Per post. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Per post. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen."

Transcriptie

1 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Erik Arckens Leuvenseweg Brussel Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Arckens, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

2 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

3 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Dirk de Kort Klaverheide Braschaat Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer de Kort, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

4 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

5 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Carl Decaluwé Parkietenlaan Kortrijk Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Decaluwé, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

6 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

7 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Johan Deckmyn Orchideestraat Oostakker Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Deckmyn, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

8 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

9 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Paul Delva Leuvensesteenweg Brussel Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Delva, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

10 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

11 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Margriet Hermans Aastraat Oud-Turnhout Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte mevrouw Hermans, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

12 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

13 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Laurence Libert Guffenslaan 68/ Hasselt Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte mevrouw Libert, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

14 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

15 VLaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Werner Marginet Oude Heerweg Lokeren Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Marginet, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

16 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

17 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Marie-Rose Morel Leuvenseweg Brussel Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte mevrouw Morel, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

18 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

19 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Els Robeyns Bloemenstraat Wellen Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte mevrouw Robeyns, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

20 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

21 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Herman Schueremans Vlieghavenlaan Keerbergen Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Schueremans, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

22 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

23 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Dany Vandenbossche Speldenstraat Gent Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Vandenbossche, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

24 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

25 Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Wim Van Dijck Kabbeekvest Tienen Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Van Dijck, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

26 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

27 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Jo Vermeulen Sergeyselsstraat Borgerhout Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Vermeulen, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

28 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

29 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Johan Verstreken Leuvenseweg Brussel Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Verstreken, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

30 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

31 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Karlos Callens Motestraat Ardooie Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Callens, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

32 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

33 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Bart Caron Leuvenseweg Brussel Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer Caron, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

34 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

35 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Hilde De Lobel Hof ter Elst Antwerpen Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte mevrouw De Lobel, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

36 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

37 Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Marnic De Meulemeester Nederenamestraat Oudenaarde Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte heer De Meulemeester, Wij richten u dit schrijven namens de vereniging van Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP) die 18 onafhankelijke Vlaamse productiehuizen groepeert en hiermee meer dan 90% van de Vlaamse audiovisuele televisiemarkt vertegenwoordigt. Een volledige ledenlijst vindt u op onze website Zoals u wellicht weet moeten de huidige Vlaamse Mediadecreten aangepast worden aan de Europese Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. De nakende wijziging van de Vlaamse Mediadecreten is van cruciaal belang voor de onafhankelijke televisieproductiesector. Dit decreet vormt immers het basiskader waarbinnen onze leden functioneren. Het kabinet van voormalig Minister van Media, Geert Bourgeois, heeft deze zomer een ontwerp van nieuw Vlaams Mediadecreet aan de Sectorraad Media en de Vlaamse Regering voorgelegd. Dit ontwerp werd vervolgens aangepast n.a.v. onder meer het advies van de Sectorraad Media. VOTP vestigt graag uw aandacht op het belang voor onze sector dat er in het Nieuw Vlaams Mediadecreet enkele elementen zouden worden opgenomen ter bescherming van de Vlaamse Onafhankelijke Producent en het behoud van de Vlaamse creativiteit en culturele identiteit. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

38 VOTP heeft deze wetswijzigingen reeds verdedigd in de Sectorraad Media en werd hierin meermaals gesteund door andere organisaties zoals SABAM en Test-Aankoop. Indien u echter weet dat in de Sectorraad Media 5 vertegenwoordigers van de (regionale, commerciële en openbare) omroepen zetelen, zal u wel begrijpen dat de voorstellen van VOTP niet konden rekenen op de vereiste unanimiteit om opgenomen te worden in het finale advies van de Sectorraad. Namens de onafhankelijke televisie productiesector in Vlaanderen zouden wij aldus willen vragen deze wetswijzigingen te willen voorstellen en ondersteunen n.a.v. de besprekingen van het ontwerpdecreet in de Commissie Media en bij uitbreiding het Vlaams Parlement. Het spreekt voor zich dat U ons steeds kan contacteren mocht U bijkomende informatie wensen. Wij danken U bij voorbaat voor uw aandacht voor deze belangrijke zaak. Met oprechte hoogachting, Ellen Onkelinx Directeur VOTP Bijlage: - Nota van VOTP met een concreet voorstel van wetswijzigingen in het licht van het Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet - Standpunt VOTP over het ontwerp van Nieuw Vlaams Decreet betreffende radioomroep en Televisie (zoals neergelegd in de Sectorraad Media)

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Carl Decaluwe

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Carl Decaluwe Zitting 2006-2007 4 april 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 17 november 2006 tussen de Federale Staat, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en de Duitstalige

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE

VOORSTEL VAN RESOLUTIE Zitting 2006-2007 13 maart 2007 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de dames Sabine Poleyn en Els Robeyns en de heren Steven Vanackere, Joris Vandenbroucke, Kris Van Dijck en Herman Schueremans betreffende een

Nadere informatie

VLAAMSE OMBUDSDIENST JAARVERSLAG 2004 HOORZITTING VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Bart Caron

VLAAMSE OMBUDSDIENST JAARVERSLAG 2004 HOORZITTING VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Bart Caron Zitting 2005-2006 4 november 2005 VLAAMSE OMBUDSDIENST JAARVERSLAG 2004 HOORZITTING VERSLAG namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Bart Caron (Hoofdstuk 12 Media

Nadere informatie

VOORSTEL VAN DECREET. van de heren Kris Van Dijck, Carl Decaluwe en Dany Vandenbossche, mevrouw Margriet Hermans en de heer Bart Caron

VOORSTEL VAN DECREET. van de heren Kris Van Dijck, Carl Decaluwe en Dany Vandenbossche, mevrouw Margriet Hermans en de heer Bart Caron Stuk 1457 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 28 november 2007 VOORSTEL VAN DECREET van de heren Kris Van Dijck, Carl Decaluwe en Dany Vandenbossche, mevrouw Margriet Hermans en de heer Bart Caron houdende

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over duo-opleidingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over duo-opleidingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs VERSLAG Stuk 1738 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 9 juni 2008 VERZOEKSCHRIFT over duo-opleidingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs VERSLAG namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 juli 1998 houdende oprichting van het Vlaams Cultureel Centrum Voeren;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 juli 1998 houdende oprichting van het Vlaams Cultureel Centrum Voeren; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van verschillende besluiten ingevolge de naamswijziging van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media in Departement Cultuur, Jeugd en Media DE VLAAMSE

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Dinsdag 12.06.2007-14:00 uur : Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hans Memlingzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer : 0220-14:15 uur

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over correct Nederlands op de VRT VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over correct Nederlands op de VRT VERSLAG Zitting 2005-2006 3 juli 2006 VERZOEKSCHRIFT over correct Nederlands op de VRT VERSLAG namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Johan Verstreken 2197 CUL 2 Samenstelling

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 19.03.2009-10:00 uur : Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie - 14:00 uur : Commissie voor Economie,

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VERZOEKSCHRIFT. over het laten samengaan van reclame voor alcoholische dranken met de boodschap "Geniet, maar drink met mate"

VLAAMS PARLEMENT VERZOEKSCHRIFT. over het laten samengaan van reclame voor alcoholische dranken met de boodschap Geniet, maar drink met mate Stuk 1696 (2002-2003) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2002-2003 6 mei 2003 VERZOEKSCHRIFT over het laten samengaan van reclame voor alcoholische dranken met de boodschap "Geniet, maar drink met mate" VERSLAG

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 05.03.2013-15:00 uur: Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VERZOEKSCHRIFT. betreffende de terugbetaling van een gemeentelijke belasting in Kontich VERSLAG

VLAAMS PARLEMENT VERZOEKSCHRIFT. betreffende de terugbetaling van een gemeentelijke belasting in Kontich VERSLAG Stuk 996 (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 18 januari 2002 VERZOEKSCHRIFT betreffende de terugbetaling van een gemeentelijke belasting in Kontich VERSLAG namens de Commissie voor Binnenlandse

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van mevrouw Marijke Dillen

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van mevrouw Marijke Dillen Stuk 805 (2000-2001) Nr. 2 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 5 november 2001 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Marijke Dillen betreffende maatregelen tot het houden van een wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen

VERZOEKSCHRIFT. over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen Stuk 2134 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 2 maart 2009 VERZOEKSCHRIFT over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK) VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK) VERSLAG Stuk 2094 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 9 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK)

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door mevrouw Margriet Hermans

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door mevrouw Margriet Hermans Zitting 2006-2007 27 oktober 2006 ONTWERP VAN DECREET houdende wijziging van sommige bepalingen van de decreten betreffende de radio-omroep en de televisie, gecoördineerd op 4 maart 2005 VERSLAG namens

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.09.2013-14:00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebeleid Hans Memlingzaal - 2

Nadere informatie

C265 CUL30. Zitting 2007-2008. 29 mei 2008 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR CULTUUR, JEUGD, SPORT EN MEDIA.

C265 CUL30. Zitting 2007-2008. 29 mei 2008 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR CULTUUR, JEUGD, SPORT EN MEDIA. C265 CUL30 Zitting 2007-2008 29 mei 2008 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR CULTUUR, JEUGD, SPORT EN MEDIA C265CUL3029 mei Commissievergadering C265 CUL30 29 mei 2008 INHOUD Vraag om uitleg

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een eerste Vlaamse rookvrije dag op 31 mei 2009 VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een eerste Vlaamse rookvrije dag op 31 mei 2009 VERSLAG Zitting 2008-2009 25 maart 2009 VERZOEKSCHRIFT over een eerste Vlaamse rookvrije dag op 31 mei 2009 VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw Vera Jans

Nadere informatie

VR DOC.0432/1

VR DOC.0432/1 VR 2018 0405 DOC.0432/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats stuk ingediend op 1166 (2010-2011) Nr. 1 23 mei 2011 (2010-2011) Verzoekschrift over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats Verslag namens

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende het voeren van een preventiecampagne met het oog op een medische keuring voor sportende jongeren.

Voorstel van resolutie. betreffende het voeren van een preventiecampagne met het oog op een medische keuring voor sportende jongeren. stuk ingediend op 1450 (2011-2012) Nr. 2 26 maart 2013 (2012-2013) Voorstel van resolutie van de heren Jean-Jacques De Gucht, Peter Gysbrechts, Bart Caron, Herman Schueremans en Bart Tommelein, mevrouw

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over de leerplicht tot het bekomen van een diploma of vaardigheid dienstbaar aan de samenleving of arbeidsmarkt VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over de leerplicht tot het bekomen van een diploma of vaardigheid dienstbaar aan de samenleving of arbeidsmarkt VERSLAG Stuk 797 (2005-2006) Nr. 1 Zitting 2005-2006 31 maart 2006 VERZOEKSCHRIFT over de leerplicht tot het bekomen van een diploma of vaardigheid dienstbaar aan de samenleving of arbeidsmarkt VERSLAG namens

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over het wegvallen van de huursubsidie bij verhuis naar een sociale woning VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over het wegvallen van de huursubsidie bij verhuis naar een sociale woning VERSLAG Stuk 1369 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 18 oktober 2007 VERZOEKSCHRIFT over het wegvallen van de huursubsidie bij verhuis naar een sociale woning VERSLAG namens de Commissie voor Wonen, Stedelijk

Nadere informatie

DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN

DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Stuk 60 (2007-2008) Nr. 15 Zitting 2007-2008 23 januari 2008 DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN 3856 ISM Stuk 60 (2007-2008) Nr. 15 2 INHOUDSOPGAVE Voorstellen van resolutie 3 en verwijzing

Nadere informatie

VR DOC.0051/1

VR DOC.0051/1 VR 2018 1901 DOC.0051/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Besluit van de Vlaamse Regering houdende de opstelling van een frequentieplan en

Nadere informatie

Vlaams Parlement VR DEC.0030 DECREET

Vlaams Parlement VR DEC.0030 DECREET VR 2016 0306 DEC.0030 Vlaams Parlement DECREET houdende instemming met 1 de overeenkomst tussen het Koninkrijk België en het Koninkrijk Spanje tot het vermijden van dubbele belasting en tot het voorkomen

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG Zitting 2005-2006 11 oktober 2005 VERZOEKSCHRIFT over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de dames Vera

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Woensdag 12.11.2008-09:00 uur : Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit en Energie Pieter Bruegelzaal - 3 e verdieping - Stentofoonnummer : 0301-10:00

Nadere informatie

DECREET. houdende toekenning van een hinderpremie aan kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in het Vlaamse Gewest

DECREET. houdende toekenning van een hinderpremie aan kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in het Vlaamse Gewest Vlaams D ar emen DECREET houdende toekenning van een hinderpremie aan kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in het Vlaamse Gewest VERWIJZINGEN * Zitting 2015-2016 Stukken

Nadere informatie

Stuk 6 (2008-2009) Nr. 1

Stuk 6 (2008-2009) Nr. 1 Stuk 6 (2008-2009) Nr. 1 2 INHOUD I. Ontwerpen en voorstellen waarover verslag is uitgebracht... 3 II. Ontwerpen en voorstellen aanhangig bij de commissies... 4 A. Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën

Nadere informatie

VR DOC.1214/1BIS

VR DOC.1214/1BIS VR 2018 2610 DOC.1214/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit

Nadere informatie

VR DOC.0365/1BIS

VR DOC.0365/1BIS VR 2017 2104 DOC.0365/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BIS - NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

vergadering C58 zittingsjaar Handelingen Commissievergadering Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media

vergadering C58 zittingsjaar Handelingen Commissievergadering Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media vergadering C58 zittingsjaar 2014-2015 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media van 4 december 2014 2 Commissievergadering nr. C58 (2014-2015) 4 december 2014 INHOUD

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 30 NOVEMBER 2009

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 30 NOVEMBER 2009 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 30 NOVEMBER

Nadere informatie

VR DOC.1518/2

VR DOC.1518/2 VR 2018 1412 DOC.1518/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten wat betreft de oprichting van het privaatrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Koninklijk

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAADPLEGING BETREFFENDE:

VERSLAG VAN DE RAADPLEGING BETREFFENDE: Vlaamse overheid Arenbergstraat 9 1000 BRUSSEL T 02 553 68 00 www.cjsm.vlaanderen.be VERSLAG VAN DE RAADPLEGING BETREFFENDE: Het ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse bepalingen over de radio-omroeporganisaties

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 239.767 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 9 OKTOBER 2006 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.1315/1BIS

VR DOC.1315/1BIS VR 2018 2311 DOC.1315/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Tweede principiële goedkeuring van: - besluit van de Vlaamse Regering betreffende

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 25.01.2011-13:30 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. inzake het gebruik van normen voor het uitzenden van televisiesignalen VERSLAG

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. inzake het gebruik van normen voor het uitzenden van televisiesignalen VERSLAG Stuk 106 (1999-2000) Nr. 3 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1999-2000 14 februari 2000 ONTWERP VAN DECREET inzake het gebruik van normen voor het uitzenden van televisiesignalen VERSLAG namens de Commissie voor

Nadere informatie

VR DOC.1263/2BIS

VR DOC.1263/2BIS VR 2018 0911 DOC.1263/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 houdende de uitvoering van het decreet van 22 december 2000

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VLAAMSE REGERING. Vlaamse vinger aan de Europese pols. Overzicht van voor Vlaanderen belangrijke EU-dossiers in 2005.

VERSLAG VAN DE VLAAMSE REGERING. Vlaamse vinger aan de Europese pols. Overzicht van voor Vlaanderen belangrijke EU-dossiers in 2005. Zitting 2004-2005 17 mei 2005 VERSLAG VAN DE VLAAMSE REGERING Vlaamse vinger aan de Europese pols Overzicht van voor Vlaanderen belangrijke EU-dossiers in 2005 Januari 2005 GEDACHTEWISSELING over de dossiers

Nadere informatie

VR DOC.0232/2BIS

VR DOC.0232/2BIS VR 2018 0903 DOC.0232/2BIS Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 27 maart 2009 betreffende radio-omroep en televisie DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de

Nadere informatie

Lutgart De Buel 02/553.50.13 30.07.2002 Lutgart.debuel@azf.vlaanderen.be

Lutgart De Buel 02/553.50.13 30.07.2002 Lutgart.debuel@azf.vlaanderen.be Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Statutaire Aangelegenheden Sectorcomité XVIII Vlaamse Gemeenschap en Vlaams Gewest Boudewijnlaan 30,1000 BRUSSEL Tel. (02)553 50 25 - Fax (02)553 51 06 E-mail:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK W. T. t. NV TELENET

ALGEMENE KAMER. ZAAK W. T. t. NV TELENET ALGEMENE KAMER ZAAK W. T. t. NV TELENET (dossier nr. 2013/097) BESLISSING nr. 2013/014 16 september 2013 1 W. T. In de zaak van W. T. tegen NV Telenet, De Vlaamse Regulator voor de Media (algemene kamer),

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 APRIL 2015 F.14.0121.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.14.0121.N VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse regering, in de persoon van de minister-president, met kabinet te 1000 Brussel,

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. tot overname van personeelsleden van vzw Info-Toerisme naar het Intern Verzelfstandigd Agentschap Toerisme Vlaanderen

ONTWERP VAN DECREET. tot overname van personeelsleden van vzw Info-Toerisme naar het Intern Verzelfstandigd Agentschap Toerisme Vlaanderen Stuk 643 (2005-2006) Nr. 1 Zitting 2005-2006 5 januari 2006 ONTWERP VAN DECREET tot overname van personeelsleden van vzw Info-Toerisme naar het Intern Verzelfstandigd Agentschap Toerisme Vlaanderen 1494

Nadere informatie

VR DOC.0366/1BIS Vlareg_IKW_

VR DOC.0366/1BIS Vlareg_IKW_ VR 2017 2104 DOC.0366/1BIS Vlareg_IKW_21.04.2017 DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BIS - NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende het stopzetten van de openbareomroepactiviteiten in Griekenland

Voorstel van resolutie. betreffende het stopzetten van de openbareomroepactiviteiten in Griekenland stuk ingediend op 2115 (2012-2013) Nr. 1 19 juni 2013 (2012-2013) Voorstel van resolutie van de heren Bart Tommelein, Jo De Ro, Jean-Jacques De Gucht, Peter Gysbrechts en Sas van Rouveroij betreffende

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 574 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 8 februari 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Kathleen Helsen en de heer Jef Tavernier

VERZOEKSCHRIFT. namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Kathleen Helsen en de heer Jef Tavernier Zitting 2004-2005 6 april 2005 VERZOEKSCHRIFT over het opnemen van een bezoek aan Breendonk in de eindtermen van het secundair onderwijs VERSLAG namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap

Nadere informatie

VR DOC.1652/1BIS

VR DOC.1652/1BIS VR 2018 2112 DOC.1652/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van het aantal particuliere

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING (dossier nr. 2009/0489) BESLISSING nr. 2009/073 26 oktober 2009 VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING 1 In de zaak van VRM tegen VZW De

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 DECEMBER 2016 C.14.0212.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0212.N J. H., eiser, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie die optreedt op concept en vordering,

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/12/ / 30 SEPTEMBER alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/12/ / 30 SEPTEMBER alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/12/ / 30 SEPTEMBER 2013 Inzake, wonende te, vertegenwoordigd door, loco, advocaat te,, alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan, Verzoekende

Nadere informatie

VR DOC.1268/1

VR DOC.1268/1 VR 2018 0911 DOC.1268/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van het aantal particuliere

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. VZW TV KEMPEN EN MECHELEN (RTV) (dossier nr. 2005/00337/7) BESLISSING nr. 2006/021 21 april 2006. VRM t. VZW TV KEMPEN EN MECHELEN 1 In de zaak

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 111 (1999-2000) Nr. 2 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1999-2000 9 december 1999 ONTWERP VAN DECREET houdende wijziging van het decreet van 16 november 1993 houdende instelling van een prijs van de Vlaamse

Nadere informatie

Voorstel tot vervanging van een preventieadviseur in de diensten van de Vlaamse regering

Voorstel tot vervanging van een preventieadviseur in de diensten van de Vlaamse regering Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Statutaire ~angele~enheden HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 50 25 - Fax (02)553 51 06 E-mail:

Nadere informatie

VR DOC.1159/2BIS

VR DOC.1159/2BIS VR 2016 2810 DOC.1159/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de oprichting van een raadgevend comité bij het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

Verzoekschrift. over een opleidingsvergoeding voor jeugdspelers in het voetbal. Verslag

Verzoekschrift. over een opleidingsvergoeding voor jeugdspelers in het voetbal. Verslag stuk ingediend op 2165 (2012-2013) Nr. 2 8 april 2014 (2013-2014) Verzoekschrift over een opleidingsvergoeding voor jeugdspelers in het voetbal Verslag namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 199.609 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 26 MEI 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 van 10 april 1992, artikel /2 ;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 van 10 april 1992, artikel /2 ; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van diverse besluiten, wat betreft de kilometerheffing, de invordering van niet-fiscale schuldvorderingen, de geïntegreerde woonbonus, de energieheffing

Nadere informatie

Advies van de Raad van State. over het voorstel van decreet. houdende wijziging van het Kunstendecreet van 13 december 2013

Advies van de Raad van State. over het voorstel van decreet. houdende wijziging van het Kunstendecreet van 13 december 2013 ingediend op 261 (2014-2015) Nr. 3 24 maart 2015 (2014-2015) Advies van de Raad van State over het voorstel van decreet van Jean-Jacques De Gucht, Marius Meremans, Caroline Bastiaens, Yamila Idrissi en

Nadere informatie

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 27 maart 2009 betreffende radio-omroep en televisie. Advies

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 27 maart 2009 betreffende radio-omroep en televisie. Advies stuk ingediend op 1703 (2011-2012) Nr. 3 31 januari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heren Ludwig Caluwé, Bart Van Malderen, Kris Van Dijck en Philippe De Coene houdende wijziging van het decreet

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de. per type netwerkradio-omroeporganisatie.

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de. per type netwerkradio-omroeporganisatie. DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de indeling van de frequentiepakketten voor de netwerkradioomroeporganisaties

Nadere informatie

VR DOC.0187/4BIS

VR DOC.0187/4BIS VR 2017 2402 DOC.0187/4BIS VR 2017 2402 DOC.0187/4BIS A. Bespreking opmerkingen bij Bijlage 2. Lijst van Vlaamse frequenties voor landelijke radioomroeporganisaties als vermeld in artikel 3. Frequentiepakket

Nadere informatie

VR DOC.1111/2

VR DOC.1111/2 VR 2017 1011 DOC.1111/2 Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG Stuk 1384 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2007-2008 6 december 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met het protocol nr. 2 bij de Europese kaderovereenkomst inzake grensoverschrijdende samenwerking tussen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring van het voorontwerp

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende de problematiek van de sportdoden tijdens sportcompetities. Verslag. van mevrouw Ulla Werbrouck

Voorstel van resolutie. betreffende de problematiek van de sportdoden tijdens sportcompetities. Verslag. van mevrouw Ulla Werbrouck stuk ingediend op 227 (2009-2010) Nr. 3 26 maart 2013 (2012-2013) Voorstel van resolutie van mevrouw Ulla Werbrouck betreffende de problematiek van de sportdoden tijdens sportcompetities Verslag namens

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Woensdag 21.09.2011-09:45 uur : Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer : 0201

Nadere informatie

VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE. Brussel, 7 juli 2017

VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE. Brussel, 7 juli 2017 VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 7 juli 2017 PROTOCOL NR. 71 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

DECREET. tot wijziging van artikel 92, 93, 95, 98 en 102bis van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode VERWIJZINGEN*

DECREET. tot wijziging van artikel 92, 93, 95, 98 en 102bis van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode VERWIJZINGEN* VR 2017 1003 DEC.0029 Vlaams ar emen DECREET tot wijziging van artikel 92, 93, 95, 98 en 102bis van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode VERWIJZINGEN* Zitting 2016-2017 Document -

Nadere informatie

protocol nr Over VRT: Ouderschapsverlof Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVI I I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

protocol nr Over VRT: Ouderschapsverlof Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVI I I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVI I I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 261.845 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 MEI 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag

Ontwerp van decreet. Verslag stuk ingediend op 2363 (2013-2014) Nr. 2 25 maart 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet houdende instemming met de overeenkomst inzake een gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en

Nadere informatie

Advies over betaalde boodschappen van politieke (kandidaat-) mandatarissen

Advies over betaalde boodschappen van politieke (kandidaat-) mandatarissen Advies Sectorraad Media 22 maart 2018 Advies over betaalde boodschappen van politieke (kandidaat-) mandatarissen Inleiding Naar aanleiding van de provinciale en gemeentelijke verkiezingen in oktober 2018

Nadere informatie

Verzoekschrift. over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel. Verslag

Verzoekschrift. over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel. Verslag stuk ingediend op 350 (2009-2010) Nr. 1 2 februari 2010 (2009-2010) Verzoekschrift over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel Verslag namens de Commissie

Nadere informatie

COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap".

COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling Vlaamse Gemeenschap. COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". Brussel, 5 mei 2017 PROTOCOL NR.. 13 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over de herberekening van de ouderbijdrage voor kinderopvang VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over de herberekening van de ouderbijdrage voor kinderopvang VERSLAG Stuk 2102 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 16 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over de herberekening van de ouderbijdrage voor kinderopvang VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nadere informatie

?pa. Vlaamse overheid -97' - telethuiswerk. protocol nr

?pa. Vlaamse overheid -97' - telethuiswerk. protocol nr Vlaamse overheid -97'?pa Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 236.755 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 3 JULI

Nadere informatie

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering stuk ingediend op 156 (2009-2010) Nr. 1 12 oktober 2009 (2009-2010) Verzoekschrift over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

protocol nr. 332.1 068

protocol nr. 332.1 068 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 332.1 068 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 JANUARI 2014 DIE GEVOERD

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS TUSSENBESLISSING GO / 2016 / 15 / / 13 DECEMBER 2016., wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS TUSSENBESLISSING GO / 2016 / 15 / / 13 DECEMBER 2016., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS TUSSENBESLISSING GO / 2016 / 15 / / 13 DECEMBER 2016 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen,, te, vertegenwoordigd door, algemeen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van 22 december 2017 houdende de subsidiëring van bovenlokaal jeugdwerk, jeugdhuizen en jeugdwerk voor bijzondere doelgroepen DE

Nadere informatie

864 ( ) Nr juli 2016 ( ) ingediend op. Ontwerp van decreet

864 ( ) Nr juli 2016 ( ) ingediend op. Ontwerp van decreet ingediend op 864 (2015-2016) Nr. 1 12 juli 2016 (2015-2016) Ontwerp van decreet houdende instemming met het protocol van toetreding van de Regering van de Russische Federatie tot het Verdrag van 16 december

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 december 2015 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2016, artikel 93:

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 december 2015 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2016, artikel 93: Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van diverse besluiten, wat betreft de kilometerheffing, de invordering van niet-fiscale schuldvorderingen, de geïntegreerde woonbonus, de energieheffing

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING. Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de kinderopvangtoeslag en de kleutertoeslag

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING. Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de kinderopvangtoeslag en de kleutertoeslag DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet

ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet Het Vlaams parlement vraagt advies aan de Vlaamse Jeugdraad rond de voorgestelde wijzigingen in het DAC-decreet. De wijzigingen

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 259.841 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 7 APRIL 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag. stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Verslag. stuk ingediend op stuk ingediend op 2114 (2012-2013) Nr. 2 5 november 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet tot instemming met de kaderovereenkomst inzake een breed partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 175.529 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 5 FEBRUARI 2002 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand, het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 houdende samenstelling en werking van

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 FEBRUARI 2014 F.13.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.13.0039.N VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse regering, in de persoon van de minister-president, met kantoor te 1000

Nadere informatie