BRANDING. Merkdocument. Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase Voorjaar 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRANDING. Merkdocument. Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase Voorjaar 2012"

Transcriptie

1 BRANDING Merkdocument!! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase Voorjaar 2012

2 Voorwoord Voor u ligt mijn merkdocument voor het merk Abercrombie Fitch. Verderop in dit document zult u alle informatie vinden aangaande dit merk. Om dit merkdocument te kunnen maken heb ik veel gebruik gemaakt van het boek Brand-id, geschreven door Wil Michels Ineke Huyskens. Daarnaast heb ik de powerpoint sheets van de lessen erbij gepakt voor extra ondersteuning. Dit merkdocument wordt ook wel een Creatief merk-oriëntatiedocument genoemd.! "!

3 Inhoud Voorwoord Het merk...4 Welk merk ga ik analyseren? 2. Inspiratie...5 Welke merken zijn een bron van inspiratie voor mijn merk? 3. Brand essence...6 Wat voor soort brand is mijn merk? 4. Merkwaarden...6 Functioneel, emotioneel en expressief 5. Brand Senses...6 Hoe ziet, voelt, ruikt, proeft en klinkt mijn merk? 6. Proef de passie...7 Waar zit de passie van mijn merk? 7. Het merk als persoon Ambities...8 Welke ambities heeft de doelgroep van mijn merk? 9. Relatie met doelgroep...8 Welke relatie heeft de belangrijkste doelgroep met mijn merk? 10. Kernwaarden BBT-Formule Corporate-identitymix Identity moodboard Wat verkoopt mijn merk? Merkpropositie Adviezen...12!!! #!

4 Het Merk Welk merk ga ik analyseren?! Ik ga me verdiepen in het merk Abercrombie Fitch. Abercrombie Fitch is een Amerikaans kledingmerk met een slimme manier van zelfpresentatie. Het merk is exclusief, en alles wat er in een Abercrombie Fitch winkel gebeurt, ademt het merk. De reden dat ik dit merk kies is omdat ik zelf een poos geleden in Parijs geweest, waar ook een AF store zit. Dit was de eerste keer dat ik er zelf binnen ben geweest. Het is een hele beleving om alleen al bij deze winkel naar binnen te gaan. Om te beginnen hebben we een halfuur in de rij moeten staan om de winkel überhaupt in te kunnen. Wat ik opvallend vond is dat je aan de buitenkant van het gebouw nauwelijks de naam van de winkel zag. Er hangt slechts een klein bordje aan het hek met daarop de naam. En toch staan er 100 mensen in de rij. Een ander zintuig werd wel geprikkeld, maar daarvoor moet je het merk wel kennen. De geur van het bekende parfum van het merk hangt in een straal van 100 meter om het gebouw heen. Nou, een halfuur later en we mochten naar binnen. Je loopt door een mooie poort, over een pad van prachtig wit grind omringd door mooie groene bomen. Ik voelde me heel belangrijk, een vip! Doen ze goed, zo voel ik me graag!! $!

5 Onderweg naar de ingang klinkt de hippe house muziek al wat luider, om vervolgens te stuiten op een model die voor de ingang staat; perfect afgetraind lichaam in alleen een spijkerbroekje en slippers. Leuk voor de dames, want zij kunnen gratis met dit model op de foto, en je krijgt dan ook direct de foto (polaroid) mee in een mooi AF hoesje. Eenmaal binnen geloof je je ogen niet! Overal staan medewerkers in dezelfde coole outifts dansjes te doen, en iedereen die voorbij loopt wordt overdreven vriendelijk begroet. Ik waande me meer in een exclusieve uitgaansgelegenheid dan in een kledingwinkel. De hele inrichting van het gebouw ademt het merk, ik zie zelfs een dame rondlopen met een plantenspuit gevuld met (waarschijnlijk een verdunde versie van) het parfum van Abercrombie Fitch die ze op alle kleding en het meubilair spuit. Winkelen bij Abercrombie Fitch is pure beleving! INSPIRATIE Welke merken zijn een bron van inspiratie voor mijn merk? De echte wereldwijd bekende en exclusieve kledingmerken zijn denk ik een bron van inspiratie voor AbercrombieFitch. Op het gebied van uitstraling en instore identity wordt er gestreeft naar uitstraling zoals bij bijvoorbeeld Hugo Boss, Armani, Gucci. Abercrombie wil dezelfde exclusiviteit maar betaalbaar en toegankelijker. Merken als Hugo Boss DolceGabbana Gucci Ralph Lauren Marc O Polo Armani Burburry Diesel Tommy Hilfigger! %!

6 Brand ESSENCE Onder welke brand valt mijn merk? Max. 2 (de wezenlijke gedachte, de ziel van het merk) Status brands (exclusive brand) Emotion Brands ( be part of the club brand) Dit zijn de twee brands gekozen uit het boek Brand-id. AbercrombieFitch vindt zichzelf een lifestyle brand, een merk dat de waarden en aantrekkelijkheid belichaamd van een luxe, exclusieve manier van leven. Merkwaarden Functionele merkwaarden Bescherming Degelijkheid Emotionele merkwaarden Status Erbij horen Seks uitstralen! Expressieve merkwaarden Profilering van de gebruiker: Brand SENSES Ervaar het merk met al je zintuigen! Hoe ziet het merk eruit? Abercrombie Fitch ziet eruit als een exclusieve club in een gigantisch landhuis waar je graag naar binnen wilt. Aan de zijkant van het landhuis ligt een rode loper waardoor de ingang niet te zien is vanaf het punt waar je in de rij staat te wachten. Dit maakt het verlangen om naar binnen te gaan nog groter. Hoe voelt het merk? Het voelt naar fluweel en zachte dons maar tegelijkertijd ook ruw en stoer.! '!

7 Hoe ruikt het merk? Het ruikt naar de bossen op een frisse zondagochtend in juli. Naarmate de zon hoger komt te staan en de temperatuur stijgt, verdwijnt de dauw op de bomen. Dit brengt een typische geur met zich mee. Hoe proeft het merk? Het merk proeft naar een vijf sterren gerecht in combinatie met een heerlijke bijpassende wijn. Alles is in de juiste verhouding. Yin-Yang. De perfecte onderlinge afstemming zorgt voor een sensatie van smaak. Hoe klinkt het merk? Het merk klinkt aan de ene kant naar hippe house/techno/dance muziek maar aan de andere kant naar een klassieke trompet die een funky deuntje speelt. Proef De Passie Waar zit de passie van het gekozen merk? Wat bindt, inspireert en motiveert de medewerkers? Waarom zijn ze er trots of niet trots op om voor het merk te werken? Wat is de company pride die je beleeft? De passie van Abercrombie Fitch zit in het product (kleding) en de branding van het merk. Het is een authentiek merk met een flinke dosis exclusiviteit, bedoeld voor een jeugdige doelgroep. De medewerkers worden geïnspireerd en gemotiveerd door te mogen werken voor een merk als Abercrombie Fitch. Hipper dan dat wordt het haast niet, dus als je werkt bij AF hoor je ook bij deze exclusieve club. Dat betekend dat je jezelf dus mag profileren met het imago van het bedrijf. Een hip, modebewust, trendy en aantrekkelijk persoon. Daar ligt ook de kracht van de company pride. Het merk staat op deze manier bekend, dus als je werkzaam (en dus geaccepteerd) bent voor (en door) dit merk, dan wil dat automatisch zeggen dat je ook een drager bent van deze merkwaarden. Het Merk als Persoon Stel je organisatie als een concrete persoon voor. Man of vrouw Man Single of met partner Single Leeftijd 25 Uiterlijk Gespierd, lang, aantrekkelijk Opleiding HBO-opgeleid Hobby s Land Uitgaan, modelwerk, tennis, golf, zeilen Verenigde Staten Muziek House, Progressive, Dubhouse Tijdschrift Men s Health, FHM! (!

8 Ambities Verbind de ambities van de doelgroep met het merk Zelfwaardering Kwaliteit van leven Grenzen verleggen n Living young Creativiteit Abercrombie Fitch Heart Being desirable Ecologie Fusion Ik denk dat de ambities van de doelgroep als volgt zijn: Zelfwaardering: je houdt van jezelf als je deze mooie kleding en accesoires voor jezelf koopt. Daarmee toon je aan de buitenwereld dat je respect hebt voor jezelf. Living young: Je laat met het dragen van AbercrombieFitch zien dat je jong bent, dat is niet zo moeilijk als je 25 bent, maar iemand van 40 kan ook AF kleding dragen waarmee hij/zij laat zien dat ze nog wel jong van geest is. Being desirable: Met het dragen van AF kleding voel je je gewild en aantrekkelijk. Het laat zien dat je modebewust en trendy bent. Relatie met doelgroep Welke relatie heeft het merk met de belangrijkste doelgroep? De belangrijkste doelgroep van Abercrombie Fitch zijn jonge mensen tussen de 18 en 25 jaar oud. De gewenste relatie met deze doelgroep is een soulmate. AbercrombieFitch steekt veel geld in het neerzetten van een merk met belevenis. Dat is om klanten loyaal te maken aan het merk; of terwijl om klanten zo lang mogelijk aan zich te binden. Voor mij is het merk een kennis, maar dat komt omdat het merk in Nederland niet heel groot is. In Amerika daarentegen hebben ze veel goede vrienden en soulmates. Daar is het merk zeer groot met zo n 650 winkels.! )!

9 Kernwaarden Kernwaarden voor AbercrombieFitch zijn: 1. Avontuurlijk 2. Exclusief 3. Toegankelijk 4. Vrij 5. Capabel Ik heb gekozen voor deze merkwaarden omdat het een avontuur is om naar een AbercrombieFitch winkel te gaan. Het heeft een bepaalde sfeer van exclusiviteit om zich heen hangen maar is toch toegankelijk voor een groter publiek. Daarnaast ben je vrij om te doen en laten wat je wilt en is het merk erg capabel in hetgeen wat ze doen. Kleding en accesoires maken. Bbt-formule Belofte Kledingmerk met comfortabele kleding die lang meegaat. Als drager van het merk leef je de exclusieve AbercrombieFitch lifestyle: je bent aantrekkelijk, atletisch, populair, enthousiast, en ondernemend. Bewijs Exclusieve winkels (met wachtrijen) Kleding van duurzaam materiaal Wereldwijde bekendheid in de grote steden Medewerkers zijn representatief voor de belofte Toonzetting in woord en beeld Veel zwart-wit foto s van jonge mensen die leuke dingen ondernemen Veel zwart-wit foto s van aantrekkelijke stelletjes Veel foto s van meerdere mannelijke modellen Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van topmodellen (zowel mannelijk als vrouwelijk)! *!

10 Corporate identity Quick scan van het merk / Corporate-identitymix! "#$%! $'()! *+,-+./-.! 0+.-! "..1!)+.-! /,(4%5.(-!!!! 6!! 7+889/(:$'(.!!! 6!!! ;<8=+,(.%!!!! 6!! 0.-1$)!!!!! 6! Ik vind dat het merk op persoonlijkheid Goed scoort want de persoonlijkheid, het avontuurlijke, aantrekkelijke, atletische, populaire en enthousiaste straalt van het merk af. Zowel in het product, de advertenties, de winkels eigenlijk in de gehele stijl van het merk. Op communicatie scoort het merk Voldoende want een foto met een mooi model er op zegt niet altijd alles wat er te zeggen is over de persoonlijkheid van het merk. Veel foto s zijn op die manier simpel, maar lang niet allemaal, vandaar een voldoende. Ik vind dat de symboliek van het merk Goed is omdat de typografie, de kleur en het beeldgebruik goed aansluiten op de persoonlijkheid. Het enige minpuntje vind ik het logo. Het is een blauwe eland, waarin ik niet de kernwaarden terug zie. Ik vind dat het merk op gedrag Zeer goed scoort, want alle medewerkers van het bedrijf dragen de kernwaarden van het bedrijf uit. De medewerkers zien er avontuurlijk uit met een exclusief tintje. Ze zijn erg toegankelijk en maken met alle klanten gemakkelijk een praatje. Ze zien er uit als free-minded mensen, mensen die vrij zijn. Daarnaast lijkt het ook sterk dat ze verstand hebben van de producten die ze verkopen.! +,!

11 Identity Moodboard Wat verkoopt mijn merk? AbercrombieFitch maakt kleding, maar verkoopt sex-appeal! Het geeft kopers het gevoel ook bij de exclusieve AbercrombieFitch brand te horen, en dat gaat gepaard met een gevoel van aantrekkelijkheid, populariteit en enthousiasme! merkpropositie Merkpropositie van Abercrombie Fitch: Comfortabele en duurzame kleding waarin je je aantrekkelijk voelt. Wat zou een betere merkpropositie kunnen zijn? Comfortabele en duurzame kleding waarmee je je voelt als een exclusief, belangrijk persoon.! ++!

12 Adviezen Adviezen: Maak niet alleen gebruik van supermodellen. Veel mensen kunnen zich hier niet mee identificeren en zullen daarom niet een AbercrombieFitch winkel binnenlopen Maak de winkels niet te exclusief. In elke grote stad staat een wachtrij voor de AbercrombieFitch winkel. Dat laat zien dat het populair is om de winkel binnen te gaan, maar het zal ook mensen afschrikken omdat ze geen zin of tijd hebben om in de winkel te staan.! +"!

Branding Merk-positioneringsdocument ZAG. When the rest of the world zigs, you zag! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase VJ12

Branding Merk-positioneringsdocument ZAG. When the rest of the world zigs, you zag! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase VJ12 Branding Merk-positioneringsdocument ZAG When the rest of the world zigs, you zag! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase VJ12 Voorwoord In dit document zal ik een proces van 17 stappen doorlopen

Nadere informatie

CREATIEF MERKORIENTATIEDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKORIENTATIEDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKORIENTATIEDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch 1 INLEIDING

Nadere informatie

Joy de la Luz. Denise Briggen

Joy de la Luz. Denise Briggen Joy de la Luz Denise Briggen Inhoudsopgave Missie Blz. 3 Visie Blz. 3 Identiteitsstructuur Blz. 4 Brand Essence Blz. 4 Functionele merkwaarden Blz. 5 Emotionele merkwaarden Blz. 5 Expressieve merkwaarden

Nadere informatie

PORTFOLIO MEDIA PROFTAAK INTERACTIEF DESIGN PAPER PROTOTYPING PROTOTYPING HTML5/CSS3 BRANDING CLICKABLE PROTOTYPE

PORTFOLIO MEDIA PROFTAAK INTERACTIEF DESIGN PAPER PROTOTYPING PROTOTYPING HTML5/CSS3 BRANDING CLICKABLE PROTOTYPE SB PORTFOLIO MEDIA PROFTAAK INTERACTIEF DESIGN PAPER PROTOTYPING PROTOTYPING HTML5/CSS3 BRANDING CLICKABLE PROTOTYPE STUDENTGEGEVENS UITWERKING PT-CONCEPT MEDIA 396160 Sam van den Biggelaar PBM2 FHICT

Nadere informatie

HET MERK BEN JIJ! DEZE WORKSHOP IS DAGELIJKS OM 14.00 UUR.

HET MERK BEN JIJ! DEZE WORKSHOP IS DAGELIJKS OM 14.00 UUR. HET MERK BEN JIJ! Is het de locatie? Is het de inrichting van je salon? Zijn het de behandelingen die je geeft? Zijn het de producten die je gebruikt? Of is het gewoon de koffie die je schenkt? Niets van

Nadere informatie

OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke

OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke OPDRACHT 4 Opdracht 4 - Creative Marketing Concept & Touchpoint Orchestration Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke 1. Concept Bionade Voor het merk Bionade zijn wij gevraagd om deze

Nadere informatie

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015

Direct MEER impact met je uitstraling. Marlie Franssen Color Connect 2015 Direct MEER impact met je uitstraling Marlie Franssen Color Connect 2015 Dit is ie! Je E-book voor meer impact met je uitstraling. Veel vrouwen worstelen met het probleem hoe ze zichzelf kunnen laten zien.

Nadere informatie

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I Webteksten schrijven Denise van der Burg 0840384 CMD1I Inhoud Inleiding... Analyse websites. De bloemist Zoetermeer. Boom bloembinders Breda Norbets bloemkunst en meer. De bloemenhoek. Mijn keuze. Bouwplan

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl

Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl Wat leuk dat je mijn Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl hebt aangevraagd. Met dit actieplan ga jij op zoek naar jouw unieke

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. 1 Inhoud Voorwoord Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. Tip 4. Ga hem niet verzorgen of bemoederen. Tip 5. Leer van het verleden en kies opnieuw.

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

Acubens Fotografie. Kinderfotografie. Gezinsfotografie

Acubens Fotografie. Kinderfotografie. Gezinsfotografie Acubens Fotografie De foto s die ik maak zijn natuurliijk, fris en van goede kwaliteit. Elke reportage is anders omdat de personen en omstandigheden anders zijn. Bij elke reportage zoek ik naar de juiste

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

INE INTERIEURONTWERP & STYLING VERKOOPSTYLING FOTOSTYLING SHOWROOM- & WINKELSTYLING

INE INTERIEURONTWERP & STYLING VERKOOPSTYLING FOTOSTYLING SHOWROOM- & WINKELSTYLING A A INE INTERIEURONTWERP & STYLING VERKOOPSTYLING FOTOSTYLING SHOWROOM- & WINKELSTYLING Ik ben Suzanne Oosterom en werkzaam als gediplomeerd interieurontwerper en interieurstyliste. Mijn hele leven ben

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Location: Date: Time: Ik ben gezien en voel me welkom 1. Opgemerkt en gezien worden 2. Hoe word je bij ontmoeting in de winkel door een medewerk(st)er

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Voorwoord. Als eindproject waren er drie mogelijkheden om uit te kiezen: Een eigen interieurlabel, een magazine of een concept

Voorwoord. Als eindproject waren er drie mogelijkheden om uit te kiezen: Een eigen interieurlabel, een magazine of een concept Voorwoord Dit jaar, 2017, is het jaar dat ik zal afstuderen als grafisch vormgever. Om te slagen heb ik naast acht maanden stage en een eindexamen ook nog een eindproject moeten maken. En dat laatste is

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo LANG LEVE DE DI VER SI TEIT tekst Saskia Doorschodt fotografie Dorien Grötzinger Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo Ik ben lesbisch. Velen van ons hebben dit wel eens hardop tegen iemand anders gezegd.

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Pen en papier? Omarmen Ondernemen is een groot avontuur Onderweg op je reis kom je van alles tegen, ook

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Verschil tussen A- en B-merk kleding

Verschil tussen A- en B-merk kleding Verschil tussen A- en B-merk kleding Naam: Manon van de Kraats Studentnummer: 1620476 Specialisatie: UXD Format: Essay Docent: Hans Kemp Blok: D Datum : 27-05-2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdvraag

Nadere informatie

Staatjutten. Opdracht 1. Marketing Concept development. Chantal Aafjes 0834273 CMD2b

Staatjutten. Opdracht 1. Marketing Concept development. Chantal Aafjes 0834273 CMD2b Staatjutten Opdracht 1 Marketing Concept development Chantal Aafjes 0834273 CMD2b Keuze straat De keuze van de straat die ik gekozen heb is misschien niet geheel voor de hand liggend aangezien het een

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Je imago is hoe anderen je zien

Je imago is hoe anderen je zien Identity matters Je imago is hoe anderen je zien What you see, is what you get ART= ontwerp- en reclameburo creëert sinds 1997 merken, huisstijlen en bedrijfsstijlen. Ook al zien anderen je soms anders,

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Concept statement. Naam: Poen van der Heijden Studentnummer: 2071897 Klas: 42CM05E Vak: Design for Behaviour

Concept statement. Naam: Poen van der Heijden Studentnummer: 2071897 Klas: 42CM05E Vak: Design for Behaviour Concept statement Naam: Poen van der Heijden Studentnummer: 2071897 Klas: 42CM05E Vak: Design for Behaviour 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Opdracht omschrijving 3 Merkinnerlijk 4 Merkvisie 4 Merkmissie

Nadere informatie

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000)

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000) OPDRACHT1 De nieuwe winkelervaring Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000) Inleiding We hebben uit de lijst beddenwinkel gekozen. We konden niet samen bedden winkel opzoeken en hadden daarom besloten

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering:

10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering: 10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Foto genomen op 09-09-2015 om 08:14. Ik loop elke dag langs dit bord onderweg naar het centraal station in Amsterdam.

Nadere informatie

Positionering, identiteit en imago

Positionering, identiteit en imago WHITE PAPER Positionering, identiteit en imago Ontwerppartners bv Mauritsstraat 12 4811 EP Breda 076 522 80 66 www.ontwerppartners.nl Inleiding Dagelijks zijn wij met onze klanten in gesprek over branding

Nadere informatie

Get In Shape! Stoere mannen werken in de zorg!

Get In Shape! Stoere mannen werken in de zorg! Get In Shape! Stoere mannen werken in de zorg! Samenvatting concept Het concept bevat een reclame die ingaat op de handelingen binnen het werk en het imago van negatief naar positief omvormt en een dag

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Je mag in dit document werken, je mag ook een nieuw document voor jezelf aanmaken.

Je mag in dit document werken, je mag ook een nieuw document voor jezelf aanmaken. Hoe wil ik me voelen 1. Maak je los! Als hoogsensitief persoon ben je geneigd om veel in je hoofd te blijven hangen. En daar willen we graag vandaan. Dat is niet de bron van jouw waarheden. Je diepste

Nadere informatie

STICKY STORY DE NIEUWE MANIER OM EEN ELEVATOR PITCH TE MAKEN DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY DE NIEUWE MANIER OM EEN ELEVATOR PITCH TE MAKEN DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY DE NIEUWE MANIER OM EEN ELEVATOR PITCH TE MAKEN DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren We zijn allemaal wel eens druk geweest met het maken van een pitch, of soms zelfs meerdere om in verschillende

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

Uit een inleiding en gesprek te Gouda 14 mei 2008 -

Uit een inleiding en gesprek te Gouda 14 mei 2008 - Jaargang 9 nr. 10 ( 3 juni 2008) Non-dualiteit van de ervaring Uit een inleiding en gesprek te Gouda 14 mei 2008 - Ja, we hebben het hier steeds over het herkennen van non-dualiteit. Het is duidelijk:

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

DIVA VERKRIJGBAAR MET 3 OF 7 VERSNELLINGEN. Kenmerken Fashionable 3 versnellingen Hippe kleuren STADSFIETSEN. Specificaties

DIVA VERKRIJGBAAR MET 3 OF 7 VERSNELLINGEN. Kenmerken Fashionable 3 versnellingen Hippe kleuren STADSFIETSEN. Specificaties DIVA VERKRIJGBAAR MET 3 OF 7 VERSNELLINGEN Diva 3 Fashionable 3 versnellingen Hippe kleuren STADSFIETSEN De enige Diva voor de èchte Diva! Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem Framematen

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

Fotolink 2013-2014. Serie 1

Fotolink 2013-2014. Serie 1 Fotolink 2013-2014 Serie 1 1. Henk Steenbergen 2. Roswitha van Vliet 3. Nienke Visser 4. Jacques Turkenburg 5. Terenze van Leeuwen 6. Martijn Peek 7. Joss Siebers 8. Ans van Iepenburg 9. Laurette Toonen

Nadere informatie

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12

Serious game, FUN design. Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life 18-09- 12 Serious game, FUN design Kijk eens naar aller eerste games: Pong en één van de allernieuwste games: Fifa 2013. Eigenlijk

Nadere informatie

Les 5 VID. Corporate Identity. If you don t know what to do make it big and red

Les 5 VID. Corporate Identity. If you don t know what to do make it big and red Les 5 VID Corporate Identity If you don t know what to do make it big and red Les 5 VID Corporate Identity If you don t know what to do make it big and red When in doubt make it big. If still in doubt,

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

De Ruijter. Doelgroep onderzoek. David Simon

De Ruijter. Doelgroep onderzoek. David Simon De Ruijter Doelgroep onderzoek Inhoudsopgave Analyse Verpakking blz. 2 Doelgroep profiel blz. 3 Intervieuw doelgroep blz. 4-5 1 Analyse Verpakking De verpakkingen van de Ruijter stralen altijd luxe uit,

Nadere informatie

Bijlage; toelichting gewenste ontwikkelrichtingen vanuit de leefstijlsegmentatie in Bunnik

Bijlage; toelichting gewenste ontwikkelrichtingen vanuit de leefstijlsegmentatie in Bunnik Bijlage; toelichting gewenste ontwikkelrichtingen vanuit de leefstijlsegmentatie in Bunnik In paragraaf 3.1 van de ontwikkelingsagenda geeft de gemeente aan welke ontwikkelingen zij met name, maar niet

Nadere informatie

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen DE KANJERTRAINING. Op de Jozefschool wordt er in alle groepen kanjertraining gegeven. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd. Doel van de Kanjertraining? Deze werkwijze biedt lln. kapstokken aan om beter

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

Creatie-bordspel. Deze zichtversie geeft een indruk van het totale boekje dat uit 15 pagina s bestaat.

Creatie-bordspel. Deze zichtversie geeft een indruk van het totale boekje dat uit 15 pagina s bestaat. Creatie-bordspel Deze zichtversie geeft een indruk van het totale boekje dat uit 15 pagina s bestaat. 2 Wat is de Tzolkin Het is één van de kalenders uit de Mayacultuur. De Tzolkin is een creatiekalender.

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s.

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s. Analyse van een website (Opdracht 1a.) EricRyanAnderson.com De vormgeefaspecten Het doel van de website is om het werk van Eric Ryan Anderson te laten zien en daarmee klanten te overtuigen om gebruik te

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren. Ook wel eens druk geweest met het maken van een pitch? Of zelfs meerdere voor verschillende situaties? We weten allemaal dat dit

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten Susanne Hühn Het innerlijke kind angst loslaten Inhoud Inleiding 7 Hoe ontstaat angst? 11 Wegen uit de angst 19 Het bange innerlijke kind leren kennen 35 Meditatie Het bange innerlijke kind leren kennen

Nadere informatie

Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - Mike Janssen -

Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - Mike Janssen - Merkanalyse rapport Vakantieveilingen - - 1. Merkgedrag 1.1 Externe communicatie Het merk Vakantieveilingen.nl is binnen een paar jaar als een begrip in de markt gezit. Het merk vakantieveilingen.nl is

Nadere informatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie Doelen stellen Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie 5 Stel je voor: Je hebt een heel moeilijke toets op school Je leert keihard voor

Nadere informatie

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden.

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden. Wie Citaat feedback Wat? (Interpreteren) Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Wat & waarom? (Vervolg vraag) Goed volume in je stem. Het volume van mijn stem is zodanig dat de informatie goed te horen

Nadere informatie

ALTIJD LEKKER LOPEN NAJAARSCOLLECTIE 2014 WINTERTRENDS MEIJERINK SCHOENEN: ER STAAT BIJ ONS ALTIJD EEN KOPJE KOFFIE KLAAR

ALTIJD LEKKER LOPEN NAJAARSCOLLECTIE 2014 WINTERTRENDS MEIJERINK SCHOENEN: ER STAAT BIJ ONS ALTIJD EEN KOPJE KOFFIE KLAAR ALTIJD LEKKER LOPEN NAJAARSCOLLECTIE 2014 MEIJERINK SCHOENEN: ER STAAT BIJ ONS ALTIJD EEN KOPJE KOFFIE KLAAR EEN OPLUCHTING VOOR UW VOETEN GRATIS VOETMETING WINTERTRENDS 2014 MEIJERINK SCHOENEN IS AANGESLOTEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Medley 5: Liefde is over medley

Medley 5: Liefde is over medley Medley 5: Liefde is over medley Waarom krijg ik geen gehoor John Lamers Waarom krijg ik geen gehoor Als ik je bel Jij bent maar in gesprek Ik kreeg de kous op mijn kop Daarom bel ik op Ik wil je spreken

Nadere informatie

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ SAMEN TIJD VOOR ELKAAR Willem en Marian de Vink Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Romantiek in een liefdesbrief ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf

Nadere informatie

Leiderschap is van iedereen

Leiderschap is van iedereen Leiderschap is van iedereen Eddy Karrenbelt Als u het wenkend perspectief leest in het boekje mensenzorg voor de transitie in de Langdurige Zorg. Dan vindt u het streefbeeld gedreven professionals. In

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? Ik ben Nathali Meurs-Pas, mijn bedrijf heet NML Design Interieurontwerp & Styling. Ik woon in Amsterdam,

Nadere informatie

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond?

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond? DE BEGINNERSGEEST OEFENING Heart Body & Mind WWW.PUREHBM.COM Tijd voor een eerste oefening! Deze oefening helpt je je aandacht in het hier en nu te brengen door al je zintuigen en bewuste aandacht te gebruiken.

Nadere informatie

Life is art and I m the artist

Life is art and I m the artist Canvas Life is art and I m the artist Inhoudsopgave Voorwoord...6 Droomhuis...8 Straatjut...10 Toekomstbeeld...12 Kernwaarden...14 Visievorming...16 Moodboard...20 Conceptnaam...22 Logo...24 4 5 Voorwoord

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Shoeby Fashion groeit gestaag STARTERS THEMA. Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer. www.franchiseplus.nl. losse nummers 6,75

Shoeby Fashion groeit gestaag STARTERS THEMA. Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer. www.franchiseplus.nl. losse nummers 6,75 www.franchiseplus.nl 16e jaargang nummer 2 april 2008 losse nummers 6,75 Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer THEMA STARTERS Shoeby Fashion groeit gestaag In dit nummer: Bestaande vestiging

Nadere informatie

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen.

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen. Vernieuwing en versterking ti&:. Bijbeltekst: 2 Korintiërs 5:15-18 Belangrijkste vers: 2 Korintiërs 5:17 Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe

Nadere informatie

2 Het ervaringsproces

2 Het ervaringsproces Ontspanning en geluk 2 Het ervaringsproces Inleiding Het ervaringsproces is een hulpmiddel om te ontspannen en om geluk te ervaren. Je doorloopt zeven ervaringen. Om van de ene naar de andere ervaring

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16)

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16) Regina (16) Ik heb mijn vriend leren kennen tijdens een spelletje op internet. Mijn tegenstander stelde voor om op MSN verder te praten. Hij zette zijn webcam op en toen zag ik zijn vriend Lander. Die

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Of je nu tot rust wilt komen tussen zakelijke beslommeringen door of je wilt met je geliefde

Nadere informatie

Creative Marketing. Superbrand! Datum: juni 2010. Stefan van Rees Studentnummer: 0235938

Creative Marketing. Superbrand! Datum: juni 2010. Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Superbrand! Datum: juni 2010 Vak: Creative Marketing Docent: Eelco Snoec Opdracht: Superbrand! Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Superbrand! Inspirerende merken Ugg is een mooi

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie