KAARTEN 12 GERESERVEERDE PLAATS 18 GEZINSKAART 30 BESTEL JE TICKETS ONLINE VIA INFO VRIENDELIJKE UITNODIGING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KAARTEN 12 GERESERVEERDE PLAATS 18 GEZINSKAART 30 BESTEL JE TICKETS ONLINE VIA WWW.BEVERSHARMONIEORKEST.BE INFO 0485 362 425 VRIENDELIJKE UITNODIGING"

Transcriptie

1

2

3 VRIENDELIJKE UITNODIGING Beste muziekliefhebber, Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 9 januari 2015 om 20u in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Beveren-Leie. Traditiegetrouw brengt het orkest u een gevarieerd programma met wervelende orkestcomposities en uitdagend solowerk. Laat u meevoeren door opzwepende ritmes en zalige melodieën... de ideale start voor 2015! We verwijzen graag naar het volledige programma verder in deze brochure. Graag tot dan, Marc Bloquiaux, voorzitter TICKETS BESTELLEN KAARTEN 12 GERESERVEERDE PLAATS 18 GEZINSKAART 30 BESTEL JE TICKETS ONLINE VIA INFO

4 document solutions IT solutions security Kortrijkseweg Beveren-Leie

5 HET BEVERS HARMONIEORKEST Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in 1927 in Beveren-Leie als fanfare De Leievrienden. Onder leiding van Bert Decavel werd de fanfare in 1988 omgevormd tot een harmonieorkest. De laatste 25 jaar heeft het orkest zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met een opmerkelijk palmares. Het Bevers Harmonieorkest bevestigde jaar na jaar zijn kwaliteit en uitmuntend niveau op grote internationale muziekwedstrijden voor amateur-orkesten. Het orkest telt ondertussen 95 leden en staat nog steeds onder de deskundige leiding van Bert Decavel. Het orkest werkt aan een programmakeuze waarbij steeds een balans wordt nagestreefd tussen originele werken voor harmonieorkest van gerenommeerde componisten, bewerkingen van het klassiekere symfonische repertoire of filmmuziek en werken voor solo en orkest. PALMARES 2001 Promotie en bevestiging Superieure afdeling, Diksmuide, België 2003 Zilver Eerste Divisie, Certamen Internacional de Bandas de Música, Valencia, Spanje 2005 Wereldkampioen Eerste Divisie, WMC Kerkrade, Nederland 2007 Geselecteerd muziekensemble Provinciale Selectiewedstrijd, West-Vlaanderen 2008 Brons Sección de honor, Certamen Internacional de Bandas de Música, Valencia, Spanje 2009 Cultureel Ambassadeur Stad Waregem 2009 Brons hoogste divisie-concertafdeling, WMC Kerkrade, Nederland 2010 Cultureel Ambassadeur Stad Waregem 2011 Geselecteerd muziekensemble Provinciale Selectiewedstrijd, West-Vlaanderen de plaats Concertafdeling, WMC Kerkrade, Nederland en Beste Belgische harmonie 2014 Cultureel Ambassadeur Stad Waregem 2014 Finalist Provinciale Selectiewedstrijd, West-Vlaanderen DIRIGENT BERT DECAVEL Toen de Koninklijke Fanfare De Leievrienden in 1987 haar 60-jarig bestaan vierde, werd beslist om de fanfare om te vormen tot harmonie. Onder leiding van een nieuwe dirigent Bert Decavel, die in 1988 de taak overnam van Paul Vercruysse, werd de toenmalige fanfare op enkele jaren tijd uitgebouwd tot een harmonieorkest met ongeveer 95 leden, hoofdzakelijk jonge muzikanten. Bert was lesgever aan de Waregemse academie voor muziek, woord en dans. Na André Nolf en Paul Vercruysse, is Bert de derde dirigent die uit eigen rangen is gegroeid.

6

7

8

9 PROGRAMMA NIEUWJAARSCONCERT 2015 Puenteareas Reveriano Soutullo Symphonic Dances from West Side Story Leonard Bernstein / arr. Paul Lavender 2nd Concerto for Clarinet and Wind Band Oscar Navarro solist David Van Maele Pinocho Ferrer Ferran Fnugg Blue Øystein Baadsvik / Svein H. Giske solist Jan Huysentruyt Flowerdale Philip Sparke solist Hans Bossuyt

10

11

12

13 PROGRAMMA NIEUWJAARSCONCERT 2015 PUENTEAREAS R. Soutullo Deze klassieke concert paso doble is van de hand van de Spaanse componist Reveriano Soutullo die in het begin van vorige eeuw bekendheid verwierf met marsen en zarzuelas. Soutullo werd beïnvloed door Maurice Ravel en Camille Saint-Saëns. De paso doble is een ode aan zijn Galicisch geboortedorp Puenteareas. SYMPHONIC DANCES FROM WEST SIDE STORY Leonard Bernstein / arr. Paul Lavender De Amerikaanse componist Leonard Bernstein voelde zich evengoed thuis in de concertzaal als in het musicaltheater. Behalve dirigent was hij ook pianist, schrijver, componist en didacticus, die als geen ander de muziek van Mahler en Beethoven voor een breed publiek inzichtelijk kon maken. Hij zal de geschiedenis ingaan als de man die de Amerikanen leerde wat klassieke muziek is, zei violist Isaac Stern destijds over hem. Bernstein sloeg bruggen tussen klassieke en populaire muziek; we horen flarden Stravinsky, jazz, musicalsongs, Joodse muziek en laatromantische klanken in zijn werk. Met de musical/opera West Side Story, een twintigste-eeuwse Amerikaanse variant op het aloude verhaal van Romeo en Julia, maakte Bernstein zijn internationale doorbraak als componist. Het was het meest spraakmakende, opwindende en succesvolste muziekstuk uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De dansen uit het muziekdrama lijken in de verste verte niet op operaballetten. Het zijn de straatdansen van rivaliserende stadsbendes, de Jets en de Sharks, die elkaar uitdagen en bevechten. Voor deze dansen schreef Bernstein zijn meest opzwepende muziek, vol onderhuidse dreiging en vitaliteit. In volgorde van uitvoering bestaan de Dances uit: Prologue (Allegro moderato) Somewhere (Adagio) Scherzo (Vivace leggiero) Mambo (Presto) Cha-cha (Andantino con grazia) Meeting Scene (Meno mosso) Cool Fugue (Allegretto) Rumble (Molto allegro) Finale (Adagio).

14 2ND CONCERTO FOR CLARINET AND WIND BAND Oscar Navarro solist David Van Maele De jonge Spaanse componist Oscar Navarro schreef het tweede concerto voor klarinet in 2011 in opdracht van het Instituto Valenciano de la Música en droeg het op aan de klarinettist José Franch Ballester. Vormelijk bestaat het concerto uit één beweging met drie duidelijk herkenbare delen. In zijn totaliteit kenmerkt het werk zich door een kleurige toontaal en een zeer rijke orkestratie. Navarro slaagt er niet alleen in om de complete waaier van technische mogelijkheden van de klarinet te benutten, maar brengt ook de klarinet als verlengde van de natuurlijke menselijke stem voor het voetlicht. Het muzikale palet dat Navarro aanwendt, bevat de volgende elementen: een zangerige stijl getint met ethnische / new age thema s, flamenco- en Spaanse folkloristische muziek (inclusief het obligate handgeklap), minimalistische harmonieën die soms naar de menselijke stem neigen en typische virtuoze climaxen afgewisseld met impressionistische deeltjes. Een parel. solist David Van Maele David Van Maele ( 1975 Gent) begon zijn muzikale studies aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt bij Franky Sarrazijn en Geert Defauw, beiden ere-klarinettisten bij de Muziekkapel van de Gidsen. Hierna zette hij de stap naar de kunsthumaniora in Gent om vervolgens zijn professionele carrière te starten aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Eddy Vanoosthuyse. Hij behaalde er de diploma s meester in de muziek, in de kamermuziek en specialisatie in de muziek. David vervolmaakte zich door masterclasses bij gerenommeerde klarinettisten zoals Wenzel Fuchs, Edouard Brunner, Howard Klug, Luis Rossi, Thomas Friedli, Guy Deplus. In 2001 werd David aangeworven als klarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen waar hij momenteel de functie van 1e solist es-klarinet bekleedt. Sinds 1999 is hij leraar klarinet en Instrumentaal Ensemble en pedagogisch coördinator van de houtblazersgroep aan de academie van Tielt. David is medeoprichter van het klarinetkwintet Xtravaganza, een virtuoos samenspel van vijf solisten verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij is een veelgevraagd klarinettist bij diverse symfonische orkesten en ensembles zoals het Vlaams Radio Orkest, de Vlaamse Opera, Il Novecento en het Nationaal Orkest van België. David bespeelt de Wurlitzer Klarinetten.

15 PINOCHO Ferrer Ferran Ferrer Ferran is componist, dirigent, pianist en leraar aan het Conservatorio Profesional de Música de Valencia. Als componist is hij bekend om zijn werk voor kamerorkest, ensemble en symfonisch orkest. Ferrer Ferran componeerde Pinocho speciaal voor het prestigieuze Certamen Internacional de Bandas de Música in Valencia (Spanje), editie Het werd het plichtwerk voor orkesten in hoogste categorie, Sección de honor, dus ook voor het Bevers Harmonieorkest. Pinocho is een symfonische suite gebaseerd op de klassieker uit de wereldliteratuur van Carlo Collodi. De componist voert de luisteraar mee in het fantastische verhaal. Muzikaal vertaalt zich dat in onverwachte wendingen en veel sentiment. Deze compositie bestaat uit vier delen. In het bos wordt een tak van een pijnboom betoverd door de blauwe fee. Nietsvermoedend maakt Gepetto hier een harlekijn van, maar schrikt als de pop, die hij Pinokkio noemt, echt begint te leven. Pinokkio blijkt nogal ondeugend te zijn en luistert steeds naar de verkeerde personen, waardoor hij in onmogelijke situaties terecht komt. Dan droomt Pinokkio dat hij een echte jongen is. De blauwe fee belooft dat hij dat ook zal worden als hij bewijst dat hij kan kiezen tussen goed en kwaad. Na veel vallen en opstaan redt Pinokkio zijn vader uit de buik van een zeemonster en verandert dan als beloning in een echte jongen van vlees en bloed.

16

17

18 FNUGG BLUE Øystein Baadsvik / Svein H. Giske solist Jan Huysentruyt Øystein Baadsvik is een jonge Noorse tuba-solist en kamermusicus. Hij trad op met de meest prestigieuze orkesten en maakte in 2006 zijn New Yorks recitaldebuut in Carnegie Hall. Baadsvik werd bekend door zijn master classes, spraakmakende optredens en tuba clinics. Zijn bekendheid nam echter een hogere vlucht Baadsvik werd zelfs bijna een cultfiguur dankzij de postings van zijn optredens op YouTube. Een van zijn bekendste composities is Fnugg Blue ( fnugg is Noors voor iets kleins en voor sneeuwvlokje ). Fnugg is het origineel basiswerk voor tuba-solo en vergt van de performer unieke vaardigheden zoals lip beats en multifonie. Later werd het werk herschreven en uitgebreid voor brass band en concert band en kreeg de titel Fnugg Blue. Baadsviks uitvoering van Fnugg Blue werd op Youtube bijzonder populair door de sympathieke medewerking van het publiek met dans en handgeklap. solist Jan Huysentruyt Jan Huysentruyt ( 1987 Kortrijk) zette zijn eerste muzikale stappen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Harelbeke. Zijn leraars waren Geert Verschaeve, Gustaaf Devolder, Guy Audenaert en Stephan Vanaenrode. Hij studeerde aan het Conservatorium van Gent. Als freelancer speelde hij o.a. in het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België, het Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van de Munt, Belgian Brass... Jan is spelend lid bij Brassband Leieland en het Koninklijk Bevers Harmonieorkest. Jan dirigeert de harmonie van Oosterzele Con Animo en harmonie Sint Martinus uit Overijse. Momenteel is hij beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht in Beauvechain.

19 FLOWERDALE Philip Sparke solist Hans Bossuyt Flowerdale is de alombekende beweging voor soprano mi b cornet uit de zevendelige suite Hymn of the Highlands van Sparke. Flowerdale is een woud in Wester Ross, Schotland, beroemd om zijn prachtige waterval. Sparke vertolkt in dit werk de zachtjes zwiepende bomen omgeven door een sereen landschap. Brassbandfanaten noemen dit werk terecht een echte show-stopper. solist Hans Bossuyt Hans Bossuyt ( 1970 Kortrijk) zette zijn eerste stappen in de muziek aan de academie van Harelbeke en behaalde er zijn regeringsmedaille op klarinet. Hans studeerde daarna aan het Conservatorium van Gent waar hij het diploma Meester in de muziek specialisatie trompet (bij Benny Wiame) en het diploma lerarenopleiding van academisch niveau behaalde. Hij volgde masterclasses en specialisatiecursussen Jazz bij oa. Bert Joris, Marc Godfroid, Frank Nuyts e.a. en heeft ruime onderwijservaring als leraar koper - samenspel - jazz aan verscheidene academies. Hans is verbonden aan bands zoals The Smoky Midnight Gang, The Triplettes, The Indian Cigars, The Whodads, Latin Bigband Mucho Gusto, Manngold de Cobre en maakte als trompettist deel uit van tal van musicalproducties zoals Les Misérables, The Phantom of the Opera, Kuifje, Daens... en tal van orkestproducties bij onze meest gerenommeerde symfonische orkesten, Orkest van de Vlaamse Opera, Filharmonisch Orkest Antwerpen, Beethoven Academie,... Hans is lid van het Bevers Harmonieorkest en is regelmatig te horen als solist in de HaFaBra wereld.

20

21 Elektriciteitswerken Niels Goyens Koning Albertstraat Beveren-Leie Tel. 0472/ Btw. BE

22 Contact tel: 056/ fax: 056/ Lucien De Vos /

23 agentschap Billiet-Deryckere Pia Kerkdreef 10, 8791 Beveren-Leie beverenleie@crelan.be -

24 VERZEKERINGSMAKELAAR BELEGGINGEN FINANCIEEL ADVIES KREDIETMAKELAAR Brugsesteenweg219 B-8500 Kortrijk T F E - info@vanhouttebvba.be CBFA A-B RPR Roterijstraat Waregem

25 LP077_AD Bevers Harmonie_03.indd 1 27/11/14 09:52

26 BEVEREN-LEIE PARK INTERLIN PROJECTEN IN UW BUURT BOUWGRONDEN NIEUWBOUWWONINGEN APPARTEMENTEN BOUWEN OP MAAT Een groep van performante bouwbedrijven die draait rond een bruisende synergie van mensen. Gepassioneerde individuen met één gezamenlijke fascinatie : bouwen. Met zijn 100 jaar ervaring is Groep Huyzentruyt een gevestigde waarde in de Belgische bouwsector met hoofdzetel in Beveren-Leie. Groep Huyzentruyt NV Wagenaarstraat Beveren-Leie

27 OOK DEZE PARTNERS STEUNEN ONS Bouwwerken De Ketele AXA Deblaere - Sint-Eloois-Vijve Feestzalen Leieburcht - Sint-Eloois-Vijve Johan Vanhove - open VLD FPC Blusapparaten - Beveren-leie Lifttel - liftcommunicatiesystemen Quality Lift DM Cleaning Kurt Demunter Record Bank - Marc Demeulemeester Waregem Belfius Desselgem - Beveren-Leie Group Willy Naessens Boekhoudkantoor Willem Decraene en Partners BVBA - Waregem Slagerij Christ Baert - Beveren-Leie Christiaens Bouwmaterialen Patricia Christiaens - fotografe KBC Verzekeringen Beveren-Leie Walter Loosvelt - uit sympathie Lemca Musical Instruments Interim Car Waregem / Oudenaarde Walcarius - metaalconstructies - Moeskroen Brasserie Gaverkasteel - Deerlijk Accountancy Polet - Zulte Sportcafé De Treffer - Waregem Peugeot Automotive Group - Waregem BNP Paribas Fortis - Minne Decock - Desselgem

28 BESCHERMCOMITÉ VAN HET BEVERS HARMONIEORKEST Om het Harmonieorkest in zijn verdere ontplooiing te ondersteunen, werd in november 2010 onder de impuls van enkele bestuursleden/muzikanten het Beschermcomité van het Bevers Harmonieorkest opgericht. Het beschermcomité bestaat voornamelijk uit sympathisanten en vrienden van het orkest, maar richt zich eigenlijk tot iedereen die de amateurmuziek genegen is. Daarbij staat steeds de verdere ontwikkeling van het orkest voorop met aandacht voor een goede muzikale omkadering (aankoop partituren en instrumenten...), begeleiding en opleiding van jonge muzikanten en het bieden van een podium voor jong talent. Voor de leden van het Beschermcomité (individueel lid 100 per jaar; lid met partner 175 euro) is jaarlijks een interessant voordelenpakket voorzien. Concreet betekent dit: gratis deelname aan de jaarlijkse activiteit van het beschermcomité: concertuitstap naar Bozar Brussel, Concertgebouw Brugge,...met concert van het Symfonieorkest Vlaanderen, een blik achter de schermen en afsluitende drink gratis gereserveerde plaats op de nieuwjaarsconcerten van het Bevers Harmonieorkest met aperitief voorafgaand aan het concert de vermelding van uw naam op onze website en het sponsor/programmaboekje van onze nieuwjaarsconcerten uitnodiging tot de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van ons orkest Bij interessse en voor meer informatie over het jaarprogramma van het comité, neem gerust concact met ons op via of met één van onze bestuursleden.

29 LEDEN BESCHERMCOMITÉ 2015 Paul De Meulemeester Marc en Katrien Fourneau - Missiaen Kurt Vanryckeghem Marc en Lydie Verstraete - Desreumaux Nic en Kaat Pappijn - Allegaert Vic Commère Marc en Leen Vanpoucke - Decavel Jimmy Peirs Lieven Monserez Pietro Iacopucci Andy en Julie Deprez - De Meulemeester Rik en Hilde Soens - Defoort Kristof Chanterie Raf Chanterie Carlos en Marianne Meersman - Debaere Frederic Courtens Joeri De Vriesere Henry en Kristin Declerck - Croes Dries Vanhoutte Paul Thiers Frans en Marie-Claire Depoortere - Deknudt Wouter en Patricia Van Cauwenberghe - Bloquiaux Henk en Hilde Bulckaert - Bauwens Lieven en Ann Lambrecht - Bloquiaux Nico en Annemie Pappijn - Coussement Gustaaf en Marie-Jeanne Depoortere - Roels Bart en Linda De Lombaerde - Vervaeke Koen en Pia Lavens - Desmet Tony en Nicky Vanwijnsberghe - Proost Raadslid Marc en Frieda Vercruysse - Himpe Rony en Marleen Deprez - Valcke Carlos en Lut Geldhof - Follens Mieke Derluyn Wouter en Katleen Sioen - Vanlede Eddy en Greta Decock - Valcke Francine Vermandele Paul Bamelis Nicole Derluyn - Depreytere Jo en Ann Noppe - Verplaetse Jacques en Monique Callens - Verhamme Thierry en Fanny Vanhoutte - David

30

31 DANKWOORD Wij willen graag onze dank uitdrukken aan de leden van het beschermcomité, onze sponsors, het stadsbestuur en alle sympathisanten voor de steun aan ons orkest. Ons rest enkel nog iedereen een gelukkig, muzikaal en gezond 2015 toe te wensen. Dirigent, muzikanten en bestuur van het Bevers Harmonieorkest. ONZE PARTNER WORDEN? Wenst u ook het Bevers Harmonieorkest te steunen? U wil bijdragen tot de muzikale werking, omkadering, begeleiding en opleiding van muzikanten? U kan alle info hieronver terugvinden via of via info@beversharmonieorkest.be

32

HET BEVERS HARMONIEORKEST PALMARES HET BEVERS HARMONIEORKEST INSPIREERT

HET BEVERS HARMONIEORKEST PALMARES HET BEVERS HARMONIEORKEST INSPIREERT HET BEVERS HARMOIEORKEST Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in Beveren-eie (West-Vlaanderen, België) in 1927 als fanfare De eievrienden. Onder leiding van Bert Decavel werd de fanfare

Nadere informatie

Het Bevers Harmonieorkest. Een modern orkest met een opmerkelijk palmares en een unieke communicatiemix.

Het Bevers Harmonieorkest. Een modern orkest met een opmerkelijk palmares en een unieke communicatiemix. Het Bevers Harmonieorkest Een modern orkest met een opmerkelijk palmares en een unieke communicatiemix. 2 - Het Bevers Harmonieorkest Situering Het Bevers Harmonieorkest Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest

Nadere informatie

VRIENDELIJKE UITNODIGING

VRIENDELIJKE UITNODIGING VRIENDELIJKE UITNODIGING Beste muziekliefhebber, Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 8 januari 2016 om 20u in de Sint-Jan-de- Doperkerk in

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

VRIENDELIJKE UITNODIGING

VRIENDELIJKE UITNODIGING VRIENDELIJKE UITNODIGING Beste muziekliefhebber, Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 5 januari 2018 om 20u in de Sint-Jan-de- Doperkerk in

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

VRIENDELIJKE UITNODIGING

VRIENDELIJKE UITNODIGING VRIENDELIJKE UITNODIGING Beste muziekliefhebber, Graag nodigen wij u uit op het jaarlijks nieuwjaarsconcert van het Bevers Harmonieorkest op vrijdag 6 januari 2017 om 20u in de Sint-Jan-de- Doperkerk in

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Wat is er mogelijk na de muziekschool??? je kan nog steeds terecht in onze academie

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt Lede Tel: 053/

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt Lede   Tel: 053/ Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Wat is er mogelijk na de muziekschool??? je kan nog steeds terecht in onze academie

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender J A A R G A N G 3 NO. 1 4 Van onze voorzitter November 2011 INHOUD: Van onze voorzitter Intocht Sint Nicolaas Op de lessenaar Interview: Martien Maas Caeciliafeest Intermezzo Activiteiten kalender Zoals

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

concertavond dankzij de Business seat-formule

concertavond dankzij de Business seat-formule @ Inne Helsen Een onvergetelijke concertavond dankzij de Business seat-formule Ook dit seizoen heeft het orkest een aantal aantrekkelijke formules voor u klaar om uw professionele contacten, klanten of

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM

SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM Inhoud 1. INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBANDEN 2 2. PROJECTVERENIGINGEN 4 3. OPENBARE INSTELLINGEN WAAR STAD LID VAN IS 4 4. VZW S 5 5. BOUWMAATSCHAPPIJEN

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

BELLE PEREZ in samenspel met HARMONIE DE WARE VRIENDEN OOIGEM. Patrick & Isabelle.

BELLE PEREZ in samenspel met HARMONIE DE WARE VRIENDEN OOIGEM. Patrick & Isabelle. BELLE PEREZ in samenspel met HARMONIE DE WARE VRIENDEN OOIGEM Patrick & Isabelle www.khdewarevrienden.com zaterdag 4 november 2017 kaart: 18 // V.I.P.: 36 Beste muziekliefhebber, Wij vieren dit jaar feest!

Nadere informatie

Brass Band Heist heeft uw steun nodig!

Brass Band Heist heeft uw steun nodig! Sponsor Brochure Brass Band Heist heeft uw steun nodig! Om financieel en organisatorisch als vzw goed te kunnen functioneren en wij ook een hoge muzikaliteit en kwaliteit willen blijven garanderen, is

Nadere informatie

LESBRIEF DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 27 en dinsdag 28 maart SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam

LESBRIEF DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 27 en dinsdag 28 maart SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam LESBRIEF DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 27 en dinsdag 28 maart 2017 SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen en de Marinierskapel

Nadere informatie

6de Ontbijtjogging JCW (eigen organisatie) wandelen(5km) en lopen (10km)

6de Ontbijtjogging JCW (eigen organisatie) wandelen(5km) en lopen (10km) Kerstcorrida Deerlijk 20/12/2016 Callens Rik 15km 220/905 1u06'44" 15km 364/905 1u11'33" Nathalie Viaene 15km 370/905 1u11'43" Vermeersch Erik 15km 385/905 1u12'11" Veys Patrick 15km 396/905 1u12'34" Messiaen

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAPPEN FOND DE AREND REKKEM 2015 ZWARE FOND

KAMPIOENSCHAPPEN FOND DE AREND REKKEM 2015 ZWARE FOND KAMPIOENSCHAPPEN FOND DE AREND REKKEM 2015 ZWARE FOND 1. BOURGEOIS PIERRE Izegem 15p 190% 400 2. Vancauwenberghe Aurele Leers Nord 15 320 250 3. Delrue-Vanbruaene Lauwe 14 205 200 4. Vandemaele Wilfried

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015

Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015 Les Lundis d Hortense presenteert : Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015 Jazz au Vert is een niet te missen jaarlijks evenement voor muzikanten die hun

Nadere informatie

LESBRIEF SCHOOLCONCERTEN IN DE DOELEN VOOR GROEP 7 en 8 Maandag 23 en dinsdag 24 mei 2016 VIER DE STAD MET DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN

LESBRIEF SCHOOLCONCERTEN IN DE DOELEN VOOR GROEP 7 en 8 Maandag 23 en dinsdag 24 mei 2016 VIER DE STAD MET DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN LESBRIEF SCHOOLCONCERTEN IN DE DOELEN VOOR GROEP 7 en 8 Maandag 23 en dinsdag 24 mei 2016 VIER DE STAD MET DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Schoolconcerten in de Doelen zijn onderdeel van het Cultuurtraject

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM

SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM Inhoud 1. INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBANDEN 2 2. projectverenigingen 4 3. OPENBARE INSTELLINGEN WAAR STAD LID VAN IS 5 4. VZW S 6 5. BOUWMAATSCHAPPIJEN

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

LUSTRUMVIERING en HULDECONCERT GASTON FEREMANS

LUSTRUMVIERING en HULDECONCERT GASTON FEREMANS SPONSORINGDOSSIER LUSTRUMVIERING en HULDECONCERT GASTON FEREMANS zondag 28 september 2014 om 11u, en zondag 12 oktober 2014 om 15u 1. Het project 1.1. Context Om twee redenen is 2014 voor Marnixring Gaston

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

KMV Sint-Cecilia Vichte. Adverteermogelijkheden

KMV Sint-Cecilia Vichte. Adverteermogelijkheden KMV Sint-Cecilia Vichte Adverteermogelijkheden Wie zijn we? De Koninklijke Muziekvereniging St-Cecilia Vichte werd in 1931 gesticht onder de naam Ick dien. Enkele decennia later, in 1973, werd er een trommelkorps

Nadere informatie

sample Methode voor trommel en drumset

sample Methode voor trommel en drumset Slag & Stoot Methode voor trommel en drumset Inhoud Walter Mertens A itmische Oefeningen Technische - en leesoefeningen met enkelslagen & accenten, invuloefeningen en duetten B offel Oefeningen Technische

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM Inhoud 1. DIENSTVERLENENDE VERENIGINGEN 2 2. OPDRACHTHOUDENDE VERENIGINGEN 3 3. INTERLOKALE VERENIGINGEN 4 4. PROJECTVERENIGINGEN

Nadere informatie

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN Academie Londerzeel presenteert: MODULES AMC WO Lesda g ENS DAG en op of Z, ATE VRIJD MUZ R DAG AG IEK LAB (V3) O S SER OFIE VRA NCK Schooljaar 2016-2017 X AMC volgens een modulair systeem... Dit betekent

Nadere informatie

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament.

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Dierbaren lezer Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Voor ik dezen stoffigen wereld verlaat, wil ik u mijnen schat toevertrouwen. Heel mijn leven heb ik mijne

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Sponsorplan KTVM. Zo helpen wij elkaar. Muziek maken is een prachtige hobby voor jong en oud.

Sponsorplan KTVM. Zo helpen wij elkaar. Muziek maken is een prachtige hobby voor jong en oud. Sponsorplan KTVM Fotografie: Henk Versteeg Zo helpen wij elkaar Muziek maken is een prachtige hobby voor jong en oud. Een vereniging draaiende houden is tegenwoordig bijna niet mogelijk zonder hulp van

Nadere informatie

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble The O Side of Brass O Brass - koperensemble INHOUD INHOUD 2 WIE ZIJN WE? 3 VERWEZELIJKINGEN 4 THE O SIDE OF BRASS 5 CONCEPT 5 APERITIEFCONCERT 6 AVONDVULLEND CONCERT 7 CONTACT 7 2 WIE ZIJN WE? O Brass

Nadere informatie

SHELL HARMONIE AMSTERDAM

SHELL HARMONIE AMSTERDAM SHELL HARMONIE AMSTERDAM 2 Een mens is nooit te oud om te leren musiceren SHA, 2001 3 Inhoud Beste collega...5 Over de Shell Harmonie en haar orkesten...7 Wat is een Harmonie orkest?...8 De Grote Harmonie...8

Nadere informatie

Conservatoria Symfonieorkest

Conservatoria Symfonieorkest Beethoven Bruch Die Geschöpfe des Prometheus Brahms Benzi Symfonie nr. 2 dirigent solist Conservatoria Symfonieorkest Maastricht, Gent & Tilburg 23/25/26/27 nov 2012 Programma Beethoven Benzi dirigent

Nadere informatie

Koninklijke Harmonie SFORZANDO Boom vzw. Wij zijn de vereniging Koninklijke Harmonie SFORZANDO Boom vzw met zetel te Boom.

Koninklijke Harmonie SFORZANDO Boom vzw. Wij zijn de vereniging Koninklijke Harmonie SFORZANDO Boom vzw met zetel te Boom. Sponsordossier Koninklijke Harmonie SFORZANDO Boom vzw Beste kandidaat sponsor, Graag stellen wij u onze vereniging in een notendop voor. Want wie is SFORZANDO? Wij zijn de vereniging Koninklijke Harmonie

Nadere informatie

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Biografie Het trio Het Trio Avanesyan werd opgericht in 2010, en verenigt de broers Hrachya en Sevak Avanesyan

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

DE MUSICAL STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR DECEMBER JANUARI 2018 VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY

DE MUSICAL STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR DECEMBER JANUARI 2018 VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY DÉ SPEKTAKELMUSICAL VAN HET NAJAAR Original graphics designed by Dewynters Plc, London / Foto VBW Rafaela Pröll 2015 DE MUSICAL VAN MICHAEL KUNZE EN SYLVESTER LEVAY DECEMBER 2017 - JANUARI 2018 STADSSCHOUWBURG

Nadere informatie

Koninklijke Harmonie YPRIANA. foto: Tijl Capoen

Koninklijke Harmonie YPRIANA. foto: Tijl Capoen Koninklijke Harmonie YPRIANA foto: Tijl Capoen Ypriana is een modern en veelzijdig orkest met meer dan 80 muziekliefhebbers en enkele professionele muzikanten van eigen kweek. Ypriana onderscheidt zich

Nadere informatie

De Worstelhop van het t Leusveld * door: Edith Gloerich. Muziekles voor kinderen van groep 3 en 4

De Worstelhop van het t Leusveld * door: Edith Gloerich. Muziekles voor kinderen van groep 3 en 4 De Worstelhop van het t Leusveld * door: Edith Gloerich Muziekles voor kinderen van groep 3 en 4 Nodig: 2 muzikanten van blaasorkest en muziekdocent met blaasinstrument (Dus een blazerstrio, combinatie

Nadere informatie

Modules voor de komende drie schooljaren

Modules voor de komende drie schooljaren G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

CEDRIC HONINGS (GITAAR) Embrujo Español

CEDRIC HONINGS (GITAAR) Embrujo Español ZO 03.02.19 - CONCERTZAAL symphoniaassai O.L.V. WOUTER LENAERTS CEDRIC HONINGS (GITAAR) Embrujo Español CCHA.BE ZO 03.02.19 - CONCERTZAAL symphoniaassai O.L.V. WOUTER LENAERTS CEDRIC HONINGS (GITAAR)

Nadere informatie

Ereprijzen Guldensporenvlucht 2010 Jonge Duiven. Ereprijs Geschonken door aan Winnaar

Ereprijzen Guldensporenvlucht 2010 Jonge Duiven. Ereprijs Geschonken door aan Winnaar Ereprijzen Guldensporenvlucht 2010 Jonge Duiven Ereprijs Geschonken door aan Winnaar Gulden Spoor Mr Danny Van Bael, Anderlecht 1e prijs hoofdvlucht Yves Beulque, Anzegem Schaal Stad Brugge 1e prijs hoofdvlucht

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

* WVOU * FONTENAY SUR EURE * Los : S:123 * * WEST-VLAANDEREN * 1141 JONGE * Basis: P: 1 *

* WVOU * FONTENAY SUR EURE * Los : S:123 * * WEST-VLAANDEREN * 1141 JONGE * Basis: P: 1 * * WEST-VLAANDEREN * 1141 JONGE * Basis: 305000 P: 1 * 10 20 30 40 50 100 200 300 500 1000 2000 5000 10000 VI IL2 UNI SCH GPR PRS GBO KBO A2S O2S A3S O3S ERE HFT DIV ----- ----- ----- ----- ----- -----

Nadere informatie

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

WELKOM IN MUSART Welkom in Musart (voorheen gekend als Muziekhumaniora Kindsheid Jesu Hasselt) - een muziekopleiding die zich richt op jonge talentrijke musici in klassieke muziek, jazz en pop - die is

Nadere informatie

Modules voor de komende schooljaren

Modules voor de komende schooljaren G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

STICHTING ZOMERORKEST NEDERLAND

STICHTING ZOMERORKEST NEDERLAND Jaarverslag 2012 STICHTING ZOMERORKEST NEDERLAND INHOUDSOPGAVE Secretarieel Jaarverslag... 3 Overzicht bestuursactiviteiten... 3 Samenstelling bestuur... 3 Vergaderingen... 3 Acties en Besluiten... 3 Het

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

jaar. Koninklijke Fanfare Iever Maakt Vooruitgang vzw Heindonk. In concert met De Romeo s. 18 oktober 2014 SPONSOR VOORSTELLEN

jaar. Koninklijke Fanfare Iever Maakt Vooruitgang vzw Heindonk. In concert met De Romeo s. 18 oktober 2014 SPONSOR VOORSTELLEN 1879-2014 135 jaar Koninklijke Fanfare Iever Maakt Vooruitgang vzw Heindonk In concert met De Romeo s 18 oktober 2014 SPONSOR VOORSTELLEN Sinds het 125-jarig bestaan tracht de Heindonkse Koninklijke Fanfare

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen

Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen persdossier Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen p. 2 Tentoonstelling Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen Wat?

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 15 oktober 2013 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0096/SA/1/0082

Nadere informatie

SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM

SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM Inhoud 1. INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBANDEN 2 2. PROJECTVERENIGINGEN 5 3. OPENBARE INSTELLINGEN WAAR STAD LID VAN IS 5 4. VZW S 6 5. BOUWMAATSCHAPPIJEN

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER GITARENFESTIVAL GENT

SPONSORDOSSIER GITARENFESTIVAL GENT SPONSORDOSSIER GITARENFESTIVAL GENT V R I J DAG 28/10/2016 ZATERDAG 29/ 10/ 2016 ZONDAG 30/ 10/2016 ORCHESTRATAAR VZW I N S A M ENWERKING MET S T A D GENT Inhoudstafel Introductie... 3 Programma... 4 Vrijdag

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

Frank Montis laat de muziek voor zich spreken Straightforward Fascination: een oprechte klik 1 Jos Rouw 15 december 2011

Frank Montis laat de muziek voor zich spreken Straightforward Fascination: een oprechte klik 1 Jos Rouw 15 december 2011 Frank Montis laat de muziek voor zich spreken Straightforward Fascination: een oprechte klik 1 Jos Rouw 15 december 2011 Albumcover DelMontis Straightforward Fascination Het begon ooit in Porgy & Bess

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen

HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen HZO en grote namen : Wibi Soerjadi HZO en cultuur in Zeeland : Stenzel & Kivits Nieuwjaarsconcert 2016 Al eeuwenlang kenmerken water, dijken en polders

Nadere informatie

Modules AMC 2011-2012

Modules AMC 2011-2012 G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

Lichte Muziek. harmonie- en fanfareorkesten en brassbands

Lichte Muziek. harmonie- en fanfareorkesten en brassbands REGLEMENT concertconcoursen Lichte Muziek voor harmonie- en fanfareorkesten en brassbands 2013 2014 Inhoudsopgave Reglement concertconcoursen Lichte Muziek HaFaBra 2013-2014 Artikel 1. Artikel 2. Artikel

Nadere informatie

Modules AMC 2011-2012

Modules AMC 2011-2012 G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

KONINKLIJK FANFARE ORKEST

KONINKLIJK FANFARE ORKEST Herklassering in SUPERIEURE Afdeling Provinciale Muziektoernooien 2012 Nationaal Vlamo Kampioen 2010 SUPERIEURE Afdeling Bronzen medaille Fanfare 2 de divisie - World Music Contest Kerkrade 2009 KONINKLIJK

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAPPEN DE GULLEGEMSE DUIVENMAATSCHAPPIJ 2018

KAMPIOENSCHAPPEN DE GULLEGEMSE DUIVENMAATSCHAPPIJ 2018 KAMPIOENSCHAPPEN DE GULLEGEMSE DUIVENMAATSCHAPPIJ 2018 CLERMONT OUDE EN JAARSE FONTENAY OUDE EN JAARSE 1 BREEMEERSCH JACKY 35 677,15 50,00 1 DORME WILLY 26 315,63 50,00 2 Mortier Martine 34 645,14 25,00

Nadere informatie

Reglement. Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek

Reglement. Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek Reglement Nederlands Kampioenschap voor Solisten en Ensembles blaasmuziek Geldig vanaf 2018 KNMO Utrecht info@knmo.nl www.knmo.nl 1 Reglement Nederlands Kampioenschap voor solisten en ensembles blaasmuziek

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Concert en Dans In Kasteel Maurick 27 november 2016

Concert en Dans In Kasteel Maurick 27 november 2016 Concert en Dans In Kasteel Maurick 27 november 2016 The Khachaturian Ensemble Zie ook: http:/www.facebook.com/khachaturianensemble Het Khachaturian Ensemble is een kamermuziekensemble dat bestaat uit musici

Nadere informatie

Luister naar de muziekfragmenten en verbind de juiste bezetting met elk orkest.

Luister naar de muziekfragmenten en verbind de juiste bezetting met elk orkest. Met z n allen samen! Toeters en kloppers Er zijn drie soorten orkesten die enkel uit blazers en slagwerk bestaan. Samen worden deze orkesten hafabra genoemd, naar de eerste letters van hun naam. Luister

Nadere informatie

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 Inhoudstafel 1 Voorwoord 2 2 Organigram 3 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 4 Master Koordirectie 4 4.1 Inleiding tot Koordirectie 4 4.2 Master Koordirectie 5 5 HaFaBra-directie 6 5.1

Nadere informatie

sample Methode voor trommel, drumset en pauken

sample Methode voor trommel, drumset en pauken Slag & Stoot Methode voor trommel, drumset en pauken Inhoud Walter Mertens A itmische Oeeningen Technische - en leesoeeningen met enkelslagen & accenten, invuloeeningen en duetten oel Oeeningen Technische

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 11 februari 2014 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0401/SA/1/0378

Nadere informatie

Concerten, optredens en activiteiten

Concerten, optredens en activiteiten 1 Kalender activiteiten academiejaar 2013-2014 Concerten, optredens en activiteiten Zondag 13 oktober 2013 Door de leerlingen van de academie Zondag 13 oktober 2013 Openstelling van het gebouw van de academie

Nadere informatie

Sponsortarieven. Klassiek Brasschaat Eerste Editie 19 juli 2014

Sponsortarieven. Klassiek Brasschaat Eerste Editie 19 juli 2014 Sponsortarieven Klassiek Brasschaat Eerste Editie 19 juli 2014 Beste muziekliefhebber Was music your first love? Ben je een muziekliefhebber die Night of the Proms weet te appreciëren? Wat zou je ervan

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Start Masterclasses 1 november mei 2018 Kunstencentrum Waalwijk

Start Masterclasses 1 november mei 2018 Kunstencentrum Waalwijk Start Masterclasses 1 november 2017 23 mei 2018 Kunstencentrum Waalwijk Betreft: Masterclasses mannenkoor dirigenten Aan de besturen en dirigenten van het KNZV, Bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond,

Nadere informatie

Slaven in Florida Verhalenwedstrijd voor GROEP 5-8 BASISONDERWIJS DOCENTENHANDLEIDING

Slaven in Florida Verhalenwedstrijd voor GROEP 5-8 BASISONDERWIJS DOCENTENHANDLEIDING Lesdoel Leerlingen verdiepen zich in het thema slavernij en in een compositie van Frederick Delius: Florida Suite. Dit muziekstuk is geïnspireerd op muziek van de slaven. Met deze achtergrondkennis en

Nadere informatie

* W.V.V * PONTOISE PROVINCI * Los : S:085 * * West Vlaanderen * 608 Oude * Basis: P: 1 *

* W.V.V * PONTOISE PROVINCI * Los : S:085 * * West Vlaanderen * 608 Oude * Basis: P: 1 * * West Vlaanderen * 608 Oude * Basis: 230000 P: 1 * 10 20 30 40 50 100 200 300 500 1000 2000 5000 10000 VI IL UNI SCH GPR PRS GBO KBO A2S O2S A3S O3S ERE SUP DIV ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----

Nadere informatie

Romeo en Julia - Rotterdams Philharmonisch Orkest

Romeo en Julia - Rotterdams Philharmonisch Orkest 1 Op vrijdag 8 december bezoek je met je klas een muziekvoorstelling in de Doelen. Hier zullen jullie samen met een enthousiaste presentator, Martin Baai, en het Rotterdams Philharmonisch Orkest het muziekstuk

Nadere informatie