Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Design by Essempio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Design by Essempio"

Transcriptie

1

2

3 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Design by Essempio Van eerste schets tot uitvoerbaar design tot fotorealistische visualisaties en animaties. Van een uniek zwemstartblok design tot het ontwerp van OLED-armaturen. Wij komen tot oplossingen voor al uw vraagstukken rondom het ontwerpen van producten, machines en tools. Onze specialisaties richten zich op Design Strategy, Concept Design en Analyses. TSG Group Essempio is onderdeel van de TSG Group. Binnen deze groep is de samenwerking sterk en efficiënt. TSG Group bestaat uit: Design by Essempio essempio Projects by InnoteQ Engineering by Total Support Over de brochure In deze brochure geven wij u informatie over onze diensten. Ontdek aan de hand van ons portfolio wat wij voor u kunnen betekenen, waarna een korte uitleg volgt over de visualisaties.

4 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* INDS zwemstartblok Het zwemstartblok van INDS (lid van Dion Group) is geschikt voor het zwembad om de hoek tot het meest geavanceerde wedstrijdbad voor de Olympische Spelen. Ondanks de geringe vormvrijheid van het product creëren we een uniek, strak en hedendaags design. Door het blok modulair op te bouwen, stappen we af van het traditionele doosvormige ontwerp. Afhankelijk van de wensen van de klant kan het blok volledig worden aangekleed, zonder dat het design hierbij teniet wordt gedaan. Zo kunnen aan beide zijkanten digitaal aan te sturen reclamedisplays en 4 aan de zwembadzijde een informatie flatscreen worden bevestigd. Door de sensoren in de bovenplaat en afzetblokken kan de zwemmer de perfecte afzet trainen. Achteraf kunnen de zwemmer en zijn team de afzet terugzien en analyseren via de opnames van de camera in het blok op de flatscreen.

5

6 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Evacuator Op 11 september 2001 kon de hele wereld zien hoe tientallen mensen twee brandende gebouwen uitsprongen. Om dat beeld in de toekomst te voorkomen bedacht de Nederlandse Evacuator B.V. de wereldwijd gepatenteerde Evacuator. De Evacuator is het eerste apparaat ter wereld waarmee iedereen op een veilige manier een hoog gebouw abseilend kan verlaten bij brand en andere calamiteiten. Het apparaat werkt volledig mechanisch, zodat ook zonder elektriciteit een veilige landing kan worden gemaakt. Door het tijdloos design is het apparaat passend aanwezig in een woon- of werkomgeving, wat we zichtbaar maken in fotorealistische visualisaties.

7 essempio

8 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* VeloX2 Met een snelheid van meer dan 133 kilometer per uur raast deze innovatieve human power vehicle in de zomer van 2012 door de bergen van Nevada. Dat is het doel van de VeloX2: een aerodynamische ligfiets die sneller is dan ooit tevoren. 8 Het Human Power Team bestaat uit studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij ontwikkelen deze prestigieuze fiets met één doel: het behalen van een wereldrecord. Wij sponsoren het team niet alleen met financiële middelen, maar ook met visualisaties van het voertuig en technische ondersteuning. Een langdurige samenwerking die na de recordpoging in 2012 zal voortduren.

9

10 Van Overbeek toiletunits De inklapbare flexibele Van Overbeek toiletunits bieden winst in ruimte, in gemak, in financiën en voor het milieu. Wij zijn betrokken van eerste schets tot en met het eindproduct. Meer bereiken met minder. Dat staat centraal in de ontwikkeling van de units die met name gebruikt worden op festivals en grote evenementen. Het slimme ontwerp zorgt voor bestendige units tegen vandalisme en noodweer met volledig interieur en efficiënte in- en uitklapwijze. Van de 240 cm hoge units blijft na het inklappen slechts 80 cm over. Hierdoor kunnen nu drie keer zoveel units worden vervoerd als voorheen. Door het toepassen van vacuümtechnieken uit de luchtvaart is er een waterbesparing mogelijk van 80 tot 85 procent. Een enorme hoeveelheid op de miljoenen liters water die tijdens grote evenementen door de toiletten worden gespoeld.

11 essempio

12 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Catch Ken On Wheels Op het dashboard van alle KLPD voertuigen van de politie pronken de contouren van een rog. Het is het kenteken scansysteem Catch Ken On Wheels van Camtronics. Twee speciale camera s omringd door twaalf infrarode leds scannen alle kentekens op de Neder- 12 landse autosnelwegen. Het KLPD controleert met het apparaat voorbijgangers op overtredingen als openstaande boetes of misdrijven zoals rijden met gestolen voertuigen. We hebben gekozen voor een dikke aluminium basisplaat, waardoor de enorme warmteontwikkeling van de leds wordt gekoeld. Deze is voorzien van ventilatiegaten en zorgt voor een natuurlijke afvoer van warmte. Om trillingvrij opnamen te kunnen maken, hebben we speciale steunen voor het dashboard ontwikkeld. Het slanke ontwerp en de zwarte finish van het design verzekeren een vrij zicht door de autoruit.

13 essempio

14 Terrasoverkapping Als enige in Europa heeft de V92 terrasoverkapping van Alluma een overspanning van 6 meter, zonder extra tussenpaal. De unieke overkapping kan de hoogste categorie windklasse doorstaan en voldoet aan alle bouwnormen. Wij zijn verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van de terrasoverkapping. Vanaf de eerste schets tot en met de berekeningen, leveranciersselectie en montagehandleiding. De V92 is van hoge kwaliteit door de opbouw uit extrusieprofielen en koppelingen die naadloos in elkaar schuiven en klikken. Het design en de eenvoudige montage op locatie maken deze terrasoverkapping bijzonder.

15

16 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Philips Lumiblade OLED Door onze creativiteit los te laten op de armaturen waarin Philips Lumiblade OLED modules verwerkt zitten, geven wij body aan dit platte licht. OLED is een 3,5 mm dikke lichtbron met een levensduur van uur. Wij genereren niet alleen 16 design concepten die met de huidige techniek en beschikbare modellen kunnen worden gerealiseerd, maar richten ons ook op concepten voor de toekomst. We gebruiken hierbij de OLED module van het type Philips Lumiblade GL350 die op de Light+Building 2012 is geïntroduceerd. Deze commercieel verkrijgbare OLED is deels door TSG InnoteQ ontwikkeld. De op verzoek ontworpen armaturen zijn enthousiast ontvangen door Philips Lumiblade. Eén van de designs is dan ook te zien als werkend prototype in het Lumiblade Creative Lab in Aken.

17 essempio

18 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Super Flat In samenwerking met Vogel s ontwikkelen we de Super Flat serie wandsteunen voor televisies. Zoals de naam al doet vermoeden, onderscheiden deze beugels zich door het platte ontwerp. 18 Op slechts twee centimeter van de wand wordt de televisie met deze superplatte beugel opgehangen. Vanwege de beperkte ruimte is gekozen voor dunne materialen die voldoende stijfheid en stevigheid bieden voor televisies van maar liefst 70 kg. Een belangrijk onderdeel binnen het ontwikkelproces is Design for Manufacturing, waarbij rekening wordt gehouden met de voorafgestelde eisen aan maakbaarheid zoals materiaal en een lage productprijs. Door de ontwikkelde full colour verpakking krijgt het product een kwalitatief hoge uitstraling.

19

20 Essempio is onderdeel van de Total Support Group en werkt nauw samen met de TSG Academy. Essempio, form follows function!* Visualisaties Wij zetten uw ideeën om in tastbare producten. Zo kunt u in een vroeg stadium belangrijke en goed onderbouwde keuzes maken voor de verdere productontwikkeling. 20 De eerste fase in dit proces is het visualiseren van uw ideeën met schetsen en 3D modellen. U krijgt op deze manier een zeer realistisch beeld van het eindresultaat. De 3D modellen werken wij uit naar de voor u vereiste nauwkeurigheid. Met geavanceerde visualisatiesoftware is het vervolgens mogelijk om fotorealistische afbeeldingen te maken, die gebruikt kunnen worden voor productpresentaties of promotiemateriaal.

21

22 22 s U leest nu deze brochure, ga rechtstreeks naar de Essempio site. Essempio, form follows function!* *by Louis Sullivan, architect

23 l ESSEMPIO l Furkapas MD Eindhoven l T F l -

24

Wonen wordt puur genieten

Wonen wordt puur genieten Ongekende mogelijkheden met aluminium Aluminium ramen, deuren, schuifdeuren, vouwwanden en gevels bieden een prachtig design, een hoge veiligheid tegen inbraak én ze zijn onderhoudsarm. Daarbij is aluminium

Nadere informatie

Uw veiligheid, onze prioriteit

Uw veiligheid, onze prioriteit Uw veiligheid, onze prioriteit De weg naar veiligheid Veiligheid staat voorop bij alles wat we doen Zelfs voordat we een machine aanschaffen, denken we na over uw veiligheid. Deze brochure beschrijft op

Nadere informatie

Het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens online en offline neemt explosief toe. Overheden gebruiken

Het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens online en offline neemt explosief toe. Overheden gebruiken CBP Agenda 2015 Het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens online en offline neemt explosief toe. Overheden gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om belastingfraude tegen te gaan en om voorspellingen

Nadere informatie

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl Installateur Win tijd met Draka www.wintijdmetdraka.nl samen meters maken Win tijd met Draka Producten en diensten die direct het resultaat van uw project verbeteren In projecten is de druk om te presteren

Nadere informatie

DE VRIES TRAPPEN. nieuws bulletin

DE VRIES TRAPPEN. nieuws bulletin nieuws bulletin Een uitgave van De Vries Trappen B.V. Jaargang 4, uitgave nr. 6, juni 2005 In dit nummer o.a.: - TV-debuut Van Kavel tot Kasteel 1 - Bouw nieuwe showroom in volle gang 2 - Nieuwe investeringen

Nadere informatie

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLASTELL CO-CEATIE EN INNOVATIE VAN PODUCTEN EN DIENSTEN INNOVATIE IS GOED LUISTEEN KWWS zorgt voor een Klassieke Win-Win Situatie: We zijn ons als KWWS bewust

Nadere informatie

NETWERKBIJEENKOMST. 23 januari 2015 Evoluon Eindhoven. Informatie bedrijven en instellingen

NETWERKBIJEENKOMST. 23 januari 2015 Evoluon Eindhoven. Informatie bedrijven en instellingen NETWERKBIJEENKOMST 23 januari 2015 Evoluon Eindhoven Informatie bedrijven en instellingen Inhoud Inleiding... 3 Bedrijven op de netwerkbijeenkomst... 3 Aangemelde bedrijven... 4 Benteler... 5 Celmar Engineering...

Nadere informatie

84 CM WERK RUIMTE 6 ESPRESSO S TEGELIJK

84 CM WERK RUIMTE 6 ESPRESSO S TEGELIJK 84 CM WERK RUIMTE 6 ESPRESSO S TEGELIJK 24/7 live telefonische ondersteuning van het serviceteam van Eversys Nederland. Eversys is binnen 2x 60 minuten op locatie als telefonisch de vraag niet kan worden

Nadere informatie

Whitepaper. Continuous Delivery [Auteur] Kenniscentrum De Smalle Zijde 39 3903 LM Veenendaal Tel. +31(0)318-50 11 19 Fax +31(0)318-51 83 59

Whitepaper. Continuous Delivery [Auteur] Kenniscentrum De Smalle Zijde 39 3903 LM Veenendaal Tel. +31(0)318-50 11 19 Fax +31(0)318-51 83 59 Whitepaper Continuous Delivery [Auteur] Hoofdkantoor Kruisboog 42 3905 TG Veenendaal Tel. +31(0)318-55 20 20 Fax +31(0)318-55 23 55 Kenniscentrum De Smalle Zijde 39 3903 LM Veenendaal Tel. +31(0)318-50

Nadere informatie

Waar wonen we als we ouder zijn?

Waar wonen we als we ouder zijn? Secu Zorg Krant Een nieuwe kijk op zorgproducten NIEUWS VAN SECUCARE Geen drempelvrees Een wereldwijde innovatie, dat is de drempelhulp van SecuCare. Beter, makkelijker en mooier. Lees verder op pag. 2

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

produkt in 3D AR Stuff Bekijk diverse toepassingen DRUKWERK LIVE Scan de cover Call-to-action 135% meer klantacties Animatie met kleureffect

produkt in 3D AR Stuff Bekijk diverse toepassingen DRUKWERK LIVE Scan de cover Call-to-action 135% meer klantacties Animatie met kleureffect AR-Magazine Powered by MultiMediaMarkers - 2013 Call-to-action 135% meer klantacties door gebruik van Augmented Reality 3D Animatie met kleureffect pagina 4 Interactief!! Scan de cover en ervaar AR DRUKWERK

Nadere informatie

Slimme en innovatieve oplossingen

Slimme en innovatieve oplossingen RegelVisie juni 2008, jaargang 28 Slimme en innovatieve oplossingen colofon Inhoudsopgave voorwoord Kansen genoeg Nu Nederland weer oranje is gekleurd, lijkt de prioriteit van ons werk even naar een tweede

Nadere informatie

Afstudeeropdrachten. TASS technology solutions. Versie: 15.4

Afstudeeropdrachten. TASS technology solutions. Versie: 15.4 Versie: 15.4 Status: Approved Auteur: Richard Holleman TASS B.V. 2014 Alle rechten voorbehouden. Verveelvuldiging, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan dan met schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende.

Nadere informatie

Zomer 2013. Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online detailhandel.

Zomer 2013. Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online detailhandel. eureka Nummer 19 Zomer 201 www.eurekapub.nl Het magazine voor professionele goederenstroom beheersing Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online

Nadere informatie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie Flexibele & Rendabele Zonne-energie Voor Verenigingen van Eigenaren Herman is een product van LENS Inleiding Zonne-energie is duurzaam én winstgevend. Wij geloven in een wereld waar mensen hier samen de

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Scriptie onderzoeksemester

Scriptie onderzoeksemester Scriptie onderzoeksemester Auteurs Opdrachtgever Hugo Zonderland esser-emmerik Document Opdrachtgever Scriptie onderzoeksemester esser-emmerik Herman Versteegt herman@esser-emmerik.nl Wouter van Emmerik

Nadere informatie

> De kracht van eenvoud

> De kracht van eenvoud > Factsheet itsuitsfashion // Over ons Als partner van Microsoft begeleidt Total Concept Group bedrijven die actief zijn in de fashion retail-, private label- en groothandelssector bij de automatisering

Nadere informatie

E-commerce bij Miele

E-commerce bij Miele m tec Magazine van Magnus, editie 2013 Onderhoudsactiviteiten efficiënter plannen met SAP MRS ARCADIS vergroot grip op debiteurenbeheer met klantgerichte benadering E-commerce bij Miele ISS: slimmere schoonmaak

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

Isotron neemt voorsprong met UniStream TM : modulair, uitbreidbaar en efficiënt. Nieuw: Robuuste DNV-gecertificeerde computers en monitoren van ISIC

Isotron neemt voorsprong met UniStream TM : modulair, uitbreidbaar en efficiënt. Nieuw: Robuuste DNV-gecertificeerde computers en monitoren van ISIC zestiende jaargang eerste kwartaal 2014 Nieuw: Robuuste DNV-gecertificeerde computers en monitoren van ISIC Cognex op grote hoogte bij Enerpac Veiligheid op treinstations met Advantech Dag en nacht aktief

Nadere informatie

Ontwerp als communicatiemiddel

Ontwerp als communicatiemiddel Ontwerp als communicatiemiddel Joris Hoogenboom (BonoTraffics bv) Jaap Jan Bekkink (BonoTraffics bv) Mente Bonestroo (BonoTraffics bv) Samenvatting Stedenbouwkundige ontwerpers zijn zeer goed in het 'verkopen'

Nadere informatie

Eindverslag. Ademhaling en hartslag meten voor project Saxshirt

Eindverslag. Ademhaling en hartslag meten voor project Saxshirt Eindverslag Ademhaling en hartslag meten voor project Saxshirt Thijs ter Haar Jesse Kerkhoven Tom Kostense Koen Mulder Jaap Westera 27 juni 2014 1 Eindverslag Ademhaling en hartslag meten voor project

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Hoogvliegers Bouw een zweefvliegtuig. Luchtvaarttechniek Krachten Lessenserie voor groep 5 8

Hoogvliegers Bouw een zweefvliegtuig. Luchtvaarttechniek Krachten Lessenserie voor groep 5 8 Hoogvliegers Bouw een zweefvliegtuig Luchtvaarttechniek Krachten Lessenserie voor groep 5 8 Inleiding Deze lessenserie is één van verschillende ENGINEER lessenseries voor het primair onderwijs. Techniek

Nadere informatie

SMARTER BUSINESS SOLUTIONS, POWERED BY IBM

SMARTER BUSINESS SOLUTIONS, POWERED BY IBM 14 SOCIAL BUSINESS DE WINST VAN SOCIAL BUSINESS 24 BUSINESS ANALYTICS 10 SECURITY 18 DATA MINING VOOR BETERE KLANTINZICHTEN BESTAND TEGEN DIGITALE INBRAKEN SMARTER BUSINESS SOLUTIONS, POWERED BY IBM 04

Nadere informatie

Develop Online Business Results. www.mach3builders.nl

Develop Online Business Results. www.mach3builders.nl Develop Online Business Results www.mach3builders.nl kennis development Mach3Academy technische oplossingen Baanbrekend en snel meebewegen in de steeds veranderende markt partnernetwerk resultaat De digitalisering

Nadere informatie