IEMES-WEEK december e jaars CO & CE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE"

Transcriptie

1 IEMES-WEEK december e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Martijn Arets Gastcollege Brand Expedition uur Aula In 2010 zegde Martijn Arets zijn baan op, leverde zijn lease auto met tankpas in en negeerde alle onzekerheden om zijn droom achterna te gaan. In een unieke Volkswagen T2 camper trok hij 5 maanden door Europa om in gesprek te gaan met de CEO s, oprichters en medeverantwoordelijken van 20 authentieke merken. De reis bleek het begin te zijn van zijn avontuur. Hij schreef een boek Brand Expedition, welke werd genomineerd voor de titel ABN AMRO ondernemersboek 2011, zette deze met een guerilla actie op de markt en besloot vervolgens dat het tijd was om zijn verhaal over de grens te brengen. Via crowdfunding haalde hij binnen 10 weken de benodigde euro voor de vertaling, vormgeving en eerste druk binnen en werd mede hierdoor einde 2011 door Sprout uitgeroepen tot beste ondernemer Boven grote namen als John de Mol en Reinout Oerlemans. Martijn zoekt constant de grens op van wat hij kan bereiken via zijn ambassadeurs en social media, zo regelde hij onlangs via Twitter binnen een halve dag een groot vrachtvliegtuig voor de fotoshoot voor zijn nieuwe persfoto s. Buiten de traditionele kanalen om zet hij momenteel zijn verhaal wereldwijd op de kaart door een belangrijke doelgroep voor zijn boek, de online fans van de merken in zijn boek, uit te dagen samen het eerste online video voorleesboek ter wereld te maken. Dit doet hij samen met 7 professionals, 5 partner organisaties en talloze ambassadeurs. Wederom gaat er geen cent over de tafel, maar wordt er enorm veel waarde gecreëerd. Zij hebben samen één gezamenlijk doel: het Brand Expedition verhaal wereldberoemd maken. En het zou ons niets verbazen wanneer ook dat hem gaat lukken.

2 Jan-Jaap van der Wal Gastcollege Gastdocent van het jaar uur Aula Tv-personality, cabaretier en artistiek leider Jan-Jaap van der Wal is dit studiejaar als gastdocent verbonden aan de opleiding IEMES bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Jan-Jaap van der Wal vertelt tijdens een aantal interactieve seminars over zijn carrière, humor, creativiteit en de zakelijke kanten van het vak. Hij is als gastdocent gevraagd vanwege zijn veelzijdigheid en maatschappelijke betrokkenheid. Naast cabaretier en artistiek leider van de Comedytrain is Van der Wal tv-presentator en programmamaker. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn deelname aan het satirisch nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Zijn kennis en inzichten deelt hij met IEMES-studenten, die een creatief zakelijke opleiding volgen voor de wereldwijde mediaen entertainmentbranche. N.a.v. zijn eerste gastcollege tijdens de IEMES-week van december heeft Jan-Jaap jou als student een opdracht meegegeven: Comedy is heel specifiek cultureel gebonden. Daarom werken veel buitenlandse comedy s die vertaald worden in het Nederlands hier niet. We gaan nadenken over een nieuw Nederlands comedy programma. Creeer herkenbare situaties en karakters in Nederland. Zet 2 filmpjes onder elkaar die je echt heel leuk vindt, heel grappig en 2 filmpjes die je die je gewoon heel mooi vindt, waar je ook echt bijna van ontroerd raakt. Dit mag ook een tv fragment zijn, of een internetfragment of een gekke foto. Misschien komen we dan met elkaar op een onderwerp uit waarover een comedy in Nederland gemaakt kan worden. Deze opdracht bereid je samen met je studiecoach in de Studiecoachbijeenkomst voorafgaande aan de IEMES-week voor. Zorg er voor dat je per klas een document hebt waar zo n 10 linkjes in hebt staan, welke tijdens het seminar van Jan-Jaap bekeken kunnen worden. De studiecoach zorgt er voor dat het document bij de organisatie van de IEMES-week terecht komt. Tentameninzage bedrijfsadministratie uur Lokaal 1.08 Tijdens dit uur wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamen Bedrijfsadministratie van periode 2 in te zien. De overige tentameninzage is ingepland op donderdag 7 maart. DINSDAG 5 MAART Martine Mingaars Kick off Assessment CE uur Aula Speciaal voor de CE1 studenten is er een kick off en eerste uitleg van hun assessment jaar 1. Docent Martin Luttikholt zal jullie vragen beantwoorden als het gaat om de marketing gerelateerde vragen. Daarnaast zullen er CE2 studenten aanwezig zijn om hun ervaring met jullie te delen. Luc Begas Gastcollege Crowdfunding uur Aula Luc Begas is werkzaam bij bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur te Tilburg) als adviseur financiering en crowdfunding. Hij heeft mede aan de basis gestaan van het ontstaan van het platform voordekunst.nl. Tijdens dit seminar krijg je uitgebreid informatie over het principe van crowdfunding.

3 Hoe gaat het in zijn werk en waar moet je rekening mee houden? Welke manieren van crowdfunding zijn er en bij welke platforms kun je terecht? Met crowdfunding zijn wereldwijd al duizenden projecten voorgefinancierd. Je krijgt inzicht in de redenen waarom mensen doneren en de ervaringen met deze relatief nieuwe vorm van financiering. Vraagstelling voor studenten: heeft crowdfunding invloed op de artistieke kwaliteit van mijn project, omdat ik zo veel mogelijk donateurs wil overhalen? Lieke de Boer Gastcollege management FRESKU uur Aula Het is een druk jaar geweest voor het FRESKU team met veel indrukken en ervaring. In dit seminar de focus vanuit management Fresku op muziek en tijd voor nieuwe koers. Nieuwe koers en ideeën zorgen voor nieuwe uitdagingen. Creativiteit is erg belangrijk en bepalend voor authenticiteit. Nieuwe koers en idee voor internet en tv. Dat is ook het uitgangspunt voor een casus. Doel is om studenten mee te laten denken over de wisselwerking internet en tv. Tijdens het seminar licht Lieke de casus toe waarmee je als student aan de slag kan: vind een interactieve manier voor FRESKU om met internet de kijkcijfers op tv te vergroten en via tv de cijfers op internet te vergroten. Maak daarbij gebruik van bijvoorbeeld smartphones, tablets, second screen, internet en smart tv. Studio Feest #CLUBIEMES Vanaf uur Ook deze IEMES-week organiseert #CLUBIEMES een feest! Met als thema CROWN. Er wordt gefeest in Studio, Heuvel 9, vanaf uur. Voor leden al vanaf uur. WOENSDAG 6 MAART Deze dag staat in het teken van excursies. Onderstaand staan de excursies beschreven waarvoor je je in kan schrijven. Geef bij je inschrijving een ranking van 1 tm 6 aan (1 staat voor eerste keus, 6 voor laatste keus). Er wordt geprobeerd je bij je eerste keuze in te delen, je ontvang in een mail de excursie waar je voor bent ingedeeld. Vervoer naar de locaties van de excursies is op eigen gelegenheid. Aanwezigheid bij een van de excursies is verplicht! Per excursie is er een opdracht beschreven. Voor iedere opdracht geldt dat deze in groepjes van maximaal 3 studenten worden uitgewerkt en gepresenteerd. Het groepje moet wel volledig uit klasgenoten bestaan. De presentaties vinden plaats tijdens de eerstvolgende colleges van Studiecoaching en daarnaast plaats je deze ook op je blog.

4 PressPausePlay Presentatie & documentaire uur Euroscoop in Tilburg In de bioscoop Euroscoop, gelegen tegenover Fontys, wordt één documentaire getoond. Het bekijken van de documentaire wordt voorafgegaan door een seminar van Rinke van Hell. Rinke werkt sinds 2002 in de (film)theater industrie, zowel in programmering als in pr & marketing. Sinds 2007 is haar specialiteit de relatie tussen (arthouse) film en theologie. Momenteel studeert ze aan de Evangelische Theologische Faculteit met als onderwerp narrative films as source for religious identity. Ze schrijft artikelen en recensies over films in nationale kranten, magazines en op het internet ( Tevens heeft ze haar eigen educatieve organisatie FilmWijzer!, waarvoor ze lezingen verzorgd. Daarnaast is Rinke ook werkzaam bij Fontys ACI als freelance docent. PressPausePlay De digitale revolutie van de laatste tien jaar heeft creativiteit en talent op een ongekende manier ontketend, met onbeperkte mogelijkheden. Maar betekent deze gedemocratiseerde cultuur verbeterde kunst of wordt het ware talent overstemd? Dat is de vraag in PressPausePlay, een documentaire met interviews met een aantal van de meest invloedrijke makers van het digitale tijdperk van de wereld. Voor deze excursie is plaats voor 300 studenten. Bedenk een format voor een Nederlandse film (welke te pitchen is in 1 minuut) en geef aan hoe jij deze in de markt zou zetten en financieren. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Weet ik veel? Tv-opname + presentatie uur OF uur Hilversum De studio is wekelijks gevuld met 300 studenten en drie BN ers. De studenten strijden om de titel beste student van Nederland en de BN ers om het hoogste rapportcijfer. De kijker kan live meespelen vanuit de huiskamer en via een speciale Weet Ik Veel-app. De BN ers krijgen 50 kennisvragen voorgeschoteld, door presentatrice Linda de Mol, die allemaal in het teken staan van algemene kennis: van popmuziek en geschiedenis tot sport, wetenschap en topografie. De BN er met de meeste juiste antwoorden gaat door naar de grande finale van de aflevering om met de beste student een zo hoog mogelijk bedrag in de wacht te slepen. Uiteindelijk mag de BN er iemand in zijn of haar naaste omgeving verrassen met het gewonnen bedrag, gewoon omdat diegene het geld keihard nodig heeft. De student doet ook niet voor niets mee en die gaat uiteindelijk met een mooi geldbedrag naar huis. Veel weten is in deze nieuwe zaterdagavondshow nog nooit zo lucratief geweest.

5 Voorafgaand aan de tv-opname wordt er een presentatie gegeven over de toekomst van social media in combinatie met televisie. En daarbij ook meer info over het programma Weet ik veel? en hoe zij bij dit programma omgaan met digital. Voor deze excursie is voor de middagopname plaats voor 160 studenten, voor de avondopname voor 150 studenten. Geef voor een programma naar keuze aan hoe jij deze verder zou ontwikkelen n.a.v. de presentatie over digitalisering die tijdens de excursie gegeven zal worden. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Omroep Brabant Rondleiding + presentatie met opdracht uur Tilburg Omroep Brabant is ontstaan in Inmiddels uitgegroeid tot de grootste regionale omroep van Nederland, met de beschikking over radio, televisie en internet. Er werken circa 150 vaste medewerkers en 100 freelancers. Tijdens de excursie krijg je een rondleiding met aansluitend een presentatie en opdracht, onder begeleiding van dhr. Pim Halkes, Marketing Manager. Voor deze excursie is plaats voor 30 studenten. De opdracht wordt door Omroep Brabant zelf gegeven en toegelicht. De uitwerking van deze opdracht presenteer je tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Omroep Brabant Rondleiding + presentatie + bijwonen tv-opname uur Tilburg Omroep Brabant is ontstaan in Inmiddels uitgegroeid tot de grootste regionale omroep van Nederland, met de beschikking over radio, televisie en internet. Er werken circa 150 vaste medewerkers en 100 freelancers. Tijdens de excursie krijg je een rondleiding met aansluitend een presentatie door dhr. Lout Donders, Hoofd Varia tv & Evenementen. Daarna sluit je aan bij het overige publiek om de tv-opname van het programma DKVB bij te wonen. Voor deze excursie is plaats voor 20 studenten. LET OP: Deze excursie vindt plaats op donderdag 7 maart van uur! Stel een top 5 samen van de beste programma s van Omroep Brabant. Beschrijf per programma de programmakenmerken die leiden tot een plek in jouw top 5. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas.

6 OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Muziekgebouw Eindhoven Rondleiding & presentatie uur Eindhoven Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven is een eigentijds muziekgebouw met een internationale allure. Een akoestische toplocatie die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wereldbefaamde orkesten en solisten. Jaarlijks vinden ruim muziekliefhebbers hun weg naar dit bijzondere gebouw in het hart van Eindhoven. Het is hun missie om de gast te inspireren en uit te dagen. Daarom vind je in Muziekgebouw Eindhoven niet alleen een brede, zeer gevarieerde basisprogrammering, maar ook: eigen en eigenzinnige producties (o.a. serie Scherpdenkers, december specials, composer-in- residence) jong, muzikaal toptalent (in als Het Debuut en Matinee der Laureaten en masterclasses), internationale topconcerten op het gebied van klassiek, wereldmuziek en jazz, vernieuwende verbindingen in de stad (samenwerking met Effenaar (A close encounter), Van Abbe (Heartland en made) etc. Dankzij de grootscheepse verbouwing die het gebouw zomer 2010 onderging, kunnen ze de bezoekers nu ontvangen in een ambiance waarin de sfeer en beleving van de foyers aansluit bij de sfeer en beleving van de concertzalen. Een gebouw waarin men moeiteloos de weg vindt, waar wachten wordt ervaren als pauzeren en waar men vrienden graag ontmoet! Een eigentijds muziekgebouw, passend bij de missie. Presentatie In één uur de ins en outs van marketing door Nicole de Boer Hoe van Muziekgebouw Eindhoven voor meer dan muziekliefhebbers van 250 bijzondere concerten op jaarbasis de zalen vol trekt. Hoe je de doelgroepen vindt, niches aansnijdt en mensen bindt. En, niet onbelangrijk, welke valkuilen je moet vermijden. Nicole begon in 2009 met Nicole communiceert, na een afwisselende en succesvolle carrière in de profit- en non-profitsector. Met haar bedrijf levert zij nu een scala PR 2.0 en social mediaoplossingen voor een brede klantenkring. Verder heeft zij ook ervaring in (marketing)communicatiediensten. Nicole heeft onder andere 3 jaar bij Muziekgebouw Eindhoven gewerkt als teamleider marketing, en is als projectmedewerker nog steeds voor hen werkzaam. Daarnaast is ze als freelance docent verbonden aan Fontys ACI. Voor deze excursie is plaats voor 60 studenten. Kies op basis van de programmering van Muziekgebouw Eindhoven 2 andere vergelijkbare locaties. Geef aan op welke gebieden Muziekgebouw Eindhoven zich onderscheidt van deze locaties. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: DONDERDAG 7 MAART Tentameninzage uur Lokaal per vak, zie onderstaande

7 Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van periode 2 in te zien. Let op: per uur is er tijd gereserveerd voor bepaalde vakken uur P Algemene economie (CE) P Event + Entertainment (CE + CO) P Music + Gaming (CE + CO) uur P Communicatie praktijk (CE + CO) P Projectmanagement (CE + CO) P Engels (CE) let op: inzage Engels duurt tot uur! uur P Mediadesign (CO) P Copywriting + Onderzoek (CO) P Sales (CE) Frank Sanders Gastcollege Theater uur Aula In de tijd dat Frank Sanders naast Jasperina de Jong stond in Sweet Charity en De Jasperina de Jong Show had hij al een eigen cabaretgezelschap. Dit gezelschap had hij sinds 1969; Kabaret Teksspierement. In 1972 treedt Jos Brink toe tot de groep en dit legt de basis voor het theaterproductiebedrijf Tekstpierement dat binnen korte tijd uit zal groeien tot één van de meest waardevolle theaterproductiebedrijven van Nederland. Er volgen verscheidene cabaretprogramma's voordat Sanders en Brink musicals gaan produceren. In 1979 wordt Maskerade, hun eerste avondvullende Tekstpierement-musical, een mega-hit. Grote, succesvolle musicals als Amerika Amerika, Madame Arthur en Max Havelaar volgen. Sanders en Brink zijn succesvolle theaterproducenten. Beide mannen kregen ook privé een partnerschap door hun huwelijk. Naast produceren en acteren had Sanders nog een andere droom die hij eind negentiger jaren in vervulling zag gaan; samen met Steven Moonen richtte hij in 1998 de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater op. Deze biedt een professionele, voltijdse opleiding van vier studiejaren voor het leren beheersen van het musicalvak. Naast deze opleiding hadden Sanders en Brink nog een eigen musicalgroep voor jonge talenten: Star. David Verdooren Gastcollege Publishing in muziekindustrie uur Aula David Verdooren is Commercial Manager bij Strengholt Music Group, onderdeel van Strengholt. Strengholt is opgericht in 1928 als uitgeverij van boeken en tijdschriften. In de loop der jaren groeide Strengholt BV uit tot een internationale media- en entertainmentonderneming met vestigingen in Europa. De kernactiviteiten zijn: De exploitatie van muziekrechten, de nationale en internationale administratie van copyrights. Het uitgeven en de distributie van (blad)muziek in binnen- en buitenland. De productie, distributie en marketing van beeld- en geluidsdragers. Het uitgeven van boeken, magazines en specials. Het ontwikkelen en realiseren van content en mediaprojecten. De muziekgroep bestaat uit Strengholt Music Publishing, Intersong Basart Music Publishers en Basart International Music Publishers en is al meer dan vijftig jaar de nummer één onafhankelijke muziekuitgever in de Benelux.

8 De activiteiten omvatten de exploitatie van muziekrechten ("copyrights") in bijvoorbeeld films, reclames, tv- programma's, compilaties, games, mobiele telefonie en internetplatformen. Het uitgeven van (blad)muziek, het exclusief vertegenwoordigen van buitenlandse muziekuitgeverijen, de nationale en internationale administratie van copyrights als wereldwijd copyrighthouder of als sub-uitgever. De omvangrijke catalogus bevat nationale en internationale hedendaagse hits en evergreens zoals 'Viva España' en meer dan driehonderd versies van Pierre Kartners ' 't Kleine cafe aan de haven', Malando's 'Ole Guapa' blijft nog altijd één van de meest beroemde tango's ter wereld. Strengholt Music Group heeft eigen kantoren in Europa en een wereldwijd hecht netwerk van buitenlandse muziekuitgeverijen. Hertentameninzage uur Kamer van de betreffende docent Tijdens dit uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je hertentamens van periode 2 in te zien. Het betreft de vakken: Marketing (CE), Marktonderzoek (CE), Communicatie Theorie (CO), Concepting (CO), Event (CE + CO), Music (CE + CO), Gaming (CE +CO) en Entertainment (CE + CO). VRIJDAG 8 MAART Arijan van Bavel Gastcollege Zingende Decoupeerzaag uur Aula Toneel spelen zat er bij Arijan van Bavel al vroeg in. Als kleine jongen speelde hij al vaak zelfbedachte toneelstukjes. Na een brief aan Jos Brink begon hij als jeugdspeler bij de musicalwerkgroep Star. Deze werkgroep was er speciaal voor jong talent stond onder leiding van Frank Sander. In 2003 studeerde Arijan af als dramatherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen. Hierna ging hij studeren aan de Kleinkunst Factory in Tilburg. Vanaf zijn 18de werkte hij op de Efteling in bij de afdeling entertainment. Vanaf 2000 tot 2005 speelde hij de rol van Appie Janssen bij De Enige Echte Efteling Fanfare (afkorting: DEEEF). Deze act heeft in 2004 de Gouden Giraffe gewonnen. In dat zelfde jaar richtte Arijan de Zingende Decoupeerzaag op. De onderneming groeide in vogelvlucht en binnen de kortste keren leverde de Zingende Decoupeerzaag per seizoen producties aan circa 5 tot 8 parken in Nederland. In 2004 heeft Arijan Adje ontwikkeld. Met dit typetje maakte hij een theatervoorstelling. Omdat deze voorstelling niet van de grond kwam heeft hij een mail gestuurd naar het televisie programma "MooiWeerDeLeeuw!". Hij werd uitgenodigd. Nadat Arijan de eerste keer met Paul een liedje mocht zingen mocht hij de week erna terugkomen. En die week daarna weer... Momenteel speelt Arijan jaarlijks in zijn eigen theaterprogramma en is hij druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw format. Vraag van Arijan die hij gaat behandelen tijdens zijn seminar: Men zegt altijd dat je moet stoppen op je hoogte punt. Wanneer moet je stoppen met een typetje?

9 Sven Roumen Gastcollege Impressive Shit uur Aula Impressive Studio wordt gerund door de jonge en bevlogen ontwerpers. Sven Roumen en Sander Lemcke. Zij richten zich met hun frisse, humoristische, vernieuwende, maar grondige aanpak op het ontwikkelen en verzorgen van branding en identities. Dit doen zij voor alle soorten bedrijven, instellingen, personen en events. Door middel van het unieke maximalistische grafisch ontwerp brengt Impressive Studio brands tot leven. Want het ontwikkelen van een identiteit gaat om het verbeelden van een beleving. Sven is een afgestudeerd Grafisch Ontwerper die van jongs af aan geïnteresseerd is in trends en mode. In zijn ontwerpen is hij voortdurend opzoek naar een combinatie van actualiteit kleur en sensatie. Zijn sterke punten: creativiteit, sprekende ontwerpen en open minded. ALGEMEEN: De gastcolleges/seminars zijn verplicht voor de 1 e jaars studenten; Deadline inschrijving excursies: vrijdag 1 maart uur; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 1 maart een mail met een bevestiging van deelname aan de excursie; Aanwezigheid/inschrijving door 1 e jaars bij programmaonderdelen van de 2 e jaars is mogelijk, enkel alleen op basis van beschikbaarheid. OPDRACHT GASTCOLLEGES: Noteer voor jezelf 3 quotes uit het seminar die je aanspreken beschrijf kort waarom ze je aanspreken; Schrijf een samenvatting van maximaal 100 woorden; Schrijf een recensie/column van maximaal 100 woorden. Eén van bovenstaande opdrachten moet verwerkt worden in je portfolio, los van je EMEG-lijst. Let op: dit moet je dus per gastcollege doen. OPDRACHT EXCURSIE: Per excursie staat de opdracht beschreven; Presenteer de opdracht tijdens de eerste Studiecoachbijeenkomst na de IEMES-week; Zorg ervoor dat dit ook op je blog komt te staan.

IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Tentameninzage 09.30 13.30 uur Lokaal per vak, zie onderstaande Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van

Nadere informatie

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jan-Jaap van der Wal Gastcollege Gastdocent van het jaar 11.00 12.30 uur Aula Tv-personality, cabaretier en artistiek leider Jan-Jaap

Nadere informatie

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE Maandag 24 september Maaike Rijders Workshop Powerpoint Advanced 13.00 14.00 uur Lokaal P3 1.07 Maaike is werkzaam bij Fontys ACI als docente Trendwatching

Nadere informatie

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing Afstudeerprofiel MMP Eric de Boer Werkervaring: Marketeer Docent marketing MMP MMP = Programma Rolf Stam Werkervaring: Marketeer Docent (internet)marketing Wat is MMP? Waarom MMP? Verschil MMP t.o.v. de

Nadere informatie

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES Voltijd Tilburg 2011/2012 COMMERCIËLE ECONOMIE FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES DIGITAL PUBLISHING STUDIES 25.M.3535.01.11 Enjoy YOUR learning community! We willen vermaakt worden, we zoeken naar

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

BUSINESS MEETS STUDENTS

BUSINESS MEETS STUDENTS BUSINESS MEETS STUDENTS We nemen de studenten bij Fontys ACI mee in de wereld van event, music, entertainment en gaming. Een wereld waarin je je plek ècht moet verdienen door ervaring en drive. We bereiden

Nadere informatie

Promoveren : gekkenwerk!

Promoveren : gekkenwerk! Promoveren : gekkenwerk! 1. Een onderwerp vinden Neem je broedtijd: zeer functioneel Blijf dicht bij jezelf Jij moet het boeiend blijven vinden Mijn zoektocht Poging I: september 2005 Innovatie op entertainment

Nadere informatie

Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries

Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries Organisatie- en functieprofiel Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries S13 CAO-HBO 0,8-1,0 fte Versie 30 november 2017 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1 Studiejaar 2013-2014 Coördinator LSW 1 jaar 1 Contactgegevens: Rudy van Belkom r.vanbelkom@fontys.nl +316 3019 3653 Lifestyle week gids

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 HEALTH LEISURE APPEARANCE FOOD HUMAN MOVEMENT LIVING Pagina Stagegids 3 INHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 1 INLEIDING

Nadere informatie

Concept PlusProject! Tommy Krijt! MM2A! 19-06-2015

Concept PlusProject! Tommy Krijt! MM2A! 19-06-2015 Concept PlusProject Tommy Krijt MM2A 19-06-2015 Inhoud 1. Concept 2. SWOT 3. Marktverkenning Welke projectcategorieën zijn het meest succesvol? Hoeveel geld kan iemand voor zijn project vragen? Timing

Nadere informatie

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF Inleiding Het boek Wat je schrijft ben je zelf (WJSBJZ) is een werkboek. Het bestaat uit 33 levensvragen met bijbehorende opdracht. Bij elke vraag is er schrijfruimte

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

SAMENLOOP VOOR HOOP. De kracht van social media is iedere dag weer een grote verrassing! CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer

SAMENLOOP VOOR HOOP. De kracht van social media is iedere dag weer een grote verrassing! CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer SAMENLOOP VOOR HOOP Datum: 28 juni 2016 CORINNE KEIJZER social media adviseur, coach en trainer Wie ben ik Wie ben ik Wat doen wij Wij helpen bedrijven, instellingen, organisaties, verenigingen en zzp

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014.

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Inhoud 1. Profiel deelnemend publiek 2. De enquête a. Donateurs: hun voorkeur om een project

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Bijlage 1 Zelfassessment

Bijlage 1 Zelfassessment Bijlage 1 Zelfassessment DEEL 1 Algemeen Altijd Vaak soms Bijna nooit niet Ik hou ervan om in kleine groepjes te werken 4 5 3 2 1 Ik zou het leuk vinden om met studenten en 5 4 3 2 1 docenten te werken

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren Marketingmed.nl Waarom adverteren? Waarom bij Marketingmed.nl adverteren? Onze

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Lesbrief: Je gaat wat beleven Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Je gaat wat beleven Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Je gaat wat beleven Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Welke winkels vind jij leuk om te shoppen? Wat

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... Stap : Wat Kan ik? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

Opdrachten productie:

Opdrachten productie: Opdrachten productie: Productie: welke andere mediamerken denken jullie dat er nog meer in de top 25 staan? 1. Nos 2. radio 3fm 3. rtl 4 4. rtl 7 5. radio 538 6. sbs6 7. mtv 8. sky radio 9. radio 1 10.

Nadere informatie

ELSEVIERS HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIERS HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIERS HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... STAP : WAT KAN IK? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

Grote Klus Thema : Cultuur

Grote Klus Thema : Cultuur Grote Klus Thema : Cultuur Bij cultuur horen : muziek drama beeldend dans erfgoed foto/film - literatuur Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met onze speciale cultuur viering. Als

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Library prijslijst 2017 Nederland

Library prijslijst 2017 Nederland Inhoud 1. Over ons 2. Reclame 3. Audiovisuele producties 4. Overige audiovisuele producties 5. Contact 1. Over ons Wij zijn een in Amsterdam gevestigde muziekstudio, en wij produceren bekroonde muziek

Nadere informatie

Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus

Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus Docentenhandleiding doelgroep duur 2 vmbo/havo/vwo, 3 vmbo/havo/vwo 5 klokuren Oliver Laric Inleiding YouTube bestaat ruim 5 jaar en is een ongekend populaire

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

project: Organiseren van een multicultureel event

project: Organiseren van een multicultureel event project: Organiseren van een multicultureel event Colofon Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Postbus 1056 7940 KB Meppel Tel.: 0522-235235 Fax: 0522-235222 E-mail: info@edu-actief.nl Internet: www.edu-actief.nl

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 In fase 1 heb je geoefend met het schrijven van teksten. Je hebt ook geleerd

Nadere informatie

Wat bieden we je aan. Onze voorwaarden. Hoe werkt het solliciteren?

Wat bieden we je aan. Onze voorwaarden. Hoe werkt het solliciteren? 8D Games is een plek waar iedereen hard werkt, altijd probeert om onze producten, zichzelf en het team te laten groeien, maar bovenal proberen we om binnen deze scope met zoveel mogelijk plezier samen

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Maatwerkentertainment

Maatwerkentertainment Maatwerkentertainment Tijdens seminars en congressen is het belangrijk uw gasten op een originele manier uw boodschap te communiceren. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de beste entertainment-acts

Nadere informatie

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... Stap : Wat Kan ik? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

Blok-enquete. kijk op het intranet op de pagina van propedeuse bij Eindejaarsgesprek. klik op de link: blokevaluatie

Blok-enquete. kijk op het intranet op de pagina van propedeuse bij Eindejaarsgesprek. klik op de link: blokevaluatie Blok-enquete kijk op het intranet op de pagina van propedeuse bij Eindejaarsgesprek klik op de link: blokevaluatie evaluatie introductie opdracht stavaza Evaluatie B3 Overzicht B4 en SBC4 Portfolio oefening

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er?

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er? Onderzoeksrapport Wat voor soorten stages zijn er? Eliza Friedrich 74956 M2A2 Week 1 5 verschillende soorten bedrijven / stages. Stay in Touch Media. Wat is de Stay in Touch Media? Stay in Touch Media

Nadere informatie

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers Contact: Geesje Philippi 06 2292 3459 g.philippi@pioneering.nl Claasje Reijers 06 1645 2080 c.reijers@pioneering.nl TV 1 De kans om de bouw te vernieuwen De vele kansen in de bouwsector om te innoveren

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur Fotografie Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kot wat er te zien is. Uitgeprint of digitaal meenemen. Documentaire fotografie is bij

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg

Nadere informatie

Ook zijn jullie op grond van de intake eerder al uitgenodigd voor de assessment middag op woensdag 28 januari aanstaande.

Ook zijn jullie op grond van de intake eerder al uitgenodigd voor de assessment middag op woensdag 28 januari aanstaande. Beste FEMTA kandidaten, Jullie zijn toe aan de derde en laatste stap van het selectieproces voor de FEM Talent Academy. Afgelopen week hebben we de laatste intake gesprekken afgerond en elke kandidaat

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Even voorstellen Music City The Hague Showcase Festival 23 t/m 26 sept. Selectieprocedure Music City The Hague Showcase Party and more..

Even voorstellen Music City The Hague Showcase Festival 23 t/m 26 sept. Selectieprocedure Music City The Hague Showcase Party and more.. Reeperbahn Festival Hamburg 23-26 september Music City The Hague Showcase Party 2015 Even voorstellen Music City The Hague Popmuziek zit Den Haag in de genen. Den Haag is een stad die hiermee zeker niet

Nadere informatie

Stichting Tekstpierement. Beleidsplan

Stichting Tekstpierement. Beleidsplan Stichting Tekstpierement Beleidsplan 1. Inleiding Dit document beschrijft het beleidsplan van Stichting Tekstpierement. Het beleidsplan bestaat uit een aantal onderdelen, die samen het beleidsplan vormen

Nadere informatie

SCHOOL OF VENUES 2017 / 2018

SCHOOL OF VENUES 2017 / 2018 SCHOOL OF VENUES 2017 / 2018 PROGRAMMA 2018 CATALOG TITLE ISSUE #1 / MONTH 2018 HET NIEUWE LEREN VOOR EVENEMENTENLOCATIES Een doelgerichte marketingstrategie is niet meer weg te denken uit het marketing-

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Een oude bekende In een nieuw jasje!

Een oude bekende In een nieuw jasje! presenteert Een oude bekende In een nieuw jasje! Stichting Stimulering Podiumkunsten Ralph Evegaars (voorzitter) Stichting Stimulering Podiumkunsten Stef Broos (initiatiefnemer) Doelstelling anno 2012

Nadere informatie

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Need To Know info Introductie Kennismaking Opzet van colleges, hoe wordt er getoetst Wat gaan we de

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals boeken, tijdschriften, video, audio etc. Zo

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren?

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 14 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten

Nadere informatie

Voor de paboopleider. Werkvorm 9: voor de opleider (1) Reageren op discriminatie

Voor de paboopleider. Werkvorm 9: voor de opleider (1) Reageren op discriminatie Werkvorm 9: voor de opleider (1) Hoe kun je reageren op discriminatie op school? Iedereen in het onderwijs krijgt er vroeg of laat mee te maken: vooroordelen en discriminatie. Het is zaak om hier goed

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

De zakelijke kant van muziek

De zakelijke kant van muziek De zakelijke kant van muziek Leerlingentekst en opdrachten Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Je bent gek op muziek en wat is nou leuker dan van je hobby je werk maken? Als je een bandje

Nadere informatie

SCHOOL OF VENUES 2018

SCHOOL OF VENUES 2018 SCHOOL OF VENUES 2018 PROGRAMMA 2018 ISSUE #1 / MONTH 2018 BESTE LOCATIELEDEN VAN CLC-VECTA, Levenslang leren en locaties die dromen najagen. Die zien wij graag in onze klas. Is dat passie? Wij denken

Nadere informatie

Teken een architect. Lees het volgende verhaal:

Teken een architect. Lees het volgende verhaal: Teken een architect Lees het volgende verhaal: Een architect heeft een hele dag nagedacht over een nieuwe brug die gebouwd moet worden. Via de brug moet het verkeer, ook zware vrachtwagens, over een brede

Nadere informatie

Werk Veld Oriëntatie de eerste weken van je nieuwe opleiding. Filmacteur

Werk Veld Oriëntatie de eerste weken van je nieuwe opleiding. Filmacteur Werk Veld Oriëntatie de eerste weken van je nieuwe opleiding Filmacteur 30 augustus t/m 1 oktober 2010 Inleiding Welkom, welkom. Waar komt die hele filmindustrie vandaan? Wat moet er gebeuren voordat er

Nadere informatie

Documentaire. Voorbereiding op het documentaire project

Documentaire. Voorbereiding op het documentaire project Documentaire Voorbereiding op het documentaire project Inhoud 1. Wat is een documentaire? 2. Interview techniek 3. Documentaire maken in 3 stappen 3.1. Ontwerpen 3.2. Opnemen 3.3. Monteren 4. Werkdocument

Nadere informatie

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot 2012-2013 Opleiding tot ervaringsdeskundige Mensen met een licht verstandelijk beperking Uit eigen ervaring... Ik wil mijn stem laten horen, in een groot aantal werkvelden wordt er steeds meer gebruik

Nadere informatie

S P O N S O R P A K K E T T E N

S P O N S O R P A K K E T T E N S P O N S O R P A K K E T T E N WORDT UW ORGANISATIE OOK: VRIEND VAN DE LOS OVER DE LOS De Lokale Omroep Spakenburg is al sinds 1991 bezig met het maken van radio. In 1993 kwam hier ook televisie bij.

Nadere informatie

Ik ben Alice - docenten

Ik ben Alice - docenten Doelgroep: voortgezet onderwijs, middenbouw havo en vwo Voor u ligt de lesbrief die hoort bij een bezoek aan het wetenschapsfilmfestival InScience. Tijdens het festivalbezoek gaan leerlingen de documentaire

Nadere informatie

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011 Workshop Profileren laat zien wie je bent 25 mei 2011 Inhoud Speeddate: de eerste indruk Branding en Personal Branding Laat zien wie JIJ bent - Jij zelf: TAP - Logische niveas van verandering LAAT ZIEN

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES)

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) 16 TRENDS, TRUCS, TIPS & TOOLS DIE JE VERDER HELPEN JE REPUTATIE MOET JE VOEDEN EN VERDEDIGEN; OF JE DAT NU WILT OF NIET

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Cultuur is een eerste levensbehoefte

Cultuur is een eerste levensbehoefte 10 Cultuur is een eerste levensbehoefte Interview Tekst Kelly Bakker Foto s Tessa Wiegerinck Journalist, cultuurkenner en ondernemer in één Je stapt in die achtbaan en kan dan eigenlijk niet meer anders

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2015 2016 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt een cultuurlening aanvragen bij Cultuur+Ondernemen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Wat maakt ons uniek? Geen inspiratie? De persoon waarover ik schrijf is... Iets wat ik leuk vind aan. Iets dat echt uniek is aan.

Wat maakt ons uniek? Geen inspiratie? De persoon waarover ik schrijf is... Iets wat ik leuk vind aan. Iets dat echt uniek is aan. 1 Wat maakt ons uniek? Werk in tweetallen voor deze activiteit. Geef de ander jouw activiteitenblad om op te schrijven en zorg dat je zijn/haar blad krijgt. Vul de onderstaande oefening in op het activiteitenblad

Nadere informatie

Informatiepakket Commissies TOP Week

Informatiepakket Commissies TOP Week Informatiepakket Commissies TOP Week 2017 Inhoud TOP Week algemeen 3 Organisatie 4 Wat houdt een TOP commissielid zijn in? 5 Commissieperiode Structuur Vergaderingen Making memories Vergoeding Welke commissies

Nadere informatie