Jaarplan Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken. 3. Benodigde vaardigheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken. 3. Benodigde vaardigheden"

Transcriptie

1 1 Jaarplan Onderwijs 1. Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken De leerlingen werken op eigen We gebruiken in de groepen 4 niveau aan hun eigen leerdoelen. t/m 8 Snappet op de tablets van Dat doen ze in units, waarin Snappet. leerlingen zitten van verschillende leeftijden. Kinderen kunnen zelf De chromebooks worden door aangeven wanneer ze instructie alle kinderen gebruikt o.a. voor nodig hebben en leren ook van methode gebonden software. elkaar. De leerkracht begeleidt de De leerlingen kunnen via single kinderen hierin. De leerkrachten sign- on inloggen met hebben hun eigen specialisme. Zuluconnect. Ook kunnen ze Rekenleerkracht, daar hun documenten opslaan spellingleerkracht, taalleerkracht en bewaren- google docs/drive. en geven de instructies aan Alle kinderen hebben een eigen verschillende niveaus. adres. Doel is groepsgewijze divergente differentiatie en ICT is een Chromebooks kunnen worden hulpmiddel om dit te bereiken in ingezet voor het thematisch juni werken. Kinderen werken op verschillende plekken. Overlegplekken en stilteplekken. 1 leerkracht/onder assistente is aanspreekpunt voor deze plekken. Schooljaar gaan we onderzoeken of we thematisch kunnen werken met de zaak Mobiele telefoons in groep (7) 8, worden ingezet voor kahoot/mentimeter/qr codes scannen en maken. Dit wordt al gedaan in groep 8 en in het schooljaar ook in groep 7. (zitten dan in dezelfde unit) 3. Benodigde vaardigheden Kennis om het dashboard van Snappet te kunnen analyseren. Er is in het schooljaar een snappet coordinator. Zij heeft overzicht, volgt cursussen en brengt dit terug in het team. Er zijn 2x in de maand snappet werkbijeenkomsten van max. een half uur, collega s geven elkaar tips. Ook moeten er afspraken gemaakt worden over hoe we schoolbreed omgaan met de resultaten/streefniveau in Snappet. De vaardigheid die hiervoor nodig is, openstaan voor overleg en leren van elkaar. We gaan werken via de leerlijnen in Snappet. De werkgroep houdt overzicht. Er is nu 1 jaar met Snappet gewerkt, in het schooljaar gaan we het beleid maken, waarin we alle zaken uit bovenstaande werkbijeenkomsten meenemen.

2 2 vakken door bv. IPC/Kernconcepten/ iets anders. - Kijken op andere scholen - Voorbeeld lessen uitproberen - Theoretisch kader bestuderen - Ontdek hoeken maken - Wat hebben onze kinderen nodig wat betreft hun Executieve functies? eklas.nl/executievefuncties/ De tussenruimtes zullen ingericht worden als ontdekplekken, techniek, ICT, Engels enz. Kennis van Zuluconnect, het kunnen koppelen van digitale programma s aan Zuluconnect. De leerkrachten weten hoe ze coachend kunnen lesgeven en instructiegeven aan kleine groepjes leerlingen. Leerkrachten zijn regisseur van het leerproces en weten welk leerkrachtgedrag passend is bij welke leeractiviteit of onderwijsbehoefte van het kind. Leerkrachten moeten kennis hebben van de executieve functies. Komt aanbod op teamvergadering in sept Leerkrachten moet de leerlijnen kennen voor de unit waarin ze werken. Tijdens de studiedag op 22 mei 2018 maakte het team een de gezamenlijke stip op de horizon. De tussendoelen worden op een tijdlijn zichtbaar gemaakt. Directie en MT-lid zullen de opleiding volgen Pedagogisch Leiderschap en dit mee terugnemen naar het team.

3 3 Onderwijs Gepersonaliseerd leren We gaan verder met de ontwikkeling van vakspecialisten op het gebied van Rekenen en Spelling. Er is een keuze gemaakt voor thematisch werken met de zaakvakken. De implementatie zal in dit jaar plaatsvinden. De portfolio s worden verder uitgebouwd. Literatuur hierover wordt meegenomen. Middel om het thematisch werken goed in te voeren: -Scholing voor leerkrachten -Meer chromebooks -Werkplekken die uitdaging bieden, zoals natuur, techniek, creatieve hoeken/ruimten. Kennis van executieve functies, wat hebben kinderen nodig om zelfstandig tot leren te komen. Eigenaarschap van leerlingen en leerkrachten. Out of the box denken en buiten hun comfortzone durven gaan. (loslaten).

4 4 Onderwijs Gepersonaliseerd leren Kinderen kunnen hun eigen programma kiezen en indelen. Instructies worden gegeven op verzoek van leerkracht/leerling. Resultaten worden bijgehouden in (digitaal) portfolio Administratie en (Privacy van) Leerlingdata Het leren zichtbaar maken door de leerdoelen bij te houden door de kinderen zelf. De leerkracht kijkt/volgt mee. Leerdoelen worden bewaard in het portfolio van de leerlingen. Verslagen van kindgesprekken worden ook opgeslagen in het papieren portfolio. Het portfolio moet een levende document zijn en gebruikt worden bij evaluatie gesprekken met kinderen en ouders. Leerkracht is nu nog eigenaar, maar het doel is dit te verplaatsen naar de leerling. Dat doen we met kleine stapjes. Doel is om uiteindelijk een digitaal portfolio in te zetten in Werkgroep portfolio blijft ontwikkeling volgen digitaal portfolio. Dashboard van Snappet. Parnassys Desktops die nu nog hangen aan een server, maar over 2 jaar zullen we in de Cloud gaan werken. Wanneer het ouderportaal wordt opengezet, dan moeten leerkrachten nog meer bewust zijn van wat genoteerd wordt in Parnassys. Kennis nodig voor het openstellen van het oudersportaal, wat zet je wel/niet open. Leerkrachten moeten kunnen werken met Google Suite. In Parnassys worden alle gesprekken met kinderen en ouders opgeslagen. Ook de resultaten van de zaakvakken. We hopen in het schooljaar het ouderportaal open te stellen voor ouders.

5 , geen server meer, we gaan werken met Google Suite PR/Communicatie We willen ouders laten weten wat we allemaal doen op school. Huidige ouders zijn positief over onze school en zijn goede ambassadeurs naar nieuwe ouders. Aan het eind van schooljaar 2018/2019 zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de Social media van de Prinses Beatrixschool over: - Wat plaatsen we op Social media? - Wanneer plaatsen we berichten op Social media? - Wie plaatsen er berichten op Socialmedia? SocialSchools Facebook/twitter/instagram Parnassys Ouders het gevoel geven dat ze welkom zijn in de school. En alles kunnen zien. Kunnen omgaan met de Social media. Maar ook de regels kennen van de AVG. SocialSchools, leerkrachten plaatsen foto s en tekst. Ouders kunnen reageren. Ouders kunnen ook berichten plaatsen. Infrastructuur Techniek werken we in de Cloud Hardware wordt besteld bij SLA met Heutink en Rolfgroep Kennis van het SLA Systeemvaardigheden

6 6 Systeembeheer Heutink, De Rolfgroep beheert het systeem. Dit was een aanbestedingstraject op D4w niveau. Kennis van Zulu connect en het op de juiste manier inzetten, zodat de leerlingen er goed mee kunnen werken. 1 leerkracht is verantwoordelijk voor ict zaken.(technische) 1 leerkracht is verantwoordelijk voor ict zaken.(onderwijsinhoudelijk). IKC Ouderbetrokkenheid In het school vormen we een IKC met Junis Kinderopvang. We bieden dan opvang aan van 0-12 jaar. Ouders zijn betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. Het zou mooi zijn als we met ouders afspraken kunnen maken over hoe ze op de hoogte gehouden willen houden over de ontwikkeling van hun kind. Ouders kunnen de ontwikkeling van hun kind ook volgen via de portfolio mappen. Waarin de doelen die behaald zijn door de leerling zelf worden aangevinkt. We hopen in het schooljaar het ouderportaal open te Meerdere gesprekken. Uitwerking van de visie die in 2017 is opgesteld. SocialSchools, Parnassys ouderportaal. Een collega die weet hoe je ict kunt inzetten bij de peuteropvang. 1 onderwijsassistente zal ook werken bij de kinderopvang. Ouderbetrokkenheid 3.0. Niet alleen zenden, maar een 2 richtingsverkeer. Een open houding naar ouders. Leerkrachten moeten weten wat ze wel/niet plaatsen op het open gedeelte van socialschools. De leerkracht moet weten wat er in het portfolio kan worden geplaatst. En kan de leerling helpen met het bij houden van zijn/haar ontwikkeling.

7 7 stellen voor ouders. Ouders denken mee met de ontwikkeling naar Gepersonaliseerd onderwijs. Ouders worden regelmatig uitgenodigd in school. -Schriften kijken -Open lessen -Helpen bij verkeerslessen/excursies -Koffie/thee drinken -Ouderavonden -Afsluiting van bepaalde thema s -Nieuwjaarsreceptie begin schooljaar Directie stuurt 1 a 2 keer per week een mail naar ouders via Parnassys. Dit willen we afbouwen en via het afgesloten deel van SocialSchools laten lopen. Meerbegaafden We kunnen leerlingen die op een bepaald gebied meerbegaafd zijn ook het juiste aanbod geven. Leerkrachten die zich specialiseren Beleid D4w breed. Digitale programma s die kunnen voldoen aan de leerbehoefte van deze leerlingen. De Briljant methode Diagnosticeren en observeren door leerkrachten.

1. Doel 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken 3. Wat is nodig? 4. Doel is bereikt als aan het einde van het schooljaar GPL

1. Doel 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken 3. Wat is nodig? 4. Doel is bereikt als aan het einde van het schooljaar GPL 1 Jaarplan 2018-2019 Onderwijs 1. Doel 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken 3. Wat is nodig? 4. Doel is bereikt als aan het einde van het schooljaar 2018-2019 GPL 2018-2019 1.De leerlingen werken op eigen niveau

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Pr. Beatrixschool Pagina 1

Jaarplan Jaarplan Pr. Beatrixschool Pagina 1 Jaarplan Gepersonaliseerd leren De doelen en opbrengsten van dit traject zijn: Docenten begrijpen hoe de wereld verandert en wat dit betekent voor onderwijs; Leraren begrijpen de noodzaak van autonomievergroting

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan de Klepper Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check

Evaluatie Jaarplan de Klepper Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check Evaluatie Jaarplan de Klepper 2017-2018 Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check Implementatie Schatkist In het schooljaar 2017-2018 gaan we in groep 1-2 de nieuwe methode

Nadere informatie

Schoolverbeterplan

Schoolverbeterplan Schoolverbeterplan 2018-2019 uit het schoolplan 2015 2019 en na evaluatie sop 2017-2018 Uitwerking van de ontwikkeldoelen per. Bij onderwerpen die in de WMK worden behandeld dienen de kernkwaliteiten,

Nadere informatie

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk) Jaarplan - Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1 Optimaliseren Passend Onderwijs 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Pr. Beatrixschool Pagina 1

Jaarplan Jaarplan Pr. Beatrixschool Pagina 1 Jaarplan Gepersonaliseerd leren De doelen en opbrengsten van dit traject zijn: Docenten begrijpen hoe de wereld verandert en wat dit betekent voor onderwijs; Leraren begrijpen de noodzaak van autonomievergroting

Nadere informatie

ICT Infrastructuur en netwerkbeheer

ICT Infrastructuur en netwerkbeheer ICT Infrastructuur en netwerkbeheer Huidige situatie netwerk 13 locaties De Rolfgroep (vanaf 2006) met lokale server 3 locaties Winsys (vanaf 2014) met externe server De computers zijn onderdeel van het

Nadere informatie

1. Leerlijn taal/spelling implementeren

1. Leerlijn taal/spelling implementeren Bijlage bij het schoolplan 2015-2019 Jaarplan 2017-2018 Voor 2017-2018 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein didactisch handelen: leerlijn taal/spelling implementeren

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

ICT beleidsplan. Schooljaar 2015-2018. OBS de Pijlstaart

ICT beleidsplan. Schooljaar 2015-2018. OBS de Pijlstaart ICT beleidsplan OBS De Pijlstaart Schooljaar 2015-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Leerdoelen leerlingen blz. 4 en 5 3. Management en organisatie blz. 6 4. Deskundigheid en professionalisering

Nadere informatie

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten Speerpunt 3 Doorgaande leerlijn 2016 2017 1. Waarom Het didactisch handelen van leerkrachten is erop gericht dat kinderen een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. Voor die ontwikkeling is een rijke

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

JAARPLAN Daltonschool De Waterkant BILDERDIJKPARK SC Amsterdam

JAARPLAN Daltonschool De Waterkant BILDERDIJKPARK SC Amsterdam JAARPLAN - Daltonschool De Waterkant BILDERDIJKPARK 18 1052 SC Amsterdam 1. De Waterkant biedt betekenisvol en toekomstgericht onderwijs Door voortdurende innovatie blijven we het onderwijs ontwikkelen.

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Klantendag Heutink ICT

Klantendag Heutink ICT Klantendag Heutink ICT Google Apps for Education in de praktijk Wouter Stiekema Heutink ICT Agenda Inleiding Google apps for education Waarom? Essentie van Google producten Pilot op de Kerckeboschschool

Nadere informatie

Talent nl: een uniek kindcentrum!

Talent nl: een uniek kindcentrum! Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 obs 't baken Wijk bij Duurstede Datum: 7 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam obs 't baken Schoolnaam obs 't baken Datum

Nadere informatie

Algemeen Schoolplan ICT 2011-2015

Algemeen Schoolplan ICT 2011-2015 Algemeen Mei 2014 Onderwerp Onderwijskundig (methodische software) Het gebruik van deze software is in principe voor alle leerlingen en komt structureel aan bod in het lesprogramma. Veilig Leren Veilig

Nadere informatie

Schooljaarplan Sint Gerardusschool

Schooljaarplan Sint Gerardusschool Directie Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-mail stgerardus@primenius.nl Website www.sintgerardus.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Borgingstrajecten 4 3 Verbetertrajecten

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Plan van aanpak 2014 2015

Plan van aanpak 2014 2015 Plan van aanpak 2014 2015 Jaarlijks stelt de locatiedirecteur in samenspraak met de collega s een Plan van aanpak op. Hierin worden de doelen omschreven waar het komende schooljaar expliciet aan zal worden

Nadere informatie

Mgr.Bekkersschool. Schooljaarplan

Mgr.Bekkersschool. Schooljaarplan Mgr.Bekkersschool Schooljaarplan 2017-2018 Directeur Mw. A. Alers Adres Prins Bernhardlaan 87 Plaats Veendam Telefoon 0598-615375 E-Mail ans.alers@primenius.nl Datum 2-10-2017 Inhoudsopgave Borging...

Nadere informatie

Schoolverbeterplan

Schoolverbeterplan Schoolverbeterplan 2017-2018 uit het schoolplan 2015 2019 en na evaluatie sop 16-17 Uitwerking van de ontwikkeldoelen per. Bij onderwerpen die in de WMK worden behandeld dienen de kernkwaliteiten, per

Nadere informatie

Uitgangspunt: De indeling van de basisgroepen, instructiegroepen en units behoort tot de bevoegdheid van de school.

Uitgangspunt: De indeling van de basisgroepen, instructiegroepen en units behoort tot de bevoegdheid van de school. Procedure groepsindeling Kindcentrum Leyenbroek zie vergroting: laatste pagina In artikel 8 van de Wet Primair Onderwijs staat dat de school tot taak heeft het onderwijs zodanig in te richten dat de leerlingen

Nadere informatie

Koppelingen MOO en Office 365 & Adoptie en implementatie

Koppelingen MOO en Office 365 & Adoptie en implementatie Koppelingen MOO en Office 365 & Adoptie en implementatie Voorstellen Jan-Willem Voortman Product Manager Microsoft Lisa Harmsen MSc. Onderwijskundige Agenda MOO koppelingen Jan-Willem Voortman Adoptie

Nadere informatie

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen Jaarplan 2016-2017 BS de Ester Zelf denken, samen doen Inleiding De inhoud van dit jaarplan is gebaseerd op de teamevaluatie van het jaarplan 2015-2016, het schoolplan 2015-2019 en voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

Sint Gerardusschool. Schooljaarplan

Sint Gerardusschool. Schooljaarplan Sint Gerardusschool Schooljaarplan 2018-2019 Directeur Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-Mail stgerardus@primenius.nl Datum 19-7-2018 Inhoudsopgave Voorwoord...

Nadere informatie

Samenvatting en aanbevelingen van het onderzoek onderwijs & ICT voor School X

Samenvatting en aanbevelingen van het onderzoek onderwijs & ICT voor School X Samenvatting en aanbevelingen van het onderzoek onderwijs & ICT voor School X Inleiding School X is een talentschool (mensgericht) vanuit de invalshoek dat leerlingen die hun talent benutten beter presteren

Nadere informatie

PCBO De Kring Jaarplan

PCBO De Kring Jaarplan PCBO De Kring Jaarplan Kwaliteit Respect Identiteit Normen Gezelligheid Spelen, leren en groeien doen we samen! Wij zijn PCBO De Kring. Wij zijn een school in de wijk De Maten waar we de kinderen die aan

Nadere informatie

Kantelnieuwsbrief De Pijler

Kantelnieuwsbrief De Pijler Kantelnieuwsbrief De Pijler Vroeger/Nu Woensdag 12 april 2017 Extra nieuwsbrief over De Kanteling op De Pijler Deze speciale nieuwsbrief gaat over de onderwijsontwikkelingen op De Pijler. We nemen u mee

Nadere informatie

Opbrengsten bouwstenen medewerkers

Opbrengsten bouwstenen medewerkers Opbrengsten bouwstenen medewerkers 31-01-2017 Inhoudsopgave Groep 1... 3 Groep 2... 4 Groep 3... 5 Groep 4... 6 Groep 5... 7 Groep 6... 8 Groep 7... 9 Score... 10 Samenvatting... 11 2 Groep 1 Groep I Wat

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

D O O R O N T W I K K E L I N G

D O O R O N T W I K K E L I N G D O O R O N T W I K K E L I N G Oktober 2018 B A S I S S C H O O L L E Y E N B R O E K TIJDLIJN 2016/2017 - TLIM - Borging - Doorgaand lijn - Eigenaarschap leerlingen - Zorg - 7 wekenplan / Gouden weken

Nadere informatie

JAARPLAN Daltonschool De Waterkant BILDERDIJKPARK SC Amsterdam

JAARPLAN Daltonschool De Waterkant BILDERDIJKPARK SC Amsterdam JAARPLAN 2019-2020 Daltonschool De Waterkant BILDERDIJKPARK 18 1052 SC Amsterdam 1. De Waterkant biedt betekenisvol en toekomstgericht onderwijs Door voortdurende innovatie blijven we het onderwijs ontwikkelen.

Nadere informatie

Schooljaarplan Schooljaar Schooljaarplan cbs de Rank Pagina 1

Schooljaarplan Schooljaar Schooljaarplan cbs de Rank Pagina 1 Schooljaarplan Schooljaar 2018-2019 Schooljaarplan cbs de Rank 2018-2019 Pagina 1 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Het schooljaarplan is verder uitgewerkt

Nadere informatie

ontwikkelingsperspectief

ontwikkelingsperspectief ontwikkelingsperspectief Leerlijnen OPP uitstroombestemming Thema nieuwsbrief schooljaar 2013-2014 IvOO - VSO Diplomastroom 15-11-2013 In oktober is er een ouderavond geweest met als onderwerp het (document)

Nadere informatie

Ononderbroken ontwikkeling

Ononderbroken ontwikkeling Meerjarenplanning 2015-2019: Ononderbroken ontwikkeling Alle medewerkers van het kindcentrum spreken dezelfde pedagogische taal De VZS is leidraad voor het handelen van alle medewerkers en is het fundament

Nadere informatie

Jaarplan IKC SCHATRIJK

Jaarplan IKC SCHATRIJK Jaarplan IKC SCHATRIJK 2018-2019 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm, waarbij

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan Periode jaar Staal taal en spellingmethode X Onderwijs O Personeel О Ouders О Marketing/Com. О Maatschappelijke ont. О О Financiën О Huisvesting Indicator (doel) Norm Aanzet Acties en Middelen/

Nadere informatie

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS VERBETEREN WAARDOOR DE KINDEREN ZICH COGNITIEF BLIJVEN ONTWIKKELEN EN WAARBIJ ZE LEREN OMGAAN

Nadere informatie

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder Doel 2018-2019 Herschrijven ICTbeleidsplan Verdieping in onderwijsvernieuwingen ICT/O&MM Centrale opslag groepsplannen in Parnassys Oriëntatie op de inrichting van de MOO Oriëntatie op rapporten in ParnasSys,

Nadere informatie

Welkom ouders IJdoornschool. Voeten in de klei en blik op de horizon

Welkom ouders IJdoornschool. Voeten in de klei en blik op de horizon Welkom ouders IJdoornschool Voeten in de klei en blik op de horizon De IJdoornschool in beweging Werken aan kwaliteit Werken aan kwaliteitsverbetering Eindopbrengsten 3 jaar achter elkaar onvoldoende=zwak

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar 2014 2015

Jaarplan. Schooljaar 2014 2015 Jaarplan Schooljaar 2014 2015 Lezen. 2013-2014 evaluatie 2013-2014 2014-2015 Weten wat aan leesonderwijs uit de Leeslijn wordt gedaan. Specifieke leesbegeleiding vindt plaats. Vanuit het takenbeleid inventariseert

Nadere informatie

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR Jaarplan Openbare basisschool voor Daltononderwijs Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR 2017-2018 Speerpunten 2017/2018 PDCA -> ACT PLAN DO (wie) DO (wat) DO (wanneer) CHECK CHECK (wanneer) Werken in domeinen

Nadere informatie

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum Jaarplan 2017-2018 School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum 1 Beste lezer, Voor je ligt het jaarplan 2017-2018 In volgorde zullen de volgende ontwikkelingsonderwerpen aan bod komen 1. Verhogen van de opbrengsten

Nadere informatie

Jaarplan Prinses Margrietschool. Versie

Jaarplan Prinses Margrietschool. Versie Versie 13-09-2017 Jaarplan 2017-2018 Prinses Margrietschool 1 LEREN EN LEVEN IN DE 21E EEUW Het aanbieden en leren toepassen van 21 e eeuws vaardigheden (als samenwerken, sociale en culturele vaardigheden,

Nadere informatie

Jaar School Schoolleider Datum

Jaar School Schoolleider Datum JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar Megelsheim Jos van Gerven September 2015 In ons Jaarplan geven we onze onderwijskundige beleidsvoornemens aan voor komend schooljaar. JAARVERSLAG

Nadere informatie

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden 10.2 Uitwerking doelen PDCA-cyclus Schooljaarplan 2015-1. ONDERWIJS 1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in 2018-2019 eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse

Nadere informatie

Jaarplan Duurzaam veranderen vanuit vertrouwen, relatie en verbinding SBO Op de Tump

Jaarplan Duurzaam veranderen vanuit vertrouwen, relatie en verbinding SBO Op de Tump Jaarplan Duurzaam veranderen vanuit vertrouwen, relatie en verbinding SBO Op de Tump 2016-2017 Inleiding Dit jaarplan is de start van het schoolplan 2016-2019, gebaseerd op de koers van het strategisch

Nadere informatie

Martinus Twello. Vierjarenoverzicht en jaarplanning Onderwijs moet niets behalve boeien

Martinus Twello. Vierjarenoverzicht en jaarplanning Onderwijs moet niets behalve boeien Martinus Twello Vierjarenoverzicht en jaarplanning 2016-2017 Onderwijs moet niets behalve boeien Vierjarenoverzicht en jaarplanning 2016-2017 Martinus Twello 2015 16 2016 17 2017 18 2018 19 Partnerschap

Nadere informatie

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Jaarplan 2018/2019 St. Cyriacusschool Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Aan de hand van onderstaande verbeterpunten, maakt de directeur een vergaderoverzicht. Daarin staat vermeld, wat er

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019

STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019 STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019 MISSIE DE VORDERING Vanuit een traditie van katholieke waarden en voor iedereen toegankelijk, verzorgen wij kwalitatief hoogstaand eigentijds basisonderwijs,

Nadere informatie

JAARVERSLAG. St. ALOYSIUSSCHOOL

JAARVERSLAG. St. ALOYSIUSSCHOOL JAARVERSLAG St. ALOYSIUSSCHOOL 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

De Oorsprong. Kwaliteit en kansen voor al onze kinderen. Speerpunten strategisch beleidsplan

De Oorsprong. Kwaliteit en kansen voor al onze kinderen. Speerpunten strategisch beleidsplan De Wat staat centraal voor onze school in /2017? Jenaplan: het hele team start met de 3-jarige Jenaplanopleiding, zodat kwaliteitsverbetering door de hele school zichtbaar wordt Delen van talent: alle

Nadere informatie

Jaarplan Theo Thijssenschool

Jaarplan Theo Thijssenschool Jaarplan Theo Thijssenschool 2017-2018 2 Inhoudsopgave Beginsituatie Theo Thijssenschool augustus 2017 Onderwijs 1. Vormgeven thematisch onderwijs 2. Pedagogisch didactisch handelen 3. Resultaten lezen

Nadere informatie

Oppenhuizen, 28-10-2015. Schoolbeleid cbs It Harspit voor tablets (Snappet)

Oppenhuizen, 28-10-2015. Schoolbeleid cbs It Harspit voor tablets (Snappet) Chr. Basisschool It Harspit waar T OP-timaal presteren EN T WELbevinden de aandacht krijgen die een kind verdient! P. Walmastrjitte 8 8625 HE Oppenhuizen Telefoon: (0515) 55 96 88 E-mail: ih@palludara.nl

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 CBS De Lichtbron Buitenpost Datum: 1 mei 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam CBS De Lichtbron Schoolnaam CBS De Lichtbron Datum

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool Overhoven Sittard Datum: 2 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool Overhoven Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Pauwenburg 2, 8226 TA Lelystad tel.: 0320 258025 www.3sprong.net - school@3sprong.net Jaar 2016-2017 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

7.2 Meerjarenplanning

7.2 Meerjarenplanning 7.2 Meerjarenplanning Ambitie: St. Antonius Abt biedt voor alle kinderen aantrekkelijk en modern! Wij zijn de eerste keus van alle leerlingen en o uders uit de wijk Acht en daarbuiten. Hierbij zijn de

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool den Akker

Jaarplan Basisschool den Akker Jaarplan 2018-2019 Basisschool den Akker Beste lezer, Voor u ligt het jaarplan 2018-2019 van basisschool den Akker. In dit jaarplan wordt beschreven welke doelen de school stelt voor het schooljaar 2018-2019.

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. St. Michaëlschool

Jaarplan basisschool. St. Michaëlschool Jaarplan basisschool St. Michaëlschool 2018 2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum December 2016 Datum Activiteit Groep Opmerking 16 2016 Inhoud Belangrijke Data Nieuwsbrief email Laatste nieuwsbrief 2016 Kerst Brief aan ouders groep 5 t/m 8 Jeugdcross

Nadere informatie

Een balans zoeken. Wat is mogelijk voor onze school. Kijkend naar de mogelijkheden en onderwijsbehoeften van onze kinderen.

Een balans zoeken. Wat is mogelijk voor onze school. Kijkend naar de mogelijkheden en onderwijsbehoeften van onze kinderen. Datum:29-05-2012 Bijeenkomst klankbordgroep Slim Fit Welkom Terug blik Slim Fit: Achtergronden en informatie. Moverende bewegingen: De school werkt opbrengstgericht. Kwaliteit meten. Een dynamisch project;

Nadere informatie

JAARPLAN cursusjaar

JAARPLAN cursusjaar JAARPLAN cursusjaar 2018-2019 Naam school: c.b.s t `Kompas Naam directeur: A.E. de Poel-Buruma 1 Uitwerking beleidsvoornemens schooljaar 2018-2019 Kwaliteitsbeleid Borgen van zorgbeleid Nieuwe stijl :

Nadere informatie

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag R.K. Willibrordschool Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. P. Muter Adres Esperantolaan 2 Plaats Stadskanaal Telefoon 0599 651712 E-Mail willibrordschool@primenius.nl Datum 26-9-2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARPLAN

OBS Koningin Beatrix JAARPLAN OBS Koningin Beatrix JAARPLAN 2016-2017 Jacqueline de Fouw Buren, 12 sept.2016 1 Inleiding Dit jaarplan is een logisch vervolg op het jaarverslag 2015-2016 en onderdeel van het schoolplan 2015-2019. Visie

Nadere informatie

ICT-plan De Bouwsteen

ICT-plan De Bouwsteen ICT-plan De Bouwsteen 2017-2018 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan 2017-2018 op ICT-gebied voor De Bouwsteen in s-gravendeel. Door middel van dit plan willen we ons ICT onderwijs verbeteren. In december

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

UITWERKING KOERS BEST ONDERWIJS

UITWERKING KOERS BEST ONDERWIJS 0 6 UITWERKING KOERS BEST ONDERWIJS Krijgt het kind wat het nodig heeft? leerkracht Koester de nieuwsgierigheid van het kind, geef het kind regie en plan samen de leerdoelen. Koers Best Onderwijs 2016-2020

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

SCHOOL-JAAR-ONTWIKKEL-PLAN / KWALITEITSVERBETERING(PROJECT(EN)

SCHOOL-JAAR-ONTWIKKEL-PLAN / KWALITEITSVERBETERING(PROJECT(EN) SCHOOL-JAAR-ONTWIKKEL-PLAN / KWALITEITSVERBETERING(PROJECT(EN) Schooljaar 2018-2019 EVALUATIE EN BORGINGSJAAR jaar 4 van schoolplan 2015-2019 Algemene uitgangspunten Visieontwikkeling Missie Ontdek je

Nadere informatie

Jaarverslag OBS De Dalk Klarenbeek

Jaarverslag OBS De Dalk Klarenbeek Jaarverslag 2016-2017 OBS De Dalk Klarenbeek Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 4 4. Doelen van het onderwijs 5 5. Opbrengsten van het onderwijs

Nadere informatie

JAARPLAN PANTA RHEI Francis van Dijk en Natasja Peters VASTGESTELD OP 6 JULI 2017

JAARPLAN PANTA RHEI Francis van Dijk en Natasja Peters VASTGESTELD OP 6 JULI 2017 JAARPLAN PANTA RHEI 2017-2018 Francis van Dijk en Natasja Peters VASTGESTELD OP 6 JULI 2017 Jaarplan 2017-2018 Panta Rhei biedt toekomstgericht onderwijs Door voortdurende innovatie blijven we het onderwijs

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

b.s. Oostenwind Raalte 23-3-2015 Ouderavond

b.s. Oostenwind Raalte 23-3-2015 Ouderavond b.s. Oostenwind Raalte 23-3-2015 Ouderavond Inhoud Welkom en voorstellen Exova en Math Wie is Exova? Omslag in onderwijs Wat is Math? Verandering in leerkrachtgedrag en leerlinggedrag (én oudergedrag)

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl

JAARPLAN 2015-2016. Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl JAARPLAN 2015-2016 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

PCBO De Kring Jaarplan

PCBO De Kring Jaarplan PCBO De Kring Jaarplan 2018-2019 Kwaliteit Respect Identiteit Normen Gezelligheid Spelen, leren en groeien doen we samen! Wij zijn PCBO De Kring. Wij zijn een school, in de wijk De Maten, waar we de kinderen

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Schooljaarverslag Sint Gerardusschool

Schooljaarverslag Sint Gerardusschool Directie Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-mail stgerardus@primenius.nl Website www.sintgerardus.nl 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Borgingstrajecten 4 3 verbetertrajecten

Nadere informatie

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P Jaarplan voor schooljaar Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1. P D S A 2. P D S A P D S A 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) van basisschool de Arnhorst in Velp Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan.

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan. Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Jaarplan basisschool Los Hoes 2017-2018 Als basis van het huidige jaarplan gelden de evaluatie van het jaarplan 2016-2017, het schoolplan 2015-2019, het strategisch beleidsplan

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel Onze basisschool is onderdeel van Stichting Kindwijs. Voor meer informatie over onze Stichting verwijzen we u graag naar www.kindwijs.org Deze operationele planning is onderdeel van onze kwaliteitscyclus

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2019-2020 Samen werken aan de toekomst! Eigenaarschap Vakmanschap Partnerschap Bekkampstraat 49 0547-333420 7496 AH Hengevelde www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument Locatie Alfrink. jaarverslag, zelfevaluatie & jaarplan

Kwaliteitsdocument Locatie Alfrink. jaarverslag, zelfevaluatie & jaarplan Kwaliteitsdocument 2017-2019 Locatie Alfrink jaarverslag, zelfevaluatie & jaarplan Kwaliteitsgebied: Onderwijsproces OP1. Aanbod Eigen op Indien nodig: aanvullende documenten ter onderbouwing De basisvakken

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie