Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt."

Transcriptie

1 Praktische informatie groep3 Een verzoek: - Na de bel, bij de trap gaan staan.(niet op de trap). De juf geeft een seintje als je naar binnen mag komen. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor. - Niet fietsen op het schoolplein. * Dagindeling Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt. Instructie: Elke dag krijgen de kinderen instructie voor lezen, spellen, rekenen en schrijven. Zelfstandig werken: Tijdens het zelfstandig werken gaan de kinderen deze instructie verwerken. Spelen: Elke middag mogen de kinderen van groep 3 nog 15 min. buitenspelen tot de kerstvakantie. * Praktisch ABC: Adressen en telefoonlijsten: U heeft een adressen/telefoonlijst van de groep ontvangen. Indien er wijzigingen zijn deze doorgeven. Cito-toets: 2x per jaar krijgen de kinderen CITO toetsen, de scores komen via het rapport mee naar huis. Fruit eten: Wij zijn een gruiten school dus op maandag, dinsdag en donderdag nemen wij fruit of groenten (graag geschild/in stukjes) mee naar school. Niet teveel meegeven. Op woensdag en vrijdag een stuk fruit, gezonde koek, boterham of peperkoek en wat te drinken. Wij nemen alleen drinken mee naar school in een beker of flesje wat we weer mee naar huis brengen. Wij vinden het fijn als de naam van uw kind erop staat. GEEN snoep of chocolade. Gym: Groep 3a heeft elke dinsdagmorgen gym en groep 3b op donderdagmorgen. Iedereen brengt een gymtas met gymkleding en schoenen mee naar school. Wilt u er voor zorgen dat uw kind zichzelf kan omkleden en zelf zijn/haar schoenen aan kan doen! Ook moet de gymtas elke week mee naar huis genomen worden. Haren vast, oorbellen uit en geen armbanden aan, dit i.v.m. veiligheid. Huiswerk: Op maandag gaat het huiswerk mee naar huis. Dus het mapje moet de maandag erop weer mee naar school. Het is fijn als u met uw kind elke dag dit doorneemt. Ook graag de voortgang bijhouden zodat de kinderen zelf kunnen zien dat ze sneller worden in lezen. Beter elke dag 1 minuut dan 1 keer een half uur! Intern begeleidster/der: Bij twijfel of vragen over de ontwikkeling van uw kind, kunnen wij de hulp inroepen van onze intern begeleidster. Voor de middenbouw is dit Lian Rademakers & Marja de Bont. Klassenouders: Iedere groep heeft 3 klassenouders. Zij helpen in de groep met bijzondere dagen (Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Pasen, koningsspelen, verjaardag van de leerkracht etc.)

2 Leerlingvolgsysteem: Wij observeren de ontwikkeling van uw kind en verwerken onze bevindingen in een leerlingvolgsysteem. Hierin verwerken wij ook handelingsplannen, Cito-toetsen, verslagen van oudergesprekken etc. Luizenouders: Iedere groep heeft 2 luizenouders. Zij controleren de kinderen na elke vakantie en indien nodig tussendoor. Graag opgeven op het lijstje bij de deur. Maatje: Alle kinderen hebben een maatje in de groep. Het is meestal een duo. In de groep kunnen ze elkaar helpen en samenwerken. Regelmatig wisselen wij van maatje. Oudergesprekken: Deze vinden plaats in november en in februari van het schooljaar. Bij het laatste rapport in juli zijn de gesprekken facultatief. Deze kunnen op initiatief van de leerkracht of de ouder gehouden worden. Tussendoor kan vanuit de leerkracht of vanuit de ouders altijd een gesprek aangevraagd worden. Wij staan open voor een gesprek. Graag een afspraak maken na schooltijd bij het ophalen van uw kind. Als u uw kind naar school brengt; dan zijn we er graag voor de kinderen. Postmapje: Uw kind krijgt een postmapje van school. Iedere donderdag krijgt hij/zij dit mapje mee naar huis. Het mapje graag vrijdag weer mee terug naar school. Mapje kwijt of kapot? Graag zelf voor een nieuwe zorgen. Regels: Vinger opsteken bij vragen, luisteren naar elkaar, van elkaar afblijven, binnen niet rennen of schreeuwen, materiaal opruimen. Schoolgids: Algemene informatie over beleid en schoolse zaken. Hierin kunt u ook informatie vinden over overblijven, de Oudervereniging en de Medezeggenschapsraad. Uw kind ontvangt de schoolgids bij aanvang van het schooljaar of als uw kind start op school Schrijfmethode: In groep 3 schrijven wij met potlood. Wilt u er thuis opletten dat uw kind zijn/haar potlood goed vast houdt en altijd van boven naar beneden schrijft. Stagiaires: Wij staan positief tegenover het inzetten van stagiaires op school om hen zodoende het vak van leerkracht of klassen/onderwijsassistent te leren. In de loop van het jaar kunnen er voor bepaalde tijd stagiaires meelopen in de klas. Uitnodigingen verjaardagen: Niet in de klas uitdelen a.u.b. vanwege teleurstelling voor de kinderen die niet zijn uitgenodigd. Verjaardag kind: In overleg met de leerkracht kunt u een tijd afspreken. Er wordt voor de jarige gezongen en ze mogen dan trakteren. U mag er natuurlijk bij blijven. Om u. gaat de jarige en 2 kinderen met een verjaardagskaart en evt. traktatie langs de juffen van de andere groepen 3 en langs de leerkracht waar zij het vorige jaar bij zaten. Verjaardag van de leerkracht: Per groep wordt een datum bepaald wanneer en hoe de verjaardag van de juf/juffen of meester wordt gevierd.

3 Verkeer: Wij stimuleren het om zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar school te komen. Parkeren op de parkeerplaatsen. Lopend oversteken bij het fietspad. Niet fietsen op het schoolplein. Verlof: Als u verlof wilt aanvragen, dient u dat schriftelijk te doen. De criteria waaraan het verlof moet voldoen staan in de schoolgids vermeld. U kunt de aanvraag inleveren bij onze bouwcoördinator Judith Frerichs. Ziekte/afwezigheid: Als uw kind ziek is, graag voor schooltijd bellen (ook s middags). Als uw kind later of niet komt vanwege bezoek aan tandarts/ziekenhuis graag van te voren doorgeven aan de leerkracht. Mocht u onverhoopt nog vragen hebben, dan horen wij deze graag! U kunt hiervoor terecht bij de leerkracht van uw kind of bij onze bouwcoördinator Judith Frerichs. Handvaardigheid en tekenen: Dit jaar gaan we met een jaarrooster werken bij handenarbeid en tekenen. Hiervoor zullen wij u soms vragen om spullen te verzamelen. We zullen dit in de express aankondigen.

4 Alles telt Vanaf groep 3 is het rekenonderwijs gestructureerd opgezet. Het leerjaar is verdeeld in zes blokken van ieder zes weken. De methode bevat dus leerstof voor 36 weken per jaargroep: Toetsen De toetsweek is er voor het afnemen van de toets, maar biedt daarna gelegenheid voor extra uitleg, herhaling en verrijking. Groepsspecifiek voor groep 3 - De telrij tot 20 - Splitsen van getallen tot 12 - Optellen en aftrekken - Meten en meetkunde - Introductie van de euromunt - Klokkijken de hele en de halve uren - Vooral het automatiseren van de sommen en getallen 1 t/m 20 is heel belangrijk in groep 3. We besteden hier heel het jaar veel aandacht aan in de groep en geven ook elke maand automatiseringstoetsen om de ontwikkeling hiervan in de gaten te houden.

5 Klets! Klets! Is een pakket voor leerlingen van de groepen 2 t/m 8 waarin ze leren om voor zichzelf op te komen zonder de ander te kwetsen. Wie dat kan loopt minder kans om problemen te krijgen. Ook het verergeren van problemen kan hiermee voorkomen worden. In 12 lessen per leerjaar worden spelenderwijs allerlei mogelijke thema s behandeld. Dit gebeurt op een manier die aanslaat want vele jongeren kunnen zich nog goed het oude programma van de 80-er jaren herinneren: opkomen voor jezelf zonder de ander te kwetsen. Groepen 2,3 en 4 Groepen 5 en 6 Groepen 7 en 8 De ander 1. Iedereen is speciaal 2. Reageren op verschillen 3. Plezier door verschillen Ik 4. Dit ben ik! 5. Gevoelens 6. Lekker... of niet Ik en de ander 7. Ruzie 8. Pesten 9. Samenwerken De ander en ik 10. Afgewezen worden 11. Weerbaar zijn 12. Hulp vragen De ander 1. Verschillen tussen mensen 2. Reageren op verschillen 3. Denken, voelen en doen Ik 4. Zelfvertrouwen 5. Gevoelens 6. Ja- en neegevoelens Ik en de ander 7. Conflicten 8. Pesten 9. Samenwerken De ander en ik 10. Afgewezen worden 11. Weerbaar zijn 12. Hulp vragen De ander 1. Verschillen tussen mensen 2. Reageren op verschillen Ik 3. Zelfvertrouwen 4. Denken, voelen en doen 5. Ja- en neegevoelens Ik en de ander 6. Pesten 7. Groepsdruk 8. Conflicten 9. Samenwerken De ander en ik 10. Weerbaar zijn 11. Problemen oplossen 12. Hulp vragen

6 Aanleren van lezen en spellen volgens José Schraven Groep 3 bestaat uit 2 perioden; klankzuiver en niet klankzuiver. In januari gaat de klankzuivere periode over in de niet-klankzuivere periode. Tijdens de klankzuivere periode worden alleen woorden behandeld die je schrijft zoals je ze zegt. In de niet klankzuivere periode behandelen we de woorden die anders geschreven worden. De woorden worden aangeboden met behulp van categorieën. Eerst wordt de leescategorie, later wordt naast de leesstrategie de spellingscategorie aangeboden. (zie bijlage categorie-kaart) De lessen in groep 3 bestaan uit een vaste volgorde waarin de hele week dezelfde oefeningen gedaan worden. Iedere les wordt gestart met herhaling van de aangeboden letters, de leerkracht of de kinderen benoemen de klankgroepen waarin de letter staat). Letters zijn opgedeeld in klankgroepen, korte klanken, lange klanken, twee -tekenklanken en medeklinkers. (zie bijlage) het wegzetten van letters in groepen is belangrijk om later open en gesloten lettergrepen te kunnen lezen en schrijven. Er wordt gewerkt met de werkwijze van José Schraven en de materialen van de methode Veilig leren lezen. Een nieuw woord wordt aangeboden n.a.v. een verhaal/onderwerp. Per week worden op maandag en woensdag een nieuwe letter aangeleerd en de andere dagen worden gebruikt voor herhaling. De verwerkingsmaterialen van veilig leren lezen zijn aangepast aan de methode ZLKLS (Zo Leren Kinderen Lezen en Spellen). De auditieve synthese en analyse heeft in groep 3 ook een zeer grote rol in het aanvankelijk leesen spellingsproces. Dit komt iedere dag terug gedurende de klankzuivere periode. In de nietklankzuivere periode wordt vooral de analyse nog veelvuldig geoefend. Het is belangrijk dat de kinderen tijdens het aanvankelijk leesproces niet de woorden gaan hakken zoals bij boom=b-oo-m, maar de letters in elkaar laten overgaan; zingend lezen zoals bij boom= bbbboooooommmm. Op deze manier zullen de kinderen sneller vlot leren lezen. Zeer zwakke lezers hebben moeite met het samenvoegen van gehakte woorden, het zingend lezen vangt dit op (auditieve synthese). Als ondersteuning bij de auditieve analyse maken we gebruik van de hakkaarten. Dit zijn kaarten waarop vakjes staan. Deze vakjes staan voor de medeklinkers en de lange-, korte of twee tekenklanken. Met behulp van de hakkaarten leren we de kinderen in de opbouw van woorden met meerdere medeklinkers voor en/of achteraan. Iedere dag wordt voor het dictee geoefend met de hakkaarten. De hakkaarten worden ook gebruikt tijdens het dictee. De kinderen kunnen het woord eerst in de vakjes wegzetten en zien dus wanneer ze een letter vergeten of juist extra schrijven. Iedere dag maken de kinderen een dictee, hierbij worden er 6 letters geschreven, 6 woorden en 1 zin. Het samen nakijken van het dictee is een belangrijke stap in het leer/denk proces. Kinderen kijken zelf hun eigen werk na m.b.v. het voorbeeld op het bord. De leerkracht bespreekt de valkuilen en spreekt de kinderen individueel hierop aan. Speciale hakwoorden Tijdens het schrijven van deze woorden worden de letters van de speciale hakwoorden aangeboden. Dit zijn letters die bij elkaar horen en er niemand tussen willen hebben bv de lk (melk/ Melik) (elf / eluf) rn, -rg, -rf, rm, -lm,-rk, rp. Deze woorden worden aangeboden in de klankzuivere periode en komen veelvuldig terug op de hakkaarten (auditieve analyse) en het dictee. In de niet klankzuivere periode worden ze met regelmaat herhaald.

7 Speciale hakwoorden moeten deftig worden uitgesproken e, melk en niet melik. Deze woorden vormen een valkuil vanuit ons dialect, dit zijn klankzuivere woorden en worden in deze periode ook aangeboden. De ei en au plaat Als de ei en ij en/of de au en ou aangeleerd zijn krijgen de kinderen de ei-plaat of de au-plaat (zie bijlage) op deze ei/au plaat staan alle woorden die geschreven worden met de ei/au. Staat een woord er niet op dan schrijf je het met een ij/ou. De ei/au plaat start op groep 3 niveau en groeit met de kinderen mee. In de bovenbouw wordt de ei/au plaat een eigen werkdocument waarin kinderen zelf woorden kunnen toevoegen. Lees- en spelling categorieën In de niet - klankzuivere periode leren de kinderen lees - en spellingscategorieën aan. De categorieën worden eerst bij het lezen als leescategorie en regel aangeboden, later als spellingscategorie en regel. Het verschil tussen een lees- en spellingscategorie kan groot zijn bv.: Bij de drietekenklankwoorden (aai, ooi, oei) is de leesregel: ik lees een i en ik zeg een j. En de schrijfregel is: ik hoor een j maar ik schrijf een i. Als de spellingsregel eenmaal is aangeboden kunnen de kinderen de leesregel vanzelf toepassen. De leesregel wordt minder vaak herhaald. De spellingsregel staat centraal. De spellingscategorieën zijn ingedeeld in een schema. Dit schema is terug te vinden in de bijlage, de leesregel is erbij genoteerd. Groep 3 biedt de kinderen 8 spellingscategorieën en 12 leescategorieën aan. Deze categorieën komen overeen op de categoriekaart in de bijlage. De categorieën worden hier ook volledig uitgeschreven. Categorie Klankgroep woorden: Klankgroep woorden zijn o.a. woorden met open en gesloten lettergrepen. D.m.v. de klankgroep categorie en regel toe te passen leren kinderen de schrijfwijze van deze woorden. Een klankgroep woord kun je in twee stukken hakken bomen= bo/men. We gebruiken GEEN lettergrepen maar klankgroepen! Aan het eind van het eerste stuk, dit noemen we de klankgroep (bomen=boo), horen we een klank. De klank kunnen we plaatsen in de klankgroep. Iedere groep heeft een regel, deze regel geeft aan wat er met de klank gebeurt. Klankgroep Lange klank Korte klank Tweetekenklank Medeklinker regel Ik haal een stukje van de klank weg Ik zet er een medeklinker bij Ik schrijf het woord zoals je het hoort Ik schrijf het woord zoals je het hoort Voorbeeld: Bomen Klankgroep is boo Klank is oo Staat in de lange klank groep, ik haal een stukje van de oo weg. Je schrijft bomen.

8

9

Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt.

Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan op hun eigen plaats zitten en pakken het werkje wat klaar ligt. Praktische informatie groep3 Een verzoek: - Na de bel komen de kinderen binnen. De juf maakt de deur open. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor. - Niet fietsen op het schoolplein.

Nadere informatie

Na de herhaling volgt het aanbieden van een nieuwe letter. De nieuwe letter staat in de taalles centraal.

Na de herhaling volgt het aanbieden van een nieuwe letter. De nieuwe letter staat in de taalles centraal. Zo leren kinderen lezen en spellen Op onze school werken we met de lees- en spellingsmethodiek Zo leren kinderen lezen en spellen van José Schraven (ZLKLS). Een methodiek kan worden toegepast bij iedere

Nadere informatie

Klassikale opstelling:

Klassikale opstelling: Klassikale opstelling: We maken gebruik van een flexibele opstelling. De kinderen zitten bij de leervakken: taal, lezen, spelling en rekenen allemaal frontaal. Hierdoor kan de leerkracht snel monitoren

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Praktische informatie groep 4

Praktische informatie groep 4 De leerkrachten van de groepen 4 zijn: 4A: juf Loes en juf Mariëlle 4B: juf Trude en juf Rianne De dagindeling: Praktische informatie groep 4 Binnenkomst: Jassen en tassen aan de kapstok. Kinderen gaan

Nadere informatie

Groep 1-2. Groep 3 (start voor spellingsonderwijs gr 4 t/8): Zo leren kinderen lezen en spellen en STAAL

Groep 1-2. Groep 3 (start voor spellingsonderwijs gr 4 t/8): Zo leren kinderen lezen en spellen en STAAL Zo leren kinderen lezen en spellen en STAAL Op onze school werken we met de lees- en spellingsmethodiek Zo leren kinderen lezen en spellen van Drs José Schraven (ZLKLS) in groep 3. In de groepen 4 t/6

Nadere informatie

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 BESTE OUDER(S) EN OF VERZORGER(S), Wees altijd jezelf, tenzij je Sinterklaas kunt zijn. Wees dan Sinterklaas! Na een hilarische opening en heel veel blije gezichten, kunnen

Nadere informatie

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014

NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 NEDERLANDSE LES -:- DECEMBER 2014 BESTE OUDER(S) EN OF VERZORGER(S), Een verdwaalde zwarte Piet, een krakstoel die niet krakte en een muts die steeds afviel. Niets... nee, helemaal niets kon de pret drukken

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Handout. groepen 4. Daltonschool In Balans

Handout. groepen 4. Daltonschool In Balans Handout groepen 4 Daltonschool In Balans Leerkrachten: 4a Cindy van Leeuwen Kelly Spooren 4b Anja Smits Jennie van Laarhoven ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 4 werken we dagelijks met

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

ouderavond bovenbouw 2015 /2016

ouderavond bovenbouw 2015 /2016 ouderavond bovenbouw 2015 /2016 Inhoud avond Schoolregels Methodes Rapportfolio Leerlingvolgsysteem, citotoetsen en handelingsplannen Huiswerk Na schooltijd De weg naar het voortgezet onderwijs Kamp Huishoudelijke

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 3, Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 3 aan bod komen, zoals inhoud van

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Simone Eggen Nick van Leent Stefanie Habraken Karlijn Driessen 2 Huisregels Brede School - Op het plein nemen we de fiets aan de hand

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Informatie vanuit groep 3

Informatie vanuit groep 3 Informatie vanuit groep 3 U vindt hier informatie over alle belangrijke zaken die in dit schooljaar aan bod komen. De gegevens die u hier aantreft zijn beslist niet volledig, maar op deze manier wordt

Nadere informatie

Nieuws vanuit groep 4

Nieuws vanuit groep 4 Nieuws vanuit groep 4 De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de winter. Tijdens de natuurlessen hebben we gesproken over verschillende weersoorten en de vorming van sneeuw en ijs. We hebben

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werken er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl t.vandenberg@dezonnepoort.nl s.vermeulen@dezonnepoort.nl Carla van Baarsen c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl De Schatgravers Carla

Nadere informatie

GROEP 3. Even voorstellen. Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning)

GROEP 3. Even voorstellen. Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) GROEP 3 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen(ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 3 Birgit Martens (ma, di) Monique de kort (wo, do, vrij) Marieke Baten (ondersteuning)

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Groep 4/5 Nick van Leent (ma, di en woe) Fleur Verhagen (do en vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger,

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger, JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL Beste nieuwe ouder/verzorger, U hebt uw kind(eren) op OJBS de Lichtstraat aangemeld. Dat vinden wij heel erg fijn. In deze brief leest u over het reilen en zeilen van onze school.

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

kt! 2 Leren lezen en spellen, een aanpak periode in groep 3 en de hogere

kt! 2 Leren lezen en spellen, een aanpak periode in groep 3 en de hogere Leren lezen en spellen, een aanpak kt! 2 In het vorige artikel- Instructie werkt! (r), opgenomen in Praxis~ bulletin, nummer 7 - zijn een " aantal algemene tips beschreven én speciale tips voor de klankzuiuere

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5/

Informatieboekje groep 5/ Informatieboekje groep 5/6 2017-2018 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken.

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

mollen -> de o wordt uitgesproken als o. Dit noemen wij een woord met een woord met een gesloten lettergreep: mol len.

mollen -> de o wordt uitgesproken als o. Dit noemen wij een woord met een woord met een gesloten lettergreep: mol len. Komende week starten wij alweer aan kern 11 van Veilig Leren Lezen. U zult zien dat er in deze kern veel terugkomt wat er in kern 10 is aangeboden. In deze kern staan de volgende onderwerpen (weer) centraal:

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Kinderen zitten in groepjes. Na een vakantie wordt gewisseld. Tijdens toetsen uit elkaar in rijen. Elk kind heeft een blokje met kleuren.

Kinderen zitten in groepjes. Na een vakantie wordt gewisseld. Tijdens toetsen uit elkaar in rijen. Elk kind heeft een blokje met kleuren. 1 Kinderen zitten in groepjes. Na een vakantie wordt gewisseld. Tijdens toetsen uit elkaar in rijen. Elk kind heeft een blokje met kleuren. Rood betekent: alleen werken, oranje: ik mag om hulp vragen,

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 4/5/6

Groepsgids. Groep 4/5/6 Groepsgids Groep 4/5/6 Wie werken er in de groepen 4-5-6: Jessica van Kempen Carla van Baarsen Moniek Campschreur j.vankempen@dezonnepoort.nl c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

WELKOM op de informatieavond van groep 5 13 september 2012 O.B.B. 2012 1

WELKOM op de informatieavond van groep 5 13 september 2012 O.B.B. 2012 1 WELKOM op de informatieavond van groep 5 13 september 2012 O.B.B. 2012 1 Leerkrachten 5a Cathinka Fieman ma vr wo 1x in de 2 weken Marlien Hammink di-do wo 1x in de 2 weken Marijn Hageman Vervanging Marlien

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieblad Groep 3

Informatieblad Groep 3 Informatieblad Groep 3 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u als ouder van deze groep over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk altijd

Nadere informatie

Informatie avond GROEP 3

Informatie avond GROEP 3 Informatie avond GROEP 3 Maandag 7 september 2015 WELKOM! Inhoud informatie avond Voorstellen Groep 3. Twee groepen drie Manier van werken in groep 3 Meerhanden in de klas Vakgebieden Aandachtspuntjes

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom! Groep 3 van de Torenuil

Informatieavond. Welkom! Groep 3 van de Torenuil Informatieavond Welkom! Groep 3 van de Torenuil Hoe ziet de avond eruit? Opening Een dag in groep 3 Bespreken van de basisvakken Afronding in de klas (koffie en vragen) Spannende start Inspannend Nieuwe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Hierbij de informatiebrief met de belangrijkste informatie voor het komende schooljaar. Juf Avelieke werkt op maandag en dinsdag, juf Rachel op woensdag,

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 4/5

[Typ hier] Informatie. groep 4/5 [Typ hier] Informatie groep 4/5 2016-2017 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Leerstofaanbod groep 4

Leerstofaanbod groep 4 Leerstofaanbod groep 4 Rekenen Rekenen Methode: RekenZeker De lessen zijn onderverdeeld in een aantal domeinen: getallen, bewerkingen (optellen, aftrekken en tafels en meten van tijd en geld. Optellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

GROEP 3. Niet elke dag is hetzelfde maar we proberen wel dezelfde structuur aan te houden.

GROEP 3. Niet elke dag is hetzelfde maar we proberen wel dezelfde structuur aan te houden. GROEP 3 Even voorstellen Groep 3a Milon van Dommelen (ma, di, do, vrij) Pamela Plasmeijer (wo) Groep 3b Anne Willemen (ma,di) Daniëlle Jeurissen (wo, do vrij) Ondersteuning Jeroen Büller (maandagmiddag)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie