Stichting Monet in Zaandam - Jaarverslag 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Monet in Zaandam - Jaarverslag 2010"

Transcriptie

1 Stichting Monet in Zaandam - Jaarverslag 2010 Claude Monet (14 Nov 1840 Parijs - 5 Dec 1926 Giverny) Camilla Monet Doncieux ( Sept 1879) Stichting Monet in Zaandam, wat er aan vooraf ging In december 2009 kwamen Bas Husslage en Jacob Reitsma er bij toeval achter dat ze een droom deelden, om iets te gaan doen met Claude Monet, de beroemde Franse Impressionist, die in 1871 vier maanden in Zaandam verbleef. Bas kende nog een enthousiaste Monet kenner: Martijn Couwenhoven, Op 5 januari 2010 kwamen Bas, Martijn en Jacob voor de eerste keer bijeen, en werd het idee voor het oprichten van een Stichting geboren om Zaandam op de kaart te zetten van Monet, en om Monet op de kaart te zetten van Zaandam. Het schrijven van een (wandel) boekje over Monet in Zaandam werd als eerste belangrijke project gedefinieerd. Tegelijkertijd had het nieuwe Inntel hotel in Zaandam een Goed Doel prijsvraag uitgeschreven met als prijs de kameromzet van de allereerste nacht dat het hotel open zou zijn (18 maart 2010). Ieder goed doel dat zich op historisch of sociaal vlak inzet in de Zaanstreek, kon zich aanmelden. Omdat dit een prachtig startkapitaal voor de Stichting in Oprichting zou kunnen opleveren, werd vlak voor de sluitingsdatum van 10 januari een plan ingediend. Helaas niet gewonnen, maar met de plannen lag de blauwdruk voor de Stichting klaar. Op 12 januari werden de plannen van de Stichting in Oprichting voor het eerst openbaar gemaakt tijdens het Cultuurcafe van de Stichting Oeverloos. Tijdens het Cultuurcafe in de Fabriek aan de Achterzaan kon iedereen zijn culturele plannen voor 2010 met een pitch toelichten. De pitch van Jacob over de lancering van de plannen voor de Stichting Monet in Zaandam werd enthousiast ontvangen. Voor de gelegenheid had Bas geregeld dat het Tuinhuis aan de overzijde van de Zaan, geschilderd door Monet, voor het eerst een hele avond in het licht stond!

2 Stichting Monet in Zaandam Op 12 mei 2010 is de akte van de Stichting Monet in Zaandam bij de notaris gepasseerd (akte MG/58356/27538) Doelstelling: Monet op de kaart zetten van Zaandam en Zaandam op de kaart zetten van Monet, door onder meer het informeren over en uitdragen van het Nederlandse met name in de Zaanstreek gesitueerde oeuvre van Monet, en het behoud van door Monet geschilderde Zaanse objecten. Bestuursleden: Jacob Reitsma voorzitter Bas Husslage penningmeester Martijn Couwenhoven secretaris Op 16 mei 2010 is de Stichting Monet in Zaandam ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Amsterdam, dossiernummer Logo Martijn heeft het logo van de Stichting ontworpen. Het logo bestaat uit een buitenring met kern. De buitenring is afkomstig van het wapen van Oost Zaandam met als tekst Claude Monet in Zaandam 1871, met in de kern een zelfportret van Monet Bestuursvergaderingen Buiten veel informeel overleg is het Bestuur in 2010 drie keer bijeengekomen voor een bestuursvergadering: 20 mei, 13 augustus, 9 december, waarbij beslissingen en acties zijn vastgelegd in (door het Bestuur goedgekeurde) notulen. Digitale Media Als domeinnaam is in geregistreerd, die in eerste instantie linkte naar een Hyves site waarop de plannen van de Stichting vanaf januari werden uitgedragen. Martijn is begonnen met het ontwikkelen van een website die in 2010 al grotendeels gereed is gekomen. Het adres van de stichting is info@monetinzaandam.nl, Ook komt er een mobiele website waardoor bezitters van mobiele telefoons met internet, door het inscannen van een QR-code op een trottoirtegel, toegang kunnen krijgen tot een website met afbeeldingen van schilderijen. Zie hieronder bij Projecten. Domeinnaam:

3 Publiciteit & Communicatie Onderstaande lijst is niet volledig omdat veel media publicaties van elkaar overnemen, zonder dat dit altijd bij de Stichting bekend is. 2009/2010 NHD bijna elke week aandacht in het Noord Hollands Dagblad voor Monet met een foto van een schilderij uit 1871, samen met een foto van een hedendaags schilderij van Peter de Rijcke 12 januari Cultuurcafe Presentatie van de plannen (Pitch!) tijdens het Cultuurcafe (zie hierboven bij Stichting Monet in Zaandam, wat er aan vooraf ging) januari NHD diverse artikelen over het door Monet geschilderde huis op de Oostzijde dat zwaar is beschadigd door een aanvaring 16 januari februari diverse kranten aandacht voor schilderij Zicht op de Zaan dat is aangekocht door het Zaans Museum, en dat grote gelijkenis vertoont met schilderij van Monet ( Molens langs de Noordervaldeursloot ) mei Leven in Frankrijk artikel van Martijn over de tuin en keuken van Monet 17 juni NHD artikel in Noord Hollands Dagblad naar aanleiding van een open brief van Louis Groen (PvdA) aan burgemeester Geke Faber juni/juli diverse kranten artikeltjes over opening koffiehuis de Beurs van Monet 6 augustus Trouw artikel en interview met Jacob over Blauwe Huis augustus Molenbrief artikel in Molenbrief over Monet en de Stichting 1 september Volkskrant artikel over Monet, maar zonder Zaandam te benoemen sept/oct divers artikelen over Grid 2010, over de vergrotingen van Monet en Peter de Rijcke langs de Zaan (zie project Foto-Biënnale )

4 Projecten In 2010 is er aan de volgende projecten gewerkt: Wandelboekje QR-tegels Vanaf de oprichting van de Stichting is door het Bestuur het gehele jaar gewerkt aan het boekje (concept, uitgeverij, business case, rechten, wandelroute, sponsors, enz.). Het is de bedoeling dat het boekje in het voorjaar van 2011 uitkomt. Het Bestuur wil Monet gerelateerde plekken in Zaandam voorzien van een trottoirtegel met het portret van Monet (het logo van de Stichting), en een tegel met een QR code waardoor passanten met een mobiele telefoon met internet informatie kunnen krijgen via een mobiele website, bijv. een afbeelding van een Zaans schilderij van Monet. Bas is in 2010 bijna klaar met het concept, de locaties, de teksten, en de ANWB heeft subsidie toegezegd om e.e.a. te realiseren. Het is de bedoeling dat de tegels in het voorjaar van 2011 worden gelegd. Dit project is een primeur omdat QR tegels nog bijna niet voor dit soort toepassingen worden gebruikt. De ANWB is daaarom erg geinteresseerd in de realisatie van dit project. ANWB bordjes Blauwe Huis Het Bestuur wil een aantal objecten die door Monet zijn geschilderd, maar ook de locatie van Hotel de Beurs waar Monet 4 maanden verbleef, voorzien van een ANWB informatie bordje. De eigenaars van het Blauwe Huis, het (aangevaren) huis aan de Oostzijde, en de eigenaar van de Sluiswachterswoning (locatie Hotel de Beurs) ondersteunen het project en verlenen hun medewerking. Bas was in 2010 bijna klaar met de teksten, en de ANWB heeft subsidie toegezegd om e.e.a. te realiseren. Plaatsing in De Stichting wil de zijwand van het Blauwe Huis weer terugbrengen in de oorspronkelijke blauwe kleur (de wand is nu crème/wit). Er is contact gelegd met de bewoners die ook enthousiast zijn en hun medewerking verlenen. Op 26 maart 2010 heeft het Bestuur een bezoek gebracht aan de Waakzaamheid, waar tijdens werkzaamheden oude balken te voorschijn zijn gekomen met waarschijnlijk dezelfde kleur blauw. Op 26 maart is er ook een visuele inspectie gedaan door Pauline van Rijn, een archeologe gespecialiseerd in de dendro-chronologie (het vaststellen van de ouderdom van planken aan de hand van jaarringen), maar helaas kon zij geen uitspraak doen over de ouderdom van de planken (onvoldoende jaarringen).

5 Op 25 oktober heeft Marjorie Verhoek, beleidsadviseur monumenten van de Gemeente Zaanstad, een waardestellend onderzoek gedaan, met o.a. als conclusie dat de planken van de houten zijwand van het Blauwe Huis waarschijnlijk nog dezelfde zijn als in Als dat het geval is kan een verf historisch onderzoek worden gedaan om de samenstelling en kleur van de verf vast te stellen die in 1871 op het huis zat. Eerste indicatieve offertes voor verf analyse ontvangen. Beurs van Monet Op 1 juli is in de oude sluiswachterswoning langs de sluis, op de plek van Hotel de Beurs waar Monet 4 maanden verbleef, het koffie huis de Beurs van Monet geopend. Op de kaart staat o.a. de amandeltaart uit het receptenboek van Monet. Foto-Biënnale In 2010 heeft de Zaanstreek meegedaan aan de foto-biënnale, in het kader van Grid De Stichting Monet in Zaandam heeft samen met het Kunstcentrum Zaanstreek op 3 plekken langs de Zaan een vergroting van een Monet geplaatst, samen met een vergroting van een schilderij van Peter de Rijcke en een vergroting van een oude foto van de locatie. Op 30 september is de tentoonstelling feestelijk geopend, en de vergrotingen hebben maanden langs de Zaan gestaan.

6 Samenvatting 2010 Na een vliegende start is er in het jaar van oprichting van de Stichting Monet in Zaandam veel gerealiseerd. Zonder uitzondering zijn de reacties van burgers en politiek enthousiast, en we kunnen concluderen dat er al een goede stap is gedaan om Monet op de kaart te zetten van Zaandam. Voor 2011 staan al diverse projecten in de steigers, en zal de Stichting ook buiten Zaandam bekendheid geven aan Monet in Zaandam

Claude Monet in de Zaanstreek. Keizer Claude, door Martijn Couwenhoven Zaandam, 23 mei 2011

Claude Monet in de Zaanstreek. Keizer Claude, door Martijn Couwenhoven Zaandam, 23 mei 2011 HISTORIE Claude Monet in de Zaanstreek Keizer Claude, door Martijn Couwenhoven Zaandam, 23 mei 2011 Wat ik eigenlijk miste in alle uitingen die gepaard gingen bij de totstandkoming van het prachtige boekje

Nadere informatie

HET BLAUWE HUIS. Stichting Monet in Zaandam - maart 2014

HET BLAUWE HUIS. Stichting Monet in Zaandam - maart 2014 HET BLAUWE HUIS Stichting Monet in Zaandam - maart 2014 Het Blauwe Huis 2014 het huis in het midden is het Blauwe Huis Adres: Bouwjaar: Monument: Bewoners: Hogendijk 78, 1506 AJ, Zaandam 1724, gebouwd

Nadere informatie

Nummer Toegang: 769 Inventaris van het archief van de vereniging voor heemschut te rijswijk,

Nummer Toegang: 769 Inventaris van het archief van de vereniging voor heemschut te rijswijk, Nummer Toegang: 769 Inventaris van het archief van de vereniging voor heemschut te rijswijk, 1941-1984 Archief Delft 769 Vereniging voor Heemschut Rijswijk 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING

Nadere informatie

Aanvraag voor twee evenementen

Aanvraag voor twee evenementen Aanvraag voor twee evenementen (Op uitnodiging van Ellen Klaus ivm behoefte aan zomerprogrammering en nautische/watergebonden projecten gedurende de eerste drie weken van juli 2017.) Stichting Monet in

Nadere informatie

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum

Naam Omschrijving Eigenaar Status Datum Opening Zaans Ruslandjaar Feestelijke opening met borrel voor allen die betrokken zijn bij het Zaans Ruslandjaar in en om het Czaar Peterhuisje. Tevens start van het kwartaal CPH-activiteitenprogramma

Nadere informatie

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn:

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn: Jaarverslag 2003 Jaarverslag 2003 Op 11 juli 2003 werd de Stichting Kondanani Nederland opgericht. Op die datum is de akte gepasseerd bij notaris Mr.H.L.J.Kamps te Leiden. Tevens staat de Stichting ingeschreven

Nadere informatie

STICHTING BEHOUD VAN MONUMENTEN IN GAASTERLAN-SLEAT

STICHTING BEHOUD VAN MONUMENTEN IN GAASTERLAN-SLEAT STICHTING BMG JAARVERSLAG 2013 1 STICHTING BEHOUD VAN MONUMENTEN IN GAASTERLAN-SLEAT JAARVERSLAG 2013 VAN DE STICHTING TOT BEHOUD VAN MONUMENTEN IN DE GEMEENTE GAASTERLÂN-SLEAT De gemeenteraad heeft op

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Monet in Zaandam

Jaarverslag 2014 Stichting Monet in Zaandam Jaarverslag 2014 Stichting Monet in Zaandam Claude Monet, ca. 1865 (foto : Archives Wildenstein Institute) Inhoudsopgave 1. Stichting Monet in Zaandam, het bestuur & de organisatie... 4 Het bestuur...

Nadere informatie

de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw

de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw Zaanse Wind De Zaanse vindingrijkheid heeft weer de wind mee Aangestuurd door de tijdgeest en het geloof dat we echt anders met het

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5 De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

ANBI Rapportage 2014. Stichting Filémon, Dorpsstraat 92, 3751 ES Bunschoten-Spakenburg

ANBI Rapportage 2014. Stichting Filémon, Dorpsstraat 92, 3751 ES Bunschoten-Spakenburg ANBI Rapportage 2014 Stichting Filémon, Dorpsstraat 92, 3751 ES Bunschoten-Spakenburg Informatie bestuur en stichting KvK-nummer 32088616 Deze inschrijving valt onder beheer van Kamer van Koophandel Gooi-,

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Wijkraad Maaspoort

Jaarverslag 2016 Stichting Wijkraad Maaspoort Postadres Eimeren 10A 5235 DT s-hertogenbosch info@wijkraadmaaspoort.nl www.facebook.com/wijkraad-maaspoort www.wijkraadmaaspoort.nl KvK 66837286 IBAN NL19 TRIO 0391 2293 11 - 2 - Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

Met je klas naar singer laren

Met je klas naar singer laren Met je klas naar singer laren Wat is Singer laren? Museum Villa De wilde zwanen Theater Beeldentuin Waarom heet het singer laren? Vroeger woonde het echtpaar Anna en William Singer hier. Zij kwamen meer

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Deelnemen aan de samenleving Zelfstandig blijven Aan het werk blijven Senioren doen mee Gouda 11 maart 14 Een woord vooraf 1. Stichting Seniorenplatform

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 6 2 0 1 8 Het stoomschip Macassar in 1851 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 2 2. Doelstelling stichting 2 3. Werkwijze stichting 3 4. Betrokkenheid andere organisaties 3 5. Wijze van werven gelden 3 6. De voornemens voor de planperiode

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Algemeen Doelstelling Het jaarverslag wordt u aangeboden door het bestuur van Hartwacht

Jaarverslag 2016 Algemeen Doelstelling Het jaarverslag wordt u aangeboden door het bestuur van Hartwacht Jaarverslag 2016 Algemeen De Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel is op 1 augustus 2013 opgericht en heeft een nauw samenwerkingsverband met de drie EHBO-verenigingen binnen de Gemeente Sint-Michielsgestel.

Nadere informatie

Ambitie Zaans Museum beloond

Ambitie Zaans Museum beloond VERZAMELGEBIED GESTEUND SCHILDERKUNST 19DE EEUW Ambitie Zaans Museum beloond Het verhaal achter de aanwinst Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven, schreef

Nadere informatie

Den Haag, stad vol Haagse iconen en historie. Initiatiefvoorstel van het raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen (Haagse VVD): Borden bij beelden

Den Haag, stad vol Haagse iconen en historie. Initiatiefvoorstel van het raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen (Haagse VVD): Borden bij beelden GEMEENTERAAD Den Haag, stad vol Haagse iconen en historie. Initiatiefvoorstel van het raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen (Haagse VVD): Borden bij beelden Pagina 1 van 10 Inhoud 1. Den Haag, stad vol

Nadere informatie

Peter de Grote. Dit werkboekje is van:

Peter de Grote. Dit werkboekje is van: Peter de Grote Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je allerlei

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI:

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Stichting Westland Familie Fonds KvK nummer: 32118561 ANBI: 817120154 Jaarverslag 2017 Huizen, april 2018 Zuiderzee 5 1271 EP Huizen Email: Westlandfamiliefonds@westland-kaas.nl 1. Voorwoord Op 14 januari

Nadere informatie

Jaarverslag Rapportage over het kalenderjaar 2016

Jaarverslag Rapportage over het kalenderjaar 2016 Jaarverslag 2016 Rapportage over het kalenderjaar 2016 Stichting de Iris Secretariaat: Buitenlandpoort 56 4132 XB Vianen Tel. 0347-376896 info@stichtingdeiris.nl Datum 19 juni 2017 Kenmerk 170619 Status

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 Inleiding. De doelstellingen van het beleidsplan 2008-2010 zijn nagenoeg volledig gerealiseerd. De volgende zaken zijn daarbij uitgevoerd:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten Afsluiting...

Inhoudsopgave. Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten Afsluiting... Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten... 11 Afsluiting... 12 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Voorlopig secretaris P.C. Meijer Mossel 16, 1775 JB Middenmeer 0227-503559; meijerpc@quicknet.nl www.seniorenhollandskroon.nl

Voorlopig secretaris P.C. Meijer Mossel 16, 1775 JB Middenmeer 0227-503559; meijerpc@quicknet.nl www.seniorenhollandskroon.nl jaarverslag 2011 1 Voorlopig secretaris P.C. Meijer Mossel 16, 1775 JB Middenmeer 0227-503559; meijerpc@quicknet.nl www.seniorenhollandskroon.nl JAARVERSLAG 2011 POLITIEKE PARTIJ HOLLANDS KROON AANLOOPPERIODE

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Figuur 1 Work in progres. Uitgangspunt is, mogelijk en verantwoord

Figuur 1 Work in progres. Uitgangspunt is, mogelijk en verantwoord s-hertogenbosch, 1 januari 2016 Onderwerp: Voortgang realisering Stadsmaquette Geachte sponsoren/adoptanten, Wij hebben u beloofd u op de hoogte te houden over de voortgang van de realisering van de maquette.

Nadere informatie

Gauguin, Bonnard, Denis. Dit werkboekje is van:

Gauguin, Bonnard, Denis. Dit werkboekje is van: Gauguin, Bonnard, Denis Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin

Nadere informatie

Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod

Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod Projectnota Extra Investeringsimpuls Sociaal-culturele Infrastructuur CC 2 Verbetering van museumaanbod Projectnota 3 Project: Verkadepaviljoen Zaans Museum Totale projectkosten: 3.575.000,- Provinciale

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

Historische Vereniging Warder Bedrijfsplan 2011

Historische Vereniging Warder Bedrijfsplan 2011 Historische Warder Bedrijfsplan 2011 februari 2011 1 van 7 samenvatting Op 21 januari is de Historisch Warder opgericht. De vereniging heeft tot doel om: de geschiedenis van Warder vast te leggen en zo

Nadere informatie

Inleiding. De verbouwing Vergunningen Het team Financiën To do

Inleiding. De verbouwing Vergunningen Het team Financiën To do Voortgangsrapportage januari-april 2016 Inleiding In deze rapportage geeft het bestuur op verschillende terreinen beknopt weer wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn in aanloop naar het openen van de

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Nota van inlichtingen Behorende bij de prijsvraag voor ontwerp en realisatie van Een functioneel kunstwerk / speelaanleiding op het Gasthuisplein van de gemeente Zwolle van de gemeente Zwolle Zwolle, 21

Nadere informatie

Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven.

Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven. Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven. Uitnodiging voor onze volgende lezing op dinsdag 6 november 2012 om 20.00 uur

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten... 11 Afsluiting... 12 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Jaarrekening en jaarverslag Stichting Alert

Jaarrekening en jaarverslag Stichting Alert Jaarrekening en jaarverslag Stichting Alert Inhoud Inleiding p. 2 Jaarverslag p. 3 Jaarplan 2016 p. 5 Resultaten p. 7 Balansmutaties p. 8 Begroting 2016 p. 9 pagina 1 / 9 Print dd. 2952016 21:51 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli 2011-2015 Dit is het beleidsplan van de Stichting Vliegramp Tripoli. De bedoeling van het beleidsplan is om inzicht te geven in: de doelstelling en het beleid van

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Jaarverslag 2014 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bank: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het voorwoord... 3 2. Het

Nadere informatie

Verslag werkbezoek Project: mobiele keuken Iasi (R) 9 november tot en met 15 november 2014

Verslag werkbezoek Project: mobiele keuken Iasi (R) 9 november tot en met 15 november 2014 Verslag werkbezoek Project: mobiele keuken Iasi (R) 9 november tot en met 15 november 2014 November 2014 1 Inleiding Tijdens het werkbezoek van 9 november tot en met 15 november 2014 is verder uitvoering

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013...

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013... Verslag bestuur Stichting Abdij Mariënkroon Verslagjaar 2013 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2 Inleiding... 2 Activiteiten in 2013... 2 Versterking bestuur... 3 Subsidies

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG Werkcommissie Vluchtelingen Zaanstad http://zaandamsegemeenschap.nl/vluchtelingen-zaanstad/ e-mail:vluchtelingen@zaandamsegemeenschap.nl FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 In dit financiële jaarverslag worden

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Blue Water Whiskyclub Zwolle. Jaarverslag 2014 Blue Water Whiskyclub Zwolle 1. Bestuur Blue Water Whiskyclub Zwolle

Jaarverslag 2014. Blue Water Whiskyclub Zwolle. Jaarverslag 2014 Blue Water Whiskyclub Zwolle 1. Bestuur Blue Water Whiskyclub Zwolle Jaarverslag 2014 Blue Water Whiskyclub Zwolle 1 Jaarverslag 2014 Blue Water Whiskyclub Zwolle Bestuur Blue Water Whiskyclub Zwolle Nico Feima Voorzitter Bas Marquering Secretaris Anne Feima Penningmeester

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2013

JAARVERSLAGGEVING 2013 JAARVERSLAGGEVING 2013 Stichting De Blauwe Ruiter Kandinsky College Malderburchtstraat 11 6535 ND 1 Inhoud Bestuursverslag 2013 3 Algemeen 3 Bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2013 6 Exploitatierekening

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord: 1. Voorwoord 2. Locatie ESNA 3. Algemeen 4. Jaarcijfers 2014 5. Activiteiten

Inhoudsopgave: Voorwoord: 1. Voorwoord 2. Locatie ESNA 3. Algemeen 4. Jaarcijfers 2014 5. Activiteiten Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Locatie ESNA 3. Algemeen 4. Jaarcijfers 2014 5. Activiteiten Voorwoord: Dit is het eerste jaarverslag van Stichting Raguel sinds haar oprichting in 2013.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 (inclusief 2011 vanaf de oprichting) van Stichting Vrienden van de Delftse Montessorischool

Jaarverslag 2012 (inclusief 2011 vanaf de oprichting) van Stichting Vrienden van de Delftse Montessorischool Jaarverslag 2012 (inclusief 2011 vanaf de oprichting) van Stichting Vrienden van de Delftse Montessorischool Jacoba van Beierenlaan 166 2613 JK Delft www.stichtingvriendendms.nl vrienden@montessoridelft.nl

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

H V W. Beleidsplan 2014 2019

H V W. Beleidsplan 2014 2019 Inleiding H V W Beleidsplan 2014 2019 In het programma van de coalitie van CDA en PvdA in 2002 was opgenomen het punt: De oprichting van een historische vereniging om de geschiedenis van de gemeente Marum

Nadere informatie

Leef je droom, Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos. Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0)

Leef je droom, Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos. Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0) Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos Leef je droom, samen Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0)71-589 6988 www.vivirjuntos.org email: info@vivirjuntos.org Inleiding In het jaarverslag

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. In het Twiske. Rustig gelegen. Aan het water. Onlangs gerenoveerd. Landelijk en toch centraal

Hoekstra & van Eck. Huizen van. In het Twiske. Rustig gelegen. Aan het water. Onlangs gerenoveerd. Landelijk en toch centraal Huizen van Hoekstra & van Eck De Haal 26, 1511 AR Oostzaan Rustig gelegen Onlangs gerenoveerd Aan het water In het Twiske Landelijk en toch centraal H16 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van. Ferm-Rozemarijn

Jaarverslag Stichting Vrienden van. Ferm-Rozemarijn Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Ferm-Rozemarijn Inhoudsopgave 1 Bestuur verslag 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Doelstelling 3 1.3 Bestuur 3 1.4 Comité van aanbeveling 3 1.5 Banden met de Raphaelstichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

1. In historisch perspectief

1. In historisch perspectief Kiek ins nao bove pleidooi voor een Gevelstenenvisie in Maastricht met een structurele aanpak voor behoud en herstel Meer dan 250 oude Maastrichtse gevelstenen leggen op de dag van vandaag nog een link

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Producties derden mogelijk gemaakt door Jheronimus Bosch 500

Producties derden mogelijk gemaakt door Jheronimus Bosch 500 Checklist per in te zetten kanaal Producties derden mogelijk gemaakt door Jheronimus Bosch 500 a. vermelding www.bosch500.nl b. affiche/flyer c. programmaboekje d. website e. ticketshop en tickets f. persbericht

Nadere informatie

Inleiding. De werkgroep heeft de volgende leden: Marjet van den Berg Veronika Esser Marijke Knies Sjaak van der Leden Huguette Mackay

Inleiding. De werkgroep heeft de volgende leden: Marjet van den Berg Veronika Esser Marijke Knies Sjaak van der Leden Huguette Mackay Inleiding Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting Kunst en Cultuur Stadshart. De stichting is een voortzetting van de werkgroep kunst&cultuur van het wijkcentrum d'oudestadt, die van 2002 tot en

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET GENERAAL MACZEK MUSEUM TE BREDA FINANCIEEL VERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET GENERAAL MACZEK MUSEUM p/a Trip van Zoudtlandtkazerne De La Reijweg

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. EHBO Vereniging Maanplein

Huishoudelijk Reglement. EHBO Vereniging Maanplein Huishoudelijk Reglement EHBO Vereniging Maanplein Versie: Definitief 1.0 Inhoud 1. Doel... 2 2. Relatie en afspraken met de Personeelsvereniging KPN (PVKPN)...2 3. Het EVM lidmaatschap... 2 3.1. Algemeen...

Nadere informatie

Jaarverslag Holanda Green Solutions

Jaarverslag Holanda Green Solutions Jaarverslag 2017 Holanda Green Solutions Voorzitter: Ronald Leemeijer Secretaris en penningmeester: Anke Schothorst Algemeen bestuurslid: Alexander Staverman KVK 68168020 Anbi status RSIN nr 857330172

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING WHEELS FOR FREEDOM OVER HET JAAR 2016

JAARVERSLAG STICHTING WHEELS FOR FREEDOM OVER HET JAAR 2016 JAARVERSLAG STICHTING WHEELS FOR FREEDOM OVER HET JAAR 2016 VOORWOORD Voor u ligt de eerste jaarrapportage van de stichting Wheels4Freedom, een organisatie die motorrijden voor rolstoelafhankelijken mogelijk

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0141 Rv. nr.: 11.0141 B en W-besluit d.d.: 20-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1339 Naam programma: Cultuur, sport en recreatie Onderwerp: Aankoop schilderij Aanleiding: Leiden is de geboortestad

Nadere informatie

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5.

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5. Stichting Westland Familie Fonds KvK nummer: 32118561 ANBI: 817120154 Jaarverslag 2018 Huizen, april 2019 Zuiderzee 5 1271 EP Huizen Email: Westlandfamiliefonds@westland-kaas.nl 1.Voorwoord Op 14 januari

Nadere informatie

"Volt" oliedruk/ elektriciteitshuisje Rotterdam Noord

Volt oliedruk/ elektriciteitshuisje Rotterdam Noord "Volt" oliedruk/ elektriciteitshuisje Rotterdam Noord Kunstenaar Daniel van Nes Opdrachtgever TenneT TSO B.V. Budget CBK 2.239,00 Uitvoering 2013-2015 1 6 "Volt" oliedruk/ elektriciteitshuisje Rotterdam

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 8 Vooruitzichten... 12 Afsluiting... 13 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1-

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1- STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1- Activiteiten in 2014 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Ìn januari 2014 is bekend geworden dat de, in de Schuylenburcht gevestigde artsenpraktijk, zal gaan verhuizen naar

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids JAARVERSLAG 2011 Stichting Upendo4Kids Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Pagina 0. Inhoudsopgave 1 1. Voorwoord 2 2. Activiteiten 3 3. Publiciteit 4 4. Externe contacten 5 5. Interne organisatie 6 6. Financiën

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden Stichting Ton Smits Jaarverslag 2015 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

De BankGiro Loterij maakt je rijker

De BankGiro Loterij maakt je rijker De BankGiro Loterij maakt je rijker Gemiddeld 1 op de 5 wint in de BankGiro Loterij! Door mee te spelen maakt u niet alleen kans op de ruim 150.000 maandelijkse prijzen met de helft van uw inleg steunt

Nadere informatie

Jaarverslag True grasses. Empowering Communities

Jaarverslag True grasses. Empowering Communities 1 Jaarverslag 2017 Zakelijke gegevens: Kamer van koophandel: 58308873 Rekeningnummer/IBAN: NL95RABO0108078752 Adres:, 9471 JB Zuidlaren Email: Website: ANBI: ja Doelstelling: Op 5 juli 2013 is de Stichting

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013: uitbreiding Stichting Marjoleinveldkruiden

Jaarverslag 2013: uitbreiding Stichting Marjoleinveldkruiden 1/4 Jaarverslag 2013: uitbreiding Stichting Marjoleinveldkruiden Marjoleinveldkruiden is een aandachtsboerderij waar gewerkt wordt door een klein aantal mensen, die vanwege hun lichamelijke en/of verstandelijke

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel Jaarverslag 2017 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2017 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2017

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 8 Vooruitzichten... 13 Afsluiting... 14 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Wiskunde C vwo. Workshop Noordhoff wiskundecongres 19 november 2015 Jan Dijkhuis en Sabine de Waal. Programma

Wiskunde C vwo. Workshop Noordhoff wiskundecongres 19 november 2015 Jan Dijkhuis en Sabine de Waal. Programma Wiskunde C vwo Workshop Noordhoff wiskundecongres 19 november 2015 Jan Dijkhuis en Sabine de Waal Programma 1. Vorm en ruimte in Getal & Ruimte 2. Logisch redeneren in Getal & Ruimte 1. Examenprogramma

Nadere informatie

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2012

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2012 STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2012 1. BESTUUR en ORGANISATIE De Stichting Leergeld Lelystad is opgericht 13 januari 2009. De inschrijving in de Kamer van Koophandel staat geregistreerd onder

Nadere informatie

STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL JAARVERSLAG 2017 STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL

STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL JAARVERSLAG 2017 STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL JAARVERSLAG 2017 STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL STICHTING WOONINITIATIEF DE BLAUWE PAREL JAARVERSLAG 2017 Het jaarverslag 2017 uitgebracht aan het bestuur

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Jaarverslag Gegevens Stichting NestkastLIVE. Verslag van het bestuur

Jaarverslag Gegevens Stichting NestkastLIVE. Verslag van het bestuur Jaarverslag 2017 Gegevens Stichting NestkastLIVE Stichting NestkastLIVE Als stichting opgericht op: 21 maart 2014 Preludeweg 504 2402HR Alphen aan den Rijn KvK-nummer: 60283610 IBAN: NL08 RABO 0180 7759

Nadere informatie