Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug."

Transcriptie

1 Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september 2016 n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug Uitgangspunt Het bestuur kiest ervoor om de uitvoering van de opvang in eigen hand te houden. Dat houdt de kosten voor de ouders lager. Dit betekent dat de medewerkers als vrijwilliger aan school verbonden zijn. Het bestuur is verantwoordelijk. Via Verus (voorheen besturenraad) is er voor hen een WA- verzekering. Kwaliteit 1. Opleidingseisen: Met ingang van 2011 is het wettelijk verplicht dat tenminste de helft van de overblijfmedewerkers scholing moet hebben gevolgd op het gebied van overblijven. Overblijfmedewerkers gaan de plicht aan zich te scholen in het tweede jaar dat ze medewerker zijn. 2. Bevordering van de professionaliteit van de overblijfmedewerkers: Ieder jaar wordt aan de overblijfmedewerkers gratis scholing aangeboden die gericht is op de tussenschoolse opvang. 3. Instructie voor medewerkers: Als iemand zich opgeeft om medewerker te worden, vindt vooraf een gesprek plaats. Daarin wordt aangegeven wat van de medewerker verwacht wordt aan de hand van een regelement. In het regelement staan de afspraken over wat van de medewerker verwacht wordt en welke regels voor de kinderen gelden. 4. Aantal kinderen: het maximale aantal kinderen per medewerker in de bovenbouw is 15 kinderen, voor de onderbouw 12 kinderen. 5. Toezicht: Er is sprake van toezicht voor, tijdens en na de maaltijd. 6. Er is voldoende mogelijkheden tot ontspanning van de kinderen na de maaltijd. Daarom moet er steeds spelmateriaal zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. 7. De veiligheid wordt gewaarborgd: De overblijf is op genomen in het ontruimingsplan. Ongelukjes worden genoteerd en doorgegeven aan de coördinator. Andere kinderen die tijdens de overblijf het plein opkomen wordt de toegang geweigerd. Financiën 1. Kosten voor de ouders / verzorgers: Per keer dat een kind overblijft kost het 2,00. Het bedrag wordt jaarlijks vast gesteld. 2. Wijze van betalen: Er wordt per keer betaald door middel van een strippenkaart. Deze worden op donderdagmorgen vanaf 8.15 uur verkocht in de onderbouwhal. Per overblijfmoment wordt dan op de strippenkaart aangegeven de datum en de paraaf van de medewerker dat het kind is overgebleven. 3. Vergoeding overblijfmedewerkers: Ze krijgen 9,00 per keer. De dag dat een overblijfmedewerker overblijft, eten zijn of haar kinderen gratis. Het maximale bedrag dat een vrijwilliger vrij mag ontvangen, wordt door de Belastingdienst vastgesteld en bedraagt 1.500,00. De school zorgt ervoor dat de vergoedingen aan de overblijfmedewerker dit niet overstijgt.

2 4. Vergoeding overblijfcoördinator: De overblijfcoördinator is een vrijwilliger, per schoolweek ontvangt ze 9,00. Ook hierbij geldt dat de school er voor zorgt, dat de vergoeding aan de coördinator niet overstijgt. Organisatie 1. Medewerkers: De overblijfmedewerkers zijn vrijwilligers. Eén of twee van de medewerkers worden door de directie tot coördinator(en) benoemd. Zij maken het rooster, gaan over de aanmeldingen en maken de lijst van vaste overblijvers, werven nieuwe medewerkers, controleren de registratie en regelen de betalingen van de medewerkers. 2. Overleg: Jaarlijks vindt minimaal 2x een vergadering plaats tussen de medewerkers, de coördinator(en) en een directielid. De gang van zaken wordt geëvalueerd, er wordt besproken of er aanschaf van materialen nodig is en er wordt gesproken over scholing. Jaarlijks vindt minimaal 2x overleg plaats tussen coördinator(en) en directielid, er wordt dan gesproken over de financiën, de werving van nieuwe medewerkers, en de gang van zaken bij het overblijven. Regelement overblijf Algemeen 1. Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze. Dat is de school wettelijk verplicht. 2. Deze regeling is opgesteld door de adjunct-directeur van de school in overleg met het bestuur, het team, de overblijfcoördinator en de MR. Iedere wijziging of aanvulling behoeft instemming van de betrokkene en de groep overblijfmedewerkers. 3. De ouders/ verzorgers van de kinderen die van de overblijfgelegenheid gebruik maken dienen de regels hiervan en de daarvan afgeleide huisregels te respecteren 4. Voor het gebruik van. de overblijfgelegenheid dient door ouders/ verzorgers een vergoeding betaald te worden de zogenaamde overblijfkosten 5. Taken met betrekking tot het overblijven behoren niet tot de normale taken van de leerkracht. 6. Uitgangspunt is dat er 1 overblijfmedewerker op 15 kinderen uit de bovenbouw en 12 kinderen uit de onderbouw. 7. Het schoolbestuur is juridisch verantwoordelijk. 8. De school draagt zorg voor een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering van alle betrokkenen ( overblijfkrachten en kinderen) Overblijfmedewerkers 1. Tijdens het overblijven wordt er toezicht gehouden door de overblijfmedewerkers. Van de overblijfmedewerkers wordt verwacht dat ze op tijd (5 minuten voor aanvang) aanwezig zijn 1 bij de keuken, 1 bij het overblijflokaal, en pas weg gaan als hun taak beëindigd is ( als alle kinderen zijn overgedragen aan de pleinwacht en het overblijflokaal opgeruimd is). Als ze niet aanwezig kunnen zijn moeten ze dit zo vroeg mogelijk melden bij de coördinator. Ze moeten in eerste instantie zelf voor vervanging zorgen.

3 2. Taken van de overblijfmedewerkers zijn: 1.Ophalen en terugbrengen van de kinderen van groep 1 en Toezicht houden tijdens het eten. 3. Zorgen dat het lokaal netjes achterblijft. 4. De verkoop van de strippenkaarten. 5. Het doorgeven van bijzonderheden aan de coördinator. 3. Werving van overblijfmedewerkers wordt verzorgd door de coördinator 4. Naast de vaste overblijfmedewerkers wordt er ook een lijst met reservemedewerkers opgesteld, helaas, die hebben wij niet, geef u dus op. 5. De taak van de overblijfmedewerker heeft hem in principe voor onbepaalde tijd op zich genomen. Opzegging dient tenminste een maand van te voren plaats te vinden bij de coördinator. 6. De taak van de coördinator heeft men in principe voor onbepaalde tijd op zich genomen. Opzegging dient tenminste een maand van tevoren bij de directie plaats te vinden. Overblijfcoördinator De overblijfcoördinator regelt: 1. Het opstellen van een overblijfrooster. 2. Het coördineren en bijhouden van de financiële administratie en het registreren van het aantal overblijvende kinderen. 3. Het onderhouden van het contact met de directie, het schoolteam en de overblijfmedewerkers. 4. Het beheer van de financiën en de uitbetaling van de vrijwilligers vergoeding. 5. Indien nodig, vervanging bij ziekte van overblijfmedewerker. 6. Werving overblijfmedewerkers. Betrokkenheid school 1. Voor eventuele aansprakelijkheid is een verzekering afgesloten door de school. 2. In geval van noodsituaties wordt een beroep gedaan op de directie van de school of op de school aanwezige leerkrachten. 3. Als er tijdens de overblijf met één of meer leerlingen problemen ontstaan zal indien nodig de groepsleerkracht gesprekken voeren met de ouders/ verzorgers. Levert dit geen oplossing dan zal de directie hierin bemiddelen en eventueel kunnen besluiten dat de kinderen van verdere deelname worden uitgesloten. Financiën 1. Het overblijven dient kostendekkend te worden georganiseerd. De ontvangsten worden gebruikt voor: Vergoeding van de overblijfmedewerkers. Aanschaf spel materiaal. Fruit aankoop. 2. Aan het eind van het schooljaar wordt de kas gecontroleerd door de directie. In gezamenlijk overleg wordt bekeken wat er met een eventueel overschot en opgebouwde reserves wordt gedaan. 3.Bij betalingsproblemen overlegt de coördinator met de directie. De directie neemt dan contact op met de betreffende ouders/ verzorgers.

4 Administratie Organisatie 1. Als kinderen incidenteel overblijven geven de ouders/ verzorgers dit minimaal 24 uur van tevoren door via . ( overblijf@smdb-mantum.nl Dit om evt. extra krachten in te schakelen 2. De overblijfmedewerkers noteren op de strippenkaart de datum en paraaf van de aanwezige leerling 3. De overblijfmedewerker kijkt om 10 uur s morgens op de van de overblijf of er kinderen zijn aan- en of afgemeld zijn. 1. De groep overblijfmedewerkers houdt zich aan de opgestelde regels. Als dat nodig is, worden in overleg met de directie de regels bijgesteld. 2. In de regels zijn opgenomen: De organisatie van de maaltijd. De overblijftijden. Hygiëne. Aandacht voor de kinderen. Zorg voor spullen in gebruik bij het overblijven. Deze zaken zijn nodig voor een goed verloop van het overblijven. 3. Afwezig zijn van een kind, eerder aangemeld voor het overblijven, wordt door de ouders/ verzorgers via de afgemeld. De overblijfmedewerker meldt zomaar weg blijven van een kind aan de desbetreffende leerkracht en indien deze niet aanwezig is aan de directie. In gezamenlijk overleg wordt actie ondernomen. Een kind wat wel aangemeld maar niet afgemeld wordt er een strip afgetekend, en erbij gezet niet afgemeld Gedragscode Overblijfmedewerkers zijn schaars en moeilijk te vinden. Zij doen dit werk tegen een minimale vergoeding. Om de overblijf goed in de hand te houden zodat het voor zowel de overblijfmedewerker als het kind gezellig is, is het noodzakelijk een aantal gedrag regels te hanteren. Bijvoorbeeld: 1. Luisteren naar de overblijfmedewerker. 2. Niet schreeuwen. 3. Niet lopen onder het eten. 4. Niet vechten. 5. Niet met eten gooien. 6. Eerbiedig zijn met gebed en Bijbel lezen. Bij ongewenst gedrag wordt een kind hierop aangesproken. Verandert het gedrag niet, dan wordt dit doorgegeven aan de leerkracht. De leerkracht neemt contact op met de ouders/ verzorgers. Wanneer blijkt dat het gedrag niet verandert, waardoor bijvoorbeeld andere kinderen hier hinder van ondervinden, kan besloten worden het kind voor bepaalde tijd niet meer te laten overblijven.

5 Slotbepaling In zaken waarin het reglement en de huisregels niet voorzien, beslist de coördinator in overleg met de directie. Wijzigingen die gedurende het schooljaar worden aangebracht worden medegedeeld via de Nieuwsbrief. Algemene regels tijdens het overblijven 1. Het overblijven vind plaats van uur, de overblijfmedewerker is om uur aanwezig in de school en haalt de kinderen van de onderbouw op bij de keuken. 2. Kinderen nemen hun jas en tas mee naar de kapstok van de overblijf, zodat ze niet meer door de gangen van de school lopen tijdens de overblijf, en gebruiken het toilet bij de overblijf. De kinderen gaan naar het toilet voor het eten. 3. De overblijf vindt plaats in het daarvoor bestemde lokaal. 4. Voor het eten begint de overblijfmedewerker met gebed. 5. Kinderen eten aan tafel, er mag niet gelopen worden onder het eten. 6. Kinderen nemen zelf brood en drinken mee. Eén boterham moet opgegeten worden. Ouders / verzorgers maken schriftelijk bij aanmelding kenbaar of hun kind alles op moet eten, of niet. Wanneer men advies, instructies of mededelingen wil doorgeven, kan dat via het adres.overblijf@smdb.- mantum.nl. 7. Als iedereen klaar is, wordt er een stukje gelezen uit de kinderbijbel, en eindigt de overblijfmedewerker met gebed. Als de kinderen het overblijflokaal verlaten krijgen ze fruit. 8. Eigen snoep en koek( behalve snijkoek of eierkoek) zijn niet toegestaan. 9. Eigen speelgoed is toegestaan, maar is voor eigen risico. 10. Er wordt in het overblijf lokaal of buiten gespeeld. Buiten spelen vindt uitsluiten plaats op het bovenbouw plein, achter het hek. Er is speciaal speelgoed aanwezig. Bij slecht weer spelen ze in het overblijf lokaal of achter de computer in de bovenbouwhal, De overblijfmedewerker houdt daar toezicht. 11. Het hek van het bovenbouwplein wordt door de overblijfmedewerker dicht gedaan, kinderen die te vroeg op school komen, worden weggestuurd door de overblijfmedewerker. 12. Als de pleinwacht er is (13.00Uur) brengt de overblijfmedewerker de kleuters naar de klas, en de groep 3 en 4 kinderen gaan op hun eigen plein spelen, ze laat de kleuters eerst plassen voor dat zij de klas in gaat. 13. Het lokaal waar de overblijf geweest is, wordt door de overblijfmedewerker netjes achter gelaten. Tafels afgenomen, vloer geveegd en het aanrecht en de bak schoon gemaakt, en vuilnis naar buiten gebracht.

6 14. Tanden poetsen is mogelijk, maar niet onder toezicht, Ouders / verzorgers moeten dit zelf met hun kind bespreken. 15. Kinderen die structureel overblijven, maar af en toe bij een vriendje / vriendinnetje mogen eten, melden dit bij de medewerker, en de ouder/ verzorger meld dit per voor uur. Bij conflicten met kinderen wordt als volgt gehandeld: Stap 1: Overblijfmedewerker treft zelf een maatregel, gaat zo nodig (zelf) met het kind naar de leerkracht. De leerkracht wordt ingelicht en bespreek storend gedrag met kind. Stap 2: Via de leerkracht of schoolleiding wordt de ouder ingeschakeld om tot gedragsverbetering te komen. Stap 3: Schorsing = ( apart eten en geen contact met andere kinderen tijdens de overblijf). Dit gebeurt altijd in overleg met de leerkracht / directie. Stap 4: Verwijdering voor bepaalde tijd, in overleg met de overblijfcoördinator de leerkracht en directie. Stap 5: Definitieve verwijdering van het overblijven in overleg met de overblijfcoördinator de leerkracht en directie. De pedagogische verantwoordelijkheid ligt bij de leerkracht van de klas, ( in geval van ziekte of afwezigheid bij de vervangende leerkracht) Bij klachten van ouders / verzorgers of leerkrachten over overblijfmedewerkers of het overblijven Stap 1: Ouder / verzorger of leerkracht neemt contact op met de overblijfmedewerker om dit te bespreken. Stap 2: Wanneer dit niet het gewenste resultaat heeft wordt er contact opgenomen met de coördinator om nogmaals samen met de overblijfmedewerker, leerkracht en de ouder/ verzorger hierover te speken. Stap 3: Wanneer dit geen resultaat heeft zal de overblijfcommissie ingeschakeld worden om de klacht te bespreken en eventueel te bemiddelen. Bij klachten van overblijfmedewerkers over ouders / verzorgers Wanneer overblijfmedewerkers serieuze klachten hebben over ouders dan bespreken zij dit eerst met de leerkracht. Die beoordeelt dan of de leerkracht of de overblijfmedewerker de klacht bespreekt.

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer.

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): Het bestuur van de school is

Nadere informatie

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF Januari 2016 Aangepast voor schooljaar 2015/2016 R.Weber Januari 2013 Aangepast voor schooljaar 2012/2013 R. Weber A Januari 2013 Aangepast artikelen

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

Broodje SKIK. Reglement tussenschoolse opvang. CBS de Tarissing Oudehaske

Broodje SKIK. Reglement tussenschoolse opvang. CBS de Tarissing Oudehaske Broodje SKIK Reglement tussenschoolse opvang CBS de Tarissing Oudehaske Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Administratie 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen

Nadere informatie

OVERBLIJF REGLEMENT GEREFORMEERDE BASISSCHOOL DE SCHAKEL TE DRONTEN

OVERBLIJF REGLEMENT GEREFORMEERDE BASISSCHOOL DE SCHAKEL TE DRONTEN OVERBLIJF REGLEMENT GEREFORMEERDE BASISSCHOOL DE SCHAKEL TE DRONTEN Versie: maart 2011 VOORWOORD Door middel van dit boekje willen wij u informeren over de gang van zaken bij het overblijven. Het is handig

Nadere informatie

Informatie gids schooljaar

Informatie gids schooljaar Informatie gids schooljaar 2016-2017 Mobielnummer: 06-26969495 overblijf.willibrord@degroeiling.nl 1 Algemeen/informatie Hierbij alweer onze 5 e uitgave van de informatie gids van de overblijfvereniging

Nadere informatie

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang - 1 - Pauze op School Reglement Tussen Schoolse Opvang Prins Willem-Alexander School te Sliedrecht - 2 - Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Aanmelden, wijzigen, opzeggen abonnement 3 Abonnementen en betalingen

Nadere informatie

Overblijfplan CBS De Bron

Overblijfplan CBS De Bron Overblijfplan CBS De Bron Overblijfmogelijkheden Op school wordt de mogelijkheid geboden om de kinderen te laten overblijven onder toezicht van overblijfouders. Hierbij wordt rekening gehouden met de waarden

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

Overblijfkracht: Een vrijwilliger die tegen vergoeding de leerlingen begeleidt tijdens het overblijven.

Overblijfkracht: Een vrijwilliger die tegen vergoeding de leerlingen begeleidt tijdens het overblijven. Overblijven BS De Klaver 1. Overblijfcommissie BS De Klaver 2. Overblijfreglement en Draaiboek BS De Klaver 3. Bijlages 1. Overblijfcommissie BS De Klaver De overblijfcommissie bestaat uit vertegenwoordigers

Nadere informatie

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang Bijlage 5 Informatiebrochure tussen schoolse opvang BS De Boomgaard Langestraat 14 7047 AP Braamt 0316 651637 info@bsdeboomgaardbraamt.nl Inleiding. Met ingang van augustus 2006 valt de tussenschoolse

Nadere informatie

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen 1 TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke) opzegging/wijziging

Nadere informatie

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten.

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten. Basisschool St. Jozef School maken we samen Reglement tussenschoolse opvang 1. Algemeen 1.1. Dit reglement bepaalt hoe de tussenschoolse opvang van de kinderen in de middagpauze georganiseerd is. De functie

Nadere informatie

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4 TSO REGLEMENT KULTURHUS HAAKSBERGEN 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke)

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Inleiding Conform beleid overblijven van de SKO West-Friesland, vastgesteld in januari 2016, is het TSO beleid (overblijven) van t Ruimteschip aangepast.

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Protocol overblijven. CBS Het Kompas - Lexmond

Protocol overblijven. CBS Het Kompas - Lexmond Protocol overblijven CBS Het Kompas - Lexmond versie januari 2016 1 Inhoud: Protocol overblijven Het Kompas 2 Bijlage 1: Richtlijnen voor de overblijfouders 5 Bijlage 2: Regels voor het overblijven 6 Bijlage

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Reglement Tussenschoolse Opvang OBS Fiepko Coolman 1. Uitgangspunt Uitgangspunt van de school is dat zij een tussenschoolse opvangfaciliteit (hierna ook te noemen TSO) wil aanbieden. Ouders / verzorgers

Nadere informatie

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Handboek Overblijven Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Overblijfcommissie 2.1 Algemene afspraken voor leden van de overblijfcommissie

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen TSO de Wilsdonck Overblijf reglement 1. Algemeen 1. Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze ( nader genoemd de Tussen Schoolse Opvang

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 juli 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor hun

Nadere informatie

Protocol overblijven

Protocol overblijven Basisschool t Bossche Hart Protocol overblijven September 2014, opgesteld door overblijfcoördinator Danielle Tak Geactualiseerd april 2015 Inhoud Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten De pedagogische

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) Basisschool de Sterrenboog & Kindercentrum t Belhameltje

Reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) Basisschool de Sterrenboog & Kindercentrum t Belhameltje Reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) Basisschool de Sterrenboog & Kindercentrum t Belhameltje 1. Algemeen... 3 2. Aanmelding... 3 2.1 Aanmelden / afmelden / opzeggen... 3 3. Administratie en betalingen...

Nadere informatie

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 1 Overblijfplan Het Braambos, schooljaar 2015-2016 Het Overblijfplan beschrijft het overblijfreglement en de overblijfregels van de Christe-lijke Basisschool Het Braambos.

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009 Algemeen Overblijfreglement of reglement tussenschoolse opvang VPCO De Viermaster Naam school: School met de Bijbel Het Visnet Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op:

Nadere informatie

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang van zaken bij het overblijven. Het is wel handig

Nadere informatie

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO)

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO) OVERBLIJVEN Regels en afspraken Tussen schoolse opvang (TSO) 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Wat gebeurt er tijdens het overblijven?...3 3. Afspraken en regels voor ouders en hun kinderen...3 4. Afspraken

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 concept-versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

Beleidsnota Tussenschoolse opvang

Beleidsnota Tussenschoolse opvang Beleidsnota Tussenschoolse opvang Woudenberg, September 2014 Overblijven is een moment om te ontspannen. Een moment om tot rust te komen na een ochtend hard werken. Na het eten worden de kinderen geprikkeld

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS TSO. PCBS De Gong Matendonk 2013-2014

OVERBLIJFGIDS TSO. PCBS De Gong Matendonk 2013-2014 OVERBLIJFGIDS TSO PCBS De Gong Matendonk 2013-2014 Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Gong Matendonk. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

HET OVERBLIJFREGLEMENT:

HET OVERBLIJFREGLEMENT: HET OVERBLIJFREGLEMENT: De medezeggenschapsraad heeft haar instemming gegeven ( ouders instemmingsrecht en leerkrachten, adviesrecht) over dit overblijfreglement volgens artikel: 9c van de wet medezeggenschap

Nadere informatie

Protocol overblijven

Protocol overblijven Protocol overblijven Inhoud Doel Coördinator Vragen en verantwoordelijkheden Tijden Aanmelding Kosten Gang van zaken Afspraken m.b.t. toezicht op de kinderen Overdracht verantwoordelijkheden Schorsing

Nadere informatie

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool:

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 info@bonifaciusschool-wassenaar.nl Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Overblijfprotocol Tussenschoolse Opvang. De Opdracht Ureterp.

Overblijfprotocol Tussenschoolse Opvang. De Opdracht Ureterp. Overblijfprotocol Tussenschoolse Opvang De Opdracht Ureterp. De wet op het primair onderwijs (WPO) voorziet in de mogelijkheid dat kinderen op school onder toezicht kunnen overblijven. De directie en het

Nadere informatie

Overblijfboekje

Overblijfboekje Overblijfboekje 2016-2017 Voorwoord. Voor u ligt het overblijfboekje voor het schooljaar 2016-2017. In dit boekje kunt u alles lezen over het overblijven in Kraggenburg. In Kraggenburg organiseert de overblijfcommissie

Nadere informatie

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge De Merel 12-14 9231 JJ Surhuisterveen Tel. 0512-362800 Website: bernebrege.noventa.nl Email : bernebrege@noventa.nl Inhoudsopgave Algemene regels

Nadere informatie

Overblijfprotocol op Het Krijt

Overblijfprotocol op Het Krijt Overblijfprotocol ASKA@lunch op Het Krijt 1. Organisatie en leiding De financiële en organisatorische uitvoering van de overblijf is in handen van ASKA@lunch. Administratie tel. (0592) 301993 e-mail overblijf@aska.nl

Nadere informatie

Overblijfreglement Galvanischool

Overblijfreglement Galvanischool Overblijfreglement Galvanischool Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. school: de Galvanischool, b. ouders: de ouders, voogden of verzorgers van leerlingen die bij de school staan

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool:

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 info@bonifaciusschool.nl Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik 1.Inleiding Wij hanteren op onze school een continurooster, wat inhoudt dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven om

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy & Stichting Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1 Visie overblijven op de Koningin Julianaschool... 4 Hoofdstuk 2 Organisatiestructuur van het overblijven... 4 Hoofdstuk 3 Taken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven...

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven... Inhoudsopgave Overblijven op OBS Molenakker... 4 De school.... 4 De overblijfkrachten.... 4 De gang van zaken rond het overblijven.... 5 Het aanmelden.... 5 Wijziging gegevens.... 5 Het afmelden.... 5

Nadere informatie

BROODSCHOOLREGLEMENT

BROODSCHOOLREGLEMENT CNBS DE REGENBOOG Zuiderzeestraatweg West 79 8085 AC DOORNSPIJK 0525 661 666 www.regenboog-doornspijk.nl BROODSCHOOLREGLEMENT Broodschoolreglement CNBS De Regenboog (01-09-2014) Pagina 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET OVERBLIJVEN MONTESSORISCHOOL DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET OVERBLIJVEN MONTESSORISCHOOL DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET OVERBLIJVEN MONTESSORISCHOOL DRACHTEN Inleiding Op dit moment maken ongeveer 90 kinderen wekelijks gebruik van de mogelijkheid om tussen de middag op school over te blijven,

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van 12.00 uur tot 12.50 uur.

De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van 12.00 uur tot 12.50 uur. Spelregels overblijf Overblijven De afspraken rondom het overblijven, de overblijfvergoeding, de wijze van aan- en afmelden vindt u samengevat in deze spelregels. Door de inschrijving van uw kind verklaart

Nadere informatie

Overblijfgids

Overblijfgids Overblijfgids 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator...3 Overblijfdagen en tijden...3 Overblijfruimtes...3 Spelmaterialen...3 Kosten en mogelijkheden...3

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang

Reglement Tussenschoolse Opvang Reglement Tussenschoolse Opvang 1. Algemeen Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze tussen 12.00 uur en 13.00 uur ( hierna genoemd de

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Overblijfprotocol KBS St. Jozef

Overblijfprotocol KBS St. Jozef Overblijfprotocol KBS St. Jozef Schooljaar 2012-2013 Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven op onze school, indien gewenst, ook

Nadere informatie

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Regeling Tussenschoolse Opvang Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie... 3 Visie... 3 Regeling... 3 Hoofdstuk 2 Kwaliteit... 4 Overblijfkrachten...

Nadere informatie

Overblijfprotocol schooljaar

Overblijfprotocol schooljaar Overblijfprotocol schooljaar 2018-2019 Waarom een overblijfreglement Veel kinderen blijven over op onze school. In schooljaar 2018-2019 werken we op de Cirkel met een rooster waarin 4 dagen per week overblijf

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HET TUSSENSCHOOLSE NET

ALGEMENE VOORWAARDEN HET TUSSENSCHOOLSE NET ALGEMENE VOORWAARDEN HET TUSSENSCHOOLSE NET 1. Inleiding Formeel zijn de schoolbesturen sinds 1 augustus 2006 wettelijk verplicht om te zorgen voor tussenschoolse opvang. De tussenschoolse opvang is sinds

Nadere informatie

Overblijfreglement voor de Groen Emmalaan GH Middelharnis

Overblijfreglement voor de Groen Emmalaan GH Middelharnis Overblijfreglement voor de Groen 2010-2014 - Emmalaan 26 3241 GH Middelharnis Overblijven op de Groen Over overblijven Rust, reinheid en regelmaat. Het klinkt ouderwets, maar voor de kinderen is een evenwichtige

Nadere informatie

Om de organisatie van het overblijven zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal afspraken gemaakt.

Om de organisatie van het overblijven zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal afspraken gemaakt. OVERBLIJVEN Als u tussen 12.00 en 13.00 uur niet zelf in staat bent uw kinderen op te halen voor de lunch, kunt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang die wij bieden. In dit boekje vindt u alle informatie

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

Reglement Tussen Schoolse Opvang

Reglement Tussen Schoolse Opvang Reglement Tussen Schoolse Opvang Inhoud van het TSO reglement. Artikel 1 : Begrippen Artikel 2 : Het bevoegd gezag Artikel 3 : Directie Artikel 4 : TSO coördinator Artikel 5 : Kosten TSO voor ouders. Artikel

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar Info-boekje overblijven schooljaar 2015-2016 Voorwoord Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven. Het boekje informeert u over het reilen en zeilen tijdens het overblijven. Er

Nadere informatie

overblijfprotocol September

overblijfprotocol September overblijfprotocol September 2015 1 Inhoud 1 Inleiding 3 2.Doelstelling 3 3. Verantwoordelijkheid 3 4. Pedagogische uitgangspunten 3 5.De pedagogische visie in de praktijk 3 6.Organisatie 4 7. Draaiboek

Nadere informatie

Handboek voor overblijven

Handboek voor overblijven Handboek voor overblijven 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1 Visie overblijven op de Prinses Amaliaschool... 4 Hoofdstuk 2 Organisatiestructuur van het overblijven... 4 Hoofdstuk 3 Taken

Nadere informatie

Overblijfgids. Voorwoord. Inhoudsopgave: Beste ouder,

Overblijfgids. Voorwoord. Inhoudsopgave: Beste ouder, Overblijfgids Voorwoord Beste ouder, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven op de St. Martinusschool. Het boekje informeert u over de gang van zaken tijdens het overblijven. Er worden belangrijke

Nadere informatie

Overblijven De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van uur tot uur.

Overblijven De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van uur tot uur. Den Haag Ypenburg Steenuillaan 2, 2496 PN Den Haag Tel. nr. : 015-310.60.66 Spelregels overblijf De afspraken rondom het overblijven, de overblijfvergoeding, de wijze van aan- en afmelden vindt u samengevat

Nadere informatie

INFORMATIEMAP OVERBLIJVEN. Huisregels Reglementen Algemene informatie

INFORMATIEMAP OVERBLIJVEN. Huisregels Reglementen Algemene informatie INFORMATIEMAP OVERBLIJVEN Huisregels Reglementen Algemene informatie 1. Overblijven op de Hobbitstee Groep 1/2 12.15 uur de groepen 1 en 2 worden bij de klassen opgehaald en begeleid naar het lokaal waar

Nadere informatie

Handboek Overblijven

Handboek Overblijven Handboek Overblijven HANDBOEK OVERBLIJVEN Regels en afspraken voor het overblijven Sint Petrus de Wegwijzer. Inleiding De overblijfkrachten Beschrijving van de overblijfkrachten Algemene afspraken voor

Nadere informatie

OVERBLIJVEN OP OPENBARE BASISSCHOOL T HOUT. Januari 2007

OVERBLIJVEN OP OPENBARE BASISSCHOOL T HOUT. Januari 2007 OVERBLIJVEN OP OPENBARE BASISSCHOOL T HOUT Januari 2007 1.0 INLEIDING Al ongeveer 19 jaar bestaat er op Openbare Basisschool 't Hout een overblijfregeling; al voordat de Wet op het Basisonderwijs van kracht

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO)

INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) St. Jozefschool Molenweg 2 7045 AG Azewijn 0314 651527 info@jozefazewijn.nl www.jozefazewijn.nl tso@jozefazewijn.nl -1- VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

Overblijfreglement. tbv. Tussen Schoolse Opvang (TSO) IKC de Vincent

Overblijfreglement. tbv. Tussen Schoolse Opvang (TSO) IKC de Vincent Overblijfreglement tbv. Tussen Schoolse Opvang (TSO) IKC de Vincent 1 Overblijfreglement Dit overblijfreglement heeft tot doel de taken, bevoegdheden en rechten van partijen betrokken bij de overblijfvoorziening

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven.

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Schooljaar 2017-2018 Inleiding Aangezien het een maatschappelijk goed is dat beide partners in een relatie deelnemen aan het arbeidsproces zijn er steeds meer

Nadere informatie

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014 TussenSchoolse Opvang Praktische Invulling Mei 2014 laatste update 1.3 14-10-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Rolverdeling 3 Spelen en toezicht 4 Locaties 5 Lunch 6 Hygiëne 7 Pedagogisch protocol 8 Medische

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 oktober 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor

Nadere informatie

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas Inleiding... 2 1 De overblijfkrachten... 3 1.1. Beschrijving van de overblijfkrachten... 3 1.2. Algemene afspraken voor

Nadere informatie

TSO Protocol

TSO Protocol PROTOCOL T.S.O. op de Maasoever. De TSO op de Maasoever is als volgt geregeld: De school houdt de uitvoering van de tussen schoolse opvang in eigen hand. De medewerkers van de TSO zijn dan als vrijwilligers

Nadere informatie

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8.

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8. Overblijven Uit de schoolgids De school is op grond van de wet verplicht de leerlingen in de gelegenheid te stellen onder toezicht de middagpauze in het schoolgebouw en op het terrein van de school door

Nadere informatie

DE BORCHSTEE Protestants Christelijk Basisonderwijs Achterweg RV Elburg Tel.: Fax:

DE BORCHSTEE Protestants Christelijk Basisonderwijs Achterweg RV Elburg Tel.: Fax: Overblijf DE BORCHSTEE Protestants Christelijk Basisonderwijs Achterweg 2 8081 RV Elburg Tel.: 0525-685511 Fax: 0525 622218 overblijven.deborchstee@demeent.nu Geachte Ouders/Verzorgers, In dit boekje kunt

Nadere informatie

Overblijfprotocol ASKA@lunch op het Sterrenschip

Overblijfprotocol ASKA@lunch op het Sterrenschip Overblijfprotocol ASKA@lunch op het Sterrenschip 1. Organisatie en leiding De financiële en organisatorische uitvoering van de overblijf is in handen van ASKA@lunch. Administratie tel. (0592) 301993 e-mail

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

CONCEPT 25 juni 2015. TSO-regelement Basisschool De Diabolo

CONCEPT 25 juni 2015. TSO-regelement Basisschool De Diabolo CONCEPT 25 juni 2015 TSO-regelement Basisschool De Diabolo 1 TSO-regeling Basisschool De Diabolo Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Overblijfbrochure voor ouders

Overblijfbrochure voor ouders Overblijfbrochure voor ouders Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte Tel: 0572-362690 Email: korenbloem@scos-salland.nl Email: overblijf@korenbloemraalte.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina

Nadere informatie

De Schakel overblijven notitie

De Schakel overblijven notitie Tussenschoolse opvang (overblijven) op de Schakel Inleiding Overblijven ook wel tussenschoolse opvang (TSO) genaamd moet goed geregeld zijn. Op De Schakel is dit momenteel goed geregeld en we willen de

Nadere informatie

Lucebertschool. Overblijfprotocol. TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN

Lucebertschool. Overblijfprotocol. TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN Lucebertschool Overblijfprotocol TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN Hierbij ontvangt u informatie met betrekking tot de Tussen Schoolse Opvang. Hierin komen o.a. aan de orde hoe aanmelden, waar en hoe kunnen

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Algemene informatie inzake overblijven (wettelijke regeling) 3 Overblijven op Panta Rhei 4 Protocol bij vermissing TSO Panta Rhei

Nadere informatie