opvang van het Korfje Eperweg 33, 8181 ET Heerde, tel.0578-668435 Beste ouder(s), Met dit informatieboekje informeren wij u over de gang van zaken

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Uw kind 1 Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? 1 Wie is de vestigingsmanager? 1 Hoe is het dagritme van de groepen?

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Artikel 1: Deze leveringsvoorwaarden van Klokje Rond zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten met Klokje Rond en op alle leveringen en diensten

Nadere informatie

I N F O R MAT IEBOEKJ E

I N F O R MAT IEBOEKJ E I N F O R MAT IEBOEKJ E BSO Goochem (Ichthusschool, Osdorp) Inhoudsopgave WELKOM... 3 1. AANMELDING EN KOSTEN... 4 2. PLAATSING... 6 3. LOCATIE... 7 4. DE GROEPEN... 7 5. PRAKTISCHE INFORMATIE... 8 6.

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Huisregels van Gastouder BijLein

Huisregels van Gastouder BijLein Huisregels van Gastouder BijLein Hieronder vind je de huisregels welke gelden bij Gastouder BijLein, inclusief de tariefwijziging per 1 januari 2019 en bijgevoegd toestemmingsformulier. Met het ondertekenen

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Versie 4,31 juli 2012 BRENGEN EN HALEN Kinderen worden te voet, met bolderkar of bakfiets gehaald bij de scholen De Branding, Frans Naerebout en de Ichtus school.

Nadere informatie

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl JongLeren Informatieboekje voor ouders jonglerendenhaag.nl Welkom bij JongLeren! Ons doel is dat alle kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs kunnen leren. Wij sluiten aan bij de natuurlijke

Nadere informatie