16 september AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Hester Muurling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "16 september AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Hester Muurling"

Transcriptie

1 16 september AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Hester Muurling Orde van dienst: Vóór de dienst: LB 819 Welkom Votum en zegengroet GK 66:5, 7 Wet Romeinen 12: 1-2 GK 40: 3, 4 Gebed Kinderen: Offer of collecte? GK 167 Machtig God, sterke rots. Lezen: Genesis 4: 1-16 Tekst: Hebreeën 11: 4 Preek LB 912 Viering HA uitleg zingen: GK 184 Heer, wij komen vol verlangen nodiging viering, ondertussen zingen: GK 195 Ik ben het levensbrood GK 182 Alles in allen zult gij voor ons zijn LB 413 (LvK 444) Grote God wij loven U Dankgebed Collecte Zingen: Er is een dag Opwekking 585 zegen

2 16 september AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Hester Muurling Orde van dienst: Vóór de dienst: LB Vrede voor dit huis met lichtdoorschenen muren, beschutting voor de wingerd, de zwaluw bouwt haar nest. 2 Vrede voor dit huis, gegrond op goed vertrouwen. De poort omrankt met wijsheid die in de morgen geurt. 3 Vrede voor dit huis, een rustplaats langs de wegen voor wie met open handen om onderkomen vraagt. 4 Vrede voor dit huis voor wie er wonen liefde, dat zij de zegen proeven van vruchten, brood en wijn. 5 Vrede voor dit huis, wanneer de nacht zal komen dat wij de warmte delen en God het licht behoedt. Welkom Votum en zegengroet GK 66:5, 7 5 Ik kom met gaven in mijn handen. Zie, tot uw tempel treedt uw knecht en brengt U, Heer, de offeranden, U in benauwdheid toegezegd. Brandoffers wil ik U bereiden en zoete geuren op doen gaan. Ik wil U heel mijn leven wijden: aanvaard het, neem mijn offer aan.

3 7 De naam des Heren zij geprezen! Hij, die getrouw is en nabij, heeft mijn gebed niet afgewezen. De Heer is goed geweest voor mij. Wet Romeinen 12: Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. 2 U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is. GK 40: 3, 4 3 Het is geen offervuur wat u behaagt, Gij wilt, Heer, dat ik naar U hoor, en zelf ontsluit Gij mij het oor: Gij hebt alleen gehoorzaamheid gevraagd. Mijn God, ik draag uw wetten, om op uw wil te letten, gedurig bij mij om. Het boek schrijft over mij. Gij hoorde hoe ik zei: O Here, zie, ik kom! 4 Ik breng de blijde boodschap van uw recht aan al wie U zijn toegedaan, dat zij uw wonderen verstaan in t woord dat Gij mij op de lippen legt. Ik spreek dat woord met klaarheid, opdat uw trouw en waarheid door elk begrepen wordt. Heer, ik weerhoud mij niet, maar loof U in mijn lied met een blijmoedig hart. Gebed Kinderen: Offer of collecte? GK 167 Machtig God, sterke rots. Machtig God, sterke rots, u alleen bent waardig. Aarde en hemel prijzen U, glorie voor uw naam. Lam van God, hoogste Heer, heilig en rechtvaardig, stralend licht, morgenster, niemand is als U.

4 Prijs de Vader, prijst de Zoon, prijs de Geest die in ons woont. Prijs de Koning der heerlijkheid, prijs Hem tot in eeuwigheid. Lezen: Genesis 4: De mens, Adam, had gemeenschap met Eva, zijn vrouw, en zij werd zwanger en bracht Kaïn ter wereld. Met de hulp van de HEER, zei ze, heb ik het leven geschonken - aan een man! 2 Later bracht ze zijn broer ter wereld, Abel. Abel werd herder, Kaïn werd landbouwer. 3 Op een keer bracht Kaïn de HEER een offer van wat hij had geoogst. 4 Ook Abel bracht een offer; van de eerstgeboren dieren van zijn kudde koos hij de mooiste uit. De HEER merkte Abel en zijn offer op, 5 maar voor Kaïn en zijn offer had hij geen oog. Dat maakte Kaïn woedend, zijn blik werd donker. 6 De HEER vroeg hem: Waarom ben je zo kwaad, waarom kijk je zo donker? 7 Handel je goed, dan kun je toch iedereen recht in de ogen kijken? Handel je slecht, dan ligt de zonde op de loer, begerig om jou in haar greep te krijgen; maar jij moet sterker zijn dan zij. 8 Kaïn zei tegen zijn broer Abel: Laten we het veld in gaan. - Toen ze daar waren, viel hij zijn broer aan en sloeg hem dood. 9 Toen vroeg de HEER: Waar is Abel, je broer? Dat weet ik niet, antwoordde Kaïn. Moet ik soms waken over mijn broer? 10 Wat heb je gedaan? zei de HEER. Hoor toch hoe het bloed van je broer uit de aarde naar mij schreeuwt. 11 Daarom: vervloekt ben jij! Ga weg van deze plek, waar de aarde haar mond heeft opengesperd om het bloed van je broer te ontvangen, het bloed dat jij vergoten hebt. 12 Ook al bewerk je het land, het zal je niets meer opbrengen. Dolend en dwalend zul je over de aarde gaan. 13 Kaïn zei tegen de HEER: Die straf is te zwaar. 14 U verjaagt mij nu van deze plek en ik mag u niet meer onder ogen komen, en als ik dan dolend en dwalend over de aarde moet gaan, kan iedereen die mij tegenkomt mij doden. 15 Maar de HEER beloofde hem: Als iemand jou doodt, zal dat zevenmaal aan hem worden gewroken. En hij merkte Kaïn met een teken, opdat niemand die hem tegenkwam hem zou doodslaan. 16 Toen ging Kaïn bij de HEER vandaan en hij vestigde zich in Nod, - een land ten oosten van Eden. Tekst: Hebreeën 11: 4 4 Door zijn geloof had het offer dat Abel aan God bracht meer waarde dan dat van Kaïn. Over Abel wordt dan ook lovend gesproken als over een rechtvaardige God zelf liet zich prijzend uit over zijn gaven, en door zijn geloof klinkt zijn stem nog steeds, ook al is hij gestorven. Preek LB allen Neem mijn leven, laat het, Heer, toegewijd zijn aan uw eer. Maak mijn uren en mijn tijd tot uw lof en dienst bereid. 2 mannen Neem mijn handen, maak ze sterk, trouw en vaardig tot uw werk. Maak dat ik mijn voeten zet op de wegen van uw wet. 3 vrouwen

5 Neem mijn stem, opdat mijn lied U, mijn koning, hulde biedt. Maak, o Heer, mijn lippen rein, dat zij uw getuigen zijn. 4 mannen Neem mijn zilver en mijn goud, dat ik niets aan U onthoud. Maak mijn kracht en mijn verstand tot een werktuig in uw hand. 5 vrouwen Neem mijn wil en maak hem vrij, dat hij U geheiligd zij. Maak mijn hart tot uwe troon, dat uw heilige Geest er woon. 6 allen Neem ook mijne liefde, Heer, k leg voor U haar schatten neer. Neem mijzelf en voor altijd ben ik aan U toegewijd. Viering HA uitleg zingen: GK 184 Heer, wij komen vol verlangen 1 Heer, wij komen vol verlangen, op uw roepstem naar uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts in U bestaat ons leven, die uw bloed voor ons woudt geven; laat ons dan in brood en wijn met Uzelf gespijzigd zijn. 2 Sterk ons wankelend vertrouwen, geef ons zelf wat Gij gebood: dat wij met oprecht berouwen enkel rusten in uw dood; ja, vervul ons met uw krachten, opdat wij uw wet betrachten, zegen zo uw sacrament, dat ons hart U steeds meer kent. 3 Leer ons, Heer, vrijmoedig spreken over uw verlossend werk; geef dat niet die woorden breken op de daden van uw kerk, maar dat wij geheiligd leven op de plaats door U gegeven, en U volgen onder t kruis op de smalle weg naar huis.

6 nodiging viering, ondertussen zingen: GK 195 Ik ben het levensbrood 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood. Zo heeft de Heer gesproken; Hij heeft het brood gebroken. Zijn lichaam is het brood, zegt Hij, dat deelt Hij uit aan jou en mij. 2 Ik ben het echte brood, wie eet zal opstaan uit de dood. Wie Mij gelooft, zegt Jezus, is bij het feest aanwezig. Ik ben het brood waarvan je leeft, dat leven aan de wereld geeft. 3 Dit brood zal nooit vergaan, het blijft, het komt bij God vandaan. Heer Jezus, wij geloven in U, het brood van boven. Nu hebben wij geen honger meer en nooit meer dorst door onze Heer. GK 182 Alles in allen zult gij voor ons zijn 1 allen Alles in allen zult Gij voor ons zijn. Een voorsmaak mogen wij van U ontvangen. Allen die naar U uitzien met verlangen, zult Gij verzadigen met brood en wijn. 2 allen Niemand is waard uw gast te mogen zijn. Niemand van ons wordt rein voor U bevonden. Uw tien geboden hebben wij geschonden. Daal tot ons neer, maak door uw Geest ons rein. 3 vrouwen Gij, enig hemels brood dat tot ons kwam, leer ons gedenken hoe Gij werd gebroken, hoe Gij vervulde wat Gij had gesproken, hoe Gij voor ons de zonde op U nam.

7 4 mannen Geef ons uw Geest want ons geloof is klein. Geef ons door brood en wijn weer nieuwe krachten. Ons hart omhoog! vanwaar wij U verwachten: alles in allen wilt Gij voor ons zijn. 5 allen Allen die eten van het ene brood, allen die drinken uit dezelfde beker, allen die U geloven, weten zeker: allen in Christus! Alles door zijn dood! 6 allen Allen die Gij vernieuwt bij brood en wijn, allen die door de Geest zich laten leiden, zij allen zullen zich in U verblijden: alles in allen zult Gij voor ons zijn. 1 Grote God, wij loven U, Heer, o sterkste aller sterken! Heel de wereld buigt voor U en bewondert uwe werken. Die Gij waart te allen tijd, blijft Gij ook in eeuwigheid. 2 Alles wat U prijzen kan, U, de Eeuwige, ongeziene, looft uw liefde en zingt ervan. Alle engelen, die U dienen, roepen U nooit lovensmoe: Heilig, heilig, heilig toe! LB 413 (LvK 444) Grote God wij loven U 3 Heer, ontferm U over ons, open uwe Vaderarmen, stort uw zegen over ons, neem ons op in uw erbarmen. Eeuwig blijft uw trouw bestaan laat ons niet verloren gaan. Dankgebed Collecte Zingen: Er is een dag Opwekking 585 Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd.

8 En op die dag, dan komt de Heer en haalt zijn bruid, die rein en stralend opgaat in zijn heerlijkheid. Er klinkt geschal, wanneer de graven opengaan en doden opstaan, voor eeuwig levend door zijn kracht. Hun aardse tent wordt nu bekleed met heerlijkheid, de dood verzwolgen, overwonnen voor altijd. refrein: Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen! Dus kijk omhoog en zie wat nog verborgen is, maar wat beloofd is, dat blijft in alle eeuwigheid. En als je lijdt, weet dat het maar voor even is. Als Jezus terugkomt, deel je in zijn heerlijkheid. refrein: Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen! refrein: Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen! zegen

9

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 21 juli 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ 5 e Zondag van de Zomer ~ : Kees van Krimpen

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 21 juli 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ 5 e Zondag van de Zomer ~ : Kees van Krimpen ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 21 juli 2019 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 5 e Zondag van de Zomer ~ Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Crèche : Ds. Ineke Clement : Janny de Groot

Nadere informatie

8 juli uur Mijndert Blijdorp orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy

8 juli uur Mijndert Blijdorp orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy 8 juli 2018 10.00 uur Mijndert Blijdorp orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Votum, zegengroet, amen. Zingen: GK 33:1,2 (Loof Hem, prijs de Heer) Wet van de HERE Zingen: GK 33:5

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen 10.00 uur Liturgie Votum / zegengroet Sela Opwekking 574 Groot is Hij Gezang 171: 1, 3 Gebed Wet Gezang 158 Schriftlezing Johannes 2: 1 11 Romeinen

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

27 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp

27 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp 27 mei 2018 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp Orde van dienst: Welkom GK 8a (GK06 gz145) Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam Wet GK 16a (PvN 16)

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

19 april uur AA Kramer

19 april uur AA Kramer 19 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet Psalm 98: 1, 3 Wet Psalm 25: 4 Voor de kinderen: Bethesda Sela: Ik zal er zijn. Lezen: Johannes 5: 1-18 Nieuw Liedboek 534 Tekst:

Nadere informatie

EERSTE ADVENT 27 NOVEMBER uur P.Poortinga orgel: Peter Sneep Schriftlezing Marina de Vries

EERSTE ADVENT 27 NOVEMBER uur P.Poortinga orgel: Peter Sneep Schriftlezing Marina de Vries EERSTE ADVENT 27 NOVEMBER 2016 10.00 uur P.Poortinga orgel: Peter Sneep Schriftlezing Marina de Vries Welkom, mededelingen aansteken van de adventskaars LB 466:2 votum, groet, amen GK psalm 113: 1 en 2

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis. Welkom. Votum en zegengroet. LB 245: 1, 3 = GK gezang 137

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis. Welkom. Votum en zegengroet. LB 245: 1, 3 = GK gezang 137 31 december 2017 17.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Welkom Votum en zegengroet LB 245: 1, 3 = GK gezang 137 Gebed Inleiding. Lezen: Prediker 3: 1-15 Sela: Ik zal er

Nadere informatie

8 januari uur ET van de Kamp orgel: Geert Burgler Schriftlezing: Jurrina de Vos

8 januari uur ET van de Kamp orgel: Geert Burgler Schriftlezing: Jurrina de Vos 8 januari 17.00 uur ET van de Kamp orgel: Geert Burgler Schriftlezing: Jurrina de Vos stilte toewijding en groet zingen Psalm 33:1,2,6 nieuwe psalmberijming gebed: Zingen LB 371 = Opw. 436 lezen Joh.3:22-36

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Mededelingen. Psalm 121: 1 >

Mededelingen. Psalm 121: 1 > Mededelingen Psalm 121: 1 > Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn HERE, die dit alles heeft geschapen. Mijn herder zal niet slapen. Psalm 121:

Nadere informatie

Liturgie kerkdienst God maakt vrij! Kindslaven uit de seksindustrie 16 oktober 2016

Liturgie kerkdienst God maakt vrij! Kindslaven uit de seksindustrie 16 oktober 2016 Liturgie kerkdienst God maakt vrij! Kindslaven uit de seksindustrie 16 oktober 2016 Samenzang 1 Opw 720 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon,

Nadere informatie

15 maart uur AA Kramer

15 maart uur AA Kramer 15 maart 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en zegengroet GK psalm 146: 1, 5 Wet LvdK 360: 1, 2 ( Heer, wij komen vol verlangen ) Gebed Kinderen: vitamine G. GK psalm 78: 7 Lezen: Johannes 6: 1-15

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst Dankdag

Liturgie kinderdienst Dankdag Liturgie kinderdienst Dankdag De gift van de weduwe. Woensdagochtend 7 november 2018 Aanvang: 9:30 uur Voorganger: Ds. A.J. Post 1 2 Voorzang OTH 122 vers 1,2 en 6 1 Dank U voor deze nieuwe morgen, dank

Nadere informatie

30 augustus uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen)

30 augustus uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen) 30 augustus 17.00 uur Leen Baan (prof dr J van Bruggen) Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK psalm 16:1,3 (Ik weet bij U mijn toekomst eeuwig zeker) Gebed voor de eredienst Schriftlezing: Johannes 11:17-27;

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Thijs Henri Almar Mijnheer

Thijs Henri Almar Mijnheer Thijs Henri Almar Mijnheer Welkom en mededelingen Voorzang: Opwekking 123 Groot is Uw trouw Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 7 : 8-15, 44-60 Tekst : Handelingen 7 : 55-56 Psalm 73 : 10 Lied 44 : 1, 2 en 3 Opwekking 672 Opwekking 569 Lied 473 : 1, 2, 3,

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Daniël 9 vers 20 t/m 27 Daniël 10 vers 1 t/m 19 Lied 242 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 122 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 10 en

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekman Thema: De kennis van onze ellende - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 21 Ere zij aan God de Vader Ere zij aan God, de Vader,

Nadere informatie

22 april uur AA Kramer orgel: Geert Burgler schriftlezing: Dries de Jager. Orde van dienst:

22 april uur AA Kramer orgel: Geert Burgler schriftlezing: Dries de Jager. Orde van dienst: 22 april 2018 17.00 uur AA Kramer orgel: Geert Burgler schriftlezing: Dries de Jager Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 123: 1 Lezen: Job 14: 1-10 Lukas 1: 26-38 Zingen: LB 150a Geprezen zij

Nadere informatie

12 februari uur AA Kramer jeugddienst muziekgroep

12 februari uur AA Kramer jeugddienst muziekgroep 12 februari 17.00 uur AA Kramer jeugddienst muziekgroep Orde van dienst: Welkom Muziek: Laat het huis gevuld zijn (Opw. 623) Lof, aanbidding (Sela/opw. 671) Belijdenis (Sela) Zingen: votum en groet van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

Anders leven - Pleeg geen moord Ontmoetingsdienst - 4 oktober 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen

Anders leven - Pleeg geen moord Ontmoetingsdienst - 4 oktober 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Oude Testament, Exodus 20: 13 + Genesis 4: 1-16 Exodus 20 13 Pleeg geen moord. Genesis 4 1 De mens, Adam, had gemeenschap met Eva, zijn vrouw, en zij werd zwanger en bracht Kaïn ter wereld. Met de hulp

Nadere informatie

Eredienst 5 november uur Voorganger: ds. P. Colijn

Eredienst 5 november uur Voorganger: ds. P. Colijn Eredienst 5 november 2017 16.30 uur Voorganger: ds. P. Colijn Liturgie Votum / zegengroet Psalm 84: 1, 2 Gebed Schriftlezing: Hebreeën 10: 1-10 Romeinen 12: 1-8 Psalm 40:3 Preek over Rom. 12: 1, 2 Opwekking

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Liturgie voor de oudejaarsdienst Welkom en mededelingen

Liturgie voor de oudejaarsdienst Welkom en mededelingen Liturgie voor de oudejaarsdienst 2008 Welkom en mededelingen Zingen: Opwekking 42 'k Stel mijn vertrouwen op de Heer, mijn God. Want in Zijn Hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, Zijn vrede woont

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein 25 februari 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK psalm 40: 1 = LB 40:1 Kinderen: Vis. LB 935 = Opwekking

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 21 : 1-19 Tekst : Johannes 21 : 15-17 Psalm 116 : 1, 3, 4, 5 en 8 (NPB) Schriftberijming 1 Psalm 18 : 1 en 9 LB 912 : 1, 2, 3, 4, 5 en

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21. Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145

Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21. Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145 Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21 Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145 Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 :

Nadere informatie

Liturgie Viering van het Heilig Avondmaal Bernissesteyn

Liturgie Viering van het Heilig Avondmaal Bernissesteyn Liturgie Viering van het Heilig Avondmaal Bernissesteyn Voorganger ds. A. Hamstra Zondagmiddag 17 juni 2018-16.00 uur Stil gebed Votum en Groet Welkom en mededelingen ''t Hijgend hert, der jacht ontkomen'

Nadere informatie

Liturgie , br R. van Swetselaar

Liturgie , br R. van Swetselaar Liturgie 19-11-2017, br R. van Swetselaar Welkom en afkondigingen Votum en Groet Zingen Hemelhoog 232 Laat het huis gevuld zijn Laat het huis gevuld zijn met wierook van aanbidding Laat het huis gevuld

Nadere informatie

Als een herder draagt Hij ons in zijn armen waar Hij ons barmhartig zijn liefde geeft

Als een herder draagt Hij ons in zijn armen waar Hij ons barmhartig zijn liefde geeft Lied 01 Titel: Prijst Hem, Prijst Hem Arrangement: M den Toom Eerste componist: F J Crosby (Nederlandse) Peter van Essen Uitvoering: samenzang Opname: Leiden - Hooglandse Kerk Jezus, de machtige Redder

Nadere informatie

21 mei uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp. Welkom. Votum en zegengroet. GK psalm 147: 1 = LB 147: 1.

21 mei uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp. Welkom. Votum en zegengroet. GK psalm 147: 1 = LB 147: 1. 21 mei 2017 17.00 uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp Welkom Votum en zegengroet GK psalm 147: 1 = LB 147: 1 Inleiding op Psalm 51 en Zondag 3. Lezen: Psalm 51 Zingen: GK psalm

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag

Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag Ik ga. Zet een stap naar de ander. Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag Donderdag 24 maart 2016-19.30 uur - Goede Herderkerk Dienst van Schrift en Tafel Ds. Hans Becker m.m.v. het college van diakenen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Emmeloord, Viering van de Maaltijd van de Heer De Ontmoeting, 11 september 2016

Protestantse Gemeente Emmeloord, Viering van de Maaltijd van de Heer De Ontmoeting, 11 september 2016 Protestantse Gemeente Emmeloord, Viering van de Maaltijd van de Heer De Ontmoeting, 11 september 2016 Welkom en mededelingen De kaarsen worden aangestoken Openingstekst De tafel van samen, de tafel is

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

28 april uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar

28 april uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar 28 april 2019 17.00 uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar Welkom Votum en groet GK ps97:1, 3, 5 Gebed Schriftlezing: Johannes 1:1-18 GK 196 (Jezus zegt: blijf niet alleen)

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke dienst

Liturgie gezamenlijke dienst Orde van Dienst van de Gezamenlijke dienst van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Gemeente te Sellingen zondag 23 juli 2017 Aanvang 9:30 uur Voorganger: Ds. A.B. Wolters uit Musselkanaal Locatie: Gereformeerde

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 28 juni 2015 ochtend GA Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Henk Vogel (orgel), Lof! Kindernevendienst:

Nadere informatie

Liturgie Welkom

Liturgie Welkom Liturgie 28-05-2017 Welkom Zingen: Ps. 108:1 en 2 Mijn hart is, Heer, in U gerust 1. Mijn hart is, Heer, in U gerust. Uw lof te zingen is mijn lust. Maakt, harp en luit, den Heere groot. Mijn lied begroet

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers We zingen: (met Young Company) Met open armen Kom, als je honger hebt

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) >

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) > Mededelingen Opwekking 617 (schoollied) > Een machtig maker formeerde mijn hart. Hij nam voor de tijd begon mijn leven in Zijn hand. Opwekking 617 Hij kent mijn naam, Hij weet zelfs wat ik denk. Hij ziet

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 24 september BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen

ORDE van DIENST voor zondag 24 september BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen ORDE van DIENST voor zondag 24 september 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Daniël Jacobus Kleijn 8 juni 2017 te Tiel 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds. G.J.Krol organist:

Nadere informatie

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn Eredienst 24 juni 16.30 uur Voorganger: ds. Peter Colijn Votum en zegengroet Gezang 171:1, 2, 3 Gebed 1 Tessalonicenzen 5: 14-28 Psalm 27: 3, 5 >> Regenboog 5/6 Preek Psalm 63:1, 2, 3

Nadere informatie

Liturgie. zondag 10 september :00/10:45 Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 10 september :00/10:45 Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins Liturgie zondag 10 september 2017 9:00/10:45 Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 9:00/10:45 10-sep Ds H D Bondt NwPsB 40 : 1 NwPsB 40 : 3 Opw 575 : Hand 27 : 1-12 Hand 27 : 13-26 Hand 27 : 27-44 Hand 27

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Handelingen 10: 1-17 Handelingen 11 : 12-18 Lied 444 : 1, 2 en 3 Gezang 164 Psalm 87 (npb) Lied 247 Gezang 167 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling 3 juni 2018 17.00 uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling Votum Zegengroet GK 18: 1 en 9. Formulier 5 GK06 gz162: 1 en 4 (tijdens viering) Dankzegging. Lezen: Rom. 5: 1-11

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 21 oktober 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek:

Orde van dienst voor zondag 21 oktober 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: Orde van dienst voor zondag 21 oktober 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: René Strijder ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal. Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed

Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal. Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed Viering Heilig Avondmaal Lezen: formulier 5 Geloofsbelijdenis van Nicea Psalm 68: 8 Viering

Nadere informatie

Appèldienst 24 maart Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Appèldienst 24 maart Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Appèldienst 24 maart 2019 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding en Appèlwoord : ds. J.F. Schuitemaker Combo : o.l.v.

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Lezen : Johannes 6: 35-58

Lezen : Johannes 6: 35-58 Lezen : Johannes 6: 35-58 LvK 487 : 1, 2 en 3 Gezang 182 : 1, 2, 3, 4, 5 en 6 LvK 575 : 1, 2 en 6 LvK 634 : 1 en 2 Opwekking 705 Opwekking 585 Psalm 145 : 1 en 2 (NPB) LvK 675 : 1 en 2 Lezen : Johannes

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager 14 januari 2018-17:00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager ER KOMEN Votum, groet, Amen Zingen: GK gezang 121:1, 2, 8, 9 Gebed om de opening van onze harten ER ZIJN Lezen: Mattheus

Nadere informatie

Eredienst 15 oktober uur Voorganger: broeder A. de Gelder

Eredienst 15 oktober uur Voorganger: broeder A. de Gelder Eredienst 15 oktober 10.00 uur Voorganger: broeder A. de Gelder Liturgie Votum/zegengroet Gezang 70: 1, 2, 3 Gebed Lucas 12: 13-21 Jakobus 4: 13-17 Psalm 103: 6 en 7 Preek Liedboek 473: 1, 2, 4, 5 en 10.

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

30 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn

30 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn 30 juli 2017 10.00 uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK psalm 34:1, 2 Wet van de HERE Zingen: GK psalm 34:3, 8 Gebed voor de eredienst

Nadere informatie

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg Eredienst 31 december 19.30 uur Voorganger: ds H. van den Berg Thema: Weet u hoe groot God is? Votum / zegengroet Psalm 90: 1 en 3 Gebed Jesaja 40: 12-31 Liedboek 460: 1, 4 en 5 Jesaja 40: 28 Verkondiging

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

4 oktober 10.00 uur AA Kramer

4 oktober 10.00 uur AA Kramer 4 oktober 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom en mededelingen. Stil gebed Votum en zegengroet Psalm 108: 1 Wet + spreuken 3: 1-4 GK 22 Uw woord omvat mijn leven. Gebed Voor de kinderen: Waardevol.

Nadere informatie

Appèldienst 3 juli Nog iets van gemerkt?

Appèldienst 3 juli Nog iets van gemerkt? Appèldienst 3 juli 2016 Nog iets van gemerkt? ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding : Heimen Engeltjes Appèlwoord : ds. Pieter Both uit Spijkenisse

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Eredienst 4 maart 2018 16.30 uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Gezang 107: 1, 2, 3, 4 Gebed Lukas 5: 27-39 Liedboek 446: 1, 2, 3, 4 = NLB 512 Lukas 5: 36-39 Preek Liedboek

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie