Ochtenddienst 22 april Zondag 20

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 22 april Zondag 20"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 22 april 2018 Zondag 20 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid

2 Welkom Afkondigingen door Diaken Bas van der Burgh Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

3 Stil gebed De gemeente gaat (indien mogelijk) staan.

4 Gezang 479: 1 en 2 1 Aan U behoort, o Heer der heren, de aarde met haar wel en wee, de steile bergen, koele meren, het vaste land, d'onzeekre zee. Van U getuigen dag en nacht. Gij hebt ze heerlijk voortgebracht.

5 Gezang 479: 1 en 2 2 Gij roept het jonge leven wakker, een tuin bloeit rond het open graf. Er ruisen halmen op de akker waar zich het zaad verloren gaf. En vele korrels vormen saam een kostbaar brood in uwe naam.

6 Votum en groet Na het votum en de groet gaat de gemeente weer zitten.

7 Psalm 139: 1, 7 en 8 1 HEER, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, 't ligt alles open voor uw ogen.

8 Psalm 139: 1, 7 en 8 7 Gij hebt mij immers zelf gemaakt, mij met uw vingers aangeraakt, met toegewijde tederheid mijn nieren en mijn hart bereid, mij in de moederschoot geweven, mij met uw wonderen omgeven.

9 Psalm 139: 1, 7 en 8 8 Ik loof U die mijn schepper zijt, die met uw liefde mij geleidt, Gij hebt mijn oerbegin aanschouwd, in 't diepst der aarde opgebouwd. Niets blijft er voor uw oog verborgen. Ja, Gij omringt mij met uw zorgen.

10 Lezing van het gebod

11 Psalm 139: Doorgrond, o God, mijn hart; het ligt toch open voor uw aangezicht. Toets mij of niet een weg in mij mij schaadt en leidt aan U voorbij. O God, houd mij geheel omgeven, en leid mij op den weg ten leven.

12 Gebed om de opening van het Woord

13 de kinderen mogen naar de kindernevendienst

14 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) De schepping van de mens 4 Dit is wat uit de hemel en de aarde voortkwam, toen zij geschapen werden. Op de dag dat de HEERE God aarde en hemel maakte 5 er was nog geen enkele veldstruik op de aarde en er was nog geen enkel veldgewas opgekomen, want de HEERE God had het niet laten regenen op de aarde; en er was geen mens om de aardbodem te bewerken, 6 maar een damp steeg uit de aarde op en bevochtigde heel de aardbodem

15 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) 7 toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen. 8 Ook plantte de HEERE God een hof in Eden, in het oosten, en Hij plaatste daar de mens, die Hij gevormd had. 9 En de HEERE God liet allerlei bomen uit de aardbodem opkomen, begerenswaardig om te zien en goed om van te eten; ook de boom des levens, in het midden van de hof, en de boom van de kennis van goed en kwaad.

16 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) 10 Een rivier kwam voort uit Eden om de hof te bevochtigen. En vandaar splitste hij zich en vormde vier hoofdstromen. 11 De naam van de eerste rivier is Pison; die is het die rond heel het land van Havila stroomt, waar het goud is. 12 En het goud van dit land is goed; ook is er balsemhars en de edelsteen onyx. 13 En de naam van de tweede rivier is Gihon; die is het die rond heel het land Cusj stroomt. 14 En de naam van de derde rivier is Tigris; die loopt ten oosten van Assur. En de vierde rivier is de Eufraat.

17 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) 15 De HEERE God nam de mens, en zette hem in de hof van Eden om die te bewerken en te onderhouden. 16 En de HEERE God gebood de mens: Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, 17 maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven. 18 Ook zei de HEERE God: Het is niet goed dat de mens alleen is; Ik zal een hulp voor hem maken als iemand tegenover hem.

18 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) 19 De HEERE God vormde uit de aardbodem alle dieren van het veld en alle vogels in de lucht, en bracht die bij Adam om te zien hoe hij ze noemen zou; en zoals Adam elk levend wezen noemen zou, zo zou zijn naam zijn. 20 Zo gaf Adam namen aan al het vee en aan de vogels in de lucht en aan alle dieren van het veld; maar voor de mens vond hij geen hulp als iemand tegenover hem. 21 Toen liet de HEERE God een diepe slaap op Adam vallen, zodat hij in slaap viel; en Hij nam een van zijn ribben en sloot de plaats ervan toe met vlees.

19 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) 22 En de HEERE God bouwde de rib die Hij uit Adam genomen had, tot een vrouw en Hij bracht haar bij Adam. 23 Toen zei Adam: Deze is ditmaal been van mijn beenderen, en vlees van mijn vlees! Deze zal mannin genoemd worden, want uit de man is zij genomen.

20 1 e Schriftlezing Genesis 2:4-25 (HSV) 24 Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn. 25 En zij waren beiden naakt, Adam en zijn vrouw, maar zij schaamden zich niet.

21 2 e Schriftlezing Efeziërs 5:28-33 (NBV) 28 Zo moeten mannen hun vrouw liefhebben, als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief. 29 Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals Christus de kerk, 30 want dat is zijn lichaam en wij zijn de ledematen. 31 Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één lichaam zijn. 32 Dit mysterie is groot en ik betrek het op Christus en de kerk. 33 Maar ook voor elk van u geldt dat ieder zijn vrouw moet liefhebben als zichzelf, en dat een vrouw ontzag moet hebben voor haar man.

22

23 Allen Psalm 8: 1 6 (Beurtzang) 1 Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschreven - machtige God, Gij die uw majesteit ten hemel over ons hebt uitgebreid. Vrouwen 2 Wel doet de hemel hoog uw glorie blinken, maar in de mond van kindren doet Gij klinken uw machtig heil, zo maakt G'uw vijand stil en doet uw haters buigen voor uw wil.

24 Psalm 8: 1 6 (Beurtzang) Mannen 3 Aanschouw ik 's nachts het kunstwerk van uw handen, de maan, de duizend sterren die daar branden, wat is de mens, dat Gij aan hem gedenkt, het mensenkind, dat Gij hem aandacht schenkt? Vrouwen 4 Gij hebt hem bijna goddelijk verheven, een kroon van eer en heerlijkheid gegeven, Gij doet hem heersen over zee en land, ja, al uw werken gaaft Gij in zijn hand.

25 Mannen Psalm 8: 1 6 (Beurtzang) 5 Al wat er land of water heeft tot woning, het moet de mens erkennen als zijn koning: vogels en wild en al 't geduldig vee en wat er wemelt in de wijde zee. Allen 6 Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschreven. Heer, onze God, hoe vol van majesteit hebt Gij uw naam op aarde uitgebreid.

26 Verkondiging

27 Kindernevendienst De kinderen komen terug in de dienst.

28 ELB 422: Als je geen liefde hebt voor elkaar, vallen de dromen in duigen. Dromen van vrede worden niet waar, kwaad is niet om te buigen. Refrein: Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria.

29 ELB 422: Als je geen liefde hebt voor elkaar, is er geen hoop meer op zegen. Kinderen, maak de liefde toch waar; schrijf het op alle wegen: Refrein: Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria. Als je geen liefde hebt voor elkaar leef je buiten Gods gloria.

30

31 ELB 166: Vader, U loven wij, Gij hebt ons lot in uw handen, laat dan uw Geest als een laaiend vuur in ons branden - stralende zon, van onze liefde de bron, de toekomst ligt in uw handen!

32 ELB 166: Kome wat komt, in uw licht zijn wij veilig geborgen, uw zegen draagt ons door dagen van ziekte en zorgen, Gij houdt de wacht, en ook al dreigt soms de nacht, reeds glanst het licht van de morgen.

33 ELB 166: Heer, houd ons vast als wij toch uw geboden vergeten en van vergeving en vrede niet meer willen weten; kom dan met vuur - uw liefde, louter en puur, kent lengte, hoogte noch breedte.

34 ELB 166: Vader, U loven wij - draag ons door schade en schande, dooft onze lamp, laat uw waakvlam dan nog blijven branden; Christus, ons licht, op wie ons hart is gericht, ons leven ligt in uw handen.

35 Dankgebed en Voorbede

36 Inzameling van de gaven De collecte in deze dienst is bestemd voor het College van kerkrentmeesters Eredienst en Kerkmuziek De collecte bij de uitgang is bestemd voor de Diaconie, Tijdens de collecte komen de kinderen van de oppas in de kerk. Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar voor een luisterend oor en/of gebed voor u.

37 Gezang 479: 3 en 4 (indien mogelijk staande) 3 Gij hebt de bloemen op de velden met koninklijke pracht bekleed. De zorgeloze vogels melden dat Gij uw schepping niet vergeet. 't Is alles een gelijkenis van meer dan aards geheimenis.

38 Gezang 479: 3 en 4 (indien mogelijk staande) 4 Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen, open oren om al uw tekens te verstaan. Dan is het aardse leven goed, omdat de hemel mij begroet.

39 Zegen met gezongen Amen

40 Gezegende Zondag In de Kerk voor Jou-dienst, welke begint om uur gaat voor: Ds C.D. van Alphen U bent nu van harte uitgenodigd om met elkaar een kopje koffie, thee of limonade te drinken in de Voorhof Er zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar in de kerkzaal voor u; voor een luisterend oor en/of een gebed. Deze dienst is na te beluisteren op

L I T U R G I E. 3e zomerdienst Ichthus-Kapel

L I T U R G I E. 3e zomerdienst Ichthus-Kapel L I T U R G I E 3e zomerdienst Ichthus-Kapel Als de kerkenraad binnen is, wordt er als voorbereiding op de dienst een muziekstuk gespeeld op orgel of vleugel. Klokgelui Als de voorganger opstaat, staan

Nadere informatie

Wonderlijk gemaakt. De voorganger is ds. M.P.D. Barth.

Wonderlijk gemaakt. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Wonderlijk gemaakt Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 25 januari 2015 in de Oude Kerk om 10.45 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Welkom

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 mei 2018

Ochtenddienst 27 mei 2018 Ochtenddienst 27 mei 2018 Zondag 24 Voorganger Organist : Ds. B. J. Kruit uit Apeldoorn : Paul Rotscheid Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen- t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Hoe machtig is de mens in Gods schepping?

Hoe machtig is de mens in Gods schepping? Orde van dienst Op zondagochtend 20 oktober 2019 in de Goede Herderkerk Aanvang: 09:30 uur Hoe machtig is de mens in Gods schepping? Voorganger: Ds. Mark van Pelt Met muzikale medewerking van: IKJK Challenge

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. B.J. van t Veld Gerrit Borkent Bram Jaspers Welkomstwoord

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de dienst van 3 juni 2018 in de Oude kerk te Borne.

Orde van dienst voor de dienst van 3 juni 2018 in de Oude kerk te Borne. Orde van dienst voor de dienst van 3 juni 2018 in de Oude kerk te Borne. voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Henny Rozendal koster: Marianne Schipper. In deze dienst zal Ties Thijmen

Nadere informatie

GK gezang 145 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam. Opwekking 518 = LB 139b Heer, u doorgrondt en kent mij.

GK gezang 145 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam. Opwekking 518 = LB 139b Heer, u doorgrondt en kent mij. 15 oktober 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis Votum en groet GK gezang 145 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam. Wet Opwekking 518 = LB 139b Heer, u doorgrondt

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 24 september BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen

ORDE van DIENST voor zondag 24 september BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen ORDE van DIENST voor zondag 24 september 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Daniël Jacobus Kleijn 8 juni 2017 te Tiel 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds. G.J.Krol organist:

Nadere informatie

Liturgie avonddienst op 14 augustus uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie avonddienst op 14 augustus uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie avonddienst op 14 augustus 2016 18.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Psalm 91:1 en 2 (DNP) 1. Wie thuis is bij de hoogste HEER en schuilt in zijn ontferming,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019 Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Willem Esselink 11 december 1945 13 maart 2019 Maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur Gereformeerde kerk in Geesteren Protestantse

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Mattheüs 6 vers 19 t/m 34 1 Timotheüs 6 vers 17 t/m 19 Lied 376 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 24 vers 4 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Negentiende zondag in de Pinkstertijd L I T U R G I E. van de dienst. op zondag 30 september voorganger: ds. Jac. Goorhuis

Negentiende zondag in de Pinkstertijd L I T U R G I E. van de dienst. op zondag 30 september voorganger: ds. Jac. Goorhuis Negentiende zondag in de Pinkstertijd L I T U R G I E van de dienst op zondag 30 september 2018 voorganger: ds. Jac. Goorhuis INLEIDING Vandaag wil ik het over de zonde hebben én over de gemeente. We lezen

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 9 april 2017 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Doop- en Belijdenisdienst 9 april 2017 Voorgangers: Organist: Ds. C.D. van Alphen Ds. J.H. den Braber Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013 Zondag 4 Augustus 2013 Thema van de dienst : Schepping Voorganger : ds. J.W. Stam Organist/piano : Jan Bremer Mededelingen van de kerkenraad Lied: Ps. 19: 1 en 2 >> Intochtslied vers 2 >> 1 2. God heeft

Nadere informatie

Gezamenlijke "binnendienst" van de Protestantse Gemeente Soest 14 juni e zondag na Trinitatis

Gezamenlijke binnendienst van de Protestantse Gemeente Soest 14 juni e zondag na Trinitatis Wilhelinakerk Soest Gezamenlijke "binnendienst" van de Protestantse Gemeente Soest 14 juni 2015-2e zondag na Trinitatis Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Kees Bregman Fred Heidinga Marieke

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

23 juli uur - EAW Mouissie (NGK) Kandelaar piano Theo van Bokkem. deze dienst is onder verantwoordelijkheid van gkv Amersfoort - Centrum,

23 juli uur - EAW Mouissie (NGK) Kandelaar piano Theo van Bokkem. deze dienst is onder verantwoordelijkheid van gkv Amersfoort - Centrum, 23 juli - 17.00 uur - EAW Mouissie (NGK) Kandelaar piano Theo van Bokkem deze dienst is onder verantwoordelijkheid van gkv Amersfoort - Centrum, Welkom en mededelingen LB 978 = LvdK 479 Stil gebed, aanvangswoorden

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 20 januari 2019 om uur in de Dorpskerk, te Schoonebeek

Orde van dienst voor zondag 20 januari 2019 om uur in de Dorpskerk, te Schoonebeek Orde van dienst voor zondag 20 januari 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk, te Schoonebeek Voorganger: Ds. Leo van Rikxoort Ouderling: Niesje Wever-Schrijver Diaken: Renneke Engbers-Hans Organist: Anja Wolbers-Kuilder

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Ochtenddienst 17 juni Zondag 26

Ochtenddienst 17 juni Zondag 26 Ochtenddienst 17 juni 2018 Zondag 26 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst 28 januari 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 september 2017

Baalderdienst Zondag 10 september 2017 Baalderdienst Zondag 10 september 2017 Thema; Inspiratie, waar ben jij voor gebakken? Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: Organist: ds. Wim van der Wel Nu-je-onderweg-band Bert Slijkhuis Voor

Nadere informatie

Thema Geloof is wetenschap (Pnr. 1298) Johannes 20: Uitgesproken 19 april 2009 in de Adventskerk te Assen

Thema Geloof is wetenschap (Pnr. 1298) Johannes 20: Uitgesproken 19 april 2009 in de Adventskerk te Assen Thema (Pnr. 1298) Johannes 20: 24-31 Uitgesproken 19 april 2009 in de Adventskerk te Assen U luistert naar: een morgendienst in de Adventskerk te Assen op de zondag na Pasen. Het verhaal van Thomas stond

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 28 december 2014 Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 28 december 2014 Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 28 december 2014 Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur Voorganger: ds. J.B. Kamp Ouderling van dienst: Ary Gunter Organist: Leen Verboom Koster: Hans van de Goor Orgelspel

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp Ochtenddienst 28 oktober 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

L I T U R G I E voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. A N D R É G R O E N E V E L D 23 mei december 2018

L I T U R G I E voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van. A N D R É G R O E N E V E L D 23 mei december 2018 P R O T E S T A N T S E G E M E E N T E te W O E N S D R E C H T L I T U R G I E voor de afscheidsdienst bij het overlijden en de begrafenis van A N D R É G R O E N E V E L D 23 mei 1967-4 december 2018

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden

Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden 27-10-2013 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 27-10-2013 2 Zal Hij me doden? Zal Hij op me mopperen? Zal Hij me knarsetandend toelaten?

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 juli 2018

Ochtenddienst 15 juli 2018 Ochtenddienst 15 juli 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp t/m Zondag 29 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans Welkom Mededelingen door diaken Bas van der Burgh Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

DANKDIENST. voor het leven van AALTJE ~ALIE~ MEIJER-VAN BERKUM. geboren op 10 juni 1950 te Zwollerkerspel overleden op 16 mei 2016 te Heerde

DANKDIENST. voor het leven van AALTJE ~ALIE~ MEIJER-VAN BERKUM. geboren op 10 juni 1950 te Zwollerkerspel overleden op 16 mei 2016 te Heerde DANKDIENST voor het leven van AALTJE ~ALIE~ MEIJER-VAN BERKUM geboren op 10 juni 1950 te Zwollerkerspel overleden op 16 mei 2016 te Heerde Heerde, 20 mei 2016 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie 10 maart 2019

Liturgie 10 maart 2019 Liturgie 10 maart 2019 Votum en groet Zingen Hemelhoog 493 U bent welkom We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer We zijn hier bij elkaar Om te vieren

Nadere informatie

6 september 2015. Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

6 september 2015. Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken 6 september 2015 Openingslied Wij zoeken U als wij samenkomen hopen dat Gij aanwezig zijt, hopen dat het er eens van zal komen: mensen in vrede

Nadere informatie

Welkom. Mededelingen door jeugd - ouderling Elly Korbijn - Vermaas. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Welkom. Mededelingen door jeugd - ouderling Elly Korbijn - Vermaas. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Ochtenddienst 2 juni 2019 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door jeugd - ouderling Elly Korbijn - Vermaas Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: ds. L. Westland uit Den Ham OUDERLING: Gea Elzing-Olthof DIAKEN: Renneke Engbers-Hans ORGANIST: Diny Wesselink- Schoemakers

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 4 augustus 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 4 augustus 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 4 augustus 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Laura van Weijen : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezingen: Spreuken 15 vers 13 t/m 17 Spreuken 16 vers 8 Spreuken 17 vers 1 Psalm 100 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 128 vers 1, 2, 3 en 4 Gezang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Handelingen 2 vers 37 t/m 47 Lied 160 vers 1 en 2 Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 31 vers 11, 12 en 17 Psalm 139 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek

Nadere informatie

S TA R T D I E N S T

S TA R T D I E N S T Je leven delen S TA R T D I E N S T thema: Je leven delen zondag 11 september 2016 10.00 uur De Graankorrel Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef Startzondag 2016 Binnenkomst in de kerkzaal

Nadere informatie

Ochtenddienst 10 juli 2016

Ochtenddienst 10 juli 2016 Ochtenddienst 10 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderlingkerkrentmeester Henk IJdo. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 24 juli 2016

Ochtenddienst 24 juli 2016 Ochtenddienst 24 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Saskia Pijl. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil gebed

Nadere informatie

Zondag 18 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 Welkom en mededelingen In memoriam Reinier Beltman Lied 91a: 1, 2 1 Wie in de schaduw Gods mag wonen hoeft niet te vrezen voor de dood. Zoek je bij Hem een onderkomen dan wordt zijn vrede jou tot brood.

Nadere informatie

Ochtenddienst 31 juli 2016

Ochtenddienst 31 juli 2016 Ochtenddienst 31 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman Snel. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 10.00 uur In deze dienst zal wordt gedoopt: Bente Bertha Hollak Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist:

Nadere informatie

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen O God, haast U om mij te redden O HEER, mij ter hulpe. (Psalm 70:2) Kerkelijk jaar: Het is vandaag

Nadere informatie

Protestantse Ontmoetingsgemeente te Krabbendijke in samenwerking met de Levensbron LITURGIE

Protestantse Ontmoetingsgemeente te Krabbendijke in samenwerking met de Levensbron LITURGIE Protestantse Ontmoetingsgemeente te Krabbendijke in samenwerking met de Levensbron LITURGIE voor de kerkdienst van Woord en Sacrament op zondag 17 maart 2019 in de Levensbron te Rilland Tweede zondag van

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis Gezamenlijke Startdienst 17 september 2017 Open Huis Gezamenlijke Startdienst Voorganger Organist Muziekgroep : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : o.l.v. Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Markus Voorganger: ds.h.l.versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 97 : 1 en 6 1.Groot

Nadere informatie

29 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Harry Kroeske; piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstijn

29 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Harry Kroeske; piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstijn 29 juli 2018 10.00 uur Wim Vreugdenhil orgel: Harry Kroeske; piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstijn Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK 8:1,2 Wet Zingen: GK 8: 3,4,5,6 Gebed voor de eredienst

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 oktober Voorganger : Ds. C.D. van Alphen

Ochtenddienst 11 oktober Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Ochtenddienst 11 oktober 2015 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Afkondigingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer : dhr. P. de Jong : mw. M. Tiekstra Lied voor de dienst: Lied 517: 1 a, 2 en 5 (NLB) Christus,

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 22 maart 2015, vijfde zondag 40dagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = =

Nadere informatie

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017 Liturgie voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van Hendrik Tjoelker 17 januari 1928 13 februari 2017 Leek, zaterdag 18 februari 2017 Voorganger: ds. F. de Jong Organist: Niek Schuringa Mededelingen

Nadere informatie

Ochtenddienst 10 september 2017

Ochtenddienst 10 september 2017 Ochtenddienst 10 september 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Doopzondag 1 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Doopdienst 10 september 2017 In deze dienst zal de Heilige Doop bediend

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK 16 juni 2019 zondag Trinitatis kleur: rood, de kleur van vuur, van de Geest die inspireert en vernieuwt, van liefde die verbindt. aanvangstijd: 10.00 uur

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 3 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom door Bas van der Burgh Verdere mededelingen in de weekbrief Stil gebed Wij gaan

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 mei 2017

Ochtenddienst 28 mei 2017 Ochtenddienst 28 mei 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 14 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Corrie Dijksman - Snel Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

BuitenGewone dienst. 16 oktober 2016

BuitenGewone dienst. 16 oktober 2016 BuitenGewone dienst Voorganger : Ds. J.H. den Braber Organist : Danny Spaans Muzikale begeleiding : Erik Olislagers, Lotte Olislagers, Wim Schelling. 16 oktober 2016 Welkom Mededelingen door diaken Saskia

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 Voorganger : Ds. J. Reehorst uit Stavenisse Organist : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Zondag 8 april. Welkom in De Regenboog

Zondag 8 april. Welkom in De Regenboog Zondag 8 april Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst : Sandra Dubbink Organist Lector Koster : Rien Hoekjen : Ria Brouwer : Dinand Dubbink Thema Thema in deze dienst:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de zomer 6 juli 2014 Matteüs 11: 28: Kom naar mij dan zal ik rust geven. Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 november 2017

Ochtenddienst 19 november 2017 Ochtenddienst 19 november 2017 Zondag 4 Voorganger Organist : Ds. T.J. Smink uit Wierden : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Ochtenddienst 23 december e Advent

Ochtenddienst 23 december e Advent Ochtenddienst 23 december 2018 4 e Advent Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst 11 juni 2017, 10.00 uur Thema: Geloof, hoofd en hart Voorganger: Organist: Gastheer: Koster: Lector: Rev. Dirk van Leeuwen Mathieu Meijs Wim van Liere Joke

Nadere informatie

Orde van de dienst. Zondag 1 september Oude Kerk - Bennekom

Orde van de dienst. Zondag 1 september Oude Kerk - Bennekom Orde van de dienst Zondag 1 september Oude Kerk - Bennekom Geroepen om op weg te gaan In deze dienst zal ds. Jan Minnema afscheid nemen van de Hervormde Gemeente Bennekom Voorganger: Ds. Jan Minnema Ouderling

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl 25 september 2016-18.00 uur Thema: Deel je leven Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl Organist: Jan Teeuw Verbindende teksten: Gerard de Haan

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Emma Florianne Marline Johannes

Emma Florianne Marline Johannes Een nieuw leven door God ons gegeven. Het wonder is groot en jij zo klein. Een kostbaar geschenk waar wij dankbaar voor zijn. Orde van de Doopdienst van Emma Florianne Marline Johannes op zondag 3 februari

Nadere informatie

zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL

zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL zondag 28 augustus 2016 EREDIENST MET VIERING HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. H. van Dijk, Bussum Gastvrouw: Annie Visser Lector: Annie Visser Diaken: Willy Hoekstra Organist: Jan de Vries Koster: Henk

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 12 augustus 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Brood op de plank

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 12 augustus 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Brood op de plank Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 12 augustus 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Brood op de plank Voorganger: Ds. J. Dekker (Lemele) Ouderling van dienst: Jan Ruiterkamp Organist: Bram

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur Voorganger: Ds. R.D. van Hornsveld Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert Meuleman Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Voor de eredienst op de Zondag 7 juli 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op de Zondag 7 juli 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op de Zondag 7 juli 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. H. Linde, Hoogeveen Ouderling van dienst: mevrouw Grietje Oosterveld- Kikkert Diaken van dienst :

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 24 juli 2016 voorganger: ds. F.Kruyne organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Dietrich Buxtehude, Preludium in g. luiden van de klokken. stilte.

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Aart van Maanen. Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Aart van Maanen. Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar Liturgie voor de afscheidsdienst van Aart van Maanen Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar Op donderdag 13 februari 2014 om 10.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren, voorafgaande aan

Nadere informatie

en U bent voor mij en naast mij

en U bent voor mij en naast mij Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 5 mei 2019 U bent een God die mensen ziet Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. René Strijder ===========================================================================================

Nadere informatie

Orde van dienst bij het huwelijk van. Corjan van Oudheusden. Jenita van der Scheer

Orde van dienst bij het huwelijk van. Corjan van Oudheusden. Jenita van der Scheer Orde van dienst bij het huwelijk van Corjan van Oudheusden en Jenita van der Scheer Orgelspel Binnenkomst bruidspaar. Welkom Zingen: Psalm 100 : 2, 3 en 4 (berijming 1773) 2 De Heer is God; erkent, dat

Nadere informatie

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015 DOOPDIENST Zondag 31 mei 2015 Zingen vooraf: Lied 218: 1 t/m 5 1. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag. 2. Dank U voor deze mooie

Nadere informatie

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Ochtenddienst 30 december 2018 Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Welkom Mededelingen door Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Duurzaam denken en doen

Duurzaam denken en doen Duurzaam denken en doen In het onderling menselijk verkeer en onze houding tegenover de schepping is het mogelijk af te wijken van de gebaande paden en lef te tonen om verder te denken. Als antwoord op

Nadere informatie

Dankdag 5 november 2017

Dankdag 5 november 2017 Dankdag 5 november 2017 zondag 3 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd M.m.v. koor & band Keruchma o.l.v. Wim Schelling. Welkom Mededelingen door Diaken Saskia Pijl Voor verdere

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal 29 november e advent

Viering Heilig Avondmaal 29 november e advent Viering Heilig Avondmaal 29 november 2015 1 e advent Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester Dirk Middelkoop. Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Ochtenddienst 16 augustus 2015. Voorganger : kand. M.C.L. Oldhoff - Rotterdam Organist : Rens van Rossum

Ochtenddienst 16 augustus 2015. Voorganger : kand. M.C.L. Oldhoff - Rotterdam Organist : Rens van Rossum Ochtenddienst 16 augustus 2015 Voorganger : kand. M.C.L. Oldhoff - Rotterdam Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Herman van der Sluis. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Aangepaste gezinsdienst 19 maart Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum M.m.v. koor samen o.l.v.

Aangepaste gezinsdienst 19 maart Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum M.m.v. koor samen o.l.v. Aangepaste gezinsdienst 19 maart 2017 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum M.m.v. koor samen o.l.v. Rens van Rossum Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen. Voor

Nadere informatie