Nieuwsbrief december 2018 KBS Op e Terp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief december 2018 KBS Op e Terp"

Transcriptie

1 Schaatsen voor water in Thialf Nieuwsbrief december 2018 KBS Op e Terp

2 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in deze periode over: Meetellen. week 49 t/m 51 Inhoud: Over meetellen en vergeten worden, over serieus genomen worden en over wie in tel is. Bijbelverhalen onderbouw: Week 49: Zacharias is in tel (Lucas 1, 5-25); Johannes is zijn naam (Lucas 1, 57-80). Week 50: Soldaten de straat (Bijbels verhaal); Een eenvoudig meisje telt mee (Lucas 1, 26-38); De keizer is de baas (Lucas 2, 1-2). Week 51: Kleine koning van de vrede (Lucas 2, 4-7); De herders zijn in tel (Lucas 2, 8-20). Bijbelverhalen middenbouw: Week 49: Een bijzondere taak voor Zacharias (Lucas 1, 5-24); Een heel gewoon meisje (Lucas 1, 26-56). Week 50: Zacharias kan weer spreken (Lucas 1, 56-79); Een boodschap van de keizer (Lucas 2, 1-7). Week 51: De koning in een voerbak (Lucas 2, 6-7); Een boodschap voor herders (Lucas 2, 8-20). Bijbelverhalen bovenbouw: Week 49: Een engel in de tempel (Lucas 1, 5-24); Een gewoon meisje en een bijzonder lied (Lucas 1, 26-56). Week 50: Zacharias zingt het uit (Lucas 1, 56-79); Met dank aan de keizer (Lucas 2, 1-7). Week 51: De koning in een voerbak (Lucas 2, 6-7); Dit is geen plaats voor jou (Lucas 2, 8-20). Groep Strikdiploma! Hiep, hiep, hoera, Beppe, pake, mem, heit, buurvrouw, juf ze hoeven de veters van Ali niet meer te strikken! Want dit kan ze helemaal zelf. Super Ali!!! Sinterklaasintocht Balk Hoofdpiet is maandag 19 november op school geweest om de kinderen te waarschuwen en goed te kijken of ze de kleine stoomboot wel zien. Door een spreuk die in het boek van Sinterklaas verzeild is geraakt zijn er onderdelen van de intocht in Balk verkleind geraakt. Hoofdpiet heeft ons daarom gevraagd om een Sintkijker te maken. Dit is een verrekijker speciaal voor de Sinterklaasintocht in Balk. Sinterklaasjournaal Op school zijn er diverse malen enveloppen en zelfs een pakje met Pietenplaatjes achter gelaten door de Sint en Piet! Door onderling te ruilen proberen de kinderen alle plaatjes bij elkaar te sparen.

3 Pepernoten bakken Dinsdagochtend 20 november zijn de kinderen samen met mem Gerda, juf Anja, juf Tjitske en juf Tineke naar Wijckel gegaan. Bij juf Tineke thuis mochten de kinderen pepernoten bakken. Eerst moest het deeg worden gemaakt. Meel en water op de tafel en mengen maar! Prachtig om te zien hoe enthousiast de kinderen aan het werk gingen. Dat was best nog wel een karwei! Uiteindelijk is het gelukt om een prachtige bol deeg te maken. Alle kinderen kregen een stuk deeg en hebben daar bolletjes van gedraaid. Juf Tjitske kwam met het idee om de bolletjes te gaan tellen, daarvoor werden groepjes van 5 en later 10 gemaakt. De groep kinderen waren in twee groepen aan het tellen. De groepen telden meer dan 200 pepernoten. Voor de tweede ronde pepernoten werd intussen het deeg door Hester (dochter juf Tineke) en haar vriendin Ellen gemaakt. De dames hadden voor de kinderen limonade met taai taai en nog wat lekkers;) Juf Tjitske had haar gitaar mee en dus hebben we onder leiding van haar allemaal Sinterklaasliedjes gezongen. Maar ook een lied over de maanden en allerlei telliedjes. Terwijl de laatste pepernoten in de oven stonden heeft juf Tjitske een prachtig prentenboek met een verhaal over Sinterklaas voorgelezen. Van de afgekoelde pepernoten hebben we er een paar geproefd en de rest is verdeeld onder de kinderen en hebben ze mee naar huis gekregen. Rond de klok van waren we weer op school.

4 Een hartelijke groet van Tjitske, Marianne, Anja en Tineke. Groep Sinterklaas Op de t.v. zagen we dat Sinterklaas met zijn pieten is aangekomen in Nederland. Op 24 november is hij aangekomen in Balk. De Sintkijker die op school gemaakt is moest afgelopen zaterdag mee. En wanneer u dit stukje leest weten we waarom! Donderdag 29 november hadden we een pietenmiddag met groep 3 t/m 6. We hebben spelletjes gedaan, o.a. pepernoten sjoelen en geknutseld. En 5 december komt de Sint met zijn pieten bij ons op school. Leuk en spannend. De school is al helemaal in de sinterklaassfeer. We lezen sinterklaasverhalen. Het voorlezen, lezen met uw kind en zelf lezen blijft belangrijk.

5 Tien redenen: het belang van (blijven) lezen 1. Van lezen word je slim! 2. Het stimuleert de taalontwikkeling van je kind. 3. Kinderen leren zich verplaatsen in een ander. 4. Lezen is een fijne manier om te ontspannen. 5. Lezen is goed voor de algemene ontwikkeling. 6. Kinderen die lezen zijn sociaal vaardiger. 7. Het vormt je karakter. 8. Jonge kinderen vergroten snel hun woordenschat. 9. Ze kunnen even ontsnappen aan de werkelijkheid. 10. Kinderen kunnen emoties herkennen in een verhaal. Sparen In de zelfgemaakte doos van Else sparen we met z'n allen (schone) plastic doppen. U heeft het misschien al gelezen op facebook. De opbrengst van de doppen gaat naar KNGF Geleidehonden. We steunen niet alleen de opleiding van geleidehonden, maar we sparen ook nog eens het milieu. Spaart u ook mee? Groep 7-8 Kinderpostzegelactie In oktober zijn de kinderen van groep 8 met kinderpostzegels langs de deuren geweest. Dankzij de geweldige inzet van de leerlingen in Sondel is het mooie bedrag van 1.213,79 bij elkaar gebracht. Een geweldig resultaat. Hiermee kunnen heel veel kinderen geholpen worden! Iedereen heel erg bedankt voor zijn/haar bijdrage! Geweldig hoor! Schaatsen voor water Op 21 november zijn we naar Thialf geweest met groep 5 tot en met 8. Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan en heel veel rondjes geschaatst. Wat was iedereen fanatiek. De weken hiervoor zijn de kinderen bij de deuren langs gegaan om sponsors te zoeken. Dat is heel goed gelukt, we hebben met z n allen een geweldig bedrag bij elkaar geschaatst. Het totale bedrag is nu: 850,40. Dankzij deze actie krijgen kinderen in Ethiopië straks veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen op school. Sinterklaas We hebben weer lootjes getrokken en iedereen maakt een surprise met een mooi gedicht! Ook hopen we dat de Sint met de Pieten weer een bezoek brengt aan onze school. Het schoolkoor: Groep 3 t/m 8 heeft meegedaan aan het schoolkoor. We hebben 4 keer les gehad op een maandag. Vera van Lierop van het Toanhûs, heeft de lessen op school gegeven. Het was super leuk.

6 Kerstfeest Ook dit jaar gaan we weer een musical doen met de hele school. De musical heet: Op zoek naar het licht. Als Sinterklaas weer op weg is naar Spanje gaan we met oefenen beginnen. We hebben er heel veel zin in! Algemeen Sinterklaasfeest Sinterklaas en zwarte piet komen op woensdagmorgen 5 december bij ons op school. De aankomst zal rond negen uur zijn. De kinderen worden op de gewone tijd op school verwacht. Sinterklaas heeft de volgende afspraken: Groep 1-2-3: de cadeautjes worden door Sint meegenomen met de Pakjesboot. Groep 4-5-6: de ouders kopen een cadeautje voor hun eigen kind(eren). De cadeautjes mogen ongeveer 5,00 kosten. Omdat Sint het zelf zo druk heeft, heeft Minke Smink de pakjes thuis opgehaald. Groep 7-8: de kinderen trekken een lootje met daarop de naam van een ander kind uit de groep. Zij kopen voor elkaar een cadeautje van ongeveer 5,00. Hier hoort natuurlijk een gedicht bij. Een surprise maakt het helemaal mooi, maar is niet verplicht. Kerstviering Op vrijdagavond 21 december vieren we met elkaar het kerstfeest. Om uur starten we op school met een broodmaaltijd voor de kinderen. Daarna gaan we gezamenlijk naar het dorpshuis De Bining. Om uur start daar de kerstviering. Per gezin kunnen er maximaal vier personen bij de kerstviering aanwezig zijn. U krijgt t.z.t. meer informatie en een uitnodiging. De kinderen zijn s middags vrij en worden om op school verwacht voor de broodmaaltijd. Studiedagen: Maandag 10 december Kanjertraining voor leerkrachten Woensdag 30 januari Skillis - 21e eeuwse vaardigheden Skillis is een schoolbrede aanpak waarmee leerlingen zich ontwikkelen tot initiatiefrijke en zelfverantwoordelijke personen. Klaar voor de 21 e eeuw, omdat ze over vaardigheden beschikken om mee te kunnen bewegen in de snel veranderende samenleving. We volgen deze scholing samen met het team van KBS De Stapstien. De kinderen zijn vrij op deze studiedagen. Regiegroep ouderbetrokkenheid 3.0 Tijdens de bijeenkomst gehouden op donderdag 29 november o.l.v. Minke Bruning van CPS. Zijn we bezig geweest met criteria 1. We hebben we een concept visie gemaakt op samenwerking tussen school en ouders.

7 Visie op samenwerking tussen school en ouders Team en ouders bouwen samen aan de schoolgemeenschap. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor de kinderen van onze school. Wij hebben respect voor elkaar, wij communiceren open met elkaar en wij luisteren naar elkaar. Het belang van de kinderen staat voor op. Omdat we het belangrijk vinden dat alle ouders hierover meedenken hebben we de visie op een groot vel papier geschreven. Dit vel papier ligt op een tafeltje in de hal. U kunt er steekwoorden bij schrijven of zinnen aan toevoegen. Het tafeltje blijft staan tot eind januari. Dan bekijken we wat er aan het concept is toegevoegd en stellen we met de regiegroep een definitieve versie van de visie op. Oud papier.. Het oud papier wordt 4 x per jaar opgehaald in het dorp en centraal ingezameld. De opbrengst van het oud papier is voor school en wordt gebruikt om extra dingen voor de kinderen te kunnen doen. De prijs van het papier is dit jaar fors gedaald en volgens OMRIN, zij halen het papier op, ziet het er niet naar uit dat de papierprijs de komende jaren weer op de oude prijs uitkomt. Er is een overschot aan papier in de wereld en China heeft tegenwoordig daarin een groot marktaandeel. De gemeente heeft een voorstel gedaan voor een compensatie regeling. De school krijgt dan 3 jaar lang het gemiddelde bedrag van de opbrengst over 3 voorgaande kalenderjaren. We krijgen dan nog 3 x rond de 1400, per jaar. Blijven we oud papier ophalen zoals we het tot nu toe gedaan hebben dan is de geschatte opbrengst tussen de 800,00 en 1000,00 per jaar. Dit heeft Carolien besproken met Heert de Vries en Heert heeft dit ingebracht bij het dorpsbelang. Het dorpsbelang heeft vervolgens de vraag voorgelegd aan de dorpshuiscommissie en het op de ledenvergadering aan de orde gesteld. Gezien de inkomsten en de aanslag op vrijwilligers heeft de commissie besloten om te stoppen met het centraal inzamelen van het oud papier in het dorp. Dit betekent dat m.i.v ieder huishouden in Sondel een eigen papier container krijgt. De container zal door de gemeente regelmatig worden geleegd. Namens alle kinderen, ouders en team Hartelijk dank voor uw inzet al die jaren Hartelijk dank: Dorpsbewoners voor het trouwe opsparen van het oud papier. Hartelijk dank: Vrijwilligers voor het ophalen van het oud papier. Hartelijk dank: René Dijkstra voor het organiseren van de vrijwilligers. Hartelijk dank: Jan Boschma voor het beschikbaar stellen van een kar. Hartelijk dank: Familie Atsma voor het beschikbaar stellen van het erf voor de containers. Heel hartelijk dank U allemaal. En dank zij uw jarenlange inzet kunnen we nog 3 jaar lang op school een mooi bedrag besteden voor extra dingen voor de kinderen. Aanwezigheid Carolien in december Donderdagmiddag 6, vrijdag 7, maandag 10, vrijdag 14, maandag 17, vrijdag 21 december.

8 Tips en vragen Vraag: Kunnen we in dit schooljaar ook een School kerk en gezinsdienst houden? Antwoord: We zijn in overleg of we rond de Pasen op een dinsdag of donderdagmiddag een Paasviering kunnen houden in de kerk. Verjaardagen december Ali Eppinga, 7 jaar 25 Hinke Eppinga, 7 jaar AGENDA december AGENDA januari 5 Sinterklaasfeest 10 Studiedag Kanjertraining alle kinderen zijn vrij. 7 Naar school 30 Studiedag team alle kinderen zijn vrij 15 Oud papier 21 Kerstviering Kerstvakantie 24 december - 4 januari 2019 Noflike Krystdagen folle Lok en Seine yn it Nije Jier Team KBS Op e Terp

In stap fierder mei de Stapstien. december 2018

In stap fierder mei de Stapstien. december 2018 december 2018 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan over het thema: Meetellen week 49, 50, 51 Inhoud: Over meetellen en vergeten worden, over serieus genomen worden en over wie in tel is. Bijbel: De geboorte

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 KBS Op e Terp Dierendag op het schoolplein.

Nieuwsbrief november 2018 KBS Op e Terp Dierendag op het schoolplein. Nieuwsbrief november 2018 KBS Op e Terp Dierendag op het schoolplein. Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in deze periode over: Verfraaien Week 42, 43, 44, 45 (15 oktober t/m 9 november) Inhoud: Over mooi

Nadere informatie

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 6 van CBS De Tarissing

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 6 van CBS De Tarissing Nijsgjirrich Nieuwsbrief 6 van CBS De Tarissing 2018-2019 Schoolkoor December 4 Sinterklaas op school (gewijzigde datum, Sinterklaas had het te druk de 5e) 17 Kerstviering 20 BLP ochtend en kerstlunch.

Nadere informatie

Nijsgjirrich. Kerstviering. Nieuwsbrief 7 van CBS De Tarissing. 12 december 18:15 Julianastraat December

Nijsgjirrich. Kerstviering. Nieuwsbrief 7 van CBS De Tarissing. 12 december 18:15 Julianastraat December Nijsgjirrich Nieuwsbrief 7 van CBS De Tarissing 2018-2019 Kerstviering December 17 Kerstviering 20 BLP ochtend en kerstlunch. 21 Studiedag, de kinderen zijn vrij 22 Kerstvakantie De Kerstviering wordt

Nadere informatie

In stap fierder mei de Stapstien. januari 2018

In stap fierder mei de Stapstien. januari 2018 januari 2018 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in week 2-3-4 over het thema: Contact Inhoud: Over contact tussen mensen; meer mens worden in de ontmoeting met de ander. Bijbel: De man op het dak; Lucas

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Bijbelverhalen: Week 48: 26 november t/m 2 december Droom

Nadere informatie

In stap fierder mei de Stapstien. december 2017

In stap fierder mei de Stapstien. december 2017 december 2017 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan deze weken over de volgende thema s: Kerst, feest van geven week 49, 50 en 51 Inhoud: Het feest van Kerstmis, het verhaal van een kind in een kribbe, Koninklijke

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

nr. 1 Oktober

nr. 1 Oktober PCBS De Skeakel Skoalstrjitte 14 8855 HL Sexbierum 0517-591050 deskeakel@cbo-nwf.nl www.pcbsdeskeakel.nl 2017-2018 nr. 1 Oktober Blz. Jarigen in november 2 Jarigen in december 2 Sinterklaas 3 Foardrachtkriich

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 schooljaar

Nieuwsbrief 4 schooljaar Nieuwsbrief 4 schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s) / verzorger(s), De komende periode staat in het teken van Sinterklaas en de Kerstviering. Verderop in de nieuwsbrief vindt u hierover meer informatie.

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018 Nr. 7, 5 december 2018 Kalender 5 december: Sintfeest op school 12 december: kerstknutsel 19 december: 18.30 uur kerstviering in de basisgroep 24 december 2018 t/m 4 januari 2019: kerstvakantie Bijbelverhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief.

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. Zorgen Afgelopen week heeft Frank Verkley, de man van juf Tineke Verkley van groep 5, te horen gekregen dat hij darmkanker

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

In stap fierder mei de Stapstien. september 2017

In stap fierder mei de Stapstien. september 2017 september 2017 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan deze weken over de volgende thema s: Startweek week 36 Inhoud: De schooldeur gaat open: een goede start gewenst! Bijbel: Twaalf leerlingen op pad. Lucas

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 14 december 2018 AGENDA Ma 17/12 Di 18/12 Woe 19/12 19.00u Kerstviering groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 KBS Op e Terp DrinkWater project met o.a. spelletjes op het plein. Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in deze periode over: Aanwakkeren Week 22 en 23-27 mei t/m 7 juni: Inhoud: Over

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Op e Hichte. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel:

Op e Hichte. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel: Nr. 6 18nov. 2016. Op e Hichte Schooljaar 2016-2017. Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Chr. Basisonderwijs. Dr.

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 26-11-2015 Vanuit de directie Afgelopen maandag mochten wij een aantal van u begroetten op de informatieavond over het leren in de

Nadere informatie

2018 Nr. 8. Kalender Verjaardagen

2018 Nr. 8. Kalender Verjaardagen Nieuwsbrief 2018-2019 December 2018 Nr. 8 In Nederland zijn 220 jenaplanscholen, 10 jenaplanscholen voor voortgezet onderwijs. De scholen zijn verenigd in de njpv. www.jenaplan.nl Kalender 2018-2019 10

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Schooljaar december Nummer 9. In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers,

Schooljaar december Nummer 9.  In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers, Schooljaar 2016-2017 23 december 2016 Nummer 9 www.derank.scopescholen.nl derank@scopescholen.nl In deze nieuwsbrief: Kerstfeest Nieuw jaar Afscheid juf Elszien Nieuwe collega s Ziektevervanging Van de

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018 nummer 4

Nieuwsbrief december 2018 nummer 4 Nieuwsbrief december 2018 nummer 4 Kind op Maandag In deze weken voor Kerst speelt tellen een belangrijke rol. De keizer wil zijn volk tellen, wij tellen de dagen en weken af naar kerst. In de verhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8.

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8. CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van dinsdag 15 december 2015 w 51 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 17 december Kerst in de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bijbelverhalen. Agenda. Veilig, verantwoordelijk, respectvol en wijs op weg! Kindcentrum De Wegwijzer 29/11/2018 Nummer 7

Nieuwsbrief. Bijbelverhalen. Agenda. Veilig, verantwoordelijk, respectvol en wijs op weg! Kindcentrum De Wegwijzer 29/11/2018 Nummer 7 Nieuwsbrief Kindcentrum De Wegwijzer 29/11/2018 Nummer 7 Bijbelverhalen Week 49: 3 t/m 7 december 2018 Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria gaat naar Elisabet,

Nadere informatie

Nr.13 1 december 2016 schooljaar Kerstmarkt zaterdag 10 december

Nr.13 1 december 2016 schooljaar Kerstmarkt zaterdag 10 december Nr.13 1 december 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 06 08 november 2016 Kalender 09-11: Studiedag. Alle leerlingen vrij! 10-11: Nationaal schoolontbijt 14-11: Inloopochtend

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 5 van CBS De Tarissing

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 5 van CBS De Tarissing Nijsgjirrich Nieuwsbrief 5 van CBS De Tarissing 2018-2019 Dankdag December 3 Weekopening groep 78. 4 Sinterklaas op school (gewijzigde datum, Sinterklaas had het te druk de 5e) 17 Kerstviering 20 BLP ochtend

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit.

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit. December 2016 Algemeen In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief BSO december Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, Wat een fijne sinterklaasochtend hebben we achter de rug.

Nadere informatie

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 3 van CBS De Tarissing

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 3 van CBS De Tarissing Nijsgjirrich Nieuwsbrief 3 van CBS De Tarissing 2018-2019 Weekopening in de kerk Oktober 8 Weekopening groep 6/7 10 Dag van de Duurzaamheid 17 Pannenkoekendag 19 BLP ochtend 22 Herfstvakantie 29 Studiedag,

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013 De kijkochtend Afgelopen dinsdag en donderdag waren er op beide locaties de kijkochtenden. Ontzettend veel ouders/verzorgers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het werk van de kinderen in te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 17 december 2018

Nieuwsbrief 7 17 december 2018 Nieuwsbrief 7 17 december 2018 Schoolagenda December Woensdag 19 december Kerstviering 19.00 uur in de Centrumkerk Ma 24 dec. t/m vrij 4 jan. Kerstvakantie Januari Week 2: 7-11 januari Zilveren Week Dinsdag

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

Kind op maandag. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. In deze periode ( t/m ) Nr. 7 schooljaar 2017-2018 ANWB Streetwise Regel van de maand Verslag ledenraad FIERS Peuterspeelzaal op school Peutergym op Paul Krugerschool Voorleeskampioen Picardt Groep 1 t/m 4 6 december vrij Kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Twa yn Ien

Nieuwsbrief van Twa yn Ien vrijdag 12 december 2014 Uit de jaarkalender: Donderdag 18 december Kerstviering Vrijdag 19 december Alle kinderen s middags vrij. 22 december t/m 2 januari 2015 Kerstvakantie 5 januari 2015 Hoofdluis

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

8 D E C E M B E R

8 D E C E M B E R Bezoekadres Weerestraat 70 1713 VC OBDAM T (0226) 45 19 67 E info@kelderswer f.nl I www.kelderswer f.nl Postadres Postbus 41 1713 ZG OBDAM O u d e r v e r e n i g i n g OBS de Kelderswerf 8 D E C E M B

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Het is altijd een gezellige maar drukke tijd in november/december.

Nadere informatie

nieuwsbrief 5 datum: 19 november 2015

nieuwsbrief 5 datum: 19 november 2015 Het Sint Maartenfeest is weer voorbij. We hebben hier met alle leerlingen aandacht aanbesteed in een viering rond Sint Maarten. Tijdens deze viering hebben Maarten en een arme vrouw ons verteld waar het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2015

Nieuwsbrief 13 november 2015 Nieuwsbrief 13 november 2015 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief van het schooljaar 2015-2016. Ouderraad Van mevrouw Linda Edelenbos Tijssen (moeder van Maikel

Nadere informatie

November. Nieuwsbrief Nr. 7

November. Nieuwsbrief Nr. 7 Nieuwsbrief 2018-2019 Nr. 7 November 2018 Samenwerken, Voor samenwerken is veiligheid nodig. Fouten maken mag en wordt niet afgestraft. Je mag net zo lang oefenen tot je het onder de knie hebt. Het gaat

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Zoals u weet is Joke Pennings, directeur van PCBO de Regenboog ziek. PCBO heeft mij gevraagd om tijdelijk een aantal directietaken op de Regenboog op me te

Nadere informatie

Infomailtje NR

Infomailtje NR R.K. Heilig Hartschool Teamleider: Ellen Frelink Zandtangerweg 74 Directeur: Peter Muter 9584 TA Mussel / Kopstukken heilighartmussel@primenius.nl (0599) 454938 www.heilighartmussel.nl Infomailtje 2017-2018

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 2 december 2016 weeknieuws 13 Pepernoten Bakken in de kleutergroepen Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN

INFORMATIEBULLETIN INFORMATIEBULLETIN 2013-12-05 Groep 0-1-2 Het thema bij de kleuters is de komende weken: Kerst. Voor de donderdagmiddag om 12.45 uur hebben we nog een ouder nodig, die met groep 1 en 2 het biebboekje wil

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Een heel gezellige tijd is weer aangebroken. Ouders en teamleden hebben gezorgd voor een prachtige aankleding van onze school. Elke morgen is er weer iets nieuws te zien in

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 15 Maandag 11 december Toets Aardrijkskunde thema 2 voor

Nadere informatie

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november Nieuwsbrief 11 Beste ouders, maandag 20 vrijdag 24 november Deze week waren er alle (aangevraagde) gesprekken met ouders én de voorlopige-advies-gesprekken met de leerlingen van groep 8 (en hun ouders).

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018 KBS Op e Terp

Nieuwsbrief september 2018 KBS Op e Terp Nieuwsbrief september 2018 KBS Op e Terp Trefwoord Momenteel kunnen wij geen gebruik maken van de site, het nieuwe rooster is nog niet bekend. Groep 1-2-3 Welkom in groep 1/2/3! Na de zomervakantie mochten

Nadere informatie

26 november 2015 jaargang 2-7

26 november 2015 jaargang 2-7 26 november 2015 jaargang 2-7 Lied van de week Groep Lied van vorige week 1A t/m 2B Welkom kindje 3A t/m 4A Ben je groot of ben je klein 4B Bidden 5A t/m 6B Heerlijk 7 Daarom bidden wij 8A/B Hou van alle

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

In stap fierder mei de Stapstien

In stap fierder mei de Stapstien februari 2017 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in de komende weken over de volgende thema s: Waar ben je mee bezig? Week 4, 5, 6 Inhoud: Over bezigheden die vragen oproepen en verbazing. Over de zin en

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Afgelopen week hebben we (bijna) alle ouders getroffen tijdens

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2017-2018 N i e u w s b r i e f 0 1-12- 2 0 1 7 S i n t e r k l a a s I n d i t n u m m e r : Kerst 2 DUO scholen 2 Staking 2 Gevonden voorwerpen 3 Nieuwsbrieven 3 Creatieve middag 3 Agenda

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

16 november Activiteitenoverzicht

16 november Activiteitenoverzicht 16 november 2018 Activiteitenoverzicht November 19 november Zwemmen groep 4 Lootjes trekken groep 5-8 22 november Let op! Dit is de juiste datum! Voorstelling groep 7b en 8a 23 november Let op! Dit is

Nadere informatie

Surprises van groep 5 t/m 8 mogen mee naar school Groep 5 t/m 8 naar Sinterklazemearke in Winsum

Surprises van groep 5 t/m 8 mogen mee naar school Groep 5 t/m 8 naar Sinterklazemearke in Winsum Agenda november 2018 Woensdag 28 nov t/m 3 dec. Woensdag 28 november Vrijdag 30 november Leerlingenraad (2) Dinsdag 4 december Woensdag 5 december Woensdag 19 december Surprises van groep 5 t/m 8 mogen

Nadere informatie

29 november 2018 jaargang 5-7

29 november 2018 jaargang 5-7 h 29 november 2018 jaargang 5-7 Lied van de week Groep Lied 1 t/m 3 Simson 4A en 4B Droom maar raak 5 Als alle deuren open gaan 6 t/m 8 Simson Kind op Maandag Week 49 Elk jaar brengen mensen in de tempel

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief april 2018 KBS Op e Terp Expositie Passie en Pasen in porselein. Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in deze periode over: Week 14 (t/m 6 april): Donker en licht Inhoud: De spanning tussen donker

Nadere informatie

Nummer november 2013

Nummer november 2013 Nummer 13 22 november 2013 Agenda 25 nov. Groep 1-2 blauw pepernoten bakken 28 nov. en 2 dec. Groep 1-2 rood pepernoten bakken 22 nov. en 26 nov. Groep 3a pepernoten bakken 26 november Groep 3B en 6 vervanging

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016

Nieuwsbrief December 2016 Beste ouders, Voor ons ligt de maand december, een gezellige maand die bol staat van activiteiten. De school is gezellig versierd in Sinterklaas-sfeer en zal met een paar weken worden versierd in Kerstsfeer.

Nadere informatie

Sinterklaasfeest De Sint is alweer in het land. Hieronder leest u de belangrijkste informatie omtrent de Sint-periode.

Sinterklaasfeest De Sint is alweer in het land. Hieronder leest u de belangrijkste informatie omtrent de Sint-periode. NIEUWS UIT DE KRING 4 Apeldoorn, 22 november 2018 Dit is de vierde editie van Nieuws uit De Kring van het schooljaar 2018-2019. Mochten er naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen zijn, dan horen wij

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PCBS De Vlieger

Nieuwsbrief. PCBS De Vlieger Nieuwsbrief PCBS De Vlieger PCBS De Vlieger Frits Diepenlaan 43 2497 DN Den Haag Tel.: 070 3906732 info@pcbsdevlieger.nl www.pcbsdevlieger.nl Agenda Vr 12 april Do 18 april Vr 19 april Koningsspelen Paasviering

Nadere informatie

Belangrijke data maanden november en december

Belangrijke data maanden november en december 6 november 2013 Agenda voor de komende 2 weken Do 7 Vr 8 Open podium Dolfijnen, groep 4 en 6. Start 14.00 uur. Alle kinderen zitten op de tribune. Ouders van de kinderen die optreden mogen plaatsnemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Schothorst, 16 november 2017 Klaas de Rookstraat 53, 7558 DJ Hengelo Telefoon: ,

Nieuwsbrief KBS De Schothorst, 16 november 2017 Klaas de Rookstraat 53, 7558 DJ Hengelo Telefoon: , Nieuwsbrief KBS De Schothorst, 16 november 2017 Klaas de Rookstraat 53, 7558 DJ Hengelo Telefoon: 074-2770067, e-mail: info@deschothorst.nl Sinterklaas op De Schothorst! Sinterklaas komt zaterdag weer

Nadere informatie

TRIANGELNIEUWS. KiVa regel van de maand december: "We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal ) (Thema "Communicatie )

TRIANGELNIEUWS. KiVa regel van de maand december: We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal ) (Thema Communicatie ) TRIANGELNIEUWS Nieuwsbrief van CBS De Triangel Weth. Olthoflaan 4B, 9902 LB Appingedam 0596 680023 www.cbstriangel.nl directie.triangel@noordkwartier.nl 05-12-2018 We willen dat pesten stopt! KiVa regel

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 11 18 november 2014 INHOUD Sinterklaas in het land Ouderportaal Thema Trefwoord Nieuws uit groep 3 AGENDA Let op: gewijzigde en nieuwe

Nadere informatie

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2).

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2). Nieuwsbrief 8 Jaargang 17 woensdag 13-12-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Staking Het was volop in het nieuws! De staking van 12 december. Veel scholen in Nederland waren dicht. De leerkrachten

Nadere informatie

IN DEZE UITGAVE. De klokkendief. Sinterklaas komt vrijdag op. school!!! Advent. Kerstviering op school. Ouderraad. Groep 1C gaat van start.

IN DEZE UITGAVE. De klokkendief. Sinterklaas komt vrijdag op. school!!! Advent. Kerstviering op school. Ouderraad. Groep 1C gaat van start. IN DEZE UITGAVE De klokkendief Sinterklaas komt vrijdag op school!!! Advent Kerstviering op school Ouderraad Groep 1C gaat van start Multimedia Woordenschat Bibliotheekbezoek groep 3 DE KLOKKENDIEF We

Nadere informatie

Kerstprogramma. op donderdag17 december. 17.00-17.45 uur: Kerstmarkt

Kerstprogramma. op donderdag17 december. 17.00-17.45 uur: Kerstmarkt 2015-2016 nummer 5, 7 december 2015 Verder heeft juf Charlena de Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Een nieuwsbrief met voornamelijk mededelingen over de kerstmarkt en kerstviering. Aan het eind van deze

Nadere informatie

In stap fierder mei de Stapstien. oktober 2018

In stap fierder mei de Stapstien. oktober 2018 oktober 2018 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan over het thema: Pakken Week 40 en 41 Inhoud: Over nemen, afpakken, stelen en pakken waar je recht op hebt. Bijbel: Koning Achab en de wijngaard van Nabot;

Nadere informatie

Daarna kon de Sint de directeur de weg wijzen! Tja, als je al zoveel jaar een bezoek brengt aan de school.

Daarna kon de Sint de directeur de weg wijzen! Tja, als je al zoveel jaar een bezoek brengt aan de school. Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 29 e jaargang nr.15, vrijdag 4 december 2015, week 49 Algemene informatie Agenda 8 december Nieuwe ouderavond voor ouders/verzorgers groep 5 t/m 8 (zie bijlage)

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar RietNymf groep 3,4,5 Donderdag 8 november hebben de leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 weer een les gevolgd bij de RietNymf. Deze les ging over de indeling van het dierenrijk. Na een stukje theorie gingen

Nadere informatie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie 7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie Bijbelles Er klinkt een stem. Matteüs 3: 1-12, Lucas 1: 26-38 en 46-55 Die stem

Nadere informatie