Volleybalvereniging Smash Beilen JAARVERSLAG 2014/2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volleybalvereniging Smash Beilen JAARVERSLAG 2014/2015"

Transcriptie

1 Volleybalvereniging Smash Beilen JAARVERSLAG 2014/2015 Algemeen. In het seizoen 2014/2015 is er veel tijd en energie gaan zitten en het weer op orde brengen van de vereniging op zowel organisatorisch als financieel gebied. Gelukkig bleken veel van onze leden, gevraagd maar ook spontaan, bereid om zich voor Smash in te zetten. Gedurende het afgelopen verenigingsjaar zijn de vacatures in het bestuur en commissies weer (bijna) volledig bezet. Ook voor de acties van de Commerciele Commissie en de organisatie van het Kerkhove Buurtvolleybal Toernooi hebben de leden een goede bijdrage geleverd. Als afsluiting van het jaar 2014 werden we verrast met een gezellige Pubquiz in de kantine, spontaan georganiseerd door een paar leden. Kortom de motivatie om een bijdrage te leveren aan Smash is breed binnen de leden en ouders van jeugdleden aanwezig. Dit blijft echter wel een aandachtpunt omdat, zoals in elke vereniging, regelmatig nieuwe vacatures ontstaan. Zo hebben we aan het eind van het seizoen 2 vacatures in het bestuur, voorzitter (tijdelijk bezet) en secretaris (gestopt). Ook voor de commissies is er continue behoefte aan nieuwe instroom om de bezetting op peil te houden. Ook financieel heeft Smash het afgelopen jaar weer een positieve wending te zien gegeven. De aanbevelingen waartoe de ALV van april 2014 heeft besloten zijn consequent doorgevoerd waardoor we erin geslaagd zijn om, ondanks een lager ledenaantal, een beter dan verwacht positief resultaat te behalen. In de begroting voor het nieuwe seizoen 2015/2016 die het bestuur aan de ALV zal voorleggen kan deze trend, zonder contributieverhoging worden vastgehouden. Onze penningmeester zal dan ook met trots de volledige cijfers in de ALV van 22 september gaan presenteren en toelichten. Op verzoek van de ALV heeft een werkgroep met de hulp van de leden en trainers een evaluatie uitgevoerd van het Technisch Beleidsplan. De aanbevelingen zijn in een extra ALV in maart 2015 toegelicht en goedgekeurd. Om de aanbevelingen te kunnen uitvoeren is Karlijn Greidanus als jeugdtrainer aangesteld. Vanuit de Technische Commissie heeft de materiaalbeheerder een plan gemaakt om de komende tijd waar nodig de ballen te vervangen zodat elk team over voldoende kwalitatief goede ballen kan beschikken.

2 Commissie wedstrijdzaken De commissie wedstrijdzaken heeft als doelstelling het zorg dragen van een goed verloop van de wedstrijdavonden, het verzorgen van de ledenadministratie en het invulling geven aan Club Actief binnen de volleybalvereniging. De actuele samenstelling van de commissie is als volgt: Voorzitter: Erik Herrewijnen Opleiding scheidsrechters: Harry Boer Inplannen scheidsrechters: Annet Schenkel Wedstrijdsecretariaat: Alida Doorten Mulder Club Actief: Tally Roerink Ledenadministratie: Erik Herrewijnen De commissie is aanspreekpunt voor de Nevobo op het gebied van wedstrijdzaken. Bij aanvang van het seizoen zijn de wedstrijdavonden met de Nevobo en de Technische Commissie vastgesteld. Gedurende het seizoen zijn de bekerwedstrijden ingepland en worden wedstrijdwijzigingen doorgeven aan de teams. Het aantal verzoeken van andere verenigingen voor het aanpassen van wedstrijddata neemt gestaag toe. Besloten is om terughoudend te zijn in het accepteren van wijzigingen omdat dit de organisatie van Smash teveel belast. De Commissie is momenteel voldoende bezet maar versterking is gewenst om toekomstige mutaties te kunnen opvangen. Op dit moment beschikt Smash over voldoende scheidsrechters om aan zijn verplichtingen te voldoen. Door de opleiding van jeugdscheidsrechters van de afgelopen jaren is er voldoende aanwas van nieuwe talenten. Aandachtspunt voor de komende jaren is het verbeteren van de kwaliteit van de scheidsrechters van Smash. De commissie gaat hierin beleid ontwikkelen. Gedacht wordt aan coaching en het evalueren van wedstrijden al dan niet met het Smash-team wat gespeeld heeft. Getracht is om wederom alle leden van 16 jaar en ouder die uitkomen in de Nevobocompetitie een taak te geven binnen de vereniging. De cultuur binnen Smash is in de loop der tijd zodanig gewijzigd dat iedereen accepteert dat er een taak verricht moet worden. De commissie merkt dat er steeds minder leden een taak aangewezen moeten krijgen en men zelf al een activiteit gaat zoeken die men voor de vereniging wil invullen. De commissie maakt op basis van het wedstrijdschema een rooster voor de inzet van verenigingsscheidsrechters, zaalwachten, tellers en vlaggers. Het rooster wordt gepubliceerd op de website en per mail verstrekt aan de betrokkenen. Mocht een lid niet kunnen dan dient hij of zij zelf voor vervanging te zorgen. In overleg met het bestuur is besloten om vanaf 1 januari 2015 geen tellers meer in te delen. Het team is zelf verantwoordelijk voor het regelen van een teller. Na een half seizoen blijkt dat deze beslissing goed uitpakt. Door deze wijziging is de belasting op de organisatie van Smash aanzienlijk afgenomen. Ook is besloten om dat we in het nieuwe seizoen gaan starten met het digitale wedstrijdformulier, hiervoor zullen een aantal mensen worden opgeleid.

3 Smash heeft op in totaal 236 leden. De leden zijn als volgt onder te verdelen: Doelgroep Toe- /afname Percentuele verhouding Mini's % 2. Jeugd % 3. Senioren % 4. Recreanten % 5. Ondersteunende % leden 6. Totaal % Na jaren van dalen van het aantal senioren-leden is in het afgelopen jaar een stijging te zien aangezien meer jeugdleden bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd lid blijven van onze vereniging. Het aantal mini s neemt toe. Het aantal recreanten neemt af. Er is sprake van een grote in- en uitstroom van leden. In 2013 heeft Smash circa 25 nieuwe leden zien komen en circa 25 leden zien vertrekken. 1 op de 10 leden speelt dus nog maar 1 jaar of minder bij onze vereniging. Technische Commissie Het belangrijkste doel voor de TC is om ieder lid de mogelijkheid te bieden om met plezier deel te nemen aan de volleybalsport op haar/zijn eigen niveau. Dit betekent voor de TC zorgen voor teamindelingen, trainingsfaciliteiten (ruimte en trainer). Afgelopen seizoen heeft de TC een nieuwe samenstelling gekregen. De huidige technische commissie bestaat uit de volgende personen: Iris Dekker, jeugd en mini s Marlous Tol, jeugd Lambert Boer, senioren Durk Reitsma, contactpersoon gemeente en senioren Marijke Schepel, voorzitter Het huidige beleidsplan is door een werkgroep geëvalueerd. De aanbevelingen van deze werkgroep zijn tijdens de ALV van 23 maart gepresenteerd. Aan de hand van die aanbevelingen gaan we komend seizoen werken aan een nieuw technisch beleidsplan. De teams zijn op verschillende niveau s actief. Dames 1 heeft zich gehandhaafd in de derde divisie. Dames 2 is gedegradeerd naar de 2 e klasse. Dames 3 heeft zich gehandhaafd in de 2 e klasse. Dames 4 is dmv promotie/degradatie wedstrijden gepromoveerd naar de 1 e klasse. Dames 5 heeft zich gehandhaafd in de 3 e klasse en speelde afgelopen seizoen als combinatie team met Fama uit Smilde.

4 Heren 1 heeft zich via de PD wedstrijden weten te handhaven in de 2 e klasse. Heren 2 eindigde in de middenmoot van de 3 e klasse. Bij de jeugd waren geen kampioenen. C1 speelde hoofdklasse in het seizoen en heeft zich tijdens het indelingstoernooi van de Topklasse zich weten te plaatsen voor de Topklasse in het seizoen C2, C3 en C4 speelde regioklasse. B1 en B2 speelden ook regioklasse. A1 en A2 speelden ook regioklasse. JB1 hebben hoofdklasse gespeeld. Binnen de jeugd was het afgelopen seizoen bij sommige ouders de ouderbetrokkenheid erg laag. Hierdoor moesten zelf wedstrijden afgezegd worden, omdat er geen vervoer was. Ook moest er regelmatig een beroep gedaan worden op welwillende ouders om te coachen. Bij de mini s zijn diverse teams kampioen geworden. In de eerste seizoenshelft zijn N31 en N41 kampioen geworden. In de 2 e helft van het seizoen is het N21 team kampioen geworden. Aan het Open Club toernooi hebben een A, B, C en D team meegedaan. Het D team is tot de tweede ronde gekomen. Voor het nieuwe seizoen zijn de afspraken met de trainers afgerond. De hoofdtrainers bij de senioren Rob Hukema en Jannes Hilberts blijven als trainers van de dames 1 en 2 selectie. Kor Siertsma blijft trainer van herenselectie. Karlijn Greidanus komt als hoofd jeugdtrainer en Iris Dekker komt weer terug als jeugdtrainer. Marlous Tol, Ilse Poede en Marieke Noorman blijven als jeugdtrainer en Thijs Rijnberg wordt jeugdtrainer. Iris Dekker blijft als hoofd mini trainer en Ilse Poeder blijft ook als mini trainer. Emma Fidom, Annika Lier en Manon Hunse blijven ook als mini trainer. De volgende trainers zijn gestopt met training geven: Lisanne Meinders, Harjanne van Steinvoorn, Kristiaan van Dijk, David Zuring en Koos Rozeboom. Recreanten. Het aantal teams bij de dames blijft nog redelijk op peil blijven, maar bij de heren is te weinig aanwas om in de toekomst nog een heren team bij de recreanten staande te houden als het verloop zich doorzet in het tempo van de afgelopen jaren. Op dit moment spelen we met 7 teams in de recreantencompetitie, 6 dames en 1 herenteam. D1 zijn vorig jaar kampioen geworden en spelen dit jaar in de 1e klasse. D6 speelt in de 2e klasse, D3 in de 3e klasse en D2, D4 en D5 zijn vorig jaar gedegradeerd en starten dit jaar in de 4e klasse. De heren recreanten zijn ook gedegradeerd en spelen dit jaar in de 2e klasse. Op dit moment hebben de recreanten ongeveer 50 leden. Momenteel is er onder de recreanten helaas weinig animo om zich voor de vereniging in te zetten of een bestuurlijke functie op zich te nemen. Op vragen van de Recreanten Commissie worden meerdere argumenten genoemd zoals: Geen tijd. Ik wil geen verplichtingen, daarom ben ik recreatief gaan spelen. Ik ambieer geen bestuurlijke functie. Zorg voor gezin en kinderen.

5 De communicatie binnen de recreanten en recreantenbestuur is matig en dit geldt tevens tussen vereniging en recreanten bestuur waardoor er bijvoorbeeld twee activiteiten tegelijkertijd werden gepland waar dezelfde personen aanwezig moesten zijn. Met het bestuur is afgesproken dat er minimaal 2 keer per jaar een breed overleg zal zijn waar ook de voorzitter van de Recreanten Commissie aanwezig zal zijn om mogelijke knelpunten af te stemmen. Verder zullen in het komend seizoen alle recreanten teams in de Sporthal trainen waardoor we verwachten dat de band tussen de Recreanten en de rest van de Smash wordt versterkt. De Recreanten hebben het begin van dit seizoen het bitterballen toernooi georganiseerd. De opkomst was matig, iedereen die aanwezig was vond het wel geslaagd om het gebruikelijke recreanten en heren 2 toernooi op deze manier te houden; dit zullen we dus zeker herhalen. Op 7 september is er een overleg gehouden tussen de recreanten commissie en de aanvoerders van de desbetreffende teams. De training blijft het komend in de handen van Simone die nu alle teams onder haar hoede heeft genomen. Complimenten hoe zij deze grote groep toch persoonlijke aandacht weet te geven en te motiveren. De Recreanten commissie is onvoldoende bezet, momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. De commissie komt gemiddeld zo'n 3-4x per jaar samen. Buurtvolleybal Commissie Met de hulp van veel vrijwilligers, de medewerking van Vitesse (en het mooie weer) zijn we er dit jaar toch weer in geslaagd om een succesvol Kerkhove Buurtvolleybal Toernooi te organiseren. Dit jaar was nieuw dat de teams niet perse door een buurtvereniging moeten worden ingeschreven, ook hebben we de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een aantal trainingen in de sporthal. Het aantal deelnemers was zelfs weer wat hoger dan het vorig jaar, misschien als gevolg van deze veranderingen. Helaas blijkt dat het aantal deelnemers dat zich inschrijft als lid van Smash beperkt is maar we maken toch een goede reclame voor het volleybal in Beilen. Voor volgend jaar zijn er al verschillende nieuwe ideeën om het toernooi nog interessanter te maken en hebben zich al weer verschillende leden zich aangeboden om te helpen oa vanuit de Recreanten.

6 Commerciële Commissie De commerciële commissie heeft als belangrijkste taak om extra inkomsten voor de vereniging te realiseren zodat de contributie op een acceptabel niveau blijft waardoor volleybal voor een brede groep toegankelijk blijft. De activiteiten zijn het werven van Bordsponsoren, Kledingsponsoren en het organiseren van de Narcissen- en Couponacties. In afgelopen seizoen was ca 17% (gelijk aan het jaar daarvoor) van de inkomsten van Smash afkomstig uit acties van de Commerciële Commissie, dit is in lijn van onze doelstelling (15-17%). Voor het nieuwe seizoen zijn we erin geslaagd om met een groot aantal van onze sponsoren nieuwe afspraken te maken en hebben we voor alle mini s AutowasCentrum Beilen als nieuwe sponsor binnengehaald. Als commissie vertrouwen we erop dat we met de inzet onze leden, alle acties weer een succes worden en de doelstelling van 15-17% van weer gaan realiseren. Commissie Publieke Relaties/Communicatie Deze commissie is het afgelopen seizoen opgestart om de communicatie met de leden te moderniseren en dus te verbeteren. De nieuwsbrief die regelmatig via de mail verspreid wordt voorziet in een duidelijke behoefte, wel is nog een actie nodig om alle adressen op to date te krijgen. De website is vernieuwd en heeft nu een inzichtelijke structuur waarop alle nieuws van Smash te vinden is maar waar ook alle informatie over de vereniging beschikbaar is. Facebook wordt inmiddels door een groot aantal van onze leden gebruikt om Smash informatie te delen. Voor het nieuwe seizoen hebben zich inmiddels een paar leden aangemeld om te helpen om de Commissie te ondersteunen. De Oudergroep De oudergroep komt regelmatig bijeen waarin zij als vertegenwoordigers van de jeugdleden geïnformeerd worden over de algemene zaken die spelen binnen Smash. Daarnaast worden specifieke zaken aangaande de jeugdleden besproken en acties afgesproken. In de evaluatie van het Technisch Beleidsplan heeft de groep een belangrijke inbreng gehad immers de jeugd is de toekomst van de vereniging. Beilen, 8 september 2015

Volleybalvereniging Smash Beilen

Volleybalvereniging Smash Beilen Volleybalvereniging Smash Beilen Informatiefolder Historie Inhoudsopgave Historie 1 Opzet vereniging 1 Volleybalvereniging Smash is op 6 november 1968 opgericht. Het beleid is er op gericht om alle spelers

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Bestuur Flash. Technische Commissie Carin Houwing voorzittter. Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag. Ellin Pelgrim.

Bestuur Flash. Technische Commissie Carin Houwing voorzittter. Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag. Ellin Pelgrim. Bestuur Flash Voorzitter Andries Barla Website Nieuwsbrief Secretaris Ledenadministratie Hillegonda Kruid Penningmeester Bert Huisman (interium) Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag Technische Commissie

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Overzicht vrijwilligerstaken VCS

Overzicht vrijwilligerstaken VCS Overzicht vrijwilligerstaken VCS In dit overzicht is terug te lezen welke vrijwilligerstaken er binnen VCS zijn en wat ze globaal inhouden. Dit maakt het overdragen van taken eenvoudiger en zorgt ervoor

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten!

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten! : Tijd om te oogsten! Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2014-2015? Wat zijn de plannen 2015-2016? Bijlage: resultaten 2014-2015 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Indien je input hebt mag je deze altijd delen met Joukje Deinum. Dames 5. Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Indien je input hebt mag je deze altijd delen met Joukje Deinum. Dames 5. Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de laatste nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging van dit speelseizoen. Het seizoen hebben we afgesloten met een knal feest georganiseerd door onze heren 1 waar heel RIO bij aanwezig

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 april 2018

Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 Inleiding Met het jaarverslag geeft het bestuur een overzicht van ondernomen activiteiten en van ontwikkelingen die in 2018 op ons pad zijn gekomen. Op maandag

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

S.V.W. Volleybal. Jeugdbeleidsplan seizoen

S.V.W. Volleybal. Jeugdbeleidsplan seizoen S.V.W. Volleybal Jeugdbeleidsplan seizoen 2016-2019 1 S.V.W. Volleybal Jeugdbeleidsplan prestatie- en breedte lijn Inleiding In 2011 heeft de ledenvergadering de Notitie opzetten jeugdplan 2012-2015 geaccordeerd.

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019 Beleidsplan v1.0 november 2015 - oktober 2019 1 Aanleiding Oude beleidsplan liep tot halverwege 2015 Bestuur heeft behoefte aan nieuw beleidsplan Vervolg op sportief coachen traject Ambitie van bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Jaarplan technische commissie 2015-2016

Jaarplan technische commissie 2015-2016 Jaarplan technische commissie 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Technische commissie... 4 2.1 taken en verantwoordelijkheden... 4 2.2 samenstelling en aanspreekpunt... 4 2.3 planning en overleg...

Nadere informatie

Beleidsplan S.V.W. Volleybal

Beleidsplan S.V.W. Volleybal Beleidsplan S.V.W. Volleybal 2015-2019 SVW Volleybal secretariaatsvwvolleybal@gmail.com -1- www.svwvolleybal.nl Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. S.V.W Volleybal 4 2.1 Missie 4 2.2 Kernwaarden 4 3.

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Discussie 5 januari 2014

Discussie 5 januari 2014 Discussie 5 januari 2014 Strategie Structuur Cultuur Verloop ledenbestand Ledenbestand (spelend) Overzicht teams Categorie Subcategorie Niveau Plaats Competitie Gem. leeftijd Aantal spelers Trainings frequentie

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan 2012-2016. Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Smash Beilen 2012-2016 TC/ROB 1

Technisch Beleidsplan 2012-2016. Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Smash Beilen 2012-2016 TC/ROB 1 Technisch Beleidsplan Volleybalvereniging Smash Beilen 2012-2016 1 Voorwoord Dit Technisch Beleidsplan is geschreven door de Technische Commissie. Het Technisch Beleidsplan is bestemd voor alle leden van

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen!

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen! 1 Agenda Waarom Kalinko? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko? Kalinko! Wat we niet gaan doen! 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 10-09-2016

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2019 een leidraad naar een sportieve toekomst 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1 Missie, visie en doelstellingen 4 1.1 Missie 4 1.2 Visie 4 1.3 Doelstellingen/Speerpunten 2015-2019 4 2 De organisatiestructuur

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015.

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015. December 2015. In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter. Terugblik sponsordag. Sponsor JC2, JB1 en recreant dames? Wafeltoernooi. Inzameling oude Univé kleding. Evaluatie jeugdbeleidsplan Nieuwjaars BBQ

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

Voorwoord. Ik hoop dat dit beleidsplan een duidelijk inzicht geeft in waar volleybalvereniging Fama voor wil staan en hoe zij dit wil realiseren.

Voorwoord. Ik hoop dat dit beleidsplan een duidelijk inzicht geeft in waar volleybalvereniging Fama voor wil staan en hoe zij dit wil realiseren. Voorwoord Iedereen die sportief bezig is stelt zich zelf een doel. Dan kan variëren van lekker willen bewegen, om gezondheidsredenen moeten bewegen tot het behalen van de gouden medaille op de olympische

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

Sponsorplan. Seizoen

Sponsorplan. Seizoen Sponsorplan Seizoen 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het sponsorplan van A.V.V. Merna voor het seizoen van 2015-2016. In dit plan wordt inzicht verstrekt in de activiteiten van A.V.V. Merna en de sponsormogelijkheden

Nadere informatie

Hierbij ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van seizoen Deze bevat de volgende onderwerpen:

Hierbij ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van seizoen Deze bevat de volgende onderwerpen: Geachte VCO-leden en ouders, Hierbij ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van seizoen 2015-2016. Deze bevat de volgende onderwerpen: Voorwoord Maarten van den Berg Actie bij Peut Nieuws van het Bestuur

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 29 jan 2018

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 29 jan 2018 ALGEMENE LEDENVERGADERING 29 jan 2018 AGENDA ALV VC Argos - 28 Aug 2017 Aanleiding voor samenwerking Voor en nadelen Alternatieven Procedure Voorstel / stemmen RECAP ALV 28 AUG 2017 Beleidsthema: Samenwerking

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

Jaaroverzicht AFC Volleybal

Jaaroverzicht AFC Volleybal Jaaroverzicht AFC Volleybal 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Bestuur... 3 Vrijwilligers in onze club... 3 Ledenontwikkeling... 4 Financieel Jaarverslag 2016/2017... 4 Uit de technische commissie...

Nadere informatie

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 We kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten bestuurlijk gezien hebben we vooruitgang geboekt maar

Nadere informatie

DKJO Nieuwsbrief. DKJO Nieuwsbrief. Leuke activiteiten in vooruitzicht!! Aanstormend talent op basisscholen. Jaargang 7, nummer

DKJO Nieuwsbrief. DKJO Nieuwsbrief. Leuke activiteiten in vooruitzicht!! Aanstormend talent op basisscholen. Jaargang 7, nummer Februari 2017 Jaargang 7, nummer 1.1617 Leuke activiteiten in vooruitzicht!! In dit nummer: Talent op basisscholen 1 Oliebollen-toernooi als vanouds Vacatures 2 2 is druk bezig met het organiseren van

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal.

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Afwezig met kennisgeving: Gea de Jonge; Carolien Visser; Jaap Wubs; Karel Moorman.

Nadere informatie

Werkplan Volvera : verantwoording

Werkplan Volvera : verantwoording Werkplan Volvera 2011-2012: verantwoording Versie 3.0 (definitief), 31 augustus 2012 Werkplan Volvera 2011-2012: verantwoording In de Algemene Ledenvergadering (ALV) van september 2011 is het eerste werkplan

Nadere informatie

een bloeiende vereniging

een bloeiende vereniging een bloeiende vereniging Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2013-2014? Wat zijn de plannen 2014-2015? Bijlage: resultaten 2013-2014 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

Financieel zijn we dit jaar in de min geëindigd, ook aankomend seizoen zullen we waarschijnlijk in de min eindigen.

Financieel zijn we dit jaar in de min geëindigd, ook aankomend seizoen zullen we waarschijnlijk in de min eindigen. ALGEMENE LEDENVERGADERING Datum: 25 juni 2019 Locatie: Aanvang: Atlantic, Krommenie 20.00 uur Aantal leden aanwezig: 21 1. Opening door voorzitter Niet iedereen heeft de agenda en jaarverslagen over de

Nadere informatie

Doorgroeien naar een hoger niveau

Doorgroeien naar een hoger niveau Technisch beleidsplan volleybal vereniging Vrivo Doorgroeien naar een hoger niveau Vrivo 8-2-2013 1 Doorgroeien naar een hoger niveau Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 2 2 Positie pagina 2 3 Technisch beleid

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC 2016-2019 Waarom een jeugd beleidsplan Binnen de volleybalvereniging RoVoC en dus ook binnen de jeugdafdeling worden elk jaar talloze keuzes gemaakt en besluiten genomen. Deze besluiten

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie SPORTVERENIGING D.I.O Pagina 1 NIEUWSBRIEF Beste DIO Volleyballers, Het seizoen 2015/2016 zit er al weer op. We hebben een succesvol jaar gehad, met een aantal kampioensteams. De laatste trainingen zijn

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA 2017-2020 versie 2 augustus 2017 tc@kvavolleybal.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Technische Commissie... 3 3. Technisch beleid senioren... 4 3.1 Training/wedstrijden...

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Cito Zeist. Augustus 2013 juli 2017.

Beleidsplan Cito Zeist. Augustus 2013 juli 2017. Beleidsplan Cito Zeist Augustus 2013 juli 2017. Inhoud 1. Interne uitgangspunten 2. Externe uitgangspunten 3. Visie 4. Doelstellingen 5. Activiteitenplan 2013/2014 Interne uitgangspunten 1. H1 & H2 zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964 Huishoudelijk Reglement van Volleybalvereniging DYNAMO Opgericht 1 september 1964 Het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2009 Inhoudsopgave: Art. 1 Art.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

Belangrijke websites:

Belangrijke websites: Belangrijke websites: www.olhaco.nl www.volleybal.nl www.facebook.com/volleyballverenigingolhaco Taken Technische Commissie Opstellen van een technisch beleidsplan voor korte en lange termijn. Zich op

Nadere informatie

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage Beleidsplan Arbitrage Beleidsplan 2006 -.. Inleiding Gedurende de laatste maanden heeft de scheidsrechters-commissie van HCN een voorstel voor beleid rondom de arbitrage geformuleerd. Dit voorstel is in dit discussiestuk

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Datum: 18-12-2008 Aanwezig: Hilco Kollen (vz); Monica Berkhout; Patrick Heetla; Sjouke Koopmans; Jordi Meijer; Gerben de Vries; Stanley ter Wal: Stefan Talen:

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Het bestuur Het bestuur van volleybalvereniging Jupiter bestaat op 31 december 2015 uit de volgende mensen: Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Ledenadministratie Versie: 1 mei 2015. Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Hallo nieuw (jeugd)lid en beste ouders en belangstellenden. Je hebt je misschien

Nadere informatie

Jaarverslag Pegasus Volleybal

Jaarverslag Pegasus Volleybal Jaarverslag Pegasus Volleybal 2013 2014. Op 26 augustus wordt na een lange vakantie de training hervat. Iedereen heeft er weer zin in en de opkomst is dus prima. Heren 1 en Jongens A worden getraind door

Nadere informatie

Concept notulen algemene ledenvergadering (ALV) Netzo, 19 mei 2017

Concept notulen algemene ledenvergadering (ALV) Netzo, 19 mei 2017 Concept notulen algemene ledenvergadering (ALV) Netzo, 19 mei 2017 Locatie: Sporthal Zeeburg, 22:00 23:05 Aanwezig: 39 leden H1: Bert, Mengshun, Gert, Peter, Sjoerd, Bernard, H2 Ries, Luca, Nuri, Thijs,

Nadere informatie

Missie, visie en strategie Flamingo s 56

Missie, visie en strategie Flamingo s 56 Missie, visie en strategie Flamingo s 56 Inleiding In deze notitie gaan we in op de missie en visie van onze vereniging en uiteindelijk ook op de manier waarop we die missie en visie willen verwerkelijken.

Nadere informatie

Belangrijke websites:

Belangrijke websites: Belangrijke websites: www.olhaco.nl www.volleybal.nl www.facebook.com/volleyballverenigingolhaco Taken Technische Commissie Opstellen van een technisch beleidsplan voor korte en lange termijn. Zich op

Nadere informatie

Informatieavond teamleiders

Informatieavond teamleiders Agenda 14 december Informatieavond teamleiders 2017-2018 28 juni 2017 Jeugdcoordinatie Sigrid Verleun (voorzitter en JO8) Esther Tessemaker (JO9) Wouter Koopman (JO11) Serge Noordover (JO13) Jacqueline

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7 Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang 7 Inschrijving competitie Anouk Engelen Evie Vaessen Stan vd Homberg Czeslaw Kobylko Frans van Geesink Sanne van Geffen Max Zonnevijlle Casper van Rens Marco Hezel Stef

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2018

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2018 BELEIDSPLAN Versie oktober 2018 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

Agenda. Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018. Focus 2018/2019. Reageren op dit document? Mail naar

Agenda. Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018. Focus 2018/2019. Reageren op dit document? Mail naar 1 Agenda Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018 Focus 2018/2019 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Kalinko Kalinko is de gezelligste volleybalvereniging van Den Haag en omstreken

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie