Bellen met Skype. 1. Account aanmaken. 2. Downloaden en installeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bellen met Skype. 1. Account aanmaken. 2. Downloaden en installeren"

Transcriptie

1 Bellen met Skype U hebt ongetwijfeld wel eens van Skype gehoord. De populaire (video)beldienst op uw pc, op basis van Voice over IP (VoIP), zit zo in de lift dat Microsoft de dienst heeft overgenomen. U kunt Skype niet alleen op uw pc gebruiken, maar ook op een tablet of smartphone. In deze workshop leggen we uit hoe u aan de slag gaat met Skype. Zo kunt u gratis, of heel voordelig naar vaste of mobiele nummers, (video)bellen! 1. Account aanmaken Om Skype te gebruiken, dient u eerst een gratis account aan te maken. Surf naar Skype en klik op de knop Inschrijven. U komt op de registratiepagina terecht, waarop u een aantal persoonlijke gegevens moet opgeven. Let goed op welke informatie verplicht is en welke niet. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om uw mobiele nummer, maar u bent niet verplicht dit veld in te vullen. Tot slot dient u nog een anti-spamcode in te voeren zodat Skype weet dat u geen spamrobot bent. Klik op Ik ga akkoord - Doorgaan. 2. Downloaden en installeren

2 U kunt Skype nu downloaden, maar eerst krijgt u nog de vraag of u tegoed wilt toevoegen aan uw account. Dat is nuttig, maar we slaan het nu even over, in stap 10 komen we erop terug. Klik op Niet nu, bedankt en vervolgens op Doorgaan. Uw account is nu gereed, en door bovenin te klikken op Skype downloaden en daarna op Neem Skype voor Windows, komt u op de downloadpagina. Klik op Download Skype onder het kopje Gratis Skype en het programma wordt gedownload. Doorloop de simpele installatie. 3. Afbeelding instellen Na installatie kunt u direct inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Onderin het inlogvenster kunt u aangeven of Skype automatisch moet starten als Windows start en of u dan ook aangemeld wilt worden. Voer uw inloggegevens (uit stap 1) in en klik op Aanmelden. Zodra u bent ingelogd verschijnt er een welkomstvenster en hebt u de mogelijkheid een afbeelding in te stellen. Hebt u een webcam, dan wordt deze automatisch ingeschakeld en klikt u op Foto nemen om een foto te nemen. Anders klikt u op Kies bestand om een afbeelding te selecteren.

3 Hardware We kunnen ons voorstellen dat u gehecht bent aan het oude vertrouwde telefoontoestel op uw bureau, en dat u niet via uw pc wilt bellen. Dan is het goed om te weten dat Skype een protocol is en niet alleen software. Met andere woorden: er zijn telefoontoestellen verkrijgbaar die u aansluit op uw bestaande telefoonlijn, die ook Skype-functionaliteit (via wifi) hebben. Zo kunt u vanaf de bureautelefoon bellen en gebeld worden via uw Skypeaccount.

4 4. Gebruikers toevoegen U hebt nu een account, maar nog geen contactpersonen. U kunt op twee manieren contactpersonen toevoegen. Via het welkomstvenster ziet u de optie Vind vrienden op Skype. Klikt u hierop, dan kunt u contactpersonen importeren vanuit Facebook, Hotmail, Gmail en vele andere netwerken. U hebt dan direct een flinke lijst met andere Skypegebruikers. Wilt u een individuele gebruiker toevoegen, klik dan in het linkerdeelvenster op Contact toevoegen om contactpersonen te zoeken aan de hand van hun naam, accountnaam, adres of telefoonnummer.

5 5. Skype-gesprek starten Bellen is nu heel eenvoudig. In het overzicht met contactpersonen ziet u verschillende pictogrammen. Belangrijk om te weten is dat het groene pictogram van een telefoon staat voor een vaste of mobiele lijn. Wilt u hiernaar bellen dan moet u betalen, zie stap 9. Het bellen naar een ander Skype-account is gratis, en wordt aangeduid met een groen pictogram zonder telefoon. Klik op een contactpersoon om een gedetailleerde weergave te zien. Vervolgens kunt u klikken op Videogesprek om een gesprek met video te beginnen of Bellen om een 'gewoon' gesprek te beginnen.

6 6. (Sms-)berichten Wist u dat u met Skype niet alleen kunt bellen, maar dat u ook sms-berichten kunt versturen? Klik wederom op een contactpersoon voor de detailweergave. Onder in die weergave ziet u een berichtenvenster. U kunt hiermee gratis berichten sturen naar het Skype-account van die gebruiker. Heeft de persoon in kwestie zijn of haar mobiele nummer ingevoerd, dan kunt u ook het vinkje bij SMS plaatsen om er een echt sms-bericht van te maken. Dit laatste is niet gratis, u hebt daarvoor Skype-tegoed nodig, waarover meer in stap 10.

7 7. Telefoonnummer koppelen Wanneer u een sms stuurt via Skype, ziet de ontvanger uw accountnaam als afzender. Niet handig, want die persoon kan dan niet reageren. Gelukkig kunt u ook uw eigen mobiele nummer laten weergeven. In het berichtenvenster ziet u Aan: en Van: waarbij achter de laatste uw accountnaam staat. Klik hierop en selecteer Mijn mobiele telefoonnummer. Geef uw nummer op en klik op Versturen. Voer vervolgens een code in die u per sms krijgt. Klik op Bevestigen en voortaan wordt uw nummer weergegeven bij het sms'en.

8 8. Bestanden versturen Skype is niet direct bedoeld als uitgebreid chatprogramma, maar het heeft wel wat meer dan enkel basale chatmogelijkheden. U kunt namelijk ook heel eenvoudig bestanden sturen naar uw Skype-contactpersonen. Het laat zich raden dat dit alleen mogelijk is wanneer het om een Skype-account gaat, en dus niet om vaste of mobiele telefoonnummers. Open wederom de detailweergave van een contactpersoon en klik op het plusteken naast Bellen. U ziet vervolgens de optie Bestand versturen. Klik hierop om een bestand van de harde schijf te selecteren, dat u vervolgens verzendt.

9 9. Vaste en mobiele nummers bellen Wanneer u met uw Skype-account naar een ander Skype-account belt, dan is dat gratis. Maar u kunt met Skype ook voordelig bellen naar vaste en mobiele nummers, zowel in binnen- als buitenland. Dat scheelt overigens niet een beetje, maar écht aanzienlijk, zeker wanneer u belt naar een ver land als Amerika. U belt een nummer door te klikken op Bel telefoonnummers onder in het venster Contactpersonen en vervolgens het nummer in te toetsen. Uiteraard kunt u ook gewoon een contactpersoon met een vast of mobiel nummer toevoegen.

10 10. Tegoed kopen U kunt geen telefoonnummers bellen zonder Skype-tegoed. Dit tegoed kunt u eenvoudig aanvragen door in het venster Bel telefoonnummers te klikken op Meer tegoed aanschaffen. In het venster dat verschijnt, kunt u kiezen tussen twee bedragen: 10 of 25 euro. U dient vervolgens wat factuurgegevens in te voeren (zoals een factuuradres) en een betaalmethode te selecteren. Gelukkig zijn er legio betaalmogelijkheden, zoals overschrijving, creditcard, PayPal en ideal. Het tegoed wordt direct bijgeschreven, behalve bij een handmatige overschrijving.

11 11. Abonnementen Wanneer u merkt dat u regelmatig nieuw Skype-tegoed moet kopen, is het wellicht verstandiger om een abonnement te nemen. Gek genoeg gaat dit niet via het programma, maar via de website van Skype. Surf naar Skype en klik op Tarieven / Per maand betalen. Op de pagina die verschijnt, kunt u verschillende abonnementen selecteren. Typ bijvoorbeeld Nederland in het zoekveld om abonnementen te vinden voor bellen in Nederland (en te zien hoeveel u bespaart). Zo zijn er ook pakketten voor andere landen, Europa en de hele wereld.

12 12. Groepsgesprekken Met Skype kunt u - net als met de 'ouderwetse' telefoon - één persoon bellen, maar u kunt ook een groepsgesprek starten. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en in de lijst met contactpersonen de mensen te selecteren die u wilt bellen. Klik met de rechtermuisknop op deze selectie en klik op Bel de groep. U begint dan automatisch een groepsgesprek (alleen audio). Wilt u vaker een gesprek starten met deze groep, dan kunt u de personen selecteren en onderin klikken op Groep aanmaken.

13 Premium-account Een Skype-account is gratis, tenzij u belt naar vaste of mobiele nummers, of een Premiumaccount neemt. Hiermee kunt u videobellen met meerdere mensen tegelijk (maximaal 9). De kosten hiervan zijn 6 euro als u per maand betaalt, 20,50 euro als u per drie maanden betaalt en 82,50 euro wanneer u per 12 maanden betaalt. Naast videobellen met groepen krijgt u als Premium-gebruiker ook geen advertenties van derden te zien, en kunt u het beeldscherm delen met groepen.

14 13. Een eigen Skype-nummer Een handige optie is de mogelijkheid een online nummer te nemen. Dit is een telefoonnummer dat men met iedere telefoon kan bellen. U kunt, terwijl u gewoon in Nederland bent, een Amerikaans nummer aanvragen. Amerikanen bellen dan via binnenlands tarief, en u neemt gewoon in Nederland de telefoon op. Surf naar Skype en klik op Account (als u bent ingelogd) / Online nummer / Online nummer aanvragen. Geef aan in welk land u een nummer wilt en kies het nummer dat u aanspreekt. Doorloop de stappen voor de betaling en u hebt een online nummer.

15 14. Gebruikers blokkeren Wat als u allerlei mensen hebt toegevoegd door ze in één keer te importeren, maar niet aan iedereen wilt laten zien wanneer u online bent? Door te klikken op Skype / Online status, kunt u uw status aanpassen naar bijvoorbeeld offline. Dat geldt echter voor iedereen. Om u voor één persoon offline te tonen, kunt u deze contactpersoon (al dan niet tijdelijk) blokkeren. Klik met de rechtermuisknop op de persoon en kies Blokkeer deze persoon. Wilt u hem definitief verwijderen, dan klikt u met de rechtermuisknop en kiest u Verwijderen uit contactpersonen. 15. Browser-integratie

16 Wanneer u op internet een telefoonnummer vindt dat u wilt bellen, kunt u het natuurlijk kopiëren en plakken in Skype, of overtypen en dan bellen. Gelukkig hoeft dat niet zo omslachtig. Skype installeert namelijk een plug-in voor uw browser, waarmee telefoonnummers automatisch worden omgezet in Skype-links. U kunt dus klikken op een telefoonnummer, waarna het nummer automatisch gebeld zal worden via Skype. Overigens geen zorgen dat het gesprek direct begint, u dient het eerst nog te bevestigen, pas dan zal het nummer daadwerkelijk gebeld worden. 16. Skype draagbaar Zoals al even aangestipt in dit artikel, is Skype niet alleen beschikbaar voor desktops, maar ook voor smartphones en tablets (ios, Android en Symbian). Dat is ideaal, omdat u zo ook met uw mobiele apparaat kunt (video)bellen via Skype. U moet daarvoor natuurlijk wel eerste de app van Skype downloaden. Het prettige is dat u voor de app niets hoeft te betalen, deze is net als de desktop-software helemaal gratis. Ook handig is dat u met de app niet alleen toegang hebt tot uw Skype-contactpersonen, maar ook tot de contactpersonen in uw telefoon.

17 17. Overal bereikbaar Het prettige van Skype op de smartphone of tablet is dat u nu werkelijk overal bereikbaar bent. Immers, zodra u binnen de app inlogt op uw account, kan men u ook op uw tablet en/of smartphone bereiken, simpelweg door uw Skype-account te bellen. Nog mooier: wanneer u een online nummer neemt, dan kunnen zelfs mensen met een gewone 'ouderwetse' telefoon op ieder gewenst moment goedkoop of gratis naar uw smartphone of tablet bellen. Vooral in het laatste geval is dat interessant, omdat het uw tablet verandert van een passief apparaat in een telefoon. 18. Apps U kent ze van een smartphone, van Facebook, of sinds kort van Spotify: apps. Ook binnen Skype zijn er diverse apps te gebruiken. Het is de ideale manier om derden in staat te stellen voort te bouwen op de functionaliteit van Skype. Voor de meeste Skype-apps moet betaald

18 worden. Er zijn apps die u in staat stellen om gesprekken op te nemen, die vertaalfunctionaliteiten bieden, die vooraf opgenomen berichten afspelen enzovoort. Helaas gaat het maar om tientallen apps. U installeert apps door in Skype te klikken op Extra / Apps / Get apps. Datalimiet en netneutraliteit Doordat de Tweede Kamer in Nederland netneutraliteit heeft opgenomen in de Telecomwet, is het niet (meer) toegestaan om bepaalde netwerkactiviteit te blokkeren, extra te belasten of andere internetactiviteit voorrang te verlenen. Goed nieuws, met name voor mobiel Skypen, dat anders heel prijzig had kunnen worden. Maar er was ook minder goed nieuws. Vrijwel alle providers in Nederland zijn afgestapt van de onbeperkte datalimiet, hetgeen betekent dat u moet oppassen wanneer u mobiel gebruikmaakt van Skype. Houd uw dataverbruik goed in de gaten, want kosten voor dataverkeer kunnen wel eens veel hoger uitpakken dan de oorspronkelijke telefoonkosten.

19

Telefoneren via internet met Skype

Telefoneren via internet met Skype Telefoneren via internet met Skype Eén van de mogelijkheden om te telefoneren via internet is Skype. Je kan het gemakkelijk zelf installeren en gebruiken. Wat is Skype? Skype is een klein stukje software

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

VOIP Desktop Toolbar handleiding. Industrieweg 99c 3044 AS Rotterdam Tel: 010-245 77 61 Fax: 010-462 60 77

VOIP Desktop Toolbar handleiding. Industrieweg 99c 3044 AS Rotterdam Tel: 010-245 77 61 Fax: 010-462 60 77 VOIP Desktop Toolbar handleiding Industrieweg 99c 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE 2 2 INTRODUCTIE 4 2.1 Optimale controle 4 2.2 Mobiliteit 5 3 INSTALLATIE 6 3.1 Systeemvereisten 6 3.2 Nieuwe installatie

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

HIP Toolbar. Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011

HIP Toolbar. Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011 HIP Toolbar Gebruikershandleiding Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Introductie... 4 2.1 Optimale controle... 4 2.2 Mobiliteit... 5 3 Installatie... 6 3.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Bestuur Android via je pc met AirDroid. Door Henk Verbeek

Bestuur Android via je pc met AirDroid. Door Henk Verbeek Bestuur Android via je pc met AirDroid Door Henk Verbeek AirDroid Android besturen met de pc Inleiding Doordat Android een open systeem is, hebben applicatieontwikkelaars veel mogelijkheden om nieuwe dingen

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Cube computers & entertainment Hoofdstraat 83 6061 CB Posterholt

Cube computers & entertainment Hoofdstraat 83 6061 CB Posterholt Voor uw hardware, software en supplies Openingstijden: ma-vr van 09.00-19.00 uur za van 09.00-16.00 uur DRUKWERK Telefoon 0475-407120 Fax 0475-407121 http://www.cube.nl info@cube.nl Cube computers & entertainment

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Prepaid Mobiel internet op je laptop USB-modem

Handleiding Vodafone Prepaid Mobiel internet op je laptop USB-modem Handleiding Vodafone Prepaid Mobiel internet op je laptop USB-modem MC.PRHL.1004.07 Vodafone 2010. Vodafone en de Vodafone-logo's zijn handelsmerken van de Vodafone Group. Andere product- en bedrijfsnamen

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

BELANGRIJK Installeer de AH Slim Only app. slim only. Handleiding

BELANGRIJK Installeer de AH Slim Only app. slim only. Handleiding BELANGRIJK Installeer de AH Slim Only app slim only Handleiding 1 Welkom bij AH Mobiel Slim Only Gefeliciteerd met je keuze voor AH Mobiel Slim Only. In deze korte handleiding staat de belangrijkste informatie.

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Handleiding MijnHelderHosting

Handleiding MijnHelderHosting Handleiding MijnHelderHosting Beheer uw domein snel en eenvoudig in MijnHelderHosting In MijnHelderHosting kunt u uw domein op een overzichtelijke manier beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld nieuwe gebruikers

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

WINDOWS MAIL. Windows Mail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

WINDOWS MAIL. Windows Mail. 2012 Computertraining voor 50-plussers WINDOWS MAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

iphone configuratie voor EUR faciliteiten

iphone configuratie voor EUR faciliteiten iphone configuratie voor EUR faciliteiten Auteur: Donald Heering Status: Definitief Versie: 1.0 1 / 43 2 / 43 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 5 2 HET STAPPENPLAN BIJ CONFIGURATIE EN IN GEBRUIK NEMEN... 6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PC-gebruik

Gebruikershandleiding PC-gebruik Gebruikershandleiding PC-gebruik Versie 2.0.2.18 / 1 Februari 2011 Mextal 2011 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Inloggen... 3 1.1 Installeren Plug-in... 4 1.2 Uitvoeren installatie controle... 5 1.2.1

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Inhoudsopgave 1 OUTLOOK 2007... 3 1.1 Onderdelen van Outlook... 3 1.2 Outlook algemeen... 3 Leesbevestiging instellen... 3 1.3 Sneltoetsen... 5 Algemeen gebruik sneltoetsen... 5

Nadere informatie

Stap voor stap bankieren. Samen sterker

Stap voor stap bankieren. Samen sterker Stap voor stap bankieren Samen sterker Belangrijke telefoonnummers Inhoudsopgave +31 (0)88 722 6767 Bent u uw bankpas kwijt en wilt u uw bankpas laten blokkeren? Interhelp (088) 722 6767 Vanuit het buitenland

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie