SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST"

Transcriptie

1 SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

2 START SCHOOLJAAR DERDE JAAR NIVEAU 4 SPORT EN BEWEGINGSCOÖRDINATOR

3 Beste 3 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het derde jaar van de Sportacademie niveau 4 in Amersfoort. In dit boekje vind je belangrijke informatie over het begin van het schooljaar Lees de informatie aandachtig door! Indien je jonger dan 18 jaar bent is het belangrijk dat je ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger(s) deze informatie ook doornemen. Wij werken beroepsgericht en dat betekent dat we verwachten dat je initiatief neemt, je afspraken nakomt en goed nadenkt over je beroepshouding. Het is belangrijk om goed met je ouder(s)/verzorger(s) te communiceren over het studieverloop en zaken die daarmee samenhangen. Alle informatie (inclusief cijfers) wordt vastgelegd in ons leerlingvolgsysteem Eduarte. Deze informatie is ook thuis in te zien, zodat jij en je ouder(s)/verzorger(s) altijd kunnen zien hoe je er voor staat. Alvast bedankt voor de medewerking bij het snel afhandelen van een aantal administratieve zaken, die nodig zijn om het schooljaar te starten. Wij wensen je, namens alle medewerkers van de Sportacademie in Amersfoort, een heel plezierig, sportief en leerzaam vervolg van je studie toe. O. Looijen J. Timmerman Teamleider Teamleider Sportacademie Amersfoort Sportacademie Amersfoort

4 Algemene informatie voor de start van het studiejaar START STUDIEJAAR Officieel begint ons schooljaar op maandag 30 augustus De derdejaars studenten starten met een introductieprogramma op dinsdag 4 september 2018 om uur. Op dinsdag 4 september worden alle derdejaars studenten, jij dus, om uur op school verwacht. Deze dag staat in het teken van: uitdelen rooster introductie in/met je nieuwe klas en introductie over het 3e leerjaar Op woensdag 5 september, donderdag 6 september en vrijdag 7 september is er een aangepast programma, bestemd voor het gehele 3 de jaar Sport en bewegen. Dit is een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma. Over het programma wordt bij de start van het schooljaar verdere informatie verstrekt en nog een mail gestuurd De lessen starten op maandag 10 september volgens het rooster dat in de introductieweek bekend wordt gemaakt.

5 BEROEPSPRAKTIJKVORMING (BPV) Wanneer je straks begint in het 3 de leerjaar op de Sportacademie, zal ook snel de BPV (stage) beginnen of al begonnen zijn. Daarover worden afspraken gemaakt. In het derde leerjaar moet je totaal 450 uur stage lopen. Stage uren worden verdeeld in praktijk en voorbereiding. Voorbereiding houdt in; maken van opdrachten die je krijgt vanuit school of stageplaats, evaluatiegesprekken etc. Praktijk houdt in: het daadwerkelijke aantal uren dat je deelneemt aan activeiten/lessen etc. op jouw stageplaats. Omgerekend per week komt het er op neer dat je 11 uur praktijk stage moet uitvoeren. Houdt er bij het maken van je keuze voor een stageplek rekening mee dat je in deze stages enkele proeves van bekwaamheid moet afnemen. Je stageplek moet erkend zijn door SBB voor jouw opleiding anders is het geen geldige stage. LET OP! De verschillende streams hanteren niet allemaal dezelfde invulling van de stage. Het totaal aantal uren komt overeen maar de invulling kan verschillen. Bij de start van het schooljaar zal de SLB docent je meer vertellen over de invulling. Voor je aan je stage begint sluiten jij, het stagebedrijf en MBO Amersfoort een praktijkovereenkomst (POK). Deze kun je digitaal aanvragen via de site: Klik bovenaan op deze pagina op BPV. Klik vervolgens op BPV aanmelden. Je ziet nu het aanvraagformulier op je scherm verschijnen. Vul alle gevraagde gegevens in en klik op verzenden. Het formulier wordt nu verzonden naar het BPV-bureau. Je praktijkovereenkomst voor de stage wordt aangevraagd en in drievoud naar je huisadres gestuurd. Jij als stagiair(e)/student, dient er voor te zorgen dat 1 exemplaar van de POK binnen 2 weken en vóór het begin van je stage getekend weer ingeleverd is bij het BPV bureau. Het BPV bureau is te vinden bij de studentenadministratie. Voor elke stage heb je een aparte POK nodig. Aanvullende informatie over BPV krijg je bij de start van het schooljaar van jouw SLB docent. Het niet inleveren van je POK binnen 14 dagen en vóór het begin van je stage kan leiden tot het jaar overdoen of het niet behalen van de opleiding! Tevens ben je zonder POK niet verzekerd! Mocht je er zelf niet uit komen dan kun je hiervoor hulp vragen bij het BPV bureau te vinden bij de studentenadministratie of mail even naar: n.pelupessy@mboamersfoort.nl.

6 BOEKEN Waar en hoe te bestellen? Ga naar en klik op Bestel jouw MBO-pakket. Vul de volgende vragen als volgt in: Kies een opleiding/instelling: MBO Amersfoort Kies een locatie/sector: Sportacademie Amersfoort Kies: Niveau en leerjaar De boekenlijst bestaat uit de volgende boeken ISBN nummer Titel Prijs Startrekenen online + examencoach rekenen (ER) licentie 12 mnd 17, Trainingsexamens rekenen 3F* 12, BOS medewerker SB4 82, Bewegingsagoog SB4 77, SB-projecten coördineren sb4 56,35 (!) Let op welke boeken voor jouw uitstroomprofiel van toepassing zijn. * Aanschaffen in laatste leerjaar. De overige boeken heb je als het goed is nog vanuit het eerste en tweede leerjaar. Het staat je vanzelfsprekend vrij elders je boeken te bestellen.

7 AANVULLENDE LEERMIDDELEN Medio november wordt er tevens een factuur gestuurd, door de afdeling financiën voor de volgende leermiddelen. Dit zijn de vaste schoolkosten per jaar. Omschrijving Kosten Leermiddelen bestaande uit papier, kopieën en lesmateriaal 10,- Voor studenten boven de 18 jaar wordt lesgeld geïnd door DUO/ Ministerie van OCW, dit bedraagt 1137,- Algemene opmerkingen: prijswijzigingen voorbehouden.

8 SCHOOLBENODIGDHEDEN Je moet op 3 september 2018 in het bezit zijn van schoolbenodigdheden die niet door school worden geleverd, zoals, sportkleding, -schoeisel, sporttas, algemeen studiemateriaal (aantekenmateriaal e.d.) en een laptop. Om onze studenten overal in het gebouw (draadloze omgeving) aan opdrachten te kunnen laten werken en deze direct te mailen aan hun docent en andere deelnemers, verwachten wij dat zij de beschikking hebben over een laptop. Deze manier van werken is de afgelopen jaren al naar volle tevredenheid toegepast. De aan te schaffen laptop moet minimaal aan de volgende specificaties voldoen: 2 GB werkgeheugen 160GB harde schijf Windows 7. MS office 2007 Daar deelnemers over een kluisje kunnen beschikken, is de laptop altijd veilig opgeslagen indien men er op bepaalde momenten geen gebruik van maakt. Een softwarepakket is voordelig te bestellen via Je inlogcode is: studentnummer@student.mboamersfoort.nl. Je studentnummer kun je vinden op de onderwijsovereenkomst. Je wachtwoord is: je postcode in kleine letters aan elkaar.

9 JAARPLANNING: BIJZONDERE DAGEN IN HET JAAR De jaarplanning (incl. vakantierooster) voor het schooljaar ontvang je tijdens de 1e schoolweek. We wijzen je erop dat, behalve in de vakanties, je de verplichting hebt om aan alle onderwijsactiviteiten deel te nemen. Een onderdeel van de activiteiten binnen de opleiding zijn de clinics. Deze activiteiten worden niet vergoed door de overheid. Wij vinden het uitermate belangrijk dat studenten hierbij aanwezig zijn omdat het een wezenlijk onderdeel is van de groepsvorming of de groei naar het toekomstige beroep. Voor jouw leerjaar betreft het de volgende activiteiten: Clinics door externen/ sportdagen 25,- Kamp (mei/juni 2018) eigen keuze (informatie volgt in februari) Dit zijn aanvullende programmaonderdelen die wij niet verplicht kunnen stellen maar, zoals aangegeven, dringend adviseren om te volgen. Mocht je daar niet aan mee willen doen, dan zal een kosteloos alternatief studieprogramma worden aangeboden of is er de mogelijkheid tot een betalingsregeling. De factuur voor de clinics door externen en sportdagen wordt medio november verstuurd. De factuur voor het kamp in het voorjaar wordt medio mei/juni 2019 verstuurd.

10 SCHOOLTIJDEN EN PERSOONLIJKE VERPLICHTINGEN I.v.m. mogelijke roosterwijzigingen die noodzakelijkerwijs kunnen worden doorgevoerd en i.v.m. soms verschillende lessen in de diverse lesperiodes, wordt meegedeeld dat iedere student in principe beschikbaar moet zijn voor lessen en andere activiteiten van maandag uur tot en met vrijdag uur. Je moet er rekening mee houden dat de 4 lesperioden in het jaar elk een enigszins ander lesrooster kennen, en dat toetsmomenten en bijzondere schoolprojecten andere tijden kennen dan de lessen. Daarnaast vinden, in incidentele gevallen, lessen in de avond plaats. Voor wat betreft de beroepspraktijkvorming (stage) of het praktijkleren geldt dat deze voornamelijk buiten de reguliere schooluren kunnen plaatsvinden ( s avonds en ook in het weekeinde). Kijk voor roosterwijzigingen en evenementen regelmatig op Eduarte.

11 MEER INFORMATIE? Volg ons op Tevens kun je meer informatie over ons vinden op:

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 2 MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE Beste 2 e jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het 2 e leerjaar

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 TWEEDE JAAR NIVEAU 3 EN 4 SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER / COÖRDINATOR Beste 2 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 DERDE JAAR NIVEAU 3 SPORT EN BEWEGINGSLEIDER Beste 3 de jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je overgang naar het derde jaar van

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 EERSTE JAAR NIVEAU 2 MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE Beste 1e jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je toelating tot de Sportacademie

Nadere informatie

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST

SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST SPORTACADEMIE AMERSFOORT ZOMERPOST START SCHOOLJAAR 2018-2019 EERSTE JAAR NIVEAU 3 EN 4 SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER / COÖRDINATOR Beste 1e jaars student Sportacademie, Gefeliciteerd met je toelating tot

Nadere informatie

Informatieboekje. Start van het cursusjaar voor studenten van de afdeling. Assistenten in de Gezondheidszorg

Informatieboekje. Start van het cursusjaar voor studenten van de afdeling. Assistenten in de Gezondheidszorg Informatieboekje Start van het cursusjaar 2017-2018 voor studenten van de afdeling Assistenten in de Gezondheidszorg INHOUD pagina Informatie voor 1 e jaars studenten 2 Introductie van het cursusjaar 2017-2018

Nadere informatie

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Informatieboekje. Opleiding Maatschappelijke Zorg. Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Informatieboekje Opleiding Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 3/4 cursusjaar 2017-2018 Maatschappelijke Zorg 2017-2018 1

Nadere informatie

Beroeps Praktijk Vorming BPV

Beroeps Praktijk Vorming BPV Beroeps Praktijk Vorming BPV Procedure GEW-GW3-1 Periode 3 en 4 Cohort 2017-2018 1 BPV Procedure INLEIDING In periode 3 (5 februari 2018 t/m 20 april 2018) en periode 4 (23 april 2018 t/m 13 juli 2018)

Nadere informatie

Beste student, Bornholmstraat 31, 9723 AW te Groningen Maandag 2 september 2019 om 9.00 uur

Beste student, Bornholmstraat 31, 9723 AW te Groningen Maandag 2 september 2019 om 9.00 uur Aan alle nieuwe BOL-studenten van Noorderpoort (Eerste) Autospuiter en (Eerste) Autoschadehersteller Datum Studentennr. Tel. Onderwerp Informatie 2019-2020 C Beste student, Welkom op het Noorderpoort!

Nadere informatie

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs

Informatieboekje. voor de start van het cursusjaar voor studenten Laboratoriumonderwijs Informatieboekje voor de start van het cursusjaar 2017-2018 voor studenten Laboratoriumonderwijs INHOUD: pagina 1. Informatie voor alle 1 e jaars studenten 2 Start 2 Boeken- en leermiddelenpakket 2 Laptop

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn College voor BOL Leerjaar 1 PWO1BE, PWO1VL Kostenplaats 6020 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus

Nadere informatie

Informatieboekje: voor studenten Verpleegkunde voor de start van het cursusjaar

Informatieboekje: voor studenten Verpleegkunde voor de start van het cursusjaar Informatieboekje: voor studenten Verpleegkunde voor de start van het cursusjaar 2017-2018 Inhoudsopgave: Informatie voor alle eerstejaars BOL studenten... 2 Start:... 2 Boeken- en leermiddelenpakket:...

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Techniek en Design Schoolkosten schooljaar 2015 2016 en Infratechniek Crebo nr. 22012 Leerjaar 1 BIO41A, BIO41B Wettelijk geregelde bijdragen bedrag betaalwijze Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar College voor Techniek en Design College voor en Design Leerjaar 1 PTB31A, PTC31A Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening Commercieel Medewerker Marketing en Communicatie Crebo nr. 22166 Leerjaar 1 CDMC1A/B Kostenplaats 00 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start januari 2017 BOL studenten van de afdeling Verzorging 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom bij het eerste jaar van

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar

Schoolkosten schooljaar Crebo nr. 93430 BOL Leerjaar 1 MVO31A Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een BOL opleiding

Nadere informatie

Cursusgeld (voor BBL-opleiding > 18 jaar) Niveau 3 en 4 573,

Cursusgeld (voor BBL-opleiding > 18 jaar) Niveau 3 en 4 573, KW Operator C BBL Leerjaar 1 PTB41AVL BBL Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als de deelnemer op 1 augustus van het

Nadere informatie

Introductieweek (Detoxweken) en HOI

Introductieweek (Detoxweken) en HOI Veel gestelde vragen (FAQ) Contactgegevens HBS Front Office Deventer Email: hbsfrontoffice@saxion.nl Phone: +31 (0)570 603400 Introductieweek (Detoxweken) en HOI 1. Wanneer is de introductie? De opleiding

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn medewerker maatschappelijke zorg BOL Leerjaar 1 MZO1BE, MZO1VL Kostenplaats 6040 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl).

Nadere informatie

Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 26 juni /loz/072

Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 26 juni /loz/072 Aan de nieuwe studenten vande opleiding Kapper / Allround kapper/ Salon manager 1 e jaar Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 26 juni 2018 18/loz/072 Onderwerp Contactpersoon / doorkiesnummer / e-mail Informatie

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Uniformberoepen

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Uniformberoepen 2 Crebo nr. 90252 Leerjaar 1 UB2LOG1 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding volgt

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design BOL ITO1A Lesgeld (voor BOL-opleiding >18 jaar) 1.11,00 via DUO ISBN 978949169902 Deviant Startrekenen online + examencoach rekenen (ER), lic 24 ISBN: 978-94-90998-554 Deviant Schokland.0 online licentie

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design College voor en Design Applicatie-en mediaontwikkelaar Crebo nr. 25187/95311/95313 Leerjaar 1 ICO41A, ICO41AS, ICO41B, ICO41BS, ICO41T, ICO41TS, ICO41U, ICO41W, ICO41X, ICO41Z Jaarlijks wordt het les-

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar College voor Uniformberoepen

Schoolkosten schooljaar College voor Uniformberoepen 2 Crebo nr. 95081 Leerjaar 1 UB2GRP1A/B/C Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Welzijn Niveau 4 BOL Leerjaar 1 OAO41BE, OAO41VL Kostenplaats 6030 Als uw kind op 1 augustus een BOL opleiding volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar

Nadere informatie

Studiegids dagopleiding

Studiegids dagopleiding Inhoudsopgave 1. Opleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2 2. Het onderwijs 3 2.1 Vooropleiding 3 2.2 Dagopleiding 3 2.3 Beroepspraktijkvorming (BPV) 3 2.4 Verplichte vakken 3 2.5 Modellen 4 2.6 Examinering

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Hotelmanagement en Gastronomie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Hotelmanagement en Gastronomie Leerjaar 1 HOZG1 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding volgt en jonger is dan

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 17 juli 2017 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2017-2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen wij jullie

Nadere informatie

Schoolkosten DVG Commerciele dienstverlening KW Verkoper BBL Middelburg

Schoolkosten DVG Commerciele dienstverlening KW Verkoper BBL Middelburg KW Verkoper BBL Middelburg Leerweg BBL Leerjaar 2 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als de deelnemer op 1 augustus

Nadere informatie

Opleiding SAW Boekenlijst Pedagogisch werk niveau 3 leerjaar 1 2015-2016

Opleiding SAW Boekenlijst Pedagogisch werk niveau 3 leerjaar 1 2015-2016 Boekenlijst Pedagogisch werk niveau 3 leerjaar 1 2015-2016 Nederlands NU Nederlands 2F 9789001825706 Noordhoff 36,34 (werkboek + online licentie voor 1 jaar) Rekenen NU rekenen 2F leerwerkboek (deel A

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar

Schoolkosten schooljaar Leerjaar 1 MVO41A augustus een opleiding volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of Lesgeld (voor -opleiding >18 jaar) Digitale leermiddelen

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design College voor en Design Leerjaar 1 ETO41A en ETO41B ouder is, moet u lesgeld betalen. De rekening voor het lesgeld ontvangt u via OC&W. sgerelateerde kosten (verplicht)* bedrag betaalwijze Digitale leermiddelen

Nadere informatie

Financieel Reglement : MBO Amersfoort

Financieel Reglement : MBO Amersfoort Financieel Reglement 2018-2019 MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Vastgesteld College van Bestuur : 10-07-2018 Kenmerk CvB vastgesteld : MBOA-15-3183 Afkomstig van : afdeling Financiën Inhoud

Nadere informatie

Lesgeld voor 18 jaar en ouder (factuur via DUO) 1.137,

Lesgeld voor 18 jaar en ouder (factuur via DUO) 1.137, ECO Flex Flex ZDO41KPO Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding volgt en jonger

Nadere informatie

Studiegids. Inhoudsopgave. 1. Opleiding 2. 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2. 2. Het onderwijs 3

Studiegids. Inhoudsopgave. 1. Opleiding 2. 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2. 2. Het onderwijs 3 Inhoudsopgave 1. Opleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2 2. Het onderwijs 3 2.1 Vooropleiding 3 2.2 Dagopleiding 3 2.3 Avondopleiding 3 2.4 Beroepspraktijkvorming (BPV) 3 2.5 Verplichte vakken 4 2.6 Modellen

Nadere informatie

Datum Ons kenmerk Uw kenmerk

Datum Ons kenmerk Uw kenmerk Aan de nieuwe studenten Horeca niveau 2, 3 en 4 BBL Datum Ons kenmerk Uw kenmerk Juli 2019 19/eng/065 Onderwerp Informatie schooljaar 2019-2020 Contactpersoon / doorkiesnummer / e-mail Frontoffice / fo.euroborg@noorderpoort.nl

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design College voor en Design BOL Leerjaar 1 RDO21A Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als u op 1 augustus een BOL opleiding

Nadere informatie

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging

over de start in augustus van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start in augustus van het cursusjaar 2017-2018 voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging locatie Utrecht Utrecht: Vondellaan 174-176 3521 GH Utrecht Tel. 030-7541400 1 INHOUD

Nadere informatie

Beroepsopleidende leerweg (BOL): niveau 1, 2, 3, 4 - lesgeld per schooljaar 1.131,- Dit bedrag wordt geïnd door Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Beroepsopleidende leerweg (BOL): niveau 1, 2, 3, 4 - lesgeld per schooljaar 1.131,- Dit bedrag wordt geïnd door Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) Middelharnis, juli 2015 Betreft: Schoolkosten leerjaar 2015-2016 Beste student, We heten jou het komende schooljaar (weer) van harte welkom op onze school. In deze brief informeren we je over de (aangepaste)

Nadere informatie

Pas- en Informatiedag

Pas- en Informatiedag Pas- en Informatiedag locatie: Wageningen Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom op de pas- en informatiedag. Je start binnenkort met

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Uniformberoepen

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Uniformberoepen 2 Crebo nr. 95082 Leerjaar 1 UB2MAR1 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding volgt

Nadere informatie

Schoolkosten MIT Maintenance en Proces KW Operator C BBL

Schoolkosten MIT Maintenance en Proces KW Operator C BBL KW Operator C BBL Leerweg BBL Leerjaar 1 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als de deelnemer op 1 augustus van het

Nadere informatie

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport ROC de Leijgraaf Topsportregeling voor leerlingen met een topsport status Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport INLEIDING Topsportregeling van ROC de Leijgraaf Een aantal leerlingen van

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar College voor Brood en Banket

Schoolkosten schooljaar College voor Brood en Banket Zelfstandig werkend banketbakker / Zelfstandig Niveau Werkend 2 3 Leerjaar 1 BBO1 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl).

Nadere informatie

Pas- en informatiedag Locatie: Arnhem

Pas- en informatiedag Locatie: Arnhem Pas- en informatiedag Locatie: Arnhem 1 en 2 juli, 29 augustus 2015 Rijn IJssel Vakschool Wageningen 2015-2016 2015, Rijn IJssel www.rijnijssel.nl Copyright bij de uitgever. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design College voor en Design 1 (2 jarig) WMB32C Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als de student op 1 augustus van het

Nadere informatie

Pas- en Informatiedag. Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016. rijnijssel.nl

Pas- en Informatiedag. Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016. rijnijssel.nl Pas- en Informatiedag locatie: ARNHEM Afdeling Horeca 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom op de pas- en informatiedag. Je start binnenkort met een

Nadere informatie

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl Informatie Pas- en Informatiedag voor aanko- Locatie: Arnhem en Wageningen Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 2 juli 2018 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2018-2019 leerjaar 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design Middenkader Engineering Technicus Leerjaar 1 WMO1A, WMO1B, WMO1C Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar

Schoolkosten schooljaar Schoolkostenschooljaar20152016 Verkoper Crebonr. 93751 CDV1P Kostenplaats 4040 CollegevoorCommerciëleen ZakelijkeDienstverlening Wettelijkgeregeldebijdragen bedrag betaalwijze Jaarlijks wordt het les-

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging

Schoolkosten schooljaar College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Mbo verpleegkunde 1 (Goes en Terneuzen) VPO1ABE, VPO1BBE, VPO1CBE VPO1DVL Jaarlijks wordt het les of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2013 2014

Schoolkosten schooljaar 2013 2014 Niveau 4 ZDO41DVL locatie Middelburg Via Scalda kunnen onderwijsbenodigdheden worden aangeschaft. Indien de leerling ervoor kiest zelf zaken aan te schaffen zorg dan dat juiste versies/ types, indien van

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design

Schoolkosten schooljaar 2015-2016 College voor Techniek en Design College voor en Design 1 (2 jarig) WMB32C cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u cursusgeld betalen. De rekening voor het cursusgeld ontvangt u via Scalda. Heeft u een werkgever die het cursusgeld betaald?

Nadere informatie

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels

Locatiegids. Hoefsmidstraat. In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Locatiegids Hoefsmidstraat In dit overzicht: Algemene gegevens Faciliteiten Contactpersonen Ziek melden Specifieke regels Algemene gegevens Locatie Hoefsmidstraat Postadres Hoefsmidstraat 41 Postcode en

Nadere informatie

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015

Introductiedag 1 e jaars studenten. Dinsdag 9 juni 2015 Introductiedag 1 e jaars studenten Dinsdag 9 juni 2015 Welkom! 2 Inhoud presentatie 1. Start schooljaar 15-16 2. Programma schooljaar 15-16 3. Financiën 4. Succes- en risicofactoren 5. Pasdag en bestellen

Nadere informatie

Lesgeld voor 18 jaar en ouder (factuur via DUO) 1.137,

Lesgeld voor 18 jaar en ouder (factuur via DUO) 1.137, Schoolkosten EDU Entree Onderwijscluster Opleiding Cluster Educatie KW Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie BOL Entree Niveau 1 Crebonr 25252 Groepcode Leerweg Leerjaar 1 ENO11HRV BOL Wettelijk

Nadere informatie

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3 Stage map Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander Leerjaar: 3 INLEIDING Beroeps Praktijk Vorming, ofwel stage, is een belangrijk onderdeel van de opleiding Sport en Bewegen (SB). Tijdens

Nadere informatie

Financieel Reglement : MBO Amersfoort

Financieel Reglement : MBO Amersfoort Financieel Reglement 2017-2018 MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Vastgesteld College van Bestuur : 18 juli 2017 Kenmerk CvB vastgesteld : MBOA-15-2697 Afkomstig van : afdeling Financiën Inhoud

Nadere informatie

Opleiding SAW Boekenlijst Pedagogisch werk niveau 3 leerjaar 1 2014-2015

Opleiding SAW Boekenlijst Pedagogisch werk niveau 3 leerjaar 1 2014-2015 Boekenlijst Pedagogisch werk niveau 3 leerjaar 1 2014-2015 Nederlands NU Nederlands 2F (werkboek + online licentie voor 1 jaar) 9789001825706 Noordhoff 37,50 Rekenen NU rekenen 2F leerwerkboek (deel 9789001825713

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Stagefonds Zorg

Vragen en antwoorden. Stagefonds Zorg Vragen en antwoorden Stagefonds Zorg Ik heb geen aankondigingsbrief ontvangen, wat moet ik doen? Neem contact op met DUS-I voor de toegang tot het online portaal: stagefonds@minvws.nl. Voor welke datum

Nadere informatie

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland Regeling schoolkosten en studiebijdragen Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR 9-7-2019 Inhoudsopgave Inleiding 1 Schoolkosten bij het

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Infra

Middenkaderfunctionaris Infra Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Infra Studierichting Infratechniek Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg bol

Nadere informatie

STAGE HANDBOEK PRAKTIJKOPLEIDER

STAGE HANDBOEK PRAKTIJKOPLEIDER STAGE HANDBOEK PRAKTIJKOPLEIDER BROOD & BANKET 2017/2018 INFORMATIE PRAKTIJK OPLEIDING 2017-2018 CINGEL COLLEGE Afdeling Brood en Banket Terheijdenseweg 414 4826 AB Breda Hoofdlocatie Markendaalseweg 35

Nadere informatie

Informatiebrochure Start september 2017

Informatiebrochure Start september 2017 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrochure Start september 2017 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm), studiejaar 2017-2018

Nadere informatie

Informatiebrochure Start september 2017

Informatiebrochure Start september 2017 Plak hier de sticker over de lijnen heen Informatiebrochure Start september 2017 Informatie voor alle studenten die starten in de propedeuse van het instituut Financieel Management (ifm), studiejaar 2017-2018

Nadere informatie

Informatie Voor de Praktijkopleider

Informatie Voor de Praktijkopleider Informatie Voor de Praktijkopleider Opleiding Sport & Bewegen ROC van Amsterdam 1 e jaar Niveau 3/4 Kerntaak 1 en 2 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onze opleiding 4 4. Kerntaken

Nadere informatie

Informatie start schooljaar Opleiding sector Dienstverlening

Informatie start schooljaar Opleiding sector Dienstverlening Informatie start schooljaar 2018-2019 Opleiding sector Dienstverlening Hoornbeeck College Carnissesingel 210 3084 NA ROTTERDAM Telefoon 085-4838005 Internet www.hoornbeeck.nl Hoornbeeck College locatie

Nadere informatie

Schoolkosten ECO Commerciële dienstverlening

Schoolkosten ECO Commerciële dienstverlening Leerjaar 2 KW Manager retail BBL CDB42APO BBL Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als de deelnemer op 1 augustus van

Nadere informatie

2. Voorbereiding. Voor BOL-studenten Vaardig op stage = Vaardig op bpv

2. Voorbereiding. Voor BOL-studenten Vaardig op stage = Vaardig op bpv 2. Voorbereiding In dit hoofdstuk vind je afspraken en regels voor een goede voorbereiding op je bpv. Hieronder staan in het kort zijn de taken van school / het bpv-bedrijf / de student bij de voorbereiding

Nadere informatie

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland

Regeling schoolkosten en studiebijdragen. Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland Regeling schoolkosten en studiebijdragen Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR 30-10-2017 REGELING SCHOOLKOSTEN EN STUDIEBIJDRAGEN Inhoudsopgave

Nadere informatie

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over ipads (locatie Splitting)

Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over ipads (locatie Splitting) Onderwijs & ICT veelgestelde vragen over ipads (locatie Splitting) Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over kosten, visie, gebruik en aanschaf van de ipads. ipads worden

Nadere informatie

eindtijd di 29 aug inloop start wo 30 aug (fiets mee) aankomst do 31 aug 2017 volgens Reehorsterweg 80,

eindtijd di 29 aug inloop start wo 30 aug (fiets mee) aankomst do 31 aug 2017 volgens Reehorsterweg 80, Ict Start schooljaar 2017 2018 10 juli 2017 Informatie, Beeld en Geluid - Ict en Vormgeving - Ede sector cluster leerjaawetijd niveau leer- klas crebo opleiding 1 ste schooldag begin- eindtijd locatie

Nadere informatie

Aantal leerjaren Crebo code Niveau. Doktersassistenten. Doktersassistenten

Aantal leerjaren Crebo code Niveau. Doktersassistenten. Doktersassistenten Indicatie kosten leermiddelen voor de student Cohort 2016 College Team Opleiding Leerweg 2. Opleidingsgebonden leermiddelen/excursies (verplicht) Vastgesteld door OM: naam Klaasje Smit dd: 27-06-2016 Het

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging BOL 1 (Goes en Terneuzen) Kostenplaats VZO1ABE, VZO1BBE, VZO1CVL 7050 Jaarlijks wordt het les of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar College voor Welzijn

Schoolkosten schooljaar College voor Welzijn College voor ) BOL Leerjaar 1 MZO1BE, MZO1VL Kostenplaats 600 Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Hotelmanagement en Gastronomie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 College voor Hotelmanagement en Gastronomie Zelstandig werkend kok Leerjaar 1 HOZK1, HOZK1F Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als uw kind op 1 augustus een opleiding

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

Locatiegids 2016-2017. Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Locatiegids 2016-2017 Gebruikersgids voor de Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens 4 3. Faciliteiten 5 4. Contactpersonen 6 5. Ziek melden 7 1. Inleiding Dit is

Nadere informatie

Cursusgeld (voor BBL-opleiding > 18 jaar) Niveau 3 en 4 573,

Cursusgeld (voor BBL-opleiding > 18 jaar) Niveau 3 en 4 573, ICTE Elektrotechniek Cluster Techniek KW Middenkader engineering (Technicus) BBL Leerjaar 1 ETB41AED BBL Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

De afgelopen jaren hebben we naar volle tevredenheid gewerkt met het onderstaand gebruikersmodel om het kostenplaatje zo laag mogelijk te houden:

De afgelopen jaren hebben we naar volle tevredenheid gewerkt met het onderstaand gebruikersmodel om het kostenplaatje zo laag mogelijk te houden: Geachte ouders/verzorgers, Komend cursusjaar wordt het gebruik van laptops in de bovenbouw bij nog meer vakken toegepast, een mooie ontwikkeling in onze school. Het werken met laptops in school heeft als

Nadere informatie

Bpv-boek uitstroom Bewegingsagoog. Leerjaar 3. Niveau 4, Sport- en bewegingscoördinator

Bpv-boek uitstroom Bewegingsagoog. Leerjaar 3. Niveau 4, Sport- en bewegingscoördinator Bpv-boek uitstroom Bewegingsagoog Leerjaar 3 Niveau 4, Sport- en bewegingscoördinator. 2018-2019 Naam: Studentnummer: Klas: Mentor: Bpv-docent: Bpv-instelling: Praktijkbegeleider: 1 2 Voorwoord In schooljaar

Nadere informatie

over de start in januari 2018 van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging

over de start in januari 2018 van het cursusjaar voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start in januari 2018 van het cursusjaar 2017-2018 voor de BBL studenten van de afdeling Verzorging locatie Utrecht Utrecht: Vondellaan 174-176 3521 GH Utrecht Tel. 030-7541400

Nadere informatie

BPV Urenstaten en evaluatieformulieren. Operationeel Sport- en Bewegings Manager (OSBM) 3 e en 4 e leerjaar

BPV Urenstaten en evaluatieformulieren. Operationeel Sport- en Bewegings Manager (OSBM) 3 e en 4 e leerjaar BPV 2014-2015 Urenstaten en evaluatieformulieren Operationeel Sport- en Bewegings Manager (OSBM) 3 e en 4 e leerjaar Naam student: Klas:... Naam BPV begeleider: Jaarplanning 2014-2015 Weekn Lesweek Data

Nadere informatie

Middenkaderfunctionaris Bouw

Middenkaderfunctionaris Bouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Middenkaderfunctionaris Bouw Studierichting Bouwtechniek Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Financieel Reglement MBO Amersfoort

Financieel Reglement MBO Amersfoort Financieel Reglement 2013 INHOUD Financieel Reglement Schooljaar 2013 2014 INHOUD... 1 1. Wettelijk les- en cursusgeld*... 2 1.1 Wettelijk lesgeld Beroepsopleidende leerweg (BOL) (DUO int deze bedragen)....

Nadere informatie

Schoolkosten schooljaar 2015 2016

Schoolkosten schooljaar 2015 2016 3 en Leerjaar 1 CDEV1 A/B/C Lesgeld (voor -opleiding >18 jaar) sgerelateerde kosten (verplicht)* bedrag betaalwijze Testjeleefstijl 3,50 via Scalda Studie Shop 15,00 10,00 (zie documentenlijst in Scalda

Nadere informatie

Schoolkosten Ruimtelijk Vormgeven Schooljaar

Schoolkosten Ruimtelijk Vormgeven Schooljaar Schoolkosten Ruimtelijk Vormgeven Schooljaar 2017-2018 Verplicht om zelf aan te schaffen Boeken 203,43 Zie blad 2 Hardware 1.500,00 Zie blad 2 Materialen (bij benadering) 333,49 Zie blad 3/4/5 Printkosten

Nadere informatie

Telefoon: Website:

Telefoon: Website: Academie voor Gezondheidszorg Opleiding HBO-Verpleegkunde Rengerslaan 10 Postbus 1080 8900 CB Leeuwarden Telefoon: 058-251 1320 E-mail: hbov.leeuwarden@nhl.nl Website: www.nhl.nl Aan de komende derdejaars

Nadere informatie

School voor ICT en Mediatechnologie

School voor ICT en Mediatechnologie infovoor ouders verzorgers School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, In de Schoolgids 2016/2017, die aan het begin van het schooljaar op de website geplaatst wordt, vindt u een groot aantal belangrijke wetenswaardigheden betreffende de school.

Nadere informatie

Cursusgeld (voor BBL-opleiding > 18 jaar) Niveau 1 en 2 236,

Cursusgeld (voor BBL-opleiding > 18 jaar) Niveau 1 en 2 236, ECO Handel KW Verkoper BBL Terneuzen CDB21VVL BBL Jaarlijks wordt het les- of cursusgeld vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.duo.nl). Als de deelnemer op 1 augustus

Nadere informatie

THINK GLOBAL ACT LOCAL florijn.nl

THINK GLOBAL ACT LOCAL florijn.nl INFORMATIE SCHOOLKOSTEN Schooljaar 2014-2015 THINK GLOBAL ACT LOCAL florijn.nl Voorwoord In deze brochure vind je alles over de kosten, regelingen en betalingen van de schoolkosten. Er wordt een zo compleet

Nadere informatie

Welkom als student van onze School voor Gastvrijheid en Toerisme. We stellen het erg op prijs dat jouw keuze op de Hotelschool is gevallen.

Welkom als student van onze School voor Gastvrijheid en Toerisme. We stellen het erg op prijs dat jouw keuze op de Hotelschool is gevallen. Aan alle nieuwe studenten van de Hotelschool: Datum Ons kenmerk Studentennr. / Telefoonnummer: juni 2019 19/rp/066 Onderwerp Contactpersoon / doorkiesnummer / e-mail Informatie 2019-2020 Frontoffice /

Nadere informatie