INFORMATIEBOEKJE. tussenschoolse opvang. R.K. Basisschool Andreas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEBOEKJE. tussenschoolse opvang. R.K. Basisschool Andreas"

Transcriptie

1 INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang R.K. Basisschool Andreas De Speelbrug Postbus 31~ 2215 ZG VOORHOUT Tel: Fax:

2 Pedagogisch beleid Tijdens de TSO (tussenschoolse opvang) houden wij rekening met het beleid van de school. Om verwarring te voorkomen, vinden wij het belangrijk dat kinderen tijdens de TSO met dezelfde normen en waarden om moeten gaan als ze gewend zijn tijdens schooltijd, met dien verstande dat de TSO vrije tijd is. Ze verblijven immers in hetzelfde gebouw en dan zijn duidelijke afspraken en samenwerking tussen school en TSO essentieel. Algemene uitgangspunten van de school: Waarden en normen / verantwoordelijkheid Het kind als individueel persoon Het kind als sociaal persoon Uitgangspunten van de tussenschoolse opvang: Tijdens de TSO streven de overblijfbegeleiders ernaar een gezellige sfeer te scheppen waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Wij willen dit realiseren door: kinderen serieus te nemen. rekening te houden met en in te spelen op de behoeftes van ieder kind afzonderlijk. kinderen te stimuleren tot zelfstandigheid, zodat een kind zelfvertrouwen kan opbouwen. geduldig en begripvol om te gaan met gevoelens en reacties van kinderen. een vertrouwensband met de kinderen op te bouwen in een gezellige en veilige omgeving door te zorgen voor rust, orde, regelmaat, duidelijkheid en consequent te zijn. een pedagogisch klimaat te bieden waarin zij respect voor zichzelf, de anderen en de omgeving ervaren en deze zich eigen leren te maken. kinderen leren een eigen mening te vormen in wisselwerking met hun omgeving.

3 Hoe we deze uitgangspunten vertalen naar de activiteiten van alle dag: 1. Hygiëne: Tijdens de TSO worden de kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te doen (zelfredzaamheid). Kleuters worden voor het eten begeleid naar het toilet, maar ze beslissen uiteindelijk zelf of en wanneer ze gaan. De hulp en begeleiding van de overblijfbegeleider bij de toiletten wordt afgestemd op de individuele behoefte van het kind. De oudere kinderen bepalen dat helemaal zelf. Bij een ongelukje wordt het kind door de overblijfbegeleider getroost en geholpen. Voor de kleuters is er altijd reservekleding op school. Eventuele negatieve reacties van de andere kinderen worden niet getolereerd. De overblijfbegeleider leert kinderen begrip en respect te hebben voor elkaar. Onder het eten mogen ze echter niet van tafel, dus ook niet voor een toiletbezoekje. Goede lichamelijke verzorging en hygiëne zijn belangrijk voor de gezondheid van het kind. De kinderen wordt geleerd dat hygiëne hoort bij bepaalde activiteiten en op vaste momenten, zodat het een gewoonte wordt. Bijvoorbeeld handen wassen voor het eten en na gebruik van het toilet. 2. De middagpauze: Op de Andreasschool kunnen de kinderen tussen de middag overblijven op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De tijden zijn van 12.00uur tot uur voor de onderbouw voor de bovenbouw. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 eten eerst. Ze wachten in de klas op de overblijfbegeleider. De groepen 5 t/m 8 melden zich om uur bij hun begeleider en gaan naar buiten. Er wordt alert gereageerd indien een kind niet aanwezig is. Hierbij worden de richtlijnen gevolgd zoals afgesproken in het protocol. Tijdens de TSO streven de overblijfbegeleiders ernaar een gezellige sfeer te scheppen waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en waar kinderen zelf kunnen kiezen waarmee ze willen spelen. Voor de kleuters is er extra aandacht. Zij hebben een vaste overblijfbegeleider voor die dag. Die hen voor, tijdens en na het eten begeleidt en stimuleert. De overblijfbegeleiders zijn er alert op, ieder kind voldoende aandacht te geven, door hun verhalen aan te horen en ze serieus te nemen. Bij drukke kinderen wordt getracht de aandacht niet al teveel op het negatieve gedrag te vestigen, maar ze te belonen als ze gewenst gedrag laten zien. We proberen hen te

4 bereiken door positieve aandacht. Wangedrag en pesten wordt absoluut niet getolereerd tijdens de TSO. Kinderen worden hierop altijd aangesproken en er wordt duidelijk gemaakt dat dit gedrag niet geaccepteerd wordt. Bij ernstig of herhaaldelijk wan- en/of pestgedrag kunnen wij in overleg besluiten een kind de toegang tot de TSO te weigeren. 3. De ruimte: Tijdens de TSO wordt er gebruik gemaakt van 4. Eten en drinken: Eten is een sociaal gebeuren waarbij een gezellige sfeer aan tafel stimulerend werkt. Kinderen mogen in alle rust en in hun eigen tempo eten. Op de TSO wordt de kinderen geleerd tafelmanieren in acht te nemen: aan tafel blijven zitten tijdens het eten niet met volle mond praten niet boeren, geen tassen op tafel niet aan andermans eten of drinken zitten Sommige kinderen hebben moeite met eten. De overblijfbegeleider probeert het kind te stimuleren door bijvoorbeeld het eten in kleinere porties te verdelen. Soms is positieve aandacht voldoende, maar als het nodig is worden er ook eisen gesteld. Tijdens de TSO letten de overblijfbegeleiders erop dat kinderen drinken en minstens één boterham opeten, tenzij met de ouders anders is afgesproken. Het is belangrijk te weten waar ouders bereikbaar zijn. Het invullen en actueel houden van het inschrijvingsformulier is daarom noodzakelijk. Om de zelfredzaamheid en de verantwoordelijkheid te stimuleren, ruimen de kinderen (al dan niet met behulp van de overblijfbegeleider) zoveel mogelijk zelf op als ze geknoeid hebben. Ook ruimen ze zelf hun eigen spullen op en doen die in hun tas. Het kan best een keer gebeuren dat een kind zich niet zo lekker voelt en daarom niet wil eten. In dat geval laat de overblijfbegeleider een briefje achter voor de ouders in de broodtrommel. Is een kind echt ziek, dan zal de overblijfbegeleider contact zoeken met de ouders en de leerkracht. Het kind is dan vaak thuis beter af. Ouders wordt dan verzocht hun kind op te halen.

5 5. Wennen: Vooral voor kleuters is het spannend om op school over te blijven. In de klas heeft de leerkracht een boekje met foto s waarin de TSO beschreven staat. De ouders kunnen hun kind al vast voorbereiden door samen het kleuterverhaal te lezen. Ouders zijn met hun kinderen altijd welkom om kennis te komen maken. Nieuwe kinderen proberen we altijd aan een klasgenootje te koppelen, zodat ze een vertrouwd iemand bij zich hebben. Kinderen gaan zo heel sociaal met elkaar om en ze vinden het nog leuk ook. Voorwaarden voor een goede begeleiding bij het wenproces zijn verder: zoveel mogelijk een vaste overblijfbegeleider vertrouwde, gezellige omgeving extra aandacht van de overblijfbegeleider. 6. Activiteiten: De tijd die kinderen op de TSO doorbrengen wordt door ons beschouwd als vrije tijd. De kinderen bepalen in principe zelf wat ze willen gaan doen en met wie. Wel wordt gestimuleerd dat kinderen samen spelen en soms ook dingen moeten delen met elkaar. Als er activiteiten aangeboden worden door de overblijfbegeleiders zijn de kinderen vrij in hun keuze of ze wel of niet mee willen doen. Het aanbieden gebeurt op een ongedwongen, niet schoolse manier, waarbij de nieuwsgierigheid en creativiteit van de kinderen wordt geprikkeld. Door goed naar de kinderen te luisteren en ze serieus te nemen is het mogelijk de activiteiten (zowel de individuele als groepsgerichte) af te stemmen op de wensen en mogelijkheden van het kind. Kinderen leren spelenderwijs om samen te werken met anderen, elkaar te helpen, zich aan de regels te houden en te wachten op hun beurt. Ook worden ze gestimuleerd in hun eigen zelfstandigheid door zoveel mogelijk zelf een oplossing te zoeken voor eventuele conflicten. Dit vergroot het zelfvertrouwen. Een belangrijk punt hierbij is het helpen verwoorden van gevoelens en emoties. De overblijfbegeleider stuurt, corrigeert of bemiddelt als dit nodig is en ziet er op toe dat er geen kinderen buitengesloten worden. Het is belangrijk dat kinderen leren omgaan met materialen van anderen, in dit geval de TSO. Hierbij gaat het niet alleen om het gebruik ervan maar ook het opruimen en eventueel schoonmaken. Zo deelt ieder kind mee in de verantwoordelijkheid voor de verzorging van de materialen.

6 Kinderen worden ook aangesproken op hun verantwoordelijkheden. Aan de afspraak eerst je speelgoed opruimen wanneer je iets anders wilt gaan doen moet iedereen zich houden. 7. Communicatie: Goede communicatie is sfeer bepalend. Niet alleen tussen overblijfbegeleider en kind, maar ook met ouders en leerkracht. Door duidelijke grenzen en regels weten kinderen waar ze aan toe zijn. Voor de overblijfbegeleiders onderling en de overblijfbegeleiders met leerkrachten is een goede overdracht van belang. Dit gebeurt dagelijks door overlegmomenten en door het overleg van de coördinator en iemand van het schoolteam. Ook een goede communicatie tussen de overblijfbegeleiders en de ouders is essentieel voor een optimale opvang van het kind. Bij problemen neemt de overblijfcoördinator contact op met de ouders. Ook is het erg belangrijk dat de ouders contact opnemen met De Speelbrug als er problemen of vragen van hun kant zijn. Zowel de overblijfbegeleiders als ouders zijn verantwoordelijk voor het nakomen van afspraken. Zoals het tijdig afmelden, het op tijd verstrekken van relevante informatie en correcte betaling. Mochten zich problemen voordoen met de kinderen dan zal de overblijfbegeleider met haar collega s en eventueel de leerkracht overleggen en zal de coördinator daarna contact zoeken met de ouders om zo samen een oplossing te zoeken. Tenslotte: De communicatie met ouders, leerkrachten en overblijfbegeleiders moet bijdragen aan het optimaliseren van de tussenschoolse opvang. Goed overleg is belangrijk en bevordert een prettig werkklimaat. Bijzonderheden over de kinderen worden bijgehouden in de werkmap. Voor een goede begeleiding van de kinderen is het belangrijk dat de overblijfbegeleiders zich daarvan op de hoogte stellen. De Speelburg hecht veel waarde aan de privacy van de ouders en hun kinderen. De overblijfbegeleiders gaan daarom zorgvuldig en vertrouwelijk om met gegevens. De volgorde van handelen door de overblijfbegeleiders in bepaalde situaties staat beschreven in diverse protocollen. Te denken valt dan aan; ongevallen, pesten en vermissing van een kind.

7 DE PRAKTIJK 1. Overblijfdagen en tijden Op de Andreasschool kunnen de kinderen tussen de middag overblijven op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De tijden zijn van uur tot uur. De groepen 1 t/m 4 eten eerst. De kinderen wachten in de klas op de overblijfbegeleider. Deze begeleidt de kinderen naar toilet en zorgt ervoor dat ze de handen wassen. Er wordt gegeten van uur tot uur. Daarna gaan de kleintjes naar buiten. De groepen 5 t/m 8 melden zich om uur bij de overblijfbegeleider en gaan tot uur naar buiten, even lekker uitrazen. Als de kinderen weer naar binnen gaan worden de handen gewassen en kunnen ze rustig aan tafel eten tot uur. Daarna wordt de ruimte weer netjes gemaakt (corvee onderleiding van de overblijfbegeleider) en kunnen de kinderen nog even naar buiten of binnen wat lezen of tekenen. 2. Inschrijven, aanmelden en afmelden Ieder schooljaar is het noodzakelijk om uw kind aan te melden d.m.v. een inschrijvingsformulier. U kunt kiezen uit een abonnement voor vaste dagen of incidenteel overblijven. In beide gevallen dient u uw kind in te schrijven. Gedurende de laatste vier weken van het schooljaar kunt u het inschrijvingsformulier inleveren op school, opsturen naar De Speelbrug, Postbus 31, 2215 ZG Voorhout of in de brievenbus van het kantoor van De Speelbrug, aan de Jacoba van Beierenweg 51a. We moeten streng zijn Geen Formulier Geen Overblijf! De coördinator zorgt dagelijks voor de presentielijsten, daarop staan de vaste overblijfkinderen vermeld. Het is heel belangrijk dat u uw kind afmeldt als het een keer niet komt. Dit is van groot belang, omdat wij anders naar niet afgemelde kinderen moeten gaan zoeken. Afmelden kan telefonisch of via de mail overblijven@speelbrug.nl bij De Speelbrug. Kinderen die incidenteel overblijven en ingeschreven staan, dienen ook aangemeld te worden voor de dag waarop ze van de TSO gebruik willen maken. Dit kan ook via De Speelbrug of de mail overblijven@speelbrug.nl Zorg ervoor dat wij altijd de actuele gegevens van uw kind in ons bestand hebben. Denk hierbij aan allergieën, diëten, medicijngebruik, maar ook de telefoonnummers waarop u te bereiken bent tussen en uur.

8 3. De kosten De TSO werkt met abonnementen of incidentele opvang. Bij een abonnement voor het hele schooljaar voor vaste dagen opvang zijn de kosten 2,50 per kind per keer. Voor een incidentele opvang betaalt u 3,00 per keer. Betaling geschiedt via automatische incasso d.m.v. een machtiging op het inschrijvingsformulier. 4. Eten en drinken U dient zelf te zorgen voor de maaltijd van uw kind, vergeet daarbij het drinken voor tussen de middag niet. De overblijfbegeleider kan het meegegeven fruit voor uw kind schoonmaken. We verzoeken u vriendelijk niet teveel snoep aan uw kind mee te geven. De overblijfbegeleider ziet erop toe dat uw kind drinkt en minstens één boterham op eet, tenzij dit anders met de ouder is afgesproken. Wilt u de tas, broodtrommel en beker voorzien van de naam van uw kind? De overblijftas kunnen de kinderen s morgens in de speciale rekken in de hal zetten, zodat de kapstokken niet te vol hangen. 5. Toezicht en begeleiding De coördinator stuurt de overblijfbegeleiders aan. Zij regelt de contacten met ouders en de school. We streven naar vaste overblijfbegeleiders bij de kinderen aan de tafel. Overblijfbegeleider-kind ratio is 1 op 10 (tot 15), zonodig wordt het aantal overblijfbegeleiders aangepast. Er is zowel binnen als buiten voldoende toezicht.

9 6. De kleuters De kleuters worden altijd uit de klas gehaald en begeleid naar toilet om te plassen en handen te wassen. Zij zitten gezamenlijk aan tafel. We zorgen ervoor dat er die dag steeds dezelfde overblijfbegeleider voor de kleuters zorgt. Deze overblijfbegeleider brengt hen later ook weer terug naar de klas en geeft de eventuele bijzonderheden door aan de desbetreffende leerkracht. Eventueel kan er door de overblijfbegeleider een briefje voor de ouders in de broodtrommel achtergelaten worden. 7. Regels Zowel voor de kinderen als hun ouders zijn er een aantal regels. We verwachten van u dat de betaling correct verloopt. In het uiterste geval kunnen wij besluiten om uw kind(eren) de toegang tot de TSO te ontzeggen. In het geval van wangedrag van uw kind zullen wij u altijd telefonisch hiervan in kennis stellen. Bij regelmatig wangedrag zullen wij u dit schriftelijk laten weten. In dit geval gaat er een afschrift naar de schoolleiding. Ook hier kunnen wij besluiten om het kind de toegang te weigeren. Verder bent u zelf verantwoordelijk voor het op tijd doorgeven van bijzonderheden over uw kind aan het team van De Speelbrug. Als wij van bepaalde situaties niet op de hoogte zijn, kunnen wij hier dus ook geen rekening mee houden! 8. Klachten Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de gang van zaken tijdens de tussenschoolse opvang. U kunt met uw klacht altijd terecht bij de coördinator. Als u van mening bent dat zij u niet verder kan helpen, kunt u zich richten tot de directie van De Speelbrug. Deze gaat dan met u op zoek naar een oplossing.

10 9. Afspraken voor de kinderen 1. Op school hebben we regels, deze gelden ook voor het overblijven 2. We wassen onze handen vóór we aan tafel gaan. 3. We eten netjes en rustig en we blijven tijdens het eten aan tafel zitten. Tassen zetten we op de grond. 4. Niemand vindt het prettig als een ander aan zijn eten komt. Met andermans eten haal je dus geen geintjes uit. 5. Na het eten ruimen we zelf onze spullen op 6. Wees voorzichtig met de spelmaterialen, dan hebben we er met zijn allen veel plezier van. 7. Om er voor te zorgen dat het voor iedereen rustig en veilig is, wordt er gewoon gelopen in de gang/hal. Dus rennen en gillen doen we niet. 8. Voor de veiligheid is het nodig dat iedereen op het schoolterrein blijft. Daarom spreken we met elkaar af dat je alleeen het plein mag verlaten met toestemming van één van de overblijfbegeleiders. 9. Spelen is leuk, maar we ruimen natuurlijk wel eerst op voordat we iets anders gaan doen 10. Jij vindt het vast niet leuk om een grote mond te krijgen. De overblijfbegeleiders vinden dat ook niet prettig. Daarom willen we van niemand een grote mond horen. 11. Onderling ruzie maken of iemand buitensluiten doen we niet. Als er iets is, ga je naar één van de overblijfbegeleiders. 12. We doen ons best een gezellige overblijver zijn! Belangrijke telefoonnummers: telefoonnummer: De Speelbrug Krijgt u na het lezen van dit boekje zin om samen met ons de overblijf tot een succes te maken? Meld u dan aan als overblijfbegeleider! De Speelbrug zorgt voor een goede begeleiding en opleiding.

11 INSCHRIJVINGSFORMULIER OVERBLIJVEN Mijn kind gaat gebruik maken van de tussenschoolse opvang. Naam kind :.groep : Huisarts :.. Vanaf welke datum heeft u opvang nodig :.. Bijzonderheden van uw kind :. Ik neem een abonnement voor: 0 maandag 0 dinsdag 0 donderdag 0 vrijdag Ik betaal hiervoor 10,00 per maand per dag ( 40 schoolweken x 2,50 = 100,-- gedeeld door 10 maanden, in juli en augustus wordt er niet geïncasseerd) Incidenteel 0 3,00 per keer Naam ouder/verzorger. Adres.postcode. Telefoonnr. thuis.werk mobiel Bij geen gehoor contact opnemen met. Hierbij verplicht ik mij tot: Het op tijd afmelden wanneer mijn kind niet overblijft Het op tijd aanmelden wanneer mijn kind incidenteel wel overblijft Het doorgeven van wijzigingen of belangrijke informatie relevant voor de overblijf Het verlenen van een machtiging voor automatische incasso. Datum..Handtekening. Ondergetekende verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan De Speelbrug om van zijn/haar hieronder genoemde rekening bedragen af te schrijven wegens de tussenschoolse opvang op de Andreasschool. Rekeningnummer.. Naam en voorletters... Adres... postcode/plaats Datum..Handtekening..

12

STICHTING DE BROODTROMMEL. Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang

STICHTING DE BROODTROMMEL. Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang STICHTING DE BROODTROMMEL Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang Inleiding Tijdens de TSO (tussenschoolse opvang) houden wij rekening met het beleid van de basisschool St. Joseph. Om verwarring te voorkomen,

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum:

Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: 28-10-2016 A. Pedagogisch beleidsplan overblijf Inleiding Dit pedagogisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het pedagogisch

Nadere informatie

Overblijven op de Regenboogschool. Informatie Tussenschoolse Opvang TSO 2015-2016

Overblijven op de Regenboogschool. Informatie Tussenschoolse Opvang TSO 2015-2016 Overblijven op de Regenboogschool Informatie Tussenschoolse Opvang TSO 2015-2016 Christelijke Basisschool De Regenboog Hobbemastraat 1 3372 XG Hardinxveld-Giessendam Telefoon 0184-612345 Informatie TSO

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. Broodje Over -Tussenschoolse opvang

Pedagogisch beleid. Broodje Over -Tussenschoolse opvang Pedagogisch beleid Broodje Over -Tussenschoolse opvang Doetinchem, Maart 2005 O.b.s. de Huet Wolborgenmate 2 7006 DG Doetinchem Tel: 0314-391160 e-mail: info@broodjeover.nl site: www.broodjeover.nl Broodje

Nadere informatie

Bijlage 7: Pedagogisch beleid van de Tussenschoolse Opvang Surplus

Bijlage 7: Pedagogisch beleid van de Tussenschoolse Opvang Surplus Openbare basisschool De Marske Irisstraat 2 1777 XP Hippolytushoef Tel. 0227 592043 Bijlage 7: Pedagogisch beleid van de Tussenschoolse Opvang Surplus 1. Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de TSO

Nadere informatie

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers,

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers, OVERBLIJVEN OP IBS DE ROOS PURMEREND 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doelstelling... 4 2. De overgang en tijden... 4 3. Aanmelden en afmelden... 4 4. De kosten van het overblijven... 5 5. Eten

Nadere informatie

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7 inhoudsopgave: Aanmelden:... 4 Afmelden:... 5 Aanwezigheidsregistratie:... 5 Aanmeldingsformulier:... 5 Kosten TSO... 6 Betaling... 7 Pedagogische visie van het overblijven... 8 Overblijfhulpen:... 9 Overblijfcoördinator:...

Nadere informatie

Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht. OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw

Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht. OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw Stichting Tussenschoolse opvang Kinderopvang Kidswereld. versie september 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan deze informatie goed te bewaren. Overigens staat deze informatie

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen en is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan dit boekje

Nadere informatie

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Overblijfboekje Tussenschoolse Opvang Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Voorwoord (ter info) Eén op de drie kinderen in Nederland luncht regelmatig op school. Iedere basisschool biedt

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Voor kinderen die incidenteel gebruik maken van de tussenschoolse opvang kunt u een strippenkaart kopen voor 15,00 (= 10 x overblijven).

Voor kinderen die incidenteel gebruik maken van de tussenschoolse opvang kunt u een strippenkaart kopen voor 15,00 (= 10 x overblijven). St. Willibrordusschool website:www.willibrordushulst.nl Tussenschoolse opvang op Kindcentrum St. Willibrordus. Beste ouders/verzorgers, Ook komend schooljaar kan uw kind weer gebruik maken van de tussenschoolse

Nadere informatie

Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Postbus 4 4670 AA Dinteloord Tel: 0167 523326 Fax: 0167 520107 e-mail: info@obsderegenboogdinteloord.nl Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u

Nadere informatie

Kinderkoepel. Pedagogisch werkplan. Lunchkids

Kinderkoepel. Pedagogisch werkplan. Lunchkids Kinderkoepel Pedagogisch werkplan Lunchkids 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch werkplan van Lunchkids onderdeel van de Kinderkoepel. Het pedagogisch werkplan is een afgeleide van het pedagogisch beleid

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

Stichting Overblijf in Lelystad

Stichting Overblijf in Lelystad Stichting Overblijf in Lelystad Informatiebrochure voor de ouders 2016-2017 Karveel 45-39 8242 VC Lelystad telefoon: 06 25494869 e-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad NL02INGB0006028728

Nadere informatie

Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob

Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob Stichting TSO Kidswereld versie januari 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De overblijfdagen en tijden... 4 3 Het overblijven... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2

Nadere informatie

Overblijfgids de Regenboog

Overblijfgids de Regenboog Overblijfgids de Regenboog Januari 2016 Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO)

INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) St. Jozefschool Molenweg 2 7045 AG Azewijn 0314 651527 info@jozefazewijn.nl www.jozefazewijn.nl tso@jozefazewijn.nl -1- VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010 Openbare basisschool Heuvellaan - Burglaan 44-7314 BM Apeldoorn tel. 055-5790668 - e-mail: heuvellaan@leerplein055.nl website: www.heuvellaan.nl Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld

Nadere informatie

Overblijfgids Samensprong Bergen. Tussenschoolse opvang

Overblijfgids Samensprong Bergen. Tussenschoolse opvang Overblijfgids Samensprong Bergen Tussenschoolse opvang 1 Inleiding De basisscholen, de Klimop en St. Jozef, hebben het overblijven samen geregeld. Een vast team van overblijfkrachten en een coördinator

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO de Zon

INFORMATIEBROCHURE. TSO de Zon INFORMATIEBROCHURE TSO de Zon Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen RK basisschool de Zon en Aalsmeer, mei 2016 7.033/juni 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO

Nadere informatie

Overblijfprotocol. Schoollaan 5 Postbus PV Heiligerlee 9677 ZG Heiligerlee T E

Overblijfprotocol. Schoollaan 5 Postbus PV Heiligerlee 9677 ZG Heiligerlee T E Overblijfprotocol Bezoekadres: Postadres: Schoollaan 5 Postbus 6 9677 PV Heiligerlee 9677 ZG Heiligerlee T 0597-430730 E obsheiligerlee@sooog.nl Inhoud Voorwoord... 2 1. Organisatie... 3 1.1 De overblijfcoördinator...

Nadere informatie

Overblijfgids de Emmaus

Overblijfgids de Emmaus Overblijfgids de Emmaus Januari 2016 Inhoud: Waar bieden wij de tussenschoolse opvang?... 4 Wie werken er op de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is.

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is. Kinderen hechten aan continuïteit en duidelijke regels. Wij willen dat uw kinderen zich veilig en geborgen voelen. Wij streven ernaar dat uw kinderen weer fris en vol energie aan het middagprogramma kunnen

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. Tussenschoolse opvang (T.S.O.) binnen de basisschool de Vijf-er 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie

Nadere informatie

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is.

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is. Kinderen hechten aan continuïteit en duidelijke regels. Wij willen dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Wij streven ernaar dat de kinderen weer fris en vol energie aan het middagprogramma kunnen

Nadere informatie

Overblijfgids

Overblijfgids Overblijfgids 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator...3 Overblijfdagen en tijden...3 Overblijfruimtes...3 Spelmaterialen...3 Kosten en mogelijkheden...3

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang Visie en reglement van de tussenschoolse opvang visie en reglement T.S.O. de Caegh vastgesteld door MZR dd. 22 mei 2006 1 Doelstelling De tussenschoolse opvang van de R.K. basisschool de Caegh te Obdam

Nadere informatie

Overblijfgids 2016/2017 Basisschool Onze Bouwsteen

Overblijfgids 2016/2017 Basisschool Onze Bouwsteen Overblijfgids 2016/2017 Basisschool Onze Bouwsteen Inleiding Basisschool Onze Bouwsteen biedt al haar leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag over te blijven. Een vast team van overblijfkrachten

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. TSO / overblijven 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie en kosten 4. Bijzonderheden 5. Digitale strippenkaart

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik 1.Inleiding Wij hanteren op onze school een continurooster, wat inhoudt dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven om

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 juli 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor hun

Nadere informatie

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is.

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is. Kinderen hechten aan continuïteit en duidelijke regels. Wij willen dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Wij streven ernaar dat de kinderen weer fris en vol energie aan het middagprogramma kunnen

Nadere informatie

Hallo, mogen wij ons even voorstellen

Hallo, mogen wij ons even voorstellen Informatiepakket TSO De Uilenburcht Hallo, mogen wij ons even voorstellen Wij zijn TSO De Uilenburcht onderdeel van Kappio, een professionele kinderopvangorganisatie. Wij verzorgen de TSO voor de kinderen

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad.

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad. Tussenschoolse opvang op school Informatiegids Schooljaar 2017-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatiegids is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) op

Nadere informatie

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang Visie en reglement van de tussenschoolse opvang visie en reglement T.S.O. de Caegh, september 2016 1 Doelstelling De tussenschoolse opvang van de R.K. basisschool de Caegh te Obdam heeft als doel, tussenschoolse

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Informatieboekje TSO

Informatieboekje TSO Informatieboekje TSO St. Jozefschool Rietmolen 2015-2016 Inleiding Geachte ouders / verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje over hoe de Tussenschoolse opvang (TSO) geregeld is op de St. Jozefschool

Nadere informatie

Hallo, mogen wij ons even voorstellen

Hallo, mogen wij ons even voorstellen Informatiepakket TSO De Uilenburcht Hallo, mogen wij ons even voorstellen Wij zijn TSO De Uilenburcht onderdeel van Kappio, een professionele kinderopvangorganisatie. Wij verzorgen de TSO voor de kinderen

Nadere informatie

Informatiepakket TSO (Tussenschoolse Opvang)

Informatiepakket TSO (Tussenschoolse Opvang) Informatiepakket TSO (Tussenschoolse Opvang) Schooljaar 2019/2020 Kindercentrum Dikkertje Dap BSO t Speelveld Haarsteegsestraat 14-14a Sportpark Haarsteeg 5254 JR Haarsteeg Priemsteeg Tel:073-5112179 Tel:

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Haren 1 Voorwoord Met deze brochure informeren wij u over de werkwijze op de Tussen Schoolse Opvang (TSO) van de Stichting Kinderopvang Haren

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is.

TSO staat voor Tussen Schoolse Opvang. Het is de middagpauze die kinderen op school doorbrengen wanneer er thuis niemand aanwezig is. Kinderen hechten aan continuïteit en duidelijke regels. Wij willen dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Wij streven ernaar dat de kinderen weer uitgedold, fris en vol energie aan het middagprogramma

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO)

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO) OVERBLIJVEN Regels en afspraken Tussen schoolse opvang (TSO) 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Wat gebeurt er tijdens het overblijven?...3 3. Afspraken en regels voor ouders en hun kinderen...3 4. Afspraken

Nadere informatie

Informatiepakket TSO (Tussenschoolse Opvang)

Informatiepakket TSO (Tussenschoolse Opvang) Informatiepakket TSO (Tussenschoolse Opvang) Schooljaar 2014/2015 Kindercentrum Dikkertje Dap BSO t Speelveld Haarsteegsestraat 14-14a Sportpark Haarsteeg 5254 JR Haarsteeg Priemsteeg Tel:073-5112179 Tel:

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016 OBS Kompas INFORMATIEBOEKJE OUDERS, VERZORGERS EN LEERLINGEN Inhoud Inleiding... 3 1. Visie... 3 2. Organisatie... 4 3. Uitgangspunten... 5 4. Vormen van TSO... 6

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement overblijven op de Titus Brandsma School voor Katholiek en Openbaar onderwijs (september 2011)

Huishoudelijk reglement overblijven op de Titus Brandsma School voor Katholiek en Openbaar onderwijs (september 2011) Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele info@titusbrandsma-nagele.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Huishoudelijk reglement overblijven op de Titus Brandsma School voor Katholiek en Openbaar onderwijs

Nadere informatie

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD Algemeen Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang ( verder te noemen TSO) Aanmelden

Nadere informatie

VISIE OP OVERBLIJVEN

VISIE OP OVERBLIJVEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG van BRIENENOORDSCHOOL VISIE OP OVERBLIJVEN Bij het overblijven is het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen om goed te kunnen ontspannen tussen de schooluren in want

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang Runde zz 84 7881 HP Emmer-Compascuum Tel: 0591-351446 Schooljaar 2018 2019 Pagina 2 Pagina 11 Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, OPENBARE BASISSCHOOL,, DE EEVLIET POORTVLIET Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt het informatieboekje tussenschoolse opvang (TSO) voor het schooljaar 2010/2011 Hierin kunt u alle

Nadere informatie

Informatieboekje TSO

Informatieboekje TSO Informatieboekje TSO St. Jozefschool Rietmolen 2019-2020 Inleiding Geachte ouders / verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje over hoe de Tussenschoolse opvang (TSO) geregeld is op de St. Jozefschool

Nadere informatie

Broodschool Doornspijk. Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog

Broodschool Doornspijk. Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog Broodschool Doornspijk Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog Geachte ouders/verzorgers. Dit boekje biedt informatie over de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze

Nadere informatie

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang Runde zz 84 7881 HP Emmer-Compascuum Tel: 0591-351446 Schooljaar 2015 2016 Pagina 2 Pagina 11

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Tussenschoolse opvang

Pedagogisch beleid Tussenschoolse opvang Pedagogisch beleid Tussenschoolse opvang Introductie Introductie Het pedagogisch beleid van de tussenschoolse opvang SKN s Eetclub biedt een kader dat de overblijfkrachten en de coördinatoren tussenschoolse

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart INFORMATIEBROCHURE TSO ICBO de Kwikstaart Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en Aalsmeer, juni 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OVERBLIJVEN

INFORMATIEBOEKJE OVERBLIJVEN INFORMATIEBOEKJE OVERBLIJVEN Overblijfcoördinator Berdy Kemmeren Tel. : 013 504 1650 Voicemail : 013 504 6167 Email : overblijven.willibrordus@stichtingsamenwijs.nl Samenwijs Willibrordus Overblijfwerkgroep

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

Info boekje. Tussenschoolse Opvang

Info boekje. Tussenschoolse Opvang Info boekje Tussenschoolse Opvang 2 Overblijforganisatie De organisatie van de Tussenschoolse Opvang (TSO) van de St. Plechelmusschool bestaat uit ca. 21 overblijfkrachten, waarvan 2 coördinatoren. Verantwoordelijk

Nadere informatie

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Basisschool t Palet Schooljaar 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 Overblijfkrachten en TSO werkgroep 4 Kindercentrum Kindertuin 4 Afspraken en regels 5

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

2. Waarom 5 gelijke dagen?

2. Waarom 5 gelijke dagen? 1. Voorwoord Basisschool Eerschot werkt met het 5-gelijke dagen model. Dat betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De schooldag begint om 8.30 uur en is om 14.00 uur afgelopen. Alle dagen

Nadere informatie

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers TussenSchoolseOpvang op basisschool De Vlonder Informatie voor ouders/verzorgers Januari 2015 Inleiding: Overblijven, het lijkt zo eenvoudig. Kinderen eten tussen de middag hun brood en gaan daarna binnen

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Vriendelijk verzoeken wij u deze map goed door te lezen en de verschillende tarieven voor het overblijven op te nemen.

Vriendelijk verzoeken wij u deze map goed door te lezen en de verschillende tarieven voor het overblijven op te nemen. Gen. Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl e-mail: Soesterberg, 2 april 2014. Geachte ouders, In dit mapje

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang TSO Basisschool Scharn overblijven 2 Colofon tekst Julie Magermans, Ine Hendrikx, Myra Meisen-Stals met dank aan de commentatoren vormgeving GrafieK Kristine Nuyens Duindoorn 6 6226 WL Maastricht tel 043-3627678

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Aalsmeer, juni 2015 Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2015-2016. Via de aanmeldstrook kunt u zich inschrijven voor de TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle

Nadere informatie

Overblijfprotocol Mariaschool

Overblijfprotocol Mariaschool Overblijfprotocol Mariaschool De wet op het primair onderwijs (WPO) voorziet in de mogelijkheid dat kinderen op school onder toezicht kunnen overblijven. De directie van basisschool Mariaschool heeft voor

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO Samen Een

INFORMATIEBROCHURE. TSO Samen Een INFORMATIEBROCHURE TSO Samen Een Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen Samen Een en Aalsmeer, november 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO tussen Samen Een en

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar Info-boekje overblijven schooljaar 2015-2016 Voorwoord Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven. Het boekje informeert u over het reilen en zeilen tijdens het overblijven. Er

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school O&Ki kindercentrum TSO door O&Ki op school De organisatie van de tussenschoolse opvang (tso) is voor veel basisscholen een probleem. Het vraagt

Nadere informatie

Overblijven. De Meeander

Overblijven. De Meeander Overblijven op De Meeander Heelweg Praktische informatie voor ouders/ verzorgers die hun kind(eren) laten overblijven in de middagpauze Het overblijven op de Meeander is goed geregeld. Het streven is om

Nadere informatie

Kindercentrum Juultje tso Theo Thijssen p/a Van Steenbergenlaan 30 4531 HK TERNEUZEN --------------------------------------------------------------------------------------------------- Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP 2 OVERBLIJVEN Overblijven betekent dat uw kind tijdens de lunchpauze op school, onder begeleiding van een overblijfouder op school kan blijven eten. Deze opvang

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer.

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): Het bestuur van de school is

Nadere informatie