Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen."

Transcriptie

1 Aan de eindexamenkandidaten havo Zaandam, april 2017 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor jou van belang zijn te noteren in je agenda. De volgende zaken zijn belangrijk voor de afronding van het schoolexamen. Inzien toetsen De laatste schoolexamenperiode duurt t/m woensdag 5 april. Donderdag 6 april, vrijdag 7 april en maandag 10 april zijn beschikbaar voor toetsinzage/bespreking. Lesdagen Donderdag 6 april, vrijdag 7 april, dinsdag 11, woensdag 12 en vrijdag 21 april zijn reguliere lesdagen. Woensdag 19 april en donderdag 20 april zijn beschikbaar voor herkansingstoetsinzage/bespreking. Inhalen Als je een of meer (schriftelijke of mondelinge) toetsen door ziekte of een andere geldige reden niet gemaakt hebt, moet je die alsnog maken op donderdag 13 april, vrijdag 14 april of dinsdag 18 april. Voor deze toetsen is geen herkansing mogelijk. Herkansen De herkansingen vinden ook plaats op donderdag 13, vrijdag 14 en dinsdag 18 april. Wie op deze dag, om welke reden dan ook (inclusief ziekte), niet komt, kan niet meer herkansen. Voor de herkansingsregeling verwijs ik je naar het schoolexamenreglement (art art. 4.6). Als je gebruik wilt maken van je herkansingsrecht, geef je je hiervoor uiterlijk dinsdag 11 april om uur op via een mail van de leerjaarbegeleider. Wie zich niet op tijd opgeeft, verspeelt het recht op herkansing. Herexamen Voor vakken die worden afgesloten op schoolexamenniveau (z.o.z.) bestaat de mogelijkheid een herexamen af te leggen voor maximaal vier vakken die met een cijfer lager dan 5.5 zijn afgesloten. Voor een vak dat op schoolexamenniveau wordt afgesloten, kan per vak niet meer dan eenmaal een herexamen worden aangevraagd. De herexamens worden woensdag 19 april afgenomen. Je moet je voor dit herexamen uiterlijk dinsdag 18 april voor uur via een formulier opgeven bij de receptie. Wie zich niet op tijd opgeeft, verspeelt het recht op een herexamen. Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen. Op donderdag 20 april vindt de definitieve controle van de eindcijfers van het schoolexamen plaats om uur in de Mediatheek. Je moet dan je handtekening zetten voor de correcte eindcijfers die je voor je schoolexamen hebt behaald. Bij deze brief zijn bijlagen met belangrijke gegevens, data en exameninstructies opgenomen. Heb je na het doornemen van alle informatie nog vragen, dan kun je contact opnemen met ondergetekende of met de heer Schallig. Heel veel succes gewenst! drs. L. Dijkkamp, secretaris van het examen

2 BELANGRIJKE GEGEVENS Vakken met alleen een schoolexamen: Maatschappijleer (afgesloten in het 4 e leerjaar) CKV (afgesloten in het 4 e leerjaar) LO (Lichamelijke Opvoeding) BSM* Informatica* NLT* De met een * gemarkeerde vakken komen in aanmerking voor het herexamen op woensdag 19 april. Schoolexamenafsluiting Vakken die worden afgesloten met een SE en een CE worden afgesloten met een cijfer dat is afgerond op één decimaal, volgens de formule in het PTA. Vakken met alleen een SE worden afgesloten met een cijfer dat wordt afgerond op een heel eindcijfer (5.49 wordt 5; 5.50 wordt 6). Overig CKV en LO moeten zijn beoordeeld als voldoende of goed. Het rekenkundig gemiddelde van de afgeronde cijfers voor maatschappijleer en het cijfer voor het profielwerkstuk vormt het zogenaamde combinatiecijfer. Herkansingen binnen het schoolexamen Voor de herkansingsregeling verwijs ik je naar het schoolexamenreglement (art ). Voor een vak met alleen een schoolexamen, dat met een onvoldoende (cijfer lager dan 5.5) is afgesloten, kan een herexamen worden aangevraagd. Dit herexamen beslaat de stof van het gehele vak. Deze herexamens hebben met uitzondering van BSM, Informatica en NLT al plaatsgevonden. Slaag/zakregeling Het eindcijfer komt als volgt tot stand: (SE + CE) : 2, waarna afronding op hele eindcijfers volgt. Een examenkandidaat is geslaagd met de volgende cijfercombinatie: alle eindcijfers 6 of hoger of 1x5 en voor de overige vakken een 6 of hoger of 1x4 of 2x5 of 1x5 en 1x4 en voor de overige vakken een 6 of hoger, waarbij het gemiddelde van alle eindcijfers tenminste 6.0 is. Daarnaast moet er voldaan worden aan de volgende drie voorwaarden: 1. CKV en LO zijn beoordeeld als voldoende of goed. 2. Het gemiddelde van alle cijfers die voor het CE zijn behaald, is (onafgerond) groter dan of gelijk aan 5, Voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde is ten hoogste één 5 als eindcijfer behaald. 4. De (verplichte) rekentoets is afgelegd. Met een eindcijfer van 3 of lager is de kandidaat afgewezen. Dit geldt ook voor het eindcijfer per onderdeel van het combinatiecijfer: de kandidaat met een 3 voor maatschappijleer of het profielwerkstuk is afgewezen.

3 CENTRAAL EXAMEN woensdag 10 mei t/m dinsdag 23 mei Het rooster van de centrale examens tref je aan in bijlage 2 van deze examenbrief. Verder verwijs ik je naar of De examens vinden plaats in de gymnastieklokalen en de lokalen Z311 en Z312. Voor een goed verloop van het centrale eindexamen wil ik graag de volgende punten extra onder jullie aandacht brengen. LEES ZE DUS ZORGVULDIG DOOR. Hulpmiddelen Welke hulpmiddelen zijn toegestaan, staat in bijlage 3 van deze examenbrief. Vergeet niet deze hulpmiddelen mee te nemen naar het examen. Binasboekjes Kandidaten met biologie, natuurkunde en/of scheikunde in hun pakket moeten 15 minuten voor aanvang van het examen in de examenzaal aanwezig zijn, zodat de binasboekjes gecontroleerd kunnen worden. Woordenboeken en atlassen De woordenboeken die tijdens het examen gebruikt mogen worden, moet je zelf op het examen meenemen. Voor het examen aardrijkskunde krijg je een atlas van de school (de 54 e editie), dus NIET je eigen atlas meenemen. Grafische rekenmachine Alleen bij wiskunde A en B is een grafische rekenmachine toegestaan (bij alle andere vakken een gewone rekenmachine). Het is verplicht de grafische rekenmachine in de examenstand te zetten; hierop zal controle worden uitgeoefend. Kom op tijd! Het is beslist noodzakelijk dat je op tijd aanwezig bent in het examenlokaal (minimaal vijf minuten voor aanvang van het examen). Als je te laat komt, mag je uiterlijk tot een half uur na het begin van de zitting tot het examenlokaal toegelaten worden. Je krijgt geen extra tijd en je moet dus je werk inleveren op het tijdstip dat ook voor de andere kandidaten geldt. Wie meer dan een half uur te laat is, mag niet meer deelnemen aan de examenzitting. Je mag het lokaal niet binnen een half uur na het begin van de zitting verlaten. Ziekte Bij ziekte moet je dit vóór het examen begint meedelen aan de secretaris van het eindexamen, de heer L. Dijkkamp. Indien je deelneemt aan de zitting, kan het gemaakte werk achteraf niet ongeldig worden verklaard wegens ziekte. Wanneer je tijdens een zitting ziek wordt, moet je dit melden aan één van de surveillanten. Deze surveillant brengt je naar een lid van de schoolleiding. Samen met hem of haar kun je dan beoordelen of je naar huis zult gaan of na een korte pauze het werk zult hervatten. Een kandidaat die om een geldige reden afwezig is bij één of meer zittingen van het centraal examen moet het examen zoveel mogelijk afronden op de herexamendagen, maandag 19 juni, dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni. Omdat per herexamendag voor hoogstens twee vakken het examen kan worden ingehaald, wordt de kandidaat die meer vakken heeft gemist voor de overige vakken verwezen naar het derde tijdvak van het staatsexamen in augustus. Dit laatste geldt ook voor een kandidaat die op 19, 20, 21 juni om een geldige reden niet van de herkansing gebruik kon maken.

4 Papier en schrijfgerei Je mag alleen papier gebruiken dat door de school is neergelegd. Op al het papier dat je aan het eind van de zitting inlevert, schrijf je linksboven je examennummer en rechtsboven je naam, alsmede de naam van je docent(e). Het werk mag niet met potlood gemaakt worden (dit geldt niet voor tekeningen en grafieken). Ook het gebruik van correctievloeistof is streng verboden! Je moet je kladpapier alleen inleveren als je je werk in het net niet hebt afgekregen (verwijs dan op je netpapier naar het kladpapier) of als je het lokaal voor het einde van de zitting verlaat. Als je papier, een potlood of iets dergelijks nodig hebt, geef je een teken met je hand aan een surveillant. Je mag dus niet iets lenen van een buurman en je moet op je plaats blijven zitten. Jassen en tassen Je mag geen jassen en tassen meenemen in het examenlokaal. Eten en drinken kan je in een doorzichtig plastic tasje meenemen en naast je tafel leggen. Het is examenkandidaten absoluut verboden een telefoon of andere elektronische apparaten (behoudens een rekenmachine) mee te nemen in het examenlokaal. Overtreding van deze regel kan ernstige consequenties hebben. Toiletbezoek Als je tijdens het examen naar het toilet moet, geef je een teken met je hand aan een surveillant. Als je je werk af hebt Schrijf op elk blaadje hoeveel blaadjes je inlevert. Als je drie blaadjes inlevert, noteer je op het eerste blad 1/3, op het tweede blad 2/3, op het derde blad 3/3. Kijk het werk goed na als je klaar bent. De laatste 20 minuten voor de officiële eindtijd mag je het lokaal niet verlaten. (Het is voor degenen die nog niet klaar zijn, erg hinderlijk als er de laatste 20 minuten voortdurend leerlingen het lokaal verlaten.) Aan het einde van de zitting blijft iedereen zitten tot al het werk is ingenomen door de surveillanten. De opgaven mogen tijdens de examenzitting het lokaal niet verlaten. Als je voor het einde vertrekt, moet je dus ook de opgave, voorzien van je naam, inleveren. De ingeleverde opgaven worden na iedere examenzitting neergelegd in de gang tussen de twee examenlokalen. Boeken en kluissleutel inleveren Op dinsdag 23 mei moet je je boeken inleveren (rooster via Magister), uitgezonderd 5havoleerlingen met M&O in hun pakket (zij leveren hun boeken in op woensdag 24 mei). De boeken moeten ongekaft zijn en op de sticker moet je naam, je klas en het cursusjaar vermeld zijn. Ook de kluissleutels moeten op dinsdag 23 mei worden ingeleverd; 5 havo M&O op 24 mei. Er kunnen administratiekosten in rekening gebracht worden indien de boeken/kluissleutel niet op bovenstaande datum ingeleverd zijn. Bibliotheekboeken Bibliotheekboeken moeten voor de periode van het centraal examen ingeleverd worden bij de bibliotheek. Lever boeken uit de klassenbibliotheek in bij de betreffende docent(e).

5 Uitslag Als de correctie van het examenwerk volgens het opgestelde schema verloopt, bellen wij alle kandidaten op woensdag 14 juni op om de uitslag mee te delen. Wij beginnen met bellen vanaf uur. Zorg dus dat je in de buurt van de telefoon bent. Houd je eigen telefoonlijn vanaf uur zoveel mogelijk vrij en bel zelf niet naar de school, omdat je dan onze lijnen blokkeert! Als je pas verhuisd bent of je hebt een ander telefoonnummer gekregen, geef dat dan zo spoedig mogelijk door aan de administratie. Op de dag van de uitslag verwachten wij je vanaf uur op school voor het ophalen van je cijferlijst en een gezellig samenzijn met je docenten en medeleerlingen! Ook kun je dan boeken meekrijgen voor een eventueel herexamen (dit kan ook op donderdag 15 juni). Herexamen Een kandidaat die NIET geslaagd is na een volledig afgerond examen mag een herexamen afleggen voor één vak. Ook kandidaten die zijn geslaagd mogen een vak herkansen. Houd er bij je afspraken en plannen rekening mee, dat je eventueel aan de herkansing moet/wilt deelnemen op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni. Bij afwezigheid op deze dag om een geldige reden is het mogelijk het examen af te ronden in het 3 e tijdvak in augustus. Indien je wilt deelnemen aan het herexamen, moet je uiterlijk donderdag 15 juni voor uur het aanvraagformulier inleveren. Op het aanvraagformulier moet je het vak vermelden waarin je een herexamen wilt afleggen. Als het aanvraagformulier niet tijdig is ingeleverd, vervalt het recht op herkansing! Een niet geslaagde kandidaat is dan definitief afgewezen. Voor een geslaagde kandidaat wordt de voorlopige cijferlijst dan de definitieve cijferlijst. Boeken die nog in je bezit zijn, dienen op de dag van het herexamen ingeleverd te worden bij mevrouw De Vries. De kandidaten die in eerste instantie niet zijn geslaagd en herkansen, vernemen vrijdag 30 juni tussen en uur de uitslag, eveneens telefonisch. Uitreiking diploma's Op vrijdag 7 juli worden de diploma s uitgereikt in het Zaantheater. Er zijn twee zittingen. De diploma-uitreiking begint voor leerlingen van de havo om uur en voor leerlingen van het vwo om uur. Wij zullen slechts een diploma uitreiken als de betreffende leerling de school- en bibliotheekboeken ingeleverd heeft. Belangstellenden zijn van harte welkom. Bijlage 1: belangrijke data havo Bijlage 2: examenrooster Bijlage 3: hulpmiddelen

6 Belangrijke data havo Inzage/bespreking toetsen: donderdag 6 april, vrijdag 7 april en maandag 10 april. Opgeven voor herkansing 3 e schoolexamenperiode: uiterlijk dinsdag 11 april voor uur. Inleveren herkansingsformulier voor herexamen BSM, Informatica, NLT: dinsdag 18 april voor uur. Herkansingen en inhaaltoetsen: donderdag 13 april, vrijdag 14 april en dinsdag 18 april. Herexamen SE (BSM, Informatica, NLT): woensdag 19 april. Controle en paraferen eindcijfers SE: donderdag 20 april om uur in de mediatheek. CE: woensdag 10 mei t/m dinsdag 23 mei. Boeken/kluissleutel inleveren: dinsdag 23 mei (m.u.v. 5Havo M&O). Uitslag CE: woensdag 14 juni. Inleveren formulier herexamen CE: donderdag 15 juni voor uur. Herexamen CE: maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni. Uitslag Tweede Tijdvak (herkansingen CE): vrijdag 30 juni. Diploma-uitreiking: vrijdagmiddag 7 juli (13.30 uur).

7 Bijlage 2 EXAMENROOSTER HAVO woensdag 10 mei Scheikunde donderdag 11 mei Nederlands vrijdag 12 mei Geschiedenis Frans maandag 15 mei Aardrijkskunde Biologie dinsdag 16 mei Economie woensdag 17 mei Engels donderdag 18 mei Duits vrijdag 19 mei Kunst wiskunde A,B maandag 22 mei dinsdag 23 mei Natuurkunde M&O

8 Bijlage 3 HULPMIDDELEN HAVO Alle schriftelijke examens: woordenboek Nederlands Moderne vreemde talen: een woordenboek vanuit én een woordenboek naar de moderne vreemde taal is toegestaan, in één band of in twee afzonderlijke delen. Natuurkunde, scheikunde, biologie: Binas 6 e druk Aardrijkskunde: Atlas (54 e druk) Een grafische rekenmachine is alleen toegestaan bij wiskunde A en B. Bij alle andere vakken is een gewone rekenmachine toegestaan.

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen.

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen. Aan de eindexamenkandidaten havo Zaandam, april 2018 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen.

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen. Aan de eindexamenkandidaten havo Zaandam, maart 2019 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen.

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen. Aan de eindexamenkandidaten vwo Zaandam, april 2017 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen.

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen. Aan de eindexamenkandidaten vwo Zaandam, april 2018 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Lesdagen Donderdag 16 april, vrijdag 17 april, donderdag 23 april en vrijdag 24 april zijn reguliere lesdagen.

Lesdagen Donderdag 16 april, vrijdag 17 april, donderdag 23 april en vrijdag 24 april zijn reguliere lesdagen. Aan de eindexamenkandidaten havo Zaandam, april 2015 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen.

Wie zich heeft onttrokken aan een onderdeel van het schoolexamen, wordt niet toegelaten tot het centraal examen. Aan de eindexamenkandidaten vwo Zaandam, maart 2019 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

De volgende zaken zijn belangrijk voor de afronding van het schoolexamen.

De volgende zaken zijn belangrijk voor de afronding van het schoolexamen. Aan de eindexamenkandidaten vwo Zaandam, april 2015 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

Informatiegids examens havo vwo

Informatiegids examens havo vwo Informatiegids examens 2019 havo vwo Aan de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6 Hoogezand, maart 2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de informatiegids voor het Centraal Eindexamen 2019. Hierin staat

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017 EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017 Dit pakket bevat de volgende informatie: 1. Regels examen 2. Uitslag examen (diploma-uitreiking, vervolgopleiding): A geslaagd B extra vak C herkansing verplichte aanwezigheid

Nadere informatie

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing Examenboekje havo en vwo 2019 Inhoud 1 Planning van de laatste weken van de examenklassen 2 Rooster centraal examen 2019, havo en vwo 3 Het centraal examen 4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen

Nadere informatie

Examenvoorlichting 5 havo dinsdag 14 april 2015. Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom!

Examenvoorlichting 5 havo dinsdag 14 april 2015. Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom! Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom! 1 Nog 27 dagen tot het Centraal Examen! Schema ( zie ook examenblad.nl / het informatieboekje/ de website, daarop is ook deze presentatie te vinden): Je krijgt dit

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2013 MAVO HAVO VWO

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2013 MAVO HAVO VWO OP WEG NAAR HET DIPLOMA Exameninstructie 2013 MAVO HAVO VWO 1 INHOUDSOPGAVE 1. AFRONDING VAN HET SCHOOLEXAMEN... 3 2. DE GANG VAN ZAKEN ROND HET CENTRAAL EXAMEN... 3 3. DATA CENTRAAL EXAMEN MAVO/HAVO/VWO

Nadere informatie

Belangrijke data laatste periode mavo 4

Belangrijke data laatste periode mavo 4 Belangrijke data laatste periode mavo 4 Beste leerling, We gaan nu de laatste fase van het examenjaar in en daarom zetten we voor jullie alle belangrijke gegevens nog even op een rijtje. 11 t/m 15 april

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018 Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018 1 / 8 Bewaar dit boekje goed! Laat het ook je ouders/verzorgers lezen! Heeft de school het juiste telefoonnummer? Bij ieder examen ligt je schoolpas zichtbaar

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016 OP WEG NAAR HET DIPLOMA Exameninstructie 2016 inhoudsopgave 1. Afronding van het schoolexamen 3 2. De gang van zaken rond het centraal examen 3 3. Data centraal schriftelijk examen mavo, eerste en tweede

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET DIPLOMA

OP WEG NAAR HET DIPLOMA OP WEG NAAR HET DIPLOMA Exameninstructie 2014 MAVO HAVO VWO - 1 - Secr/Ex/Alg/13-14/Op weg naar het Diploma INHOUDSOPGAVE 1. AFRONDING VAN HET SCHOOLEXAMEN... 3 Schoolexamencijfers... 3 2. DE GANG VAN

Nadere informatie

OUDERAVOND HAVO Zaanlands Lyceum

OUDERAVOND HAVO Zaanlands Lyceum OUDERAVOND HAVO 5 11-10-2016 Zaanlands Lyceum Programma 2 Voorstellen Nieuwe begeleidingsstructuur Ondersteuning Rekentoets Profielwerkstuk Wijzigingen PTA Vervolgopleiding Programma 3 Schoolexamen Programma,

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2015

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2015 dinsdag 21 april Mavo: Jullie krijgen twee cijferlijsten mee naar huis. Je moet deze lijst goed controleren. Je levert één door je ouders getekende cijferlijst woensdag 22 april weer in bij je mentor.

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2019 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO Inhoud 1. Algemene informatie 2. Gedragsregels 3. Toegestane hulpmiddelen bij de Centrale Examens 4. Examennummers 5. Examenrooster 6. Belangrijke data 7.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO Inhoud 1. Algemene informatie 2. Gedragsregels 3. Toegestane hulpmiddelen bij de Centrale Examens 4. Examennummers 5. Examenrooster 6. Belangrijke data 7.

Nadere informatie

Zeist, april De eindexamenkandidaten vmbo t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist. Beste examenkandidaten,

Zeist, april De eindexamenkandidaten vmbo t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist. Beste examenkandidaten, Zeist, april 2015 De eindexamenkandidaten vmbo t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist Beste examenkandidaten, Deze brief is een onderdeel van de noodzakelijke laatste voorbereidingen op het Centraal

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Zeist, 17 april De eindexamenkandidaten vmbo-t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist. Beste examenkandidaten,

Zeist, 17 april De eindexamenkandidaten vmbo-t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist. Beste examenkandidaten, Zeist, 17 april 2014 De eindexamenkandidaten vmbo-t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist Beste examenkandidaten, Deze brief is een onderdeel van de noodzakelijke laatste voorbereidingen op het Centraal

Nadere informatie

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje.

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. Aan de examenkandidaten en hun ouders Amsterdam, april 2016 Beste eindexamenkandidaten, geachte ouders / verzorgers In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. In dit boekje

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019 Havo 5

CENTRAAL EXAMEN 2019 Havo 5 CENTRAAL EXAMEN 2019 Havo 5 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 GEBRUIK VAN HULPMIDDELEN BIJ HET CE... 4 DYSLEXIEVERKLARING... 5 ZAKEN RONDOM HET EXAMEN... 6 I. Eindcijfers en uitslag van het examen...

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 HAVO

Centraal Examen 2019 HAVO Centraal Examen 2019 HAVO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 13:30-16:30 Wiskunde A en B Vrijdag 10 mei 09:00-11:30 Duits 13:30-16:30 Management en Organisatie Maandag 13 mei 09:00-12:00 Geschiedenis

Nadere informatie

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019 EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019 Dit pakket bevat de volgende informatie: 1. Regels examen 2. Uitslag examen (diploma-uitreiking, vervolgopleiding): A geslaagd B extra vak C herkansing verplichte aanwezigheid

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2016 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding pagina 2

Inhoud. Inleiding pagina 2 Inhoud Inleiding pagina 2 Leerlingenversie van het examenreglement pagina 3 1. Algemene bepalingen pagina 3 2. Regeling van het schoolexamen pagina 3 3. Algemene regels met betrekking tot de examens pagina

Nadere informatie

Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 4BBL / 4KBL / 4GTL

Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 4BBL / 4KBL / 4GTL Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 4BBL / 4KBL / 4GTL Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 1 Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers, Na vier jaar middelbare school is het nu tijd voor het Centraal

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2017 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2018 mavo 2 Hoogezand, maart 2018 Beste leerlingen, Het schooljaar voor de examenklassen schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het

Nadere informatie

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019 Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019 1 / 8 Bewaar dit boekje goed! Laat het ook je ouders/verzorgers lezen! Heeft de school het juiste telefoonnummer? Bij ieder examen ligt je schoolpas zichtbaar

Nadere informatie

De eindexamenkandidaten vmbo-t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist

De eindexamenkandidaten vmbo-t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist Zeist, 15 april 2016 De eindexamenkandidaten vmbo-t/havo/vwo van het Christelijk Lyceum Zeist Beste examenkandidaat, Deze brief is een onderdeel van de noodzakelijke laatste voorbereidingen op het Centraal

Nadere informatie

Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018

Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018 april 2018 Beste examinandi examinandaeque, Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018 1. rooster centraal examen 2018 2. instructies voor het CE 3. lijst van toegestane

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 VWO

Centraal Examen 2019 VWO Centraal Examen 2019 VWO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 09:00-12:00 Grieks 13:30-16:30 Scheikunde Vrijdag 10 mei 13:30-16:30 Nederlands Maandag 13 mei 09:00-12-00 Geschiedenis 13:30-16:30

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN

INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN APRIL - JULI 2017 1 Tijdschema voor Eindexamenperiode 2017 di 18 april woe 19 april do 20 april vr 21 april ma 24 april t/m vr 5 mei ma 8 mei vr 19 mei ma 8 mei

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN VMBO Daaf Gelukschool Haarlem, maart 2019 INHOUD Beste eindexamenkandidaten,... 3 DATALIJST 2019... 4 Extra informatie... 5 Overige regels examen... 6 ROOSTER

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2019 mavo 2 Hoogezand, april 2019 Beste leerling, Het schooljaar schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het examen succesvol af te

Nadere informatie

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2017

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2017 welkom exameninstructie HAVO/VWO 201 1 onderwerpen Informatie examenlocatie Examenrooster Belangrijke data Hulpmiddelen faalangstformulier cijfers 2 examenlocatie BV 19 mei lokaal 114! 3 onderwerpen Informatie

Nadere informatie

VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N. Schooljaar 2015-2016. leerlingen

VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N. Schooljaar 2015-2016. leerlingen VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N Schooljaar 2015-2016 leerlingen s Gravendreef College Klaas Voskuildreef 135 2492 JJ Den Haag Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s).

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). . Oegstgeest, april 2017 Betreft: informatie eindexamen. Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 Dit examendraaiboek is te vinden op de Examenwebsite van de Huizermaat: https://gsf.nl/mijnsghuizermaat/ PTA en examens-> Examens -> Examendraaiboek leerlingen vrijdag 5 april Deze dag wordt de uitslag

Nadere informatie

Als er na het lezen van dit bericht nog onduidelijkheden zijn, laat het ons dan weten.

Als er na het lezen van dit bericht nog onduidelijkheden zijn, laat het ons dan weten. Arnhem, april 2015. Aanwijzingen CENTRAAL SCHRIFTELIJK EXAMEN 2015 Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je in het, aan het begin van het

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2018

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2018 Dit examendraaiboek is te vinden op de Examenwebsite van de Huizermaat: https://gsf.nl/mijnsghuizermaat/ PTA en examens-> Examens -> Examendraaiboek leerlingen maandag 16 april Deze dag wordt de uitslag

Nadere informatie

Informatieboekje examens havo - vwo

Informatieboekje examens havo - vwo Informatieboekje examens 2018 havo - vwo Aan de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6 Hoogezand, maart 2018 Beste examenkandidaten, Hierbij ontvangen jullie de informatiegids voor het Centraal Eindexamen

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2016

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2016 Dit examendraaiboek is te vinden op de Examenwebsite van de Huizermaat: http://www.huizermaat.nl/ PTA en examens-> Examens -> Examendraaiboek leerlingen dinsdag 19 april Mavo: Tijdens het mentoruur gaan

Nadere informatie

Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD

Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD Beste examenkandidaat, Je gaat in de komende periode je schoolexamen afsluiten en starten met het landelijk centraal examen. De schoolexamens Nederlands en Engels worden

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

Organisatie Centraal Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Eindexamen 2018 vmbo basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde/theoretische leerweg Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat,

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 5 havo dinsdag september 201 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de mentor

Nadere informatie

exameninformatie voor ouders

exameninformatie voor ouders exameninformatie voor ouders Geachte ouders, In dit document vindt u een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling en informatie

Nadere informatie

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6 INHOUDSOPGAVE I. Examencommissie pag. 2 II. Reglement 2014-2015: Begrippen pag. 3 1. Algemene bepalingen pag. 3 2. Overige bepalingen pag. 6 III. Examenoverzicht pag. 7 I. DE EXAMENCOMMISSIE -.. 2014-2015

Nadere informatie

Examen Kick-off bijeenkomst Het examen staat voor de deur

Examen Kick-off bijeenkomst Het examen staat voor de deur Examen 2019 Kick-off bijeenkomst Het examen staat voor de deur Programma: Examentraining Examenrooster + regels Examentips De uitslagdag Geslaagd! Belangrijke data Vooraf Je kunt alleen deelnemen aan het

Nadere informatie

Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je in het Examenreglement.

Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je in het Examenreglement. Aan alle examenkandidaten Arnhem, 3 april 2017. Aanwijzingen CENTRAAL SCHRIFTELIJK EXAMEN 2017 Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo

Informatieavond 5 havo Informatieavond 5 havo dinsdag 8 september 2015 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL 02-10-2017 Zaanlands Lyceum Voorstellen 2 Maarten Ternede Mentor V6a Soumia Hadri Mentor V6b Johanneke Stegink Mentor V6c Paul Snoek Mentor V6d Mikaël Flens Leerjaarbegeleider

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 TL

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 TL EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 TL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examenroosters Net even anders Ziekte Uitsluiting Extra s Tijdens het examen: Op tijd Te laat

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s).

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). . Oegstgeest, april 2018 Betreft: informatie eindexamen. Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze

Nadere informatie

Vooraf Als je nog geen kopie van je ID hebt ingeleverd, doe dat dan onmiddellijk!!

Vooraf Als je nog geen kopie van je ID hebt ingeleverd, doe dat dan onmiddellijk!! Aan: Alle examenkandidaten Betreft: informatie en instructies centraal examen Datum: 07 april 2016 Beste kandidaten, In deze brief vind je de instructies met betrekking tot het centraal examen en alle

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2016 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen havo-5 maart 2016 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2016 6 Zaken

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Centraal Examen 2019

Centraal Examen 2019 Centraal Examen 2019 atheneum datum tijd Omschrijving bladzijde 17 april 15.30 controle SE cijfers 3 18 april laatste dag uitleentermijn mediatheek 7 9 mei 13.30-16.30 scheikunde 10 mei 13.30-16.30 Nederlands

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Uitslagregeling 4. Rooster, Verhindering 5. Herkansen en Inhalen 6. Regels en Onregelmatigheden 7

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Uitslagregeling 4. Rooster, Verhindering 5. Herkansen en Inhalen 6. Regels en Onregelmatigheden 7 Spoorboekje Centrale Examens 2017 Inhoudsopgave Inleiding 3 Uitslagregeling 4 Rooster, Verhindering 5 Herkansen en Inhalen 6 Regels en Onregelmatigheden 7 Examenhulpmiddelen en Dyslectie 8 Tips voor het

Nadere informatie

Centraal Examen. Emmeloord, april Beste leerlingen,

Centraal Examen. Emmeloord, april Beste leerlingen, Centraal Examen Emmeloord, april 2018 Beste leerlingen, Dit boekje is een aanvulling op de informatie op de website: https://mijneindexamen.nl een website met informatie over het centraal examen. In dit

Nadere informatie

Informatieavond V6. 2 Oktober 2018

Informatieavond V6. 2 Oktober 2018 Informatieavond V6 2 Oktober 2018 Wie is wie? Directeur Lariks Teamleider VWO 4-6 Coördinator VWO 4-6 Decaan : dhr. Van Wageningen : mevr. Meulenkamp : dhr. Brunsting : mevr. Beijert Het eindexamen Inhoud

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Vooraf Als je nog geen kopie van je ID hebt ingeleverd, doe dat dan onmiddellijk!!

Vooraf Als je nog geen kopie van je ID hebt ingeleverd, doe dat dan onmiddellijk!! Aan: Alle examenkandidaten Betreft: informatie en instructies centraal examen Kenmerk: EC-1415-251/SMI/spe Datum: 31 maart 2015 Beste kandidaten, In deze brief vind je de instructies met betrekking tot

Nadere informatie

Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze periode.

Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze periode. Oegstgeest, april 2016 Betreft: informatie eindexamen. Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze

Nadere informatie

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL 1 oktober 2018 Zaanlands Lyceum Voorstellen 2 Jeroen Paap Koen Rose Jan Willem Siffels Johanneke Stegink Mentor V6a Mentor V6b Mentor V6c Mentor V6d Paul Snoek Dick Schallig

Nadere informatie