De dorpen zijn aan zet! LEADER Noordoost Fryslan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De dorpen zijn aan zet! LEADER Noordoost Fryslan."

Transcriptie

1 De dorpen zijn aan zet! LEADER Noordoost Fryslan v

2 .. Werk maken van ideeen van inwoners Inwoners van dorpen en steden in Fryslân nemen steeds vaker zelf het initiatief om de leefbaarheid van hun woonomgeving te verbeteren. Niet meer wachten tot de gemeente of een andere overheid ingrijpt maar zelf in actie komen. In Noordoost Fryslân is deze vrijwilligerskracht van nature groot. Hier worden door inwoners, buurten, dorpsbelangen maar ook door particuliere ondernemers, kleine (aanleg speeltuinen) of soms ook grote projecten (nieuwbouw multifunctionele centra) ontwikkeld en uitgevoerd. Streekwurk Noordoost Fryslân ondersteunt deze projecten uit de samenleving die bijdragen aan een mooi en leefbaar platteland. Via medewerkers van Streekwurk Noordoost kan men voor kleine projecten namelijk een subsidie aanvragen bij het zogenaamde Iepen Mienskipsfûns (IMF) en voor de grotere projecten bij de LEADER regeling. Om projecten aan te jagen en te bepalen welke projecten het meeste bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het gebied is een groep streekkenners en bestuurders, de zogenaamde Lokale Actiegroep (LAG), in het leven geroepen. De streekkenners zijn mensen met verschillende achtergronden die zich verbonden voelen met het gebied. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen bedrijf, zijn werkzaam in het sociale domein of zijn betrokken bij dorpsbelangen, energiecoöperaties en kennisinstellingen in het gebied.

3 Lokale Actiegroep Noordoost Fryslân Yvonne Hiemstra Han Westerhof Gerda Bos-Jonkman Albert van der Ploeg Barend van der Veen Berber Dedden Bothilde Buma Johannes Kramer Doeke Fokkema Wij willen de sociale cohesie versterken, de zelfsturing van dorpen stimuleren en met onze kennis en financiële middelen de kansen voor deze regio verzilveren. Als streekkenners en bestuurders bundelen we onze krachten door samen te werken. We roepen inwoners, ondernemers, dorpsbelangen en andere betrokken organisaties op om actief mee te denken en te werken aan de toekomst van ons gebied. Heb je een idee om de economische veerkracht van Noordoost Fryslân een stimulans te geven? Laat het ons weten! Wij helpen je graag om je ideeën en projecten te realiseren.

4 Wat is LEADER? LEADER is een subsidieprogramma voor projecten op het platteland. LEADER is de afkorting voor Liaison Entre Actions de Développement de l Economie Rurale, ofwel samen werken aan plattelandsontwikkeling. Om dorpen en steden op het platteland vitaal en leefbaar te houden zijn nieuwe stimulansen nodig. Daarom investeren Europese, landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden hierin. LEADER is speciaal bedoeld voor gebiedsbrede projecten fan ûnderen op die bijdragen aan de ontwikkeling van de leefbaarheid in Noordoost Fryslân. Een belangrijk uitgangspunt is dat mensen in het gebied zelf bepalen wat belangrijk is voor de leefbaarheid in hun gebied. Het gaat dus om projecten die door inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied worden opgezet, ontwikkeld en beoordeeld. Private rechtspersonen, zoals verenigingen, stichtingen en coöperaties kunnen subsidie aanvragen, maar ook ondernemingen en overheden. De subsidiebijdrage bedraagt maximaal 50% van de totale kosten van een project en is maximaal ,-. De minimale subsidiebijdrage is ,-. Dat betekent dat een project een minimale omvang nodig heeft van ,-. De subsidiebijdrage van 50% komt van overheden: geld van provincie, gemeenten en Europa. Daarnaast zoek je als initiatiefnemer de andere helft van de financiering buiten overheden, bijvoorbeeld vanuit fondsen, sponsoring, een lening of eigen middelen.

5 Wat willen we met LEADER bereiken? In Noordoost Fryslân zijn veel dorpen en inwoners heel erg actief. Energiecoöperaties, nieuwe zorgconcepten, woning- bouw, duurzaamheid, leefbaarheid woonomgeving, in Noordoost pakt men de handschoen op. Juist die kracht, jouw kracht, is nodig om het platteland in Noordoost Fryslân leefbaar te houden. Nieuwe en innovatieve ideeën gericht op het verbeteren van de leefbaarheid willen we met Europees geld ondersteunen. Voor aanloopkosten bij de start van dergelijke initiatieven maar ook voor uitvoeringskosten, kan door de initiatiefnemers financiële steun worden aangevraagd. Jouw initiatief moet passen in een van de volgende 6 thema s of actielijnen, zoals men dat bij LEADER noemt: Naar nieuwe ontmoetingsplekken: Creëren van nieuwe ontmoetingsplekken, bij voorkeur in bestaande panden. Naar zorg(en) voor elkaar: Hulp bij organisatie van kleinschalige zorg- en welzijnsvoorzieningen en vormen van burenhulp.

6 Training burgerinitiatief: Actieve groepen trainen in burgerinitiatief. Wat kun je zelf doen om je dorp leefbaar te houden? Naar lerende dorpen: Optimaal gebruik maken van de aanwezige kennis in het gebied en van elkaar leren. Naar zelfvoorzienende dorpen: Dorpen/gemeenschappen ondersteunen bij hun proces om zelfvoorzienend of zelfredzaam te worden. Denk daarbij aan innovatieve initiatieven op het gebied van energie, mobiliteit en voorzieningen. Naar nieuwe verdienmodellen: Faciliteren bij het vinden/samenstellen van nieuwe verdienmodellen en nieuwe financieringsvormen. Deze actielijnen staan uitgebreid beschreven in de LEADER ontwikkelingsstrategie Noordoost Fryslân. Die vind je op

7 Waar moet mijn project aan voldoen? Om voor LEADER-subsidie in aanmerking te komen, moet je project voldoen aan een aantal criteria. De belangrijkste zijn: Jouw project vindt plaats in één of meerdere gemeenten in het gebied Noordoost Fryslân. Op het kaartje vind je de grenzen van het gebied. Jouw project draagt bij aan het verbeteren van de (economische) veerkracht van Noordoost Fryslân en draagt bij aan de actielijnen. Jouw project is innovatief of vernieuwend voor het gebied. Jouw project heeft een langdurig effect. Jouw project is haalbaar en uitvoerbaar, komt uit de Mienskip ( fan ûnderop ) en heeft draagvlak in het gebied. Iepen Mienskipsfûns Voldoet jouw project niet aan bovenstaande criteria? Wellicht zijn er andere manieren om je idee te realiseren. Zo kunnen kleinschalige, lokale projecten ook een beroep doen op het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie op of neem contact op met Streekwurk Noordoost in Burgum. De streekkenners beoordelen deze projecten voor Gedeputeerde Staten van Fryslân.

8 Hoe vraagt u LEADERsubsidie aan? Stap 1. Meld jouw idee aan bij de medewerkers van Streekwurk in Burgum. Dat kan via een online formulier op leader op de pagina thema s Noordoost. De medewerkers van Streekwurk nemen binnen enkele dagen contact met je op. Je bespreekt samen jouw idee om te bekijken of het project voor LEADER-subsidie in aanmerking komt. Belangrijk daarbij is dat het idee past in de LEADER ontwikkelingsstrategie Noordoost Fryslân. Stap 2. Ziet het projectbureau kansen voor je idee, dan kun je je plannen en bijhorende begroting verder uitwerken en presenteren aan de streekkenners van de Lokale Actiegroep Noordoost Fryslân (de LAG). Zij krijgen zo een indruk van het plan en kunnen je wellicht advies geven om jouw project waar nodig te versterken. De mensen van Streekwurk helpen jou ook graag verder het idee uit te werken tot een project. Stap 3. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op. Er zijn per jaar twee momenten om aanvragen in te sturen. Dit noemen we een tender. Kijk voor de data op de website genoemd onder stap 1.

9 De benodigde informatie om een aanvraag te doen vind je op SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) begeleidt je verder bij het aanvragen van subsidie uit het LEADERprogramma. Stap 4. Nadat jouw aanvraag in behandeling is genomen door SNN, vragen zij de LAG de aanvraag inhoudelijk te beoordelen. De LAG beoordeelt de aanvraag inhoudelijk op de subsidiecriteria en geeft daar punten aan. De beoordeling van de LAG is van groot belang of het project uiteindelijk voor subsidie in aanmerking komt. Zo moet het project voldoende punten scoren en wordt er een kwaliteitsrangorde in de projecten aangebracht. Na de beoordeling van de LAG gaat SNN de aanvraag vervolgens beoordelen op financiële, subsidie-technische en staatssteun-technische aspecten. Deze stap duurt maximaal 20 weken vanaf het moment van de sluiting van de tender. Stap 5. Wanneer SNN de aanvraag positief heeft beoordeeld, verleent SNN namens de provincie een LEADER-subsidie. Als je subsidie krijgt, vind je in de beschikking de voorwaarden waarbinnen je het project moet uitvoeren.

10 Goed voorbeeld doet goed volgen Noordoost Fryslân heeft een actieve historie op het gebied van plattelandsontwikkeling. Afgelopen jaren zijn diverse mooie projecten gerealiseerd. Misschien kunnen die jou inspireren voor het opzetten van je eigen project? In de vorige LEADER-periode is het project Jonge Friezen Foarút gesubsidieerd. Doel van het project was om jongeren aan elkaar nieuwe invalshoeken en perspectieven te laten zien die hen bewust maken van de mogelijkheden die Fryslân biedt. Overheden en scholen namen deel aan dit project. Zo is met leadersubsidie Witova in Hallum tot een dynamisch trainingscentrum uitgegroeid. Met circus als middel, zijn op deze plek al veel mooie dingen ontstaan. Naast de Plus groepen, waarvoor het trainingcentre uiteindelijk is bedoeld, is er ook muziekcircus Pauw, dagbesteding voor jong volwassenen met een beperking en lessen voor kinderen van het regulier onderwijs. Kortom volop activiteit bij Witova Trainingcentre.

11 Streekwurk Vanuit Streekwurk werken gemeenten en provincie samen aan een bruisend en toekomstbestendig platteland. We brengen mensen, middelen en mogelijkheden bij elkaar en ontwikkelen projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van de regio. Dit gaat niet alleen om overheidsprojecten, maar ook om projecten die door inwoners, bedrijven en organisaties worden aangedragen. Zo maken we Fryslân sterker en mooier.

12 Contact Heb je ideeën voor projecten in Noordoost Fryslân? Bespreek ze met de medewerkers van Streekwurk in Burgum. Streekwurk Noordoost Bezoekadres: Florynwei 3c, Burgum Postadres: Postbus 213, 9250 AE Burgum Telefoon: Website:

We maken werk van jouw ideeen! Subsidie LEADER Noardwest Fryslan.

We maken werk van jouw ideeen! Subsidie LEADER Noardwest Fryslan. We maken werk van jouw ideeen!.. Subsidie LEADER Noardwest Fryslan v www.streekwurk.frl Werk maken van ideeën van inwoners Streekwurk Noardwest Fryslân ondersteunt projecten uit de samenleving die bijdragen

Nadere informatie

We maken werk van jouw ideeen! Subsidie LEADER Noardwest-Fryslan.

We maken werk van jouw ideeen! Subsidie LEADER Noardwest-Fryslan. We maken werk van jouw ideeen!.. Subsidie LEADER Noardwest-Fryslan v www.streekwurk.frl Pieter van den Ende Werk maken van ideeën Heb jij een idee om de economische veerkracht van Noardwest-Fryslân een

Nadere informatie

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland LEADER Kempenland Samen investeren in een leefbaar platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling;

Nadere informatie

Meer informatie nodig?

Meer informatie nodig? Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Meer informatie nodig? Neem gerust contact op! LEADER-coördinator Noord Overijssel Jan Boxum p/a Gemeente Steenwijkerland

Nadere informatie

Samenwerken aan leefbaarheid in de provincie Fryslân. samen maken we de 8!

Samenwerken aan leefbaarheid in de provincie Fryslân. samen maken we de 8! Samenwerken aan leefbaarheid in de provincie Fryslân samen maken we de 8! D e maatschappij is in beweging. Er is behoefte om de rol van de provincie Fryslân op het beleidsterrein van leefbaarheid opnieuw

Nadere informatie

AANPAKKEN BOUWEN OP LOKALE KRACHT PUBLIEKSVERSIE ZUIDOOST-DRENTHE LOKALE ONTWIKKELINGSSTRATEGIE

AANPAKKEN BOUWEN OP LOKALE KRACHT PUBLIEKSVERSIE ZUIDOOST-DRENTHE LOKALE ONTWIKKELINGSSTRATEGIE LOKALE ONTWIKKELINGSSTRATEGIE ZUIDOOST-DRENTHE 2015-2022 PUBLIEKSVERSIE AANPAKKEN BOUWEN OP LOKALE KRACHT LEADER ZUIDOOST-DRENTHE Het platteland laten bruisen, scoren met energie uit de regio en samen

Nadere informatie

Werken met de Streekagenda Ameland 23 april 2015 Durk Holwerda

Werken met de Streekagenda Ameland 23 april 2015 Durk Holwerda Werken met de Streekagenda Ameland 23 april 2015 Durk Holwerda Bijeenkomst Streekagenda Streekagenda Waddeneilanden Samenwerking tussen vier Friese eilanden, Wetterskip Fryslân en Provincie Vooral maatwerk

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt:

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt: Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Voor vragen, begeleiding en advies kun u contact opnemen met uw gemeente of met het projectbureau in uw regio. Het provinciale Iepen Mienskipsfûns

Nadere informatie

Uitvoering van LEADER PROJECTEN binnen POP Minimaal budget; maximale creativiteit

Uitvoering van LEADER PROJECTEN binnen POP Minimaal budget; maximale creativiteit Uitvoering van LEADER PROJECTEN binnen POP-3 2014-2020 Minimaal budget; maximale creativiteit 1 Nederlandse maatregelen POP-3 Nederlandse maatregelen POP-3 gericht op: 1. Versterken van innovatie, verduurzaming

Nadere informatie

Commissie Welzijn, Zorg en Cultuur Commissie Ruimte, Water en Groen (t.k.) 23 april 2002 Nr , PB Nummer 25/2002

Commissie Welzijn, Zorg en Cultuur Commissie Ruimte, Water en Groen (t.k.) 23 april 2002 Nr , PB Nummer 25/2002 Commissie Welzijn, Zorg en Cultuur Commissie Ruimte, Water en Groen (t.k.) 23 april 2002 Nr. 2002-06055, PB Nummer 25/2002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake

Nadere informatie

Overzicht (nieuwe) subsidiemogelijkheden Noordoost-Fryslân

Overzicht (nieuwe) subsidiemogelijkheden Noordoost-Fryslân Overzicht (nieuwe) subsidiemogelijkheden Noordoost-Fryslân Inleiding Eind vorig jaar/begin dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe subsidieregelingen beschikbaar gekomen. Voor ondernemers maar ook voor

Nadere informatie

Gerard Meijers Provincie Drenthe Strategie LEADER

Gerard Meijers Provincie Drenthe Strategie LEADER Welkom in Drenthe Gerard Meijers Provincie Drenthe Strategie LEADER Plattelandsontwikkeling in Zuidoost Drenthe 12 maart 2015 Westhoek Inhoud presentatie LEADER Zuidoost-Drenthe Toekomst: Omgevingsvisie

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten

Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening te optimaliseren?

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Werken met streekagenda s. Een regionaal loket en aanspreekpunt

Werken met streekagenda s. Een regionaal loket en aanspreekpunt Werken met streekagenda s Een regionaal loket en aanspreekpunt Inleiding U kon de afgelopen jaren terecht met uw projectideeën en aanvragen bij Plattelânsprojekten. Dit blijft zo, maar vanaf 2014 doet

Nadere informatie

LEADER. Kansen voor ondernemers in het LEADER programma

LEADER. Kansen voor ondernemers in het LEADER programma LEADER Kansen voor ondernemers in het LEADER programma LEADER Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling In Zeeland uitgevoerd in 2 gebieden: Midden Noord Zeeland en Zeeuws Vlaanderen Bottom up ontstaan

Nadere informatie

Subsidies in de regio

Subsidies in de regio Subsidies in de regio Noord Nederland Subsidies in de regio -- Noord-Nederland Om bepaalde regio s binnen Nederland direct of indirect te versterken zijn er verschillende regionale, nationale en Europese

Nadere informatie

Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer!

Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer! Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Provincie Fryslân donderdag 22 december 2016 14:59 Statengriffie provinsje Fryslân Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer! Kunt

Nadere informatie

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar.

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Bijlage 2. Uitvoeringsbesluit Dorpsinitiatieven provincie Drenthe

Bijlage 2. Uitvoeringsbesluit Dorpsinitiatieven provincie Drenthe Bijlage 2. Uitvoeringsbesluit Dorpsinitiatieven provincie Drenthe Gedeputeerde staten van de provincie Drenthe, gelet op: de door provinciale staten op 17 april 2013 vastgestelde Kadernotitie Vitaal Platteland

Nadere informatie

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Leefbaarheidsalliantie Gelderland Griffie Beuningen Onderwerp: Bijlagen: FW: Informatie over Leefbaarheidsalliantie Gelderland Web Factsheet Samenwerken aan leefbaarheid april 2018pdf Leefbaarheidsalliantie Gelderland Hierbij informatie

Nadere informatie

Quickscan. 1.Welke rechtsvorm heeft uw organisatie?

Quickscan. 1.Welke rechtsvorm heeft uw organisatie? Quickscan Een mienskip waarin er plek is voor iedereen en waar niemand buiten de boot valt of over het hoofd wordt gezien. Een mienskip waar mensen de kans krijgen om mee te doen als ze dat willen. Een

Nadere informatie

Visie Doarpswurk op vervolg subsidieregeling plattelân Fryslân van Provinsje Fryslân.

Visie Doarpswurk op vervolg subsidieregeling plattelân Fryslân van Provinsje Fryslân. Visie Doarpswurk op vervolg subsidieregeling plattelân Fryslân van Provinsje Fryslân. (versie 15 juni 2017) De meer dan 220 dorpshuizen, vaak grotendeels door de dorpsbewoners zelf gebouwd, zijn een levend

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt Subsidieaanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt In 2018 heeft de gemeente Coevorden 610.000 beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan Coevorden Verbindt. Het gaat om een nieuwe

Nadere informatie

UW IDEE. Aanvraagformulier eenmalige subsidie Thema: diversiteit en inclusie

UW IDEE. Aanvraagformulier eenmalige subsidie Thema: diversiteit en inclusie Aanvraagformulier eenmalige subsidie Thema: diversiteit en inclusie Wie kan aanvragen? U bent een vrijwilligersorganisatie of buurtnetwerk in Maastricht (met KVK-nummer) en voert hier activiteiten uit.

Nadere informatie

TOELICHTING. Regeling uitvoering van LEADER-projecten Oost-Groningen. Regeling lopende kosten LEADER

TOELICHTING. Regeling uitvoering van LEADER-projecten Oost-Groningen. Regeling lopende kosten LEADER TOELICHTING Regeling uitvoering van LEADER-projecten Oost-Groningen en Regeling lopende kosten LEADER In het kader van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 (POP 3) wordt het LEADER-programma

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging subsidieregeling Iepen Mienskipfûns 2018, provincie Fryslân

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging subsidieregeling Iepen Mienskipfûns 2018, provincie Fryslân PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Fryslân Nr. 3189 3 mei 2018 Wijziging subsidieregeling Iepen Mienskipfûns 2018, provincie Fryslân wijzigingsregeling van 24 april 2018, kenmerk 01485187,

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Het concept POP3 is gereed. Onderdeel daarvan zijn de LEADER subsidies die voor de komende jaren beschikbaar worden gesteld.

Het concept POP3 is gereed. Onderdeel daarvan zijn de LEADER subsidies die voor de komende jaren beschikbaar worden gesteld. Fractie: CDA Naam: F. van Erp Onderwerp: LEADER-subsidie Datum indiening vragen: 13 april 2015 Het concept POP3 is gereed. Onderdeel daarvan zijn de LEADER subsidies die voor de komende jaren beschikbaar

Nadere informatie

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk De samenleving verandert. Bewoners pakken steeds meer zelf op en gemeenten geven meer ruimte aan lokale bewonersinitiatieven (CMO STAMM, 2015).

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Stimuleringsfonds Burgerinitiatieven Limburg Schriftelijk aanvraagformulier

Stimuleringsfonds Burgerinitiatieven Limburg Schriftelijk aanvraagformulier Stimuleringsfonds Burgerinitiatieven Limburg Schriftelijk aanvraagformulier Wilt u een schriftelijke aanvraag voor financiële ondersteuning indienen? Vul dan dit formulier volledig in (graag in blokletters)

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Voor 2018 is er bij de gemeente Coevorden een bedrag van 150.000 euro beschikbaar voor kleinschalige, op de lokale gemeenschap gerichte initiatieven.

Nadere informatie

Voortzetting van de subsidieregeling

Voortzetting van de subsidieregeling Voortzetting van de subsidieregeling De huidige regeling Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen is zo succesvol dat deze recht doet aan continuering. De 60 aanvragen bij de laatste tranche van deze

Nadere informatie

Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland

Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland Provincie Zuid-Holland Innovatiemanager De provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met 3,5 miljoen inwoners op een gebied

Nadere informatie

Subsidiecriteria Eigen kracht pilots Gemeente Stein 2016-2018

Subsidiecriteria Eigen kracht pilots Gemeente Stein 2016-2018 Subsidiecriteria Eigen kracht pilots Gemeente Stein 2016-2018 Vastgesteld in het College van B&W dd. 22.03.2016 Gemeente Stein wil inwoners met een goed plan voor verbetering van hun dorp faciliteren.

Nadere informatie

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling ICT in Drenthe: een economische kijk Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 22 februari 2005, kenmerk 5.3/2005001126,

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen

Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen 2018-2022 Voor de periode 2018-2022 is er jaarlijkse bij de gemeente Coevorden een bedrag beschikbaar voor categorie B en C Evenementen zoals bedoeld

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wetter en Willepark Burgum. December 2016

Beleidsplan Stichting Wetter en Willepark Burgum. December 2016 Beleidsplan Stichting Wetter en Willepark Burgum December 2016 1. Inleiding 1.1 Doelstelling De stichting heeft als doel het bevorderen van beweging voor de samenleving in het Wetter-en Willepark, waarbij

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 00 8900 HM

Nadere informatie

Themasessie. Kennisnetwerkdag L&G 20 juni 2014. Hoe zet ik een goed projectplan op?

Themasessie. Kennisnetwerkdag L&G 20 juni 2014. Hoe zet ik een goed projectplan op? Themasessie Hoe zet ik een goed projectplan op? Niels Olthof (VKK Gelderland) Johan van Eerden (Vereniging Ons aller Belang IJzerlo) Kennisnetwerkdag L&G 20 juni 2014 Even voorstellen Niels Olthof Functie:

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Toetsingsformulier en -criteria LEADER-3 Utrecht-Oost Status: aangepaste conceptversie.

Toetsingsformulier en -criteria LEADER-3 Utrecht-Oost Status: aangepaste conceptversie. Toetsingsformulier en -criteria LEADER-3 Utrecht-Oost Status: aangepaste conceptversie. Naam project Aanvrager: Telefoon: Email: Datum indiening: In te vullen door de coördinator: Datum toetsing aanvraag

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 5529

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 5529 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Zeeland Nr. 5529 30 november 2017 Openstellingsbesluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende openstelling voorbereiding en uitvoering van samenwerkingsactiviteiten

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Jaarplan 2015 VKK-FDG

Jaarplan 2015 VKK-FDG Jaarplan 2015 VKK-FDG De activiteiten van de stichting Werkorganisatie VKK-FDG zijn ondergebracht in de volgende vier thema s: 1. Communicatie en informatie 2. Programmering leefbaarheid en voorzieningen

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

Plan van Aanpak & inventarisatie. Programma Friese Waddenkust

Plan van Aanpak & inventarisatie. Programma Friese Waddenkust Plan van Aanpak & inventarisatie Oktober 2018 Over het Plan van Aanpak Het heeft als doel zowel de vele bestaande initiatieven als nieuwe ideeën en plannen langs de Friese waddenkust samen te laten bijdragen

Nadere informatie

Houtskoolschets Asten april 2017

Houtskoolschets Asten april 2017 Houtskoolschets Asten2030 14 april 2017 Opzet Asten2030 Start A Verkenning B Verbreding C 3 Verankering Dag van de Toekomst Besluit vorming 1. Werk Conferentie intern 2. Werk Conferentie intern Internet

Nadere informatie

Manifest. Input voor het coalitieakkoord. Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie

Manifest. Input voor het coalitieakkoord. Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie Manifest Input voor het coalitieakkoord Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie Maart 2015 Geachte heer, mevrouw, Op het PlattelandsParlement Gelderland

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

De Kromme Rijnstreek bloeit

De Kromme Rijnstreek bloeit OP EUROPA INVESTEERT IN ZIJN PLATTELAND 43 PROJECTEN ONDERSTEUND De Kromme Rijnstreek bloeit Resultaten LEADER Kromme Rijn 2007-2013 EU SUBSIDIE VERVIJFVOUDIGD VERSTERKING STREEKIDENTITEIT EN LEEFBAARHEID

Nadere informatie

Aandacht voor voedsel bij Gelderse gemeenten. Resultaten digitale verkenning 22 september 14

Aandacht voor voedsel bij Gelderse gemeenten. Resultaten digitale verkenning 22 september 14 Aandacht voor voedsel bij Gelderse gemeenten Resultaten digitale verkenning 22 september 14 In het kort Doelgroep: Gelderse gemeenten Doel: verkennen behoefte aan provinciale ondersteuning bij faciliterende

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN subsidie burgerinitiatieven *2024* AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN Hebt u vragen over dit formulier, of wilt u hulp bij het invullen ervan? Kijk dan op de website van de gemeente via www.weert.nl/burgerinitiatieven

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

Ontmoetingsruimtes in de buurt. Steffen de Wolff Voorlichter 19 juni 2018

Ontmoetingsruimtes in de buurt. Steffen de Wolff Voorlichter 19 juni 2018 Ontmoetingsruimtes in de buurt Steffen de Wolff Voorlichter 19 juni 2018 Historie Particulier Vermogensfonds Sinds 1990 in huidige vorm Voortgekomen uit Maatschappij tot Nut van t Algemeen VSB Banken Na

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht

Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG) Wat gaan we doen? Kennismaking Uitleg subsidieregels Ontmoetingsplek Tips voor het maken van een inhoudelijk

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek, oktober 2018

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek, oktober 2018 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek, oktober 2018 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

Stimuleringsregeling Wonen en Zorg

Stimuleringsregeling Wonen en Zorg Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Stimuleringsregeling Wonen en Zorg Frank.vandervoort@rvo.nl 088-0421630 pg.alders@minvws.nl 070 340 7221 maart 2019

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Speech jaarvergadering oud ambtenaren Europese Instellingen op 21 april 2017 in PH Zwolle -------------------------------------------------------------------------------------------- dames en heren, Hartelijk

Nadere informatie

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013; Subsidieregeling van 17 juni 2014, houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van plattelandsontwikkeling in de provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet

Nadere informatie

Met RURANT aan tafel Gepubliceerd op Stadslab2050 ( Met RURANT aan tafel. Page 1 of 6

Met RURANT aan tafel Gepubliceerd op Stadslab2050 (  Met RURANT aan tafel. Page 1 of 6 Met RURANT aan tafel Page 1 of 6 Vijf partners engageren zich rond het thema eten, we gaan aan tafel met Rurant. RURANT vzw [1]is het platform voor rurale ontwikkeling in de provincie Antwerpen. Samen

Nadere informatie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie Activiteitenbudget Cultuur 2013-2016 Met het Activiteitenbudget Cultuur geven wij uitvoering aan de Cultuurnota Het Verhaal van Groningen 2013 2016. Met dit budget wil de Provincie Groningen de volgende

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 935 3 maart 2017 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 21 februari 2017, nr. 81A700C3, tot wijziging van de Uitvoeringsverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Aanvraagformulier Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Formulier retour sturen naar: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Groningen Nr. 2790 28 juni 2017 Besluit van de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent de subsidieverlening Pronkjewail

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft!

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft! VOORAANKONDIGING Het platteland leeft! De Europese Eemland Conferentie en het Netwerk Platteland hebben de handen ineengeslagen om in het najaar een bruisende driedaagse plattelandsconferentie te organiseren.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FLEXIBELE SUBSIDIES VRIJWILLIGERSORGANISATIES WELZIJN EN ZORG 2018:

AANVRAAGFORMULIER FLEXIBELE SUBSIDIES VRIJWILLIGERSORGANISATIES WELZIJN EN ZORG 2018: AANVRAAGFORMULIER FLEXIBELE SUBSIDIES VRIJWILLIGERSORGANISATIES WELZIJN EN ZORG 2018: Thema: Weerbaar opvoeden en competenties versterken U kunt alleen aanvragen wanneer u een vrijwilligersorganisatie(incl.

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

Stelling 1: Energie is geld voor Fryslân

Stelling 1: Energie is geld voor Fryslân Gebruik de lokale, Friese kracht voor meer duurzame energie en werkgelegenheid Vijf stellingen voor een duurzamer Fryslân Steeds meer Friezen kiezen er voor om zelf duurzame energie op te wekken, thuis

Nadere informatie

Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân

Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 19-02-2015 Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân Paragraaf 1 Kleine maatschappelijke initiatieven Artikel 1.1 Subsidiabele activiteiten Gedeputeerde Staten kunnen ter bevordering van de leefbaarheid

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

Gelet op artikel 1.3 van Hoofdstuk 1 en paragraaf 3 van Hoofdstuk 3 van de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Gelet op artikel 1.3 van Hoofdstuk 1 en paragraaf 3 van Hoofdstuk 3 van de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Openstellingsbesluit Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2018 GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op artikel 1.3 van Hoofdstuk 1 en paragraaf 3 van Hoofdstuk 3 van de Verordening POP3 subsidies

Nadere informatie

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen

Stel je eens. I- VSBfonds - Historie Casus A: Adviezen bij fondsenwerving. I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Casus A: Adviezen bij fondsenwerving I- Specifiek bij VSBfonds II- Algemeen Annemarijn Boelen Voorlichter Maandag, 23 november 2015 I- VSBfonds - Historie Particulier Vermogensfonds Sinds 1990 in huidige

Nadere informatie

presenteert Buitenplaats Vinck

presenteert Buitenplaats Vinck presenteert Buitenplaats Vinck Buitenplaats VINCK PROBLEEMSTELLING gebied Geen mogelijkheid recreatie Groen niet bereikbaar (bodemverontreiniging / omheining) Niet kunnen genieten van het Spaarne door

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014

Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 21627 18 april 2014 Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014 Artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds

Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds Rabobank Apeldoorn en omgeving De PDF viewer (plug-in) van Chrome geeft dit formulier niet goed weer. Sla het formulier op en open deze in Acrobat of gebruik een andere

Nadere informatie

FRYSLÂN FOAR DE WYN. Plan van aanpak. Finale versie, 14 november 2013

FRYSLÂN FOAR DE WYN. Plan van aanpak. Finale versie, 14 november 2013 FRYSLÂN FOAR DE WYN Plan van aanpak Finale versie, 14 november 2013 Albert Koers, Comité Hou Friesland Mooi Hans van der Werf, Friese Milieu Federatie Johannes Houtsma, Platform Duurzaam Friesland FRYSLÂN

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Agro Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Machtigingsformulier Fryslân Fernijt IV Tweede Tender 2014 Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Dit formulier is bedoeld voor de partners in een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Subsidies kunst en cultuur

Subsidies kunst en cultuur Subsidies kunst en cultuur Uitgave gemeente Leeuwarden Maart 2011 NB: Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Inhoud Inleiding 3 1 Regeling kleine producties cultuur 4 2 Regeling

Nadere informatie