Waarom stuurde koning Hiram zijn dienaren naar koning Salomo?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom stuurde koning Hiram zijn dienaren naar koning Salomo?"

Transcriptie

1 De tempelbouw en de inrichting er van. Waarom stuurde koning Hiram zijn dienaren naar koning Salomo? 1 Koningen 5:1 1 Hiram, de koning van Tyrus, stuurde zijn dienaren naar Salomo, want hij had gehoord dat men Salomo tot koning had gezalfd in de plaats van zijn vader. Hiram was namelijk alle dagen een vriend geweest van David.

2 Welk verzoek deed Salomo aan Hiram? 1 Koningen 5:5-6 5 Zie, ik ben van plan voor de Naam van de HEERE, mijn God, een huis te bouwen, zoals de HEERE tot mijn vader David gesproken heeft: Uw zoon die Ik in uw plaats op uw troon zal zetten, die zal dat huis voor Mijn Naam bouwen. 6 Geef daarom nu de opdracht dat men voor mij ceders van de Libanon kapt. Mijn dienaren zullen met uw dienaren zijn en ik zal u het loon van uw dienaren geven, helemaal zoals u het zegt. Want ú weet dat er niemand onder ons is die in staat is hout te kappen als de Sidoniërs.

3 Wat was het antwoord van Hiram? 1 Koningen 5: En Hiram stuurde Salomo een bode om te zeggen: Ik heb de boodschap gehoord die u mij gestuurd hebt. Ík zal aan al uw wensen om cederhout en cipressenhout voldoen. 9 Mijn knechten zullen het van de Libanon naar de zee afvoeren, en ík zal er vlotten van maken voor vervoer over zee naar de plaats die u mij opgeeft. Ik zal ze daar losmaken, zodat u ze mee kunt nemen. Maar dan moet u mijn wens uitvoeren door voedsel voor mijn huis te geven. 10 Zo gaf Hirom Salomo cederhout en cipressenhout, geheel naar zijn wens.

4 Op welke wijze vond de betaling plaats? 1 Koningen 5: En Salomo gaf Hiram twintigduizend kor tarwe als voedsel voor zijn huis, en twintig kor gestoten olie. Salomo gaf dat aan Hiram jaar op jaar. 12 De HEERE had Salomo wijsheid gegeven, zoals Hij tot hem gesproken had. Er was vrede tussen Hiram en Salomo, en zij sloten een verbond met elkaar. 13 Koning Salomo liet uit heel Israël mensen opkomen om herendienst te verrichten. Het aantal mensen om herendienst te verrichten bedroeg dertigduizend man. 14 Hij stuurde hen bij toerbeurt naar de Libanon, tienduizend per maand. Een maand waren zij in de Libanon en twee maanden thuis. Adoniram ging over de herendienst.

5 Hoeveel jaar na de uittocht uit Egypte vond de bouw van Gods tempel plaats? 1 Koningen 6:1 1 Het gebeurde nu in het vierhonderd tachtigste jaar na de uittocht van de Israëlieten uit het land Egypte, in het vierde jaar van het koningschap van Salomo over Israël, in de maand Ziv (dat is de tweede maand), dat hij het huis van de HEERE bouwde. Volgens de Bijbel bouwde de koning Salomo de tempel In Jeruzalem ergens tussen 1000 en 900 v.chr.

6 Wat is bekend van de binnenkant van de tempel? 1 Koningen 6:19 19 Het binnenste heiligdom midden in het huis maakte hij binnenin gereed, om daar de ark van het verbond van de HEERE te plaatsen.

7 Waarmee werd het heiligdom en het altaar overtrokken? 1 Koningen 6: Salomo overtrok het huis vanbinnen met bladgoud, en hij hing gouden kettingen voor het binnenste heiligdom, dat hij met goud overtrokken had. 22 Zo overtrok hij het hele huis met goud, totdat heel het huis voltooid was. Verder overtrok hij het hele altaar dat bij het binnenste heiligdom hoorde, met goud. 23 In het binnenste heiligdom maakte hij twee cherubs van olijfwilgenhout, elk tien el in zijn hoogte

8 Hoeveel jaar duurde de bouw van de tempel? 1 Koningen 6:38 38 En in het elfde jaar, in de maand Bul, dat is de achtste maand, had hij de bouw van het huis voltooid, helemaal volgens de afspraken erover en helemaal volgens de bepaling daaromtrent. Dus bouwde hij het in zeven jaar.

9 Werd er rekening gehouden met Gods regels bij het overbrengen van de ark? Zie 2 Kronieken 5:7 Salomo had het voorbeeld van zijn vader David gevolgd toen hij de heilige ark, met daarin de twee stenen tafelen waarop God met zijn eigen vinger de tien geboden had geschreven, naar de tempel had gebracht. Elke zes schreden bracht hij een offer. Onder gezang en muziek en veel vertoon brachten de priesters de ark des verbonds des Heren naar haar plaats, de achterzaal van het huis, het heilige der heiligen.

10 Op welke wijze toonde de Schepper van hemel en aarde zijn heerlijkheid Toen zij tezamen trompetten en eenstemmig een lied lieten horen, om de Here te loven en te prijzen, en de stem verhieven bij trompetten, cimbalen en andere muziekinstrumenten, en de Here aldus prezen: Want Hij is goed, want zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid toen werd het huis, het huis des Heren, vervuld met een wolk, zodat de priesters vanwege de wolk niet konden blijven staan om dienst te doen, want de heerlijkheid des Heren had het huis Gods vervuld. (2 Kronieken 5:13, 14)

11 Wie werd in het gebed van Salomo geprezen? Midden in het voorhof van de tempel was een koperen gestoelte of podium gemaakt, vijf el lang, vijf el breed, drie el hoog. Hierop stond Salomo, terwijl hij met opgeheven handen de grote menigte die voor hem stond, zegende. De gehele gemeente van Israël stond. (2 Kronieken 6 :13, 3) Geprezen zij de Here, de God van Israël, riep Salomo uit,,,die met zijn handen volbracht heeft, hetgeen Hij met zijn mond aldus tot mijn vader David gesproken had:... Ik heb Jeruzalem verkoren, opdat mijn naam daar zou zijn. (2 Kronieken 6 : 4, 6)

12 Met welke woorden besloot Salomo het gebed voor de inwijding van de tempel van God? Nu dan, mijn God, laten uw ogen geopend en uw oren opmerkzaam zijn op het gebed te dezer plaatse. Nu dan, sta op, Here God, naar uw rustplaats, Gij en de ark uwer sterkte. Laten uw priesters, Here God, zich bekleden met heil, en uw gunstgenoten zich in het goede verheugen. Here God, wijs uw gezalfde niet af, gedenk de gunstbewijzen aan uw knecht David. (2 Kron. 6 :14-42)

13 Wat vond plaats aan het einde van het gebed? Zodra Salomo zijn gebed geëindigd had, daalde vuur uit de hemel neer en verteerde het brandoffer en de slachtoffers. De priesters konden de tempel niet binnengaan, want de heerlijkheid des Heren had het huis des Heren vervuld. Toen alle Israëlieten het vuur en de heerlijkheid des Heren op het huis zagen neerdalen, knielden zij met het aangezicht ter aarde op het plaveisel, bogen zich neer en prezen de Here: Want Hij is goed, want zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid.

14 Hoeveel dagen was er feest in verband met de inwijding van de tempel en welk feest was er daarna te vieren? Toen offerden de koning en het volk slachtoffers voor de Here.,, Aldus hebben de koning en het gehele volk het huis Gods ingewijd (Kronieken 7: 1-5) Zeven dagen lang hielden de menigten uit alle delen van het koninkrijk, van de grenzen van Hamat af tot aan de Beek van Egypte, - een zeer grote gemeente, een groot feest. De week die hierop volgde, werd door de blijde menigte doorgebracht met de viering van het Loofhuttenfeest.

Voorbereiding 22.2: Rijkdom tot eer van God. Schriftgedeelte kerntekst 1 Koningen 5:1-8:13 1 Koningen 6:13a. Thema De tempelbouw

Voorbereiding 22.2: Rijkdom tot eer van God. Schriftgedeelte kerntekst 1 Koningen 5:1-8:13 1 Koningen 6:13a. Thema De tempelbouw Voorbereiding 22.2: Rijkdom tot eer van God Schriftgedeelte kerntekst 1 Koningen 5:1-8:13 1 Koningen 6:13a Thema De tempelbouw Exegese 1 Koningen 5:1-8:13 NB Deze exegese geeft, uitgezonderd het binnenste

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk LITURGIE voor de dienst van 10.30 uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk Predikant: Ouderling van dienst: Liedbegeleiding: Ds. W.J. Gorissen

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

Warffum seizoen Uw koninkrijk kome

Warffum seizoen Uw koninkrijk kome Warffum seizoen 2017-2018 Vragen, opmerkingen? Mail naar wim@debijbelopen.nl Uw koninkrijk kome 23 september David tot koning gezalfd 28 oktober Nog geen koning, de vijand verslagen 25 november David,

Nadere informatie

Biddag 2019 Wat vraag jij?

Biddag 2019 Wat vraag jij? Biddag 2019 Wat vraag jij? Voorganger: Dhr. Treur Koster: van der Leede Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Welkom! Fijn dat je er bent! We zingen: Als je bidt Refrein:

Nadere informatie

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment?

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Het erfelijk koningschap aan David toegezegd. Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Zie 2 Samuel 7 Veel van de omringende volken, die de voorspoed van Israël zagen,

Nadere informatie

Liturgie voor Zondagmorgen 21 Mei in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor Zondagmorgen 21 Mei in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor Zondagmorgen 21 Mei in de Westerkerk te Veenendaal Opwekking 234 KOMT NU ZIJN POORTEN (m) Komt nu zijn poorten ) met dankzegging binnen. ) 2x (v) Gaat tot zijn voorhof ) in met lof. ) (allen)

Nadere informatie

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet?

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? De profeet Abraham. Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? Genesis 20:7 7 Nu dan, geef de vrouw van die man terug, want hij is een profeet! Hij zal voor u bidden, zodat u in leven blijft.

Nadere informatie

Wie werd door farao koning over Juda gemaakt?

Wie werd door farao koning over Juda gemaakt? Hoe koning Jojakim aan zijn einde kwam. Wie werd door farao koning over Juda gemaakt? 2 Kronieken 36:4 4 Verder maakte de koning van Egypte zijn broer Eljakim koning over Juda en Jeruzalem, en veranderde

Nadere informatie

Ik zal redding brengen in Sion, Ik laat Israël in mijn luister delen. Jes. 46:13

Ik zal redding brengen in Sion, Ik laat Israël in mijn luister delen. Jes. 46:13 Ex. :1 :1 1 Kon. :1 :1 Matt. : Hebr. :1 Teroemâh: Vraag de Israëlieten heffingen voor mij te nemen. Ik breng mijn gerechtigheid nabij, ze is niet ver meer, het duurt niet lang voor Ik redding breng. Ik

Nadere informatie

DANKDAG 2 november U brengen wij dank!

DANKDAG 2 november U brengen wij dank! DANKDAG 2 november 2016 U brengen wij dank! voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Margreeth Hartman m.m.v. het ouderenkoor in de Maat en de kinderen van de basiscatechese In de Maat zingt - Dank u

Nadere informatie

De reactie van een koning. zondag 8 november 2015 1

De reactie van een koning. zondag 8 november 2015 1 De reactie van een koning zondag 8 november 2015 1 Filmpje Aan het begin van het Koningschap van David Zo meteen nauwkeuriger 6 1 Daarna verzamelde David opnieuw de beste van alle mannenin Israël, dertigduizend.

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

Door God geroepen: JESAJA. Jesaja 6:1-13

Door God geroepen: JESAJA. Jesaja 6:1-13 Door God geroepen: JESAJA Jesaja 6:1-13 Uzzia was zestien jaar oud toen hij koning werd, en hij regeerde tweeënvijftig jaar in Jeruzalem. Hij deed wat juist was in de ogen van de HEERE, In de dagen dat

Nadere informatie

13 Mei De Bouw van de Tempel

13 Mei De Bouw van de Tempel 13 Mei De Bouw van de Tempel Salomo's bekendste verrichting is wellicht de bouw van de magnifieke tempel in Jeruzalem. De tempel is ongeëvenaard in schoonheid en zal een nationaal monument worden dat symbool

Nadere informatie

De zevende maand, de maand Tisri was een feestmaand. Dient de Heere met blijdschap

De zevende maand, de maand Tisri was een feestmaand. Dient de Heere met blijdschap - 1 - Dient de Heere met blijdschap Het is de wil van God dat wij Hem met blijdschap dienen. Daarom noemt Psalm 100:2 dan ook: Dien de Heere met blijdschap, kom voor Zijn aangezicht met vrolijk gezang.

Nadere informatie

De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse. Hebreeën 8

De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse. Hebreeën 8 - 1 - Hebreeën 8 1 De hoofdzaak nu van de dingen waarover wij spreken, is dit: Zo'n Hogepriester hebben wij, 2 Eén Die Zich heeft gezet aan de rechterhand van de troon van de Majesteit in de hemelen. Hier

Nadere informatie

Wat zei Hanna tegen haar echtgenoot Elkana toen hij naar het jaarlijkse offerfeest ging?

Wat zei Hanna tegen haar echtgenoot Elkana toen hij naar het jaarlijkse offerfeest ging? De jeugdjaren van Samuel. Wat zei Hanna tegen haar echtgenoot Elkana toen hij naar het jaarlijkse offerfeest ging? 1 Samuel 1:21-22 21 Die man Elkana ging met zijn hele gezin op weg om de HEERE het jaarlijkse

Nadere informatie

Hoe lang en waarom was het volk Israël in de woestijn Sinaï?

Hoe lang en waarom was het volk Israël in de woestijn Sinaï? In de woestijn Sinaï en de twee zilveren trompetten. Hoe lang en waarom was het volk Israël in de woestijn Sinaï? Numeri 9:1 1 De HEERE sprak tot Mozes in de woestijn Sinaï, in het tweede jaar nadat zij

Nadere informatie

Hoe lang zou Gods volk in ballingschap zijn en wie zou voor de bevrijding zorgen?

Hoe lang zou Gods volk in ballingschap zijn en wie zou voor de bevrijding zorgen? ores laat de Joden naar Jeruzalem terugkeren. Hoe lang zou Gods volk in ballingschap zijn en wie zou voor de bevrijding zorgen? Jeremia 29:10, 14 10 Want zo zegt de HEERE: Voorzeker, pas wanneer zeventig

Nadere informatie

Het geheim van Mozes 40 dagen

Het geheim van Mozes 40 dagen Het geheim van Mozes 40 dagen Deuteronomium 9: 8 Bij de Horeb hebt u de HEERE immers zeer toornig gemaakt; de HEERE werd zo toornig op u dat Hij u wilde wegvagen. 9 Toen ik de berg opgeklommen was om de

Nadere informatie

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen!

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI 2018 Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! EXODUS 33: 17-23 17 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Ook dit woord dat u spreekt, zal Ik doen, want u hebt

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

het boek Daniël seizoen in de school van God in het vuur oorlog en vrede

het boek Daniël seizoen in de school van God in het vuur oorlog en vrede De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep 23 okt 27 nov 18 dec 29 jan 26 feb 26 mrt 23 apr Dan. 1 Dan. 2 Dan. 3 Dan. 4-5 Dan. 6 Dan. 7-8 Dan. 9 Dan. 10-12 in de school van God God kent de

Nadere informatie

ZOMERAVONDGEBED 02 JULI 2017 GROTE KERK GOES. U hebt een Liedboek nodig! Stilte. Orgelspel. We gaan staan

ZOMERAVONDGEBED 02 JULI 2017 GROTE KERK GOES. U hebt een Liedboek nodig! Stilte. Orgelspel. We gaan staan ZOMERAVONDGEBED 02 JULI 2017 GROTE KERK GOES U hebt een Liedboek nodig! Stilte Orgelspel We gaan staan v. Vrede aan ieder die hier komt in nood A. VREDE AAN IEDER DIE KOMT IN VREUGDE v. Vrede aan ieder

Nadere informatie

Les 13 - Bijbelstudie 10 en 2 stammenrijk

Les 13 - Bijbelstudie 10 en 2 stammenrijk Les 13 - Bijbelstudie 10 en 2 stammenrijk 1 Koningen 11:1-3, 6-8, 11-13 1 Koning Salomo had veel uitheemse vrouwen lief, en dat naast de dochter van de farao: Moabi sche, Ammoni sche, Edomi sche, Sidonische,

Nadere informatie

Open Deur-dienst. Open Deuren. Zondag 7 februari 2016. Voorganger: ds. J.T. de Koning Organist: Wim Warnaar m.m.v. de Sionsband

Open Deur-dienst. Open Deuren. Zondag 7 februari 2016. Voorganger: ds. J.T. de Koning Organist: Wim Warnaar m.m.v. de Sionsband Open Deur-dienst Zondag 7 februari 2016 Open Deuren Voorganger: ds. J.T. de Koning Organist: Wim Warnaar m.m.v. de Sionsband Zingen: Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

Christus in de Psalmen

Christus in de Psalmen De Bijbel Open seizoen 2011-2012 Christus in de Psalmen 27 aug Een inleiding op de Psalmen 24 sep Ps. 2 Christus, de Zoon 29 okt Ps. 8 Christus, de Mens 26 nov Ps. 16 Christus, de Dienaar 17 dec Ps. 22,23

Nadere informatie

Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte?

Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte? Mozes op de berg Sinaï. Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte? Exodus 19:1-2 1 In de derde maand, op dezelfde dag dat de Israëlieten uit het land Egypte waren vertrokken,

Nadere informatie

Hoe oud was Hizkia toen hij koning van Juda werd?

Hoe oud was Hizkia toen hij koning van Juda werd? Koning Hizkia en de Assyriërs. Hoe oud was Hizkia toen hij koning van Juda werd? 2 Koningen 18:1-2, eerste deel 1 Het gebeurde nu in het derde jaar van Hosea, de zoon van Ela, de koning van Israël, dat

Nadere informatie

Wat schrijft de Bijbel over de levenshouding en het gedrag van de zonen van de hogepriester Eli?

Wat schrijft de Bijbel over de levenshouding en het gedrag van de zonen van de hogepriester Eli? De zonen van Eli en Samuel geroepen. Wat schrijft de Bijbel over de levenshouding en het gedrag van de zonen van de hogepriester Eli? 1 Samuel 2:12 12 De zonen van Eli echter waren verdorven mannen; zij

Nadere informatie

DAG 1: Dankweek Lees Leviticus 23:33-38 en Psalm 116:12-19 De meeste kerken houden op de eerste woensdag van de elfde maand (november) dankdag. Sommige kerken doen dit wat later. Gaat het in de Bijbel

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Bingo over het boek Nehemia

Bingo over het boek Nehemia Bingo over het boek 1 Hoe heet het tweede boek na 2 Kronieken? () 2 Wat was het beroep van? ( ) 3 Hoe heette de werkgever van? ( ) 4 De broer van () 5 De vader van () 6 Twee vijanden van de Israëlieten

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en mededelingen

Orgelspel. Welkom en mededelingen DE ENIGE ECHTE Biddag voor gewas en arbeid t Harde, 12 maart 2014 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Medewerking: kinderen van de zondagsschool en de jeugdclubs Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel

Nadere informatie

OP DE DREMPEL welkom en mededelingen, het lichtje van de kindernevendienst wordt aangestoken.

OP DE DREMPEL welkom en mededelingen, het lichtje van de kindernevendienst wordt aangestoken. ZONDAG 14 juli 2019 Voorganger: Organist/pianist: Dhr. A. van Heusden uit Amsterdam Dhr. Bob Nuis OP DE DREMPEL welkom en mededelingen, het lichtje van de kindernevendienst wordt aangestoken. we gaan staan

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019

ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019 ORDE VAN DIENST zondag 14 april 2019 Voorganger: Ds. Ruben van Zwieten Cantor-organist: Anneke Jansen [ Opgang Orgelspel Aanvangslied: Lied 280 : 1, 2 en 3 Gemeente gaat staan Bemoediging V: Onze hulp

Nadere informatie

Toen Adonia met zijn gasten aan het dineren was kwam Jonathan binnen. Wat vertelde hij?

Toen Adonia met zijn gasten aan het dineren was kwam Jonathan binnen. Wat vertelde hij? De laatste bevelen en dood van David. Toen Adonia met zijn gasten aan het dineren was kwam Jonathan binnen. Wat vertelde hij? 1 Koningen 1:41-43 41 Adonia hoorde het, en al de genodigden die bij hem waren,

Nadere informatie

APOCRIEFEN VAN DE KING JAMES BIJBEL 1611 GEBED van AZARJA en het lied van de drie Joden. Gebed van Azarja en het lied van de drie Joden

APOCRIEFEN VAN DE KING JAMES BIJBEL 1611 GEBED van AZARJA en het lied van de drie Joden. Gebed van Azarja en het lied van de drie Joden APOCRIEFEN VAN DE KING JAMES BIJBEL 1611 GEBED van AZARJA en het lied van de drie Joden www.scriptural-truth.com Gebed van Azarja en het lied van de drie Joden Het gebed van Azarja {1:1} en ze liepen in

Nadere informatie

Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Gezang 281 : 1, 2 en 4 1.Jezus zal heersen waar de zon gaat om de grote aarde om, de maan zijn lichte banen trekt, zover het verste

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken.

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Jaap Fijnvandraat

Jaap Fijnvandraat Aanbidding in Openbaring Jaap Fijnvandraat 1 Aanbidding is προσκυνέω: dichterbij komen en kussen aanbidden, huldigen, neervallen 2 God is de schepper 8 En de vier dieren hadden elk voor zich zes vleugels

Nadere informatie

Ontmoeting met God in de Tabernakel. Zondag 6 juli 2014

Ontmoeting met God in de Tabernakel. Zondag 6 juli 2014 Ontmoeting met God in de Tabernakel Zondag 6 juli 2014 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Daar: bij de Tabernakel 2 De Tabernakel

Nadere informatie

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

3 Hij herbouwde de offerhoogten die zijn vader Jechizkia had afgebroken. Lessen uit het leven van koning Manasse

3 Hij herbouwde de offerhoogten die zijn vader Jechizkia had afgebroken. Lessen uit het leven van koning Manasse - 1 - Lessen uit het leven van koning Manasse We lezen in 2 Kron. 33 het volgende over koning Manasse: 1 Manasse was twaalf jaar oud, toen hij koning werd; hij regeerde vijfenvijftig jaar te Jeruzalem.

Nadere informatie

Van Pasen naar Pinksteren Van Pinksteren naar het Loofhuttenfeest. 1. Pesach (Pasen) 2. Sjawoeot (Pinksteren) 3. Soekot (Loofhuttenfeest)

Van Pasen naar Pinksteren Van Pinksteren naar het Loofhuttenfeest. 1. Pesach (Pasen) 2. Sjawoeot (Pinksteren) 3. Soekot (Loofhuttenfeest) Van Pasen naar Pinksteren Van Pinksteren naar het Loofhuttenfeest 1. Pesach (Pasen) 2. Sjawoeot (Pinksteren) 3. Soekot (Loofhuttenfeest) De betekenis van het feest Wat is de oorspronkelijke betekenis?

Nadere informatie

Op welke gevaren had God Salomo gewezen?

Op welke gevaren had God Salomo gewezen? Het koninkrijk gescheurd. Op welke gevaren had God Salomo gewezen? Zie Deuteronomium 17:17 Samen met deze onderwijzing waarschuwde de Here in het bijzonder hem die tot koning zou worden gezalfd. Ook zal

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Zacharia 14 vers 1 t/m 21 Psalm 97 vers 7 (Schoolpsalm) Gezang 126 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Psalm 116 vers 10 Psalm

Nadere informatie

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30 UW NAAM WORDE GEHEILIGD 19 februari 2017 8:30 uur / 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER - ds. W. Gugler Rex Arendsen OUDERLING Jannie Torsius Lydia vd Broek - ORGANIST Lydia vd Broek Thea Bos - LECTOR Corrie

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Welkom op deze vierde studie avond

Welkom op deze vierde studie avond DANIEL DE ZEVENTIG WEKEN Welkom op deze vierde studie avond Zoeklicht Seminar 70Jaarweken van Daniel 12/12/2014 70JW.1: 1 Profetie over de 70 jaarweken van Dan. 9:24-27 Over Israel en Jeruzalem Rechterstoel

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Jesaja 65 vers 17 t/m 25 Handelingen 1 vers 6 t/m 11 Psalm 77 vers 7 (Schoolpsalm) Lofzang van Zacharias vers 1 en 2 Psalm 132 vers 5

Nadere informatie

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 Prijs den HEER' met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Voorbereiding 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo. Schriftgedeelte Kerntekst 1 Koningen 3 1 Koningen 3:12a

Voorbereiding 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo. Schriftgedeelte Kerntekst 1 Koningen 3 1 Koningen 3:12a Voorbereiding 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo Schriftgedeelte Kerntekst 1 Koningen 3 1 Koningen 3:12a Thema Salomo s wijsheid (droom, gebed en de twee vrouwen) Exegese 1 Koningen 3 Vers 1-16 Gebed

Nadere informatie

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild Zie, er komt een dag voor de Here Nebukadnezar Kores Babel Meden 606 536 ballingschap Nebukadnezar Darius Babel Meden 606 537 ballingschap Jeremia Daniël Daniël

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God?

Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God? De hervormingen van koning Josia. Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God? 2 Koningen 22:1, eerste deel, 2 1 Josia was acht jaar oud toen hij koning werd,

Nadere informatie

Welke opdracht kreeg Mozes van God?

Welke opdracht kreeg Mozes van God? Opnieuw heeft God de tien geboden geschreven. Welke opdracht kreeg Mozes van God? Exodus 34:1 1 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Houw twee stenen tafelen voor u uit, zoals de eerste, dan zal Ik op die tafelen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: 1 Koningen 4 vers 20 t/m 28 Lied 272 vers 1 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 24 vers 4 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Kom hierboven! Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Schoonheid is een kwaliteit of beleving (van een persoon, voorwerp, klank, plaats

Nadere informatie

Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor?

Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor? De slag bij Gibeon. Hoeveel koningen besloten om Gibeon aan te vallen en wat was de reden hiervoor? Jozua:10:4-5 4 Kom naar mij toe en help mij, en laten wij Gibeon verslaan, omdat het vrede gesloten heeft

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

God, goden en mensen

God, goden en mensen God, goden en mensen afgoden, door mensen gemaakten beelden: Exodus 20:22-23 Exodus 20:22-23 22 Toen zeide de Here tot Mozes: Zó zult gij zeggen tot de Israëlieten: gij hebt gezien, dat Ik van de hemel

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. 1 Petrus 2:1-5 (NBV) Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij,

Nadere informatie

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 2. Gezegend zal Hij wezen die ons bij name riep, die zelf de adem schiep waarmee Hij wordt geprezen; laat alom musiceren, met stem en instrument, maak wijd en zijd bekend

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

De strijd is van de Heer

De strijd is van de Heer De strijd is van de Heer 18 En aan wie heeft Hij gezworen dat zij Zijn rust niet zouden binnengaan, dan aan hen die ongehoorzaam geweest waren? 19 Zo zien wij dat zij niet konden ingaan vanwege hun ongeloof.

Nadere informatie

Welke taak kreeg Samuel van God en naar welk gebied werd Samuel heen gezonden?

Welke taak kreeg Samuel van God en naar welk gebied werd Samuel heen gezonden? David door Samuel tot koning gezalfd. Welke taak kreeg Samuel van God en naar welk gebied werd Samuel heen gezonden? 1 Samuel 16:1 1 Toen zei de HEERE tegen Samuel: Hoelang rouwt u om Saul, die Ík immers

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal ORDE VAN DIENST Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. H. van Dijk, Enter Ouderling: Elly Verbruggen Lector: Elly Verbruggen Diaken: Marjon v.d. Pouw Organist: Jan van Veldhuizen Koster: Theo Schaap

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Tabernakel Kindvriendelijke dienst op 23 maart 2014.

Tabernakel Kindvriendelijke dienst op 23 maart 2014. Tabernakel Kindvriendelijke dienst op 23 maart 2014. Orde van dienst: Welkom Tienduizend redenen Opw. 773 Wat houd ik van uw huis (Psalmen voor nu) Zie, de koning komt! Architect! Votum/Zegen Laat het

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren?

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia en de reiniging van zonden. Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia 12:9 9 En het zal te dien dage geschieden, dat Ik zal zoeken te verdelgen alle heidenen, die tegen Jeruzalem aankomen.

Nadere informatie

De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER?

De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER? De aanbidding van het gouden kalf Een feest voor de HEER? Een gouden kalf voor de HEER? Een geschiedenis om van te leren Dit alles strekt ons tot voorbeeld: wij moeten niet uit zijn op het kwade, zoals

Nadere informatie

Zondag 12 november Ref500 Slotsom in De Hoeksteen, Maasdijk. Intochtpalm Lied 138 vers 1: U loof ik, Heer, met hart en ziel

Zondag 12 november Ref500 Slotsom in De Hoeksteen, Maasdijk. Intochtpalm Lied 138 vers 1: U loof ik, Heer, met hart en ziel Zondag 12 november 2017 Ref500 Slotsom in De Hoeksteen, Maasdijk Welkomstwoord. Danken, Denken, Durven Doen! Intochtpalm Lied 138 vers 1: U loof ik, Heer, met hart en ziel Votum uit Ps. 138 gelezen. 1

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van der Wardt Pastoraal ouderling, sectie 9 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2

Nadere informatie

Wie kwamen naar Zerubbabel die verantwoordelijk was voor de voortgang van het werk aan de tempel?

Wie kwamen naar Zerubbabel die verantwoordelijk was voor de voortgang van het werk aan de tempel? Tegenstand bij de tempelbouw. Wie kwamen naar Zerubbabel die verantwoordelijk was voor de voortgang van het werk aan de tempel? Ezra 4:1-2 1 Toen de tegenstanders van Juda en Benjamin hadden gehoord dat

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D. Dekker ( t Harde)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D. Dekker ( t Harde) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D. Dekker ( t Harde) Schriftlezing: 2 Korinthe 8 vers 1 t/m 9 Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 116 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 106 vers 1 en 22 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Verenigd en verdeeld Israël

Verenigd en verdeeld Israël Verenigd en verdeeld Israël We hebben het fundament van het verbond vanaf Abraham, Izak en Jakob tot aan hun fysieke nakomelingen, d.i. Israël, bevestigd. De onvoorwaardelijke verbondsbeloften waren namens

Nadere informatie

Liturgie morgendienst Zondag 2 februari. Gezang 460 vers 1en 2 Liedboek voor de Kerken

Liturgie morgendienst Zondag 2 februari. Gezang 460 vers 1en 2 Liedboek voor de Kerken Gezang 460 vers 1en 2 Liedboek voor de Kerken Loof de Koning, heel mijn wezen, gij bestaat in zijn geduld, want uw leven is genezen en vergeven is uw schuld. Loof de Koning, loof de Koning, tot gij Hem

Nadere informatie

Overzicht doorheen het OT:

Overzicht doorheen het OT: De Handelingen van de verrezen Heer Jezus De belofte van de Vader De gave van de Heilige Geest Inleiding: De profetische hoop van de Geest Overzicht doorheen het OT: De Heilige Geest en de individuele

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 2 vers 1 t/m 12 Lofzang van Zacharias vers 1 en 4 Psalm 107 vers 6, 7 en 8 Psalm 72 vers 6 en 8 Gezang 138 vers 1, 2 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên,

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên, 36 : Psalm 75: 1 U alleen, U loven wij; Ja wij loven U, o Heer', Want Uw Naam, zo rijk van eer, Is tot onze vreugd nabij. Dies vertelt men in ons land, Al de wond ren Uwer hand. 37: Y4C 133: 1, 2, 3 Mijn

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Advent 2017 God komt naar ons toe

Advent 2017 God komt naar ons toe Advent 2017 God komt naar ons toe Lucas 1 en Mattheüs 1 17 december 2017 1 Lucas 1 : Zacharias en Elisabet 5 Toen Herodes koning van Judea was, leefde er een priester die Zacharias hee'e en tot de priesterafdeling

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

de benauwdheid zal niet tweemaal oprijzen.

de benauwdheid zal niet tweemaal oprijzen. De profeet Nahum en de Godsspraak over Ninevé. Wat moet jong en oud zich realiseren bij het lezen van de profetie van Nahum? Nahum 1:9 9 Wat denkt gij tegen de Heere? Hij zal zelf een voleinding maken;

Nadere informatie

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen dag 1 dag 2 de schepping wereldbol God, Die de wereld maakte Genesis 1: 1 2: 3 In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1: 1) hebt gemaakt. zonde en verdriet appel met slang Adam en Eva,

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest (1) les 8a FOLLOW

Wie is de Heilige Geest (1) les 8a FOLLOW Wie is de Heilige Geest (1) les 8a DEEL 2B FOLLOW DE GEEST DIE GOD VERTEGENWOOR- DIGT De Heilige Geest wordt vaak gezien als een gevoel, een heerlijke ervaring, enzovoorts. Hoe wordt de Heilige Geest hier

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

De Sabbat in de Thora

De Sabbat in de Thora De Sabbat in de Thora een drievoudig tegengif uit het Oude Israël door Prof. Ds. Rudy van Moere Moe, druk, of gestrest? Ontdek de rust van de Bijbelse sabbat WIJ ZIJN DE KERK VAN DE ZEVENDE-DAGS DAGS ADVENTISTEN,

Nadere informatie

Wie gebruikte Mozes bij de bouw van de tabernakel in de woestijn?

Wie gebruikte Mozes bij de bouw van de tabernakel in de woestijn? De verkeerde keuzes die Salomo maakte bij de bouw voor de tempel van God. Wie gebruikte Mozes bij de bouw van de tabernakel in de woestijn? Zie Exodus 35:30-35; 36:1 Deze oproep tot toewijding en bereidwillige

Nadere informatie