Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème"

Transcriptie

1 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Cetavlex Crème zorgvuldig te gebruiken om er de beste resultaten mee te bereiken. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw apotheker, als u informatie of advies nodig heeft. Ga naar uw arts, als de verschijnselen verergeren of niet verbeteren. Inhoud van deze bijsluiter 1. Wat is Cetavlex Crème en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u Cetavlex Crème gebruikt. 3. Hoe wordt Cetavlex Crème gebruikt? 4. Mogelijke bijwerkingen. 5. Hoe bewaart u Cetavlex Crème? 6. Aanvullende informatie. Cetavlex Crème Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème De werkzame stoffen zijn cetrimonium bromide, aanwezig in de vorm van cetrimonium bromide oplossing equivalent met 5 mg cetrimonium bromide en chloorhexidine gluconaat, aanwezig in de vorm van chloorhexidine gluconaat oplossing equivalent met 1 mg chloorhexidine gluconaat. Andere bestanddelen zijn alcohol cetostearylic. Paraffin. Liquid. Methylparahydroxybenzoas Propylparahydroxybenzoas Aroma P2419 Aqua q.s.ad 1 g. Registratiehouder: TRAMEDICO N.V. Walgoedstraat 12 A - B Temse Fabrikant: BIOGLAN AB PO Box Borrgatan 31 S Malmö Zweden. Registratienummer: 829 IS 2 F 7

2 1. Wat is Cetavlex Crème en waarvoor wordt het gebruikt? De farmaceutische vorm en verpakkingsgrootte: Tube van 60 g crème. De geneesmiddelengroep en het type van werking: Ontsmettende en reinigende crème op basis van chloorhexidine en cetrimide. De therapeutische indicaties: - het reinigen en ontsmetten van schrammen, kleine wonden en kleine brandwonden. - het behandelen van steenpuisten en etterige huidontsteking met korstvorming (impetigo). - het reinigen en ontsmetten van de huid van zuigelingen in geval van roodheid ter hoogte van de luier. - het ontsmetten van de handen voor verzorging van wonden en andere huidletsels bij eerste hulp. 2. Wat u moet weten voordat u Cetavlex Crème gebruikt? Gebruik Cetavlex crème niet Als u reeds een overgevoeligheid vertoond hebt voor chloorhexidine of voor cetrimide. Pas goed op met Cetavlex Crème Want, zoals de meeste ontsmettingsmiddelen, mag de crème niet in aanraking komen met de hersenen, het ruggemergkanaal of het middenoor. Want Cetavlex Crème is enkel voor uitwendig gebruik. Want elk contact met de ogen moet worden vermeden. Bij eventueel contact dient onmiddellijk en grondig te worden gespoeld met water. In geval van een voorgeschiedenis van eczeem. Voorzichtigheid is dan geboden. Als u nog andere geneesmiddelen gebruikt. Gelieve ook de rubriek Gebruik van Cetavlex Crème in combinatie met andere geneesmiddelen. te lezen. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest. Gebruik van Cetavlex Crème in combinatie met voedsel en drank. Niet van toepassing.

3 Zwangerschap Cetavlex Crème mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap. De opname doorheen de huid is immers zeer beperkt of zelfs afwezig. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Cetavlex Crème mag gebruikt worden tijdens de borstvoeding. De opname doorheen de huid is immers zeer beperkt of zelfs afwezig. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Het is onwaarschijnlijk dat Cetavlex Crème het vermogen om voertuigen te besturen of machines te gebruiken zou beïnvloeden. Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Cetavlex Crème Niet van toepassing. Gebruik van Cetavlex Crème in combinatie met andere geneesmiddelen. Cetrimide : zoals alle kwaternaire ammoniumderivaten (kationactief) verliest cetrimide zijn activiteit door contact met anionactieve bestanddelen (vb. zepen), en met bloed en etter. Chloorhexidine (vb. zepen) : chloorhexidine is onverenigbaar met anionactieve bestanddelen Linnen dat in contact is geweest met CETAVLEX-crème moet eerst grondig gespoeld worden, zodat alle sporen crème verwijderd zijn. Pas daarna mag het linnen gebleekt worden met chloorbevattende middelen. Indien het linnen niet grondig gespoeld is, kunnen bruine vlekken ontstaan. Daarom is bleken met perboraat te verkiezen. Licht uw arts of apotheker in als u andere geneesmiddelen gebruikt of onlangs heeft gebruikt, ook als het geneesmiddelen betreft, waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is. 3. Hoe wordt Cetavlex Crème gebruikt?

4 en Volg deze instructies nauwgezet op tenzij uw arts u een ander advies heeft gegeven. Raadpleeg bij twijfel uw arts of uw apotheker. Schrammen en kleine wonden Eerst reinigt men de omgeving van de wonde met CETAVLEX-crème door middel van gaas. Vervolgens reinigt men op die manier voorzichtig de wonde zelf, waarbij men gebruik maakt van vers gaas. Dan brengt men opnieuw crème op de wonde verbindt ze met zuiver verband. Kleine brandwonden Eerst de brandwonde zeer zachtjes met CETAVLEX-crème op een stukje gaas afwrijven. Vervolgens bedekken met de crème, in een dikke laag aangebracht op gaas of een andere zuivere stof. Steenpuisten Om het verspreiden van de besmetting tegen te gaan, strijkt men de huid rond de puisten in met CETAVLEX-crème. Ook moet men erop letten dat men de handen met crème inwrijft voor men het verband vernieuwt. Was daarna grondig uw handen. Impetigo (etterige huidontsteking met korstvorming) Een- of tweemaal per dag inwrijven met CETAVLEX-crème. Dit vergemakkelijkt het verwijderen van de korstjes. Wrijf ook de handen in om tijdens het verbinden een uitbreiding van de besmetting te voorkomen. Prikkeling van de huid bij zuigelingen Reinig de geprikkelde huid met CETAVLEX-crème bij het verwisselen van de luiers. CETAVLEX-crème heeft zowel een reinigende als een ontsmettende werking. Eerste hulp Bij het verbinden van open wonden moet men eraan denken dat de handen zeer gemakkelijk besmetting van de kwetsuur kunnen veroorzaken. Om het gevaar hiervoor zo klein mogelijk te maken, wast men de handen en wrijft ze vervolgens in met CETAVLEX-crème. Pas daarna mag men de wonde of de te gebruiken verbandstof aanraken. Indien het onmogelijk is de handen te wassen, wrijft men de handen over elkaar met CETAVLEX (zoals bij het handenwassen). Daarna wrijft men ze af aan een zuiver linnen en brengt men opnieuw CETAVLEX-crème aan. Wat u moet doen wanneer u Cetavlex Crème vergeet te gebruiken: Niet van toepassing.

5 Verschijnselen die u kunt verwachten wanneer de behandeling met Cetavlex Crème wordt gestopt. Niet van toepassing. Wat u moet doen als u meer van Cetavlex Crème heeft gebruikt dan u zou mogen: Accidentele inname via de mond In geval van accidentele inname van CETAVLEX-crème via de mond, raadpleeg steeds een geneesheer. Algemene effecten kunnen ernstig zijn (zoals kortademigheid en blauwzucht door verlamming van de ademhalingswegen, te lage bloeddruk en bewusteloosheid). De behandeling van een ernstige vergiftiging zal in een ziekenhuis plaatsvinden.

6 Informatie voor de arts: Een maagspoeling en het inleiden van braken zijn niet aangeraden : chloorhexidine en cetrimide worden slechts zeer weinig geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal. Accidentele orale inname van CETAVLEX kan prikkeling van de slijmvliezen van het maagdarmkanaal, braken en leverbeschadiging veroorzaken. Eventueel kunnen kleine hoeveelheden melk of water toegediend worden ter verdunning, hoewel dit braken in de hand kan werken. Er kan ook actieve houtskool toegediend worden wanneer een grote hoeveelheid werd ingenomen! Mechanisch ondersteunen van de ademhaling met toediening van zuurstof kan noodzakelijk zijn. Persisterende convulsies kunnen onder controle gebracht worden met voorzichtige dosissen van diazepam of een kortwerkend barbituraat Wanneer u teveel van Cetavlex Crème heeft gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum (070/ ). 4. Mogelijke bijwerkingen. De volgende ongewenste effecten komen zeer zelden voor : prikkeling van de huid en de slijmvliezen ; overgevoeligheid (vooral bij herhaald gebruik) ; allergische reactie met verschijnselen zoals misselijkheid, duizeligheid, kortademigheid en sterke bloeddrukdaling ; schade aan het oor bij direct contact met het middenoor ; Er zijn gevallen gemeld van onomkeerbare en ernstige schade aan het oog, meer bepaald na lang contact met het oog van chloorhexidine-oplossingen die veel meer geconcentreerd waren dan de concentratie aanbevolen voor gebruik in het oog of na gebruik van chloorhexidineformulaties die niet in aanmerking komen voor gebruik in het oog. Stop in al deze gevallen onmiddellijk met het gebruik van CETAVLEX. Deze ongewenste effecten dienen u niet te verontrusten : de kans is klein dat deze bij u zullen voorkomen. Meld uw arts indien u denkt één van deze of andere problemen te ondervinden na het gebruik van CETAVLEX. In het geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld of die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker.

7 5. Hoe bewaart u Cetavlex Crème? Bewaren bij kamertemperatuur (15-25 C). Bewaar dit geneesmiddel op een veilige plaats, waar uw kinderen niet bij kunnen, aangezien dit geneesmiddel schadelijk voor hen kan zijn.

8 HOUDBAARHEID De verpakking vermeldt een vervaldatum onder de vorm van EXP gevolgd door maand en jaar. De vervaldatum is steeds de eerste dag van de maand die vermeld wordt. Gebruik uw crème niet meer na deze vervaldatum. Breng een vervallen geneesmiddel steeds terug naar uw apotheker, in plaats van het zelf in uw vuilnisbak te werpen. 6. Aanvullende informatie Neem voor alle informatie met betrekking tot dit geneesmiddel contact op met uw arts of apotheker. Afleveringswijze: vrije aflevering. A. Deze bijsluiter is voor het laatst herzien in september B. De datum van de goedkeuring van deze bijsluiter is 04/02/08

Cetavlex, 1 mg/g, 5mg/g- crème Cetrimonium bromide, chloorhexidine gluconaat

Cetavlex, 1 mg/g, 5mg/g- crème Cetrimonium bromide, chloorhexidine gluconaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cetavlex, 1 mg/g, 5mg/g- crème Cetrimonium bromide, chloorhexidine gluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Chloorhexidine digluconaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Chloorhexidine digluconaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker HIBIDIL 50 mg/100 ml oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hacdil-S 5 mg/ml ; 0,5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hacdil-S 5 mg/ml ; 0,5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hacdil-S 5 mg/ml ; 0,5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik Cetrimide 5 mg/ml Chloorhexidine digluconaat 0,5 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hibitane Tinctuur 5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hibitane Tinctuur 5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hibitane Tinctuur 5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder

BIJSLUITER. MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder BIJSLUITER MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder 2 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. HIBITANE Tinctuur 5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. HIBITANE Tinctuur 5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker HIBITANE Tinctuur 5 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. CETAVLEX 1 mg/g, 5mg/g Crème 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. CETAVLEX 1 mg/g, 5mg/g Crème 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL CETAVLEX 1 mg/g, 5mg/g Crème 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Cetrimonium bromide 5 mg/g - Chloorhexidine gluconaat 1 mg/g Hulpstoffen met bekend effect: Cetostearylalcohol:

Nadere informatie

VOLTAREN EMULGEL 1% gel (diclofenac)

VOLTAREN EMULGEL 1% gel (diclofenac) BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Hij bevat belangrijke informatie in verband met uw behandeling. Als u verder nog vragen heeft of twijfelt, moet

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. HIBISCRUB 40 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. HIBISCRUB 40 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat Pagina 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS HIBISCRUB 40 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

ACNÉPLUS, crème. Haverheidelaan, 9 B-9140 TEMSE, België. Laboratoria QUALIPHAR, N.V./S.A. Rijksweg 9 B-2880 BORNEM, België

ACNÉPLUS, crème. Haverheidelaan, 9 B-9140 TEMSE, België. Laboratoria QUALIPHAR, N.V./S.A. Rijksweg 9 B-2880 BORNEM, België Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ACNÉPLUS, crème zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik

H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik Pagina 1 van 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cetrimonium bromide 150 mg/ml - Chloorhexidine digluconaat 15 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

HIBITANE Antisepticum Lubrificans Crème

HIBITANE Antisepticum Lubrificans Crème HIBITANE Antisepticum Lubrificans Crème HIBITANE Antisepticum Lubrificans Crème (TRAMEDICO) XIV A 1 a Naam van het geneesmiddel: HIBITANE Antisepticum Lubrificans 1,0 % Crème Kwalitatieve en kwantitatieve

Nadere informatie

BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK

BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u

Nadere informatie

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. ALGIPAN BALSEM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ALGIPAN BALSEM, zalf

Nadere informatie

DERMANOX 20 mg/g crème

DERMANOX 20 mg/g crème BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DERMANOX 20 mg/g crème Enoxolone Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik Bijsluiter: informatie voor de gebruiker H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik Cetrimonium bromide 150 mg/ml - Chloorhexidine digluconaat 15 mg/ml Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter:

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter: BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

MOTILIUM 60 mg zetpillen volwassenen

MOTILIUM 60 mg zetpillen volwassenen Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u MOTILIUM zorgvuldig

Nadere informatie

RELAXINE omhulde tabletten BIJSLUITER

RELAXINE omhulde tabletten BIJSLUITER RELAXINE omhulde tabletten BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen/te gebruiken. Hij bevat belangrijke informatie voor uw behandeling/uw ziekte. Vraag uw

Nadere informatie

BIJSLUITER. CORSODYL tandgel, 10 mg chloorhexidine digluconaat per g tandgel

BIJSLUITER. CORSODYL tandgel, 10 mg chloorhexidine digluconaat per g tandgel Pagina 1/5 BE104973 België BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Wanneer u verdere vragen heeft of twijfelt, wendt u zich dan tot uw arts

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

IMPORTAL poeder voor oraal gebruik 10 g Lactitolum monohydricum

IMPORTAL poeder voor oraal gebruik 10 g Lactitolum monohydricum BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Hij bevat belangrijke informatie in verband met uw behandeling. Als u verder nog vragen heeft of twijfelt, moet

Nadere informatie

MOTILIUM 10 mg zetpillen baby s MOTILIUM 30 mg zetpillen kinderen

MOTILIUM 10 mg zetpillen baby s MOTILIUM 30 mg zetpillen kinderen Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts

Nadere informatie

Normacol 62% Granulaat

Normacol 62% Granulaat B p. 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Normacol 62% Granulaat zorgvuldig

Nadere informatie

GYNO-DAKTARIN 20 mg/g crème voor vaginaal gebruik

GYNO-DAKTARIN 20 mg/g crème voor vaginaal gebruik Publieksbijsluiter GYNO-DAKTARIN crème voor vaginaal gebruik Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig.

Nadere informatie

PROSCAR 5 mg, filmomhulde tabletten (finasteride)

PROSCAR 5 mg, filmomhulde tabletten (finasteride) Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende vragen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5

BIJSLUITER. pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5 BIJSLUITER pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RADIKAL oplossing voor cutaan gebruik (Anti-luizen haarlotion) Malathion Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Sorbitol Delalande 5g poeder voor drinkbare oplossing Sorbitol

Sorbitol Delalande 5g poeder voor drinkbare oplossing Sorbitol Pag. 1/5 18 juli 2005 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Hij bevat belangrijke informatie voor uw behandeling. Indien u andere vragen heeft, indien u twijfels

Nadere informatie

GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht

GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht Publieksbijsluiter GYNO-DAKTARIN capsules voor vaginaal gebruik, zacht Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog

Nadere informatie

BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing

BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

Lactulose EG 670 mg/ml, siroop Lactulose EG 670 mg/ml, siroop in zakjes Lactulose EG 10 g, poeder voor drank (zakjes)

Lactulose EG 670 mg/ml, siroop Lactulose EG 670 mg/ml, siroop in zakjes Lactulose EG 10 g, poeder voor drank (zakjes) BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u lactulose zorgvuldig te

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CORSODYL 200mg/10ml mondspoeling CORSODYL 200mg/10ml spray voor oromucosaal gebruik chloorhexidinedigluconaat. Lees goed de

Nadere informatie

STEOCAR 500 mg, bruistabletten STEOCAR FORTE 1000 mg, bruistabletten

STEOCAR 500 mg, bruistabletten STEOCAR FORTE 1000 mg, bruistabletten Blz. : 1/6 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u STEOCAR

Nadere informatie

RADO-SALIL huidstift. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

RADO-SALIL huidstift. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. RADO-SALIL RADO-SALIL huidstift. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift verkregen worden. Desondanks moet u RADO-SALIL

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u REFLEXSPRAY zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Pagina 1 van 6 SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

INHALO RHINATHIOL oplossing voor inhalatiedamp

INHALO RHINATHIOL oplossing voor inhalatiedamp Pagina 1-3 januari 2006 Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL,

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20mg/10ml; 5mg/10ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat 20 mg/10 ml - Lidocaïne hydrochloride 5 mg/10 ml Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER MUCO RHINATHIOL 2% siroop kinderen MUCO RHINATHIOL 2% siroop kinderen, zonder suiker MUCO RHINATHIOL 5% siroop volwassenen MUCO RHINATHIOL 5% siroop volwassenen,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone Lees goed de hele bijsluiter want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER. De werkzame stof is anetholtrithion (= trithioparamethoxyphenylpropen.).

BIJSLUITER. De werkzame stof is anetholtrithion (= trithioparamethoxyphenylpropen.). Sulfarlem tabletten PBF- Page 1/5 BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u LORATADINE TEVA zorgvuldig

Nadere informatie

TOUX-SAN CODEINE SUIKERVRIJ 1 mg/ml siroop

TOUX-SAN CODEINE SUIKERVRIJ 1 mg/ml siroop BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u TOUX-SAN CODEINE SUIKERVRIJ

Nadere informatie

Rhinofebryl, harde capsules

Rhinofebryl, harde capsules Pagina 1 van 6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u "Rhinofebryl, harde

Nadere informatie

MOTILIUM 1 mg/ml suspensie voor oraal gebruik pediatrie

MOTILIUM 1 mg/ml suspensie voor oraal gebruik pediatrie Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er CLONAZONE 250 mg, tabletten voor oplossing voor cutaan gebruik/tabletten voor gebruik in drinkwater CLONAZONE 250 mg, poeder voor oplossing voor cutaan gebruik/poeder

Nadere informatie

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER BISOLVON 0,2% VERNEVELOPLOSSING BPI 0052-02 + PRAC Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Atronase 0,3 mg/ml neusspray, oplossing (ipratropiumbromide)

Atronase 0,3 mg/ml neusspray, oplossing (ipratropiumbromide) BIJSLUITER ATRONASE 0,3 MG/ML NEUSSPRAY, OPLOSSING Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door. Deze bevat belangrijke informatie over uw behandeling/ziekte. Wanneer u verdere vragen heeft of twijfelt, wendt u zich dan tot uw arts of apotheker voor meer

Nadere informatie

MOTILIUM 1 mg/ml suspensie voor oraal gebruik volwassenen

MOTILIUM 1 mg/ml suspensie voor oraal gebruik volwassenen Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u MOTILIUM zorgvuldig

Nadere informatie

Bijsluiter BIJSLUITER. Pagina 1 van 6

Bijsluiter BIJSLUITER. Pagina 1 van 6 BIJSLUITER Pagina 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pasta Zinci Oxydi Salicylata Conforma, pasta voor cutaan gebruik Synoniem : Lassardeeg zincoxide (25 g /100 g), aardappelzetmeel (25 g

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 Marketing 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Antischimmelcrème HTP Miconazolnitraat 20 mg/g, Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Tinctuur van Serenoa repens (Bartram Small), Sap van Echinacea purpurea (Moench)

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Tinctuur van Serenoa repens (Bartram Small), Sap van Echinacea purpurea (Moench) Bijsluiter: informatie voor de patiënt Urgenin druppels Tinctuur van Serenoa repens (Bartram Small), Sap van Echinacea purpurea (Moench) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL Blz.1/5 RVG 29787 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker H.A.C. 150 mg/ml ; 15 mg/ml concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik Cetrimide 150 mg/ml - Chloorhexidine digluconaat 15 mg/ml Lees goed de hele

Nadere informatie

ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide

ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt Version 2008_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL COMP. APOTEX, TABLETTEN paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg capsules

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg capsules BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 200 mg capsules (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont.

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER SIBELIUM 10 mg tabletten flunarizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Corsodyl mondspoeling, oplossing voor oromucosaal gebruik 2 mg/ml chloorhexidine digluconaat

Corsodyl mondspoeling, oplossing voor oromucosaal gebruik 2 mg/ml chloorhexidine digluconaat BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Corsodyl mondspoeling, oplossing voor oromucosaal gebruik 2 mg/ml chloorhexidine digluconaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Nasa Rhinathiol 0,1 %, neusspray, oplossing Xylometazoline chloorhydraat

Nasa Rhinathiol 0,1 %, neusspray, oplossing Xylometazoline chloorhydraat Pag. 1/5 Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Als u nog andere vragen hebt of als u twijfels hebt,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hibiscrub 40 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hibiscrub 40 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik. Chloorhexidine digluconaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hibiscrub 40 mg/ml oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009)

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Effortil 7,5 mg/1 ml druppels voor oraal gebruik, oplossing (etilefrine hydrochloride) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door,

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol 120 PCH, 120 mg Paracetamol 240 PCH, 240 mg Paracetamol 500 PCH, 500 mg Paracetamol 1000 PCH, 1000 mg Paracetamol

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig.

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 200 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

1. WAT IS DAFALGAN PEDIATRIE EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT IS DAFALGAN PEDIATRIE EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

Zetpillen volwassenen bevatten 500 mg paracetamol per zetpil.

Zetpillen volwassenen bevatten 500 mg paracetamol per zetpil. Publieksbijsluiter PERDOLAN VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PERDOLAN

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GYNO-DAKTARIN 20 mg/g crème voor vaginaal gebruik miconazolenitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GYNO-DAKTARIN 20 mg/g crème voor vaginaal gebruik miconazolenitraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GYNO-DAKTARIN 20 mg/g crème voor vaginaal gebruik miconazolenitraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u

Nadere informatie

Natrium Chloride 0,9 %, oplossing voor infusie Natriumchloride

Natrium Chloride 0,9 %, oplossing voor infusie Natriumchloride Bijsluiter voor de patiënt Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Natrium

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg zalf Miconazolnitraat en zinkoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg zalf Miconazolnitraat en zinkoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg zalf Miconazolnitraat en zinkoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Laboratoria QUALIPHAR N.V./S.A. GRAINS DE VALS SENNA 16 mg, omhulde tabletten

Laboratoria QUALIPHAR N.V./S.A. GRAINS DE VALS SENNA 16 mg, omhulde tabletten Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Grains de vals Senna 16 mg, omhulde

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. PROGESTOGEL 1% gel. Progesteron

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. PROGESTOGEL 1% gel. Progesteron BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PROGESTOGEL 1% gel Progesteron Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter. Het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER. Xylometazoline

BIJSLUITER. Xylometazoline BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u het geneesmiddel gebruikt. Deze bijsluiter bevat belangrijke informatie betreffende uw behandeling. Indien u andere vragen of twijfels heeft,

Nadere informatie

OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 1 neusspray, oplossing OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 0,5 neusspray, oplossing

OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 1 neusspray, oplossing OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 0,5 neusspray, oplossing BIJSLUITER Lees Inhoud de van hele deze bijsluiter: aandachtig door alvorens u het geneesmiddel gebruikt. Deze bijsluiter bevat 1. Wat belangrijke is Otrivine Anti-Rhinitis informatie betreffende Sine

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistablet. Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistablet. Acetylsalicylzuur BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistablet Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

PERDOFEMINA, filmomhulde tabletten

PERDOFEMINA, filmomhulde tabletten PUBLIEKSBIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PERDOFEMINA zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik erythromycine zinkacetaat dihydraat Lees goed de hele bijsluiter,voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Radikal lotion 100 ml online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Radikal lotion 100 ml online te bestellen. BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RADIKAL 5 mg/g oplossing voor cutaan gebruik Malathion Lees goed de hele bijsluiter voordat u RADIKAL gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie