Cystic Fibrosis De opname

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cystic Fibrosis De opname"

Transcriptie

1 Cystic Fibrosis De opname Inleiding In deze brochure, die bestemd is voor patiënten met Cystic Fibrosis (CF), treft u informatie aan over uw verblijf in HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Bij opname geldt voor CF-patiënten een specifiek isolatiebeleid waar een ieder zich strikt aan moet houden. In de folder Isolatiemaatregelen bij Cystic Fibrosis wordt hier uitgebreider op ingegaan. U wordt op een éénpersoonskamer verpleegd en mag deze alleen op van tevoren vastgestelde tijden verlaten, het zogenaamde stapuurtje. Voorbereidingen thuis Neem uw eigen vernevelapparaat mee en materiaal om het in schoon te maken. Het ziekenhuis verstrekt het afwasmiddel en de alcohol voor desinfectie. Breng voldoende medicatie mee voor de eerste 48 uur. Heeft u diabetes, breng dan uw glucosemeter met bijbehorende glucosetrips mee. Insulinenaaldjes van 0.5 mm worden niet door het ziekenhuis verstrekt. Neem naast nachtkleding ook gewone kleding mee. U hoeft niet in bed te blijven en kunt u overdag gewoon aankleden. De opnamedag Op de dag van uw opname verzoeken wij u zich tussen en uur te melden bij het Opnamebureau (route 21A), tenzij anders is afgesproken. Medicatie Medicijnen die tijdens uw opname worden voorgeschreven en die u thuis ook inneemt, kunnen - in overleg - in eigen beheer op de kamer blijven. Gebruik geen medicijnen van thuis als dat niet met de behandelend arts is afgesproken, of als de arts er niet van op de hoogte is. Alle medicijnen worden via het ziekenhuis verstrekt. Soms moeten zij echter besteld worden. Daarom het verzoek uw eigen medicatie voor 48 uur mee te brengen om deze periode te overbruggen.

2 Onderzoeken Het is mogelijk dat er een aantal onderzoeken verricht moet worden. Denk hierbij aan röntgenfoto s van de longen, bloedonderzoek, echografie (geluidsgolfonderzoek) van de buik, een consult bij de keel-, neus- en oorarts. Indien mogelijk gebeuren alle onderzoeken op uw eigen kamer. Isolatiebeleid Bij opname geldt een strikt isolatiebeleid. Dit houdt onder meer het volgende in: U krijgt een éénpersoonskamer toegewezen en mag deze slechts verlaten tijdens de van tevoren vastgestelde tijden. De deur van uw kamer mag open blijven staan. Tijdens uw stapuurtje mag u niet in een kamer van een mede CF-patiënt komen. Trainen gebeurt in uw eigen kamer. Voor begeleiding komt de fysiotherapeut naar u toe. Op de kamer zijn een hometrainer en handgewichten aanwezig. Ook het longfunctieonderzoek gebeurt op de kamer. Andere onderzoeken die niet op de kamer kunnen plaatsvinden, worden afgesproken op tijdstippen dat er geen andere CF-patiënt aanwezig is. U krijgt een vaste tijd toebedeeld waarop u dagelijks van de kamer mag. U kunt niet op bezoek gaan bij andere patiënten. Indien liftgebruik noodzakelijk is, worden de kleine liften voor vervoer naar beneden gebruikt en de grote liften voor vervoer naar boven. Op de kamer staat een koelkast voor de meegenomen etenswaar. Binnen uw kamer gelden ook regels met betrekking tot etenswaar en handenhygiëne. Deze regels worden u nader uitgelegd tijdens de anamnese aan het begin van de opname. Vragen Bij vragen over de behandeling kunt u bij de afdelingsarts terecht. Deze loopt iedere dag visite. Algemene afspraken Uitslapen mag van maandag tot en met vrijdag tot 9.00 uur en in het weekend tot uur. Tenzij anders met u is afgesproken. Telefoon/televisie/computer Op uw kamer zijn een televisie en een computer met internet aanwezig. Op de afdeling zijn dvd s die u kunt lenen. Vraag hiernaar bij de verpleegkundige. Van belang is dat u bij vertrek al uw gegevens uit de computer verwijderd. Denk

3 hierbij aan uw gegevens en aan programma s en/of bestanden die u zelf heeft gedownload. U waarborgt hiermee uw eigen privacy en de volgende gebruiker van de apparatuur wordt niet gehinderd bij het opstarten van de computer. Het is verder mogelijk telefoon te huren via Patiëntline. Post De post wordt één keer per dag op werkdagen rondgedeeld. Gebruik voor het ophangen van kaarten het daarvoor bestemde prikbord. Een vriendelijk doch dringend verzoek om kaarten niet met plakband op de muren en deuren te plakken. Heeft u veel kaarten, vraag dan de verpleegkundige naar een oplossing om ze toch allemaal op te kunnen hangen. Bezoek Bezoek is welkom tussen en uur. Verwacht wordt wel dat uw bezoek zonder problemen om uur vertrekt. Indien een familielid wil blijven eten, dan kan hij/zij eten halen in het restaurant op de 1e etage. De openingstijden staan op de deur bij het restaurant. Er worden geen maaltijden vanuit de patiëntenkeuken verstrekt. Voor koffie en thee moet het bezoek zelf zorgen. Er staat een automaat tussen de afdelingen 6A & 6B. Voor het bezoek geldt dat zij bij het betreden en verlaten van de kamer een goede handhygiëne in acht nemen. Buiten de kamer zijn containers met handalcohol geplaatst. Een kamer voor bijvoorbeeld een weekend kan gehuurd worden in de zusterflat. Deze aanvraag moet geregeld worden via het Facilitair Bedrijf van het ziekenhuis. Hou er rekening mee dat er niet altijd een kamer beschikbaar is. Eten en drinken Elke ochtend ontvangt u een menuvoorstel, waarbij u een keuze kunt maken voor de warme maaltijd en de broodmaaltijden van de komende dag. In uitzonderingsgevallen kan, in overleg met de diëtiste, van het menuvoorstel worden afgeweken.

4 Weekoverzicht vaste activiteiten Maandag Een sputumkweek Een longfunctieonderzoek (op de kamer) Dinsdag Vanaf uur is het multidisciplinaire overleg over de opgenomen patiënten. Hierbij zijn de longspecialisten, de afdelingsarts, een microbioloog, een apotheker, een verpleegkundige van de afdeling, een diëtiste, een fysiotherapeut, de CF-consulent en de maatschappelijk werker aanwezig. Tijdens dit overleg wordt de vooruitgang/conditie van iedere patiënt besproken en het behandelplan eventueel bijgesteld. Aansluitend aan dit overleg lopen de specialisten, de afdelingsarts, de verpleegkundige en de CF-consulente de grote visite. Woensdag In samenspraak met u wordt de medicatie gecontroleerd door de verpleegkundige. Geef op tijd door wanneer uw medicatie bijna op is, zodat deze tijdig besteld kan worden. Als u bepaalde antibiotica gebruikt (zoals Tobramicyne en Vancomicyne ), wordt elke woensdag bloed afgenomen voor de bepaling van top/dalspiegels. Dit gebeurt rond uur en uur. Op woensdag wordt u gewogen. Vrijdag Indien afgesproken, wordt in de ochtend de longfunctie gemeten. Zaterdag en Zondag Een van deze dagen wordt u gewogen De verpleegkundige De afdelingsverpleegkundige neemt bij uw opname een anamnese (opnamegesprek) af. In dit gesprek wordt informatie gevraagd en verzameld over uw ziektegeschiedenis. Hierna wordt een verpleegplan ingevuld. Tijdens uw verblijf worden deze formulieren in het verpleegdossier opgeborgen, dit dossier kunt u inzien.

5 De verpleegkundige die u verzorgt, is het eerste aanspreekpunt. Een verpleegkundige werkt meestal een aantal dagen achter elkaar op de unit waar u ligt. Deze verpleegkundige zal samen met u de verpleegkundige zorg vaststellen en in de gaten houden. U kunt punten aan de verpleegkundige doorgeven die u graag besproken wilt hebben tijdens het multidisciplinair overleg op dinsdag. Wanneer u iemand van het behandelteam wilt spreken, kunt u dit ook doorgeven. Of als uw naaste familie of uw partner een gesprek wil met de verpleging of met de behandelend arts, kan dit via de verpleegkundige worden aangevraagd. De fysiotherapeut Op de eerste of tweede dag van uw opname komt een fysiotherapeut langs voor een intakegesprek. Samen met u wordt bepaald welke ondersteuning de fysiotherapie kan bieden. Denk hierbij aan: Het aanleren van of hulp verlenen bij de technieken die voor het opgeven van slijm gebruikt worden. Dit zijn technieken die zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Oefeningen om bepaalde spiergroepen te versterken. Duurtraining, waarbij zo mogelijk twee keer per dag 20 minuten op een hometrainer getraind wordt, zo nodig met zuurstof. Tijdens de opname wordt één tot twee keer per dag getraind. Dit gebeurt in overleg met de behandelend fysiotherapeut. Op elke kamer is een hometrainer aanwezig en zijn er halters voor krachttraining. Op afdeling 6B is een kleine oefenruimte met een loopband, een hometrainer en krachttrainingsapparatuur. Het gebruik van deze ruimte is alleen mogelijk in overleg met en onder verantwoordelijkheid van de fysiotherapeut. Er mag maar één CF-patiënt tegelijkertijd trainen. Daarnaast moet er een half uur tussen de trainingen van twee CFpatiënten zitten. Na afloop van een training wordt de apparatuur door de fysiotherapeut schoongemaakt. Het is niet toegestaan bezoek mee te nemen naar deze ruimte. De diëtist Voeding is van belang om uw gewicht op peil te houden of te brengen. Bovendien is goede voeding nodig voor uw conditie en weerstand. Aan het begin van uw opname maakt u dan ook kennis met de diëtiste.

6 Zij houdt zich bezig met uw voedingstoestand. Indien nodig stelt zij een dieetadvies op of zet het reeds door u gevolgde dieet voort. De diëtiste kan regelmatig contact met u (willen) onderhouden. Wilt u zelf de diëtiste spreken, geef dit dan door aan de voedingsassistente of de verpleegkundige. De verpleegkundig CF-consulent De CF-consulent komt regelmatig op de afdeling langs. De consulent informeert en bereidt u voor op (veranderingen in) de thuissituatie en kan - indien nodig diverse zaken voor u regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thuiszorg, machtigingen die aangevraagd moeten worden en hulp op het gebied van het regelen van voorzieningen. Behandelingen die thuis voortgezet worden, zoals antibiotica intraveneus (via een infuus) of sondevoeding kunnen door de consulent georganiseerd en begeleid worden. Verder kan de consulent psychosociale begeleiding bieden in aanvulling op de verpleging. Zo nodig verwijst de consulent door naar andere disciplines, zoals bijvoorbeeld het maatschappelijk werk. Na de opname kunt u altijd telefonisch bij de consulent terecht. De maatschappelijk werker Als u voor het eerst wordt opgenomen, zal de maatschappelijk werker, in het kader van de multidisciplinaire behandeling, tijdens de opname kennis met u komen maken. Het maatschappelijk werk biedt met behulp van gesprekken psychosociale hulp aan u en/of voor u belangrijke personen. De aanpak en werkwijze van de hulpverlening wordt samen met u bepaald. De psychosociale hulpverlening kent twee terreinen: de immateriële hulpverlening de materiële hulpverlening Bij immateriële hulpverlening wordt hulp geboden door middel van gesprekken over alle gevolgen van CF die voor u en/of uw omgeving moeilijk, belastend en/of beperkend zijn.

7 Te denken valt aan onderwerpen als: herhaalde ziekenhuisopnames, werken, gezinsbelasting, partnerbelasting, overbezorgdheid, eenzaamheid, schaamte, seksualiteit & kinderwens, zelfstandig wonen, zuurstofafhankelijkheid, plotselinge sterke achteruitgang, (wachten op) longtransplantatie, toekomst, angst voor de dood, zingeving. Bij materiële hulpverlening kan hulp of advies geboden worden bij zaken als huisvesting, woningaanpassing, arbeid, uitkering, financiën enzovoorts. U kunt ook vanuit de thuissituatie contact opnemen met het maatschappelijk werk. Afspraken zullen zoveel mogelijk gecombineerd worden met het bezoek aan de arts. Met ontslag Zodra de ontslagdatum bekend is, krijgt u een evaluatieformulier om in te vullen. De dag voordat u naar huis gaat, is er een gesprek met een verpleegkundige. Hierin kunnen eventuele bijzonderheden of onduidelijkheden besproken worden en vragen worden gesteld. Heeft u vragen of opmerkingen over uw verblijf of behandeling? Wacht niet tot de laatste dag met dit kenbaar te maken. Tot slot Wij zijn ons ervan bewust dat de isolatiemaatregelen de opname voor u niet gemakkelijker maken. De isolatiemaatregelen zijn bedoeld om iedereen met Cystic Fibrosis zo veel mogelijk te beschermen tegen schadelijke bacteriën. De maatregelen werken alleen als iedereen zich inzet de isolatieregels te volgen en hierin verantwoordelijkheid te nemen. Stuit u op situaties die mogelijk een risico op kruisbesmetting opleveren, maar waarin in deze folder niet is voorzien, meldt dit dan aan de CF-consulent en neem uw eigen verantwoordelijkheid. Medewerkers van de longafdelingen 6a en 6b en het CF-team.

8 Ruimte voor notities HagaZiekenhuis Locatie Leyweg Leyweg CH Den Haag L96/040-06

Cystic Fibrosis De opname

Cystic Fibrosis De opname Cystic Fibrosis De opname H15.017-01 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voorbereidingen thuis... 2 De opnamedag... 2 Medicijnen... 2 Onderzoeken... 2 Isolatiebeleid... 2 Vragen... 3 Algemene afspraken... 3 Wektijd...

Nadere informatie

Cystic Fibrosis Bezoek aan de polikliniek

Cystic Fibrosis Bezoek aan de polikliniek Cystic Fibrosis Bezoek aan de polikliniek Inleiding In deze brochure treft u informatie aan over de gang van zaken op de polikliniek van het HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Binnen ons ziekenhuis is een

Nadere informatie

COPD-zorgpad. In deze folder vindt u informatie over het COPD-zorgpad.

COPD-zorgpad. In deze folder vindt u informatie over het COPD-zorgpad. COPD-zorgpad Inleiding U bent opgenomen op de afdeling Longziekten van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. De reden voor uw opname is een ontregeling en/of verergering van uw COPD, Chronic Obstructive

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder.

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder. Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Afdeling 5-Zuid (chirurgische specialisme) 3 Met wie kunt u te maken krijgen? 3 Uw contactpersoon 5 Hulp van familie of andere naasten

Nadere informatie

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 AFDELING P1 U bent of wordt opgenomen op de afdeling P1. In deze folder leest u meer over onze afdeling, hoe wij werken en hoe een dag ongeveer verloopt. De

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder staat informatie over de gang

Nadere informatie

COPD. en uw opname in het ziekenhuis van dag tot dag. Samen werken aan uw herstel. Uw Opname. Opname via de spoedeisende hulp of polikliniek

COPD. en uw opname in het ziekenhuis van dag tot dag. Samen werken aan uw herstel. Uw Opname. Opname via de spoedeisende hulp of polikliniek COPD en uw opname in het ziekenhuis van dag tot dag U bent via de Spoedeisende Hulp of via de polikliniek Longgeneeskunde opgenomen in Gelre ziekenhuizen Zutphen in verband met hevige benauwdheidsklachten.

Nadere informatie

Poliklinische behandeling en begeleiding van kinderen met Cystic Fibrosis

Poliklinische behandeling en begeleiding van kinderen met Cystic Fibrosis Poliklinische behandeling en begeleiding van kinderen met Cystic Fibrosis Inleiding Deze folder geeft informatie over de poliklinische behandeling en begeleiding van kinderen met Cystic Fibrosis (CF) in

Nadere informatie

OPNAME IN EEN COPD ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND

OPNAME IN EEN COPD ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND OPNAME IN EEN COPD ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Welkom in het Vlietland ziekenhuis en op afdeling longgeneeskunde. U bent opgenomen op de afdeling longgeneeskunde omdat uw klachten van de COPD

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis Locatie Dordwijk augustus 2014 pavo 0289 Welkom op verpleegafdeling C1 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis,

Nadere informatie

ACUTE SHORT STAY (ASS) 1032 Inleiding U bent of uw naaste is opgenomen op de Acute Short Stay (ASS). Dit is een afdeling die speciaal is bedoeld voor korte opnames na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

OPNAME IN EEN ASTMA ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND

OPNAME IN EEN ASTMA ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND OPNAME IN EEN ASTMA ZORGPAD FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Welkom op de afdeling longgeneeskunde. U bent opgenomen op deze afdeling omdat uw klachten van uw astma onverwacht erger zijn geworden. Vaak is

Nadere informatie

COPD: uw opname van dag tot dag

COPD: uw opname van dag tot dag Longgeneeskunde COPD: uw opname van dag tot dag www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De opnamedag (dag 0)... 4 Wat gebeurt elke ochtend... 5 Dag 1... 6 Dag 2... 7 Dag 3... 7 Dag 4... 7 Dag 5... 8 Dag 6...

Nadere informatie

Thoraxcentrum. Welkom op afdeling C2 Cardiothoracale chirurgie

Thoraxcentrum. Welkom op afdeling C2 Cardiothoracale chirurgie Thoraxcentrum Welkom op afdeling C2 Cardiothoracale chirurgie Thoraxcentrum Welkom op afdeling C2, één van de verpleegafdelingen Cardiothoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie

Nadere informatie

Afdeling 3 Cardiologie

Afdeling 3 Cardiologie Afdeling 3 Cardiologie Inhoudsopgave Welkom op afdeling 3... 1 De afdeling... 1 Afdelingsregels... 1 Hoe wordt er gewerkt op de afdeling cardiologie... 1 Indeling van de dag... 2 Bezoektijden... 2 Inlichtingen...

Nadere informatie

Interne Geneeskunde /Oncologie/ Longgeneeskunde Afdelingsinformatie AB3

Interne Geneeskunde /Oncologie/ Longgeneeskunde Afdelingsinformatie AB3 Welkom op afdeling AB3 Interne Geneeskunde /Oncologie/ Longgeneeskunde Afdelingsinformatie AB3 Deze folder geeft u extra informatie over de afdeling, de afdeling bevindt zich op de derde etage. Wanneer

Nadere informatie

Afdeling B Longziekten

Afdeling B Longziekten U bent opgenomen op afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling B maakt deel uit van het Centrum voor longziekten. Deze folder brengt u op de hoogte van de gang van zaken op de afdeling,

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen op de afdeling Longgeneeskunde. Wij doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Met deze folder

Nadere informatie

COPD. Uw opname van dag tot dag. Uw Opname

COPD. Uw opname van dag tot dag. Uw Opname COPD Uw opname van dag tot dag U bent via de Spoedeisende Hulp of via de polikliniek Longziekten opgenomen in het ziekenhuis in verband met hevige benauwdheidsklachten. De toename van benauwdheidsklachten

Nadere informatie

Afdeling Cardiologie

Afdeling Cardiologie Afdeling Cardiologie Ziekenhuis Gelderse Vallei Het team van afdeling cardiologie heet u van harte welkom! In deze folder vindt u informatie over de afdeling cardiologie. Deze informatie is aanvullend

Nadere informatie

Kliniek Interne Oncologie Afdeling B0 / B0-Zuid / B1. Oncologisch Centrum

Kliniek Interne Oncologie Afdeling B0 / B0-Zuid / B1. Oncologisch Centrum Daniel Kanker den Instituut Hoed Oncologisch Centrum U wordt opgenomen op één van de verpleegafdelingen binnen de Kliniek Interne Oncologie in het Erasmus MC Kanker Instituut, locatie Daniel den Hoed.

Nadere informatie

Ouderparticipatie en rooming-in

Ouderparticipatie en rooming-in Ouderparticipatie en rooming-in Albert Schweitzer ziekenhuis Kinderafdeling december 2011 pavo 0062 Inleiding Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis, bent u als ouder dag en nacht van harte

Nadere informatie

welkom op zorgeenheid

welkom op zorgeenheid welkom op zorgeenheid m e d i s c h e o n c o l o g i e, locatie 3 C U bent opgenomen op klinische zorgeenheid (KZE) medische oncologie. Hier worden mensen opgenomen voor onderzoek en/of behandeling van

Nadere informatie

Afdeling 7 MCH Westeinde

Afdeling 7 MCH Westeinde Afdeling 7 MCH Westeinde Maag-, darm- en leverziekten Informatie voor patiënten F0983-1173 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost.

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost. Welkom op verpleegafdeling 3-Oost www.nwz.nl Inhoud Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 4 Elke dienst een vast gezicht 4 Wat mag u van ons verwachten

Nadere informatie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een opname in het Radboudumc. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Wegwijzer bij

Nadere informatie

verpleegafdeling Longgeneeskunde

verpleegafdeling Longgeneeskunde patiënteninformatie verpleegafdeling Longgeneeskunde aanvullende informatie voor COPD-patiënten Opname via de Spoedeisende Hulp Vanwege uw klachten heeft u zich gemeld bij de afdeling Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

Longgeneeskunde. Pneumonie. www.catharinaziekenhuis.nl

Longgeneeskunde. Pneumonie. www.catharinaziekenhuis.nl Longgeneeskunde Pneumonie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De opnamedag... 4 Opname via de Spoedeisende Hulp... 4 Opname via de polikliniek... 4 Op de verpleegafdeling... 4 Wat gebeurt elke ochtend...

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost.

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost. Welkom op verpleegafdeling 3-Oost www.nwz.nl Inhoud Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 4 Elke dienst een vast gezicht 4 Wat mag u van ons verwachten

Nadere informatie

Informatie over de gang van zaken op de afdeling

Informatie over de gang van zaken op de afdeling Chirurgie / Orthopedie Afdelingsinformatie Informatie over de gang van zaken op de afdeling Inleiding In deze folder vindt u informatie over een opname op de afdeling Chirurgie/Orthopedie. Op deze afdeling

Nadere informatie

Afdeling Urologie en Gynaecologie

Afdeling Urologie en Gynaecologie Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Urologie en Gynaecologie van het Erasmus MC. Wij willen uw verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft. U heeft de folder Wegwijs

Nadere informatie

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname of dagbehandeling op afdeling Medische

Nadere informatie

Longgeneeskunde en Oncologie

Longgeneeskunde en Oncologie Longgeneeskunde en Oncologie U bent opgenomen op afdeling Longgeneeskunde en Oncologie van Gelre ziekenhuizen Zutphen. Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere

Nadere informatie

Afdeling Interne geneeskunde

Afdeling Interne geneeskunde Afdeling Interne geneeskunde Welkom op onze afdeling. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in de folder Opname dat u op de polikliniek bij de inschrijving voor opname heeft gekregen of aan u

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3. Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3. Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling

Nadere informatie

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B Afdeling: Onderwerp: Neurologie / Cardiologie Afdelingsinformatie 6B 1 Welkom op afdeling 6B Neurologie/ Cardiologie Voor u als patiënt en als contactpersoon hebben wij een folder gemaakt over de werkwijze

Nadere informatie

Inleiding Welkom op de afdeling urologie. Voor een prettig verblijf informeren wij u in deze folder over de gang van zaken op de afdeling.

Inleiding Welkom op de afdeling urologie. Voor een prettig verblijf informeren wij u in deze folder over de gang van zaken op de afdeling. Urologie Afdelingsinformatie Algemene informatie Inleiding Welkom op de afdeling urologie. Voor een prettig verblijf informeren wij u in deze folder over de gang van zaken op de afdeling. Wanneer wordt

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU)

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrisch Medische Unit (PMU) Psychiatrisch Medische Unit (PMU) U bent opgenomen op de psychiatrisch medische unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De PMU is onderdeel van

Nadere informatie

Verpleegafdeling Hoofd/Hals/ Chirurgie (Keel-Neus- Oorheelkunde & Mond-Kaak- Aangezichtschirurgie

Verpleegafdeling Hoofd/Hals/ Chirurgie (Keel-Neus- Oorheelkunde & Mond-Kaak- Aangezichtschirurgie Verpleegafdeling Hoofd/Hals/ Chirurgie (Keel-Neus- Oorheelkunde & Mond-Kaak- Aangezichtschirurgie In overleg met uw hoofdbehandelaar is besloten tot opname op de verpleegafdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

Nadere informatie

Verpleegafdeling Heelkunde. Informatie verpleegafdeling Heelkunde

Verpleegafdeling Heelkunde. Informatie verpleegafdeling Heelkunde Verpleegafdeling Heelkunde Informatie verpleegafdeling Heelkunde Informatie afdeling Heelkunde Van harte welkom op de verpleegafdeling Heelkunde. In deze folder vindt u informatie over onze afdeling. Als

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

Interne Geneeskunde/ Neurologie

Interne Geneeskunde/ Neurologie Interne Geneeskunde/ Neurologie Wat gebeurt er op de afdeling? U bent opgenomen op de verpleegafdeling Interne Geneeskunde/Neurologie. In deze folder leest u wat er op deze afdeling gebeurt. Zowel de artsen

Nadere informatie

Het COPD zorgpad. In deze folder vindt u informatie over het COPD zorgpad.

Het COPD zorgpad. In deze folder vindt u informatie over het COPD zorgpad. Het COPD zorgpad U bent opgenomen op een verpleegafdeling in het Zaans Medisch Centrum. De reden voor uw opname is een verergering van uw COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease. COPD is een verzamelnaam

Nadere informatie

Afdeling 6 MCH Antoniushove

Afdeling 6 MCH Antoniushove Afdeling 6 MCH Antoniushove Informatie voor patiënten Cardiologie F1042-1610 februari 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

COPD zorgpad. Longgeneeskunde. alle aandacht

COPD zorgpad. Longgeneeskunde. alle aandacht COPD zorgpad Longgeneeskunde alle aandacht Inleiding. U bent opgenomen op de longafdeling van het Westfriesgasthuis. De reden voor uw opname is een ontregeling en/of verergering van uw COPD (chronisch

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige

Nadere informatie

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Welkom op de afdeling Interne Geneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn. De afdeling bestaat uit vier

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige Geneeskunde

Nadere informatie

Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik. Traumachirurgie, Orthopedie & Urologie

Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik. Traumachirurgie, Orthopedie & Urologie Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik Traumachirurgie, Orthopedie & Urologie Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik Welkom op de afdeling Mobiliteit & Buik van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn.

Nadere informatie

Verpleegafdeling Nierziekten

Verpleegafdeling Nierziekten Verpleegafdeling Nierziekten In overleg met uw behandelend arts wordt u opgenomen op verpleegafdeling Nierziekten. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op deze afdeling. Algemene gegevens

Nadere informatie

Palliatieve zorg unit. Afdeling West 52

Palliatieve zorg unit. Afdeling West 52 Palliatieve zorg unit Afdeling West 52 Inleiding U bent opgenomen op de Palliatieve zorg unit van afdeling West 52. Wij realiseren ons dat de opname een ingrijpend moment is in uw leven. Wij willen dan

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost Welkom op verpleegafdeling 3-Oost gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 3 Wat mag u van ons verwachten 4 Elke

Nadere informatie

AFDELING TRAUMATOLOGIE EN UROLOGIE

AFDELING TRAUMATOLOGIE EN UROLOGIE AFDELING TRAUMATOLOGIE EN UROLOGIE 1034 Inleiding Een ziekenhuisopname is over het algemeen een ingrijpende gebeurtenis, waar in korte tijd veel op u afkomt. Met behulp van deze afdelingsfolder hopen wij

Nadere informatie

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van het Centrum Inwendige Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder

Nadere informatie

Afdeling Longziekten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Afdeling Longziekten. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Afdeling Longziekten U bent opgenomen op de afdeling Longziekten in Rijnstate Arnhem. In deze folder vindt u informatie over de afdeling. Ook stellen wij de medewerkers voor, die bij uw behandeling betrokken

Nadere informatie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie Intensive care/coronaire care Informatie voor de patiënt en familie De intensive care / coronairy care afdeling U of uw familielid is opgenomen op de intensive care of coronaire care afdeling. Deze afdeling

Nadere informatie

kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING

kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361

Afdeling oncologie 361 Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van

Nadere informatie

Verpleegafdeling 1-6 & 2-6

Verpleegafdeling 1-6 & 2-6 Verpleegafdeling 1-6 & 2-6 Afdeling 1-6 & 2-6 De medewerkers van afdeling 1-6 & 2-6 heten u van harte welkom. In deze folder vindt u praktische informatie over de afdeling. De afdeling bevindt zich op

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0458 Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op de palliatieve

Nadere informatie

Chirurgie/Orthopedie

Chirurgie/Orthopedie Chirurgie/Orthopedie Wat gebeurt er op de afdeling Chirurgie/Orthopedie U bent opgenomen op de verpleegafdeling Chirurgie/Orthopedie. Soms kan het voorkomen dat u op deze afdeling wordt opgenomen, terwijl

Nadere informatie

COPD. Uw opname van dag tot dag. Uw Opname

COPD. Uw opname van dag tot dag. Uw Opname COPD Uw opname van dag tot dag U bent via de Spoedeisende Hulp of via de polikliniek Longziekten opgenomen in het ziekenhuis in verband met hevige benauwdheidsklachten. De toename van benauwdheidsklachten

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX 801 Inleiding Deze informatie is bestemd voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling Gynaecologie, Zwangeren & Kraamflex, op de negende verdieping van

Nadere informatie

Kinderafdeling. Kinderafdeling

Kinderafdeling. Kinderafdeling Algemeen Deze folder bevat informatie over de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Hier worden kinderen opgenomen tussen de 0 en 12 jaar. U vindt de kinderafdeling op de vierde etage van het ziekenhuis:

Nadere informatie

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam Welkom op zorgeenheid Acute adviezen Zorg na een afdeling hernia-operatie Intensive Care ZorgSaam 1 2 Welkom op de afdeling Intensive Care. De Intensive Care afdeling is bedoeld voor patiënten die vanwege

Nadere informatie

Pré-operatieve screening Orthopedie Locatie Amstelwijck

Pré-operatieve screening Orthopedie Locatie Amstelwijck Pré-operatieve screening Orthopedie Locatie Amstelwijck Albert Schweitzer ziekenhuis juni 2012 pavo 0227 Inleiding U heeft een afspraak voor de pré-operatieve screening op: dag om uur. U kunt zich melden

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0220 Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het

Nadere informatie

Klinische opname. Algemene informatie

Klinische opname. Algemene informatie Klinische opname Algemene informatie In deze brochure van SymforaMeander centrum voor psychiatrie, vindt u algemene en praktische informatie over de behandeling en de gang van zaken in de kliniek. Leest

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten.

Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten. Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten www.nwz.nl Inhoud Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van de

Nadere informatie

Informatie over afdeling interne-oncologie

Informatie over afdeling interne-oncologie Informatie over afdeling interne-oncologie Welkom op onze afdeling. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Opname dat u op de polikliniek bij de inschrijving voor opname heeft gekregen

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7, MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0335-3415 oktober 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Opname op de verpleegafdeling van het Centrum Klinische Geriatrie Fryslân

Opname op de verpleegafdeling van het Centrum Klinische Geriatrie Fryslân Opname op de verpleegafdeling van het Centrum Klinische Geriatrie Fryslân Afdeling G U bent opgenomen, of wordt binnenkort opgenomen op de verpleegafdeling van het Centrum Klinische Geriatrie Fryslân van

Nadere informatie

WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN

WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN 628 Inleiding Deze folder is bestemd voor patiënten die worden opgenomen worden op de afdeling Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Voor de meeste mensen is een

Nadere informatie

De diëtist in Zuyderland Medisch Centrum

De diëtist in Zuyderland Medisch Centrum De diëtist in Zuyderland Medisch Centrum Inleiding Goede voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Er zijn omstandigheden of aandoeningen waarbij aangepaste voeding nodig is. Zo kan het wenselijk zijn

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 4-Noord. www.nwz.nl

Welkom op verpleegafdeling 4-Noord. www.nwz.nl Welkom op verpleegafdeling 4-Noord www.nwz.nl Inhoud Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 4 Elke dienst een vast gezicht 4 Wat mag u van ons verwachten

Nadere informatie

BRONCHIËCTASIE POLIKLINIEK. In deze folder leest u meer over bronchiëctasieën en de bronchiëctasie polikliniek van het UCCZ Dekkerswald.

BRONCHIËCTASIE POLIKLINIEK. In deze folder leest u meer over bronchiëctasieën en de bronchiëctasie polikliniek van het UCCZ Dekkerswald. BRONCHIËCTASIE POLIKLINIEK In deze folder leest u meer over bronchiëctasieën en de bronchiëctasie polikliniek van het UCCZ Dekkerswald. Het ziektebeeld Wat zijn bronchiëctasieën? Bronchiëctasieën zijn

Nadere informatie

Longziekten. Behandeling van COPD / COPD pad. Afdeling: Onderwerp:

Longziekten. Behandeling van COPD / COPD pad. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Longziekten / COPD pad 1 De behandeling van COPD Inleiding Deze folder geeft u informatie over het ziektebeeld en de behandeling van COPD en geeft stapsgewijs weer wat u de komende

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Voor of tijdens deze opname heeft u

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling, een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Afdeling gynaecologie. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Afdeling gynaecologie. rkz.nl Patiënteninformatie Afdeling gynaecologie rkz.nl De afdeling Afdeling B3 bevindt zich op de derde verdieping en is verdeeld in : 1. Kamers voor zwangeren en gynaecologische patiënten. 2. Bevalsuites De

Nadere informatie

Verpleegafdeling chirurgie D2

Verpleegafdeling chirurgie D2 Verpleegafdeling chirurgie D2 Hoofddorp Welkom op de verpleegafdeling chirurgie D2 in Hoofddorp. Een opname in het ziekenhuis is voor u geen gewone situatie. Wij proberen uw verblijf op de afdeling zo

Nadere informatie

Opname in verband met toename COPD-klachten

Opname in verband met toename COPD-klachten Longziekten Opname in verband met toename COPD-klachten i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen U bent opgenomen op verpleegafdeling A1/B1 (Longziekten) of verpleegafdeling N0 (Acute Opname

Nadere informatie

Pré-operatieve screening Orthopedie. Locatie Dordwijk

Pré-operatieve screening Orthopedie. Locatie Dordwijk Pré-operatieve screening Orthopedie Locatie Dordwijk Inleiding U heeft een afspraak voor de pré-operatieve screening op: dag om uur. U kunt zich melden bij de pré-operatieve screening, locatie Dordwijk.

Nadere informatie

Dialyseafdeling Radboud universitair medisch centrum

Dialyseafdeling Radboud universitair medisch centrum Dialyseafdeling Door uw behandelend arts bent u doorverwezen naar de dialyseafdeling voor dialysebehandeling. Als u al langer onder behandeling bent bij de afdeling Nierziekten, heeft u misschien al een

Nadere informatie

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Klinische Geriatrie Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich richt op de oudere mens. In deze brochure leest u meer over de lichamelijke, psychische en sociale problemen die in deze leeftijdsgroep

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Patiënteninformatie Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde

Patiënteninformatie. Patiënteninformatie Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde Patiënteninformatie Verpleegafdeling 2B: Neurologie / Interne Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling 2B voor Neurologie / Interne Geneeskunde. In deze folder vindt u belangrijke informatie om u snel

Nadere informatie

Afdeling A2 Cardiologie en Longgeneeskunde

Afdeling A2 Cardiologie en Longgeneeskunde Afdeling A2 Cardiologie en Longgeneeskunde 2 Inleiding U bent opgenomen op de afdeling A2 van de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. Deze afdeling is gelegen op de tweede verdieping in de A-vleugel

Nadere informatie

Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie

Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie Patiëntensticker: Inleiding In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de afdeling

Nadere informatie

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM 242 Inleiding Een ziekenhuisopname is over het algemeen een ingrijpende gebeurtenis, waar in korte tijd veel op u afkomt. Met behulp van deze folder hopen wij u inzicht te geven

Nadere informatie

Opname voor het plaatsen van een urinestoma Wat kunt u verwachten?

Opname voor het plaatsen van een urinestoma Wat kunt u verwachten? Opname voor het plaatsen van een urinestoma Wat kunt u verwachten? www.nwz.nl Inhoud Heeft u huishoudelijke hulp geregeld? 3 De dag vóór de operatie - opname 3 Dag van de operatie 4 Eerste 2 dagen na de

Nadere informatie