Hervorming van de Civiele Veiligheid Infosessie bestemd voor de coördinatoren. Brussel, 19 mei 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hervorming van de Civiele Veiligheid Infosessie bestemd voor de coördinatoren. Brussel, 19 mei 2014"

Transcriptie

1 Hervorming van de Civiele Veiligheid Infosessie bestemd voor de coördinatoren Brussel, 19 mei 2014

2 PROGRAMMA 1. Stand van zaken van de teksten 2. Tarifering brandweerdienst Regularisatie van de berekingen 3. Amendement wet «arbeidstijd» 4. Checklist Overgang tot de hulpverleningszones 5. Vragen & Antwoorden

3 1. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (1/8) i. Gepubliceerde koninklijke besluiten Het koninklijk besluit van 10 november 2012 tot vaststelling van de minimale voorwaarden van de snelste adequate hulp en van de adequate middelen; Het koninklijk besluit van 10 juli 2013 betreffende de berekening van het aantal stemmen waarover een zoneraadslid beschikt in de raad van de hulpverleningszone; Het koninklijk besluit van 30 augustus 2013 tot vaststelling van de minimale normen betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen en collectieve beschermingsmiddelen; Het koninklijk besluit van 14 oktober 2013 tot vaststelling van de inhoud en de minimale voorwaarden van de risicoanalyse bedoeld in artikel 5, derde lid, van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid; Het koninklijk besluit van 14 oktober 2013 tot wijziging van het koninklijk besluit van 25 april 2007 tot vaststelling van de opdrachten van de hulpdiensten die kunnen verhaald worden en diegene die gratis zijn.

4 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (2/8) iii. Gepubliceerde koninklijke besluiten Het Koninklijk besluit van 14 oktober 2013 tot vaststelling van de inhoud en de minimale voorwaarden van de risicoanalyse bedoeld in artikel 5, derde lid, van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid; Het Koninklijk besluit van 26 februari 2014 tot indeling van de zones in categorieën bedoeld in artikel 14/1 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid; Het Koninklijk besluit van 28 februari 2014 betreffende de voorwaarden waaronder een zoneraadslid van een hulpverleningszone die, ingevolge een handicap niet zelfstandig zijn mandaat kan vervullen, zich voor de uitoefening van dit mandaat kan laten bijstaan door een vertrouwenspersoon; Het Koninklijk besluit van 26 maart 2014 tot vaststelling van het functieprofiel van de commandant van een hulpverleningszone en van de nadere bepalingen voor zijn selectie en zijn evaluatie; Het Koninklijk besluit van 10 april 2014 tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 september 1984 tot uitvoering van de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel;

5 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (3/8) iii. Teksten die binnenkort bekendgemaakt zullen worden Ontwerp van wet tot vaststelling van bepaalde aspecten van de organisatie van de arbeidstijd van de operationele beroepsleden van de hulpverleningszones en tot wijziging van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid ; Het koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 mei 1971 tot vaststelling van de modellen van gemeentelijke reglementen betreffende de organisatie van de gemeentelijke brandweerdiensten (diensttijd); Het koninklijk besluit van 6 mei 2014 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de hulspverleningszones; Het koninklijk besluit van 28 maart 2014 betreffende de rechtshulp en zaakschadevergoeding voor de personeelsleden van de hulpverleningszones;

6 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (4/8) iv. Teksten die binnenkort bekendgemaakt zullen worden Het Koninklijk besluit van 4 april 2014 inzake vaststelling, berekening en betaling van de federale basisdotatie voor de hulpverleningszones; Het koninklijk besluit van 19 april 2014 tot bepaling van de verdeelsleutel van de bijkomende federale dotatie aan de prezones en aan de hulpverleningszones; Het koninklijk besluit van 19 april 2014 tot bepaling van het administratief statuut van het operationeel personeel van de hulpverleningszone; Het Koninklijk besluit van 19 april 2014 houdende bezoldigingsregeling van het operationeel personeel van de hulpverleningszones; Koninklijk besluit van 19 april 2014 tot bepaling van de voorwaarden van een specifieke dotatie aan de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ;

7 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (5/8) iv. Teksten die binnenkort bekendgemaakt zullen worden Het koninklijk besluit van 24 april 2014 tot vaststelling van de minimale inhoud en de structuur van het meerjarenbeleidsplan van de hulpverleningszones; Het koninklijk besluit van 25 april 2014 tot vaststelling van de minimale inhoud en de structuur van het operationeel organisatieschema van de hulpverleningszones en tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2012 tot vaststelling van de minimale voorwaarden van de snelste adequate hulp en van de adequate middelen; Koninklijk besluit van 25 april 2014 tot vaststelling van de modaliteiten van de opvorderingsbevoegdheid bedoeld in artikel 181 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid; Koninklijk besluit van 26 april 2014 betreffende de minimale administratieve en operationele functies die de zone moet oprichten.

8 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (6/8) iv. Koninklijke besluiten waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd Het ontwerp van koninklijk besluit tot vaststelling van de regels van toepassing op de bijzondere rekenplichtige van de hulpverleningszone; Het ontwerp van koninklijk besluit houdende vaststelling van de inventaris-en schattingsregels van de roerende en onroerende goederen van de gemeenten aangewend voor de uitvoering van de opdrachten van de brandweerdiensten; Het ontwerp van koninklijk besluit tot vaststelling van de criteria voor het bepalen van het personeelsplan van het operationeel personeel van de zones; Het ontwerp van koninklijk besluit betreffende het administratief statuut van het ambulancepersoneel van de hulp-verleningszones dat geen brandweerman is; Het ontwerp van koninklijk besluit houdende geldelijk statuut van het ambulancepersoneel van de hulpverleningszones dat geen brandweerman is; Het ontwerp van koninklijk besluit tot vastlegging van de organisatie van de brandpreventie in de hulpverleningszones.

9 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (7/8) iv. Koninklijke besluiten waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd Het ontwerp van koninklijk besluit tot bepaling van de modaliteiten van de uitvoering door de provincie van opdrachten ten gunste van de hulpverleningszone en tot wijziging van diverse koninklijke besluiten genomen in uitvoering van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid; Het ontwerp van ministeriële omzendbrief aangaande de fysieke geschiktheid van de operationele personeelsleden van de hulpverleningszones; Het ontwerp van ministeriële omzendbrief aangaande de beschikbaarheid van de vrijwilligers.

10 2. Stand van zaken van de uitvoeringsteksten (8/8) v. Koninklijke besluiten ongedaan Het ontwerp van koninklijk besluit betreffende de werking, de aanwijzingsvoorwaarden en het statuut van het personeel van de algemene Inspectie van de operationele diensten van de civiele veiligheid; Het ontwerp van koninklijk besluit betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten.

11 2. Tarifering brandweerdienst Regularisatie van de berekingen In Ik het jaar eindigend Ikbereken de saldo van het jaar De saldo is betaald in Op basis van de voorschotten betaald in Ik bepaald de voorschotten voor de berekeninge n De voorschotten zullen betaald worden in Volgens deze berekeningschema, zullen alle berekeningen geregulariseerd worden. De gemeenten zullen slechts de dotatie aan de hulpverleningszone betalen.

12 3. Amendement Wet Arbeidstijd (1/5) De nieuwe paragraaf van artikel 220 van de wet van 15 mei betreffende de civiele veiligheid bepaalt: 1. De brandweerdiensten worden op 1 januari 2015 in de hulpverleningszones geïntegreerd. Voor de prezones die de mogelijkheid bedoeld in artikel 68, 2, derde lid, [Voor de eerste inschrijving van de gemeentelijke dotatie kan de raad van de prezone beslissen de datum van 1 november 2014 te verdagen en ten laatste op 1 november 2015 een akkoord bereiken. ] benutten, vindt de integratie van de brandweerdiensten in de hulpverleningszone plaats op een door de raad van de prezone vastgestelde datum en ten laatste op 1 januari In het geval bedoeld in het tweede lid wordt het bedrag van de bijkomende federale dotaties toegekend naar rata van het aantal maanden dat de brandweerdiensten geïntegreerd werden in de hulpverleningszones.

13 3. Amendement Wet Arbeidstijd (2/5) De nieuwe artikel 68, van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid bepaalt: 2. De dotaties van de gemeenten van de zone worden jaarlijks vastgelegd door de raad op basis van een akkoord, bereikt tussen de verschillende betrokken gemeenteraden. Het akkoord wordt bereikt ten laatste op 1 november van het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor de dotatie bestemd is. Voor de eerste inschrijving van de gemeentelijke dotatie kan de raad van de prezone beslissen de datum van 1 november 2014 te verdagen en ten laatste op 1 november 2015 een akkoord bereiken.

14 3. Amendement Wet Arbeidstijd (3/5) 3. Bij gebrek aan dergelijk akkoord, wordt de dotatie van elke gemeente vastgesteld door de provinciegouverneur, rekening houdende met de volgende criteria voor elke gemeente: de residentiële en actieve bevolking; de oppervlakte; het kadastraal inkomen; het belastbaar inkomen; de risico s aanwezig op het grondgebied van de gemeente; de gemiddelde interventietijd op het grondgebied van de gemeente; de financiële draagkracht van de gemeente. Aan het criterium residentiële en actieve bevolking wordt een weging van 70 % toegekend.

15 3. Amendement Wet Arbeidstijd (4/5) De gouverneur brengt elke gemeente op de hoogte van het bedrag van de gemeentelijke dotatie waarvoorhij moet instaan, dit ten laatste op 15 december van het jaar dat voorafgaat aan het jaar waarvoor de dotatie bestemd is. Voor de drie jaren die volgen op de integratie van de brandweerdiensten in de hulpverleningszones, houdt de gouverneur bij het bepalen van de gemeentelijke dotatie rekening met het passief van de gemeenten inzake de bijdragen bedoeld in artikel 10, 4, van de wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming. De gouverneur kan beslissen over specifieke betalingsmethoden voor de betaling van de gemeentelijke dotaties.

16 3. Amendement Wet Arbeidstijd (5/5) Ten einde, het nieuwe artikel 68 van de gewijzigde wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid voorziet ook: De mogelijkheid voor de gemeenteraad om een beroep instellen bij de minister tegen de beslissing van de Gouverneur; De wijze van betaling van de gemeentelijke dotatie op een bankrekening van de hulpverleningszone.

17 4. Checklist 1. Financiering van de hulpverleningszone 1.1. Gemeentelijke dotatie Bekomen van een akkoord Gemeenteraden tussen de verschillende gemeenteraden voor wat de De dotatie van elk van de provinciegouverneur, gemeenten van de zone betreft bij gebrek aan akkoord Overmaking van de gemeentelijk beslissingen betreffende de gemeentelijke dotaties Goedkeuringstoezicht op de gemeentelijke beslissingen Gemeenteraden Provinciegouverneur Uiterlijk op 1 november 2014 Bij gebrek aan akkoord, bepaling van de sleutel voor 15 december 2014 binnen de 20 dagen na het nemen van de gemeentelijke beslissing binnen de 40 dagen na ontvangst van de beslissing

18 4. Checklist 1. Financiering van de hulpverleningszone 1.1. Gemeentelijke dotatie Vaststelling bij beraadslaging van de dotatie van elk van de gemeenten van de zone Overmaking van de beslissing van de prezoneraad Goedkeuringstoezicht op de beslissing van de prezoneraad Storten van de gemeentelijke dotatie op de rekening van de zone Prezoneraad Uiterlijk op 1 november 2014 Prezoneraad Provinciegouvern eur Gemeentelijke ontvanger binnen de 20 dagen na het nemen van de beslissing binnen de 40 dagen na ontvangst van de beslissing Binnen de 30 dagen die volgen op de inschrijving van de gemeentelijke dotaties door de prezoneraad of van de bepaling van deze dotaties door de gouverneur

19 4. Checklist 1. Financiering van de hulpverleningszone 1.2. Federale dotatie Mededeling van het bedrag van de federale dotatie Uitbetaling van de federale basisdotatie op de rekening van de zone Uitbetaling van de federale bijkomende dotatie op de rekening van de zone FOD Binnenlandse Zaken FOD Binnenlandse Zaken FOD Binnenlandse Zaken Uiterlijk op 31 januari 2015 vanaf de vrijgave door Begroting Eerste betaling per trimester, uiterlijk op 31 maart 2015

20 4. Checklist 1. Financiering van de hulpverleningszone 1.3. Begroting van de hulpverleningszone Uitwerking van een begrotingsvoorstel van de zone Goedkeuring van de begroting van de zone Overmaking van de begroting van de zone aan de provinciegouverneur Goekeuringstoezicht op de begroting van de zone Zonecollege Zoneraad Zoneraad Uiterlijk voor de tweede zitting van de zoneraad Tijdens de tweede zitting Binnen de 20 dagen na het aannemen van de begroting van de zone door de zoneraad, Binnen de 40 dagen na Provinciegouver ontvangst van de neur begroting van de zone

21 4. Checklist 2. Raad, College, secretaris en technische commissie 2.1. Aanduiding van de secretaris van het College en van de Raad Zoneraad Tijdens de eerste zitting 2.2. Bepaling van de samenstelling van het College Zoneraad Tijdens de eerste zitting 2.3. Aanduiding van de voorzitter van het College en van de Zoneraad Zonecollege Tijdens de eerste zitting 2.4. Opstellen van het huishoudelijk reglement van de Zoneraad Zoneraad Lokalisatie van de maatschappelijke zetel Zoneraad van de hulpverleningszone Opstellen van het huishoudelijk reglement van het Zonecollege Zonecollege Voorstel inzake de samenstelling en de praktische organisatie van de technische Zonecommandant - commissie 2.8. Goedkeuren van de samenstelling en van de praktische organisatie van de technische commissie Zoneraad -

22 4. Checklist 3. Zonecommandant 3.1. Publicatie van de vacature van zonecommandant Prezoneraad 3.2. Bepaling van de samenstelling van de examenjury Prezoneraad 3.3. Selectieprocedure door de selectiejury Prezoneraad 3.4. Aanduiding van de commandant op het einde van de Zoneraad selectieprocedure Vanaf 22 mei 2014 en uiterlijk op 30 juni 2014 Vanaf 22 mei 2014 en uiterlijk op 30 juni 2014 Uiterlijk op 31 december 2014 Tijdens de eerste zitting

23 4. Checklist 4. Bijzondere rekenplichtige 4.1. Publicatie van de vacature van Uiterlijk op 31 januari Zonecollege bijzondere rekenplichtige Aanduiding van de bijzondere Uiterlijk op 31 januari Zonecollege rekenplichtige Bepaling van de vergoeding Zoneraad Tijdens de eerste zitting

24 4. Checklist 5. Personeelsplan 5.1. Voorstellen van een personeelsplan 5.2. Goedkeuring van het personeelsplan 5.3. Overmakingvan het personeelsplan 5.4. goedkeuringstoezicht op het personeelsplan Zonecommand ant Zoneraad zoneraad / - Uiterlijk 6 maanden na de installatie van de zoneraad Provinciegouver neur binnen de 25 dagen na de goedkeuring door de zoneraad

25 4. Checklist 6. Meerjarenbeleidsplan 6.1. Voorstellen van een meerjarenbeleidsplan 6.2. Goedkeuring van het meerjarenbeleidsplan 6.3. Goedkeuring van de gemeentelijke luiken door elke gemeenteraad Zonecommandant Zoneraad Gemeenteraden Uiterlijk op hetzelfde moment als het aannemen van het operationeel organisatieschema Uiterlijk 40 dagen na de goedkeuring van het meerjarenbeleidsplan door de zoneraad

26 4. Checklist 7. Jaarlijkse actieplannen genomen in uitvoering van het meerjarenbeleidsplan 7.1. Voorbereiding van het jaarlijks actieplan 7.2. Goedkeuring van het jaarlijks actieplan 7.3. Overmaken van het jaarlijks actieplan aan de gemeenteraden voor advies 7.4. Overmaken van de adviezen van de gemeenteraden over het jaarlijks actieplan Zonecommand ant - Zoneraad Uiterlijk op 30 juni 2015 Zoneraad - Lokale overheden -

27 4. Checklist 8. Operationeel organisatieschema 8.1. Uitwerking van een Zonecommand operationeel organisatieschema ant 8.2. Goedkeuring van de personeelsbezetting en materieeluitrusting van de zone in Zoneraad het operationeel organisatieschema, krachtens de snelste adequate hulp Uiterlijk op 30 juni 2015 Uiterlijk 6 maanden na de installatie van de zoneraad

28 4. Checklist 9. Overdracht van het personeel 9.1. Operationeel personeel Opstellen van de lijst van het operationeel personeel (brandweerlieden & ambulanciers) Bepalen van de elementen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel die worden overgelaten aan de zonale autonomie Lokale overheden Zoneraad Indentificatievan de nieuwe graden Lokale overheden Uiterlijk op 31 augustus Berekening van de salarissen en premies onder het oude en het nieuwe statuut voor elke brandweerman Lokale overheden Uiterlijk op 31 augustus Mededeling van de statutaire keuze Overgedragen operationeel personeel ASAP Uiterlijk drie maanden na publicatie van het KB 'Statuut' Bepaling van de overgedragen overuren (max. 70 uur) Lokale overheden Uiterlijk op 30 juni Samenstellen van de personeelsdossiers + administratieve en geldelijke loopbaan Lokale overheden Overdracht van de geldelijke aspecten van de dossiers van het operationeel personeel aan de zone Lokale overheden Uiterlijk op 31 januari 2015

29 4. Checklist 9. Overdracht van het personeel 9.2. Administratief personeel Opstellen van de lijst van het administratief personeel Lokale overheden ASAP Uitwerken van het administratief en geldelijk statuut van het administratief personeel Zoneraad Uiterlijk op 30 april Integratie in de nieuwe graden Lokale overheden Mededeling van de statutaire keuze Uiterlijk drie maanden na Overgedragen bekendmaking van het statuut administratief van het administratief personeel personeel Berekening van de salarissen en premies onder het oude en het nieuwe statuut voor elk administratief personeelslid Samenstellen van de personeelsdossiers + administratieve en geldelijke loopbaan Overdracht van de geldelijke aspecten van de dossiers van het administratief personeel Lokale overheden - Lokale overheden - Lokale overheden -

30 4. Checklist 10. Beheer van het personeel Aanduiding van een uitbetalingsinstelling van de salarissen (provincie, gemeente of sociaal Zoneraad Uiterlijk op 31 januari 2015 secretariaat) Betaling van de eerste wedde van het operationeel personeel door de aangeduide Zoneraad Op 1 januari 2015 instelling Oprichting van de tussenoverlegcomités en van de onderhandelingscomités Zoneraad Tijdens de eerste zitting Bepaling van de uurregeling krachtens de wet Zoneraad op de arbeidstijd van 19 april 2014 Uiterlijk op 30 april Begin van de evaluatiecyclus van het personeel - Uiterlijk op 31 maart Behandeling van de cumulaanvragen Zoneraad -

31 4. Checklist 11. Overdracht van de goederen Inventaris Lokale overheden Goedkeuring van de inventaris Informeren van de zoneraad over de rechten en plichten op deze goederen Schatting van de roerende goederen Schatting van de onroerende goederen Controle van de overdracht van de goederen Bepaling van de eventuele verminderingen van de gemeentelijke dotatie Gemeentelijke ontvangers en dienstchefs Lokale overheden - Uiterlijk drie maanden na publicatie van het KB 'Overdracht van de goederen' Uiterlijk op 31 december 2014 Zoneraad & Uiterlijk op 30 juni 2015 gemeentelijke overheden Zoneraad & Uiterlijk op 30 juni 2015 gemeentelijke overheden Zonecommandant en bijzondere rekenplichtige - Zoneraad -

32 4. Checklist 12. Aanwerving van het operationeel personeel Creatie van een website over de hulpverleningszone - Uiterlijk op 30 juni 2015

33 Vragen/Antwoorden

Brandweerhervorming Een stand van zaken. Algemene Vergadering VVSG 12/06/2014

Brandweerhervorming Een stand van zaken. Algemene Vergadering VVSG 12/06/2014 Brandweerhervorming Een stand van zaken Algemene Vergadering VVSG 12/06/2014 Geschiedenis 2 - VVSG - AV VVSG - 12/06/2014 Geschiedenis 3 - VVSG - AV VVSG - 12/06/2014 Geschiedenis 4 - VVSG - AV VVSG -

Nadere informatie

MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 9 MAART 2018 IMPACT VAN DE FUSIES VAN GEMEENTEN OP DE HULPVERLENINGSZONES INSTRUCTIES EN STAPPENPLAN. (B.S

MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 9 MAART 2018 IMPACT VAN DE FUSIES VAN GEMEENTEN OP DE HULPVERLENINGSZONES INSTRUCTIES EN STAPPENPLAN. (B.S MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 9 MAART 2018 IMPACT VAN DE FUSIES VAN GEMEENTEN OP DE HULPVERLENINGSZONES INSTRUCTIES EN STAPPENPLAN. (B.S. 28.03.2018) Deze omzendbrief is bestemd voor de bevoegde overheden

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 Voorafgaande opmerking: tenzij anders vermeld wordt, wordt met de vermelding van de wet in dit document de wet van 15 mei 2007 betreffende de

Nadere informatie

FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014

FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014 FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014 Inhoud Algemene informatie... 2 Wat zullen de prezones in 2014 worden?... 2 Zal de wet van 31/12/1963 betreffende de civiele bescherming nog van toepassing zijn

Nadere informatie

HULPVERLENINGSZONES OVER TE GAAN. De hulpverleningszone is voornamelijk door de federale en de gemeentelijke dotaties gefinancieerd.

HULPVERLENINGSZONES OVER TE GAAN. De hulpverleningszone is voornamelijk door de federale en de gemeentelijke dotaties gefinancieerd. HERVORMING VAN DE CIVIELE VEILIGHEID DE DOOR DE GEMEENTEN EN DE ZONES TE NEMEN BESLISSINGEN OM NAAR HULPVERLENINGSZONES OVER TE GAAN 1. De financiering van de zone De hulpverleningszone is voornamelijk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. - DEFINITIES. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term "gemeente" ook een brandweerintercommunale bedoeld.

HOOFDSTUK 1. - DEFINITIES. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term gemeente ook een brandweerintercommunale bedoeld. KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 TOT BEPALING VAN DE VERDEELSLEUTEL VAN DE BIJKOMENDE FEDERALE DOTATIE AAN DE PREZONES EN AAN DE HULPVERLENINGSZONES. 1 (B.S. 25.06.2014) en erratum B.S. 26.02.2015

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 Voorafgaande opmerking: tenzij anders vermeld wordt, wordt met de vermelding van de wet in dit document de wet van 15 mei 2007 betreffende de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. - DEFINITIES. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term "gemeente" ook een brandweerintercommunale bedoeld.

HOOFDSTUK 1. - DEFINITIES. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term gemeente ook een brandweerintercommunale bedoeld. KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 TOT BEPALING VAN DE VERDEELSLEUTEL VAN DE BIJKOMENDE FEDERALE DOTATIE AAN DE PREZONES EN AAN DE HULPVERLENINGSZONES. 1 (B.S. 25.06.2014) en erratum B.S. 26.02.2015

Nadere informatie

1.1. Gemeentelijke dotatie 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende gemeenteraden over de dotatie van elke gemeente van de zone

1.1. Gemeentelijke dotatie 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende gemeenteraden over de dotatie van elke gemeente van de zone FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 Voorafgaande opmerking: tenzij anders vermeld wordt, wordt met de vermelding van de wet in dit document de wet van 15 mei 2007 betreffende de

Nadere informatie

Eerste begroting van de hulpverleningszone

Eerste begroting van de hulpverleningszone Eerste begroting van de hulpverleningszone De grote meerderheid van de prezones wordt op 1 januari 2015 hulpverleningszone. Deze nota wil bepaalde zaken preciseren over het budgettaire en financiële luik

Nadere informatie

1.1. Gemeentelijke dotatie 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende gemeenteraden over de dotatie van elke gemeente van de zone

1.1. Gemeentelijke dotatie 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende gemeenteraden over de dotatie van elke gemeente van de zone FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 Voorafgaande opmerking: tenzij anders vermeld wordt, wordt met de vermelding van de wet in dit document de wet van 15 mei 2007 betreffende de

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 14

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 14 INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 14 1. Financiering van de hulpverleningszone... 14 1.1. Gemeentelijke dotatie... 14 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 15

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 15 INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 15 1. Financiering van de hulpverleningszone... 15 1.1. Gemeentelijke dotatie... 15 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 24 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD

KONINKLIJK BESLUIT VAN 24 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD KONINKLIJK BESLUIT VAN 24 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD EN DE STRUCTUUR VAN HET MEERJARENBELEIDSPLAN VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S. 12.09.2014) Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD EN DE STRUCTUUR VAN HET OPERATIONEEL ORGANISATIESCHEMA VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN TOT WIJZIGING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 15

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 15 INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 15 1. Financiering van de hulpverleningszone... 15 1.1. Gemeentelijke dotatie... 15 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 INHOUDSTAFEL 1. Financiering van de hulpverleningszone... 19 1.1. Gemeentelijke dotatie... 19 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 INHOUDSTAFEL 1. Financiering van de hulpverleningszone... 20 1.1. Gemeentelijke dotatie... 20 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 4 APRIL 2014 INZAKE VASTSTELLING, BEREKENING EN

KONINKLIJK BESLUIT VAN 4 APRIL 2014 INZAKE VASTSTELLING, BEREKENING EN KONINKLIJK BESLUIT VAN 4 APRIL 2014 INZAKE VASTSTELLING, BEREKENING EN BETALING VAN DE FEDERALE BASISDOTATIE VOOR DE HULPVERLENINGSZONES. 1 (inw. 1 januari 2014) (B.S. 25.06.2014) Gelet op de wet van 15

Nadere informatie

02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG. 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015

02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG. 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015 ZONECOLLEGE BEKNOPTE LIJST VAN 11 JANUARI 2016 02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december 2015 - Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015 04. TE BESPREKEN

Nadere informatie

OMZENDBRIEF VAN 27 OKTOBER TOEKENNING VAN DE BURGERLIJKE ERETEKENS AAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE DBDMH.

OMZENDBRIEF VAN 27 OKTOBER TOEKENNING VAN DE BURGERLIJKE ERETEKENS AAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE DBDMH. OMZENDBRIEF VAN 27 OKTOBER 2017 TOEKENNING VAN DE BURGERLIJKE ERETEKENS AAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE DBDMH. Aan mevrouwen en de heren Provinciegouverneurs en de Hoge

Nadere informatie

Waas la nd. Zonecollege. Zitting van 5 februari 20L5 te Beveren. Samenvatting besluiten. Artikel2. Artikel3. Artikel 1

Waas la nd. Zonecollege. Zitting van 5 februari 20L5 te Beveren. Samenvatting besluiten. Artikel2. Artikel3. Artikel 1 Waas la nd BRANDWEERZONE BEVERENIKRUIBEKEISINT.GILLIS-WAASISINT-NIKLAASISTEKENEITEMSEIWAA5MUNSTER Zonecollege Zitting van 5 februari 20L5 te Beveren Samenvatting besluiten Aanwezig: De heer Marc Van de

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpunt van

Nadere informatie

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 31.07.2007) en (erratum 01.10.2007) TITEL I. - Algemene bepaling

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 31.07.2007) en (erratum 01.10.2007) TITEL I. - Algemene bepaling WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 31.07.2007) en (erratum 01.10.2007) TITEL I. - Algemene bepaling Artikel 1. *1 Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78

Nadere informatie

HANDLEIDING BETREFFENDE DE PREZONES MET RECHTSPERSOONLIJKHEID

HANDLEIDING BETREFFENDE DE PREZONES MET RECHTSPERSOONLIJKHEID Brussel, Algemene Directie Civiele Veiligheid Juridische dienst HANDLEIDING BETREFFENDE DE PREZONES MET RECHTSPERSOONLIJKHEID Een stap tussen OPZ en hulpverleningszones Doelpubliek Aan de Dames en Heren

Nadere informatie

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S ) en (errata , en )

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S ) en (errata , en ) WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 31.07.2007) en (errata 01.10.2007, 27.11.2014 en 09.11.2017) TITEL I. - Algemene bepaling Artikel 1. *1 Deze wet regelt een aangelegenheid als

Nadere informatie

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt : HOOFDSTUK 1. - ALGEMENE BEPALING

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt : HOOFDSTUK 1. - ALGEMENE BEPALING WET VAN 19 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN BEPAALDE ASPECTEN VAN DE ARBEIDSTIJD VAN DE OPERATIONELE BEROEPSLEDEN VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE DIENST VOOR BRANDWEER EN

Nadere informatie

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen.

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Aan het brandweerpersoneel en ambulancepersoneel Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Volgende reparatie-kb s (met de nieuwe wijzigingen) zijn uitgekomen : 26 jan 2018 - Koninklijk

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK

PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK Beste medewerker Op het einde van de evaluatieperiode hebben jij en je functionele chef een evaluatiegesprek. Hier wordt gekeken of de doelstellingen bereikt

Nadere informatie

OMZENDBRIEF VAN 27 OKTOBER TOEKENNING VAN DE BURGERLIJKE ERETEKENS AAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE DBDMH.

OMZENDBRIEF VAN 27 OKTOBER TOEKENNING VAN DE BURGERLIJKE ERETEKENS AAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE DBDMH. FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN OMZENDBRIEF VAN 27 OKTOBER 2017 TOEKENNING VAN DE BURGERLIJKE ERETEKENS AAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN VAN DE DBDMH. Aan mevrouwen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 02 september 2015

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 02 september 2015 ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 02 september 2015 Aanwezig: Ann Coopman, Voorzitter Patrick Hoste, Koen Loete, Filip Gijssels, Erné De Blaere, Marleen Van Den Bussche, Johan Cornelis, Tony Vermeire, Leden

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. - ALGEMENE BEPALINGEN. De personeelsleden bedoeld in het eerste lid worden hierna «het operationeel personeel» genoemd.

HOOFDSTUK 1. - ALGEMENE BEPALINGEN. De personeelsleden bedoeld in het eerste lid worden hierna «het operationeel personeel» genoemd. KONINKLIJK BESLUIT VAN 14 OKTOBER 2018 BETREFFENDE DE MOBILITEIT VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN DE CIVIELE BESCHERMING NAAR DE HULPVERLENINGSZONE 1 VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VOOR DE UITVOERING DOOR

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 17 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE DISPATCHING VAN

Nadere informatie

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S ) en (erratum ) TITEL I. - Algemene bepaling

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S ) en (erratum ) TITEL I. - Algemene bepaling WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 31.07.2007) en (erratum 01.10.2007) TITEL I. - Algemene bepaling Artikel 1. *1 Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari

INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari INHOUDSTAFEL FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015... 18 1. Financiering van de hulpverleningszone... 18 1.1. Gemeentelijke dotatie... 18 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de

Nadere informatie

VACATURE VAN BIJZONDER REKENPLICHTIGE

VACATURE VAN BIJZONDER REKENPLICHTIGE Hulpverleningszone 3 Rand Gemeentepark 1 2990 Wuustwezel VACATURE VAN BIJZONDER REKENPLICHTIGE De hulpverleningszone Rand gaat over tot de vacant verklaring van de functie van bijzonder rekenplichtige

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG

Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEG Provincie WEST-VLAANDEREN Hulpverleningszone Midwest Koning Albert I laan 4 8800 ROESELARE BEGROTING 2015 ARDOOIE DENTERGEM HOOGLEDE INGELMUNSTER IZEGEM MEULEBEKE MOORSLEDE LICHTERVELDE OOSTROZEBEKE PITTEM

Nadere informatie

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 24 juni 2015

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 24 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: openbare zitting ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 24 juni 2015 Ann Coopman, Voorzitter Patrick Hoste, Filip Gijssels, Marleen Van Den Bussche, Johan Cornelis, Tony Vermeire,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 18 maart 2015

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 18 maart 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: openbare zitting ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 18 maart 2015 Ann Coopman, Voorzitter Patrick Hoste, Filip Gijssels, Johan Cornelis, Tony Vermeire, Leden Patrick Wallaert, Wnd.

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 14 OKTOBER BETREFFENDE DE MOBILITEIT VAN

KONINKLIJK BESLUIT VAN 14 OKTOBER BETREFFENDE DE MOBILITEIT VAN KONINKLIJK BESLUIT VAN 14 OKTOBER BETREFFENDE DE MOBILITEIT VAN OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE CIVIELE BESCHERMING NAAR DE HULPVERLENINGSZONES. (inw. 29 oktober 2018) (B.S. 19.10.20188) Gelet op de wet

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 28 APRIL 2011 HOUDENDE TOEKENNING VAN SUBSIDIES VOOR

KONINKLIJK BESLUIT VAN 28 APRIL 2011 HOUDENDE TOEKENNING VAN SUBSIDIES VOOR KONINKLIJK BESLUIT VAN 28 APRIL 2011 HOUDENDE TOEKENNING VAN SUBSIDIES VOOR PERSONEELSKOSTEN, INFRASTRUCTUUR, MATERIEEL EN UITRUSTING EN COÖRDINATIE AAN DE GEMEENTEN DIE EEN OVEREENKOMST OPERATIONELE PREZONE

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN V AN DE PREZONEVLAAMSEARDENNEN ZITTING VAN VRIJDAG 16 JUNI 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN V AN DE PREZONEVLAAMSEARDENNEN ZITTING VAN VRIJDAG 16 JUNI 2014 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT OUDENAARDE PREZONE VLAAMSE ARDENNEN UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN V AN DE PREZONEVLAAMSEARDENNEN ZITTING VAN VRIJDAG 16 JUNI 2014 Aanwezig: Stefaan

Nadere informatie

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS Administratief statuut: Delegatie mogelijk Administratief statuut: Delegatie onmogelijk Art 2. De raad kan beslissen opdrachten van dringende geneeskundige hulpverlening in de zin van artikel 11, 1, 2

Nadere informatie

REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11.

REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11. REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11.2014 Wettelijke omkadering - gelet op het koninklijk besluit

Nadere informatie

Mijnheer, Mevrouw, de Voorzitter van de hulpverleningszones,

Mijnheer, Mevrouw, de Voorzitter van de hulpverleningszones, Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Civiele Veiligheid Juridische Directie Aan de voorzitters van de hulpverleningszones en prezones Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE

FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE Hulpverleningszone Midwest Kwadestraat 159 8800 Roeselare 051 80 60 00 www.zonemidwest.be Hulpverleningszone Midwest gaat over tot de vacant

Nadere informatie

Ambulanciers niet-brandweerman

Ambulanciers niet-brandweerman - Inhoudstafel Ambulanciers niet-brandweerman Inhoudstafel Ambulanciers niet-brandweerman... 3 Q1 Wat gebeurt er met de ambulanciers niet-brandweerman?... 3 1 Q2 Diverse brandweerlui leveren ook prestaties

Nadere informatie

De prezoneraad Westhoek zoekt

De prezoneraad Westhoek zoekt De prezoneraad Westhoek zoekt Zonecommandant in te vullen bij mandaatfunctie voor de duur van 6 jaar (hernieuwbaar)(m/v), 38u/week bruto beginwedde: wedde gekoppeld aan de graad overeenkomstig het KB van

Nadere informatie

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Informatievergadering 21/09/2016 1 Begrotingsopmaak 2017: timing Vr 19/08/2016 Do 23/08/2016 Wo 07/09/2016 Wo 21/09/2016 Vr 28/10/2016 Financieel adviescomité Bespreking begrotingscommissie

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016 Aan de leden van de zoneraad Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum ZR-2016-04-29-nc Hugo Tant 29 april 2016 hugo.tant@brandweer.zonerand.be Zoneraad Geachte burgemeester Bijgevoegd vindt u de ontwerpnotulen

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 HOUDENDE TOEKENNING VAN SUBSIDIES

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 HOUDENDE TOEKENNING VAN SUBSIDIES KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 HOUDENDE TOEKENNING VAN SUBSIDIES VOOR PERSONEELSKOSTEN, INFRASTRUCTUUR, MATERIEEL EN UITRUSTING EN COÖRDINATIE AAN DE GEMEENTEN DIE EEN OVEREENKOMST OPERATIONELE

Nadere informatie

Persbericht. Ministerraad : een beslissende stap voor de brandweerlieden en de hervorming van de civiele veiligheid

Persbericht. Ministerraad : een beslissende stap voor de brandweerlieden en de hervorming van de civiele veiligheid DE VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN Brussel, 20 juli 2012 Persbericht Ministerraad : een beslissende stap voor de brandweerlieden en de hervorming van de civiele

Nadere informatie

Wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid (B.S, 31 juli 2007);

Wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid (B.S, 31 juli 2007); Aan mevrouw Aan de heer Gouverneur Burgemeester Voorzitter van het OCMW Voorzitter van de Intercommunale Voorzitter van het Politiecollege Voorzitter van het College van de hulpverleningszone directie

Nadere informatie

Wnd secretaris Danny Van Oeckel Aanwezig & akkoord Wnd zonecommandant Katrien De Maeyer Aanwezig & akkoord

Wnd secretaris Danny Van Oeckel Aanwezig & akkoord Wnd zonecommandant Katrien De Maeyer Aanwezig & akkoord ZONERAAD van 28 september 2018 Burgemeester van de gemeente Aanwezigheid Boechout Koen T Sijen Afwezig Borsbeek Dis Van Berckelaer Aanwezig & akkoord Brasschaat Koen Verberck Aanwezig & akkoord Brecht

Nadere informatie

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels De Kamers hebben aangenomen

Nadere informatie

Oprichting van de hulpverleningszones en aansluiting bij het Gesolidariseerde pensioenfonds (GPF) van de provinciale en plaatselijke besturen.

Oprichting van de hulpverleningszones en aansluiting bij het Gesolidariseerde pensioenfonds (GPF) van de provinciale en plaatselijke besturen. 1/2 Mededeling Oprichting van de hulpverleningszones en aansluiting bij het Gesolidariseerde pensioenfonds (GPF) van de provinciale en plaatselijke besturen. Van Financieel beheer Pensioenstelsels ambtenaren

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 INHOUDSTAFEL 1. Financiering van de hulpverleningszone... 23 1.1. Gemeentelijke dotatie... 23 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016 Aan de leden van de zoneraad Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum ZR-2016-03-25-ng Hugo Tant 29 april 2016 hugo.tant@brandweer.zonerand.be Zoneraad Geachte burgemeester Bijgevoegd vindt u de goedgekeurde

Nadere informatie

Selectiereglement ambulancepersoneel

Selectiereglement ambulancepersoneel Selectiereglement ambulancepersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268 88 43 info@brandweerzonecentrum.be

Nadere informatie

DE VICE-EERSTE MINISTER EN MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKHEID VAN KANSEN. Perscommuniqué

DE VICE-EERSTE MINISTER EN MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKHEID VAN KANSEN. Perscommuniqué DE VICE-EERSTE MINISTER EN MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKHEID VAN KANSEN Brussel, 14 maart 2014 Perscommuniqué De laatste stap in de hervorming van de civiele veiligheid is gezet: een positief

Nadere informatie

OPENBAAR VERSLAG ZONERAAD van 30 JUNI 2017

OPENBAAR VERSLAG ZONERAAD van 30 JUNI 2017 OPENBAAR VERSLAG ZONERAAD van 30 JUNI 2017 Burgemeester van de gemeente Aanwezig Boechout Koen T Sijen veronstschuldigd Borsbeek Dis Van Berckelaer aanwezig Brasschaat Koen Verberck aanwezig Brecht Luc

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 BETREFFENDE DE MINIMALE ADMINISTRATIEVE

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 BETREFFENDE DE MINIMALE ADMINISTRATIEVE KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 BETREFFENDE DE MINIMALE ADMINISTRATIEVE EN OPERATIONELE FUNCTIES DIE DE HULPVERLENINGSZONES MOET OPRICHTEN. (inw. 20 september 2014) (B.S. 10.09.2014) Gelet op de wet

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 INHOUDSTAFEL 1. Financiering van de hulpverleningszone... 22 1.1. Gemeentelijke dotatie... 22 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende

Nadere informatie

HVZ Rivierenland Sessie Staten-Regionaal Rivierenland 25/11/2017

HVZ Rivierenland Sessie Staten-Regionaal Rivierenland 25/11/2017 HVZ Rivierenland Sessie Staten-Regionaal Rivierenland 30/11/2017 Kolonel Philippe Maudens Hulpverleningszone Brandweer Dringend ziekenvervoer 112 Vroeger Nu Brandweer 1963-2015 X : voornamelijk

Nadere informatie

FAQ: Ministeriële omzendbrief betreffende de prezones met rechtspersoonlijkheid

FAQ: Ministeriële omzendbrief betreffende de prezones met rechtspersoonlijkheid FAQ: Ministeriële omzendbrief betreffende de prezones met rechtspersoonlijkheid Inhoud Algemene informatie... 5 Zijn de wetswijzigingen van de wet van 15 mei 2007 en 31 december 1963 reeds verschenen?

Nadere informatie

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht van de artikelen uit de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, die van toepassing zijn op de prezones

Bijlage 1. Overzicht van de artikelen uit de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, die van toepassing zijn op de prezones Bijlage 1 Overzicht van de artikelen uit de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, die van toepassing zijn op de prezones Met de wet van 3 augustus werd de wet van 15 mei 2007 betreffende

Nadere informatie

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015

FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 FAQ: de overgang naar hulpverleningszone op 1 januari 2015 INHOUDSTAFEL 1. Financiering van de hulpverleningszone... 21 1.1. Gemeentelijke dotatie... 21 1.1.1. Bereiken van een akkoord tussen de verschillende

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 JANUARI 2018 BETREFFENDE DE OVERGANG VAN

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan. KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2011 TOT OVERPLAATSING NAAR DE FOD BINNENLANDSE ZAKEN VAN DE PERSONEELSLEDEN IN DIENST BIJ DE CENTRA VAN HET EENVORMIG OPROEPSTELSEL. (inw. 31 oktober 2011) (B.S. 21.10.2011)

Nadere informatie

Verslag 18 december 2014

Verslag 18 december 2014 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene directie Civiel Veiligheid Juridische Directie Verslag 18 december 2014 Begeleidingscommissie Vergadering van 18 december 2014 Aanwezige leden: - Peter

Nadere informatie

MEDEDELING 2014/08 dienst Sociale Zekerheid datum uw correspondent Rebecca Ortega telefoon 02/

MEDEDELING 2014/08 dienst Sociale Zekerheid datum uw correspondent Rebecca Ortega telefoon 02/ Aan mevrouw Aan de heer Gouverneur Burgemeester Voorzitter van het OCMW Voorzitter van de Intercommunale Voorzitter van het Politiecollege MEDEDELING 2014/08 dienst Sociale Zekerheid datum 26.08.2014 uw

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 23 AUGUSTUS 2014 BETREFFENDE HET ADMINISTRATIEF

Nadere informatie

Oproep tot kandidaten voor de functie van Zonecommandant

Oproep tot kandidaten voor de functie van Zonecommandant Oproep tot kandidaten voor de functie van Zonecommandant 1. Onze organisatie De hulpverleningszone Zuid-Oost is één van de 6 Oost-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in België

Nadere informatie

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S ) en (erratum ) TITEL I. - Algemene bepaling

WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S ) en (erratum ) TITEL I. - Algemene bepaling WET VAN 15 MEI 2007 BETREFFENDE DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 31.07.2007) en (erratum 01.10.2007) TITEL I. - Algemene bepaling Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIEN EN ENERGIE EN DE VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp

Nadere informatie

SAMENWERKINGSAKKOORD VAN 27 MAART 2017 TOT UITVOERING VAN ARTIKEL

SAMENWERKINGSAKKOORD VAN 27 MAART 2017 TOT UITVOERING VAN ARTIKEL SAMENWERKINGSAKKOORD VAN 27 MAART 2017 TOT UITVOERING VAN ARTIKEL 306, 2, VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 APRIL 2014 BETREFFENDE HET ADMINISTRATIEF STATUUT VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES.

Nadere informatie

Rampenbestrijding: actoren, regelgeving en bevoegdheden

Rampenbestrijding: actoren, regelgeving en bevoegdheden Rampenbestrijding: actoren, regelgeving en bevoegdheden Steven Lierman Referendaris bij het Hof van Cassatie Deeltijds docent UA Rampenbestrijding is geen eenduidig begrip Nieuwe uitdagingen in een risicomaatschappij

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 6. Kenmerken

Nadere informatie

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 11 DECEMBER 2009 BETREFFENDE DE INTERVENTIEVERSLAGEN

Nadere informatie

DEEL I. ACTIES en VERPLICHTE DOELSTELLINGEN

DEEL I. ACTIES en VERPLICHTE DOELSTELLINGEN OPZ-overeenkomst 2011 Operationele prezone Noord-Limburg Provincie : Limburg Centrumgemeente:Lommel Verantwoordelijke coördinator: Jan Jorissen DEEL I. ACTIES en VERPLICHTE DOELSTELLINGEN -----------------------

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 880 (2015-2016) Nr. 3 9 november 2016 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering van

Nadere informatie

Zonecollege Brandweer Westhoek Administratief Centrum Diksmuide, Heernisse 6 31 augustus 2018 om 09u15 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN

Zonecollege Brandweer Westhoek Administratief Centrum Diksmuide, Heernisse 6 31 augustus 2018 om 09u15 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN Zonecollege Brandweer Westhoek Administratief Centrum Diksmuide, Heernisse 6 31 augustus 2018 om 09u15 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN 1. Verslag zonecollege van 06 juli 2018 - goedkeuring Het zonecollege

Nadere informatie

Oproep tot kandidaten voor de functie van Zonecommandant

Oproep tot kandidaten voor de functie van Zonecommandant Oproep tot kandidaten voor de functie van Zonecommandant Onze organisatie De hulpverleningszone Meetjesland ligt in de provincie Oost-Vlaanderen en bestaat uit de gemeenten Aalter, Kaprijke, Knesselare,

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019

BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019 Brandweerdienst met de posten Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Lokeren en Zele BEKNOPTE LIJST BESLISSINGEN ZONERAAD 21 juni 2019 Aanwezig: Piet Buyse, burgemeester-voorzitter Filip Anthuenis,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006, wat betreft de overheveling van provinciepersoneel vanaf 1 januari 2018 in het kader van de afslanking

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 23 AUGUSTUS 2014 HOUDENDE BEZOLDIGINGSREGELING

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 28 MAART 2007 BETREFFENDE EEN FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 13.04.2007)

KONINKLIJK BESLUIT VAN 28 MAART 2007 BETREFFENDE EEN FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 13.04.2007) KONINKLIJK BESLUIT VAN 28 MAART 2007 BETREFFENDE EEN FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID. (B.S. 13.04.2007) ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze

Nadere informatie

Lokaal brandveiligheidsbeleid It takes two to tango

Lokaal brandveiligheidsbeleid It takes two to tango Lokaal brandveiligheidsbeleid It takes two to tango Inhoud Huidig kader Eengemaakt toezicht De Hulpverleningszone Dienstverleningsovereenkomst (DVO) Rol van de burgemeester Waar werken we nog samen Een

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft diverse bepalingen in het raam van de overheveling vanaf 1 januari 2015 van personeelsleden

Nadere informatie

ZONERAAD van 26 januari 2018

ZONERAAD van 26 januari 2018 ZONERAAD van 26 januari 2018 Burgemeester van de gemeente Aanwezigheid Boechout Koen T Sijen Aanwezig Borsbeek Dis Van Berckelaer Aanwezig Brasschaat Koen Verberck Aanwezig Brecht Luc Aerts Aanwezig Edegem

Nadere informatie

Met deze omzendbrief wil ik u de nodige uitleg verschaffen bij de bepalingen van het betreffende besluit.

Met deze omzendbrief wil ik u de nodige uitleg verschaffen bij de bepalingen van het betreffende besluit. OMZENDBRIEF VAN 3 JUNI 2013. - TOEPASSING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 NOVEMBER 2012 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE VOORWAARDEN VAN DE SNELSTE ADEQUATE HULP EN VAN DE ADEQUATE MIDDELEN. (inw. 20

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet.

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Decreet tot instelling van een Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen en tot vaststelling van de algemene regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen HOOFDSTUK I Algemeen

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 MAART 2014 TOT VASTSTELLING VAN HET FUNCTIEPROFIEL

KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 MAART 2014 TOT VASTSTELLING VAN HET FUNCTIEPROFIEL KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 MAART 2014 TOT VASTSTELLING VAN HET FUNCTIEPROFIEL VAN DE COMMANDANT VAN EEN HULPVERLENINGSZONE EN VAN DE NADERE BEPALINGEN VOOR ZIJN SELECTIE EN ZIJN EVALUATIE. (B.S. 12.05.2014)

Nadere informatie

Functiebeschrijving Kapitein

Functiebeschrijving Kapitein Functiebeschrijving Kapitein Doel 1. De coördinatie van een aantal interventieploegen op het terrein bij complexe of grootschalige incidenten en noodsituaties om te garanderen dat de ploegen en diensten

Nadere informatie

HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK II - DE HOGE RAAD VOOR DE OPLEIDING VOOR DE OPENBARE BRANDWEERDIENSTEN

HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK II - DE HOGE RAAD VOOR DE OPLEIDING VOOR DE OPENBARE BRANDWEERDIENSTEN KONINKLIJK BESLUIT VAN 4 APRIL 2003 TOT INSTELLING VAN EEN HOGE RAAD VOOR DE OPLEIDING VOOR DE OPENBARE BRAND-WEERDIENSTEN EN TWEE SUPRA-PROVINCIALE OPLEIDINGSRADEN VOOR DE OPENBARE BRANDWEERDIENSTEN.

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S

KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S. 02.09.1998) Gelet

Nadere informatie

Statuten. Diensten van de Eerste minister

Statuten. Diensten van de Eerste minister Statuten Diensten van de Eerste minister 3 maart 2000. Ministerieel besluit tot vaststelling van het statuut, de opdrachten en de wijze van beheer van het Studie- en Documentatiecentrum "Oorlog en Hedendaagse

Nadere informatie