Zorgdragen voor eenduidige werkwijze m.b.t. het opleiden van een medewerker.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorgdragen voor eenduidige werkwijze m.b.t. het opleiden van een medewerker."

Transcriptie

1 T3-TIB-010: Werkwijze medewerker in opleiding tot een O aanwijzing (Referentie: T2-H.3.4) Doel Zorgdragen voor eenduidige werkwijze m.b.t. het opleiden van een medewerker. Toepassingsgebied Deze procedure is van toepassing op alle medewerkers die een TenneT aanwijzing willen krijgen. Werkwijze Referenties: T2-H.3.4: Aanwijzing tijdens opleiding T3-TFR-001: Aanvraagformulier aanwijzing, sleutels en blauw hesje T3-TFR-026: Sjabloon opleidingsplan t.b.v. O aanwijzing De werkwijze van medewerkers in opleiding voor O staat in deze paragraaf beschreven. Om de opleiding tot O te mogen starten is tenminste een TenneT WV HS/LS aanwijzing noodzakelijk. Een eerste en/of gewijzigde aanwijzing wordt verstrekt op basis van: een voor de aanwijzing passend STIPEL-PCE certificaat voor zowel HS als LS; een geldig certificaat van de TenneT KEB-module; voldoende- en aantoonbare ervaring in relatie tot de te verstrekken aanwijzing (de basis hiervoor is het opleidingsplan); een geldig persoonscertificaat werken op hoogte volgens eindtermen WNH een geldig VCA vol certificaat; een geldig BHV-certificaat en/of een aantoonbare instructie levensreddende handelingen; een goedgekeurd opleidingsplan (t.b.v. aanvraag aanwijzing in opleiding); een afgerond opleidingsplan (t.b.v. definitieve aanvraag aanwijzing). Het opleidingsplan/verstrekken aanwijzing 'in opleiding' Het opleidingsplan (T3-TFR-026) wordt vooraf opgesteld en tijdens het startgesprek door de leidinggevende (dit is de mentor) van de betreffende medewerker in samenspraak met de werkbegeleider en de desbetreffende medewerker opgesteld. De moet hierbij geconsulteerd worden om eventuele bijzonderheden en vrijstellingen te accorderen. In het opleidingsplan staan tenminste de volgende gegevens: gegevens van de medewerker in opleiding, de gegevens van de direct leidinggevende (mentor), de gegevens van de werkbegeleider en de betrokken. Daarnaast zullen de opleidingsdoelen, evaluatiemomenten en het tijdspad moeten worden omschreven. De werkbegeleider (iemand met tenminste 3 jaar ervaring in de aanwijzing van O) heeft als taak om de medewerker in opleiding vakinhoudelijk te begeleiden. De mentor heeft als taak om de medewerker in opleiding bij alle andere aspecten van de opleiding te begeleiden. Het opleidingsplan wordt ondertekend door de eerdergenoemde personen en wordt daarna ter goedkeuring aangeboden aan de. Het opleidingsplan moet op basis van het 4-ogen principe worden goedgekeurd door 2 n.

2 Na goedkeuring/ondertekening van beide n is het opleidingsplan formeel gemaakt. Daarna kan de leidinggevende met behulp van T3-TFR-001 bij sleutel-beheer de aanvraag aanwijzing in opleiding aanvragen. Hierbij moeten alle benodigde documenten worden aangeleverd (zie eerdergenoemde voorwaarden). De afdeling sleutel-beheer zal de aanvraag in behandeling nemen en voorleggen aan de. Wanneer de akkoord is, zal de aanwijzing in opleiding worden verstrekt. Een aanwijzing in opleiding heeft een O in de aanwijscode staan. Daarbij zal er op de aanwijzing eventuele voorwaarden die tijdens de opleiding van toepassing zijn worden aangegeven. Opmerking: De die het opleidingsplan ondertekend moet ook de zijn van het werkgebied waar de medewerker ook gaat werken. Bij eventuele overlappingen neemt de het opleidingsplan in behandeling in het gebied waar de O het meeste werkzaam is. De aanwijzing en bevoegdheden tijdens de opleiding Op de aanwijzing in opleiding worden de voorwaarden aangegeven welke bevoegdheden de medewerker heeft om zelfstandig te kunnen oefenen om voldoende kennis en ervaring op te doen om de beoogde aanwijzing daadwerkelijk te krijgen. Voortgang opleidingsperiode Tijdens de opleidingsperiode moeten er regelmatig evaluatiemomenten worden georganiseerd. De mentor bewaakt deze momenten. Deze momenten zullen in het opleidingsplan staan omschreven. Daarbij zal de medewerker in opleiding in een logboek moeten bijhouden welke vorderingen hij heeft gemaakt en welke ervaringen hij heeft opgedaan. Wanneer de medewerker een module succesvol heeft afgerond, wordt dit in het opleidingsplan afgetekend door de werkbegeleider en/of kennisdrager. De evaluatiemomenten zullen plaatsvinden tussen de mentor, de werkbegeleider, de beide n en de medewerker zelf. De mentor en de werkbegeleider hebben samen met de beide n hierbij de taak om te toetsen of de opleiding volgens het opleidingsplan verloopt. Opmerking: Wanneer de medewerker in opleiding tot O de module P22 heeft afgerond, zal de werkbegeleider en de medewerker dit aftekenen. Na goedkeuring van beide 'n mag de medewerker zelf de samenhang van de bedieningsplannen en werkplannen goedkeuren. Afronding van de opleidingsperiode Wanneer de opleidingsperiode is afgerond zal er een eindevaluatie plaatsvinden tussen de mentor, de werkbegeleider, de beide n en de medewerker zelf. Na het succesvol afronden van de opleiding wordt het opleidingsplan getekend door alle partijen. Doordat de beide n het document ondertekenen is de opleiding formeel afgerond. De direct leidinggevende (mentor) kan met dit ondertekende plan en de overige benodigde documenten de definitieve aanwijzing aanvragen. Kaders opleidingsplan In het onderstaande overzicht staan zowel de theoretische- en praktische modulen genoemd die tenminste moeten worden gevolgd. Wanneer er behoefte bestaat om meer modulen te volgen is dit toegestaan.

3 Theoretische modulen Theorie Omschrijving T1 Certificaat KEB-module niveau VP, AVP, WV en O T2a Workshop beveiligingsfilosofie algemeen (door een kennisdrager*) T2b T2c Workshop beveiligingsfilosofie in relatie tot HS-verbindingen (door een kennisdrager) Workshop primaire componenten (door kennisdrager) T3b Workshop stations automatisering, (VBS, SAS, Siemens etc.) kennis van (door een kennisdrager) T4 Workshop gebruiken inspectieformulieren /conditie indicatoren (door een kennisdrager) T5b T5d Workshop tekening lezen niveau 2 (compleet tekenpakket dat noodzakelijk is t.b.v. stations) (door een kennisdrager; bijvoorbeeld een engineer B&I) Workshop (constructie) tekening lezen niveau 2 (meer complexe constructies) (door een kennisdrager; bijvoorbeeld een engineer B&I) T6 Hoogspanningstechniek in relatie met praktijkervaring (Elsevier) T7 SF6-gas werken conform EU richtlijn 842/2006 en 305/2008 (Siemens) T8 Competentie: didactische vaardigheden (d.m.v. training) T9 Competentie: leiding geven aan een team (d.m.v. training) T10b Eindtermen module toezichthouder T11a Kennis van kabels en lijnen (door de kennisdrager* verbindingen) T11b Kennis van soorten kabels Gasdruk, oliedruk, kunststof (door de kennisdrager* verbindingen) T17 Workshop Aqua proces T18 Workshop uitvoeren risicoanalyse T19 Workshop onderhoudsfilosofie (TOR) T20 Workshop magnetische velden O * Een kennisdrager is een medewerker met aantoonbare kennis in relatie tot het desbetreffende onderwerp.

4 Praktijk modulen Praktijk P2a P2b Omschrijving Onder begeleiding van een kennisdrager (bijvoorbeeld een opzichter) van de desbetreffende stations. Bezoeken van de stations in de betreffende storingswachtdienst kring (kennis nemen van locatie gebonden bijzonderheden) Onder begeleiding van een kennisdrager (bijvoorbeeld een opzichter)van de desbetreffende verbindingen. Bezoeken van de verbindingen in de betreffende storings wachtdienst kring (kennis nemen van locatie gebonden bijzonderheden) P7c KLIC aanvragen kunnen beoordelen P9a Onder begeleiding van een WV-Stations Ervaringen met bediening buiten de schakelfout vergrendeling om. (icm een praktijk instructie). P15b Onder begeleiding van de werkbegeleider schrijven van ene inbedrijfname plan P15c Verrichten van een inbedrijfname traject van een LS/HS netschakel onder begeleiding van de werkbegeleider. P22 Onder begeleiding van een werkbegeleider het goedkeuren van de samenhang van een BP en WP P22a Het zelfstandig goedkeuren van de samenhang van een BP en WP P23 1 dagdeel meelopen/kennismaken met het LBC (indien van toepassing ook LBC Arnhem) P25 Onder begeleiding van de werkbegeleider ervaring opdoen mbt risico inschatting in de praktijk O In de bijlage is de flowchart van de werkwijze van de aanwijzing van een O weergegeven.

5 Start V0.80 Nieuwe/gewijzigde aanwijzing? Zie T2-H edewerker in opleiding (3.4) Tenminste WV (HS&LS) aanwijzing? Einde Opstellen opleidingsplan Opleidingsplan WB 2 Opleidingsplan akkoord? Aanvraag aanwijzing in opleiding 2 - T3-TFR Opleidingsplan - Geldige aanwijzing - KEB module - Eindtermen* - VCA - BHV * wanneer van toepassing Verwerken aanvraag aanwijzing in opleiding IRE Akkoord aanvraag? 2 Sleutelbeheer/ afdeling IR Aanwijzing in opleiding (code O) Aanwijzing in opleiding Opleiding/evaluatiemomenten Logboek WB = verantwoordelijk voor deze stap en/of opdrachtgever voor uitvoering = (mede) uitvoerende (verplicht) / informeren = Leidinggevende Akkoord afronding opleiding? Aanvraag definitieve aanwijzing Verwerken aanvraag definitieve aanwijzing 2 - Afgerond opleidingsplan - STIPEL certificaat tbv nieuwe aanwijzing - KEB module - Eindtermen* - VCA - BHV * wanneer van toepassing = edewerker Akkoord aanvraag? 2 ento r = entor opleiding (kan ook zijn) Sleutelbeheer/ afdeling IR = Installatieverantwoordelijke Definitieve aanwijzing Definitieve aanwijzing O = Operationeel installatieverantwoordelijke IR = Sleutelbeheer / afdeling IR (TenneT) Einde

6

Zorgdragen voor eenduidige werkwijze m.b.t. een medewerker in opleiding.

Zorgdragen voor eenduidige werkwijze m.b.t. een medewerker in opleiding. T3-TIB-009: Werkwijze medewerker in opleiding tot VP, AVP en WV aanwijzing (Referentie: T2-H.3.4) Doel Zorgdragen voor eenduidige werkwijze m.b.t. een medewerker in opleiding. Toepassingsgebied Deze procedure

Nadere informatie

Deze procedure is van toepassing op alle aanwijzingen van TenneT installaties.

Deze procedure is van toepassing op alle aanwijzingen van TenneT installaties. T3-TIB-008: Eindtermen en voorwaarden KEB-module (Referentie: KEB-deel 2-3.1) Doel Inzichtelijk maken waaraan de KEB-module moet voldoen. Toepassingsgebied Deze procedure is van toepassing op alle aanwijzingen

Nadere informatie

TIB-008 Eindtermen en voorwaarden KEB-module 15 april 2019

TIB-008 Eindtermen en voorwaarden KEB-module 15 april 2019 Doel Inzichtelijk maken waaraan de KEB-module moet voldoen. Toepassingsgebied Deze procedure is van toepassing op alle aanwijzingen van TenneT installaties. Werkwijze 1. Inleiding Om een TenneT aanwijzing

Nadere informatie

Bijlage 17 Eindtermen KEV

Bijlage 17 Eindtermen KEV Bijlage 17 Eindtermen KEV 1. Eindtermen module KEV document TenneT ten behoeve van VP, AVP, WV, OIV en IV 1.1 Inleiding Om een TenneT aanwijzing VP, AVP, WV, OIV en IV te krijgen is buiten een STIPEL en/of

Nadere informatie

Wijzigingslijst presentatie BEI-BHS. BEI-BHS versie 15 april De wijzigingen t.o.v. 15 april 2018

Wijzigingslijst presentatie BEI-BHS. BEI-BHS versie 15 april De wijzigingen t.o.v. 15 april 2018 Wijzigingslijst presentatie BEI-BHS BEI-BHS versie 15 april 2019 De wijzigingen t.o.v. 15 april 2018 https://www.beiviag.nl/ https://netwerkbedrijven.dearbocatalogus.nl/ 15 april 2019 Wijzigingslijst BEI

Nadere informatie

TenneT Kaderdocument Elektrische Bedrijfsvoering (KEB)

TenneT Kaderdocument Elektrische Bedrijfsvoering (KEB) Kaderdocument Elektrische Bedrijfsvoering (KEB) Auteurs: Installatieverantwoordelijken van M. Termijn R. Broekhuis H. Klok C. Vermeulen Versie: 3.00 15 april 2019 1 Inhoudsopgave Directieverklaring Voorwoord

Nadere informatie

Vraag en antwoord BEI-BLS (12 april 2016) Vraag en antwoord BEI-BLS pagina 1 van 5

Vraag en antwoord BEI-BLS (12 april 2016) Vraag en antwoord BEI-BLS pagina 1 van 5 Vraag en antwoord BEI-BLS (12 april 2016) Nieuwe vragen en gewijzigde antwoorden t.o.v. versie van zijn aan de linkerzijde gemarkeerd met en Vragen kun je mailen naar: beiviag@netbeheernederland.nl

Nadere informatie

Vraag en antwoord BEI-BLS (25 oktober 2017) Vraag en antwoord BEI-BLS pagina 1 van 5

Vraag en antwoord BEI-BLS (25 oktober 2017) Vraag en antwoord BEI-BLS pagina 1 van 5 Vraag en antwoord BEI-BLS (25 oktober 2017) Nieuwe vragen en gewijzigde antwoorden t.o.v. de vorige versie zijn aan de linkerzijde gemarkeerd met en Vragen kun je mailen naar: beiviag@netbeheernederland.nl

Nadere informatie

TenneT. kader document elektrische bedrijfsvoering (KEB) DEEL 2 Supplement op BEI BHS & BLS

TenneT. kader document elektrische bedrijfsvoering (KEB) DEEL 2 Supplement op BEI BHS & BLS kader document elektrische bedrijfsvoering (KEB) DEEL 2 Supplement op BEI BHS & BLS Auteur: J. Dirksen Vrijgave: M.J.M. Boone Versie: 2.00 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Toepassingsgebied 1.3. Nieuwe en

Nadere informatie

Inmelden, waarschuwen en V&G coördinatie

Inmelden, waarschuwen en V&G coördinatie Omschrijving Titel: Inmelden, waarschuwen en V&G coördinatie Publicatiedatum: 23-01-2017 Versienummer: 2.00 Proceseigenaar: TM-IR Reviewdatum: 23-01-2019 Documentnummer: TWI-015 Procesdeskundige: IV Afdeling:

Nadere informatie

1. Bepaald het beleid rondom de veilige bedrijfsvoering van de elektrische installatie en de veiligheid van de elektrische arbeidsmiddelen.

1. Bepaald het beleid rondom de veilige bedrijfsvoering van de elektrische installatie en de veiligheid van de elektrische arbeidsmiddelen. 3.2.2 De installatieverantwoordelijke (IV) Een IV is eindverantwoordelijk voor de veilige bedrijfsvoering van een elektriciteitsvoorzieningsysteem inclusief de secundaire en tertiaire installaties. Ook

Nadere informatie

overgangsregeling BEI-BHS

overgangsregeling BEI-BHS Inleiding Met ingang van 15 april 2016 is de BEI-BHS met bijlagen en bijbehorende VWI s van kracht. Dat houdt in dat met ingang van die datum in de hoogspanningelektriciteitsnetten en middenspanningelektriciteitsnetten

Nadere informatie

Titel: Werkwijze goedgekeurde opdracht (GO) Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum:

Titel: Werkwijze goedgekeurde opdracht (GO) Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: Omschrijving Titel: Werkwijze goedgekeurde opdracht (GO) Proceseigenaar: IV TM (KEB) Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: 03-05-2017 Reviewdatum: 03-05-2019

Nadere informatie

Certificatieschema BEI-VP LS Vakbekwaam Persoon Laagspanning

Certificatieschema BEI-VP LS Vakbekwaam Persoon Laagspanning Pagina 1 van 7 Certificatieschema BEI-VP Vakbekwaam Persoon Laagspanning Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Vraag en antwoord BEI-BLS (versie 18 januari 2019) pagina 1 van 6

Vraag en antwoord BEI-BLS (versie 18 januari 2019) pagina 1 van 6 Vraag en antwoord BEI-BLS (versie 18 januari 2019) Nieuwe vragen en gewijzigde antwoorden t.o.v. de vorige versie zijn aan de linkerzijde gemarkeerd met en Vragen kun je mailen naar: beiviag@netbeheernederland.nl

Nadere informatie

Certificatieschema VOP MS Distributie (VOP MS)

Certificatieschema VOP MS Distributie (VOP MS) Pagina 1 van 7 Certificatieschema VOP MS Distributie (VOP MS) Stichting Persoonscertificatie Energietechniek Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Masterdiploma Werk Mentor... 2 POP Logboek Modules Vrijstelling... 3

Masterdiploma Werk Mentor... 2 POP Logboek Modules Vrijstelling... 3 HANDLEIDING MIJN.BEROEPSERVARINGPERIODE.NL (ZELFSTANDIGE ROUTE) Dit document is de gebruikershandleiding voor deelnemers aan de zelfstandige route van de Beroepservaringperiode. Het bevat informatie over

Nadere informatie

Vaktechnische opleidingen voor toelating tot BEI-BLS-examens ( overeenkomstig bijlage 2 van de BEI BLS 15 oktober 2013)

Vaktechnische opleidingen voor toelating tot BEI-BLS-examens ( overeenkomstig bijlage 2 van de BEI BLS 15 oktober 2013) Pagina 1 van 9 Uitvoeringsregels screening t.b.v. toelating tot BEI-examens 1 Aan de vaktechnische opleidingseisen is voldaan indien zowel voldaan is aan de basisopleiding als aan de aanvullende opleiding

Nadere informatie

Hoog- en laagspanning NEN 3840 / NEN 3140

Hoog- en laagspanning NEN 3840 / NEN 3140 Hoog- en laagspanning NEN 3840 / NEN 3140 1 Hoog- en laagspanning Een groeiend aantal elektrotechnische medewerkers hebben met zowel laag- alsook hoogspanning te maken. Bij nieuwbouw dringt de hoogspanningsinstallatie

Nadere informatie

Certificatieschema BEI-VOP LS Voldoend Onderricht Persoon Laagspanning

Certificatieschema BEI-VOP LS Voldoend Onderricht Persoon Laagspanning Pagina 1 van 6 Certificatieschema BEI-VOP Voldoend Onderricht Persoon Laagspanning Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle

Nadere informatie

BEI BS KEGROB Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche Supplement KEGROB

BEI BS KEGROB Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche Supplement KEGROB BEI BS KEGROB Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche Supplement KEGROB Dit is een uitgave van de Kontaktgroep Elektrotechniek Grote Bedrijven Versie oktober 2018 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...

Nadere informatie

VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings en ervaringseisen Aanvullende eisen versie 15 april 2017

VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings en ervaringseisen Aanvullende eisen versie 15 april 2017 VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings- en ervaringseisen versie 15 april 2017 Aanvullende uitvoeringsregels screening t.b.v. toelating tot PCE-examens voor VIAG 1 Deze tabel met Vaktechnische opleidings-

Nadere informatie

Aanvraag Part-66 AML. Toelichting. Gegevens aanvrager. 3 Part-66 AML gegevens (indien van toepassing) Gegevens werkgever (indien van toepassing)

Aanvraag Part-66 AML. Toelichting. Gegevens aanvrager. 3 Part-66 AML gegevens (indien van toepassing) Gegevens werkgever (indien van toepassing) Aanvraag Part-66 AML Voor eerste afgifte, wijziging, verlenging of vernieuwing Postbus 4, 2280 AA Rijswijk (ZH) E-mail: vergunningen@kiwa.nl 1 Toelichting Met dit formulier vraagt u een eerste afgifte,

Nadere informatie

Vaktechnische opleidings- en ervaringseisen BEI BHS; 16-04-2016

Vaktechnische opleidings- en ervaringseisen BEI BHS; 16-04-2016 Bijlage 3 van de BEI BHS 2016 Vaktechnische opleidings- ervaringseis BEI BHS; 16-0-2016 Aanwijzing Vaktechnische opleidingseis* (is ook toelatingseis PCE exam) Ervaringseis Algeme THP LNB Algeme BEI instructie

Nadere informatie

Certificatieschema BEI-VPs LS Vakbekwaam Persoon service Laagspanning

Certificatieschema BEI-VPs LS Vakbekwaam Persoon service Laagspanning Pagina 1 van 7 Certificatieschema BEI-VPs Vakbekwaam Persoon service Laagspanning Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten

Nadere informatie

Certificatieschema BEI-AVPmb LS Allround Vakbekwaam Persoon. Laagspanning

Certificatieschema BEI-AVPmb LS Allround Vakbekwaam Persoon. Laagspanning Pagina 1 van 7 - Allround Vakbekwaam Persoon meting en beveiliging Laagspanning Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017 Vaardigheidsdocent Doel Ontwikkelen en verzorgen van buiten de kaders van de wetenschappelijke onderwijsonderdelen maar binnen de kaders van het beleid van de instelling, faculteit, opleidingsinstituut,

Nadere informatie

Vaktechnische opleidingen voor toelating tot BEI-examens

Vaktechnische opleidingen voor toelating tot BEI-examens Pagina 1 van 7 Uitvoeringsregels screening t.b.v. toelating tot BEI-examens 1 Aan de vaktechnische opleidingseisen is voldaan indien zowel voldaan is aan de basisopleiding als aan de aanvullende opleiding

Nadere informatie

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel;

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Het bestuur van het bureau architectenregister; Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Besluit: Hoofdstuk I Definities Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder a. wet:

Nadere informatie

Toelichting: Als er geen aanvulling op het hoofdstuk is vanuit de VIAG dan zal deze niet worden vermeld in dit Stedin Bedrijf Specifieke Supplement.

Toelichting: Als er geen aanvulling op het hoofdstuk is vanuit de VIAG dan zal deze niet worden vermeld in dit Stedin Bedrijf Specifieke Supplement. 2018 INHOUDSOPGAVE: 1. TOEPASSINGSGEBIED 2. BEGRIPPEN, DEFINITIES EN AFKORTINGEN 3. AANWIJZINGEN EN SLEUTELVERSTREKKING 4. VEILIGE BEDRIJFSVOERING 5. BEDIENINGSWERKZAAMHEDEN 6. WERKZAAMHEDEN 7. ACTIVITEITEN

Nadere informatie

Protocol overgangsnormen. schooljaar

Protocol overgangsnormen. schooljaar Protocol overgangsnormen schooljaar 2017-2018 Team>docenten>protocollen>overgangsnormen 2017-2018 Inhoud Inleiding... 3 1. Doelstelling... 4 2. Algemene bepalingen... 5 3. Naar een ander niveau... 7 4.

Nadere informatie

INSTRUCTIEDOCUMENT MENTORMODULE DAV-1 (Versie 4.1)

INSTRUCTIEDOCUMENT MENTORMODULE DAV-1 (Versie 4.1) INSTRUCTIEDOCUMENT MENTORMODULE DAV-1 (Versie 4.1) Introductie Van je mentor hebben we een volledig ingevulde en ondertekende leerwerkovereenkomst ontvangen. Hiermee hebben we jouw leerwerktraject geactiveerd.

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 STIPEL 40150:2019 VOP TR (BEI BHS)

Pagina 1 van 7 STIPEL 40150:2019 VOP TR (BEI BHS) Pagina 1 van 7 STIPEL 40150:2019 VOP TR (BEI BHS) Beoordelingseisen voor de persoonscertificatie van veilig werken met de bevoegdheden van voldoende onderricht persoon aan elektrische installaties in energievoorzieningssystemen

Nadere informatie

Certificatieschema VP MS Distributie-totaal (VP MS)

Certificatieschema VP MS Distributie-totaal (VP MS) Pagina 1 van 9 Certificatieschema VP MS Distributie-totaal (VP MS) Stichting Persoonscertificatie Energietechniek Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Certificatieschema BEI-IV LS Installatieverantwoordelijke Laagspanning

Certificatieschema BEI-IV LS Installatieverantwoordelijke Laagspanning Pagina 1 van 6 Certificatieschema BEI-IV Installatieverantwoordelijke Laagspanning Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle

Nadere informatie

CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK

CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK HEFTRUCK- EN REACHTRUCK OPLEIDINGEN Moderne heftrucks en reachtrucks zijn, mits deskundig bediend en behandeld, een machtig stuk gereedschap. Deskundig

Nadere informatie

Certificatieschema VIAG-AVP VIAG-Allround Vakbekwaam Persoon

Certificatieschema VIAG-AVP VIAG-Allround Vakbekwaam Persoon Pagina 1 van 7 VIAG-Allround Vakbekwaam Persoon Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 STIPEL 40120:2019 THP TR (BEI BHS)

Pagina 1 van 7 STIPEL 40120:2019 THP TR (BEI BHS) Pagina 1 van 7 STIPEL 40120:2019 THP TR (BEI BHS) Beoordelingseisen voor de persoonscertificatie van veilig werken met de bevoegdheden van toeganghebbende persoon aan elektrische installaties in energievoorzieningssystemen

Nadere informatie

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Inhoudsopgave Inleiding... pagina 1 Presentatie NEN 3140... pagina 2 Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Installatieverantwoordelijke... pagina 3 Werkverantwoordelijke... pagina

Nadere informatie

Certificatieschema VIAG-VOP VIAG-Voldoend Onderricht Persoon

Certificatieschema VIAG-VOP VIAG-Voldoend Onderricht Persoon Pagina 1 van 5 VIAG-Voldoend Onderricht Persoon Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings- en ervaringseisen versie 14 juni 2018 Pagina 1 van 14

VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings- en ervaringseisen versie 14 juni 2018 Pagina 1 van 14 vereiste aanvullende cursussen trainingen THP-G VOP-G assistent Stage 1 maand cursus VOP G Meters Opleiding conform Priel voor Meterwisselingen van Alliander, Edistra, Educentrer Bouw & Infra, Elztec,

Nadere informatie

Certificatieschema BEI-VOPt LS Voldoend Onderricht Persoon toeganghebbend Laagspanning

Certificatieschema BEI-VOPt LS Voldoend Onderricht Persoon toeganghebbend Laagspanning Pagina 1 van 6 Certificatieschema BEI-VOPt Voldoend Onderricht Persoon toeganghebbend Laagspanning Stichting Persoonscertificatie Elektrotechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075

Nadere informatie

BEI BS KEGROB Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche Supplement KEGROB

BEI BS KEGROB Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche Supplement KEGROB BEI BS KEGROB Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties Branche Supplement KEGROB Dit is een uitgave van de Kontaktgroep Elektrotechniek Grote Bedrijven Versie juni 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...

Nadere informatie

Ingenieursbureau. Digitaal Logboek. voor dagboek en weekrapporten. andsafety apps en dashboards.

Ingenieursbureau. Digitaal Logboek. voor dagboek en weekrapporten. andsafety apps en dashboards. Ingenieursbureau Digitaal Logboek voor dagboek en weekrapporten andsafety apps en dashboards. Visi/Coins landelijk gebruikersbijeenkomst 20 februari 2018 Introductie Bart Selders / Paul de Vries Andsafety

Nadere informatie

Certificatieschema THP HS LNB (THP LNB)

Certificatieschema THP HS LNB (THP LNB) Pagina 1 van 8 Certificatieschema THP HS LNB (THP LNB) Stichting Persoonscertificatie Energietechniek Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

PTA techniek breed BBL Statenkwartier cohort 14-15-16

PTA techniek breed BBL Statenkwartier cohort 14-15-16 Examenprogramma techniek breed PTA techniek breed BBL Statenkwartier cohort 14-15-16 Aan het eind van je opleiding (bij het examen) moet je in staat zijn om: TB/1 Oriëntatie op techniek en beroepen in

Nadere informatie

ECTS-fiche. HBO5 Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100 %

ECTS-fiche. HBO5 Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100 % ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Elektro-mechanica HBO5 Module Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling Vereiste

Nadere informatie

Certificeringschema V&G-coördinator Ontwerpfase

Certificeringschema V&G-coördinator Ontwerpfase Certificeringschema V&G-coördinator Nummer Datum Titel Goedgekeurd vz WK Persoonscertificering Pag. 1/14 Inhoud Inhoud 2 Versiebeheer 2 1 De taak 3 2 Het certificaat 5 2.1 Algemeen 5 2.2 De scope 5 2.3

Nadere informatie

Certificatieschema VOP-HS VOLDOEND ONDERRICHT PERSOON HOOGSPANNING

Certificatieschema VOP-HS VOLDOEND ONDERRICHT PERSOON HOOGSPANNING Pagina 1 van 10 Certificatieschema VOP-HS VOLDOEND ONDERRICHT PERSOON HOOGSPANNING Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075 6354236 Alle

Nadere informatie

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA Werkinstructie : HSEW Blz. : 1 van 10 INDEX 1 SCOPE 2 DOEL 3 PROCEDURE 3.1 Inleiding: 3.2 Voorwaarden: 3.3 Organisatie: 3.4 Werkwijze 3.4.1 PRA-0 3.4.2 PRA-1 3.4.3 PRA-2 3.4.4 Toll-gate 4 UITKOMST 5 RAPPORTAGE

Nadere informatie

Opstellen en beheren van regionale documenten

Opstellen en beheren van regionale documenten Opstellen en beheren van regionale # Geldigheid 2 jaar na laatste wijziging # Datum laatste wijziging 13 oktober 2015 # Beoordelaars Mw. J. van der Stel, coördinator Kwaliteit Maasstad Ziekenhuis Mw. Ir.

Nadere informatie

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO Handleiding voor de kandidaat Bijgewerkt: 19 maart 2013 1 Contactgegevens: WFTNIVO Villawal 11 3432 NX Nieuwegein Tel. 030 6023075 info@wftnivo.nl www.wftnivo.nl

Nadere informatie

Certificatieschema VOP-HS VOLDOEND ONDERRICHT PERSOON HOOGSPANNING

Certificatieschema VOP-HS VOLDOEND ONDERRICHT PERSOON HOOGSPANNING Pagina 1 van 10 Certificatieschema Certificatieschema VOP-HS VOLDOEND ONDERRICHT PERSOON HOOGSPANNING Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM

Nadere informatie

Podiumtechnicus Niveau 3

Podiumtechnicus Niveau 3 Examinering Podiumtechnicus Cohort 2005-2006 en 2006-2007 Informatie voor cursisten Inhoud: Hoofdstuk 1 Inleiding. 3 1.1. Inleiding. 3 Hoofdstuk 2 Het examendossier. 4 2.1. Inleiding. 4 2.2. Het voorblad.

Nadere informatie

Titel: Beheersgrens ovcerschrijdende verbindingen. Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: Procesdeskundige: IV (KEB)

Titel: Beheersgrens ovcerschrijdende verbindingen. Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: Procesdeskundige: IV (KEB) eheers grens overschrijdende verbindingen Omschrijving itel: eheersgrens ovcerschrijdende verbindingen Proceseigenaar: V M (KE) Procesdeskundige: V (KE) Procesbeheerder: Procesbeheerder KE AM Publicatiedatum:

Nadere informatie

Examenreglement. PCE-examens

Examenreglement. PCE-examens Examenreglement voor PCE-examens Begrippenlijst a. Kandidaat : Iemand die is toegelaten tot het examen b. Exameninstituut : Instituut voor Technische Vakexamens B.V. c. Examenlocatie : De plaats waar het

Nadere informatie

Medewerker mobiliteit

Medewerker mobiliteit Medewerker mobiliteit Doel (Mede)ontwikkelen van mobiliteitsbeleid, uitvoeren van mobiliteitstrajecten en geven van individueel loopbaanadvies, uitgaande van het mobiliteits-/ personeelsbeleid op instellings-

Nadere informatie

werkwijze LARA Engineering B.V.

werkwijze LARA Engineering B.V. werkwijze LARA Engineering B.V. 24 juni 2008 7-stappentraject Project Registratie Systeem (PRS) Engineering LogBoek (ELB) 7 Stappen Traject Het 7 stappentraject garandeert de best uitgestippelde route

Nadere informatie

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen,

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, Examinering volgens Persoonscertificatie Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024:2003. PERSOONS CERTIFICATIE 1. Persoonscertificatie Een persoonscertificaat

Nadere informatie

Certificatieschema OIV HSMS Transport (OIV TR)

Certificatieschema OIV HSMS Transport (OIV TR) Pagina 1 van 10 Certificatieschema OIV HSMS Transport (OIV TR) Stichting Persoonscertificatie Energietechniek Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in

Nadere informatie

BSS STEDIN STEDIN BEDRIJF SPECIFIEK SUPPLEMENT

BSS STEDIN STEDIN BEDRIJF SPECIFIEK SUPPLEMENT BSS STEDIN STEDIN BEDRIJF SPECIFIEK SUPPLEMENT 2017 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 - Toepassingsgebied 3 Artikel 2 - Begrippen, definities en afkortingen 3 Artikel 3 - Aanwijzing en sleutelverstrekking 3 Artikel

Nadere informatie

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code Certificatieschema Examinatorcertificatie Start Veilig SWB S2 18-05-2011 18-05-2011 18-05-2011 1 van 8 INHOUD 1. Inleiding 1.1. Algemeen 1.2. 'Start Veilig' 2. Definities 3. Examenprotocol 3.1. Doelstellingen

Nadere informatie

Model procedure tentoonstellen

Model procedure tentoonstellen Model procedure tentoonstellen Proceseigenaar: Hoofd Publiek / Projectleider tentoonstellen Akkoord door: Functie: Datum: 101125 DEF Qmus Model PRO Tentoonstellen.doc Pagina 1 van

Nadere informatie

Certificatieschema IV HS LNB (IV LNB)

Certificatieschema IV HS LNB (IV LNB) Pagina 1 van 9 Certificatieschema IV HS LNB (IV LNB) Stichting Persoonscertificatie Energietechniek Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Certificatiecriteria VCU versie 2011/05

Certificatiecriteria VCU versie 2011/05 Certificatiecriteria VCU versie 2011/05 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doel van dit document... 3 1.2 Toepassingsgebied... 3 1.3 Beheer van dit document... 3 1.4 Referenties... 3 1.5 Definities en afkortingen...

Nadere informatie

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid / NEN-3140 Inhoud presentatie: 1. Wie is installatieverantwoordelijke 2. Aanwijzing installatieverantwoordelijke 3. Toelichting

Nadere informatie

Certificaat B Duurzaamheid. Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE

Certificaat B Duurzaamheid. Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE PROCEDURE: Certificaat B Duurzaamheid DOMEIN: Techniek en Technologie LEERWEG: BOL en BBL NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE Versie 22-01-2012 Beste student, Voor je ligt het document Procedure Certificaat

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Invoering van BEI BS 2010 en VIAG 2010 13-10-2011

Invoering van BEI BS 2010 en VIAG 2010 13-10-2011 Invoering van BEI BS 2010 en VIAG 2010 13-10-2011 Op 1 juni 2011 is de nieuwe veiligheidsregelgeving (BEI BS 2010 en VIAG 2010 met de onderliggende veiligheidswerkinstructies) van kracht geworden. De nieuwe

Nadere informatie

Tijdelijke regeling verkort examentraject voor ervaren functievervullers betreffende de zes initiële functieopleidingen van de GHOR Academie

Tijdelijke regeling verkort examentraject voor ervaren functievervullers betreffende de zes initiële functieopleidingen van de GHOR Academie Tijdelijke regeling verkort examentraject voor ervaren functievervullers betreffende de zes initiële functieopleidingen van de GHOR Academie Doelstelling De regeling dient om: de hierna gedefinieerde doelgroep

Nadere informatie

Welke competenties zijn belangrijk voor de NEN 3140 installatieverantwoordelijke en werkverantwoordelijke?

Welke competenties zijn belangrijk voor de NEN 3140 installatieverantwoordelijke en werkverantwoordelijke? Welke competenties zijn belangrijk voor de NEN 3140 installatieverantwoordelijke en werkverantwoordelijke? September 17, 2018 Rob Kaspers Als trainer in softskills en elektrische veiligheid laat ik je

Nadere informatie

Stagecoördinator. Doel. Context

Stagecoördinator. Doel. Context Stagecoördinator Doel (Mede)opstellen van het stagebeleid en na goedkeuring zorgdragen voor de uitvoering hiervan, in lijn met het onderwijsbeleid en het studenten(loopbaan)-beleid, teneinde te komen tot

Nadere informatie

Allround AV-medewerker Niveau 3

Allround AV-medewerker Niveau 3 Examinering Allround AV-medewerker Cohort 2005-2006 en 2006-2007 Informatie voor cursisten Inhoud: Hoofdstuk 1 Inleiding. 3 1.1. Inleiding. 3 Hoofdstuk 2 Het examendossier. 4 2.1. Inleiding. 4 2.2. Het

Nadere informatie

hoogspanningspracticum (Distributienetwerken MS/HS)

hoogspanningspracticum (Distributienetwerken MS/HS) 1 (Distributienetwerken MS/HS) Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a M.E.A Polman Parnassusweg 23-i, 1077 DC AMSTERDAM 06 50 83 40 35 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN.BEROEPSERVARINGPERIODE.NL (ZELFSTANDIGE ROUTE)

HANDLEIDING MIJN.BEROEPSERVARINGPERIODE.NL (ZELFSTANDIGE ROUTE) HANDLEIDING MIJN.BEROEPSERVARINGPERIODE.NL (ZELFSTANDIGE ROUTE) Dit document is bestemd voor deelnemers aan de zelfstandige route van de Beroepservaringperiode. Het bevat de gebruikershandleiding voor

Nadere informatie

Pagina 1 van 10 STIPEL 40630:2018 OIV MS (BEI BHS)

Pagina 1 van 10 STIPEL 40630:2018 OIV MS (BEI BHS) Pagina 1 van 10 STIPEL 40630:2018 OIV MS (BEI BHS) Beoordelingseisen voor de persoonscertificatie van veilig werken met de bevoegdheden van operationeel installatieverantwoordelijke aan elektrische installaties

Nadere informatie

Bijlage 14 voor de Europees openbare aanbesteding van. Datamigratie. Dienst Uitvoering Onderwijs. Beschrijving Transitieplan

Bijlage 14 voor de Europees openbare aanbesteding van. Datamigratie. Dienst Uitvoering Onderwijs. Beschrijving Transitieplan Bijlage 14 voor de Europees openbare aanbesteding van Datamigratie Dienst Uitvoering Onderwijs Beschrijving Transitieplan Aanbestedingsnummer: EURAAN-GS-13-282 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 1.1 DOEL VAN

Nadere informatie

Richtlijn voor de commissioning van een brandwerende doorvoering

Richtlijn voor de commissioning van een brandwerende doorvoering Richtlijn voor de commissioning van een brandwerende doorvoering Kwaliteitsmethode gericht op de kwaliteitsbeheersing en prestatieborging van een brandwerende doorvoering Opgesteld door : N.A.M. Schmidt/

Nadere informatie

BSS STEDIN STEDIN BEDRIJF SPECIFIEK SUPPLEMENT (BSS STEDIN)

BSS STEDIN STEDIN BEDRIJF SPECIFIEK SUPPLEMENT (BSS STEDIN) BSS STEDIN STEDIN BEDRIJF SPECIFIEK SUPPLEMENT (BSS STEDIN) 2018 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 - Toepassingsgebied 3 Artikel 2 - Begrippen, definities en afkortingen 3 Artikel 3 - Aanwijzing en sleutelverstrekking

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Reglement werkwijze Expertgroep toetsen. Paragraaf 1 Algemeen

Reglement werkwijze Expertgroep toetsen. Paragraaf 1 Algemeen Reglement werkwijze Expertgroep toetsen Paragraaf 1 Algemeen Artikel 1.1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. Expertgroep: Expertgroep toetsen PO, bedoeld in artikel 2 van het Instellingsbesluit

Nadere informatie

Pagina 1 van 10 STIPEL 40230:2019 VP TR (BEI BHS)

Pagina 1 van 10 STIPEL 40230:2019 VP TR (BEI BHS) Pagina 1 van 10 STIPEL 40230:2019 VP TR (BEI BHS) Beoordelingseisen voor de persoonscertificatie van veilig werken met de bevoegdheden van vakbekwaam persoon aan elektrische installaties in energievoorzieningssystemen

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling zelfstandige toegang meterruimtes netbeheerders

Uitvoeringsregeling zelfstandige toegang meterruimtes netbeheerders Uitvoeringsregeling zelfstandige toegang meterruimtes netbeheerders 1. Inleiding Deze uitvoeringsregeling beschrijft de wijze waarop praktische invulling wordt gegeven aan de afspraken uit het Convenant

Nadere informatie

L3G Werken in verontreinigde bodem

L3G Werken in verontreinigde bodem L3G 06.07 Werken in verontreinigde bodem Introductie Doel Toepassing Doelgroep Dit document beschrijft de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden voor het werken in verontreinigde grond (WIVG). Het

Nadere informatie

TSJ 23 versie 8 juni 2011

TSJ 23 versie 8 juni 2011 1 TSJ 23 1601 TSJ 23 versie 8 juni 2011 1. Verloopdatum Wanneer kan een verlopen certificaat nog voor hercertificering worden aangeboden/geaccepteerd? Conform de eisen voor hercertificering moet de werkervaring

Nadere informatie

Titel: Aanvullende werkinstructie railsystemen. Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum:

Titel: Aanvullende werkinstructie railsystemen. Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: Omschrijving Titel: Aanvullende werkinstructie railsystemen Proceseigenaar: IV TM (KEB) Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: 03-05-2017 Reviewdatum: 03-05-2019

Nadere informatie

Opleidingstraject (Eerste) Monteur Data/Elektra. Praktijkcentrum VB&I Grote Weegbree BB Wolvega

Opleidingstraject (Eerste) Monteur Data/Elektra. Praktijkcentrum VB&I Grote Weegbree BB Wolvega 2016 2017 Opleidingstraject (Eerste) Monteur Data/Elektra Praktijkcentrum VB&I Grote Weegbree 4-22 8472 BB Wolvega Praktijkcentrum VB&I De doelstelling van Praktijkcentrum VB&I is het opleiden van medewerkers

Nadere informatie

VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings en ervaringseisen versie 15 april 2017 Pagina 1 van 8

VIAG bijlage 12 Vaktechnische opleidings en ervaringseisen versie 15 april 2017 Pagina 1 van 8 vereiste aanvullende cursussen trainingen THP-G als VOP-G assistent Stage 1 maand als VOP G-meters cursus VOP G Meters Opleiding conform Priel voor Meterwisselingen van Alliander, Edistra, Educentrer Bouw

Nadere informatie

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit, crebo 25332

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit, crebo 25332 Naam : Bedrijf: : ennummer: Begeleider van het bedrijf: Begeleider van de school: Noteer deze score geldt voor het niveau van de beginnend beroepsbeoefenaar. Toelichting : A B C De student is in staat

Nadere informatie

KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN OPLEIDINGS- EN EXAMENPROGRAMMA TOT HOUDER VAN HET BEWIJS VAN DE VOUWBEVOEGDHEID SPORTPARACHUTESPRINGEN M/V

KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN OPLEIDINGS- EN EXAMENPROGRAMMA TOT HOUDER VAN HET BEWIJS VAN DE VOUWBEVOEGDHEID SPORTPARACHUTESPRINGEN M/V KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN OPLEIDINGS- EN EXAMENPROGRAMMA TOT HOUDER VAN HET BEWIJS VAN DE VOUWBEVOEGDHEID SPORTPARACHUTESPRINGEN M/V INHOUDSOPGAVE bladzijde I. OPLEIDINGSPROGRAMMA VOOR DE OPLEIDING

Nadere informatie

WERKPLAN VECHT VERVANGEN PALENRIJ ZANDWEG. Datum : Bestek : Project. : vervangen palenrij Zandweg Vecht Opdrachtgever

WERKPLAN VECHT VERVANGEN PALENRIJ ZANDWEG. Datum : Bestek : Project. : vervangen palenrij Zandweg Vecht Opdrachtgever VERVANGEN PALENRIJ ZANDWEG VECHT Datum : 22-10-2015 Bestek : 2010-08 Project : vervangen palenrij Zandweg Vecht Opdrachtgever : Gemeente Stichtse Vecht Auteur : Dhr. H. Rinkel Email : H.rinkel@wabenecke.nl

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Competentieontwikkeling

Competentieontwikkeling Competentieontwikkeling persoonlijke gegevens afhandeling contract datum Studentgegevens einddatum contractperiode Student Merlijn Camp oplevering procesverslag Studentnummer 11099003 oplevering portfolio

Nadere informatie

Handleiding EVC-procedure

Handleiding EVC-procedure Handleiding EVC-procedure Informatie voor de kandidaat VAPRO Basisoperator VAPRO A VAPRO B VAPRO C december 2007 Inhoud 1 Inleiding...3 2 De EVC-procedure...4 2.1 Afnemen van een quick scan...4 2.2 Verzamelen

Nadere informatie

Kenmerk: BOZ IO/ex/ Huishoudelijk reglement

Kenmerk: BOZ IO/ex/ Huishoudelijk reglement Kenmerk: BOZ IO/ex/15.0076 30 06 2015 Huishoudelijk reglement examencommissie IO/IDE Artikel 1 Algemene bepalingen Overeenkomstig het faculteitsreglement (CTW, artikel 11) is de examencommissie Industrieel

Nadere informatie

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw organisatie

Nadere informatie

Pagina 1 van 9 STIPEL 40720:2019 IV TR (BEI BHS)

Pagina 1 van 9 STIPEL 40720:2019 IV TR (BEI BHS) Pagina 1 van 9 STIPEL 40720:2019 IV TR (BEI BHS) Beoordelingseisen voor de persoonscertificatie van veilig werken met de bevoegdheden van installatieverantwoordelijke aan elektrische installaties in energievoorzieningssystemen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Overboekservice Effecten

Algemene Voorwaarden Overboekservice Effecten Algemene Voorwaarden Overboekservice Effecten Deze voorwaarden zijn geldig vanaf 1 april 2013. De informatie uit deze voorwaarden kan wijzigen. Kijk voor actuele informatie op ING.nl of bel 020 22 888

Nadere informatie

Project Initiatie Document

Project Initiatie Document Project Initiatie Document De implementatie van het SMARTboard binnen Praktijkschool Uithoorn. Dhr. J.M. de Boer Februari 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding Blz. 3 1.1 Doel van het Project Initiatie Document

Nadere informatie