Lees het ervaringsverhaal van Wimyke de Bruin. Kwartaalbericht 3, 2014, jaargang 6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lees het ervaringsverhaal van Wimyke de Bruin. Kwartaalbericht 3, 2014, jaargang 6"

Transcriptie

1 Lees het ervaringsverhaal van Wimyke de Bruin Kwartaalbericht 3, 2014, jaargang 6

2 INHOUD Voorwoord 2 Matijs Jansen Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt en doet Tegenkracht Helpdesk Tegenkracht 8 Voor vragen vanuit het werkveld Even voorstellen 9 Lineke Tielle Acties voor Tegenkracht 16 Acties voor Tegenkracht die komen gaan en acties die geweest zijn Wordt donateur van Tegenkracht of geef een gift 23 Maak gebruik van de ANBI regeling Update Team Tegenkracht 24 Ik sport voor Tegenkracht / Webshop Tegenkracht 26 Kleding, polsbandjes, boeken en nog veel meer. Colofon 28 Mijn ervaringsverhaal 10 Wimyke de Bruin Tegenkracht in het bedrijfsleven 12 Goed werkgeverschap Nereus 14 Studenten roeivereniging partner van Tegenkracht 1

3 VOORWOORD Matijs Jansen, coördinator van Stichting Tegenkracht 2

4 We verwelkomen nog dit jaar de 1000 ste deelnemer die een sportplan op maat gaat volgen. Het is tevens ons 10 jarige bestaan van de stichting. Het 10 jarig bestaan willen we vieren, stil staan willen we doen bij het verwelkomen van onze 1000 ste deelnemer. In 10 jaar tijd is Tegenkracht gegroeid, achter de schermen, maar ook in het aantal deelnemers dat we per maand helpen. Van 15 deelnemers in een pilot het eerst jaar naar gemiddeld 15 deelnemers per maand in Daar zijn we best trots op, zeker met de reacties die we krijgen van de deelnemers zelf. Aan de andere kant realiseren we maar al te goed dat er jaarlijks veel meer kankerpatiënten bij komen die ook willen sporten maar wij niet kunnen bereiken en nog niet kunnen helpen. Tegenkracht wil juist dat alle kankerpatiënten geholpen kunnen worden met een sportplan op maat. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ook meerdere malen aangetoond dat het idee van Jelle Wolthuizen werkt! De reacties van de deelnemers en de specialisten waar we mee samen werken, zoals sportartsen, fysiotherapeuten sportbegeleiders maken ons sterk om zeker nog 10 jaar ons werk voort te zetten. Binnen 10 jaar kunnen alle kankerpatiënten in Nederland een sportrevalidatieplan volgen, een mooi streven waar we ons zeker hard voor gaan maken. Het afgelopen jaar heeft Tegenkracht de eerste concrete stappen gezet om ook de werkgevers in Nederland te betrekken in het sportplan. We vragen werkgevers in Nederland garant te staan voor hem of haar werknemers die geconfronteerd worden met kanker en het sportplan Tegenkracht willen volgen. Voor de werkgever een zachte en een harde kant van het verhaal, de zachte kant is goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De harde kant is dat de werknemer middels het sportplan op maat gemiddeld genomen 6 tot 8 weken weer eerder actief kan worden ingezet op de werkvloer, dat is een win win situatie. Met het vieren van ons 10 jarige bestaan en het stilstaan van het verwelkomen van onze 1000 ste deelnemer nodigen wij zoveel mogelijk werkgevers in Nederland uit om naar ons verhaal te komen luisteren. De uitnodiging is in de maak, het programma staat en de datum is zo goed als zeker. Bent u werkgever en heeft u interesse? Laat het ons weten via en u ontvangt van ons de uitnodiging. Samen maken we het verschil! Matijs Jansen Coördinator Tegenkracht 3

5 ORGANISATIE Initiatiefnemer & oprichter Jelle Wolthuizen Ambassadeurs Leo Peelen Kenny van Hummel Fausto Marreiros Werknemers Matijs Jansen Thomas Zijlma Vrijwillig bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Marketing & fondsenwerving Onderzoek Ervaringsdeskundige Peter Smeets Els van Dam Marcel Glaser Jorge Labadie Tom Welter Remon ter Haar 4

6 STICHTING TEGENKRACHT De stichting heeft als doelstelling om kankerpatiënten te helpen bij het sporten voor, tijdens of na de behandeling van kanker. Dit doet Tegenkracht door middel van het opstellen en helpen uitoefenen van een sportplan op maat. Via giften en allerlei acties wordt geld ingezameld om het sporten onder professionele begeleiding mogelijk te maken. Waarom kanker en sport? Sporten tijdens verschillende fasen van kanker kan een positieve bijdrage leveren aan de voorbereiding op en verwerking van operaties, chemotherapie en bestraling. Onderzoek geeft bovendien aan dat kankerpatiënten die sporten sneller herstellen en sneller re-integreren in het arbeidsproces. Daarnaast wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot en kan de kwaliteit van leven in die zware periode positief beïnvloeden. Sportplan op maat Het sportplan op maat is een sportmedisch begeleidingstraject van zes maanden. Tegenkracht gaat daarbij uit van de sportwens van de deelnemer. Het sportadvies hangt af van wat de deelnemer wil én kan. Kosten sportplan op maat Aan het sportplan op maat zijn kosten verbonden. Een aantal kosten wordt gedeeltelijk of geheel vergoed door jouw zorgverzekeraar. Worden de kosten niet vergoed, dan kun je aanspraak maken op financiële ondersteuning uit het sportfonds dat Tegenkracht ter beschikking heeft. 5

7 Kosten van het sportplan op maat bestaan uit: Kosten van uitgebreide sportmedische onderzoek. Deze kosten kunnen gedeclareerd worden bij zorgverzekeraar. Kosten van sportbeoefening, deze kostenpost wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Eigen bijdrage van de deelnemer voor de sportbeoefening bedraagt 12,50 per week. Tegenkracht vergoed maximaal 50,- per week voor een periode van zes maanden. Voorwaarden Om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening die Tegenkracht biedt, moet je voldoen aan de onderstaande voorwaarden: 1. Je bent gemotiveerd om te sporten 2. Je bent bereid om een uitgebreid sportmedische onderzoek te doen 3. Je gaat er mee akkoord dat de desbetreffende sportarts verslag van het uitgebreide sportmedische onderzoek doorstuurt naar Tegenkracht 4. Je bent bereid een eigen bijdrage te betalen. Aanmelden Als je aan alle voorwaarden voldoet dan kun je het aanmeldingsformulier invullen via onze website 6

8 Het sportplan in 6 stappen STAP 1 Aanmelding en intake Een geïnteresseerde deelnemer meldt zich aan via onze website, Daarna volg een gesprek met een van de coördinatoren die de inhoud van het sportplan en de benodigde administratieve zaken bespreekt. STAP 2 Afspraak met sportarts Er wordt een afspraak met de deelnemer en de dichtstbijzijnde sportarts gemaakt, voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek en inspanningstest. Het uitgebreide sportmedische onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. STAP 3 Sportadvies Naar aanleiding van de intake en uitslag van de sportmedische onderzoek stellen wij een sportadvies op. STAP 4 Sportlocatie Tegenkracht gaat samen met de deelnemer een passende sportlocatie en begeleider zoeken, die zo dicht mogelijk in de buurt is. Tegenkracht heeft een groot netwerk van sportscholen, trainers en gespecialiseerde fysiotherapeuten. STAP 5 Aan de slag Gedurende het traject van zes maanden onderhoudt Tegenkracht maandelijks contact met de deelnemer en de sportbegeleider. Daarin wordt de voortgang besproken en kan gewenst het traject aangepast worden. STAP 6 Afronding Na afloop van de begeleidingsperiode wordt een inspanningstest gedaan, zodat we kunnen vaststellen wat het effect van het sportplan is geweest. 7

9 HELPDESK TEGENKRACHT (vrijwillig) Dr. Tomas Rejda Klinisch Arbeidsgeneeskundige gespecialiseerd in oncologie Erasmus medisch Centrum Dr. Goof Schep Sportarts Sportmáx, Maxima Medisch Centrum Drs. Jessica Gal Sportarts, SMA, Jessica Gal sportartsen Dr. Michael van der Werve Sportarts, Sport Geneeskundige Afdeling (SGA), Rijnland Ziekenhuis MSc. Martijn M. Stuiver Fysiotherapeut - klinisch epidemioloog, NKI-AVL Dr. Ingrid De Backer Arts, specialiserend in longgeneeskunde Cansisius Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen Dr. Simon Goedegebuure Sportarts, Sportartsengroep locatie Sint Lucas Andreas Ziekenhuis De helpdesk van Tegenkracht is een groep oncologie- en sportspecialisten die vanuit verschillende invalshoeken complexe vragen over de sportmedische begeleiding van oncologiepatiënten kunnen beantwoorden. De helpdesk is opgezet om vragen te beantwoorden die Tegenkracht krijgt van sportbegeleiders die de Tegenkracht deelnemers begeleiden en vragen van de deelnemers zelf die aan het sporten zijn. Griet van der Slagmolen Sportarts, Sportartsengroep locatie Sint Lucas Andreas Ziekenhuis Mireille Lauret-Roemers Oncologiefysiotherapeute en oedeemfysiotherapeute, Oedeem- en oncologiefysiotherapie Utrecht Drs. Hanna van Waart Onderzoeker - bewegingswetenschapper, NKI - AVL Drs. Anneke Palsma Voedingsdeskundige/sportdiëtist, Palsma Sportvoedingsadviesbureau 8

10 TEGENKRACHT HEEFT EEN NIEUWE STAGIAIRE Mijn naam is Lineke Tielle, ik ben 19 jaar en ik woon een jaar in Amsterdam. Ik studeer Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar en zal ik me verder ontwikkelen in de sportwereld. Het komende half jaar zal ik deel uitmaken van Stichting Tegenkracht. Ik was op zoek naar een bijzondere en uitdagende stage en kwam op de site van Tegenkracht terecht. Het verhaal van Tegenkracht raakte mij. Het overlijden van mijn vader aan deze ziekte heeft mij extra gemotiveerd om bij Stichting Tegenkracht stage te lopen. LINEKE TIELLE Naast school heb ik altijd heel veel gesport. Van jongs af aan heb ik fanatiek gekorfbald en gebeachvolleybald. Dit jaar ben ik gestopt met beide sporten omdat ik een aantal blessures heb ik opgelopen en het met school lastig te combineren is. Voor mijn stage bij Stichting Tegenkracht mag ik de kwart en halve marathon van Egmond voor Tegenkracht organiseren. De marathon van Egmond zal plaatsvinden op 11 januari Daarnaast komt het evenement Lopen tegen Kanker eraan! Op 12 oktober zal dit evenement plaatsvinden in Warmond. Als laatste evenement kondig ik ook de halve marathon van Amsterdam aan. Deze marathon vindt op 19 oktober plaats. Bij deze evenementen zijn er een aantal startnummers beschikbaar dus geef je snel op! Deze drie evenementen ondersteunen Stichting Tegenkracht en we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Wil je Stichting Tegenkracht ondersteunen door deel te nemen aan deze evenementen, wil je donateur worden of een eenmalige gift geven, laat het ons dan weten! 9

11 ERVARINGSVERHAAL WIMYKE DE BRUIN Ruim een jaar geleden begon ik met hardlopen in een hardloopclubje voor beginners. Dat ging lekker alleen zakte ik vaak door mijn knie tijdens het rennen. Ik ging naar de fysio. De fysio zag weinig bijzonders maar merkte wel een lichte zwelling op bij mijn linker boven dij. Ik had het zelf ook al gezien maar had het weggewuifd en gedacht dat het spierontwikkeling was omdat ik zo goed aan het hardlopen was. 10

12 Dit bleek niet het geval. Ik bleek tot mijn grote schrik een kwaadaardige tumor, een myxoide liposarcoom in mijn bovenbeen te hebben. Ook wel een tumor in de weke delen genoemd. De schrik was groot. Hoe was dit mogelijk, ik had er nooit iets van gevoeld of pijn van gehad. Behandeling in de vorm van bestralingen en een operatie om de tumor weg te halen, volgde. Vorig jaar rond deze tijd duwde mijn man me nog voort in een rolstoel en maakte ik net de overgang naar het lopen op krukken. Ook liep ik bij de fysio om langzaam maar zeker mijn been weer te kunnen gebruiken. Bij het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis waar ik ben behandeld, zag ik een foldertje over de Stichting Tegenkracht. Dat sprak me wel aan om me te richten op een sportief doel om me weer fit en sterk te voelen. Via Thomas Zijlma van Tegenkracht kwam ik onder begeleiding van de fysio in de sportschool van het Marnixbad. zodat ik een wat breder repertoire kreeg om de spierkracht in mijn been verder op te bouwen. Dat ging eigenlijk heel goed en uiteindelijk kon ik in maart dit jaar al weer rustig hardlopen op de loopband. Ik wilde ook graag weer echt buiten kunnen hardlopen en zo heb ik samen met Thomas deze zomer getraind om het hardlopen verder op te bouwen. Ik moet zeggen, ik zag soms op tegen een training, maar ik liep altijd weer met enorm goede zin na een training naar huis. Wat is het fijn om buiten hard te lopen. Wat word je daar toch blij van! Ik heb me af en toe nog wel zorgen gemaakt en angsten gehad over hoe het anders had kunnen lopen of wat er uit de controles de komende jaren zal komen. Hardlopen heeft me fysiek een enorme boost gegeven maar ook mentaal heeft het me sterker gemaakt. Fijn dat er een stichting is die op deze manier mij een steuntje in de rug heeft gegeven door met iets anders bezig te zijn, met zoiets positiefs en krachtigs als het hardlopen. Vanochtend heb ik mijn laatste training met Thomas gehad. Onze laatste training om te bereiken waar we al deze maanden naar toe getraind hebben Zaterdagavond doe ik mee met de Damloop by night, 4 engelse mijl (6,4 km)!! Spannend! Heel fijn dat ik door Stichting Tegenkracht en door Thomas zo weer op eigen benen ben gezet om deze prestatie straks te kunnen neerzetten! 11

13 TEGENKRACHT IN HET BEDRIJFSLEVEN Tegenkracht leeft van giften, donaties en acties die voor of door Tegenkracht worden opgezet. Vooralsnog is de ondersteuning van de particuliere initiatieven noodzakelijk om gemiddeld zo n 15 kankerpatiënten per maand te kunnen helpen. Deze aantallen blijven groeien en de verwachting is dat er aan het einde van het jaar gemiddeld zo n 20 deelnemers het sportplan op maat uitoefenen. De ondersteuning van de particuliere initiatieven is dan niet voldoende om ook de financiële ondersteuning te blijven doen. Daarom benadert Tegenkracht het bedrijfsleven. Goed werkgeverschap is onverbrekelijk verbonden met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bedrijven zijn gebaat bij gemotiveerde, fitte werknemers. Doelstelling is om het ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden, want een lagere arbeidsproductiviteit kost geld. Een werknemer die kanker krijgt is vaak maanden afwezig en doorloopt daarna een langdurig re-integratieproces. Kanker en sport De kans dat een werknemer van u kanker krijgt is aanzienlijk. Het aantal nieuwe kankerpatiënten stijgt al jaren met ongeveer 3% per jaar. In het eerste decennium van de 21ste eeuw is de stijging sterker geweest: 36 %. Dat is een toename van naar kankerpatiënten per jaar. Naar verwachting zal de groei doorzetten. Gelukkig stijgen de overlevingskansen voor vrijwel alle kankersoorten. Van alle kankerpatiënten geneest nu 61%, vergeleken met het begin van deze eeuw, 4%. Daarnaast geeft onderzoek aan dat kankerpatiënten sneller herstellen door te sporten. Mensen die actief revalideren zullen sneller re-integreren in het arbeidsproces. (bron: Nederlandse Kankerregistratie) Wat levert het op? Mensen die actief revalideren met een sportplan op maat kunnen gemiddeld 9 weken sneller aan de slag. Goed voor hen en goed voor u als werkgever. De snellere re-integratie van Tegenkracht deelnemers ten opzichte van het landelijk gemiddelde levert werkgevers een besparing van duizenden euro s op. De kosten van het sportplan op maat zijn in dat geval snel terugverdiend. 12

14 Wat kost het? Gemiddeld kost een sportplan op maat (ex. BTW). Het pakket bestaat uit: Inspanningstesten Kosten van sportbeoefening Coördinatie- en begeleidingskosten van de Tegenkracht organisatie Als werkgever kunt u garant staan voor het niet vergoede deel van de kosten. Resultaat Het sportplan op maat heeft veel positieve resultaten voor het bedrijfsleven. Verbeterde kwaliteit van leven van uw medewerker Snellere re-integratie, medewerker kan gemiddeld 9 weken sneller aan de slag Minder verstoring van de dagelijkse processen Minder management aandacht Bedrijfsarts en arbodienst De coördinatoren van Tegenkracht stemmen het proces voor een sportplan op maat af met de bedrijfsarts en de arbodienst. Tegenkracht heeft een landelijk netwerk van (oncologie) fysiotherapeuten, sportfaciliteiten, trainers en sportmedische adviescentra. Zo kost het de arbodienst weinig tot geen inspanning om dit specifieke stuk begeleiding/ re-integratie te bieden. Interesse Heeft u als werkgever interesse in deze aanpak? Vraag dan het Tegenkracht werkgevers informatiepakket op via of maak een afspraak met ons. 13

15 NEREUS BIEDT TEGENKRACHT Sterkt den arm en het lijf voor den strijd elken tijd Op Nereus als vereniging staat alles in het teken van roeien, topsport. Echter, ook als vereniging dragen wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een vereniging met bijna duizend leden, daarmee valt heel wat teweeg te brengen. Dat is waarom een kleine groep Nereïden besloot afgelopen jaar de Maatschappelijke Inzet door Sport Commissie (MIScie) in het leven te roepen zodat de ASR zich ook op maatschappelijk vlak kan profileren. Inmiddels bestaat deze commissie uit (vlnr) Brigitte Radier, Dominic Meyrick-Cole, Maartje Krijnen, Maarten Bierenbroodspot en Charlotte Frederiks. De MIScie is op zoek geweest naar een passende stichting waarmee de leden van Nereus zich kunnen identificeren en waaraan de grootste roeivereniging van Nederland een substantiële bijdrage kan leveren. In Stichting Tegenkracht kan Nereus met trots zeggen haar maatschappelijk partner te hebben gevonden. Door middel van een langdurige samenwerking wil Nereus met Tegenkracht werken aan 14

16 een gemeenschappelijk doel: groei. Nereus heeft ook afgelopen seizoen onder andere bij de Varsity wederom bewezen dat het draait om winst. De overwinning is de gemeenschappelijke deler in de strijd tegen kanker en de strijd om het lonkende blik (medaille). De MIScie is ervan overtuigd dat een dergelijke samenwerking niets dan moois zal genereren en wil graag met u delen wat Nereus te bieden heeft. meelopen met de Halve Marathon van Amsterdam om de doelstelling van 5000,- op te halen. Met trots kan Ilse Paulis de nieuwe ambassadrice van de MIScie genoemd worden. Ilse heeft Nederland op het afgelopen wereldkampioenschap in de dubbel vier zonder vertegenwoordigd op de meest succesvolle wijze mogelijk: naast een Els van Dam (secretaris van Tegenkracht) en praeses van Nereus Arjan Griffioen Het komende jaar zal er door de MIScie in samenwerking met Thomas Zijlma evenementen georganiseerd worden. Allereerst zullen er op 19 oktober een aantal Nereïden gouden medaille op het genoemde onderdeel te behalen heeft ze tevens een wereld record gevestigd. Boven op deze prestatie heeft Ilse twee gouden wereldtitels behaald tijdens 15

17 de World Rowing U23 Championships in de afgelopen zomer. Ilse is een inspirerend voorbeeld op het gebied van roeien en is daarom een prachtige aanvulling op deze commissie. Vandaar dat wij verwachten dat zij een zeer passende invulling aan deze rol zal kunnen geven en dat zij van onschatbare waarde zal zijn voor stichting Tegenkracht. spenderen op de vereniging en al zelf het water op te gaan! We zullen onder begeleiding van wedstrijdroeiend Nereus een kennismaking met het roeien aanbieden waarbij u de mogelijkheid krijgt om op de Amstel uw eerste halen te maken. Naast het roeien zorgen wij samen met de sociëteitscommissie voor een maaltijd waar u op een hopelijk mooie Ilse Paulis (rechts) tijdens haar huldiging op het WK Ten slotte zouden wij graag het eerste evenement aan willen kondigen dat op zaterdag 25 oktober plaats zal vinden. Dit betreft een roeiclinic op Nereus waar wij u de mogelijkheid bieden om een dag met ons te herfstavond van kan genieten op het terras van Nereus aan de Amstel. Meer informatie volgt! Voor vragen kunt u ons mailen naar 16

18 Kom in beweging tegen kanker! Zondag 12 oktober 2014 Schrijf je in op lopentegenkanker.nl Start Bisschopslaan Warmond 10 km wandeltocht 2 km gezinsloop 5 km en 10 km hardloop lopentegenkanker.nl WARMOND

19 ACTIES VOOR TEGENKRACHT ACTIES DIE GEWEEST ZIJN SETUP VOOR TEGENKRACHT 13 september jl organiseerde volleybalvereniging SetUp Balkbrug een volleybalmarathon voor Tegenkracht. Een toernooi voor alle leden van jong tot oud. De kick-off aan het toernooi was het ervaringsverhaal van Jan van der Kamp uit Raalte, die als deelnemer aan het sportplan Tegenkracht zijn verhaal mocht vertellen. Na een hele middag, avond en nacht volleyballen was het aan onze penningmeester om exact uur de cheque van ruim euro on ontvangst te nemen. SetUp dank voor jullie inzet een prachtig initiatief en een top opbrengst! 1 E CITY SWIM ZWOLLE Zaterdag 30 augustus vond de eerste City Swim Zwolle plaats. Een rondje zwemmen van 2,5 km door de, zoals ze zelf zeggen, de mooiste gracht van Nederland. Het was mogelijk om de afstand individueel te volbrengen of in een estafetteteam van 3 personen. Naast de sportieve en onvergetelijke ervaring was het de bedoeling zoveel mogelijk geld op te halen voor het gekoppelde goed doel, stichting Tegenkracht. Op alle fronten was het een groot succes, het aantal deelnemers 18

20 ruim 150, de reacties, de prestaties, maar ook zeker de opbrengst. Op het moment van schrijven loopt de teller nog steeds, maar de stand is al ruim euro! De intentie van de organisatie, Stichting Triathlon Zwolle is om het een jaarlijks terugkerend event te laten worden. Tegenkracht bedankt bij deze de organisatie, alle vrijwilligers, partners, sponsoren, deelnemers en toeschouwers voor dit prachtig spektakel en met de gigantische opbrengst! Tot volgend jaar! TOUR DE COUNTUS Fietsen voor Tegenkracht; stichting Kanker en Sport! Dat was vrijdagmiddag 26 september de missie van de adviseurs van Countus. Gezond netwerken Na een gezamenlijke lunch vertelde Peter Smeets meer over Stichting Tegenkracht en vertelde Coen van Veenendaal als oprichter van Alpe d Huzes over waarom het nog steeds belangrijk is geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Beiden benadrukten dat inmiddels wetenschappelijk is aangetoond dat bewegen zin heeft als kanker is geconstateerd. Na wat concrete fiets tips en trics van Bert Kuijers, werknemer van Countus en fanatiek fietser werd om uur het startsein gegeven voor Tour de Countus. Samen met relaties werd in groepen een fantastische toertocht van 60 of 80 kilometer door de Kop van Overijssel gemaakt, een pauze bij de Countus vestiging in Staphorst en aansluitend een gezellige netwerkpasta. 19

21 Donatie voor Stichting Tegenkracht Na afloop van de tocht werd rondgegaan met de fietshelm, en werd er gul gegeven door de deelnemers. Een waardecheque van maar liefst 2580,= werd overhandigd aan Stichting Tegenkracht. Een top event dat inmiddels al voor de 4 e keer werd georganiseerd met een geweldige opbrengst. Countus bedankt en tot volgend jaar? BRIGHT YOUR DAY Bij Brightside Fitness sporten via Tegenkracht een aantal kankerpatiënten. Daardoor zijn we geïnspireerd geraakt en wilden we graag een steentje bijdragen. Zondag 24 augustus heeft Brightside Fitness daarom een actie gehouden: Bright Your Day; step en yoga mee voor Tegenkracht! De deelnemers konden zich laten sponsoren per activiteit of voor een vast bedrag. Kinderen konden natuurlijk ook meedoen met eigen acties. Te denken viel dan aan bijvoorbeeld statiegeld flessen ophalen, heitje voor een karweitje... Het was tevens mogelijk om je deze dag te laten masseren voor Tegenkracht. We hebben in totaal ruim 1300 opgehaald wat ten goede komt aan het Sportfonds Tegenkracht zodat kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling goed en verantwoord kunnen sporten. Brightside Fitness was de initiator van deze actie en stelde haar accommodatie ter beschikking. Een van de vaste sporters van Brightside heeft er voor gezorgd dat supermarkt Vomar en slagerij van der Schaft (Amsterdam) gratis broodjes, kaas en vleeswaren als bijdrage hebben geleverd en Lipton heeft BRIGHT YOUR DAY gesponsord met 300 flesjes lipton green ice tea, taste de BRIGHTSIDE. De broodjes met beleg en het verfrissende drankje waren een welkome traktatie. 20

22 Na 2x een uur steppen met leuke choreografieën volgde een 2 uur lange yin yoga practice om weer helemaal te ontspannen. Het was al met al een super gezellige en geslaagde BRIGHT YOUR DAY! Maartje & Bianca 60 STE VERJAARDAG ELLY DE HAAST In het jaar 2010 werd bij mij darmkanker geconstateerd. Daar volgde een operatie en chemokuren op. Doordat ik mijn fysiotherapeut vroeg om advies, aangezien ik mij niet aangetrokken voelde tot het aangebodene van Herstel en Balans vanuit het ziekenhuis, m.b.t. tot lichamelijk herstel kwam ik terecht bij Tegenkracht. Dat was in het jaar Doordat ik na mijn behandeling aan de darmkanker niet lang daarna ook huidkanker kreeg, met als gevolg gelukkig alleen maar een operatie, werd het me geestelijk even te veel. Waardoor ik in een depressie geraakte. Gelukkig is dat na half jaar medicijngebruik, waar ik in eerste instantie niet aan wilde, weer helemaal goed gekomen. Daardoor heeft mijn plan, wat ik wilde uitvoeren na mijn herstel van darmkanker, wat langer op zich laten wachten. Wat was dat plan? Ik wilde heel graag iets terug doen voor Tegenkracht. Dat is nu eindelijk ten uitvoer gebracht. Afgelopen 19 de september heb ik mijn verjaardag uitgebreid gevierd. De gasten gevraagd om mij geen cadeau te geven, maar als ze wat wilde geven dan een envelopje met inhoud voor Tegenkracht. Al mijn gasten stonden daar heel erg positief tegenover met als gevolg, dat ik nu met trots kan mededelen, dat ik 505,= Euro aan Tegenkracht kan doneren. Ik wens Tegenkracht alle voorspoed en dat ze zelf de kracht mogen behouden om het werk van deze prachtige stichting geïnitieerd en opgericht door Jelle Wolthuizen nog in lengte van dagen zullen voortzetten. 21

23 ACTIES DIE KOMEN Wat: Halve Marathon Amsterdam Wanneer: 19 Oktober 2014 Waar: Amsterdam Voor wie: 20 al ingeschreven deelnemers voor Tegenkracht Meer Informatie of sponsoren: Wat: Halve/Kwart Marathon Egmond Wanneer: 11 januari 2015 Waar: Egmond aan Zee Voor wie: Sportievelingen die Tegenkracht willen steunen en uitdragen Meer informatie over deelname: Zie flyer en contact met Wat: Lopen Tegen Kanker Wanneer: 12 oktober 2014 Waar: Warmond Voor wie: Hardlopers, wandelaars, gezinnen Meer informatie: Stichting Tegenkracht is dit jaar het hoofd goede doel voor Lopen Tegen Kanker. Wij zijn daar ontzettend blij mee en ook trots op! Het zou geweldig zijn om daar met een grote groep deelnemers van Tegenkracht, vrienden van Tegenkracht en partners van Tegenkracht aanwezig te zijn om een sportieve dag met elkaar te beleven. Naast de aandacht die Tegenkracht deze dag krijgt, mogen we ook rekenen op een geweldige donatie waarmee we veel nieuwe oncologiepatienten kunnen helpen aan een sportplan op maat. Aanmelden gaat via de site maar vergeet daarnaast ook niet te melden aan Thomas Zijlma (via dat je van de partij bent. We zien het geel en blauw van Tegenkracht heel graag aan de start, langs het parcours en bij de finish. Loop je mee? 22

24 WORD DONATEUR VAN TEGENKRACHT OF GEEF EEN GIFT Naast het opzetten of initiëren van een acties voor Tegenkracht kan je ook donateur worden of een gift geven. Donateur van Tegenkracht ben je al vanaf 7,50 per maand. Een bedrag dat je maandelijks, per kwartaal, ½ jaar of jaarlijks kunt laten afschrijven. Uiteraard is het geven van een gift ook een optie. Tegenkracht heeft een ANBI status (Algemeen Nut Beoogde Instelling) en daarmee zijn giften boven de 60 euro financieel aftrekbaar. Donateur worden of een gift geven? Mail naar 23

25 UPDATE TEAM TEGENKRACHT Ik sport voor Tegenkracht! Sport jij? en wil jij op een actieve, sportieve manier wat doen voor Stichting Tegenkracht? Wordt dan lid van de omnivereniging Team Tegenkracht. De vereniging (niet te verwarren met de stichting Tegenkracht) is opgericht voor iedereen die graag wil sporten en wat wil betekenen voor stichting Tegenkracht. Het maakt niet uit welke sporttak, welk niveau of waar je woont. Alle leden sporten in het tenue van Tegenkracht en verkondigen de boodschap van Tegenkracht. Maar de leden proberen ook geld in te zamelen voor stichting Tegenkracht, er zijn leden die prijzengeld doneren, er zijn leden die polsbandjes verkopen van de stichting, er zijn leden die sponsorevents organiseren voor de stichting en nog veel meer ludieke acties. Interesse? Kijk eens op www. teamtegenkracht.nl en wordt ook lid! 58 LEDEN De stichting telt momenteel 58 actieve leden, wielrenners, triatleten, zwemmers, hardlopers, wandelaars en nog veel meer. De fanatiekste groep is afgelopen jaar bij uitstek de triatleten groep geweest die dit jaar gezamenlijk uitkwamen in de 2e divisie. Met de week werd deze groep fanatieker en gemotiveerder. Jammer dat het team pas halverwege echt op stoom kwam, want uiteindelijk werden zij knap 4e in het overal klassement, hadden zij dit op voorhand geweten. De seizoensafsluiting van de triatleten was de 1/8 triatlon van Zwolle, dat door Team Tegenkracht gebombardeerd werd als het clubkampioenschap. Afgetekend werd Wilbert Broekhuizen kampioen van Tegenkracht met een mooie en nette 4e overall plek. Volgend jaar gaat hij zeker proberen deze titel te behouden. 24

26 W W W. T E A M T E G E N K R A C H T. N L Wilbert Broekhuizen in actie tijdens off-road triathlon Ameland

27 WEBSHOP TEGENKRACHT TEGENKRACHT ARTIKELEN Wilt u ook graag een steentje bijdragen aan Tegenkracht, stichting kanker en sport? Sport je graag? En ben je op zoek naar een sportshirt, broek, pet, jas, wielerkleding of polsbandje? Geef aan wat je wensen zijn en wij bestellen graag wat u wenst en drukken daar het logo van Tegenkracht op waar u dat wilt. Zie de webshop op welke items al reeds te koop zijn. Maar er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden, zoals handdoeken, zweetbandjes en nog veel meer. Hardlopen Polsbandjes Tegenkracht Wielrennen 26

28 TEAMS VOOR TEGENKRACHT Sport jij in teamverband? En willen jullie dat doen voor Tegenkracht? Neem een voorbeeld aan het Avanti Tegenkracht tafeltennis team en speel met het logo op jullie shirt voor Tegenkracht. Uiteraard is het mogelijk om shirts en/of broeken te bedrukken voor jullie team of club, of dat nu tafeltennis, voetbal of volleybal is, alles is mogelijk, we horen het graag. Tegenkracht Avanti Tafeltennisteam TEGENKRACHT: Het verhaal van Jelle Wolthuizen Naast de bovengenoemde items die te koop zijn in de webshop van is ook het boek Tegenkracht, het verhaal van Jelle Wolthuizen te koop. Het boek is het verhaal van Jelle Wolthuizen de oprichter en initiatiefnemer van de stichting. Lees in dit boekwerk de beweegredenen en Tegenkracht van Jelle Wolthuizen. 27

SPORTPLAN P MAAT. Voor sport. Tegen kanker.

SPORTPLAN P MAAT. Voor sport. Tegen kanker. P MAAT Voor sport. Tegen kanker. Voor sport. Tegen kanker. De kanker heeft mij niet belemmerd in mijn eigen sportuitoefening en ik heb ervoor gezorgd dat ik zowel voor en na de operatie, als tijdens de

Nadere informatie

Sportplan p maat. stichting kanker en sport

Sportplan p maat. stichting kanker en sport Sportplan p maat stichting kanker en sport stichting kanker en sport Support uw medewerkers bij de wedstrijd van hun leven Stichting Tegenkracht is de enige Nederlandse organisatie die kankerpatiënten

Nadere informatie

Kwartaalbericht 1, 2015, jaargang 7

Kwartaalbericht 1, 2015, jaargang 7 Kwartaalbericht 1, 2015, jaargang 7 INHOUD Voorwoord 2 Peter Smeets Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt en doet Tegenkracht Tegenkracht in het bedrijfsleven 8 Goed werkgeverschap

Nadere informatie

Kwartaalbericht 2, 2014, jaargang 6

Kwartaalbericht 2, 2014, jaargang 6 Kwartaalbericht 2, 2014, jaargang 6 INHOUD Voorwoord 2 David Bruinvels stelt zich voor Klinisch arbeidsgeneeskundige Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt en doet Tegenkracht Update

Nadere informatie

Groepsfoto: Halve marathon van Egmond voor Tegenkracht

Groepsfoto: Halve marathon van Egmond voor Tegenkracht Groepsfoto: Halve marathon van Egmond voor Tegenkracht Kwartaalbericht 2, 2015, jaargang 7 INHOUD Voorwoord 2 Thomas Zijlma Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt en doet Tegenkracht

Nadere informatie

Ervaringsverhaal Rene Seegers En toen was er Tegenkracht. Kwartaalbericht 2, 2013 * jaargang 5

Ervaringsverhaal Rene Seegers En toen was er Tegenkracht. Kwartaalbericht 2, 2013 * jaargang 5 Ervaringsverhaal Rene Seegers En toen was er Tegenkracht Kwartaalbericht 2, 2013 * jaargang 5 INHOUD Voorwoord 2 Els van Dam Organisatie 4 Tegenkracht Helpdesk Tegenkracht 5 Voor vragen vanuit het werkveld

Nadere informatie

Marcel Hoogendoorn: JE MOET ER VOOR VECHTEN EN WERKEN

Marcel Hoogendoorn: JE MOET ER VOOR VECHTEN EN WERKEN Marcel Hoogendoorn: JE MOET ER VOOR VECHTEN EN WERKEN Kwartaalbericht 3 2015, jaargang 7 advertenties binnenvoor INHOUD Voorwoord 2 Jorge Labadie Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt

Nadere informatie

City Swim Zwolle wederom een groot succes en geweldige opbrengst voor Tegenkracht!

City Swim Zwolle wederom een groot succes en geweldige opbrengst voor Tegenkracht! www.buurmanfotografie.nl / Edo Koch City Swim Zwolle wederom een groot succes en geweldige opbrengst voor Tegenkracht! Kwartaalbericht 4 2015, jaargang 7 INHOUD Voorwoord 2 Thomas Zijlma Organisatie 4

Nadere informatie

Alle kracht nodig tegen de wind in Topsport. Steun in de rug wind mee Extra kracht: Tegenkracht. Kwartaalbericht 1, 2012 jaargang 4

Alle kracht nodig tegen de wind in Topsport. Steun in de rug wind mee Extra kracht: Tegenkracht. Kwartaalbericht 1, 2012 jaargang 4 Alle kracht nodig tegen de wind in Topsport Steun in de rug wind mee Extra kracht: Tegenkracht Kwartaalbericht 1, 2012 jaargang 4 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord: Nieuwe voorzitter -2- Peter Smeets Organisatie

Nadere informatie

Kwartaalbericht 3, 2012 * jaargang 4

Kwartaalbericht 3, 2012 * jaargang 4 Mini Tour de France Een week lang fietsen in Frankrijk voor Tegenkracht. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met info@tegenkracht.nl Kwartaalbericht 3, 2012 * jaargang 4 advertenties

Nadere informatie

KANKER EN SPORT: in 2013 een logische en veel toegepaste combinatie

KANKER EN SPORT: in 2013 een logische en veel toegepaste combinatie KANKER EN SPORT: in 2013 een logische en veel toegepaste combinatie Hoe Tegenkracht Stichting Kanker en Sport de eigen ervaringen uit 2005-2010 met meer dan 300 deelnemers wil inzetten om in 2011-2013

Nadere informatie

Kwartaalbericht 1, 2014, jaargang 6

Kwartaalbericht 1, 2014, jaargang 6 Kwartaalbericht 1, 2014, jaargang 6 INHOUD Voorwoord 2 Els van Dam, secretaris Tegenkracht Organisatie 4 Tegenkracht Helpdesk Tegenkracht 5 Vroor vragen vanuit het werkveld Wat biedt en doet Tegenkracht

Nadere informatie

Kwartaalbericht 2, 2012 jaargang 4

Kwartaalbericht 2, 2012 jaargang 4 Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35, Baarn Prijs: 100,- (entree, eten en drinken) PROGRAMMA 19.00 Deuren geopend 20.10 Opening door Frits Barend 20.20 Muziek van Alina-Lin Jong e.a. 20.35 Kâttekwaod

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Fit op de werkvloer 2016

Fit op de werkvloer 2016 Is uw bedrijf al fit? Meer dan 100 bedrijven investeerden al in duurzame inzetbaarheid van personeel en formuleerden 5 succesfactoren zodat werkgevers en werknemers er maximaal van profiteren. De 5 succesfactoren

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Samen iets doen voor de ziekte van een ander!

Samen iets doen voor de ziekte van een ander! Alphen geeft niet op Alphen d HuZes 2015 Samen iets doen voor de ziekte van een ander! Alphen d HuZes. Alphen geeft niet op Alphen d HuZes 2015 Samen iets doen voor de ziekte van een ander! Een aanleiding...

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets Nieuwsbrief nummer 1, 5 februari 2015. Beste volgers, Met trots mail ik jullie hierbij mijn 1 e nieuwsbrief ter voorbereiding op mijn avontuur. Op 4 juni aanstaande ga ik samen met Dennis van Berkel en

Nadere informatie

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen.

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen. Sponsormap 2012 Algemeen Lions Tour Rally, 9 en 10 juni 2012 Geachte ondernemer / Geachte sponsor, Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging

Nadere informatie

Jaarverslag 2008-2009

Jaarverslag 2008-2009 Jaarverslag 2008-2009 Maarssen, augustus 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 5 3. Gerealiseerde doelstellingen gedurende het boekjaar... 6 4. Toekomstplannen... 7 2 1. Voorwoord Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. p/a Oosterpark 53 1092AP Amsterdam tel 020-6921173 fax 020-6942077 Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 34305055

JAARVERSLAG 2014. p/a Oosterpark 53 1092AP Amsterdam tel 020-6921173 fax 020-6942077 Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 34305055 JAARVERSLAG 2014 Namens BESTUUR Stichting Verdriet door je hoofd Algemene gegevens De stichting Verdriet door je hoofd is opgericht op 19 juni 2008 Inschrijving KVK: Inschrijvingen. 34305055 Postadres:

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

Wordt u ook vriend? Word vriend! Vriend worden kan al voor 10 euro per jaar Wij danken u voor een helpende hand!

Wordt u ook vriend? Word vriend! Vriend worden kan al voor 10 euro per jaar Wij danken u voor een helpende hand! Vriend worden kan al voor 10 euro per jaar Wij danken u voor een helpende hand! Steun de Stichting Vrienden van het Sint Lucas Andreas Voldoende frankeren Sint Lucas Andreas Ziekenhuis t.a.v. Stichting

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau 7 maart 2015 Programma Team Sponsorwerving Inleiding Alpe d HuZes

Nadere informatie

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Wat? ScancoveryTrial SPONSORED BY CLOUD 9 De ScanCoveryTrial is een autosportevenement waarbij een race- of rally- licentie niet nodig is. De tourtocht editie 2016, waaraan

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

De MEERWAARDE van de SPORT arts

De MEERWAARDE van de SPORT arts Aangepast (top)sporten Wetenschap en de sportpraktijk De MEERWAARDE van de SPORT arts Symposium CASA READE, 11 oktober 2013 Jessica Gal, sportarts Introductie 15-10-2013 SMA Jessica Gal Sportartsen Opgestart

Nadere informatie

Topsport for Life, Fundrunner en jij? Informatie voor jouw inzet bij de nieuwe sportapp voor het goede doel

Topsport for Life, Fundrunner en jij? Informatie voor jouw inzet bij de nieuwe sportapp voor het goede doel Topsport for Life, Fundrunner en jij? Informatie voor jouw inzet bij de nieuwe sportapp voor het goede doel 1 1. Waarom Fundrunner bij Topsport for Life? Door alle acties van de laatste jaren zijn veel

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Trainingsprogramma s tijdens en na behandeling bij kanker

PATIËNTEN INFORMATIE. Trainingsprogramma s tijdens en na behandeling bij kanker PATIËNTEN INFORMATIE Trainingsprogramma s tijdens en na behandeling bij kanker Revalidatie bij kanker Uit onderzoek blijkt dat revalidatie tijdens en na de behandeling bij kanker leidt tot een verhoogde

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE. Sportmedisch Adviescentrum wat is het.waar is het..wat kan het voor mij betekenen? www.ghz.nl/sportgeneeskunde

ALGEMENE INFORMATIE. Sportmedisch Adviescentrum wat is het.waar is het..wat kan het voor mij betekenen? www.ghz.nl/sportgeneeskunde ALGEMENE INFORMATIE Sportmedisch Adviescentrum wat is het.waar is het..wat kan het voor mij betekenen? www.ghz.nl/sportgeneeskunde Sport en Gezondheid Iedere sporter, jong, oud, recreatief of professioneel

Nadere informatie

Sportexperience. bij asvuvv,

Sportexperience. bij asvuvv, Sportexperience asv UVV bij asvuvv, de bedrijfsdagen van nu! Naast een algemene sportvereniging voor het hele gezin, kunnen ook organisaties voor hun sportieve prestaties bij ons terecht. Bedrijfsuitjes,

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING Om in aanmerking te komen voor Oncologische Nazorg dient u het aanmeldingsformulier invullen en binnen drie weken retourneren

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Welkom namens Annet & Renate Welkom namens Patrick en Alexander

Welkom namens Annet & Renate Welkom namens Patrick en Alexander Welkom namens Annet & Renate Welkom namens Patrick en Alexander Agenda Nieuws van Ons Huis Evenement 2015 Werving NSGK Planning Ons Huis doelen 2015 (Annet) Info evenement - Aantal inschrijvers & vrijwilligers

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

1.200 km. 48 uur. non-stop. Sponsor brochure

1.200 km. 48 uur. non-stop. Sponsor brochure 1.200 km 48 uur non-stop Sponsor brochure Geachte mevrouw, de heer, Hierbij willen wij u namens de Groene HarD Racers onze sponsorbrochure presenteren. Wij hopen u te overtuigen van ons doel. De Groene

Nadere informatie

Topsport en ondernemen. Presentatie: Thijs van Amerongen

Topsport en ondernemen. Presentatie: Thijs van Amerongen Topsport en ondernemen. ` Presentatie: Thijs van Amerongen - Thijs van Amerongen - Woonachtig in Vorden - 24 jaar - Opleiding: MTS Bouwkunde - Werkervaring maatschappelijk: 2 jaar - Huidig beroep: Zelfstandige

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

ROPARUN WIJ LOPEN NON-STOP VAN PARIJS NAAR ROTTERDAM! EN U.. U STEUNT HET GOEDE DOEL TOCH ZEKER? stichting. het goede doel:

ROPARUN WIJ LOPEN NON-STOP VAN PARIJS NAAR ROTTERDAM! EN U.. U STEUNT HET GOEDE DOEL TOCH ZEKER? stichting. het goede doel: ROPARUN WIJ LOPEN NON-STOP VAN PARIJS NAAR ROTTERDAM! EN U.. U STEUNT HET GOEDE DOEL TOCH ZEKER? stichting het goede doel: LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN, WAAR GEEN DAGEN MEER KUNNEN WORDEN TOEGEVOEGD AAN

Nadere informatie

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Alle kinderen moeten kunnen sporten Alle kinderen moeten kunnen sporten Wie zijn wij? Jacqueline Nell Carola Nell Jolanda Nell Dennis van de Worp Marlo Moedig 3 zussen en 2 zwagers met 1 passie: Triatlon. In 2013 hebben wij Tri-Fa opgericht

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Portfolio. Stichting Achterhoekrunners Team 84. Roparun 23-25 mei 2015. www.achterhoekrunners.nl

Portfolio. Stichting Achterhoekrunners Team 84. Roparun 23-25 mei 2015. www.achterhoekrunners.nl Portfolio Stichting Achterhoekrunners Team 84 Roparun 23-25 mei 2015 www.achterhoekrunners.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... Van de voorzitter

Nadere informatie

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus A.S.R. Nereus A.S.R. Nereus De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus, gelegen aan de Amstel, is al sinds 1885 de meest succesvolle studentenroeivereniging

Nadere informatie

Volleybalvereniging ADC

Volleybalvereniging ADC Volleybalvereniging ADC Sponsor promotie Onze voorzitter aan het woord. ADC is een vereniging met een professionele uitstraling, waarin wij voor iedereen een plaats willen bieden om te kunnen volleyballen.

Nadere informatie

Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement

Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement NIEUWS: Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement September 21, 2008 We nodigen u van harte uit om met ons geld in te zamelen voor de dringend noodzakelijke renovatie van de Eerste

Nadere informatie

Teamarrangementen 2010

Teamarrangementen 2010 Teamarrangementen 2010 Limburg Mooiste 2010 Teamarragementen 2 Organisatie Stichting Grand Ballon Valkenburgerweg 26 6411 BN Heerlen www.limburgsmooiste.nl info@limburgsmooiste.nl t 0031-45-5410106 f 0031-45-5718698

Nadere informatie

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling FYSIOTHERAPIE Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling BEHANDELING Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling Als u te maken krijgt met kanker is dit zeer ingrijpend. Tijdens en na

Nadere informatie

Stichting Team Maasdriel

Stichting Team Maasdriel Stichting Team Maasdriel Onder het bijzijn van notaris mr. Kampschöer is op 18 oktober 2012 Team Maasdriel opgericht. Door sportieve prestaties zou de gemeente Maasdriel positief in het daglicht komen.

Nadere informatie

GENK zondag 24 mei 2015. sprinttriatlon PARTNERDOSSIER

GENK zondag 24 mei 2015. sprinttriatlon PARTNERDOSSIER GENK zondag 24 mei 2015 PARTNERDOSSIER INHOUD GENK zondag 24 mei 2015 5 6 7 8 10 12 VOORWOORD CONCEPT GEGEVENS DRIE REDENEN OM TE SPONSOREN PARTNERFORMULES CONTACT 2 3 VOORWOORD Voor de vijfde keer wordt

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Seizoen 2015-2016 Programmaboekje

Seizoen 2015-2016 Programmaboekje Breda, 24 april 2016 Seizoen 2015-2016 Programmaboekje Breda, 24 april 2016 Voorwoord Namens SBC2000 Schoonspringen heten wij u van harte welkom bij de vierde Zeskampwedstrijd van het seizoen 2015-2016.

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

Sportief bewegen na kanker. Kanker

Sportief bewegen na kanker. Kanker Sportief bewegen na kanker Kanker Sportief bewegen na kanker...................................... Bewegen: goed en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog

Nadere informatie

Verslag: ScanCoveryTrail 2016 voor Tegenkracht! Kwartaalbericht. Kwartaalbericht 2 2015, jaargang 7

Verslag: ScanCoveryTrail 2016 voor Tegenkracht! Kwartaalbericht. Kwartaalbericht 2 2015, jaargang 7 Verslag: ScanCoveryTrail 2016 voor Tegenkracht! Kwartaalbericht Kwartaalbericht 2 4 2015, jaargang 7 2016, 8 INHOUD Voorwoord 2 Maartje de Groot Organisatie 4 Tegenkracht Stichting Tegenkracht 5 Wat biedt

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

1e AV Triathlon Vlasakkerloop

1e AV Triathlon Vlasakkerloop ZONDAG 30 NOVEMBER AMERSFOORT 1e AV Triathlon Vlasakkerloop UITGAVE I, 13 MEI 2014 Voorwoord AV Triathlon is in 1984 opgericht en is een enthousiaste atletiek-, triatlon-, en wandelvereniging met ongeveer

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

In ieder geval zullen een aantal deelnemers van Rennen voor Twee terugkeren als individueel atleet, veel fans van hen willen starten als trio.

In ieder geval zullen een aantal deelnemers van Rennen voor Twee terugkeren als individueel atleet, veel fans van hen willen starten als trio. Oud Gastel, November 2015 Geachte relatie, Triathlon Oud Gastel 2016 wordt opnieuw een groots triathlon evenement. De 31e editie van de triathlon van Oud Gastel (2015) was een hele speciale editie. In

Nadere informatie

Wie is ELS? In de Lift. Energiek

Wie is ELS? In de Lift. Energiek Contents In de Lift 4 Energiek 4 Wie is ELS? 4 Activiteiten 6 Trainingen 6 Wedstrijden 6 Resultaten 8 Nevenactiviteiten 8 Feest 10 Sponsoring 12 Sponsorpakketen 14 2 3 Wie is ELS? DSSV ELS staat voor Delftse

Nadere informatie

3 Over Kanjers 4 Overzicht evenementen 6 Gerealiseerde projecten 7 Sponsoring 8 Sponsorpakketten

3 Over Kanjers 4 Overzicht evenementen 6 Gerealiseerde projecten 7 Sponsoring 8 Sponsorpakketten Informatie sponsoring 2013-2016 3 Over Kanjers 4 Overzicht evenementen 6 Gerealiseerde projecten 7 Sponsoring 8 Sponsorpakketten 2 Omdat je als kind spelen mag! Kinderen dicht bij huis blij maken. Dát

Nadere informatie

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR Limietwedstrijd Dordrecht 50 vrije slag 33.17 50 vlinderslag 38.77. 200 wisselslag 2:49.57 50 vrije slag 32.19 100 vrije slag 1:07.99 PR 50 rugslag 41.77 PR 100 rugslag 1:27.93 PR 200 rugslag 2:55.53 PR

Nadere informatie

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers De kracht van de Batavierenrace De grootste estafetteloop ter wereld 185 km, 25 etappes, 7.800 deelnemers, 600

Nadere informatie

Beach Bash opent je zomer!

Beach Bash opent je zomer! SPONSORMAP BEACHBASH2009 Voor u ligt de nieuwe sponsormap van Beach Bash. Mede dankzij uw spontane financiële bijdrage hebben we de afgelopen jaren een fantastisch spektakel neergezet aan de Maasplassen

Nadere informatie

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Voorbeeldacties Algemene ideeën Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Organiseer een koffie of thee ochtend (of high-tea) bij jou thuis voor je vrienden, familie of collega s. Vraag hierbij aan iedereen

Nadere informatie

sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl

sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl programma Twee weken lang staat Emmen in het teken van de wielersport. Alle Nederlandse kampioenschappen

Nadere informatie

Bewegen is gezond! Coole beweegtuin voor het Aladon

Bewegen is gezond! Coole beweegtuin voor het Aladon VOORWOORD Het jaar 2012 is in veel opzichten positief geweest. Economisch gezien is het een tijd vol uitdagingen, maar Kanjers voor Kanjers heeft weer een fors bedrag beschikbaar gekregen om verdere invulling

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Lopende projecten 5 4. Vrijwilligers

Nadere informatie

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN 0 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 3 2.1 Missie/Visie 3 2.2 Doelstelling 3 2.3 Afwezigheid winstoogmerk 3 2.4 Bestemming liquidatiesaldo 3 3. Beleid 3 3.1 Te verrichten

Nadere informatie

Verder in dit nummer: Steun Merida Ladies Cycling Team

Verder in dit nummer: Steun Merida Ladies Cycling Team Pagina 1 Verder in dit nummer: Heartbeat 2 Karting Event Urban Heartbeat 3 Festival Subsidie 3 Agenda 3 EvenementenAED 4 HeartSafe Tiel 4 AED QRS 4 Donatie Bakerzak 5 HeartDrive 2008 5 Kerstkaart 5 Volgende

Nadere informatie

Namens het bestuur en de daarbij behorende commissariaten; een sportief 2014.

Namens het bestuur en de daarbij behorende commissariaten; een sportief 2014. Beste leden, Van harte welkom op de Nieuwjaarsborrel van DMHC. In het bijzonder verwelkom ik Betsie de Heer, mijn voorgangster als bestuursvoorzitter van DMHC. Fijn, Betsie dat ook jij er dit jaar bij

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Wat is het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap?

Wat is het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap? Sponsorbrochure Wat is het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap? Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is hét grootschalige, jaarlijks terugkerende sportevenement waar sporters van Nederlandse

Nadere informatie

voor een goed doel Toon en René en Stichting MaraThOON In natura

voor een goed doel Toon en René en Stichting MaraThOON In natura voor een goed doel Toon en René en Stichting MaraThOON In november 2008 overleed Toon de Wit op 41-jarige leeftijd aan kanker. Stichting MaraThOON is een eerbetoon aan hem. Onverwacht overleed ook initiatiefnemer

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Gezondheid Werkt! Verbeteren

Gezondheid Werkt! Verbeteren Informatie brochure over het Dow Health Promotion Programma Gezondheid Werkt! Verbeteren Brochure voor deelnemers In samenwerking met onze gewaardeerde partners, Versie 130616 1 Beste Deelnemer; Aanleiding

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl. Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05.

Jaarverslag 2014. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl. Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05. Jaarverslag 2014 Rekeningnummer: Rabobank 111.1361.05. Contact www.sirinia.nl info@sirinia.nl Bestuur: Lennert Onvlee Evert v. Herwijnen Tine de Bruin Inhoud Inleiding... 3 Activiteiten... 4 Acties in

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Niets vergeten te doen?

Niets vergeten te doen? Nieuwsbrief Niets vergeten te doen? De teller loopt op...alle deelnemers hebben de eindsprint ingezet om het persoonlijk streefbedrag van minimaal 500 te behalen én te overtreffen: het winnende team krijgt

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 30 mei 2013 Jaargang 7, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

VOORWOORD MEER WETEN? Wilt u meer informatie over de partnermogelijkheden? Neem dan contact op met Sander van Peer van de partnercommissie:

VOORWOORD MEER WETEN? Wilt u meer informatie over de partnermogelijkheden? Neem dan contact op met Sander van Peer van de partnercommissie: VOORWOORD Beste wielerliefhebber van de Draai van de Kaai, Het wielrennen leeft en vooral in Roosendaal tijdens de Draai van de Kaai. En dat al meer dan 35 jaar op en rondom de Kaai. In de afgelopen 35

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Waar de medische grenzen eindigen, fietsen wij nog een stukje verder Stichting Co-Cycling Schierstins 7 1082 TC Amsterdam E: Info@cocycling.nl I: www.cocycling.nl

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

6. Behandelingen. Wil jij dat jouw moeder zo snel mogelijk begint met de behandelingen of wil je dat ze nog even wacht? Waarom?

6. Behandelingen. Wil jij dat jouw moeder zo snel mogelijk begint met de behandelingen of wil je dat ze nog even wacht? Waarom? 6. Behandelingen De uitslagen van alle onderzoeken geven een duidelijk beeld van de ziekte. De artsen weten nu om welke soort borstkanker het gaat, wat de eigenschappen zijn van de kankercellen, hoe groot

Nadere informatie

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen Collega s activeren collega s De aanjager laat mensen meer bewegen Waarom hebben we aanjagers nodig? Veel mensen willen wel meer bewegen. Maar in de hectiek van alledag lukt dat vaak niet. Een klein zetje

Nadere informatie