TAAK: huiswerk van de AV bekijken tegen volgend AB: het zal dan besproken worden om eventueel beslissingen te kunnen nemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TAAK: huiswerk van de AV bekijken tegen volgend AB: het zal dan besproken worden om eventueel beslissingen te kunnen nemen"

Transcriptie

1 LOKO ALGEMEEN BUREAU Maandag 2 november u s Meiers 5 grijze vergaderzaal Duur vergadering: 1u,56 Verslag Aanwezig: Cilia, Mariska, Stefaan, Bram, Steven, Joris, Tom, Mike, Bent, Julien, Nora, Daphne, Joost Afwezig: Roderik, Stef, Elly, Delphine, Joren, Toon, Gauthier, Caroline Hermans, Olivia, Koen, Wouter Verontschuldigd: Stijn, Caroline Van Rhee, Verslag: Anke TAAK: huiswerk van de AV bekijken tegen volgend AB: het zal dan besproken worden om eventueel beslissingen te kunnen nemen 0 Kennismaking met nieuwe mandatarissen (8 ) 1 Goedkeuring verslagen (1 ) Verslag vorig AB werd een tijdje geleden doorgestuurd via . En goedgekeurd. 2 Goedkeuring agenda (1 ) 3 Strategische punten (35 ) 3.1 Huiswerk WV (30 ) Op de WV studentenbeleid werd er gevraagd of de kringen konden nadenken over positieve en negatieve dingen aan LOKO. Kunnen we de puntjes van de kringen even overlopen en kijken hoe we hieraan tegemoet kunnen komen en antwoorden formuleren? Tom heeft samenvatting gemaakt POSITIEF - Subsidiecommissie: dit betekent vooral dat de kringen blij zijn dat ze via LOKO geld en middelen krijgen.

2 - Kennisdatabank: handig voor documenten en continuïteit - Grote activiteiten zijn goed geregeld - Splitsing STURA: Letterenkringen zijn er positief over omdat zij ook een splitsing hebben doorgaan en ze denken dat het op lange termijn voordelen heeft - LOKO wil zichzelf verbeteren, er is een positieve attitude - Uitleendienst - Samenbrengen van de kringen, interkringrelaties versterken (plan Sjarel en dergelijke) NEGATIEF - Veto, te kritisch op de kringen, LOKO en op STURA. Veto is ultrakritisch over LOKO en STURA. AB stelt dat dit ergens wel normaal is want Veto is een onafhankelijke krant. Misschien moeten we nog eens extra duidelijk maken aan de kringen dat Veto onafhankelijk is. Of we kunnen vragen aan Veto om alle zaken even kritisch te behandelen, en niet extra kritisch te zijn op LOKO. - Mandaten zijn onduidelijk voor de buitenstaanders (marketing, profilering, communicatie mist). AB vraagt zich af of dit historisch is gegroeid? Omdat vroeger mandatarissen uit de kringen kwamen. Misschien is het belangrijk om LOKO echt te marketen als organisatie naar de buitenwereld toe. Cilia haalt aan dat normaal alle mandaatfiches op de website staan maar dat ze hen niet snel terugvond. Joris stelt dat de mandaatfiches echt heel vaag zijn. Nora stelt ook dat het misschien een idee is om mee te delen wat er het jaar voordien is gebeurd in dat mandaat, dan is het minder vaag en dat levert concrete voorbeelden voor de opvolgers het jaar nadien. Tom stelt dat de website van LOKO meer een administratieve bib is. - Studentenvertegenwoordiging-gedeelte van LOKO is niet meer duidelijk naar de buitenwereld toe. - LOKO werkt te veel top down. Stefaan stelt dat dit komt omdat de communicatie niet optimaal is. - Financiële aspect, stafbeleid is niet transparant genoeg. Cilia stelt dat misschien iemand van AV aanwezig kan zijn bij aanwerving staf. Maar Joris stelt dat VTK gewoon vindt dat het niet duidelijk is welke taken de staf precies doen en wat dit dan precies kost (of moet kosten) Joris stelt dat kringen gewoon niet snappen waar al het geld naartoe gaat, euro budget en maar euro aan subsidies. Joris stelt dat voor Industria het wat moeilijk ligt omdat zij vroeger meer geld kregen van Groep T en zij hopen hetzelfde bedrag te krijgen van LOKO De vraag is niet of de staf veel doet, maar wel wat de meerwaarde is. Sommige kringen willen meer geld rechtstreeks naar de kringen en dan een kleiner LOKO (zonder staf).

3 Joris geeft voorbeeld UGent: studentenraad daar geeft meeste geld door aan kringen en doen zelf geen activiteiten Daphne stelt dat sommige kringen wel zelf geen grote activiteiten kunnen organiseren. En dat sommige kringen niet geven om sport of om cultuur en dat LOKO deze scheeftrekking dan kan rechttrekken door haar activiteiten. Daphne stelt dat ze niet weet of de kringen apart wel evenveel kunnen doen als LOKO overkoepelend (op het gebied van activiteiten). Steven stelt dat de kringen niet het systeem van UGent willen, maar misschien wel een tussenweg. Omdat het echt maar een klein deel van de pot is dat naar de kringen gaat. - Vaak tegenstelling tussen kleine en grote kringen. Kleine kringen vinden dat ze moeilijk in contact kunnen treden met andere kringen omdat de grote kringen vaak onder elkaar blijven Bent stelt dat kringen ook zelf open moeten zijn en dat dat niet echt onze taak is. HOE KAN BETER - Werkgroepen - Nieuwe naam en gewoon opnieuw marketen als bedrijf - Joris zegt dat nieuwe structuur niet duidelijk is, met aparte WV s en dergelijke. Waarom blijven werken in verschillende werkgroepen en niet terug alles gewoon in AV stoppen. Nu zijn er 4 of 5 werkvergaderingen waardoor praeses niet altijd op de hoogte is als er iets beslist is en de praeses dan achteraf misschien niet akkoord is met bepaalde zaken. Zijn de meeste kringen aanwezig op de WV s? Voor cultuur wel (de eerste WV toch), voor sport tot aan de 24-urenloop en daarna stoppen sommige kringen met komen. Ze proberen wel kringen aan te moedigen (door bv betere shiften te geven aan kringen die naar de WV komen) Nora vraagt wat er concreet gebeurt op de vergaderingen. Beslissingen en dergelijke ook? Ja en door dit systeem is niet altijd iedereen van de kring op de hoogte, bv praeses, en dan wordt er soms achteraf geklaagd. Joris zegt dat het systeem op papier wel goed is maar niet per se in praktijk werkt - Steven stelt dat agenda s van de WV misschien ook naar AV wordt gestuurd zodat zij op de hoogte zijn als er beslissingen moeten genomen worden. Moet dit ook voor WV studentenbeleid vraagt Tom. Want er is vaak last minute nog aanpassingen. Cilia stelt dat het wel moet lukken omdat agenda een week op voorhand wordt meegedeeld Er is geen overzicht meer voor praeses. Joris stelt dat op WV studentenbeleid niet meer duidelijk is wat er nog van vertegenwoordiging wordt gedaan. Cilia stelt dat er bij sociaal gewoon nog niet veel belangrijke onderwerpen aan bod zijn gekomen.

4 Tom stelt van wel, maar dat mensen precies van WV studentenbeleid hetzelfde verwachten als van AV Joris stelt dat WV studentenbeleid er is gekomen omdat AV s vorig jaar niet altijd nuttig waren. Het idee was dat er iets nieuw moest komen, meer input en dergelijke. Steven stelt dat moeilijke beslissingen over de afdelingen (bv sport, cultuur) toch op WV studentenbeleid kunnen komen. Maar Bent stelt dat het net de bedoeling was vorig jaar om het in gespecialiseerde werkgroepen te doen. Anders worden beslissingen weer uitgesteld tot aan een AV en dan zitten we vaak weer vast met organiseren omdat we moeten wachten. Tom zegt dat het een beetje dubbel is. Dat als het gesplitst is en er komt een belangrijke vergadering, dan zijn mensen boos omdat ze van niets weten. Als het niet gesplitst is en er komt niets belangrijk voorbij, dan zijn mensen boos dat ze voor niets zijn gekomen. Bent stelt dat AV nog altijd overroepingskracht heeft Cilia stelt dat als ze aan haar WV zegt wat Ithaka is en zij geven dit niet door aan praeses dan zijn zij ook niet op de hoogte en dat is niet goed. Voorstel: Misschien alle verslagen doorsturen aan alle praesides? Maar zij krijgen al zoveel. Dit kunnen we eventueel oplossen door een nieuwsbrief te maken met de belangrijkste dingen? Of door toch updates geven over de WV s op AV? Nora stelt dat duidelijk wordt gemaakt dat er moet teruggekoppeld worden naar praesidium. Want sommige mensen weten dit misschien niet goed. Dus op het einde van een WV samenvatten wat er moet doorgebriefd worden. Wat is ideale LOKO - In het schema van Scientica staat niets over vertegenwoordiging. Joris stelt dat het wel niet goed is als AV vergeet dat ook vertegenwoordiging een van de kerntaken is. Is het de bedoeling om updates te geven over alle raden waar we inzitten? Het is belangrijk dat mensen ook weten dat wij mee besturen, bv RVB in STUK, of in sportcentrum. Het is belangrijk dat iedereen dit weet! Dus: Duidelijker zijn over vertegenwoordigingsaspect. En ook spreken daarover in AV. Ook Stefaan stelt dat vertegenwoordiging de helft is van wat LOKO doet Joris stelt dat veel mensen denken dat STURA alle vertegenwoordiging heeft meegenomen. Daphne stelt dat Veto ook een artikel heeft gepubliceerd waarin dit zo stond, wat heeft bijgedragen tot de verwarring. - Een andere kring duidt wel vertegenwoordiging aan als belangrijk aspect van LOKO. Dus we moeten beter communiceren dat vertegenwoordiging ook van belang is. Meer nota s schrijven. Ja zegt Tom, maar daar moeten we nog mee beginnen. Joris stelt dat je vanuit AV kan vertegenwoordigen door nota s te maken in AV, standpunten in te nemen. Dan is voor AV ook duidelijk dat er vertegenwoordiging wordt gedaan.

5 Maar dit is meer werkdruk voor mandatarissen en Nora zegt dat het ook een belemmering is in de vrijheid van de mandataris. Maar ze zijn sowieso niet echt vrij, altijd goedkeuring nodig van AV! Dus het lijkt vooral belangrijk om LOKO opnieuw te marketen. Ook losse buitenstaanders motiveren om af en toe te komen helpen. - Tom stelt dat we misschien echt te veel vastzitten in een stramien van 10 jaar. En dat we misschien helemaal moeten veranderen. Joris zegt dat dit inderdaad een probleem is omdat er drie jaar geleden echt iets veranderd is maar LOKO is niet mee veranderd. - Joris stelt dat profileren richting campusraad beter zou zijn. Steven stelt meer profileren richting stad Leuven. Steven zegt dat ook een open studentenraad kan, waarin alle studenten uitgenodigd worden. Dus minder kringgebonden. Thema wordt meegedeeld. En wat daar uitkomt bespreken op AV. Dus gewoon een open forum. Joost stelt dat dit al voor Alma gebeurt. Maar Joris stelt dat onze legitimiteit wel bij de kringen ligt. En dat dat is hoe onze vertegenwoordiging werkt. Maar sommige studenten voelen zich misschien niet aangesproken door kringen, maar willen wel iets doen. Nora stelt dat veel studenten wel een mening hebben maar dat veel studenten echt niet door hebben dat kringen zoveel inhoudelijk beslissen. Dus toch goed om alles open te trekken naar alle studenten. Stefaan stelt dat in het kader van het jaarthema om meer vrijwilligers te trekken dat het wel goed is om zo n open vergaderingen te organiseren Bram stelt dat de drempel wel hoog is om af te komen naar zo een vergadering. Online iets proberen? Joost zegt om zelf naar de studenten toe te stappen en hen zo warm te maken Joris zegt dat het wel gevaarlijk is om het online te doen, want dan heb je een poll die het ene zegt en de AV beslist misschien toch iets anders. Dat zorgt voor wrevel. Daphne zegt dat wij zelf vertegenwoordiging moeten duidelijk maken aan studenten. Omdat veel studenten verkeerd beeld hebben van de kringen VTK heeft al open vergaderingen waar iedereen naartoe kan komen. Maar niet alle kringen doen dit Tom stelt dat alle problemen eigenlijk neerkomen op slechte communicatie en dat de website een goede tool is om hier dingen aan te pakken. Joris zegt dat de website niet bezocht zal worden. Tom zegt dat het misschien kan lukken als we er reclame voor maken. Misschien moeten mandatarissen zelf meer in contact treden met studenten - Mariska zegt dat ze filmpje heeft gemaakt waarbij ze vroegen aan studenten wat LOKO is en dat meesten enkel 24-urenloop zeiden of LOKOmotion. Ze zegt dat ze

6 het kunnen herwerken om in te zoomen op vertegenwoordiging en het filmpje dan lanceren. - Stefaan stelt dat LOKO meer aanwezig moet zijn, bv in Acco. Als we meer aanwezigheid tonen dan weten mensen meer wat we allemaal doen. Studenten weten niet wat wij met Acco te maken hebben. Cilia stelt dat onze naam misschien op het aandeel kan komen. - Daphne stelt voor dat het bij alle dingen vermeld kan worden, bij alle mandaten van LOKO. Weet de student bv wel dat wij prijsstijgingen tegengaan bij Alma. Dit moet duidelijker gecommuniceerd worden. - Werkgroep oprichten om beslissingen te nemen rond dit huiswerk. - Behandelen binnen volgende AB wat we met het huiswerk van de kringen willen doen. Op WV studentenbeleid kunnen we nog ideeën aftoetsten. - Joris stelt voor om op blanco papier te beginnen en vanuit het huiswerk een aantal randvoorwaarden op te zetten en dan nadenken over structuren. - Daphne stelt ook dat het een goed idee is omdat kringen dan echt het gevoel hebben dat er dingen aan het veranderen zijn. Desnoods met nieuwe naam. Dus nu nadenken over wat LOKO moet zijn en dan beslissingen nemen. Volgende AB dit allemaal bespreken. Dus Cilia vraagt of we echt moeten nadenken over nieuw LOKO en niet hoe we oude LOKO kunnen verbeteren? We kunnen starten met het eerste en dan de vernieuwingen naast het oude leggen en zien hoe we het kunnen implementeren. 3.3 Jaarthema (5 ) Er werd een werkgroep opricht en gebrainstormd. Hoe gaat het nu verder? Wat is het stappenplan? Mariska legt uit: Thema Vrij gewillig. Breder trekken dan enkel LOKO. Kringen, vrije verenigingen. Een logo, een website. Één van de aspecten is de promofilmpjes. Filmpje van LOKOmotion van achter de schermen. Lancering thema 30 november op studentenpraatcafé. We hopen te rekenen op steun van de kringen. Cilia vraagt of we dit op WV studentenbeleid kunnen bespreken om kringen aan het woord te laten over wat ze willen ivm jaarthema. Mariska vraagt of iemand al input wil geven over het jaarthema. Cilia zegt dat ze al heeft nagedacht over wat ze met cultuur kan doen. Bv in kaart brengen van mogelijkheden om te

7 vrijwilligen in cultuur in Leuven. Daphne zegt dat dit bij cultuur wel leuk is omdat bijna alle huizen op vrijwilligers draaien. We zouden ook moeten afspreken met universitaire parochie: zij hebben een heel project rond vrijwilligers: ICare Cilia zegt dat we voor 30 november wel moeten beslissen wat we allemaal willen doen. Klankbordwerkgroep student engagement vanuit de universiteit wil eventueel wel samenwerken met ons omdat ze hier ook mee bezig zijn, met dit thema. Nog geen concrete plannen hoe we zullen samenwerken. Daphne zegt dat we misschien op WV beetje kunnen brainstormen, dan worden kringen al meteen warm gemaakt voor het thema. Nieuwe werkgroep, iemand van unief erbij, ideeën die daaruit komen worden getoetst op WV. 4 Operationele punten (59 ) 4.1 Voorbereiding agenda WV Studentenbeleid 27 november (5 ) WV Studenten beleid van 13 november wordt vervangen door update . Wat mag er allemaal in die of op de agenda van de WV van 27 november? Puntjes voor de WV mogen uiterlijk tot vrijdagmiddag (20 nov) doorgestuurd worden naar sociaal@loko.be. Agendapunten: Isabel Penne van universitair fonds komt langs Huiswerk WV presenteren Update over Acco en cudi overleg (als dit tegen als is gebeurd) Kunnen er tijdsaanduidingen bij Agenda AV en WV Studentenbeleid? Handtekeningen in ruil voor stemmen AV en WV Studentenbeleid. Betere taakverdeling zodat er sneller kan gestart word. (Caroline en Tom zetten PC klaar. Mariska kijkt voor bundels en naamkaartjes en Cilia voor stemkaarten (eventueel aan apart bankje zodat stura nog kan opruimen), Microverantwoordelijken?) 4.2 Update Cultuur (4 ) Groot Dictee der Leuvense student (2 ) Kom je kennis van de Nederlandse taal testen! Er staan ook nog een aantal shiftjes open. Onze posters zijn overplakt. Wil iemand maandagavond of dinsdagavond helpen om nog wat posters te plakken? Geschreven door Dirk de Geest, Lucas van den Eynde,

8 Shiften staan nog open Ithaka (2 ) Oproep kunstenaars en vrijwilligersvergadering zijn de volgende stappen 4.3 Opening s Meiers 5 (5 ) Noteer 12 november in jullie agenda. Update s meiers 5 als vergadering, shiftenlijst, uitnodigingen Overlegmoment tussen verschillende verenigingen, regelmatig. Zodat we op de hoogte zijn van elkaar. Wie geeft de speech? Mike? Omdat hij voorzitter is van s Meiers 5. Uitnodigingen: kan Joris documentje maken wie er allemaal moet uitgenodigd worden? Daphne vraagt of er dingen zullen plaatsvinden in de verschillende zalen? Misschien een spel? Versiering: oude posters ophangen Wat voor spel kunnen we doen? Iets waarmee ze dingen kunnen ontdekken over LOKO Maar misschien is een spel niet geschikt want het is vooral voor prominenten. Stefaan stelt dat de opening wel een kans is om duidelijk te maken wat LOKO net doet en wat de verhouding is tot STURA. Misschien met posters en tekstjes werken. Daphne wil wel tekstjes schrijven. 4.5 Opkuis Centraal (2 ) Bedankt aan iedereen die aanwezig was tijdens de opkuis op 2 november. Volgende opkuis is 11 november, dan zetten we alles klaar voor de opening van s meiers 5. Cilia roept iedereen op om te helpen. Vanaf s ochtends, hele dag. Maar het is ook goed als je even kan komen helpen. 4.6 Evaluatie 24 urenloop (8 ) Zijn er opmerkingen of tips voor de mensen van Sport? Nora stelt dat het opvalt hoe hard meisjes worden uitgesloten in de grote kringen. Omwille van de competitie. Ze snapt dit wel maar het is iets dat we niet mogen negeren. De meisjes zijn er enkel om te supporteren. Tom zegt dat dit moeilijk is om op te lossen. Zeker met het niveau van competitie. Maar als organisatie moeten we hier misschien toch de nadruk op leggen en misschien kringen belonen die meisjes ook kansen geven. Bent zegt dat ze hier inderdaad niet op hebben gehamerd. Dat ze inderdaad wel weten dat dit gebeurt maar dat ze hier geen sancties aan verbinden.

9 Joris stelt dat inderdaad het niveau gewoon fenomenaal is en dat het daardoor minder een event is van de student. Julien stelt ook dat studenten voor andere kringen lopen. Joost stelt dat ze meisjes kunnen aanmoedigen om dan voor kleinere kringen te lopen. Maar dan is het geen kringenevenement meer stelt Nora. Tom stelt: wat als we de kringen verplichten om 50/50 te doen? Maar dat is niet haalbaar. Of toertjes die iemand voor het eerst loopt tellen zwaarder door. Dan kan het ook meer interessant zijn om tragere mensen te laten lopen. Stefaan stelt dat het niet altijd genoeg is gecommuniceerd wat de shiften net inhouden. Ook van sport naar bureau: waar kunnen we alles vinden, sleutels van tap kwijt en dergelijke. Dus misschien is een briefing wel handig. Blaadjes met taken wel behouden, die waren heel goed. Cilia stelt dat het goed was dat zij meer dan één stalling moest coördineren, beter overzicht. Bent gaat akkoord en zegt dat ze dit zelf ook al hadden gemerkt dat dit beter was. Nora stelt ook dat sommige shiften nutteloos zijn. Maar het is moeilijk om dit in te schatten stelt Bent. Tom stelt dat tap B echt heel weinig verkocht, van 10u tot 14u. Maar op andere uren liep dit wel goed. Cilia stelt dat het niet duidelijk was of de shifters gratis mochten drinken of niet. Dit moest ook beter gecommuniceerd worden. Stefaan stelt dat fairplay in de toekomst moeilijker gaat worden. Maar Bent stelt dat er ook straffen zijn zoals strafrondes die fairplay moeten aanmoedigen. Mariska sluit af dat het sportteam dit goed heeft gedaan! 4.7 LOVE Leuven (8 ) Wat is de taak van LOKO en hoe kunnen kringen hierbij betrokken worden? Love leuven is er om stadsmensen en studenten samen te brengen. Maar de kritiek vanuit AV was dat dit buiten studenten om beslist was en dat we er dan moeten aan deelnemen. Cilia vraagt wat er net verwacht wordt van LOKO? Mariska stelt dat het thema beweging is: fietsen op kerstmarkt leuven, bewoners en studenten samen fietsen om lichtjes te laten branden in kerstboom. Nog niet concreet uitgelegd of gezegd wat er verwacht wordt van LOKO. Nora stelt dat ze ook verwachten dat er ondersteuning is vanuit technische kringen, voor de opbouw van het fietsding. Maar dat het nog heel vaag is. Joris vraagt of ze niet zullen verwachten dat wij de studenten leveren om te gaan fietsen? En Nora vult aan om ook het mee op te bouwen. Mariska geeft de opmerking dat het bij zulke overkoepelende campagnes heel onduidelijk is wat er van LOKO verwacht wordt. Joris stelt dat LOKO moet bellen om uit te vissen wat wij precies moeten doen. Cilia stelt dat we nog extra dingen kunnen doen en aan hen voorstellen.

10 Cilia vraagt hoe hard ze vasthangen aan beweging. Nora zegt dat ze er heel erg aan vasthangen. Want Cilia zei dat er ook iets rond de beiaard zou kunnen gebeuren omdat dit ook voor zowel studenten als voor inwoners is. Wanneer volgende overlegmoment? Nog niet duidelijk Daphne stelt voor om een soort wedstrijd te doen tussen studenten en Leuvenaars. Maar misschien is dat niet echt samen meer. Of samen dansen stelt Daphne voor. Workshop ofzo. Bv Beiaard boombal. Nora zal contact opnemen en vragen wat er concreet van ons verwacht wordt. 4.8 Comedy Avond LOKO Alumni (2 ) Kom allemaal naar de Comedy avond! Het wordt superleuk! Er moeten ook een aantal shiften worden ingevuld. Caroline maakt shiftenlijst. Moet er hiervoor nog iets gebeuren? (Nog wat plakken?). We moeten actief meewerken. Zijn er mensen die willen posters plakken? 4.9 Subsidie Commissie (2 ) Kregen alle kringen een week langer om aanvragen in te dienen? Wanneer komt de Commissie samen en wie zetelt er hierin? Mike legt uit. Kringen krijgen inderdaad een extra week tijd. Wie zit er in: 3 mensen van de vrij verenigingen en 2 mensen van de kringen ook 4 leden van de coco, cultuur, internationaal, sport en Mike Kringen zijn sowieso erkend, vrije verenigingen moeten elk jaar opnieuw een aanvraag indienen. Ze moeten openstaan voor alle studenten. Minstens 1 openbare activiteit die niet met feesten te maken heeft. En minsten 1 jaar bestaan. Want ze moeten gegevens doorgeven van vorig jaar. En geen activiteiten organiseren op andere campussen vult Joris aan. Erkende organisaties kunnen dan subsidies aanvragen. Bv neerlegging in staatsblad wordt volledig terugbetaald. Normaal evalueren staf centraal en staf financiën de aanvragen. Zij bundelen hun adviezen met welke verenigingen in aanmerking komen voor erkenning. Daarna wordt er samengezeten met de desbetreffende kring.

11 4.10 Openingsuren Centraal (2 ) Marrit is langdurig ziek. Centraal zal daarom vanaf volgende week enkel open zijn in de namiddag. Niels zal de s en de reservaties voor albatros bijhouden. De andere staf doen afwisselend permanentie. Stefaan vraagt of het geen goed idee is om iemand van de staf meer uren te geven om dit tijdelijk op te vangen. Kunnen jullie niet betalen stelt Joris. Maar Stefaan stelt dat het mogelijk is om vanuit de reserve dit bij te passen update LOKOMOTION (5 ) De poster is af. Mogen we die al zien? Wat zullen de taken van het AB zijn tijdens LOKOMOTION? Zelfde als vorig jaar: permanentie, kassa s brengen, shifters in de gaten houden, inspringen, opkuisen Joris zegt dat STURA wilt helpen met shiften maar dat de shiftenlijst dan op tijd doorgegeven moet worden zodat niet enkele de slechte shiften overblijven Update sociaal (12 ) Werkgroep veiligheid, diversiteit event, werkgroep klimaattop, update rolstoel fakbartocht? Tom legt uit. Nog wat shifters nodig voor Bio Bier degustatie. 17 november rolstoelfaktocht. Tot nu toe heeft enkel VTK ingestemd. Jammer dat er niet meer mensen meedoen. Joris stelt dat je echt heel concreet AV moet aanspreken. En bellen. En genoeg verschillende mensen van de kringen aanspreken en zorgen dat het breed gedragen wordt. Niet enkel de fakverantwoordelijke aanspreken maar ook praeses. Klimaattop: nog heel vaag en onduidelijk. Niet samen met LOKO maar wel mogelijk om te ondersteunen. Nora vraagt of LOKO nu samenwerkt met UP of niet? Dat gaat over iets anders. Op 19 november: debatavond over duurzaamheid en onze planeet. Nora stelt dat het gaat over de klimaattop, om mee reclame te maken om mee te gaan naar Parijs. Om studenten er warm voor te maken Update mandaten (2 ) Zijn alle mandaten (uitgez. voorzitter, ondervoorzitter en activiteitenco) nu ingevuld? Deelstuvo is ingevuld. Er is nog een plaats vrij in diversiteit. Tom stelt dat duurzaamheid ook nog extra mensen kan gebruiken en Joris zegt dat dat mag.

12 4.13 STRAK FM (2 ) LOKO is één van de partners van STRAK FM. De organisatie heeft echter problemen qua werking. Kunnen wij hierbij helpen? Opgericht door LOKO, veto, VRT en KULeuven. Oorspronkelijk 2 keer per jaar op een evenement. Probleem is dat STRAK FM niet zo goed draait. 2 coördinatoren die het proberen te trekken maar het ligt wat stil. Moeten wij hun ondersteunen en hoe? We kunnen misschien een oproep lanceren. En als wij hen ondersteunen kunnen wij misschien kiezen op welk event ze hun uitzendingen doen. Dat kan goede reclame zijn. Maar Stefaan vraagt wie er luistert naar STRAK FM en dat LOKO beter focust op het vinden van mensen voor de eigen werking. Mariska zegt dat we wel partner zijn en zijn we dan niet verplicht om te helpen? Conclusie: Gewoon oproep lanceren voor vrijwilligers 4.14 Update communicatie (5 ) Nieuw: wekelijks overzicht & foto van de week (1 iemand van het bureau neemt foto van wat hij/zij heeft gedaan voor LOKO en schrijft er een tekstje bij. Op die manier wordt duidelijker wat we allemaal doen) Mensen de kans geven om oproepjes te lanceren, bv de madatarissen. Algemene mededelingen Wordt zondagavond gepost dus op tijd doorsturen naar Mariska. Mini werving van vrijwilligers: via studentenwelkom die mensen zijn gecontacteerd en er zal een groep worden opgericht om hen mee te delen wat LOKO net is en waar ze precies bij willen en kunnen helpen Update werkgroep Alma (2 ) Wanneer komt de werkgroep samen? Joost zal dit nog laten weten aan AB Andere updates afdelingen (?) 5 Uitnodigingen (2 ) - 4 november: Biobierdegustatie - 4 november: Herdenkingsmis en geen opening s meiers 5-5 november: Groot Dictee der Leuvense Studenten - 8 november: Plan Sjarel Pedagogiek - 10 november: Comedy avond LOKO Alumni - 11 november: Opkuisdag Centraal en voorbereidingen Opening s Meiers 5-12 november: Opening s meiers 5-13 november: geen WV Studentenbeleid, maar update - 15 november: Plan Sjarel Politika

13 - 16 november: Algemeen Bureau - 17 november: rolstoelfakbartocht - 26 november: LOKOmotion - 27 november: WV studentenbeleid - 30 november: studentenpraatcafé 6 Varia (5 ) Kan het verslag van de AV en WV studentenbeleid eerst door het AB worden goedgekeurd voor het naar de AV en WV studentenbeleid gaat ter goedkeuring? Kunnen alle afwezigen ook genoteerd worden bij de AB verslagen? En afwezige kringen bij AV en WV s ook? Cilia wil graag houten naambordjes maken voor tijdens de AV. Lucas Vanlaer vroeg er al naar op de AV. Zijn er mandatarissen die Cilia hierbij willen helpen? Kan iedereen die iets op de website wil aanpassen zich alvast registreren via loko.be/backstage? Vergeet niet de data van je activiteiten en WV s in de LOKO kalender te noteren.

UITNODIGING. 1 Goedkeuring verslagen. 2 Goedkeuring agenda. 3 Strategische punten. 4 Operationele punten. 5 Update mandaten. 3.1 Prijsstijging Alma

UITNODIGING. 1 Goedkeuring verslagen. 2 Goedkeuring agenda. 3 Strategische punten. 4 Operationele punten. 5 Update mandaten. 3.1 Prijsstijging Alma LOKO WV STUDENTENBELEID VRIJDAG 2 OKTOBER AANSLUITEND BIJ AV LEUVEN UITNODIGING 1 Goedkeuring verslagen 2 Goedkeuring agenda 3 Strategische punten 3.1 Prijsstijging Alma 3.2 Living Campus project 4 Operationele

Nadere informatie

Verontschuldigd: Daphne de Roo, Stijn t Kindt, Mike Moron, Caroline van Rhee

Verontschuldigd: Daphne de Roo, Stijn t Kindt, Mike Moron, Caroline van Rhee LOKO ALGEMEEN BUREAU 16 NOVEMBER 2013 19U FLEX RUIMTE S MEIERS 5 ALGEMEEN BUREAU Aanwezig: Cilia Gouwy, Stefaan Botteldoorn, Steve Roose, Bram Van Baelen, Joost Vermote, Elly Suys, Toon Van Schel, Nora

Nadere informatie

Roderik zegt dat Niels zich erachter gaat zetten. (Niels zegt dat dat klopt, nvdr.)

Roderik zegt dat Niels zich erachter gaat zetten. (Niels zegt dat dat klopt, nvdr.) LOKO ALGEMEEN BUREAU 21 SEPTEMBER 2015 20U LOKO VERSLAG Aanwezig: Joost Vermote, Elly Suys, Joren Dela Ruelle, Wouter Leemans, Nora Sleiderink, Tine Naegels, Daphne F. de Roo, Mariska Gellaerts, Mike Moron,

Nadere informatie

Status Vertrouwelijk Werkdocument Finaal document

Status Vertrouwelijk Werkdocument Finaal document Discussienota Nota?! Wie, wat, waar? Datum: 26/10/2015 Status Vertrouwelijk Werkdocument Finaal document Document voor Redacteur RvB-lid Probleemstelling Voorstel oplossing Voorstel beslissing Beslissing

Nadere informatie

OKeR vzw Huishoudelijk reglement

OKeR vzw Huishoudelijk reglement OKeR vzw Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de AV van 25/05/2012 Titel I. Praesesvergaderingen Op regelmatige tijdstippen, en minstens elke twee maanden zal OKeR vzw een praesesvergadering organiseren.

Nadere informatie

Praesidium vergadering 9 17 december 2012

Praesidium vergadering 9 17 december 2012 Praesidium vergadering 9 17 december 2012 1. Verontschuldigden Sophie, Meynen, Bert, Jannes, Thomas, Maarten, Yasmine, Vermeyen, Jannes, Willem, Gert 2. Afwezigen Eva, Piens, Niels S., T Seyen, Bram 3.

Nadere informatie

Wijzigingen in het rood aangebracht, zijn aanpassingen of toevoegingen voorgesteld door de WG Hervorming op woensdag

Wijzigingen in het rood aangebracht, zijn aanpassingen of toevoegingen voorgesteld door de WG Hervorming op woensdag LOKO Algemene Vergadering 22 april 2016 NOTA Hervormingsnota LOKO 1. Situering Afgelopen maanden hebben verschillende werkgroepen nagedacht over een hervorming van LOKO. Deze nota steunt op de input van

Nadere informatie

BBQ AV 26 juni: is niet tijdig doorgestuurd en zal dus met de volgende bundel meegegeven worden.

BBQ AV 26 juni: is niet tijdig doorgestuurd en zal dus met de volgende bundel meegegeven worden. LOKO ALGEMENE VERGADERING 10 SEPTEMBER 2015 10.45U OPOETEREN VERSLAG Aanwezig: Cilia Gouwy, Mariska Gellaerts, Caroline Van Rhee, Bent Hubrechts, Roderik De Turck, Mike Moron (CoCo); Tom Biesheuvel (kandidaat

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

OKeR vzw Huishoudelijk reglement

OKeR vzw Huishoudelijk reglement OKeR vzw Huishoudelijk reglement Titel I. Aangesloten kringen Goedgekeurd op de AV van 22/05/2017 Aangesloten kringen van OKeR VZW zijn: De Kelten, Diana, Docentica, SocA en StEIL. Als er in dit of andere

Nadere informatie

Afwezig mk: Liam, Vince, Charlotte, Stien, Kaffee, Lisa, Pauline, Sofie.

Afwezig mk: Liam, Vince, Charlotte, Stien, Kaffee, Lisa, Pauline, Sofie. Aanwezig: Nick, Robin, Laura J, Loren, Lens, Glenn, Louis, Adrien, Evelien, Amber, Dries V, Lieze, Paulien, Loïc, Gust, Lotte, Sophie, Lins, Jante(verslag). Afwezig mk: Liam, Vince, Charlotte, Stien, Kaffee,

Nadere informatie

LOKO International LOKO AV 20 December 2013 Evaluatie Think Abroad Month

LOKO International LOKO AV 20 December 2013 Evaluatie Think Abroad Month LOKO International LOKO AV 20 December 2013 Evaluatie Think Abroad Month Inhoud Inleiding Promocampagne International Fair LOKOmotion @ Albatros Events van kringen en ISA s Conclusie Inleiding November

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

Algemene Kringraad Vergadering

Algemene Kringraad Vergadering Algemene Kringraad Vergadering Vergadering van 4 oktober 2010 Scienticalokaal, Celestijnenlaan 200L om 21u30 Aanwezig: Ruben (voorzitter), Mathias (ondervoorzitter), Peter (web), Lore (beheer), Wouter

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW 1. BEPALING EN DOEL Artikel 1: Geos is de vereniging van studenten geologie verbonden aan de afdeling Geologie van het departement

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

Pendelbemiddeling, wat is het

Pendelbemiddeling, wat is het Pendelbemiddeling, wat is het Pendelbemiddeling kan worden ingezet als het niet lukt de buren na 1 intake gesprek bij elkaar te brengen voor een gezamenlijk gesprek en de bemiddelaars van oordeel zijn

Nadere informatie

in ZICHT CHIRO IN 2020

in ZICHT CHIRO IN 2020 in ZICHT CHIRO IN 2020 Dag Chiroleiding Chirojeugd Vlaanderen telt maar liefst 960 Chirogroepen, van Adinkerke tot Zutendaal. Allemaal met hun eigen gewoontes en tradities, afdelingen en leiding. En wat

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

EVALUATIENOTA. The future of Think Abroad. 1. Evaluatie van de promocampagne

EVALUATIENOTA. The future of Think Abroad. 1. Evaluatie van de promocampagne LOKO INTERNATIONAL SANDER BEELAERT Algemene Vergadering 20 december 2013 EVALUATIENOTA The future of Think Abroad Gedurende de maand november organiseerde LOKO International in samenwerking met de faculteitskringen

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

Vergadering 7/03 Aanwezig: Afwezig: Te laat: Praeses: Vice: Penning:

Vergadering 7/03 Aanwezig: Afwezig: Te laat: Praeses: Vice: Penning: Vergadering 7/03 Aanwezig: Blokkie, Lucas, Alex, Segers, Julien, Kwinten, Sarah, DaviT, Joshua, Tuur, Julie, Maggie, Tamos, Nathan Afwezig: Te laat: Apo Praeses: - Vrijwilligers Dies Natalis - Voor 2u

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

Vind je eigen geld uit

Vind je eigen geld uit Geld graad 2 Vind je eigen geld uit Lesvoorbereiding Print verhaal Meneertje Yamada en de drukbezette zakenman uit en steek hem in een envelop. Print, schrijf zelf (of laat overschrijven) brief 1 van meter

Nadere informatie

KNLTB Stappenplan. beleidsplan tennisvereniging X

KNLTB Stappenplan. beleidsplan tennisvereniging X KNLTB Stappenplan beleidsplan tennisvereniging X Inleiding Iedere verenigingsbestuurder weet in het achterhoofd dat het belangrijk is om beleidsmatig en doelgericht te werken. Toch komen de meeste verenigingsbestuurders

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Rangenstelsel & Takenschema

Rangenstelsel & Takenschema Politie Amsterdam Rangenstelsel & Takenschema Dit is een nieuw rangenstelsel & takenschema van Politie Amsterdam Promotions. Dit document is gemaakt door Robbe aka qrobbep26 (A- Director) en met behulp

Nadere informatie

Werkboek Maatschappelijke stage. Stichting Oude Groninger Kerken

Werkboek Maatschappelijke stage. Stichting Oude Groninger Kerken Werkboek Maatschappelijke stage Stichting Oude Groninger Kerken 2011 Inhoud: Inleiding Wat is de SOGK? Wat ga je doen? Voorbereiding Uitvoering Verwerking Evaluatie Bijlagen p3 p X p X p X p X p X p x

Nadere informatie

OPBOUW ZELFSTANDIGE BASISHOUDING BIJ KINDEREN

OPBOUW ZELFSTANDIGE BASISHOUDING BIJ KINDEREN OPBOUW ZELFSTANDIGE BASISHOUDING BIJ KINDEREN Afspraak 1. Maak samen met de kinderen afspraken over wat zelfstandig gedaan mag worden met betrekking tot naar de wc gaan, handen wassen, drinken, eten, de

Nadere informatie

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders plastraining voor kinderen adviezen voor ouders Uw kind start met een plastraining op de polikliniek Kindergeneeskunde van het OLVG. Uw kind volgt de training omdat hij problemen heeft met zijn blaas.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEOS LEUVEN VZW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEOS LEUVEN VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEOS LEUVEN VZW 1. BEPALING EN DOEL Artikel 1: Geos is de vereniging van studenten geologie verbonden aan de afdeling Geologie van het departement Aard- en Omgevingswetenschappen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw

Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw 1 Huishoudelijk Reglement Scientica Leuven vzw 1. Doel 1.1. (Kadering) De Scientica Leuven vzw, afgekort Scientica, heeft een drieledig doel. Ze staat ten eerste in voor de bevordering en samenwerking

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5 Voorwoord Wim Geerts doet het welkomstwoord aan de +100 aanwezigen,

Nadere informatie

Deze les levert een bijdrage aan kerndoel 5: de leerlingen leren omgaan met geld- en betaalmiddelen

Deze les levert een bijdrage aan kerndoel 5: de leerlingen leren omgaan met geld- en betaalmiddelen Titel van de les Leeftijdsgroep Kerndoel Leerstofonderdeel Doel van de les Benodigdheden Schatten zoeken: geld tellen Ongeveer 7 tot 8 jaar Deze les levert een bijdrage aan kerndoel 5: de leerlingen leren

Nadere informatie

De voorwaarden voor effectieve en toegetreden leden worden vermeld in de statuten onder artikel 6 en 7.

De voorwaarden voor effectieve en toegetreden leden worden vermeld in de statuten onder artikel 6 en 7. Huishoudelijk reglement psychologenkring PsyZOH Artikel 1: positionering psychologenkringen De regionale psychologenkringen vormen hét lokale aanspreekpunt voor psychologen en andere gezondheidsactoren

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Draaiboek vorming oudercontact

Draaiboek vorming oudercontact Draaiboek vorming oudercontact Doel van de avond: - De juiste informatie over uw kind uit het oudercontact kunnen halen en zelf de juiste informatie aan de leerkracht tijdens het oudercontact kunnen geven

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 ingevuld door 18 van de 26 deelnemers deelnemers waren heel divers eb varieerden in leeftijd van 13 t/m 23 jaar oud Welk cijfer geef je de training?

Nadere informatie

China Pagina 1. - Wie nodig jij uit voor een Chinese maaltijd? -

China Pagina 1. - Wie nodig jij uit voor een Chinese maaltijd? - China Pagina 1 Colofon Uitnodiging voor maaltijd in Chinees Les voor groep 6-8 150-180 minuten Handvaardigheid Let op! In deze les opzet werken leerlingen in tweetallen, en maken samen 1 werkstuk, maar

Nadere informatie

In gesprek met medewerkers over verzuim

In gesprek met medewerkers over verzuim TIP: dit is een interactieve pdf. de inhoudsopgave en het menu onder aan de pagina s zijn clickable. In gesprek met medewerkers over verzuim Inhoud 1. verzuim bespreken met medewerkers Het is belangrijk

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

VERSLAG AV 28 augustus 2015, 19u00 21u00 Grote Aula (MTC), Leuven

VERSLAG AV 28 augustus 2015, 19u00 21u00 Grote Aula (MTC), Leuven Studentenraad KU Leuven (vzw) s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be 534.592.536 VERSLAG AV 28 augustus 2015, 19u00 21u00 Grote Aula (MTC), Leuven Aanwezig: Marijke Vanderschot, Joris Gevaert,

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

NOTA. Be kendmaking data herexamens. Onderwerp: Bekendmaking data herexamens Datum: 30/09/2015. Document voor. Ewoud De Sadeleer, Joris Gevaert

NOTA. Be kendmaking data herexamens. Onderwerp: Bekendmaking data herexamens Datum: 30/09/2015. Document voor. Ewoud De Sadeleer, Joris Gevaert NOTA Be kendmaking data herexamens Onderwerp: Bekendmaking data herexamens Datum: 30/09/2015 Status discussienota Document voor AV Redacteur Ewoud De Sadeleer, Joris Gevaert RvB-lid Joris Gevaert Probleemstelling

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Verslag schoolraad

Verslag schoolraad Verslag schoolraad 8-9-2014 Aanwezig: Yves Puelings, Greta Puelings, Liesbeth Vanden Broeck, Ella Schroeven, Betty Van Even, Anita Vandenberg, Susan Bushe, Hans Veulemans, Hilde Lemmens Afwezig: / Verontschuldigd:

Nadere informatie

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD Interne afsprakennota GAW Het Molenhof bijlage 2 INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD 1. Waarom gebruikersraad Op initiatief van de V.Z.W. werd er binnen het Molenhof een gebruikersraad opgericht.

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

Agenda Homeraad ( )

Agenda Homeraad ( ) Agenda Homeraad (24-09-2018) Aanwezig: Lilith, Roselien, Ina, Noëmi, Axel, Lars, Sven, Lene, Magalie, Kirsty, Veerle, Lisa Lambrechts, Anthony, Gil, Davy, Fréderic, Cynthia, Lisa van der Vleuten, Robin,

Nadere informatie

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten.

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten. Notulen bijeenkomst Studentenraad Economie Aspasialaan Dinsdag 30 oktober 2012 13:00-14:15 Inleiding Aanwezigheid Bij de eerste studentenraad waren er in totaal 24 studenten aanwezig. Sommige studenten

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Leenknegt John, Dr. Vanneste Luc, Van Den Moorter Eve (stagiair Dr. Boumendil) Verontschuldigd: Dr. Deleu Gilles,

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging:

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging: VBS De Schatkist Westmeerbeek 23 mei 2013 Verslag ouderpanel Aanwezigen: Tine Spaepen, Bart Ceulemans, Joke Verduyckt, Sandy Serneels, Cindy De Veuster, Tina Van Cleynenbreugel, Nancy Clé, Daisy Vannuffelen

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Titanpad. Answergarden. Wordle. Tricider. Resultaten Workshop ICT & Aps

Titanpad. Answergarden. Wordle. Tricider. Resultaten Workshop ICT & Aps Titanpad Answergarden Wordle Tricider Resultaten Workshop ICT & Aps Rotterdam, Landelijke Lio-dag 9 februari 2012 Beste student van de lerarenopleidingen economie. Jullie hebben op 9 februari 2012 een

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Inhoud. Praktisch Naar het aanbod The basics... 7 Wil je meer?... 8 Nog niet genoeg?... 10

Inhoud. Praktisch Naar het aanbod The basics... 7 Wil je meer?... 8 Nog niet genoeg?... 10 Vorming brochure Inhoud Praktisch... 4 Naar het aanbod... 6 The basics... 7 Wil je meer?.... 8 Nog niet genoeg?.... 10 3 Als Vlaamse studentenkoepel vertegenwoordigt de Vlaamse Vereniging van Studenten

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Home Konvent Verslag HKC 22/09/16 In Home Bertha, aanvang 17u

Home Konvent Verslag HKC 22/09/16 In Home Bertha, aanvang 17u Verontschuldigd Jesse Afwezig / Home Konvent Verslag HKC 22/09/16 In Home Bertha, aanvang 17u Aanwezig Sarah, Lisa, Mathijs, Simon, Angèle, Lara, Roy, Benny, Dries, Cedric, Emma, Laurent, Jasper, Jasmijn

Nadere informatie

PROJECTWERK VOOR ALFA-CURSISTEN. Wat wordt verwacht van de school?

PROJECTWERK VOOR ALFA-CURSISTEN. Wat wordt verwacht van de school? PROJECTWERK VOOR ALFA-CURSISTEN Wat wordt verwacht van de school? In onderstaand document vindt u vijf projectvoorstellen voor de Kaapgroep in uw school. Bij de organisatie van projectwerk is uw medewerking

Nadere informatie

FASE 1: WAT KAN ER BETER?

FASE 1: WAT KAN ER BETER? FASE 1:? Wat? Wie? Wanneer? Hoe lang? In de eerste maand gaan jullie bekijken wat er beter kan op school! Met het hele team en de begeleider. Dit is de start van het project. Deze fase duurt ongeveer acht

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

WERVEN VAN VRIJWILLIGERS

WERVEN VAN VRIJWILLIGERS WERVEN VAN VRIJWILLIGERS Situering In vele kerken en andere organisaties is men steeds weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zeker bij de kerken treedt de vergrijzing van de vrijwilligers sterk in. Het

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Subsidiereglement LOKO

Subsidiereglement LOKO Subsidiereglement LOKO 2016-2017 In dit subsidiereglement worden volgende zaken besproken en vastgelegd: erkenning van een vereniging, om aanspraak te maken op vzw-subsidies en werkingssubsidies de aanvraag-

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Merkator Studentenvertegenwoordiging

Huishoudelijk reglement Merkator Studentenvertegenwoordiging Huishoudelijk reglement Merkator Studentenvertegenwoordiging Afdeling Merkator Studentenvertegenwoordiging van Merkator Leuven vzw 1. Doel 1.1. (Kadering). Merkator Studentenvertegenwoordiging vormt een

Nadere informatie

14. Over de evaluatie van de werking van de ouderenadviesraad

14. Over de evaluatie van de werking van de ouderenadviesraad 14. Over de evaluatie van de werking van de ouderenadviesraad Elke gezonde organisatie of structuur stelt op regelmatige basis zichzelf de vraag: Zijn wij in feite wel goed bezig? Ook voor ouderenadviesraden

Nadere informatie

Verslag sessie geïntegreerde integriteit door Gerda Serbuyns

Verslag sessie geïntegreerde integriteit door Gerda Serbuyns Verslag sessie geïntegreerde integriteit door Gerda Serbuyns Sessie gaat over geïntegreerde integriteit en de vraag hoe in de praktijk uit te voeren? Inhoud 1. Hoe integriteitsbeleid uitrollen en integreren?

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Verwerkingsopdrachten bijhet hoofdstuk Mondelinge opdrachten geven Doelstelling 3.

Verwerkingsopdrachten bijhet hoofdstuk Mondelinge opdrachten geven Doelstelling 3. Verwerkingsopdrachten bijhet hoofdstuk Mondelinge opdrachten geven Doelstelling 3. 1 OPDRACHT 1 Bekijk hetvolgende lijstje mondelinge opdrachten. Probeer elke opdracht te analyseren: welke soort opdracht

Nadere informatie

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons?

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? Wat is er aan de hand? Elk kind in Nederland heeft recht op goed onderwijs. Voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een stage moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Naam: Bob van Thuijl. Draaiboek

Naam: Bob van Thuijl. Draaiboek Naam: Bob van Thuijl Draaiboek Welkomstwoord en afsluiting? Is die nodig of gaan we gelijk van start en wordt er bij het buikschuiven gezegd ga lekker douchen jullie da zit erop of doen we per categorie

Nadere informatie

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren.

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren. Schoolse competenties Competentie 1: Agendagebruik - Je schrijft je huiswerk in je agenda als dit wordt opgegeven. - Je agenda ziet er verzorgd uit. - Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt

Nadere informatie

Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders.

Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders. Joyn DayCare, hét communicatiemiddel tussen de kinderopvang en ouders. Via de kinderopvang organisatie van uw kind(eren) heeft u een uitnodiging ontvangen om gebruik te maken van de communicatie app van

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie