GRONINGEN SEAPORTS NV - SINDS JUNI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GRONINGEN SEAPORTS NV - SINDS JUNI 2013 -"

Transcriptie

1 GRONINGEN SEAPORTS NV - SINDS JUNI BIJZONDERE KETENSAMENWERKING VOOR EEN BIJZONDERE VASTGOEDTRANSACTIE

2 BIJZONDERE KETENSAMENWERKING VOOR EEN BIJZONDERE VASTGOEDTRANSACTIE De verzelfstandiging van een havenbedrijf is geen alledaagse gebeurtenis. Ook in termen van vastgoedtransacties is het ontstaan van Groningen Seaports NV een bijzondere aangelegenheid. Met de verzelfstandiging was een vastgoedportefeuille van zo n ha gemoeid, verdeeld over circa 650 percelen, met verschillende eigendomssituaties. Vanwege de complexiteit van deze transactie hebben de drie partijen, Groningen Seaports NV, TRIP Advocaten & Notarissen en het Kadaster, gekozen voor een bijzondere vorm van ketensamenwerking. Een voor Nederland vrij unieke aanpak die zeker navolging verdient. De betrokkenen kijken met grote tevredenheid en gepaste trots terug op deze samenwerking: Bernard Schuitema, Applicatiebeheerder / GIS-specialist bij Groningen Seaports, Benedict van Dam, Bewaarder van het Kadaster, Jefta van der Berg, medewerker rechtszekerheid en key-user bij het Kadaster, en Jaap-Jan Plas en Maarten Straatman, beiden (kandidaat-)notaris bij TRIP.

3 De gekozen aanpak bij de verzelfstandiging van Groningen Seaports kenmerkt zich allereerst door vroegtijdig overleg tussen de drie partijen. Bernard Schuitema: Wij hebben als Groningen Seaports het initiatief genomen om tijdig alle partijen om tafel uit te nodigen. Dit was zo n omvangrijke operatie, alleen al gezien de beschikbare tijd moet je samen werken aan een goede voorbereiding. Die voorbereiding leidde tot een nauwe samenwerking tussen Trip en het Kadaster. Met als inzet maximale efficiency en optimale rechtszekerheid voor de klant. Jaap-Jan Plas: De gebruikelijke aanpak bij een grote transactie is om alle percelen in één akte op te nemen. Wij voeren alle gegevens in en vervolgens gaat het hele pak papier zeg maar in één keer over de schutting naar het Kadaster, die vervolgens de tenaamstelling van elke perceel afzonderlijk handmatig wijzigt. Doordat de gegevens twee keer verwerkt moeten worden, onder zekere tijdsdruk, is er een risico op fouten. En daarmee komt de rechtszekerheid in het geding. Bovendien komt met zo n werkwijze de capaciteit van het Kadaster onder druk te staan, legt Benedict van Dam uit. Er zijn voorbeelden bekend waarbij wij twee weken volcontinu bezig waren met het verwerken van één akte, waardoor al het andere werk feitelijk bleef liggen. Dan zit er bij omvangrijke en complexe transacties veel tijd, misschien te veel tijd gezien de wettelijke taak van het kadaster, tussen het passeren van de akte en de openbaar toegankelijke registratie in het Kadaster. We zijn soms nog bezig met de verwerking van een akte als het closingfeestje al achter de rug is. En daarmee komt onze publieke taak in het geding. OVERLEG, EFFICIENCY EN OPTIMALE RECHTSZEKERHEID Bij deze transactie zijn beide bezwaren ondervangen. Het Kadaster heeft een nieuwe werkwijze geïntroduceerd voor digitale verwerking van alle gegevens van de notaris en het vroegtijdig voorbereiden van mutaties. Door te werken met depotlijsten, groeperen van percelen met identieke eigenschappen, wordt de mogelijkheid om efficiënt werk naar voren te halen optimaal benut. Daarbij worden de gegevens niet opnieuw ingevoerd, maar uitsluitend van de bijbehorende code voorzien. Dit elimineert grotendeels de kans op typfouten en garandeert dus grotere rechtszekerheid. Wij hebben als Groningen Seaports het initiatief genomen om tijdig alle partijen om tafel uit te nodigen.

4 DEPOTLIJSTTEN OP BASIS VAN EIGENDOMSVER- HOUDINGEN Het begon allemaal met een uitgebreide inventarisatie door het Kadaster. Groningen Seaports had een redelijk goed overzicht van al haar vastgoedbezit, maar niet tot in alle juridische finesses. De haven dateert van 1958, dus er waren ook percelen uit het verleden waarvan we de eigendomsdetails niet precies wisten, vertelt Schuitema. Maarten Straatman legt uit hoe de depotlijsten tot stand kwamen. Het Kadaster leverde ons eerst een overzicht met alle percelen, voorzien van een eigen code op basis van de eigendomssituatie. Vervolgens heb ik depotlijsten samengesteld op basis van wat er in juridische zin met een perceel moest gebeuren. Dat leverde 4 depotlijsten op: percelen die eigendom waren van het Havenschap en die onvoorwaardelijk in erfpacht zijn uitgegeven, met of zonder aanbiedingsplicht of voorkeursrecht, en percelen die reeds door het Havenschap in erfpacht waren uitgegeven en voorwaardelijk in erfpacht zijn uitgegeven aan Groningen Seaports, met of zonder aanbiedingsplicht of voorkeursrecht. TRIP heeft deze lijsten vervolgens ter deponering naar het Kadaster g d. Jefta van der Berg: Binnen die depotlijsten heb ik alle percelen gegroepeerd die op exact gelijke wijze verwerkt moeten worden. Dan maak je voor het eerste perceel een macro en laat deze repeteren voor alle gelijksoortige percelen. Met onze nieuwe werkwijze kunnen we deze gegevens dus niet alleen digitaal verwerken, maar ook aanstaande mutaties zó voorbereiden dat alle wijzigingen klaar staan bij het passeren van de akte en min of meer met een druk op de knop in één keer verwerkt kunnen worden. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat er maar een dag of 4 zat tussen het passeren van de akte en de kadastrale verwerking. Werken met depotlijsten is volgens Van Dam eigenlijk al interessant waar het gaat om meer dan 50 percelen, maar zeker voor bulk. Denk bijvoorbeeld aan woningcorporaties die grote blokken vastgoed in plukjes verkopen, percelen die van gemeenten naar vastgoedeigenaren gaan of in situaties van opstalrechten van bijvoorbeeld hoogspanningsleidingen. En volgens Straatman kan het nog efficiënter: Tegenwoordig kun je ook de cultuuraanduiding en plaatselijke aanduiding opnemen in de depotlijsten. Die staan nu nog volledig uitgeschreven in de akte. Als wij ook die gegevens in de depotlijst hadden kunnen opnemen, dan was de akte ruim 175 pagina s korter geweest. Werken met depotlijsten is volgens Van Dam eigenlijk al interessant waar het gaat om meer dan 50 percelen, maar zeker voor bulk

5 KETEN- INTEGRATIE VOOR OPTIMALE DIENSTVERLENING Deze manier van samenwerken, ketenintegratie, kent veel voordelen. Plas: De samenwerking in de keten levert rust op, niet alleen voor ons als notaris en voor het Kadaster, maar ook voor de klant. Het proces is sneller, beter, betrouwbaarder en toegankelijker. En daarmee leveren wij uiteindelijk een betere dienstverlening. Van den Berg is het daarmee eens: Wij hebben als Kadaster de wettelijke taak van poortwachter. Wij moeten inschrijven maar ook waarschuwen als wij bij onze marginale toets ongeregeldheden menen te zien. Vooral bij complexe aktes levert dat nog wel eens een wat wrevelige communicatie op met de notaris. Dankzij de gezamenlijke voorbereiding onderken je de eventuele onvolkomenheden veel sneller en heb je de tijd die aan te passen. Zo krijgen we de onwillige koe samen door de deur. Een belangrijk voordeel is bovendien tijdwinst: deze methode werkt veel sneller. Van Dam: Doordat je vooraf alle mutaties in kaart brengt en groepeert, kunnen wij veel sneller werken en wordt de betrouwbaarheid verhoogd. Dankzij deze efficiënte manier hoeven wij onze klanten geen meerwerktarief in rekening te brengen, omdat wij kostendekkend werken en geen winst maken. Deze werkwijze past bovendien in onze ambitie om snel, accuraat, betrouwbaar, up to date en voor iedereen begrijpelijk de rechtszekerheidsinformatie beschikbaar te stellen. Straatman: Daarbij zijn de eigendomskenmerken dankzij de depotlijsten veel duidelijker in beeld. Hierdoor zijn de rechten en plichten, zeker ook voor derden, veel inzichtelijker.

6 STEEDS ACTUELE INFORMATIE Als ik dit analoog had moeten doen, had ik twee jaar nodig gehad. Schuitema noemt ook de digitale beschikbaarheid als groot voordeel: Als ik dit analoog had moeten doen, had ik twee jaar nodig gehad. Maar de grootste kracht van dit systeem is dat alle informatie digitaal beschikbaar is voor alle partijen. Wij hebben nu onze hele eigen kadastrale omgeving in beeld, met de contracten die wij hebben met derden. Bovendien moet ik voor het GIS de informatie digitaal hebben. Ik maak elk kwartaal een analyse van onze bruto- en nettovoorraad van gronden. Niet alleen voor onze inventaris, maar ook voor commerciële doeleinden, wat wij aan gronden kunnen uitgeven. We hebben een team van zeven accountmanagers die precies moeten weten wat uitgegeven kan worden en hoe de eigendomsverhoudingen zijn, ook van de infrastructuur. Die informatie moet actueel zijn.

7 EXPERTISE DELEN Het delen van kennis wordt bovendien volgens de aanwezigen steeds belangrijker. Plas: We hadden toch erg de neiging om elk in onze eigen ivoren toren te werken. Door ketenintegratie leunen we niet op monopolies, maar maken we gebruik van de mogelijkheden van moderne middelen en van elkaars expertise, zonder in elkaars verantwoordelijkheden te treden, maar wel door kennis te delen. Zo krijg je bovendien meer begrip voor elkaars werkzaamheden en ieders functie inzake het garanderen van de rechtszekerheid. Lang niet alle notarissen hebben de expertise in huis om dit soort complexe transacties te begeleiden. Het Kadaster zelf is druk bezig om de kennis van het systeem en van het proces breed uit te dragen binnen de eigen organisatie.

8 Waarvan akte. De verzelfstandiging van Groningen Seaports was een ingewikkeld proces. In termen van de politieke besluitvorming en de organisatorische veranderingen, maar zeker ook vanwege de omvangrijke vastgoedportefeuille die met de overgang gemoeid was. Doel van de verzelfstandiging is om het bedrijf slagvaardiger en bedrijfsmatiger te kunnen laten opereren en de samenwerking met andere organisaties te vergemakkelijken. In feite zijn deze ambities al in de praktijk gebracht bij de vastgoedtransactie. Schuitema: Er bestaan de bekende vooroordelen dat overheden en juristen stroperig werken. Maar met deze samenwerking laten we zien hoe wij met de actieve inzet van alle partijen onze publieke taak goed invulling geven. Waarvan akte.

9 DIT IS EEN UITGAVE VAN GRONINGEN SEAPORTS, TRIP ADVOCATEN & NOTARISSEN EN KADASTER, MAART 2014.

7. Beleid voor de conversie van tijdelijke erfpachtrechten naar eeuwigdurende erfpachtrechten. Onder embargo tot 12 mei 2017

7. Beleid voor de conversie van tijdelijke erfpachtrechten naar eeuwigdurende erfpachtrechten. Onder embargo tot 12 mei 2017 7. Beleid voor de conversie van tijdelijke erfpachtrechten naar eeuwigdurende erfpachtrechten Onder embargo tot 12 mei 2017 Onderwerp Beleid voor de conversie van tijdelijke erfpachtrechten naar eeuwigdurende

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst met het nieuwe dicteren. Oplossingen voor de moderne advocatuur

Klaar voor de toekomst met het nieuwe dicteren. Oplossingen voor de moderne advocatuur Klaar voor de toekomst met het nieuwe dicteren Oplossingen voor de moderne advocatuur Dicteren zoals u wilt werken De jurist van nu werkt sneller, flexibeler, mobieler en efficiënter dan ooit. Bij zo n

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst BIM/BZW 7 juli Voortgang uitwerking governance Havenschap Moerdijk

Informatiebijeenkomst BIM/BZW 7 juli Voortgang uitwerking governance Havenschap Moerdijk Informatiebijeenkomst BIM/BZW 7 juli 2016 Voortgang uitwerking governance Havenschap Moerdijk PROGRAMMA 1. Welkom Carel Jan Reuver en Geert Weijers, voorzitters BZW/BIM 2. Opening Ferdinand van den Oever

Nadere informatie

Geachte Mr., Informeert u zich tijdig wat het nieuwe dicteren kan betekenen voor u en uw organisatie. Maak vandaag nog gebruik van de aanbieding.

Geachte Mr., Informeert u zich tijdig wat het nieuwe dicteren kan betekenen voor u en uw organisatie. Maak vandaag nog gebruik van de aanbieding. Dicteerbrochure Ateq 08_190x277mm 01.indd 1 06-08-14 14:30 ONDERWERP: Oplossingen voor de moderne advocatuur OKTOBER 2014 Geachte Mr., Veel juridische professionals hebben vragen over het nieuwe werken,

Nadere informatie

AKTE HOUDENDE CONSTATERING NIET VERVULLING ONTBINDENDE VOORWAARDE

AKTE HOUDENDE CONSTATERING NIET VERVULLING ONTBINDENDE VOORWAARDE Blad 1 van 5 Referentienummer : 20062226 \ jww \ avv AKTE HOUDENDE CONSTATERING NIET VERVULLING ONTBINDENDE VOORWAARDE Heden, éénendertig juli tweeduizend zes, verschenen voor mij, mr. Jan-Willem Wiertsema,

Nadere informatie

Team notariaat. www.dehaanlaw.nl

Team notariaat. www.dehaanlaw.nl Team notariaat www.dehaanlaw.nl De Haan team notariaat Sinds al weer meer dan 10 jaar geleden de overheid een einde heeft gemaakt aan de vaste tarieven, heeft het notariaat in Nederland een onstuimige

Nadere informatie

3. Beleid verticale splitsing van erfpachtrechten

3. Beleid verticale splitsing van erfpachtrechten 3. Beleid verticale splitsing van erfpachtrechten Onderwerp Beleid verticale splitsing van erfpachtrechten De gemeenteraad stemt in met het navolgende besluit van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Franjeloze kwaliteit Gespecialiseerd kantoor Internationale netwerken

Franjeloze kwaliteit Gespecialiseerd kantoor Internationale netwerken Werken bij Lexence Wanneer je aan het begin staat van je carrière wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders. Bij de meeste kantoren

Nadere informatie

1. Beleid bestemmings- en bebouwingswijziging. Onder embargo tot 12 mei 2017

1. Beleid bestemmings- en bebouwingswijziging. Onder embargo tot 12 mei 2017 1. Beleid bestemmings- en bebouwingswijziging Onder embargo tot 12 mei 2017 Onderwerp Beleid bestemmings- en bebouwingswijziging De gemeenteraad stemt in met het navolgende besluit van het college van

Nadere informatie

Uw VvE vakkundig en met zorg beheerd. Koningin Wilhelminalaan EL Naarden T E W newomij.

Uw VvE vakkundig en met zorg beheerd. Koningin Wilhelminalaan EL Naarden T E W newomij. Uw VvE vakkundig en met zorg beheerd Koningin Wilhelminalaan 31 1411 EL Naarden T 088 639 66 00 E vvebeheer@newomij.nl W newomij.nl Goed VvE-beheer: geen sinecure Het beheer van uw VvE behelst veel meer

Nadere informatie

6. Beleid canonherziening einde tijdvak

6. Beleid canonherziening einde tijdvak i 6. Beleid canonherziening einde tijdvak Onderwerp Beleid inzake de canonherziening einde tijdvak De gemeenteraad stemt in met het navolgende besluit van het college van burgemeester en wethouders dd

Nadere informatie

4. Beleid splitsing in appartementsrechten van erfpachtrechten. Onder embargo tot 12 mei 2017

4. Beleid splitsing in appartementsrechten van erfpachtrechten. Onder embargo tot 12 mei 2017 4. Beleid splitsing in appartementsrechten van erfpachtrechten Onder embargo tot 12 mei 2017 Onderwerp Beleid splitsing in appartementsrechten van erfpachtrechten De gemeenteraad stemt in met het navolgende

Nadere informatie

Uw VvE professioneel en met zorg beheerd

Uw VvE professioneel en met zorg beheerd Uw VvE professioneel en met zorg beheerd Newomij VvE Beheer Koningin Wilhelminalaan 31 1411 EL Naarden T 088 639 66 00 E vvebeheer@newomij.nl W newomij.nl Goed VvE-beheer: geen sinecure Het beheer van

Nadere informatie

Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3. Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties

Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3. Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties Sliedrecht, 12 maart 2013 Versie 0.3 Beknopte Handreiking onroerende-zaaktransacties Inhoud blz. 1 Inleiding...2 2 Doel en status...2 3 Aard en omvang gemeentelijk vastgoed...2 4 Richtlijnen bij de aan-

Nadere informatie

Uw gegevens worden niet zonder uw toestemming voor andere doelen verwerkt.

Uw gegevens worden niet zonder uw toestemming voor andere doelen verwerkt. Privacyverklaring VAD NOTARISSEN N.V. Deze verklaring geeft informatie over hoe ons kantoor omgaat met persoonsgegevens die in het kader van de werkzaamheden en dienstverlening worden verwerkt. Onze contactgegevens

Nadere informatie

2. Beleid samenvoeging van erfpachtrechten

2. Beleid samenvoeging van erfpachtrechten 2. Beleid samenvoeging van erfpachtrechten Onderwerp Beleid samenvoeging van erfpachtrechten De gemeenteraad stemt in met het navolgende besluit van het college van burgemeester en wethouders dd 9 mei

Nadere informatie

Hypotheek. Schelde-Rijnweg TB Tholen

Hypotheek. Schelde-Rijnweg TB Tholen Hypotheek Schelde-Rijnweg 20 4691TB Tholen INHOUDSOPGAVE Woninginformatie 1 Luchtfoto 2 Hypothecair Bericht 3 Disclaimer 5 WONINGINFORMATIE Schaal 1:1.128 WONINGGEGEVENS Postcode: 4691TB Plaats: Tholen

Nadere informatie

5. Beleid perceeluitbreiding (inclusief tuinuitbreiding) van erfpachtrechten

5. Beleid perceeluitbreiding (inclusief tuinuitbreiding) van erfpachtrechten 5. Beleid perceeluitbreiding (inclusief tuinuitbreiding) van erfpachtrechten Onderwerp Beleid perceeluitbreiding (inclusief tuinuitbreiding) van erfpacht rechten De gemeenteraad stemt in met het navolgende

Nadere informatie

JAN STEENSTRAAT 57 HENGELO

JAN STEENSTRAAT 57 HENGELO JAN STEENSTRAAT 57 HENGELO JAN STEENSTRAAT 57 - HENGELO Gelegen nabij het centrum op gewilde locatie, ligt deze tussenwoning, klaar om door u gemoderniseerd te worden! De naar eigen wens op te knappen

Nadere informatie

EasyAdmin Versie 0.1

EasyAdmin Versie 0.1 EasyAdmin Versie 0.1 Boekhouden in Excel Handleiding 08 juli 2007 Inhoudsopgave : 1. Inleiding... 3 2. Installatie & Opstarten... 4 3. De Admininstratie... 5 4. Deel I: Registreren van de financiële feiten...

Nadere informatie

Van erfpacht naar eigen grond

Van erfpacht naar eigen grond Van erfpacht naar eigen grond Hoe wordt u eigenaar van de grond? Van erfpacht naar eigen grond U bezit een woning, maar de grond onder uw huis is eigendom van de gemeente. Misschien zou u liever de grond

Nadere informatie

Privacy Statement Eigenheid Vastgoed BV 25 mei 2018

Privacy Statement Eigenheid Vastgoed BV 25 mei 2018 Privacy Statement Eigenheid Vastgoed BV 25 mei 2018 In dit Privacy Statement vindt u informatie over hoe we omgaan met het verwerken van uw persoonsgegevens door Eigenheid Vastgoed BV. Heeft u vragen over

Nadere informatie

Rapportage integrale risicoanalyse herziening Governance Havenschap Moerdijk

Rapportage integrale risicoanalyse herziening Governance Havenschap Moerdijk Rapportage integrale risicoanalyse herziening Governance Havenschap Moerdijk 1. Inleiding Tijdens de bespreking van de voortgang van de uitwerking van de governance van Havenschap Moerdijk in de gemeenteraad

Nadere informatie

Investeer in uw toekomst. Investeer in grond. Ontwikkeling Floriande Hoofddorp-West (Noord-Holland)

Investeer in uw toekomst. Investeer in grond. Ontwikkeling Floriande Hoofddorp-West (Noord-Holland) Investeer in uw toekomst Investeer in grond Ontwikkeling Floriande Hoofddorp-West (Noord-Holland) Investeer in uw toekomst Als u grond vergelijkt met andere investeringen of met beleggingsproducten, wordt

Nadere informatie

ShopReplenishment. Effectief beheer van uw winkelvoorraad. Ondersteuning van de retailketen als een geïntegreerde supply chain

ShopReplenishment. Effectief beheer van uw winkelvoorraad. Ondersteuning van de retailketen als een geïntegreerde supply chain ShopReplenishment Effectief beheer van uw winkelvoorraad Ondersteuning van de retailketen als een geïntegreerde supply chain ShopReplenishment Efficiënter werken door beter voorraadbeheer Vandaag de dag

Nadere informatie

BOUWKAVEL DE FLAMMERT Bergen

BOUWKAVEL DE FLAMMERT Bergen BOUWKAVEL DE FLAMMERT Bergen TE KOOP VRAAGPRIJS 350.000 k.k. Bouwgrond beschikbaar op het bedrijventerrein "De Flammert in Bergen t.b.v. een bedrijfspand in combinatie met een bedrijfswoning. De bouwkavel

Nadere informatie

December 2018 kpmg.nl

December 2018 kpmg.nl Onderzoek fusie en samenwerking woningcorporaties 2018 December 2018 kpmg.nl Kleinere en middelgrote corporaties zoeken actief samenwerking op! Woningcorporaties hebben te maken met uiteenlopende uitdagingen.

Nadere informatie

Speech commissaris van de koningin/voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw Max van den Berg, bijeenkomst over BrigID op 11 april 2011, Groningen

Speech commissaris van de koningin/voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw Max van den Berg, bijeenkomst over BrigID op 11 april 2011, Groningen Speech commissaris van de koningin/voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw Max van den Berg, bijeenkomst over BrigID op 11 april 2011, Groningen [Inleiding] MKB gebukt onder zware administratieve lasten.

Nadere informatie

Beleid voor de herziening van voortdurende erfpachtrechten bij Transformatie

Beleid voor de herziening van voortdurende erfpachtrechten bij Transformatie Beleid voor de herziening van voortdurende erfpachtrechten bij Transformatie Onderwerp Beleid voor de herziening van voortdurende erfpachtrechten bij Transformatie Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

ONLINE VERKOOP BEDRIJFSPAND

ONLINE VERKOOP BEDRIJFSPAND ONLINE VERKOOP BEDRIJFSPAND BASISWEG 33-35 TE AMSTERDAM Het object Algemeen: Het bedrijfsobject is in 1969 gebouwd, daarnaast is de werkplaats in 1987 uitgebreid. Het totale bruto vloer oppervlak bedraagt

Nadere informatie

Gasunie vernieuwt inkoopproces

Gasunie vernieuwt inkoopproces Gasunie vernieuwt inkoopproces Gasunie vernieuwt inkoopproces Of het nu gaat om het optimaliseren van het gastransport of om het beheren en aansturen van onze leveranciers, bij Gasunie zijn we continu

Nadere informatie

HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME

HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME Uniek wonen op een knooperf in ontwikkeling! Op historische grond in Borne, aan de rand van het schitterende landschap van Weleveld en Hertme staat

Nadere informatie

WEMENSTRAAT 31-A HENGELO

WEMENSTRAAT 31-A HENGELO WEMENSTRAAT 31-A HENGELO WEMENSTRAAT 31A HENGELO In het centrum van Hengelo gelegen, modern en sfeervol 3 kamer appartement gelegen op de 1 e verdieping voorzien van een berging in het souterrain. Het

Nadere informatie

Grondstrategie in projecten. Susan Koerselman Actieprogramma Water en Ruimte

Grondstrategie in projecten. Susan Koerselman Actieprogramma Water en Ruimte Grondstrategie in projecten Susan Koerselman Actieprogramma Water en Ruimte Rol eigendomsposities bij wateropgaven Ruimtedruk in Nederland, Sectorale en integrale opgaven, Zonder grond geen opgaven! 29-6-2011

Nadere informatie

EXECUTORIALE VEILING: Stammerkamp 15-17 te Diemen SAMENVATTING PPUBLIC

EXECUTORIALE VEILING: Stammerkamp 15-17 te Diemen SAMENVATTING PPUBLIC EECUTORIALE VEILING: Stammerkamp 15-17 te Diemen Executoriale verkoping (ex art. 3:268 BW) op maandag 30 september 2013, s avonds vanaf 18:00, Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam ten overstaan

Nadere informatie

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten bridging it & users Consultancy Software Training & onderzoek Consultancy CEPO helpt al meer dan 15 jaar organisaties om integraal de kwaliteit van hun informatiesystemen

Nadere informatie

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Ziek zijn overkomt je, hoe je hiermee omgaat, is gedrag. Gedrag is grotendeels beïnvloedbaar. Er is altijd een keuzemoment om met klachten (beperkingen) te

Nadere informatie

Gorechtkade 125 Groningen

Gorechtkade 125 Groningen Gorechtkade 125 Groningen Westerhaven 9, 9718 AV Groningen T (050) 318 03 09 E info@svdg.nl I www.svdg.nl Al onze werkzaamheden worden verricht overeenkomstig de voorwaarden vastgesteld door de Vereniging

Nadere informatie

ALERDINCK 15 HENGELO

ALERDINCK 15 HENGELO ALERDINCK 15 HENGELO ALERDINCK 15 - HENGELO Verassend ruime woning voorzien van maar liefst 4 slaapkamers op de eerste verdieping! Recent is de begane grond opgeknapt met o.a. een nieuwe vloeren en schilderwerk.

Nadere informatie

KAIZEN Institute wereldwijd

KAIZEN Institute wereldwijd KAIZEN Institute wereldwijd Benelux Oprichter Masaaki Imai KAIZEN is K A I Veranderen Z E N om beter te worden. K A I Z E N = CI - Continu Verbeteren Iedereen! Elke dag! Overal!... CI Lean Strategie! Hoe

Nadere informatie

Processen en juridische aspecten LV WOZ

Processen en juridische aspecten LV WOZ Processen en juridische aspecten LV WOZ LV WOZ Inlichtingen Peter van den Heuij T 070-3427816 p.p.a.heuij@minfin.nl Datum 23 mei 2011 Auteur Ruud Kathmann Bijlage: Inleiding Voor de aanbesteding van de

Nadere informatie

8. Beleid voor de conversie van tijdelijke Vicarie-erfpachtrechten naar eeuwigdurende erfpachtrechten

8. Beleid voor de conversie van tijdelijke Vicarie-erfpachtrechten naar eeuwigdurende erfpachtrechten 8. Beleid voor de conversie van tijdelijke Vicarie-erfpachtrechten naar eeuwigdurende erfpachtrechten Onderwerp Erfpachtbeleid voor de conversie van tijdelijke Vicarie-erfpachtrechten naar eeuwigdurende

Nadere informatie

MODEL AKTE VAN WIJZIGING SPLITSING

MODEL AKTE VAN WIJZIGING SPLITSING MODEL AKTE VAN WIJZIGING SPLITSING (MET TOELICHTING) Heden, *, verscheen voor mij, *, notaris te *: Hier worden de comparanten vermeld, zijnde de eigenaars van alle appartementsrechten het gebouw. Gegevens

Nadere informatie

Opmeer. verbonden aan CMS Derks Star Busmann N.V.

Opmeer. verbonden aan CMS Derks Star Busmann N.V. Openbare verkoping op dinsdag 22 september 2015, s-middags om 14:00u start online veiling, via BOG Auctions, https://www.bogauctions.com/auction/lot/3215/3832, ten overstaan van een van de notarissen verbonden

Nadere informatie

Twaalfmorgen 37 RG8, 2811 ND Reeuwijk

Twaalfmorgen 37 RG8, 2811 ND Reeuwijk Twaalfmorgen 37 RG8, 2811 ND Reeuwijk Vraagprijs 49.500,- k.k. Omschrijving Wilt u recreëren met optimale privacy en uniek uitzicht? Beleef de stilte in Zuid-Holland. In het Reeuwijkse Plassengebied prachtig

Nadere informatie

Eversheds Faasen. Grensoverschrijdende juridische dienstverlening vanuit een sterke thuismarkt

Eversheds Faasen. Grensoverschrijdende juridische dienstverlening vanuit een sterke thuismarkt Eversheds Faasen Grensoverschrijdende juridische dienstverlening vanuit een sterke thuismarkt Wat verlangt u van Of u nu een sterke partner zoekt op uw eigen thuismarkt of als buitenlandse onderneming

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in

Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in De Wooncomfort Notarisservice wordt naar keuze aangeboden als een All-in dienstverlening of als budget dienstverlening. Kiest u voor het all-in

Nadere informatie

ELZENSTRAAT 60 HENGELO

ELZENSTRAAT 60 HENGELO ELZENSTRAAT 60 HENGELO ELZENSTRAAT 60 - HENGELO Aan een rustige straat gelegen gerenoveerde eindwoning met gemoderniseerde keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. De verassend diepe achtertuin beschikt

Nadere informatie

Arbeidsrecht en Hyperemesis Gravidarum

Arbeidsrecht en Hyperemesis Gravidarum Arbeidsrecht en Hyperemesis Gravidarum Regelmatig lopen vrouwen die last hebben van Hyperemesis Gravidarum (HG) tegen arbeidsrechtelijke problemen aan. Contracten worden niet verlengd, er wordt gedreigd

Nadere informatie

Regionale Visie en Programma. 11 november 2010

Regionale Visie en Programma. 11 november 2010 Regionale Visie en Programma Dienstverlening in relatie tot IP&A 11 november 2010 De aanleiding van de visie Programma De Andere Overheid (Balkenende II) Doel efficiënter en beter laten werken overheid

Nadere informatie

Bij alle stappen die je zet

Bij alle stappen die je zet Bij alle stappen die je zet Belofte maakt schuld en afspraak is afspraak. Twee veel gehoorde gezegden die je ervan moeten overtuigen dat alles wel goed komt. Zakelijk of privé. Bij Alsema Van Duin weten

Nadere informatie

Kadastraal object Kadastrale aanduiding: CATHARIJNE A 2090 gedeeltelijk

Kadastraal object Kadastrale aanduiding: CATHARIJNE A 2090 gedeeltelijk Kadastraal bericht object pagina 1 van 5 Dienst voor het kadaster en de openbare registers in Nederland Gegevens over de rechtstoestand van kadastrale objecten, met uitzondering van de gegevens inzake

Nadere informatie

Heijmans Avans Minor 2010-2011. Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding

Heijmans Avans Minor 2010-2011. Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding Heijmans Avans Minor 2010-2011 Infrastructuur: van knelpunt tot aanbesteding Avans Hogeschool is een topinstituut dat toekomstige beroepsoefenaren opleidt tot excellente professionals, die zichzelf en

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS GROND

UITVOERINGSREGELS GROND UITVOERINGSREGELS GROND Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Bevoegdheden 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Rechtmatigheid 4 2.3 Uitvoering 4 3 Uitvoeringsregels 5 3.1 Grondstrategie 5 3.2 Marktconform 5 3.3 Onteigening

Nadere informatie

KMA / 7 Overdracht zakelijke rechten Bergum Drachten 807 (Liander Nadine)

KMA / 7 Overdracht zakelijke rechten Bergum Drachten 807 (Liander Nadine) Blad 1 van 14 KMA - 20113083 / 7 Overdracht zakelijke rechten Bergum Drachten 807 (Liander Nadine) - 1 Vandaag, tweeëntwintig december tweeduizend en veertien, verscheen voor mij, mr. Johan Jozef Henry

Nadere informatie

Industriebeleid vertalen naar MKB-metaal

Industriebeleid vertalen naar MKB-metaal Door Tony van der Meer Jos Kleiboer Directeur Beleid Koninklijke Metaalunie Industriebeleid vertalen naar MKB-metaal STAAL IN BEELD MAART 2015 10 De industrie wordt steeds meer gezien, wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Van groei- of financieringsvraagstuk naar warme zakelijke en persoonlijke relaties en toekomstbestendige groei

Van groei- of financieringsvraagstuk naar warme zakelijke en persoonlijke relaties en toekomstbestendige groei Van groei- of financieringsvraagstuk naar warme zakelijke en persoonlijke relaties en toekomstbestendige groei 7 Vragen om jezelf te stellen als je je balans in het financieren van toekomstbestendige groei

Nadere informatie

Juridische valkuilen van het beginnend ondernemerschap. mr. Claudia Lap, notaris 6 maart 2014

Juridische valkuilen van het beginnend ondernemerschap. mr. Claudia Lap, notaris 6 maart 2014 Juridische valkuilen van het beginnend ondernemerschap mr. Claudia Lap, notaris 6 maart 2014 Wat komt er vanavond aan bod? Algemene juridische aspecten: naam, kamer van koophandel, belasting Rechtsvormen:

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 B en W-nummer 15.0114; besluit d.d. 10-02-2015 Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 Besluiten: 1. Kennis te nemen van de Inspectierapportage BAG-beheer 2. De brief voor het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Ca. 144 m² Winkel-/ kantoorruimte TE KOOP. Oremusplein Arnhem Vrijblijvende projectinformatie

Ca. 144 m² Winkel-/ kantoorruimte TE KOOP. Oremusplein Arnhem Vrijblijvende projectinformatie Ca. 144 m² Winkel-/ kantoorruimte TE KOOP Oremusplein 84-89 Arnhem Vrijblijvende projectinformatie Adres: Oremusplein 84-89 te Arnhem. Algemeen: Bedrijfsruimte gelegen in de wijk t Cranevelt, achter ziekenhuis

Nadere informatie

Specialisten in juridisch

Specialisten in juridisch Specialisten in juridisch in juridisc vertaalwerk vertaalwerk JMS Textservice juridisch vertaalbureau drs J.M. Steur J.M. Steur b e ë d i g d v e r t a l e r Mgr. C. Veermanlaan 58 1131 KJ Volendam T 0299-351851

Nadere informatie

Nu al Eenvoudig Beter

Nu al Eenvoudig Beter 12 LANDWERK #6 / 2013 Inhoudelijk voordeel van een veegplan is dat ontwikkelingen onderling zijn af te wegen. De ruimtelijke besluitvorming is minder ad hoc, omdat ontwikkelingen in één besluit zijn samengevoegd.

Nadere informatie

Heden, acht juni tweeduizend vier, verscheen voor mij, Mr ELIZABETH ANNA ETTINA GOMBERT-DEN BOER, notaris gevestigd te Beverwijk: mevrouw Mr JELTJE

Heden, acht juni tweeduizend vier, verscheen voor mij, Mr ELIZABETH ANNA ETTINA GOMBERT-DEN BOER, notaris gevestigd te Beverwijk: mevrouw Mr JELTJE Heden, acht juni tweeduizend vier, verscheen voor mij, Mr ELIZABETH ANNA ETTINA GOMBERT-DEN BOER, notaris gevestigd te Beverwijk: mevrouw Mr JELTJE GRIETJE POSTHUMUS, kantooradres 1942 AR Beverwijk, Zeestraat

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei Onze visie op privacy

PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei Onze visie op privacy PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei 2018 Onze visie op privacy Wijn & Stael Advocaten N.V. ( Wijn & Stael ) is een advocatenkantoor in Utrecht. Hoge kwaliteit, brede expertise, maatschappelijke

Nadere informatie

Zelfstandig bedrijfscomplex

Zelfstandig bedrijfscomplex Zelfstandig bedrijfscomplex Valkenburgerstraat 52 TE KOOP TE HUUR - Berg en Terblijt Bedrijfsruimte 930 m² BVO verdeeld over een tweetal ruimtes. Nette kantoorruimte van 180 m² BVO gesitueerd op de 1e

Nadere informatie

18 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat

18 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat Zeijerveen, Jan wittestraat EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen

Nadere informatie

Executoriale verkoop ex art. 3:268 BW

Executoriale verkoop ex art. 3:268 BW Executoriale verkoop ex art. 3:268 BW Leitswei 6 Gorredijk Businesspoint Gorredijk Executoriale Veiling Samenvatting (ex artikel 3:268 jo 3:254 BW Inleiding Executoriale verkoop (ex art. 3.268 jo 3:254

Nadere informatie

De Taalder: Vragen en Antwoorden

De Taalder: Vragen en Antwoorden De Taalder: Vragen en Antwoorden Werkgroep Lokaal Geld Tilburg 12 maart, 2015 De vragen 1. Is betalen met de Taalder lastig? 2. Moet straks alles met de Taalder betaald worden? 3. Is de Taalder legaal?

Nadere informatie

Verkennend Onderzoek Stimuleren Elektronisch Zakendoen Presentatie resultaten aan Floricode Adviesraad, 26 juni 2014, Roelofarendsveen

Verkennend Onderzoek Stimuleren Elektronisch Zakendoen Presentatie resultaten aan Floricode Adviesraad, 26 juni 2014, Roelofarendsveen Stimuleren digitaal zakendoen in de potplantenketen Floricode Adviesraad 26 juni 2014, Roelofarendsveen Robbert Robbemond, Cor Verdouw, Elsje Oosterkamp LEI Wageningen UR Meer voordeel als vaak digitaal

Nadere informatie

Duidelijk anders. Praktische handvatten bij het implementeren van de organisatiemodellen. Presentatie Stan Commissaris 19 mei 2015

Duidelijk anders. Praktische handvatten bij het implementeren van de organisatiemodellen. Presentatie Stan Commissaris 19 mei 2015 Duidelijk anders Praktische handvatten bij het implementeren van de organisatiemodellen Presentatie Stan Commissaris 19 mei 2015 2 Introductie Stan Commissaris, notaris Ploum Lodder Princen, advocaten

Nadere informatie

Vondellaan 61 Groningen

Vondellaan 61 Groningen Vondellaan 61 Groningen Heresingel 30, 9711 EV Groningen T (050) 318 03 09 E info@svdg.nl I www.svdg.nl Al onze werkzaamheden worden verricht overeenkomstig de voorwaarden vastgesteld door de Vereniging

Nadere informatie

Duivenvoordestraat 136, Rotterdam

Duivenvoordestraat 136, Rotterdam Loubergweg 3, Eerbeek Duivenvoordestraat 136, Rotterdam Veiling 6 september 2018 om 12:30 uur 1 1 OBJECTOMSCHRIJVING 2 EXECUTORIALE VERKOOP LOCATIE & OBJECT Het object (voormalig politiebureau) is gelegen

Nadere informatie

Privacybeleid. Versie 2018 TOTAL SOLUTIONS PNG

Privacybeleid. Versie 2018 TOTAL SOLUTIONS PNG Versie 2018 TOTAL SOLUTIONS PNG Inhoudsopgave 1 Onze ambitie... 3 2 Onze beginselen voor gegevensverwerking... 3 3 Legitimiteit van de gegevensverwerking... 4 4 Rechten van de betrokkenen... 4 5 Verwerking

Nadere informatie

Nieuwendijk 3 te Rumpt

Nieuwendijk 3 te Rumpt Nieuwendijk 3 te Rumpt Vraagprijs 1.300.000,-- k.k. VG Makelaardij Roodseweg 11A 4156 AP RUMPT 0345-651635 / 06-51260930 / 06-23401100 Kenmerken & Locatie Objectomschrijving: Op prachtige landelijke locatie

Nadere informatie

Offerte voor Leveringsakte

Offerte voor Leveringsakte Offerte voor Leveringsakte U heeft bij de makelaar de koopakte getekend. Deze koopakte wordt vervolgens naar de notaris gestuurd. Die maakt daarvan een akte van levering. Door deze akte van levering wordt

Nadere informatie

Beleggingsobject aan de rand van centrum VENLO ROERMONDSESTRAAT 2 VENLO

Beleggingsobject aan de rand van centrum VENLO ROERMONDSESTRAAT 2 VENLO Beleggingsobject aan de rand van centrum VENLO ROERMONDSESTRAAT 2 VENLO TE KOOP - Kantoorruimte op de begane grond - 6 (studenten)kamers op de verdiepingen - actuele huuropbrengst: 33.212,16 per jaar (kale

Nadere informatie

en notarissen & Droogleever Pels Rijeken Fortu ij n advocaten Stuurgroep Governance Havenschap Moerdijk t.a.v. de voorzitter, de heer L.W.L.

en notarissen & Droogleever Pels Rijeken Fortu ij n advocaten Stuurgroep Governance Havenschap Moerdijk t.a.v. de voorzitter, de heer L.W.L. New Babylon Bezuidenhoutseweg 57 2594 AC Den Haag Postbus 11756 2502 AT Den Haag telefoon (070) 515 30 00 www.pelsrijcken.nl Pels Rijeken & Droogleever Fortu ij n advocaten en notarissen Stuurgroep Governance

Nadere informatie

Taakcluster Operationeel support

Taakcluster Operationeel support Ideeën en plannen kunnen nog zo mooi zijn, uiteindelijk, aan het eind van de dag, telt alleen wat werkelijk is gedaan. Hoofdstuk 5 Taakcluster Operationeel support V1.1 / 01 september 2015 Hoofdstuk 5...

Nadere informatie

Koopgarant woning Buurtweg 18G Akersloot

Koopgarant woning Buurtweg 18G Akersloot Koopgarant woning Buurtweg 18G Akersloot Koopgarant koopsom: 123.200,- k.k. (inclusief een korting van 20%) Inhoudsopgave Algemeen Verkoopprocedure Plattegrond Foto s Koopgarant Inschrijfformulier Algemeen

Nadere informatie

Vroomshoop - Noorderweg. Prijs: OP AANVRAAG Aanvaarding: In overleg. Perceel grassland van maar liefst ha!

Vroomshoop - Noorderweg. Prijs: OP AANVRAAG Aanvaarding: In overleg. Perceel grassland van maar liefst ha! Vroomshoop - Noorderweg Perceel grassland van maar liefst 1.08.88 ha! Bereikbaar middels een eigen weg vanaf de Noorderweg Prijs: OP AANVRAAG Aanvaarding: In overleg. Omschrijving Aan de Noorderweg in

Nadere informatie

Kramp kan groeien dankzij tienjarenplan voor de supply chain

Kramp kan groeien dankzij tienjarenplan voor de supply chain Kramp kan groeien dankzij tienjarenplan voor de supply chain Interview met Jan Frans Berends, Director Logistics Kramp Benelux door Marcel te Lindert Kramp is ambitieus. De internationaal opererende groothandel

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 1 en 2

Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 1 en 2 Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 1 en 2 Samenvatting door een scholier 1719 woorden 9 december 2009 7,4 76 keer beoordeeld Vak M&O Management en Organisatie Hoofdstuk 1 Commercieel en niet-commercieel

Nadere informatie

Agenda. Aanvang 11:00 uur.

Agenda. Aanvang 11:00 uur. Agenda voor de buitengewone vergadering van aandeelhouders van Vivenda Media Groep N.V., statutair gevestigd te Hilversum (de Vennootschap ), te houden op vrijdag 15 november 2013 in Triple Ace World Trade

Nadere informatie

Samenwerkingen die werken

Samenwerkingen die werken Samenwerkingen die werken Marianne Haverkamp De Dag van de Zelfstandige 20 maart 2013 Even voorstellen Marianne Haverkamp Civiel jurist 6 jaar adviesbureau (diverse samenwerkingsvormen) 6 jaar overheid:

Nadere informatie

Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes

Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes Mr. Monique M. Rens Waarnemend notaris/ estate planner Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes Raadhuisplein 19 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel Website: www.rompes.nl E-mail:

Nadere informatie

Koopgarant woning Buurtweg 18G Akersloot

Koopgarant woning Buurtweg 18G Akersloot Koopgarant woning Buurtweg 18G Akersloot Koopgarant koopsom: 123.200,- k.k. (inclusief een korting van 25 %) Inhoudsopgave Algemeen Verkoopprocedure Plattegrond Foto s Koopgarant Inschrijfformulier Algemeen

Nadere informatie

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar Zorgeloze ICT, Over ICT Concept ICT Concept is de ICT-partner met ruime ervaring in de juridische sector. Uw (online) werkplek optimaal inrichten en laten functioneren is ons specialisme. De combinatie

Nadere informatie

Binnenweg 2 Giesbeek

Binnenweg 2 Giesbeek Binnenweg 2 Giesbeek Omschrijving Dit zeer royale object zou binnenkort zomaar uw nieuwe droomhuis kunnen zijn. Het is sinds de bouw in gebruik geweest als kantoor, maar zou tot een prachtige woning verbouwd

Nadere informatie

GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO

GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO GROTE BEERSTRAAT 18 HENGELO Een 3-kamer appartement (voorheen 4) met aan de voorzijde en achterzijde een balkon. De badkamer is recent gerenoveerd. Zowel aan de voor- als achterzijde

Nadere informatie

Aantal respondenten per keten. Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in?

Aantal respondenten per keten. Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in? Aantal respondenten per keten Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in? Klanttevredenheid prestaties organisatie Vraag 13. Hoe tevreden zijn de klanten naar uw mening over de volgende aspecten

Nadere informatie

PETZOLDWEG 11 AMBT-DELDEN

PETZOLDWEG 11 AMBT-DELDEN PETZOLDWEG 11 AMBT-DELDEN PETZOLDWEG 11 AMBT DELDEN Heel soms worden ze te koop aangeboden Op het landgoed Twickel prachtig gelegen monumentale woonboerderij Erve De Haar. Dit fraaie wit gepleisterde deels

Nadere informatie

uw pro-actieve partner in financiële- en verzekeringsoplossingen

uw pro-actieve partner in financiële- en verzekeringsoplossingen uw pro-actieve partner in financiële- en verzekeringsoplossingen Onze cliënten en collega s hebben vertrouwen in Multisafe door onze professionele instelling en integriteit, kwaliteiten die de grondslag

Nadere informatie

LANGESTRAAT 3 DELDEN

LANGESTRAAT 3 DELDEN LANGESTRAAT 3 DELDEN LANGESTRAAT 3 DELDEN In het hart van het oude en gezellige centrum van Delden staat deze zeer ruime vrijstaande woning. Door de huidige indeling is het geheel geschikt voor meerdere

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

7 januari 2016 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat

7 januari 2016 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat Zeijerveen, Jan wittestraat EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen

Nadere informatie

Tussenresultaten Verkennend Onderzoek Stimuleren Elektronisch Zakendoen. Opzet van het verkennende onderzoek

Tussenresultaten Verkennend Onderzoek Stimuleren Elektronisch Zakendoen. Opzet van het verkennende onderzoek Tussenresultaten Verkennend Onderzoek Stimuleren Elektronisch Zakendoen Cor Verdouw & Robbert Robbemond, LEI Wageningen UR 6 e Voortgangsbijeenkomst Together 4 Better Opzet van het verkennende onderzoek

Nadere informatie

9. Beleid aktekosten

9. Beleid aktekosten 9. Beleid aktekosten Onderwerp Beleid aktekosten De gemeenteraad stemt in met het navolgende besluit van het college van burgemeester en wethouders dd 9 mei 2017: I. In te trekken per 1 januari 2018 Het

Nadere informatie