Algemeen opmerking: de gemeente is op dit moment met teveel erg ongrijpende dingen bezig!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen opmerking: de gemeente is op dit moment met teveel erg ongrijpende dingen bezig!"

Transcriptie

1 Vraag/opmerking 1 Vraag/opmerking 2 Vraag/opmerking 3 Vraag/opmerking 4 Reactie Vraag: Hoe komt de tunnel (fiets + voetgangers) uit bij de uitgang ziendervaart? Het is nu al één drama om van onze straat het dorp in te komen vanwege de vele verkeersstromen. Algemeen opmerking: de gemeente is op dit moment met teveel erg ongrijpende dingen bezig! Vraag: Hoe zit het met het parkeerterrein bij het kander gebouw? Het is nu ''erg slecht'' verlicht en er zjn regelmatig activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen (dealen etc). Geen fiets - voetgangerstunnel gescheiden. Dit vanwege veiligheid. Deze tunnel geeft nu al een onveilig gevoel. Deze tunnel verplaatsen naar de overkant? Een gemis dat wj als direct betrokken geen uitnodiging hebben gehad! Excuus voor het niet ontvangen van een uitnodiging, ze zijn bij u helaas niet rondgebracht. 1) De ontsluiting Ziendervaart is tot nu toe niet meegenomen in deze visie. Bij een verkeersonderzoek wordt het zeker meegenomen. 2) Verbeteren van gevoel van veiligheid is een speerpunt. Daarbij wordt ook gekeken naar een verbetering van het P+R terrein, incl. de verlichting. 3) Veel ontwikkelingen komen nu in korte tijd samen, want op vele terreinen moet er gezien de situatie en ontwikkelingen iets gebeuren. Er is aandacht voor afstemming. Als bewoners van wijk de Kleis in Uitgeest ervaren wij geluidsoverlast van een wissel tussenn station Castricum en station Uitgeest. Kan dat worden opgelost met de vernieuwingen? Keerspoor = bezorgd om: als die mogelijkheid klaar ligt voor Tata, zal dat geen andere bedrijven aantrekken met zwaar goederenvervoer? Bezorgdheid: Creeeren geen geluidsoverlast met aanleg van te krappe bochten in de rails, zoals in Hilversum (CS) waar geluidsoverlast een ramp is. Bedankt voor u bijdrage, wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met u zorgen en u Bij hoogfrequent spoorvervoer is er op de lijn Amsterdam - Uitgeest bijna geen ruimte om goederentreinen in te plannen. hopelijk neemt dit u zorg iets weg. Bezorgdheid houden we rekening mee. verzoek: zondags trein ca vanaf 5:40 uur Utrecht naar Amsterdam ipv pas vanaf 6:00 uur. Dit ivm werk Graag op korte termijn schoonmaken en onderhouden van de fietstunnel. Onderandere ook onkruidverwijderen van de taluten. Handhaving en verwijdering van verkeerd gestalde fietsen. Verzoek: om trein van Amsterdam naar Utrecht ook later in de avond te laten rijden. C.q. late bus Een week wegsleepregeling lost al heel wat problemen op. Wel blijven handhaven. Plaats een '' noodfietsenstalling''. Bij uitval vroege trein wordt dit niet omgeroepen. Dit graag verbeteren Geen loopbrug over de sporen en Anna van Renesselaan. De treindienst en omroep wordt verzorgt door NS. Graag u verzoek indienen bij NS. Vragen over het schoonmaken en onderhouden van de stationstunnel kunt u stellen aan de Sationsmanager van NS Stations De staatssecretaris neemt beslissing over variant.

2 Beloofd is: als Heiloo aansluit op A9 krijgt Uitgeest Sloop telijk Pen-gebouw en maak er parkeerterrein van + 2 hoog rotende i.p.v. stoplichten. Bewaakte fietsenstallingen en fietsenstalling. Absoluut geen MONSTER boven de rails. Is jaren bewaakte kluisjes voor E-bike. Kan perron naar het oosten geleden ter grave gebracht. Kosten zijn allemaal voor NS-ProRail! worden opgeschoven? Dan ligt bestaande tunnel in het midden. Mooi initiatief om Uitgeest als knooppunt te moderniseren! 1) Met verminderde verkeerintensiteit op de provinciale weg - als gevolg van het gereedkomen van de aansluiting op de A9 bij Heiloo - is een alternatieve oplossing mogelijk op de kruising. Bij de ontwikkeling van de nieuwe inrichting stationsgebied wordt de aansluiting vanaf de tunnel naar de perrons geoptimaliseerd en wordt de behoefte naar bewaakte stalling meegenomen. 2) Het PEN-gebouw is nog in gebruik en een nieuw trafostation bouwen is duur, geld dat de gemeente dan moet opbrengen. Een traverse over het spoor heeft ook vanuit de gemeente geen voorkeur. Aparte afslag N203 uit Castricum richting Heemskerk (de tunnel in) zodat kruispunt ontlast wordt geldt alleen voor ri. West-Oost plus keerlus voor de bus nieuw of verbrede ondertunneling met toegangspoort station en tevens wijkverbinding + borden: welk perron. 1) Intensiteit van rechts afslaand verkeer uit Castricum naar Heemskerk is zeer beperkt. Een dergelijke maatregel zou dan meer nadelen (ruimtegebruik) dan voordelen hebben. 2) Er wordt gekeken naar een oplossing voor de opstelplaatsen voor de bus. 3) Er vindt momenteel onderzoek plaats om een optimale tunnel te kunnen realiseren Behoefte aan ook een tekening van bestaande situatie. Leest makkelijker! De doorgaande IC Alkmaar-Amsterdam buigt in alle varianten af naar het zuiden. Deze zal meer wissels passeren dan thans. De geluidsoverlast zal toenemen. Graag aandacht hiervoor. De informatieavond heeft twee belangerijke items m.t.b. de spoor 1) aanpassingen spoortunnel, aanleg west perron etc. 2) Opstelterrein. De informatie daarvoor is i.l.a. duidelijk. Waar mijn mening heeft een verbreding van de tunnel de voorkeur (op de huidige plaats). Voldoende parkeerplaatsen voor auto + fiets om overlast te verminderen. Bedankt voor u bijdrage, wij zullen hier de volgende keer aan denken. Het was een duidelijk informatieavond. Of we het eens Het veranderen van het station dat moet inderdaad wel maar, de zijn met alles is en tweede. Het opstelterrein jammer dat uitwegen voor calamiteiten door moet toch wel beter of niet alle tekeningen er hingen waarop duidelijk staat waar nagedacht worden. Ook over de fietsenstalling. de wasstraat etc. komt. Dit is wel belangrijk indien dit het dichtst bij de woonwijken komen.

3 Hoe liggen de perrons in de verschillende varianten t.o.v meetpunt spoor. Varianten Tailtrack en ontvlochten zijn positief. Bij wie kan waardedaling agv. PHS worden verhaald. Uitgebreide parkeertellingen buiten perkeerplaats A.v Renesseplein benodigd. I.v.m. de hoge parkeerdruk aan de zuidkant van Uitgeest (omgeving Deen). Gaarne aandacht voor VEEL MEER parkeerplaatsen. Momenteel worden veel auto's van treinreizigers in de wijk geparkeerd. Dit ten koste van de bewoners. Inpassing opstelterrein verdient meer aandacht. Het karakter van landschap wordt extra gestoord door positionering gebouw aan oostzijde. Verdient de aanbeveling te verkennen of deze tegen A9 geplaatst kan worden. Verdr extra groen/verhoging rondom In de Tracéwet procedure is ruimte om schade te claimen als u meent dat de waarde van uw woning door het tracébesluit is gedaald. Indien uit beoordeling van uw claim blijkt dat deze terecht is, zal de schade worden vergoed. De mogelijkheid tot uitbreiding van het P+R terrein bij het station en de mogelijkheden om het parkeren anders te reguleren worden onderzocht. Dit moet verbetering aan beide zijden geven. In het kader van het Beeld Kwaliteitsplan (BKP) hebben wij overlegd met de gemeente, Provincie NoordHolland en de Rijksdienst voor het Cultureelerfgoed hoe het opstelterrein zo optimaal mogelijk in de omgeving ingepast kan worden. De resultaten hiervan zullen binnekort beschikbaar zijn. Is er iets te doen aan het storende geluid van de treinen die de bocht omgaan en wisselen van spoor. Denk aan lage geluidsbarrieres of blokken op de wissels Klacht: Als iets mis is met de trein en er worden bussen ingezet, zitten wij in de ellende. Ze rijden van s'morgens tot s'avonds langs onze tuinen, dus wij vluchten naar binnen. Ze kunnen uit JL. Kerk rechtdoor door de tunnel. Waar is hij anders voor? Nu gaan ze Anne van Renese laan langs de waterdief, waar het erg smal is. Appartement dus minder prettig. In de nieuwe plannen zullen de wissels voorzien worden van smeer inrichtingen om het piepende geluid te minimaliseren. NS? Klacht: Wat betreft de bussen die heel veel langs onze tuinen komen waar wij heel veel hinder van hebben. Waarom kunnen die bussen niet aan de andere kant van het station rijden? Dat zou voor ons minder stress opleveren. Wij wonen daar heerlijk als die bussen er niet langs zouden komen. Ik word 78 jaar en hoop dat jullie echt wat voor ons kunnen betekenen. NS? Mijn voorkeur is om geen Traverse (brug) toe te passen. Gaarne deze voorkeur meenemen in het ontwerp. Uiteindelijk neemt de staatssecretaris de keuze welke variant we verder gaan uitwerken.

4 Nu heeft NS de kans om met ons foeilelijke station een levendige plek te maken waar je straks met plezier wacht op de trein over 10 of 20 minuten. Nu ook de kans om mensen met een beperkte arbeidsvermogen aan een baan te helpen bv: toezicht, parkeerdienst, fietsenstalling, winkeltjes! En erbij nog meer P-plaatsen zodat de woonwijk vrij blijft van forens-auto's. Tis nu al te krap. Ik blijf graag geinformeerd worden. Dank voor deze infoavond. Tekening Corridors. SAAL= alleen naar Schiphol. Rode lijn moet ook naar Asd Teveel om op te sommen! Wat mij betreft goede plannen voor de herontwikkeling van het stationsgebied. Namens een groot aantal bewoners van de Waldijk: Wegens het hoogfrequent rijden, met name de intercity Alkmaar-Amsterdam zouden de bewoners van de Waldijk er baat bij hebben dat er geluidswallen langs het spoor geplaatst worden. Wij hopen dat dit meegenomen wordt in de verdere ontwikkeling van de plannen. De vaarweg vauit Waldijk / groene driehoek moet behouden worden. De verkennende onderzoeken in het informatiedocument van 2014 laten zien dat er door de rangeerbewegingen geluidsmaatregelen genomen zullen moeten worden. Welke geluidsmaatregelen exact genomen worden werken we verder uit bij het Trace besluit. Wat wordt de dichtligtijd van beverwijkerstraatweg? Wat doet ProRail eraan om het te verbeteren? De dichtligtijd van de Beverwijkerstraatweg zal toenemen als gevolg van de extra treinen. De gemeente en ProRail zijn in het kader van het Landelijke Programma Verbeteren Overwegveiligheid (LVO) van het ministerie van IenM nu al aan het onderzoeken hoe de dichtligtijden beperkt kunnen worden. Zojuist ontving ik een uitnodiging voor een infosessie hedenavond per post inzake de herinrichting van de stationsomgeving. Vanwege de erg late bezorging zal ik daar geen gebruik van kunnen maken. Voor mij blijft een vraag open staan en begrijp niet waarom deze stelselmatig niet beantwoord wordt. In de jaren 90 is ook al vol op gediscussieerd over de stationsomgeving wat geresultaeerd heeft in de huidige inrichting. Ook toen al is de provinciale weg gemarkeerd als een grote barriere en als oplossing naar voren gebracht om deze weg achter het station om te geleiden naar de A9 afslag Heemskerk. Dit zou perfect passen in de huidige A8-A9 plannen. Graag zou ik van u vernemen waarom dit ook nu niet meegenomen Nog afgezien van de vraag of in verkeerskundig opzicht de nadelen daarvan de voordelen niet overstijgen: de omleiding die u voorstelt is niet haalbaar, de provincie is niet bereid tot een dergelijke ingreep in het landschap tussen Uitgeest en Heemskerk. Bovendien zal de verkeersintensiteit op de provinciale weg afnemen bij het gereedkomen van de aansluiting op de A9 bij Heiloo. Daarmee verandert de situatie ook in Uitgeest.

5 Hierbij wil ik u het volgende vraag en geluidshinder die wij de laatste maand ondervinden onder uw aandacht brengen. De laatste maand ondervinden wij heel veel hinderlijke overlast van de intercity treinen die rijden van Alkmaar naar Amsterdam en verder. De reden van de hinder is (denk ik) terug te herleiden in de aanpassing van de spoorwissel die ligt voor het station Uitgeest gezien vanuit Alkmaar. Indien de intercity trein vanuit Alkmaar met volle snelheid de wissel passeert dan gaat dat gepaard met (per wielstel) een hard bonkend geluid dat binnenshuis (hinderlijk) hoorbaar is. Voorheen was dat geluid niet hoorbaar cq aanwezig. Via inspecteur ProRail AM laten lopen. Even op locatie laten luisteren. Wij koppelen terug aan de heer Koning. Gemeente heeft hierover contact gehad met hem.

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar 25 november 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Besluitvorming corridor Alkmaar

Nadere informatie

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel 19:00 19:15 Presentatie IenM 19:15 20:00 Presentatie ProRail 20:00 21:00 Informatie markt 21:00 Gelegenheid tot plenair aandragen zorgen en belangen

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Gemeenteraad Castricum 25 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Maatregelen

Nadere informatie

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel 18:30 19:10 Presentatie ProRail 19:10 19:30 Geluidssimulatie bureau M+P 19:30 20:30 Workshops PAUZE 21:00 Terugkoppeling plenair 21:30 Einde

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010 Spoorkruising en stationsomgeving Marijke Terpstra, 31 maart 2010 1)Wijck 1: 1853-1856 2)Wijck 2: 1856-1884 3)Boschpoort: 1856-1861 4)Staatspoor: 1865-1914 5)Huidige station: 1914- Luchtfoto uit 1965:

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013 Stationsgebied Toelichting Stedenbouwkundig Plan 2 & 3 april 2013 Stedenbouwkundig plan 2010: masterplan: geen vierde kwadrant, dóór de stad 2011: variantenstudie: keuze variant Korte Autotunnel 2012:

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Raadscie Stadsontwikkeling Heerhugowaard 3 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat. START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS

STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat. START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS Charlotte Verbeke Local & Resident Affairs Infrabel Geert Dierckx

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Agenda Gespreksleider: Peter van de Geer 19.30 Welkom Peter van de Geer 19.40 19.55 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan

Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan (bouw) tijdelijk spoor aan westkant tijdelijke overweg Loonsebaan (fietsers en voetgangers) bouw onderdoorgang Loonsebaan bouw 4e spoor mogelijke locatie bouwdepots

Nadere informatie

Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) 22 januari Ondernemers aan het spoor Vught

Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) 22 januari Ondernemers aan het spoor Vught Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) 22 januari 2018 Ondernemers aan het spoor Vught Agenda presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Animatie project Eindsituatie Bouwperiode

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje Waarom Zuidasdok? Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid

Nadere informatie

Samen voor Vught. 13 juni 2013

Samen voor Vught. 13 juni 2013 Samen voor Vught 13 juni 2013 Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is de aanleiding dat DKC is ingeschakeld Het PHS van het Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018 Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.nl/fietsroutekattenburger straat Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Veelgestelde vragen PHS

Veelgestelde vragen PHS Veelgestelde vragen PHS Inhoud 1. PHS algemeen 2. Reizigers 3. Goederen 4. PHS Maatregelen 5. Vervolgproces PHS Aanvullend op de informatie op www.rijksoverheid.nl/phs hieronder een overzicht van een aantal

Nadere informatie

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto s, fietsen, hoge loopbruggen en bouwputten, maar straks de place-to-be in Zwolle. Dit gebied is een

Nadere informatie

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht Roland Jansen - ProRail Spoorontwikkelingen in omgeving Tricht Vervangen Lingebrug Nieuwe stationstraverse Spoorvernieuwing Proef Elke Tien

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

Werkboek Beverwijkerstraatweg

Werkboek Beverwijkerstraatweg Werkboek Beverwijkerstraatweg Raadsinformatieavond 21 mei 2015 Arjen van Essen Floris Frederix Overweg Beverwijkerstraatweg Agenda Proces Probleembeschrijving Oplossingsrichtingen Gelijkvloers gemotoriseerd

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

MEMO: OPSTELVOORZIENG TREINEN

MEMO: OPSTELVOORZIENG TREINEN MEMO: OPSTELVOORZIENG TREINEN Van: Dave van Ooijen, fractievoorzitter PvdA Castricum Aan: deelnemers workshop ProRail op 11 september 2014 en andere belangstellenden d.d.: 10 september 2014 Op 11 september

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten Ontsluiting Hofstad III Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten emeente Houten Optie A (Ontsluiting Via Castellum- Tweerichtingverkeer) Voordelen Nadelen Herkomst Intensiteit amgras

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Het Station wordt een multimodaal knooppunt, waar fiets, bus, auto, en tram (op z n vroegst in 2013 tussen Maastricht en Hasselt) samenkomen.

Het Station wordt een multimodaal knooppunt, waar fiets, bus, auto, en tram (op z n vroegst in 2013 tussen Maastricht en Hasselt) samenkomen. Informatiebijeenkomst Spoorkruising en Stationsomgeving, 31 maart 2010 Organisatie en presentatie: Team Communicatie, Tom Janssen Team Mobiliteit en Milieu, Marijke Terpstra Vertegenwoordiging namens het

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Vragen en antwoorden openbare zitting ontwerpbeschikking emplacement Born 16 januari 2012

Vragen en antwoorden openbare zitting ontwerpbeschikking emplacement Born 16 januari 2012 Vragen en antwoorden openbare zitting ontwerpbeschikking emplacement Born 16 januari 2012 LUCHT Er wordt in de presentatie ingegaan op de geluidsbelasting ten gevolge van het emplacement, maar ik mis een

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Programma Hoogfrequent Spoor (PHS), tracé Meteren-Boxtel. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van De stand van zaken en het vervolgproces

Nadere informatie

STATIONSOMGEVING UITGEEST Stationsvisie

STATIONSOMGEVING UITGEEST Stationsvisie Stationsvisie STATIONSOMGEVING UITGEEST Stationsvisie 20 DECEMBER 2017 20 DECEMBER 2017 Contactpersonen NANET RUTTEN Senior Adviseur OV-knooppunten ROLINE DEN HARTOG Senior architect Stations RIANNE VAN

Nadere informatie

CONCEPT. Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel. Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten

CONCEPT. Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel. Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten CONCEPT 1 1. Inhoud 1. Toetsingscriteria... 3 1.1 Samenstelling van de toetsingscriteria...

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Uitvoeringsstrategie. Spoorzone Rijen. Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen

Uitvoeringsstrategie. Spoorzone Rijen. Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen Uitvoeringsstrategie Spoorzone Rijen Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen Desiree Uitzetter, Daan Zandbelt en Boudewijn Kuijl 1 maart 2015 Agenda Doel van bijeenkomst: van Toekomstvisie naar Uitvoeringstrategie

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Welkom. Fort aan de. Buursteeg. Utrech. Fort aan de. Heiveldweg. Buursteeg. Bedrijventerrein. Ede De Batterijen. Voorpoort.

Welkom. Fort aan de. Buursteeg. Utrech. Fort aan de. Heiveldweg. Buursteeg. Bedrijventerrein. Ede De Batterijen. Voorpoort. Re Onde Welkom w ns e ds ou w eg (N 22 4) Fort aan de Utrech Buursteeg t Klomperstee g (N418) Fort aan de Bedrijventerrein Ede De Batterijen Nieuw eweg Noord (N418 ) Buursteeg 4 Aanleiding: Project Aanpak

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

1 Hebben deze extra intercity s per uur een positieve of een negatieve invloed op je reistijd?

1 Hebben deze extra intercity s per uur een positieve of een negatieve invloed op je reistijd? Trein Vanaf september gaan er meer treinen rijden op het traject Eindhoven-Den Bosch. Dit betekent dat er iedere tien minuten een intercity vertrekt op het traject. 45% 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0%

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer 1 oktober 2014 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Presentatie aan bewoners Vughterpoort Vertegenwoordiging gemeente s-hertogenbosch Sonja de Jong, projectmanager Inleiding en rol gemeente Proces en planning

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle Welkom door Allart Maijers Projectmanager ZwolleSpoort Animatie 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station

Nadere informatie

Mededeling van het college

Mededeling van het college Mededeling van het college Aan de leden van de commissie Onderwerp Casenummer Mededelingnummer Verzenddatum Ruimte Spoorpassage Naarden-Bussum AB15.00393 MC2015-052 17 juni 2015 Gemeente Bussum Inlichtingen

Nadere informatie

Meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden juni 2013

Meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden juni 2013 Meest gestelde vragen tijdens de informatieavonden juni 2013 Vragen Nut en noodzaak Waarom is programma Hoogfrequent Spoorvervoer nodig? Waarom zouden wij extra hinder moeten accepteren terwijl het voor

Nadere informatie

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Inhoud: Project Overleg buurt Ruimtelijke ordening: - Verkeer - Parkeren - Bodem - Schaduw - Flora en Fauna - Geluid - Planschade Planning Stekeldijk Purmerend locatie

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Start werkzaamheden Amstelveenlijn haltes Marne - Poortwachter

Start werkzaamheden Amstelveenlijn haltes Marne - Poortwachter Bovenkerkerweg 6 1185 XE Amstelveen Postbus 2181 1000 CD Amsterdam T 020-4704070 info@amstelveenlijn.nl www.amstelveenlijn.nl Aan de bewoners, ondernemers en/of gebruikers van dit pand Start werkzaamheden

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap Traverse Dieren Rheden N786 Apeldoorns Kanaal N348 Projectteam Gijs Wolfs / Paul Kersten / Janneke Dries / Mieke van der Arend Opdrachtgever Gemeente Rheden / Provincie Gelderland Ontwerp 2011-2012 (realisatie

Nadere informatie

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Toelichting over de presentatie: Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Burgerronde 1 februari 2012, 18.00-19.00 uur Traianuskamer Doel: Toelichting: Informeren Presentatie Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Stand van zaken onderzoek Movares. Inleiding Huidige situatie Beoordelingskader De alternatieven

Stand van zaken onderzoek Movares. Inleiding Huidige situatie Beoordelingskader De alternatieven Stand van zaken onderzoek Movares Inleiding Huidige situatie Beoordelingskader De alternatieven Inleiding Movares Team van specialisten: stedenbouw & landschap, civiele i techniek, spoortechniek, wegen,

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat.

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Spoorboekloos reizen in de Randstad Er

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2010/17 Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Ingezonden: 29 mei 2010 Onderwerp: Verkeersstromen rond station Ede-Wageningen

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Commissie Stadsontwikkeling, 1 november 2016 Voorkeursvariant Zuidtangent met spooronderdoorgang: een groen welkom in de stad

Commissie Stadsontwikkeling, 1 november 2016 Voorkeursvariant Zuidtangent met spooronderdoorgang: een groen welkom in de stad 1. Bestuurlijke context: rode draad 1/2013: Structuurvisie: Stationspark 5/2013: Voorbereidingskrediet Zuidtangent spooronderdoorgang 6/2016: Notitie Strategie Boulevard: stationsgebied als motor, de boulevard,

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Stationsgebied Driebergen-Zeist. . Aan de bewoners van. Geachte heer / mevrouw,

Stationsgebied Driebergen-Zeist. . Aan de bewoners van. Geachte heer / mevrouw, Datum 18-05-2017 Retouradres: Stationsweg 13, Projectnaam Uw referentie - Stationsgebied Driebergen-Zeist Onze referentie SDZ-COR-0007 Behandeld door J. (Jorien) Batterink Telefoon direct 088-400 8092

Nadere informatie

Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. s-hertogenbosch. 27 november 2017

Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. s-hertogenbosch. 27 november 2017 Informatieavond Programma Hoogfrequent Spoorvervoer s-hertogenbosch 27 november 2017 Via deze link kunt u de animatie van het project bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=g7kyzfy6m6w meer reizigerstreinen:

Nadere informatie

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Tekst fact-sheet Vragen en commentaar betreffen: Alternatief 3A verbinding Roemer N11 lokale verbinding Kostenindicatie Oplossend vermogen

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. november 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de speciale editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel.

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Gemeenteraad ONTWERP raadsbesluit Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Zaaknummer De raad van de gemeente Ede: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Ede Xx september

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

maart 2012 Alphen - Aantrekkelijk & Bereikbaar

maart 2012 Alphen - Aantrekkelijk & Bereikbaar maart 2012 Alphen - Aantrekkelijk & Bereikbaar 1 2 Alphen - Aantrekkelijk & Bereikbaar Bereikbaarheid is een belangrijk goed. Voor de samenleving maar ook voor de mensen zelf. Maar waarom gaan plannen

Nadere informatie

De fiets gaat Utrecht redden. Gideon Biegstraaten Adviseur gedragsbeïnvloeding & innovatie (fiets)

De fiets gaat Utrecht redden. Gideon Biegstraaten Adviseur gedragsbeïnvloeding & innovatie (fiets) De fiets gaat Utrecht redden Gideon Biegstraaten Adviseur gedragsbeïnvloeding & innovatie (fiets) Utrecht groeit Utrecht groeit Enkele feiten: Utrecht: De 4e grootste stad van Nederland De snelst groeiende

Nadere informatie

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum

Gemeente Delft. College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Ondenwerp College van B&W 29 oktober 2013 Gescand archief clatum M.C. Junius [U A.A.J.

Nadere informatie

Statenmededeling. 1. De provincie Noord-Brabant onderschrijft de doelen uit de notitie Contouren Toekomstbeeld OV 2040.

Statenmededeling. 1. De provincie Noord-Brabant onderschrijft de doelen uit de notitie Contouren Toekomstbeeld OV 2040. Statenmededeling Onderwerp Contourennota Toekomstbeeld OV 2040 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van De landelijke Contouren Toekomstbeeld OV, een belangrijk vervolgdocument in het

Nadere informatie

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw,

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw, Noordstra, lepie Van: Kampen Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Brief aan Statenfracties betreffende tunnel Hurdegaryp, Bijlagen:

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Overzicht van maatregelen

Overzicht van maatregelen Overzicht van maatregelen AANPASSING STATION LEEUWARDEN De huidige perroncapaciteit op station is onvoldoende voor de 2 e sneltrein en moet om die reden worden uitgebreid. RIJTIJDVERKORTING TUSSEN LEEUWARDEN

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie